Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Minden család neurotikus

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Minden család neurotikus Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Minden család neurotikus Empty
Gilbert Ollivander
Szer. Jún. 03, 2020 11:21 am
Nick & Bertie

Minden család neurotikus
Úgy nézhettem ki a színház folyosóján, Fridát hallgatva, mint egy szentkép egyik ájtatos szereplője. Na, már nem azért, mert annyira ártatlannak és tiszta lelkűnek tűntem, mintha éppen egy templomi freskóról léptem volna elő - jó vicc, reggel a színházba is alig tudtam magam bevonszolni melózni, miután előző este emberesen szétcsaptam az agyam -, hanem mert Fridára nehéz volt nem úgy bámulnom, mintha legalább egy istennő álldogált volna előttem és magyarázott volna Alina vizsgáiról. Nem bűvölt el igazán az átváltoztatástan vizsgakövetelmény, habár tényleg érdekelt mi a helyzet Alinával az iskolában - soha nem lett volna pofám bármilyen formában is véleményezni a roxforti eredményeit, de a lelkem mélyén őszintén reménykedtem benne, hogy jól teljesít és többre viszi, mint én, márpedig a jelek azt mutatták, hogy nagyon is jól tanul -, de szívesen hallgattam Fridát beszélni bármiről. Tizenhét évig nem láttam és közben nem is éreztem az égető hiányát kettőnk megmagyarázhatatlan, de kivételesen szoros kapcsolatának. Elfogadtam, hogy elhagyott, fájt, de tovább léptem, hiszen az lett volna hihetetlen és egyben helytelen, ha mellettem marad. Nem tudtam volna neki jó életet biztosítani, a lányunknak végképp nem. Most mégis mindennél többet jelentett nekem, hogy megismerhettem Alinát, áldását adta rá és Frida maga is kereste a társaságomat. Ja, diszkréten fogalmazva. Tulajdonképpen nem tudtam, mi az, ami jelenleg kettőnk között volt Fridával és nem is terveztem megbeszélni vele, csak ki akartam élvezni. És közben reménykedtem benne, hogy egyszer sem fognak ránk rontani, mikor egymásnak esünk a jelmeztárban. Az én jóhíremnek mindegy volt, az övének talán nem, Alinának pedig végképp nem kellett tudomást szereznie arról a komolytalan akármiről, ami a szülei között kezdett kibontakozni. Még félreértette volna vagy megharagudott volna rám, azt pedig nem akartam.
Fridának végül el kellett sietnie egy elszakadt jelmez miatt, így az ebédszünetem hátralévő részét kénytelen voltam egyedül tölteni. Nem sok barátom és felhőtlen munkakapcsolatom alakult ki eddig a színházban... mondjuk ki, gyűlöltem ezt a melót. Nem hangoztattam, mert hihetetlenül hálás voltam Fridának, amiért kihúzott a szarból, de visszavágytam a Zsebpiszok köz kevésbé legális üzleti világába. Az nem volt unalmas és nem kezeltek úgy, mint egy rühes kutyát, mert itt határozottan annak éreztem magam a többiek között. Nyílt titok volt, hogy csak Fridának köszönhettem ezt a szaros kis álláslehetőséget, ahogyan az is, mivel kerestem előtte a pénzt. Az én fajtámat itt nem látták szívesen, de már kezdtem hozzászokni.
Már a folyosón elkezdtem cigaretta után kotorászni a zsebemben, hogy a művészbejárón kiérve rögtön rágyújthassak, Carol Dolohovval szinte már a törzshelyünkké vált. Fridán kívül egyedül vele beszéltem az itt dolgozók közül, páros hobbinkká vált együtt füstölni a lépcsőn ülve. Legnagyobb bánatomra csak egy üres dobozra bukkantam a zsebemben. Éppen vissza akartam fordulni, hogy megkeressem Carolt, hogy jó szokásomhoz híven kunyeráljak tőle egy szál cigit, amikor szembe találtam magam egy fiatal, szőke sráccal. Nem láttam még itt, de úgy tippeltem, hogy a társulat egyik színésze lehetett, közülük sok mindenkit nem ismertem.
- Bocs, nincs véletlenül egy cigid? - tettem fel a kérdést olyan természetességgel, mintha csak arról érdeklődtem volna, hány óra van éppen.
emme

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Vas. Jún. 14, 2020 4:00 pm

Gilbert & Nicholas

Tudtam, hogy nem maradok sokáig ezért nem is úgy jöttem haza, hogy felpakolom magam egy rakás holmival, mert nem láttam semmi értelmét. De addig, addig benéztem ide, mert hiányzott ez a hely, a társulat. Valószínűleg a hangulata miatt, a színészek szereplése miatt, mert bár nem az én világom volt ez az egész, mégis megmosolyogtatott ha nézhettem őket. Ha csodálhattam mennyire átélik a szerepüket. Mennyire valóságosan adják át a nézőnek mindazt amit ők éreznek. Mosolyogtam rajtuk, mert úgy tűnt azt teszik amit a legjobban szeretnek, ami elég értelmet ad az életüknek, ami igazán boldoggá teszi őket. Ezért se féltettem egyiket se túlságosan, csak ha nem vigyáztak eléggé magukra, ha azt hitték legyőzhetetlenek és mindent az ég világon kibírnak, legyőznek. De a túlhajszolásnak semmi értelme. Ha kimerülnek az nekik is rossz és a teljesítményük is romlik egy kicsivel, ezért lesznek csalódottak, ezért hibáztatnak, mindenkit csak önmagukat nem. Legalábbis szóban biztosan, de a szívük legmélyén tudják, tudhatnák, hogy van mit fejlődniük.
Csak azért jöttem, hogy Alina-val beszélgethessek, Garbonia-val vagy akár Frida-val ha nagyon beszédes hangulatában kapnám őt el, ami néha az én esetemben elég ritka. Ha valakivel, hát vele tényleg nem tudok rendesen kommunikálni. Mert lényegre törően beszélek hozzá. Semmi érzelem, semmi komolytalanság. Mintha azt próbálnám elhitetni előtte, hogy tényleg olyan vagyok amilyennek gondol. Pedig nem.
Ismertem már ezt a színházat, nem úgy mint a tenyeremet az tény, de a rövidítéseket, vagy esetleg hogyan kerüljem el az embereket „kis kapukat” igen. Vagy legalábbis ne sokukkal találkozhassak, hanem csak néhányukkal, egy vagy két személlyel, akik képtelen cigi nélkül kibírni bármit is. Röhejes vagy sem, de mindig sikerül elkapni valakit, úgymond amikor itt járok, pedig azt reméltem, hogy ez nem lesz így most. Miért nem igazán szerettem az ilyesmit átélni? Mert mindig nekem kell magyarázkodni, hogy ennyi idő után sem sikerült rászokni valami kárósra. Történetesen most csak a cigizésre gondolok.
Ahogy áthaladtam volna, persze, hogy ez a „félelmem” bebizonyosodott. Ismét volt itt valaki, akit még nem ismertem személyesen. Viszont annyi előnyöm van, hogy esetleg ki tudom következtetni, hogy ő kicsoda, mert a többieket volt szerencsém látni, megismerni egy kicsit névlegesen legalábbis. Alina-tól tudom, hogy ő is itt dolgozik. Hogy milyen érzéseim vannak vele kapcsolatban? Semmilyenek. Én nem az apám vagyok, és nem is Frida vagy Alina. Az egyik biztosan nagyon ellenszenves lehet vele, egy kicsit, a másik két fél meg, szerintem örül annak, hogy legalább próbálkozik. Mivel, hozzám alig van köze és valószínűleg a családi vitákban kevés szavam van beleszólni, nem is nagyon szoktam, mert nem látom értelmét, így nincs mit nyilatkoznom róla. Még. Mert nem ismerem. A mendemondák, meg csak mesék, azért vannak, hogy elriasszanak minket egy személytől, mert egy-két embernek az a tapasztalata, hogy rossz ember, pedig ez nem is attól függ, hanem a véleményt mondó ember személyiségéről, lehet vele van a baj vagy ki tudja. Ja nekem tudnom kéne.
– Ne haragudj, nem dohányzom. – persze eszem ágában sem volt őt uramnak nevezni, vagy bárminek, még ha biztosra vettem, hogy ő végkép nem tudhatja, hogy én ki vagyok. Majd biztos rájön. De addig is. Kíváncsi vagyok rá.
– Véletlenül nem tudod, hogy hol lehetnek Scamander-ék? Beszélnem kellene velük.

Laughing  ✰ ∞ szószám ✰ ©

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Vas. Júl. 05, 2020 10:41 am

Nick & Bertie

Csalódottan vettem tudomásul, hogy a srácnál nem volt cigi. Még csak azt sem feltételeztem, hogy hazudott és engem akart lerázni - akadt a színtársulatban, aki egy házimanót is többre tartott nálam, ordított a viselkedésükről -, de az ő válaszában nem volt semmi lekezelő. Egyszerűen nem dohányzott, bármennyire is hihetetlenül hangzott egy bohém művészekkel teli színházban, ahol az esti előadások előtt-közben-után úgy fogyott a bor és a cigaretta, mint más helyen egy forró nyári napon a hideg limonádé. Talán ha több önbizalom szorult volna belém és nem éreztem volna magam egy cipőtalpra ragadt kutyaszarnál is kevesebbnek azon a helyen, amit Mr. Scamander igazgatott, még egészen lenyűgözőnek is találtam volna ezt a világot. Kívülről szemlélve az is volt, imádtam a húgomat hallgatni, olyan szeretettel és szenvedéllyel tudott mesélni a színházról. De Bonnie ilyen volt, mindenbe annyira beleélte magát és alapvetően olyan könnyedén megkedveltette magát más emberekkel, nyilván a színésztársaival is. Néha nem is értettem, hogyan lehetek én a bátyja, amikor ő ennyire... ennyire jó volt.
Már éppen legyinteni akartam, hogy no problem, majd kérek mástól, amikor a fiatal férfi újból megszólalt.
- Mr. Scamander gondolom az irodájában van. Frida éppen Dante Fortescue jelmezét hozza rendbe az egyik öltözőben. Alina dolgozik, diákmunka, nem tudom mikor végez. - Scamanderéket kereste, nem egyiküket, hanem az egész családot. Ha nem így fogalmazott volna, azonnal azt feltételeztem volna, hogy az öreget keresi, talán némi ellenérzéssel az is átfutott volna az agyamon, hogy Alinának udvarol. De nem, a Scamander családot kereste. Rokon lenne? Színházi dolgozó? Vagy... esetleg egy auror a Briggs-nyomozás miatt? Legutóbb is berángatták Alinát, mintha bármi köze lett volna az egészhez... - Miért keresed őket? Mert ha már megint be akarják rángatni kihallgatni Alinát, akkor az egy kurva szar ötlet és én nem húznám fel az öreget, csak úgy mondom...
Nem kedveltem Mr. Scamandert. Fogalmazhatunk úgy is, hogy gyűlöltem Frida apját, nem tudtam részben nem őt okolni azért, hogy elsodorta az élet mellőlem a nőt, akit mindennél jobban szerettem. De azt még nekem is alá kellett írnom, hogy szerette a lányomat és vigyázott rá, hallottam legutóbb az aurorparancsnokságon, milyen balhét vágott le, amiért minden különösebb ok és szülői jelenlét nélkül berángatták Alinát kihallgatásra. Én biztosan nem baszakodtam volna tovább Alinával az aurorok helyében.

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Kedd Aug. 25, 2020 8:42 pm

Gilbert & Nicholas

Akaratlanul is de hallottam a gondolatait, amit egy darabig elég normális volt végighallgatni, de amikor azt képzelte, hogy Alina esetleges udvarlója vagyok, majdnem elnevettem magam. De visszatartottam valahogy, nagy nehezen. Pedig olyan könnyű lett volna, elmondani neki, hogy ki vagyok. Viszont nem tudom, hogyan vélekedik rólam. Hogy mennyire tart jó vagy rossz embernek. Egyáltalán van bármiféle elképzelése rólam. Erre akartam rájönni, kifürkészni őt, legalább annyira, hogy elmondhassam neki, nem kell tartania Nick-től, mert ő én vagyok, ha meg eddig nem kezeltem őt „rossz emberként” akkor ezután sem valószínű, hogy fogom. Az apám lehet, hogy kőszívű, de én nem voltam az. Nem kellett attól tartani, hogy hirtelen felindulásból cselekszem és ugyanilyen hirtelen közlöm az emberrel a tényeket. Jobb szerettem várni és megfontoltan cselekedni. Ezért is hallgatom most arról, hogy ki vagyok. Eddig sejtettem, hogy ki lehet, de amint Alina-t kezdte el „védeni” semmi kétségem nem volt afelől, hogy valójában kivel is állok szemben.
– Valahogy sejtettem, hogy mindenki elvan a saját dolgával. – miért is lenne ez másképpen? Mindenki azt teszi amihez ért, az apám parancsolgat, a nővérem jelmezeket tervez, javít, ha arra van szükség és Alina ott segít ahol tud. Mintha minden a maga kerékvágásában pörögne, pont ahogyan hagytam őket, csak most újabb és újabb szereplők kerültek az életükbe, én meg egy kicsivel távolabb, mégis közel hozzájuk.
Újra és újra elképzeltem magamban, hogy annak idején hogyan akartam köszönteni őt. De egyik lehetséges verziómban sem szerepelt ez a mostani. Így természetesen meglep, hogy tényleg itt találom, mármint közvetlen keresztezve az utamat, mert Alina már elújságolta, hogy az apja itt dolgozik.
Egy kicsit viszont felvonom a szemöldökömet amikor nyilván aurornak néz, amiért ki akarom vallatni szegény Alina-t. Mosolyra húzom a számat. Azt hiszem nem vagyok meglepődve azon, hogy a lányát legalább megvédi, vagy ismeri már annyira az öregemet, hogy tudja, milyen fene rossz a természete. Ha valami miatt fel akarom majd húzni, az biztos, hogy nem Alina lesz. De ezt persze ő nem tudhatja. Más miatt akartam az apámmal beszélni, vagy úgy bárkivel a családban, hogy rájöhessek mi folyik itt.
– Nyugalom, ha valami miatt felhúzom az öreget, az biztos nem valami nyomozás és Alina miatt lesz. De teljesen megértem, hogy félted Alina-t, én magam is sértőnek találtam amikor berángatták szülő vagy ügyvéd nélkül, bár nem értem mi köze lenne Alina-nak ilyen ügyekhez… Az aurorok azonban ilyenek. Azt hiszik elővigyázatosságból teszik amit tesznek, de közben rossz úton járhatnak. – vállat vonok, na de mindegy. Az biztos, hogy a Briggs-ügyből semmi jó nem származhat, főleg ha azt képzelik, hogy Alina tettes vagy tettestárs lehet. Én értem, hogy szemtanú meg minden, de akkor is.
– Minden rendben amúgy a színház körül? – teszem fel a kérdést, csak úgy mellékesen, mert hátha sejt valamit, láthatja, hogy mennyire megy jól vagy rosszul a színház, bármi észrevétel, ami miatt az apám esetleg hirtelen döntéseket hozna velem kapcsolatban.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Pént. Szept. 11, 2020 5:07 pm

Nick & Bertie

Újra és újra megfogalmazódott bennem az egyszerű, de jogos kérdés: ki a tököm ez? A megjegyzései nyilvánvalóvá tették, hogy otthonosan mozgott a színházban, minden bizonnyal rajtam kívül bárki felismerte volna az itt dolgozók közül. Újabb hiányosság, újabb tudás, aminek nem voltam birtokában, és ettől ismét nagyon hülyének éreztem magam. Gyerekkorom óta visszatérő érzés volt ez, mostanra megtanultam elnyomni és elviccelni, de bárki, aki már érezte magát kevésnek és túl ostobának, az tudhatta, hogy azért nem volt kellemes.
Abban a kérdésben legalább egyetértettünk, hogy a kiskorú Alinát berángatni egy kihallgatásra undorító húzás volt. Sőt, egyenesen törvénybe ütköző, csak ez senkit nem érdekelt, ha az aurorok sértették meg az írott szabályokat és ha egy halott Briggsről volt szó. Ó, azok a csodálatos privilégiumok...
- Ja, hát igen, az aurorok szeretnek feleslegesen pattogni. Fontoskodó faszkalap az összes, szívesen keménykednek gyerekekkel. Azért attól rendesen összeszarták magukat, mikor Frida is megérkezett Alina után, kész anyatigris... - Nem láttam értelmét titkolni, hogy milyen véleménnyel voltam társadalmunk kiemelt tagjairól, az aurorokról. A munkámból, akarom mondani előző munkámból eredő tapasztalataim után nem csoda, hogy nem kedveltem őket.
- Úgy nézek ki, mint akit bármibe is beavatnak a színház ügyeivel kapcsolatban? - vontam fel a szemöldököm. Nem szerettem volna ellenséges lenni a férfival, nem ellene irányult, sokkal inkább önirónia volt. Jó, nem írtam a homlokomra a munkakörömet, de a vak is láthatta, hogy nem a közönségkedvenc színészek és egyéb művészek táborát erősítettem, akiknek esetleg volt is némi belelátásuk a Helios ügyeibe. Habár úgy sejtettem, hogy akár lehettem volna minisztériumi főosztályvezető is, Mr. Scamander akkor sem társalgott volna velem túl szívesen. Amióta itt dolgoztam, egy szót sem szólt hozzám, köszönésre sem méltatott - az már más kérdés, hogy másoknak mennyit szidott. Valószínűleg rengeteget. - Fogalmam sincs, hogy minden rendben van-e. És az az igazság, hogy amíg Scamander minden hónapban odaadja a szánalmas kis fizetésemet, engem nem is igazán érdekel más. Ezeket a kérdéseket inkább neki kéne feltenned. Mit is mondtál, mi a neved?
Nem mondta, én is tudtam, de kezdett borzasztóan zavarni, hogy fogalmam sem volt róla kivel álltam szemben.

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Szer. Szept. 16, 2020 1:36 pm

Gilbert & Nicholas

Nem voltam valami nagy színésztehetség, az egy dolog, hogy kényszeresen meg akartam felelni másoknak, de sokáig nem ment. A most kialakult helyzet is elég vicces. Vagy legalábbis nekem. Nem lenne baj, ha nem rögződött volna ennyire be az a sok gyerekkori csíntalanság amit Alina-val és a barátaimmal elkövettem. Most is csak azért hallgatok a nevemet illetően és vágok, nem is tudom miről van éppen szó fejet vagy inkább figyelőset. Mert figyelek mindarra amit mond. Az aurorok nem ismernek szabályokat, ezzel egyetértek az biztos, de nem tudom megállni, hogy ne bólogassak elismerően amikor a nővéremre kerül a sor. Ez iszonyatosan jellemző rá. Lehet, hogy engem a testvérét hagyná abban amiben kerültem, de a lányát tuti nem hagyná cserben és minden erejével azon lenne, hogy segítsen rajta.
– Ez tipikus Frida, inkább anyatigris legyen, mint hárpia. Ne akard őt abban az állapotában látni, az anyatigris ahhoz képest még elviselhető. – egy pillanatra elgondolkodtam azon, hogy mennyire láthatta ő a nővéremet úgy, olyan tényleg elviselhetetlen állapotában, de szerintem az is lehet, hogy azt a személyiségét csak és kizárólag nekem tartogatja. Mert én mindig tökéletesen tudom megválasztani az időt arra, hogy ő totálisan maga alatt legyen és én pontosan akkor akarjam őt kihozni a sodrából. Hiszen van tehetségem hozzá.
A kérdésére vállat vonok. Végtére is igaza van, valóban nem úgy néz ki, mint akit beavatnák az ilyesmibe. Szóval nem hallgatózik – vagy csak ennyire jól titkolja –, ez már majdnem egy jó pont neki.
– Ez tipikusan az öreg. – előbb tartsa magában a problémáit, mintsem megosztaná velünk a családjával, az alkalmazottaival.
– Ne haragudj, csak kíváncsi voltam. – meg persze vagyok, de ha tőle nem, akkor tényleg kénytelen leszek megkérdezni mi a helyzet az apámtól. Amihez annyira nem füllik a fogam, de ha látja mennyire foglalkoztat a dolog esetleg szán rám egy kis időt.
– Ez mondjuk igaz, amíg fizetést kap az ember, addig az ilyen részletek nem érdeklik. – talán engem sem érdekelne, ha az ő helyében lennék. Igyekszem elfojtani magamban a nevetést, nem kell tudnia arról, hogy direkt nem említettem meg a nevem. De most, hogy így tényleg elkezdte érdekelni őt… Meg így elsőre nem is látszik olyan, hű de gonosznak, úgy döntök elmondom neki a nevem.
– Nicholas Scamander vagyok. – itt megálltam, hagytam, hogy a nevem említése kiakassza őt. Hogy esetleg rájöjjön mégsem vagyok én olyan, mint az apám, csak… csak félig, mert nagy nehezen mondtam el, hogy mi a nevem. Addig hagytam, hogy találgasson; kétségek között legyen szegény. Hát nem vagyok én ettől szemét alak most? Lehet, de az is lehet, hogy nem. Mindjárt kiderül.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Szer. Szept. 30, 2020 10:16 am

Nick & Bertie

Ezen a ponton már nyilvánvalóvá vált, hogy jól ismerte Fridát. Vagy pedig egyszer sikerült nagyon felidegesítenie, ha már ilyen sokat tudott Frida "hárpia" állapotáról, de az ő érdekében is reméltem, hogy inkább csak régóta ismerik egymást. Fridát feldühíteni nem volt túl jó ötlet. Ezt nem a saját bőrömön tapasztaltam, mi sosem veszekedtünk. Gyerekként az első szerelem rózsaszín ködje tette lehetetlenné, a kapcsolatunk második fázisa néhány évvel később pedig az életünknek egy olyan szörnyű és elkeseredett időszakában volt, amikor eszünkbe sem jutott összekapni mindenféle ostobaságon, csak örültünk egymás jelenlétének. Valami azonban azt súgta, hogy most már csak idő kérdése volt, hogy én is megtapasztaljam ezt a hárpia énjét. Csak remélni mertem, hogy nekem nem fogja kis híján eltörni a lábamat, mint annak idején Lionel Weasley-nek.
- Hát igen, nem irigylem azokat, akiknek sikerül felidegesíteniük. Ő nem egy kedves, szende teremtés... - Azt már nem tettem hozzá, hogy én ezt mindig is vonzónak találtam, kedveltem a határozott, kemény nőket. Ennyit arról, hogy a pasik az anyjukhoz hasonló párt választanak...
A szabadkozására megvontam a vállam, nem tudtam mit mondani neki. Hallottam ezt-azt, természetesen, hiszen kapcsolatba kerültem a többi itt dolgozóval, de nem különösebben érdekelt Mr. Scamander magánélete, sem pedig a színház pénzügyei. Erről a srácról pedig továbbra sem tudtam kicsoda, így még annyi információt sem szándékoztam megosztani vele, hogy hol találja a férfi mosdót.
- Nincs közöm a színház ügyeihez, amúgy is még csak most kezdtem itt.
Mikor kimondta a nevét, nem vált világosabbá számomra, hogy miért faggatózott a színház ügyeiről. Az viszont igen, hogy miért érdeklődött Scamanderékről. Nekem pedig kedvem lett volna fejbe vágni saját magamat az ostobaságomért, hiszen utólag fájdalmasan nyilvánvalónak tűnt, hogy ez a fiú itt Frida öccse. Nagyon hasonlítottak egymásra, a vonásaik, a szőke hajuk, szinte ordított róluk, hogy testvérek.
- Ó, szóval te vagy a kis Nick - mértem végig. - Nem is tudom, hogy nem esett le azonnal. Hasonlítotok egymásra.
Nem tudtam túl sokat Nick Scamanderről. Frida keveset mesélt az öccséről, akkor is inkább csak bosszúsan szidta és én csendben hallgattam őt. Nem értettem a testvére iránt érzett utálatát, tőlem teljesen idegen volt ez az érzés - rajongva szerettem a kishúgomat, de még a nővéremet is képtelen voltam gyűlölni, hiába bánt velem úgy, mint egy leprással. Azonban tiszteletben tartottam Frida érzéseit, még akkor is, ha tökéletes ellentétben álltak Alináéval. Ugyanis a lányom imádta Nicket, úgy beszélt róla, mintha a csodálatos bátyja lett volna, kicsit arra emlékeztetett a kapcsolatuk, ami köztem és Bonnie között alakult ki gyerekkorunkban.
- Alina sokat beszél rólad - választottam a diplomatikus megoldást, azaz azt, hogy Frida nevét inkább nem is említettem.
- Gilbert Ollivander, de inkább csak Bertie - nyújtottam a kezemet Nicholas felé kézfogásra. - Bocs, a verőembereimet és a halálfaló haverjaimat otthon felejtettem.
Alina legalábbis azt mesélte, hogy a nagyapja ilyen hazugságokkal tömte a fejét rólam, gyanítottam, hogy Nicholashoz is ezek a történetek jutottak el.

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Kedd Okt. 06, 2020 11:59 am

Gilbert & Nicholas

Ami azt illeti Frida-val sosem volt könnyű az élet. Sokkal szívesebben lettem volna bárkije mint az öccse. Az öccsének ugyanis különösen érdekes helyet tartogatott a szíve legmélyében. Szerintem ha megtehette volna az első adandó alkalomkor vízbe fojtott volna, hacsak nem tanultam volna meg úszni és őt tolerálni a magam gyermeteg módján. Tisztában voltam azzal, hogy utál. Hogy legszívesebben nem is nevezne a testvérének, de kénytelen rá. Ugyanakkor direkt nem „értettem” azokhoz a dolgokhoz amihez ő igen. Így felőlem akár a színházat, mint teret meghagytam neki. Nem is akartam és nem igazán tudtam játszani a színpadon legalábbis. Lényegében csak azért jöttem ide, hogy szemmel tartsam őt és akkor is elmondjam neki a véleményemet, ha nem volt rá kíváncsi. Mert miért is lett volna kíváncsi pont az én véleményemre? Na miért? Hát pontosan azért, mert előbb kikérte mások véleményét, mint az enyémet. De nem neheztelek rá ezért, valószínűleg én sem kérdeztem volna pont őt a saját dolgaimmal kapcsolatban. Egyrészt, mert sohasem bíztunk meg egymásban. Egyedül volt ő is, meg én is és persze, hogy sosem akartunk segíteni egymásnak, mert… Nem is tudom. Mindketten különbözőek voltunk.
– Nagyon nem lennék azok helyében akiket ő atyásan kioszt. – elnevettem a végét, az a baj, hogy amíg nem engem szapul gondolatban a nővérem, addig biztonságban érzem magam és kedvemre röhöghetek az ő ügyes bajos dolgán, mert addig valóban nem azt kívánja, hogy bárcsak egyke volna és hasonlók, amikre most nem térnék ki, azok az ő csodálatos gondolatai rólam. Jobb ha meghagyom őket neki.
– Oh értem, ez igaz. – különben sem hiszem, hogy az apám beszéljen hozzá, csak gondoltam van annyira eszes, hogy olykor-olykor hallgatózzon egy kicsit. Na jó. Valószínűleg nem pont egy vadidegennek fog erről beszélni, akiről azt sem tudja, hogy kicsoda. Még.
– Én vagyok a kis Nick, igen. De mit láthatod már nem is vagyok már olyan kis gyerkőc. – bár még ahhoz képest sajnos, a szemében meg a nővérem szemében még mindig csak egy tini voltam és sokkal inkább értettem egyet Alina-val mintsem a nővéremmel. Na mindegy.
Elfogadom a kézfogását, az utolsó megjegyzésén, hogy a verőembereit és a halálfaló haverjait otthon hagyta csak felvonom a szemöldökömet.
– Már megbocsáss, de nem hiszem, hogy az otthonodban ennyien elférnének. – elnevetem a végét. Igyekszem nem lekezelően viselkedni, vagy azt üzenni felé, hogy ezt ki nem nézném belőle, de nem is baj.
– A kedvenc rémtörténeteim, amit az apámtól hallottam. Az volt a kedvenc részem amikor azt magyarázta nekünk, hogy illegális állatokat is tartasz. Hát az… Az elég hihetetlen volt, ne haragudj. – természetesen, már egy ideje nem igazán hittem a tündérmesékben, ami Alina apjáról keringett. Úgy voltam vele, hogy nem az én problémám. Most sem az én problémám.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Szomb. Okt. 17, 2020 7:42 pm

Nick & Bertie

Egyre inkább úgy éreztem, hogy nem szeretném sosem megtudni, hogy milyen is az, ha Frida Scamander "atyásan kioszt". Csak áldottam a szerencsémet, amiért ezt eddig megúsztam, de a józan ész azt súgta, hogy ez nem lesz örökké így. Könnyű volt fenntartani a békét a kapcsolatunk jelenlegi állapotában, de a kérdés itt az volt, hogy ez meddig életképes ebben a formában. Feltehetően nem sokáig. Nekem kétségkívül kényelmes volt kedvem szerint magunkra zárni a jelmeztárat és egy kellemes gerincre vágás után hazamenni, mint aki jól végezte dolgát. Semmi vita, semmi mély beszélgetés, csak színtiszta élvezet. Kényelmes, de nem elég - és ha ez már nekem sem volt elég, akkor képzeltem, Frida mégis hogyan érzett ezzel kapcsolatban. Pedig nem ennyire kellett nekem, Merlin faszára, dehogy erre kellett. De jelenleg mást el sem tudtam képzelni, mert nem illettem bele más módon az életébe, nem akartam elcseszni mindent neki és Alinának. És igen... szerettem a kényelmes megoldásokat.
- Nem, tényleg nem vagy már kicsi. Nálam legalábbis biztos magasabbra nőttél. - Azért ez nem volt olyan bonyolult művelet, nem én voltam a legmagasabb férfi ezen a csodálatos világon. - Csak úgy maradtál meg az emlékezetemben, mint Frida néhány éves kisöccse, de az már rég volt persze...
Ettől függetlenül nehezemre esett felnőttként gondolni Nickre, hiszen alig volt idősebb Alinánál. És tulajdonképpen Alina már majdnem felnőtt nő volt, de... tud az ember egyáltalán máshogy nézni a saját lányára? Pedig én nem is láttam Alinát felnőni, de mégis... Ha ott lehetek egyszer az esküvőjén, nekem még akkor is kislány lesz majd. Azért reméltem, hogy ez még csak a távoli jövőhöz tartozik, mert Alina még bőségesen ráért megtalálni az igazit.
- Hát nem is pont az otthonomban tartom őket, hanem a pincében berendezett kínzókamrámban - forgattam a szemem. - Tudod, ez már csak így működik az olyan zűrös arcoknál, mint én. Már gyerekként is rettegett tőlem mindenki, ha megláttak közeledni a hugrabugos egyenruhámban, mindenki menekült előlem.
Felrémlett előttem a kép, ahogy roxforti pályafutásom második napján a felsőbb évesek bezártak egy szekrénybe, mert... mert viccesnek találták, gondolom azért. És még számtalan ilyen alkalmat fel tudtam volna idézni, egyszer sem én voltam az, akitől féltek a többiek. Persze Mr. Scamander valószínűleg úgy gondolta, hogy világ életemben egy igazán erőszakos, bűnre hajlamos figura voltam, aki minden rosszba belevitte a lányát. Pedig én aztán semmibe nem rángattam bele Fridát, ha egy valamiben biztos voltam az életemmel kapcsolatban az az volt, hogy ez nem tartozott az elkövetett hibáim közé.
- Valószínűleg ez állt a legközelebb minden agyszüleménye közül a valósághoz. Az egyik macskámnak valóban illegálisnak kéne lennie, egy vadállat. Majdnem megölte Alina törpegolymókját - vigyorodtam el. - Te viszont, tudod, kicsit sem hasonlítasz apádra, ő nem beszélne velem két mondatnál többet. De Fridára... rá annál inkább emlékeztetsz.
És ez engem is annyira döbbenetként ért, hogy csupán ezért mondtam ki hangosan. Arra számítottam, hogy Frida öccse éppen olyan lesz, mint az apjuk, erre akire a leginkább emlékeztetett, az éppen maga Frida volt. Akkor mégis miért gyűlölték egymást ennyire?

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Hétf. Okt. 26, 2020 2:04 pm

Gilbert & Nicholas

Először nem tudom hová tenni őt, mert bár hallottam róla dolgokat – amik látszólag nem feleltek meg a valóságnak – csak állok előtte, figyelem, nézek rá, és azon kezdek el gondolkozni, hogy ugyan már, mégis mi lehet olyan ijesztő benne? Hiszen látszólag még egy macskának sem tudna ártani, nemhogy nekem.
Komolyan miért kell mindent szó szerint venni? Felvonom a szemöldököm, mintha éppen meg akarnám cáfolni, hogy ne gondoljon rám így, bár szerintem ő is nagyon jól tudja, érti, hogy nem a magasságomról beszélek, és mégis újra nyomatékosítsa bennem, hogy mekkora egy égimeszelő vagyok már, hozzá képest vagy ezzel próbálja oldani a feszültséget? Minden lehetséges. Bár akkor már inkább másképpen kellene próbálkozzon, lehet, több sikerrel jár. Akkor ugyanis biztos nem tud mellélőni. Persze ez most csak tréfa volt részben. Az viszont tény, hogy ha esetleg önmagát adja nem tud mellélőni. Pont, mintha egy orrontó furkászról magyaráznék neki és azt próbálnám megértetni, hogy… csak vigyázzon, ne legyen nála semmilyen csillogó tárgy, mert még megjárhatja. Pedig a furkász nem is szarka, hogy csak úgy lopkodjon mindenfélét, ami csillog. Na mindegy. Azért csak elmosolyodok halványan, és bólintok egyet, mégse nézzen már ki a helyzet teljesen furán. Pedig fura, az egyszer biztos. Főleg, hogy azt hiszem mindketten egy kicsit kellemetlenül érezzük magunkat ebben a helyzetben? Lehet, hogy nincs így, de ezt érzem. Viszont nekem van egy kis előnyöm, vele ellentétben.
– Értem, hát, a néhány éves kisöcs szerepéből azért már jócskán kinőttem, mint láthatod de sebaj! – tényleg értem én, repül az idő, viszont ettől függetlenül nem feltétlenül szeretem, hogyha  az embert emlékeztetik rá. Gondolom sem ő és más se szeretné, ha erre emlékeztetném. De nincs semmi baj, végső soron, nem bunkó akarok lenni vele, mint egyesek. Na igen. Mivel eszemben sincs megbántani, így még véletlenül sem mondok semmi olyasmit. A gondolataira – amiket ugyebár akarva – akaratlanul is hallok – pedig szintén nem mondok semmit és úgy teszek, mintha nem tudnám, az a biztosabb megoldás; régi jól bevált módszer. Habár igazán megnyugtatnám, hogy ne féljen, bárki is lesz Alina későbbi jövendőbelije, egészen biztosan szeretni fogja a lányt. Alina-nak pedig valószínűleg nem a házasságon jár most az esze jelenleg, úgyhogy efelől szintén megnyugodhat. Legalábbis szerintem. Arra viszont már felvonom a szemöldököm, mikor azt mondja, hogy a verőlegényeit a pincéjében berendezett kínzókamrájában tartja. Aztán folytatja tovább, és mikor odáig jut, hogy gyerekként is rettegett tőle mindenki, mikor meglátták a hugrabugos talárjában, akkor már én is érzem, hogy ez valószínűleg csak tréfa lesz, és ő maga sem gondolja komolyan. Ezért aztán csak szórakozottan megrázom a fejem egy kissé, de egyébként nem igazán tudom hová tenni a dolgot. Miért hiszi, azt, hogy én ezt az egészet beveszem? Valószínűleg naiv ábrázatom van, de sajnos ennek – a gondolatainak köszönhetően ismét – nem dőlök be.
– Oh, igen arról azt hiszem hallottam Alina-tól. Bár talán odafigyelés kell neki és egy rakás alutasakos Whiskas. Bár ha Garfield típusú, akkor Merlin segítsen téged. – csak viccelek, próbálok azonban segíteni is, mert egyszerűen ha állatokról van szó, akkor előtör belőlem az állatbolond és hiába nem intelligensebb varázslényről van szó, attól még állat az állat.
– Nem vagyok olyan, mint a szüleim, ez tény. Bár, hogy Frida-ra valóban hasonlítok, nos az jó kérdés. Neki biztosan megvan erről a maga véleménye és sok jót kívánna nekem ezért, de… Ne hangoztasd előtte. Már attól is égnek áll a haja, hogy a nevemet meghallja. – vagy legalábbis szeretném ezt hinni. Az én szememben lehet, hogy nem ilyen rossz a helyzet, de az megint más, hogy ő mit gondol éppen.
– Mondanám, hogy Garbonia is olyan, mint te, viszont téged még nem ismerlek. Őt viszont valamennyire igen. – különben sem szeretem a borítója alapján megítélni a könyvet.
Nem igazán tudom, hogy mit is tudnék még mondani neki, úgyhogy egyelőre nem mondok semmit, csak várakozásteljes arckifejezéssel figyelem, hátha neki maradt még valami mondanivalója. Itt már semmit nem lehet kizárni, úgyhogy simán lehet, hogy akad még egy – két története, amit itt és most akar elmesélni. Azért remélem, hogy amiért az apám és a néhai anyám fia vagyok, attól még nem kezel engem is úgy, mintha olyan lennék mint ők.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: