Beszélgetés és baráti jótanácsok - avagy vörösök egymás közt
Vendég
Hétf. Ápr. 06, 2020 12:00 pm
To: Helena
Ötletem sincs, hogy mit is kéne csinálnom ezzel az egész helyzettel, ami kialakult. Vagy legalábbis kialakulni látszik. Nevezetesen azzal a hihetetlen katyvasszal, amit már egy ideje érzek, de nem tudom, miért, és hogyan, és… és nem tudok semmit. Fenébe is, azt sem tudom, szabadna-e olyat éreznem, amit érzek, pláne egy bizonyos fiú iránt. Egy fiú iránt, akire a szüleim szerint még csak ránéznem sem szabadna. Illetve ez így nem teljesen helytálló kijelentés. Leginkább az apám szerint nem szabadna rá se néznem, vagy ha mégis, akkor az csak azért lehetséges, mert a Roxfortba kerülésünk óta örökös versenyben vagyunk mi ketten. Vagyis immár negyedik éve. És őszintén szólva, az utóbbi időben egyre nehezebben viselem az állandó harcolászást, hogy melyikünk a jobb. Minek? Mindketten éltanulók vagyunk, gyakorlatilag egy szinten, és csak azért nem lehet összedolgoznunk, mert másik házba kerültünk a beosztáskor. Szívás. Meg a családja miatt se. Dupla szívás. De most őszintén, nem tehetek róla… sokmindent meg tudok csinálni, rengeteg mindent tudok, de a szívemnek és az érzéseimnek parancsolni, na… azt valahogy nem. Ezért is lehet az, hogy amikor a közelemben van, akkor egyre többször veszem észre, hogy az arcom is felveszi a hajam színét – aminek nem igazán örülök, de ez van, nem tudok vele mit csinálni. Maximum annyit, hogy nem megyek a közelébe, de az meg megintcsak nem jó alternatíva, nem akarom kerülni, eddig se igazán vettem róla tudomást – legalábbis ez így ment az elmúlt három évben. Idén azonban úgy tűnik, más a helyzet. Csak tudnám, mit is csinálhatnék vele?! Ezekkel a gondolatokkal küszködve gubbasztok a klubhelyiség egyik kényelmes, bár kissé már agyonült foteljában, és próbálok a mágiatörténet beadandómra koncentrálni, de ez sajnos nem igazán mutatkozik sikeresnek, kívülről sokkal inkább az látszik, hogy nagyon nem vagyok jelen, el vagyok veszve a gondolataimban. Hát, őszintén remélem, valaki tud segíteni, mert különben úgy érzem, hogy nagyon hamar elveszek. Még ennél is jobban, már ha létezik ilyesmi.
Mára feladtam a tanulást. Zsong a fejem a sok évszámtól és bűbájtól meg a feltalálójuktól. Szükségem van egy kis környezetváltozásra, mert ha csak egy perccel is tovább kell bámulnom a az ágytakarómon heverő tankönyveim megbolondulok. Kinyújtóztatom elgémberedett tagjaimat és végigmértem magamat fél szemmel. Úgy döntöttem, tökéletes lesz a puhamamuszom és a kinyúlt macinacim tökéletes választás lesz a klubhelyiségbe. Messzebb úgysem tervezek menni, itt meg mindegy ki lát, úgysem érdekel a véleménye amit esetleg otthonkás ruházatomról alkot. Foglalkozzon inkább saját magával. Szóval nem túl energikusan ugyan, de levánszorgok a kényelmes fotelokkal és kanapékkal ellátott terembe. Eredeti terveim között az szerepelt, hogy keresek egy kényelmes fotelt valahol távol mindenkitől és figyelem kicsit a többieket. Ilyenkor lehet a legjobban információt gyűjteni az emberekről, mikor nem is gondolnák, hogy valaki figyeli őket. Az információ, mint tudjuk hatalom és én bár más úton is hozzá tudok jutni az értékes kincshez - bár még többségében sikertelenül, mint sikeresen, de sebaj - jobban szeretem a hagyományos módszert választani. Épp azon gondolkozom, melyik elnyűtt sarokban álló magányos fotelt kellene választanom, mikor megakad a szemem egy az enyémhez igen hasonló hajkoronán. Szóval Rosie is hasonlóan tölti az idejét, mint én. Halkan a lány háta mögé osonok, hogy egy hirtelen mozdulattal és hanghatással megijesszem kicsit, majd nevetve ledobjam magam a szomszédos fotelbe. - Mind gondolkodsz Rosie drágám ilyen elmélyülten? - pislantok háztársamra kíváncsian. Valahogy mindig szimpatizáltam a kiscsajjal. Valószínűleg a külső hasonlóságaink miatt éreztem úgy, hogy sokban hasonlítunk. Vagy igazából lehet, hogy belsőleg is sokban hasonlítunk, annyira még nem ismerem jól, hogy ezt megállapítsam.
Vendég
Hétf. Ápr. 06, 2020 2:20 pm
Hú, a bagoly vigye el! Lehet, mégsem volt olyan jó ötlet ennyire a gondolataimba merülni? De nem gondoltam, hogy bárki is figyelemre méltatna. Pláne, hogy péntek délután lévén gyakorlatilag mindenkinek lehet valami jobb elfoglaltsága, mint azt figyelni, hogy ki hogyan bámul ki a fejéből. Persze, ez sem egy rossz elfoglaltság, ha valakinek ez jön be, és információszerzési módszernek sem utolsó, de azért mégis... ebbe is bele lehet unni előbb-utóbb. Meg abba is, ha a magábafordult ember háta mögé settenkedve halálraijesztik az illetőt. Jelen esetben engem. - Merlin szakállára, Lena! Hányszor mondtam már, hogy ne ijesztgess? A frászt hoztad rám! Most meg mit nevetsz? Ennyire nem volt vicces, tudod? És tényleg a sikítófrász kerülgetett az ijedtségtől. Számtalanszor mondtam már az egy évvel felettem járó háztársamnak, aki nem mellesleg a prefektusom, és talán mondhatom azt, hogy a barátnőm is, habár annyira nem ismerjük jól egymást, de azért mégis. Egyelőre. De magamat ismerve ez hamar változhat -, hogy ne csináljon ilyesmit, mert még a végén visszakapja. De egyáltalán nem tűnik úgy, mint akit annyira meghatna a dorgálás. Sőt. Megpróbálok csúnyán nézni rá, de mindketten tudjuk, hogy igazából nem vagyok rá dühös, legfeljebb egy kicsit, de... az hamar elmúlik. Nálunk ez már csak így megy: volt baj, nincs baj. - Hát... azon, hogy egy egytől tízes skálán mennyire vagyok szerencsétlen. Az a helyzet, hogy.... bár még magamnak is nehéz bevallanom, de nagyon úgy tűnik, van egy fiú, aki fontos nekem. És pontosan ez a baj, ugyanis egyáltalán nem kéne, hogy az legyen. Most meg nem tudom, hogy mit csináljak. Ááá, káosz az egész! Nézek kissé elgyötört arckifejezéssel Lenara, bár emellett azért egy csöpp remény is ott pislákol szemeimben, hogy hátha a szintén vörös hajzuhatagú háztársam segít megoldani a problémát. Bár..gyanítom, hogy ezt csak én, vagyis mi fogjuk tudni megoldani, de a remény hal meg utoljára alapon minden lehetséges.
- Ha adja magát a lehetőség, én kihasználom - kacsintok rá a kis vörösre és csepet sem nőies módon lábaimat átvetem a fotel karfáján. Szegény Lydia nagyi ha így látna, szélütést kapna. Mindig arra tanított, hogy hogy viselkednek az ügyes, okos, szép jókislányok. Nem csámcsognak, nem káromkodnak, egyenes háttal és zárt lábakkal ülnek csinos kis egyberuhájukban, aminek lehetőség szerint nem túl mély a dekoltázsa és legalább térd alá ér. Igazi úrikisasszonyt akart belőlem nevelni és én rendes voltam, mert mikor ezen tudásomat kellett villogtatni mindig tökéletesen megfeleltem minden elvárásának. Azonban azt a másik oldalamat nem ismeri szerencsére, amit itt szoktam mutogatni. - Ajaj... Szóval szívügyek? - sóhajtok fel szinte már-már fájdalmasan. Sosem volt ajánlatos a társaságomban szóbahozni ezt a témát, mert általában két féle képpen reagáltam: vagy kiröhögtem szegény lányt vagy egy életre elvettem a kedvét már csak attól, hogy a továbbiakban fiúra vesse a szemét. Szerintem minden fiú hülye. Mármint ha nem lennék úrinő akkor nem ezt az óvodás kifejezést használnám, de tényleg. Gyerekesek és meggondolatlanok, nem hiányzik nekem hogy pont egy ilyen személytől függjek. És nem, nem a lányokat szeretem. Úgy döntöttem, kivételesen erőt veszek magamon Rosie kedvéért és megpróbálok az elmúlt tizenöt évem élettapasztalatával segíteni a helyzetén. Mégiscsak barátnők vagyunk, vagymi. Nálam ezt nem lehet ilyen egyszerűen meghatározni, mert bár sok ember ismerek – és a nagyrészükkel egészen jó kapcsolatot ápolok – de mivel nehezen bízom meg másokban és még nehezebben kezdek el kötődni hozzájuk, így talán egy kezemen meg tudnám számolni, hány embert tartok igazából a barátomnak. Vagyis inkább barátnőmnek, mert a lányokkal valamiért sokkal jobban megértetem magam, mint a fiúkkal. - Na mondja, mi a gondja, Dr. Helena rendel – forgatom meg játékosan szemeimet és utat adok a lány meséjének.
Vendég
Hétf. Ápr. 06, 2020 8:53 pm
- Hát, ezt észrevettem! Köszönöm szépen, Egyértelmű Kapitány! Izé, Kapitánynő! Helyesbítek gyorsan, még mielőtt rámszólna, hogy eltévesztettem a házszámot, és lány a beszélgetőtársam, nem egy hímenű egyed, akiket egyébként nem igazán tart valami nagyra Lena. Meg igazából szinte semmire se. Ezt az álláspontját ugyan nem tudom osztani, de annyi baj legyen, attól még egész jól meg tudjuk érteni egymást, és meg tudjuk beszélni a gondjainkat. Legalábbis általában. Most viszont... hát, egyáltalán nem vagyok biztos benne. A sóhajt, amit a kifakadásom után kiereszt magából teljesen megértem, mert én is így vagyok a helyzettel. Enyhén szólva tehetetlennek érzem magam. Ami fura, hiszen ha a tanulásról, vagy egyéb kötelességekről van szó, akkor semmi probléma, gyakorlatilag bármit rám lehet bízni, megoldom. De ha az érzelmek kerülnek szóba, akkor... akkor hirtelen olyan leszek, mint valami kis hülye ötéves, vagy még rosszabb. Utálom, hogy ilyen tapasztalatlan vagyok, és legszívesebben küldenék egy baglyot anyának azzal az üzenettel, hogy "Szia Anya! Baj van, szerelmes vagyok! Hallod? Mondom baj van, meg hogy SZERELMES VAGYOK!Szóval segíts, légyszi!" Igen, így, csupa nagybetűkkel. Komolyan mondom, még saját magamat is megijesztem, ha ilyeneket gondolok. Márpedig sajnos, nem sajnos, de ilyeneket gondolok. Viszont mivel anya nincs itt, így magamnak kell megoldanom az ilyen dolgaimat... illetve most úgy néz ki, hogy Lena kihúz a bajból.Vagy még jobban belelök. Ez még nem dőlt el. De mindkét lehetőségnek elég nagy esélyt lehet adni. - Az, pontosan az... szívügyek. A legrosszabb téma, mi? Nézek rá kissé félve, mert tudom, hogy nem igazán szereti az érzelmeket boncolgatni. Nála ennek két kimenetele lehet: vagy kineveti a másikat, vagy elveszi a kedvét a fiúktól. Nem tudom, melyik a rosszabb eshetőség. Na jó, ne legyek vele igazságtalan, azért néha, nagyon néha, ha tényleg, igazán jó kedve van, akkor megesik, hogy olyan tanácsot ad, ami tartja az ember lányában a lelket. Nagyon remélem, hogy most is így végződik a beszélgetésünk. Mert bár tudom, a szívem mélyén tudom, hogy inkább hagynom kellene... a témát és a fiút egyaránt, ezt mégsem tudom megtenni. - Hát, úgy érzem, ez túl hosszú lenne! De a lényeg az, hogy nekünk nem szabadna együtt lennünk. Mármint, még nem vagyunk együtt, vagy ilyesmi, viszont olyasmit érzek, amit eddig még nem, és pont ez a baj, mert pont iránta nem szabadna ilyeneket éreznem. Másik házba tartozik, a családom, leginkább a szüleim gyakorlatilag gyerekkoruktól kezdve ellenségei az ő családjának, ezért aztán nekem nem szabadna beszélnem sem vele... pontosabban de, azt szabad, mert apa valamilyen furcsa oknál fogva elvárja, hogy minden tárgyból jobban teljesítsek, mint ő, emiatt pedig állandóan versengünk. De én nem akarom, mert nincs vele semmi bajom, tényleg semmi baj nincs vele, mégis tettetnem kell, hogy utálom, pedig legszívesebben beletúrnék abba a szőke, puha üstökébe... őőő, hoppá, bocsánat! Igen, tudom, hogy megint túl sokat mondtam el. Többet, mint akartam, annál meg aztán pláne többet, mint amennyit kellett, meg lehetett volna. Egész biztos, hogy Lena leveszi, kiről van szó... úgyhogy most jó eséllyel megnézhetem magam, hogy mit képzelek magamról, egy ellenségbe beleszeretni? Ráadásul pont ez az, amit még saját magamnak sem merek bevallani, de igen, kezdek bizonyos érzelmeket táplálni a fiú iránt. Hogy mikor kezdődött ez az egész, azt nem tudom, de egyre nehezebb szenvtelenséget mutatnom a közelében. Azt viszont tudom, hogy nem mondhatom el neki, mert akkor ő elmondja Albusnak, aki elmondja Jamesnek, aki elmondja Lily Lunának, aki elmondja Ginny néninek, aki elmondja apának... na, akkor lesz aztán galiba! Nem, a mi családunkban sosem lehet tudni, hogy hol van legalább eggyel több füle valaminek, mint kellene lennie. Én pedig nem akarok kockáztatni, legalábbis egyelőre nem áll szándékomban semmi ilyesmit se tenni. Úgyhogy csak várok, és fülig pirulva pislogok kissé megszeppenten a szintén vörös és szeplős barátnőmre. Na, most mondj valami okosat, kislány!
- Egyre megy - legyintek félig lemondóan félig engedékenyen. Igazából mindegy mit mond Rosie, értem mit akar. Bár okos lány, emlékszik, hogy nem igazán szeretem, ha üresfejű hímegyedekhez hasonlítgatnak, így bár azt mondom mindegy, de a lelkem mélyén mégis csak jobban esik az apró korrigáció. Hosszú percekig csak nézem az arcát. Tanulmányozom minden egyes szeplőjét és arcvonását, mielőtt neki kezdenék mondandómnak. Valami olyasmi monológot tervezek előadni, ami nem túl bántóan ugyan, de elég egyértelműen a tudtára adja, hogy elég kemény csaj, nem hiányzik neki, hogy függésbe kerüljön bárkitől. De visszafogom magam és inkább csendben maradok, végig hallgatom a mondókáját. - Ennél rosszabbat keresve sem találhattál volna - csóválom vigyorogva buksimat. Széles vigyoromból látszik, hogy megint csak humoros kedvemben vagyok, amúgy szívesen hallgatom, legyen bármi kínja is. Egyelőre fogalmam sincs, ki hódíthatta meg barátnőm szívét, de egyre kíváncsibbá tesz, az a szörnyű igazság. Akármennyire igyekszem is elnyomni magamban, azért mégiscsak ott él bennem az a kíváncsi, pletykára éhes nőszemély akit igyekeztem az elmúlt években kigyomlálni. - Csak nem a legifjabb Malfoyról van szó? - Csodálkozva pillantok rá, átható kékjeim szinte szabályos körré kerekednek a hír hallatán. Na ezt álmomban sem gondoltam volna. Azt hittem talán valamelyik végzős háztársunk, vagy valami tündéri hugrabugos évfolyamtársa, vagy esetleg azért ennyire problémás, mert hollóhátas a fiú és észre sem veszi a tankönyvei mögül. De hogy pont Scorpius Malfoy az... Kész őrület, mik vannak! Persze gondolhattam volna, minden valamirevaló csöpögős mugli lányregény hasonlóan kezdődik. A fiú meg a lány ősi ellenségek, maguk sem tudják már, hogy mi miatt utálják egymást és versengenek, de háromszáz oldal alatt szépen lassan egymásba habarodnak és boldogan élik az életüket egy kertvárosi házban két gyerekkel, egy kutyával és egy macskával. Vagy valami ilyesmi. Ciki lenne bevallani, hogy rengeteg, de tényleg rengeteg ilyen regényt olvastam és ezekből szerelmi tanácsadóvá képeztem magam. Ez valahogy nem illik bele a gondosan felépített imdzsembe. Nagyon nem. Nem véletlenül nem hangoztatom senkinek. - Hát… Lehetne rosszabb is – konstatálom végül, miután egyértelművé vált a helyzet.
Vendég
Szer. Ápr. 08, 2020 12:08 pm
~Persze... és majd biztos el is hiszem. Ismerlek ám, biztos, hogy visszaszóltál volna, ha nem javítom ki magam.~ Hirtelen túl nagy lett a ránk telepedő csönd. Ijesztően nagy, mint valami vihar előtti csend. Nem szeretném elkiabálni, de ilyen csöndek után szokott jönni az a vörös prefektuslánytól, hogy mégis mit képzel magáról az illető leányzó, hogy egyáltalán rá mer nézni a kiszemeltjére - vagy pont nem mert ránézni, helyzettől függ. Én meg most kissé riadtan nézek ki a fejemből, várva az ítéletet. Nem tudom, melyik változat mellett dönt barátném, de az biztos, hogy én ebből egyáltalán nem jövök ki kedvezően. A francba is, hogy nekem mindig akkor kell jártatnom a számat, amikor egyébként egyáltalán nem kéne. Már épp nekikezdenék az újabb eszmefuttatásnak, mikor széles vigyorral arcán, a fejét csóválva közli, hogy ennél rosszabb már nem is lehetne a helyzet. Hát, azt hiszem, ezzel eggyet kell értenem. Bár ne kéne. - Ugye? Nyakig benne vagyok a slamasztikában. És tényleg, nyakig benne vagyok abban a bizonyosban, ráadásul azzal, hogy elmondtam Lenának még kavartam is rajta egyet. Na meg persze azzal, hogy megígértem neki, hogy megtanítom repülni, meg kviddicsezni. Nagyszerű... gyakorlatilag elkezdtem megásni a saját síromat. Nem is én lennék. Az meg megintcsak nem segít a helyzeten, hogy szemmel láthatóan a mellettem ülő, és kíváncsi szemekkel méregető háztársam gyorsan összerakta a dolgokat a fejemben. Legalábbis a nekem szegezett, kissé hitetlenkedő kérdése erre enged következtetni. Egy pillanatig csak bámulok rá elkerekedett szemekkel, mint akit rajtakaptak valami olyanon, amit egyáltalán nem lett volna szabad megtennie, aztán gyorsan megpróbálom rendezni az arckifejezésemet, remélve, hogy barátnőm nem veszi észre. De a fenébe is, dehogynem veszi észre, kit akarok becsapni? Az arcom valószínűleg már most olyan vörös, mint az apától örökölt hajkoronám, bár nem látom magam, csak érzem az arcom melegségét. De azt hiszem, Lena meg fogja erősíteni, amit én is érzek, miszerint: Rose Granger - Weasley, te bizony égsz! Hát, ez enyhén szólva is szívás. Hiszen pontosan az van, amit el akarok rejteni: rajtakaptak valami olyanon, amit egyáltalán nem kellene megtennem. Igazából még nem is tettem meg, de... tény, hogy már épp eleget idegeskedek miatta így is, úgyhogy ebből semmi jó nem sülhet ki. - N...nem! Dehogyis! Vagyis izé... igen, róla. Honnan tudtad? És mi az, hogy lehetne rosszabb is? Szerintem nincs ennél lejjebb! Vagyis de, van... ha apa megtudja. Jaj! Temetem tenyerembe tűzvörös arcomat, így az utolsó mondatokat már kissé tompítva lehet csak hallani... amit, őszintén szólva, nem is bánok annyira. Sőt, egyáltalán nem bánok. Ugyanis jelenleg legszívesebben eltűnnék, hogy ne kelljen találkoznom senkivel. Se a társaimmal, se a tanárokkal, se Lenával, senkivel. De leginkább Scorpius Malfoyjal nem. És pontosan ez az, ami a legnagyobb gond, mert még magamnak is hazudok ezzel... miért nem lehet ez az egész csak egy kicsivel könnyebb, meg egyszerűbb? Miért?
- Ugyan, ennél csak rosszabb helyzetekbe kerülhetsz. - Nem bírom ha valaki ekkora ügyet csinál a szívügyeiből. A legtöbb ember nem hal bele a szerelembe, de legalább annyira túldramatizálja, mintha valamiféle halálos betegséggel küzdene, vagy nem is tudom. Nem kell ezt annyira komolyan venni, a kamaszkori szerelmek amúgy is jönnek, mennek ritka az olyan, ami hosszabb ideig kitart, esetleg házasság lesz a vége. Bár szerintem akik összeházasodnak is hamar elválnak, de ez már magánvélemény. Szerintem a házasság tök felesleges, csak egy papírfecni, semmivel sem több, mintha csak összeköltözöl életed szerelmével, vagy azzal, akit annak hívsz. - Jajj ne vágj már ilyen elkámpicsorodott képet, még a végén megsajnállak. És tudod nem volt nehéz összerakni a híres-hírhedt kis versenyetek tudatában. De ha ez alapján nem jöttem volna rá, a "legszívesebben beletúrnék abba a szőke, puha üstökébe" elárult - kuncogtam el magam. Tényleg egy igazi baromira nyálas lányregényben éreztem magam, ott használtak hasonló szófordulatokat a fülig szerelmes főszereplő leányzók, mikor leendő kedvesük minden apró porcikáját elemezték legjobb barátnőjüknek. Kár, hogy én ezt sosem fogom átélni. - És mi a kétségbeesés tárgya? Jó, a szóleid lehet nem lesznek elragadtattva, de ha kiállsz magadért megértik, hogy a kislányuk boldogsága mindennél fontosabb. - Rendes ülőpozícióba tornáztam magam, hogy biztatóan meg simogathassam kézfejét. Egy szerető nővér minden megértése és támogatása benne volt ebben a mozdulatban, még ha Rosie vér szerint nem is a testvérem. Most azonban úgy éreztem szüksége van egy ilyen emberre, egy kicsivel idősebb lányra, aki meghallgatja és meg is érti a problémáit, esetleg még segíteni is megpróbál. Jó, lehet nem én vagyok erre a szerepre a legalkalmasabb, de azért mindent megteszek, ami tőlem telik, hogy a kis vörös végre mosolyogjon.
Vendég
Csüt. Ápr. 09, 2020 8:41 pm
- Lehet. De ki mondta, hogy rosszabb helyzetbe is akarok kerülni? Pont azt szeretném elkerülni. De a probléma gyökere pontosan ebben van: ha el akarom kerülni azt, hogy rosszabb legyen ez az egész, akkor Őt is el kell kerülnöm. Az viszont túl feltűnő lenne. Mármint... jó, persze, eddig sem voltunk puszipajtások, de azt nem lehetett mondani, hogy kerültük egymást. Szóval ha most elkezdenék másik utakat keresni, ha a közelben van, az túlságosan is felkeltené a gyanút. És nemcsak az övét, hanem gyakorlatilag az egész iskoláét. Itt mindennek szeme, meg füle van. És mindennek több van mindenből, mint amennyire egyáltalán szükség lenne. Ami azt eredményezi, hogy ebből szinte egészen biztos, hogy nem jövök ki győztesként. Tehát akkor a nagy kérdés: Mi a Merlin trottyos gatyáját csináljak? És nem, az nem lehetőség, hogy hagyjam a fenébe. Érted? Tudom, hogy neked szinte biztos, hogy rögtön ez az első válaszlehetőség, ami eszedbe jut, de ez most nem játszik. Szóval mit mondasz? Valami értelmes tanács... már persze az előbb említetten kívül? Nem értem, hogy mit nem ért ezen... nem érti, vagy csak nem érdekli. Amit mondjuk megintcsak nem értem, lévén lány, a lányokat pedig általánosságban érdeklik a pletykák. Néha még én is meghallgatom őket, pedig engem aztán tényleg nem hoz lázba az ilyesmi. A saját szavaimat a másik szájából visszahallva ismételten elég erős vágyat érzek rá, hogy eltűnjek, mégpedig lehetőleg jó messzire innen. - Mi az, hogy a végén még megsajnálsz? Te tudsz olyat? És nem vicces, én azt komolyan mondtam, de ahogy te mondod, úgy tök nevetségesnek hangzik! Meresztgetek nagy szemeket az enyémhez hasonló, vörös hajzuhatagú barátnőmre. Valószínűleg érzi a tekintetemből felé áradó dühöt, meg zavarodottságot és idegességet, de remélhetőleg nem teszi szóvá. Nagyon remélem. A "szüleid esetleg nem lesznek elragadtatva" kijelentést hallva egy apró horkantást hallatok. Ez elég enyhe kifejezés ahhoz képest, amit valószínűleg kapok az otthoniaktól, ha kiderül a helyzet. Nem is igazán akarok belegondolni. Legalábbis egyelőre. Pláne, hogy jelenleg még nincs is miről tudniuk. Nem történt semmi, tehát nem kell miről tudniuk. Amit meg nem tudnak, az nem fáj nekik. Részemről itt akár le is lehet zárni a témát... addig biztos, amíg valami változás nem történik. - Persze, hogyne! Ismered egyáltalán a szüleimet, Lena? Főleg apát? Azt hiszem, ha a fülébe jut a helyzet, ott kő kövön nem marad... meg szegény Scorpius feje se marad biztonságban a nyakán. Jaj... ebbe még belegondolni is rossz. - Anyától nem igazán tartok, valamilyen szinten még mindig elég gyermeteg, romantikus alkat. De apa... ő kemény dió. Alapból nagyon félt minket, szóval valószínűleg akkor is nagy feneket kerítene annak, hogy a kislánya szerelmes, ha nem az ősellensége fiáról lenne szó. De... így meg aztán főleg. Lőjön le valaki, lehetőleg minél gyorsabban... illetve minél fájdalommentesebben. Köszönöm szépen. Hogy lehetek ilyen szerencsétlen? Nem elég, hogy nem tudom a helyén kezelni az érzéseimet, a tetejébe még a nem megfelelő egyént is sikerül megtalálni hozzá? Hát nagyszerű. Nem is értem, hogy miért a Griffendélbe osztott a Süveg. Ja, de, azt hiszem, megvan. Mert olyan házat nem találtak ki, hogy "Reménytelenül béna, érzelmes tinik gyülekezete". Még. De lehet, hogy szabadalmaztatni kéne. A következő pillanatban olyasmi történik, ami az elég ritka pillanatok közé tartozik: Lena bátorítóan megsimogatja a kezemet. Valószínűleg ezzel akarja tompítano mondandója élét. Köszi, de a melléktermék attól még melléktermék marad, hogy szép tányérban adják, és leöntik csokival. Pfuj, ez aztán a képzavar. Mindenesetre érteni vélem az üzenetet, hogy számíthatok rá, így kissé félénken, félősen elmosolyodok, és kinyögöm, ami már egy ideje zavar, és fogalmam sincs, mit fogok vele kezdeni. - Ha ez nem lenne elég, akkor megígértem neki, hogy megtanítom kviddicsezni... illetve repülni. Holnap. Ki ne mondd! Magamtól is tudom, hogy nem vagyok teljesen normális. Csúszik ki a számon majdhogynem egy szuszra a vallomás, majd még mindig égővörös fejjel várom az ítéletet és a kommentárokat. Mert az biztos, hogy ezt nem úszom meg szó nélkül.
Merlinre, mennyit beszél ez a lány... Azért figyelmesen hallgatom minden szavát, hátha van valami érdekes is a zavarában elhadart első hallásra csak összefüggéstelen mondatmaszlagnak hangzó szövegelésből. - Lassítsunk, ennyi dologra nem tudok egyszerre figyelni... Hallgass a szívedre. Ezt az egy értelmes tanácsom van. Fiatal vagy, élj, ne érdekeljen senki más. Ha neked a kis tejfölszőke kell, hát küzdj érte - vonom meg vállaimat. Életerős fiatal lány és ahelyett, hogy megmutatná, hogy mire képes itt sír nekem. Lehet, hogy szavaim csak üres közhelynek tűnnek, de én halálosan komolyan gondoltam, mikor azt mondtam, hogy ha kell neki, szerezze meg. Vegye el és kész. - Természetesen, néha megsajnálok embereket, de ez épp nem az a helyzet. - Ha lenne miért, tényleg megsajnálnám én, csak hát nem igazán érzem át a problémáját. Mondhatnánk, hogy nem vagyok valami empatikus és talán igazunk is lenne, de mégsem. Igenis empatikus vagyok, már csak ha abból indulunk ki, hogy belelátok az emberek fejébe. Jó, nem mindenkiébe, de azért a felszíni érzéseiket el tudom kapni és így tényleg át tudom érezni, amivel ők küzdenek. - Akkor először állítsd magad mellé anyukádat. Ha csak fele annyira erős személyiség mint te, apukádnak semmi esélye veletek szemben. Meg különben is, anyukád minden bizonnyal elfogadóbb ezzel a témával kapcsolatban. - Azt inkább nem kezdem el fejtegetni, hogy ő csak örüljön, hogy egyáltalán van akivel megbeszélheti. Anyámat valószínűleg az sem érdekelné, ha egy lányt vinnék haza. Szerintem csak kedvesen rám mosolyogna és hagyná, hogy azt csináljak, amit akarok. Van előnye ennek a fajta szabadságnak, de őszintén, melyik lány nem vágyik egy olyan anya-lánya kapcsolatra, ahol teljes őszinteséggel lehet beszélni a problémákról, még ha azok ilyen bagatellek is, mint ez? De örülök annak hogy legalább Rosie számíthat a szüleire. - Miért ne lennél normális? Ez egy tök normális reakció. Több időt akarsz vele eltölteni és ez most egy jó alkalom rá. Ne aggódj, nem lesz semmi baj - villantom meg a lehető legbiztatóbb és legszebb mosolyomat felé.
Vendég
Pént. Ápr. 10, 2020 5:38 pm
Szóval a nagy okosság az, hogy hallgassak a szívemre? Hát... köszönöm szépen, doktornő, de ezzel most pont nem lettem sem okosabb, sem előrébb. Sőt, ha lehet, akkor csak még beljebb kerültem a bajba. Nagyon jó. - Hallgassak a szívemre? Értem én, persze, csak... ez minden, csak nem könnyű. Tudsz róla? Mármint... oké, persze, valószínűleg tudsz róla, mert azért neked is vannak érzéseid, még ha nem is nagyon mutatod ki őket. Vagy mégis, csak én nem veszem észre. Húzom föl egyik szemöldökömet, mert nem igazán tudom mire vélni ezt a hirtelen jött érdeklődést az érzelmek felé. Főleg az enyémek felé. Azokkal nekem kéne foglalkoznom, de egyelőre annyit tudok, hogy egy nagy káosz az egész, és valószínűleg a holnapi gyakorlás után csak még nagyobb lesz. Ne legyen igazam, de sajnos a női megérzések általában működőképesnek bizonyulnak. Kivételt követelek, ráadásul lehetőleg most rögtön! Na jó, nem muszáj rögtön, de amilyen gyorsan csak lehet, különben a tanév végére megőszülök a sok idegességtől... aztán akkor nagyon szépen fogok kinézni. A kijelentésre, miszerint persze, néha megsajnál másokat, de ez most nem az a helyzet, amin sajnálkozna csak a szemeimet forgatom, mert hirtelen szóhoz sem jutok. Mi a fene? - Értem. Vagyis nem, nem értem. Vagy nem egészen, szóval homályosíts fel, kérlek! A "nem az a helyzet" alatt azt érted, hogy a helyzet nem olyan, amin sajnálkozni lehetne, vagy azt, hogy engem nem sajnálsz, mert... hát, fogalmam sincs, miért. Nos? Meresztek rá nagy szemeket, mert tényleg nem tudom, melyik a helyes megoldás. Az indulataimat viszont nem akarom rázúdítani. Elvégre nem tehet róla, hogy szerencsétlen vagyok az érzelmek tekintetében. Az eddigiekkel ellentétben az, hogy állítsam magam mellé anyát egész működőképesnek tűnik. Bár tudom, hogy ez sem lenne egy egyszerű menet, de tény, hogy ha ő mellettem lenne, akkor apának esélye sem lenne. Aztán persze ő is belenyugodna a helyzetet, hiszen ki akarna veszett ügyért küzdeni? Egy bólintással jelzem Lenának, hogy értem, és jó ötletnek tartom a tanácsot, de többet nem mondok, nehogy még elbízza magát... az senkinek sem lesz jó. Az utolsó, nyugtató kijelentésére megintcsak egy kissé furcsa pillantással reagálok. Nem lesz semmi probléma? Ezt mégis honnan veszi? Ha nem tudná - de tudom, hogy tudja -, rólunk van szó, akiknél olyan nincs, hogy ne legyen valami galiba, úgyhogy... szinte biztosan borítékolható, hogy megintcsak félremegy valami. De semmi baj, túléljük... az eddigieket is túléltük valahogy, most sem lesz másképp. Elvégre nem csatába indulunk, csak repülni. Abból meg nem lehet semmi baj... ugye?
- Nem tanácsolnám, ha nem tudnék róla. De tudod mindennek ára van. Ha nem küzdesz érte sosem lesz a tiéd. - Ugyanazt ismételgetem makacsul, mintha mást nem is tudnék mondani. Dehát ő kérte, hogy adjak tanácsot és ha ez a legjobb amivel szolgálni tudok, hát ezzel kell beérnie. Nem értem, mi olyan nehéz ebben. Csak tegye amit jónak lát és kész. Nagy baja nem lehet, maximum kicsit összetörik a szíve és sír egy hétig a fiúcska után, de ennyi. Kész. Pont. Mindenki túléli, mindenki jól lesz és semmiféle tragédia nem következik be. Ha meg esetleg jól alakulnának a dolgok, akkor meg rájön, hogy tényleg megérte kockáztatni. Azt mondják, fenomenális érzés a szerelem, s bár én nem tudom, hogy ebből mennyi igaz, de Rosienak azért megérhet egy próbát. - Nem drágám, tudod nekem nincsenek érzéseim, én csak úgy létezem - forgatom a szemeimet. Érzek fájdalmat, örömöt, haragot és undort, de abban igaza van, hogy az arcomról nem könnyű olvasni. Talán leginkább egy viaszbábuhoz hasonlítok általában üres arckifejezéssel és semmitmondó tekintettel. - Úgy értettem, hogy ez nem az a helyzet. Most komolyan, gondold végig kicsit a rózsaszín köd nélkül is. Nem történt semmi, nem tud róla senki, megkockáztatom, még te sem tudod pontosan mi van. Különben is, szerelmesnek lenni jó, vagy valami ilyesmi - foglalom össze röviden érveimet. Komolyan nem értem miért sajnáltatja magát. Az apja mégse mit tudna tenni ellene? Leátkozza a hajat Scorpius fejéről? Vagy eltiltja tőle a lányát úgy, hogy egy iskolába járnak? Gyakorlatilag tehetetlen, ha csak nem akar magának sokkal nagyobb bajt, mint amibe most a lánya akarja keverni magát. Mármint ez nem baj, csak neki. Szóval én tényleg nem értem mitől retteg ennyire.
Vendég
Hétf. Ápr. 13, 2020 11:35 am
Persze. Persze, hogy sikerül belegyalogolnom valami olyanba, amibe egyáltalán nem kellett volna. De amilyen az én formám, ez valahogy soha nem tart vissza attól, hogy beleüssem valamibe az orromat. - Nem küzdök érte? Hát... azt hiszem, az én küzdési módszerem az, hogy nagy, meg még annál is nagyobb idiótaságokat beszélek a közelében. Na persze ezzel maximum csak annyit érek el, hogy hülyének néz. Már persze ha eddig még nem tette meg. Ki tudja? - Jóóól van na! Bocsánat, ne haragudj, nem úgy értettem! És tényleg nem történt semmi, már ha az állandó szerencsétlenkedést, versengést nem vesszük ide. De persze, ezt nem vesszük ide. Szóval igazad van... majd kiderül. De én azért még tartok tőle, mit hoz a holnap. Viszont ha ezt így folytatom, akkor holnap nem amiatt kell aggódnom, hogy hülyeséget beszélek a gyakorláson, hanem hogy bealszok a levegőben... végülis az is egy példa, hogy hogyan ne próbáljunk repülni. Úgyhogy szerintem most megyek, és megpróbálok kicsit pihenni... már persze ha sikerül, amit jelenleg eléggé kétlek. Bököm ki végre nagy nehezen egy ásítással küszködve, miután átgondoltam barátnőm szavait. Hát, érdekes lesz ez a holnapi nap, az egyszer biztos.
** Két nappal később**
Megintcsak a szokásos, elnyűtt fotelben ücsörgök, lábamat magam alá húzva. Nem, jelenleg egyáltalán nem érdekel, hogy ki lát, vagy hogy mit szólnak ahhoz, amit látnak, mert túl sok minden van a fejemben. Még annál is több minden, mit amennyi két nappal ezelőtt, a Helenával folytatott beszélgetés során felszínre került. Azóta túl vagyunk egy elég balul sikeredett repülésedzésen, illetve egy Gyengélkedőn tett látogatáson. Hát, úgy látom, érik még az embert meglepetések. És már maga a tény is elég nagy meglepetés, hogy egész jól éreztem magam Scorpiusszal, és nem akartunk mindenáron versengeni. Vannak még csodák. A gyengélkedőn tett látogatás viszont összezavart... meg őt is, ez tisztán látszott rajta. De... nem hittem volna, hogy valaha is elhagyja a száját a tegnap este hallott mondat. Legalábbis nem az én irányomban. És mégis. Jaj basszus, ha ezt Lena megtudja! Nem is kell mondania, szinte biztos, hogy az lesz a fejében, meg a tekintetében, hogy "na ugye! Én megmondtam!". Hát, mindjárt kiderül. Már persze ha nem felejtette el elolvasni az este küldött üzenetemet, miszerint híreim vannak, és beszélnünk kéne.
Úgy látom, kezdi érteni a dolgokat. Na végre, csak hatott valamit, hogy addig szajkóztam a magamét. Beletelt egy kis időbe, de csak sikerült felfognia. Végre! - Rendben, örülök, hogy sikerült jobb belátásra térítenem téged. Álmodj szépeket, aztán ügyesen holnap - rákacsintok és hagyom, hogy elmenjen. Én még egy ideig ott ülök egyedül a tüzet bámulva. A fenyegető aurám úgy tűnik működik, senki nem meri megközelíteni a fotelomat.
~*~*~*~
Meglepetten olvasom barátnőm sorait. Mégis mi a fészkes kertitörpe történhetett, hogy látni kíván? Vagy nagyon jól alakult, vagy nagyon rosszul, de mindenképpen meg kellett tudnom. Szinte másodpercre pontosan a megbeszélt időpontban léptek ki a szobámból és komótos léptekkel megközelítem a lépcsőt. Lassan szedem lefelé a fokokat. Nem akarom megvárakoztatni, de azt sem akarom, hogy túl lelkesnek tűnjek a téma iránt. Maradjunk csak meg az aranyközépúton. Ahogy leérek ott találom ugyanabban az elnyűtt fotelben ücsörögve, mint ahol két nappal ezelőtt is. Így én is ugyanoda telepszem le, ahol az előző beszélgetésünk alkalmával ültem, elzavarva onnan valaki kiskedvencét. Szegény macska nem érti, miért kell távoznia, de ez most fontosabb, mint szegény állat lelkibékéje. - Az arcod alapján vagy nagyon rosszul vagy nagyon jól sült el, amit te szintén nagyon rossznak fogsz fel. Mi történt? - kérdezem közömbös hangon. Nem akarok sem túl drámainak sem túl érdektelennek tűnni, de elég nehéz ebben a helyzetben. Szívem szerint minden apró részletről kifaggatnám, de azt hiszem, úgyis mesélni fog, ha nem kérdezősködöm. Vagyis reménykedem.
Vendég
Szer. Ápr. 15, 2020 8:43 pm
Menjünk biztosra alapon megintcsak a két nappal ezelőtt lefoglalt, sarokban álló, kopott, leharcolt fotelban telepedek le, ott várom Lena érkezését. Szerencsére nem kell sokáig várnom, szinte pontosan a megbeszélt időpontban érkezik meg a mellettem lévő fotelbe szintén vörös hajkoronával megáldott barátnőm, és sajnálatos módon hozza magával a pesszimizmusát. Hát, ez most nem hiányzik. Egyáltalán nem. - Naaaaa, nem is igaz! Most miért mondod? Nem is fogom fel nagyon rossznak azt, ami nagyon jó! Nyafogok, és hát sikeresen hozom a formámat, mert megintcsak tiszta vörös lett az arcom is. Francba már, kezdem nagyon unni, hogy ha szóbakerül Scorpius, akkor nekem szinte azonnal vörösbe vált a fejem. Na de mindegy is, valószínűleg már senkinek nem jelent újdonságot… csak szegény fiút sajnálom… csoda, hogy még nem szólt be miatta. Mondjuk akkor ő is megkapná a magáét, mert hát tény, hogy engem sem kell félteni, ha szópárbajokról van szó. - Hát… minden tök jól indult. Jó, szegénynek harmadjára sikerült a kezébebűvölnie a seprűjét, mert nem bízott magában, de végül sikerült. Aztán viszont egész szépen haladt… egészen addig, amíg meg nem simítottam az arcát, mert az bekavart neki, aztán elkezdett repkedni és lepottyant. Csillapítottam a fájdalmát és bekötöttem a vállát, és elmentünk a gyengélkedőre, ahol lekezelték, és kiderült, hogy eltört a karja. Aztán elkezdtünk beszélgetni, én meg… nem tudom, miért, de megkérdeztem tőle, hogy hogy mutatná ki valaki iránt lányként, hogy tetszik neki? A végén meg… elhívott randira, én meg igent mondtam neki. Most meg nem tudom, hogy jól döntöttem –e, mert mi van, ha csak azért hívott el, mert ki akart engesztelni a baleset miatt, pedig nem is csinált semmi rosszat? Fenébe is, nem tudom. Hát… lehet, hogy igaza van Lenának, valahogy mindig sikerül egy nagy káoszt alkotni magam körül. De legalább itt van nekem ő, hogy segítsen kibogozni a szálakat.
- A vörös haj átka a könnyű pirulás, látom én, hogy tudod, hogy igazam van, mondj bármit is - forgatom szemeimet. Az arca, vagyis főként az arcszíne mindent elárult, akárhogy tiltakozott is. Különben is, nem kellett volna túlzottan megerőltetnie azt a csinos kis buksiját hogy visszaemlékezzen két nappal ezelőttre, mikor akármit mondtam, azonnal lehurrogott és közölte, hogy neki az úgysem fog sikerülni és az úgysem lesz így, mert ez így nem jó sőt, kifejezetten rossz. Kriminális a csaj, én mondom. Néha nem egyszerű velünk, kamaszokkal, de én még mindig úgy gondolom, hogy az egyszerűbben kezelhető típusba tartozom. Mert bár nagy a szám és talán egy kissé flegma vagyok néha napján, de sosem voltam az a kicsapongó fajta, aki maga sem tudja eldönteni mit érez és ezért rinyál. Figyelmesen hallgattam Rosie beszámolóját. Jót kuncogtam szegény szöszke szerencsétlenségén, de mosolyomat igyekeztem megtartani magamnak, nehogy rosszul essen barátnőmnek, hogy szemberöhögöm élete első nagy szerelmét. De hát még a seprűjét sem tudta magához hívni, annyira zavarban volt a lánytól. Ez mi ha nem baromira vicces? Imádom az ilyen jó sztorikat, mindig felvidítanak. - És ettől voltál így oda? Mondtam hogy minden jó lesz. Szóval végre összeszedte megát és elhívott randizni. Helyes, úgy látom összekapta magát és hajlandó férfikén viselkedni kisfiú létére - vigyorgok rá háztársamra. Remélem nem veszi nagyon a szívére, hiszen épp most dicsértem meg Malfoyt. Jó, lehet nem egészen szokványos módon, de ez az én számból már elismerőnek hangzik na. Ezt persze csak azok érthetik, akik ismernek és ismerik a hozzáállásom a dolgokhoz. Sosem szoktam ilyen szép dolgokat mondani másokról, szóval értékelje csak Rosie kedves.
Vendég
Vas. Ápr. 19, 2020 10:34 am
- Ha a vörös haj átka a könnyű pirulás, akkor itt valami nagy baj. Téged ugyanis szerintem egyszer nem láttalak pirulni, pedig te is vörös vagy. Akkor most hogy is van ez? Vagy kivétel erősíti a szabályt? Ha ez a helyzet, akkor francba a kivétellel meg a szabállyal. Kezdem nagyon unni, hogy akárhányszor egymás közelében vagyunk Scorpiusszal nekem mindig tiszta vörös a fejem, mármint az arcom is, a hajam alapjában véve az. Rajta meg persze nem látszik semmi sem, mintha nem is lennének érzései. Vagy csak hihetetlenül jól titkolja őket. Mint te. Biggyesztem oda vigyorogva mondandóm végére a Lenát illető elgondolásomat. Nem tudok mit csinálni, tény, hogy barátnőm arcáról viszonylag ritkán lehet leolvasni bármiféle érzelmet. Vagyis inkább szinte soha. De semmi gond, ha neki így jó, hát legyen így, elvégre nem tudom, mi játszódhat le benne, de nem is nagyon szeretnék vájkálni benne. Bőven elég, ha az én érzéseimmel tisztába jövök végre. - Nem! Attól voltam, meg vagyok úgy oda, hogy szinte bármelyik percben kicsúszhatnak a számon olyan dolgok, amikre még csak gondolni sem kellene, vagy nem vele kapcsolatban. Most komolyan, nem akarok attól tartani az elkövetkezendő három évben, hogy mennyire röhögtetem ki magam a bénázásommal. Mert igen, lehet, hogy a könyvekhez meg a seprűn parádézáshoz nagyon értek, de... a fiúkhoz egyáltalán nem. Gondoltam rá, hogy megkérem Albust, mondjon már valamit, de... mivel ő Scorpius legjobb barátja, így inkább nem próbálkozom, még a végén beégek. Viszont még az is lehet, hogy jól sül el a dolog, szóval igyekszem a pozitív oldalát nézni a helyzetnek. Ami azt jelenti, hooogy el kell mennem ruhát venni, ugyanis egy rendes göncöm nincs. Tudom, hogy valószínűleg hiába kérdezem, de: eljössz velem? Csak hogy nehogy véletlenül az én elfuserált ízlésem szerint válasszak! Pislogok kérlelve háztársamra és barátnőmre, hátha most belemegy. Nem vagyok az a vásárlós fajta, de néha erre is szükség van.
- Tudod úgy, ahogy a gondolataidat megtanulod megvédeni az okklumenciában, na valahogy úgy lehet kontrollálni az érzelmeidet is. Csak ez szín tiszta mugli cucc, nem kell hozzá varázslónak lenned. Meg hát nehezen lehet zavarba hozni - vonom meg vállam vigyorogva. Megosztottam vele életem titkát, remélem ezzel minden kérdésére választ kapott. Most mondanám, hogy tényleg nincsenek érzéseim, dehát láthatja, épp jó kedvem van. Nem szép dolog, de én remekül szórakozom ezen az egész helyzeten. Az viszont igaz, hogy nehezen lehet zavarba hozni. Nem mondanám, hogy azért, mert annyi mindennel találkoztam volna már életem során, inkább csak azért, mert a legtöbb dolog nem érdekel. Márpedig ami nem érdekel az nm tud zavarba hozni, ez ennyire egészen egyszerű. - Valahol mindenkinek el kell kezdenie, ne aggódj. Az első mindig ilyen, kicsit béna, kicsit esetlen, de csodálatos. - Olyan beleéléssel magyarázok, mintha nekem legalább részem lett volna már bármi hasonlóban és közel hetven év élettapasztalattal tudnám segíteni Rosiet. Nyilván ezek egyike sem igaz, de most legalább láthatja, hogy van bennem némi szenvedély és empátia. - Mit szólnál hozza, ha mielőtt bevesszük Roxmortsot szétnézel az én ruháim között? A nagyi mindig rengeteg csinos darabot küld nekem, szóval szerintem találsz majd egy kedvedre valót, szívesen kölcsön adom bármelyiket. - Ha egyetlen dolgot mondhatnék, amit mindennél jobban gyűlölök ezen a világon, nos az a vásárlás lenne. Az a kínszenvedés a sok próbálgatással, meg a tetszik vagy nem tetszik kérdések és a tenyérbemászó eladók... Nem, ez határozottan nem hiányzik nekem. Ellenben tényleg annyi ruhám van, hogy szerintem az egész Roxfortot el tudnám látni belőle, szóval ha ott sem talál semmi kedvére valót Rose akkor kivetem magam az ablakon. Vagy nagyon válogatósnak kell lennie vagy nagyon igényesnek, de mivel ezek egyikét sem feltételezem barátnőmről, így jó szívvel ajánlom fel segítségemet. Így talán könnyebben megúszom ezt az egész mizériát.
Vendég
Hétf. Ápr. 20, 2020 7:42 pm
~Persze... csak akkor gond van, én még okklumenciát sem tanultam, szóval nemhogy az érzelmeimet, de a gondolataimat se tudom megvédeni az avatatlan szemek, illetve agyak ellen... a francba is!~ Ezt persze nem adom barátnőm tudtára, elég, ha magamban lerendezem ezt az egészet. Arra meg nem is gondolok, hogy mi van, ha használja a képességét, és simán belelát a fejembe? Hát már sehol nincs biztonságban az ember? Még a saját fejében sem? - Szóval azt mondod, hogy nem én vagyok béna, illetve hogy nem csak én vagyok a béna, hanem ez általános törvényszerűség? Hát jó! Bólintok lassan, menet közben mérlegelve szavai súlyát. Igen, mindig olyan voltam, hogy amit lehet túlgondoltam. Na jó, őszintén szólva azt is, amit nem lehet, de nekem valamilyen furcsa oknál fogva valahogy sikerül. Nem vagyok teljesen normális, ez soha nem is volt kérdéses, de azért igyekszem nem gyakran hangoztatni, meg mutatni ilyetén megmozdulásaimat. Az ötletre, miszerint Roxmorts lerohanása előtt inkább nézzük meg Lena ruháit, hátha találok valami használható darabot csak megadóan megvonom a vállam. Végülis teljesen mindegy, veszteni semmit nem veszthetünk vele. Egyébkéntsem szeretek ruhákat próbálni, pláne úgy, hogy ki tudja, kik néznek közben. Nekem bőven elég a megszokott farmer - egyenpóló/egyening összeállítás, minek öltözzek ki? Na igen, általában ez alapján az elv alapján élem napjaimat, de most teljesen más a helyzet. Ha már Scorpius nagy nehezen rávette magát és kipréselte magából a kérdést, akkor én is megerőltetem magam, és keresek valami, az edzőruhától eltérő, vállalható ruhát. Viszont most jut eszembe, hogy ma még tanulnom kell holnapra, különben üres fejjel fogom végigülni a napot.. azt meg csak nem kéne. - Persze, megnézhetjük a ruhákat, de erre még ráérünk. De amilyen szétszórt vagyok mostanában elfelejtettem, hogy holnapra még tanulnom kell... és te is tudod, hogy első a munka, aztán a szórakozás. Már ha a ruhapróbálgatás szórakozásnak minősül, persze. Szóval mit szólnál hozzá, ha ezt most elnapolnánk egy kicsit? Sürgősen le kéne ülnöm tanulni. Emelem kicsit a plafonra tekintetemet, mintha onnan várnék valami segítséget. Na, azt ugyan hiába várom! De azért remélem, hogy Lena megért, és nem erőlteti a ruhapróbálgatást. Legszívesebben megúsznám az egészet, úgyhogy valószínűleg majd jól elfelejtem, és nem lesz belőle semmi. Talán az lenne a legjobb megoldás... és van egy olyan érzésem, hogy barátnőm se bánná a dolgot. Ha belemegy, akkor elköszönök tőle, és a szobám felé veszem az irányt, hogy ténylegesen a könyveimbe temetkezhessek. Ha nem, akkor egy rövid ideig még maradok mellette, aztán majd kitalálok valamit, ami nem túl átlátszó kifogás, és lelépek. Van, ami nem várhat, és ez most épp egy olyan helyzet.