01. Fejezet - Not a picture perfect life Egy szép téli napon csak úgy beállítottam az apámhoz mert miért ne. Persze, ő először azt hitte, hogy drogot szeretnék venni és majdnem becsapta előttem az ajtót, de eléggé lesokkoltam ahhoz, hogy beengedjen a lakásába. Végül beszélgettünk kicsit, annak ellenére is, hogy a macskái, amint meglátták, meg akarták enni Puffancsot.
02. Fejezet - Why are you here? Are you okay? Kyle Briggs halott. Carol gyanúsított. Engem pedig bevittek kihallgatni. Ezzel még nem is lett volna baj, de az auror szemét volt, a várakozóban pedig Bertie mellett ültem. Noha, nem ez volt a legideálisabb második találkozás és szó esett komolyabb témákról is azért megvolt a maga hangulata. A végére pedig anya is befutott. Na jó, az a rész kicsit kellemetlen volt.
01. Fejezet - The Winter's Ball A Roxfort vezetősége, valami Merlini sugallatnak köszönhetően úgy döntött, hogy rendez egy bált. Anya pedig varrt nekem egy ruhát és jött segíteni a frizurában, meg az öltözködésben. Igazi csajos délután volt, egy kis meghatódott sírással együtt.
01. Fejezet - Can you help me? Amikor nagypapának megy egy újabb "zseniális" ötlete támadt, aminek persze nem ő, hanem mások szívják meg a levét. Ez most még csak nem is illik az imidzsébe. Komolyan, hogy juthatott ilyen eszébe?
02. Fejezet - Let's find the Truth Ha már nagyapa kitalálta ezt az esküvős hülyeséget, akkor itt az ideje a végére járni annak, hogy mi is volt ennek a kiválta oka. Erre pedig nincs jobb, mint egy karácsony előtti éjszaka feltúrni az öreg irodáját. Csak nehogy lebukás legyen a vége. Az csúnya lenne, nagyon csúnya.
01. Fejezet - You are my litte shunshine Mióta elmondta nekem, hogy Bertie az apám nem találkoztunk sokat. Kerültem. Nem álltam készen erre a találkozóra, Merlin mégis úgy gondolta, hogy össze kell futnunk az Abszol úton, miközben Poppyt sétáltatom.
01. Fejezet - The world's gonna know your name. What's your name, man? Carol szomorú, én pedig úgy döntöttem, hogy megpróbálom felvidítani. A terv egyszerű, kivitelezni nehéz, főleg ha senki se tud a cseréről, még Ő sem. Node visszatáncolni már nincs lehetőség. Függöny fel, kezdődjék a színdarab!
01. Fejezet - Dangerous Bludgers Úgy gondoltuk Ty-al, hogy edzünk egy kicsit közösen, hogy levezessük a történet utáni feszültséget. Csak aztán két gurkó úgy döntött, hogy önálló életre kelnek és összezúznak minket. Végül kissé barbár módon ugyan, de megoldottuk. Ty-t azonban sajnos eltalálta egy, így végül a gyengélkedőben kötöttük ki. Bárki is tette ezt, üzenem: nem volt vicces!
01. Fejezet - Today seems like a lovely day to have a lovely day Nem sokkal az évzáró után levelet kaptam Huntertől, akinek beszélnie kellett valakivel a Carollal való szakításáról és az érzéseiről. Meglepő módon én lettem az, noha egyáltalán nem bántam. Végül a Temze partján, egy lépcsőn, kacsákkal, pogácsákkal és fagyikkal együtt találkoztunk.
01. Fejezet - Cute thing - @"Lucy Brown" Puffancs elkóborolt a könyvtárban - mert azt hiszi minden az övé - és az egyik Hollóhátas évfolyamtársam hozta vissza. Korábban sosem beszélgettük most viszont pótoltuk. Kedves lánynak tűnt.
02. Fejezet - Fakultatív mugliismeret óra A professzor nőnapon tartott egy külön órát, a Cyber bullyngról volt szó. Csoportmunka volt, egy lila hajú Mardekáros lánnyal dolgoztam együtt és 5 pontot szereztem a Hugrabugnak.
03. Fejezet - Születésnapi bál Tyler betöltötte a tizenhetet, hivatalosan is nagykorú lett, már a varázslók világában. Ennek örömére rendeztek egy bált, ahová a szülei engedélyével meghívhatta a barátait, többek között engem is.
04. Fejezet - Nightmare after Christmas - @"Evelyn Pomfrey" Kyle halála után nem tudtam mit kezdeni magammal otthon, így visszamentem a kastélyba, ahol sort kerítettünk egy külön metamorfmágia órára. Ötleteim is voltak, de a tanárnő nem díjazta őket, aztán meglepetésemre ő maga állt elő egy különös kéréssel.
05. Fejezet - Best first day, or whatever...@Aiden De la Croix Úgy döntöttem ideje kicsit kipillantanom a színház falai közül és egy átoktörő irodájában akartam munkát vállalni. Olvastam róla kicsit, de képet nem láttam. A hiba itt volt, ugyanis ennek köszönhetően egy igen különös első nap kerekedett. Megsimogattam a főnököm fejét miután megtámadt a nyula. De hé, legalább felvettek... azt hiszem.
06. Fejezet - Can you teach me some spells? - @Wilhelmina Wilkinson Elegem lett abból, hogy mindig a Hugrabugosokat bántják, ezért úgy döntöttem, hogy felveszem a kesztyűt. Ehhez pedig egy kis külső segítséget kellett kérnem, én pedig Wilkinson professzorhoz mentem, aki...
08. Fejezet - Winter's Tale - sokan Az egész egy egyszerű szentestének indult, aztán jött egy hógömb, ami egy zsupszkulcs és minden a fejetetejére állt.