em kicsit bosszant már csak az emléke is annak a perszónának. Nem csak hogy felborítja a napomat, megdönti a gondosan kiépített képet rólam, keresztül húzza a számításaimat és nem kis kellemetlenséget okoz a pénzes felfordulásával. De kár lenne tagadni, hogy nem gondoltam bele, mennyire jól jönne az a pénz. Jó egy napon keresztül küszködik bennem a pénzsóvárság és a büszkeségem, de végül a kíváncsiságom győz meg. Mégis mi késztette arra, hogy Joshua Perks legyen a következő áldozata. De az biztos, hogy szerencsétlen gyerek csak rosszul jár vele. Hogy én mennyire gyűlöltem mindig azt a seggfejet, soha nem játszott fair játékot - nem mintha én másképp tettem volna néha -, ráadásul ő gyakorlatilag gyűjtötte a bevert orr skalpokat. Szinte rekordot állított fel abból, hány játékos orrát törte be eddigi karrierje során. Hogy miért vagyok itt mégis? A franc se tudja, a szívem vágyik egy újabb izgalomra, mint a tegnap. Ja nem. Lehet csak kíváncsi vagyok a részletekre. Még nem mondtam, hogy elfogadom, azt sem, hogy nem. Egyelőre annyit tudok csupán, hogy kviddicsről van szó és egy kölyökről. Biztos egy jól fésült suhanc, aki a legjobb címekre vágyik a suliban. Mást nem tudnék elképzelni róluk, miért lenne másabb, mint a nővére? A finom anyagból készült selymes tapintású papírt szinte undorral fogom meg, ahogy lecsekkolom, mégis jó címre jöttem-e. Már csak ez is ontja magából a kivagyiságot, én pedig hányingert kapok az elittől. Soha nem voltam annak a híve, hogy valakit alanyi jogon hordozzanak tálcán. Bár az becsülendő, hogy matróna. Csak és kizárólag adok ennek a selyempapírnak egy esélyt. Mosolyra húzódik a szám, ahogy eszembe jut, mennyire felhúzta magát a becézésemen. Lenyesem a szivar végét, rágyújtok. Míg a felét el nem szívom, addig kint figyelem a jókora házat. Ahogy az is beugrik, mekkorát hördültem Perks neve hallatán. Majdnem otthagytam. Látta, hogy ha tovább feszíti a húrt, akkor újabb hőbörgéses állapot következik be. Jobb is, hogy nem várta meg. Lassan az ajtóhoz sétálok és bekopogok. Nem kerülte el a figyelmem a ház mögött magasodó három pózna, amik pontosan megfelelő méretű másai voltak az eredetinek. Leszámítva, hogy közelebb álltak egymáshoz, mint kellene. Na sebaj, plasztikázható szépséghiba. Bekopogok. Elképzelem, ahogy kinyitja az ajtót, majd engem meglátva az orromra is csapja azt. Megigazítom a westernkalapom a fejemen és bekopogok. Aztán csak várom hosszasan bűzölögve, amíg ajtót nem nyitnak. - Ciao, Honey! - húzom a számat széles vigyorra, amint meglátom őt.
Vendég
Hétf. Márc. 23, 2020 9:02 pm
waiting for a miracle
Halk puffanással ejtem le a táskám a nappali kanapéjára, amint megérkezem az éjszakai műszakból a korai órákban. Nem volt semmi különös ma, viszont úgy érzem, mintha a tegnap történtek óta jóval több idő telt volna el. Abban a tudatban fekszem le aludni, hogy az a részeges jómadár felhatalmazást kapott arra, hogy bármikor zaklathat a pihenésem alatt. Nem mintha attól tartanék, hogy olyan jól sikerült a bemutatkozásom, hogy idemerészkedne. Remélem nem vele fogok álmodni, mert ma még dolgom van és örülnék neki, ha legalább némiképp kipihenhetném magam. Az adrenalinfröccs lecsengése után ugyanis elég nehezemre esett munkába állni és higgadtan ellátni az éjszakás matróna feladatait. Nem csoda, hogy fáradtan érek haza. Persze az éjszaka folyamán elég sok minden megfordul a fejemben, példának okáért az is, hogy egy idióta vagyok, amiért megadtam a címemet egy fazonnak a piszkok közül. Mi van, ha a haverjaival együtt úgy dönt, hogy kirabol minket? Hogy magyarázom meg Lindának életem legnagyobb hülyeségeit és hogy mutatok így példát az öcsémnek? Hát persze, hogy sehogy.. Zaklatottan fekszem hát le, és nem ér váratlanul, hogy az ébredésem sem túl kellemes. Egy tea majd jót tesz - biztatom magam és a konyhába megyek feltenni a vizét, mikor meghallom a kopogtatást. Először a szívemhez kapok, aztán ráncba szedem magam. A betörők nem szoktak kopogni. Komótos léptekkel igyekszem az ajtó irányába, a túloldalon viszont egy elég türelmetlen alakot pillantok meg. Másodjára is kopogott. - Te? - pillantok rá meglepetten. Nem tudom, hogy a megjelenése van rám ilyen hatással, vagy az, hogy a tegnapinál is ízléstelenebbül néz ki. Nem hittem, hogy létezik ilyen kategória, és pedig sok mindent láttam már, de a kalapján így is megakad a tekintetem. Ez viszont nem zökkent ki annyira, hogy emlékezzem rá, hogy azt ígértem neki, ha még egyszer így szólít beverem az orrát. Most épp olyan távolságban áll, hogy ha az ajtót becsapnám, el is törném vele. És bizony nagy a kísértés, hogy megtegyem, legalább azt a tenyérbemászó vigyorát levakarnám az arcáról. - Meggondoltad magad? - mérem végig látványosan, és muszáj vagyok megállapítani, hogy épp csak piaszaga nincs, más változás nem történt az előző naphoz képest. Még mindig baromira igénytelenül néz ki, és ízléstelenül, ha már itt tartunk. - A haverjaidat nem hoztad? - pillantok ki a háta mögé, hátha nem kívánatos vendégeket is találok ott, de egyedül van. - Nem tudom, hogy feltűnt-e, de eltévesztetted a napszakot.. - tárom ki előtte az ajtót, hogy bejöhessen. Nagyon ajánlom neki, hogy használja a lábtörlőt és ne hozza be a mindig esős London mocskát az előszobába. Nem örülnék neki. - A házban nem lehet dohányozni.. - jelentem ki, mielőtt még azt tervezi, hogy behozza magával azt a büdös vackot. Az életben nem tudnám kiszellőztetni, az orromba így is beleszökött a szaga.
Vendég
Hétf. Márc. 23, 2020 9:58 pm
Travis & Gwen
C
sípi a szemem a füst, ahogy az ajtóról visszacsapódik, én pedig egy hanyag mozdulattal odébb hessegetem. Nem értem, hogy miért nem nyitott még ajtót. Ennyire kurva lassú? Most szárítja be a haját és sminkel? Vagy netán a ház legmesszibb szobájából ette elő a fene? Rossz tréfa ám, ha még a végén ajtót sem nyit. A rossz érzésektől belengve erős késztetést érzek rá, hogy ismét kopogjak egyet. Hahh, mindjárt hatásosabb a belépő, mert szinte azonnal nyílik. - Nem, Joshua ordenáré tahó Perks. - jegyzem meg csípősen a nemtetszésem. Na mi van kislány, ilyen hamar elfelejtettél? Azt én nem fogom elfelejteni, hogy mit mondtál tegnap, amikor újfent ki akartam húzni magam az ajánlat alól. De jelét sem mutatom annak, hogy esetleg emiatt jöttem volna ide. - Nem. De adok egy esélyt, hogy meggyőzz. És nem. - rövidre zárom inkább a válaszomat. Hogyne, ha a tegnapi kis kalandunk után azt hiszi, még ide hozok bárkit is elé, akkor nagyon téved. Még több ártást hoz a fejemre, mint jót. Nincs az az isten, hogy én még egy ismerősömnek bemutassam. - Hol a kis szarrágó? - még egy kicsit el is hajolok féloldalasan előle és továbbra is furcsa grimasszal tanulmányozom őt. Tényleg azt hiszi, hogy elbujtattam volna bárkit is a hátam mögött? Egészen hülyének néz? - Esetleg elállhatok az útból, hátha az árnyékommal szeretnél csevegni. - szívok egy istenit ismét a szivaromból. Nem tetszik, hogy ennyire méreget és gyanakszik. - Na most beengedsz, vagy hazamehetek? - vágom oda neki, miközben ellépek mellette. A lószart törlöm meg a lábam, ellenben az előszobában feltűnik a szőnyeg. Talán ezért van itt. - Micsoda fogadtatás. Ja hogy ez okozna ilyen szívfájdalmat? - pillantok a szivaromra és eloltom a cipőm talpán. A maradékot a fülem mögé csúsztatom. Egye fene. Leveszem a kalapot, alaposan szétnézek a házban. Szinte mindent megtapogatnék, ami csak itt van, rég jártam ennyire puccos házban. Talán utoljára a szüleimnél, magam sem tudom mikor. - Szóval miért pont én? Oké, azon kívül, hogy a példaképe vagyok.
Vendég
Kedd Márc. 24, 2020 8:55 pm
waiting for a miracle
Valakinek nagyon sietős, a második kopogásra érek az ajtóhoz, de azt meg tudom ítélni messziről is, hogy nem kellett volna ennyire dörömbölni. Talán az ajtóban álló alak elég magyarázat, talán túlságosan meglep, hogy felbukkant a küszöbömön, így első körben erre nem is teszek megjegyzést. Úgy látom eléggé mély nyomot hagyott benne, hogy kit tervezek a helyére invitálni az öcsém mellé. Voltaképp nem voltak ilyen ambícióim, és nem is pártolom a hasonló húzásokat, de a tegnapi nap egyszerűen nem tudtam elismerni a kudarcomat. Annyira akartam ezt az egészet az öcsém miatt, hogy még ezt az aljas, övön aluli ütést is bevittem Macmillannek. Lám, itt a gyümölcse. Az arcomra terülő apró mosolyt pedig igyekszem elfedni. Szerencsére elég csak a kalapjára nézném, már nincs is kedvem mosolyogni. - Micsoda pech, elkerültétek egymást... - adom alá a lovat továbbra is, bár talán nem kellene túlfeszítenem a húrt. Innentől kezdve a minimumra kell csökkentenem a játszmákat. - Micsoda mázlim van.. Ha elfogadtad volna az ajánlatot, már ismernéd a részleteket és alkupozícióban lennél.. - emlékeztetem rá, hogy tegnap hazahoztam a gondosan kidolgozott ajánlatot, ami mellett persze szerződés is volt a leglényegesebb pontokat érintően. Nem vette a fáradtságot, hogy felkészülten érkezzen, én viszont nem fogom feleslegesen jártatni a számat, ha el is tudja olvasni.. De először is, még valami másra fel kell hívnom a figyelmét. - Nézd, ezt itt úgy hívják, hogy csengő.. - nyúlok az említett gomb felé, amit jobb környéken még használni is tudnak, majd rányomva meg is mutatom, hogy működik. Így a házban nem az ordenáré dübörgés hallatszik, hanem egy kellemesen lágy melódia. De nem kellene fennakadnom ilyeneken már az elején... - Pardon? Hogy kicsoda? - ráncolom a szemöldököm előtte látványosan, mielőtt még hasonlóan szembeötlő módon emelném meg a hangomat a jelző miatt. Nyugalom, Gwen. Nem, nem süket vagyok, csak épp meghagyom neki a lehetőséget a korrigálásra. Nagyon ajánlom, hogy vegye is a lapot. - Gyere be.. És ha lehet, beszélj normálisan - intek a nappali felé. Még az kéne, hogy felpaprikáz, aztán faképnél hagy, biztosan nem tudnék aludni ezek után éjjel. Neki gondolom nem okozna gondot, ha ezzel a tudattal kellene távoznia, hogy én csak egy... pénzes buksza vagyok. Azt hiszem ezt a mondatát nem tudom elfelejteni. - Ne... Mindegy.. - sóhajtok egyet lemondóan. Majd később feltakarítom a mocskát. Miért nem jut eszembe, hogy magától nem fogja használni a lábtörlőt? Egy kicsit úgy érzem, hogy az egész lakást tele kellett volna plakátolnom instrukciókkal, hogy kell rendeltetésszerűen használni az eszközöket. A sörös korsót persze kifejezetten rutinosan tudja emelgetni. Bezzeg a lábtörlés.. Az valami ördögtől való dolog lehet... Amint beljebb sétál, én becsukom mögötte az ajtót, és legalább azt sikernek könyvelem el, hogy a szivart eloltotta. Persze azért így is masszívan érződik rajta a szaga, de nem kívánom felemlegetni. Egyelőre. - Mert a példaképe vagy.. - vágom rá őt ismételve. Nyilván fogalma sincs miről beszélek, nem tűnik olyan típusnak, aki előtt bármiféle követendő minta volt. Vagy ha igen, nos... Maradjunk inkább annál a lehetőségnél, hogy nem volt. - És mert az aktív játékosok ilyenkor a bajnokság miatt nem érnek rá.. - teszem hozzá aztán, ha már ennyire szeretne még valami indokot kapni. Így már sejtheti, hogy ha más lenne a felállás, akkor nem ő lenne az elsődleges jelöltem erre a feladatra. Még mindig meggondolhatom magam, még a végén az öcsém is úgy fog kinézni, mint egy hajléktalan. - Nézd, régen jó játékos voltál. Erőszakos, de kimondottan jó. Engem nem érdekel, hogy mit csináltál azóta, vagy hogy mit csinálsz most. Van egy ajánlatom, ami jól fizet.. - veszem elő ismét az írásos példányt, majd átnyújtom neki. Vegye a fáradtságot, hogy elolvassa, ha én vettem arra, hogy leírjam.
Vendég
Kedd Márc. 24, 2020 9:50 pm
Travis & Gwen
T
án káprázik a szemem, de mintha egy apró mosoly jelenne meg az arcán a láttomra. Mi a ménkű ütött ebbe a nőbe tegnap óta? Hisz legszívesebben kiátkozott volna a világból, mi több, képes lett volna elhívni azt a seggfejet is. Ez utóbbi miatt igazán hasztalan volt az aggodalmam, ugyanis a válasza csúnyán arcul csap: én bedőltem a cselnek. - Ő nem is... - kérdezem elakadt lélegzettel a nyilvánvalót teljesen elképedve, miközben próbálom magam türtőztetni. Ez nem vicc, nem alku tárgya, hogy miatta egyen ide a fene, ha egyszerűen csak átbasztak vele. Mi is volt tegnap a megérzésem? Hogy csőbe húz. Tessék, most is azt tette! - Mindjárt mi is csak elkerüljük egymást. - dohogom sötét tekintettel felé. Ne gondolja azt, hogy olyan könnyen eszik ezt a pitét. - A jó dolgokért várni kell, nem? - nem érzem magam cseppet sem hátrányban, hogy halvány lila fingom sincs mit szeretne nekem felkínálni azon a rengeteg galleonon kívül. - Nem érdekel a csengőd, az ajánlatot virítsd. - nem érek rá, fontos és elfoglalt ember vagyok, aki nem szereti, ha rabolják az idejét. Elég jelentőségteljesen nézek rá. - A kölyök, tudod. És normálisan beszélek, nem panaszkodhatsz. - vágom oda neki foghegyről, miközben belépek alaposan lábat törölni. Nem sajnálom a szőnyegét, biztosan pár sarlóba kerül csak neki kitisztíttatni. - mert lefogadom, hogy nem ő teszi ezt meg, én még azt is el tudom képzelni, hogy valahol házimanót dugdos. - Áh... szóval mert más nem ér rá. - ismétlem el voltaképpen a lényeget. Ha eddig egy pillanatig is elhittem, hogy engem akar, akkor az egy pillanat alatt elhussan. Oké, nem kell engem ajnározni, mert nem jár ki. De azért érdekes módon szeretné megszerezni a bizalmam. Inkább csak elkezdem nézegetni a képeket a falon, hátha valamelyiken megtalálom a pulyát. Csak felvonom a szemöldököm, amikor a papírt a kezembe nyomja. Szóval ez az a nagy nevű... - Még mindig jó vagyok. - dörmögöm egyhangúan. Arról nem tehetek, hogy teljesen ellehetetlenítettek, azóta pedig esélyt sem adtak rá. Mondjuk én sem magamnak. - Mi szükség arra, hogy utazgassak Roxmortsba? - állapodik meg a tekintetem egy ponton. - Hmm... - vajon miért írt ennyire hivatalos szart, ha egyszer úgysem gondolja komolyan, hogy... várjunk csak. A nevem eleve ott virít. Akkor egész eddig blöffölt és végig rám pályázott? Igen csak meg kell erőltessem magam, hogy ne mosolyodjak el. De nem érdemli meg. - Mi kínja van ennek a kölyöknek, hogy ennyire kell az edző neki? Kviddicsezik? Vagy csak akar?
Vendég
Hétf. Ápr. 06, 2020 7:38 pm
waiting for a miracle
Nem tudom mégis mire várt.. Talán arra, hogy majd idecsődítem az összes valamire való és még használható tudással rendelkező szabad ex-kviddics játékost, hogy valaki a horgomra akadjon? Vagy hogy sorba kell állnia a küszöbömön, hogy meghallgathassa az ajánlatomat? Persze sokkal jobban érezném magam, ha ilyen kelendő lenne ez az edzői poszt, de aligha van így. De még mielőtt sarkon fordulna a morgást követően, előzékenyen betessékelem. Már mindegy a szőnyegnek, nagyjából ott törli belé a lábát, ahol nem szégyelli. Ha Linda látná, biztosan addig tépné a fülcimpáját, míg ki nem bújna a cipőből. Méghozzá önszántából. De ráérek akkor sopánkodni a viselkedésén, ha már aláírta a papírt. Sőt, minden máson ráérek akkor agonizálni. - Te lennél a jó dolog? - mormolom az orrom alatt kétkedve, de amit kimondom, meg is bánom. Nem egy kiadós veszekedéssel akarom levenni őt a lábáról, sokkal inkább a zsíros szerződéssel, amit szándékomban áll perceken belül aláíratni vele. - Ő nem sza.... - kezdem kijavítani, de mély levegőt vége nem fejezem be a mondatot. Alighanem ki sem tudnám mondani ezt a jelzőt az öcsémre asszociálva, és ha már itt tartunk, neki sem kéne így beszélnie róla. Majd később ezt is helyre teszem. - Az öcsém.. Iskolában van. - követem a tekintetét a családi képek felé, majd mielőtt még azt venné a fejébe, hogy végig is taperolja őket, elveszem előle a képet, mintha a legféltettebb kincsemet szerette volna megkaparintani. - Ülj le.. - kínálom hellyel, leginkább abból a megfontolásból, hogy a kanapén terpeszkedve aligha tehet kárt bármiben is, már a kárpitot leszámítva. Miért egy ilyen alak a kedvence, Merlin? - Te voltál... vagyis vagy a kedvence.. Biztosan találnék mást is, akit nem kéne győzködni, hogy írjon alá velem szerződést. De értékelhetnéd, hogy megkerestelek és ... - végül a meggyőző beszédemet nem fejezem be, ugyanis nagyjából ennyi, amit értékelhetne. A tegnapi nap nem sikerült túl jól, ezt mindketten tudjuk, és nem, nem kell rá emlékeztetni, hogy végül is ő rángatott ki a bajból. - Oké, most is jó vagy.. Lehet, nem tudom. Ha az öcsém azt mondja, akkor biztosan van benne igazság.. - hintem el neki óvatosan, hogy még véletlenül sem neki hiszek, pedig éppenséggel hihetnék neki is, de jelenleg 1-1 az állás. Egyszer átvágott, másszor kihúzott a pénzsóvár banda karmai közül. Nehéz így dönteni. - Az öcsém a Roxfortba jár. Mégis mit gondoltál, hogy majd ő fog hazajönni, hogy veled edzhessen? - nézek rá egy kicsit elképedve. - Nem elég az, ha nyáron eddz.. Folyamatosan szükség van rá. Arra gondoltam, hogy minden második hétvégén, de ezt még megbeszélhetjük. Persze állom a szállás és a vonat költségét is. - óvatosan fogalmazok, még nem kell tudnia, hogy ezt a fajta életmódot, amit jelenleg folytat, nem kívánom támogatni a jövőben. Bár talán okosabb volna már jó előre tisztázni vele. Egyelőre még csak annyit tudok, hogy érdekli a dolog, máskülönben nem vette volna a fáradtságot, hogy idáig jöjjön. - Játszik.. Nem béna, csak... Azt hiszem több idő kell neki, hogy rögzüljenek bizonyos mozdulatok és talán egy kicsit.. Na jó, fogalmam sincs mi baja van, de játszani akar. A válogatottban is.. Csak tedd meg, hogy megtanítasz neki mindent.. - sóhajtok nagyot. Mit szépítsem? Sosem tudtam sokat erről a sportról, nem is szerettem különösebben, az öcsém viszont imádja. Ez az élete, és ha már ilyen sors jutott nekünk, nagyon szeretném, ha mindent megkaphatna, amit csak megálmodik. Amíg pedig rajtam múlik, addig ez így is lesz.
Vendég
Hétf. Ápr. 06, 2020 9:06 pm
Travis & Gwen
É
n magam is felvonom a szemöldököm a kérdésére. Remélem, hogy erre nem kell válaszolnom és csak poénból kérdezte. Dehogy kérdezte abból, hát a vak is látja, hogy férfiember rég vette őt kezelésbe. Csak az hiányzik neki, semmi más. Ki más lenne a jó dolog, ha nem én? Már csak jobban meg kellene növesztenem a szakállam, én lennék a minden lében kanál Mikulás is. Nem tudok megálljt parancsolni idebent sem magamnak. Ha a szivart el is oltom, azt had engedjem már meg magamnak, hogy úgy viselkedjek, ahogy egy erősen kocsmázott gavallérhoz illendő. Pofátlanul sétálok be és veszem, vagyis venném alaposabban szemügyre a képeit. Oké, ha azt nem, akkor a holmijait, amik mellette vannak. De csak nem engedi, hogy érvényesüljek. Ejnye Honey, hát ezt meg mire véljem? Értetlenkedve és némán habogva dobom le a hátsóm a kanapéra. De még milyen kényelmes egy darab ez is, biztos méregdrága volt, ahogy minden itt ebben a házban. Le sem tagadhatná, hogy dúskálnak a galleonokban. Lazán eleresztem a lábaimat a dohányzóasztal alatt és erősen visszafojtom a késztetést, hogy felpakoljam rá a lábaimat. Nem, sajnálom, tévedni emberi dolog. Máris fent vannak a praclik és úgy figyelem kényelmesen hátra dőlve. Győzz meg, Honey! Akármennyire is igyekszem minden szavát lesni, nem belevágni, ő megakad. Lehet az a fürkésző tekintet az oka, igen, biztosan az. Aztán csak maradjunk annál, hogy igazából kár lenne folytatnia. Mit tehetne hozzá, hogy meg akar kenni? Mert máshogy nem tudnám ezt hívni. Félreértés ne essék, én aztán élem nagyon. - És hogy megvendégelsz? - újfent felvonom a szemöldököm, miközben sunnyogó mosolyt küldök meg felé. - Oké, először is. Jó vagyok. Akkor kötök szerződést, ha ezt soha nem vonod kétségbe. - én vagyok, aki feltételeket szab, élek a lehetőséggel, hogy elbizonytalanodik. Vagy legalábbis én így veszem észre a viselkedéséből. Tart tőlem, attól, hogy sikeres lenne ez az egész? Akkor ne kössön szerződést. - Ha félted a pénzed, hogy nem térül meg, akkor tárgytalan, amiről beszélünk. - jelen pillanatban úgy érzem, ebben rohadtul igazam van. De menjünk csak tovább, igazából a többi dologgal nincs kifogásom. És nem véletlenül nem kérdezem meg, hogy mennyi az annyi. De azért igen csak elnyúlik a képem, amikor közli, hogy nekem utazgatnom is kellene. - Aztán mit mondjak a repüléstan tanárának, hogy azért vagyok itt, mert ő szarul tanította meg seprűre ülni? - hitetlenkedve tárom szét a karjaimat. Arra van a sok edzés és az óra, hogy kitanuljon mindent. Ha a gyerek nem elég jó, akkor nincs mit tenni. - Ha istenadta tehetség, akkor beveszik, ha nem, akkor nem. Mondjuk... láttam már olyat, hogy valakit kemény munkával betámogattak játékosnak. Más kérdés, hogy gyors és csúfos véget ért a karrierje. Ezt is bevállaljátok? - immár elgondolkozva a szakállamat kezdem el simogatni. Eszembe jut még egy apróság is. - És te miért akarod ennyire a gyerek segge alá tolni a karriert? Nem úgy látom, hogy rajonganál ezért a sportért. Mi több...
Vendég
Csüt. Ápr. 09, 2020 11:11 pm
waiting for a miracle
Hiú ábránd azt remélnem, hogy idebent majd tud viselkedni. Legalább azt a csúf kalapot levette a fejéről, de ennél többet nem véshetek a számlájára. Mintha arra játszana, hogy minden apró mozdulatával felborzolja az idegeimet. Nehéz elmenni szó nélkül amellett, hogy máris úgy viselkedik a nappalimban, mintha otthon terpeszkedne. Nem mondom, hogy nem emeli meg a vérnyomásomat. - Pardon... - nézek a lábaira jelentőségteljesen, melyeket épp a szemem láttára pakolt fel a kristály dohányzóasztalra. Még a hideg is kiráz tőle, de magamhoz képest nyugodtan intézkedem abban a pillanatban, mikor realizálódik bennem, hogy nem fogja elvenni őket egy csúnya pillantásomra. És bizony erre gyorsan rájövök mindenféle segítség nélkül is. - Kérlek vedd le a lábad az asztalról. Nem lábtartó! - próbálom kedvesen megoldani a helyzetet két mély lélegzet után. Nem venné ki jól magát, ha azonnal a kipenderítésével fenyegetném meg, ahogy egyébként tenném, ha nem akarnám, hogy megfontolja az ajánlatomat. De akarom, az viszont nincs ínyemre, hogy kénye-kedve szerint játszadozik velem. Mindennek van határa. - Jelen pillanatban nem vagy vendég.. De nos.. Kérsz egy teát? - teszem fel a kérdést. A teavíz már felforrt nagy valószínűséggel, így csak pillanatokra kellene kiosonnom a konyhába érte. Hosszabb időre nem hagynám őt magára, még a végén mindent összetaperolna. Még mielőtt azonban jó vendéglátóvá válhatnék, egy pillanatra lefagyok. A hanglejtésén, mi máson? Mintha ő találta volna fel a kviddicset, minimum olyan hangon szól hozzám. Rendben, Cromwell megérdemli, hogy a kedvence eddze, semmi kétségem. Na de én hogy fogom elviselni, hogy ez a barbár ember egész nyáron a kertben lófrál majd? Merlin se tudja... - Legyen.. - nyugtázom az első kört, holott még azt sem tudom, hogy lesz második. Erre nem egészen voltam felkészülve. Pedig sejtettem, hogy nem lesz egyszerű egyezkedni vele a tegnapi után. - Ezt nem várhatod el. Nekem te egy befektetés vagy az öcsém jövőjébe. Minden befektető félti a pénzét, hiszen minden beruházás kockázatos... Évek óta nem játszottál, de azt mondják a véredben van.. Ugyanakkor sokan állítják az ellenkezőjét is. Én a saját szememnek hiszek, és annak, ha megtérül a pénzem. Nem tudhatom előre, mennyire lesz jövedelmező ez az egész... - osztom meg vele a véleményemet, bár nem kérdezte. Tudok engedni, de neki is muszáj lesz lenyelnie egyet s mást. Példának okáért azt, hogy látni akarom a fejlődést a gyereken záros határidőn belül. - Azt mondasz neki, amit akarsz.. - vonom meg a vállam, de gyorsan át is gondolom, mert nem biztos, hogy az lenne a legjobb a számunkra, ha valóban kimondaná, amint akar. Sőt, szinte biztos, hogy sokkal jobb lenne, ha mindannyiunkat megkímélne tőle. - Mondd neki, hogy az edzője vagy. Ez ellen ugyan nem lehet kifogása.. - ajánlom neki a legkézenfekvőbb megoldást. Máskülönben nem tart sokáig küldenem a repüléstan-tanárnak egy baglyot, hogy tisztázzam előtte a helyzetet. Bár ez egyértelműen nem fordulhatott meg a fejében. - Cromwell karrierje nem ér majd csúfos véget. Arról én gondoskodom.. - hárítom el ezt a lehetőséget. Még hogy vállaljuk-e. A frászt, megvan hozzá mindenünk, hogy befutott játékos legyen, csak egy jó edző kell mellé. Még mindig erősen kétlem, hogy ő lesz a megfelelő alak erre a posztra, de adok neki egy esélyt. - Én nem is szeretem, a repülést sem. Sosem rajongtam érte. De ez nem az én álmom. Csak... Mindent meg akarok adni neki, ami az erőmből futja. Ez talán csak nem bűn... - nézek rá átható pillantással. Merje csak azt mondani, hogy ezzel ártok neki a legtöbbet. Végighallgattam már a régi családi barátoktól, hogy nem feltétlenül kell mindenáron ragaszkodni az eredeti elképzelésünkhöz. Pedig igen. Kell. Főleg, ha valaki annyi veszteséget szenvedett már el, mint mi.
Vendég
Pént. Ápr. 10, 2020 3:29 pm
Travis & Gwen
R
ég volt már, hogy az ilyenhez hasonló házba betettem volna a lábam. A szüleimé is rendesen puccos, de ami azt illeti, azóta nem láttam őket, hogy apám arcáról csak úgy virított a megvetés, amikor a botrány után hazamentem. Szóval ja, most kiélvezem minden pillanatát, hogy egy ilyen kacsalábon forgó kastélyba tettem be a lábam. Mellékesen közben roppant jól szórakozok azon, hogy Honey - mert én mostantól csakis így fogom hívni őt - majd' megpukkad mérgében. - Hm? - kérdezek vissza a pardonjára, de igazából egészen ügyet sem vetek az egész szituációra, amíg szóvá nem teszi a sérelmét. Egy nő ha bántja valami, inkább mondja, mint vágjon grimaszokat, hátha esetleg teljesen véletlenül észreveszem azt. Szóval ja, jobban bírom azt, ha egyenesen és nyíltan megmondják. Mert értek én a szóból, meglepettséget színlelve pakolom le a lábaimat az asztalról és még meg is törölgetem a lábam helyét. - Ó, bocsánat, szóval ez gond. Nincs semmire sem ráírva, hogy hagyd érintetlenül, nehogy használtnak tűnjön. - vállat vonok, úgy dőlök vissza a háttámlának. Tényleg olyan ez a ház, mintha soha semmihez nem nyúlnának hozzá. Én esküszöm kinézem azt ebből a nőből, hogy mindent rendre helyre igazít abban a pillanatban, hogy hozzá értek. - Nem kösz, söröd nincs? - ismételten mintha foghegyről vetném oda a kérdést magát. Nem rajongok a délutáni és semmilyen időben tartott teázásért. Ha már a halálomon vagyok és megveszekedett taknyos medvévé válok, akkor leerőszakolom a torkomon egy kis mézzel. De még mindig az alkohol fertőtlenítő szent hatására esküszöm. Nem tetszik ez a nagy fokú bizalmatlansága felém. Mi a búbánatos manóért hívott ide, hogy ezt a képembe vágja? Mert akkor tényleg sajnálom az időt rá pazarolni. Hát ha még ezért be is olvasna. Már látom magam előtt elképzelve, ahogy lilul az arca, de vesz egy nagy levegőt és mintha lenyelné a szavait. Gyerünk kisanyám, akkor nyomassad! Helyette egy diplomatikus választ kapok, amitől a szőr is feláll a hátamon. Igen, az ilyen dumától kerültem padlóra, az ilyen dumától rohanok világgá, mert mindenki ezt használja, aki csak kicsit is hazug. Nem mondanám, hogy ő az lenne, de gyűlölöm az ilyen válaszokat. Rendezzük le, ordibáljuk ki magunkból és meg van oldva. Megforgatom a szemem. - Szóval ha úgy vesszük, azért hívtál ide, azért kerestél fel, hogy megmondd, hogy te hallottál ezt is, meg azt is, de igazából nem bízol abban, hogy én át tudnám adni a tudásomat az öcsédnek. Akkor fogalmazzunk világosan. Ez az üzlet az öcséden áll vagy bukik, mert csak hogy tisztába rakjuk a gyereket, a világ legjobb edzője sem tudja a világ legszerencsétlenebb játékosát pályára állítani. De azt mondod tegyünk egy próbát. Nem tudom, nekem ez így nem tetszik, bűzlik az egész. - vállat vonok egy kissé sértettséget színlelve. Mintha már jó előre én tehetnék arról, hogy a pénze csak elhullajtott vacak lesz. Azért elég meredek megoldás az, hogy én elmenjek a Roxfortba órát adni egy suhancnak, amikor ott a repüléstan tanára. Bár biztos olyan, aki vagy nem tud egy jó ajánlólevelet adni egyik csapatnak sem, vagy csak nem foglalkozik, esetleg nem képes fejleszteni őt. Egy biztos, én nem vagyok jó ajánlólevél ehhez. Még a végén tényleg meggondolom magam, mert mint ahogy azt szokás... - Akkor nem én vagyok a ti emberetek. - látom rajta, hogy kínlódik, egyre jobban elbizonytalanodik minden egyes megjegyzésemre és kérdésemre. Hogy akarja akkor ide bízni azt a gyereket? Én sok minden vagyok, aljas, mocskos, lókötő, de szélhámos sohasem lennék, olyan pedig főleg nem, aki a semmire nyerészkedik másokon. Mégis mi a garancia arra, hogy ha ide jövök edzeni, nem azt látom majd rajtuk, hogy elégedetlenek? - Szóval keress meg egy másik seggfejet, aztán csapassátok. Megkíméljük egymást előre a kellemetlen percektől. - kelek fel ezúttal és a kalapot is már a tenyerembe igazítom, hogy felvegyem.
Vendég
Pént. Ápr. 10, 2020 4:47 pm
waiting for a miracle
Nem vagyok túlzottan jártas a vendégfogadásban, Linda biztosan jobban csinálná nálam, és ha rajta múlna már rég szerződést írt volna alá ez a fickó. Valamiért mesterien ért a lelkekhez, főleg a férfiakéhoz, csoda, hogy nem kelt még el. Vagy nem is annyira? Ha most itt lenne, az volna Cromwellnek igazán nyert ügy. - Nincs szükség arra, hogy ráírjam bármire is.. - mert a vendégeink maguktól is tudják. Bár utóbbit nem teszem hozzá, nagyon ott lóg a levegőben, kimondatlanul. De mégis mintha megtettem volna, a pillantásom most is árulkodó. - Köszönöm.. - Nem térek napirendre a viselkedése felett. Vajon mindig ennyire bunkó vagy csak engem tisztel meg ezzel? Bizonyára sikerült rá mély benyomást tennem a minap, más magyarázat nem létezhet. Szeretném hinni, hogy nem az anyatejjel szívta magába ezt a stílust. Na meg, hogy nem ezt adja majd tovább az öcsémnek, ha végre eljutunk addig. - Söröm? Nem, sajnálom, az nincs.. Gyümölcslé, egy kis mézbor.. - sorolom, bár nyilván egyikre sem lesz vevő azok után, hogy mennyire elhúzta a száját a tea hallatán. De bármennyire is nagy szívfájdalma, ez itt nem egy kocsma, ahol elé csapnak egy piszoktól opálos korsónyi keserűt. Ez itt a nappalim. Jobban mondva csak részben az enyém. - Azért hívtalak, mert játszottál a ligában, mert éveket húztál le több csapatban, több poszton is és mert jelenleg nem dolgozol sehol. Az öcsém évekig szurkolt neked, ott voltunk a Falmouth Falcons utolsó meccseinek egyikén is. Ott voltam az öcsémmel és végig rettegtem, hogy egy túlsuhintott gurkó betöri a fejét.. Vagy az enyémet.. Láttalak játszani az Arrowsnál is. Nem értek ehhez a sporthoz, nem is szeretem - mindkettő igaz. Ezért kell a te tapasztalatod.. - közlöm vele nyomatékosan. Tudok róla néhány dolgot, ennek ellenére nem állítanám, hogy mindenben helyesek a meglátásaim. Az viszont biztos, hogy jó játékos volt. A botránytól eltekintve, de ha a sejtésem nem csal, azt ő is kitörölné a szépen ívelő, majd kudarcba fulladó karrierjéből. Itt van a markomban.. Itt van, fontolóra vette az ajánlatot, fontolóra vette, hogy nekem dolgozzon. Nem csúszhat ki az ujjaim közül. Nem hagyhatom. És nem okozhatok csalódást az öcsémnek sem. - Nézd Travis, nem kedvellek. Úgy látom, te sem engem. Ez eléggé nyilvánvaló. Nem ismerjük egymást. Ezen nem is kell változtatni. De beszélj vele, találkozzatok.. Tegyetek pár próbakört, nézd meg mit tudsz belőle kihozni. Ez egy jó ajánlat, te is tudod, másképp nem lennél most itt. Az öcsémnek ez fontos, ezért nekem is az.. Nekem nincs másom rajta kívül, ezért létfontosságú, hogy boldognak lássam.. Ezért ha téged akar, akkor én is téged akarlak.. - nyelek nagyot, mert mélyen belül tudom, hogy itt követem el az első hibát. Betekintést engedek neki a lelkem egy piciny szeletébe, amivel rútul visszaélhet. Nem is várok mást egy lecsúszott piástól. - Ha nem akarsz maradni, tudod merre van az ajtó.. - állok el az útjából. Nem fogom kikísérni. Mégis mit tehetne? Ellopja a vázát az előtérből? Ugyan már.. Könyörögni pedig nem fogok neki, hogy hallgasson meg és fogadja el a pénzemet. Mégis mit vár még? Tömjénezést? Ennél többre tőlem nem számíthat. Így is jóval többet adtam ki magamból, mint ami tervbe volt véve. Minden esetre nekem most innom kell egyet, és nem vagyok benne biztos, hogy a tea kellően megnyugtatja az idegeimet.
Vendég
Pént. Ápr. 10, 2020 9:04 pm
Travis & Gwen
R
áírni bármire is? Már micsodát, hogy ne nyúljak hozzá? Nem hiszem, hogy bárki is a homlokomra írta volna azt, hogy amihez hozzáérek, az ripittyára törik. De nem várhatom el egy tejben és vajban fürösztött boszorkánytól, hogy ezt feltételezze rólam. Igen, rólam, aki akár öltözködhetne a kukából is, lakhatna a híd alatt is. Biztosan ő is ezt feltételezné rólam, ahogy már mások is megtették. Na nem kell itt az önsajnálat, gondoljon rólam azt, amit csak akar. Lehet, hogy durva vagyok, de figyelmetlen semmiképp. De azért készségesen leemelem a lábaimat azzal az apró megjegyzéssel, ami szinte kikívánkozott belőlem. Most miért, had leljem már én is örömöm valamiben, ha ő így tesz az előítéletességével. Mi más lenne ez, ha nem előítéletesség? De ha már udvariasságról van szó, abból csillagos hatost is kaphatna, mert nem fennakad azon, hogy én sört kérek, csak a magyarázatot kapom arról, hogy nincs. Sebaj, van ellenben mézbor, amit szívesen megkóstolnék, ha tényleg lehetővé teszi. Tényleg hagyná, hogy megcsapoljam azt a készletét? Elvégre szeretek inni, nem is keveset. Néha csak így lehet kibírni, két lét között lebegve boldogan. Na nem az a részegebb fajta lennék, aki a saját hányásában fetreng a kocsma előtt. Neem, én a jó kedélyű, beszólogatós vicces fickó vagyok. Aki mellett mindannak kellemetlen, aki velem van. - A mézbor! Az jó lesz, de ne kis pohárban hozd. - máris úgy érzem magam, mint egy vendég, nem tehetek róla, hogy ha valaki a vendégszeretetével kényeztet, akkor bizony könnyedén hozzá szokok a kényelemhez. Elakad a szavam a válaszára. Ó, valóban? Ennyire utánam kutakodott? Oké, nem nehéz, sokáig nagy híre volt, honnét hová mentem, hány évig játszottam a válogatottban a nemzeti színekben. Arról nem beszélve, hogy tényleg igaz lehet, amit állít. Szóval ennyire megszállott az öccse, ő pedig képes volt végig ülni a meccset. Vele. Csak hogy engem nézzenek. Az akkori önmagam köszönőviszonyban sincs a mostanihoz és emiatt egy kis szégyenérzet bekúszik az elmémbe. De most amúgy miért kellene szégyellnem magam, a történtek miatt? Vagy mert nem tudtam összeszedni magam? Igen, gyenge voltam, gyarló ember és kényelmesebb mindig menekülni, mint szembenézni mindazzal, ami akkor térdre kényszerített. És nem hagyja abba. Csak nem bír a szájára ülni, én pedig még mindig csak nem veszem fel a kalapot. Emelem ugyan a kezem, mégis megáll a mozdulatban, hogy észrevétlenül is leeresszem csak úgy magam elé. Úgy érzem, hogy nyert. Mert most először nem szavakkal vagdalkozik, hanem miértekkel, most először elhiszem, hogy tényleg fontos ez nekik. És most először megmozdul bennem valami. Talán az emberibb mivoltom egy szikrája. Mert talán én is el akarom hinni, hogy bennem van még valahol. Régen nem okozott gondot örömet okozni egy rajongómnak, a kölyköknek főleg. Most pedig félnek tőlem, mert nagy vagyok, otromba és szőrös. - Oké, biztos, hogy ezt akarod? - kérdezek vissza komolyan. Most ebben nincs semmi vicces, sem abban, hogy megálltam, mint egy merev szardarab, ahogy abban sem, amikkel az imént megbombázott. - Na jó, virítsd azt a papírt Honey. - teszem le végül a kalapot a dohányzóasztalra. Addig kössük meg, amíg meg nem gondolom magam, mert utána aztán tényleg kilépek azon a retkes ajtón és elviharzok a picsába. - Remélem, hogy a kis seggdugasz ér annyit, amennyit a te szavad az előbb. Hol az a mézbor? Koccintani akarok.
Vendég
Vas. Ápr. 12, 2020 8:41 pm
waiting for a miracle
Mikor megérett bennem az elhatározás, hogy megkeresem, számoltam azzal a ténnyel, hogy nem lesz egyszerű rábírni őt erre az egészre. Nem hallottam róla sok jót, mégis megfogadtam magamnak, hogy minden lehetséges módszert bevetek annak érdekében, hogy végül igent mondjon az ajánlatomra. Nem vagyok benne biztos, hogy nem fogom megbánni, hogy mint mindig, most is tartom magam az elveimhez. Jelen pillanatban mindösszesen annyit tudok róla, hogy nem veti meg az alkoholt, sőt, úgy tűnik, hogy most is szívesen hódolna ennek a szenvedélyének. Épp nem nézek rá, de le merném fogadni, hogy felcsillannak a szemei a mézbor puszta említésére is. Nem lep meg, apának kivételesen nagy gyűjteménye volt a ritka borokból, a pincében még mindig szép számmal fekszenek a palackok. Anyával gyakran kortyolgattak esténként a minőségi fajtából. De most komolyan hagyjam itt egyedül, hogy ital után kutassak, mikor épp azt fontolgatja, hogy csak úgy lelép?! Egy rövid pillanatig azt hiszem, hogy minden hiába és nem jó ötlet lelkiismereti kérdést csinálni az ügyünkből. Aztán bevillannak a tegnap esti események és az, hogy kihúzott a bajból. Nem olyan rossz ember ő, mint amilyennek gondolom. És bár nehezemre esik ennyi mindent megosztani vele, ez még mindig töredéke annak, ami az életünk során velünk megesett. Talán nem is elég ahhoz, hogy meggyőzzem, de az én készségességemnek is vannak határai. A megnyerése érdekében pedig nem fogom kiadni a családi tragédiánk részleteit. Nem szánalomra van szüksége az öcsémnek, hanem egy erős kezű edzőre, aki kellően szigorú, de emellett tudja is, hogy mit csinál. Csak azt nem tudom, kit keressek meg ezzel a lehetőséggel. Hogy ki az, akinek van rá ideje, szakértelme és képes is lennék megdolgozni annyira, hogy tetsszen neki az ajánlat. Lélekben már egyértelműen elengedtem ezt a kérdést és fel vagyok készülve rá, hogy valami ízléstelen megjegyzéssel távozóra vegye a figurát. De tartogat még meglepetést. - Ezt akarom.. - emelem fel a pillantásom rá, talán még egy kicsit ki is húzom magam, ezzel tanúbizonyságot adva a sziklaszilárd elhatározásomnak. Vegyen csak komolyan. Nem azért koptattam a számat ennyit, hogy őt szórakoztassam. - A szerződést? Most? - Hát jó, rajtam ne múljon... Bár nem számoltam azzal, hogy ezt az üzletet még ma este nyélbe üthetjük, így némi keresgélést igényel, mire megtalálom. Izgatottan nyújtom át neki a papírt és várakozva nézek rá. - A bor! Hát persze.. Hozom, máris hozom. Csak egy pillanat.. - megilletődöttségemben hirtelen még az irányt is elvétem. Zavaromban azt sem tudom eldönteni, hogy a bort vagy a poharakat hozzam-e először. Végül a lábaim a pinceajtó irányába erednek meg. A fények felgyúlnak a jöttömre, bevilágítják a sötét helyiség legkisebb zugát is. Rég voltam ugyan idelent, hiszen nem sűrűn akad társaságom, akivel italozhatnék, mégis pontosan tudom, hogy melyik üvegért kell nyúlnom. Ritka, kellemes, lágy ízű és különlegesen finom. Nem a pince legdrágább bora, de garantáltan nem lehet rá panasz. Sietve viszem hát, hogy mintegy ezzel pecsételődjön meg a kettőnk közti egyezség. - Kinyitnád? Azt hiszem gyakorlottabb vagy benne.. - teszem hozzá, de ezúttal minden maró gúny nélküli megjegyzésnek szánom. A konyhába fordulva pedig magamhoz veszek két kristálypoharat, azzal térek vissza a nappaliba. Csak nem képzeli, hogy vizespohárban kínálom borral?
Vendég
Kedd Ápr. 14, 2020 3:13 am
Travis & Gwen
N
em tudom, esküszöm, hogy mit lát bennem, abban sem lehetek egészen biztos, hogy őszintén a saját felelőssége tudatában jelenti mindezeket ki. Persze, hogy abban, hisz felnőtt. Javarészt tényleg jól esik faszfejnek lenni, mert egy ilyen puccos házat biztos sok pénzt összeharácsolók lakják, azok pedig általában seggfejek és megérdemlik. De nem is tudom, ő mintha kilógna ebből a sorból. Mintha azt súgná a józan eszem - igen, olyan is van -, hogyha ezzel szembesíteném, vérig sértődne és közölné, hogy Merlinre, ez nincs így. De komolyan, egyszerűen annyira naivnak látom, vagy egyszerűen nagyon jól színészkedik, hogy már-már megsajnálom és arra jutok, megkímélem őket magamtól. Az istenit, ne kezdje el nekem magyarázni, hogy miért van szüksége az öccsének a segítségemre és min mentek át. Nem a jótündér keresztanya vagyok és ez itt kurvára nem a mesék világa. De bassza meg azért csak használ valamit mindaz, amit mond, mert tényleg fontolóra veszem az ajánlatát. Hazudnék saját magamnak is, ha azt mondanám, hogy pusztán poénból jöttem ide, hogy a cirkuszt végigzongorázva az arcába vághassam, hogy nem, sajnálom de nem vállalhatom el az edzést. Mert ennyi időt már igazán eltölthettem volna bármelyik kocsmában is hasznosabban. Mondjuk kezdhettem volna helyreállítani a megtört hírnevem abban a koszfészekben, ahová ő is betette a lábát. De egyszerűen annyira esendő volt, tényleg. Szóval ja, lehet a bátorsága miatt, amiért szinte elrikkantotta magát a Zsebpiszok-közben, de fontolóra vettem az ajánlatát és érdekelt ez az egész ahogy csak van. Még egyszer felteszem neki a kérdést, most még elszaladhat előlem és minden olyan faszság elől, ami én vagyok vagy hozzám tartozik. Tényleg nem viccelek. De nem sikerül megmentenem magamtól. Most már én is komolyan bólintok, kék íriszeimmel pedig keményen fixírozom őt. Ide vele a papírral. - Ühüm. - bólintok aprót, hogy nyomatékosítsam. Mivel az anyám kínjával? Még mindjárt kiderül, hogy nem is gondolta komolyan vagy nem számított rá, hogy elfogadom és nincs is semmi ilyen szerződés. De persze hamar előkerül, én pedig gondosan áttanulmányozom. Csak semmi apró betűs, nem akarom megszopatni magam, ha ez megint egy újabb vicc. Szeretnek rajtam élcelődni az emberek és már nagyon sokszor kihasználták a jóindulatomat. Nem is tudom, hogy utoljára mikor bízhattam igazán másokban. A rokonaim egy része is elfordult tőlem vagy vércikinek gondolja a velem társalgást és ünnepezést, talán csak a húgom az, aki gyakorta megkeres és némi józanságot ver a fejembe. Nem találok semmi kivetnivalót benne legnagyobb meglepettségemben, így rögvest alá is írom azt a papírt. Oké, innét már akkor nincs visszaút. Mire visszatér, már a papír is aláírva várja, én pedig az üvegre cserélem azt le. Komótosan elolvasom a címkét, arcomra pedig földöntúli öröm ül ki. Hát micsoda gyönyörűséget hozott ő? Vajon van még ilyen kicsike odalent a többinél? Gondolom... a pincében. - Ki, persze. - azon már ne múljon. Ezt már puszta kézzel is kivarázsolok. A dugóhúzó mugli hülyeség, minek az ha az ember tenyerében rejlik az ereje? Könnyedén kicuppan a parafadugó és már töltöm is ki a két pohárba. - Akkor a szerződésre. Meg az öcséd karrierjére, Honey. - el sem hiszem, eladtam a lelkem egy ficsúr taníttatására. De legalább finom a bor, mert nem tudok vele betelni. Hamar lendül a második pohárnak való is. - Ez a vityilló valami családi örökség? - pofátlanul kérdezem meg, mert valahogy túl fiatalnak tartom őt ahhoz, hogy két nap alatt felhúzzon ilyesmit magának. Ahhoz tényleg nagyon dörzsöltnek kell lenni, amit még mindig nehezen nézek ki belőle. - Egyébként az egyik pózna nincs rendesen a helyén, nem egyforma távolságra állnak egymástól.
Vendég
Kedd Ápr. 21, 2020 10:25 pm
waiting for a miracle
Legszívesebben inkább azt mondanám, hogy hagyjuk az egészet a fenébe és menjen szépen vissza oda, ahonnan jött - mert nem vagyok benne biztos, hogy az nem egy kocsma - én pedig hadd takarítsam ki a nappalit. Kezdve a dohányzóasztallal, amire feltette a koszos bakancsát. De nem teszem, egészen addig nem, míg a legapróbb esélyt látom arra, hogy talán, esetleg hajlandó megfontolni, hogy egyáltalán megnézze a szerződést. Aláírásról csak akkor lesz szó hirtelenjében, mikor egyik pillanatról a másikra számon kéri rajtam, hogy hol a papír. Hát hol lenne? Gondosan előkészítettem minden betűjét, hogy formailag és tartalmilag se lehessen benne kivetnivalót találni és eltettem. Mert nem hittem, hogy máris szükség lesz rá, de bizony mondom olyan gyorsan szedem elő, hogy meggondolni magát nincs is ideje. kapok az alkalmon, ha már egész eddig jártattam a számat és persze mert rosszul érezném magam, ha a tegnapi kaland teljesen hiábavaló lett volna. Meg is halhattam volna! Csak egy gyors kört ejtek meg a pincében, semmi teketóriázás. Talán egy kicsit tartok attól, hogy mire felmegyek elhoppanál a fenébe a falon csüngő képekkel és eladja a Zsebkoszközben.. De senki nem róhatja fel nekem, hogy bizalmatlan vagyok vele. Még csak most kezdem megismerni. Oké, persze, az életemet köszönhetem neki, nem kellene róla ilyeneket gondolnom. Le is teremtem magam érte. Teljesen felpörögtem, a kedvem sokkal jobb. De ha meglátja rajtam, hogy az előbbi besavanyodott arcomat a fülig érő vigyor váltotta fel, biztosan azt fogja hinni, hogy teljesen bolond vagyok. Épp megérkezem a poharakkal, mikor felbontja az italt, közben akarva-akaratlanul az aláírt szerződést figyelem. Hát nem én vagyok a világ legjobb nővére?! - Sosem hittem, hogy ezt fogom mondani, de... a kviddicsre! - koccintom a poharához a sajátomat óvatosan. Épp csak összecseng a két kristály hangja, finoman. Simogatja a lelkemet. Még azt is elnézem neki, hogy Honeynak hív. Most az egy alkalommal. Holnaptól más világ lesz, csak semmi Honey. - A nénikém háza. Hívhatjuk akár családi örökségnek is.. - rántok vállat. Igazából az ingóságokon és a vagyonon kívül nem sok mindenünk van. De nem óhajtom beavatni őt a családi dolgainkba ilyen mélyen. Elég azt tudnia, hogy van elég pénzünk, hogy finanszírozzuk őt hosszú távon. - Akkor tedd jó helyre.. - jelentem ki egyszerűen, mintha ez magától értetődő lenne. Nem, én ebbe nem szólok bele, nem is értek hozzá. Csak akkor lesz hozzá egy-két keresetlen szavam, ha nem tetszik, ahogy az öcsémmel bánik. Majd megtanulja, hogy ebben a házban én vagyok a főnök. Meg talán azt is, hogy az öcsém képes egy mosollyal levenni a lábamról, de ez nem minden férfi kiváltsága.
Vendég
Pént. Ápr. 24, 2020 1:06 am
Travis & Gwen
G
ondolhatnám azt is, hogy ez a nő egészen megzizzent. Először undok velem, majd megpróbál lefizetni, bajba kerül, de azért ajánlatot tesz. Aztán ha még mindez nem elég, akkor veszem a fáradtságot és eljövök ide, de még mindig látom, hogy vívódik magában. Mit akarok? Nem azt, hogy könyörögjön. De csak egy kicsit is próbálja meg elhitetni velem, hogy ez neki tényleg fontos. Csak egy apró őszinte gesztusra vártam, hisz mi másért volt ez az egész színjáték? Naná, csak blöffölök, nem vagyok ekkora gusztustalan paraszt. Na jó, de, egy kicsit talán mégis. Otthon is pont ennyire felbaszom a lábaimat az asztalra és vígan megvedelek egy húzásra vagy három üveg sört. Mit csináljak, ha jól esik? Ha nincs másom, csak ezek a habos szőkék? Vagy barnák, attól függ. Elnyúlt ábrázattal nézek csak utána és közben azon gondolkozok, hogy most a szerződést hozza nekem vagy a piát? Vagy mindkettőt. Szerencsére mindkettőt, mert ezt a száraz szöveget esküszöm nem lehet végigolvasni öblögetés nélkül. Úriember leszek és elfogadom a piát. Mindegy milyen, van benne alkohol. Bár a többsége lónyál a kesernyés arany nedűhöz képest. - A kviddicsre! - ismétlem el kicsit sem visszafogottan. Erősen akarnék koccintani, de amikor megpillantom, hogy nem akármilyen az a pohár, inkább megvárom, hogy hozzázümmögtesse az övét az enyémhez. Atya ég, majdnem elhoztam a világvégét. De annál szomjasabban döntöm le a piát és elismerő hümmögéssel meg is állapítom, hogy. - Ez jó. Igen jó. Állatira jó!- ritkán iszok egyéb alkoholt finomat, de ez tényleg minőségi. Merész vizekre evezek azért néhány megjegyzésemmel. De nem is én lennék, ha a pofámra tudnák ülni. Sohasem ment, az önkontroll nem az erősségem. Amikor meccs volt, annyira beleéltem magam a gurkók elcsapdosásába, hogy egy meccs alatt kiterítettem három embert is. De Merlin látja a lelkem, hogy én bementem hozzájuk, hogy lássam, élnek-e még és legközelebb rájuk fér-e egy alapos gyepálás. - Tényleg? Oké. - még vissza is kérdezek, de akkor nincs visszaút. Kilépek az eltolható ajtón és a póznához sétálok. Ezek hárman itt egyforma távolságra kell álljanak. - majd azzal a lendülettel veszem is elő a pálcám és a nem jó helyen álló póznának szegezem. - Depulso! - azért rohadt nagy a cucc, kell a koncentrálás rendesen. De a pálcám végén feltörő kékes csóva nekifeszül az oszlopnak és épp annyit tolja odébb, amennyit szeretném. Jókora földkupacot tolva maga előtt, arról nem beszélve, mekkorát hagy maga után. - Ha már ez az örökségetek, akkor bánjatok vele csínján. - nem érdekel miért és hogyan. De nem lehetnek rossz emberek.
Vendég
Szer. Ápr. 29, 2020 11:51 pm
waiting for a miracle
Nehéz dűlőre jutnom magamban, jobban mondva magammal és félretennem mindenféle büszkeséget és belém nevelt elvárásokat, mikor szemben találom vele, meg a szándékával, hogy nem kíván részt vállalni a tervemben. Pedig valljuk be ez egy elég jó terv. Körülményes, persze, mint majdnem minden, amit csinálok az életben, de attól még használható. Előre elterveztem mindent. Mikor, hogyan, hova mennek, míg az iskola tart, aztán a nyári szünidőben sincs lazsálás. Ha Cromwell ezt akarja, rajtam aztán ne múljon. Időmet és energiámat nem sajnálva kerestem fel ezt a fazont, hogy én győzködjem őt, hadd fizessek neki jó sok pénzt azért, hogy csak annyit csináljon, amihez ért is. Elég nagy idióta lenne, ha nem vállalná el, de komolyan... Persze belegondolok abba, hogy anyáék valószínűleg másképp csinálnák ezt, de ők nincsenek itt, és nekem saját belátásom szerint kell terelgetnem az öcsémet. Sokszor vagyok engedékeny vele, de csak azért van, mert tényleg azt szeretném, ha teljesülnének a vágyai. Ha ehhez az kell, hogy Macmillan rázza őt gatyába, akkor részemről ez is rendben van. Csak nehogy megbánjam... Csak nehogy... A poharaink egymáshoz koccannak, boldogan iszom bele a borba abban a tudatban, hogy ezt a meccset bizony - kviddics ide vagy oda - én nyertem meg. Lassan kortyolok egy keveset a borból, kiélvezem a selymes ízét, de úgy látom ezzel egyedül vagyok. Mármint a mértékletességgel, hisz olyan gyorsan tünteti el a pohár tartalmát, hogy jóformán nyelni sincs időm. - Igen, ez egy kiváló évjárat... - mosolyodom el a reakcióján. Nem sokszor ihat ilyet, ha így meglepte, hogy.... Mi is? Hogy nem az a keserű vacak abban az opálos pohárban, ami ki tudja mikor látott utoljára tisztítószert meg szivacsot? Hát, ha azt várta, hogy itt hasonló színvonallal találkozhat, ki kell, hogy ábrándítsam. Én adok a minőségre. - Apám nagyon értett a borokhoz... - folytatnám, de végül nem fejezem be a gondolatot. Még mindig nem óhajtom beavatni semmilyen családi történetbe. Épp eleget tud ahhoz, hogy elvállalja a munkát. A többi jelen pillanatban egyáltalán nem része az egyenletnek. Ha rajtam múlik, nem is lesz. - Micsoda? Mármint most? - lépek utána, mikor meglátom, hogy az udvar felé veszi az irányt. Nem állítom meg ugyan, de igenis kíváncsi vagyok rá, hogy mit művel a kertemmel. Lindáéval. Mindegy. A tettek ideje következik, én pedig az ajtószegélynek támaszkodva figyelem a ténykedését. Meg kell állapítanom, hogy elég nagy disznóólat hagy maga után, de.... Elég menő. És voltaképpen én adtam neki szóbeli felhatalmazást, hogy azt csinál, amit akar. Úgy látom elég óvatosnak kell lennem, mert azonnal él a kínálkozó lehetőséggel. - És most? Elégedett vagy? - szegezem neki a kérdést, de közben a végeredményt szemlélem. Igazából láttam már pályát, nem is egyszer, de sosem érdekelt miért nem egyforma a távolság a póznák között. Így volt jól... - Mit szólnál hozzá, ha a tavaszi szünetben bemutatnálak titeket egymásnak? - vetem fel az ötletet, hogy mielőbb meg is tudjuk beszélni a részleteket. Persze nem azt mondom, hogy az ünnepnek abból kell állnia, hogy az öcsém össze-vissza repked a kertben, de tehetnek pár próbakört... Csak hogy felmérjék egymást, meg az erőviszonyokat. Megnyugodnék, ha látnám a dinamikájukat, mielőtt ráeresztek Cromie-ra az iskolában...
Vendég
Csüt. Ápr. 30, 2020 5:11 am
Travis & Gwen
N
ehéz ellenállni a jóféle piának, ha egyszer a kezemben foghatom. Nem arról van szó, hogy még soha nem ittam ilyet, hisz amíg ment a szekér, addig az apám külföldi útjai során beszerzett nektárokat döntöttem magamba literszám. Igaz, kevésbé nagy dózisban és kevésbé ész nélkül. Lecsúszott életem velejárója az alkohol és tudom, hogy nem igazán impozáns így megjelenni bárki előtt. De nem tudok lemondani róla akkor sem, ha meggebedek és akkor sem, ha tudom, hogy ezzel csak magamat égetem le újra és újra. Régen én is méregettem a piásakat, mostanra megértettem a miértjeiket és az egész életszemléletüket is. Szarni a világba bele, ha nem kellünk így a társadalomnak. Csakis ez az egy üzenete van az egésznek. Persze van, akinek reményt ad, bátorságot, egy kis boldogságot. Én csak élvezem, hogy úszok valami mámorban, ami kicsit is hasonló ahhoz az érzéshez, amikor szarrá vertünk mindenkit a pályán. Hiába, a vérem, a büszke és makacs vérem ragaszkodik ennyire a piához, nem én. - És mondd, bírod is az alkoholt vagy csak tartogatni szereted? - nem vagyok rest megkérdezni, bár nem sok közöm van hozzá. De nem tűnik olyannak, aki ha egy pohárnál többet is megiszik, képes lenne józan maradni. Bár aztán ki tudja, lehet, hogy a finnyás nyafka nőci felszíne alatt egészen más bújik meg. Ki vagyok én, hogy ítélkezzek fölötte? - Akkor egy valami máris közös bennünk. - erre az egyre büszke vagyok, hogy a faterom legalább olyan jól ért a piákhoz, mint én. Feltéve, hogy én a moslékot is megiszom, ő pedig aligha. De most nem is izgat annyira a téma, mert a kezébe nyomom az üveget és eltökélten lépek ki az üvegajtón a póznák irányába. Lefogadom, hogy az egész meg van bűvölve, hogy senki mugli ne láthassa. Elvégre ekkora batári nagy oszlopokat ki tudna rendesen elrejteni? Vagy mondjuk egy repkedő hülyegyereket. Inkább rendre intem a nem oda illő darabot, szinte centire pontosan. Én ne tudnám, hogy mégis mi merre hány méter? Höh, voltam már minden, fogó, terelő, ugyan hajtó meg őrző nem, ez utóbbi meg akkor sem lennék, ha annyira akarnék. De igazából már egyik sem. - Naná, ez már reális, megfelel a valós rádobásnak. Bár nem tudom, milyen poszton is van az öcséd? - lehet már mondta, de akkor rohadtul nem figyelhettem rá. Mindegy, nem is izgat, majd faragok belőle terőrhajgót. Azért a kérdésére nem számítok. - Nincsaza... - hát de nekem akkor dolgom van, ugyan már nem tudom, hogy mi, de dolgom van. - Vagyis persze, jövök és helyre pofozom a kis lúzert.
Vendég
Kedd Jún. 23, 2020 9:33 pm
waiting for a miracle
Rég bontottam már meg egy palackkal, valószínűleg rám van írva, hogy nem vagyok egy társasági ember. Nem kell ezen meglepődni, épp elég nekem az, hogy a Mungóban az emberekkel foglalkozom. Bár azért olykor jól esik beszélgetni valakivel, akit nem gyötör semmilyen nyavalya. Ha viszont jobban belegondolok, Travis nem az a kategória, akivel vígan leülnék a kanapéra borozgatni. - Megfelelő társaságban megiszok néhány pohárral, de.. Nem kétlem, hogy... a te szervezeted gyakorlottabb az alkohol feldolgozásában, mint az enyém.. - válaszolom egy kis hezitálás után. Nincs ezen mit szépíteni, láttam rajta tegnap épp eleget. Leginkább azt, hogy szeret sűrűn a pohár fenekére nézni. Ezzel viszont addig nincs bajom, míg nem az öcsém előtt teszi és nem hiteti el vele, hogy ez lenne a követendő példa. Még bízom abban, hogy egy kicsit megerőlteti magát, mire először találkoznak. Utána pedig majd tartja magát valahogy. Heti néhány óra nem jelenthet kihívást neki. Szolid mosoly jelenik meg az arcomon a hasonlóság emlegetésére. Olyan jól játszom a házigazda szerepét, hogy egy pillanat erejéig sem esem ki az udvarias szerepből. Pedig megütötte már a fülemet néhány érdekes dolog, ami az ő száját hagyta el. Apám mindig azt mondta, hogy nyugtával dicsérjem a napot, de szerencsémre előre tudom, hogy a nap végeztével bennünk továbbra is maximum ez az egyetlen közös dolog lesz. A meglepettségem persze menten elűzi minden addigi gondolatom, csak szemmel követem a mozdulatait. Néhány perc, egy kis igazítás és máris újra mellettem van. A bort nem hagyná magára egy pillanatra sem. - Ha nem jönne be az edzősködés... Kertépítőnek ne menj.. - sóhajtok, ahogy meglátom az udvart, ami jelen pillanatban csak egy földtúrás. Nem értem, Macmillanéknél nem dívik rendbe tenni azt, amit széttúrtak? Minden esetre jót tenne mindenkivel, ha nem kellene utána eltakarítani ezt a borzalmat. Bár én voltam a bolond, hogy az oszlopok tövében is virágágyás van. Volt. - Fogó.. - válaszolom magabiztosan. Végre egy olyan kérdés, amire várakozás és különösebb gondolkozás nélkül, csípőből tudok válaszolni. - Te is voltál fogó.. Ebből gondoltam, hogy talán tudnál neki tanítani néhány trükköt. Meg úgy általánosságban felkészíthetnéd arra, ami vár rá, ha bekerül egy csapatba... - magyarázom, bár őszintén szólva kínosan érzem magam amiatt, hogy épp róla beszélek. Még mindig nem tudtam kiverni a fejemből a poszteren kacsintgató képét, amivel két éven keresztül minden reggel szembesültem a szobámban. Most azért egészen máshogy fest. - Remélem akkor is józan leszel.. - teszem hozzá, mintegy burkolt megjegyzésként, hogy ennek a háznak a küszöbét csak és kizárólag abban az esetben lépheti át, ha nem bűzlik semmitől. Ideértve az előző napi kocsmaszagot is, bizony. Az öcsém rendes gyerek, csak remélni merem, hogy nem ragad át rá semmi, aminek nem kellene.
Vendég
Szer. Jún. 24, 2020 11:30 pm
Travis & Gwen
V
alahogy számítottam arra, hogy ha egyszer ide beteszem a lábam, akkor nem kicsit fogom majd szívni a fogam azért, hogy a megjegyzéseit hallgassam. Az istennek is, elég ha csak rá néz az ember, egy jól nevelt úrilány, aki nehezen tűri meg a hozzám hasonlókat a közelében is, nem, hogy a házában. De ha már itt tartunk, egészen hízelgő, hogy mégis a kezembe adja az öccse sorsát, gyakorlatilag a családi kasszát - igazából fogalmam sincs, hogy mennyi pénze van neki - és úgy mindent is. Például ezt a visszautasíthatatlan bort, amilyet amúgy is rég ittam már. De tudja mit? Csak azért is olyan pofátlanul jóízűen kortyolok bele abba a nedűbe, mintha ezzel is jelezném, nem szándékozom megállni egy pohárnál. Aztán hogy ezt mennyire veszi célzásnak, azt teljes mértékben rá bízom. Egy valamit azonban bátorkodok megjegyezni neki. - Pedig az ilyen csodát kár évekig csak őrizgetni. - ugyan bármikor eljöhet az a várva várt nagy pillanat, amire érdemes lenne megbontani, én úgy gondolom, hogy ez a mostani pont egy ilyen alkalom. Vagy inkább lehetőség? A fene tudja. De csak hogy lássa mégis kivel van dolga, nem az itallal foglalom el magam, hanem felmérem a terepet. Attól tartok sokáig kell még néznem ezt a puccos megjelenést, a rendezett helyiségeket, a már túlságosan szép udvart... Az én szépérzékemet azonban zavarja, hogy a pózna nem jó helyen áll. Mondanám, hogy fogd meg a söröm, de csak egy nemesi egyszerűséggel lendítem meg a pálcám, hogy a kellő távolságba helyezzem. Ha játszanunk kell majd, akkor játsszunk reálisan. A környék amúgy sem néz ki úgy, mintha hemzsegne a mugli szomszédoktól, így talán pont ideális lesz mindenfajta módszer megtapasztalásának. Még abba nem gondolok bele, hogy ez talán nem csak a kölyöknek lesz nagy lecke, de nekem is. Sosem nevelgettem kviddics-növendéket és nem a jelenlegi idegrendszerem a legaktuálisabb, hogy megtapasztaljam, vajon jó-e így, de már mindegy. Visszavonhatatlanul is aláírtam. Még a végén kifizettet velem valami irdatlan összeget és még a gatyámat is elorozza. Na jó, ez utóbbit kétlem. - Kertépítőnek? Életem, seprűkhöz értek, nem a virágágyásokhoz. - emlékeztetem, miért is nem érdekel az a halom földkupac, amit az oszlop hagyott maga után. Különben is, minek van egy virágágyás a pózna tövében? És ha a kölyök leesik? Akkor szétlapítja az egészet, ugyanott vagyunk. Inkább kérdezgetek róla, hátha valami érdemlegeset megtudok. Úgy vettem észre, hogy a nő a kviddicshez annyira ért, mint én a sebkötözéshez. Na de az már dicsérendő, hogy rávágja a választ és nem megpróbálja körülírni. - És mindenképp fogó akar lenni? - kérdezem úgy, mintha erre a kérdésre ő tudná megadni a legmegfelelőbb választ. Aztán rá kell ébrednem arra, hogy az ilyen dolgokat jobb, ha az öccsével tárgyalom meg. Ellenben rohadtul nem tetszik, amit feltételez. Jócskán össze is ráncolom a szemöldökömet. Nem azért szerződtetett, hogy rajtam köszörülje a nyelvét. - Majd én jónak látom, mikor hogy jelenek meg előtte. Nem csinálok belőle lecsúszott alkoholista kviddicsjátékost. - csak, hogy tisztázzuk. Aztán inkább még vetek egy pillantást a póznára és vissza rá. - Kipróbáltad már milyen odafent, Honey?
Vendég
Szomb. Jún. 27, 2020 9:38 pm
waiting for a miracle
Sosem voltam a társaság középpontjában, soha nem is vágytam rá. Az öcsém teljesen más kaliber, valószínűleg sokkal jobban is érzi magát, ha vele foglalkoznak. Mi másért hagyná, hogy állandóan őt pesztráljam? Míg más huszonéves bulizik és kiéli magát, nekem erre nincs szükségem, abban az időben inkább levelet írok neki, de mindig meggondolom magam és végül egy sokkal visszafogottabb verziót küldök el. Már arra is figyelek, hogy ne írjak neki minden másnap, hanem csak heti egyszer. - Óh... Nem csoda ez.. Tele a pince.. - szalad ki a számon a válasz, még mielőtt végiggondolnám, hogy ezt most egy olyan férfi tudtára hoztam, akinek az élet szerves részét képezi az italfogyasztás. Nem is kis mennyiségben. A szó elszáll... Ebben a reményben próbálok úgy tenni, mintha ez az iménti meg sem történt volna, és közben előre remélem, hogy nem óhajtja majd kirámolni a pincét a jövőben mondjuk úgy soha. - Végülis utcaseprésből is meg lehet élni.. - rántok vállat, ha már kikérte magának, hogy a seprűkhöz ért csak igazán. Mondjuk egészen kézenfekvő lenne, ha a virágokhoz is értene, legalább nem kellene egyedül lennie. Nem vagyok meggyőződve róla ugyan, hogy nincs senkije, de mégis milyen jóérzésű nő kezdene vele bármiféle kapcsolatba? Még csak az ápoltság legapróbb jelét sem mutatja és ízléstelen a kalapja is. De már megint túl könnyen jár a szám. Nem szoktam én visszakézből poénos megjegyzéseket tenni, amin után még jót is kuncogok. Gyorsan rájövök, hogy a mézbor bizony gyorsabban szállt a fejembe, mint arra számítottam, így a poharam végül biztonságos távolságra kerül tőlem. - Mindenképpen. Fogó is lesz.. - jelentem ki ellenvetést nem tűrő hangon. Határozott vagyok, és tartom is magam ehhez. Bárhogy is alakuljon, vele vagy nélküle, de az öcsém megkapja, amit akar. Egyelőre úgy tűnik, hogy kevés sikerélménye lehet ebben a sportban. - Azt hiszem, hogy az utóbbi két meccsüket elveszítették... - talán nem kell hozzátennem, hogy két meccset játszottak ebben az évben. Ez olyan kviddicses dolog, a kviddicsezők biztos tudják. - Nem kell leharapni a fejemet, csak finoman közöltem, hogy szeretném, ha nem innál.. - emelem magam elé védekezően a kezeimet, majd visszadőlök a teraszajtó szélének. Sokkal jobban érzem magam így, a friss levegő is jót tesz. Egy pillanatra lehunyom a szemeimet és gondolatban már átkozom magam, amiért hirtelen sokat ittam. - Ki én! Még a Roxfortban. A második percben leszédültem a seprűről.. - nyitom fel a szemeimet és úgy mesélem el neki, mintha ez hatalmas dicsőség lenne. Még kacarászom is rajta. Először azt hiszem, hogy magamban, aztán mégis meghallom a hangomat. Biztosan azt hiszi, hogy teljesen bekattantam. Bár mi tagadás, az őrültség a gazdagok kiváltsága.
Vendég
Vas. Jún. 28, 2020 9:47 am
Travis & Gwen
L
átni akarom én azt a pincét? Igen, látni akarom én azt a pincét. Megnézném, hogy még mi mindent rejtegetnek ott ezen a csodán kívül, de nem vagyok még annyira lezüllött, hogy tapló módra körbejárjam kedvem szerint a házat. Ha jól értettem, akkor nyáron bőven itt fogom lógatni a lábam és pár jó tanácsért álomfizetést kapni. Oké, szebb napjaimon kaptam ennél kétszer, háromszor többet is, de az nem most volt és nem vágyhatok semmi olyanra, ami már csak a múlt része. A züllés annál józanítóbb, mint hogy elfelejtsem, mennyire szétcincáltak, akik addig istenítettek, azok mind szépszerével kigúnyoltak, megvezettek, beszóltak, ordítoztak és keseregtek. Soha annyi lenéző tekintetet nem láttam, mint akkor, amikor tétmeccsen lehívtak a pálya szélére, majd szembesítettek az eredménnyel. Ahogy elvezettek az öltöző felé, már páran sejthették, hogy mi van, hisz azonnal abba kellett hagynom a játékot, majd kifelé jövet szabadult el igazán a pokol. Annak a két bizottsági tagnap kellett védenie egyesektől, akik azért jöttek, hogy személyesen tiltsanak el a játéktól. Azóta... nem nagyon van hitele a szavamnak, pedig tudom, hogy nem cuccoztam. - Akkor vigyázz rá, nehogy kiapadjon. - nézek rá halálosan komolyan. Igazából azt sem tudom hol a pince, de már most imádom szívni a vérét. Nagyon, nagyon, nagyon imádom szívni a vérét. Előtte csak hallottam arról, hogy vannak sokféle értelemben vett prűd nők, de személyesen még nem volt hozzájuk szerencsém. És amikor nem számítok rá, az élet elém fúj egyet és még fizetést is ad. Mondanám, hogy kurva nagy mázlista vagyok, de az a helyzet, hogy ezzel sokkal több nyűg jár, mint haszon. - Sosem mennék el utcaseprőnek... - dörmögöm egykedvűen. Nem érti az összefüggést? Hahó, seprű, kviddics. Kviddics, seprű. Had ne mutassam már be egymásnak őket úgy szépszerével, de belőle még esküszöm kinézem azt is, hogy nem von a kettő között párhuzamot. Ha valami nem érdekli az embert, lehet bármennyire pofonegyszerű a megoldás, ő nem fogja tudni. Inkább megpróbálok tudomást venni arról, ami tényszerű. Beszéljünk mondjuk a kviddicsről, bár egy kissé furcsállom, hogy úgy megáll a teraszajtóban. Oké, nekem itt is jó ám. Ahhoz képest, hogy az öccse játszik és fogó és nem is kispados, már kezdeném nem érteni, hogy én akkor mit keresek itt, de aztán megvilágosodok egy pillanat alatt. Kétszer kaptak ki... és nemsokára jön a harmadik is. Ha kikaptak, nagy eséllyel nem tudta megfogni a cikeszt. Az pedig nagy baj. Na nem baj, akkor majd dolgozunk a technikáján. Nem kezdem el kérdezgetni, hogy mekkora keze van, milyen magas, mert ezt inkább meghagyom akkorra, ha már itt feszít előttem. Minden lépték számít. - Én pedig finoman közöltem, hogy első olvasatra is láttam a papíron. Bármilyen meglepő, olvasni és értelmezni még tudok, nem egy barlangból szalajtottak. - igen, sérti a büszkeségemet, hogy azt feltételezi, továbbra is csatak részegen fogok megjelenni. Nem ígérem szín józanra magam, de nem fogom elbaltázni. A gyereknek meg mindegy, hogy nézek ki, ha a kedvence vagyok. - De hát nem is olyan borzalmas... - tárom szét a kezeimet, és úgy teszek, mintha amúgy lenne most nálam seprű, amivel meg tudnám győzni, hogy jó odafent. Na nem baj, majd legközelebb. - Akkor a gyereket hozd el máskor... te meg szerintem ne igyál többet, Honey, még megárt. Gyere segítek bemenni. - nyúlok a kezéért, mert még mindig az ajtónak támaszkodik. Mielőtt még itt kárt tesz valamiben.
Vendég
Vas. Jún. 28, 2020 10:38 am
waiting for a miracle
Ha túl gyorsan iszom meg azt a pohár mézbort, akkor bizony fennáll a valószínűsége annak, hogy előbb-utóbb olyanokat is ki fogok mondani, amit alapjáraton nem kötnék az orrára se neki, se másnak. Így már most főhet a fejem, és már átkozhatom magam, mert jó ötletnek tűnt ez az egész. Mintha amúgy nem tudnám, hogy meg sem kottyanna neki, hogy néhány nap alatt kiigyon az egész vagyonomból. Meg kell bűvölnöm azt a pinceajtót, nincs más megoldás! - Kocsmatölteléknek is elmentél.. - jegyzem meg halkan, inkább csak magam elé suttogva, hogy ne hallja meg. Minden erőmre szükség van még ehhez az aprósághoz is. Még mindig azon pörgök, hogy közte és a poszter között mindössze a vakítóan kék szempár a hasonlóság, már biztosan nem köti össze őket. Ha ez nem lenne elég bizonyíték, a tapló stílusa hasonlóan gyorsan kijózanít mindenféle gondolatmenetből. De hogy mi lett vele tulajdonképpen az évek alatt, arról fogalmam sincs. Illett volna megkérdeznem talán? Nem, dehogy Gwen, felejtsd már el, a főnöke leszel, nem a cimborája. Szerencsére. A kifakadását, hiába dörmög sértettem, apró kuncogással fogadom. Valójában pont úgy néz ki, mint akit barlangból szalajtottak. Ez a hosszú haj, meg a szakálla, amiben ki tudja milyen vadállatok leledzenek, nem épp arról ad tanúbizonyságot, hogy patyolat körülmények között él. De nekem most nem is ez a fontos. Bár azért díjaznám, ha vállalhatóbb lenne a megjelenése a következő alkalommal. - Ha megoldható meg is borotválkozhatnál.. - jegyzem meg, azt már nem teszem hozzá, hogy én személy szerint örülnék neki, ha visszanyerné a régi külsejét, hogy az öcsém rá is ismerjen majd, mikor meglátja. Fizetek neki épp eleget, hogy ez is beleférjen. - De, borzalmas! - ellenkezek vele. ÉN tudom. ÉN átéltem. Mind a két percben rettegtem a seprűn, utána pedig nem is voltam hajlandó többet ráülni. Na jó, csak a következő hétig, mert mindig megtúráztatott Hooch. Valahogy ki kellett kötnöm a gyengélkedőn. Talán ott tetszett meg a matróna szerep. - Itthon lesz a tavaszi szünetben... Majd küldök meghívót! - bólintok neki, mikor rájövök, hogy valószínűleg nem tudja mikor lesz a tavaszi szünet. Az már más kérdés, hogy elég lenne bemennem a kocsmába hozzá és közölni vele mikor tartok igényt a megjelenésére. A meghívót utána úgyis csak söralátétnek használná. Jobb esetben legalábbis használ olyat! - Nem kell segíteni! - tolom el a kezét magamtól és makacsul igyekszem elhúzódni tőle. Nincs rá szükségem, jól vagyok, csak egy kicsit... Régen ittam. Rég volt társaságom.. Régen volt minden. Halk sóhaj szakad fel belőlem, aztán lassú mozdulatokkal beemelem a lábam a teraszajtó küszöbén, majd a másikat is. A következő pillanatban pedig bármennyire nem nőies, lerúgom a cipőmet és mezítláb botorkálok vissza a nappaliba. - A bort elviheted.. - intek az üveg maradéka felé. Én biztosan nem fogom meginni, neki viszont meg sem kottyan. Ez a fickó tényleg sokat ihat, ha meg sem látszik rajta.
Vendég
Vas. Jún. 28, 2020 11:04 am
Travis & Gwen
V
alahogy nem arra jöttem ide, hogy eltűrjem a beszólogatásait. Ha jól rémlik, akkor nincs benne a szerződésben, de lehet még egyszer átfutom, hátha tévedtem és amúgy feketén-fehéren ott virít. Szerződést nem írunk alá úgy, hogy nem ismerjük, ez íratlan szabály és még ln is tudom, hogy így kell. Megpróbáltak már csőbe húzni, visszaélni a jóindulatommal. Hahh, ez a nőszemély nem is feltételezi, hogy van olyan. De ha a napnál is világosabb, hogy az az egy pohár is a fejébe szállt, akkor nem biztos, hogy van értelme a beszólogatásaira reflektálni. Akkor sem, ha amúgy kurvára dühítő és én is kikérem magamnak egyes részeit. - Az most mindegy... vagy szeretnéd állandóan a szememre hányni? - egyszer bőven elég volt. Az a verseny is elég volt, amit az idővel meg szó szerint a pénzzel futottunk a Zsebpiszok-közben. Ennél jobban nem barmolhatta volna el a dolgot és akkor nem tiltanának ki onnét. Más kérdés, hogy amit mond, az igaz is, csak hallani rossz, na. - Befejezted? - fordulok végül teljesen szembe vele. Eddig tartott az, hogy elengedjek bármit is a fülem mellett, mert nem azért jöttem ide, hogy életmód-tanácsokat osztogasson nekem. Inkább a tiltakozása ellenére is segítek neki megpördülni a tengelye körül. Csak pillázok, ahogy lerúgja a cipőjét és betipeg mezítláb,miközben otthagyja a lába nyomát a padlón és közben TESZ RÁ MAGASRÓL! Valami tényleg megártott neki, ha ennyire fittyet hány mindenre. De még a tiltakozása is egészen közönséges. Mintha gyűjtögetné a szavakat és igazából fel sem tudná idézni milyen a seprűn. De aztán csak megindulnak a szavak a szájából. Inkább a borhoz lépek és ledugózom, mielőtt leverné. Aztán csak ott hagyom az asztalon. Kell a francnak a drága bora, amikor azért sózza így rám, mert biztos megszomjaztam rá. - Legalább szedd rendbe magad. Gyere, megmossuk az arcod... - az a nőknél segít, egy jó kis hideg víz, aztán megvilágosodik arról, hogy mit hablatyol itt össze. És ami a durva, nem lesz tőle kevésbé prűd, csak elengedi magát és olyanokat enged meg magának, amit még én sem vágnék csak úgy hozzá. Lehet nagyon ittasan talán, de ez nem az az állapot. - Vagy tudod mit? vegyél egy hideg zuhanyt. A bort meg tartsd meg te. - veszem a kalapot és elindulok ki az előszoba felé. A szerződést zsebre vágom, mert mi másra tehetném el, nem hoztam semmi olyan alkalmatosságot, amiben eltárolhatnám. Inkább felhúzom a cipőm és kereket oldok, mielőtt még jobban nekiállna pocskondiázni. Egy spicces nővel nem lehet mit tenni, sem hatni rá, sem kijózanítani, semmit. Konkrétan semmit. - Na jó, én elmentem, te meg... tudod hol találsz úgyis...
Vendég
Pént. Júl. 24, 2020 9:35 am
waiting for a miracle
Nem vagyok túlzottan a helyzet magaslatán, de mentségemre szóljon, hogy ez egyszeri alkalom, ellenben az ő szokásaival. Szóval ennek ellenére igyekszem úgy tenni, mintha teljesen normális lenne, hogy kicsit gyorsabban és kicsit több bort ittam meg a kelleténél. - Nem szeretném... Azt szeretném, ha olyan lennél, mint a régi Travis Macmillan... Tudod, a kacsintós... - sóhajtok fel egy aprót. Nem, nem azért, mert ezzel minden vágyam teljesülne, hanem mert úgy legalább valamelyest visszaigazolást nyerne, hogy jó döntést hoztam, mikor rábíztam az öcsémet. Ez nekem rémesen fontos, ha nem így volna, biztosan másnak kellett volna Macmillan közelébe kergetnie és akkor is maximum tanácsot adtam volna neki, hogy vezesse az életét, hogy az legalább egy szemernyit elfogadhatónak látszódjon. A segítségére láthatóan nem szorulok rá, mégsem tesz le róla, hogy bekísérjen. Kérlek, ez az én házam - jó, technikailag Lindáé, de egyébként annyira keveset van itt, hogy érezhetem a sajátomnak egészen nyugodtan. Szóval az én házam, csukott szemmel is el tudok benne igazodni, persze csak jót tesz az, hogy megszabadulhatok a cipőmtől. - Én teljesen rendben vagyok... - nézek végig magamon, kisimogatok a ruhámon néhány ráncot, főleg a derekam tájékán, aztán visszafordulok hozzá. Rá is jövök, hogy a forgolódást jobb most mellőzni, mert bár még mindig minden rendben, azért az egyensúlyérzésem cseppet nehezen viseli a bor hatását. - Utána megborotválkozol? - próbálok hatni rá, alkudozni, mintha lenne bármi jelentősége annak, hogy én mit szeretnék. Néztél már rá? Melyik nő szeretné, ha egy ápolatlan tuskó menne a családja közelébe? Rajtam kívül nyilvánvalóan senki... Megborotválkozva már csak tuskó lenne, ami őszintén szólva elég nagy előrelépést jelentene. Azt hiszem. Persze nem várom meg, hogy a fürdőbe kísérjen, hirtelen úgyis sürgősebbnek látja, hogy lelépjen, mintsem valóban beállítson egy hideg vízsugár alá. Ez a mázlim. Nehezen tudnék tiltakozni, ha csak úgy megragadna. - Tudom, ahol áporodott részegszag és olcsó sör van... - válaszolom mintegy búcsúként és azzal a lendülettel le is huppanok a lépcső egyik alsó fokára. A fejem a falnak vetem és megállapítom magamban, hogy szükségem lesz néhány percre, míg összeszedem magam és felmászok az emeletig. Egyébként pedig rémesen keveset iszok, máskor néhány korty után abba kell hagynom. Legközelebb majd megkérdezem őt, hogy csinálja...