| Hétf. Júl. 12, 2021 7:21 pm | "There are all kinds of courage[...]" Nem: Nő Kor:43 év Vér: Aranyvérű Születési hely: Bexhill, UK Iskola/ház: Roxfort/Griffendél Munka: Főállásban anya, régen bűbájtan kutató, író Családi állapot: Házas Patrónus: Vidra Pálca: Szőlő, egyszarvúszőr, 10 hüvelyk Amit szeretnek bennem A férjem szerint rendkívül gondoskodó vagyok. A gyerekek sem panaszkodtak soha, minden kis részletbe beavatnak az életükbe, így talán nevezhetem magamat megbízhatónak. Hála az égnek, nem örököltem édesanyám és a nagyanyám pletykaéhes személyiségét. Soha nem is voltam olyan szigorú, leánykoromban is inkább tartoztam a vaduló csapatba. Határozottan élénk voltam, és még vagyok is. Bár, amióta megházasodtam és megszülettek a gyerekek, igyekszem példamutató lenni. Persze soha nem venném el a szórakozás lehetőségét tőlük, tudom jól, hogy a fiatalság a bulizásról szól, emiatt is Remi folyton mondogatja, hogy milyen engedékeny vagyok... Ami zavar bennem másokat Valamilyen téren önfejű is vagyok, hiszen sosem hagyom, irányítsanak, vagy beleszóljanak a terveimbe. Remi szerint még meggondolatlan, meg munkamániás is. Az utóbbit beismerem, lehet, hogy kicsit eltúloztam, amikor belebetegedtem a munkába... Viszont, amit egyszer elkezdek, azt be is fejezem, szóval mondhatjuk, hogy határozott vagyok. Ezt általában nem értékeli a családom, mert szerintük mindig valami olyannal próbálkozom, ami árt magamnak, de legalább is zavarja őket. Jess például kifejezetten nincs oda érte, amikor kitakarítom a szobáját, vagy Nate, amikor odébb pakolom a könyveit... Szerintük kissé rendmániás vagyok. Ezt pedig csak félig tudom tagadni. Életem története Kényelmesen hátra dőlve ülök a hintaszékben, miközben a legújabb kutatási eredményeket olvasgatom Mágiatörténetből, azon belül is, Bűbájtanból. Remi nem engedi, hogy én magam is ismét kutassak, pedig a régi szép időkben... Le sem vakarhattak volna a létráról a könyvtárban. A figyelmemet, amit a gyerekek így a kamaszkorba érve annyira nem igényeltek, nyugodtan fordíthattam a kutatásaimra. Bezzeg most! Nincs olyan nap, hogy valamelyikük ne panaszkodna, hogy megzavartam a személyes terét. Olyan szívesen mondanám nekik, hogy "Hahó, te az én személyes teremből lettél, fogadd el...". Helyette viszont csak egy halvány mosoly kúszik az arcomra, emlékszem rá, hogy én milyen voltam az ő korukban. Ugyanúgy rendet teszek Jess szobájában, akármennyire is utálja, és bár igyekszem nem összekeverni Nate könyveit, valahogy le kell törölni róluk a port... Szerencsére Lilia már kinőtt abból a korból, hogy ilyesmiken akadjon fent, de sajnos abból is, hogy mindent megbeszéljünk. Kislányként rettenetesen anyás volt, minden percéről képes volt mesélni, még arról is, hogy miért azt a színt választotta a színezőben, amelyiket. Manapság már nem vagyunk ennyire közel, szerinte feleslegesen aggodalmaskodom túl sokat. Nem szereti már, ha túl sokat kérdezősködőm, néha mit meg nem adnék érte, ha még mindig olyan nyitott lenne, mint kislányként! Persze meg tudom érteni, én is ilyen voltam az ő korában. 21 éves fejjel már mindenre vágytam, csak anyám kíváncsiskodó kérdéseire nem. Egyenesen falramásztam tőle, néha dühömben felgyújtottam a kedvenc csipkés függönyét… Hozzám képest Lilia még angyali.
Felsóhajtok, és a tekintetem a komódra kúszik, ahol a szüleim fényképe van. Mit nem adnék érte, ha most itt lenne édesanyám. Nem is gondoltam volna, hogy valaha el fog jönni ez a pillanat… Ő biztosan tudná, hogy hogyan oldja meg ezt a problémát Remivel. Ők csak nagyon ritkán veszekedtek apával, még akkor is, amikor éppen a lázadó korszakomat éltem és mindent megtettem, hogy szembe menjek az akaratukkal. Amit természetesen egy cseppet sem bánok, mert ennek köszönhetően ismerkedtem meg életem szerelmével. Különben nem sok esélyt láttam volna rá, hogy egy felsőbb éves Hollóhátas egy fiatalabb Griffendélessel randizzon. Vagy ha az esély meg is volt, a valószínűsége, hogy megismerkedjünk, sokkal kevesebb. Ha nem szökdöstünk volna ki esténként, hogy felfedezzük a kastélyt és a Tiltott Rengeteget, akkor biztosan nem találkoztam volna azzal a laza Hollóhátas prefektussal, aki ahelyett, hogy megbüntetett minket, inkább csatlakozott hozzánk... A mai napig nevethetnékem támad, ha csak belegondolok, micsoda galibákba nem keveredtünk mi ketten. Tényleg nem látom, hol siklott ki ez az egész. Felkapom a fejemet, Kobby, a házimanó kopogása ráz fel a gondolataimból, itt van a gyógytea ideje. Sóhajtva konstatálom, hogy ma sem úszom meg azt a keserű löttyöt, amit minden második nap meg kell inni délben... Ha rajtam múlna, biztos kihagynám, de Remi már túl jól ismer, és nem hagyja rám. Csak a betegség miatt felvett egy manót, hogy kisegítsen, amíg beteg vagyok, és ellentmondást nem tűrve szedesse be velem, amit felírt a medimágus. Ilyenkor tényleg nehéz eldöntenem, hogy szeressem, vagy inkább utáljam érte. Bár legszívesebben megitatnám vele is ezt a keserű löttyöt, hadd érezze a törődést. Talán végre észhez is térítené. Ha tükörbe nézek Az évek során felkúsztak már a ráncok, ha mosolygok, a szemem sarkában, vagy éppen az ajkaim szélénél. Régen különböző árnyalatokban vöröslő hajam mára már szőke, mint édesanyámnak, már túl vagyok lázadó korszakomon, mindössze akkor kezd el ismét vörösbe hajlani, amikor éppen sikerül valamelyik szélsőségbe eltolniuk a hangulatomat. Akkor, mint régen is, bár erre csak Remi emlékezhet, a hangulatnak megfelelő vörös árnyalatba hajlanak a színek. Például, ha dühös vagyok, akkor lángvörös, ha boldog, akkor rézvörös, ha pedig szomorú, akkor kárminvörös. Viszont igyekszem uralni a hajam színét, az anyasággal jár, hogy az ember komolyabbnak akar hatni. Régen gyakran kéken csillogtak szemeim, manapság inkább meleg árnyalatot ölt, sárgás-barnásat. Viszont, ha ismét felfűt a kalandvágy, ha Remi csak egy pillanatra is visszaenged a kutatásaim közelébe, gyakran csillognak ismét kékesen a szemeim. Talán kicsit túl kontrollálhatatlan a képességem. Amikor lebetegedtem, nem igazán mozdultam ki itthonról, így kényelmesebb ruhákat hordtam, melegítőt, néha még mindig azon kapom magamat, hogy ezeket készítem elő. Esténként már nem is látnak a szürke, bolyhos köntösöm nélkül, miközben a kanapén ücsörögve iszogatom a gyógyteát, amit a Szent Mungóban írtak fel. Napközben persze próbálok rendesen felöltözni, most hogy végre jobb eredményeket produkálnak a vizsgálatok, lassan talán minden visszatérhet a régi kerékvágásba. Családom Édesapám Vincent Prewett, az édesapám. Valószínűleg tőle örököltem a kutatóvéremet, hiszem ő is mágiakutató volt. Szinte mindig a könyvtárunkban volt, a mai napig emlékszem, ahogy kislányként, amikor nem tudtam aludni, utána osontam, és amíg el nem aludtam, különböző estimeséket olvasott nekem. Olyanokat, amik mind-mind a varázsvilág nagy alakjairól íródtak. A mai napig megőriztem ezeket a könyveket, a gyerekek nem is tudják, de amíg még kicsik voltak, sokszor ezekből olvastam nekik. Még ha nem is ismerhették őt, hiszen nem sokkal azután elhunyt, hogy Lilia megszületett, szerettem volna, ha legalább ennyiben része lehetett az életüknek. Nagyszerű ember volt, a maga módján pedig még jó apa is. Édesanyám Peridot Prewett( née Fudge), a nagyanyámhoz hasonlóan elég pletykás, elsőre mogorvának tűnő asszony volt, ámbár ha valaki közelebbről megismerte, rájött, milyen melegszívű is. Talán ezért jött ki olyan jól az anyósával. Mindenesetre, mindig is szerettem őt. Nem volt a példaképem, ahogy én sem voltam számára mintagyerek, de szerettem őt. Most, hogy már nincs közöttünk, úgy érzem, talán nem szerettem őt eléggé... Amikor a gyermekeim anyának hívnak, néha felbukkan előttem az ő arca, és eszembe jut, hogy ő az, akivé soha nem szeretnék válni. Nem volt törődő, nehezen fejezte ki a szeretetét, de mindezek ellenére is hálás vagyok, hogy ő volt az, aki felnevelt. Férj Faustus J. Yordmoon, még a Roxfortban ismerkedtünk meg. Ő prefektus volt, én pedig egy tipikus Griffendéles, aki szeretett kiszökni, hogy felfedezze az iskola rejtélyeit. Nem egyszer botlottunk egymásba, megfogott benne, hogy milyen humoros volt, elengedett, sőt. Néha még csatlakozott is hozzánk, lassacskán pedig rájöttem, hogy elég sok közös van bennünk. Először barátság, majd pedig szerelem lett belőle. Mostanra pedig már négy csodálatos gyermek szülei vagyunk. A szikra még mindig megvan közöttünk, de amióta lebetegedtem, egyszerűen sehogy sem tudunk egy nevezőre jutni. Lassan már végre teljesen felgyógyulok, de még mindig úgy kezel, mint aki a halálos ágyán fekszik… Pedig ő aztán igazán tudhatná, hogy mennyire nem bírom, amikor gyerekként kezelnek. Gyermekeim Lilia, Bailey, Nathaniel és Jesse: A négy gyönyörűségem, akik egésszé tették az életemet. Ugyan először még féltem anyává válni, talán nem is voltam a legtökéletesebb, mégis igyekeztem minden szeretetet megadni a számukra, és kellően megértő és türelmes lenni velük. Próbáltam a legkevésbé olyan lenni, mint a saját anyám. Rettenetesen büszke vagyok mindegyikükre, és bármi is történjék, én mindig mellettük leszek. Apróságok Amortentia Rózsa, régi könyvek, kamillatea. Mumus Halál, a férjem és a gyermekeimé. Edevis tükre Egy íróasztal, könyvekkel, jegyzetekkel megpakolva, miközben egy üres lapon a penna szinte csak úgy táncol… Visszatérni a kutatásaimhoz. Hobbim Mostanság mindenféle stílusban könyveket olvasok. Mielőtt lebetegedtem volna, kutattam, és könyveket írtam fiatal varázslóknak és boszorkányoknak a bűbájtanról, praktikáiról. Elveim Nem hiszek abban, hogy felsőbbrendűek lennénk, hogy bármi jogunk is lenne ítélkezni a többiek felett. Nem hinném, hogy jogunkban áll döntést hozni mások helyett, nem szólhatunk bele az életükbe. Amit sosem tennék meg Soha nem árulnám el a szeretteimet, akármi is történjen. Ami zavar Indokolatlan rendetlenség. Rágalom. Előítéletek. Mások elnyomása. Unalom. Ami a legfontosabb az életemben A családom, az ő egészségük, jólétük. Ami a legkevésbé fontos számomra Vérség kérdése, pénz, mások véleménye. Amire büszke vagyok Leginkább a gyermekeim, csakis utánuk következik a férjem, őt pedig a megírt könyveim követik. Ha valamit megváltoztathatnék Nem hanyagolnám el magamat annyira, hogy végül lebetegedjek, ezzel talán kevesebb terhet helyezve a családomra. Így képzelem a jövőmet Békésen a gyermekeim, unokáim között. Egyéb Metamorfmágus vagyok.
|
|