A megbeszélt időben a megbeszélt helyen vagyok és igazából ma még inkább izgatott lettem a tény miatt, hogy bizony Rose Granger-Weasley-vel fogok ma itt gyakorolni... vagy legalábbis megpróbálni. Albusszal tegnap este átvettünk minden fontos dolgot erről, mert rég volt már a másodév és amúgy sem ment nekem akkor sem a játék és a repülés... úgyhogy akkor ott, egy rosszabb vizsga után el is engedtem a témát. Albus szerint dilis vagyok, hogy egy csaj miatt bevállaltam ezt, de hát a szerelem nagy úr, ezt mindannyian tudjuk... úgyhogy esélyem nem volt elkerülni. Ha be akarok vágódni, a lány hobbija a legkönnyebb eshetőség erre. Bíztam magamban, ám mégis kicsit féltem azért. A megfelelő felszerelés volt rajtam, egy kölcsönseprű pedig a kezemben. Jóval korábban ott voltam már a pályán, nem szerettem volna, ha Rose hamarabb ér ki mint én. Kicsit még gondolkodtam, hogy biztosan jó döntés volt e ez, meg hogy vajon meg tudom e csinálni azokat a dolgokat, amiket el fog várni tőlem... de végül csak kifújtam a levegőt és újra egy mélyebbet vettem, mert nem szabadott bepánikolnom, abból ugyan semmi jó nem sülhet ki majd. Jobbra és balra is tekintgettem, izgatott voltam, de vegyes érzelmekkel teli. Egy lélek nem volt idekinn, ez viszont jó jel, mert legalább senki nem látja, hogyan égek majd le. Albus nevetett rajtam az este, de a lelkére kötöttem, sőt meg is eskettem, hogy meg ne próbáljon kijönni és nézni minket, mert abból csak elterelés lenne és nekem biztosan nem adódik esélyem Rose-val bármit is csinálni. Így bízom a baráti eskünkben. Meg abban is, hogy másnak sem jut eszébe közvetlen ebéd előtt ide kikullogni. Amikor messziről meglátom a vörös hajzuhatagot, megnyugszom és még jobban izgulni kezdek. Ez most ez olyan dolog lesz, amiben komolyan irtóra béna vagyok, és Rose pedig csodálatos. Biztosan jó érzés neki, hogy ezt aztán most jól az orrom alá dörgölheti, de ha ezen múlik, hát nem bánom, legalább addig is vele tölthetem az időmet, mi nekem már éppen elég. Majd kíváncsi leszek, mit kezd a bénaságommal. Mert hát eddig mindenki reménytelennek titulált. Integetek neki már messzebbről, mintha nem lennék elég feltűnő a tejfehér hajkoronámmal, és amikor egész közel ér már, mosolyommal üdvözlöm. - Szia Rose! - Remélem nem veszi rossz néven ezt a lelkesedést, és nem fogom vele idegesíteni sem, mert akkor azt hiszem, hamar vége lesz az órának...
Vendég
Vas. Ápr. 05, 2020 11:15 am
To: Scorpius
Egy kis gyakorlás...
Belementem ugyan, hogy tanítsam Scorpiust, de akkor még fogalmam sem volt, hogy mégis mire is vállalkozom tulajdonképpen. Illetve pontosabban próbálkozunk, hiszen kétszemélyes játékról van szó. Ami pedig azt jelenti, hogy én hiába teszem oda magam a lehető legjobban, ha Scorpius meggondolja magát, vagy nem veszi elég komolyan, akkor akár borulhat az egész. De ismerem annyira, hogy nem adja fel, és csak azértis megpróbálja, annak ellenére, hogy azt mondja, béna. Szerintem meg csak önbizalomhiányos, ami fura. Két okból is: egyrészt, mert nem igazán van oka rá, másrészt meg… másrészt meg az a fura, hogy egyáltalán foglalkozom azzal, hogy mit érezhet. Mármint, ha jobban belegondolok, nem is olyan fura, tekintve, hogy szinte mindenkivel foglalkozom, ha kérik. Most azonban egy viszonylag kemény fába készülök vágni a fejszémet. Hát, majd kiderül, mit sikerül alakítanunk. A szokásos edző felszerelésemben indulok le a pályára, ahol egy lélekkel sem lehet találkozni. Vagyis rajtam és a mardekároson kívül. Naná, szombat délelőtt van, más tuti nem lenne ilyen tökkelütött, hogy gyakoroljon – ahelyett, hogy pihenhetne is. A helyzet iróniája viszont pont az, hogy nekem a gyakorlás a pihenés. Ki érti ezt? Néha még én magam sem. A pályára érve már viszonylag messziről észreveszem a fiút. Na persze, ez nem nehéz feladat, tekintve, hogy már messziről integetve jelez, hogy hol találom. Hát, lelkesedésnek nincs híján, az biztos. Kérdés, hogy mire lesz elég? Eldöntöttem magamban, hogy nem leszek vele olyan kemény, legalábbis rögtön az elején biztosan nem. Nem elrettenteni akarom, hanem meg akarom szerettetni vele a játékot, meg a repülést is. Azt meg máshogy nem megy. -Szia! Na, mi a helyzet? Felkészültél? Fürkészem kíváncsian, egy apró mosollyal ajkaimon. Első pillantásra úgy tűnik, felkészült, és tudja, mire vállalkozik, de ki tudja? Lehet, hogy csak magabiztosnak szeretné mutatni magát… márpedig előttem aztán nem kell attól tartania, hogy majd leszidom, vagy ilyesmi. Komolyan veszem a dolgot, de azért ennyire mégsem.
Fogalmam sincs Rose mit gondolhat rólam. Ezen agyalok addig, még ide nem ér. Vajon azt hiszi, ezzel is fel akarom venni vele a versenyt? Vagy csak spontán hogy tényleg szeretném megtanulni az ő kedvenc időtöltését? Nem hiszem, hogy eszébe jutna a tény, hogy csakis azért vállaltam ezt be, hogy bevágódjak nála. Ettől függetlenül nem vagyok benne tutira biztos, hogy ez sikerülni is fog, de minden előfordulhat, úgyhogy egyelőre csak bizakodó vagyok. Nem tudom mivel akar majd kezdeni, mennyire veszi keményen az edzést... szerintem két éve épp seprűn sem ültem, úgyhogy még lehet ezzel is bajok lesznek. Jobban belegondolva elég szánalmas, hogy egy aranyvérű gyereknek ennyire nem megy egy alap közlekedési mód, főleg, hogy apám kiváló kviddicses volt annak idején az iskolában... ráadásul fogó. Biztosan valahol mélyen legbelül nekem is ott van a rejtett tehetség, vagy az is előfordulhat, hogy spontán nem kaptam meg ezt az érdeklődési módot. Elvégre, nem lehetünk száz százalékosan a szüleink másai, még akkor sem, ha pont úgy festünk, mint ők a mi korunkban. Miközben Rose felém közeledik, folyton az jár a fejemben, hogy ebben az edzőcuccban is igen csinos, és milyen szerencsém van amúgy, hogy ő taníthat. Nem bánom, hogy kicsit visszarázódom ebbe a repülés dologba, még ha a kviddicsig el sem jutunk... addig is próbálom a legtöbbet kihozni a helyzetünkből és megmutatni, hogy igen is elszánt tudok lenni, ha akarok. Meg ha nem vagyok hozzá sík béna... mert itt most lehet ez fog kiderülni, ez aggaszt egyedül, miközben várakozom. - Aha, azt hiszem igen. De majd te megmondod. Mivel kezdünk, edző? - Az csak egy dolog, hogy szóban és lélekben felkészül az ember, de mindez majd akkor fog igazán kiderülni, ha tényleg ráülök arra a seprűre és elindulunk, bármit is kell csinálni. Szorongatom is a nyelét rendesen, szerencse, hogy kesztyű van rajtam, mert amúgy biztosan eláztattam volna a fát, aminek aztán senki nem örült volna. Izgatottan támaszkodom egyik lábamról a másikra, de a mosolyom mögött igyekszem elrejteni a kétségeimet. - Remélem te is. - Amúgy egyáltalán nem titkolom, hogy nem lesz könnyű menet ez az egész. Nem mozdulok egyelőre, csak keresem a lány tekintetét és várom az instrukciókat, amivel aztán majd meglátjuk, hogy mit kezdek... meglátjuk. Ez egy érdekes edzés lesz, szerintem Rosenak is felejthetetlen!
Vendég
Vas. Ápr. 05, 2020 3:15 pm
Egy kis gyakorlás...
Hát, úgy tűnik, felkészült a mai megpróbáltatásokra. Legalábbis kívülről semmi jele nem látszik annak, hogy esetleg ideges lenne. Persze attól még simán lehet, hogy mégis van benne egy kis idegesség, hiszen kiben ne lenne? Emlékszem, bennem is volt az első repülésem előtt. Most meg, hát… most már valószínűleg senki nem hinné el, hogy én valaha is lámpalázas voltam. Pedig de, voltam. Meg még béna is. Bár, ha ezt elmondanám Scorpiusnak, vagy bárki másnak, akkor minden valószínűég szerint szemberöhög, mert hát a mostani felállás nagyon nem ezt bizonyítja. -Edző? Ugyan, te is tudod, hogy nem vagyok edző, úgyhogy szólíts nyugodtan Rosenak! Jó? Ez nem óra, itt nem kell attól tartanod, hogy rossz jegyet kapsz, vagy bármi ilyesmi… és még sietnünk sem kell. Tudom, hogy ez nem megy egyik pillanatról a másikra, szóval türelmes leszek. Igen, olyat is tudok! Nem értem, miért gondolja rólam mindenki, hogy csak a két végletet ismerem: vagy csiga vagyok, és legalább háromszor átolvasok, megfontolok mindent, mielőtt döntök vagy cselekszem, vagy pedig annyira pörgök, hogy szinte alig lehet utolérni. Ez így nem ér, én igenis képes vagyok türelmet tanusítani. Legfeljebb ritka. Mint a fehér bagoly. Vagyis nem, az nem is olyan ritka, a fehér hollóra gondoltam. Mindegy. Úgy döntök, ideje nekiállni a gyakorlásnak, már csak azért is, mert fogalmam sincs, hogy hogy az izgatottan – vagy idegesen – egyik lábáról másikra álló szőke hogy is áll tulajdonképpen a helyzettel kapcsolatban. -Na jó, akkor… először is: azt mondod, béna vagy. Tegyük fel, hogy elhiszem, bár azért vannak kételyeim a dologgal kapcsolatban, de mindegy. Mennyire béna a béna? Szóval: az alapoktól kell kezdenünk, vagy fel tudsz szállni? Próbáljuk meg, aztán ha nem megy, akkor kitalálunk valami mást, rendben? Kíváncsian szemlélem Scorpiust, aki, bár láthatóan komolyan veszi a gyakorlást, azért mégiscsak idegesnek tűnik. Nyugodt, megnyugtató hangomból érezheti, hogy komolyan veszem, mégis biztonságot jelenthetek, ha probléma adódna a levegőben röpködés közben, az viszont biztos, hogy nem nézem le, illetve nem nevetem ki, ha valami félresikerülne. Ez fontos, hogy tudja, és remélhetőleg reagál valamit, amiből tudom, hogy ért engem. Ha jelez, akkor tovább folytatom, ha nem tesz semmit, akkor várok, amíg úgy nem érzi, kezdhetünk. -Kezet a seprű fölé, és mondd: fel! Ha ez megvan, akkor próbálj felülni rá. Meglátod, nem lesz olyan nehéz! Miközben magyarázok, vele együtt csinálom is az elmondottakat. Nekem persze rögtön a kezembe csusszant a seprűm, és rögtön nyeregbe pattanok, hogy seprűnyélről figyeljem a fiú próbálkozását… abban viszont nem vagyok biztos, hogy a szőkeségnek is elsőre sikerül. Hát, hosszú napnak nézünk elébe, annyi biztos. Remélem, megéri.
Meglepetten hőkölök kicsit vissza amikor úgymond letol, hogy edzőnek hívtam őt. Nem számítottam rá, hogy ilyen határozott elképzelései vannak a dologgal kapcsolatban. Ez kicsit megmosolyogtat. - Oké, oké, csak vicceltem. - Nevetem el magamat picit és bólogatok hosszasan arra, amiket mond nekem. Örülök neki egyébként, hogy így áll hozzá ő is, mert valahogy én is pontosan ehhez hasonlóan képzeltem el a helyzetet. Már kezdek kicsit idegesebb lenni, mert ameddig csak gondolni kellett arra, hogy repülés... nem volt akkora baj, de most már a határon állunk, amikor éppen csak még nem kell felszállnom és hát. Huh, lever a víz. Beharapom ajkamat picit idegességemben, de amikor ismét fel kell lesnem Rosera a kérdések hallatán, igyekszem ezt mind egy mosollyal elrejteni. - Mondjuk, hogy még a felszállás megy. De utána nem biztos, hogy el tudok már indulni. Mert második óta nem ültem seprűn. - Ha elindulni igen akkor lehet, hogy leszállni nem fogok tudni, de ez már mellékes, majd meglátjuk, hogy egyáltalán engedelmeskedik e még nekem a seprű. A pálya szélére sétálok, majd óvatosan leteszem a seprűmet és kicsit még próbálom húzni az időt. Végül megnyugtatónak találom, hogy Rose is ott áll mellettem és hasonlóképp teszi azt amit nekem is kellene. Nem tudom, elég megalázónak érzem ezt, mintha újra elsős lennék, de remélem, hogy ő nem így gondolkodik rólam. Remélem, mégis csak egy jó ötlet volt ez és beválik majd a tervem. Ki tudja, lehet jobban teljesítek már, mint anno. Meg kell próbálni. Igen, Scorp, meg kell próbálni! - Oké, akkor lássuk... khm. Fel! - Határozottan szólítottam magamhoz a seprűt, de gondoltam, elsőre semmi. Hát, berozsdásodtam. Újra megpróbálom. - Fel! FEL! - Harmadjára, kicsit már türelmetlenebbül szólaltam fel, de ekkor a kezembe ereszkedett a seprű, én pedig szorosan megfogtam annak nyelét. Egy pici büszke mosoly került arcomra, még ha ez tök alap dolog is volt és semmi köze igazán a repüléshez. Lábam közé vettem a seprűt, aztán pedig óvatosan elrugaszkodtam a földtől. Emlékszem a tanár szavaira elsőből, meg arra is, hogy mennyit szidott, amikor nem tudtam leszállni, de most óvatosabb leszek, és már komolyabb is vagyok, felnőttebb.... mennie kell! Keveset beszélek ebből látszik azért, hogy valamennyire zavarban vagyok és kicsit jobban rákoncentrálok a dologra a kelleténél. Először csak próbálom megtartani az egy méter távolságot nagyjából a földtől, eddig egészen jól sikerül. - Oké, oké, még most nem rossz, mi a következő lépés? - Tekintek óvatosan a lány felé, és azért nem bízom el magamat nagyon, mert abból soha semmi jó nem sül ki. Kicsit remegek is, szerencsére ez nem látszik annyira, vagy legalábbis én úgy gondolom, hogy nem látszik...
Vendég
Vas. Ápr. 05, 2020 9:57 pm
Egy kis gyakorlás...
- Reméltem is! Mert az elég furán venné ki magát, ha végig edzőnek szólítanál… vagy csak én érzem naagyon furcsának? Nem, ez nem megjátszott kíváncsiság, tényleg érdekel, hogy látja a hirtelen kialakult helyzetet, ami, valljuk be, elég furcsára sikeredett, már az elején. Álmomban sem gondoltam volna, hogy kviddicsezni, vagy egyáltalán csak repülni tanítom Scorpius Malfoyt. Mi a fene? Vajon mit szólnának a szüleim, ha ezt hallanák? Illetve leginkább apa, mert… anyától annyira nem tartok, ilyen témákban legalábbis egészen biztosan sokkal megértőbb és segítőkészebb, mint apa. Apa, a túlféltő. És még azt sem lehet mondani, hogy azért, mert legfiatalabb gyerekként nőtt fel, hiszen ez a cím egyértelműen Ginny nénikémet illeti meg. Nem, apa egész egyszerűen csak ilyen… iszonyatosan féltő, engem meg az őrületbe tud kergetni vele, de olyan szinten, hogy a hajam is az égnek áll. A hajam, amit tőle örököltem. Ezt is. Na de várjunk már… egyáltalán miért is gondolkodom a szüleimről, amikor most sokkal fontosabb dolgok is vannak a világon? És miért is érdekel, hogy mit gondolnának arról, hogy egy Malfoyt tanítok repülni? Egy Malfoyt, aki ráadásul nem is rossz ember. Csak annyi a bűne, hogy mardekáros. Ja elnézést, meg hogy Malfoy. De gyanítom, apa szemében ez a nagyobb bűn. Hogy miért, azt ne kérdezd, fogalmam sincs. Vagyis de, kérdezd, apától. Hátha neked megmondja. De szinte esélytelen, elég fafejű tud lenni. Ő is. Bár ebben a tekintetben sajnos én sem panaszkodhatom… fenébe a génjeimmel. Miért nem lehet az embernek csak a jó dolgokat megkapni az őseitől? - Nyugalom! Ha nem megy elsőre, semmi gond. Van időnk, nekem legalábbis biztos, a te időbeosztásodat nem ismerem, úgyhogy csak a saját nevemben nyilatkozhatom. Ha a felszállás megy, már egy lépéssel előrébb vagyunk. Próbálj nyugodt maradni, mert a seprű megérzi, ha zavart, vagy ideges vagy, akkor pedig jó eséllyel lepottyanhatsz róla. Amit viszont nem akarunk, szóval... mindegy, a lényeg, hogy próbálj meg nyugodt maradni. Ha nem megy, akkor bármikor szólhatsz, itt vagyok, segítek! Rendben van így? Nem véletlenül próbálom nyugtatni Scorpiust. Egyrészt tapasztalat, az elején én is lezuttyantam párszor a seprűnyélről. Másrészt viszont a megérzésem beigazolódni látszik, mert tényleg nem lesz ez olyan könnyű, meg egyszerű, mint ahogy vártam. Pár pillanatig kissé aggódva szemlélem a próbálkozásait, de aztán rövid időn belül kénytelen vagyok megtörni a kettőnk közötti csendet, amit csak a fiú utasításai törnek meg néha. Nem, nem azért, mert türelmetlen lennék, vagy ilyesmi, csak egyszerűen úgy érzem, hogy segítenem kell neki. - Scorp, nyugalom, hallod? Mondtam, hogy ha ideges vagy, vagy nem hiszel magadban, akkor a seprű sem hisz benned, és tuti, hogy így nem fogsz repülni. Hacsak nem az én seprűmön... de nem vagyok biztos benne, hogy ezt szeretnéd... vagy mégis? Hoppá! ~ Most meg mégis miért nem tudtad csukva tartani azt a néha hihetetlenül nagyra növő szádat, Rose Granger - Weasley? Egyszer, csak egyszer az életben tudd már, hogy mikor kell csöndben maradni! Kiváló tanuló vagy, egy csomó mindent kívülről fújsz, erre ezt persze nem tudod megtanulni... hát nagyszerű, ügyes vagy, tényleg!~ Mikor rájövök, hogy mégis mi a fene csúszott ki a számon, gyakorlatilag önkéntelenül, akkor egy pillanatig csak meredten bámulok magam elé,valószínűleg a hajkoronámmal megegyező színárnyalatú arccal, közben pedig bőszen csapkodom magam gondolatban, hogy hogy lehettem ilyen hülye. Nem, tényleg nem tudom, mi történt velem. Meg azt sem, hogy egyáltalán mikor történt mindez. Mikor kezdtem el a Malfoy-fiút Scorpnak hívni, és mikor kezdtem el viccelődni vele, mindezt ahelyett, hogy azon versengenénk, ki az okosabb? Elment a józan eszem, és elfelejtett szólni, hogy ötlete sincs, mikor tér haza. Ha egyáltalán hazatér. Csodás, már csak egy ilyen kavarodás hiányzik az életembe. Néha úgy érzem, hogy az ilyesfajta megmozdulásaimért nem is a Roxfortban, hanem a Szent Mungoban kellett volna végeznem, már tizenegy éves koromban. És néha azt sem igazán tudom eldönteni, hogy kire hasonlítok jobban a szüleim közül... szerintem én az elmúlt két nap alatt több kavarodást okoztam, mint apa az összes Roxfortban töltött ideje alatt... érzelmileg legalábbis szinte biztos vagyok benne. De most valahogy nem is akarok ezzel foglalkozni, tekintve, hogy épp seprűn ülök... és ha nem akarom bemutatni Scorpiusnak, hogy milyen is a seprűnyélről való leesés szabályszerű technikája, akkor bizony jobb lesz, ha nyugton maradok. Legalább egy kis ideig. Így hát kissé megköszörülöm a torkomat, hátha így visszanyerem a nyugalmamat, legalább annak egy részét, és nem lesz túl feltűnő, hogy pár pillanatig nem voltam jelen. - Ügyes! Látod, megy ez! Akkor most, ha sikerült felemelkedni, akkor próbálj meg elrepülni a póznákhoz! Persze ha nem megy, ne erőltesd, lassan is haladhatunk. Én is itt vagyok, jövök veled. Testeddel tudod irányítani, csak kissé dőlj arra, amerre akarod, hogy menj! Érted? Hát, egyelőre ennyi... Egyszerűbb kisebb lépésekben haladni, mert még emlékszem, hogy nekem milyen volt megtanulni repülni, kis elsősként. És mivel azt mondta, hogy két éve nem ült seprűn, így ez gyakorlatilag egy újrakezdés, újratanulás. Akkor pedig a lassan járj, tovább érsz elvét kéne alkalmazni, nem ajtóstul a házba rontani. Ami esetünkben azt jelenti, hogy kviddicsezésről egyelőre szó sem lehet. De furcsa módon nem bánom, jó néha csak így kicsit repkedni anélkül, hogy azon izgulnék, hány pontot fogok dobni a csapatnak. Nem kell mindig mindent véresen komolyan venni, ebbe még én is most kezdek beletanulni... hosszú út van még előttem, én is tudom. De nem foglalkozok most ezzel, inkább az egyelőre röpképtelen fiút figyelem kissé aggódó tekintettel, még mindig a levegőben, a föld fölött körülbelül egy méterrel, és nagyon remélem, hogy az aggódó tekintetem nem tűnik fel neki, mert nem akarom, hogy azt higyje, sajnálom, vagy lenézem, mert erről szó sincs.
- Szerintem nem furcsa. Mert igazából az edzőm vagy most. De amúgy komolyan vicceltem csak ezzel, nem fognak annak szólítani. Meg hát ha neked ez kellemetlen, akkor meg pláne. - Zavarodottan és kicsit hebegve, habogva tekintek Rose felé. Nem tudom miért éreztem ezt most ilyen kellemetlennek, pedig aztán semmi olyat nem mondtam, amivel megbánthattam volna őt. Most mégis úgy éreztem. Mert most amúgy is minden porcikámmal azon vagyok, hogy bevágódjak nála és a kedvére tegyek, de annyira, hogy még leküzdöttem az aggályaimat a kviddiccsel kapcsolatban, és éppen itt állok a pályán, hogy megtanuljak jobban - vagy úgy egyáltalán - játszani és repülni, amikor engem inkább csak a könyvtárban ücsörgés, nyugodt olvasás érdekel egy jó tea mellett... Huhm, hát aztán pedig ki tudja, még lehet, hogy kedvemet fogom lelni ebben az egészben. Elképzelhető, hogy a lány meghozza a kedvem hozzá. Nem csüggedek amikor elsőre, másodjára nem sikerül a seprűt felhívnom a kezembe. Tekintetemmel egy pillanatra Rose-ra nézek, meghallgatom mondandóját, mély levegőt veszek. A seprű nem a barátom, de ezt szerintem már ő is látja. Türelmesnek türelmes vagyok, de most olyan nyomást érzek hirtelen, ami nem is tudom... különös. Nyilván, a tettrekészség, a teljesítési vágy tesz türelmetlenebbé, de a lány mondandója olyan jó érzéssel tölt el... a törődés amit felém áraszt... hirtelen többet is belegondolok, mint kellene. Az életem többi részében is jó lenne, ha néha ilyen szavakat mondanának nekem, mert hát akármennyire is tűnik fényűzőnek az aranyvérűek élete, én mégsem érzem az enyémet annak. - Oké, csak nyugodtan, értem, nem, egyáltalán nem szeretnék leesni. - Nagy szemekkel tekintek Rose-ra és egy apró mosoly is kúszik arcomra, majd újra a seprűt kezdem el szemlélni. Nyugalom. Mi ütött belém? Soha nem szoktam ilyen lenni. Nyugalom. Csak ezt kell sulykolnom magamnak. Itt van Rose. Nem mutathatom meg neki a legrosszabb énemet. Ami egyébként nem is ez, de hát mindegy. Óvatosan megpróbálom újra megközelíteni a helyzetet. Fel sem tűnik, hogy a becenevemen szólít amúgy, annyira rá vagyok koncentrálva a helyzetre. Pedig most ha más beszélgetésben, más helyzetben lennénk, tuti nagy dolognak számítana nekem, hogy már nem Malfoynak nevez. A vezetéknév... amúgy is csak egy általánosítás. Arról a család jut eszébe az embereknek, az én családom pedig nem egy példakép, nem egy jó hírű család... - Hát nem tudom, biztonságos az egyáltalán? Nem hiszem, mármint nem úgy értem... hogy izé... tudod, hogy miattad, hanem csak mert olyan kis rövidke ez a seprű és hát lehet, akkor könnyebben leesnénk róla. - Még soha nem ültem senki mögött sem seprűn és nem tudom, milyen érzés lehet. Viszont meglep a kijelentése. Egyszer talán... talán kipróbálnám, mert akkor egészen közel kell hozzá húzódnom, és biztosan más élmény lenne, ahogy ő magabiztosan és mindent beleadva, élvezettel teli repül az égben, maga alá tűrve a szellőket. Elképzelem, ahogy a vörös haja úgy lobog utána mint az égő tűz, arca boldog, felszabadult.... Scorpius, koncentrálj! Aztán hirtelen a kezembe kerül a seprű, én pedig megkönnyebbülök. Mégsem égek le annyira előtte. Büszkébben mosolygok, bár igazság szerint nincs mire, még nincs. Óvatosan szállok fel, csak pár métert, hogy ne zuhanjak nagyot ha mégis leesnék. Rose-t figyelem, bólintok aprót amikor a következő instrukciókat adja nekem. A póznák. Végülis nincs olyan messze, és óvatosan, lassan, gyökkettővel biztosan nem eshet bajom... huhm, még egyszer rátekintek a lányra, biztatása amúgy is motiváló. Bólintok. Aztán pedig szugerálni kezdem a póznát. Óvatosan, lassan dőlök előre és amikor megindulok... - Lassan, csak lassan! - Igen viccesen nézhetek most ki, és nem is sértődnék meg őszintén, ha kinevetne hirtelen, mert magamat látva kívülről, biztosan én is ezt tenném. Egy picit feljebb emelkedem, mert majdnem hogy a lábam súrolja a földet és amikor könnyedén sikerül elrepülnöm a póznáig, a vigyorom átszeli egész arcomat. Kicsit magabiztosabban ülök a seprűn, egy pillanatra megfeledkezve magamról még két kezemet is felemelem, mintha versenyt nyertem volna, de aztán még időbe kapcsolok, és mielőtt elveszíteném az egyensúlyom, újra megkapaszkodom. - Ez... egész jó érzés volt. - Jegyzem meg jókedvűen. - Apám fogó volt régen a Mardekár csapatában. Régen még bíztam benne, hogy örököltem tőle valami tehetséget, de eddig még nem mutatkozott meg. Szerinted lehet, hogy valakinél ez később üt ki? - Nem mondom, hogy megjött a kedvem a játékhoz, de kíváncsi vagyok a véleményére és amúgy is, nem árt, ha elterelem a figyelmemet kicsit, mert még mindig a levegőben ülök, a seprűn, a lánnyal szemben, akit nagyon de nagyon kedvelek. Örülök neki, hogy ő is mennyire komolyan veszi ezt a tanítást.
Vendég
Hétf. Ápr. 06, 2020 11:10 pm
Egy kis gyakorlás...
-És mégis mióta érdekel az téged, hogy nekem kellemetlen-e valami, vagy sem? Húzom fel egyik szemöldökömet. Enyhén szólva meglepődtem, mikor közölte, hogy nem fog edzőnek szólítani, mert engem zavar a megszólítás. Merlin szakállára, mi történik velünk? Viszont működik a lassan járj, tovább érsz elképzelés, ugyanis harmadik nekifutásra ugyan, de Scorpiusnak is sikerül a kezébe bűvölnie a seprűt. Én pedig örömittasan elmosolyodok. Nem a saját "győzelmemnek" örülök, hogy jól magyaráztam, mit is kellene tennie a fiúnak. Nem, pont, hogy annak örülök, hogy jól vette az első akadályt. Viszont az "egy seprűn ketten" elnevezésű ötlet nem nyerte el a tetszését, ez rögtön látszik. Bizalmatlan, amit nem is csodálok, bár rögtön magyarázkodni is kezd, hogy nem miattam mondta, hogy veszélyes, hanem hogy rövid a seprű, és könnyebben leesnénk róla. Hát, ebben van valami, de próba szerencse. De ha ennyire idegenkedik tőle, akkor nem próbálkozunk be vele. Legalábbis egyelőre nem. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő. - Biztonságos, legalábbis szerintem. De addig nem tudok neked biztosat mondani, amíg ki nem próbáltad. De nem erőszak, ha nem, nem, csak egy lehetőség volt. Egyébként ügyes! Dícsérem meg, mikor lassan megindul előre, a mondott irányba, a póznák felé. A lassút azt tényleg lassúnak kell érteni, egy reumás csiga, vagy egy beteg kertitörpe is gyorsabban mozog, mint Scorpius jelenleg, de nem, azértsem mondok neki semmi olyat, ami esetleg rosszul venné ki magát, és nem nevetem ki. Pedig tény, hogy elég viccesen néz ki, ahogy halkan nyugtatja magát. Nem tudom, hogy tudnék neki segíteni, hogy kicsit jobban menjen neki a repülés, és megpróbálkozzunk a játékkal, legalább az alapokkal, de valamit ki kell találni. És úgy látom, neki is felkeltette az érdeklődését a dolog. Vagy más miatt látszik ilyen boldognak? Fogalmam sincs. Viszont ahogy nézem a feladat sikeres teljesítésén örömködő fiút, meg azt, hogy majdnem sikerül lecsúsznia a seprűről, mikor felemeli kezeit, ezzel pedig kicsit elveszti egyensúlyát, azt hiszem, van egy ötletem, hogy hogyan tudnék segíteni neki. Bár... elég kockázatos a dolog, és nem tudom, hová tettem az eszemet, mikor kitaláltam, ráadásul nem is biztos, hogy belemegy, de egy próbát mindenképpen megér. Azt hiszem. - Figyelj csak! Azt hiszem, kitaláltam valamit, hogy kicsit magabiztosabban ülj azon a nyélen. Látom, hogy igyekszel, viszont még mindig benned van a félsz... látszik a tartásodon. Megértelek, de így legfeljebb sétarepülésekre tudsz majd elmenni, ahol nem probléma, ha lassan jutunk el valahová. Persze ahhoz képest, hogy azt mondtad, két éve nem ültél seprűn egészen ügyes vagy, jól megy. És lesz ez még jobb is. De most is meginogtál kicsit. Nem letolni akarlak, szó sincs róla, eszemben sincs. Csak azt szeretném, ha élveznéd, amit csinálsz, és nem azon agyalnál közben, hogy biztosan jól csinálod-e. Ismerlek, te is elég maximalista vagy, volt alkalmam tapasztalni egy párszor. És úgy látom, ezt sem veszed kevésbé komolyabban, mint akármelyik tárgyat - pedig itt még csak nem is jegyre megy a dolog. Tehát, az ötletem a következő: egyik kezeddel a seprűt fogd, mert anélkül tuti, hogy lezuttyansz - az elején legalábbis szinte biztos. Később, ha gyakorlottabb leszel, talán már nem kell a kezed használni az irányításhoz, kapaszkodáshoz, anélkül is rajta tudsz maradni a seprűn. Persze akkor sem árt egy bizonyos magassági szint alatt maradni ehhez. A másik kezed viszont szabad - egyelőre. A szabad kezeddel megfogod az enyémet, hogy meglegyen a megfelelő biztonságérzeted, és ne érezd úgy, hogy bármikor lebukfencezhetsz a levegőből, viszont ezzel párhuzamosan a repülés szabadságát is megtapasztalhatod. Persze csak ha van hozzá kedved, meg bízol bennem. Mit mondasz? Na, és itt dől el minden. Nem tudom megmondani, hogy hogy fog reagálni, hogy mennyire van felkészülve egy esetleges kontaktusra, mert hát eddig csak annyi interakció volt köztünk leggyakrabban, hogy közöltük egymással, hogy hagyjuk békén a másikat. Na jó, meg néha együtt kellett tanulnunk, de így ennyiben ki is merült a kapcsolatunk. Általában. Ez a helyzet viszont nekem is új, és még nem ismerem a határaimat. Nem tudom, meddig mehetek el sérülés nélkül. Mindenesetre bizakodóan tekintek előre és Scorpius felé nyújtom a kezem, hogy megfoghassa, ha belemegy a dologba. Ha megtörténik, akkor együtt megyünk tovább, valamivel gyorsabban és magasabban, hogy a fiú érezhesse, nem ez a végső határ, amit elérhet, mégse legyünk olyan magasan, hogy ne tudjunk leszállni könnyűszerrel, ha szükséges lenne. Kíváncsian pillantok a boldognak tűnő fiúra, mikor az aziránt érdeklődik, hogy valakiben később is kifejlődhet, jelentkezhet-e a kviddicsre, repülésre való hajlam. - Szerintem ennek semmi akadálya. Nem mindenki ugyanakkor találja meg, hogy miben tehetséges, egyáltalán mire van meg a hajlama. Lehet, hogy még nem érezted magad késznek, hogy seprűre ülj, azért nem sikerült repülnöd korábban. Szerintem sosincs túl késő. Csak meg kell találnod a megfelelő időt és a megfelelő dolgot, amivel foglalkoznál. Mosolyogok rá bátorítóan, majd érdeklődve figyelem, várom a visszajelzéseit.
- Hát, azt hiszem igazából ez mindig is érdekelt, csak még nem volt lehetőségem kimutatni. - Jegyzem meg határozottsággal a hangomban és kicsit hosszabban állom Rose tekintetét. Eddig szinte szóba sem álltunk egymással a muszáj dolgokon kívül. Mindig szerencsésen elkerültük a másikat, a versengés ami köztünk folyt, tisztes távolságból épp eléggé érezhető volt. Igazából mélyen legbelül tudtam, hogy egyszer összekeveredünk valamiképp és végre elkezdünk majd beszélgetni, más dolgokról is, mint a tanulás és az órák tartalma... de sosem gondoltam volna, hogy ilyesmire adom a fejemet, és azt pedig pláne nem, hogy a lány ennyire vállalkozó szellemű lesz velem szemben. - Majd, hogyha ez megy... - Mutatok a saját seprűmre. - ... akkor kipróbálom azt is, amikor ketten ülünk egy seprűn. Biztos más érzés, amikor egy olyan ember irányítja azt, aki kézben tudja tartani a dolgokat.- Igazából még annyira nincs ínyemre ez a ketten üljünk egy seprűre dolog, de abból a szempontból kipróbálnám, hogy Rose mögé ülhessek. Biztosan egészen más élmény lenne, ha ő vezetné azt a seprűt, hiszen tudjuk, nagyon jól kézben tartja a dolgokat. Megrázom a fejemet kicsit, hogy elhessegessem a gondolataimat róla, - ami amúgy nem igazán megy, csak részben-, és ekkor végre koncentrálásom sikerrel jár és a seprű a kezembe kerül. Még néhány métert repülnöm is sikerül vele, ami igen boldoggá tesz, mégha tudom, hogy viccesen is hathatok, de most ezzel eszembe sem jut foglalkozni, mert azért csak két év után először repültem úgy, hogy nem estem le. Ez pedig meggyőződésem, hogy Rose miatt van. Mielőtt még megszólalnék, ő kezd bele valamibe, amit hosszasan, figyelmesen végighallgatok. A mosolyom egyre nagyobb lesz, ahogy a tárgyra tér. Már nem azért, mert meg kell érintenem a lányt, hanem most első körben csak az jut eszembe, hogy milyen okos és gyakorlatias ötletei vannak neki. Első körben csak végig bólogatok, van bennem ugyan némi félsz még ezzel az egésszel kapcsolatban, de talán, hogy Rose fizikálisan is kapcsolódni fog hozzám és tudom, hogy ő milyen jó a repülésben... ez megnyugtat valamicskét. - De nem kell magasra mennünk még az elején akkor, ugye? - Kérdezem meg egyetlen aggályomat, annak ellenére, hogy előfordulhat, hogy ezt megemlítette. Kicsit elvonta a figyelmemet az, hogy meg kell őt érintenem. Végül nem gondolkodom tovább, ez egy olyan lehetőség, amit tudom, hogy nem halaszthatok el. A felém nyújtott apró kéz az én nagyobbacska tenyerembe kerül, óvatos pillantást vetek a lányra, majd halovány mosolyommal jelzem, hogy felkészültem erre a próbára. - Oké, indulhatunk! - Kifújom a levegőt, aztán pedig megvárom Rose interakcióját, és csak utána, vele együtt - igyekszem szinkronban, mert ehhez muszáj - meglódulni és követni az ő tempóját. Mert hát valljuk be, elengedni aztán egyáltalán nem szeretném. - Ez nagyon pozitív hozzáállás. Megmondom őszintén, én kicsit feladtam ezt az egészet másodikban. Pedig aztán lehet, hogy csak a tanár nem volt a legmegfelelőbb ahhoz. hogy engem is kitanítson... - Elgondolkodom a részemről felhozott témával kapcsolatban, de a lány szavai igen motiválóak, szó szerint most minden szempontból motivál, és komolyan elgondolkodtam rajta, hogy esetleg lehet, hogy még így évekkel később találom majd meg magamban a kedvet, erősséget, tettrekészséget a kviddics és a repülés irányába. Nem tudom, türelem kell ehhez is, és nem utolsó sorban kitartás, mert egyelőre még nem érzem úgy, hogy egyről kettőre jutottam volna. Persze ezt az első tizenöt percben igen nehéz is elvárnom...
Vendég
Szer. Ápr. 08, 2020 5:16 pm
Egy kis gyakorlás...
Na, ezt nem hiszem el... ilyet mond? Nekem? Ráadásul a levegőben? Jó, nem vagyunk olyan magasan, hogy nagyobb bajunk legyen, ha véletlenül leesnénk, de akkor is... most komolyan: normális? Egyáltalán nem vagyok biztos benne. Meg abban sem, hogy én normális vagyok-e. De tőle nem fogok ilyet kérdezni, mert van annyira őszinte, és kapásból rávágná, hogy persze, hogy nem. És ezzel nem is lenne semmi gond... általában. Most viszont van, mert érzem, hogy a vér elkezd az arcomba szökni, amitől az egyrészt meleg lesz, másrészt meg felveszi a hajam árnyalatát. Hát, legalább nem lesz annyira feltűnő, egybeolvad az egész fejem. Semmi baj. - H... hogy micsoda? Scorpius Hyperion Malfoy, eszednél vagy?! Ne mondj ilyet... vagy legalábbis ne akkor, amikor a levegőben egyensúlyozunk egy seprűn... izé, két seprűn, de akkor is! És mi az, hogy nem volt lehetőséged kimutatni? Van közös óránk, ott elmondhattad volna... vagy előtte, vagy utána..mit tudom én. Vagy... félsz talán? Nem tudom, mi van velem. Nem szoktam a teljes nevén szólítani, csak ha valami nagy galiba van... a második keresztnevét meg aztán szinte soha nem használtam még... a négy év alatt, mióta ismerjük egymást talán ha háromszor kicsúszott a számon. De lehet, hogy sokat mondok vele. Úgy látszik, most nagyon elszaladt velem az a bizonyos paci, amit emlegetni szoktak, és jól kioktattam szegényt. Pedig semmi rosszat nem mondott... lehet, hogy nem tudom kezelni a helyzetet, vagy nem úgy, ahogy kellene. Talán. - Ne haragudj! Nem tudom, mi van velem... nem kellett volna kiabálnom veled. Csak... nem szeretnék leesni, de ha ilyeneket mondasz, akkor ideges leszek, meg zavart, annak meg az a veszélye, hogy hiába vagyok jó seprűlovas, még én is lepottyanhatok. Tudom, hogy nem akartál semmi rosszat, de az ilyet lehet, hogy a földön kéne megbeszélnünk. Remélem, nem veszi zokon, de tényleg nem szeretném hirtelen gyorsasággal a földön találni magam. Arról nem beszélve, hogy azért őt is féltem. Ha egyszer rám bízta magát, nem akarom, hogy baja essen. De nem úgy néz ki, mint aki annyira megbántódott, mert már azt magyarázza, hogy ha az egyedül repülés már jól megy neki, akkor megpróbálkozhatnak a ketten egy seprűn elnevezésű manőverrel is. Hát... lassan járj, tovább érsz. Viszont az ötletem, hogy kézen fogva próbáljunk meg repkedni láthatóan felvillanyozza, a mosolya, ha lehet, az eddiginél is szélesebb lesz. Erre aztán én is elmosolyodok, egyrészt, mert jó látni, hogy valami ennyire boldoggá teszi, másrészt pedig az ideges kérdés hallatán. - Nem, sőt! Egyáltalán nem kell se magasra, se gyorsan mennünk, ha nem vagy rá kész! Nem sietünk sehova. Tudom, hogy nem könnyű neki, hiszen alapjáraton szerintem elsőben láttam utoljára seprűn, és akkor sem érezte valami jól magát a helyzetben. Elég rossz lehet. Ezért aztán tényleg nem erőltetem, az ő tempójában haladunk előre. Kissé megszorítom a kezét, hogy érezze, itt vagyok, és nem hagyom magára, majd lassan, az ő előbbi tempójánál azért valamivel gyorsabban, de még mindig elég lassan ahhoz, hogy ne érezze veszélyben magát elindulunk a pálya másik végébe. Nem vagyok telhetetlen, tudtam, hogy nem lesz sétagalopp, és sokáig fog tartani. De szerintem megéri, mert láthatóan kezdi visszanyerni a magába vetett hitét. De... ehhez miért én kellek? Ezt még mindig nem értem, viszont érzem, hogy egyszer ki kell derítenem, addig úgysem nyugszom. A feladás hallatán csak megrázom kicsit a fejem, jelezve, hogy nem biztos, hogy ez a megfelelő hozzáállás, de nem szólok semmit, elvégre ez az ő dolga, az ő élete, neki kell döntenie. Én meg legfeljebb támogatom, ha szüksége van rá... de valószínűleg nincs. Miért lenne pont az én támogatásomra szüksége?
Egy pillanatra tekintek csak felé de az épp elég, hogy meglássam az arcán azt a meglepődöttséget, amit a kijelentésem okoz. Nem mosolyodom most el, kicsit olyan érzésem támad ahogy a teljes nevemen szólít hirtelen, mintha anyámat hallanám egy pillanatig... - Nem volt rá megfelelő az alkalom. - Rázom meg a fejemet a 'félsz talán?' kérdés hallatán. Nem félek, de valljuk be, az örökös versengés, viszálykodás mellett mikor lett volna lehetőségem azt mondani neki, hogy márpedig érdekel, hogy mit érez, hogy érez a dolgokkal kapcsolatban? Soha. Leginkább fent kellett tartanom a köztünk lévő kapcsolat látszatát, a hátulról érkező apró udvarlási módszereim meg általában csak káoszba torkolltak vagy épp végre sem tudtam őket hajtani... Albus pedig mindig ott nevetett mögöttem, és volt, amikor örültem annak, hogy csak ő látta és nem járattam le magam Rose előtt. Hogy őrjöngne most a lány, ha tudná, hogy Albus is mennyire nyakig benne van ezekben a dolgokban... és hogy mindent tud... uhm. Inkább csendben maradok. Épp eléggé sikerült elterelnünk már egymás figyelmét, és persze, nyilván tök igaza is van, hogy nem kellene leesnünk innen. Főleg, mert az nem koronázná meg valami jól a jelenlegi tanuló helyzetemet. - Nem haragszom, de te kérdeztél rá, én csak válaszoltam őszintén. - Kezdem egy picit kínosnak érezni ezt a helyzetet és talán nekem is feltűnik az arcomon egy apró vöröses árnyalat, mert hát őszintén gondolta a fene, hogy ilyen helyzetbe kerülünk egymással... és ha nem kérdez rá, nem válaszolok hirtelen, azzal mit sem foglalkozva mellesleg, hogy a levegőbe vagyunk e vagy sem. Majd talán ha földet érünk, bővebben is elbeszélgetünk a helyzetről, persze ez mind csak attól függ, mennyire fogjuk addigra elfelejteni ezt az egészet - lehet egyáltalán?- vagy épp áttérni valami más témára... Viszont most épp eléggé elterel azzal az ötlettel, amit felvet. Hosszú ideig pihentetem rajta a tekintetem, miközben ő végig azt magyarázza, hogyan kellene véghezvinni ezt a manővert. Mosolyom épp azt mutatja, hogy benne lennék ebben, bizony, de még mennyire, igaz, hogy gondolataimban kicsit másfelé is elevezek. Az érintése, a tekintete, az hogy mennyire beleéli magát ebbe és hogy törődik úgymond velem... ez felvillanyoz. Minden szempontból. Kicsit talán észre is vehető, hogy elbambulok és kései reagálással vetem rá magam a helyzetre. Apró keze szorítása megint csak egy mosolyt vonz arcomra, majd bólintok. - Oké, akkor... háromra, induljunk. - Mivel most én diktálom a tempót, elszámolok háromig, majd ha sikerül és minden jól megy, akkor egyszerre kezdünk el repülni. Először csak lassan, de utána Rose tekintete megnyugtat és szinte el is felejtem a problémáimat, így egy kicsit gyorsabb iramra váltunk. Ha most feltenné nekem azt a kérdést, hogy miért pont ő kell ehhez, miért pont vele megy ez nekem ilyen magabiztosan, valószínűleg hebegve habogva nem tudnék értelmes választ adni zavaromban. Remélem, hogy őt is elárassza ez a sikermámor, amit én is érzek legbelül és most más, külsőséges dolgokkal nem fogunk foglalkozni. - Mit mondasz, szerinted most már menne egyedül is egy kicsit jobban? - Valahogy feltöltődtem Rose érintésétől, és bátrabbnak is érzem magam, de azért megvárnám ő mit mond, hogy szerinte mi legyen a következő lépés, mert nem szeretnék beleugrani fejjel a falnak a dolgokba.
Vendég
Szer. Ápr. 08, 2020 10:28 pm
Egy kis gyakorlás...
Nem tudom, micsoda, sőt, azt sem igazán tudom megmondani, hogy honnan tudom, vagy érzem, de valami megváltozott az imént. Egyáltalán nem olyan a hangulat, mint amilyen eddig. Nem mondom, hogy könnyed, mert szerintem olyan még nem volt, ha mi egy helyen voltunk, akár csak egy percig is. Mégis, most mintha az eddiginél is fagyosabbá vált volna a levegő egy pillanatig. Persze az is lehet, hogy csak beképzeltem magamnak, és Scorpius nem is észlelt ebből az egészből semmit. Fogalmam sincs. Viszont a pillanatnyi kínos csendben végiggondolom az elhangzottakat. Természetesen mindezt még mindig a levegőben, seprűn ülve - mert nem, ezért még véletlenül sem szállunk le. Egyrészt mert akkor kezdhetnénk elölről az egészet, másrészt meg, és ez a veszélyesebb része a problémának, Scorpius még talán fogná magát, és azt mondja, hogy köszöni szépen, neki ebből elég is volt ennyi. Őszintén? Megérteném. Nem a kviddics, meg a repülés miatt, hanem miattam, meg az előbbi ráripakodásom miatt. Komolyan, igaza lehet Hugonak, néha tényleg olyan vagyok, mint anya. Scorpius szerint nem volt rá megfelelő alkalom, hogy elmondja, hogy érdekel, mit gondolok bizonyos dolgokról. Jobban belegondolva lehet, hogy igaza van. Mert hát mégis mit csináltunk mi, ha egy légtérbe kerültünk? Sőt, tesszük ezt a mai napig. Próbáltuk és próbáljuk fenntartani a látszatát annak, hogy értelmes emberek vagyunk, akiknek egyébként nincs bajuk egymással, már ha nem találkoznak persze... meg ha nem akarom mindenáron biztosítani az évfolyamelsőségemet. Márpedig de, én jókislány módjára pontosan azt csinálom. Apáék nagy örömére, és a mellettem a seprűn maradáson igyekező fiú valószínűsíthetően nagy bosszúságára. Sajnálom? Kicsit. Hogy mikor kezdtem el egyáltalán érzelmeket mutatni irányába, még ha csak magamban is? Hát, kettő könnyebb kérdést kérnék, mert ezen még az RBFen is elvéreznék. Az pedig egy érdekes helyzet lenne... azt hiszem, másnap kapnám is a Rivallót anyától, vagy megindulnának a folyosói pletykák, miszerint Hermione Granger lánya nem ér fel anyjához, elvérzett az RBFen, oda a családi hírnév. Na nem, ebből valahogy nem kérek... már rágondolni is szörnyű... brr. Igen, megint előjött a stréber oldalam... a legjobbkor. Hogy nem tudja visszafogni magát? Fenébe már. - Jól van, jól van, ez jogos meglátás. Nálad a pont, nyertél! Ugyan még lenne mit mondanom, leginkább bocsánatkérés - én sem tudok kibújni a bőrömből, és hiába a Griffendélbe osztott a Süveg, a lelkiismeretem meg segítőkészségem miatt egyértelműen a fekete-sárga színekbe öltöztetett Hugrabugosok között lenne a helyem -, de látom a fiú mosolyát és izgatott arckifejezését, ami azt sugallja, hogy most nem a beszédnek, hanem a tettnek érkezett el az ideje. És tetszik, nem tetszik, de egyet kell értenem vele. Ideje van a cselekvésnek, és ideje van a beszédnek... és nem kéne keverni a kettőt, abból eddig még semmi jó nem sült ki. Nálam egészen biztosan nem. Úgyhogy gyakorlatilag gondolkodás nélkül ragadom meg a kezét, és szorítom meg kissé, majd egy rövid ideig így maradunk, kéz a kézben. Fura, de valahogy tetszik is a helyzet. Megbolondultam? Igen, lehetséges. De nem bánom. Egészen eddig úgy éltem, ahogy mondták, azt csináltam, amit mondtak... legalábbis nagyrészt. Hát bocsánat, de most nem azt figyelem, hogy mit kéne tennem, hogy mi a helyes, vagy mit várnak el tőlem. Sőt: egészen egyszerűen nem figyelek semmit, csak megyek a fejem, illetve jelenleg inkább a szívem, az érzelmeim után. Az érzelmeim, a szívem pedig azt súgják, hogy most biztonságban vagyok a szőke üstökű Mardekáros mellett. Igen. Én magam sem hiszel el. Pont itt, két méterrel a föld felett, egy seprűn. És félreértés ne essék, ebben az egészben nem ez a legnehezebb rész. Hanem az, hogy kivel is ülök ennek a káosznak a közepében. Bárkivel, de tényleg, az egész iskolában gyakorlatilag bárkivel ülhetnék itt a semmi közepén, de nem, nekem ebben is ki kell lógnom a sorból, és létrehozni a lehető legrosszabb helyzetet, ami valaha is létezhet. Pontosabban nem, az még csak ezután következik be. Hülye szív, miért hoztál már megint ilyen helyzetbe? Nem hiszem el. Mi a fenéért gondolja úgy a szívem, hogy jó velem szórakoznia? És miért érzem úgy, hogy egyszerű, sőt mi több, helyénvaló dolog Scorpius mellett lennem, és fognom a kezét, még ha csak segítő céllal is? Miért? Ez így nagyon nics rendben... amit amúgy nem értek, mert nem csinált semmi rosszat, az egész versengést még én kezdtem elsőben, mert apa azt mondta, mindenben győzzem le. Ő tényleg nem tett semmit, az meg nem ér, hogy csak azért kell tartani tőle, mert egy olyan ház tagja, akikről azt mnodják, hogy onnan került ki a legtöbb sötét varázsló és boszorkány. Meg azért, mert Malfoy. Ez általánosítás, én pedig utálom az általánosítást. Nagyon. Úgyhogy: francba az általánosítással. Viszont... mi a fene van velem? Most komolyan... komolyan most kezdtem el lázadozni a rendszer ellen? Tényleg? Remek, ennél jobb időpontot keresve sem találhattam volna még egyet. Meg arra sem, hogy az arcom újfent paradicsomszínben pompázzon. Scorpius meg valószínűleg nem fogja tudni hova tenni a helyzetet... vagy egész egyszerűen csak hülyének néz. És nem is igazán lehetne hibáztatni érte, elvégre egyesek szerint az is vagyok: hülye. Néha még szerintem is. A nagy gondolkodásból a fiú számolása riaszt fel, így aztán én is rákészülök az indulásra. Na persze, mivel gyakorlatilag a fél életemet seprűn töltöm - a másik felét meg a könyvtárban, könyvek fölött gubbasztva, mint egy igazi stréber -, így nekem gyorsan megy az indulás, és meglepetésemre Scorpiusnak is egész simán megy. Úgy látom, kezd belejönni... már amennyire jelenleg meg tudom ítélni, ugyanis még mindig fogjuk egymás kezét. Csoda, hogy nem csúszott ki a kezem a kezéből, úgy izzadt a tenyerem... és csak onnan tudom, hogy az enyém, mert ő volt olyan előrelátó, vagy elővigyázatos, attól függ, honnan nézzük a helyzetet, hogy kesztyűt húzott indulás előtt. Meg kell hagyni, ügyes. Bár megfordul a fejemben, hogy nem biztos, hogy én vagyok a legmegfelelőbb ahhoz, hogy megtanítsam játszani, vagy egyáltalán repülni, de nem szólok semmit. Azon egyszerű oknál fogva, hogy nem szeretném elrontani a jókedvét. Meg az enyémet se, mert most tényleg jól érzem magam. Olyan jól, ahogy csak repülés közben tudom érezni magam. Valahogy feltöltődtem, felbátorodtam menet közben... talán túlságosan is, mert az érdeklődő kérdésre, hogy menne-e neki egyedül is kicsit jobban előbb nem válaszolok semmit, utána is csak az arckifejezésemből, mozdulataimból tud olvasni, mert egy kis ideig nem szólalok meg. Ha megtenném, félek, hogy valami iszonyat nagy idiótaságot találnék mondani, az pedig nagyon nem hiányzik. Ezért aztán pár pillanatig még csendben a tenyerében pihentetem az enyémet, kihasználva a csendet, meg a figyelmét, majd kiveszem kezemet az övéből, és egy hirtelen, bár határozatlan mozdulattal végigsimítok az arcán, aztán, amint rájövök, mit tettem, rögtön vissza is húzom a kezem. Már ha meg nem akadályoz benne. De ez elég valószínűtlennek tűnik. Viszont muszáj leszek mondani is valamit, mégsem hagyhatom válasz nélkül szegény fiút... elég, ha én válasz nélkül maradok. Válasz nélkül, és összezavarodva. Ez a nap egyre jobb és jobb lesz. Egy rövid ideig az arcát pásztázom tekintetemmel, majd megköszörülöm a torkomat,és végre kinyögöm azt, amit valószínűleg hallani szeretne. - Igen! Szerintem kezdesz ráérezni, hogy hogy tartsd magad a seprűn. Megpróbálhatsz egyedül röpködni kicsit... persze csak óvatosan, de itt vagyok, ha kellek, meg ha kérdésed lenne. Rendben? Mélyesztem bele mogyoróbarna íriszű tekintetemet az ő szürkéibe, így próbálva meg üzenni neki, hogy számíthat rám. Hogy meddig, az már egy más kérdés. Egyelőre addig, amíg ki nem tudunk kecmeregni ebből a katyvaszból... a többi még a jövő zenéje.
Nem válaszolok már semmit az iménti diskurálásunkra, csupán hosszasan figyelem őt, tekintetem le sem veszem róla. Nem tudom, ez mennyire kínos most vagy épp mennyire nem, igazából már nem tudom túlgondolni a helyzetünket, csupán belefeledkezem a lány elmélkedő tekintetébe. Még ha nem is pillant rám közben, akkor is figyelem kicsit, egyszer-egyszer elrántva szemeimet mert rájövök, ha felém néz és megkérdezi, mit nézek ennyire, akkor biztosan nem fogok tudni válaszolni rá. Nem szeretnék beégni előtte a hebegésemmel, csupán annyit szeretnék most mutatni magamból, hogy igenis egy macsó, talpraesett srác áll előtte, ami részben igaz is... néhanapján. Valahogy a lány megnöveli az önbizalmam. Egyedül a számolásommal szakítom meg a közöttünk honoló csendet. Nem tudom mi mást mondhatnék most, nem szeretnék feleslegesen beszélni és úgy látom, ő sem. Kicsit mindketten magunkba mélyedtünk, talán eszébe jutott valami régi, talán a helyzeten elmélkedik, nem tudhatom. Ilyenkor aztán végképp sajnálom, hogy nem vagyok legilimentor, bár nem lenne fair vele szemben ilyen eszközöket használni. Na aztán meg ha megérezné, hogy az agyában turkálok, biztosan soha többé nem állna szóba velem. Az meg kinek lenne jó? Hát nekem a legkevésbé. Meglódulunk és egészen elterelődik a figyelmem a repüléstől, ami látszik azon is, hogy már egész bátran álltam bele. Egy pillanat alatt vége lesz ugyan, de az érzés, amit hagy bennem, egészen üdítő. Kicsit az adrenalin is dolgozik a szervezetemben, ez szerintem a tekintetemből, óriási mosolyomból is kivehető. Tetszik, ahogy néhány pillanatig szinte megfeledkezünk a külvilágról, ahogy egymásra tekintünk és fogjuk egymás kezét... vajon most mit gondolhat, vajon rólam elmélkedik? Nem tudom, hogy hogy érzi az iménti teljesítményemet, de jól esne egy kis biztatás még... bár lehet, túl sokat akarok. Arcom egyből tűzvörössé válik amikor puha ujjaival hozzá ér. A hátamon is libabőrös leszek, már nem azért, mert annyira rosszul esett volna, ellenkezőleg. Erre nem számítottam. Olyan váratlanul ért, mint még talán semmi egész életemben. - Öhm, okés, rendben, megpróbálom! - Zavaromban hirtelen nem tudtam mit válaszoljak, de hogy kicsit kizökkenjünk mindketten, jobbnak látom hamar elindulni és röpködni kicsit, addig talán minden visszaáll a régi kerékvágásba. Talán kicsit nagyobb lendülettel vágok neki most mint eddig, kicsi bizonyítási vággyal, kicsi adrenalinnal. Feljebb repülök mint eddig, bár még mindig nem olyan magasan, mint kellene. Gondolataim közben szerteszét ágaznak. Kérdések, amikre nem tudnék most válaszolni, megfigyelések, amiket pedig nem értek egyelőre. Annyira belemélyedek ezekbe, hogy észre sem veszem egy pillanatig, milyen gyorsan körözök a pályán. Aztán amikor pedig kapcsolok, hirtelen veszítem el az egyensúlyomat, próbálok lefékezni, de már túl késő. Az ijedtségtől annyit sikerül tennem, hogy kicsit lejjebb irányítom a seprűt, és nagyjából három méter magasságból esem le a pálya homokjába. Az oldalamra vágódom, a vállamba éles fájdalom szökik. Felkiáltok, ép kezemmel pedig odakapok, de ez semmit nem ér. Kificamodott, eltörött, nem tudom, még sosem éreztem ilyen fájdalmat. Ebből is látszik, mennyire hímes tojásként kezeltek engem egész életemben.
Vendég
Szomb. Ápr. 11, 2020 3:21 pm
Egy kis gyakorlás...
Oké, mostmár hivatalosan is kezd egyre furább lenni a kialakult helyzet. Nekem biztos, de nagyon úgy látom, hogy Scorpius is így van vele. Legalábbis abból nagyon erre lehet következtetni, hogy egy pillanat alatt az ő arca is felveszi a hajam színét. Hát, nagyon úgy látom, hatással vagyok rá. És még örülök is neki. Na várjunk: örülök neki? Mégis miért? Tudom, hogy az elmúlt pár napban már sokszor megkérdeztem magamtól, hogy most akkor mégis mi a fészkes frász van itt, de most megintcsak ezt kell tennem. Nem tetszik, nagyon nem tetszik. De ha nincs válasz, akkor nem csoda, hogy újra és újra megkérdezek magamtól valamit. Jaj istenem, bárcsak itt lenne most anya, és megmondaná, mit kellene tennem! Méginkább: mit kellene éreznem? Igen... itt ez a fogós kérdés. De sajnos a jelenlegi állás szerint teljesen egyedül vagyok a problémával, tehát magamnak kell megoldanom. Nagyszerű. A kelleténél jobban gondolataimba merülve figyelem a tejfelszőke fiú hirtelen gyorsulását, és a fel-alá repkedését. Ez okozhatta azt, hogy nem igazán figyeltem oda rá, és csak akkor kapcsolt be bennem a vészjelző, amikor már megtörtént a baj, és az eddig lelkes, mosolygós fiút hirtelen a pálya homokjában fekve találom, egyik kezével a másik, valószínűleg sérült vállát markolva. Nekem sem kellett több, amilyen gyorsan csak tudom a föld felé kormányzom a seprűt, majd még majdhogynem a levegőben, alig valamivel a talaj fölött leugrom róla, úgy rohanok a sérült fiúhoz. Közben persze válogatott kifejezésekkel szidom magam, hogy hogy lehettem ilyen hülye... megint nem tudom, hogy mit mikor kell csinálni. És az előbbi megmozdulásomat határozottan nem a levegőben kellett volna véghezvinni. ~Gratulálok, Rose... látod, mit csináltál? Te, meg azok az idióta, értelmetlen érzelmeid!~ - Merlin trottyos gatyájára! Scorp! Mi történt? Jól vagy? Tudsz mozogni? Hadartam el majdnem egy szuszra, miközben gyorsan szemügyre vettem az elég szerencsétlenül esett fiút. Az tisztán látszik, hogy ezt nem fogjuk tudni egyedül elintézni... és rengeteg kérdésem lenne hozzá, de úgy döntök, hogy egyelőre eljuttatom a Gyengélkedőre, a kérdéseket, problémákat ráérünk utána is tisztázni. Most áldom az előrelátásomat, hogy repüléshez is magammal hoztam a pálcámat "sose lehet tudni" felkiáltással. Hát, tényleg, sosem lehet tudni. - Hippokrax! Ferula! Ha ez sikerül, márpedig sikerülnie kell, különben megnézhetjük magunkat, akkor a fiú fájdalma kissé enyhül, sérült vállát, karját pedig sínpólya takarja. Ez talán kitart addig, amíg elérünk a gyengélkedőre. - Tudsz járni? Ha a válasz igen, akkor felsegítem, és elsétálok vele a gyengélkedőre. Azonban sajnos esélyesebb, hogy nem tud magától talpra állni, akkor kénytelen leszek én elvinni őt egy újabb bűbájjal. Áldom az eszem, hogy mindig gyorsan tanulok, illetve majdnem mindig viszonylag gyorsan kapcsolok. Most erre szükség is lesz.
A mai napig különös a mi kapcsolatunk. Mármint ami mostanság történik velünk. Az első három évünkben szinte csak versengés szempontjából álltunk szóba egymással és hiába próbálkoztam erősebben, soha semmi nem hatotta meg a lányt, és nem tudtam előrébb jutni. Ennek ellenére nem adtam fel. Soha. Nem vagyok az a típus és amúgy is, ha valamit a fejembe veszek, akkor annak márpedig úgy kell lennie. Akár évek múltán is, ha éppen addig tart véghezvinnem... bár a jövőmmel kapcsolatban is ilyen határozott lennék! Persze közben ezer és ezer dolog van ami felötlik még bennem, de igyekszem a lehető leggyorsabban elhessegetni a gondolatokat, mert tudom, hogy nincs ennek most értelme. Talán egyrészt ez miatt is sikerül olyan helyzetbe kerülnöm amilyenbe. Eddig olyan jól ment a gyakorlás, minden szinte másodjára-harmadjára sikerült és kicsit talán sikerült is elbíznom magam a helyzettel kapcsolatban. Persze gondolataim nagyobb problémát jelentettek, mert olyannyira összezavartam magam, hogy a végére elveszítettem az egyensúlyomat és a következő pillanatban, már a földön feküdtem, Rose pedig nem sokkal később mellettem termett. Olyan volt miközben leugrott a seprűről, mint egy védelmező anyamedve, láttam az arcán az aggodalmat és ettől valahogy még jobban megtetszett nekem. Lehet ennél is jobban megszeretni valakit? A szívem hevesen kalapál és már nem tudom eldönteni, hogy attól, amit Rose-ról gondolok vagy attól, ami velem történt. - Nem vészes, csak... szerintem eltörött. - Most nem válaszolok a mi történt kérdésre, hiszen eltereli a fájdalom a figyelmemet és igyekszem olyan helyzetben fogni a karomat, hogy ne fájjon. Na nem mintha ez megvalósulhatna. Igyekszem erősnek tűnni, mégis egy könnycsepp gördül le arcomon. A számat összeszorítom, és igyekszem kicsit a lány felé fordulni, ezzel talán jelezve azt is, hogy nincs más bajom. Mármint, fáj az egész oldalam meg mindenem igazából, de a legnagyobb gond a karom. Rose varázslata egy picit félelemmel tölt el, bár megnyugszom, amikor a fájdalom egy minimálisan enyhül. Bízom benne, de megijedtem és ilyenkor aztán nem hinném, hogy tisztán tud gondolkodni az ember. Felülök elsőre, majd óvatosan elengedem a fájós karomat és a másik kezemet Rose felé nyújtom, segítségként, hogy felkelhessek. Egyelőre úgy tűnik, el tudok menni a lábamon. - Lassan menni fog... - Jegyzem meg, miközben a fájdalomtól elbágyadva indulok meg a kastély felé, Rose-ra támaszkodva. Hát, mit mondjak, nem így képzeltem el a gyakorlás végét... nagyon nem.