Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

there are no winners in war || Faith & Tony

Antonio Zabini

Akadémista

there are no winners in war || Faith & Tony Dcaec3815db78b1651ac8e6d8b422a57c52bf048

Playby :

Zethphan Smith-Gneist

68

there are no winners in war || Faith & Tony Empty
Antonio Zabini
Kedd Május 02, 2023 8:28 pm
Faith the Craven girl
...really?
Nem akarom elhinni. Nem csak azt, hogy pont a nagyszájú sárvérű lánnyal kényszerítettek egy csapatba - azt is azért, mert bájitaltan órán is képtelen volt tudni a helyét. Mintha sosem tanulna, ami különös módon pont az elmúlt fél év során vált kifejezetten idegesítővé, amikor mégiscsak összefutunk, amikor ugyanazzal az irritáló mosolyával néz, mintha egy kicsit is felsőbbrendűbb lenne nálam. Amikor alig jobb egy muglik közt felnőtt korcsnál azzal, hogy mágusok fogadták örökbe. Pont olyan kidobható ahogyan ki is dobták, és még évek múltán sem jegyezte meg a helyét. Pontosabban az első évei alatt tudta, de egy váratlan fordulattal mintha meg is feledkezett volna róla. Én viszont újra meg újra emlékeztettem, amikor kezdett olyan irritálóan elégedetté válni a korábbi mosolya… kár, hogy nem használt. Mint a vadon élő gazok, képtelenség kiírtani a fene nagy magabiztosságát. Ráadásul most még van pofája késni is, hogy már tizenöt perce várjak rá.

- Mégis mi tartott ennyi ideig? - Máskor talán még hozzátenném azt is, hogy ennyi idő alatt megkereshette volna a szüleit is, de most nem tartottam jó döntésnek felszítani ezt a tüzet. Téved ha azt hiszi miatta hajlandó vagyok rontani a bájitaltan jegyeimen, bármilyen szánalmas is legyen, jól kell teljesítenünk. Szívesen mondtam volna, hogy váljunk szét, de közel sem bízok annyira a képességeiben. Nála közel bármelyik alávaló sárverű jobb lett volna társnak… ugyanakkor bármelyik másik sárvérű esélyesen lett volna annyira okos, hogy ne az óra közepén kezdjen akkora szópárbajba, aminek végén a professzor jó ötletnek tart minket összekényszeríteni. Mégis milyen eredményre számított ezzel? Ennél lehetett volna jelentősen előrelátóbb.

- Azt hittem az órát legalább ismered, de ezek szerint jelentősen túlbecsültem a képességeidet. - Mélyről sóhajtok fel, nem engedhetem meg neki, hogy irritáljon, akkor sem ha jó úton halad hozzá. Mégiscsak egy mocskos sárvérű aki nem tudja a helyét, én pedig nem szívesen adom meg ezt az örömet neki. Csak essünk túl ezen a feladaton… úgy érzem, nagyon hosszú délutánunk lesz.

the path to greatness is paved with sacrifices are you willing to pay?
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Kedd Május 02, 2023 8:54 pm

Tony & Faith

A közös feladat

Ez a nap is egy átlagos napnak indult, mint az összes többi a Roxfortban. A bájitaltan órán se kellett volna semmi különösnek se történnie, ha Zabini írritáló viselkedése nem húz fel egy pillanat alatt. Az évek alatt tett róla, hogy a radarjaim azonnal működésbe lépjenek, én pedig képtelen voltam visszafogni magam. Még csak az kellene, hogy hagyjam, hogy mindenfélének elmondjon engem és a családomat. Kurvára nincs joga hozzá és ha kell, beleverem abba a csökött agyába is egyszer, hogy megértse.
Na szóval... hát a tanár megelégelte a civakodásunkat, nevezzük annak, mert akadt némi tűz is és egy kis robbanás is, amikor mérgesen egy nem az adott bájitalba való hozzávalót vágtam az üstjébe. Még szép, hogy nem a sajátomba, mert bár két egymástól távoli asztalnál dolgoztunk, mégis pillanatok alatt lerövidítettem a kettőnk között lévő távolságot, hogy mellé kerülve mondjam a magamét. A vége pedig ez lett, egy közös büntetés, mely a kedves professzor szerint a hasznunkra válik majd. Mégis hogy válhatna ilyesmi a hasznunkra? Jobban aligha gyűlölhetnénk egymást, ha pedig képes lennék szemmel verni, akkor Zabini már a gyengélkedőn feküdne.

Puffogtam egész órán, nem érdekelt, hogy lehurrognak a társaim, mert ez egyszerűen felháborító, de végül az óra végén odavetettem a srácnak, hogy a bejárati csarnoknál legyen péntek délutánt, négy órakor. És ajánlom ám, hogy pontos legyen! Főleg, mert én nem szándékozom az lenni.
Örülhet, hogy egyáltalán megjelenek, de a jó jegyre nekem is szükségem van, elvégre ez az utolsó évünk a Roxfortban és nem mindegy, hogy teljesítek, szóval a kényszer nagy úr, így itt vagyok, nos, negyed órával később a bemondott időponthoz képest. Látom ám, hogy pipa, így széles mosollyal az arcomon üdvözlöm, mintha örömömet lelném abban, hogy láthatom.

- Nem tanítottak meg arra, hogy a türelem erény? Egyébként is, egy lánynak adnia kell magára. - a szempilláimat azért nem rebegtetem meg, de nagyjából azt vágom a képébe, hogy miatta késtem, mintha tetszeni akartam volna neki. Na ná, hogy nem akarok, de kíváncsi vagyok, hogy mit szól majd ehhez a válaszhoz, erre biztosan nem számít. Nincs rajtam amúgy semmi különleges, tök átlagosan festek a griffendéles taláromba. A hajam most szőkésbarna színű, semmi extra, ahogy sminkből is csak annyi került fel rám, amennyi mindig.
Közelebb lépek hozzá, de megállok azért tisztes távolságban, hogy ne kelljen felbámulnom rá. Dühít ez is, hogy ennyire nagyra nőtt, elsőben még nem volt ennyi különbség kettőnk között. Én mi a fenéért ragadtam le ezen a mini szinten?

- Ez igazán sajnálatos, de hát látod, még ehhez se értek. Vajon hogy fogjuk tudni közösen teljesíteni a feladatot? - kapok ajkam elé, hogy oh jaj, nagy a baj! Végül elmosolyodom, sejtheti, hogy a munka nagy része bizony rá vár. Ő a pedánsabb, szóval tegyen csak érte. Meg is indulok a kijárat felé, majd néhány lépés után pillantok csak hátra rá.

- Na mi, az nem jössz? Nem érek ám rá egész nap... - előveszem a zsebembe süllyesztett jegyzetet és elkezdem átfutni. Bármilyen hihetetlen is, készültem. Szükségünk lesz néhány növényre, de ezeken kívül pár állat tollára, szőrére és még vérére is. Hát... ez sokáig fog tartani.

- Kezdjük az üvegházban, amit pedig ott nem találunk, azt majd összeszedjük a birtokon. - adom ki a feladatot, lazán magamhoz véve az irányítást. Jöjjön csak jöjjön, le ne maradjon!
Antonio Zabini

Akadémista

there are no winners in war || Faith & Tony Dcaec3815db78b1651ac8e6d8b422a57c52bf048

Playby :

Zethphan Smith-Gneist

68

Antonio Zabini
Kedd Május 02, 2023 8:59 pm
Faith the Craven girl
...really?
Egy egyszerű megjegyzést tettem, és az is igaz volt, mégis futótűzként termett mellettem… ennyire nem bír megférni a bőrében? Mert határozottan különbség van egyszerű tényközlés és kifejezetten sértés közt; ő született olyan családba amilyenbe. Bár a közbelépése után határozottan sértegettem is, de az meg már csak egy reflex volt az övére. Nem mintha nem mertem volna felvállalni előtte a véleményemet, de ennek a csajnak olyan a hallása, mint egy mooncalvnak. Az pedig csak méginkább felháborító, hogy a civakodásunkra a professzor komolyan azt találta megoldásnak, hogy mégtöbb időt töltsünk egymással. Mondjuk, ahhoz képest, hogy tönkretette a bájitalomat… szerintem a dühkezelést is gyakorolnia kellene, mert így ön meg közveszélyes, ha gondolkodás nélkül dobálja mások üstjébe a legelső hozzávalót ami a kezébe kerül. Meg a sajátjába is… többek közt ezért sem kellene itt lenniük a sárvérűeknek, innen nézve eléggé egyértelmű, hogy fogalma sincs mit csinál. Hogyan is bírta idáig?
Láttam a szemem sarkából, hogy hogyan nézett rám a Craven lány, de egy teljesen őszinte most meghalsz pillantást én is tartogattam akkorra, amikor a professzor már elfordult. Kétlem, hogy bárki számára is előnyös lenne ez a közös kényszermunka, arról nem is beszélve, hogy esélyesen nekem kell dolgoznom helyette is. Nem bíznám rá még a standard hozzávalók beszerzését sem, nemhogy a többit. Abban sem vagyok biztos, hogy meg tudná különböztetni őket valami egyszerű fűszernövényektől a konyháról vagy a gazoktól a kastélykert szélén.
Az óra többi részére viszont igyekeztem a haragomat a feladatok mögé szorítani, pont elég volt a korábbi robbantásos hiba, hála neki, kezdhettem elölről az addig tökéletes bájitalomat… szerencséje, hogy nem küldtem rá még egy átkot, de a fenének kellene ez mellé még egy büntetés, a mostani is elég nagy. De kettesben még határozottan visszatérünk erre, téved, ha azt hiszi, hogy elfelejtem neki mennyi felesleges munkát okoz, miközben ő csak bezsebeli majd a jegyet amiért megdolgozok.
Újabb csepp olaj a még mindig nagyon is élő tűzre, ahogyan közli, mikor meg hol találkozzunk. Kinek képzeli magát? Mégis a szemeimet forgatom miközben összepakolok, csak elmorogva, hogy rohadt sárvérű, hiszen már el is viharzott - pontosabban megvártam, hogy megtegye, mielőtt még muszáj lett volna visszavágnom. Könnyű lenne megfenyegetni, a szavak viszont kevesek a lánynak, de a bántalmazástól Roxmorts óta még mindig összeszorul a gyomrom, még mindig a kövezett úton heverő testek jutnak eszembe. Össze kell szednem magam, de nagyon gyorsan, különben a hozzá hasonló porzsákok fognak ugráltatni. Az elmúlt fél év során mintha határozottan nőtt volna a magabiztossága és a szája is… ha viszont a többiek előtt szólalok fel ennél is jobban, biztos, hogy pálcahúzásig feszülne a dolog. Utálom ezt a helyzetet, már ettől forr a vérem igazán, ahogyan a könyvemet elvéve elindulok, elengedve a fülem mellett pár megjegyzést a többiektől arról, hogy nem csináltam semmit. Gonoszkás mosollyal pillantok a társamra. - Péntek délután meg fogja bánni. - Úgysem lesznek ott akkor, addig háromszor elfelejti, annyira nem… értelmiségi. Az aranyvér sajnos nem minden esetben társul elegendő intelligenciával is.

Késik. Tizenöt percet, sőt, majdnem tizenhat amire hozzám ér. - Nem mindenki érdemli meg a türelmet. - A lenéző pillantásomból pedig kiérezni, hogy ő határozottan nem, bár szerintem enélkül is tudja már. - Igazad van. Te mikor szándékszol elkezdeni? - Rezzenéstelen az arcom, nem akarom, hogy lássa, mennyire irritáló. Már az is sok, hogy tudja. A szempilla rebesgetésére pedig egyenesen undorodva nézek rá. Mit képzel? Szép lány, persze, de nem több egy mocskos sárvérűnél, akit szolgálónak sem vennék fel.

- Sehogy, szerintem menny csak vissza a szobádba, bár kétlem, hogy a megjelenéseden bármi is segíthetne. - Kedvesnek azért határozottan nem kell vele lennem. Azt eddig is erősen gyanítottam, hogy én fogok dolgozni, de csak azért nem bánom, mert nem bíznám rá. Nem bízom annyira a képességeiben, és ami mégfontosabb, benne sem. Elhinném, hogy szándékosan rontana el valamit, nem csupán a hozzá nem értése miatt.
- Feladhatnád. - Tudom, hogy nem fogja, de álmodozni mégiscsak lehet… ha ráküldenék most egy bénító átkot… elkezdhetném nélküle. Még hozzátenném, hogy nagyon ne erőltesse meg a gondolkodást mert még megárt neki, de legfeljebb a sóhajomból sejtheti, hogy maradt még megjegyzésem… csak egyszerűen nem tartom okosnak hergelni, attól csak idegesítőbb lesz. Szóval nem azért indulok utána, mert követném az utasításait, egyszerűen minél gyorsabban túl akarok esni a feladaton és megszabadulni tőle. Neki sem lehet kellemes ez az egész, hiába próbálja kiélvezni az idegesítésemmel. Én is előveszek egy jegyzetet, aminek az egyik felét egyszerűen a kezébe nyomom. - Ezeket keresd, a másik felét majd én. - A könnyebbeket hagyom rá, azokat talán még felismerheti, majd úgyis leellenőrzöm. Talán egy kis haszna mégis akad? Vagy túl sokat remélek?

Anonymous

Vendég
Kedd Május 02, 2023 9:00 pm

Tony & Faith

A közös feladat

Még csak meg se próbáltam visszafogni magam a tanórán és pont leszartam, hogy kik néznek felénk eltátott szájjal, hogy mégis mit művelünk. A tanórákon azért általában moderálni szoktam magam, de Zabini egyre jobban bosszant, azóta pedig még inkább, amióta az álmaimba is beférkőzött. Egyáltalán hogy lehetséges ez? Miért álmodok pont vele? Undort érzek saját magam iránt is ez az egész miatt, de az csak természetes, hogy minden feszültségemet rajta vezetem le. Gond nélkül rontom hát el a bájitalát, megyek bele a heves vitákba, majd nézzük egymást szúrós szemmel a büntetésünk után.

Büntetés… Közöltem, hogy mikor és hol legyen, és mivel úgy sejtem, hogy Ő pontos lesz, nos… én elegánsan kések. Nem is csak pár percet, hanem jó negyed órát, de minő meglepetés, megvárt! Pedig arra számítottam, hogy le fog lépni, hogy duzzogva elkezdi nélkülem a feladatot, de no lám, nem így történt.

- Jól mondod. - a célzást szinte visszadobom felé, mint egy süvítő nyilat, mert nekem is elfogyott már vele szemben a türelmem. De azért bájosan rájátszom arra, hogy miért is késtem, pedig a külső megjelenésemnek köze sincs hozzá, szándékos volt, ami szerintem előtte se titok. A beszólására mégis csak elhúzom a számat, majd végignézem, de cseppet se pozitív tekintettel.
- Majd amikor te. Néztél már tükörbe? - nem mintha amúgy bármi gond lenne vele, de számomra nincs gyűlöltebb személy nála, így képtelen lennék más szemmel nézni rá. Attól pedig tekintsünk el, hogy Ő pasiból van, én pedig csajból…

- Aham, persze, hogy azt mondhasd a professzornak, hogy ellógtam a feladatot és karót adjon. Lesheted! - a külsőmet érintő megjegyzését pedig csak simán elengedem a fülem mellett. Az előbb se hatott meg, mert köszönöm, de tökéletesen elégedett vagyok az önképemmel. Na jó, olyan 90%-ban, mert a magasságom azért bosszantó, főleg, amikor a közelemben van. Ilyenkor még kirikítóbb a különbség és még többnek képzelheti magát. Inkább jöjjön, ideje indulnunk, nem kívánok estig a társaságában lenni.

- Már mit? - pillantok felé, mert hirtelen nem értem. Mit is kellene feladnom? Már szerinte. Azért azt jól teszi, hogy követ, okos kiskutyus lehetne belőle, a gondolat némi mosolyt is csal az arcomra. Előveszem a jegyzetemet is, összeírtam mindent, amire szükségünk van és mivel szerintem Zabini se akarja az egész birtokot végigjárni, így jobb lesz, ha először az üvegházban kezdünk, amit pedig ott nem találunk majd meg, azért elmegyünk máshova. Meglep, amikor nekem ad egy lapot, ösztönösen veszem el, majd nézem össze a saját listámmal, hmm… Ezek szerint az egyszerűbb növények beszerzését bízná rám. Végülis, nekem aztán mindegy, megvonom a vállamat is, miközben felé tekintek.
- Felőlem. Meg se lep, hogy ennyire inkompetensnek tartasz. - forgatom a szemeimet, majd az üvegházhoz érve magamhoz veszek egy vászon zacskót és néhány kisebbet, majd elkezdek körbekémlelni. Nem vagyok alapvetően oda a növényekért, de felismerem azokat, amikre szükségünk van. Na jó, egyet nem, de az Zabini listáján van. Utána kellett volna néznem a könyvtárba, de valahogy elmaradt, most pedig már nem is kell foglalkoznom vele. Szóval szedegetem a növényeket, majd némi idő után nézek csak felé. Vajon ez a könnyebb része a feladatunknak? Sejtem, hogy a közös bájitalfőzés nem lesz egyszerű, előre látom, hogy még abba is bele fog kötni, hogyan darabolom fel az egyik gyökeret, amit éppen most szedek ki a földből. Már előre gyűlölöm, sóhajtok is egy nagyot.
Antonio Zabini

Akadémista

Playby :

Zethphan Smith-Gneist

68

Antonio Zabini
Szer. Május 10, 2023 5:13 pm
Faith the Craven girl
...really?
A visszadobott beszólásra elhúzom a számat némi undorral, hiszen nekem kellett várni rá, és úgy gondolom az egész este folyamán nekem fog kelleni türelmesebbnek lenni. A legtöbb helyzetben az is tudok lenni, ez a lány viszonyt szándékosan idegesítő. - Azt hittem, egy lánynak adnia kell magára. - A saját szavait vágom vissza hozzá, én tudom, hogy az én külsőm rendben van az övé pedig pont nem számít amúgy.
- Vagy csak azért, hogy ne kelljen órákon át a nyakamban lihegned. - Már most kezd fárasztó és irritáló lenni, pedig el sem kezdtük. Valahol derogál a gondolat, hogy helyette dolgoznék, de az, hogy el kell viselnem őt legalább annyira rossz. Arról nem is beszélve, hogy nem bízom a képességeiben, és egyáltalán nem fogom hagyni, hogy miatta romoljon az átlagom.
- Mindent. - Ennél bővebben nem fejtem ki, mert egy egész lista lenne. Feladhatná, hogy ennyire idegesítő, feladhatná, hogy egész este az idegeimen akar táncolni, meg úgy általánosan feladhatná az egész feladatot is, mert még mindig inkább hátráltató tényezőként gondolok rá mint bármiféle csapattársként. Olyan, mint egy parazita, minden tekintetben.
A szemem sarkából elkapom a mosolyát, nem tudom mi van a fejében, de van egy olyan sejtésem, hogy nem tetszene amire gondol. Inkább odatolom elé az én listámat - mert igen, készültem én is - és úgy tűnik át is látott rajta. Nem mintha titkolni akartam volna. - Fogalmam sincs miből gondoltad. - A gúnyt talán még érti, bár ebből a mondatból amúgy is nehéz lenne nem kiérezni. Nincs okom bízni benne, és indokoltan feltételezném, hogy egy adandó alkalommal kiszúrna velem. Inkább választom a célravezetőbb utat, ha neki adom a könnyebbeket akkor kérdés nélkül elő tudja kaparni őket; én pedig majd megoldom a többit, már utánaolvastam aminek kellett és tudom, hogy hol szerezzük be. Tényleg csak túl akarok esni az egészen, és bár korábban azt mondtam a többieknek, hogy majd megbánja, igazából blöfföltem, ahogyan mostanában elég gyakran teszem. Még mindig nehéz erőszakhoz fordulnom, még a hozzá hasonló mocskokkal szemben is. Ők is ugyanz véreznek és… és úgy tűnik, még mindig nem vagyok túl Roxmortson. Pedig lassan már egy éve történt, mégis élesek az emlékek, kísértenek a képek és a sikolyok. Az álmaimban összevegyültek a saját tetteimmel, az egyikben magamat láttam ahogyan az átkokat szórom. Még mindig nem gondolom, hogy megérdemelnék a hozzá hasonlóak, hogy itt legyenek, de a többit? Szóval nem tudom. Amikor lehet, a lelkiismeretem éledő darabkájára hallgatok, máskor szembemegyek vele többé vagy kevésbé - ahogyan Teoval is tettem azzal a félvérrel szemben. De az sem segített kitisztítani a gondolataimat, lemosni róla az emlékeket és visszaállítani az életemet a korábbi medrébe. Még mindig kaotikusak a gondolataim, még mindig felülkerekednek rajtam azok az érzések, amiket Roxmorts után éltem át. Azt reméltem gyorsan elmúlnak, de azóta hónapok teltek el…
Az én listám valamivel hosszabb, mint a sárvérűé, ezért nem is végzek hamarabb, mint ő. Már látom, hogy kezdi abbahagyni a kutakodást, amikor én még az utolsót keresem ami az üvegházban lehet. - Megtalál mindent? - A hangomon még hallatszik, hogy a gondolataim közt van a figyelmem egy jelentős része, igazából az egész keresés alatt máshol voltam egy kicsit.
Ha azt mondja végzett, akkor habozás nélkül lépek mellé, hogy átnézzem miket gyűjtött össze. Ha minden passzol, csak rápillantok, és mindenféle megjegyzés nélkül folytatom a keresést az utolsó levelek után. Ha fél évvel korábban lennénk, esélyesen nem telne ilyen látszólagos békében ez a beszerzés, de nem ott vagyunk, én pedig pontosan tudom, hogy vele egyetlen szikrából is erdőtűz lesz, mert szinte könyörög egy képletes verésért. Minden sokkal egyszerűbb volt amikor még tudta magáról, hogy hol a helye, de valamikor egyszerűen elfelejtette, és azóta sem akarja kiverni a fejéből az álmot, hogy bármivel is több lehet annál, mint aminek született.
Ha képes csendben maradni, akkor csak az után szólalok meg, hogy az utolsó növényem is megvan az üvegházból. - A többit nem fogjuk itt megtalálni. - És már indulok is ki, gondolom követ, de igazából azt sem bánnám, ha nem tenné. De legalább csak ne legyen útban. Bár tőle azt hiszem gyakran ez is túl nagy kérés.

Anonymous

Vendég
Vas. Jún. 11, 2023 10:29 am

Tony & Faith

A közös feladat

Hát, tény és való, hogy én nem vagyok az a türelmes típus, így ha nem akarja a srác, hogy átkokat szórjunk egymásra a délután folyamán, akkor jobb lesz, ha helyettem is gyakorol majd némi türelmet, mert én akár mint egy vadmacska, képes leszek ráugrani. Na nem szó szerint... márint remélhetőleg, mert a fizikai erőszaktól se riadok vissza. Tapasztalhatta órán is, amikor a főzete bánta. Mákja van, hogy nem Ő és hogy nem olyasmi főzet készült az üstben, aminek a füstje leégette volna a haját vagy akár a bőrt is a képéről. Jó, ez azért muris elgondolás, akaratlanul húzódik mosolyra a szám.
- Köszönöm a tanácsot, majd alkalomadtán megfontolom, hogy adhatnék jobban magamra, hogy neked is megfeleljen. - mintha ez lenne minden vágyam, de egészen cukin nézek rá, húzom az agyát, szándékomban áll folytatni a bosszantását, mert csak szünetet tartottam, amíg külön voltunk, de be nem fejeztem. Le viszont nem rázhat, még csak az kéne, hogy miatta vágjanak meg. Simán kinézem belőle, hogy olyan sztorival állna a professzor elé, ami engem tűntetne fel rossz színben, szóval maradok, így járt.
- Szerintem inkább te fogsz az enyémben. Tudod, van kettőnk között néhány centi különbség. - mutatom is két kezem távolodásával, hogy mennyivel magasabb nagyjából nálam. Lazán forgatom ki a szavait, mosolygok rá ismét tüneményesen, de aztán felteszem a nagy kérdést, hogy mégis mit kellene feladnom? Ötletem sincs, hogy mire célozgat, de szerintem neki sincs.
- Hát ez elég tág fogalom, Zabini. - már a "mindent". A listát végül átveszem, ha már nyújtja, gyorsan átfutom és minő meglepetés, a könnyebb munkát bízta rám. Nem bízik bennem, ez azért van, különben tuti szivatott volna a szopatós feladatokkal, de akkor szívjon csak Ő velük, én majd távolról szórakozom.
- Aham, hát persze. - kiérzem a gúnyt, már hogyne érezném, de eszembe se jut kicserélni vele a listát, inkább megindulok az üvegház irányába, ahol a növények nagy részét beszerezhetjük majd. Kelleni fog némi állati hozzávaló is, pókláb, furkász szőr, ilyesmik, de azokat hagyjuk a végére. Ebben úgy tűnik egyetértünk, mert még csak szavakat se fecsérelt rá egyikünk sem.
Beérve az üvegházba körbenézek, majd elkezdek összeszedni mindent, amire szükségünk lesz, van, amiből kicsit többet is magamhoz veszek, mert úgy érzem biztosnak, amikor pedig a srác a közelembe kerül és kérdez, átfutom még egyszer a listát.
- Bizony, nálam megvan minden. Na és nálad? - belekukkantok a listájába, hátha kipipálta, ami megvan vagy jelezte valahogy, esetleg áthúzással vagy tudom is én mivel. A nála lévő növényeket azért nem kezdem el átbogarászni, és csak lesek, amikor Ő megteszi ezt az enyémekkel. Vagyis megtenné, mert már vissza is veszem Tőle a zsákomat.
- Na állj le szépen! Azt mondtam, hogy minden megvan, hidd csak el szépen. Ez nekem is fontos, nem fogom elbaszni, és én se kezdtem el átnézni a te holmidat. - morgok rá és bízom benne, hogy képes lesz felfogni ép ésszel, hogy nem adom át a cuccot, mert valóban megszereztem már mindent. De Ő még nem végzett, így most követem és már csak azért is közelebb lépkedek hozzá, mint aminek örülne, elvégre utalt rá korábban, hogy a nyakában fogok lihegni, adjak már okot a hisztijére. Nem mintha én szívesen lennék benne a privát szférájába, de Zabini morgása ennyit simán megér.
- Na ne mondd Sherlock. - forgatok szemet, bele se gondolva abba, hogy valószínűleg ötlete sincs arról, hogy kiről beszélek. Nem fogom hű ölebként követni, azt lesheti, így felzárkózom mellé, majd a saját listámat veszem kézbe, amelyben az állati hozzávalók is szerepelnek és még néhány növény, amelyeket nem találtunk meg az üvegházban, hanem a birtok egyéb területein szerezhetjük majd be őket, mint a tóparton, a vadőrlaknál és az erdő szélén.
- Mondd, hogy van nálad valami ragyogó cucc a furkásznak, én nem tettem el semmit. - mert ha lefoglaljuk a cuki kis dögöt, akkor könnyebben szerezzük meg a szőrét feltűnésmentesen. Én simán magamra vállalom, bírom a kis rosszaságokat, szerintem írtó édesek.

Antonio Zabini

Akadémista

Playby :

Zethphan Smith-Gneist

68

Antonio Zabini
Hétf. Júl. 24, 2023 10:32 am
Faith the Craven girl
...really?
Tudok türelmes lenni ha arról van szó, ugyanakkor vannak dolgok amiket határozottan nehezen tolerálok. A Craven lány ugatása pedig pontosan ilyen. Valahol szánalmas, ugyanakkor nagyon is bosszantó, hogy még mindig nem képes megtanulni a helyét. És az az idegesítő mosolya…
Az arcom kifejezéstelenné vál, legfeljebb az undor az ami rátapad ahogyan folytatom. - Nem, Craven, ez még mindig a saját elvárásaidról szólt. - Ő volt az aki megfogalmazta még az elején, nem én. - Azokat talán még lehet esélyed elérni. - Csak nem bírom tartani a számat, de ezt váltja ki belőlem, ha ennyire irritáló marad, élve megesszük majd egymást még mielőtt a feladat feléig érnénk… tudtam, hogy jobb lenne egyedül elkezdeni és kihagyni őt az egészből. - Elég nehéz elfelejteni, amikor egy pattanó egoolra emlékeztetsz. - A termetbeli hasonlóságok mellett egyformán sikertelenek a megfélemlítésben.
- Gondoltam olyannál maradok amit megértesz. - Hosszú napunk lesz, ezt már az első pillanatban tudtam, de most érzem csak igazán, mennyire. De legalább képes elvenni a listát és keresni a hozzávalókat, ennyi remény még szorult bele. Plusz pont neki amiért érti a gúnyt, de annyira alacsony az a mérce, hogy kellemetlen lett volna nem átkaparásznia magát rajta.
- Innen igen. - Sóhajtok, mert ez még mindig a könnyebb része volt a listának, és ez után jönne az amihez majd nem ártana egy kis csapatmunka is. De azt honnan szerzünk? Látom a listámat lesi, ezért felé tartom fapofával, de hiába nézi, mert semmi sincs bejelölve rajta. - Memória, Craven. - Kipróbálhatja, ha szeretné, bár nem tudom működhet-e nála.
- Nem sok okom van hinni neked. - Nem érdekel a felháborodása, ez most nem csak róla szól, és komolyan nem hiheti, hogy egy közös büntetésnek szánt munka miatt majd jobb szemmel nézek rá. Ha valami, méginkább őt okolom, hiszen miatta vagyunk kénytelenek együtt dolgozni. - Csak ne csinálj felesleges munkát nekünk, nem akarom a szükségesnél tovább húzni az egészet, gondolom te sem… - Elhúzom a számat, most megverekedni nem fogok azokért a hozzávalókért, de remélem, hogy tényleg van legalább egy alapvető sejtése arról, hogy mit csinál. Végülis, olyan dolgokat adtam neki amiket feltehetőleg nem keverhet össze. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem nézem ki belőle…
A többi hozzávalót viszont nem fogjuk megtalálni itt, ezért indulok, és követ ő is. Nagyon is követ, már túl szorosan, hogy felvont szemöldökkel pillantsak le rá. - Szeretnél valamit, Craven? - Gyanúsan közel van, és sejtem miért, de kétlem, hogy neki kellemesebb lenne, mint nekem.
Nem teljesen értem, hogy miről beszél, ezért kicsit értetlenül nézek rá, de inkább lezárom magamról minthogy rákérdezzek, hogy ki az a Sherlock. Biztosan csak egy mugli mondás, de ettől csak még visszataszítóbbnak hat az egész.
- Ne aggódj, nem számítottam arra, hogy felkészült leszel. - Anélkül mondom, hogy ránéznék, csak a listámat futom át mielőtt eltenném. Ezt veheti egy igennek. - Térjünk rá az állatokra, mielőtt még sötétedni kezdene. - Nem akarok még egy délutánt vele tölteni, a növények nem szaladnak el vagy alszanak, szóval azokat megkapjuk szürkületben is, ellenben a többivel. - A furkász megteszi elsőnek. - És már arra is tartok, miközben leveszek a nyakamról egy arany nyakláncot, a végén egy szépen kidolgozott medállal, amiben egy fényes drágakő van. Biztosan fel fogja kelteni a furkász figyelmét is, és lefoglalhatjuk vele amíg szerzünk a szőréből.

Anonymous

Vendég
Vas. Aug. 20, 2023 10:37 am

Tony & Faith

A közös feladat

Baromira bosszant és szívem szerint beverném a képét, hogy legalább az orra elgörbüljön vagy egy monoklival legyen gazdagabb, de igyekszem visszafogni magam, kérdés, hogy ez meddig fog sikerülni. Mert a tettek embere tudok lenni és már túl sokszor ártott nekem. Túl sokáig tartott, de összeszedtem magam és most már csak azért se fogom hagyni, hogy átgázoljon rajtam.
- Oh ne aggódj, nincs problémám magammal. - most már nem mosolygok és nem teszek hozzá egyebet. Neki aztán biztos nem akarnék megfelelni, semmilyen téren sem, a korábbiak is csak szövegek voltak. Hogy fordulna fel! Az évek során egész jól elsajátítottam a visszavágás művészetét, de Zabini olykor még mindig képes kifogni rajtam, de ettől függetlenül nem adom meg neki azt az örömet, hogy lássa. De hogy egy egoolra emlékeztetném?
- Ez igazán hízelgő, mindig is imádtam Őket! - döntöm finoman oldalra a fejem. Tényleg édes teremtmények, ettől független nem értékelem a hasonlatot, de ha látja rajtam, tovább folytatja, viszont, ha nem veszem fel, akkor nem könyvelhet el győzelmet. Most már jól leplezem azt, ami fáj, legalábbis egy ideig, ha pedig elfogy a türelmem, akkor jönnek a tettek. A növénykeresés tartok tőle, hogy nem lesz elegendő elfoglaltság ahhoz, hogy levezessem a felesleges energiáimat, amelyek célkeresztjében Zabini van, de legalább némi időre megszabadulok Tőle, amikor pedig végzünk, rálesek a listájára, hogy valóban megszerzett-e mindent. Arra számítok, hogy bejelölte, amit már megszerzett, de hogy memória.
- Aztán nehogy túlságosan megerőltesd magad, még a végén nem marad hely másra. - már a kis kobakjában. Viszont a zsákomat nem adom, hát mégis mit képzel magáról? Azt tudom, hogy nem bízik bennem, de ezt a feladatot nekem is teljesítenem kell, önmagammal pedig csak nem basznék ki. Faszfej...
- Végre valami, amiben egyetértünk. Haladjunk Zabini! - kénytelen lesz hinni nekem, hogy nem maradt ki semmi, ha pedig utólag mégis úgy látná, majd visszajön szépen és megszerzi Ő. De nem fogja, hacsak nem bosszant tovább és hagyok el "véletlenül" valamit, amikor Ő nem látja. A nyakba-lihegést viszont nem hagyom ki, így közel lépkedek hozzá, túlságosan is közel, amikor pedig lenéz rám, csak finoman megvonogatom a vállaimat.
- Én aztán nem, csak tartom magamat ahhoz a képhez, amit elképzeltél rólam. - mert hogy nem ismer, az egészen biztos. A világon semmit se tud rólam. Húzzunk inkább az állatokhoz, a maradék növények közül akad olyan is, amit sötétedés után tudunk majd megtalálni, meg a holdborjút is akkor lenne érdemes megkeresnünk. Hosszú nap lesz...
Sherlockot pedig nem óhajtom megmagyarázni neki, de a tekintete árulkodó, fogalmam sincs róla, hogy miről beszéltem, de nem kérdezne ám rá, az a fránya büszkeség ugye... Az viszi majd egyszer a sírba.
- Nyasgem. - csak úgy nőiesen vágom hozzá ezt a megjegyzést, majd forgatom a szemeimet, amikor elmondja ugyanazt, amit az imént én is megtettem. A furkásszal kezdjük, természetesen. A karámok felé indulva azért felsandítok rá, miközben előkerül az arany nyaklánc, és az a drágakő a végén...
- Családi cucc vagy mi? Elég giccses... még hozzád is. - de nem kell fosni, én aztán nem akarom ellopni és eladni, hiába ér bizonyára sokat a fekete piacon.
A furkászok elkerített részéhez érve csak egyszerűen ledobom a kerítés bejárata mellé az eddig vállamon lévő zacskót a növényekkel, majd besétálok és onnan pillantok a srác felé.
- Na, mi lesz, tapsra vársz? - dobja csak be nekik, én pedig majd megszerzem óvatosan a furkász szőrt. Van pár kölyök is a közelben, hát írtó édesek, így meg se próbálom leplezni az őszinte mosolyt, miközben letérdelek a puha fűbe, majd kivárok. Persze varázslattal is csinálhatnánk, magunkhoz levitálva egy drágaságot, de én inkább maradnék a másik módszernél és csodák csodájára a nyaklánc ténye miatt úgy sejtem, hogy Zabini is. Nem is fogom húzni az időt, ha az egyik megkaparintja a nyakláncot, akkor óvatosan megyek közelebb a szürke állathoz, majd szerzek tőle néhány szőrdarabot. A nyakéket viszont majd Zabini visszaszerzi magának, mert én utána, mint aki jól végezte a dolgát visszatérek a kerítés másik oldalára és gondosan elcsomagolom a megszerzett zsákmányt.
Antonio Zabini

Akadémista

Playby :

Zethphan Smith-Gneist

68

Antonio Zabini
Pént. Szept. 01, 2023 11:56 am
Faith the Craven girl
...really?
- Úgy nézek ki, mint akit aggaszt? - Elhúzom kicsit a számat, mert komolyan? Ennél azért egy kicsivel magasabb intelligenciára számítottam tőle, legalábbis egy jobb visszavágásra. A mosolyát viszont legalább sikeresen letöröltem az arcáról.
- Nem meglepő, rokon lelkek vagytok… - Egyforma kis szerencsétlenek, azt hiszem. Részemről viszont hajlandó vagyok abbahagyni, csak az enyém legyen az utolsó szó, így a befejezés csak rajta múlik igazából. Túl büszke egy sárvérűhöz képest, korábban ezt tudta is, most viszont úgy tesz, mintha nem kellene ennek számítania. Pedig a Roxmortsi események után rájöhetett volna, hogy még én voltam a kissebbik rossz az életében, és igazából van ennél számtalanszor kegyetlenebb dolog is, az, ami elől lényegében én is menekülni kezdtem. Nem akarok olyanná válni… nem akarok az lenni amit ott láttam. De ha a sárvérűnek ekkora arca van, akkor pont az ilyenek áldozata lesz. Egy céltáblát tesz az arca közepére, hogy oda üssenek.
- Nem magadat kell alapul venned, amikor mások szellemi kapacitását méred. - Olyan édesen mosolygok rá ahogyan ritkán lát, de talán még képes felismerni a gúnyt egy mosolyból is. A zsákjához viszont ostoba makacssággal ragaszkodik… hát legyen, őt ismerve ki kellene tépnem erőszakkal a kezei közül, ahhoz viszont most végképp nincs kedvem. Ez az egyetlen ok amiért mégis hagyom, hogy tovább haladjunk, még arra sem téve megjegyzést, hogy végre egyetértünk valamiben.
- A palotapincsik legalább engedelmesek. - Lassan megcsóválom a fejem. Valóban ilyen alacsonyra süllyed? Bár róla van szó, miért is kérdezném… de ha neki jólesik a közelebe mászni, hát legyen. Nem hiszem, hogy túl sokáig nyújtaná, és a furkászok sincsenek annyira távol igazából. Legfeljebb annyit ér el, hogy mind a ketten irritáltak leszünk egész úton - ezt nevezné nyereségnek?
- A szókincsed még mindig képes ámulatba ejteni, Craven. - A szemeimet forgatom eléggé látványosan.
- A furkászoknak tetszeni fog és ez a lényeg. - Nem pedig az hogy mi ez vagy honnan van. Persze az nem lep meg, hogy ennyire hálátlan, főleg úgy, hogy ő nem is hozott semmit. - Tudod egy köszönöm is csodákra képes. - Persze modora sincs, mit várnék el? Bár van oka utálni, az is igaz, több évnyi okot adtam arra, hogy ne nekem tartogassa a kedves szavait. Ennek ellenére bocsánatot kérni sem szándékszom tőle, mert amiket mondtam neki azok jelentős része igaz is volt. Az egyetlen amit változtatnék az az, ahogyan bántam vele. Vele meg igazából sok más hozzá hasonlóval…
- Csak arra, hogy orra ess. - De közben azért előveszem a pálcámat, hogy belebegtessem a furkászok közé a fénylő láncot. Gondolom elég lesz ha eljátszadozok velük amíg ő megszerzi azt a kevés szőrt. Igazából egész aranyosak, attól eltekintve, hogy mennyire bosszantóan bajkeverőek tudnak lenni. Nem igazán figyelem mit csinál a lány, jobban leköt a társaságunk többi része, annyira, hogy még egy mosolyt is elengedek miközben elszórakoztatom a lánccal a csapatot. Meg akarják szerezni nyilván, de sosem mondtam, hogy könnyen adnám - vagy adnám úgy egyáltalán - inkább csak lebegtetem előttük, pont elemelve mielőtt még megkaparintanák. Az egyiknek végül hagyom, hogy rámarkoljon egy keveset, így a sárvérűnek még lehet esélye szerezni a szőréből. Ha nem sikerül és csak pofára esik, B tervnek még mindig ott van a varázslat. Egyelőre viszont szórakoztatóbb lehet nézni ahogy szerencsétlenkedik - bár amíg a furkászokkal játszottam, elfelejtettem figyelni őt. Mindegy, annyira úgysem volt érdekes, ellenben az állatkákkal. Ha végzett a lány, a furkász esélyesen még mindig a nyakláncot markolássza - így vele együtt emelem ki magamhoz. - Ezt viszont visszakérném. - Nyilván nem tetszik neki, ahogyan elvenni próbálom. - Naaa, gyerünk kicsi, tudom, hogy tetszik, de még szükségünk lehet rá. - Hagyom, hogy a ruhámba kapaszkodjon egy kicsit a kezem helyett, közben pedig elkezdek a növények közt kotorászni. - Mit gondolsz erről? - Előveszek valamit, ami szerintem tetszene neki - nem azért, mert fényes, hanem mert ehető. - Csere? - Kedvesebben mosolygok rá, mint a Craven lány valaha láthatott, de leginkább azért mert ez most nem neki szól. A furkász viszont szerencsénkre az étel látványára elengedi a láncot, így azt elrejtem a másik tenyeremben. Amíg eszik, visszacsúsztatom a többiek mellé, majd a lányra pillantok. Ekkor jövök rá, hogy még mindig mosolygok, de ahogy a tekintetünk találkozik, gyorsan abba is hagyom. - Eltetted? - Már a hangom is egészen más, mint pár pillanattal korábban volt, bár egy kicsit meg kell köszörülnöm hozzá. Nem igazán láthatott még így, mint korábban, de igazából nem is nagyon fog, szóval el is felejtheti akár.

Anonymous

Vendég
Szer. Nov. 01, 2023 10:37 am

Tony & Faith

A közös feladat

Szerintem most az a legegyszerűbb, ha némi időre csak simán ignorálom a srácot, mert egyre közelebb kerül ahhoz, hogy fizikai erőszakhoz folyamodjak, és azt nem tenné zsebre, amit tőlem kap. Még az se érdekel, hogyha a tettemnek következményei lennének és beárulna valamelyik tanárnak... esetleg Ő maga akarna bosszút állni. Nem fogom tovább elviselni Tőle a megalázásokat, azok az idők elmúltak, hogy csendben elvonuljak, majd összekuporodjak a könnyeimet törölgetve egy olyan helyen, ahol senki se talál rám.
- Kíváncsi lennék, hogy te magad milyen mágikus lényhez hasonlítod. - na, halljuk! Meglehet, hogy korábban ezen még nem gondolkodott el, de most itt a lehetőség, ha már én megkaptam az egoolt. Egyébként én alapvetően tök normális vagyok, Zabini váltja ki ösztönösen ezeket belőlem. Ami pedig Roxmortsban történt... az valóban szörnyű volt, de biztos, hogy nem vele fogom megvitatni az azzal kapcsolatos érzéseimet, így maradunk a felületes témáknál, a feladatnál és egymás piszkálásánál.
- Oh nem is azt teszem, főleg akkor nem, ha rólad van szó. - visszamosolygok rá, én is bízom benne, hogy érteni fogja a célzást. Közel sem vagyok jó véleménnyel róla és bár tök hülyének nem tartom, de a viselkedésével tett róla, hogy túl intelligensnek se. A cuccom viszont marad nálam, megvan minden, higgye csak el, ha pedig nem teszi, akkor forduljon vissza és szedjen Ő is mindenből, ahogy én tettem, pont nem izgat. Már most túl hosszúra nyúlik ez a feladat, pedig még közel sem végeztünk és az első állatokhoz is most érünk majd csak oda. Közelebb megyek hozzá, túl közel is, kevés tért hagyva kettőnk között, hogy akkor már bosszantsam, ha ennyire ezt feltételezte rólam, és bár jól érzi, hogy ez öngól is, kibírom.
- Akkor szerezz be egyet, ha arra vágysz. - tipikus aranyvérű, azt hiszi, hogy övé a világ és mindenki azt teszi majd, amit Ő akar. Én nem vagyok a szolgája, ideje, hogy felfogja és befejezze a lenézésemet. A szókincsem említésénél pedig csak dühös arccal szórok villágomokat felé a szemeimmel. Az arcom azért nem puffad fel édesen, de nagyon-nagyon közel járunk a türelmem végéhez. Jó is, hogy megérkezünk a furkászokhoz, majd mellettük némileg lenyugszom. Bízom legalábbis benne. Nem is értem, hogy minek kérdezek rá egyáltalán az ékszerre, gondolhattam volna, hogy rohadtul nem fog rá válaszolni, így megvonom a vállam, majd besétálok a szőrmókok közé, várva, hogy Zabini végre tegye a dolgát. Nem dísznek hozta ezt a nyakláncot... Ne most legyen szentimentális.
- Te se használod túl sűrűn azt a szót, csoda, hogy ismered egyáltalán. - már a köszönömöt. Végül csak bemutatom neki a nemzetközi mugli jelet, amit talán nem is ismer, hogy kapja be, aztán figyelem, ahogy végre elkezdi belebegtetni az arany ékszert és a kis drágaságok már meg is rohamozzák. Itt az idő, hogy finoman elkapjak egyet és megszerezzem a szőrét. Csak óvatosan, nem szeretnék véletlenül se fájdalmat okozni, a láncot viszont nem szedem ki a mancsai közül, azt a feladatot meghagyom a fiúnak. Szerintem is édesek voltak, ahogy játszottak, most pedig ahogy elnézem Zabinit... oké, ez most eléggé furcsa. Mintha nem is ugyanazt a srácot látnám, akit eddig. Rajta is ragad némileg a tekintetem, miközben étellel kínálja a kis állatot és a mosolya is annyira emberi. De magam is észhez térek, amikor rám néz.
- Persze, menjünk tovább! Kell még keresnünk holdborjút és futóférget is. Szerintem kezdjük az utóbbival, a holdborjúhoz még meg kellene várnunk a holdat. - pillantok fel az égre, majd indulok meg a tópart felé. A nedves helyeket kedvelik ezek a szerintem rendkívül gusztustalan lények, így ha odaérünk, fejemmel intek is Zabininek.
- Hajrá! - szedje csak össze őket, én maradok a holdborjúnál, ha úgy van, meg akad még néhány növény, amelyeket amúgy is sötétedés után tudunk majd az erdő közelében begyűjteni.
Antonio Zabini

Akadémista

Playby :

Zethphan Smith-Gneist

68

Antonio Zabini
Szer. Nov. 22, 2023 9:41 am
Faith the Craven girl
...really?
- Hippogriff. - Nem is kell gondolkoznom a válaszon, csak tudom. Büszke vagyok, de hűséges azokkal akiket erre méltónak találok; azt pedig már egészen jól ismeri a lány, hogy mennyire tudok veszélyes is lenne úgy általánosan. Úgy általánosan, mert az elmúlt hónapokban azért magamhoz képest nagyon is visszafogott voltam. Persze, szerencsére ez szinte senkinek sem tűnt fel, nagyrészt azért is, mert a Roxmortsi tragédia a legtöbb embert mélyen lesújtott; mindenki elveszített valakit aznap.
- Helyes, a különbség elkeserítő lenne számodra. - Persze, tudom, hogy nem így értette, mert hiába nézne hülyének, nem vagyok az. A lenéző pillantás sem maradhat el a szánalmas próbálkozására. Tulajdonképpen még ha eltekintenénk attól a nem is olyan kis részlettől, hogy sárvérű, akkor is egy idegesítő kis hárpia lenne; bár a maga nemében szinte már szórakoztató ahogyan próbálkozik… vagy minek nevezzük amit művel.
Most megverekedni nem fogok a batyujáért, de ha nem lesznek rendben a hozzávalók, akkor biztos lehet abban, hogy lesznek következmények - a tekintetem is ezzel fenyegeti csendben. Nem egészen ostoba lány, csak illúziókkal áltatja magát. A hozzá hasonlóak bármit is tesznek, közel képtelenek túllépni egy bizonyos szintet.
Mi sem mutatja, hogy mennyire kicsinyes, mint a tény ahogyan közeledni próbál csak, hogy idegesítsen… közben pedig biztosra veszem, hogy neki sem kellemesebb az egész, mint nekem. Komolyan nem értem ezt a lányt. - Az első jó ötleted Craven, biztosra veszem, hogy hasznosabb társ lenne nálad. - Ezt még muszáj kiemelnem.
Szinte már szórakoztató, ahogyan szinte felduzzad az arca a haragtól, ha várnék még egy keveset, talán bele is vörösödne, de helyette egy fölényes mosollyal pillantok le rá, kicsit sem riadva el a dühös tekintetétől. Olyan kicsi az egész lány, hogy nehéz valóban fenyegetőnek hatnia; még a mellkasomig is alig ér fel. Ha nem lenne ennyire szánalmas, még aranyos is lehetne; de nem az. - Csak óvatosan Craven, ha ennél jobban koncentrálsz egy visszavágásra, félő, hogy felrobban a fejed. A helyedben nem erőltetném meg ennyire magamat a gondolkodással, az esetedben ez végzetes lehet. - Nem tudok nem nevetni az egészen.
A furkászokhoz érve legalább kevesebbet kell beszélnünk egymással - én legalábbis ebben reménykedem, de neki más tervei vannak… komolyan mikor veszi a lapot, hogy ha befogná mindkettőnknek jobb lenne? - Nem hiányzik belőlem a modor, csupán nem mindenki érdemli ki. - Most pedig igencsak bájosan mosolygok rá. Távol áll tőlem az illetlenség igazából, valakivel ellentétben neveltek is a szüleim, ugyanakkor tudom, hogy ki az aki megérdemli és ki az aki nem. Eldöntheti, hogy melyik kategóriába tartozik, ennyire talán még az ő kis agyának is futja. - Nahát Craven, kifejező és elegáns, mint mindig. - Látványosan megforgatom a szemeimet amikor bemutat. Ezzel nem győzött meg arról, hogy szorult bele egy cseppnyi jómodor is akár.
Legalább amíg az ékszerrel megkörnyékezem a kis szörnyetegeket odabent - nem, Cravent nem - addig képes lesz befogni a száját, és csodával határos módon még meg is tudja szerezni amiért jöttünk. Nahát, még haszna is lehet…
Az egyik furkász makacsul belekapaszkodott a nyakláncba, ezért egy potyautast is kiszállítok a kerítés mögül. Az a baj ezekkel a kis dögökkel, hogy nehéz haragudni rájuk, mert most is olyan aranyosan néz, hogy akaratlanul is mosolygok neki. Persze ez csak addig tart, amíg újra a  lányra nem kell néznem, a pillantásom és az egész arckifejezésem a pillanat egyetlen töredéke alatt teljesen megváltozik. Szerencséjére nem tett megjegyzést a korábbi jelenetre és szinte gond nélkül mehetünk tovább - és azért szinte, mert még mindig velem kell tartania. Miért is? Mazohista. Hiszen felajánlottam, hogy inkább megcsinálom egyedül jelesre, csak hagyjon.
- Rendben Craven, látogassuk meg a családodat, egy élmény lesz. - Nem tudok nem beszólni neki, ha ennyire gyűlölöm, bár meg sem próbálom megerőltetni magam, hogy kedvesebb legyek vele. Átkokat nem fogok rászórni, de a szavaim azért még pontosan tükrözik a véleményemet róla.
- Milyen nagylelkű. - Megforgatom a szemeimet, amikor megérkezve munkára utasít. Hogy meri? De szerencséjére nem akarom az egész estémet édeskettesben tölteni vele, ezért mozdulok, hogy haladjunk végre a feladattal - de nem az előtt, hogy ne küldenék felé egy igencsak gyilkos pillantást. Pedig megnéztem volna, ahogyan ott dagonyázik, mert őt ismerve lehet ezt választotta volna. Én viszont csak előveszek a zsebemből egy üres tárolót - tényleg készültem - és a pálcámat. - Accio futóféreg. - Könnyeden lendítem meg, hogy az egyik említett féreg amire rákoncentráltam, a közelembe repüljön és felfogjam a dobozban. Remélem nem gondolta, hogy be fogok mászni közéjük… Ez így igazából egy egészen könnyű feladat volt, így egy elégedett mosollyal csavarom rá a doboz tetejét az undorító lényre, elteszem, és anélkül, hogy ránéznék indulok tovább. - Akkor irány az erdő, a holdborjúhoz még mindig korán van. - Komolyan azt hitte, hogy ennél több időt eltöntünk ezzel? Szánalmas. Bár bármit is tenne, nem lenne jobb véleményem róla. - Felismered a növényeket? - Azért mégiscsak rálesek oldalról, mert még mindig nem bízok abban, hogy valós segítség lenne. FIgyel egyáltalán órákon?

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: