Irtó hosszúra tud nyúlni egy nap, amikor Ron történetesen mínusszal zárja a kasszát, majd hápogva veszi zokon, hogy én aztán bizony haza nem engedem addig, amíg kiderítjük, hogy mit faszkodott el már megint. Heti egyszer számolunk már ezzel és noha ennyi mínuszokat igazán megengedhetünk magunknak, felettébb szórakoztató nézni az öcsém arcát és a végletekig szívatni. Aztán a bő tíz perc oda-vissza durrogás után Ron sértetten a kiválogatott csokibékás dobozait is hozzám vágja, akkor csak kitör belőlem a nevetés. Szemétkedés ez? A legmesszebb menőkig. Élvezem? Hogy a viharba ne. De hogy ez a eszes tulok sosem tanul a hibáiból, az már legendás. A lehető legtöbb mindent varázslattal intézem el. A bolt zárását, a dolgok helyére igazgatását. Azt mondanám, hogy ez szinte ösztönös, pedig nem. A feleségem nevelte belém, hogy legalább a bolt nézzen ki úgy, mintha ma nyílt volna meg. Ha rajtam múlna, hetekig várna valakire a szennyes az ágyra hányva. Nem vagyon egy rendmániás alak, de inkább ezt csak úgy mondaná, a rendetlenségben előbb megtalálom a viselt dolgaimat, mint egy alapos rendrakás után. Miután azonban a felmosó is végez a kő végigtörlésével, elégedetten nyugtázok egy újabb sikeres napot. Még mindig mi vagyunk ketten, mint a régi szép időkben. Pedig már igazán lazíthatnék, hátra dőlhetnék és számolhatnám a galleonjaimat. Már egy ideje amúgy is érdekel, hogy egy újabb beruházás - igen, a Zonkora fáj a fogam - mennyire vágná haza a tőkét. Valószínűleg semennyire, de azért jó lenne, ha nem érnének meglepetések. Na meg... most, hogy Ron társtulajdonos, vele is meg kell ezt beszélnem, fene a pofáját. Gyors bevásárlás után hamar otthon vagyok. Mire képes egy kocsi, ami a levegőben könnyedén megtesz jó néhány kilométert percek alatt. Mondtam már, hogy szeretem a mugli dolgokat buherálni? A kocsit egy az egyben apám fordjáról mintáztam, igaz, néhány apró extrával még megfűszereztem. A biztonsági övek, ha szükséges, elég önálló életet tudnak élni. De igazából nem iparkodok haza, nem vár senki. A gyerekek a Roxfortban még év végéig, Angelina pedig az apjánál napok óta. Több napja, mint amennyit mondott és ez épp elég okot ad arra, hogy bökje a csőrömet. Persze, az a karót nyelt zsörtölődős vénember többet látja őt, mint én mostanság. Pedig esküszöm, hogy nem is vagyok bent az üzletben látástól Mikulásig. Lepakolom a magamnak vett vacsorát a konyhában és bontok egy üveg bort. Igazából egészen hasznossá tudom tenni magam, ha épp a vacsi összedobásáról van szó. Egy kis zene és máris jobb a hangulat. Jah, csak egy idő után eléggé... unalmas magammal megvitatni az élet nagy dolgait.
Valami szöveg || valami link || valami zene || valami bármi
Vendég
Szer. Ápr. 29, 2020 12:35 pm
to my beloved husband
Három nap, ezt mondtam hétfő reggel a férjemnek. Sokadjára. Három nap az egész - gondoltam ismét naivan, pedig ismerem az apámat. Sosem tudom betartani az ígéreteimet miatta, mégis mindig reménykedek. De nem hagyhatom ott egyedül, mikor én vagyok az egyetlen, akire számíthat. Ez nem jelenti azt ugyanakkor, hogy nem esünk egymásnak legalább egyszer egy nap valami ostobaság miatt, amit nem tud elviselni. Öreg már, az évekkel együtt pedig elég sok rigolyát is kapott. Mindig is bogaras volt egy kicsit, talán abba kattant bele, hogy nem volt elég jó anyának. Talán azért érzi úgy, hogy elhagytam őt, hogy a férjemmel lehessek. Pedig ez egyáltalán nincs így. Csalódott vagyok és fáradt. Szépen lassan összecsapnak a fejem felett a hullámok, és én sosem szerettem elmerülni a vízben. Most sem szeretnék itt vesztegelni, de úgy érzem magamra maradok. A problémákkal, az érzéseimmel, a félelmeimmel. Utálom az ilyen gyenge pillanataimat... Még kiadagolom a gyógyszert, megbizonyosodom arról, hogy a hűtő tele van, hála nekem nem csak sörrel, hanem legalább egy hétre való főtt és hideg élelemmel is, amiből apám a nagy részét szereti, de úgyse fogja megenni. Hétfőn is kidobáltam az előző heti maradékokat. Ha nem vagyok itt, nem eszik úgy, ahogy kellene. Azt mondja nem éhes, elég gyakran. Persze orvost látni sem akar, ha pedig a varázsvilág medimágusait említeném neki, biztosan elzavarna. Abban sem vagyok biztos, hogy felfogta, hogy akiket annyira utál, például az anyám vagy a férjem, pont ugyanolyanok, mint én. Csak én előtte nem használom a varázserőmet, George pedig sosem csinált titkot abból, hogy varázsló. Nem szégyelli, nekem sem kellene. De mikor ide jövök, mindig van bennem egy amolyan kényszeres szégyenérzet. Talán azért, mert mindig magára hagyom apát és utána látom, hogy mennyire maga alatt van. Még mindig nem hajlandó hozzánk költözni. Bár legutóbbi veszekedésünk után nem tudom ezt őszintén sajnálni. És ha hallana minket George-dzsal ordítozni, az csak erősítené az ellenérzéseit vele kapcsolatban. Így hát marad ez az állapot. Na de meddig? Nagy nehezen köszönök csak el apától, talán egy kicsit meg is sértődik, amiért nem maradok itt éjszakára, de már igazán hiányzik a saját ágyam. Csak akkor nem vitázik tovább, mikor kerek perec kijelentem, hogy végre a férjemmel akarok aludni. Nem is beszéltem vele, pedig... Nem szoktunk haragban elválni. Tényleg hiányzik a pozitív kisugárzása. Még az őrültségei is, pedig azoktól pillanatok alatt be tudok sokallni. Hiányzik, hogy azt mondja, minden rendben lesz. Dehopponálás után a kertünkben tűnök fel, kezemben tartom a ruháimmal megpakolt táskát, amit magammal vittem. Bentről fény és zene szűrődik ki, ami meglep, tekintve hogy eléggé későre jár már. A pálcámat elteszem és hezitálok még egy kicsit mielőtt belépnék az otthonunkba. Sosem rettentem meg még a küszöbön állva, de most megállok egy pillanatra. Kezem a kilincsen nyugtatom egy picit, mielőtt kinyitnám a hátsó ajtót, ami a konyhába vezet. - Szia George! - köszönök halkan neki, mikor megpillantom az asztal túlsó végén ülni. Mintha csak várt volna rám, az egész jelenet úgy fest. A táskámat csak letámasztom a szekrénynek és mélyről jövő hosszú sóhaj jelzi megkönnyebbülésemet hogy végre itthon vagyok. - Hogyhogy még ébren vagy? - teszem fel a legkézenfekvőbb kérdést. Igazából arra számítottam, hogy bebújok mellé az ágyba és elég lesz holnap reggel szembenéznem vele..
Vendég
Csüt. Ápr. 30, 2020 12:38 pm
George & Angie
El vagyok bűvölve!
Amikor a sokadik napon kerül sor arra, hogy egyedül egyem meg a vacsorát ebben a végtelenül nagynak tűnő házban, akkor már kell valami gyógyírt keresni, hogy ne érezzem magam annyira... egyedül. Igen, erre ez a legjobb szó, mert nem vár más itthon, csak a kutya. A napi rutin, a reggeli etetés, a munkába menés, az esti etetés és a vacsora között gyakorlatilag hasznosan tudom tölteni az időt és régi önmagam vagyok. Szívom az öcsém vérét, minél több áru megvásárlására igyekszem rábírni az embereket, csevegek, szockodok, ha valami pedig fogytán van, akkor elég felmennem az emeleti lakás szintjére, ahol összedobhatom az utánpótlást. Még kényelmes ez így, a készletet pedig szerencsére nem kell olyan sűrűn pótolni. Kvázi van időm pörögni, bohóckodni, körberajongani a vásárlóimat és persze leellenőrizni, hogy valóban nem maradt-e Ron Weasley-t tartalmazó kártya a csokibékában. De az szörnyű, amikor a csönd költözik a fejembe. Amikor már a kutyával beszélgetek, az erősen klinikai eset, ugye? De legalább neki nem kell telefonálnom és nem kell azt gondolnom, hogy szándékosan nem veszi fel azt a KURVA TELEFONT. Nem vagyok nyugodt ilyenkor, hisz mi másban keresném a hibát, ha nem magamban? Mi nem működik elég jól? Azon kívül, hogy az apósom egy hisztis picsa, aki túl büszke ahhoz, hogy felemelje a rottyant seggét és elvonszolja idáig. De még vonszolnia sem kellene, egy pillanat alatt ide hoznánk, lenne szobája, nekem meg boldog családos életem. Vagy nem. De nincs idegőrlőbb annál, mint mikor a beígért 2-3 nap helyett eltelik egy hét és lassan úgy érzem, hogy becsavarodok. Kínomban már néha este a tévét szidom, olyan őrültségeket teszek, amiket amúgy nem szoktam, ha Angie itthon van. Azt hiszem eltüntettem a popcornt már a kanapé párnái alól. De nem vagyok biztos benne. Ilyenkor úgy érzem, hogy az ihlet is messze elkerül. Ugyan kinek van kedve kísérletezni, ha egy jó szót vagy biztatást nem kap? Sohasem szorultam rá, de egy ideje már hiányoznak a "nahát, ez nagyszerűen hangzik George" lelkesedések. És már a hangját is beképzelem. Nagyban hozzákezdek a vacsihoz. Két főre terítek, úgy teszek, mintha amúgy tökre nem lennék egyedül itthon. De kaja csak az én tányéromon van. Legalább azt eszem, amit akarok. Hitegetem magam. De még a kaja sem esik jól ilyenkor. Aztán megáll a villa a levegőben, ahogy hallom az ajtót nyílni. Nahát, hazatalált? Nem szólok. Direkt nem szólok. - Szia Angie. - válaszolom én is hasonló hangnemben. Nem tudom mi a siralmasabb, hogy nem tudunk azonnal igazán örülni egymásnak vagy az, hogy úgy teszünk, mintha ma reggel ment volna el. - Ron elcseszte a leszámolást. - nem kezdem el magyarázni, mi a jó eget csinált. Mindig ezt csinálja, ez kész vicc. A felesége megtaníthatná igazán számolni. Vagy az utánzás művészetére, bármi. - Szóval most eszem. Te kérsz valamit? Van vacsi a hűtőben. - bár kétlem, hogy éhes lenne, telepakolta az apja hűtőjét.
Vendég
Csüt. Ápr. 30, 2020 7:04 pm
to my beloved husband
Ugyanaz a ház, ugyanaz a konyha, ugyanaz a porcelán étkészlet az asztalon. Minden ugyanúgy fogad, mint mikor elmentem itthonról. Ugyanaz a férfi ül az asztalnál, csendben vacsorázik, míg félbe nem szakítja ezt az érkezésem. Vagy mégsem ugyanaz? Az arcáról nehezen olvasok, de a szemei mindig árulkodnak valamiről. Félek leginkább csalódottságról, amiért most sem jöttem időben, ahogy ígértem. De megértőnek kellene lennie és támogatnia engem. Ehelyett mindig csak megnehezíti a helyzetemet és bűntudatot kelt bennem, amire jelenleg szintén nincs sok szükségem. Fáj őt így látnom, mikor nem jókedvű, én sem vagyok az. De mostanában keveset mosolyog, akkor sem mindig szívből. Aggódom. Érte, értünk. Mégsem tehetek mást, mint amit szoktam. Beljebb sétálok a konyhában, kihúzom mellette a széket és helyet foglalok. Megterített. Nekem is. De ételért nem nyúlok, csak a borból töltök magamnak is, aztán belekortyolok, mintha csak megoldást várnék tőle a problémákra. - Már megint? - fogalmazódik meg bennem az első kérdés, hangom együttérző, de lágy, kellemes tónusa nem aranyozza be úgy a teret, mint máskor. Most tapintani lehet a feszültséget közöttünk, épp ezért szerettem volna elkerülni a találkozást ma este. Fáradtan és nyűgösen sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a beszélgetésünk vége ismét egy hatalmas veszekedés lesz. Hogy őszinte legyek nem hiányzik. Az utóbbi időben azonban szinte mindig a levegőben lóg és ez rányomja a bélyeget a hangulatunkra. Mindkettőnkére. Szeretném azt hinni, hogy ez csak ideiglenes állapot, de nincs rá garancia. Minden esetre tudom mit jelent az, hogyha Ron elbénázta a zárást. Le merem fogadni, hogy nemrég esett haza és kifejezetten rossz passzban van. - Miért nem veszel fel valakit, aki tud is számolni? - mosolyodom el, hátha képes vagyok megtörni a jeget. Utálom, mikor fagyos, szótlan és flegma. Utálom, mikor sértett, ahelyett, hogy megérő lenne velem. Mérges, lefogadom, hogy az. - Nem vagyok éhes.. - válaszolom néhány pillanatnyi csend után. Csak a kés és villa játéka verődik vissza a porcelánról és szinte azt is hallom, ahogy az állkapcsa minden falat rágása közben újra és újra megfeszül. Iszom még egy kortyot és fejem a vállának számasztom. Innen már érzem finom illatát, az otthon illatát, amire most mindennél jobban szükségem van. - Ne veszekedjünk ma, jó? - kérem elgyötört hangon, mert érzem, hogy készül kitörtni belőle valami. Vagy csak azt érzem, hogy valahol mélyen munkál benne a vágy? Minden esetre ma este csak egy jó forró fürdőre vágyom és arra, hogy a saját ágyamban aludjak. A férjem mellett. Nem vagyok kész egy újabb csatára.
Vendég
Csüt. Ápr. 30, 2020 8:29 pm
George & Angie
El vagyok bűvölve!
A nejemet nem kell nekem bemutatni, látom minden egyes rezdülésén, hogy mit tervez, hogy érez, miben mesterkedik. Mert most bizony mesterkedik valamiben és ez nekem nem tetszik. Nem tetszik, mert tudom, hogy ezzel halálra ítéli a kifakadásom, a kitörni készülő sérelmem, ami már egész héten belengte ezt a házat attól a pillanattól kezdve, hogy nem jött haza szerdán. De nézhetjük máshonnét is, semmi gond. Teljesen rendben van, hogy engem csak itt lehet hagyni heteken keresztül, miközben abban a napban is alig láttam, amikor itthon tartózkodott. Nem tudom eldönteni, hogy amiatt van ennyire távol, mert besokallt tőlem, vagy egyszerűen így hozta, vagy levegőre van szüksége. Nem tudom. Csak bólintok a kérdésére. Látom rajta, hogy nem kell ragoznom, így inkább hagyom csak, hogy végig zongorázza magában azt az annyira Ronra jellemző béna hozzáállást. Az lenne a legjobb az üzlet szempontjából nézve, ha elküldeném és valóban egy arra a helyre érdemesebb személyt vennék fel. - Az öcsém. Nem tehetem csak úgy ki. Ráadásul társtulajdonos. - igen, én voltam a balfék, hogy megtettem azzá. De soha nem voltam az az irigy testvér, aki hátat fordított a családjának. Az öcsém akkor keresett ezzel meg, amikor végleg kiábrándult az aurori létből. Mit mondhattam volna neki? Nem nyitok vitát és ezt ő is jól tudja. Vannak dolgok, melyek számomra szentnek és sérthetetlennek számítanak. Ez van, el kell fogadnia, hogy van amiről másképp vélekedünk. Még akkor is, ha tudom, hogy a javamat akarja. Lassan eszek, komótosan, miközben igyekszem a hidegvérem felszínen hagyni. Tudom, hogy egy mostanihoz hasonló puskaporos helyzetben tudnék robbanni. És minderről ami közöttünk most zajlik, a gyerekek mit sem tudnak. Nem is kell, majd mi is lerendezzük magunkban. - Otthon vacsoráztál? - újabb kérdés, ami igazából inkább provokáló jellegű, mintsem egy szimpla kérdés lenne. Neki az is az otthona, ezzel tény, hogy nem tudok mit tenni. De most ide jött haza, hozzám. Ennek ellenére csak hagy egyedül vacsizni. Nem esik jól, tényleg. De komótosan megeszem a vacsorát, majd megtörölgetem a borostámat. Még tudnék enni, de... nem kívánom. Figyelem, ahogy a bort lötyköli és kortyolgatja. Mennyi olyan esténk volt már, amikor borozgatás közben átbeszélgettük az éjszakát. Na a mostani nem ilyen lesz. A vállamnak dől, én nem húzódok el tőle. Már csak ennyitől is azt érzem, mennyire pokolian hiányzott. Tudom mi jön most, nekem dől, hozzám bújik, fegyverszünetet kér. Ha nem ugyanaz lenne a forgatókönyv, akkor még azt hinném, hogy tényleg nem erre játszik. De nem tudok haragudni rá, amikor ennyire hiányzott. Örülnöm kellene, hogy itt van és együtt lehetünk. Ritka pillanatok egyike mostanság. Nagy sóhaj szabadul fel a torkomon és csak a poharam után nyúlok. Ujjaimat végigsimítom a szárán, majd a talpa felületén nyugszanak meg. Nem emelem fel, még nem. Forgatni kezdem, miközben még a gondolataim valahol messze kattognak. Nem vagyok sem felszabadult, se humoros kedvemben. - Akkor majd holnap? - kérdezek vissza higgadtan. Lehet így is, lehet napolni, halogatni, de csak annál rosszabb lesz. A gyűrűmet figyelem, ami néha-néha megkoccan a pohár tiszta üvegén. - jó. - lenyelem a haragomat, ne mondhassa azt, hogy nem vagyok nagyvonalú. Az apja mikor volt az? Amikor bevert nekem egyet? Vagy amikor kiátkozott a világból, mert "elvettem" tőle a lányát? Vagy amikor azt találta mondani, hogy a gyerekeim is olyanok, mint az én fajtám? Még jó, hogy ők kicsik voltak. De én emlékszem és nem felejtem el ezeket. - Az apád túlságosan el van kényeztetve. Van még söre? - úgy döntök, hogy nem kívánom a további vacsorát. Nem iszok a borból sem, csak felkelek a helyemről, hogy a mosogatóhoz vigyem a tányért. Tudom, nem szép tőlem. De nem kezdtem el veszekedni.
Vendég
Csüt. Ápr. 30, 2020 9:37 pm
to my beloved husband
George és a morális kérdések. Sokáig nem gondoltam volna róla, hogy van neki bármi, ami szent, de gyorsan rájöttem, hogy a családja és a barátai annak számítanak. Még akkor is, ha néha - na jó, elég gyakran - a teljes őrület határába sodor minket. - Nem mondtam, hogy rúgd ki... Csak vegyél fel a kasszába valakit, aki tud számolni. Neked is könnyebb lenne. - Annyiszor, de annyiszor mondtam már neki, de mintha a falnak beszélnék. Ilyenkor megkérdőjeleződik bennem, hogy akkor mégis minek jártatom annyit a számat, de mégiscsak családi üzlet. Még akkor is, ha az utóbbi időben elég keveset foglalkoztam is vele. Volt idő, mikor annyira futott a szekér, hogy négy kéz kevés volt, hogy bírja az iramot, én akkor kóstoltam bele először úgy igazán a vállalat életébe. Hamar rájöttem, hogy nem is nekem való, George egyébként is jól csinálja. Csak az ilyen esetek kiborítják. Azt meg sem kérdezem, hogy meglett-e a pénz vagy felírhatjuk Ron számlájára. Annyira mindegy. - Tudod milyen apa, ha ott vagyok és nem eszek... - sóhajtok egyet. Vagyis nem tudja, mert sosem voltak hajlandóak megismerni egymást közelebbről. Mindkettő makacs, mint az öszvér. Mit tegyek? Nem tudok kettészakadni csak azért, mert ők nem férnek meg egymás mellett békében. Mégis mi a köpköves ménkűt kellene tennem, hogy kibírják két percnél tovább egymás társaságában és te jó ég, mi lenne, ha véletlenül rá tudnám venni apát egy gyenge pillanatában, hogy tényleg költözzön ide? Nos igen, valóban otthon vacsoráztam, főztem neki, bevásároltam, majd hazajöttem. Onnan ide, innen oda, valahogy így telnek most a napjaim. Azt még nem is meséltem George-nak, hogy határozatlan időre szabadságolásomat kértem a munkahelyemen. Persze mindketten tudtuk, hogy hamarosan eljön ez a pillanat, csak arra nem számítottam, hogy ilyen gyorsan. Biztató jelnek veszem, hogy nem tol el magától, de ismerem a férjem, ennyivel még egyáltalán nincs elintézve az egész. A lénye is pontosan ezt sugározza felém, még akkor is, ha nehezemre esik feldolgozni, hogy egyik vitából ugrunk a másikba. Pedig annyira, de annyira jól esne egy szemhunyásnyi nyugalom. Csak egy kicsi, mint a cukor a reggeli kávémba. - Lehetőleg holnap se - sóhajtok fel. Tényleg annyira nagy kérés? Én mikor kértem számon rajta, hogy a családjával foglalkozik? Soha. De nem fogja csak úgy figyelmen kívül hagyni, azokat a köröket már letudtuk hónapokkal ezelőtt. Csak tudnám mire jó ez az egész. Ő rosszul érzi magát, én rosszul érzem magam. Ha összeveszünk mindez az érzés csak hatványozódni fog, ez teljesen biztos. A feszültséget talán kiadjuk magunkból, én általában sírva fakadok a végére, mert képtelen vagyok bármit is kezdeni a helyzettel, George meg... Ő George. De amíg az a vége, hogy egymás mellett ér minket az éjszaka és utána a hajnal is, addig megéri. - Apám idős, beteg és ápolásra szorul.. - emlékeztetem rá, hogy nem jókedvemből járok át hozzá és maradok is ott mindig jóval tovább a kelleténél. Sajnálom őt, és persze szeretem. Rossz látni, ahogy egyre nehezebb vele, megélni pedig.. Az a legrosszabb. De én sem vagyok rendben. Lelkileg biztosan nem. Nem véletlenül nem a Mungóban dolgozom, a beteg emberek megviselnek. Sőt, elég csak belegondolni, hogy a gyerekek betegségeit is én viseltem nehezebben és nem ők. - Van, kell a veséjének, de az orvos csak egyet enged neki naponta, szóval Petert is megfenyegettem, hogy ha sört mer venni neki, akkor kivágom a sövényét. Meg mást is.. - lépek utána a mosogatóhoz és egyszerűen átölelem. Nem borra van szükségem, hanem Rá. Persze hajlamos vagyok a saját szükségeteimet hátrasorolni és mostanában kérdés nélkül megteszem vele is ugyanezt, gondolván, hogy kibírja ezt ő is meg a kapcsolatunk is. De elég nyögvenyelős ez az egész. - Igazából nem is érdekel, ugye? - húzom el a számat, de nem eresztem. Nem is nézek fel rá, épp elég lesz hallanom a hangját ahhoz, hogy tudjam hogy változnak a vonásai. Túl régen ismerem ahhoz, hogy ne így legyen.
Vendég
Csüt. Ápr. 30, 2020 10:25 pm
George & Angie
El vagyok bűvölve!
Csak megforgatom a szemeimet. Oké, tényleg nem mondta, hogy rúgjam ki, ezzel nem tudok vitatkozni. Azt kell megállapítsam, hogy a nejem az évek alatt már elég alaposan kiismert ahhoz, hogy tudja, hogy szóljon hozzám. Más kérdés, ha én akarom, hogy hasson rám avagy sem. De többnyire akarom, mert jó páros vagyunk és ezt nem csak az évek bizonyították be, de mi is rácáfoltunk a károgók szavaira. Nem értettük az elején, hogy miért gondolják sokan azt, nem illünk össze. Ez nincs így, felneveltünk egy egész fészekaljat, ha nem is teljesen, de már úgy a 98%-nál tart. Szóval van mire büszkének lennünk és nem lenne szabad hagynunk, hogy eluralkodjanak rajtunk a negatív érzések. - Értem. Ez esetben egészségedre. - annyira nem lelkesít, hogy még egy rohadt vacsorát sem tud megenni velem. Mert olyan rég csináltunk bármit is közösen, le merem fogadni, hogy ők minden este beszélgettek, tévéztek, addig minden teljesen rendben volt, amíg vissza nem kellett jönnie. Itt pedig óvatos. Látom rajta, mintha elszokott volna a ház otthonosságától. Pedig neki már ez itt az otthona, ide tartozik hozzám, hozzánk. Az apja igazán megérthetné, hogy nem jó, amit csinál. Én próbáltam közeledni, esküszöm. De ami nem megy, azt nem lehet erőltetni. Kár érte. Eleresztem a fülem mellett a válaszát. Túl feszült vagyok ahhoz, hogy csak úgy elengedjem ezt az egészet. Mindig én húzom be a nyakam, mindig én viselem el ezt, mindig én tűrök, már bocsánat, ha szóvá merem tenni, hogy rám is figyeljen. Biztos most én vagyok az önző suttyó, aki csak azt akarja, vele foglalkozzon. - Akkor fogadj fel egy ápolót. Ha nekem az üzletbe nem ártana egy eladó, akkor olyan sem árt, aki helyetted is figyel apádra. Hidd el, hogy érne valamit a szaktudása és te sem kellene, hogy hiányozz a statisztikákkal. A napokban jött egy leveled, sürgős címzéssel. Gondolom valamire nagyon gyorsan szükségük van. - vonok vállat. Megérdemli, hogy tudjon van egy levele amit NEM bontottam fel. Igazából ezért is akartam hívni, csak nem vette fel. Még mindig böki a csőröm, mi az istenért nem vette fel a telefont. Jézusom, olyan, mintha az apja manipulálna engem is fejben. Ez az, ami először megijeszt és inkább menekülésre késztet a mosogatóhoz. Nem használom most a varázserőm, egyszerűen megnyitom a csapot, mosogatószert csurgatok a szivacsra és nekiállok erősen dörgölni. Erősebben, mint kellene. Aztán csak érzem, ahogy hozzám simul. Igen, ez határozottan jól esik. Most bezzeg habos a kezem. Csak hátra döntöm a fejem az övére és az egyre nyugtalanítóbb kérdést is igyekszem elhessegetni, de... - Nem. Most nem. Máskor lehet, szívesen meghallhatlak, de most elegem van belőle. Miért nem vetted fel a telefont tegnap? Hívtalak.
Vendég
Csüt. Ápr. 30, 2020 11:02 pm
to my beloved husband
Annyi mindent akartam az évek alatt. Először is elvégezni az iskolát, aztán bekerülni egy jó csapatba, és lenyomni a Hárpiákat. Na jó, igazából Ginny-t, hisz mindig megvolt köztünk a sporttársi rivalizálás azon túl, hogy nagyon jó barátok vagyunk. Ez meg is történt. Kaptam családot, bár egy kicsit nagyobbat, mint amire fel voltam készülve és egy férjet is, aki minden szempontból kiegészít. Én is őt. Bár eleinte nem hittem volna, hogy benő a feje lágya, de már rég nem olyan kerge, mint a kapcsolatunk elején volt. Jelen pillanatban úgy érzem, hogy megvan mindenem, mégsem vagyok képes önfeledten örülni, mert valami mindig közbeszól. Általában a telefonom csörgése és apa segélykérő, néha felháborodva dörmögő hangja szakít ki az életemből. Sőt igazából mindig. - George... Édesem... - lehelem magam elé erőtlenül. Egy pillanatra leejtem a fejem, és felkészülök rá, hogy ebből még ma balhé lesz. Olyan kimért és hűvös, hogy menten felfordul a gyomrom az egész helyzettől. Vagy talán a stressz játssza velem ezt, ami szépen lassan begyűrűzött az életünkbe és olyan jól érzi magát a Fészekben, hogy páros lábbal sem tudom kirúgni innét. Pedig igenis vissza akarom kapni azt az életet, aminek minden percét élveztem. Csak jelenleg még nem tudom ezt hogy érhetem el úgy, hogy mindenkinek jó legyen. - Próbáltam. Próbáltam a kórházzal egyezkedni, próbáltam nővért fogadni mellé, beszéltem vele az idősek otthonáról is, és még azt is megemlítettem, hogy hozzánk költözhetne, George. Nem vagyok idióta, ne kezelj úgy, mintha nem akarnék megoldást találni erre a helyzetre. Mert van rá, csak még nem jöttem rá, hogy mi az... - emelem fel a hangom, pedig esküszöm nem akartam kiabálni. Sem veszekedni. De az utolsó mondata már nem fér bele a pohárba és kitódul minden. - Sajnálom.. - sóhajtom a hátába. Tessék. Nem telt bele öt perc és én magam fakadok ki. Elég a kioktató hangnemből. Szerinte én nem vagyok tisztában azzal, hogy nem betegápolónak képeztek ki és hiába tudom a legkülönfélébb módokon kicselezni az őrzőket, ez mind teljesen felesleges tudás, mikor egy szívbeteg emberről beszélünk. - Jelenleg nem dolgozom, majd Penelope megoldja.. - Vagy nem. A legkevésbé akarok most azzal foglalkozni, hogy mi folyik a Minisztériumban. Persze így biztosra vehetem azt is, hogy nem én leszek az év dolgozója, de csak lenyelem valahogy. George-nak is le kell mindazt, amit épp az előbb tudott meg. Eddig minden komoly döntést együtt hoztunk meg. A vállalatról is, pedig abba nem sok beleszólásom lenne. Arról is közös döntés született, hogy mikor hagyom abba a versenyzést és kikértem a véleményét akkor is, mikor a Minisztérium megkeresett a nyitott pozíciójával. Ettől működtünk mi mindig úgy, mint egy csapat. És bár nem akartam felrúgni a ki nem mondott szabályokat, belehajszolt. - Nem volt nálam a telefonom.. - vallom be nehéz szívvel, mikor újfent szembesülnöm kell azzal, hogy nála aztán végképp nem lelek vigaszra. Pedig vágyom arra az ölelésre, vágyom a hangjára, arra, hogy a halántékomra nyomjon egy puszit, miközben a borostás álla végigkarmolja az arcbőrömet. A francba is, vágyom a szeretetére, amitől most megfoszt, mert ő a sértett és úgy érzi, hogy megteheti. Hát meg is teszi, de nem állítanám, hogy jó hatással van rám. - Bevittem apát a kórházba, rosszul volt... - mondok csak ennyit. Nem érdekli, ez nyilvánvaló. Akkor meg minek koptassam a számat feleslegesen? Hogy átnézzen rajtam? Kell ennél nagyobb segélykiáltás vagy rájön magától is, hogy ez nem az a pillanat, mikor számon kérhet, hogy miért nem jöttem haza időben. Mindig okkal maradok távol. Méghozzá azért, mert szeretném ha az apám még évekig a családom része maradna. Egy-egy borúsabb pillanatomban azonban megfordul a fejemben, hogy a férjemnek ez az egész csak púp a hátára és jobban örülne, ha vége lenne.
Vendég
Pént. Május 01, 2020 11:04 am
George & Angie
El vagyok bűvölve!
Nem féltem magunkat attól, hogy egy veszekedésünk is túlságosan elfajulna, mert mindketten azok a fajta emberek vagyunk, akik utána a sebeiket nyalogatva megint összetartanak. De tényleg, ő kisírja magát, én lehiggadok és minden a régiben. Nem tudom, hogy ez a mérgező recept mégis hogy működik, de köszönjük szépen, eddig mindig megszolgált. Most azonban érzem, hogy valami más is van a levegőben. Ha vitát indítok, csipkelődök, odamondogatom a dolgokat, ő felveszi a kesztyűt. Most kerüli. Most kerül mindenfajta konfrontálódást és hangosabb felszólalást. Inkább csitítani próbál. Szememben értetlenség csillan. Most nincs igazam? Mondja azt, hogy teljesen normális, hogy nem vacsorázik velem, hogy nem alszik itthon és nem veszi fel a telefont. Amikor az apjánál van, olyan mintha egy teljesen más életet élne. - Nem, nincs édesem... - én azonban nem hagyom, hogy csitítson. Ha fel is szólalok, többet nem teszek hozzá. Vegye úgy, hogy egy néma tiltakozás az állapot ellen. Az ellen az állapot ellen, amiről igazából ő sem tehet. De ő van itt, ő csinálja így, rá neheztelek. Nem, igazából az apjára neheztelek, amiért megmérgezi a családom életét a konokságával. Tudom, hogy nem kedvel, sőt mihaszna senkiházinak tart, aki nem méltó a lányához. Ha egyszer tükörbe nézne, azt értékelném. Érzem, hogy pattanásig feszülnek az idegei, ahogy magyarázkodik. Magyarázkodik vagy számon kér? Kioktat? Nem tudom melyik. Lehet mindegyik is. Az én gyomrom is csak összeszorul attól, amit mond. Nem tudom, tényleg nem tudom én sem hogy kellene ezt helyesen kezelni. Megütközve nézek mégis rá. Én így nem emeltem meg a szavam. És a sajnálomjából érzem, hogy ő sem akarta. Most először burkol magába az aggodalom láthatatlan fátyla. Mi van akkor, ha baj van? Kezem néha meg-megáll, ahogy egy újabb gondolat ötlik a fejembe. Sötétebbek, elfogadhatóbbak, érvek mellette és ellene. De nem tudok elmenni amellett, hogy egyre jobban aggaszt a hangjában valami... - Mi? Nem is mondtad. - szalad ki a számon a hitetlenkedés. Eddig mindig mindent megbeszéltünk, ez pedig nem az első, amiről utólag szerzek tudomást. Mikor csúszott így ki a gyeplő a kezünk közül? Vagyis... mikor vette át tőlem önjogúan? De nem ez az első, ami a fejemben motoszkál. A telefon, most ez, meg még mi? Megáll a kezemben a szivacs, a mosogatóba dobom, ahogy a tányért a csöpögőre támasztom. Aztán csak belekapaszkodok a mosogató peremébe. A szavaira feszült csönd nehezedik ránk. Behunyom a szemem, mély levegőt veszek. Nem hiszem el, hogy ennyire minden a feje tetejére állt. És én miért nem vettem észre? - És jobban van? - először kérdezek vissza csöndesen, haragtól mentesen. Lassan eleresztem a mosogatót és megfordulok. Aggodalmasan pillantok le rá. - És te jobban vagy?
Vendég
Pént. Május 01, 2020 3:13 pm
to my beloved husband
Nem szoktam merengeni azon, milyen lenne, ha a számomra legkedvesebb emberek kijönnének egymással, mert egyszerűen tudom, hogy ez nem fog megtörténni. Volt idő, mikor még reménykedtem ebben, de azóta eltelt húsz év. Változatlanul kénytelen vagyok ügyeskedni azzal mikor vagyok egyikük mellett és mikor választom a másikat. Nehéz, persze, hogy az, de nem kellene ekkora problémát jelentenie. Nem kellene, hogy inkább érezzem ezt kötelezettségnek, mint lehetőségnek arra, hogy minden értékes percet kihasználjak a szeretteim körében. Csak hogy a súlya az én vállamra nehezedik, apámnak csak én vagyok. Ezt a férjem is tudja, mégis olyan elutasítóan bánik velem minden alkalommal, hogy legszívesebben üvöltenék a tehetetlenségtől. De még az sem hozna helyre semmit. George nem lenne megértőbb tőle, én nem lennék kevésbé feszült, sem kipihentebb. Lemondó sóhajjal hajtom le a fejem, jobb kezemmel megmasszírozom az orrnyergemet, aztán hátratúrom a hajamat, ahogy újra ránézek. A hátára, mert mást nem látok belőle. Tényleg nem akartam megemelni a hangomat, hiszen épp az imént ígértettem meg vele, hogy ma nem esünk egymásnak. Csak egy csendes estére vágyom, de talán önzőség, hogy figyelmen kívül hagytam azt, ő mire vágyik. Vagy mire vágyott egész héten. Az ugyanis, hogy ennyi idő után sem ráz le magáról sértettségében csakis azt bizonyítja, hogy még mindig szeret és hiányoztam neki. Talán ennyi nem elég ahhoz, hogy minden rendben legyen, de kiindulásnak nem rossz. Mert tényleg folyamatosan azon jár az eszem, hogy tudnék megfelelni minden szerepemnek, megállni a helyem az élet minden területén. Ez most majdnem lehetetlen küldetésnek tűnik, de mindig sikerült valami jót kihoznunk a dolgokból. Csak olykor tovább kellett várnunk a megvilágosodásra, mint ahogy szerettük volna. - Kiakadtál volna. - jelentem ki egyszerűen, pedig ez egyáltalán nem biztos. Igazából hiába ismerem a férjemet, nem tudhatom, hogy reagált volna, ha ebben a helyzetben feldobtam volna a témát, hogy mi lenne, ha egy ideig nem dolgoznék. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az sem lenne gond, ha a fizetésem kimaradna a családi kasszából, ugyanis a vállalat fedez minden kiadást és még mellette is szépen profitál belőle a férjem. De én sosem akartam eltartott lenni a szó szoros értelmében. Viszont abba a feltételezésbe bocsátkozni, hogy kiakad majd, ha már a munkám helyett is apámat pesztrálom inkább, valóban nem hozzám méltó. Ha eddig nem volt igazán dühös, most majd az lesz. Látom a tartásán, hogy viaskodik magával, elég csak ránéznem, ahogy megfeszülnek az izmai. Nem szólalok meg. Hosszú percekig nem szólok semmit, mígnem szemben találom magam vele. Még így sem akarom szólásra nyitni a számat, mert semmi biztatót nem mondhatok. Mégis mivel kezdhetném? Hogy apám egyre nehezebben viseli az egyedüllétet? Hogy valóban egész napos felügyeletre lenne szüksége? Hogy lassan már én is kevés vagyok hozzá? Ezt eddig is tudtuk és ennek ellenére sem jutottunk egyről a kettőre. Lassan tényleg nem lesz más választásom és olyanná válok mint anyám, aki rákényszerítette az akaratát, majd magára hagyta. De ettől rettegek a legjobban. Hogy engem is megutál majd. Csak elhúzom a számat, de nem válaszolok. Nem tudok és nem is akarok. Mégis mit mondhatnék, ami egy kicsit is igaz lenne, megnyugtatná őt és talán engem is. Nem, rohadtul nem vagyok jól, George. - Mit csináljak? - teszem fel a kérdést, ami oly ritkán hagyja el a számat. Az igazat megvallva ezt inkább George szokta kérdezni tőlem, mikor tanácsot vár. Én eddig egészen jól meg tudtam küzdeni a problémáimmal.
Vendég
Pént. Május 01, 2020 4:40 pm
George & Angie
El vagyok bűvölve!
Kiakadtál volna, kösz szépen, hogy csak ennyi a válasz. A bennem fortyogó kérkedés azonnal bugyogni kezd és szeretne csak feltörni, miközben úgy érzem, hogy még apróbbra zsugorodik a gyomrom. Alighanem túl savasat ettem ebédre. Vagy megesz a méreg. Nem tudok megmukkanni rá, kényszeredetten nyelem vissza a feltörni készülő kérdéseimet, a vádaskodásomat. Annyira kapaszkodik belém, nem tehetem meg csak úgy, hogy rá borítsak mindent. Mindent, ami a héten történt velem. Mert kivel beszéltem volna meg? Ki csitított volna le, ha nem ő? De ő nem volt sehol. Napokig csak gyűlt bennem a stressz, most pedig érzem, ahogy lecsapódik, átjárja az ereimet. De nem tudom megtenni, hogy rá borítom az asztalt. Most nem. Megfordulok vele szemben. Egy darabig csak fürkészem az arcát, majd elpillantok mellette. Mi a fontosabb, a saját sértettségem hangoztatása vagy az, hogy mellette álljak? Mindkettő kellően fontos, de abban igaza van. hogy nem marni kellene egymást, hanem szeretni. Lazulnak a vonásaim. Nem tudom hogy teszi, egyszerűen csak megnyugszom a közelében. A tekintete mindent elárul, kétségbeesett. Nem tudom, hogy mi jár a fejében, de semmi jó. Nem szokott csak úgy nyaggatni, nem szokta ennyire komolyan kikérni a véleményem. Mintha csak a lelki békéjét várná tőlem. De nem tudom, hogy elég lennék-e ehhez. Habogva nyitom ki a számat, ahogy rá pillantok. Komolyan tőlem várja a megoldást? Tőlem, aki legalább annyira nem tudja, mint ő? Én is tőle vártam megoldást, nem magamtól. - Kitalálunk valamit. - nagyszerű George, tényleg ez lenne a legremekebb válasz most? Mintha eddig eljutott volna ő maga is. De még mindig nem hagy nyugodni a tudat, hogy nem mond el dolgokat. - Tényleg... Nem tudom, hogy az apád milyen állapotban van. Bent maradt a kórházban? - vajon azért jött haza, mert amúgy bent fogták? Nem, akkor nem vacsorázott volna. Szóval biztos, hogy hazaengedték. Annyira nagy problémája nem lehet, hogy... de nem az én tisztségem ezt megállapítani. - Mióta nem avatsz be a döntéseidbe? És miért kell most mégis a tanácsom? - ezt már csak a sértett fiú mondatja velem, de a vonásaim egyáltalán nem kemények. Én is kétségbeesett vagyok, legalább annyira, mint ő. De míg ő aggódik, addig nekem pokolian hiányzik ő. - Miért gondolod azt, hogy mindenen kiakadok?
Vendég
Pént. Május 01, 2020 6:47 pm
to my beloved husband
Úgy érzem, hogy eljött a pillanat, mikor én már nem vagyok elég a saját problémáim megoldásához. Bár igazából nem jelenthetem ki egyértelműen, hogy csak az én problémáim ezek, mikor a családom életét is nagyban befolyásolják. Ezért vannak a veszekedések, az elejtett, de meg nem értett félmondatok, a sok sértődés és az egymásra mutogatás is. A megnyugtatást várom tőle, a reményt és a megnyugvást, vagy csak egy ölelést és egy jó szót. Igazából bármit, amivel egyszer s mindenkorra kinyilatkoztatja, hogy még mindig mellettem áll. Hogy még mindig nem csak ő és én vagyunk, hanem Mi. Annak ellenére is, hogy az utóbbi időben nem sikerült úgy viselkednem, ahogy egy feleség tenné. Nem.. Nem is egy feleség. Ahogy én tenném, ha minden rendben lenne körülöttünk. Mert az, hogy újra napokon keresztül nem csomagoltam neki ebédet, nem mostam ki a kedvenc ingét, nem vártam haza forró csókkal és nem suttogtam neki este az ágyban, hogy mennyire szeretem, igenis megmutatkozik most mindkettőnkön. Bár ne így lenne. Mégis, ahogy azt mondja, hogy kitalálunk valamit, én hiszek neki. Pedig annyiszor mondta már nekem ezt és én is annyiszor ígértem neki, hogy tele lenne vele a padlás. Szomorú és fáradt tekintetem az övét keresi, egy hosszú pillanatra elmerülök bennük, majd odabújok, mintha csak a közelsége valóban felérne egy gyógyírral. Fejemet kulcscsontján nyugtatom meg, karjaimat lazán a dereka köré fonom. Le se tagadhatnám, hogy hozzá menekülök a démonaim elől. - Úgy félek, George.. - sóhajtom az ingébe, miután néhány mély levegővel az illatát magamba szívtam. Kell egy kis idő, mire összeszedem magam annyira, hogy tudjam folytatni a mondatomat, de végül erőt veszek magamon. Nem azt érdemli, hogy egy roncsként jöjjek haza. - Hazaengedték. Saját felelősségre.. - teszem még hozzá, hogy realizálódjon benne is a helyzet komolysága. Vagyis én írtam alá a papírt, szóval ha bármi történik vele az az én felelősségem. De ennél többet nem akarok mondani, hisz ő nem akarja hallani. Maga mondta, hogy nem kíváncsi rá, én pedig tiszteletben tartom a döntését. Akkor is, ha nagyon is meg akarom vele osztani az összes kétségemet, úgy érzem ennyivel tartozom neki. - Azt hittem jobb lesz, ha egyedül oldom meg. Persze nem lett jobb, sőt. Sajnálom, hogy nem szóltam, de az én apám. Nekem kell gondoskodnom róla, nem neked. És úgy éreztem, hogyha mindig előhozakodok ezzel, akkor majd választás elé állítasz... - ismerem be szégyenkezve, itt az ideje nyíltan beszélni. Utólag visszagondolva nem tudom hogy juthatott ilyen az eszembe, hisz nem szívtelen szörnyeteg ő. De tény, hogy régóta húzódik már ez az egész és jelen pillanatban egyikünk sem boldog. Na jó, talán mindkettőnk hangulatára rányomja a bélyegét az is, hogy nemrég volt a szülinapja, ami egyben azt is jelenti, hogy újra átéltük Fred tragédiáját. Ilyenkor minden egy kicsit nehezebb, mint általában. - Csak úgy látszik hiába vagyok mellette... - rántom meg a vállam tehetetlenségemben. - Te mit tennél, ha az Arthurról lenne szó? - teszem fel a nagy kérdést és talán nem túl burkolt célom vele, hogy elgondolkodjon. Ugyan az ő esete eléggé különbözik az enyémtől, hisz ott van Molly és a testvérei is, nagy a családja, de attól még ugyanúgy az apja, mint nekem az enyém. - Nem akadsz ki mindenen, csak mindenen, ami apámmal kapcsolatos.. - javítom ki automatikusan. Nem akarok ezzel vitát szítani közöttünk, hangom békés, nincs benne az az él, amitől azt feltételezhetné, hogy készen állok a haragjára. Majd holnap. Holnap veszekedhetünk.
Vendég
Vas. Május 03, 2020 9:32 pm
George & Angie
El vagyok bűvölve!
A mi harcunk nem ma kezdődött. Néha úgy éreztem, kicsit belefulladunk és meghalunk ebben, néha egészen tűrhető volt. Sokszor kerültem arra a pontra, hogy elegem van és megyek, beolvasok az apjának, majd Angie pár szóval lecsillapított. Néha csak úgy bírtam elviselni az állapotot, hogy magasról tettem az ívet rá. De megoldani soha nem sikerült. Én mindig is tudta, hogy az apja mennyire konok, makacs és szívből gyűlöl engem, mert én olyan vagyok, mint Angie anyja. Varázsló. Abba sohasem gondolt bele, hogy a lánya is az és ezzel neki is árt. Már nem egyszer mondtam meg neki a magamét, azóta pedig már a gyerekek is csak karácsony sokadik napján látják őt. Lefogadom, ha vörösek lennének, fehérek és kék szeműek, akkor egy pillanatra sem keresné egyiket sem. Nem szakítom el a tekintetem az övétől. Nem érzem úgy, hogy már ott tartanánk. Az egy dolog, hogy pokolian hiányzik, de ennyire még tiszteljük egymást. Legszívesebben félredobnám azt a szőrös, szúrós morcogot, aki most vagyok, helyette pedig minden pillanatot kihasználnék, hogy vele lehessek. Ahogy hozzám bújik, csak sután átölelem. Sajnálom, hogy nem vagyok az a nagyon segítőkész, de nekem ezt... néha nehéz feldolgozni. Érzem, látom rajta, hogy most mire megy ki az egész. Átengedte magát az enyészetnek, én pedig mondjak neki megoldást az egész problémára. De nem tudok. Nem tudunk, hónapokat gondolkodtunk ezen, tudja is mi a megoldás, de nem kivitelezhető. - Minden rendben lesz. - mondom halkan, miközben megsimítom a hátát. Tudom, hogy nem lesz, vagyis csak remélem. De ilyenkor szokott minden elrontódni. - De ugye tudod, hogy nem a te felelősséged? Ő akart hazamenni, fogadjunk. - azért dühít, hogy az apósom egy csökönyös fasz és helyette is a nejem érzi szarul magát. Ez az, ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül soha az életben. Gyűlölöm az igazságtalanságot és az apja csak azt csinálja, ami neki jó, ahogy neki jó, a lányára pedig nem is gondol egy pillanatig sem. Magyarázkodni kezd, amire csak megforgatom a szemem. Semmi manír, semmi kósza szó, amit még a végén félreért. Itt egyenesen beszélünk egymással, különben mindannyian szétcsúszunk. - Angie... nem csak a te problémád. Az apád problémája az enyém is és a gyerekeké is, nem akarjuk, hogy roncs legyen belőled. Ez családi ügy. - tudom, mit mondtam az előbb. És tudom, hogy tudja, hogy most is ez a véleményem. De ez nem az én magánvéleményem, hanem azé az emberé, aki igyekszik összetartani a családját, mert fontos nekem és szeretem őket. - Hé, ez övön aluli volt. - ellenben nem szeretem, ha visszatámad. Vagy minek is nevezzem ezt. Ugyanazzal választás elé állítani nem is lehetne, az én apám közel sem olyan, mint az övé. De abban igaza van, hogy ha tudnám, a többi testvérem ott van, minden rendben van. Freddel mi is ott voltunk, amikor az a kurva kígyó megtámadta. Ott töltöttük az egész karácsonyt a Black család házában. Sötét egy időszak volt... - Nem... Nem hagynám akkor sem magára. - szűröm ki a fogaim között kényszeredetten. De remélem tudja, hogy ez nem válasz az övére. - És a munkád mióta apáddal kapcsolatos? - tárom végül szét a karom. Tényleg még mindig ennél a rohadt témánál vagyunk? Sóhajtok mégis csak egy nagyot és lenyelem az újabb felháborodásomat. - Ha nem akadnék ki, nem lennél ennyire fontos nekem. Napok óta hiányzol, rémesen üres ez a ház.
Vendég
Vas. Május 03, 2020 10:20 pm
to my beloved husband
Néhány hónappal ezelőttig, ha bárki megkérdezte volna tőlem, hogy értékelem az életemet, azt mondtam volna, hogy mindenem megvan, amire szükségem van. Az életem kiegyensúlyozott és boldog. A férjem a világ legfárasztóbb és legjószívűbb embere, a gyerekek egészségesek és szépen cseperednek. Mérhetetlenül büszke vagyok rájuk. Az egész családra. Ha viszont most valaki rám néz, nem egészen azt látja, hogy a helyzet magaslatán állok, sőt. Sosem volt rám jellemző a kétségbeesés, de a tehetetlenség hosszú távon borzasztó hatást gyakorol a viselkedésemre és ezt sajnos már kár lenne tagadnom is. George-dzsal egyébként is arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy bármit megoszthatunk egymással. Vagy legalábbis megoszthattunk, míg nem éreztem azt, hogy nem számíthatok már rá úgy, mint régen. Ez még nem jelenti azt, hogy a bizalmam megrendült volna benne, csupán.. Félek attól, hogy nem tudom kezelni a helyzetet. Tisztában van az egész káosszal, tudom, hogy meg van sértve, mégis átölel. Ez többet jelent annál, mintha százszor ígérné meg, hogy rendben leszünk. Akkor is, ha tudom, hogy nem ígérhet ilyesmit. És akkor is, ha tudom, hogy most csak erőt gyűjtök ahhoz, hogy bírjam, ami még vár rám. Ránk. - Én meg engedtem neki... - kontrázom rá a szavaira felháborodottan, de nem kiabálva. A kétely beszél belőlem, hogy ez valóban a legjobb döntés volt-e, amit ebben a helyzetben és az információk birtokában meg tudtam hozni. Senkinek sem lett volna jó, hogyha éjszaka azzal hívnak a szanatóriumból, hogy apám önkényesen eltávozott és a fene sem tudja merre kószál. Így legalább azt tudom, hogy hol keressem. - Tudom, hogy titeket is érint.. Közvetve. De nem akarom, hogy te is ezen őrlődj. Azt meg pláne nem, hogy Fred és Rox fülébe jusson mennyire komoly a helyzet. Tudom, hogy nem ezt érdemelnétek.. - adom át magam a bűntudatnak ismét, most a család miatt. Az én családom miatt. Persze a gyerekek jó helyen vannak az iskolában és nem sejtenek semmit, de George végignéz mindent. Őszintén csodálom, hogy mindezek után még képes nyugalmat erőltetni magára, mert nekem erre van szükségem. - Nem George, ez csak őszinte volt, te is tudod - válaszolom csendesen, belenyugvón, talán egy kicsit segít a közelsége is, hogy túléljem ezt az estét. Sőt, biztosan segít. - Mióta miatta nem megyek dolgozni - hangom elcsigázott, magamat is annak érzem, főleg ha még emiatt is tartanom kell a hátam. Valóban egyeztetnem kellett volna vele és még emlékszem, hogy hétfőn nagyon meg akart beszélni valamit, amit elnapoltunk. Akkor még abban a hiszemben, hogy néhány nap és újra minden a régi. - Na jó.. - sóhajtok nagyot. Elenged, én pedig újra érzem, hogy szét fogok esni, ha ezt tovább folytatjuk. Ha pedig én szétesek, akkor a férjem is szét fog, ez teljesen biztos. Ezt a luxust pedig sem most, sem máskor nem engedhetjük meg magunknak. Ennyi tisztelettel tartozunk egymás felé. - Mi lenne, ha ma este nem beszélnénk többet apáról vagy a munkámról? - ajánlom neki nyíltan. Félreteszem, megígérem. Nem akarok vitázni. Ez pedig jelen pillanatban csak addig fajulna kettőnk között, hogy sértődötten hajtjuk álomra a fejünket én pedig nem ezért jöttem haza. - Te is hiányoztál, hát persze, hogy hiányoztál. Ne hidd, hogy nem így van.. - nyúlok felé, hogy megsimogassam az arcát. Azt az arcot, amin pár napos borosta hirdeti, hogy rég nem morogtam már le a fejét, mert nem borotválkozott meg. Apró, fáradt, de annál szeretetteljesebb mosolyra húzódnak ajkaim, ahogy felnézek férjem fájdalmasan számonkérő tekintetébe. Tudom, hogy dühös és hogy nincs elintézve néhány szép szóval az egy heti hiányom, de nem gondolhatja, hogy én nem éreztem úgy, mint ő. Ennek ellenére megértem, hogy nehezményezi, ha elhanyagolom. Nem azért, mert ő nem tud gondoskodni magáról felnőtt férfi létére, hanem mert az évek alatt hozzászoktattam bizonyos dolgokhoz, melyek most csak üresen tátongó lyukak az életünkben. Jó lesz, ha ezeket elkezdem befoltozni. Kezdve egy lágy csókkal, melyet puha ajkai felé intézek.
Vendég
Vas. Május 03, 2020 11:20 pm
George & Angie
El vagyok bűvölve!
Nem engedhetem meg a nejemnek, hogy eméssze magát valami olyan miatt, amire igazából rákényszerítették. Ezt ő is tudja, én is tudom. Csak az a csökönyös apja nem. Igazából teljesen megértem, hogy miért hagyta ott az a boszorkány, egy ilyen fafejű emberrel egyszerűen nem lehet, mérgező együtt élni. Most ezzel szerintem nem mondok újat, de Angelina az egyetlen, aki nem menekült el tőle még fejvesztve. És amilyen lelkiismeretes, nem is fog. Egyedül van, csak ő van neki, ezzel pedig úgy megköti a kezét, hogy már engem bosszant. Az öreg olyan durván zsarolja lelkileg, hogy ha olyan lennék, nyílna a bicska a zsebemben. De nem vagyok olyan, aki erőszakkal lépne fel bárkivel szemben. - Nem, ő kényszerítette ki belőled. - kezembe veszem egy pillanatra az arcát, amíg ezt a szemeibe mondom. Tudnia kell, hogy nem ostorozhatja magát állandóan a fafejű apja miatt. Akkor sem, ha így az ő problémája is. Nem csak az övé, mindannyiunké, akiknek az életébe egy picit is belecsöppen. - Akkor sem hagyhatom, hogy beleroppanj abba, amit nem tudsz megoldani. Így biztos nem. - egy szóval sem tiltakozhat a kijelentésem ellen, mert úgy igaz, ahogy az van. Nem állhatok tétlenül látva, hogy ő kikészül közben. Nem tehetem meg, nem ezért esküdtem neki hűséget az oltár előtt, hogy aztán így lássam összetörni a karjaim között, miközben tudom, hogy tehettem volna valamit. Nem változtat semmin az, hogy igaz, amikor úgy érzem, hogy övön aluli. Az apám sok mindent tett már értünk is, mindig önzetlen volt és tudom, hogy akkor sem akarná, hogy aggódjunk, ha tényleg pokolian rossz bőrben lenne. Ő akkor is hálás, ellenben az ő apja... - De te szereted azt csinálni... - nem láttam még soha senkit olyan szenvedéllyel elemezni, mint őt. És tudom, hogy ez kell neki, kirántja a hétköznapi életből, a mi életünkből, érezteti vele, hogy a társadalom számára még mindig hasznos - amúgy is az. De nem kezdek el vitázni vele erről. Tanácstalanul állok vele szemben, amíg meg nem szólal ismét. Talán igaza van, pihentetnünk kellene ezt a témát. Amikor csak itthon van, ezzel kelünk és fekszünk, ha valamiről pedig beszélni kezdünk, vagy itt lyukadunk ki, vagy ami rosszabb, összeveszünk. Nem tudom mi hozna tényleg megnyugvást nekünk... - Jó. - csöndesen adom meg magam az akaratának. Ennyivel talán tartozok neki is. Szavai és érintése nyomán úgy érzem, hogy teljesen megnyugszom. Annyira hiányzott már, hogy azt el nem tudnám mondani neki. Szelíd mosolyra görbül a szám, miközben kezemet az övére illesztem. Szeretetteljesen pillantok rá, miközben viszonzom a lágy csókját. Nincs már itt helye marakodásnak, amikor épp a békesség helyreállításán dolgozunk bőszen. Ahogy a csókot megszakítja, úgy húzom őt vissza magamhoz és lehelek én vágyakozóbb csókot az ajkaira. - Mondd, hogy az enyém leszel most pár napig. Ki sem akarok mozdulni veled. - tudom, hogy önző dolog ilyeneket mondani, de talán neki is jót tesz, ha sikerül kiszakítanom abból a depresszív állapotból, amiben hazajött. - Ha tudtam volna, hogy jössz, akkor készülök a kedvenceddel. Bor, vagy forró fürdő?
Vendég
Kedd Május 05, 2020 9:37 pm
to my beloved husband
Nem vall rám ez az egész kiborulás, eddig olyan szépen tartottam magam, mégis úgy érzem, hogy a tehetetlenség szép lassan, de annál biztosabban üt rést a páncélomon, hogy teljesen romba döntsön engem és az életemet is. De ezt nem hagyhatom neki. Néhány mély lélegzet és a szavai talán képesek még tartani a lelket bennem egy ideig. Az, hogy bármi is lesz, tudom, hogy ő itt vár rám. Mérgesen, olykor dühöngve, máskor sértődöttségbe burkolózva, de mindig számíthatok rá. Azt hiszem ezért szerettem bele. Megláttam benne azt, amit senki másban nem és ilyenkor a látszat ellenére még inkább azt érzem, hogy szerencsés vagyok. Igazán nagy mázlista. Lassan nyugszom meg, tényleg igyekszem, mert nem azt a nőt érdemli, aki belépett az ajtón és végignézte, ahogy egyedül megvacsorázik. Ki tudja mit vett magának hazafelé jövet... Olyan feleséget érdemel, aki ha nem is robotol egész nap a konyhában, de hazaérve neki szenteli a figyelmét és nem a problémákat gyűri egyre csak. Igaza van, tudom, hogy reálisan látja a helyzetet, mégis nehéz elfogadnom ezt. Csendbe burkolózok egy kis időre, csak míg összeszedem magam annyira, hogy újra meg tudjak szólalni. - Tudom.. - válaszolom aztán halkan. Egyetértek vele, nem vitatkozom. Nem tudok. Nem roppanhatok bele. Én sem hagynám, hogy vele megtörténjen ez. Sőt, minden követ megmozgatnék, hogy ne kelljen ilyesmit elviselnie. - Később is szeretni fogom csinálni.. - egyszerűen hangzik, mégsem volt az meghozni a döntést. Apám azért mégis csak egy van a világon, állásom lehet másik is. Vagy nem. Ha azon múlna George találna nekem helyet a családi vállalkozásunk vonalán, ebben biztos vagyok. Csakhogy szánt szándékkal nem kötöttem ki én is az üzletben. Hosszú távon biztosan nem tenne nekünk jót, ha minden percünket együtt kellene töltenünk. Az én idegrendszerem legalábbis biztosan felmondaná a szolgálatot. Imádom a férjemet, de teljesen már dolog a házasélet és más a munka. A kapcsolatunk elején még az együtt élés is elég komoly problémákat okozott. Szerencsére soha nem is erőltetett rám semmit. - Köszönöm.. - lehelem magam elé behunyt szemmel és érzem, ahogy mázsás sziklák gördülnek le a vállamról. A torkomból felszakadó mély sóhaj is pontosan ezt hivatott bizonyítani. Hogy mégis mit köszönök neki? Ez nagyon egyszerű. Mindent. Tudnia kell, hogy minden pillanatot értékelek, amikor a családunkért munkálkodik. A csókom viszonzásra talál, ez pedig biztató jel, ha figyelembe veszem, hogy néhány perce még rám nézni sem volt hajlandó. Gyorsan változnak a vonásai, talán az érzései is. A lágy csók azután egy sokkal bensőségesebbel folytatódik, én pedig megadom magam neki. Közelebb lépek, hogy testünk összesimulhasson és végre tényleg úgy igazán azt mondhassam és úgy is érezhessem, hogy hazaértem. - Át kell mennem majd ránézni apára, de megígérem, hogy minden este hazajövök... Rendben? - simítom végig az arcát bocsánatkérő szájhúzással. Tudom, hogy nem ezt a választ akarta hallani, de muszáj őszintének lennem vele. Nem véletlenül döntöttem úgy, hogy a kisebbik rosszat választva a munkámról mondok le inkább egy időre. A családomról nem tudnék, ezt senki ne is kérje. - A kettő együtt? - pillantok rá vágyakozva. Jól hangzik a borozás és a forró fürdő is, a kettő párhuzama lenne azonban a legszebb lezárása a mai napnak. Persze csak akkor, ha velem tart. - Engedek vizet, a tiéd a bor.. - paskolom meg mellkasát, még egy pillanatig a szemébe nézek, aztán úgy teszek, mintha nem láttam volna a nappaliban lakó rendetlenséget, amivel várt, miközben elhaladok a fürdő irányába. Nem tudja a gyerekekre fogni, nincsenek itthon. De megígértem, hogy ma nem fogok veszekedni. Sem ő velem, sem én vele. Máskülönben a rendrakás mindig rám hárul, ez már csak így megy, mióta ismerem. A fürdőbe érve régi ismerősként köszönöm a számomra legkedvesebb berendezési tárgyat, a hatalmas kádunkat, amire azóta fájt a fogam, hogy a bolt feletti kis lakásban mindig csak a zuhanyzóval kellett beérnünk. A hosszú napok után szeretek benne ejtőzni, és ezt sajnos már a család is korán kitapasztalta, mert ha nem találnak, bizony a fürdő az első hely, ahol keresnek. Általában sikerrel. Megeresztem a vizet, habfürdőt, egy kis kasvirág kivonatot és nyugtató levendulaolajat csorgatok bele az aromája és a jótékony hatásai miatt. Ősidők óta így készítem jó forróra, hogy a pára teljesen belepje fürdőszobát. Rossz szokás, de a rabjai vagyunk. Mint egymásnak.
Vendég
Csüt. Május 07, 2020 12:21 am
George & Angie
El vagyok bűvölve!
Nem könnyű velem az élet, igazából sosem volt az. Pedig Freddel kettőnk közül mindig én voltam a szelídebb és a visszafogottabb - sokszor még így is nagyon sok voltam másoknak. Ezzel tisztában vagyok, ahogy a makacsságommal. De pont a Weasley család nevelte belém azt a tulajdonságot, hogy a jég hátán is meg tudjak élni. És ha a szükség és a család úgy kívánja, akkor vissza tudom vonni az agancsaimat az igazam minden áron való bizonygatásától. Igen, a büszkeségtől dagadó mellkasú George Weasley képes lemondani arról, hogy egész éjszaka, sőt még reggel is fortyogjon mérgében azért cserébe, hogy talán a nejét visszakaphatja. Még ha egy estére is, de visszakaphatja. Ha most itt állnék szemben önnön magammal, akkor jól lekevernék neki egy pofont, miközben azt ordítanám a képébe, hogy "ezt vártad egész héten, te suttyó!", majd még jól meg is ráznám és ismét felképelném. Ilyenkor beindul bennem egy vezérhangya, ami aztán mesterien jó megérzéssel indul el a jó irányba. Ha anyám itt lenne, csak azt mondanám, a nők lelkét csak szép szóval lehet ápolni. Bárhonnan is szedte ezt, mindig igaza volt mindenben. Örülök, hogy hallgat rám és hitelt ad a szavaimnak. Nem beszélek semmiféle zöldségeket, tisztában vagyok a dolgok menetével és az apósomat már ismerem annyira, mint a rossz pénzt, hogy azt gondoljam, ő direkt is így akarta. Ha majd valami baj van, a lányára kenhesse, hogy ő tehet róla, mert rohant haza hozzám. Miért tartunk már megint nálam? Mert tudom, hogy az a vénember egyszerűen gyűlöl. Elengedem a munka témát. Tényleg nem tudom, hogy milyen felindulással teszi, de biztosan jó oka van rá, hogy ezt lépi meg. Nem tudom, mi lenne a másik opció, amit meglépne, de sanszos, hogy inkább nem akarom tudni miről van szó. Felnőtt nő, el tudja dönteni, mit akar és mit nem. - Jól van. - válaszolom végül egy aprót biccentve. Alighanem ennek a fokozatos levezetésnek köze van ahhoz, hogy tényleg meg tudjak nyugodni. Nem kell gondolkoznom rajta, hogy tudjam, mi jár a fejében. Elég csak rá nézni, a jelekből olvasni, megérinteni, hogy lássam, melyik apró mozzanatra fog teljesen megváltozni az arckifejezése. A vonásai neki is ellágyulnak. Bocsánatot kér a veszekedésért, megköszöni, hogy nem feszítem tovább a húrt, hanem elengedem a témát. Immáron két kezemmel húzom és ölelem magamhoz, miközben csókolom olyan lassú és fojtott szenvedéllyel, amilyennel már akartam tegnap és tegnapelőtt is. Amikor valamit vagy valakit nem kaphat meg az ember, akkor kezdi hiányolni és mikor ott van a kezei között, nagy becsben tudja tartani. Sokszor volt mér az élet néhány szegletén jelen ez az életünkben, de minket a nehézségek kovácsoltak össze igazán jó csapattá. A kölyköknek pedig igyekszünk ezt a példát közvetíteni is. - Jól van. - Mi mást mondhatnék? Ez is több, mint a semmi, több, mint amit eddig a héten adott és több, mint amire ma számítottam. Ha így próbálná meg, akkor próbáljuk meg így. Nézzük meg, működik-e és ha igen, akkor nyertünk máris néhány remek estét. Tetszik, hogy ilyen gyorsan újratervez és átgondol. Máskülönben meg úgysem nyugodna addig, amíg meg nem látogatja az apját. - Akkor a kettő együtt. - tekintetem el sem szakítom az övétől, amíg el nem fordul. Tény, hogy most minden apró érintése jól esik, legyen az egy simítás, egy paskolás, bármi. Apró mosollyal a szemem szegletében nézek utána és máris azon töröm a fejem, hogy milyen borunk van itthon még. Nem vagyunk olyan nagyon alkoholizálós fajták, de azért tartalékban vendégekhez vagy nosztalgiázós estékhez mindig akad 1-1 üveggel. Én soha nem az a fajta voltam, aki a rossz kedvét alkoholba fojtja. Inkább csak a felfordulás jellemző rám, amit hagyok magam után. Végül egy üveg provence-i rozéval és két pohárral lépek be a fürdőbe. Nem időztem esküszöm sokáig az ital kiválasztásával, inkább csak ennyire ért ahhoz, hogy hogyan csináljon szaunát a fürdőnkből. Nem is baj, mert igazából mindig is ilyen fürdőre vágytunk, amióta csak kinőttük a lakásunkat. Furcsa belegondolni, hogy többnyire már csak raktárként vagy előállítóhelyként funkcionál az üzlet fölött. - Ehhez mit szólsz? - teszem le az üveget a kád szélére a két pohárral együtt, majd oda lépek hozzá. Ujjaimat finoman a vállaira csúsztatom. Hogy megkoronázzuk az estét, ahhoz őt is el kell lazítanom. - Akkor kezdjük újra az estét. Hogy teltek a napjaid, édesem? - senki, de tényleg senki nem mondhatja el rólam azt, hogy nem próbálkozom. És miközben apró és finom mozdulatokkal masszírozom a lapockájánál, egy lágy csókot adok a csigolyájára is.
Vendég
Kedd Május 12, 2020 4:04 pm
to my beloved husband
Talán az a legjobb tulajdonságunk, hogy kimondatlanul is ráérzünk, mikor kell félretenni a sértődöttségünket, mert a másiknak valóban szüksége van ránk. Az utóbbi időben persze én vagyok az, akinek szüksége van arra, hogy George két lábbal legyen férfi és ne hozza fel állandóan, hogy mennyire keveset vagyok itthon. Enélkül is azt érzem, hogy pocsék feleség vagyok. Anyaként is csak azért nem sülök fel, mert a gyerekek az év nagy részében nincsenek itthon, nem tudják mi folyik itt. Legalábbis nagyon remélem, hogy nem tudják, mert félő, hogy az ő szemükbe legalább olyan nehéz lenne belenéznem ezek után, mint a férjemébe. Baglyot pedig apámtól is bármikor tudok küldeni nekik. Roxanne esetében ugyebár a rivallókat részesítem előnyben. Néha elgondolkodom, hogy mégis inkább az apjára ütött ez a gyerek, engem soha nem kellett noszogatni, hogy kapjam össze magam. Mondjuk valószínűleg apámtól nem is kaptam volna meg ezt a fajta támogatást, még örült is volna annak, ha nem a Roxfortban, hanem egy mugli iskolában folytattam volna a tanulmányaimat. Ezzel szemben nem úszta meg azt, hogy a veje, sőt az unokái is mágiahasználók legyenek, tudom, hogy ezért mindig is neheztelni fog rám. De elviselem. Ők az én családom, nem lennék boldogabb, ha máshogy alakulnak a dolgaink. A férjem és az apám, a két férfi az életemben, akik soha nem értették meg egymást, nem töltöttek el egymás társaságában negyed óránál többet és még így is azt kell mondanom, hogy én ennek inkább örülök, mintsem bánom, mert kár volna hagyni, hogy két ember, akiket annyira szeretek, a szemem láttára marja egymást. Persze mindig jól esik, hogy évente legalább egyszer George megpróbál jó képet vágni az apósához, csak hát keveslem mióta majdnem napi szinten szükség van rám Bristolban. Nem könnyű. Egyikünknek sem az. De átmeneti, ezzel nyugtatom magam. Ez csak arra az időre szól, míg nem találok valakit, akit apám is megtűr maga mellett és én is meg tudok benne bízni annyira, hogy rábízzam az egyetlen szülőmet, akinek a sorsa miatt aggódom. Nagy szerencsém van azzal, hogy George mérge gyorsan tovaszáll, őszintén hálás vagyok azért, hogy a legtöbb dologban valóban partnerre találok a személyében. Létezik olyan, hogy megtaláltam benne a másik felemet? Nem, ez nem hülyeség, sosem voltam nyálas, tőle sem várom el, hogy az legyen, másképp nem jönnénk ki ilyen jól egymással. Vannak nézeteltéréseink, de a vége mindig ugyanaz. És amíg ez így van, addig legalább a házasságunk félresiklása miatt nem kell aggódnom. De ez nem jelenti azt, hogy megérdemelné, hogy elhanyagoljam, sőt. Épp alkalmam is adódik arra, hogy megmutassam mennyire értékelem minden pillanatban. A kád gyorsan telik vízzel, a fürdő pedig gőzzel. Én meg reményekkel, ha már itt tartunk. Azt persze még mindig nem remélem, hogy megúszom a hálátlan részét, a veszekedést, de legalább elodáztam egy olyan pillanatra, amíg fel tudok rá készülni lelkileg. Most mégis úgy érzem, hogy kevesebb a feszültség közöttünk, mint általában egy ilyen estén. George megtanulta volna elengedni? Az kizárt... - Ezt ittuk Rox születése után... - mosolyodom el a palackot látva. Pontosabban nem ezt, de ezt a fajtát. Nem vagyunk nagy ínyencek, nem tartunk pincét a bornak és egyébként is jobban szeretünk enni, mint inni, ez ilyen családi vonás nálunk. Ha viszont valami beválik, ahhoz ragaszkodunk. Játékosan mindig erre fogom, hogy ezért kötöttünk ki végül egymás mellett. - Fáradtan és üresen.. - sóhajtok nagyot, de hagyom, hogy tovább masszírozza a vállaimat. Ez most nem panasz, nem fogom szóba hozni sem az apámat, sem a kórházat, egyszerűen így érzem magam, mikor muszáj ott maradnom. - Hiányoztál, George.. - folytatom némi hatásszünet után. Ha szerencsém van a szavaim még nem vesztették el a hitelüket a szemében és ezt az egyet továbbra sem kell bizonygatnom. - Inkább mesélj te. Milyen volt a hét? - teszem fel a fájó kérdést, újabb táptalajt adva ezzel a vitának. Egy hét.. Te jó ég, kimondva sokkal rosszabbul hangzik, mint amire számítottam. Gondolatban kérem csak őt arra, hogy ne akadjon most fent ezen. Kár lenne a borért és a finom fürdőért is. - Mit akartál velem megbeszélni? - próbálom menteni a hangulatot, még mielőtt eszébe jutna bármit is szóvá tenni.
Vendég
Kedd Május 12, 2020 9:28 pm
George & Angie
El vagyok bűvölve!
Mellettem megtanulni élni, érvényesülni tényleg kihívás, erre már akkor rájöttem, amikor Freddel annak idején mindent és mindenkit is lealáztunk, megtréfáltunk, vagy épp csodáltunk. Mindenfajta megnyilvánulásunk erős, maró és heves volt, legyen szó bármilyen indíttatású érzelemről. Ezt pedig az, aki nem hasonlóan éli meg az ilyen pillanatait, könnyen veheti tolakodónak vagy zavarónak. A mai napig nem sikerült levetkőznöm néhány viseltes tulajdonságomat, amiért tudom, hogy lóghatnék is, de van, ami már örök marad. Hogy mivel kompenzálok akkor? Általában semmivel, aztán ha azt látom, hogy ezzel nem sokat érek el, mi több, öngólt rúgok magamnak, akkor kicsit elgondolkozok és felülértékelem a helyzetet. Igen, én vénségemre eljutottam oda, hogy legalább elgondolkozzak azon, lehet mindent másképp is csinálni. Talán ez a titka a házasságomnak, nekünk, hogy tudok alkalmazkodó is lenni, ha nagyon megerőltetem magam. Igazából nem megerőltető. Angiet szeretni sohasem esett nehezemre, kimutatni felé pedig leginkább gesztusokkal szoktam ezt. A bókolás néha ugyan távol áll tőlem, de ha a szükség úgy kívánja, arra is kapható vagyok. A lényeg igazából az, hogy őt egyben lássam és boldognak tudhassam. Ha ő nem az, én sem vagyok. Ő a család motorja, a szikra, ami engem is éltet már évek óta. Ha eleinte egy pillanatig is azt hittem, hogy én a vigasza vagyok Fred után, akkor mára már vagy ezerszer is rácáfolt. Tudom, hogy neki is legalább annyira szüksége van rám, mint fordítva. Kellemes illat lengi be a teret, mire én a fürdőbe érek. Igazából meg sem lep, mindig ízlésesen választ ki mindent, ügyelve a legapróbb dolgok harmóniájára is. Most mégis azt látom, hogy ha a körülmények arra is engednek következtetni, nem találta meg a lelki békéjét. Még nem, hisz a tartása árulkodó nekem. Az évek alatt megtanultam, hogy mikor hallgat el dolgokat, mikor kell nekem tennem valamit, hogy neki is jobb legyen. Ez egy ilyen pillanat és most tényleg félre kell tennem a sértettségemet. - Igen, azóta sem tudom ott hagyni a boltban, ha meglátom. - nem is tudom már milyen felindulásból vettem ezt. Talán mert rozéhoz képest drágának tűnt, mégis annyira zamatos, selymes és tényleg az eseményre emlékeztet minden egyes alkalommal. A napra, amikor az a csöpp lányka belopta magát örökre a szívembe, a napra, amikor hazahoztuk és a napra, amikor ismét hangosan zengett a ház, kakiszag lengte be a szobákat és kezdhettük elölről az egészet. De élveztem, esküszöm. - Majd ez a fürdő feltölt. - nem tudom, hogy mivel töltötte az idejét az apjánál, sejtéseim vannak és őszintén szólva valamelyest aggódok is, hogy egy szemhunyásnyit nem pihent. Nehéz úgy reflektálnom rá, hogy ne bántót találjak az apjára. De ez most nem az a pillanat, amikor erre sort kerítek. - Csukd be a szemed. És csak kapcsolj ki. - inkább támad egy ötletem. A válaszára csak adok egy újabb puszit a nyakába, majd csak megtámasztom az állam a vállán. Ő is hiányzott, mi az, hogy! - Te is hiányoztál, életem. Minden este veled aludtam el. - valamennyire fáj az igazság, hogy csak a gondolatával. De már megtörtént, nem igazán lehetne rajta változtatni. Mondanám, hogy kapóra jönne egy időnyerő, de amennyire lefárasztja az apja, annyira biztos vagyok abban is, hogy egyszer csak valami gubanc történne. Arra pedig nem szeretném ráerőszakolni. - És minden este arra gondoltam, hogy ha hazajössz, mi ketten mi mindent csinálnánk. Bepótolunk mindent. - a hátához simulok, ahogy tovább beszélek szinte duruzsolva a fülébe, miközben a karjai alatt előre nyúlok, hogy egyesével kigomboljam az ingjét. Végül csak lehúzom róla, mintha egy habkönnyű selyemmel tenném ezt. Csak szeretném, hogy ellazuljon. - Hát... nos... megetettem a dögöket és néztem a sportcsatornát. - na bumm, micsoda eseménydús hét. Bár igazából a bolt továbbra sem állt meg, de semmi olyan érdemleges nem történt, amit ne hallott volna vagy ezerszer is. Azért egy kicsit nehezemre esik így belegondolni, hogy amúgy tényleg magamra lettem hagyva egy egész héten át, de az előbb ígértettem meg magammal, hogy nem hagyom eluralkodni a keserűséget. Egy pillanatra megfeszül az állkapcsom, de tényleg csak egy pillanatra. - Arra gondoltam, hogy segíthetnél kiválasztani az alkalmazottat a boltba. És... tudom, hogy már pár éve pedzegetem, de arra jutottam, hogy komolyan fontolóra veszem a Zonkó megvételét. - ha már megkérdezte, akkor elmondom neki azt, amit igazából akkor akartam, amikor legutóbb itthon volt, csak ideje nem sok volt rám. Meg úgy igazából semmire, mintha egy teljesen másik dimenzióban létezett volna. Vajon már akkor voltak előjelei annak, hogy az apja rosszul lesz? - De ezt inkább beszéljük meg a kádban. - dobom fel végül a kevésbé romantikus ötletet és ezzel a lendülettel kihúzom az ingem alját a nadrágomból, hogy aztán én is nekivetkőzhessek. Amúgy is kényelmetlen már, de évek óta kötöm az ebet a karóhoz, hogy akinek boltja van, legyen elegáns.
Vendég
Pént. Jún. 05, 2020 8:35 pm
to my beloved husband
Mikor voltunk utoljára csak úgy mi ketten kettesben? Nem tudom. És nem azért, mert nem lenne rá időnk, hiszen a gyerekek az iskolában vannak. Ha jobban belegondolok, a miénk lehetne a világ összes ideje, hogy szerelmeskedve bújhassunk egymás karjaiba. De azok az idők is elmúltak már. Most sok a baj. A gond, a bú és a bánat beette magát az életünkbe és észrevétlenül szakított el minket egymástól. Vagy legalábbis nem olyan feltűnően, hogy idejében közbeléphettem volna. Talán nem is tudtam volna megállítani, és csak tovább ront a helyzeten, hogy emésztem magam miatta. Vagy ha George teszi ugyanezt. Most viszont, ennyi külön töltött nap után, azt hiszem újra tudom értékelni, mikor átölel és nem hümmentéssel válaszolok neki, miközben gondolatban még mindig az éppen olvasott könyvemben vagyok elmerülve. Most csak rá figyelek. Szeretetből és bűntudatból egyaránt. A borús gondolataimat persze most erőnek erejével igyekszem elhessegetni jó messzire, hogy ne csak a keserűséget lássa rajtam a férjem. Ostobaság lenne tagadni előtte bármit is, de minden amit mondhatnék neki ráér holnapig. A gondok nem oldják meg magukat, néha meg sem várják, hogy kipihenjük magunkat, de most más a helyzet. Ma estére adhatok nekik kimenőt. Nekünk pedig egy szabad estét. - Milyen gyakran mész te boltba? - mosolyodom el fáradtan. Habár mostanában alighanem ez is áthárult rá, ha nem az üres hűtőt akarta nyitogatni. Én ugyanis azzal voltam elfoglalva, hogy apámét töltögetem. Lehetőség szerint nem sörrel. Nagy esélyt látok arra, hogy a vacsoráját is csak hazafelé vette valahol. Nem úgy nézett ki, mint amivel hétfőn itt hagytam. És adja az ég, hogy ha maradt is volna belőle, legyen annyi esze, hogy azt már nem eszi meg szombaton. - Ez a rozé tökéletes lesz.. - töröm meg végül a kínos hallgatásomat. Lépten-nyomon beleütközöm ebbe a témába, egyre kellemetlenebb csak úgy kerülgetni. Talán igaza van és nem kellett volna holnapra napolni a sárdobálást. Akkor könnyebb lenne a lelkemnek. De sajnos túl jó ember ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyja a kéréseimet. Még most is. Nem szállok vele vitába, pedig erős kétségeim vannak afelől, hogy a fürdő majd valóban feltölt, inkább ő teszi ezt meg. Észre sem veszi. Ahogy azt sem, hogy - bár ha felhívnám a figyelmét rá, biztosan kézzel-lábbal tiltakozna ellene - hosszú idő után most először igazán romantikus. Nyálasan romantikus. Utálná, ha szóba hoznám, ezért nem teszem, de melegséggel tölt el. Csendben nyugtázom csak a hallottakat. Minden nehéz napunk után képes újra és újra meggyőzni arról, hogy a jó emberhez mentem hozzá. - Bepótolunk mindent! - értek egyet vele aprót bólintva. Hogy ez mennyire jól hangzik! A kivitelezése persze sokkal nehezebb, de nem bánom. Kijár nekünk ennyi. Még hosszú kihagyás után is. Jóleső érzés tölt el, ahogy megszabadít a ruhámtól, miközben beszél. Pedig nem verset szaval és nem szerelmet vall éppen. Igazából a hangja van rám ilyen hatással. Kellett nyolc év mire erre rájöttem. Nyolc kibaszott hosszú év. - Ugye nem szoktattad a házba a kutyát? - kérdezem aggódva. - Mondd, hogy nem... - Nem hiányzik, hogy újra megtanítsam neki, hogy az ő helye kint van. Épp elég volt annó Roxanne-nel megértetni, hogy Rufust is csak azért tűröm meg, mert a hosszú szőrét nem vagyok hajlandó minden nap kifésülni. Márpedig ha kinti életre lenne kárhoztatva az a jószág, biztosan jobban hajazna egy kóbor dögre, mint egy házi kedvencre. Csak remélem, hogy George nem ezt szánja nekem lecke gyanánt, még a végén képes lennék rövid úton kipenderíteni őt a kutya helyére... Vagy belefojtani egy kádnyi vízbe pusztán a szeretetem jeléül. - Te is ki tudod választani az alkalmazottaidat.. - ráncolom a homlokom, aztán rájövök, hogy ez voltaképp nem is annyira biztos, mint amilyen meggyőződéssel én ezt állítom. Elvégre valamiért Ron is társtulajdonos lett és azóta - ha kell, ha nem - folyamatosan szorult helyzetbe hozza a férjemet. - Oh, a Zonkót? Végre elszántad rá magad? - hangom csodálkozva csendül, de épp csak a meglepetés ereje miatt. Nem érzem, hogy valamiből kihagyott volna, hiszen nagyjából azóta csodálja Zonkót, hogy először betette a lábát Roxmortsba. Épp ezért veszem igen komolyan, hogy ez a mondat ebben a formában elhagyta a száját. Régen sokszor hencegett azzal, hogy egyszer ő lesz a főnök. Először csak nem vettem komolyan, a vállalat után pedig úgy gondoltam, hogy letett erről a tervről, hogy a sajátját csiszolgassa. - Hogy sikerült erre a döntésre jutnod? És... mikor? - kérdezem halkan, leginkább azért, mert ha ezt hétfő reggel akarta közölni velem, akkor már legalább egy hete foglalkoztatja őt, mégsem szólt semmit. Egyáltalán semmit. Néhány dermedt pillanat után követem a példáját és leveszem a ruháimat, hogy néhány lépés után a kád melegében találjam magam. A forró víz csipkedi a bőröm néhány helyen, de gyorsan hozzászokom az érzéshez és onnantól kezdve már élvezem is a helyzetet. Behúzom a lábam, hogy George is kényelmesen elhelyezkedhessen velem szemben, majd csak utána nyújtom ki őket újra. - Azt ne mondd, hogy visszavágysz a Roxfortba... - nevetem el magam az elképzelésen, hogy ha máshogy nem is sikerülhet neki, a diákok seregével próbálja majd újra az őrületbe kergetni a tanárokat. Merthogy ha ez tényleg megvalósul, semmi nem állíthatja meg, hogy elárassza a Zonkót a saját ketyeréivel. Abból pedig elég sok van, lássuk be. - Vagy talán a gyerekek hiányoznak ennyire?
Vendég
Csüt. Jún. 18, 2020 9:58 am
George & Angie
El vagyok bűvölve!
Amikor az ember fia állandó háborúskodásban és feszültségben éli a mindennapjait, különösképpen elszokik attól, hogy milyen is békességben, csöndben meghitten létezni. Márpedig most annyira elevenen hasít belém a felismerés, hogy mást sem csináltunk az utóbbi időben, mint bántottuk egymást, ahol csak tudtuk. Főleg én őt, ő pedig inkább menekülőre fogta, mint megoldást keresett volna velem a problémára. Külső szemlélő biztosan azt mondta volna, hogy lehet egy harmadik áll képben. Bár aláírom, hogy bizonyos értelemben valóba, csak ez a valaki nem más, mint a tulajdon apósom. Aki amióta csak feleségül vettem Angiet, azt hiszi, hogy én el akarom őt enni tőle. Pedig megpróbáltam békítő kezet nyújtani, megismerni, még nem tagadom, behízelegni is magam, de hasztalan. Továbbra is az a személy voltam, aki az anyjához hasonlatosan "tisztességtelen dolgokat tesz" és elveszi tőle a lányát. Mint valami üldözési mániás, aki ellen a világ összeesküdött. De okom van most nem rá gondolni, hanem a nejemre, aki úgy bújik hozzám, mintha csak a kapcsolatunk elején lennénk és épp felfedezni akarnánk egymást. Igazából ez igaz, annyira hosszúnak tűnik az a sokszor egy hét, mintha tényleg hónapokkal ezelőtt láttam volna. Mit számított, hogy itthon volt, ha azt az időt veszekedéssel töltöttük el? Mert képtelen vagyok a számra lépni és ő sem hagyja magát. - Hogy mi? - mosolyodok el az abszurd kérdése hallatán. Ezt mégis honnét szedte így össze? Nem is ő lenne, ha tudnám követni a gondolatmenetét. De tény, hogy nem sokat tudok ezen szépíteni. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden nap rendesen bevásároltam és teljesen egészséges ételeket ettem. A francokat, a sok pizzás dobozt már biztosan megtalálta a kukában. - Amennyire csak szükséges. Minden nap nyitástól zárásig. - viccelem el azzal inkább, hogy dolgozni igazából bemegyek az üzletbe. Az is egy bolt, nem? Én pedig nem haltam éhen, nem fordultam fel, nem száradtam ki és ami a legviccesebb, ha bármit is ettem, az úgysem fog egy dekával sem meglátszani rajtam. Iszonyatosan sokat kell ahhoz ennem, hogy felszaladjanak rám a kilók. Ilyen alkat vagyok, egy giliszta. Érzem, hogy oldódik a hangulat és noha még érzem a feszültségét, csak oldódik és oldódik. Remélem a rozé majd leolvasztja róla a maradékot is. Ő kérte, hogy ne foglalkozzunk problémákkal, én pedig csak igyekszem eleget tenni a kérésének. Igyekszem nem kizökkenteni és továbbra is lassan veszem le róla a ruhát, ahogy aztán ugyanerre a sorsra jut a melltartója is, miközben egy pillanatra sem szakadok el a nyakától. Már csak az megnyugtat, hogy ilyen közelségben érzem a bőre illatát, ahogy az ere lüktet a nyakában, minden egyes apró lélegzetével. Ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy lassan belengi a kellemes pára a helyiséget. Aztán ott vannak ugye az álmok is. Merészek, végtelenek, megvalósításra várva kergetem őket. Az ilyeneket mindig megosztom vele, mert bárki bármit mondjon is, ő a legnagyobb kritikusom. Ha hülyeséget találok ki, úgyis lebeszél róla, mert ő az a fajta, aki megmondja a véleményét nekem akkor is, ha nem tetszik nekem. - Legutóbb is milyen jót választottam. - célzok szemet forgatva Ronra. Pedig csak nem akartam neki nemet mondani, amikor egy gyenge pillanatában azt hallgattam, mennyire kibabrál vele az élet. A család az család, de mire megyek velük, ha én meg csődbe megyek, ha nem figyelek? De most nem akarok mellé fogni. Megvárom, amíg beszáll mellém a vízbe, közben megbűvölöm a bort, hogy ha elfogyna a poháról, akkor automatikusan újból kitöltse magát. És csak végigsimítok a karján, ahogy elhelyezkedik. - Iiigen... és igen. - igazából ez egy elég sajátos válasz tőlem, de nem hallgatok el. Vagyis jobb, ha nem hallgatok el. - Még vasárnap este jutott eszembe, nem is tudom láttam valamit a hétvégén, amikor beszaladtam a szállítmányt átvenni. És aztán elgondoltam, hogy milyen kicsi is a bolt... - akkor is, ha tovább bővítem, akkor is, ha az emeleten helyet spórolok még és akkor is, ha a fene fenét eszik is. Az istenért, a Zonkó volt kamaszkorom Varázsvicc boltja, az ötleteim bölcsője, ha úgy tetszik. Vagyis az ötleteink. De Fred is így akarná, ebben biztos vagyok. - Én neeem! - tiltakozok, hosszan elnyújtva a szót. Nem, ez teljesen másról szól. De most tényleg, ki akarna oda visszamenni, ahol a testvérem meghalt, ahonnét az a csúf béka elüldözött minket és ahová ezer meg ezer szép emlék köt? - Neked nem hiányoznak?
Vendég
Szer. Jún. 24, 2020 10:13 pm
to my beloved husband
Ha évekkel ezelőtt számításba vettem volna apám szavát, nem megyek hozzá George-hoz, nem tudom meg milyen érzés igazán szeretni és szeretve lenni, nem kell idejekorán aggódnom, hogy megőszülök mellette vagy a gyerekek mellett és egészen biztosan nem is lennék annyira boldog mint most, valahányszor csak a családomra gondolok. Persze értékelném, ha végre valahára tényleg úgy tudnánk viselkedni, mint egy család és nem kellene hallgatnom, hogy a férjem apámra fúj, fordítva pedig meg emberszámba sem veszi őt, mert varázsló. Én is tudom, hogy nincs ez rendben. Húsz éve tudom és húsz éve remélem, hogy egyszer megváltozik majd az egymás iránt érzett ellenszenvük. Mindkettejüket szeretem, de számtalanszor bebizonyosodott már, hogy kettejük között lavírozni felér a nyílt hadviseléssel. Erre pedig húsz év alatt igencsak ráment az idegzetem, és minden lelkierő, amit csak össze tudtam kaparni magamban. - Nem erre gondoltam... - nyugtázom behunyt szemmel, de elnéző mosoly terült szét az arcomon. Nem szórakoztat, mégis jó érzéssel tölt el, hogy még ebben a feszült közegben is képes megtalálni a helyzetkomikumokat, amiket - akár észrevétel nélkül is - tálcán kínálok neki. Sokáig nem volt mellette egyetlen borús gondolatom sem. Most is elűzi őket a törődésével. Bár való igaz, számíthattam volna rá, hogy ha nem veszem a fáradtságot arra, hogy hazajöjjek éjszakára, George sem fog majd azon igyekezni, hogy minél hamarabb ágyba kerüljön. Nem az a fajta, aki élvezi a csendet, mindig nyüzsög, mindig szüksége van valamilyen ingerre ahhoz, hogy jól érezze magát. Ha nem itthon, akkor a második szerelménél, a boltban. Legalábbis nagyon remélem, hogy még jelenleg sem volt képes megelőzni engem a listán holmi orrontó rágcsa és instant hányás por. Vagy valami más az új agyszüleményei közül. Nehéz tartanom a lépést vele. - Oké, rendben... Ha az öcsédre célzol... Azt határozottan megértem, hogy bevetted a vállalkozásba, azt viszont nem, hogy miért nem beszélgetsz el vele végre. Tudod, mint férfi a férfival.. - szalad ki a számon egy apró sóhaj. Ezt a játszmát is lejátszottuk már néhányszor, de valamiért sosem adja be a derekát. Nincs abban semmi szégyen, ha valakinek nem megy valami. Ronnak pedig egyértelműen nincs sok tehetsége semmiféle üzleti dologhoz. Kár ezt szépíteni. Végighallgattam már a férjem panaszáradatát néhányszor. - De ha szeretnéd vethetek a jelentkezőkre egy pillantást.. - talán érzi az engesztelő gesztust, talán nem elég nyilvánvaló. Régen én is többet foglalkoztam az üzlettel, mostanában rájuk sincs időm, nem hogy bármi másra. - Nem kicsi a bolt... - emlékeztetem erre a tényre. Hajlamos azt hinni, de én és minden más szemlélő is megerősítheti abban a tudatban, hogy nem ez volt az elhatározásának a mozgatórugója. Sokkal inkább arra tippelnék, hogy valamiféle önmegvalósítási szándék van a háttérben. Freddel rengetegszer esküdöztek, hogy megveszik a Zonkót, de akkor még csak üres szavak voltak, hisz se pénzük, se üzleti érzékük nem volt. Vagy talán utóbbit csak nem vettem észre. - Támogatom az ötletet! - rántom meg a vállam. Sosem éreztem szükségét annak, hogy beleavatkozzak a dolgaiba, de a fontos döntéseket mindig átbeszéljük. Közösen. - Mármint.. Annyit beszéltél róla az évek alatt, ha most itt a lehetőség, akkor élj vele. Gondolom mérlegelted, hogy üzleti szempontból megéri-e a kockázatot és nem nosztalgiából szeretnéd megvenni... - fogalmazom meg az érzéseimet burkoltan. Abban persze még mindig nem vagyok biztos, hogy a gyerekek mit szólnak majd ahhoz, hogy elérhető közelségben lesz az apjuk meg az összes ketyeréje is. Bár többnyire díjazzák a próbálkozásait, de mégiscsak kamaszok... Kérdését hallva lassan pillantok fel rá, a kezemmel végigsimítok a habokon, aztán lejjebb csúszok a vízben, hogy egészen a vállamig ellepjen. - Dehogynem hiányoznak. Mindig.. De ugye tudod, hogy nem az a megoldás, hogy a nyakukra költöztetsz egy Weasley-boltot? - egy fáradt mosolyra még futja. Azért közben elgondolkozom rajta, hogy én vagyok-e az első, akit beavatott a terveibe vagy az egész hetes kimaradásomnak köszönhetően inkább úgy döntött, hogy elújságolja a fiának a dolgot. Nem sértődnék meg rajta, ha így is lenne.
Vendég
Csüt. Jún. 25, 2020 3:51 pm
George & Angie
El vagyok bűvölve!
Amikor eldöntöttük, hogy felépítjük ezt a csodát, a közös házunkat, az otthonunkat, a családi fészket, akkor még nem foglalkoztunk azzal, hogy esetleg nehéz lesz majd a gyerekekkel, vagy velük lépést tartani, ignorálni Angie apukájának bicskanyitogató viselkedését, a beszólogatásait. Meg úgy összességében azt, hogy soha nem is járt még itt. Legalábbis amikor itthon voltam, biztos nem. Elvétve talán egyszer ránézett az unokáira, velősen megállapította, hogy mennyire jó, hogy nem rám ütöttek, majd onnantól kezdve mi hurcoltuk őket is hozzá, aztán már csak a nejemre maradt ez a tortúra. Sajnálom, hogy ebben magára kellett hagynom és azt is, hogy nem igazán kíváncsi rájuk, de jobb a békesség akkor, ha nem szívjuk el egymás levegőjét. Biztos vagyok így hallatlanul is abban, hogy mondott olyat, ami már nekem is telítené azt a poharat és úgy kiátkoznám a világból is, hogy csak úgy nyekken. Nem hiába, a Weasley büszkeség olykor tombol bennem és hiába a józan ész, ha a vérbosszú így követeli. Ennek elszenvedője pedig még mindig a feleségem. - Megvoltam. Néha főztem, néha hoztam magammal valamit. A kutya mindig kapott enni. - vonom meg a vállamat egy kissé szórakozottan. Angie megérdemli, hogy egy kicsit ő is lelazuljon, és ha ehhez humor kell, akkor abból a végtelen tárból tudok hiányolni. Amennyire sértett voltam az este elején és ahogy áthelyeztük a prioritásainkat, rá kellett jöjjek arra, hogy nekem mennyire hiányzott ő az elmúlt napokban. Most ez az érzés erősebb, mint vitatkozni vele bármiről is. - De ne aggódj, ha jöttem, vagy mentem, mindig vadásztam valami táplálékot. Egy dekával sem vagyok kevesebb. - igaz, több sem. De muszáj mindig újra és újra megemlítenem, hogy ez a dolog nekem igen is bosszússágot okoz, mint nem. Na jó, azért vicces, hogy még mindig gizda vagyok. Pedig mennyit álmodoztam arról, hogy majd pocakos öregember leszek. Talán a jó gének, de nem sok ősz hajszálam maradt, szóval Télapónak is satnya lennék. - Mármint mondjam meg neki, hogy inkább csak dőljön hátra és élvezze, hogy dől a pénz? Tudod, hogy hasznossá akarja tenni magát. Vagy van ötleted, hogy mivel foglalja el az idejét, amit biztosan nem ront el magától? - bár biztos is, hogy egyből leellenőrizném, bármit is csinál, mielőtt könyvelésbe küldeném. Szegény pára. Pedig nem tehet róla, hogy a családban mindenki ékeskedhet valamivel, kivéve ő. Mindjárt felélénkül a kedvem, amikor látom a hajlandóságot arra, hogy beleártsa a dologba magát. Azt megengedem, belefolyni ér. - Oké! Akkor majd... holnap előkeresem a doksit. - vágom rá egy pillanatra elgondolkozva. Nem fog egyikünk sem kiszállni a kádból, hogy bárkinek az önéletrajzával foglalkozzon. Most egymással fogunk és kell is. Nem szólhat semmi bele. Igazából most először emelem el azt a poharat és kortyolok bele, hogy elfekszek a jókora kádban. Ez is Angie ötlete volt, én valamivel kisebbet néztem ki magunknak. Való igaz, hogy hármunk háborúját a gyerekekkel csak ebben tudtuk megvívni a tusfürdőhabos tengerben. Megingatom a fejem válaszul csak. Nincs igaza és punktum. De nem fogom szóvá tenni, inkább kortyolok még egy jól esőt abból a rozéból. Jól esik ez a kellemes meleg, de nem túlzó párás levegő, a víz és a társasága. Nem is tudom már mikor voltunk meg így békességben. És ez rossz, nem így képzeltük el magunkat negyvenes éveinkre. Ha elsőre úgy is tűnik, hogy mégis visszakozna, azért elmondja a véleményét. Abban biztos vagyok, hogy a sok diákkal nem fogunk csődbe menni. Ki ne akarna egy puskázós pennát, vagy egy nyelvfestő bizserét, ami a bűvös bizsere extrás változata? Biztos vagyok benne, hogy a Mézesfalásban közel sem hordó számra tartanák az eredetit. De bajon megéri-e? Nem üzleti szemszögből nézem, de ezt nem kell tudnia. - Jó befektetés lesz, kifizetődő. - az államat a vállára támasztom, ahogy velem viszonylag egy vonalban helyezkedik el. Szabad kezemet átfogom a hasán. Egy ilyen pillanatot is rég éltünk meg, amikor csak nyugiban beszélgettünk, hát még a gyerekneveléses dolgokkal kapcsolatban. - Én nem mennék oda. Mármint... az elején, a nyitásnál lehet ott lennék, de nem tervezem őket a szükségesnél jobban kellemetlen helyzetbe hozni. Én sem örültem volna, ha az anyám Roxmortsban nyit egy kötödét.
Vendég
Vas. Jún. 28, 2020 12:54 am
to my beloved husband
Az egyetlen pozitívuma a hét történéseinek, hogy kiderült, George még mindig képes ellátni magát, ha úgy hozza a helyzet. Mióta csak együtt vagyunk, igyekszem úgy gondoskodni róla, mint ahogy az a feleség szerep és egyébként Molly anyósom is megkívánja. Mivel a héten nem dugtam haza a fejem, azt sem tudhattam biztosra, hogy mi fogad. De az uram szerencsére nem az életképtelen szelekcióból származik, így abban az egyben biztos lehettem, hogy ha a szükségletei úgy kívánják, el tud készíteni magának valami szendvics-félét. Vagy egy pirítóst. Néha meg meri kockáztatni a tojást is, de olyankor előfordulnak konyhai balesetek. - Ezt örömmel hallom.. - nyugtázom csendben a hallottakat. A kutya volt a képlet ismeretlenje, az ő ellátását attól is függővé tettem, hogy George éppen milyen passzban ér haza. Butaság kételkedni a felelősségtudatában, olykor mégis úgy kezelem, mint egy nagy gyereket. - Remélem normális kaját is ettél... Molly sosem bocsátaná meg, ha rászoknál a hamburgerre... - forgatom meg a szemeimet, bár ezt aligha láthatja. Minden esetre nem célom magamra haragítani a népes család egyetlen tagját sem azzal, hogy mostanában az apámmal sokkal többet foglalkozom, mint mindenki mással együttvéve. - Mondjuk fogalmazhatnál kevésbé nyilvánvalóan, de igen.. Erre céloztam. Tudom, hogy Ron néha kiszámíthatatlan, ha megbántják az érzéseit.. De ez nem mehet így tovább a végtelenségig... - magyarázom neki, próbálom győzködni. Nem arról, hogy rúgja ki őt, sokkal inkább az lenne a cél, hogy végre tényleg leüljenek megbeszélni, hogy mi a fészkes fenét csinál olyankor, mikor hiányt szenved a cég. Merthogy George a dolgok értelmi szerzője és feltalálója. Ron pedig csak úgy belecsöppent a dologba, miután Fred kikerült a képből. Neki nem ez az életcélja, a szívügye... - Már vannak is jelentkezők? - pillantok hátha félig meglepetten. Majd csak visszafordulok és ismét nekidőlök. Erre nem számítottam. Nem szokott úgy meghirdetni egyetlen állást sem, hogy ne tudnék róla. De biztató jelnek veszem, hogy már nem kell fognom közben a kezét. A víz melege és a bor teljesen ellazít, de hatással van rám a közelsége is. Hiányzott már ez az összebújás. Hiányzott az illata, az is, ahogy a levegőt veszi a hátam alatt. És hiányzott az otthonom is. Jó lesz végre a saját ágyamban aludni és nem azt figyelni, hogy mikor csoszog ki az apám a hűtőhöz, hogy ellenőrizze, termett-e benne sör a kívánságára. - Biztos vagy benne? - kérdezem gyanakvóan. Túl gyorsan lezárta a témát és ez némi kételkedésre ad okot. Csak arról nem beszélünk, amiről nem akar. És általában okkal nem akar. De erre majd visszatérünk egy alkalmasabb időpontban. A vásárlás azt hiszem nem azonnal holnap lesz esedékes. - Pedig milyen jól mutatott volna a fél roxforti diákság az egyedi Weasley-szvetterben... - nevetek fel jóízűen, még a bort tartó kezem is beleremeg, egy kortynyit bele is löttyintek véletlenül a fürdővízbe. Valóban nem lett volna számukra jó világ, ha Molly valami ilyesmi tervvel áll Arthur elé annak idején. Bár egy kifőzdét is el tudtam volna képzelni. Vagy egy sütödét. Vagy mindet együtt.
Vendég
Csüt. Júl. 09, 2020 11:04 am
George & Angie
El vagyok bűvölve!
Egy picit elmosolyodok a megjegyzésre, ahogy az ellátásról puhatolózik. Ha gonosz lennék, akkor megkérdezném, hogy életem, nem ismersz harminc éve már? De nem, én jól szórakozok azon, hogy olykor tényleg tud aggodalmaskodni dolgok miatt. Ha kiraknának egy lakatlan szigetre, akkor is túlélnék, ameddig csak lehet, mert nem ejtettek a fejemre. Tudom, hogy tudja, hogy képes vagyok rá, még akkor is, ha sok helyzetben a mellékelt ábra nem azt mutatja. Azért az az üzlet sem azért indult be akkora lendülettel, mert Fred kellett hozzá. Tény, hogy volt idő, amikor elég elveszett voltam és Angie kezébe belekapaszkodva sikerült ismét a régi önmagammá válnom, ez nem jelenti azt, hogy nélküle senki sem vagyok - dehogynem. - Ha nem ennék normális kaját, akkor már nőne az úszógumim a strandra. - meg is tapogatom a hasam, jól kidomborítva, mintha tényleg felszedtem volna pár kilót. Azonban hiú ábránd ez, mert tisztában vagyunk mindketten a ténnyel, hogy örökké nyeszlett ropi maradok. Igazából nem tudom mit eszik bennem a humoromon kívül, mert biztos vagyok benne, hogy nálam ezerszer különb férfiakat is megkaphatott volna. Mellettem szóljon az az érv, hogy mint barát már a kezdetektől stabilan biztosítottam neki egyfajta mentsvárat. Hozzám mindig fordulhatott, akkor is, amikor Fred seggfej volt. Sokáig nem is láttam magam másként, mint valami idióta gyertyatartó. Aztán minden megváltozott... az élet sosem fedi fel a kiosztott lapjait, csak ha már oda érünk. - Rontól és a kiszámíthatatlan érzéseitől kár lenne tartani, mert gyufásdobozba több érzelem szorult, mint belé. - testvéri szeretet ide, vagy oda, ez attól még így van. Az öcsémet pedig előszeretettel veszem amúgy is górcső alá. - De oké, beszélek vele. - mintha az imént csak megakasztottam volna a levegőt a szünettel, de nem beszélünk el egymás mellett és végül visszakanyarodok arra is, amire ő célozgatott. Én is érzem, hogy ennek lassan itt az ideje és annak is, hogy máshol lopja a napot. Egy pillanatra zavarba jövök a kérdéstől és nem tudom eldönteni, hogy ezt most úgy éli meg, mint siker, vagy úgy, hogy kihagytam valami fontosból. Épp ezért csak lassan bólintok rá. - Tettem egy próbát, hogy ha kirakok az üzletben egy jelentkezős lapot, akkor arra ráharap-e bárki. De úgy tűnik, hogy nagyobb az érdeklődés, mint arra számítottam. - tudom, hogy népszerű a hely, de mindig hajlamos vagyok meglepődni arra, hogy mégis mennyire szeretnek az emberek minket. Most jobban vonz az, hogy nyugiban lubickoljunk a kellemes meleg vízben. Amíg egyedül voltam az egész lakásban, valahogy nem volt kedvem tespedni a kádban, miközben biztosan azon járt volna az agyam, hogy mennyire üres a ház és mennyire rohadtul magányos vagyok. Persze, ott a kutya, de az nem ugyanaz. Nem a háziebünk társaságára és nyáladzására vágytam, noha megnyugtatott, hogy ott van velem. Most nem hánytorgatok fel ilyeneket, nincs helye és ideje most, amikor valami olyan köszöntött be, amit már rég éltünk meg. - Abszolút! - nevetem el magam egy kissé zavartan, de ahogy ismét rá nézek, már tudom, hogy ezt nem lehet csak úgy elütni ennyivel. Túlságosan jól ismer már a feleségem ahhoz, hogy csak úgy átejtsem a palánkon. Meg hát nem túl sportszerű vele szemben ez. - Csak egy régi álom, ez is valami olyan, mintha bakancslistáról húzhatnál le valamit. - vonom meg a vállam és ismét belekortyolok a borba. Na jó, tényleg sikerül elég vicceset mondanom és én is vele együtt nevetek, ahogy megelevenedik előttem az egész iskola és mindenki talár helyett ronda pulcsikban rohangászik. Elsőre is van annyira ízléstelen, hogy már túlontúl jó is legyen. - Az egyedi Weasley-szvetter rajtad áll a legszexibben... - játékosan megharapom végül csak a fülét és adok is az álla élére egy apró puszit. Azt akarom, hogy most megálljon az idő velünk.