Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Ideje megismernünk egymást

Anonymous

Ideje megismernünk egymást Empty
Vendég
Csüt. Ápr. 27, 2023 1:35 pm

Lev & Maeve

Dühös vagyok, de ez a düh nem veheti át felettem az irányítást, mert bár tombolhatnék, akkor se változna semmi, a tény ugyanúgy tény marad. Apám döntése szent és sérthetetlen, Ő pedig közölte velem az új vőlegényem nevét, akihez zokszó nélkül majd hozzá kell mennem. Hiába nem akarok, hiába akarnék választani vagy legalább egy rövid időre gyászolni Sebet, ezt nem tehetem meg, tovább kell lépnem, mert a név és a vérem kötelez.
Az aranyvérű, régi családoknál nem ritka az elrendezett házasság, én mégis bíztam benne, hogy többé nem kell megtapasztalnom ezt az érzést, nem kell fejet hajtanom és elfogadnom a döntést, mely kihat majd az egész életemre. De nekem nincs ebbe beleszólásom, és jól tudom, még mindig örülhetek annak, hogy a mostani jelölt se idősebb nálam tíz-húsz évvel, hanem velem egykorú, sőt, még egy évfolyamba is járunk. Nem túl régóta… csak az idei tanévben érkezett, én pedig bár tisztában vagyok a Karkaroff névvel, túl közel eddig mégsem kerültem hozzá. A nevünk miatt megtettem volna, elkerülhetetlen a jó kapcsolatok ápolása, de most minden sürgetőbbé válik, mert ki tudja, hogy mennyi időt adnak nekünk így, hogy idén végzünk a Roxfortban. Azért remélem nem úgy néznek rám, mint valami tenyészkancára és várják el tőlem, hogy a következő években már szüljek is egy gyereket, mert azt biztos, hogy nem fogom szó nélkül hagyni.

Szükségem volt néhány napra, hogy lenyugodjak, hogy emészgessem az információkat és hogy némileg utána érdeklődjek Levnek és a családjának. Érdekes dolgokat tudtam meg, de sok minden rejtve maradt előttem. A srác elég zárkózott, nehéz a közelébe férkőzni, de a szüleink döntéséről úgy sejtem, hogy már Ő is értesült.
Az egyik este végül a levélírás mellett döntöttem. Oda is mehettem volna hozzá, de jobb diszkréten intézni ezt az egészet, így üzentem neki, amit a baglyom másnap reggel az asztalához is vitt, kicsit megcsipkedte a kezét is pár falat finomságért, majd útjára ment. A levél szövege szép betűkkel íródott, cirkálmányosak, némileg dőltek, egyértelműen látszik rajtuk, hogy sok időt fektettem abba, hogy tökéletes legyen az írásképem.

“Kedves Lev!

Örömömre szolgálna, hogyha jobban megismerhetnénk egymást, így várlak péntek délután 17:00-kor a tó mellett.
Kérlek jelezz vissza, ha nem megfelelő az időpont.

Üdvözlettel:
Maeve Byrne”

Gyűlölöm leírni a Byrne nevet, gyűlölök álnév alatt élni. Bár mindenki tudhatná, hogy ki vagyok valójában, hogy ki az én apám valójában, mégis, ehhez még idő kell, még maradnunk kell az árnyékok között, észrevétlenül.

A találkozó idejét azért tettem késő délutánra, mert akkor már Levnek sincs órája. Jól tudom, megszereztem már az órarendjét, ez csak természetes. Én korábban kimegyek a tópartra, szeretem a víz közelségét, mindig megnyugtató hatással van rám és bár a tó nem a tenger, jelenleg ennél többet nem kaphatok. Kedvem támadna játszani a víz felszínével, hullámokat idézni, mégse teszem, nem tehetem, mert feltűnhetne bárkinek, a képességem pedig jobb, hogyha nem lát napvilágot, nem kell mindenkinek tudnia.
Sokáig azt is titkoltam, hogy jó a kézügyességem, hogy nem csak az írásom szép, de a rajzaim is, most viszont úgy döntöttem, hogy rajzolok, nem számít, hogy ki lát majd meg vagy ki nem. A tópart előtt lévő egyik padon ülök a Mardekáros, roxforti taláromban, ölemben pedig egy rajzfüzettel, amelyben most a távoli kastély képe kezd el körvonalazódni. De a kép borongós, sötét, erős az árnyékolás, a kép pedig fekete-fehér, visszaadja a hangulatomat és az érzelemvilágokat. Még egy dementor is kerül a háttérbe, veszélyes közelségbe az ódon falakhoz és egészen bele is merülök a munkába, kizárva szinte teljesen a külvilágot.
Vissza az elejére Go down
Lev Karkaroff

Akadémista

Ideje megismernünk egymást B0cfa04621e61bd1420931a4c73208995d1176d0

Elõtörténet :

do or die you're a mercenary
Ideje megismernünk egymást CRIVC6I
go and make them proud
do what's necessary

42

Lev Karkaroff
Csüt. Ápr. 27, 2023 11:03 pm
első benyomások
a jövő ennyire szürke és fekete? lehet mindig is ilyen volt
Maeve
Számítottam rá, hogy egyszer meg fog történni - de arra nem, hogy most. Hogy minden után még ez is… bár talán pont emiatt lehetett volna kiszámítható az időzítés. Végülis, már sokkal korábban is megtörténhetett volna, de reméltem, még volt bennem egy kevés remény arra, hogy később fog. Nem mintha beleszólásom lehetett volna, nem mintha nemet mondtam volna bárki is legyen. Nem érdekelt különösebben soha, hogy ki lesz az, kész voltam elfogadni. De Maeve Byrne… Yaxley… tökéletes, ahogyan a szüleim fogalmaztak. Mindenkiben túlcsordult az öröm, minden boldog volt, csak én éreztem üresnek magam közben. Csak én hallottam a többi részét? A jegyese meghalt Roxmortsban. A helyére választottak engem. Nem a halála ráz meg, folyton meghal valaki, néha fiatal, néha idős… de a történet rémesen hasonlít egy korábbira. Mintha lenne bennük egy minta, amitől az érzékeim csendben jelezni kezdenek. Ettől persze úgy teszek, mint aki boldog, mert pontosan ez az amit elvárnak. Amúgy is mindegy volt, hogy ki lesz az, amúgy sem érdekelt senki más, amúgy sem volt időm ilyesmikkel foglalkozni soha… de irritál, a bőröm alá kúszik az érzés, hogy folyamatosan második vagyok. Mindig, mindenki mellett én leszek a pótlék, a B terv, akit előrántanak ha az A elbukik. Nem lehetek az első, nem lehetek jobb? Egyszer lehetnék az első választás, nem valami elcseszett pótlék? A büszkeségem sajdul bele abba a hamis mosolyba amivel a szüleimre nézek. Nem is szoktam mosolyogni - azt hiszem, pontosan ez ijesztette meg az anyámat. Az apámnak fel sem tűnt. Szerintem amúgy is kevés dolog bizarrabb ezen a világon, mint boldognak látni őt, és ez már a második ilyen fél éven belül.
Játszom a szerepem a játszmában, már elfogadtam, hogy egy bábu vagyok és eszköz, tökéletesre csiszolandó figura. Néha mégis nyelnem kell egyet még ennyi év után is. Elnézést kérve a szüleimtől kérdeztem, hogy visszatérhetek-e az edzésemhez. Le kellett vezetnem a haragomat, mielőtt még tovább nőne.

Szándékosan halasztgattam a találkozást, akkor is ha tudtam, hogy karnyújtásnyira van szinte, sőt, a szőke hajkoronája bármikor megjelenhet egy zöldes talárban a folyosón. Szívesebben gondoltam bármi másra, amíg még halasztani lehetett - pedig nem szeretek halogatni. Szeretek azonnal szembenézni a dolgokkal, túlesni rajtuk, mint a terheken, egyszerűen levágni őket és nem gondolni rá többé. Ezzel viszont nem volt ennyire magától értetődő, ha rágondoltam, máris nőni kezdett a haragom. Győzelemként kellene megélnem, mégis kudarcnak érzem. Nyertem, de vesztesként emelkedtem a pódiumra. Milyen nyereség ez? Inkább megalázó, mint bármi más. Emiatt nem akartam még egy pár napig megkeresni. Viszont ehelyett megkeresett ő maga.
Amikor megpillantottam reggel az idegen baglyot az asztalamon, már sejtettem, hogy miről lehet szó. Lassan nyitom ki a levelet, emésztve minden szépen görbített betüjét. Látszik, mennyit ad a benyomásokra, hogy gonddal vés papírra minden szót. Bár egy Yaxhleytől talán ez a minimum amit elvárnak… A bagolyra pillantok ismét, miközben leeresztem a kezemben tartott levelet, ő közelebb ugrál. Tudom mit akar, de előtte még egy rövid választ írok. Az első benyomások nem az erősségeim, ráadásul a lányok fogadtatása után a legrosszabbra készülnék most is.

“Ott leszek. L.K.”

Rövid és tömör, de igazából az is lehet nem várt választ - így viszont legalább tudja, hogy megkaptam és számítok a találkozásunkra. A betűim kevésbé díszesek, mint az övéi, az írás viszont könnyen olvasható. Határozott vonások, alig dőlnek el, és szabályosan követik egymást. A gondosan összetekert levelet a bagolynak adom, majd megkapja a falatokat amikért annyira szemezett velem. Fogalmam sincs, hogy mire számítsak a tónál - csak erre gondolok, ahogyan kirepül az ablakon.

Persze, már szereztem róla információkat, ha már eljegyeztetnek minket, azon túl is akarok látni, hogy kinek a lánya. És a helyszínből ítélve arra gyanakszom, hogy ő is ezt tette. Szeretek a tóparton tölteni időt, megnyugtat a természet közelsége, talán az elemem tehet róla.
Az itteni egyenruha van rajtam, vörös és arany, de legalább nagyrészt fekete. A lépteim halkak, ahogyan felé indulok, könnyen megtalálom, ő az egyetlen a közelben, a szőke haja pedig elüt minden környező színtől. Lehet, hogy ráijeszt a közeledésem, de ha nagyon bele van merülve a munkájába, akkor lehet, hogy amúgy sem venné észre, hogy már csak pár lépés választ el tőle.
- Üdv. - Mégis megállok pár lépésre, majd indulok újra, ahelyett, hogy mögé osonnék. Ebből a távolságból viszont már láttam min dolgozik. A sötét színek és durva vonások nem sok jót sejtetnek előre. A bemutatkozás részét átugornám, mert gondolom pontosan tudja, hogy ki vagyok, ahogyan én is pontosan tudom, hogy ki ő. Csak minden mást nem ami mögöttünk van.
A tekintetem róla mégis a tóra téved, és a partja mellén húzódó erdős részre. Tehetnék egy megjegyzést a rajzára amin dolgozik - de rossz ómen a sötétség a papíron. A dementort is láttam. Nem tudom, mire várok? Talán arra, hogy ő is kifakadjon, ha úgy tartja kedve, miközben a zsebembe csúsztatom a kezem. Az egyenruha rajtam már közel se olyan rendezett, mint reggel volt, a nyakkendőm félig kilazult, az ingem enyhén gyűrött, az ujjai félig feltűrve, a taláromat pedig elhagytam valahol. Kezd egy kicsit túl meleg lenni nekem az időjárás, jobban szeretem a telet. Még a zord brit tavasz sem hozza ugyanazt az érzést.
Anonymous

Vendég
Pént. Ápr. 28, 2023 7:37 am

Lev & Maeve

Igazság szerint nem számítottam arra, hogy Lev tegye meg az első lépést, egyértelműnek véltem, hogy nekem kell majd kezdeményeznem. Valahogy az ilyen szituációkat szeretik az emberek másra bízni, én pedig már rég nem problémázok ezen, teszem a kötelességemet és még mosolygok is hozzá. Mosolygok akkor is, amikor a szívem sajdul belé, mert fontos, hogy milyennek látnak. Én nem lehetek olyan, mint mások, nem mutathatom ki az érzéseimet, nem engedhetem, hogy könnyedén olvashassanak belőlem, hogy átlássanak rajtam. Nekem nem lehet olyan gyerekkorom, mint másoknak, mégis sokan bizonyára engem irigyelnének. A név, a család és a vagyon sok mindent ad, de rengeteg mindent el is vesz az embertől.

A levelemre érkezett válasz rövid és tömör, az igazság az, hogy tényleg nem számítottam rá, hogy bármit is feleljen. Eddig se kereste a társaságom, ezután se vágyná, mégse halaszthatja el örökké, főleg, hogy már nem vagyunk gyermekek. Sebnél több időm volt, legalábbis úgy éreztem, de vele más volt… Ő más volt. Pedig hogy küzdöttem ellene, mennyire írritált eleinte és hogy igyekeztem az agyára menni, feldühíteni, kiélvezve minden csatározásunkat, majd utána azokat a lopott, rejtett pillanatokat, amikor egy kicsikét mégis csak önmagunk voltunk, amikor levetettük az álarcainkat.
Emlékszem arra a napra is, amikor betörtek a birtokunkra azok az aurorok, amikor megsérült… amikor kimutatta, hogy számítok neki, hogy valóban aggódik értem. Végre elfogadtam, végre úgy éreztem, hogy az az esküvő igazság szerint nem is lesz olyan rossz, hogy talán boldog jövő várhat rám egy hozzám méltó férfi mellett, de most… most minden szétcsúszott.

Lev Karkaroff… A neve tökéletesen megfelelő, a kisugárzása is erős, mégis még idegen. Különös véletlen, hogy éppen most, éppen itt találkozunk, elvégre én az Ilvermornyban kezdtem meg a tanulmányaimat, Amerikában, míg Ő a Durmstrangba járt. Régen meg akartam nézni magamnak azt az iskolát, de most már kétlem, hogy valaha is lehetőségem nyílik majd erre. Az ottani diákok viszont mások, de tagadhatatlanul érdekelnek, így maga Lev Karkaroff is. Meg akartam ismerni, csak nem ilyen szituációban, mint ami nekünk jutott.
De talán még mindig ez a jobbik eset, mintha boldogan, hatalmas mosollyal az arcán jött volna oda hozzám, erősen kifejezve örömét az esküvőnkkel kapcsolatban és úgy vallott volna magáénak. Sokan azt tették volna, de Ő nem, Ő más, van benne valami ismeretlen, valami különleges, amit meg akarok ismerni, amit kiismernék.

A tóparton üldögélve várok rá. Korábban érkezem, nem számít igazán az idő, nincs egyéb programom mára, a rajzolás tökéletesen megfelel. De a képem nem vidám, nincs semmi jele a boldogságomnak, a dementor pedig felteszi arra a bizonyos I-re a pontot. Mintha a lelkemet tépnék darabokra, mintha minden jó érzés távozna belőlem. Pedig nem a temetésemre készülök, egy lakodalom pedig a legtöbb esetben vidámságról szól, mégis… túl korai mindez, de felszegett fejjel, büszkén viselem majd.

Mivel számítok az érkezésére, így nem ér meglepetésként, amikor a közelembe jön, egyébként se vagyok ijedős alkat. Hallom a mély hangot, amellyel üdvözöl, így befejezem a vonalat, amit éppen rajzolok, majd lassan felpillantok rá, kicsit hosszabban időzve most arcán, testtartásán, mérve fel magamnak némileg más szemmel is. Bizonyára Ő is már felmért, de a külsőmmel kapcsolatban nem lehet oka panaszra, ahogy a vérem is tökéletes. Ő határozottan jól járt Sebastian Mulciber halálával és biztos lehet benne, hogy sokan lennének a helyében. Mégis Őt érte ez a megtiszteltetés… Ehhez képest nem ügyelt a megjelenésére, mert az öltözete laza, kifogásolható, még a rajta lévő nyakkendő se áll úgy, ahogy állnia kellene. Mégis, ez nem tud zavarni, nem tud negatívan érinteni, elvégre Seb se volt az a karót nyelt, úri típus. Kislány koromban mindig azt hittem, hogy olyan típusú férjem lesz, de azóta már rájöttem, hogy mennyire nem passzolna hozzám, hogy egészen más típusú srácok jönnek be.

Végül megajándékozom egy apró mosollyal is, amikor még közelebb lép hozzám, majd finoman intek kezemmel magam mellé, foglaljon csak helyet.
- Szia. - ha megteszi, akkor felé mutatom a rajzom. Még csak félkész állapotban van, de vidám kép már sosem lesz belőle.
- Mivel egészítenéd ki a rajzot? - meséljen, Ő mit hiányol a képről, szerinte mit kellene még megjelenítenem rajta? Ez is egyfajta teszt, a válasza sok mindent elárul majd róla, a jelleméről és talán a gondolatairól is. Finoman akarom felmérni Őt, nem túl átlátszóan. Ha pedig arra számít, hogy kifakadok majd, hogy hisztizni fogok, akkor nos… egyértelműen nem ismer. Szégyen lenne, ha megtenném, egyszerűen nem engedhetem meg magamnak.

- Örülök, hogy eljöttél. Úgy gondoltam, hogy nem ártana egy kicsit megismernünk egymást. - elvégre a jövőben sok időt fogunk együtt tölteni, de az csak rajtunk áll, hogy az milyen hangulatban telik majd. Élhetünk egy hatalmas kastély két külön részén, távol egymástól, de mindketten jól tudjuk, hogy két erős család leszármazottja együtt még erősebb lehet, mint külön. Nem óhajtok vele csatározni, nem óhajtok elbújni se előle, ahogy Sebastiant se fogom említeni, egyelőre még biztosan nem. Kétlem ne tudna róla, a Yaxley-Mulciber eljegyzésről is mindenki tudott, akárcsak a miénkről. Bizonyára észrevette Ő is a figyelő tekinteteket, hogy amikor egy folyosón voltunk mikét várták többen, hogy találkozunk, hogy szót váltsunk és szemtől szemben legyünk egymással… De nem adtuk meg senki számára se azt az örömet, hogy a szemtanúi legyenek az első beszélgetésünknek. Ez a tópart nyugodt, kicsit hűvös van a széltől, még messze a nyár, nemrég léptünk csak ki a télből, így a legtöbben még a kastély falain belül húzzák meg magukat, de engem most nem érdekel a hideg, mert én kevésbé viselem jól, mint Ő.

A beszélgetést úgy érzem, hogy nekem kell vezetnem, sokszor a nőre marad, bármit is gondolnak magukról a férfiak, nem mind képesek rendesen társalogni. Lev is elzárkózott ettől, így elnézek magam is a tó felé, majd végül a fiú felé fordulok, hogy a szemeibe nézhessek, nem kerülve el a szemkontaktust. Ez is fontos, sok mindent megtudhat Ő is belőle. Azt sejthette, hogy nem vagyok egy félénk lány, de közel se ismer engem. Igazából kevesen ismernek valójában.
- Mesélj magadról, bármit, amit úgy érzed, hogy megosztanál velem. Jövőbeli tervek és célok, a Dumstrangos éveid vagy akár csak arról, hogy mit szeretsz csinálni szabadidődben. - bemelegítő kérdések, nem támadom le, nem áll szándékomban. Pedig sok minden érdekelne, például az a bizonyos vérszövetség, melynek úgy tudom, hogy a részese. Túl sok a kérdés bennem azzal kapcsolatban, mégse vagyunk még olyan szinten, hogy erről nyíltan beszélgessünk. Idő… időt kell hagynunk egymásnak. Szeretném, ha érezné, hogy én adok, de mégis egy kicsit mutatnia kell önmagából, mert ismernem kell, tudnom, hogy kihez kell hozzámennem, nem maradhatunk két idegen, az hosszú távon neki se lenne kifizetődő.

Lev Karkaroff

Akadémista

Elõtörténet :

go and make them proud
do what's necessary

42

Lev Karkaroff
Szomb. Ápr. 29, 2023 9:17 am
első benyomások
Maeve
Az agyam tudja, hogy keresnem kellett volna, túlesni gyorsan az elkerülhetetlen első perceken, ha valóban csak pár percre is, mert még mindig jobb ezt szervezetten megtenni, mint véletlenszerűen botlani bele. Azért is örülök, hogy ő is erre gondolt, még ha meg is előzött vele. Legalább kevésbé lesz véletlenszerű, de kiszámíthatónak aligha nevezném. A legutóbbi hasonló találkozóm is közel sem úgy alakult, ahogyan terveztem volna, ezért most valamivel több fenntartással indulok el a tóhoz az óráim után. Percre pontosan érkezek, már az első héten kiszámoltam, hogy mennyi idő kell eljutni a kastély leggyakoribb pontjaihoz.

Nem próbálok hazudni arról, hogy örülök az egésznek. Igazából ha nem érezném magam egy cserealkatrésznek, akkor nem zavarna az egész egyezség, akkor valóban semleges lennék hozzá. Így viszont van némi harag bennem. Magamra haragszom, amiért nem vagyok elég jó, ő erről az egészről nem tehet, hiszen még csak nem is tud róla. Legfeljebb annyit, hogy a vérszövetség képébe is egy roxmortsi áldozat, az unokatestvérem halála miatt kerültem. Mellé pedig egy másik neves aranyvérű leszármazott elvesztése után. Nálunk mindig így működtek a dolgok, ha kiütnek egy bábut, gyorsan kell a helyére egy másik. De nem akarok második lenni, mindig az voltam, mindig több akartam lenni, de eddig bármit is tettem, kevésnek bizonyult ahhoz, hogy kitörjek ebből a körből.
Lehet ő is azt gondolja, hogy szerencsém van, hogy szerencsés vagyok - mint az a srác, akinek pár napja betörtem az orrát emiatt… majd egy pár másik csontját is. Túl hosszasan ecsetelte és túl beleélte magát, a haragom pedig lobbant és égetett. Nem félek az öklömet használni, azokra a helyzetekre is neveltek, ha valamiért nem lenne nálam a pálcám - ráadásul sokkal jobb látni az arcukon a sokkot, amikor mágikus módszerek helyett egyszerű mugli praktikákhoz nyúlok. Sokan nem is tudják annyira kezelni, mert egyszerűen lealacsonyítónak tartják - pedig ha a túlélsről van szó, a szabályok megváltoznak.
A jobb kezem még mindig viseli a találkozás nyomait, szándékosan nem akartam begyógyítani őket - akartam, hogy mindenki lássa, akartam, hogy lássa a srác is, ha mégegyszer eszébe jutna bármi hasonló. Nem keresem a verekedéseket, de ha kikönyörgik maguknak, határozottan nem fogok elszaladni előle. Legtöbbször pedig a másik fél bánja meg, amiért képtelen volt befogni a száját - és nem csak azért, mert többek közt a bűnbánás is meglehetősen kifogyott belőlem az évek alatt.

Nem akarok hazudni Maevenek, felesleges lenne, idővel úgyis kiderülne, akkor is, ha csak lassacskán szivárogna a felszínre. Meg akarom kímélni magam a fejfájástól, amúgy is hallhatott már rólam és a természetemről ezt meg azt, némely egyszerű pletyka, másokban több igazság rejlik. Durmastrangos cserediákként már eleve volt egy megítélésem az érkezésem pillanatában, amire adott pillanatokban határozottan nem cáfoltam rá, annak ellenére, hogy az első napjaim megtévesztőek lehettek. Az árnyékokból működni inkább csak egy taktika, mint bármi más.
Erre az egészre közte meg köztem egy újabb szövetségként akarok gondolni, akár tetszik akár nem, hogy ismét egy csapatmunkába kényszerítenek, ez egy újabb rész amivel együtt kell élnem, amiben mindenkinek könnyebb lenne, ha nem harapnánk le minden szabad percben a másik fejét. Remélem, hogy erről neki is hasonló a véleménye.
A rajz amin dolgozott csak ismét rossz előjel, de legyen, két kezdetben nagyon is irritáló nőhöz már hozzá kellett szoknom az elmúlt hónapok során. Mennyivel lehet most rosszabb?
Nem figyelem meg különösebben, egyrészt már láttam távolról meg képekről, másrészről pedig, rengeteg alkalmam lesz még erre. Rengeteg alkalmunk lesz még mindenre, ha összeházasítanak minket… ezért sem próbáltam olyan képpel állni elő, ami hosszútávon hazudna. Mert két percbe sem került volna hozzá igazítanom a megjelenésemet, hogy kifogásolhatatlan legyen, de az igazság az, hogy gyakran fog így látni. Ha csak egy ennyi szabadságom lehet, hogy nem kell mindig megfojtanom magamat a nyakkendőmmel, az ingemnek pedig nem kell mindig élére vasaltnak lennie, a fülem lehet lyukasztva és hordhatom a gyűrűimet, akkor megteszem. Igazából a kényelmes és praktikus ruhákat kedvelem, ez az egyenruha pedig egyig sem. Az anyag amiből készült túl merev, mégis könnyen szakad. Sokkal könnyebben mint amihez szokva vagyok. Talán némán üzenni akartam felé, nem azt, hogy ennyire nem érdekel, csak azt, hogy a teljes kép is ilyen. Egy falatnyi őszinteség a csendben, ha már ennél jobban úgysem tudnék megnyílni neki. Ma biztosan nem, de holnap vagy holnapután sem. Egy év múlva? Kettő? Vagy csak hónapok, hetek? Ki tudja.
Ha látna a családom, megszólnák ezt a döntésemet, de most nincsenek itt, hogy beleszóljanak, csak akkor tudnák meg, ha Maeve panaszt tesz miatta. De amúgy is tudják a lázadásom apró jeleit, de amíg kimerülnek ilyen szinte semmiségekben - mert a hivatalos eseményeken képes vagyok valóban kifogásolhatatlan külsővel résztvenni - addig hajlandóak szemet hunyni felette.
Bármely esemény, ami öltönyt követel, amúgy is túlesik a komfortzónámon. Megteszem, persze, de csak szükség. Jobban szeretem, ha egyéb feladatom vagy célom van, amiket kevésbé korlátozó ruhákban tehetek meg. Amikben nem szükségesek a felesleges udvariássági körök, formasági kitérők és kerülgetések. Egyenes vagyok és lényegretörő, ami miatt gyakran túl nyers, de nem szeretem a felesleges köröket futni.

A mosolyát nem tudom viszonozni, fogalmam sincs mikor mosolyogtam utoljára, ha a legutóbbi örömhír napját nem számoljuk; de az sem volt őszinte. Helyet foglalok mellette, de így sem lazítanak az izmaim, látszólag legalábbis nem, mert a testtartásom szinte tökéletes, és nagyon is éber. Az évek során viszont ez vált megszokottá. A mozdulataimban érződik a precizitás, valami gondos számítás, aminek pontossága szembemegy a megjelenésem káoszával. De szükségem van egy falatnyi káoszra, legalább a látszatára annak, hogy van egyetlen pontja az életemnek ami az én irányításom alatt áll. Akkor is, ha az látszólag ilyen jelentéktelen.
Ahogy helyetfoglalok, ki kell vennem a kezeimet a zsebemből - így viszont láthatja, hogy a jöbb kézfejem még alig pár napos zúzódásoktól piros.
Meglep a kérdésével, de rápillantok, egyetlen pillanat a tekintetében, majd a rajzra nézek. Nem kell megfigyelnem, hogy tudjam, mennyire szép a lány. De nem ez érdekel a legjobban vele kapcsolatban, hogy mennyire kellemes a szemnek a látványa.
Egy pillanatig csendben figyelem a művét, de inkább a munka részleteiben vagyok elveszve, minthogy azon gondolkozzak, mi lenne a legmegfelelőbb válasz. Nem a kedvére akarok tenni, egyszerűen őszintén kimondom amire gondolok. Sejtem miért kérdezi, de még mindig jobb, mintha arra kérne, hogy meséljek magamról. Tetszik, hogy inkább így közelítené meg elsőre, akárcsak az, hogy higgadt marad és összeszedett, nem akad ki, nem zúdít rám felesleges, rajtam és rajta kívülálló tényezőket már az első alkalommal. Végre valaki.
-  Szabad? - A ceruza és a jegyzettömb felé pillantok, majd rá ismét. Ha hajlandó átadni, akkor munkába kezdek. Nem vagyok annyira tehetséges, mint ő, hiszen ez sosem volt olyan készség amire határozottan hangsúly lett volna fektetve a tanításom során… különféle terveket viszont nagyon is sokat kellett vázolnom, az agyam könnyen vizualizál és memorizál dolgokat, mert ez határozottan a része volt a nevelésemnek. A kézügyességem is esélyesen nem annyira kifinomult, mint az övé, látom a papírra húzott vonalakból, de ebben sem voltam teljesen elhanyagolva. Ha a kezembe kerül egy kés például, nagyon sok mindenre képes vagyok vele, többek közt.
Egy thestral képe kezd lassan megjelenni a papíron. Félreértett állatok, sokan félnek tőlük, rossz ómennek tartják, aki látja őket, attól tartózkodnak. Pedig valójában erősek és kitartóak, bár kissé megfélemlítő megjelenésűek, ezek a húsevő lovak egy másik dimenzióba vezető utazás jelképei, és hűséggel és engedelmességgel jutalmazzák meg mindazokat, akik megbíznak bennük. Én pedig valami hasonlót akarok közölni vele. Ha sikerül együttműködnünk, pont ilyen hűséggel fogok mellette lenni, mert amikor kimondom neki azt az igent, erre akarok gondolni, egy ilyen közös jövőre, ahol egyikünknek sem kell attól tartania, hogy a másik hátbaszúrja majd. Persze elsőre azt sem tudom, hogy felismerné-e az állatot képről. A rajzom nem annyira kifinomult, mint az ő munkája, de az arányok rendben vannak, a vonalak gonddal húzottak, és ha tudja mi van rajta, könnyedén felismerheti belőle. Az árnyalatokban pedig igazodtam ahhoz amit megkezdett.
Adok neki egy pillanatot a látvány feldolgozására, miközben visszaadom neki a jegyzettömböt. Ha nem ismeri fel, vagy nem akarta, hogy beleszóljak a rajzába, akkor egyszerűen kimondom. - Egy thestral. - Nem tudom, hogy érti-e, miért. Az is lehet baljós jelnek veszi, de igazából ez lehet a legtökéletesebb szimbólum arra amit mondanék vele, mert a halál ómeneként is tökéletesen illik a képbe amit megkezdett, nem üt el, legalább annyira sötét, ugyanakkor ott hordozza benne a reményt is. Nem akarok szálka lenni az életében, ahogyan remélem ő sem az enyémben. Jó lenne, ha pont olyan harmóniában lennénk a teljes képpel, mint a thestral amivel kiegészítettem. Talán mégis ki kell fejtenem neki, de előbb hagyok időt, hogy átgondolja és megfejthesse magától is, nem akarom azonnal az arcába tolni a választ. - Mit gondolsz? - Érdekel, hogy mire jutott. Azt hiszem, ezzel a képpel elég sok részletet elárultam, kicsit esélyesen személyesebbet is, mint elsőre szoktam.

- Nem, tényleg esedékes volt. - Nem őt hibáztatom, inkább magamra értem. Bár abból, hogy csak most történt meg, érződik, hogy ő sem sietett vele. Most, hogy hosszabban beszélek egy-két szónál, könnyebb elkapni az orosz akcentusomat, ami enyhén sajátos egy kis svéd beütéstől.

Amikor hosszabban érzem a pillantását magamon, én is felé fordulok, állom a tekintetét. A szemeim gyakran nem túl kifejezőek, nincs bennük meleg tűz, inkább határozott szikrák, ha pattannak benne. Legtöbbször egyszerűen hidegek és élesek, nehezen kiismerhetőek, elzárkoznak mások elől. Most viszont mégis itt vagyok vele. Amikor viszont előkerül az a kérdés, amit talán elkerülni sem lehetett volna, lassan felvonom a szemöldökömet. Biztosan sokat tud már, de határozottan nem mindent, hiszen azt lehetetlen lett volna. De lehet a többit is hallaná tőlem. - Nem vagyok jó a csevejekben. - Erre biztosan ráérzett, de hallotta is. A terveimet és céljaimat határozottan nem itt osztanám meg vele hangosan. Valamit viszont muszáj, ebben igaza van, mert ha nem indulunk el akkor sosem érkezünk meg. Ezért is dőlök hátra a padon, láthatja, hogy azon gondolkodom mivel kezdjem, nem csak a választ kerülöm. - Igazából nem sok szabadidőm van. - A napjaim órái pontosan beosztottak szoktak lenni, amik mellett csak a szükséges pihenésnek van hely, néha többnek, főleg ha indokolt. - De a hobbijaim szerencsére egybevágnak a tanításom egy jelentős részével. Szeretem a legtöbb fizikai tevékenységet, de sakkban is jó vagyok. A Durmstrangos éveim merőben mások voltak, mint az itt töltött hónapok. De gondolom hallottál már onnan érkező diákokat panaszkodni az eltérésekre. - Nagyon hangos véleményük van minderről, és igazából ennél sokkal többet én sem tudnék ehhez hozzátenni.
Anonymous

Vendég
Hétf. Május 01, 2023 3:24 pm

Lev & Maeve

Egész életemben arra tanítottak, abba nőttem fel, hogy tökéletesnek kell lennem. Nem véthetek hibát, így ma se tettem. Most is mindenem tökéletes, még a rajtam lévő egyenruha is gyönyörűnek mutat. Rám szabták és az anyaga is puhább, mint másoké.
Fontos, hogy milyennek látnak az emberek, hogy mit mutatunk a külvilág felé és ebben nem lehet hiba, számomra nem. Így bár Lev mellett talán magam is lazíthatnék, attól tartok, hogy nem lennék képes rá. A véremben van, belém ivódott, így már szinte zavarónak hatna, ha akár egyetlen gomb is hibásan állna a taláromom vagy hiányozna róla.
Az Ő öltözete az enyémhez képest egészen más, és most nem a skarlát-arany és a smaragd-ezüst ellentétére gondolok, melyek házaink színeit tükrözik. Hogy zavar-e? Magam sem tudom... Talán nem, mert valahol tudom, hogy nem hanyagságból teszi mindezt, talán ilyen Ő maga is és nem mutat se kevesebbet, se többet annál, mint aki. Nem próbál a kedvemben járni, felkelteni az érdeklődésemet maga iránt, elcsábítani hamis ígéretekkel, ez pedig becsülendő. Őt akarom látni, nem pedig egy képet, mely akár portré is lehetne valamelyikünk otthonában.

Hellyel kínálom, ajkamon mosoly fut át, tekintetem le se veszem róla, mert látni akarom Őt, mindent, amit képvisel. Figyelem a mozdulatait, majd tekintetem a kezeire suhan, a megannyi gyűrűre és a piros pontokra, melyek egy nem is olyan régen történt harc sebeire emlékeztetnek mindkettőnket. Bár nem voltam ott, de hallottam róla, már hogy ne hallottam volna, a Roxfortban hamar terjednek a hírek. Tudom jól, hogy mit tett, megvédett minket, igen, engem is, nem csak önmagát. Kiállt értünk már akkor, amikor még nem is beszélt velem, ez a tette pedig még érdekesebbé tette a szememben.
Sejtem, hogy miért nem gyógyította meg a sérüléseket, hogy ez egyfajta emlékeztető mindenki számára, hogy ne merészeljék szájukra venni a nevünket. Én is így tettem volna, ahogy Ő, bár az én öklöm aligha hagyott volna olyan nyomot, mint az övé, sose volt erősségem a közelharc és fizikailag se vagyok kiemelkedően erős, de ez még változhat.
Talán arra számít, hogy szóba hozom a történteket, hogy rákérdezek a tettére, de nem teszem. Egyetlen pillantásnál több időt nem szánok a kezeire, inkább a rajzom mutatom felé, ezzel pedig talán némileg kibillentve a gondolataiból. Így közelítem meg, nem direktbe és tolakodóan, talán többet érek el vele, talán jobban megismerhetem.

- Csak tessék! - finoman felé nyújtom a jegyzettömböt, majd utána a ceruzát is, és bár arcomra nincs ráírva, meglep a kérésével. Rajzolna? Szóbeli válaszra számítottam, de ez így még inkább a kedvemre van, még akkor is, hogyha eddig soha, senkinek se engedtem meg, hogy belerajzoljon a rajzaimba. Azok eddig csak az enyémek voltak, de ez most, amit Lev a kezei között tart... ez a miénk. Az első közös tárgyunk, mely bár baljós képet fest, mégis másfajta jövőt sugall, estélyt számunkra egy valódi életre.
Figyelem, miként készül el a mágikus lény rajza, hogyan jelenik ki a ló, majd pedig a szárnyak, miként készülnek az árnyékok, így némileg közelebb dőlök a fiúhoz, hogy tökéletesen rálássak a papírra, de nem érek hozzá, maximum ruháink anyaga súrolja egymást.
- Egy thestral... - vele együtt mondom ki ezt a szót, miközben átveszem a jegyzetfüzetet, de a ceruzát egyelőre még nála hagyom. Végigsimítok az állat vonalán, majd elmosolyodom és lassan Levre tekintek. Sok gondolat fut át az agyamon, sokféle jelentés. Vajon arra gondolok, amire Ő vagy valami egészen másra?
Az állat tökéletesen illeszkedik a képbe, de sokfajta jelentése van. A legtöbb ember számára negatív jövőképet festene le, félnek tőlük, pedig nem bántanak. Mi is ilyenek volnánk... ilyenné válnánk?
- Nagyon tetszik! - de tudnom kell, hogy mi járt a fejében, amikor lerajzolta, mert még nem ismerem, ez pedig félreértéseket szülne.
- Elmondod nekem, hogy miért pont egy thestralt rajzoltál? - szeretném, ha kimondaná, mert ki kell mondania, mert hallanom és tudnom kell. Hatalmas hiba lenne a részemről, ha másképp értelmezném.

Szeretném megismerni, többet megtudni róla, mint amennyit már eddig kiderítettem, ezért is a következő kérdések, melyeket talán nem szertene hallani, melyekre talán nem akar válaszolni, én mégis megkérem rá. Felé is fordulok, így tekintetünk találkozhat. Nem csak a testtartása merev, de a tekintete is rideg, mintha belém látna a szemeivel, az enyém viszont most egészen lágy, türelmes, várakozó...
- Nem baj, majd irányítom én a beszélgetést. - ahogy ezt eddig is tettem, és ahogy erre számítottam. Amikor hátradől követem Őt tekintetemmel, de most nem nézek másfele, megadom neki a tiszteletet és nem félek attól, hogy a szemeibe nézzek. Szabadidővel egyikünk se rendelkezhet túl sokkal, mégis, ami fontos, arra tudunk időt szakítani, ahogy most is tettük ezzel a találkozóval.

- Igen, sok mindent hallani, de egészen más Tőled megtudni ezeket az információkat. Bizonyára te is tudod, hogy én se itt kezdtem el a tanulmányaimat, hanem az Ilvermornyban. - az is egészen más volt, mint a Roxfort. Két különböző világ, de tagadhatatlan, hogy az övé volt a ridegebb.
- Úgy hallottam, hogy szeretsz íjászkodni is. Tudod... mindig meg akartam tanulni, de egyelőre még nem volt lehetőségem rá. Mit gondolsz, megtanítanál? - fejem finoman oldalra döntöm, kezdeményezek, méghozzá egy olyan programot, amely egyértelműen Lev-nek kedvez. A kedvében is akarok járni az íjászattal, hogy olyasmi iránt érdeklődöm, amit Ő köztudottan szeret, mégse hazudom, valóban érdekel.
- Vadásztál is már? - íjjal vagy puskával... teljesen mindegy.
Lev Karkaroff

Akadémista

Elõtörténet :

go and make them proud
do what's necessary

42

Lev Karkaroff
Kedd Május 02, 2023 5:08 pm
első benyomások
Maeve
Talán könnyebb lenne egy hibátlan képpel érkezni, hazudni valami hamisat és betanultat - sokáig viszont úgysem tehetném. Nem hiszem, hogy köztünk értelme lenne annak a tökéletességnek amit megvetek. Nem mindegyik fajtát ítélem el, de van amelyiket határozottan. Értem a benyomások fontosságát, de a precizitásom más területen nem azon fog múlni, hogy hogyan áll az ingem, és visszakötöttem-e nyakkendőmet. Egyáltalán ki gondolta, hogy jó ötlet nyakkendőt adni az egyenruhához?
Ő viszont tökéletesnek hat, az egész megjelenése, még a mosolya is az. Pedig kétlem, hogy valóban nekem örülne ennyire, már azért sem, mert nekem nem szoktak örülni az emberek. Inkább csak udvarias, talán csak megszokás, talán csak azért mert ez most egy olyan kezdet amivel együtt kell élnünk a jövőben.
Nem takarom el a verekedés jeleit előle sem - igazából nem érdekel mit gondol, amit tettem már amúgy is megtörtént, és nem másítanám meg, tökéletes utalás erre az is, hogy azt akarom, maguktól gyógyuljanak be a zúzódások. Csak egy kis emlékeztető, ha valakinek mégis ismét eszébe jutna szóvátenni bármit is rólunk. Bár ez éppúgy egy emlékeztető nekem is, azokra a ködfoltos pillanatokra, amikben elborult az agyam. Rosszkor közelített meg, s bár máskor is felléptem volna, most határozottan durvábban tettem.

Fura érzés átvenni tőle a jegyzettömböt, inkább a mögöttes jelentések miatt. Ez az első közös munkánk, és bár közel sem vagyok igazán szentimentális… az ilyen mögöttes jelentésekben könnyen mozgok. Könnyebben, mint a szociális jelekben, ha csak a rajzát kellene elemeznem, minden sokkal egyszerűbb lenne. A megtévesztéshez inkább taktikai szinten értek, mint bárhogy másképp - itt csak annyi a különbség, hogy nem megtéveszteni akarom. Nem akarok felesleges köröket járni vele, nem akarom, hogy tovább tartson az egész a szükségesnél, nem szeretem túl sokáig nyúzni a problémákat - inkább vagyok lényegre törő amikor kell.
A szemem sarkából látom, hogy közelebb hajol, de igazából érezném is. Közel van, de még nem túl közel, csak egy egészen kevés választja el. Pont ilyen kevéssel leszek éberebb is, de lassan elengednek az izmaim amikor biztosnak tűnik, hogy nem fog ennél is közelebb hajolva a vállamon csüngeni.
Az állat képe lassan megelevenedik a papíron, nem tökéletes, de a legjobb amit ennyi idő alatt tudok, amikor visszanyújtom neki. Nagyon tetszik. Nem tudom mit lát benne, a mosolyát sem sikerül teljesen értelmezni, de bólintok egy aprót, mielőtt megválaszolnám a következő kérdését is. Nem kell haboznom rajta, nem kell gondolkodnom, mert a válasz azonnal jött amikor elkértem tőle a tömböt. - Sokan félnek tőlük, rossz ómennek tartják. Részben okkal, mert tudnak veszélyesek lenni, de pont olyan kezesek is. A megfelelő emberekhez a végsőkig hűségesek. Ráadásul egy olyan utazást jelképeznek, aminek a végén egy teljesen más világ vár… - Helyzetbe vágó úgy érzem, mert mindkettőnk élete jelentősen felfordult az elmúlt egy év során. Azt hiszem érezheti, hogy számomra sem csak a képről szólt, és ha jól sejtettem, ő sem csak művészi tanácsra volt kíváncsi. - Ráadásul illett a képed hangulatába… - Érdekel a harmónia, mert fontosak számomra a szabályaim. Rendszer nélkül már képtelen lennék élni.

A mesélj magadról kérdéssel viszont az egész beszélgetés idegesítőbb részéhez érünk, ami a bőröm alá kúszó feszítő érzéssel tölt el. De akármilyen kényelmetlen is, nem térek ki teljesen előle, nem futamodok meg előle.
A tekintetem állja az övét, zavartalanul figyel a mélyébe, hidegen elemzi, távolról figyeli, szinte nagyító alá helyezi, miközben megérteni próbálja. Az ő tekintete viszont az enyém ellentéte, ahogyan a mosolyánál is éreztem, ő bizalmat sugároz, vonzza a tekinteteket és az embereket, míg én taszítani szoktam őket. Nem a küllememmel, inkább a kisugárzásommal, az hat elérhetetlennek, az kelti azt a benyomást, hogy jobb ha elkerülnek - mint amikor a mérgező kígyók hangos szisszegéssel adják a támadóik tudtára a veszélyt. Néha ennyi is elég, hogy megnyerj egy harcot. Tudom, hogy vele nem harcolnom kell - de ebből képtelen lennék engedni. Azért is biccentek, amikor mondja, hogy irányítja a beszélgetést - kettőnk közül érezni, hogy neki jobban erőssége ez.

Akármilyen is volt a beosztásom a hétre, erre a találkozóra nem mondtam volna nemet, hiszen már régen napirendi ponton kellett volna lennie, hiszen most elsőbbséget élvez, hogy többet megtudjunk egymásról. Élhetnénk pont ilyen távolságban is, vagy még ennél is távolabb - de az közel sem lenne az előnyös helyzet.

- Igen, tudom. A Durmstrang a Roxforthoz képest szigorúbb, inkább a túlélésre tanít, kevésbé riad el a veszélyek megmutatásától vagy azok szembesítésétől. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás. - Ezek pedig mind nekem kedveznek, bár esélyesen azért is, mert pont erre készítettek. Sosem akarták a véletlenre bízni a sorsomat, és erre jó példa ő is, a vérszövetség is, és a korai MiM tagság is. Mintha egy versenyben élnék.
- Megtanítalak. - Jobb közös program lenne, mint a tóparton ücsörgés, azt viszont nem tudom eldönteni, hogy neki mennyire van valóban kedve hozzá és mennyire kifogásként és lehetőségként tekint rá. De amikor odajutunk, úgyis ki fog derülni, ezért sem faggatom miatta.
- Igen, többször is. - Többfélre prédára is, de ez elég népszerű otthon, elég sok változatban… néha veszélyesebb mint máskor, néha szokatlanabb, de sosem teljesen hétköznapi.
Anonymous

Vendég
Kedd Május 23, 2023 9:06 am

Lev & Maeve

Mivel még nem ismerjük egymást, így jól tudom, hogy mennyire fontos az első benyomás. Minden cselekvésemre ügyelek, mert a tét túl nagy ahhoz, hogy hibázzak. A hiba nem az lenne, hogy esetleg nem vesz majd el, mert ez nem a mi döntésünk, talán egyikünk se akarja. Ennek meg kell történnie, ezt már elrendezték a fejünk felett, a hiba az lenne, ha a kapcsolatunk a pozitív kezdet helyett negatívan indulna. Sebastian miatt mégse olyan egyszerű ez a számomra, mint ahogy külső szemlélő számára látszik, mert belül még fáj… mérhetetlenül és erős a gyászam is. Hogy beleszerettem volna Mulciberbe? Magam sem tudom, de elfogadtam Őt, mert ezt kellett tennem, idővel pedig szimpatikussá vált. Tetszett a rosszfiús imidzse, a habitusa… a hatalma és a kisugárzása, ahogy mindenki fölött akart állni, ahogy velem szemben is viselkedett. Sokszor bosszantott, de idővel… idővel tökéletes összhangra találtunk. Vajon ez Levvel is sikerülni fog?
Még mindig nem értem, hogy várhatják el tőlem, hogy máris más mellé kerüljek, de aranyvérű vagyok, eleget kell tennem a kötelességemnek. A félvérek és a sárvérűek aligha értik meg ezt, mert bár együtt még nem láttak minket Lev Karkaroffal, mégis mindenki tudja, hogy egy párt alkotunk, hogy a menyasszonya vagyok, Ő pedig az én vőlegényem. Nem számít, hogy néhány hónapja ez még egészen máshogy volt, a dolgok már csak így mennek, mi pedig fejet hajtunk a nálunk idősebbek akaratának és tesszük, amit tennünk kell, bízva egy olyan jövőképben, amelybe talán legalább minimális beleszólásunk lesz. A szerelem… az pedig csak egyfajta álom, mely kevés elrendezett házasságnál adatik meg.

Átadom a rajzom, érdeklődve figyelek, hogy mivel egészítené ki. Meglep, hogy van benne művészi véna, első ránézésre ezt nem feltételeztem volna róla, de gondolataimat nem sugárzom felé, csak figyelek, miközben egy kicsit közelebb hajolok, de nem túlságosan, a parfümöm kellemes illatát mégis megérezheti, ha eddig esetleg elkerülte volna a figyelmét.
A thestral végül kirajzolódik, igazán szép munka és bár a vonalak nem tökéletesek, látszik, hogy más véste a papírra, hogy ez nem csak az én rajzom, hanem kettőnk rajza. Többféle elképzelésem van, hogy miért pont ezt a mágikus lényt választotta, de Tőle szeretném hallani, mert véletlenül se akarok mást feltételezni, az üzenet nem csúszhat félre és még túl korai az ismeretségünk ahhoz, hogy olvasni tudjak a tetteiből.
- Tetszik az elgondolás, de így a dementorom már aligha illik a képbe. - bízom benne, hogy nem fog beleilleni, hogy a jövőnk nem lesz oly borús, mint amilyennek én elkezdtem lefesteni. A szavai egyértelművé teszik számomra, hogy elfogadta Ő is a kötelességeit, eleget fog tenni nekik, hűséges lesz hozzám és hajlandó arra, hogy együtt alakítsuk majd ki a jövőnket. Az pedig, hogy tartanak Tőle… Tőlünk nos… egyértelmű. Pedig az én igazi nevem még alig ismerik itt néhányan, de Ő nagyon is tisztában van vele, hogy kinek a lánya lett a jegyese. Vajon ezt hogy fogadta? Örömmel vagy inkább tartással?

Jobban meg szeretném ismerni, ezért kérem arra, hogy meséljen magáról, de nem kell aggódnia, nincs rossz válasz és annyi információt oszt meg velem, amennyit csak szeretne. A beszélgetést is szívesen irányítom majd, egyértelművé vált ez a rövid idő alatt is, hogy én vagyok a társaságibb ember kettőnk közül. Természetesen elkerülhetném, beszélhetnék vele minimálisan, de nem ilyen jövőt szánok magamnak, ahol a férjem ridegen fogad majd, inkább egy erős szövetségesre lelnék a személyében.
- Kedvemre valónak tűnik. - a Durmstrangban lévő oktatás. Meglehet, hogy ott jobban érezném magam, mint itt, a Roxfortban. Az Ilvermornyba egyébként szerettem járni, Amerika egészen más világ, ahogy jól tudom, hogy Lev számára is Oroszország. Mégis most itt kell lennünk, mindkettőnknek, a sorsunk pedig találkozott. Talán egy jóslat ezt is előre megírta.
- Örülnék neki! Esetleg a nyáron? Megmutathatnád a birtokotokat. - nincs már messze az év vége, nekem pedig kötelezően be lenne iktatva az utazás Oroszországba, ebben egészen biztos vagyok. Idén végzünk a Roxfortban, nem fogják sokáig húzni az esküvőnket, így nekem is jobb lenne, ha otthonosabban mozoghatnék az idegen környezetben. Kétlem ne szállásolnának el néhány napra szívesen engem, mint Corban Yaxley lányát és Lev jegyesét. Ott legalább nyugodt környezetben ismerkedhetünk majd, Lev számára otthonos helyen.
- Akkor egy vadászatra is elkísérlek majd. - ki tudja, talán magam is kipróbálom majd. Mindig vonzott a dolog, de sose volt lehetőségem ilyesmibe belekóstolni, mert mindig megvolt a magam feladata, fontossá vált, hogy kifinomult hölgy legyek, de most a férjemnek is meg kell felelnem, így engedhetek kicsit a bennem lévő kíváncsiságnak is. Most már senkinek se lesz oka visszatartani vagy félteni. Lev majd vigyáz rám.
- Lovagoltál már abraxanon? - kíváncsian csillan a tekintetem felé. Nagyon szeretem ezeket a csodálatos, szárnyas állatokat, apától még kiskoromban kaptam egy sajátot, azóta járok versenyekre is, amikor időm engedi. Ha Lev nem ismerné még ezt a fajt, szívesen megtanítanám lovagolni vagy akár felülhetne mögém is. Vajon nem bánná? Talán elviszem majd magammal az abraxanomat, amikor hozzájuk utazok.

Lev Karkaroff

Akadémista

Elõtörténet :

go and make them proud
do what's necessary

42

Lev Karkaroff
Kedd Júl. 18, 2023 8:55 pm
első benyomások
Maeve
Fogalmam sincs, hogy mi lesz a kapcsolatunkból, csak azt tudom, hogy működnie kell. Igazából mindig tudtam, hogy meg fog történni ez valakivel, csak reméltem, hogy minél később kerül sor rá… ebben azonban nem válogathatok, mint oly sokszor korábban, most is: a szüleim látták a lehetőséget és lecsaptak rá. Olyanok, mint a keselyűk, valahol igenis rémisztőek, valahol pedig emiatt felnézek rájuk. A hatalom miatt amit képesek kicsikarni, a kíméletlen határozottságuk miatt, az erő miatt amit képviselnek.

Tudom, hogy vannak bennem dolgok amik hiányoznak egy átlagos velem egykorúval szemben, de én sem vagyok egy átlagos velem egykorú. Ettől persze ott van, hogy rémes vagyok szociális helyzetekben, hogy hatalmas erőfeszítés legalább úgy tenni, mintha odaillő lennék, úgy, hogy ne hozzak szégyent a családomra, a véremre, a Karkaroff névre. Azt hiszem ezt a hibámat kompenzálandó, igyekeztek valamivel finomabb készségeket is tanítani, valamit valamiért, így mégsem vagyok a felvállalhatatlan fiú, ami egyetlen gyerekükként elfogadhatatlan lenne. Szerencsém és szerencsétlenségem, hogy nem született több gyerekük… akkor talán, ha csak egy kevéssel is, de nem lettek volna annyira szigorúak; így viszont legalább eggyel kevesebb ember van akihez hasonlíthatnak.
A lényeg viszont az, hogy nem vagyok teljesen egy műveletlen vadállat, bár tény, hogy vannak helyzetek amikor annak a benyomását tudom kelteni. Szerintem pedig csak ez volt az ára annak, hogy más dolgokban jobb lehessek.

Az illatát eddig is észrevettem, de most, hogy közelebb hajol, könnyebben kivehető. Nem túl erős, csak annyira, hogy kellemes legyen és észlelhető. Tökéletes. Megértem, miért jellemezték így a szüleim, az eddigi benyomások alapján pont olyan, mint amilyennek elvárják, hogy legyen. Valahol kíváncsi vagyok, mennyire hasonlít a kettőnk története, esélyesen akadnak egyezések, de eltérések is. Ezek az eltérések… mennyire rémisztenék el? Mennyi rosszat látott minden bájos tökéletessége mögött? Mert amikor a hozzánk hasonló családokról van szó… mindig több oldala van az érmének, mint kettő.

- Minden történetnek két vége is lehet. - Rápillantok, csak utólag eszmélve rá, hogy mennyire borús jelentéssel bírnak a szavak, amik valahol a korábbi gondolatmeneteimet is kivetítették titokban. - Az enyém jobban tetszik. - Több benne a remény, de csak remélni tudom, hogy ő is erre gondol. Azt hiszem, hogy neki most nehezebb, ahogy hallottam, kedvelte a Mulciber fiút? De ha erre gondolok, csak haragot érzek, ezért nem akarok arra gondolni, hogy ki volt az ismét, akinek a pótlékaként emelkedtem magasabbra.

Kár, hogy nem maradhatunk a képnél, de tudom, hogy konkrétabb dolgokról is beszélnünk kell - ha nem most, akkor később, és már így is halogattuk a találkozót… ezért sem hátrálok ki, megpróbálok válaszokat adni, megpróbálok beszélni a kényelmes hallgatás helyett. - Hozzám jobban illett. - Inkább szeretek cselekedni, bár nem feltétlen tervek nélkül, azért szerintem itt túl óvatosan bánnak velünk. Máshol nem lesz velünk ennyire óvatos az élet. - És az Ilvermory? - Arról mit gondol? Őszintén érdekel.

- Rendben. - Biccentek egy aprót, jó ötletnek tartom, hogy így tudjunk meg egy kicsit többet egymásról, hasonlóan a vadászat gondolata, amire biccentek egy aprót.
- Még nem. - A szemeit figyelem, a fények játékát a tekintetében, arra következtetnék belőle, hogy ő igen és szereti. - Elmehetnénk együtt. - Kijelentés és kérdés egyszerre, azt hiszem, most amúgy is illene belemennem valamibe amit ő szeret? Az abraxanokkal való ismerkedés pedig amúgy is felkeltette az érdeklődésemet, bár a lelkesedés legapróbb jele sem látszik rajtam. Kevés érzelmet engedek kimutatni igazából, ezekre gyorsan rá fog jönni.

Cameron Castillo varázslatosnak találta

Anonymous

Vendég
Csüt. Aug. 10, 2023 9:07 pm

Lev & Maeve

Mi ketten, együtt egy új történetet fogunk írni, de hogy mi lesz annak a történetnek a vége, azt egészen addig nem tudhatjuk, amíg oda nem érünk. Kár lenne siettetni, még csak most íródnak az első lapok, az első fejezet...
- Több is, mint kettő. - javítom ki finoman, de udvarias mosollyal, majd aprót biccentek. - Igen, nekem is. - engedjük hát el a dementor álta hozott sötétséget, utasítsuk el a boldogságmentes jövőképet, mert igenis tehetünk azért, a puszta kötelesség ne rideg társakká formáljon minket. Én tenni akarok érte, még akkor is, ha nehezen fogadtam el, hogy máris új vőlegényt találtak nekem. Tovább kell lépnem, nem kaptam több időt a gyászra.

Ezért is igyekszem olyan témák felé irányítani a beszélgetést, melyek rákényszerítenek minket az ismerkedésre. Aprócska lépések csupán, mégis a kezdeti lépések.
Nem jártam még a Durmstrangban, de sokat hallottam róla, akárcsak a Karkaroffokról, így nincs kétségem afelől, hogy Levhez az a hely jobban illett, otthonosabb volt, mint a Roxfort.
- Én is hasonlóan érzek az Ilvermornyval kapcsolatban. Amerika egészen más világ, mint Anglia, az ottani emberek is mások. - kevésbé fanyarok? Sokféle jelzővel illethetném mindkét ország társadalmát, de valószínűleg kár lenne belemennem, a fiú is úgy hiszem, hogy tisztában van ezzel, így sejtheti, hogy az Ilvermorny szabályai kevésbé voltak szigorúak, mint a Roxforté, de a Durmstang pont a másik véglet volt.
- Jártál már valaha Amerikában? - vagy csak hallomásból ismeri az ottani világot?

Ideje még személyesebbé tenni a kérdéseket, egy kicsit még jobban áthatolni a pajzson, melyek lehetőségekhez vezetnek. Egy ismételt találkozó, egy utazás... közös programok, mely a szülők kedvére tenne és mely számunkra is sok mindent megkönnyítene.
Egy közös íjászkodás nem nevezhető romantikusnak, de kétlem, hogy a kapcsolatunkat a romantikára kellene alapoznunk. Nekem talán még nem is lenne teljesen ellenemre, de Lev... Ő más típus, ahogy Sebastian is egészen más volt. Az íjászat után pedig vadászni is elkísérem majd, ha engedi még lőni is fogok, mert attól nem félek, hogy megsebzek egy állatot vagy akár egy embert. Volt már rá példa... Szükségszerű volt.
- Örülnék! - biccentek az abraxanra, miközben a fiú arcát fürkészem. Érzelemmentes, de ez a neveléséből adódik. Vajon milyen élete volt? Milyen lehet Ő maga valójában? Alig várom, hogy kiderítsem.

Még egy jó fél órát folytatjuk ezt az udvarias társalgást egymással, de utána megkérem, hogy kísérjen vissza a kastélyba. Megláthatnak hát minket végre együtt, egymás társaságában, de azon kívül, hogy egymás mellett sétálunk, nem fognak tudni elcsípni. Finoman biccentek felé a csarnokban, majd távozom. Hamarosan ismét beszélünk majd, a nyár pedig bár még kicsit odébb van, várom. Érdekel, hogy milyen környezetben nőtt fel, és hogy miként viselkedik ott ahol otthon van. Bízom benne, hogy sikerül majd legalább egy kicsit közelebb kerülnöm hozzá.

//Köszönöm, imádtam Őket, jöhet a kövi! <3 //
Lev Karkaroff

Akadémista

Elõtörténet :

go and make them proud
do what's necessary

42

Lev Karkaroff
Szomb. Aug. 12, 2023 7:57 pm
első benyomások
Maeve
Biccentek egy aprót, persze, hogy lehet több is, az is nem zárta ki a további lehetőségeket, de feleslegesnek érzem ezen fennakadni vele. A lényegben egyetértünk, egy jobb jövő lehetőségét akarjuk egymásnak, jelentsen az majd bármit is, szövetségeseivé kell válnunk egymásnak. Olyan szövetségesekké, akiknek nem kell attól tartani, hogy a másik hátbaszúrja valamilyen formában. Nem biztos, hogy egyszerű lesz kellemessé tenni az egész kapcsolatunkat, már a típusából kifolyólag is, de dolgozhatunk rajta.
Különböző háttérrel rendelkezünk, hiába hasonló valahol, egészen más utakat jártunk be. - Nem, csak Európán belül nagyrészt. - Egy másik kontinensen nem, fontosabbnak tartották a közvetlenebb környezetem részletesebb ismerését egyelőre, így az utazásaim Amerikára még nem terjedtek ki, amit tudok, az mások elbeszéléseiből vagy könyvekből származik.
Személyesebb témákról is beszélünk, de még nem annyira személyesről, hogy zavaró legyen, csak olyanokról amiket érthető módon hoz fel az első beszélgetésünk során. Tartottam attól, hogy nehéz lesz vele, és annak ellenére, hogy még mindig nem lehet biztos az ellenkezőjében, a mostani beszélgetésünk jó irányba vezethet. Fogalmam sincs, hogy mi lesz velünk egy év múlva akár, de a kezdet teret adhat némi bizakodásnak ezt illetően.
Biccentek egy aprót, amikor azt mondja örülne. Az én örömöm ritkán látszik rajtam, ellenben azzal ha dühös vagyok, máskor nagyrészt ugyanabban a semleges kifejezésben marad az arcom. Mások voltak az elvárások felém, bár a társasági normákat ismerem, nem az volt a prioritás, hogy rendezvényeken csevegjek a tömeggel. Vannak dolgok, amiket egyelőre kizártnak tartok, hogy meg tudnék osztani vele - vagy bárki mással igazából - de lehet neki is vannak ilyenek. Végülis, mindenkinek akadnak titkai, nem? Főleg a hozzánk hasonlóaknak…
A beszélgetésónk meglepően hosszúra nyúlik, nem vagyok hozzászokva, hogy valaki onszántából marad ilyen sokáig - bár talán benne is akad némi kényszer - mégsem hat kényszerítettnek az egész. Azt hiszem, ő tehet róla, hogy ilyen marad a hangulat. Azt hiszem, el fogjuk tudni viselni egymást az elkövetkező években…
Visszakísérem a kastélyba, visszakísértem volna kérés nélkül is, azt hiszem már bőven elérkezett az ideje annak, hogy egymás mellett is lássanak minket. Akármennyire is nem szeretem ezt, azt elismerem, hogy a látszatoknak ereje van. A csarnokba érve egy hasonló, határozott biccentéssel köszönök el tőle, mielőtt még szétválnának az útjaink egy időre. Egy időre, mert most már akár akartuk, akár nem, össze lesz kötve a sorsunk.

// Én is köszönöm, imádtam <33

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: