A húsvéti szünet azok közé az időszakok közé tartozik, amikor együtt lehet az egész családunk. Hiszen ilyenkor még Scorpius is hazajön a Roxfortból. Szerencsére bármennyire is úgy érzi, hogy néha túlzásba viszem az aggódást és a féltését, azért még mindig hazajön. A család az család, bármi legyen is. Az idei szünet azonban más lesz, mint az eddigiek. Más lesz, mert csak kettesben töltjük a szünetet. Astoria, szeretett feleségem és Scorpius anyja sajnos megint kórházba kényszerült vonulni. Bár rengeteg mindent megpróbáltunk már, és még mindig próbálkozunk mindenféle gyógymóddal, de sajnálatos módon ismét romlott az állapota. Scorp pedig legjobb tudomásom szerint nem tud semmit. Eddig el tudtuk titkolni előle a helyzet súlyosságát… nem vagyok rá büszke, hogy titkolózom előtte, egyáltalán nem erről van szó. Tudom, hogy joga van tudni az édesanyja állapotáról, de nem akarom még ezzel is terhelni. Arról nem is beszélve, hogy biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű menet az a beszélgetés. Amíg csak lehet igyekszem elodázni, de tudom, hogy előbb vagy utóbb kénytelen leszek elmondani neki, legalább azt a részt, ami rá vonatkozik, vagy nem baj, ha tud róla. Nem tudom, hogy fog reagálni. Mármint… azon kívül persze, hogy dühös lesz, mert mégiscsak szeretett édesanyjáról van szó, természetes, hogy kibukik. Csak azt remélem, meg tudjuk beszélni kulturáltan, és nem utál meg. Vagy legalábbis nem annyira, hogy később ne tudnánk rendezni a viszonyunkat. Nagy fiú már, megérti, hogy eddig miért titkolóztunk előtte. De azt is tudom, hogy ez már nem sokáig mehet így tovább. Ráadásul tudom, hogy nemsokára hazaér, úgyhogy ideje összeszednem magam, hogy ne ilyen szétesett állapotban álljak elé a már alapból elég nehezen megemészthető hírrel. Hát, azt csak Merlin tudhatja, hogy mégis mekkora lavinát, meg káoszt indítok el ezzel a mostani beszélgetéssel, vallomással. Talán nem visszavonhatatlanul nagyot. Legalábbis nagyon remélem.
Bocsi a rövidségért :'D
Vendég
Kedd Május 12, 2020 7:33 pm
Scorpius & Draco
Már hetek óta éreztem, hogy valami nem teljesen kerek a családunkat illetően. Albusszal sem tudtuk összerakni a képet, hiába próbálkoztunk, a Roxfortban pedig a kezünk igen csak meg van kötve, a hírek és az események csupán levelek formájában juthatnak be hozzánk, ám ha valaki nem ír... vagy nem úgy, akkor nincs esély. Talán némileg sikerült minderről Rosenak elterelnie a figyelmemet, ám ez is csupán ideig-óráig tartott, hiszen amikor eljött a tavaszi szünet és rövid ideig is ugyan, de elbúcsúztunk egymástól, minden érzés visszatért a szívembe, a gombóc a torkomba, főként, amikor már a vonaton ültem.
A kúriát megtekintve egy pillanatra elszállt minden aggodalmam. Az otthon szeretete, a hosszú ideig tartó bezártság és féltés után is pontosan ugyan úgy hívogatja a lelkem, mintha valami szuperbiztonságos helyre érkeznék meg. Szükségem van a Roxfortra és a társaságra... már nem tudnám elképzelni magam újra itt a Malfoy birtokon, már nem tudnám úgy látni magam mint a fiút, aki valaha a napokat a könyvtár magasodó polcai árnyékában töltötte. Annyi sok minden történt velem az évek során, hogy mondhatjuk: végre elkezdődött az igazi életem is. Ám mint mindenki más, én is szeretném, ha e mellett minden rendben lenne az életemben és eddig úgy tűnt, rendben is van. A holmimat az előszobában dobom le, de a házimanónk sebesen lép érte és már pakolja is el utánam a széthagyott dolgokat. Két szót nem szólunk egymáshoz, először csupán a lépcső irányába lesek, ahol a szobám van, majd beleszimatolok a levegőbe. Nem érzem most anya "üdv itthon" sütijének illatát, nem hallom a kedves dúdolgatást, sem a beszédjük hangját. Lehet nincsenek is itthon... lehet... Ám ahogy a dolgozószoba felé tekintek, a kiszűrődő fény magához vonz. A szívem kicsit hevesebben ver a megszokottnál, de nem kellene miért izgulnom. Hiszen itthon vagyok végre, hazaértem és azelőtt még sosem voltam boldogabb, mint most... Igaz, ezt nem mondhatom el még a szüleimnek, mivel biztosan nem fogadnák jól, hogy Rose Granger-Weasley a barátnőm... furcsa is lenne ezt így beközölni most, a semmiből. Óvatosan koppintok az ajtóra, majd pár másodpercen belül benyitok. Apa ott áll, tekintete épp felém fordul, én pedig belépek, kissé kínosan, de haloványan elmosolyodom. - Szia apa! - Próbálok a tekintetébe kutatni. - Minden rendben? Anya... itthon van? - Biztos csak fáradt. Biztos csak pihen. Biztos csak dolgozik. Biztos csak vásárol. Biztos...
Vendég
Szer. Május 13, 2020 9:33 am
Draco & Scorpius
I don't want to hurt you
Mikor ekkora gondok nehezednek az ember vállára, mint most az enyémre, akkor vagy iszonyatos lassúsággal múlik az idő, vagy pont, hogy elrepül - bár ez a ritkábbik eset, legalábbis tapasztalataim szerint. Most mégis úgy érzem, hogy az utóbbi eset áll fenn, és legszívesebben megállítanám, hogy legalább még egy kevés időt nyerhessek magamnak, mielőtt újra találkozok Scorpiusszal. De sajnos az élet nem kívánságműsor, bármennyire is így gondolkoztam gyerekként - mára rá kellett jönnöm, hogy ez egyáltalán nem így működik, nem ilyen egyszerű. Hozzá kell tennem: sajnos. Most valahogy olyan furcsa, kétes helyzetben érzem magam... visszamennék a gyerekkkoromba, mert akkor valahogy minden könnyebbnek, egyszerűbbnek látszott és érződött. És mégsem mennnék, hiszen tudom, hogy az egyet jelent a gonoszsággal és könyörtelenséggel. Nem, azt egyáltalán nem kívánom vissza. A gondolataimból egy halk, bizonytalannak tűnő kopogtatás szakít ki, és térít vissza a valóságba. -Szabad! Gyere be! Szólok ki halkan, bár felesleges.... Asto nincs itthon - megint, vagy még mindig, nézőpont kérdése -, más meg nem gyakran jár felénk mostanában, így szinte biztos vagyok benne, hogy csak Scorpius lehet az érkező. - Szia, Fiam! Üdv újra itthon! Mesélj, mi újság veled? Jól utaztál? Köszöntöm egy apró mosollyal, közben aggódó tekintettel fürkészem az arcát, s tudom, hogy ő ugyanezt teszi velem. Az utóbbi időben elég sokat aggódtunk mindannyian, bár én igyekszem ráfogni a rengeteg minisztériumi teendőmre, a munkára. Végülis ez nem hazugság, tényleg rengeteg munkám van a Minisztériumban, és nem akarom fárasztani a családom, mikor nekik is van elég bajuk. De még nálam is eljön az idő, amikor már egyszerűen képtelen vagyok színlelni, és elrejteni a fájdalmakat, félelmeket, aggodalmakat. Egyre nehezebben bírom, hogy sorra jönnek az újabb sikertelen próbálkozások. Azért próbálom tartani magam... tudom, hogy nem szabad feladnom, mert nemcsak rólam, hanem a családunkról van szó. Ezért is próbálom elterelni a témát, ezzel pedig elodázni a közelgő vihart... arról nem vagyok meggyőződve, hogy sikerülni is fog, de azért próbálkozni még nem árt. Aztán meghallom a kérdést... a kérdést, amiről tudtam, hogy előbb-utóbb elhangzik majd, és azt is tudtam, hogy viszonylag rövid időn belül lesz ez az előbb-utóbb, hiszen Scorpius és Astoria mindigis szoros viszonyt ápoltak egymással. Most viszont túl hamarnak érzem... túl hamar, túl gyors... mert tudom, hogy válaszolnom kell, és ebből még akár bajok is lehetnek. Sőt, szinte biztos, hogy lesznek is, én pedig nem akarom elveszíteni a fiamat. De erőt veszek magamon, és nyugalmat erőltetve magamra válaszolok neki. - Édesanyád... édesanyád most éppen nincs itthon. És sajnálatos módon egy ideig nem is lesz. De amint tud, jön is vissza hozzánk, nagyon igyekszik, ebben biztos vagyok!
Vendég
Vas. Május 17, 2020 6:20 pm
Scorpius & Draco
Soha nem volt felhőtlen a családunk helyzete. Mindig történt valami, amivel felzargattak minket. Mindig valahogy másnak éreztem magunkat a többieknél. Ez nem volt gond számomra, hiszen úgy szerettem magunkat, ahogyan voltunk. A szüleim mindent megadtak nekem, gondoskodó, féltő kezek között nőttem fel, tanításaik is a korunkhoz megfelelőek voltak... még ha ezt nem is mindenki gondolta jónak számomra. Mindig azon voltam, hogy a szüleim nézőpontját erősítsem, így a nagyapámnak például esélye sem volt, hogy megtérítsen. Bármit is jelentsen ez. Nem mindig viseltem jól a rám nehezedő terhet. A népszerűség sem mindig a legjobb értelemben népszerűség, ezt pedig a Roxfortba érkezésem után tapasztaltam meg. Most már nem igazán érdekel. Négy év eltelt, tanultam egy s mást... az egyetlen igaz batárom pedig Albus, többet pedig nem is kívánhatnék. Még ha ez a családomnak annyira nem is tetszik... Az ismerős hang beereszt, én pedig habozás nélkül nyitok be, és mosolyodom el haloványan apám láttán. Valamit keresek a tekintetében, valami magyarázatot, érzést... de ha őszinte akarok lenni, soha nem sikerült még annyira jól kiismernem, hogy bármi ilyesmit meglássak benne. Sajnos ebből a szempontból nem rá ütöttem, mert nekem általában mindig minden az arcomra van írva. - Igen, jól utaztam! - Jegyzem meg miközben közelebb andalgok és ezzel időt nyerek, hogy elgondolkodjam azon, mit is válaszoljak még erre a 'miújság' kérdésre. - Hát, tudod, velem minden rendben. A suli jól megy, és nem igazán történt velem semmi izgalmas. - Rázom meg a fejem. Igazából történt velem ez az, amit olyan szívesen elmondanék, de ez most nem a megfelelő hely és idő, és tudom, hogy nem reagálná le jól, így még ráérek vele... és igazából azért sem akarom elsietni, mert ott a másik ellenpélda, amikor kiderült, hogy Albus Potter a legjobb barátom... a mai napig nem viselik ezt el, nem nézik jó szemmel. Pedig mennyi érvem volt mellette, pedig mennyi mindenben kisegített engem! Ahogy a tekintetét figyelem amikor anyáról kérdezek, látom, hogy kicsit elgyengül. Nem tudom hirtelen hová tenni a bizonytalanságot, sőt, azt sem amit felel végül. Összeráncolom a homlokomat. Nem akarok egyből a legrosszabbra gondolni, de valljuk be őszintén, ilyenkor mi más fordulna meg az ember fejében? - Összevesztetek vagy... mi történt? A nagyiéknál van? - Biztos vagyok benne, hogy erre a válasz egy határozott 'nem', de azért bepróbálkozom a kisebb rossz verzióval. Ajkamat beharapom, még egy lépést teszek közelebb hozzá. Aggódom. - Ugye nincs nagy baj? - Hát, számítottam valamire, amikor elindultam a Roxfortból haza, de nem a legrosszabbra, egyáltalán nem erre...
Vendég
Kedd Május 19, 2020 10:20 am
Draco & Scorpius
I don't want to hurt you
Látom rajta, hogy megpróbál kiolvasni a tekintetemből valamit. Valami érzelmet, gondolatot... bármit, amit aztán kapaszkodónak használhat. Csakhogy apám mellett megtanultam elrejteni az érzelmeimet, ezért aztán sokan hidegnek, ridegnek, érzelemmentesnek tartanak. Pedig ez egyáltalán nem igaz, csak épp megválogatom, hogy kik előtt nyílok meg, kiknek mutatom meg a valódi érzelmeimet. A családom egyértelműen ebbe a csoportba tartozik, csakhogy vannak bizonyos helyzetek, amikor még előttük sem szabad megmutatnom, mit is érzek valójában. Erősnek kell maradnom, nem szabad terhelnem őket, nekik is megvan a maguk baja. Viszont azt is érzem, hogy valamit megpróbál eltitkolni előlem. Valamit, ami bizonyára fontos neki, különben nem sunnyogná el. Talán fél tőlem? - Értem. Scorpius... fiam, tudod, hogy mi mindig őszinteségre neveltünk édesanyáddal. Tudod, hogy nekünk bármit elmondhatsz! Érzem, hogy valamit nem mondasz el... valami gond van az iskolában? Bajod esett? Mi történt? Aggódó tekintettel fürkészem az arcát, hátha észreveszek valamit, de hamar feladom. Ha akarja, majd elmondja, mi bántja... de legalább azt tudja, hogy nekem elmondhatja. Ez is valami. Astoria hollétét firtató kérdéseit viszont nem tudom figyelmen kívül hagyni. Nem tehetem meg. - Nem, semmi ilyesmi nem történt. Nem vesztünk össze, és nem is a nagyszüleidnél van. Egész egyszerűen csak el szeretett volna utazni, egy kis környezetváltozásra volt szüksége. Érted? De hamarosan visszatér hozzánk. Nincs semmi baja. Igyekszem megnyugtatni, de még én magam sem hiszem el száz százalékosan a számat elhagyó szavakat. Scorp pedig elég jó emberismerő ahhoz, hogy előbb-utóbb megérezze, hogy valami nem kerek ebben a történetben. Remélem, nem kérdez rá, mert akkor nem fogok tudni hazudni neki. El kell mondanom, azzal pedig nagy terhet rakok a vállára. Túl nagyot. Meg akarom kímélni, ameddig csak lehet, ezért késleltetem a dolgokat. De kérdés, meddig tudom feltartani a közeledő vihart, aminek talán mindketten érezzük a szelét? Kiderül.
Vendég
Csüt. Május 21, 2020 7:28 pm
Scorpius & Draco
Nem igazán van már kedvem magamról és az iskolai dolgokról beszélgetni. Érzem, hogy kicsit fagyosabb a hangulat kettőnk között, fagyosabb mint szokott lenni. Persze mindig anyámmal volt szorosabb a kapcsolatom, de apa sem az utolsó volt a sorban, hozzá is igen közel állok és álltam, de most kicsit mégis elbizonytalanodtam és nem tudom, hogyan álljak hozzá. Beharapott ajakkal bambulok el az ablak felé, majd végül ismét apára. Halovány, bizonytalan mosoly keveredik arcomra. - Tudod, megpróbálkoztam a kviddiccsel és hát eltörött a karom amikor leestem a seprűről. De már egész jól ment a repülés! - Nem hasonlítok ebben apámra. Világ életemben utáltam a seprűt, a repülést és a játékot... még nézni sem kedveltem igazán, de amikor a Roxfortba mentem, a barátaim miatt, akik játszottak, elmentem a meccsekre. Ez egyébként most jó terelésnek bizonyult, de arról már inkább nem számolnék be, hogy néhány srác belém kötött a folyosón és jól helyben hagytak, mert akkor biztos vagyok benne, hogy apa csetepatét rendezne az iskolában e miatt. Annak ellenére, hogy viszonylag keveset találkozunk, még ismerem a különböző tekinteteit. A közöttünk lévő fagyos levegő sem segít a megnyugtatásomban, amikor is anyáról érdeklődöm. - Környezetváltozásra? - Vonom össze a szemöldökömet. - Pont akkor amikor hazaérkezem? Soha nem hagyott ki egy alkalmat sem, hogy találkozzunk. - Kezd felettébb gyanús lenni ez az egész helyzet. Egyszerűen csak most nem tudom hová tenni... Apa hiába próbál megnyugtatni, továbbra is kissé aggódó tekintettel lesek felé. Na meg gyanakodva. Egyértelműen és egyre több kérdésemben hallatszik a gyanakvás. - Apa... mindig őszinteségre neveltetek... - Vágok vissza az ő fegyverével. - De valamiért most úgy érzem, nem ez a teljes igazság. Anya nem utazna el, épp akkor amikor hazajövök. - Tekintetemmel igyekszem nyomatékosítani a mondandómat. Már nem az a kisfiú vagyok, aki elhisz mindent. Nem az a pöttöm tinédzser vagyok aki a szobájába vonul, mit sem érdekelve, hogy a szülei mit csinálnak odalenn. Sosem voltam ilyen. Mindig fontos volt nekem, hogy együtt legyünk ünnepekkor, amikor végre hazautazhatok. Ezek egész különleges alkalmak voltak számunkra. És most úgy érzem, átvertek. És hogy csalódtam. Sok minden fortyog most bennem. De előbb a válaszok kellenek, még mielőtt vádaskodni kezdenék, úgy igazán.
Vendég
Szomb. Május 23, 2020 2:33 pm
Draco & Scorpius
I don't want to hurt you
Felvont szemöldökkel, aggodalmasan hallgatom ahogy a kviddiccsel tett próbálkozásáról mesél. Nem igazán értem a dolgot. Tudom, hogy sosem szerette a kviddicset, a repüléssel és a seprűkkel is hadilábon állt mindig is. Akkor miért próbálkozott meg vele mégis? Vagy épp miért most? Talán nekem, nekünk akar megfelelni, azért próbálkozik még mindig? De ezzel eddig sem volt probléma, sosem erőltettem, hogy olyasmit tegyen, amit nem akar. Nem értem... viszont még mindig úgy érzem, hogy nem mondta el a teljes igazságot. Valamit még rejteget, de nem fogok rákérdezni, nem fogom erőltetni, mert ismerem annyira, hogy azzal csak rosszabb lenne. Majd ha akarja elmondja. - Értem! Örülök, hogy próbálkozol vele, tényleg, félre ne értsd. De nem akarom, hogy azért kockáztasd az épségedet, hogy nekünk megpróbálj megfelelni, mert erre semmi szükség. Maradj nyugodtan a könyveidnél, az a te világod. Nézek mélyen, fürkészőn a sajátomhoz oly hasonló szürke szempárba. Tudom, hgy megérti, hogy féltem. Nem akarom őt is elveszíteni. A visszavágására először csak összeszorított fogaimon keresztül, sziszegve szívom be a levegőt... csak hogy ne mondjak semmi olyat, amit megbánnék. Igaza van, nagyon jól tudom, hogy igaza van, és jogos az állítása, de akkor is... - Igazad van, ne haragudj! Van valami, amiről tudnod kell, de... előbb ülj le, úgy a biztosabb! Kérem, tekintetemmel nyomatékosítva szavaimat, majd, ha helyet foglalt, akkor folytatom mondanivalómat, bár szinte biztos vagyok benne, hogy néhány perc múlva ismét egyedül leszek a szobában. - Az igazság az, hogy édesanyádnak nem környezetváltozásra volt szüksége, mint ahogy azt mondtam neked. Tényleg el kellett utaznia, de nem jókedvéből tette. Édesanyád beteg, és egyre betegebb lesz. Megint a Szent Mungoban van, hogy legalább valamennyire csökkenthessék a fájdalmát. Keressük a gyógymódot, de egyelőre egyik próbálkozásunk sem járt sikerrel. Úgy érzem, egyelőre elég ennyit tudnia. Főleg mert én magam sem érzem elég erősnek magam ahhoz, hogy több részletet is megosszak vele. Még nem. De úgyis kénytelen leszek rá, nem titkolhatom tovább Asto betegségét. Már csak azt remélem, Scorp nem gyűlöl meg... vagy legalábbis nem véglegesen, visszafordíthatatlanul. Mégiscsak egy család vagyunk, azoknak pedig össze kell tartaniuk, főleg az olyan nehéz időkben, mint a mostani.
Vendég
Vas. Május 31, 2020 9:38 am
Scorpius & Draco
Nem szeretnék még beszámolni apámnak arról, hogy pontosan miért vagyis kiért is próbálkoztam újra a kviddiccsel és a repüléssel. Nem hiszem hogy ez most rögtön ide illő téma lenne, és főleg, hogy a beszélgetésünk is igen erőltetett és fagyos kissé. Mert valami nincs rendben. Ezt abszolút megéreztem már amikor beléptem az ajtón. - Á, tudod, csak kíváncsiságból, mert van akinek később jönnek ki ezek a dolgok és később éreznek rá a repülésre. Azért próbálkoztam újra. - Rázom meg a fejem ezzel elterelve a témát. A könyvek jó buli, de az utóbbi időben kicsit még inkább tettlegességre vágyom. Lehet, hogy ez teljességgel Rose hatása, de az is előfordulhat, hogy most értem el arra a pontra, amikor már kevésnek érzem az elméleti tudást. Erre lehet, hogy sosem alakul ki magyarázat már. Amikor elmondja, hogy tényleg van valami, és inkább üljek le, a gyomrom megremeg. Tekintetemet le sem veszem róla, de szót fogadok és tényleg leülök az egyik bőr fotelbe, kezemet pedig szorosan magam mellett tartom. Az egyikkel észrevétlenül a pulcsim ujját szorongatom és gyűrögetem. Nagyot nyeltem és akkor végre belekezdett. A levegő mintha megfagyott volna amikor az utolsó szót kiejtette. Igazából nekem csak egy cseng vissza a fülembe, újra és újra: beteg. Egyre betegebb. Nem is értem hirtelen, hogy egy ilyen fontos dolgot hogyan titkolhattak el előlem, hogy hogyan hagyhatták, hogy eddig fajuljon ez az egész. Még tartom magam, még csak elfehéredem és igazából elsőre dühös leszek, és felpattanok. Szerintem a szüleim még nem is láttak igazán dühösnek... - Miért nem mondtátok el? Miért?! Ez egy fontos dolog és... - Belegondolni is rossz abba amit mondani akarok, ezért elsőre csak elharapom a mondatom végét, de aztán mégis apám szemébe pillantok, keresve benne a válaszokat, amiket nem hiszem, hogy megkapnék... bár ezek után már azért van rá esély. - Mi lesz ha nem gyógyul meg? És ha nem jövök haza akkor eltitkoljátok? És ha meghal? Ha meghal és én pedig még el sem tudok tőle búcsúzni... Azt sosem bocsájtanám meg. - Itt törik el a mécses. Távolabb lépek tőle, de még nem megyek ki a szobából. Nem akarom most, hogy hozzám érjen, azt sem, hogy megpróbáljon megnyugtatni, hiszen én csak el akarok jutni anyához, ennyi az egész.
Vendég
Szer. Júl. 01, 2020 8:28 pm
Draco & Scorpius
I don't want to hurt you
Egyszerre örülök és félek, hogy Scorpius végre hazajött a Roxfortból a tavaszi szünetre. Örülök, hiszen végre sikerül legalább egy kis időt is együtt töltenem vele, másrészt viszont tartok tőle... hiszen ő is jó emberismerő. Na meg persze engem is ismer, tudja, hogy mikor akarok valami olyat mondani neki, ami nem, vagy csak részben fedi az igazságot. Mint például most. De az is tény, hogy én ugyanolyan jól ismerem őt, mint ahogy ő engem. Ismerem, és tudom, hogy nem mondta el a teljes igazságot a repüléssel való próbálkozása kapcsán. Tudom, hogy valamit még rejteget előlem, előlünk, de... egyelőre nem erőszakoskodok. Nem erőltetem, mert a végén csak még rosszabb lesz a helyzet. Ha el akarja mondani, akkor majd elmondja. Legalábbis nagyon remélem, hogy el fogja mondani. Addig pedig megmarad a magyarázat, miszerint vannak, akik később érnek, ki tudja, lehet, ő is közéjük tartozik. Persze, ez is lehetséges, de attól még úgy érzem, hogy valami nincs teljesen rendben. - Értem! Hát, ha gyakorolni támadna kedved, akkor hozzám is nyugodtan fordulhatsz, tudod jól! Csendben figyelem, ahogy megpróbálja feldolgozni a hallottakat. Nem tudom, hogy jól tettem-e, hogy elmondtam neki... vagyis igen, jól tettem. Tisztában vagyok vele. Azt viszont nem tudom, hogy biztosan most kellett-e elmondani, hogy mi is a helyzet tulajdonképpen az édesanyjával. Hiszen nagyon jól tudtam, hogy meg fogja viselni. De azt is tudtam, hogy elég idős és érett ahhoz, hogy tudjon róla. Most viszont tisztán látszik, hogy lehet, elhamarkodottan döntöttem. - Scorpius! Fiam, nagyon szépen kérlek, ülj vissza! Megértem, hogy dühös vagy, tényleg! De az nem segít semmit, ha kiabálsz! Szóval szépen kérlek, nyugodj meg, és figyelj rám! Azért nem szóltam neked róla, mert nem akartalak, akartunk terhelni. Neked is megvannak a magad gondjai, és édesanyád is úgy gondolta, hogy amit csak lehet, leveszünk a válladról. De már nem lehet, és ideje volt megtudnod, hogy mi is a helyzet. Szóval légy szíves, nyugodj meg, és gondold át! Igyekszem nyugtatgatni, de valószínűleg semmire nem megyek vele. Általában nem szokott ilyen lenni, szóval biztosan nagyon szíven ütötte a hír. Megértem, én is nagyon nehezen viselem Asto állapotának folyamatos romlását. Már csak azért is, mert az, hogy romlik az állapota egyet jelent azzal, hogy még egy próbálkozásunk kudarcba fulladt. Nem bírom a kilátástalanságot. S nem csak én vagyok így. Nagyon remélem, hogy Scorp megért, és nem akar semmi olyat csinálni, amit aztán nagy valószínűséggel megbán. Meg én is, mert még a végén mondok valami olyat, amit nem kellene. Márpedig azt igyekszem elkerülni, bármi áron.
Bocsi a késésért :3
Vendég
Vas. Júl. 12, 2020 7:53 pm
Scorpius & Draco
Tudom, hogy a szüleim is elég jól ismernek, de ezt most figyelmen kívül hagyom. Hasonlóképp más kamaszokhoz, nekem is eljön az az időszak, amikor kevésbé avatom be őket a dolgaimba. Sok mindenbe nem gondolok bele, tudom, hogy ők sokkal de sokkal jobban átlátják a helyzetet és ismerik a kibúvókat, amikkel megtudhatnak rólam dolgokat. De ez eszembe sem jut. Az sem, hogy most azzal indítsak, hogy Rose Granger-Weasley a barátnőm, mert apa biztosan kirepítene az ablakon. Még erőt kell gyűjtenem, még bátorságot kell éreznem ahhoz, hogy végre ki tudjam bökni ezt a dolgot. Ja és persze az sem fog ártani, ha anya is itt lesz, mert ne kelljen már kétszer elmondanom, és persze be kell valljuk, talán anyám vissza tudja fogni majd apám gondolatait és még jobb belátásra is bírja. - Tudom, majd a nyári szünetben gyakorolunk. - Egyezek bele, de ki tudja, lehet még addig feladom ezt a kviddics dolgot újra. Igaz nem vagyok egy feladós típus, és foggal körömmel megküzdök azért, amit akarok, de vannak dolgok az életben, amik egyszerűen csak nem mennek. És kész. Nincs más opció. Még a kviddicset és a repülést nem tudom, milyen kategóriába fogom sorolni, de valószínűleg ez hamarosan kiderül. Ahogy témát váltunk a levegő, az idő, és minden mintha megállt volna körülöttünk. Nem számítottam erre, és egyszerűen azt sem tudom, hová tehetném most ezt az egész helyzetet. A fejemben őrülten sok gondolat kavarog, a testem minden porcikája megremeg, és kidől belőlem minden, nem gondolkodom, csak a fejéhez vágom őket. A szavai felét szinte meg sem hallom, a levegőt kicsit szaporábban veszem. Nem ülök vissza. Nem nézek rá. - Ez nem egy opcionális dolog, apa! Erről tudnom kellett volna. Akármilyen teher is... én... - Elcsuklik a hangom és most hiába kéri, gondolkozzak, gondoljam át, nem tudom ezt megtenni. Teljesen kikapcsoltam és a hangom is kezd már elcsuklani. Hátat is fordítok neki. Nem hagyom, hogy meggyőzzön most, nem is tudna, de valószínűleg később, majd átgondolva a helyzetet, bocsánatot fogok kérni tőle, de most akár a sértésig is elfajulhat a dolog, ha az érzelmeimnek nem tudok továbbra sem parancsolni. - Tölthettem volna vele több időt, most meg csak egyre rosszabb az egész, azért mondtad el, igaz? Nem lehet már itthon sem... de nekem még nem volt vele elég időm, még nem... - Kicsit össze vissza beszélek, kicsit kavarog a fejem, kicsit szédülök is, de az jobban zavar, hogy már nem látok az összegyűlt könnyektől a szemeimbe. Megpróbálom észrevétlenül letörölni azokat a pulcsim ujjával. - Önzőség volt ezt elhallgatni előlem! - Fakad ki belőlem utoljára, tekintetem most találkozik az övével, és már készülök lassan elhagyni a szobát, de csak reménykedhetem, hogy hagy elmenni és nem fajul ez a dolog tovább.
Vendég
Hétf. Júl. 20, 2020 10:36 am
Draco & Scorpius
I don't want to hurt you
Nem fogok erőszakoskodni vele. Nem, még véletlenül sem... azért sem, mert egyébként sem vagyok olyan, másrészt mert tudom, hogy ha valamit el akar mondani, akkor el is fogja. Tudom, én is ilyen voltam annak idején. Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy engem azért sokkal szigorúbban fogott apám. Mert szerinte az aranyvérű elvek és Voldemort követése mindennél előrébb való. Hát, ez nálunk máshogy működik, és ezt a mai napig nem tudja feldolgozni... de nem szeretnék olyan lenni, mint apám. Úgyhogy inkább ráhagyom... már így is épp eléggé felkavartam az állóvizet. - Rendben van, ahogy gondolod! Hagyom rá egy fáradt, erőtlen bólintással. Bár igyekszem nem mutatni, de tény, hogy engem is megvisel ez a helyzet. A hihetetlen nagy bizonytalanság. Az, hogy bármelyik pillanatban egyre rosszabb és rosszabb lehet a helyzet. Hogy nem tudom, nem tudjuk, mikor jön el az idő, mikor azzal a hírrel fogad az orvos, hogy sajnálja, de már nem engedi haza Astot. Nem, azt nem biztos, hogy túlélném... vagy ha mégis, akkor biztosan megváltoznék. Az egy óriási törés lenne nekem is, és Scorpiusnak is. - De tudd, ha el akarsz mondani valamit, én itt vagyok neked! Bármit elmondhatsz! Na persze... mondom ezt én, aki ilyen fontos, nagy horderejű dolgot titkoltam el előle ilyen sokáig. Ezek után majd biztos nekem fogja elmondani, ha valami baja van. - Igen, igazad van! Sajnálom! Tényleg nem opcionális dolog, de azt hittem, talán meg tudjuk oldani a dolgot, és akkor megkímélhettelek volna ettől az egésztől. Én... Már rég abba kellett volna hagynom, mert ahogy látom már jó ideje nem figyel rám. Teljesen igaza van, megértem, de attól nem lesz jobb, ha kiakad. Persze, kiadja a feszültségét, ami jó, de... az anyját sajnos nem tudja meggyógyítani vele. Ha így lenne, akkor már régen hazakerült volna, és minden rendben lenne. De ez sajnos nem így működik. Fájdalmas tekintettel nézek utána, hátha megérzi, de egyébként nem szólok semmi többet, hagyom elmenni. Valószínűleg most ezzel teszem neki a legjobbat. Remélem, hamar megnyugszik, és meg tudjuk beszélni, mert egyáltalán nem szeretném, ha ez így maradna.
Vendég
Kedd Aug. 04, 2020 5:03 pm
Scorpius & Draco
A jelenlegi helyzetre való tekintettel biztosan érzi, hogy furcsán pillantok vissza a szavai hallatán. Nem mintha nem bíznék meg bennük, hiszen ők a szüleim, ők neveltek, védtek és mindent megtettek azért, hogy a jövőm a lehető legjobb út felé haladjon... hiszen nekik anno más volt. Nagyon más. Az a világ, az a kor egy egészen nagy változást hozott mindenki életébe. Meg kellett küzdeniük a dolgokkal, szörnyűségeken mentek keresztül és rengetegen meghaltak. Ennek fényében nem is csodálom, hogy így védtek engem is, foggal és körömmel. Mégsem ez az a pillanat és talán a közeljövőben sem lesz az, amikor majd érezni fogom, hogy valóban elmondhatok nekik bármit. Megtörten, lefagyott arccal nézek még rá néhány pillanatig a szavaink után. Nem tudom mit mondhatnék, nem tudom, mit vágjak még a fejéhez, pedig egy csomó minden forog az agyamban, egy csomó gondolatom kitörne és szabadulna, de visszafogom, akármennyire is meg akarom őt bántani a jelen helyzetben. Anya nincs itthon és most erre kell koncentrálnom. A kilátások nem tűnnek túl jónak, nekem pedig úgy érzem, már nincs időm a sületlenségekre, nincs időm arra, hogy vitatkozzak vele. Az ajtóban állok és ugyan még megvárom, hogy végigmondja amit elkezdett, szavai közben a szívembe mardos a fájdalom és én csak remegő arccal, könnyező szemmel, hátat fordítva várok. Tudom, hogy most visszafordulhatnék és megvigasztalhatnám, hogy természetesen megoldjuk és minden rendben lesz... de a düh, amit iránta érzek kicsit jobban eluralkodik rajtam. Mély levegőt veszek és megvonom a vállam. A pulóverem ujját már átitatták a könnyek, de nem fordulok meg, csak kirohanok a szobából, fel az emeletre. A saját szobám ajtaja becsapódik mögöttem. Legszívesebben most belevetném magam az ágyamba és ott sírnám magam álomba, de erre sincs időm. A ládámat kinyitom, egy másik táskába átpakolok néhány dolgot, majd minden kérdés, kijelentés, érdek nélkül kimászom az ablakon, és a lehető legrövidebb úton a Szent Mungó felé veszem az irányt. Biztos vagyok benne, hogy tudja, hogy megszöktem, de most csakis az érdekel, hogy találkozhassak anyával.