Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Fitzpatrick; Norma

Anonymous

Fitzpatrick; Norma Empty
Vendég
Pént. Dec. 11, 2020 7:02 pm

Norma Fitzpatrick
Norma

she's a runner, rebel and a stunner

Nem:

Kor: 35 év

Vér: félvér

Születési hely: Anglia

Iskola: Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző (ex-hugrabug); egy évet járt a Docendo tanárképzésére, otthagyta

Munka: ex-taxisofőr, újabban recepciós a Minisztériumban

Családi állapot: férjezett

Patrónus: hangyász

Pálca: somfa, főnixtoll, 9 és ​3⁄4 hüvelyk

jellem

Olyan, akár egy arculcsapás. Néha nagyon nyersen, férfiasan viselkedik, tulajdonképpen alig van benne valami női lágyság, lehet mellette trágárul beszélni, abszolút nem zavarja. Reménytelen leitatni, mert jól bírja az alkoholt is.
Nincs szüksége tapintatra, nyíltságot vár el, és ő sem éppen kertelős fajta; a bájcsevejt, a felesleges köröket el lehet felejteni. Hallatlan emberi tartás, igazságérzet van benne, a torkát fel lehet vágni, de megsérteni tilos - előfordult már, hogy ő rántott a kocsmában elsőként pálcát, s ő borította vitapartnere fejére végső érvként az ebédlőasztalt. Nos, igen, nála minden vagy fekete vagy fehér, mindenki vagy barát vagy ellenség. Legyőzendők és meghódítandók. Slussz. Nem létezik középút. Nem, de ő a dudás, aki a pokolra megy, hogy megtanulja a dudát fújni, s ha már ott van, néha úgy dönt, még marad egy kicsit.
A végletekig kiáll a számára fontos ügyek, személyek mellett, szóval mélyre áshatod magad, ha átcseszed a palánkon. Kideríti, tudni fogja, ha eljátszol a gondolattal, hogyan enyelegnél a férjével. Megjárod. Ha egy ujjal is hozzáérsz a kisfiához, halott ember vagy.

merengõ

Ó, a kis Pascal már tíz éves? Azta, hát nem is tudtam, hogy ügyesen sakkozik, nem félsz egyébként, hogy a szavak is ilyen gyorsan... ráragadnak? Tudom, hogy a szomszéd mostanában folyton a kerítés alá szaratja a kutyáját, csak --- Dehogy, tökre megértelek, csak mikor nálatok vagyok, instant úgy kezded a mondatot, hogy bassza meg --- Aha, hát mindegy, nekem ugye fontos, hogy mit tanul a gyerek, persze-persze, nyugi, nem azért hoztam fel, más ház, más szokás, ez érthető. A múlt nyomai amúgy is rajta maradnak az emberen, észrevétlenül magunkban hordozzuk, nálad ugye volt a taxizás a muglikkal, haha, emlékszem az összes sztoridra, amit meséltél, könyvet írhatnál belőlük --- Iiigen, azóta is emlegetem, mikor beültettél az anyósra és mentünk egy kört, aztán egyszer olyan satuféket nyomtál szerencsétlen galamb miatt, fúh --- Hogy micsoda, nem, te letekerted az ablakot és ráordítottál, mert nem akart elrepülni!

külsõ

Ne is álmodj róla, hogy sarkon fordulsz, megegyeztünk, hogy felfrissítjük azt az unalmas, szürke ruhatáradat --- Jaj, mintha nem tudnád! A legkevésbé sem járhatsz dolgozni a Minisztériumba ilyen... Mondd, mióta is hordod ezeket a bőrszerkókat? Ah, ne is válaszolj, te kis szado-mazo, mától nőcisebb leszel, mint valaha, elegáns blúz kell ide, meg magassarkú, gondolj bele, ha felállsz a recipult mögött, ne a százötven centid látszódjon már belőled. Jó, értem én, hogy a volánnál kényelmesben toltad, de új szelek fújnak!
Ó, és ha már itt tartunk, elfelejthetnéd ezt a vastag kontúrt a szemed körül. Nem sok híja, hogy azt higgyem Norma, elalvás előtt sem mosod le az arcodról --- Oké, ez csúnya volt, tényleg, de szívesen segítek árnyalatot választani a bőrszínedhez, annyira egzotikus vagy, figyelj, mit szólsz mondjuk, ehhez a rúzshoz? Ez a férjednek is tetszene --- Ne nézz már így, mi az, hogy honnan tudom?

család

ide.

apróságok

Amortentia: Aszfalt illata a hőségben, karamellás rooibos tea.
Mumus: Rákok, a legapróbbaktól a legnagyobbakig.
Edevis tükre: Jó anya akar lenni.
Hobbi: Sok-sok éve még eljárt futni, de amióta nagyobb lett a koffer, már neki sem kezd (saját bevallása szerint el sem bírná, a férje szerint meg pont így ideális, szóval ne is merje lekocogni). Nemrég poénból beiratkozott jógára, (nem olyan szar, mint várta), meg olykor besegít a férje műhelyében.
Amit sosem tenne meg: Müzlit enni, tejjel. Tiszta moslék, ha őt kérdezed.
Ami zavarja: Az értetlen emberek, a hazug emberek, a penye emberek.
Ami a legfontosabb az életében: Valahogy mindig az utolsó pillanatban sikerül kifizetni a csekkeket, szóval ja, azok eléggé égetőek.
Ami a legkevésbé fontos számára: Mások elvárásainak megfelelni.
Büszkesége: Kicsi a bors, de erős, és nem könnyíti meg a dolgodat - hívd ki egy szkanderre.
Ha valamit megváltoztathatna: Esetleg befejezett volna egy szakot.
Így képzeli a jövõjét: Hányadszorra jön szembe ez a kérdés, hm?

Ruth Negga

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: