Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

The price of your greed - 6. csoport

Bogar bárd

STAFF

The price of your greed - 6. csoport F98150972f73694bc4835a0d142544f9

Keresem :

◇◈ Canonok
és
Keresettek
és
Bárki más
◈◇

Playby :

◇◈ The Tales of Beedle the Bard ◈◇

123

The price of your greed - 6. csoport Empty
Bogar bárd
Szer. Ápr. 12, 2023 1:41 pm
6. csoport

The price of your greed is your son and your daughter
What you gon' do when there's blood in the water?

A vihar váratlanul, percek alatt csap le a Malfoy-birtokra. Sűrű vízfüggöny mossa el a táncparkettet, a kültéri asztalokat, az esküvői torta maradékát, a drága, elegáns ruhákat.
Talán elég gyorsan szórsz vízlepergető bűbájt magadra ahhoz, hogy ne ázz el, talán elkésel vele, talán nincs is nálad a pálcád, talán nem is tudod, hogyan kellene megvédened magad a doboló esőcseppektől.
Mindenki a kúria felé veszi az irányt, te is így teszel. Bár a meteorológia mágusok nem ígértek tavaszi záport az esküvő napjára, nincs ebben semmi meglepő. Az április mindig is szeszélyes volt. Talán arra gondolsz, hogy azért mégis kár a kültéri díszletért - még táncoltál volna egyet, még volt valami finom a tányérodon, még befejezted volna a beszélgetést a partnereddel, még élvezted volna az impozáns kertet. Talán üdítően hat rád az eső - már kezdtél unatkozni, végre történik valami, végre megszabadulsz a kéretlenül melléd telepedő embertől, már úgyis menni készültél és most van rá ürügyed. Talán bosszant az időjárás kiszámíthatatlansága - annyi időt töltöttél indulás előtt a tükör előtt, és nem azért, hogy elkenődjön a sminked vagy elázzon a ruhád.

Tömeg verődik össze a Malfoy kúria hatalmas előcsarnokában. Sokan a ruhájukat szárítják, páran esernyőt csuknak össze, mások beszélgetésbe kezdenek. A hangok kavalkádja duruzsolássá folyik össze, egybeolvadva az ablakon kopogó monoton esőcseppekkel.
Kiáltást hallasz. Elsőre talán arra gondolsz, valaki elcsúszott a márványpadlón keletkező egyik tócsában, de a félelemmel vegyes hangot újabb követi.
- Hol a kisfiam? Ragnar, hol vagy? - Hamarosan arcot is társíthatsz a hanghoz, Mrs. Rowle tör utat magának a tömegben, hétéves kisfiát keresve. - Ragnar, most azonnal gyere ide!
Azonban a legkisebb Rowle fiúnak nyoma sincs.
- Belvina sincs itt - kiált fel hirtelen még egy édesanya, Mrs. Burke. - Talán együtt kóboroltak el?
- Én sem találom a lányomat. Valaki nem látta Asteriát? - próbál mindenkit túlharsogni Mr. Carrow.
- Legutóbb Criusszal láttam, de ő sincs itt - válaszol fokozódó aggodalommal Mr. és Mrs. Travers.
Egyre többen és többen veszik észre, hogy a gyermekeik nincsenek a házban. Talán te is egy vagy azok közül, aki hiába keresi a gyermekét, testvérét vagy barátját, sehol sem találod őt a csarnokban összeverődött tömegben. Lehet, hogy aggódsz, lehet, hogy sikerül megnyugtatnod magad, de érzed a körülötted fokozódó rémületet.
Aztán újabb hang hasít a levegőbe:
- Hogy került ez a sakkbábu a zsebembe?

És valóban, ha a zsebedhez érsz vagy belenyúlsz a táskádba, te is sakkbábut találsz ott. Az is lehetséges, hogy hirtelen kellemetlenül nyomni kezd a cipőd, mert egyik pillanatról  a másikra egy kis figura bukkan fel az orrában. Ha alaposabban megnézed, láthatod, hogy a világos bástya az.
Mr. Marvolo Gaunt hangosan megfogalmazott ötlete tulajdonképpen logikusnak tűnik:
- Ez talán valamiféle játék és a gyerekek is résztvevők. Micsoda kreatív ötlet! Esetleg keressék meg egymást azok, akiknek ugyanolyan bábu jutott.
A tömeg mozgolódni kezd. Négy társad lesz, megeshet, hogy olyan emberek, akikkel soha még egy szót sem váltottál, csak a tenyeretekben pihenő világos bástya közös bennetek.

A kaland kisebb csoportokban játszódik. Természetesen utalhatsz a csapatodon kívüli karakterekre is, viszont párbeszédbe és más interakcióba ne lépj velük - az aktív játék csak a saját csoportodban folyik. A kezdőreagban nyugodtan írd le az előzményeket: mit csináltál eddig az esküvőn, kikkel töltötted az időt, mit gondolsz az eseményről stb. Mindenki a saját ízlése szerint írjon kezdőt.
A játékosok közötti sorrendet ti döntitek el, a kör végéig mindenki annyi reagot ír, amennyit csak szeretne.
Határidő: 2023. április 30. (éjfél)

Vissza az elejére Go down
Sven Munter

Akadémista

The price of your greed - 6. csoport Bdc62b747499ab1544c6087a7c411717a1605787

Lakhely :

Baden-Württemberg, Munter birtok

Elõtörténet :

The price of your greed - 6. csoport B5fc778540dc098f6d5de1a465deabd0

Playby :

Finn Cole

50

Sven Munter
Szomb. Ápr. 15, 2023 4:39 pm
White

bishops

Utoljára a durmstrangos beosztási ceremóniám előtt éreztem ilyen félelemmel vegyes izgatottságot. Egyszerre kellemes és borzasztó bizsergés az ember végtagjaiban, folyton a nagy pillanat felé csapongó gondolatok, étvágytalanság - nem mintha a brit konyha valaha is lenyűgözött volna -, állandó készenléti állapot, noha én is tudtam, hogy A Beavatásra csak este kerül sor. Hasonló izgalmat éreztem pulzálni Caly körül is, a maga visszafogott módján persze, sosem volt a túlcsorduló érzelmek embere, de ismertem annyira, hogy azonosítsam az apró jelzéseit.
Természetesen látványosan nem örülhettünk. A látszat szerint csupán az esküvő miatt voltunk itt - ami, ha engem kérdezett volna bárki, meglehetősen színvonalon aluli volt. Hiába választottak tökéletes zöld-ezüst dekorációt, hiába került az emeletes torta egy nagyobb ingatlan árába, hiába nyírták tökéletesre az utolsó bokrot is a birtokon, ha a vendéglista nem tükrözte ugyanezt a nos... szintet. Malfoy és Parkinson bizonyára szerettek volna megfelelni az elkorcsosult brit társadalmi normáknak, ettől függetlenül megválogathatták volna a kísérővendégeket is - a Roxfortból ismert félvérek vagy még rosszabbak mászkáltak mindenhol, akik még azt sem tudták, hogyan vegyenek a modortalan kis kezükbe egy halkést a szépen megterített asztalnál.

Calyval és a bátyámmal utolsókként értünk be a házba, nem siettünk különösebben. Csupán az illem miatt követtem a tömeget, az eső nem zavart volna. Az ember ingerküszöbe magasra kerül a Durmstrangban töltött évek után és Klausszal ennél milliószor zordabb időben is éjszakáztunk már a Munter-birtokhoz tartozó erdőben, egy hosszú vadászattal töltött nap után.
- Azt hittem, a britek nem félnek egy kis esőtől - jegyeztem meg németül Klausnak és Calynak. - Hozok még bort, mindjárt jövök.
Azonban alig értem el a rögtönzött büféasztalig, kezemben az üres pohárral, amikor egy nő megpróbált félresodorni, Ragnar Rowle nevét kiáltozva. Őt nagyon hamar újabb és újabb rémült szülők követték, kisgyerekeket és idősebb kamaszokat szólongatva. Átsuhant az agyamon a gondolat, hogy talán meg kéne keresnem apámékat, csak hogy meggyőződhessek róla, a húgom ott volt velük, épen és biztonságban - bár egyetlen ideges német szót sem hallottam a tömegben, abban pedig mindenki biztos lehetett, hogy anyámék a kúria tetejét is lerobbantották volna, ha eltűnik az egyszem lányuk.
A zsebembe nyúltam a varázspálcámért, hogy egy gyors dugóhúzó bűbájjal kinyissam az egyik borosüveget, az ujjaim azonban valami hűvös, márványszerű formához értek. Egy sakkbábut húztam elő. Egy világos bástyát.
A terem szélére szorulva minden hangot elnyomott a rengeteg ember ideges beszélgetése, nem tudtam elkülöníteni egymástól a sok-sok zavarodott mondatot. Letettem a poharat, már elment a kedvem a bortól. A sakkbábut szorongatva indultam vissza Calyékhoz, a násznép között utat törve találtam szemben magam Annával, akinek a tenyerében szintén egy világos bástya pihent.
- Milyen idióta játék... Tudod, mostanság kezdem utálni az esküvőket. - Utoljára a sajátomon vettem részt. A második saját esküvőmön. Azon, amit nem kértem, azon, amit gyász járt át, nem boldogság. Ha a beavatás gondolata nem terelte volna el a figyelmemet, talán már rég hányinger kínzott volna az esküvői virágok bódító illatától. Mostanában a virágillatról folyton Kira temetése jutott eszembe...
És ha ez a sötét gondolat önmagában nem lett volna elegendő, hamarosan megérkezett a gyászom két lábon járó, orosz akcentusú megtestesítője.

Tulajdonképpen nem gyűlöltem Lev Karkaroffot. Mármint nem igazán. Nem racionálisan. Tudtam, hogy nem ő kérte ezt, nem volt szerepe Kira halálában. Belesodródott ebbe a helyzetbe, éppen annyi beleszólása volt, mint nekem vagy Calynak a házasságunkba. De ettől még nem tudtam szabadulni a levakarhatatlan érzéstől, hogy nem akarom őt látni.
Nem volt ez mindig így. Régen, még a Durmstrangban - még Kirával - eleget ültünk egy asztalnál, egy üvegből töltve az iskolába becsempészett italt, együtt fintorogva a felvételt nyert félvéreken, néma tudatában annak, hogy különbek vagyunk, mindig is azok voltunk és leszünk. Én Munter, ő Karkaroff, a családjaink ezelőtt szorosan összetartoztak.
Most azonban Kira halott volt és Lev kényszerült a helyébe. Én pedig a temetés óta úgy kerültem őt, mintha legalább sárkányhimlős lenne.
Egészen eddig. Ugyanis most ő is világos bástyát tartott a kezében.
Összeszorítottam az állkapcsom és elfordítottam tőle a fejem.
- Miért hívtak meg ide ennyi félvért? - mutattam a sakkbábu tornyot formázó végével a felénk lépdelő lányra. Roxfortos volt, de a nevére nem emlékeztem - úgysem számított, nem volt közénk való.

Annamarie Vogel and Lev Karkaroff varázslatosnak találta

The disapproval of cowards is praise to the brave. Your name will be written in glory.
Sophie Duphaex

Hollóhát

The price of your greed - 6. csoport Ip4XDK0

Multik :

The price of your greed - 6. csoport Tumblr_inline_pgcootAWaE1v3b1zo_75sq The price of your greed - 6. csoport Tumblr_inline_pgcoqtuf1s1v3b1zo_75sq The price of your greed - 6. csoport Tumblr_inline_pgcopp140n1v3b1zo_75sq
☪▔▔▔ i n t r o d u c e ▔▔▔☾

Playby :

₰ jiyeon park

20

Sophie Duphaex
Szomb. Ápr. 15, 2023 5:02 pm
• ,,Mennyei" mennyegző

ms Duphaex & everyone else
• szószám: 745 • Credit:& • zene: down

Van hogy az ember akaratlanul is belefolyik egy kényes helyzetbe. Ám, gyakorta megesik az is, hogy akarattal akarja kivenni a részét a bajból. Hisz, nem az a baj ha az ember egyre többször rosszul cselekszik. Az a legrosszabb ha nem történik vele semmi. Erkölcsi szempontból talán ez a hívatlan vendéglátogatás sem életfogytiglani bűn. Az embert kíváncsisága hajtja, amiért nem fél ravasz módszerekhez nyúlni. Lehet, az én elfogult és naiv megérzésem elbukik. Lehet nem. De ezzel a kétesélyes válaszúttal, hogy is tudnám előre mi fog bekövetkezni? Hisz nem látok a jövőbe. Kár is érte!
A nagy nászi bájvigyorgás javában folyt, mikor én még a korai hűvös, nyirkos avaron koptatva lépteimet, próbáltam átpasszírozni magamat a kicsődült népes tömegen. Nehézkesen de átjutottam a báj seregen, elérve az üdvözlő családtagokat, közeli barátokat. A fogadást hirdetve ütköztem a tanulókkal, mai és ex-minisztériumi tagokkal – mintha olyan nagy köztudatban fürdöztem volna. A közlemény még nagyobb cselekvést ösztönzött az arra járó rosszakarókban. A meghivottak képén is eluralkodott egy kezdeti irigység, hogy mielőbb elfelejtsék saját szerencsétlen helyzetüket. Pedig, az egész népsereg tudta, hogy a jeles napokon a nyugodt emberek sem alszanak. Minden egyes korosztály társas beszélgetésekbe vagy akár a holdtölte fényébe kereste elfoglaltságát. Beletelik 3-4 órában még az utolsó fürkésző is leereszti figyelmét. Természetesen a tanároknál és a rendőreinél más a helyzet. Ők egymást váltva virrasztanak, ameddig szükségeltetik. Hiszen hivatásuk ezt alap pontként követeli meg tőlük. Még egy fehér és curkormázas esküvőn is. Ha forrásaim nem hazudtak, ma mindenféle bűntett elkövető is jelenlétét teszi. Őt követik azok akik személyazonosságukat cserélik le önösérdekeikért. Velük semmiképp sem lenne helyes összefutni. Most még nem. A frissen szedett macska-mentát egy professzor üvegházából loptam el, még mielőtt megjelentettem volna a násznagy előtt egy könnyed, örömteli képmutatást nyújtva. Ahogy az a "nagy könyvben" meg volt írva, már az első lépteknél elkapott egy gyanút sejtő hozzátartozó.
- Hát te meg mit keresel még itt? - faggató kérdésére, hezitálva lesütöttem a szememet a padló irányába.
- Igazából, a szerkesztőség küldött, hogy remek és emlékezetes képeket készítsek a holnapi próféta vezércikkéhez. - a rögtönzött mentésemet próbáltam olyan átéléssel átadni, mintha valóban őszinteség sugározna a szavaimon. A korosodó nő arca erre hirtelen más szín vett fel. Talán a hazugságot észlelve?
- Én...nem volt szándékos esküszöm! - a hirtelen válaszadásának próbáltam ellenállni. Meglepettségemet elnyomva, úgy tettem mintha tisztában lennék a helyzet súlyosságával.
- Ugyan,  nem történt semmi. Inkább menjen és érezze jól magát! - parancsoltam rá, a fölényesebb posztot elorozva tőle és kiélvezve. Szerencsétlen hiszékenységének hálát adva, olyan sietős tempóba távozott, hogy szinte már aggódtam mikor esik orra a két lábában.

Én még az első évek alatt, pesszimistán és beszűkült látás móddal vélekedtem arról, hogy egyszer valaki esküvőjén megjelenek. Elég volt az elcsépelt pletykák által értesülnie mindenkinek, hogy semmilyen mélyebb kapcsolatot ne ápoljanak velem. Árva, nincstelen, és mindennek tetejében még félvér is. Sorstársaim alig akadtak...Tudom mint jelent hazamenni egy a vakációra, anélkül, hogy várna otthon valaki. Tudom milyen, mikor a reggeli postaosztáskor nem fogad egy üdvözlő és sikert kívánó szülő által írt pergamen.

Túlságosan belemélyedek a gondolataimban, a feltépett sebeimet gyógyítgatva. Csak akkor észlelem a baljós jelet, mikor természeti csapásként jelenik meg a vendégek körében. A veszély egy váratlan, rideg vihar alakját veszi fel. Egy fakorláthoz nyomom az egész testem, miközben a beszívott levegőm megszilárdul a tüdőmben. Teljes a tétlenségem. Ugyan mi tévő legyek? Az előjelek csak egyre hangosabban törnek fel. Én pedig, úgy állok itt, mint a nyakát szedett csirke. Nincs időm gondolkozni, csak cselekedni. A pálcámat azonnal előhúzom nyugalmi állapotából, miután halkan elmormolom a varázs szót. Megvédem magamat a teljes elázástól, másokat megkímélve lehangolt látványomtól.
Gyors léptekkel lépek a lebegő sátorok védő leple alá, de a testemet hirtelen libabőr teríti be. Mintha dejavuként futna le az egész jelent. Mintha már álmai kísértjeit utánozná a valóélet. De ezúttal a mérleg más felé billent. Kiemeltem,- habár félve - tartózkodva egy hívatlan vagy rontó varázslattól. Meglepetésemre azonban szemembe megdöbbenés ébred, s egyúttal kétségek, amint a a figurán eltelítődött a bíbor szín.
Az engem ért kétségeket eloszlatja egy jöttment, tudálékos a tömegben. Igen feslett ábrázatot ejtek, de azért megpróbáltam érhetően geszikulálni annak ellenére, hogy sokként ért, amit a zsebembe észrevétlenül ajándékul kaptam. Amellett döntök, hogy gyors terepszemlével levonom, hol lehet a forrásnak eredete. A vérforrása észrevehető jeleket hagy az elkövetőn. Immáron tudatomba égett, hogy hasonlóan hozzám a kitaláló ugyanazzal a "mássággal" rendelkezett.
- Elmebaj? Tréfa? Pontosan mi ennek az előidézője? - faggatom önmagam, noha nem áll teljes jogomban sokkos állapotom miatt. De segítőkészségem első alapja megtudni az okot, hogy kitudjam küszöbölni az okozatot. Természetesen a bizonytalanság nem szűnik, így enyhítésképpen könnyed sóhajokat ejtek a csődületben. Hátha nyugodtabb vérmérsékletben fogékonyabban kitalálom, csíny vagy emberi megfélemlítés ellen készüljek fel.

Sven Munter, Annamarie Vogel and Lev Karkaroff varázslatosnak találta

Stones and bones; snow andfrost.
Seeds and beans and polliwogs.

Annamarie Vogel
Szomb. Ápr. 15, 2023 8:54 pm

The Peasants & Annamarie
Chaos? I call it fun
Biztosan meglepte a családját mikor közölte, hogy ő igenis szeretne egy plusz főt hozni. Az talán az unokatestvére és az ikre számára még megdöbbentőbb lehetett, mikor a drága professzoruk nevét mondta. Nem nagyon érdekelte. Ha ti nem, majd ő szeretni fog! Sőt, szeret is! Erre már régen rájött, sőt ő maga is közelebb engedte magához a férfit, ezért is gondolta azt, hogy nem lehet belőle baj, ha elhívja magával.
Természetesen a férfi belement, mást nem is várt tőle, annak amúgy is csak veszekedés lett volna a vége, és mind a ketten tudják, hogy mi lett a legutóbbi hasonló esetből. Egészen el volt ragadtatva Nereus-tól, hogy olyan ruhába jött, ami illet a sajátjához és amiben ennyire helyes volt. Nem mintha egyébként nem gondolta volna róla, hogy jól néz ki, de elegánsban azért mégiscsak jobban tetszett neki is.
Ennek megfelelően, amint meglátta, a nyakába borult és meg is csókolta. Legszívesebben új bújt volna hozzá, mint ahogyan az iskolába szokott, mikor elrejtőznek a kíváncsi szenek elől. Nem, hiába imádta őt, hiába szerette volna kimutatni a tömeg előtt, hogy mennyire is szerette, nem merte. Visszafogta magát. Nem olyan gyengéden ölelte őt, mint ahogyan normál esetben tette volna és még csak véletlenül sem merte ugyanazon szavakat használni, mint amiket kettesben szokott.
Viszont jól mulatott. Nereus játéka nagyon is feldobta, ahol azt lesték, hogy vajon egy ártatlan apa-lánya párost látnak, vagy esetleg épp egy vén fickó hódított meg egy fiatal leányzót azzal, hogy milyen gazdag is lehetett. S míg alapból utált veszíteni, itt azért néha szándékosan tippelt mellé, hogy aztán koccinthasson kedvesével. Nem tagadta, hogy szerette a bort, főleg a vöröset – mi mást – és ha akadt, akkor nehezen tudott megálljt parancsolni magának.
Az ital persze megtette hatását, kellően jól érezte magát, főleg tánc közben, ahol még lopott pár csókot Nereus-tól, és egy pillanatra megengedte magának, hogy úgy bújjon, ahogyan azt szokta. Az enyém… Csak és kizárólag az enyém!
A boldogsága viszont nem tartott sokáig, mert a vihar váratlanul lecsapott, mire dühös lett, hogy elázik a ruhája. – Rohadt eső! – kezd el hangosan szitkozódni németül, ahogyan alkalmazza a vízlepergető bűbájt és megindul befelé a férfi társaságában. Nagyon bántotta, hogy nem szórakozhat kint tovább, hanem helyette össze kell zsúfolódnia másokkal.
Ez talán még kezelhető lett volna, ha közben végig párjához simulhatott volna, viszont mielőtt ezt megtehette, többen is a gyerekükért kezdtek kiáltozni. Ennél is furcsább volt, mikor ruhájában egy apró fa bábut vélt felfedezni. Elsőre még reménykedve pillantott Nereus felé, hátha véletlenül ugyanazon figurát kapták, de csalódnia kellett. Nem akart elmenni mellőle, hiába tudta pontosan, hogy képes magára vigyázni, mégsem akart elszakadni tőle.
Utolsó kérésére még egy aprót bólintott, miszerint egyből hozzá megy, ha baj lenne – esze ágában sem volt másképp tenni. Majd alig, hogy megfordul és keresni kezdi a többi vendéget, akik szintén a világos bástyát kapták, meg is találta az elsőt, kinél szintén az a figura virított. – Ne morogj már Svenie! Még a végén azt hiszem, hogy nem szívesen jönnél az én esküvőmre se. – Pedig ott kellett lennie, mikor ő és Rere kimondják a boldogító igent. Persze hol van az még?
Hamarosan pedig megpillantja másik nem nagyon utált ismerősét is, akinek odainteget. – Lev! – Látszik rajta, hogy már azért ivott. Bár a félvér szóra felkapja a fejét és ő is pont arra néz, amerre Sven. – Ah… Ne is mondd… Azt hittem ez egy elit csapat lesz… Erre még az a Mardekáros kis buzi is megjelent… Ugye nem kell velük ténylegesen összejátszanunk? Nem hagyhatnánk csak veszni a kölyköket? Van egyáltalán valaki számunkra fontos köztük? – Mert ha nem, akkor már most elfelejthetik, hogy ő a kisujját is megmozdítsa értük.

Words: 588 ❆ Ruci ❆  The price of your greed - 6. csoport 1937467455  

Sven Munter and Lev Karkaroff varázslatosnak találta

Some ambitions remain as they were in the beginning, burning bright and true, for all eternity.

Lev Karkaroff

Akadémista

The price of your greed - 6. csoport B0cfa04621e61bd1420931a4c73208995d1176d0

Elõtörténet :

do or die you're a mercenary
The price of your greed - 6. csoport CRIVC6I
go and make them proud
do what's necessary

42

Lev Karkaroff
Vas. Ápr. 16, 2023 1:09 pm
the price of your greed
We'll never get free, lamb to the slaughter
the white rooks
“Utálom az esküvőket.” Persze, ez sokkal többről szól a vörös függönyök takarásában, mint egy egyszerű ígéret két ember közt, de már akkor sem rándult csomóba a gyomrom, amikor az én beavatásom volt. Csak egy újabb feladat, mint egy teher, csak arra kell ügyelned, hogy kiegyensúlyozd a vállaidon, hogy magasan tartsd a fejed és ne süsd le a tekinteted mintha félnél. Beleszületett és begyakorolt szerepek, amik formaságai ha rajtam múlnának, sokkal kevésbé lennének szerteágazóak. Van valami izgalmas persze, a rétegesen alapozott logikai játszmákban, de a túl sok egyszerűen fárasztóvá válik. Az én véleményem persze mit sem számít az egészben, ahogyan a részvétem is inkább egy újabb kötelesség a többi mellé. Ha legalább Vasili itt lehetne, lenne valami elviselhető az egészben, de nincs itt, így pedig az ismerős arcok is távolinak hatnak, és egyszerűen kerülöm a társaságot - még a lányokét is, hiszen ha valamilyen csoda folytán élet halál helyzetben szükségük lenne rám úgyis elérnének. Az elmúlt időszakban gyakoroltam kezelni a vérszövetség közti köteléket, de néha még mindig érzem, hogy egy-egy gondolatom akaratom ellenére elszabadul az éterbe. Vagy néha szinte már észre sem veszem, hiszen leggyakrabban olyankor történik, amikor a saját érzéseim is túlhatalmasodnak valami miatt. És ez, ez a helyzet itt és most kifejezetten irritál.
Ettől a korántsem kis részlettől eltekintve a társaság kerülés egészen jól alakul, egészen addig a pontig, amíg a vihar fel nem rázza a tömeget, hogy valami állatias csordaként, egyesek már-már fejvesztve meneküljenek fedett helyre. Gyerekek szakadnak el az anyáktól, drága ruhák mennek tönkre, miközben én csak az utolsók egyikeként sétálok be, egyetlen októl vezérelve: különösnek hatna, ha egyedül állnék az esőben, pedig valójában semmire sem vágynék jobban, mint meghúzódni az egyik fa tövében és onnan tenni magasról mindenre ami mára napirendben van - meg arra is, ami nincs. Ráadásul ez a ruha is nevetséges, kényelmetlenül feszül rám, “bevág az oldalamnál az öltönyöm, talán mégsem kellett volna kihagyni a ruhapróbát. Vagy tönkretenni a korábbit, de a vér nehezen jön ki belőle, ha már beleszáradt.”
Amikor meghallom, hogy egyesek valamilyen sakkfigurákról kezdenek beszélni, határozottan bánni kezdem, hogy miért nem maradtam kint. Kár, hogy ez sem, mint sok más, volt lehetőség. Kivételes bizonytalansággal nyúlok a zsebeimbe, igazából csak azt remélem, hogy időközben nem került semmi bele. Mielőtt viszont megnyugodnék, hogy üresek, rá kell jönnöm, hogy a cipőmben van. "Mégis ki a fene gondolta, hogy ez jó ötlet?" Most érzem is, hogy elszabadult a gondolatom, de a falnak dőlve megremeg a kezem, ahogyan lehúzom a cipőmet az ostoba bábu miatt, ami csak a helyzet miatt ostoba. Nem akarok részt venni valami jópofának gondolt kis játékban, szóval nagyon remélem, hogy nem csak ennyiről van szó. Nem szeretem a felesleges hülyeségeket.
Összeszűkül a tekintetem ahogyan körbe pillantok, még mindig alig lett kisebb a hangzavar, sőt, most már nem is lesz, ha az emberek a saját kis csoportjukat keresgélik. Az ujjam közt forgatva a bábut csak arra gondolok, hogy ez kötelező, és mi lenne, ha valamelyik mellettem elsuhanó gyerek gallérja mögé rejteném a sajátomat? Onnantól kezdve pedig az ő problémája lesz, legyen bármi is ez. Mielőtt viszont a gondolatnak esélye lett volna cselekedetté nőni, észreveszem őket. És ami a rosszabb, ők is engem. Sven és Annamarie, egy-egy világos bástyával a kezükben, és attól tartok, lehetett idejük észrevenni, hogy nekem is az jutott.
Annamarie felkiáltása, és főleg némiképp ital csípte megjelenése csak tovább erősíti bennem, hogy nem akarok itt lenni, mégis, a lábaim erre hangolt gépezet egyenletes ütemeivel indulnak feléjük.  Elfutni késő, és nem is lenne méltó.  Végülis, lehetne sokkal rosszabb, őket legalább nem annyira nehéz elviselni. - Sven, Annamarie. - Biccentek egy aprót feléjük szűkszavúan, miközben az emlegetett félvér irányába pillantok én is. Ez a nap csak egyre jobb lesz, és még távoli a beavatás időpontja is. - Remélem nem. - Előbb Annara, majd Svenre pillantok, remélem nem kell összejátszanunk valami idegesítő játékban, és azt is remélem, hogy őket is közel annyira érdekli a többi… társunk? mint engem. Mert ahogy látom, még egy alak felénk tart, de igazából fogalmam sincs, hogy valóban mi vagyunk-e a cél vagy kicsoda ő így elsőre. A félvér lányról is csak annyit tudok, hogy félvér és pont, az eddig itt töltöm időm alatt semmi érdemlegeset nem láttam tőle ami miatt mégis meg kellett volna jegyeznem a nevét is.

Sven Munter, Calysta Munter-Graves and Annamarie Vogel varázslatosnak találta

Sophie Duphaex

Hollóhát

The price of your greed - 6. csoport Ip4XDK0

Multik :

The price of your greed - 6. csoport Tumblr_inline_pgcootAWaE1v3b1zo_75sq The price of your greed - 6. csoport Tumblr_inline_pgcoqtuf1s1v3b1zo_75sq The price of your greed - 6. csoport Tumblr_inline_pgcopp140n1v3b1zo_75sq
☪▔▔▔ i n t r o d u c e ▔▔▔☾

Playby :

₰ jiyeon park

20

Sophie Duphaex
Vas. Ápr. 16, 2023 1:13 pm
• ,,Mennyei" mennyegző

ms Duphaex & everyone else
• szószám: 623 • Credit:& • zene: I did somethin'

Kísérteties dejavu érzet fut keresztül a testemen, melynek három idegen viszonzott érdeklődése mélyít el bennem. Majd a röpke másodperc hevében, kiütközik egy erős felismerés és egy annál figyelmezetőbb belső hangnem. Csakugyan azt kapom vissza a véletlenek sorozatában, mint az oly sokszor megtapasztal egy hozzám hasonló. A pechet. S ez jelenlegi balszerencse, talán ha nem is rosszindulattal de elorozta tőlem az egyetlen éjszakát, amit egymagam társaságában tölthettem volna. De talán maga a sors ajándékoz meg azzal, hogy folyvást magamra utal. Örök vivódásra. Mindez elviselhetőbb lenne, ha megtudná szüntetni azt a felem amelyik hirtelen elkezdett áhítozni a figyelemre.
Kiábrándultságomban, egyre méretesebb levegővétellel fogyasztok az alkohol kivánta pótcselekvésemből. A levegőből. A helyzet iróniát érezvén helyénvalónak éreztem üres, érdektelen szemekkel tovább tekintenem a terjedelmes, groteszk összképet. Ám a sors ezúttal sem hagy érinthetetlennek, s azonnal hozzám küldi jeles képviselőit, akik most a „a nyugalmam megrontója” pozíciót töltöttik be. Épp csak a mellkasukig néztem, mikor meghallottam a közöny első, ismert címsorát. Miféle aberrált társadalom...miután elrontja a megfelelő alkalmat, még ráadásként pofátlanul és alpárin megvendégeli magát? Ilyet csakis egy aranyvérű tud, ő jártas a ,,nagy az Isten állatkertje,, folytonos bizonyításában. S amilyen frappánsan kezdeményezettek, ugyanolyan nemtörődömséggel zokszó nélkül becsmérlően végignézettek. Mintha csak kosztfolt lennék a fehér mandzsettájukon. Akkor ugyan miért volt mérvadó egyáltalán megjelenniük? Ha jelenlétem amúgy is másodlagos kört tölt be? Érzem a markáns parfümöt, látom az élére vasalt nadrágot, s kicsit sem idéz bennem egy gondos női félt a történetében. Nem, az ilyennek mindenki csak haszontárgya. Ezen általam helyes következtetésnek vélt gondolatokat mélyítve oltom el ítélkezésém utolsó leheletét. Érzem a nem tudom mire vélt fennköltséget, anyagias látásmódját mellyel azt gondolják minden embernek adott a rászabott összege. Alaptalan hallgatás kérnek majd tőlem, csakhogy az ő csekkjükön ne éktelenkedjen nagyobb bírság a megengedettnél. Elfog a rosszullét, melyet egy magányos pezsgős pohár mennyiség is tetéz. Önérzetem nem vitt rá egy puszta üdvözlésre sem feléjük. Ahhoz túlontúl egyirányú és cinikus volt a bevezető, s én leggyakrabban a rossz felvezetőktől szoktam megcsömörölni. Így hát félreállok az összegyült társaságtól amit olyan büszkén bebiztosítottak maguknak, ezzel is alátámasztva méretes arroganciájukat. Táskámat a vállamra sodrom miközben az éktelen hajtincseimet lesodrom az útból. A sakkbábút a zsebembe nyomom. S a két férfit és a nőt, kit ezidáig az ellenszenv kisugárzás tartotta hatalmában, magára hagytam. S noha tudom jól, ha kedvtelenségemet és dacosságomat elűzve pár mondat erejéig bájcsevelybe kezdtem volna kárpótolhatta volna azt, akit ma rokonszenvesebbnek hittem. De nálam köztudott, hogy az egyén tulajdonsága mindig egy lehelettel nagyobb nyomatékot élvez. Mindig imádatra és csodálni valónak tartottam azt, aki az előgyártott bábuk tömegéből bizalom gerjesztően kiugrott. Hiszem, hogy a legmagasztosabb tulajdonság az emberben, saját eltitkolt mégis megtörhetetlen különcsége, amit én olyan nagy becsben tartok. S a rögtönzött játék mindemelett másodlagos szerepet tölt be.

Sven Munter, Annamarie Vogel and Lev Karkaroff varázslatosnak találta

Stones and bones; snow andfrost.
Seeds and beans and polliwogs.

Bogar bárd

STAFF

Keresem :

◇◈ Canonok
és
Keresettek
és
Bárki más
◈◇

Playby :

123

Bogar bárd
Szomb. Május 06, 2023 2:52 pm
6. csoport

Beszélgetni kezdesz az ismerősökkel és ismeretlenekkel, hallod, hogy a környezetedben mindenki hasonlóképpen tesz. Egyetlen magabiztos hang sem csendül körülötted, izgatottság és értetlenség telepedik meg az előcsarnokban. Vársz, türelmesen vagy türelmetlenül, de hosszú percekig nem történik semmi. Talán már azt fontolgatod, hogy ideje lenne eltűnni innen vagy számonkérni az esküvő szervezőit. Ekkor azonban megérzed, hogy a sakkbábu - bárhol is tartod éppen, a kezedben, a zsebedben, akárhol - felmelegszik. Mielőtt szóvá tehetnéd, hirtelen rántást érzel, a lábad alól kicsúszik a talaj, de nem zuhansz. Nem érsz földet, súlytalannak érzed a tested, majd forogni kezd a világ. Elmosódik a Malfoy kúria, a csapattársaid arca, az egész világ. Forogsz és forogsz, ha utaztál már zsupszkulccsal, kísértetiesen ismerős lehet az érzés.
Aztán megérkezel, ha ügyes vagy, talpon maradsz, ha kevésbé, fájdalmasan landolsz.
Egy tágas teremben találjátok magatokat, azon belül pedig két, áttörhetetlen üvegfalú dobozban. A baloldali dobozban @Sven Munter és @Lev Karkaroff, a jobboldaliban @Sophie Duphaex, @Annamarie Vogel és @Sorin Neo Brightmore. Mindkét üvegketrec falán papírlapot találtok, rajta fekete tintával írt szöveggel:
Ha ki akartok jutni ebből a szobából, választanotok kell: a kisebbség vagy a többség szenvedjen? Mi az igazságosabb? Lehet egyáltalán igazságot tenni? Ha a baloldali dobozt választjátok, az abban lévők elszenvedik a Cruciatus átkot. Ha a jobboldali dobozt, akkor az ott lévők szenvednek, azonban az titok, hogy milyen módon. Fél órátok van dönteni. Ha sikerült döntésre jutnotok, a varázspálcátok hegyével kopogtassatok háromszor a kiválasztott doboz falán.

Tudnivalók:
  1. Az üvegdobozok semmilyen átokkal és fizikai erővel sem törhetők össze, hoppanálni belőlük nem lehetséges.
  2. Természetesen karakterhalállal és nagyon súlyos, maradandó sérüléssel a bizonytalan döntés sem jár, de megúszni a feladatot senki sem tudja.

A játékosok közötti sorrendet ti döntitek el, a kör végéig mindenki annyi reagot ír, amennyit csak szeretne. Ha a jobboldali dobozt választjátok, várjátok meg a mesélői reakciót!
Határidő: 2023. június 4. (éjfél)

Annamarie Vogel and Lev Karkaroff varázslatosnak találta

Annamarie Vogel
Hétf. Május 08, 2023 12:47 pm

The Peasants & Annamarie
Chaos? I call it fun
Nem elég, hogy ez az ostoba időjárás elrontotta a hangulatát, de a játék, amelybe belekeveredtek még a párját is elsodorta maga mellől. Bíztathatta volna magát azzal, hogy Sven és Lev itt vannak mellette, ők egészen biztosan az ő oldalára fognak állni, ha kell. Csakhogy jelen pillanatban ez nem tudta annyira érdekelni. Igen, örült, hogy nincs egyedül, és legalább kedvel két tagot a neki szánt csapatból, viszont nem hagyta nyugodni ez az egész.
Az egyik pillanatban még boldogan táncol, Nereus mosolyog rá, majd az utolsó dolog, amit mond neki a férfi, hogyha bármi baj, úgy rögtön menjen hozzá. Ezek után hogy maradhatnék nyugodt?! Az pedig már csak hab a tortán, hogy egy félvér is csatlakozik közéjük. Fejben már most azon gondolkozik, hogy miképp próbálja meg elviselni, mikor rájön… Hogy tulajdonképpen minek is kellene neki? Tudomása szerint tőlük egy gyerek sem tűnt el, innentől kezdve pedig pont nem érdekli, hogy mit történik a többivel, így összefognia sem érdemes vele.
Közben pedig csatlakozik hozzájuk egy másik fiú, akit szintúgy kínainak mondana – neki elvégre mindegyik ugyanúgy néz ki – és már készülne valami megjegyzést tenni a két kívülállóra, mikor észbe kap és rájön… A párja is rendelkezik ázsiai vonásokkal, így még időben sikerül befognia a száját. Ennek ellenére nem képes uralkodni magán és egy halvány mosollyal fordul feléjük. – Szerintem ti játsszátok csak a szobanövényt, ha valami történik, majd mi megoldjuk. – Elvégre azzal tisztában van, hogy a maga kis háromfős csapata helyt tud állni egy krízisben. A másik kettő… Egy rántottát nem bízott volna rájuk, bár az is igaz, hogy senkiben nem bízott meg teljesen. Hát még két ismeretlenben.
Az ujjai között forgatja a bábuját, igazából arra várva, hogy valaki nála okosabb mondjon, vagy csináljon már valamit. Keze viszont furcsán kezd egyre melegebb lenni, és mielőtt rájöhetne mi az, már forogni is kezd vele a világ, s a következő pillanatban pedig éppen csak megtartja az egyensúlyát, mikor földet ér. Hálát adok a műkorcsolyás múltamnak most.
Ahogyan körbenéz az első dolog, ami feltűnik neki az üvegketrec, de azon belül is leginkább az, hogy… A két férfi nincs mellette, hanem egy másik ugyanolyan kalitkába van zárva. Az ajkára harapva vesz egy nagy levegőt, ahogyan tudatosul benne, hogy a két másik „társával” van összezárva. Csak ezek után fordítja a fejét a papír irányába, amit elolvasva egy nagyot csap az üvegre. – Rohadjon meg az, aki ezt kitalálta! – kezd el ordibálni, majd előkapja a pálcáját és a falra szegezi. – Finestra! – Az üveg viszont meg se nyikkan, egy karcolás sincs rajta. Döbbenten ereszti le a pálcáját, mérgében pedig majdnem össze is töri azt. Most bezzeg nincs itt Nereus! Most, mikor végre hasznát is vehetném az Árnyember énének. Fhuuu olyat fogsz kapni tőlem, csak jussak ki innen!
Tekintetét a két rabtársára emeli, viszont csak a szemeit forgatja. – Haszontalanok… - Nem is igazán érdekli, hogy közben megpróbálkoztak-e a meneküléssel vagy sem, hiszen ha neki nem sikerült, akkor ők is egészen biztosan elbuktak. Inkább Sven elé sétál, látszik rajta, hogy ideges. Ugye engem nem akarsz megölni Sven?! Vagy azt akarod, hogy úgy végezzem, mint Kira? Legszívesebben az arcába vágta volna ezt.
Viszont még ő sem volt ilyen kegyetlen, így inkább egy nagyot nyelt és próbált megnyugodni. – El se hiszem, hogy ilyet mondok, de… - mélyet sóhajt. – Inkább őket látnám szenvedni, mint titeket. – Nem tudta, hogy mi vár rá. Felőle aztán a gyilkos átokkal is fenyegetőzhettek volna. Nincs értelme azon gondolkodni, hogy mi lehet az ő büntetésük, hiszen kitalálni úgysem fogják. Ugyanakkor hogyan is kérhette meg őket arra, hogy helyette szenvedjenek? Nincs olyan élő ember, aki önként és dalolva bevállalná a Cruciatus átkot értem. Nem is hibáztatta volna őket, ha úgy cselekszenek, ahogyan azt ő is mondta. Komolyan gondolta. De ha bármi történik velem, mondjátok meg Antonnak, hogy szeretem! Nem, annyira azért ő sem gondolta komolyan, hogy itt és most meg fog halni, hogy ezt hangosan kimondja. Túl fiatal és szép volt hozzá.

Words: 636 ❆ Ruci ❆  The price of your greed - 6. csoport 1937467455  

Some ambitions remain as they were in the beginning, burning bright and true, for all eternity.

Sven Munter

Akadémista

Lakhely :

Elõtörténet :

Playby :

Finn Cole

50

Sven Munter
Csüt. Május 18, 2023 9:42 am
White

bishops

Nehéz volt megítélni, mi zavar a legjobban: az idefurakodott félvér, Karkaroff elkerülhetetlen jelenléte vagy az ostoba játék, amibe látszólag bele akartak kényszeríteni minket az esküvő szervezői - vagy valaki más, jelenleg az ötletgazda személye irreleváns információ volt.
- A britek szeretnek vegyülni, errefelé divat a megjátszott liberalizmus, szóval ki tudja - rántottam meg hanyagul a vállam, nem törődve vele, hogy a kívülálló lány kényelmesen hallhatta minden bíráló szavamat. Angolul beszéltem, véletlenül sem váltottam volna németre vagy oroszra, nem akartam megtenni ezt a szívességet a félvérnek.
Kerültem Lev tekintetét, nem elég feltűnően ahhoz, hogy bármivel is vádolhasson, éppen csak annyira diszkréten sugallta minden nonverbális rezdülésem, mennyire nem kérek a társaságából, hogy kényelmetlen legyen mindenki számára. Nem ő tehet róla - furakodott megint az irritáló hang a gondolataim közé, de ettől nem enyhült a belső frusztráció.
Forró volt a tenyerem - először nem is tudatosult bennem, hogy a hirtelen hőhullám nem a fokozódó ingerültségem eredménye volt, hanem a sakkbábu melegedett fel néhány másodperc alatt. Mire azonban megjegyzést tehettem volna rá, a lábam alól eltűnt a talaj. Hirtelen rántást éreztem, egy zsupszkulcs összetéveszthetetlen aktiválódását. Azonnal Anna karja után nyúltam, szinte már állatias félelmi reakció volt, egy Roxmorts után belém ivódott ösztön: nem szakadhatunk el egymástól. Kira is talán még élt volna, ha akkor, aznap együtt maradunk. Anna nem juthatott ilyen sorsra.
De akármennyire erősen is szorítottam a karját, éreztem, hogy másodpercről másodpercre csúszik kifelé az ujjaim közül, míg végül elveszítettük egymást a tornádószerű forgásban.

Fájdalmasan csapódtam neki egy átlátszó üvegfalnak, de sikerült talpon maradnom. Ahogy kitisztult a látásom, Anna felé tettem egy lépést - de hiába, üveg vett körbe minden oldalról, és a különös kalitkán Karkaroffal osztoztam.
- Was zur Hölle? - szakadt fel belőlem a hitetlenkedő német szitkozódás, mielőtt egy ideges mozdulattal letéptem a falra ragasztott papírlapot, hogy elolvassam. - Hát ez nagyszerű, tényleg, milyen beteg játék ez?
Az üvegfalra csaptam, de az nem repedt meg, ahogy attól sem, hogy erőteljesen belerúgtam.
- Anna, ne csinálj semmit - húztam elő a zsebemből a varázspálcámat.
Átkok hosszú sorát próbáltam végig, de egyik sem működött, az üveg úgy nyelte el őket, mint egy áttörhetetlen Protego bűbáj.
- Kérdezd meg Calyt, hogy jól van-e. Most! - fordultam Karkaroff felé, ignorálva, ha esetleg őt is lefoglalta a fal darabokra robbantása. - Gondolom, innen is el tudod érni.
Fogalmam sem volt róla, milyen szobába keveredtünk, de nehéz volt elképzelni, hogy a vérszerződés kapcsolatát is képes lenne blokkolni a helyiségre szórt bármilyen védőbűbáj.

Újra és újra átolvastam a papírra írt szöveget, kiskaput keresve, bármilyen információ után kutatva, ami biztonságos és fájdalommentes kiutat jelenthetett innen. Nem voltam gyáva, nem féltem a fájdalomtól, de nem vágytam a Cruciatus átokra. Arra senki sem vágyott, az nem egy csonttörés, vágás vagy zúzódás volt, hanem embertelen kín. Annáék pedig... A félvér nyilvánvalóan nem érdekelt, ahogy a Brightmore fiú sem, az arany vére nem volt elegendő ahhoz, hogy feláldozzam magam érte. De Anna életét nem kockáztathattam, nem tehettem ki ismeretlen veszélynek. Kirát is csak egy ártalmatlannak tűnő átok találta el, utána azonban... Erre most nem gondolhatok - ráztam meg a fejem.
- Ez valamilyen játék, de nem tudom eldönteni, hogy mit jutalmaz: ha önfeláldozóak vagyunk vagy ha kockázatvállalók. - Lassan kifújtam a levegőt. Higgadtan kellett gondolkodnom. - Így a döntés egyértelmű. A Cruciatust kell választanunk, mert az biztosan nem jár halállal vagy maradandó sérüléssel. Én nem akarom megvárni a fél óra végét, essünk túl rajta.
Karkaroff felé fordultam, a nap folyamán most először néztem hosszan a szemébe. Még engem is meglepett, hogy csupán valahol a gondolataim leghátsó szegletében mozgolódott Kira, ahogy Lev arcába bámultam, nem a halott lányt láttam, hanem csak őt, csak Levet.
- Kira megtenné, gondolkodás nélkül.
Belül közel sem voltam olyan magabiztos, amilyennek mutattam magam. De ez nem számított, csak a látszat.
A racionálisabb felem persze folyamatosan ordítani akart, megkérdőjelezni, hogy egyáltalán önként részt veszünk ebben a beteg játékban. Azonban valami azt súgta, hogy ez nem a lázadás ideje, hogy a makacs ellenállással egy főbenjárónál talán sokkal rosszabbat szabadítanánk magunkra...

Calysta Munter-Graves and Lev Karkaroff varázslatosnak találta

The disapproval of cowards is praise to the brave. Your name will be written in glory.
Sorin Neo Brightmore

Akadémista

The price of your greed - 6. csoport 188c6cad26678b9371d28e5c42883eba

Lakhely :

Torquay

Elõtörténet :

Just Neo things...

Playby :

Mark Lee

46

Sorin Neo Brightmore
Vas. Jún. 11, 2023 12:50 pm

Csak és kizárólag azért voltam hajlandó eljönni erre az esküvőre, mert így láthattam az Öcsémet. Amióta nem a Roxfortba járok, sajnos nagyon keveset találkoztam vele. Részben az én hibám, mert nem voltam hajlandó megbukni azért, hogy több időt tölthessek vele az iskola falai között. Nestor is nagyon is jól tudta pedig, hogyha akartam volna, akkor is képtelenség lett volna számomra a megbukás. Akaratlanul is tudtam a válaszokat a kérdésekre a vizsgákon és a kezem automatikusan azokat írta le. Viszont megnyugtattam, hogy Dan ott lesz vele és vigyáz majd rá és rengeteg baglyot küldök neki. Be is tartottam az ígéretem és amikor csak tudtam, meglátogattam a Roxmortsban is.
Most viszont egy pillanatra vesztettem csak szem elől a Törpéket. Az eső és a menekülő tömeg pont elég volt ahhoz, hogy bent már ne találja meg őket. A szüleimet láttam beérkezni, ez némi megnyugvást adott. Ám mikor eluralkodott a káosz, kapkodtam a fejem és kerestem a fiatalabbakat. Sehol nem találtam a két ázsiait, pedig könnyedén kiszúrhatóak mind a ketten. Hallottam, ahogyan eltűnt gyerekeket keresnek az aggódó anyák és egy pillanatra nekem is megfordult a fejemben, hogy kiabálok, de nem tettem meg. Fentről néztem a násznépet, hogy kiszúrhassam Nestort vagy Dant, de semmi. Be kellett látnom, hogy Ők is az eltűnt áldozatokat erősítették és muszáj volt megtalálnom őket. Idegesen túrtam barna tincseimben, amik azonnal vörösre változtak, ahogyan ujjaim végig szaladtak rajtuk. Ami viszont furcsa volt, hogy a kezem megakadt valamiben: egy világos bástya sakkbábúban. Forgattam az ujjaim között, nem értettem… fel sem fogtam, hogy valaki játéknak hívta a dolgot, csak kerestem azokat, akik megkapták ugyanezt a figurát. Számomra ismeretlenek voltak, de nem is volt időm megszólalni sem, szinte azonnal szippantott magával a bástya.

Hirtelen jött az egész, épp csak talpon tudtam maradni az érkezésnél. A két lánnyal egy dobozban találtam magam. Az információk szerint valakik szenvedni fognak. Fogalmam sincs ki a két lány, de a szobanövényes megjegyzés azt súgja, hogy Ő egész vagány csajszi. A másikról nem tudom ezt elmondani, ahogyan a két srácot sem ismerem a másik dobozban.
– Szívesen játszanám a szobanövényt, de max a hajamat tudnám zölddé varázsolni. Jussunk ki innen, aztán menjünk a dolgunkra. Meg kell találnom a két elveszett rokonom. –Nem akartam én szenvedni egy átoktól sem. Épp eléggé idegesített az, hogy nem tudom merre vannak Nestorék. Ha mi ilyen feladatot kaptunk, ők vajon mit? Bátor húzás bevállalni az átkot… Mégis az a bölcsebb, mert ott fixen tudjuk, hogy mivel állnak szemben. Azért ismeretlenül is aggódtam értük, mert arról nem volt információ, hogy mennyi ideig kínozzák őket majd… de azt hiszem a triójuk is azon a véleményen van, hogy inkább a két srác kapja az áldást. Micsoda lovagok kérem szépen. Nyilván nem értem aggódnak…

The price of && your greed

Lev Karkaroff varázslatosnak találta

I hope you find someone you can`t live without.
I really do. And I hope you never have to know what it`s like to have to try and live without them.
Bogar bárd

STAFF

Keresem :

◇◈ Canonok
és
Keresettek
és
Bárki más
◈◇

Playby :

123

Bogar bárd
Kedd Jún. 13, 2023 4:32 pm
6. csoport

A döntést meghozzátok. Amint Sven és Lev kopognak az üvegkalitka falán, fény villan, a testüket pedig görcsbe rántja a fájdalom. Csontig hatoló kínt éreznek, mintha belülről lángolnának, mintha darabokra törne mindenük és kést forgatnának bennük. Csupán egy percig tart, de minden tagjuk reszket... aztán az üvegfalak eltűnnek és szabad út áll előttetek egy nyitott ajtóhoz.
Az ajtó túloldalán tágas terem fogad titeket, a falait halványkékre festették, egyetlen magas szobortól eltekintve üres a helyiség. A szobor a szemközti falnál helyezkedik el, egy ajtó mellett. Talán magabiztosan elindultok az ajtó felé, talán bizonytalanul egy helyben álltok, azonban nagyon hamar észreveszitek, hogy az eddig mozdulatlan szoboralak szeme kinyílik - ebben a másodpercben pedig aki a legkisebb mozgást is végzi éppen, a szobortól legmesszebbi falig repül hátra.
Hamar rájöttök, hogy a játékszabályok rendkívül egyszerűek: át kell jutnotok  a szoba másik feléig, az ajtóig, de csak akkor haladhattok, ha a szobor csukva tartja a szemét, amint kinyitja, mozdulatlanná kell dermednetek.

Szabályok:
  1. A mozdulatlanság sikerességét ITT kell kockával kidobnotok, ehhez használjátok a kitérés kockákat. Lev és Sven a Cruciatus-átok miatt legfeljebb hármas kitérés kockával dobhatnak, a többiek reális kereteken belül megválaszthatják a kockájuk értékét.
  2. Hátráltathatjátok is egymást, ha úgy tartja kedvetek.
  3. Addig dobáljatok, amíg egymás után két kitérés sikerül. Ahányszor sikertelen egy sorozat, minden alkalommal visszarepít titeket egy tarolóátok a szoba másik végébe - ez természetesen fáj a karaktereteknek. Reagot csak a kockadobások után írjatok.
  4. A szobrot nem lehet elpusztítani, de egy másik kiskapu létezik a feladat megoldására.

A kaland kisebb csoportokban játszódik. Természetesen utalhatsz a csapatodon kívüli karakterekre is, viszont párbeszédbe és más interakcióba ne lépj velük - az aktív játék csak a saját csoportodban folyik.
A játékosok közötti sorrendet ti döntitek el, a kör végéig mindenki annyi reagot ír, amennyit csak szeretne.
Határidő: 2023. július 9. (éjfél)

Annamarie Vogel
Hétf. Júl. 03, 2023 7:52 pm

The Peasants  
Anna

Chaos? I call it fun

Talán most az egyszer tényleg úgy érezte, hogy inkább szenvedne ő, mint a másik két fiú. Örülnie kéne, mikor Sven közli, hogy inkább vállalná az átkot érte, de egyáltalán nem boldog. Meglehet egy pillanatra azt kívánta bár megtenné érte, bárcsak tudná milyen, mikor fontosnak gondolja őt valaki annyira, hogy bevállalja ezt, de most visszaszívja. Nem akarom! Nem akarom, hogy ők szenvedjenek. S ha most nem lenne itt a két másik idegen, akkor minden bizonnyal sírva is fakadna. Helyette viszont csak a nagypofájú srácra néz, egy gyilkos pillantást küld felé, s már majdnem megkérdezi, hogy miért is érdekelné őt az, hogy neki elvesztek a rokonai? Jelenleg egy másik krízist kell megoldaniuk.
Ha bárhogy tudott volna rajtuk segíteni, akkor megtette volna, mert bár elsőre még úgy gondolta, hogy az lenne a logikus, ha megmentik őt, ténylegesen szenvedni látni őket, nem bírta volna. Mert abban a pillanatban, hogy Sven kimondja, ő bevállalja a Cruciatust, kipattannak a szemei, s el se akarja hinni. Megmentenél? Miért?! Miért vagy velem ilyen? El se akarja hinni, hogy képes lenne ezt megtenni érte, mert szerinte senki sem kedvelte annyira. Még Nereusban is kételkedett, hogy megtenné érte, pedig nála jobban tényleg senki sem szerethette.
– Sven… - Próbált valamit mondani, bár maga sem tudja mit, helyette viszont a férfi Lev felé fordult, aki ugyan belement abba, hogy ők vállalják a büntetést, mégis látszott rajta, hogy ideges. S nem kellett sokáig várniuk, kopogtatnak az üvegen, majd egyből fény villan, után pedig már csak azt látja, ahogyan a két fiú remeg, s szenved, melyet ő végig is néz. Keze ökölbe szorul, ha pedig a másik kettő nem megy hátrébb tőle, vagy hozzá mernek szólni, akkor biztosak lehetnek benne, hogy orrba fogja verni őket. Így is már az üvegre akar csapni abban az egy percben, mely most inkább fél órának tűnik. Legyen vége… Csak legyen már vége! Belül sikít, ő is szenved, bár messze nem annyira, mint ők, inkább csak másképp. Lelkileg.
Amint az üvegfalak eltűnnek, nem az ajtó felé rohan, hanem a két sráchoz. – Sven, Lev… - Még mindig ideges, így hangja is inkább tűnik olyannak, mint aki dühős. Pedig aggódott értük, nagyon is. – Ti idióta vadbarom állatok! Hogy gondolták ezt?! Ha azt mondom én szenvedek, akkor máskor rohadtul hagyjatok szenvedni. – s most legszívesebben felpofozná őket, de nem fogja, mivel így is éppen eléggé fájhat mindenük. De ha legközelebb ilyen faszságot csináltok, akkor mindegy mennyire szenvedtek, magam foglak seggbe rúgni titeket! Viszont bármennyire is igyekezett, most mégiscsak kicsordul egy könnycsepp a szeméből, melyet villámgyorsan le is töröl, hogyha lehet, akkor meg se lássák. Nem lehet gyenge.
Amint összeszedték magukat, megindul az új ajtó felé, közben időnként a két fiúra sandít. Most majd vigyázhatok rátok! Igyekszik is ennek eleget tenni, azonban mikor belépnek az újabb terembe, egy pillanatra nem tudja, hogy mire számítson. Szemei ide-oda cikáznak a szoba két vége között, s ő ugyan el nem indul egyből, inkább kivárja, míg valaki más lesz elég bátor, hogy megtegye az első lépést. Amint ez megtörténik, a szobor szemei kinyílnak, majd ha az illető tovább mozgott, úgy egyből vissza is repül a kezdőponthoz. – Hmmm? – A szobor szemei pedig ismét lecsukódnak, s így már egyértelműbb. – Mozgásérzékelő. – Most pedig hogy ezt már tudja, óvatosan indul meg előre. Hallani lehet ahogyan magassarkúja kopog, majd hirtelen elhallgat. Mikor észreveszi, hogy a kő figyelni kezdi, rögtön megáll. Műkorcsolyás, ráadásul a nagyapja jóvoltából még a harcok terén is egészen ügyes. Nem okoz neki gondot, hogy megtartsa az egyensúlyát. Ez így túl hosszú. A srácok sose fognak átjutni így.
Ennek ellenére ő csak halad tovább előre, s bízik benne, hogy a szobor nem fogja visszarepíteni. – Valaki használjon rajta olyan mágiát, amivel beköti a szemét. – adja ki az utasítást egy olyan pillanatban, mikor nem őt nézi. – Ha nem lát minket nem tud ellenünk mit tenni. – S reméli ez valóban működni fog, különben nem tudja mit fog kezdeni a másik két sráccal. Esetleg ha átérek… Akkor ki tudom törni a nyakát, vagy elforgathatnám, hogy a rossz irányba nézzen.

Sven Munter

Akadémista

Lakhely :

Elõtörténet :

Playby :

Finn Cole

50

Sven Munter
Szomb. Júl. 08, 2023 10:07 am
White

bishops

Mintha a koponyám belülről szétrepedt volna valamilyen ismeretlen erejű nyomástól. Mintha a csontjaim belülről forrón lángoltak volna. Mintha a bőrömet nyúzókéssel fejtették volna le a testemről, vékony, párhuzamos sávokban haladva. Mintha koboldezüstből készült éles késsel vagdosták volna a karjaimat. Mintha maró bájitalt öntöttek volna a szemeimbe és a torkomba. Egyszerre éreztem minden fájdalmat, a testem minden porcikája égett, ropogott, szúrt és reszketett, ordítani akartam, de csak fájdalmas hörgésre futotta, a lábaim felmondták a szolgálatot, vergődtem a földön, mint egy eltaposott giliszta, a kezeim kapaszkodó után nyúltak, megmarkoltam valamit, talán Lev ingujját, talán a saját zakómat, nem tudtam, mert nem láttam és éreztem semmit a kínon kívül.
Aztán egyik pillanatról a másikra megszűnt, mintha elvágták volna. A görcsbe rándult tagjaim kiegyenesedtek, a látásom tisztult, a fejemet belülről szinte szétrobbantó, elviselhetetlen fájdalom tompa lüktetéssé szelídült. A szám kiszáradt, megköszörültem a torkom, bizonytalanul, de éreztem, hogy képes lennék megszólalni. A hajam a homlokomra tapadt, remegő kézzel söpörtem ki a szememből, mielőtt kocsonyaként reszketve felültem volna.

Anna mondott valamit, de csak az ideges tónust érzékeltem, a szavak konkrét jelentése nem jutott át az agyamra ereszkedő ködön. Fáradtan bólintottam, nem volt kedvem visszakérdezni, hogy mit mondott.
- Menjünk innen... - A hangom rekedt volt, de legalább visszatért.
Az üvegkalitka eltűnt, akadály nélkül - bár a megszokott tempómnál jóval lassabban - jutottunk át egy másik szobába.
A terem hatalmas volt, a halványkék falak monotonitását nem szakította meg semmi, csupán egy magas emberszobor. Egy ajtó mellett állt, látszólag semmi nem állta utunkat, hogy a kijárat felé induljunk, én azonban egy lépést sem tettem előre.
- Biztos lesz valami csapda - jelentettem ki, azonban mielőtt bárki vitába szállhatott volna velem vagy egyetérthetett volna, a szobor szemei kinyíltak.
A márványszemek rám szegeződtek, mintha a vesémbe láttak volna, azonnal érzékelték a térdemből kiinduló kontrollálhatatlan, Cruciatus után maradt reszketést. Meghatározhatatlan eredetű lökés taszított hátra, egyenesen a falnak. A tarkóm és a gerincem a kemény falfelületnek csapódott, tetőzve az eddigi fájdalmat.
Így nem fogok átjutni a túloldalra - fogalmazódott meg bennem a rémisztő gondolat, ahogy tudatosultak bennem az új játékszabályok. Nem tehettem semmit a reszketéssel, a Cruciatus-után minden fájdalomreceptor a testemben szinte sikított.
- Támogatom az ötletet. Én így nem fogok átjutni és szerintem Karkaroff sem. - Nem láttam értelmét, hogy hazudjak, mindannyian láttuk a nyilvánvalót és tanultunk eleget a főbenjáró átkokról ahhoz, hogy ismerjük az utóhatásaikat. - Vagy Obscuróval oldjuk meg vagy...
Kikötöttem a nyakkendőmet, majd Anna kezébe nyomtam a ruhadarabot.
- Ha a varázslat nem működik, akkor próbáld meg rákötni ezt. Te biztosan átérsz a túloldalra gond nélkül.
A szobor szeme újból kinyílt, ezúttal azonban szorosan a fal mellett álltam, így éppen csak kellemetlenül a szoba sarkába szorított, elrepíteni viszont nem volt elég helye.

Lev Karkaroff

Akadémista

Elõtörténet :

go and make them proud
do what's necessary

42

Lev Karkaroff
Vas. Júl. 16, 2023 4:54 pm
the price of your greed
the white rooks
Nem tudom mi ez az egész, vagy miért, de egyre kevésbé tűnik úgy, hogy a program tervezett része lenne… "Jól van." Üzenem még Calystanak, egyre kevésbé figyelve a két lányra a fejemben, mert az apró megjegyzések egyre kevésbé hatnak fontosnak. A feladatot nézve nem tudom meddig van bármelyikünk is kifejezetten jól, egyelőre kétlem, hogy hasznos lenne minden részletet megosztani a lányokkal. Ha az ők feladata is hasonló a miénkhez, akkor egyelőre elég lesz ha arra koncentrálnak. Különben is, esélyesen Sven is tud vigyázni magára.
- Milyen aranyosan aggódtok egymásért. - Forgatom a szemeimet, nem igazán értem, de azért biccentek egy aprót. - Jól van. - Nem úgy hangzott, hogy bármi baja lenne. Bár nem értem a közjátékot, hiszen fogalmunk sincs merre vannak, az egész helyzet egy csapdának tűnik, esélyesen képtelenek lennénk közbeavatkozni bármi is történjen éppen a többiekkel. Jobb lenne arra koncentrálni, amit irányítani is tudunk - az pedig a saját helyzetünk. De rövidebb, ha csak közlöm, hogy jól van, és esélyesen azzal elhallgatnak mindketten.
A döntés annyira nem volt nehéz, én tudom, hogy elviselem valahogy az átkot, és úgy tűnik Munter is benne van a hősködésben - ennyit arról, hogy jól van - a szavai viszont, esélyesen akaratlan, de olyan helyre szúrnak ahol nagyon nem ilyen helyzetben kellene piszkálni. A gondolataimat egyetlen pillanat alatt lepi el egy sűrű vörös köd, aminek lencséin keresztül alig látom már Munter körvonalait. Az arcomra ül a harag egy része, ahogy a vonásaim tovább szigorodnak, mintha egyenesen ő lenne a célpontja, hiszen ő volt a kiváltója. Hirtelen semmissé válnak Vogel korábbi szavai, nem tudok rájuk gondolni, nem tudok semmi másra gondolni, csak arra az egyetlen hasonlatra, amibe belelökött Sven. Arra a két szóra, arra a kibaszott két szóra, amitől úgy tűnik, sosem szabadulhatok. Kira megtenné. - Essünk túl rajta. - Csak sziszegem a fogaim mögül, nem kellene most teljesen elvesznem, ez nem az a pillanat, amikor elveszíthetem magamat, előttük főleg nem kellene, sem az idő, sem az alkalom, sem pedig a társaság nem megfelelő hozzá. Szerencsére viszont nem kell sokáig visszafognom magam.
Nem félek. Nem csak azért, mert túl mélyről önt el a harag hozzá, azt hiszem, akkor sem félnék, ha tiszták lennének a gondolataim. Nem ez az első, s nem is az utolsó. Csak egy újabb a sorban. Legalább a fájdalom tisztára mossa a gondolataimat, a csontokba maró kín minden mást eltöröl, csak azt érzem, mintha a halál kapujában állnék, mégis képtelen vagyok átlépni azt, mégis itt rekedtem. Mindig itt rekedek, azt hiszem, csak könnyebb átadni magad a fájdalomnak, elveszni benne, mert megszűntetni úgysem tudod. Az energiád pedig a későbbi küzdelemre kell tartogadnod, mert ez itt és most nem egy olyan harc amit meg tudnál nyerni. Csak ki kell bírnod, csak magadnál kell maradnod, elég ideig ahhoz, hogy vége legyen. Csak egy annyi ideig, hogy vége legyen. Mert egyszer vége lesz. Így vagy úgy, de egyszer meg fog szűnni. Akkor pedig megpróbálod kihúzni magad, veszel pár mély levegőt, ráparancsolsz a testedre és megpróbálsz úgy tenni, mintha semmi sem történt volna. Mert tisztának kell maradnia a fejednek, neked pedig ébernek. Erre van szükség ahhoz, hogy túléld.
Ekkora fájdalmat viszont nem éltem át azóta, hogy a lányok a fejemben vannak. Éreztem, hogy az elmém köré gondosan font falak megrepedtek, hogy a fájdalmam a távolba szivárgott hozzájuk - és csak most, hogy szűnni látszott tudtam újra elzárni magam tőlük. Azt hiszem, kérdezni fognak, ha nem most akkor később, de most magamra kell figyelnem, most nem tudok rájuk is koncentrálni, valahol még mindig idegen az egész, ami köztünk van, hiszen hosszú évekig egyedül tanítottam az elmémet elviselni amivel szembeállítottak - most viszont újra meg kellett tanulnom uralkodni felette. Mintha az alapokra löktek volna vissza, pedig erősebb kellett volna lennem, de kezdetben csak a gyengeséggel szembesültem.
A remegés nem múlik el azonnal, a fájdalom utolsó karmai még makacsul kapaszkodnak az izmaimba, miközben lassan felegyenesedek, még érzem, ahogyan görcsbe szorít párszor. Már elmúlt. Vége. Mély levegő, mert ez még csak a második próba volt, és fogalmunk sincs, hogy hány lehet még. Most már teljesen biztosak lehetünk abban, hogy ez több, mint egy ostoba játék. Svenre pillantok, szinte túl gyorsan, azt hiszem Calysta korábbi kérdése miatt. De úgy tűnik, még mindig egyben van. Azt hiszem, ennek így is kell maradnia.
- Egy köszönöm is megteszi. - Lassan kifújom a levegőt, amiről alig vettem észre, hogy bentrekedt a tüdőmben. Azt hiszem, csak a feszültség beszélhet Vogelből, mert épeszű ember nem akarhatja magának a cruciot. Nem tudom, mi mást mondott még, hallom a hangját, de távoli volt, ahogyan nekem másra kellett koncentrálnom. Ha lényeges lett volna, úgyis elismételte volna.
Az újabb terem csak egy újabb próbát tartogat magában. De hány lesz még és mi a vége? Mi lenne, ha nem játszanánk? Itt ragadnánk egy időre, vagy valami mégrosszabb? Mert korábban érezhettük, hogy ez nem csak egy ártatlan játék, így nem valószerűtlen, hogy az ellenállás csak rosszabb lenne. Az is lehet, hogy ez egy próba - de akkor mi magyarázná a csapatunk összetételét? Mert Svent és Annamariet megértem, de mi van a másik kettővel? Valami, amit nem tudok? Valami, ami elkerülte a figyelmem? Nem tudom, nehezek még a gondolataim, kicsit lassabban állnak össze a szálak, mint máskor.
A szembekötés segíthet, de nem biztos, várhatnék, hogy Vogel meddig jut, de nem várhatok arra, hogy más majd megment. Az első lépésem, nem sokkal Sven után, sikertelen: a szobor észrevéve a remegésem kíméletlenül lök a falnak. A hátam tompa puffanással landol, a fájdalom tovább árad a testemben, de engedem, mintha egy részem kikapcsolna, mintha nem is ember lennék, mintha kicsit nem is az enyém lenne. Hagyom az ismerős tompaságba menekülni az agyamat, miközben újra elindulok. Nem várhatok arra, hogy valaki megmentsen, csak ez van a fejemben, ahogyan óvatosan mozdulok, csak a szobrot figyelve. Sikerül elkerülnöm egy ideig, de egy óvatlan pillanatban mégis megrezzenek, mégis elárul a testem, a fájdalom a felszínre szivárog, a falnak csapódva pedig csak tovább tetőződik. De majdnem sikerült. Csak koncentrálnom kellene, összeszedni a gondolataimat, ahogyan tanultam, csak ugyanaz, csak ugyanaz a helyzet, az az ismerős sötét szoba, a fájdalom ismert melege a csontjaimban, ugyanaz, pontosan ugyanaz minden, ahogyan ismét mozdulok vele. És ismét sikeresen haladok előre, ismét én uralom a testem és nem a fájdalom, a fájdalom, ami egyre csak nő, ahogy egy újabb rossz mozdulatnál a falnak csapódok harmadjára, harmadjára hasít belém, de képes vagyok rá. Képes lennék rá, különben elindulni sem tudtam volna. Tudom, hogy képes lennék rá, hogy képesnek kellene lennem rá - mégsem tudtam teljesen megszabadulni tőle. Sosem tudtam teljesen megszabadulni tőle, sosem tudtam teljesen kiírtani, kitépni, mintha ott sem lenne tekinteni el felette. Mindig megmarad egy része, ahogyan most is áramlik a testemben, hiába akarom, hogy ne remegjen. Most már azelőtt a falnak tapaszt a szobor ereje, mielőtt egy lépést is képes lennék megtenni, a hátam szorosan préselődik hátra, de legalább ez kevésbé fáj, ez tompa, nem az a hirtelen, éles csattanás. Menni fog. Mennie kell, hiszen kétszer már közel jártam, hogy újra lépjek, újra meg újra, ellenállva a növekvő fájdalomnak, amíg meg nem történik újra. Halkan morranok, de annál feszültebben, ahogyan a hátam negyedszerre csapódik távolról a falnak. Egy disillusionment charm segíthetne, de a fájdalom már eleve megkörnyékezett, azért sem akartam azzal kezdeni, azért is indultam az ismerősebb terepen. Mert az én testem, nekem kellene uralnom annak minden apró rezzenését - mégis ez volt ami elárult, amiben elbuktam, újra meg újra. Még mindig nem vagyok elég jó. Még mindig tanulnom kell, még mindig nem elég, még mindig nem értem el a megfelelő határokat, ha képtelen vagyok abbahagyni a remegést. De képtelen vagyok, elszabadul a fájdalom ismét a csontjaimban, de ezúttal legalább a nővéreimet nem rántom magammal, mint a cruciatus átkonál, most szándékosan akarom távol tartani őket. Talán ezért nem tudom abbahagyni a remegést? Ezt akarom hinni, hogy ez lehet az oka, mert eddig nem kellett másra figyelnem a fejemben, csak én voltam, csak a sajátom volt minden gondolatom - és akkor valahol minden egyszerűbb volt. Most viszont képtelen vagyok időben talpraállni egy crucio után. Máskor talán… de nincs máskor, csak a most, én pedig megpróbálom azt a varázslatot, mert remegek, és ha így folytatom, a szobor nemsokára ismét a falnak présel majd - hacsak Vogel nem jár sikeresen közben. De nem fogok arra várni, hogy valaki más mentsen meg, hiszen nincs ott mindig valaki más, hiszen a legtöbbször csak én vagyok. Ha sikerül a disillusionment charm, talán az újabb lökéseket megúszom, vagy legalább a többiek nem látják majd, hogy remegek, hogy fáj, hogy idő kell, amíg most túllépek ezen, úgy, hogy a lányok se tudjanak róla. De egyelőre... egyelőre még nem akarok megmozdulni. Teret adok Vogelnek, ha átérne... talán átérek utána én is majd. Egyelőre viszont időre van szükségem. Egyelőre talán van annyi idő, hogy megszokjam a fájdalmat, vagy legalább szűnjön egy kicsit, ha már rontottam a crucio utóhatásain.
Bogar bárd

STAFF

Keresem :

◇◈ Canonok
és
Keresettek
és
Bárki más
◈◇

Playby :

123

Bogar bárd
Szer. Aug. 30, 2023 1:21 pm
6. csoport

Az ötlet sikeres. Anna a tőle megszokott magabiztossággal és arisztokratikus kecsességgel táncol végig a termen, hogy aztán bekösse a szobor szemét. Ezután szabad az út a többiek előtt... vagyis szinte mindenki előtt, de ekkor észreveszitek, hogy a legutóbbi erőteljes lökés Sophie-t olyan erővel taszította a falnak, hogy a lány eszméletét vesztette. Dönthettek, hogy magatokkal cipelitek vagy hátrahagyjátok.

Az ajtón keresztülhaladva ismerős helyiségben találjátok magatokat - pontosabban bárki számára ismerős lehet, aki járt már valaha a Mézesfalásban. De ha alaposabban körbenéztek, hamar észrevehetitek, hogy valami nem stimmel. Bár a berendezés, az illatok, minden fal és sarok szinte tökéletes másolat, az ablakok és ajtók mégsem úgy helyezkednek el, mint a valódi édességboltban. Csupán két ajtó vezet kifelé, egy fehér és egy fekete.
A fehér ajtón a következő pergamenre írt szöveg vár titeket: "Ez az ajtó a biztonságba vezet. Ha átlépitek a küszöböt, ismét a Malfoy kúriában találjátok magatokat. Azonban tudnotok kell, hogy az épületben vannak mások is. Lehetséges, hogy nincs minden szobában menekülőút és ők csak akkor juthatnak ki, ha kívülről valaki kinyitja nekik az ajtót. A döntés a tiétek.
Ebben a pillanatban füst szúrós szaga csapja meg az orrotokat, majd mintha a hőmérséklet is emelkedni kezdene. A fekete ajtó alatt füst szivárog be... az épület lángol.
Pukkanó hangot hallotok, egy zsupszkulcs jellegzetes zaját. A súlyosan megsebesült Nestor Brightmore a semmiből bukkan fel a szoba közepén.

Szabályok:
  1. Aki kilép a fehér ajtón, valóban a Malfoy kúriában találja magát, további sérülések nélkül. Számukra véget ér a kaland.
  2. Ha a fekete ajtón lép ki egy karakter, akkor egy lángoló folyosón találja magát. A tüzet egyszerű bűbájokkal eloltani nem lehet, de magatoktól rövid ideig távol tudjátok tartani a lángokat (értelemszerűen az elementalisták sikeresebben, mint mások). A folyosón tovább haladva egy másik ajtóra bukkantok: emögött a 4. csoport játékosai vannak.

Határidő: 2023. október 22. (éjfél)
Annamarie Vogel
Pént. Okt. 20, 2023 5:20 pm

The Peasants  
Anna

Chaos? I call it fun

Bár mérhetetlen magabiztossággal rendelkezik, mikor Sven azt mondja ő biztosan átér, azért egy pillanatra – majdnem – elérzékenyül. Igen, megvan benne a kellő ügyesség és a reflexei is kiválóak, de azért más tisztában lenni vele, és más hallani az elismerést. Megmelengeti a szívét, s csak bólint, majd ismét elindul a szobor felé.
Lassú, ez így igaz, de viszont halad, nem löki hátra a szobor, nem úgy, mint orosz barátját, akinek a sokaid próbálkozásakor már ő kezd mérges lenni. – Lev maradj már a fenekeden, mindjárt átérek! – S nem is azért dühös, mert annyira nagyon zavarná a koncentrálásban, mert igazából nem érdekelnék, ha a másik két emberkét csapnák vissza a falnak… De Sven és Lev az, akik eleve sérültek, akik eddig is többet szenvedtek, mint a többiek, s akárhogy nézzük… Őket szereti jobban, így teljesen logikus, hogy ne szeretné, ha komolyabb bajuk esne. Ezért is ordít rá a fiúra, s szinte szikráznak a szemei, ahogyan ránéz, de leginkább csak annyi olvasható ki, hogy kérlek ne csináld, ne tegyél kárt magadban.
S amint végre mindenki lenyugodott, ismét elindul a szobor felé, bár maga is remeg a végére, főleg a cipője miatt, meg mert tudja mi múlik ezen, s túl messzire jutott. A vége felé még óvatosabb, talán túlzásba is viszi, de végül átér, s beköti a szobor szemét. Mély levegőt véve fut vissza a fiúkhoz, s ha kell segítség nekik, akkor megtámogatja őket.
Ekkor veszi csak észre a lányt, aki végül összeesett, s a földön hever, de túl sokáig nem is foglalkozik vele. Nem a barátja, vagy családja, vagy bárki túl fontos, neki így is két fiúra kell figyelnie – egyik makacsabb, mint a másik – annyi pedig bőven elég is. Egyszóval már fordul is meg, hogy inkább az ajtóhoz menjen a két sráccal, már szinte biztos benne, hogy kijutnak, mert az nem lehet, hogy további akadályokat állítanak nekik, nem lenne fair.
De mikor átlép, hiába ismeri fel a helyet, nem tetszik neki a látvány. Lesápad, mikor meglátja a két ajtót, s egyből a fehérhez megy, mert hát… Az a jó mindig, mert a fekete valamilyen furcsa oknál fogva a halál színe. Meg a fehéren volt a pergamen, amit elolvasva már nyitotta is ki az ajtót. – Oké, gyerünk, indulás! – Elsősorban Svennek és Levnek mondja, mert logikusan ki kell jutniuk innen. Mások is vannak itt… És?! Persze, talán megnézhette volna, talán foglalkozhatott volna vele, mert mi van, ha valahol Nereus vagy Niki esett csapdába…? De ő tudna maradni, neki nincs semmi baja.
Ennek ellenére a menekülés mellett dönt. A „lehetséges” szó zavarja, mert szinte biztos benne, hogy ez csak egy játék, hogy megint belekerülnek valami veszélyesbe. Ő pedig nem akar meghalni, márpedig a hirtelen megjelenő füst és lángok nagyon is arra utalnak, hogy hamarosan rosszabb fog fordulni a helyzet.
Ekkor hallja meg a zsupszkulcs hangját, majd egy újabb kis ázsiai fiút pillant meg. De csak egy percre képes elterelni a figyelmét, ennél többet nem is érdemel a kölyök, elvégre fontosabb dolga is akadt, mint őt nézegetni. A másik kis kínai már amúgy is száguldott felé. – Kérlek, csak menjetek át… - Könyörögve néz rájuk, jelenleg bármit megtenne, hogy átmenjenek, ne maradjanak itt, s nem is kívánja jelenleg elrejteni aggodalmát. Én nem… Biztos nem…
Túl gyáva hozzá, túl gyenge, nem bírja már tovább. Niki és Nereus erősek, meglesznek, kitalálnak. De akár vele tartanak a srácok, akár nem, ő biztosan távozni fog, s amint visszakerül a kastélyba, már keresi is a többiek között az ismerőseit, hátha már kijutottak.

Lev Karkaroff

Akadémista

Elõtörténet :

go and make them proud
do what's necessary

42

Lev Karkaroff
Szomb. Okt. 21, 2023 1:14 pm
the price of your greed
the white rooks
A fájdalom szétárad a testemben, de igyekszem nem küzdeni elleni, nem ellenállni, csak elfogadni és elengedni a kezét. A légzésemre figyelek, a testem többi jelére, a szűnni alig akaró remegésre, már a falnak taszított háttal. Nem reagáltam Niki gúnyos megjegyzésére, a kissebbik rosszat választottuk, ráadásul semmi olyat amit ne éltem volna át már egy párszor. Erről legalább tudod mikor lesz vége, vagy úgy egyáltalán, hogy vége lesz. Kegyetlen amíg átéled, kínozza még az izmaidat, de a fájdalom másnapra már rég emlékké szelídül, s nem viseled a testeden a jegyeit billogként. Lehetne rosszabb.
~ Jól. ~ Kurta a válasz, de a lényeg benne van, a fájdalom meg fog szűnni tudom, csak idő kérdése. Csak Annamariet figyelem, igyekszem erre szűkíteni a figyelmem a fájdalom ragacsos maradványairól az izmaimban, ahogyan tovább halad, sokkal tovább, mint én, elérve a szobrot befedi a szemét, így pedig már elmúlik a hatása.
Nem azért álltam meg, mert felszólított rá, de nem is azért, mert láttam a tekintetében megcsillanó különös kérlelést, azt, amit ennyi idő után nem mondana ki, mégis ott volt valahol abban a gesztusban, hogy még egyszer visszapillantott rám ahelyett, hogy figyelmen kívül hagyta volna a próbálkozásomat. Nem tudom melyik zavarna kevésbé, az aggódása vagy a saját bukásom, de egyelőre csak várok még egy keveset, mert már alig pár lépés választotta el attól, hogy gond nélkül bekötve a szobor szemét reméhetőleg szabad utat biztosítson számunkra. Nem akartam a kezébe tenni a sorsomat, nem akartam senki kezébe tenni, de valahogy csak tenyérről tennyérre pakolásznak.
Azt hiszem sikerrel járt a lány, nem akarok elsőnek mozdulni, de nem is kell, már nem érzem a nyomást, így mozdulok. Nem akarok gyengéset mutatni, ennél többet biztosan nem, így segítséget nem fogadva el a maradék tartásommal önerőből megyek végig azon az ostoba játékon amit másodjára targottak nekünk. Már rég nem remélek, így most sem szaladok abba a hibába, hogy a harmadik ajtó mögött valami jobb fog fogadni bennünket mint ami eddig is tette.
Észlelem, hogy a hollóhátas lány időközben eszméletét vesztette, én viszont a mindenki magáért felel elvet vallom, ráadásul fogalmunk sincs mi vár a következő ajtó mögött, így mindenféle reakció nélkül indulok a kijárat irányába, vezessen bárhová. A lány lehet csak hátráltatna.
Ismerős a hely ahová érkezünk, ha nem is voltam gyakori látogatója, legalább egyszer mindenhol megfordultam Roxmortson belül. Valami mégsincs a helyén, egyszerűen érem, hogy túl egyszerű lezárása lenne az eseménynek a két ajtón keresztüli távozás.
~ Kijutottatok? ~ Gondolatban ér el hozzájuk a hangom, ahogyan a fekete ajtó mögül alattomosan és vészjóslóan szivárgó füstöt nézem.
- A lányok még nem jutottak ki. - Amint megkapom a választ nem habozok, tudom mit kell tennem, mert lehetetlen, hogy itt hagyjam őket, akkor is ha talán csapda vár a túloldalon… vagy éppen lángok. Svenre pillantok, feltételezem érdekelte a válasz, ha már korábban is olyan intenzíven aggódott Calysta hogyléte felől. Ha akar velem tart, ha nem távozik, de én a fekete ajtót választom, Annamarie minden próbálkozása ellenére felé pillantva csak makacsul biccentek egyet. Ha akar távozhat, nem hibáztatom érte, ha a lányok nem lennének talán pont ez az ajtó mögött, akkor én is követném, így viszont nem tehetem. - Legalább egyikünk kijut. - Ez a logikus választás, bárhogyan is nézzük.
A zsupszkulccsal érkező idegen eltereli a figyelem erről egy pillanatra, de nem akadok meg sokáig a mozdulataimban, nem érdekel, talál nincs sok időm kérdésekre sem, a tűz igazinak érződik így az idő sürget. Akár Svennel, akár nélküle… vagy igazából bárki mással aki van elég ostoba a fenyegetést választani, lenyomom a fekete ajtó kilincsét és átlépem a küszöböt.
A füst elől eltakarom az arcomat, de határozottan haladok előre, ahol lehet az elememmel védve magam és esetleges utitársaimat a folyosó végéig. Lehet ostobaság, sőt, valahol szinte biztosan az, de a lányok számára nem volt kivezető út, így nem maradt más választásom…

Oh, I love it and I hate it at the same time
Hidin' all of our sins from the daylight

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: