| Hétf. Nov. 23, 2020 8:16 pm | Fernando Faegan Montero Fi, Ferni "Adulting is soup and i'm a fork." Nem: férfi Kor: 20 év Vér: félvér Születési hely: London, 2000. 07. 28. Iskola: DDM - Bájitalkeverő szak Munka: - Családi állapot: Csak az foglalt, akin fekszenek. Patrónus: (közönséges) csuklyásmajom Pálca: Gyertyán 11 és fél hüvelyk, unikornis szőre Amit szeretnek bennem A humor? Nááh. Tudom én, hogy sokszor, már sok nekik. Mármint, nem mondják, de forognak a szemek, meg a többi jel, amire figyelhetnék, ha épp nem kapna el a hév. Mert hát, simán el is tud, persze, nem fogok mások temetésén gáz vicceket betolni, azért a morális határokat nagyon jól ismerem. A negatív, kellemetlen és hasonló eseteket, még a sírást is ezzel próbálom oldani, nem mindig a legjobb, de hé, elmondhatom, hogy megpróbáltam. Sokan ezért egy érzékelten idiótának tartanak, csak csúnyább kifejezéssel, egy tuskónak, pedig ez nem igaz, mert ha nem éreznék semmit, akkor elég fadarab lennék. Sokat is érzek, aggódok, népes családom van, sok fiatalabb, egy iker, igazából megtanultam baromi jól elrejteni és úgy hasznosítani, hogy igenis észrevétlen, de működőképes legyen. Tudok szeretni is, de az exeim szerint, nincs sok ugyan, de szerintük csak kangörcsöt, pedig csak nem voltam akkor még érett(??) a valódi szerelemre, asszem’. Olvastam valami könyvet erről, mert egy időbe tényleg bevettem, hogy kattant vagyok, de amilyen dolgok voltak benne, megrémisztettek, így azóta csak vicces könyveket olvasok. Nemigen vagyok oda a sötét mágiáért, meg a véres dolgokért, és igen, én vagyok az az ember, aki vért lát, elájul. Nem tehetek róla, pedig, kisebb koromban elég sokat vérzett az orrom, ami nagyon kellemetlen volt, tekintve, hogy nem volt mit tennem, csak észlelni, rosszul lenni, majd valaki felmosdatott. Most mondjátok meg, akármilyen röhögséges, azért örülök, hogy nem nőnek születtem. Mindegy. Szerencsére kevesebbet vérzik az orrom, talán annyira már ájulós alak sem vagyok, de azért na, lesápadni le fogok. Nem tudom, hogy ez zavar-e másokat, hogy ez rossz-e, ez tény és én vagyok, vagy kinevetik, vagy rendesek és bűvölnek egy párnát a fejem alá. De mit szeretnek még? A szövegeim? Hogy figyelek és általában értem is, miről van szó? Tökre szívesen hallgatok meg másokat, időm mint a tenger, ha tudok még okos szavakkal is válaszolok. Elvileg szeretik az illatom, mert olyan… kellemes, a kézírásom, amely nem gyöngybetű ugyan, de szépen kacskaringós. Szeretik, hogy mindig van nálam csoki, vagy valami apróság, amit be lehet kapni, hogy sok helyet ismerek, ami érdekes, hogy nyitott vagyok én a mugli világra is, szünetekben járkálok arra is, ismerkedem a dolgokkal. Talán kedvelik mégis a vicceim, a kreatív felem, bár sosem voltam sportos alkat, attól még nem csak ülök és tespedek. Ja és tuti biztos, hogy ha dalolászok, elvileg van hozzá hangom is. Ami zavar bennem másokat Hát erről azért nehéz beszélni, mert nekem nem minden az, ami nekik igen. Bella tuti rühelli, hogy mindent IS túlaggódva lihegek néha a nyakában és ellenőrizgetem, hogy minden rendben van-e vele. Aztán ez igaz a többi családtagomra is, velük se vagyok sokkal kíméletesebb. Aztán ott van, hogy elég nagy és őszinte a szám, mármint, tényleg az a tipikus: ami a szívemen, bla, bla bla, szóval nemigen rejtem véka alá a véleményem. Emiatt volt is sértődés, nem is egy, kiabálás, mert ha egyszer nem csinos rajta az a ruha, mit hazudjam azt, hogy igen? Pedig tudok, ha akarok, van az a kegyes hazugság, meg az, amikor valaki ne üsse bele a másik dolgába az orrát. Apropó, orr. Amennyire nem bírom a véres dolgokat, olyannyira nem félek – ha indokolt – nekimenni másoknak. Igen, elsődlegesen ott vannak az átkok és egyebek, de volt olyan, amikor puszta kézzel és bár nem lett teljesen jó vége, most se lennék rest lekeverni egyet. Ez ilyen… Egyszerűbb, mert szerencsére nem vonzom az ilyen alakokat, annyira. Elviekben sokat káromkodom, ami igazából ahhoz köthető, hogy kimondom amit gondolok ugye. Annyira nem kedvelem az unalmas estéket, hosszasan ücsörögni és semmit tenni, hogy lufit fújok rágóból, csámcsogok kissé, makacs vagyok és valahol biztos ostoba, hogy most azon rágódok, mit nem kedvelnek bennem. Tegyék, senki se egyforma, senkinek sem kell mindenkit szeretni. Talán lehet ezt a fajta nemtörődömséget a véleményük iránt? Ó persze, akad kellemetlen, nekem is a rossz napok, a haragtartás, az előítéletek, hogy nem törlöm meg a sáros bakancsom belépés előtt, sosincs nálam zsebkendő, akármit. Lehet a hajam színét, a pofámat, ez ilyen. Életem története Előtörténeted, múltad összefüggő mondatokban kifejtve. Ha tükörbe nézek Barna haj, barna szem, barna lélek. Sose túl rövid tincseim rosszabb napjaimon is csak hullámosak, általában rám szólnak, ha rövidebb kell, aztán ennyi volt. Napbarnított vagy épp télsápadt bőr, borostás pofa, 180 körüli magasság, pont annyi kiló, amivel még azt mondom magam, elbírok. Egyszer majd biztos nekem is apuka-testem lesz, de most szerencsére szálkás, tekintve, hogy jobb napjaimon mozgok is, nem csak eszek. Sokáig alacsony voltam, elgondolkodtatta az embereket, hogy nem-e kobold vagyok részben, de mióta egy nyár alatt annyit nyúltam, mint mások évek alatt, a gyerekkori hurkáim is eltűntek, a pufók arcom is megnyúlt, mostani formájában néz mindenkire. Nincs különösebb ismertetőjelem a vigyoromon kívül, nem kacsázok, minden ujjam megvan, a füleim sem állnak annyira el a fejemtől. Teljesen átlagos vagyok, öltözködésben is főleg, minden ami kényelmes, a formaiság csak akkor, ha a helyszín megköveteli. Slampos, egyszerű, ezek jellemeznek általában. A testvéremmel való páros tetováláson kívül nincs másik, nem is tervezek, annyira nem fogok meg a dolog (de tui lesz még.) Családom Édesapám Santiago Montero az, akinek hagyományát, akinek ügyességét örökölve menetelek tovább, aki talán ha nem is épp példaképp típus, inkább, mint egy kitűnő munkatárs, kutatótárs. Összhangban dolgozni vele, akinek külön öröm, hogy nem kapok agyrémet egy fiola láttán. Apás típus vagyok. Édesanyám Ayanna Montero (née. Fagunwa) igen, ő az a nő, akinek nem biológia fia vagyok, mégis, az ő nevét vésem újra és újra, ahova csak kell. Nem mondom, hogy hozzá szaladok minden gonddal, bajjal, de azt tudom, hogy többet tett, mint az, akit nevén nem nevezek meg, mert annyit sem tudok róla, hogy él-e. A biológiai "anyám", ha valaha felbukkanna, nos, rá sem néznék, olyan harag van bennem. Ellenben Ayanna az, akire örökké úgy fogok, aki örökké élni fog, a szívemben. Megviselt a dolog, nem is nagyon beszéltem róla sosem, csak feldolgoztam, ahogy az az élet rendje. Testvéreim Hű, vagyunk egy páran, készülj... Bellarosa Montero Az ikrem, a másik felem. Bár külsőségekben szinte két ellenpólus, nekünk valahol egy lelkünk van és együtt dalolnak igazán. Követem, óvom, nem bírom ki nélküle, még ha ez a ragaszkodás nem is tűnik élhetőnek, persze, kibírom, ha máshol van. Az tény, hogy vele szemben zéró a tolerancia; ha valaki csak ártani próbál neki, akkor kérdés nélkül ragadok akár ásót, hogy két kezemmel ássam meg a gödrét. Ez viccesen hangzik, pedig nagyon is igaz. Vele türelmem végtelen, hosszú, végtelen órák azok, amiket éjjelente átbeszéltünk, átbeszélünk. Ezt senki se érti igazán és nem is kell. Marcelino M. Montero A következő lépcső a miénk. A tragédia csak közelebb hozott egymáshoz minket, mint előtte, pedig akkor nem az volt, akit legszívesebben a szekrénybe zárnék. Ha lehet mondani, ő a "kicsi(t) én", bár nem várom el, hogy lombikokkal játszadozzon ő is, és bár távolabb vagyok tőle, szemem tartom rajta. Valójában félek, rettegek, mert tudom hogyan néz rám, hogy néz rám fel, és ijesztő, hogy olyan képet fogok neki mutatni, ami nem illik hozzá. Apám után, ezen a vonalon, ő az, akinek nem akarnék csalódást okozni. Rafael R. Montero A rosszcsont, akitől az Ördög is menekül? Ugyan, keresse csak az útját, próbáljon ki bármit, ameddig nem keveredik nagyobb bajba. Én sosem bántam, hogy újabb férfi a családba, csak legyintettem, gyere, jöjjön. Élj és addig, ameddig csak lehet. De azért, a fejére koppintok, ha nagyon elkanászodik. Alejandro A. Montero Már nem is számolom lassan, hányadik öcsém, hányadik az, aki beáll a sorba, az ősz hajszálak okozásáért. Vele és Rafaellel valahogy kissé sekélyesebb a kapcsolatom, távolabbiak, mégis közel, hiszen a család szent és sérthetetlen. Sierra S. Montero Van az a pillanat, amikor az ember egyszerre törik ezer darabra és születik újjá, abban a pillanatban. Amikor egyszerre nevet és sír. Én anyánkat látom benne, minden apró vonásában és egyszerre fájdalmas és gyönyörű. Hogy aki elment, az csodát hagyott maga után. Nem tagadom, összeszorul a lelkem, ha látom, de öröm. Minden pillanat. Párkapcsolat Egyszer majd biztosan lesz. Apróságok Amortentia Fenyőillat, mentol, narancs és fahéj. Mumus Bella halála, Bella nélkül, a sivár, üres világ. És denevérek. Edevis tükre Boldog, egész család a hátam mögött, mégis, mindig vágytam arra, hogy valamiben tökéletesen első legyek. Talán, ha úgy hozta volna a sors, akkor a világhírű sportkarrier lenne az enyém. De a térdeim nem így akarták. Hobbim Horgolok. Ez olyannyira sokkolja az embereket, hogy azóta csak jobbá fejlesztem magam. Amúgy bármi, szoktam olvasni, koncertre járni, járom a természetet Belle-vel, kóbor macskákat szelidítek. Elveim Család, az első. Kaja, a második, mindenki más, minden más csak ez után. Amennyire nem vagyok olykor komolynak vehető, annyira próbálom az igazam, az igazat tartani. Sosem hazudok, legfeljebb nem mondok el dolgokat. Amit sosem tennék meg A bűn. No nem az almát leszakítani, hanem amely a sötétség. Sötét mágia, emberi élet kiontása, és természetesen, sosem ennék ananászos pizzát. Ami zavar A hazugság, rágóba lépni, nyúlni, hogy mások tördelik az ujjaikat. Ja és a legrosszabb: a lufik nyikorgó hangja. Ami a legfontosabb az életemben Az ikrem. Ami a legkevésbé fontos számomra A mindennapos zuhanyzás - erre van a dezodor -, a zoknik, (egyelőre) a párkapcsolat. Mindenféle leves. Amire büszke vagyok Gyerekként, hogy elértem a kilincset. Roxfortban, hogy ahhoz képest szuperül teljesítettem - nem kiváló persze -, mostanság a bájitalaim. Ha valamit megváltoztathatnék Ez egy furcsa kérdés. Van, aki a külsejét, van, aki a magasságát és a többi. Én? Nagyon semmit. Így képzelem a jövõmet Ez egy jó kérdés. A bájitalok mellett, az ikrem közelében, talán nyitok egy üzletet valahol, talán apámmal dolgozok, ameddig lehet. Egyéb A karomon van egy oroszlán mintájú, mágikus tetoválás. Ez párban áll ikremével, így érezzük, amikor baj van, amikor mindenképp egymás mellett kell lennünk.
|
|