The price of your greed is your son and your daughter What you gon' do when there's blood in the water?
A vihar váratlanul, percek alatt csap le a Malfoy-birtokra. Sűrű vízfüggöny mossa el a táncparkettet, a kültéri asztalokat, az esküvői torta maradékát, a drága, elegáns ruhákat. Talán elég gyorsan szórsz vízlepergető bűbájt magadra ahhoz, hogy ne ázz el, talán elkésel vele, talán nincs is nálad a pálcád, talán nem is tudod, hogyan kellene megvédened magad a doboló esőcseppektől. Mindenki a kúria felé veszi az irányt, te is így teszel. Bár a meteorológia mágusok nem ígértek tavaszi záport az esküvő napjára, nincs ebben semmi meglepő. Az április mindig is szeszélyes volt. Talán arra gondolsz, hogy azért mégis kár a kültéri díszletért - még táncoltál volna egyet, még volt valami finom a tányérodon, még befejezted volna a beszélgetést a partnereddel, még élvezted volna az impozáns kertet. Talán üdítően hat rád az eső - már kezdtél unatkozni, végre történik valami, végre megszabadulsz a kéretlenül melléd telepedő embertől, már úgyis menni készültél és most van rá ürügyed. Talán bosszant az időjárás kiszámíthatatlansága - annyi időt töltöttél indulás előtt a tükör előtt, és nem azért, hogy elkenődjön a sminked vagy elázzon a ruhád.
Tömeg verődik össze a Malfoy kúria hatalmas előcsarnokában. Sokan a ruhájukat szárítják, páran esernyőt csuknak össze, mások beszélgetésbe kezdenek. A hangok kavalkádja duruzsolássá folyik össze, egybeolvadva az ablakon kopogó monoton esőcseppekkel. Kiáltást hallasz. Elsőre talán arra gondolsz, valaki elcsúszott a márványpadlón keletkező egyik tócsában, de a félelemmel vegyes hangot újabb követi. - Hol a kisfiam? Ragnar, hol vagy? - Hamarosan arcot is társíthatsz a hanghoz, Mrs. Rowle tör utat magának a tömegben, hétéves kisfiát keresve. - Ragnar, most azonnal gyere ide! Azonban a legkisebb Rowle fiúnak nyoma sincs. - Belvina sincs itt - kiált fel hirtelen még egy édesanya, Mrs. Burke. - Talán együtt kóboroltak el? - Én sem találom a lányomat. Valaki nem látta Asteriát? - próbál mindenkit túlharsogni Mr. Carrow. - Legutóbb Criusszal láttam, de ő sincs itt - válaszol fokozódó aggodalommal Mr. és Mrs. Travers. Egyre többen és többen veszik észre, hogy a gyermekeik nincsenek a házban. Talán te is egy vagy azok közül, aki hiába keresi a gyermekét, testvérét vagy barátját, sehol sem találod őt a csarnokban összeverődött tömegben. Lehet, hogy aggódsz, lehet, hogy sikerül megnyugtatnod magad, de érzed a körülötted fokozódó rémületet. Aztán újabb hang hasít a levegőbe: - Hogy került ez a sakkbábu a zsebembe?
És valóban, ha a zsebedhez érsz vagy belenyúlsz a táskádba, te is sakkbábut találsz ott. Az is lehetséges, hogy hirtelen kellemetlenül nyomni kezd a cipőd, mert egyik pillanatról a másikra egy kis figura bukkan fel az orrában. Ha alaposabban megnézed, láthatod, hogy a sötét futó az. Mr. Marvolo Gaunt hangosan megfogalmazott ötlete tulajdonképpen logikusnak tűnik: - Ez talán valamiféle játék és a gyerekek is résztvevők. Micsoda kreatív ötlet! Esetleg keressék meg egymást azok, akiknek ugyanolyan bábu jutott. A tömeg mozgolódni kezd. Négy társad lesz, megeshet, hogy olyan emberek, akikkel soha még egy szót sem váltottál, csak a tenyeretekben pihenő sötét futó közös bennetek.
A kaland kisebb csoportokban játszódik. Természetesen utalhatsz a csapatodon kívüli karakterekre is, viszont párbeszédbe és más interakcióba ne lépj velük - az aktív játék csak a saját csoportodban folyik. A kezdőreagban nyugodtan írd le az előzményeket: mit csináltál eddig az esküvőn, kikkel töltötted az időt, mit gondolsz az eseményről stb. Mindenki a saját ízlése szerint írjon kezdőt. A játékosok közötti sorrendet ti döntitek el, a kör végéig mindenki annyi reagot ír, amennyit csak szeretne. Határidő: 2023. április 30. (éjfél)
Butának érzem magam, amiért igent mondtam Dan meghívására. Amikor előrukkolt azzal az ötlettel, hogy menjünk el együtt a Malfoy-Parkinson esküvőre, még nagyon lelkes voltam, de ahogy elérkezett a nagy nap rá kellett jönnöm, hogy igazából egy nagy csorda vérszomjas oroszlán közé készülök besétálni - lényegében védtelenül. Pedig nagyon készültem, tényleg; elővettem a legjobb szettemet, csodás nászajándékot is készítettem az ifjú párnak, sőt, még a hajamat is belőttem, mert úgy gondoltam, illene a legjobb formámat hoznom egy ilyen nagy eseményen. Természetesen a sok gyanúsan vérnáci vendég és a Roxfort folyosóiról ismerős néhány diák között manőverezve még úgy hittem, származásom fogja okozni a vesztemet, hiszen apám mugli, anyám aranyvérű boszorkány, s bár utóbbi pozitívumnak lehetne nevezhető, apám vére miatt bizonyára nem nézhettek rám jó szemmel az itteniek. Szóval jogosan mondhatom, hogy aggódtam a hátsóm épsége miatt, de aztán közbejött egy még a vérnáciknál is nagyobb gond… Jay. Igen, a fiú akiért titokban még mindig megbolondultam most itt tengett lengett az ünneplő vendégsereg közt, ráadásul nem egyedül érkezett; bevallom, teljesen elfogott a féltékenység. Idegesített, hogy azok ketten olyan jól elvoltak, hogy olyan közel álltak egymáshoz és hogy jól érezték magukat… Nélkülem. Kifejeztem nemtetszésemet Dannek, kipanaszoltam neki a lelkemet - legnagyobb örömére -, aztán rávettem, hogy gyógyítsuk a bánatomat közös piálással; igen, ez akkor még nagyon jó ötletnek tűnt, akárcsak az, hogy idejöjjek kamuvigyorokat osztogatni és ingyen kajálni. Oké, utóbbiért tényleg megérte, plusz a jelenlévők kellemetlen pillantásai ellenére a hangulat is egészen jó volt. Persze aztán az időjárás úgy döntött, belecsúfít a vidámságba; szerencsére már rég elsajátítottam a vízlepergető bűbájt - elsők közt, ami azt illeti, hiszen ez az én szakmámban nagyon hasznos képesség -, így megúsztam az elázást. Nem siettem a tömeggel, inkább szép lassan ballagtam befelé. Csakhogy Dant így is sikerült elhagynom valamikor… Őszintén? Fogalmam sincs, mikor vesztettem őt szem elől, de biztos vagyok benne, hogy itt van valahol.
Most, hogy végre az egész bagázs beért, egészen úgy érzem magam, mintha egy hering partiba csöppentem volna; mindenki parfümje és kölnije egyetlen bűzfelhőként facsarja az orromat, pedig tudom, hogy mind minőségi, kiváló illatanyagból készültek, de egy egésszé vegyülve szinte könnyeket facsarnak a szemeimbe. S ha ez önmagában nem lenne elég indok a tüsszentésre, hát a hűs levegő és az eső most megteszi hatását és egy elfojtott, diszkrét “hapci!”-t kényszerít ki belőlem. Már nyúlok is egy zsebkendőért, mert azon ritka szerencsések közé tartozom, akik elmorzsolnak néhány könnycseppet tüsszentés közben, ám valami egészen mást is találok a rövidített derekú blézerem belső zsebében; egy sakkbábut. Összeráncolt szemöldökkel veszem ki egy zsepivel együtt, vizsgálom értetlenül, közben a többieknek hátat fordítva igyekszem eltávolítani a könnyeket a szemem alól, remélve, hogy az alig észrevehető korrektorom nem fog lejönni menet közben. Fél füllel hallgatom, ahogy a násznép duruzsolásba kezd, s az egyik öreg javaslatára mindenki elindul, hogy megkeresse azt, akivel egyforma figurát kaptak. A könnyes zsebkendőt eldugom egy másik zsebbe, aztán én is követem mások példáját és körbe-körbepillantva igyekszem megtalálni a többi sötét futó tulajdonost. Kellemetlen meglepetésként ér, hogy az az éjsötét pillantású durmstrangos lány, akit mérföldes ívben szoktam kerülni a suliban, szintén ilyen figurát kapott, ám most kénytelen vagyok egy őzike óvatosságával megközelíteni; s ha lennének állatfüleim, azok most minden bizonnyal száznyolcvan fokos szögben lapulnának a hajamba. Meg se merek szólalni egyelőre, de azért egy béna grimasszal - mint aki elfogadta sorsát - felmutatom neki a sakkbábut, hogy tudja, nem önszántamból megyek oda hozzá.
A család minden tagja izgatott volt, mikor meghívtak minket erre az esküvőre. Én elsőre nem igazán lelkesedtem, őszintén nem értettem mi olyan csodálatos van ebben, de azért próbáltam osztozkodni a boldogságukon. Az örömöm akkor lett igazán valódi, mikor megtudtam, hogy Nestor is jelen lesz. Azt gondoltam, hogy ez kiváló lehetőség lenne kicsit… közelebb kerülni hozzá. Bár valószínű nem ez a legjobb helyszín arra, hogy bármi komolyat kezdejek a fiúval. Bevallom azt sem tudom, hogy érdeklődik-e irántam, vagy csak szimplán egy jó barátnak tekint, aki meglátogatja, mikor a csapattársa eltöri a kezét, sőt még a Griffendél jó kis kakaójából is adna neki, ha éppenséggel tudná, hogyan készítik. Mindegy is, a szándék a lényeg! Ezen egy pillanatra aggódni kezdek, nővérem egyből észre is veszi és már fordulna oda hozzám, hogy rákérdezzen mi a baj, de leintem. Semmi olyan, amit a szüleimnek feltétlenül szeretnék elárulni. Nem egy olyan rendezvényen, ahova örültek, hogy meghívtak bennünket. Így is, még mindig félek elárulni nekik, hogy bizony a saját fiúk esküvőjén sose lesz mennyasszony… Lehet az a bizonyos férfi majd fehérben lesz – akár még szoknyát is húzhat – de akkor is a férjem lesz. Viszont erre a hírre nem állnak készen, most még egészen biztosan nem. A kötelező sallangok után, végre elszabadulhatok a családtól – bár főleg a húgomtól akartam – és jóformán csak sétálgatok a vendégek között. Egy pillanatig reménykedem, hogy meglelem azt a fiút, akivel most igazán szeretnék beszélgetni, igaz, nem tudom mit mondhatnék neki. Egyszerre szeretném közölni vele, hogy amúgy nagyon sokat jelent nekem, meg nem is. Azt sem tudja talán, hogy meleg vagyok, bár igyekszem ezt nem titkolni annyira. Igazából semennyire, de még nem látott másik pasival szóval… Viszont amint kiszúrom drága barátomat a tömegben, egy fülig érő mosoly terül szét az arcomon és szapora léptekkel megyek oda hozzá, hogy üdvözöljem. Kellemesen elbeszélgetek vele, azonban a szokásos témáinknál maradok, nem hozok fel inkább semmi más. Nem az esküvőn, hanem talán majd utána, ha kettesben tudunk maradni. Utólag talán valóban jó ötlet volt, hogy nem mondtam neki semmit, mert… Egy újabb ismerős arc jelenik meg előttem, pillantásunk találkozik is, én pedig lefagyok egy percre. Meredten bámulom a fiút, azt akit szerettem, megbántottam… Többször is! Akire öntudatomon kívül másztam rá a partyn… Egyszóval a maradék jókedvem is elszállt, amelyet Nessie is minden bizonnyal észrevett. Kérés nélkül magyaráztam el neki a helyzetet és mutattam meg neki, hogy merre találja az exem. Így már legalább tudni fogja, hogy a férfiak pont az eseteim. Alig reagálja le ezt a – részleges – színvallásomat, máris elered az eső. Mélyet sóhajtva indulok meg befelé Nestor-al, szinte biztos vagyok benne, hogy követ, de bent… Eltűnt! – Nessie?! – kiálltok fel hirtelen, ahogyan hallom, hogy bizony másoknak is nyoma veszett. De miért pont ő? A sors kegyetlen fintora volna ez, hogy lassan tényleg minden férfit elvesz tőlem, akit kedvelek? Ha igen, akkor menjen a pokolba a sors is most már! Anyám is sírva fut oda hozzám, miszerint Hyejin sincs meg. Az arcomra meglepettség ül ki, magamban viszont azon gondolkozom, hogy ez tényleg olyan rossz lenne? Eggyel kevesebb gond! A következő kérdésre viszont értetlen pillantással nézek rá. – Sakkbábu? – Most már a kíváncsiság miatt is, de a farzsebembe nyúlok és lám… Valóban ott lapul a sötét futó, ami szinte elveszik a fekete bőrkesztyűmben. Amint ez kiderült, inkább sasszézok is odébb és úgy teszek, mint aki próbálja megtalálni a csapattársait. Most nincs időm a húgomra, anyuka! Nessie eltűnt! És akár akartam, akár nem, tényleg sikerült meglelnem két másik embert, akik ugyanazon figurán osztozkodtak. Egyiknek se örültem igazából… Vagyis… - Hey… - lépek oda az ijesztő lánykához és az exemhez, ahogyan meglengetem a figurát. Szemeimmel viszont Blaise-t fürkészem, próbálom kitalálni, hogy mit gondolhat most. Talán a sors… mégsem utált annyira?
Nero Graves, Calysta Munter-Graves and Blaise Rainberry varázslatosnak találta
can’t be defeated. can’t be deleted. can’t be repeated.
"WE'LL NEVER GET FREE, LAMB TO THE SLAUGHTER. WHAT YOU GON' DO WHEN THERE'S BLOOD IN THE WATER? THE PRICE OF YOUR GREED IS YOUR SON AND YOUR DAUGHTER. WHAT YOU GON' DO WHEN THERE'S BLOOD IN THE WATER?"
a sötét futók
„Lehangoló, hogy a brit arisztokrácia mennyire igyekszik megfelelni a társadalmi elvárásoknak” - sóhajtok a lassan kortyolgatott pohár borom felett, üzenetemet a vértestvéreim felé küldve. Valószínűleg meglepő lehet a számukra, sőt, még nekem is az, hogy ez eddig az első és egyetlen becsmérlő megszólalásom az esküvővel szemben, és még ezt sem mondom ki hangosan, csak velük osztom meg a gondolataimat. Az igazság az, hogy kivételesen egyet kell értenem Levvel. Én is utálom az esküvőket, vagy inkább egyenesen lehangolónak találom őket. A sajátom óta mindenképpen. Állítólag minden kislány nagy és szép esküvőről álmodozik. Én nem tartoztam közéjük. Nem úgy neveltek, hogy belefért volna efféle naiv ábrándozás a mindennapjaimba. Nem voltak nagy elvárásaim. De azért valahol mégis hittem, hogy lesz némi beleszólásom, hogy pozitív és izgalmas élmény lesz, egy új élet és új szövetség kezdete. Nos, az új szövetség két család között valóban megköttetett. Ám az, hogy a gyászidőszak közepén hozzáadtak az elhunyt vérnővérem frissen megözvegyült férjéhez, attól tartok, egy életre tönkretette számomra a boldog esküvők eszményképét. Feltételezem, ez is hozzátartozik a felnőtté válás kemény leckesorozatához. Az egyetlen, ami miatt mégis igyekszem jó képet vágni ehhez az egészhez – magamhoz mérten legalábbis – az a későbbre tervezett beavatásunk. Ez az összejövetel tökéletes alkalom arra, hogy esküt tegyünk, és ünnepélyes keretek között a Magic is Might teljes értékű tagjaivá váljunk végre. És pontosan tudom, hogy Niki is ugyanígy érez, illetve Sven is. Bár az utóbbi fejébe nem látok bele, de a tekintetében néha látom megcsillanni azt az izgatottságot, amit én is érzek. Aztán van itt még valaki, akinek viszont beleláthatok a fejébe, ha akarok, ha nem.
- ”Egek! Nem hiszem el, hogy még mindig nem képes kordában tartani a gondolatait!” - jegyzem meg egyszerre szóban és gondolatban is, miközben a szám elé helyezett kezemmel próbálnám elrejteni a feltörni kívánkozó nevetésemet. Igazából nem is érdekel, hogy ki hallja, és ki nem, a mondandómat. A családom régi és új tagjai amúgy is tisztában vannak vele, hogy a kelleténél több hang van általában a fejemben. Mindenesetre szánalmas és egyben hihetetlen, hogy még mindig minden fura és jelentéktelen részletet hallanunk kell, ami átsiklik Lev agyán. “Tudod, zsenikém, egy aprócska és nagyon egyszerű tágítóbűbájjal könnyen segíthetnél magadon. Csak mondom.” Teszem azért hozzá csak így egymás között egy visszafogott szemforgatással. Egyébként ez részemről már a törődés jele. Tetszik vagy sem, Lev Karkaroff már a testvérem.
Ám mielőtt kiderülhetne, hogy megfogadja-e a tanácsomat, a váratlan záporra befelé csődülő tömeg magára vonja a figyelmemet. A mi asztaltársaságunk nem menekül fejvesztve befelé. Még csak meg sem erőltetem magamat igazán, amikor pálca nélkül lepergető-bűbájt varázsolok magamra. Aztán lassan szedelőzködve, az egymást taposó többségtől lemaradva mi is megindulunk befelé a kúriába Svennel és a sógorommal. Útközben a fivérem is beér bennünket, így Nero és Klaus társaságában maradok, amikor a férjem elvonul a pult felé borért.
- Mintha nem is varázslók és boszorkák volnának, hanem muglik, akik teljesen védtelenek az időjárás szeszélyeivel szemben, ezért inkább itt bent nyomorognak – jegyzem meg félig inkább csak magamnak. Ekkor azonban kitör egy kisebb pánik a vendégek között, majd mindenhonnan sakkbábuk kerülnek elő. Többek között az én ruhám rejtett zsebéből is. Egy sötét futó, épp olyan, mint amilyen a testvéremnél és a sógoromnál is van. Ez eddig még rendben is volna, még csak nem is tűnik különös véletlennek. Ám aztán csatlakozik hozzánk két roxforti diáktársam is. Egyikük egy félvér, az ő létezéséről attól a pillanattól kezdve tudomást sem veszek, hogy a bábuját meglengeti felém. Csak elfintorodom, aztán elfordítom a fejem. Igazából a másiknak is épp csak biccentek, mielőtt a rokonaim felé fordítanám minden figyelmem. - Ugye ez az... akármi nem fogja hátráltatni a … fő programot? - kérdem őket halkan, hisz egyelőre mégis csak egy kicsivel több belelátásuk van a dolgok menetébe, mint nekem.
“Ha rájöttél a válaszra, majd tudasd velünk is, hadd gyújtsam fel az illetőt!” - válaszolok közben fejben Levnek is egy lemondó sóhajjal. Úgysem hagyhatom folyton figyelmen kívül minden elszabadult, kósza gondolatát, akkor már akár össze is foghatnánk, hogy megfejtsük ezt a rejtvényt.
Nero Graves, Lev Karkaroff and Mae Eun Jae varázslatosnak találta
"THE FINEST steel HAS TO GO THROUGH THE HOTTEST fire."
Elõtörténet :
Playby :
Ben Barnes
18
Nero Graves
Hétf. Ápr. 17, 2023 11:49 am
Sötét futók
Végre történt valami. A többséggel ellentétben felüdülésként tekintettem erre az esküvőre a monoton roxforti hétköznapok után - sok idegesítően középszerű kölyök, akiket hétfőtől péntekig a sötét varázslatok kivédésének alapismereteire kellett tanítanom, most is itt volt, de erre már csak egy apró kellemetlenségként gondoltam. Az esküvő nem érdekelt különösebben, éppen olyan volt, mint bármelyik másik ekkora volumenű rendezvény, ha az ember évente több ehhez hasonló családegyesítést végignézett, túl sok meglepetés már nem érte. Az esti, még exkluzívabb program sokkal jobban foglalkoztatta a fantáziámat - még ha nem is annyira, mint a húgomét, akit utoljára ötévesen láttam ilyen izgatottnak, mielőtt kibonthatta a házimanók által gondosan becsomagolt karácsonyi ajándékait. A bor és a menü jó volt, a társaság tűrhető, találtam egy kellően lelkes (és egyelőre nem kiházasított) olasz lányt, aki kistányérnyi nagyságú, csillogó szemekkel hallgatta az átoktörő munkáimról szóló történeteket, és amikor eleredt az eső, remek alkalmat láttam rá, hogy a kavarodás közben kettesben meginvitáljam a kúria egy eldugottabb zugába. Legalábbis ez volt a tervem, ami nagyon hamar masszív falakba ütközött.
Az édesanyák rémülettől egy oktávot felszökő hangja, a tekintetükbe költöző szorongás, a nem is annyira üres fenyegetőzéseik olyan érzéseket ébresztettek bennem, amelyeket soha, de most a lehető legkevésbé sem akartam megélni. Nero, nem látok rendesen - kúszott a gondolataim közé Brutus gyenge, reszketeg hangja, szinte éreztem a fejéről a tenyeremre tapadó meleg vért. Szédülök. Fáj a fény. Az olasz lány érintését éreztem a zakóm ujján, idegesen rántottam el tőle a karomat. - Nem tűnik fel, hogy most nem alkalmas? - vetettem oda neki ingerülten, mielőtt faképnél hagytam volna, hogy megkeressem a családomat az előcsarnokban összegyűlt embertengerben. Elsőként Clemenst, a legkisebbet, a legvédtelenebbet - megvolt, egy darabban, épségben, és bár sok megkönnyebbült mondat kaparta a torkomat, csak összeborzoltam a haját és testvéri gyengédséggel a bordái közé böktem, hogy keresse már meg anyánkat, mielőtt felébred az aggódó sárkány. Remus és Romulus a bárpultnál ácsorogtak nagyapánkkal, mintha el sem jutott volna hozzájuk az eltűnt gyerekek hiányából keletkező feszültség. Vesta bármennyire is próbált szürke kisegérként eltűnni a tömeg szélén, a kedves vőlegényével együtt, képtelenek voltak rá. Megvolt, egy darabban, irritálóan szőkén kilógott mindenhonnan, nem tűnt el. Caly a többiek után ért csak az épületbe, Sven és Klaus Munter oldalán. Minden bizonnyal személyes sértésként értelmezte volna annak a puszta gondolatát is, hogy esetleg baja esett - félig-meddig jogosan gondolta, hogy tudott magára vigyázni, de tíz évnyi élettapasztalatbeli előnnyel tudtam, hogy a képességeknek és a talpraesettségnek is voltak erős limitációi. - Talán arra akarsz célozni, hogy a násznép többsége szellemileg korlátolt? Caly, egy kedves lány nem ejt ki ilyesmit a száján... - Az arcizmaim feszültek a magamra erőltetett, könnyednek szánt mosolytól. Ha elég erősen koncentráltam Caly undorodó arckifejezésére, háttérbe tudtam szorítani Brutus vértől csatakos, sötét hajtincseinek patkányként előkúszó emlékképeit. Mégis mit számítanak ezek az eltűnt gyerekek?
A tömegen végigkúszó izgatottság nem ragadt át rám, ingerülten nyúltam a zakóm zsebébe, ahol valóban egy sakkbábu lapult. Sötét futó, akárcsak Caly és Klaus Munter esetében. - Nem hiszem - ráztam meg a fejem, bár a szavaim mögött nem éreztem erős meggyőződést, és ezen nem segített, hogy a közelben elhaladó Napoleon Mulciber arca sem árulkodott túl nagy boldogságról. Csak egy futó pillanatig fúrtam a tekintetem Klauséba, majd a fejemet alig észrevehetően Mulciber irányába döntöttem, óvatosan jelezve, hogy legyen résen, mert valami megint félresiklott. Ahhoz azonban túl sokan voltak körülöttünk, hogy ennél többet kommunikáljunk - és hamarosan a vizuálisan irritáló kisdiákjaim két példánya is csatlakozott hozzánk. - Semmi ok az aggodalomra, ez csak egy buta játék - varázsoltam az arcomra széles, meleg mosolyt, belesimulva a társadalmilag elvárt szerepbe, ami most kényelmesen felszín alatt tartotta a tőlem annyira karakteridegen, szűnni nem akaró szorongásérzetet. - Sokkal rosszabb nem lehet, mint a Hollóhát-Mardekár kviddicsmeccs, nem igaz? Cinkos pillantást küldtem a két fiú felé, afféle mi már csak tudjuk, nem igaz, srácok? éllel, fenntartva a Roxfortban rutinná vált laza, közvetlen professzor imidzsét. A Caly vállára helyezett kezem ellenben egészen mást sugallt: viselkedj rendesen és ne nyeld le keresztben ezt a nyomorult félvért.
Gyűlöltem az esküvőket. Nem volt ez mindig így, néhány évvel ezelőtt boldogan álltam volna itt a feleségemmel a karomon, kedélyesen elcsevegve valakivel. Most viszont nem voltam boldog, a feleségem nem akart velem mutatkozni, és a legkevésbé sem volt hangulatom semmitmondó beszélgetéseket folytatni. Úgyis tudtam, mit hallanék azoktól az emberektől, akik nem látnak elégszer. Sovány vagyok, beesett az arcom, bűzlök a piától, karikásak a szemeim, nem vagyok önmagam. Semmi kedvem nem volt mindezt végighallgatni egyszer sem, hát még többször, ahogy a magyarázkodás sem volt a kedvenc elfoglaltságom. Az első dolgom volt felkapni egy pohár pezsgőt, miután Salomé eltűnt a szemem elől, olyan gyorsan, ahogy csak tudott. Megértettem az undorát, nem hibáztattam. Én is legalább ennyire gyűlöltem magamat, ha nem jobban. A ceremónia után elvonultam, nem túl látványosan, de kellően félre, hogy a lehető legkevesebben szóljanak hozzám, így is elég volt mára az emberekből. Fél szemem a feleségemen volt végig, ha akartam, sem tudtam volna másfelé nézni. Még mindig lenyűgöző volt és magával ragadó, annak ellenére, hogy én láttam a szemében azt, amit senki más nem. A veszteséget. És ha nem lett volna elég alkohol a szervezetemben, hogy az érzéseim kellemesen tompák legyenek, valószínűleg fellógattam volna magam az első fára a tudattól, hogy én okoztam ezt neki. Eleredt az eső, nyomorom tökéletes szimbóluma. Mindenki szaladt befelé, néhányan sikoltozva, mások kacagva, én pedig egy ízes német káromkodással megtoldva, csatlakozva az öcsémhez és a feleségéhez. Szinte már abban a pillanatban megéreztem a tenyerembe simuló futót, hogy beléptem az előtérbe, zsebre vágott kézzel, felhúzott vállakkal, hogy legalább a nyakamba ne folyjon a kelleténél több víz. - Más sem hiányzott ebből a napból, komolyan -morogtam, előhúzva a futót. Sven már nem volt mellettünk, mire megvizsgáltam a figurát, cserébe a kedves sógornőm bátyja is hozzánk csatlakozott. Remek, két kölyök és két rokon, éppen erre volt szükségem. Követtem Nero tekintetét Mulciber felé, majd Byrne-t is megnéztem magamnak egy pillanatra a tömegen keresztül, már amennyire láttam az ismerősnek nem mondható arcot. Csodálatos, még ők sem tudják, mi folyik itt, ez egyre jobb és jobb lesz. Egyelőre azonban nem fűztem hozzá kommentárt, elég volt csak tisztában lenni a helyzettel. - Nálatok mindenki megvan? -intéztem a kérdést Caly és Nero felé, egyértelműen a családjukra utalva. Határozottan több testvérük volt mint nekem és egyáltalán nem volt rá érkezésem, hogy megszámoljam őket és egyesével megbizonyosodjak mindegyik jólétéről.
Nero Graves, Calysta Munter-Graves and Mae Eun Jae varázslatosnak találta
The price of your greed is your son and your daughter What you gon' do when there's blood in the water?
Beszélgetni kezdesz az ismerősökkel és ismeretlenekkel, hallod, hogy a környezetedben mindenki hasonlóképpen tesz. Egyetlen magabiztos hang sem csendül körülötted, izgatottság és értetlenség telepedik meg az előcsarnokban. Vársz, türelmesen vagy türelmetlenül, de hosszú percekig nem történik semmi. Talán már azt fontolgatod, hogy ideje lenne eltűnni innen vagy számonkérni az esküvő szervezőit. Ekkor azonban megérzed, hogy a sakkbábu - bárhol is tartod éppen, a kezedben, a zsebedben, akárhol - felmelegszik. Mielőtt szóvá tehetnéd, hirtelen rántást érzel, a lábad alól kicsúszik a talaj, de nem zuhansz. Nem érsz földet, súlytalannak érzed a tested, majd forogni kezd a világ. Elmosódik a Malfoy kúria, a csapattársaid arca, az egész világ. Forogsz és forogsz, ha utaztál már zsupszkulccsal, kísértetiesen ismerős lehet az érzés. Aztán megérkezel, ha ügyes vagy, talpon maradsz, ha kevésbé, fájdalmasan landolsz. Egy tágas terembe érkeztek, amelynek a túloldalán díszes, zárt ajtót láthattok, rajta öt kulcslyukkal. A helyiség teljesen üres, csupán öt tükröt találhattok a falon és egy könnyen olvasható, vörös feliratot: A szobából csak úgy juthattok ki, ha szembe néztek a legszörnyűbb bűntudatotokkal. Minden tükör egy emberhez tartozik, amennyiben képesek vagytok belenézni és az utolsó pillanatig tűrni a bűntudatot, a tükrök összetörnek és mögöttük megtaláljátok a szoba kulcsát. Egyesével kell a tükrök elé lépnetek, hogy mindenki lássa a szégyeneteket. Csakis mind az öt kulcs megszerzésével juthattok ki a szobából. Jó játékot!
Tudnivalók:
A szobában bármilyen varázslat használható, hoppanálni azonban nem lehet.
A tükröket csak úgy lehet eltörni, ha végignézitek az emlékeket.
A játékosok közötti sorrendet ti döntitek el, a kör végéig mindenki annyi reagot ír, amennyit csak szeretne. Mindenki maga dönti el, hogy a karakterét milyen események miatt gyötri bűntudat. Mindenki foglalja bele a reagjába, hogy mi látható a tükörben, mikor a karakter belenéz. Határidő: 2023. június 4. (éjfél)
Calysta Munter-Graves and Mae Eun Jae varázslatosnak találta
Igazából kezdtem magamat egy kicsit rosszul érezni, pedig még direktbe kesztyűbe is voltam, hogy ne befolyásoljanak mások érzései. Mégis... Nem voltam idevaló. Egy idősebb fickó, akiről azt se tudom kicsoda, vagy micsoda, ott volt akkor még az ijesztő lány és Graves professzor, akit amúgy bírtam, mert jófej volt, meg hát… Rá kell nézni! Esküszöm, hogy még ha nem is meleg az illető, akkor is elgondolkodna, hogy vele azért érdemes lehet összejönni. Én tipikusan top alkat vagyok, de… Nem fogok hazudni, valaki miatt lennék bottom. Szavaira még el is mosolyodom. – Nem lettem volna ott őrző az is biztos. – kezdek el halkan kuncogni. Igaz, nem voltam annyira nagyon jó hangulatomban, de attól még szeretném én is lazítani a hangulatot. Főleg úgy, hogy itt volt Blaise, bezzeg Nessie sehol. Eltűnt! A fiú, akit éppen csak el akartam hívni randizni, majd megláttam az exem és… Tulajdonképpen akkor lett jó minden, hiszen a fiú megtudta, hogy meleg vagyok és még egy ölelést is kaptam. Mi ez, ha nem egy jel arra, miszerint van esélyem?! Most mégsincs itt, hanem helyette Blaise csapatába kerültem, aminek normál esetben nem lenne rossz, sőt valószínűleg annyira örülnék neki, mint egy kiskutya, aki a gazdiját látja újra egy hosszú nap után, de… Az elutasítása, aztán a buli… Nem tudtam ugyanúgy nézni rá, mert szégyelltem magam. Mélyet sóhajtok, ahogyan inkább a kezemben tartott bábut kezdtem vizsgálni. Sokkal jobban érdekelt most a sötét futó, mint bármi más. Nem akartam a szemeikbe nézni, vagy beszélgetni. Hirtelen mintha melegedni kezdene a kesztyűm, meg mernék esküdni, miszerint elkezdett felhevülni a figura, viszont sokáig nem tudtam ezt figyelni, ugyanis érzem, ahogy kicsúszik alólam a lábam, forogni kezdek, teljesen el is szédülök – pedig azt hittem a kviddics pályán már megszoktam ezt – és mikor földet érek, akkor csak azért nem esek orra, mert a kezemmel éppen idejében támasztom meg magamat a padlón. Hamar felállok és körbenézek, de még mindig ugyanazok az emberek vesznek körbe. Paraszt módra egyébként, nem érdeklődöm a hogylétük felől, bízom benne, hogy egy kis zsupszkulcs miatt még nem lesznek rosszul. Helyette inkább a teremben kezdek szétnézni és megpillantom a vörös feliratot. Lassan sétálok oda, viszont ahogyan elolvasom a szöveget elhúzom a számat. – Van egy olyan érzésem, hogy ha akarjuk, ha nem, ma jobban megismerjük egymást. – Elkezdem rázni a fejemet. Szerintem én pontosan tudom, hogy mi az én legnagyobb bűntudatom… Emiatt aztán Blaise felé fordulok és egy nagyot nyelek. Ha ki akarunk jutni, akkor bizony muszáj belenéznem abba a fránya tükörbe. Már régóta nem érdekel, hogy mit gondolnak rólam mások. Nem zavar, ha tudják, hogy milyen vagyok. – Oké… Hű leszek a házamhoz és leszek olyan bátor, hogy elsőre belenézzek. – vonok vállat vigyorogva. Próbálom adni a laza csávót, akit igazából nem izgat, de a mellkasomban mégis hevesen ver a szívem, pláne mikor ténylegesen odaállok a tükör elé.
Látom magam, ahogyan fapofával állok Blaise előtt. A kezeim zsebre dugva, az egész kiállásom arról árulkodik, hogy nem is nagyon érdekel mit akar velem közölni. – Én ezt értem, de én nem szeretlek. Megmondtam már… Te csak egy nyári kaland voltál Rainberry.
Nagyot nyelek és már majdnem a fiú felé fordítom a fejem, mikor rájövök… Ha ezt most nem nézem végig, akkor talán sose jutunk ki innen. Mély levegőt véve nézem tovább a jelenetet.
–Csak felejts el oké? Nekünk amúgy sem volt jövőnk. – Lazán sétálok el, vissza se nézek rá, viszont… Mikor újra megjelenek a hotelünk szobájában, már messze nem vagyok olyan nyugodt. A kezeimet ökölbe szorítom és egy nagyot ordítva verek a falba. Ugyan nem sírok, de látszik rajtam, hogy ideges vagyok.
A kép eltűnik, a tükör pedig összetörik. Olyan, mintha egészen eddig nem is lélegeztem volna, nagy levegőt fújok ki, ahogyan benyúlok a tükör mögé és egy kulcsot húzok elő. Csak ezek után nézek fel a többiekre, ahogyan felmutatom az új szerzeményem. – Nem is olyan rossz… - Küldök feléjük egy bátorító mosolyt, majd Blaise-re emelem a tekintetem. Vajon… Most mit gondol róla?
Nero Graves, Calysta Munter-Graves and Blaise Rainberry varázslatosnak találta
Jay az egyetlen megnyugtató tényező a csapatunkban - félreértés ne essék, Graves professzort csípem, mindig is szimpatikus tanárnak tartottam ráadásul egy valóságos eye-candy akit egész nap el tudnék nézegetni, viszont még feleannyira sem ismerem, mint Jayt, nem tudok róla nagyjából semmit… Így egyáltalán nem tudok mit kezdeni vele. Szóval ha választanom kellene, ki mögé bújjak el a nap hátralevő részére, nyilván az exem mellett döntenék. A kettejük közti kis beszélgetésre egyébként csak a számat húzom, s inkább úgy teszek, mintha a terem díszítését nézegetném. A kviddics valahogy sosem érdekelt annyira, bár így, hogy Jay is játszik… Egy szó mint száz, nem értek hozzá. – Ja… – mindössze ennyi telik tőlem, bár már ez is több reakció annál, mint amit eredetileg nyújtani szerettem volna. Kezdem egyre jobban megbánni, hogy eljöttem erre az esküvőre, főleg így, hogy Dan felszívódott, Jay megjelent, és a lehető legrosszabbul összeállított csapatba sikerült belekeverednem… Maradtam volna inkább a seggemen! Akkor most nem kísértenének mindenféle emlékek. Mint a nyári közösen töltött időnk. A szakításunk. A második szakításunk. Aztán az a buli… Érzem, ahogy melegség kúszik az arcomba, s bizonyára most pirosabb vagyok egy nyári pipacsnál. Egy részem szégyelli magát, amiért engedtem a kísértésnek, mert úgy érzem, kihasználtam Jayt. Nem volt fair vele szemben. Mondjuk velem szemben sem volt fair ahogy nyomult… Persze, hogy nem bírtam ellenállni neki! Ahogy beszélt, meg hozzám ért… Szemétláda! Vetek egy csúnya pillantást rá, aztán szemeimet forgatom, ám ujjaim közt a sakkbábu ekkor mintha melegedni kezdene, egészen arra a pontra, ahol már kellemetlennek hat a hő, aztán szédülök, sőt, szinte hányingerem támad ahogy minden, de minden forogni kezd körülöttem. Majd - mert miért is ne?! - egészen konkrétan pofára esek, kiterülve, mint döglött varangy a sztrádán. – Áú – nyögök egyet, ahogy sajogni kezdek egy-két helyen, s szép lassan feltápászkodok. Hallottam már a zsupszkulcsokról, ám nem nagyon volt még alkalmam kipróbálni őket, hiszen nagyrészt muglikból álló család mellett előbb tanulok majd meg autót vezetni, mint ilyen eszközöket használni… De ebben a pillanatban meg is fogadom magamnak, hogy nincs az a büdös élet, hogy én ezt még egyszer megcsináljam. Lassan pillantok körbe, leporolgatva magamat közben, s épp abban a másodpercben akad meg tekintetem a falra festett szövegen, amikor Jay megszólal. Hát ez csodás… Mintha nem lenne épp elég kínos ez a szituáció így is. – Remek… – morgok az orrom alatt. Most meg is látszik, hogy én nem vagyok a Griffendélbe való, ugyanis eszem ágában sincs elsőként menni. A többiek véleménye annyira nem érdekel, de hogy Jay így belelásson a fejembe… Épp elég, amikor kesztyű nélkül hozzám ér és azonnal tudja, mit érzek. Ez nekem túl intim… Ő viszont önként jelentkezik, mint akinek nincs semmi titkolnivalója. Nagyon szeretne úgy tenni, mint aki halál laza és egyáltalán nem aggódik, de ismerem. Tudom, hogy ő is fél. Először nem akarom megnézni, mit mutat neki a tükör, de aztán csak nem bírom ki és tisztes távolságból figyelni kezdem. A nyári szakításunk játszódik le. Még most is fáj, pedig már eltelt azóta egy kis idő, de az a semmitmondó arckifejezés, a testtartása meg a szavai… Sajdítják a szívemet. De aztán… Az emlék folytatódik. Felismerem a hotelszobát, mert ott… Mi ott… Jay öklét a falba veri. Mi ez, talán megbánás? Jay… Talán félreismertelek? A tükör összetörik a kulcs előkerül, a fiú pedig furcsán elmosolyodik, mintha tényleg olyan könnyű lett volna szembenéznie a legnagyobb bűntudatával. Félve pillantok rá, tekintetünk találkozik, s most úgy érzem, ha lenne rá lehetőségem már sírva elrohantam volna. Gyűlöllek Jay. Gyűlölöm, hogy ezt teszed velem. Fogalmam sincs, mit mondjak neked most. Vetek egy-egy pillantást a többiekre, aztán nagyot nyelve - a torkomban duzzadó gombócot nyeldekelve - elindulok a második tükör felé. – Essünk túl rajta – sóhajtok egyet, majd saját tükörmásom előtt megtorpanok. Most a lelkem mélyén azt kívánom, bár foghatnám Jay kezét közben; mert tudom, hogy nem egy fájdalmas emléket fogok végignézni.
A szobámban vagyok, egészen kicsiként, s erősen fogom gyerekkori barátom kezét. Másik kezét édesanyám szorítja, s húzza maga felé, közben szinte úgy mint egy őrült folyamatosan arról magyaráz, hogy többet nem barátkozhatok muglikkal, mert tisztátalan dolog, mert ők nem tartoznak közénk. Akkor még nem értettem, miért mondta ezt, hiszen édesapám is mugli, nővérem is annak született, s az én ereimben is részben az ő vérük csörgedezik. Kiabáltam, de nem vele. A barátomhoz szóltam. “Nem akarom, hogy elmenj!” De nem voltam elég erős. Ujjai kicsúsztak az enyéim közül, s Anya sietve rángatta őt kifelé az ajtón.
Szívem teljesen összefacsarodik a mellkasomban; oda is kapom a kezem, mintha így kevésbé fájna, pedig az igazság az, hogy ennél csak rosszabb lesz alig néhány pillanaton belül. Elkerülhetetlen.
Néhány évvel később járunk, s az alig néhány másodperces emlékek egymást követve váltogatják egymást. Nyári szünet. Doncaster. – Blaise, eljössz velünk fagyizni? – Most nem, kösz. Őszi szünet, Roxfort. – Blaise, van kedved leugrani velem a Mézesfalásba, mielőtt hazamegyünk? – Most nem, kösz. Majd máskor. Február, Roxfort. – Rain, lógunk együtt órák után? – Nem, dolgom van. Tavasz, Roxfort. – Blaise, segítenél ezzel a… – Dolgom van. Utolsó képként egyedül ücsörgök az udvar egyik padján, senkihez nem szólok és senki nem szól hozzám.
Anyámra akarom fogni. Azt akarom hinni, hogy az ő hibája, pedig csak és kizárólag én tehetek arról, hogy zárkózott lettem. És csak én tehetek arról, ami ez után fog következni, mert tudom, hogy már csak egy dolog van, amit igazán bánok. Legszívesebben becsuknám a szemem, befognám a fülem és elsüllyednék szégyenemben.
Ismét a Roxfort folyosóján állok, Jay velem szemben. Az évnyitó utáni esténél járunk. “Mondd el mit szeretnél Blaise!” – Azt… Azt akarom, hogy felejtsd el azt is, hogy létezem – közelebb lépek hozzá. Gyűlölöm magamat ezért. – Tegyél úgy, mintha nem ismernél, mintha sose találkoztunk volna és mintha a nevemet se tudnád. Jay azt mondja, békén fog hagyni, de sose fog elfelejteni. Pillantásában látszik, hogy igazat mond. – Annyira utállak… Mae Eun Jae. Könnyek patakzanak lefelé az arcomon, szétkenve a minimális mennyiségű sminket a szememen, s hátrálni kezdek, majd karjaimmal átölelve saját magam, sietve hagyom ott a folyosó közepén.
A tükör apró darabokra törik. A mögötte rejlő kulcsért nyúlok, aztán kerülve a szemkontaktust odébb sétálok. Fogalmam sincs, mit fűzhetnék ehhez hozzá.
"WE'LL NEVER GET FREE, LAMB TO THE SLAUGHTER. WHAT YOU GON' DO WHEN THERE'S BLOOD IN THE WATER? THE PRICE OF YOUR GREED IS YOUR SON AND YOUR DAUGHTER. WHAT YOU GON' DO WHEN THERE'S BLOOD IN THE WATER?"
a sötét futók
Ez az esküvő eddig sem volt kifejezetten izgalmas vagy élvezetes, de miután az eső által tető alá üldözött násznép kisebb csoportokba verődik néhány rejtélyes sakkfigura okán, még kevésbé tetszik a helyzet. Bár én, Nikivel ellentétben legalább nem egy rakás ismeretlen boomerrel kerültem egy csoportba, hanem a bátyámmal és a sógorommal. A két iskolatársamról meg próbálok tudomást sem venni, ahogy ezt általában a Roxfortban is tenném. Mindenesetre most kicsit visszasírom az iménti pillanatokat, amikor még az volt a legnagyobb problémám, hogy azt kellett hallgatnom, mikre gondol épp Lev, vagy hogy hol szorít a ruhája.
- Én ilyet sosem állítottam, kedves bátyám – fordulok Nero felé ugyanolyan hamis udvariaskodással, ahogyan ő igazított helyre engem, majd egy gyors, alig észrevehető, kizárólag neki szánt lesújtó pillantás után az arcomra mesterkélt mosolyt húzok. Tudok én nagyon kedves is lenni, ha akarok, jópofizni a fogyatékosokkal és egyéb aljanéppel, legalább olyan jól, mint ő. Jó, nekem talán egy kicsit több önuralom és elszántság kell ehhez, mert általában nem látom túl sok értelmét az alakoskodásnak. De a jövőbeli terveimet tekintve talán nem is árt a gyakorlás, hiszen ha eljutok odáig, beépülő ügynökként sem árt majd, ha meg tudom játszani magamat. Így hát Nero dorgálása után egy apró, de barátságosnak szánt mosollyal fordulok a diáktársaim felé. Bár el tudom képzelni, hogy ettől csak ijesztőbbé válok a szemükben, hisz ilyet aligha láthattak tőlem eddig.
Nero bizonytalan válaszára azonban ez a hamis mosoly is hamar lehervad az arcomról, és követem a tekintetét a MiM vezetői felé. Nem túl megnyugtató, hogy senki sem tudja, mi a fene történik itt, vagy mi várható. Klaus kérdését hallva a bátyámra pillantok ismét. - Te láttad Clemenst? - A többieket aligha kell féltenünk, de az öcsémről ezt nem merném ilyen magabiztosan kijelenteni. Pláne annak tudatában, hogy hány gyereknek veszett nyoma az elmúlt percekben. - És Vestát? - Az ő szőke fejét könnyebb kiszúrni még ilyen tömegben is, ám mielőtt esetleg szétnézhetnék jobban magam is, vagy elindulhatnék a testvéreim keresésére, a sakkbábu, amit még mindig a kezemben szorongatok, felizzik, majd egy ismerős rántást érzek. Zsupszkulcs. Elég gyakran utazom ezzel a módszerrel, hogy felismerjem a jeleket, de már nem tudok ellene tenni, nem is próbálok, inkább arra ügyelek, hogy talpon maradjak az érkezéskor.
- Mi a franc?! Kezd egyre kevésbé tetszeni ez a játék – ingatom a fejemet elégedetlenül. - Csak nekem tűnik úgy, hogy ez már nem az ünnepség része? - fordulok a rokonaimhoz, miután meggyőződöm róla, hogy mindketten épségben befutottak. A két fiúra azonban épp csak egy pillantást vetek. Aztán alaposabban is körülnézek a szobában. Kétlem, hogy még mindig a Malfoy birtokon lennénk. - Ez valamiféle teszt... - Kérdés, hogy ki állította fel, és mi az illető célja? Sokféle teszten és próbatételen részt vettem már életemben, de azokat a vértestvéreimmel csináltam, és többnyire tudtam, hogy egy próbán vagyok, illetve hogy mi a cél, de most fogalmam sincs, hogy mi a fene történik. Csak annyi biztos, hogy nem jutunk ki innen, amíg nem tesszük meg, amit a felirat alapján várnak tőlünk.
„Lev, Niki! A sakkfigura egy zsupszkulcs!” - próbálom gondolatban figyelmeztetni a testvéreimet, de ahogy egy pillanatra belepillantok a fejükbe, már egyértelművé válik, hogy elkéstem vele. „Jól vagytok? Lev, Sven még veled van, ugye? Nem esett baja?” Nem szokásom így aggodalmaskodni, de ez a rejtélyes helyzet valamiért a közel egy évvel ezelőttieket juttatja eszembe, a Roxmortsban történteket, és Kira halálát. És ebben a pillanatban összeszorul a gyomrom a gondolatra, hogy miket kell majd végignéznem, nekem és a többieknek, ha a tükörbe pillantok.
Igyekszem visszafogni magamat, és nem a szemeimet forgatni, amikor a helyiség egyetlen griffendélese szinte kérdés és habozás nélkül ugrik be elsőként a tükörképe elé. Aztán alig leplezett undorral figyelem végig, amint a két srác egész szerelmi drámája meg fél élete lejátszódik előttünk, és megszerzik az első két kulcsot. Valami azt súgja, hogy hármunk bűntudata ennél sötétebb titkokat is rejt. - Essünk túl rajta – motyogom magam elé, bár még küldök egy bizonytalan pillantást a rokonaim felé, mielőtt beállnék a harmadik tükör elé.
Nem lep meg, amikor megjelenik az első jelenet a tükörben, és felismerem a nagyjából tizenkét-tizenhárom éves képmásomat, amint elmélyülten beszélget valamiről Sven Munterrel. A fiatalabb énem rajongó pillantásai annál inkább. Fogalmam sem volt, hogy ennyire az arcomra van írva minden. Aztán felbukkan Kira, és a vőlegényével együtt továbbállnak, én pedig féltékenyen pillantok utánuk.
Az arcom megfeszül, és mély levegőt veszek, amikor változik a kép, és már Kira halálos ágya mellett vagyok. A kezét szorongatom, és annyi fájdalmas, kimondatlan dolog van közöttünk a levegőben. Aztán vérnővérem az ágy másik oldalán helyet foglaló Svenre pillant, és a tekintete könyörgőre vált, amikor visszafordul felém. A beszélgetés csak a fejünkben történik, de tökéletesen emlékszem még minden egyes kimondatlan szóra, ami lejátszódott közöttünk. Azt kérte, vigyázzak helyette is a férjére. Rám bízta őt, nem is sejtve, milyen sokáig féltékeny voltam kettejükre. Tekintetemben bűntudat és fájdalom tükröződik, de határozottan bólintok, miközben könnyek gördülnek le az arcomon.
A harmadik jelenet az eskünk pillanata Svennel, ami minden volt, csak boldog nem. Egy árulónak éreztem magamat aznap, aki elárulta nem csak Kira bizalmát, vagy Svenét, de a saját bűntudatom, a helytelennek vélt gondolataim és érzéseim miatt Nikit is teljesen kizártam a fejemből. Ő újra és újra próbálkozott, hogy visszatérhessen, hogy közösen élhessük meg a bennünket ért veszteséget és gyászt, hogy mellettem lehessen, és támogasson, miközben kimondjuk az igeneket, de túlságosan szégyelltem magamat, és nem bíztam benne eléggé ahhoz, hogy beengedjem őt. A tükör azonban csak az arckifejezéseinket mutatja meg, ahogy a vérnővérem kétségbeesetten próbálkozott az esküvőnk napján is, és az én könyörtelen elutasításomat felé.
A kezeim ökölbe szorulnak a testem mellett, és a tükör abban a pillanatban egy hangos robajjal darabjaira hullik. Egészen kimerültnek érzem magamat, ahogy közelebb lépek, hogy magamhoz vegyem a kulcsot.
Nero Graves and Lev Karkaroff varázslatosnak találta
Hatalmas pofára esés volt a zsupszkulcs, szó szerint. Váratlanul ért, a reflexeim nem voltak olyanok, mint régen (vagy józan állapotban, tehát gyakorlatilag tényleg a régen a megfelelő szó rá), így nem lepett meg, hogy nem tudtam talpon tartani magam. Fájdalmasan csapódott az arcom a padlóra, bár azt hiszem, a könyököm jobban sajgott, ahogy esetlenül igyekeztem magam elé rántani még érkezés előtt. Lassan, kellemetlenül fájdalmasan fújtam ki a tüdőmből a levegőt, mielőtt vettem volna az erőt, hogy feltápászkodjak a földről. Megdörzsöltem a halántékomat, hátha attól elmúlik a kellemetlen sajgás, esetleg a velejáró enyhe szédülés, de hamar feladtam. Úgyis ismerős érzés volt az utóbbi. Végre foglalkozhattam így a körülöttem történő eseményekkel, nem mintha sokat tehettem volna hozzá bármihez is… gondoltam én. A tükrök és a felirat egy pofon erejével józanítottak ki és szempillantás alatt elmúlt a földet érés fájdalma is. Bűntudat. Nem, nem lehet, ez egész biztosan valami rossz tréfa, valakinek, valami kegyetlen, undorító, pofátlan tréfája, amiért szívesen darabokra szaggatnám, amiért a rémálmaimban turkál. Mert ez éppen olyan volt, mint azok egyike, azzal a különbséggel, hogy tökéletesen tisztában voltam vele, mennyire ébren vagyok. Biztosított róla a hideg veríték, ami egy beborította a testemet, és ahogy a kezem megállíthatatlanul reszketni kezdett. Háttérbe vonultam, nem akartam ezt, mindenáron el kellett kerülnöm, hogy mások lássák, hogy én lássam, ami történt akkor, amikor minden tönkrement. Amikor mindent tönkretettem. Mindent. Végignéztem a két kölyköt, semmitmondó szerelmi történet, összetört szívek, gyerekes hazugságok. Egyik oldalról szántam őket, amiért ez életük tragédiája, ezt olyan kellemetlen megmutatni nekik nekünk. Másrészt viszont helyettük is örültem, amiért ennyire egyszerű nekik minden és nem kellett olyan brutális dolgokat átélniük, amik teljesen megváltoztatnák a mai műsorukat. Majd jött Calysta, szintén egy gyermeki szerelmi történettel, de jóval több tragédiával, ami engem is megérintett, hiszen mellettük voltam közben, ha nem is olyan mértékben, mint kellett volna. De láttam, mit élt át az öcsém, amikor meghalt a felesége, majd jóformán másnap már új állt mellette, akit hiába ismert, de nem Kira volt. Mindkettejüknek tragikus volt az eset, Calynak pedig úgy fest, nem csak egy okból kifolyólag. Ha nem lettem volna más gondolatokkal elfoglalva, akkor egész biztosan megjegyzem, hogy erről talán beszélgethetnék vele. Egyszer, valamikor. Aztán vége lett a jelenetnek és éreztem, hogy a szívem gyorsabban ver a kelleténél, a fülemben dobol fájdalmasan. Nerora néztem egy pillanatra, de nem mozdult, nem reagált, nem csinált semmit. Ahogy én sem akartam. Nem tudom, mi vezetett előre, milyen erő vagy hatalom, amitől végül az egyik tükör előtt találtam magam, odatapadt szemekkel, tehetetlenül.
Feszülten vártam az első kisfiam születését. Feszülten, de boldogan, lelkesen, pozitív várakozással teli. Ott álltam a feleségem mellett, aki még ott, az ágyban fekve, fájdalomtól eltorzult arccal is annyira gyönyörű volt és tudtam, hogy kiváló édesanya lesz belőle. Aztán a gyereksírás, az a csodálatos, semmivel össze nem hasonlíthatóan gyönyörű hang, ahogy először felsír, az ember fia pedig nem bír nem elérzékenyülni. De a csecsemő torz, az arca, a teste, mindene. Az élettel összeegyeztethetetlen, mondanák a medimágusok, engem pedig nem érdekelne. Nem törődnék vele, ha csak egy percet, egy napot vagy egy hetet van közöttünk, mert az én kisfiam, az én kisbabám, a húsom és vérem. De apám ott áll kint az ajtó előtt és várja, hogy először lássa azt a gyermeket, aki majd tovább fogja örökíteni a családnevét, aki tökéletes, életrevaló, egészséges és erős. Minden, ami az én fiam nem volt. Ugyanaz a láthatatlan erő irányított, mint amikor a tükör elé léptem, ahogy kivettem a fiamat az anyja karjaiból. Láttam minden egyes rezdülését Salomé arcának, ahogy a boldogság és meghittség helyét átveszi az értetlenség, majd a rémület. Senki nem hallotta a sikolyát, ahogy utánam ordított, szívszakasztó fájdalommal, amit kettőnkön kívül senki nem értett meg, nekem azonban ott csengett a fülemben, mintha ott lettem volna most, ebben a pillanatban is. Kiléptem a folyosóra, apám egyetlen pillantást vetett a kisbabára, majd rögtön kiült az arcára az undor, a megvetés, a bosszúság. Tehetetlenül nyújtottam felé, robotikus, betanult mozdulattal, hiszen ő a családfő, akinek ezt intéznie kell, aki Ludwig ügyét is intézte, most talán néznem sem kell. De nem vette el a kezemből, azt mondta, ez most már az én felelősségem. Magamra hagyott, karomban a halálára váró fiammal, a fülemben a feleségem velőtrázó sikolyával. Kivittem a téli hidegbe, a kúria mögé, ahol nem volt éppen senki. Leültem vele, hosszú percekre. Elmeséltem neki mindent, amit tudnia kellett, hogy milyen csodálatos édesanyja volt, hogy mennyire vártuk őt és hogy mennyire nagyon, de igazán nagyon szeretjük őt. Tudattam vele, hogy hiányozni fog, sőt, már most hiányzik, és hogy mennyire nagyon, elviselhetetlenül sajnálom. Ludwigról neveztem el, az anyja beleegyezése nélkül. Aztán az aprócska, eltorzult fejéhez szegeztem a varázspálcámat, a tekintetemet a velem szemben lévő erdőre, és kimondtam a gyilkos átkot.
A tükör összetörve hevert a földön, mögötte kulcs. Nem tudtam, mikor történt, nem tudtam, mennyi ideje álltam ott megdermedve, lefagyva mint egy szobor, élettelenül, nem is érdemelve meg az életet. Nem vettem el a kulcsot.
Nero Graves and Calysta Munter-Graves varázslatosnak találta
Elõtörténet :
Playby :
Ben Barnes
18
Nero Graves
Csüt. Május 18, 2023 10:50 am
Sötét futók
Könnyen simultam bele a szerepembe, de közel sem olyan egyszerűen, mint máskor. A gondolataim máshol jártak, a roxfortos kölyök válaszára csak egy félmosollyal és helyeslő bólogatással reagáltam, Caly zsörtölődését pedig egyszerűen ignoráltam. A tekintetem folyamatosan a tömeget pásztázta, magyarázat után kutatva, de leginkább meggyőződést várva, hogy a testvéreim rendben voltak, rendben és a helyükön. - Mindenki megvan, igen - bólintottam egyszerre Calynak és Klausnak, noha a biztonság kedvéért újból ellenőriztem, hogy Clemens ott van-e még, ahol hagytam, Vesta pedig továbbra is esetlenül ácsorog-e Pierre Flamel mellett. - Klaus, gyere, beszéljünk a két öreggel - jegyeztem meg csendesen, szándékosan kerülve Mulciber és Yaxley megnevezését a két fiú előtt. Látszólag Yaxley-ék sem tudtak semmiről, de biztosra vettem, hogy néhány pillanat leforgása alatt több forgatókönyvet is összeállítottak a fejükben az esetleges problémák elhárítására, nekem - nekünk - pedig tudnunk kellett róla. Tervnek szép volt, de az ujjaim között felforrósodó sakkbábu még azelőtt megakadályozott benne, hogy egyáltalán két lépést megtehettem volna. Hirtelen rántás, talajvesztés, forgás - zsupszkulcs, nyilvánvalóan. Nem próbáltam ellenállni, tudtam, hogy ezen a ponton már felesleges lenne, csak sérülést okoznék magamnak.
Talpra érkeztem, ahogy stabilan álltam a lábamon, elkaptam Caly karját és cseppet sem szelíden magam mellé húztam, mielőtt valami ostobaságot csinált volna. - Ez biztosan nem az esküvő része - figyelmeztettem a húgomat és mindenki mást a szobában. - Senki ne mozduljon, amíg nem ellenőriztem a szobát. Pálcát rántottam, gyakorlott átoktörőként vizsgáltam végig a szobát és az ajtót bűbájok hosszú sorával, de hiába. Hosszú órák alatt talán kijuttathattam volna magunkat innen, feltörhettem volna a helyiség védelmét, úgy sejtettem, rúnák és bonyolult védőmágia tarthatott fogva minket - az efféle munkát általában egyetlen átoktörő sem vállalta egyedül, csapat nélkül. Mielőtt azonban meghozhattam volna a döntést, hogy nekiálljak-e bevetni minden átoktörői tudásomat, a koreai kölyök hőskomplexusa felszínre tört.
Nehezen tudtam csak elfojtani a két fiú szerelmi drámájától feltörő gúnyos horkantást. Talán valamiféle irigység is mardosott belülről, amiért tizenévesen életük legfájdalmasabb bűntudata egy nyári kavarást követő csúnya szakítás volt. Bezzeg én ennyi idősen bűntudat nélkül meghúztam a fél Ilvermornyt... Caly követte őket, a tükörben Sven Munter és Kira Karkaroff alakja váltakozott, ők voltak a húgom bűntudatának központi szereplői. Semmi meglepő, nem kellett hozzá különösebben magas érzelmi intelligencia és empátia, hogy tudjam, mit jelentett neki a Karkaroff lány elvesztése - ahogy vak sem voltam, nehéz volt nem észrevenni az epekedő tinilányos pillantásokat, amelyeket Sven felé küldött éveken át. Eleget kaptam belőlük annak idején az Ilvermornyban, hogy könnyedén felismerjem a rajongást. Végül Klaus következett, görnyedt vállal, halálsápadtan állt a tükör előtt. A torz csecsemő visszataszító volt - szépíthetnénk rajta, de minek? Egyértelmű volt, hogy nem élt volna sokáig, talán az a néhány órányi élet is csak szenvedés lett volna számára. Nem volt jövője, jobb volt neki így. Nyilván. Talán Munter is ezzel nyugtatta magát, mikor pálcát szegezett az újszülöttre és kimondta a halálos átkot, talán ezt mantrázta magának, mikor éjszakánként verítékben úszva ébredt, a zöld fény emlékével. De biztosan nem ért semmit. Brutusnak is jobb lett volna a könnyű, gyors halál? Néma csend ereszkedett a szobára, mindenki arcán rettenetet láttam, pedig Munter jót tett azzal a torzszülöttel. Csak megkönnyítette neki a távozást. A hosszú haláltusánál bármi jobb, Klaus Munter tette inkább volt könyörület, mint kegyetlenség. Miért nem látta ezt rajtam kívül senki?
Én következtem, de a lábaim nem vittek előre. Nem akartam megtenni, hittem, hogy van más megoldás. Átoktörő voltam, a rohadt életbe, nem kényszeríthettek bele ebbe a nyomorult játékba... És mégis... Mindenki megtette, mindenkiben volt ennyi bátorság. Mennyire rombolta volna le a világ felé mutatott, gondosan kialakított képet magamról, ha megpróbáltam volna kihúzni magam a feladat alól? Általában nem érdekelt, mit gondoltak rólam az emberek, de a bátorságom megkérdőjelezése olyan sértés volt, amit nem tűrtem el. Nem hozhattam magam olyan helyzetbe, hogy szánalmasnak tűnjek, szánalmasabbnak és gyávábbnak, mint a két kályhameleg, tesztoszterontól fűtött kamaszfiú. Szó nélkül léptem az egyetlen megmaradt tükör elé, az arcom rezzenéstelen maradt, noha belülről reszkettem.
Két tökéletesen egyforma fiú ül a földön egy félhomályos pincehelyiségben. Az egyikük csak a hátát falnak támasztva képes ülő helyzetben maradni, arca krétafehér, kiemeli a fejéből csordogáló meleg, vörös vért. Reszket, erőtlenül próbálja eltakarni a szemét, hogy az egyetlen apró ablakon beszűrődő fényt kizárja. A másik fiú minden erejét összeszedve sötétséget von maguk köré, de képtelen sokáig fenntartani. A kép elmosódik, villódzva váltakozik, a sérült fiú hol megállíthatatlanul hány, hol görcsös rohamot kap. Ikertestvére elkeseredetten próbál vizet könyörögni belé, leszorítja a végtagjait, hogy ne tegyen kárt magában, de hiába. Végül a vérző fejű kisfiú szeme lecsukódik és soha többet nem nyitja ki.
Dühöt éreztem, mérhetetlen, elmondhatatlan dühöt. A tükör darabokra tört, de szerettem volna még kisebb szilánkokra zúzni, levezetni rajta minden haragomat, amiért ezt látnom kellett. Nem érdekelt, hogy mit fogott fel belőle a közönség, egyáltalán nem foglalkoztatott, mit gondolt a két kölyök, Klaus Munter vagy a húgom. Nem a megvetésük vagy a szánalmuk izgatott, hanem a tény, hogy valaki belekényszerített ebbe a beteges játékba. Ingerülten felemeltem a tükördarabok közül a kulcsot, csak amikor felegyenesedtem, akkor tudatosult bennem, hogy a szoba mostanra szinte koromsötét lett a bennem dúló indulattól. Vettem egy mély levegőt, majd kifújtam, hosszú másodpercekbe telt, mire újból kontroll alá tudtam vonni az intenzív érzésektől elszabadult elemi mágiát. Minden önuralmamra szükség volt, hogy ne közöljem mindenkivel: ha bármilyen megjegyzést tesznek vagy bármilyen kérdés elhagyja a szájukat, lenyomom a torkukon a rohadt tükörszilánkokat. - Gyerünk, tűnjünk innen - indultam el az ajtó felé. - Caly, kérdezd meg a vértestvéreidet, hogy az ő bábujuk is zsupszkulcs volt-e és tudnak-e valamit Clemensről, Vestáról és a többiekről.
Sikeresen megoldjátok a feladatot, megszerzitek az összes kulcsot, amellyel kinyithatjátok az ajtót. A küszöböt átlépve egy kisebb helyiségben találjátok magatokat - a levegő hideg, a falakat nyirkos kövek borítják, a fényt csak néhány gyertya szolgáltatja. Nehéz észrevenni az ajtót, de ha közelebb léptek hozzá, láthatjátok, hogy az zárva van és egy pergamenlapot tűztek ki rá, rajta a következő instrukcióval: A kijutásnak ára van. Az előbb megtapasztalhattátok a lelki fájdalmat, most a testi kínok birodalmába léphettek be. A szobából csak akkor találhattok kiutat, ha két embert Cruciatus átokkal sújtotok. Azonban ne örüljetek oly nagyon a könnyű menekülésnek! Az átkot önként kell vállalnia az elszenvedőnek, csak akkor nyílik ki az ajtó. Ideje hát döntenetek.
Szabályok:
Beszéljétek meg egymás között, ki vállalja el a Cruciatus-átkot. Azonban azt is vegyétek figyelembe, hogy mely karakterek képesek reálisan a varázslat végrehajtására!
Ha máshogy próbáljátok kinyitni az ajtót, fájdalmas mágikus áramütés ér titeket.
A kaland kisebb csoportokban játszódik. Természetesen utalhatsz a csapatodon kívüli karakterekre is, viszont párbeszédbe és más interakcióba ne lépj velük - az aktív játék csak a saját csoportodban folyik. A játékosok közötti sorrendet ti döntitek el, a kör végéig mindenki annyi reagot ír, amennyit csak szeretne. Határidő: 2023. július 9. (éjfél)
a sötét futók
Végignézni az iskolatársaim szerelmi drámáját, majdnem olyan gyötrelmes, mint követni a példájukat, és megmutatni, mi az, ami az én lelkemet nyomja. Alapvetően nem vagyok ellene némi elmejátéknak, vagy fizikai próbatételnek, úgy nőttem fel, hogy számomra ezek szinte mindennaposak, de ami itt megy, azt tényleg valami nagyon megborult elme találhatta ki. Azt hiszem, még örülhetek, hogy Sven nincs itt, hogy neki nem kell látnia azt, amit a tükör megmutat rólam, és megnyugtat a tudat, hogy Levvel van, egyelőre épségben. Bár az ő helyzetük sem tűnik sokkal jobbnak a miénknél, legalábbis az a néhány pillanatkép alapján, amit elcsíptem róluk, de nem tudok most túl sok időt tölteni a testvéreim fejében – akik egyébként remélhetőleg tudnak vigyázni magukra, sokkal inkább, mint az összegyűlt és elrabolt vendégek nagy része -, hisz sajnos jobban leköt, hogy a saját szabadulásunkkal foglalkozzam.
Valójában miután a saját tükröm összetörik, és megkapom a kulcsomat, úgy vagyok vele, sokkal rosszabb már úgysem történhet. Aztán sorra kerülnek a rokonaim is... Láthatóan egyik sem igazán akar mozdulni, végül Klaus az, aki előbb bátorságot gyűjt a feladathoz, de ő is úgy lép előre, mint akit egy láthatatlan kötél erővel vonszol közelebb. Nem tart sokáig, amíg a tükörben felismerem a feleségét, majd értelmet nyer a kibontakozó jelenet. Egy szülés pillanatai – amit valójában már csak azért is különös látni, mert tudtommal nincs gyerekük. Ettől a felismeréstől pedig már előre is összeszorul a szívem. Pedig az igazi hideg zuhany csak ezután jön. A következő pillanatokat teljes sokkban nézem végig. Az apró torz élet... akin senki sem próbál segíteni... Az undor az apósom arcán, és a kegyetlen, megmásíthatatlan ítélet... amit Klaus aztán végre is hajt. Mire összetörik a tükör már kapkodva veszem a levegőt, és el kell tántorognom a legközelebbi falig, hogy megtámasszam magam, miközben egyszerre nézek szánakozással és rettenettel a tekintetemben, visszapislogott könnyektől égő szemmel a sógoromra. Egyrészről értem... Azt hiszem. Ez a döntés épp annyira volt kegyes, mint kegyetlen. Másrészről nem értem... mi történt? Mi baja volt annak a babának? Miért nem próbáltak legalább... nem is tudom... bármit, mielőtt meghozzák a végső döntést? A saját vérük... Hogy tudták ezt megtenni? És mi van, ha ez velem, velünk is megtörténhet? Ha ezt egyszer nekem és Svennek is át kell majd élnünk? Ő tud erről egyáltalán?
De ez nem az a hely és pillanat, amikor feltehetem a kérdéseimet. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a bátyám és az ő emlékei kerülnek sorra, amik képesek kiszakítani ebből az értelmetlen tépelődésből. Bár az, amit az ő tükre megmutat, közel sem lélekemelő.
- Brutus... - suttogom, mikor leperegnek előttünk az első képek, és nem kell sokat gondolkodnom azon, hogy mit is látunk éppen, vagy mit fogunk. Nem ismerem a részleteket, Nero érthető módon nem igazán mesélt róluk. Az ikertestvérét pedig sajnos sosem ismerhettem, hisz azelőtt elveszítettük, hogy én megszülettem volna. Igazából még képeken sem nagyon maradt meg az emléke a New York-i otthonunkban, de azért vannak dolgok, amikre magamtól is rájöhettem, kikövetkeztethettem. Ám tudni, sejteni, hogy mi történt, illetve a saját szemeimmel látni, hogyan hunyt el a sosem ismert bátyám, két egészen különböző dolog. Összeszorul a szívem, és ezúttal már valóban könnyek gördülnek végig az arcomon. Ez az őrült játék kezd valóban megviselni. Ám mire a tükör összetörik, sűrű, fullasztó sötétség vesz bennünket körül. A közös gyakorlatoknak hála már van némi tapasztalatom abban, hogy a sötétségében tájékozódjak, ezért egy izzó tűzgömbbel a tenyeremben, ami csak minimális fényt biztosít, de most be kell érnem ennyivel, lépek egyet előre. - Nero! - figyelmeztetem halkan de határozottan. Abból semmi jó nem sül ki, ha mindezek után még ránk szabadítja az elemi mágiáját is. Bár sejtem, hogy – annak ellenére, általában tökéletesen ura a képességeinek – nem szándékosan teszi ezt. Már csak emiatt is próbálom, megszólítva őt, kizökkenteni a jelenlegi állapotából. De persze mire újra fényárban úszik a szoba, már úgy tesz, mintha az imént semmi sem történt volna. - Nem kell megkérdeznem őket, anélkül is látom, hogy ők is egy-egy hasonló szobában vannak, a testvéreink azonban nincsenek velük. Csak Svent látom, aki Levvel van. Épségben, egyelőre, de attól tartok, ők is épp valamilyen feladatot próbálnak megoldani – jelentem ki lehunyt szemmel, félig a sógorom irányába fordulva a megnyugtatónak szánt szavakkal, miközben teszek egy kiruccanást a vértestvéreim fejébe. Frusztrál, hogy elválasztottak bennünket egymástól, de legalább a kapcsolatunk még él.
Visszatérek a saját testembe, majd követem Nerot a következő helyiségbe, nyomomban a többiekkel. Elsőként érkezem az instrukciókat tartalmazó pergamenhez. A továbbjutásunknak ismét ára van, természetesen. - Ez abszurd – ingatom a fejemet dühösen, miközben tovább adom a papírt. - Ti tudtok egyáltalán Cruciatus átkot használni? - pillanatok a két srácra, de az arcomra van írva, hogy pontosan tudom a választ. - Kétlem. Nyilvánvaló, hogy ez a feladat most ránk vár. - A szavaim ezúttal Neronak szólnak, miközben csupán egy oldalpillantással üzenem meg neki, szerintem jelenleg elég egyértelmű, hogy Klausnak sem menne. Ránézésre katasztrofális állapotban van a tükör óta, de ezt inkább nem fogalmazom meg hangosan is. Egyelőre semmilyen formában nem akarom felhozni azt, ami az előző szobában történt. - Én megteszem, amit kell, de azt most megmondom, hogy a rokonaimat nem leszek hajlandó megkínozni. - Ezt elsősorban a roxfortosokkal közlöm, csak hogy tisztában legyenek vele, nincs más választásuk, mint beáldozni magukat a feladathoz. Minimum egyiküknek. - De mi van, ha ezt felhasználhatják ellenünk? - kérdezem aztán Nerotól halkabban, bizonytalanul. Mert ami engem illet, az előbbiek után épp elég dühös vagyok ahhoz, hogy gond nélkül képes legyek használni egy főbenjáró átkot, azonban ennek is meglehet még az ára. Bár ha nem tesszük, akkor viszont örökre itt ragadhatunk. Ez sem tűnik sokkal jobb opciónak, mint annak eshetősége, hogy letartóztathatnak. - Na jó, csak... essünk túl rajta! Ki akar az első lenni? Jay? - Természetesen megvárom, míg önként beleegyezik, hisz másképpen az egésznek semmi értelme, és igyekszem magabiztosnak, határozottnak, érzéketlennek tűnni, amikor rá emelem a pálcám, de az az igazság, hogy eddig egyelőre csak patkányokon és hasonló nyomorult állatokon gyakoroltam az átkot. És az hogy dühös vagyok, és mielőbb szabadulni szeretnék innen, nem nyomja el teljesen bennem a maró bűntudatot, amiért mérhetetlen kínokkal kell sújtanom valakit, aki ezt jelenleg nyilvánvalóan ki sem érdemelte. A vergődését épp annyira nehéz látni, mint Rainberry aggodalmas hisztijét, bár az legalább nem tart sokáig, hisz hamarosan ő is sorra kerül.
Fogalmam sincs, mennyi az elég, mikortól számít teljesítettnek a feladat, de végül úgy alakul, hogy ezt nem is nekem kell eldöntenem. Ugyanis nagyjából fél perc után engem is utolér az átok, és először nem is értem, mi történik, csak azt tudom, hogy fáj, mindenhol fáj, ég, szúr... A pálca is kiesik az előre tartott kezemből, majd nyöszörögve rogyok le a földre. Lev úgy ránt magába, mint valami örvény, tehetetlenül kínlódom, akárcsak ő. Nem tud kizárni, ahhoz neki ez a terep még mindig túl új, de én sem vagyok képes rá azonnal, hogy kilökjem a fejemből. Főleg mert a szemein át hamarosan megpillantom a közelében Svent is, aki szintén hasonló kínokat él át. - Ne! Sven! Lev! - Nem vagyok benne biztos, hogy hangosan is kiejtem-e a neveiket, vagy csak gondolatban. Talán csak suttogok. Merlinre, mi a fene folyik itt?!
Nero Graves varázslatosnak találta
Én vagyok az első, aki teljesíti a kihívást, mert gondoltam megmutatom nekik, hogy nem olyan vészes ez. Illetve reméltem, hogy nem lesz az! Magam sem tudtam pontosan mit fogok látni, bár gyanítottam, hogy életem legnagyobb bűntudatát az fogja okozni, mikor eljátszottam Blaise-nek, hogy én nem is szeretem őt. Viszont ahogyan néztem a többieket… Nekem volt a legkönnyebb dolgom. Bár mikor meglátom az exemnek nem csak egy emléke lesz, akkor nem tudok megálljt parancsolni magamnak, muszáj levennem kesztyűmet, s megfogom a kezét. Nem tudom irányítani a képességem, így csak remélem, hogy valamennyi fájdalmat képes vagyok tőle elvenni. Meglehet nem én vagyok az ideális jelölt erre, hiszen ő maga küldött el az év elején, most viszont úgy érzem, hogy kötelességem segíteni neki. Ha mást nem, hát legalább átérzem minden szenvedését, s mellette maradok, míg véget nem ér mindez. Mikor azonban ő végez, elgondolkozom, hogy esetleg a többieknek is megpróbáljak enyhíteni kellemetlen bűntudatukon. Caly esetében még nem érzem olyan vészesnek ezt az egészet, s bevallom róla előbb képzelem el, hogy felnyársal, amiért hozzá merek érni, minthogy esetleg hálás legyen. Majd a másik két fickó… Én mindjárt… Nem. Nem bírom! Rosszul leszek, a gyomrom görcsbe rándul, s érzem, ahogyan egy gombóc keletkezik a torkomban, ahogyan végignézem ezeket a jeleneteket. Szörnyűbbnél szörnyűbb volt, amiket tettek, s én… Én furcsa mód nem tudtam rájuk haragudni. Hittem, hogy volt rá okuk és nem hiába nyomja ez a lelküket. De azért csak megtartotta a kellő távolságot ezek után. Én vagyok a legrosszabb empata a világon, de… Ezt a fájdalmat nem akarom átélni. Végül mindegyik kulcsot megszerezzük, én pedig visszaveszem a kesztyűmet, azonban… Mit sem foglalkozva mit mond majd a fiú, én erősen megragadom a mancsát. – Jagiya… - mélyet sóhajtok. – Csak mára… Maradj mellettem. – Nem tudtam mi lesz velünk, abba viszont biztos voltam, hogy nem akarom, hogy neki baja essen. Mondhatta, hogy utál, de én egy pillanatig sem hittem ezt el most már, hiszen megbánta. Mindent elmondott a tükör. S most, ahogyan beérünk a nyirkos szobába, csak még biztosabb vagyok benne, hogy nem szeretném, ha eltűnne mellőlem. Sötét van, hideg, s elég baljósnak tűnik a hely, így csak szorosabban fogom meg kezét, ha eddig még nem rántotta el. -Hogy mit?! – kérdezek vissz a lány szavaira. – Jól látod… Én biztosan nem fogom használni. – Soha nem akartam volna senkit megkínozni így. Lehet, hogy egy parasztnak gondolnak elég sokan – bár teljesen hülyeség, mert amúgy nem vagyok az, max külsőre – de ezt nem bírtam volna megtenni. Nem tudtam volna együtt élni a tudattal, hogy valaki szenvedjen. Még akkor sem, ha ez a feladat, így nagyon is örülök, ha a lány elvállalja meg… Meg valamelyik másik fickó! Nero tanár úr tuti nem durvulna annyira, szerintem ő vele jobb lenne. Meg közbe lehetne valami szépet is nézni, talán az enyhítené az ember fájdalmát. Viszont nincs mese, valakinek be kell vállalnia, hogy olyan fájdalmakat él most majd át, amiket eddig soha. Caly kérdése után egy nagyobbat nyelek, majd Blaise felé fordulok és halványan elmosolyodom. Inkább én, mint te. Majd visszafordulok a lány felé, s egy aprót bólintok. – Ne kímélj. – Időközben már elengedtem Blaiset, odébb is álltam, s csak vártam, hogy lesújtson rám a lány. Nem tudtam, hogy mire számítsak. Fogalmam sem volt, hogyan kéne elképzelnem ezt az egészet, én csak… Túl akartam esni rajta. Viszont bármit is képzeltem erről, annál kilométerrel rosszabb volt. Azonnal a földre rogytam, ahogyan megéreztem az átok hatását. Mintha minden végtagot ki akarták volna tépni, az összes csontom egyszerre tört volna el, s eközben folyamatosan áramütés ér. Hangosan felkiáltok, s csak egy hajszál hiányzik hozzá, hogy azért könyörögjek, hogy eljön meg. S ebben a pillanatban abbahagyja, én pedig csak a földön fekszem mozdulatlanul, lassan veszem a levegőt, s szemeimet is lehunyom. Próbálok arra koncentrálni, hogy ne fájjon mindenem, hogy picit összeszedjem magam, de ez elég nehéz. Csak egy perc. Amiből hamar lesz az öt is, mire végre összekaparom magam, s felkelek. Soha többé nem vállalom ezt.
Nero Graves and Calysta Munter-Graves varázslatosnak találta
Elõtörténet :
Playby :
Ben Barnes
18
Nero Graves
Szomb. Júl. 08, 2023 9:10 am
Sötét futók
Húsz év tükör előtt gyakorolt, mesterkélt önuralma kellett hozzá, hogy rezzenéstelen arccal, a laza érdektelenség látszata mögé bújva sétáljak át a következő szobába. Nem gondolkodtam azon, mi vár minket a túloldalon, hogy újból a Malfoy kúria előcsarnokában találom-e magam vagy egy hasonlóan abszurd bátorságpróba közepén, minden mentális energiám az intenzív emlékek kiszorítására irányult. Nem akartam hallani Brutus fájdalmas nyöszörgését, érezni a fején keletkezett sebből szivárgó meleg vér fémes szagát, a rohamokat követő reszketését... Ha tudtam volna, ki az a beteg elme, aki megalkotta az előző szobát, kérdés nélkül megöltem volna. - Tehát mindenki egy ilyen játékban találta magát, nem csak mi - erőltettem nyugalmat a hangomra, miközben a szobában lassan elpárolgott a sűrű sötétség, amelyet a következő helyiségbe már egyáltalán nem vittem magammal. Koncentrálnom kellett, Caly hangjára és a megoldási lehetőségekre fókuszálva Brutus sápadt arcának emléke egyre inkább háttérbe szorult. Csak futó pillantást vetettem a két fiúra - kínosan felhúzott vállak, lopva egymásra pislogások, tinik szerelmi vergődésénél látszólag semmi komolyabb probléma -, majd Klausra, akit csak valamiféle utolsó, haldokló cérnaszál választhatott el a teljes összeomlástól. Hiába tört darabokra a tükör, Munter ott maradt a gyötrő emlékei között a torzszülött csecsemővel.
Kivettem a húgom kezéből a pergament, átfutottam a sorokat, majd utána még kétszer elolvastam a szöveget, megbizonyosodva róla, hogy nem siklottam át semmilyen részlet felett. Azonban a feladat egyszerű volt, kiskapuk és beugratós kérdések nélkül: két embert meg kellett kínozni, ennyi és semmi több. Jól leplezett megkönnyebbülés futott végig a tagjaimon - a Cruciatus-átok használata nem okozott problémát és bíztam a saját manipulációs képességeimben, hogy ha szükséges lenne, meg tudom győzni Rainberryt, Mae-t vagy Klaust. - A húgomnak igaza van, a feladatok kiosztása nyilvánvaló. - Minden önérdeket félretéve is egyértelmű volt, hogy az átkot jelenleg egyedül én és valószínűleg Caly tudja végrehajtani. Klaus nem volt olyan állapotban, hogy akár csak egy Lumost idézzen a pálcájával, a két fiúból pedig hiányzott minden kvalitás, ami egy főbenjáróhoz kellett. - A főbenjáró átkokat igazán akarni kell, és ne haragudjatok, fiúk, de a húgomat nyilván nem akarom bántani. Titeket sem, természetesen, de... értitek, igaz? Bocsánatkérő félmosoly, bűnbánó tekintet - mindkettőt mesterszintre fejlesztettem az évek alatt. - Emiatt most ne aggódj. Majd Apa elintézi - válaszoltam halkan, Calynak intézve a szavaimat. Apánk New York legjobb ügyvédje volt, nem aggódtam az esetleges jogi hercehurca miatt, és amúgy sem feltételeztem, hogy ide futna ki a történet. Egy jelentéktelen félvér és egy hőskomplexussal küzdő kamasz aligha fog feljelentést tenni, ha pedig mégis... Apánk ennél súlyosabb ügyekből is kimosdatott már embereket.
Rainberry és Mae önként vállalták - különösebb győzködés nélkül, ahogy reméltem -, csupán abban kellett bíznom, hogy a húgom poroszos kiképzése elegendő volt egy főbenjáró éles helyzetben való végrehajtásához. - Ne haragudj, Rainberry, ez fájni fog. Nagyon. De rövid lesz, ígérem. - Biccentettem a húgomnak, hogy kezdheti, mielőtt a fiúra szegeztem a pálcám. - Crucio! Könnyű volt megtalálni magamban a szilárd szándékot - az átok mellkason találta Blaise-t és a földre döntötte, de pusztán néhány másodpercig tartott. Hiányzott a valódi kínzásban lelt élvezet, csupán érzelemmentes akaratból táplálkozott és ez ennyire volt elég. Ha valóban élveztem volna a diákom megkínzását, a műsor akkor sem tartott volna tovább. Caly összerogyott, a pálcája elgurult a padlón, nem kellett sokat gondolkodnom, hogy tudjam, mi történt - valamelyik vértestvére fájdalma magával rántotta, nem most láttam először ehhez hasonlót. Nem tudtam enyhíteni a fájdalmán, hiszen annak forrása egy másik ember volt, tőlünk elérhetetlen távolságban. Egy másodpercre átfutott az agyamon a gondolat, hogy egyszerűen elkábítom, hiszen addig sem érez semmit, de gyorsan elvetettem az ötletet. Helyette csak letérdeltem mellé és óvatosan megfogtam a fejét, mielőtt beverte volna a falba vagy elharapta volna a saját nyelvét a fájdalomtól. Végül a kínok között vergődés megszűnt, csak ekkor engedtem el a húgomat. - Menjünk innen, add a karod - húztam fel a földről Calyt, de ezután sem engedtem el, hagytam, hogy rám nehezkedjen. Nem kérdeztem meg tőle, hogyan érzi magát, tudtam, hogy közönség előtt úgysem adna őszinte választ. - Semmi hirtelen mozdulat, Rainberry, egy darabig még remeghetsz és szédülhetsz. Ha hánynod kell, még most tedd meg, ki tudja mi vár ránk az ajtó túloldalán... Hogyha élve kijutunk innen, majd veszek neked egy vajsört vagy egy jeggyel jobbra zárlak év végén, mit tudom én.
Az elmúlt hónapokban a Jay-el kialakult közös tini drámánk volt életem középpontja. Azt hittem, ez a legnagyobb probléma az egész Univerzumban, hogy a fiú elutasítása volt a legnagyobb fájdalom, mit valaha éreztem, s az utána következő újabb elutasítás, mit ő kapott tőlem volt a legrosszabb dolog, amit tehettem bárkivel. Bűntudatom volt, mert elengedtem őt; mert ellöktem magamtól mindenkit. Alig-alig veszem észre, hogy exem közben a kezemet fogja, mégis, ujjaim automatikusan fonódnak össze az övéivel s mintha most már kevésbé lenne fájdalmas végignézem ezeket a szégyenteljes pillanatokat. Pedig ekkor még nem is sejtem, hogy később mennyire szükségem lesz majd arra, hogy az ő karjai közt keressek menedéket. Bevallom, Calysta felé kezdek némi szimpátiát érezni. Az ő emlékei bizonyítják, hogy nem minden fekete-fehér - lehet, hogy a nézeteivel nem értek egyet, de látom, hogy neki is vannak nehézségei, olyan gondolatai, mikről talán nem szívesen beszélne, s ő is ellökött már másokat maga mellől. Persze ettől nem kedvelem jobban, s nem félek tőle kevésbé, de most már tudom, hogy benne is kavarognak emberi érzések. Azonban a két férfi története elkeserítő, s félelmetes - akarom mondani, az elsőé még az, ám kénytelen vagyok elfordulni amikor a torzszülött csecsemő életét veszti, s a könnyeimmel való küzdelem miatt lemaradok Graves professzor emlékeiről, csupán a hangokat hallom, de ennyi is épp elég… Nem tudom, mit gondoljak. Talán nem is tudok most tisztán gondolkodni, nekem ez túl sok volt, s a sötétség mi elárasztja a teret is csak rátesz egy lapáttal. Legszívesebben a sarokban leguggolnék és hangosan sírnék, rázkódó vállakkal és elkenődött sminkkel az arcomon, de nem tehetem, mert dolgunk van. Ki kell jutnunk innen. Igyekszem kerülni Jay tekintetét, ám neki egészen más tervei vannak, s kezemet erősen megragadva sikerül elérnie, hogy felpillantsak rá. Határozott. Olyan, mint egy biztos pont. Tudom, hogy belül őt is felfalja ez a sok érzelem, de most mintha ő lenne köztünk a vakmerő szuperhős. – Jay, ez… – Mondanám, hogy “nem jó ötlet”, de elég annyit kérnie, hogy maradjak mellette, s máris lerombolja minden ellenállásomat vele szemben. Bólogatok. – Csak mára – felelem halkan, s most már én is rászorítok kesztyűs kezére, hogy biztosan ne is akarjon elengedni. Közben lopva vetek egy pillantást Graves professzor és a másik férfi irányába. A korábbi események csak bizonyítják, hogy sosem lehet tudni, kinek mi a története; hogy ki az, aki ártatlan, ki az aki bűnös, ki az, aki több, mint amilyennek mutatja magát, s ki az, aki kevesebb. A másik fickót nem ismerem, de a professzor… Mintha egy egészen más ember lenne most. Csak-csak tovább megyünk, a következő szoba láttán pedig kiül némi undor az arcomra. Sötét és nyirkos, akár egy pince vagy egy régi kastély valami mocsár közepén; gondolataim közé bekúszik a kérdés, hogy vajon mennyi kórokozót szedhetünk innen össze? De talán nem is számít, mert könnyen megeshet, hogy nem jutunk ki élve. Vagy ép elmével… Csak döbbenten figyelem, ahogy Calysta és Jay épp a feladatról tárgyalnak, majd becsatlakozik Graves professzor is. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy tényleg fontolóra veszik ezt. – Várjunk már egy percet, ti tényleg végig akarjátok ezt csinálni?! – szólalok fel, s arckifejezésemmel egyértelművé teszem, hogy ez a legnagyobb baromság, amit valaha hallottam. – Persze, hogy egyértelmű a felállás mivel maga is tudja, hogy nem tanítják a Cruciatus átkot a Roxfortban. Azt meg már nem is akarom tudni, hogy te miért vagy képes egyáltalán használni – pillantok a végén a lány felé. De a legjobban mégis a prof lep meg, aki el sem gondolkodik most azon, hogy ez tényleg helyes-e, egyszerűen csak közli, hogy mi ketten leszünk az áldozatok és hogy ezt meg kell értenünk. – Mégis hogy akarja, hogy ezt megértsem?! – Csak erősebben rászorítok Jay kezére, mikor Calysta eldönti, hogy őt fogja megkínozni, majd még meg is csapom a fiú vállát a szabad mancsommal. – Hülye vagy? Hogy vállalhatod ezt be?! Legszívesebben mindenkibe belerúgnék egy nagyot, hogy észhez térítsem őket - kivéve a másik férfit, mert valószínűleg ő nem tette még túl magát az előbb felidézett emlékein, érthető okokból -, de nem teszem, mert van egy olyan sejtésem, hogy csak rontanék vele a helyzeten. És különben is, ezekkel a vézna lábakkal egy szúnyogcsípés gyengeségével tudnék csak rugdosódni. Ám nincs visszaút, azok ketten már meghozták a döntést, végig fogjuk ezt csinálni, s meg se próbálunk előbb egy másik megoldást keresni vagy egy kiskaput. Én ezt el se akarom hinni. Mindenki megbolondult?! Miért csak én ellenzem ezt az egészet? Önző volnék? Vagy gyáva? Kezem reszketni kezd, mert tudom, hogy pillanatok választanak el a keserves kínoktól, s exemre felpillantva látom azt a hülye mosolyt, mintha most engem mentene, holott mindketten meg fogjuk szívni… Idióta vagy, Jay! Hős? Francokat. Egy hatalmas idióta! Egy tökkelütött, agysejt hiányos, kiskutya szemű hülye fasz! – Ezt nem hiszem el… – suttogom magam elé a prof figyelmeztetését követően, s be is hunyom szemeimet, várva a fájdalom első jeleit; Jay néhány pillanattal előbb rogy a földre, s első ösztönöm, hogy felé fordulva segíteni akarjak neki, ám a nevét sincs időm kimondani, máris érkezik a szúró érzés a mellkasomban, mintha minden bordám közé forró pengét döftek volna, s egyesével forgatnák őket, lassan és gyötrelmesen. Azonnal összeesek, torkomon kiáltás szakad ki, kezeimet magamhoz szorítom szédülök, fájok, levegőt venni is nehéz, s patakzanak a könnyeim, az idő múlását pedig egyáltalán nem érzékelem, s emiatt egy örökkévalóságnak tűnik az a néhány másodpercnyi kín. De utána sem lesz jobb, az átok utóhatását még mindig érzem, mintha minden izmom külön lüktetne a testemben, s legszívesebben kihánynám az összes belső szervemet. Kell egy kis idő, mire magamhoz térek, s még néhány perc, míg képes vagyok magamtól felkelni - hacsak nem kapok előbb segítséget -, ám az émelygés nem enyhül, sőt, függőleges helyzetben még jobban érzem, s a remegő lábaim se segítenek sokat a helyzetemen, hiszen alig tudom megtartani magamat. Aztán a szavakat hallva Graves professzorra pillantok, épp akkor, amikor a hányást kezdi emlegetni, s az arcának látványa most épp elég indikátor ahhoz, hogy némi öklendezést követően el is forduljak és a gyomrom teljes tartalmát a földre küldjem. Nem mintha sokmindent fogyasztottam volna, de azért volt bennem néhány sütemény meg némi alkohol. Oké, elég sok alkohol. – Menjen a fenébe a vajsörével együtt – motyogom az orrom alatt, levegőért kapkodva s a számat törölgetve egy zsebkendővel. Ha innentől év végéig minden nap meglepne egy korsó ingyen vajsörrel és három Huda Beauty sminkpalettával, akkor se nézném el neki ezt. Megkínozta a saját diákját, s még ha más opciója nem is lett volna, ott van a tény, hogy egy pillanatig sem hezitált.
Az áldozathozatolotok gyümölcsöző: az ajtó kerete vörösen felizzik, kattan a zár, majd feltárul előttetek a kijárat. Blaise és Jay lüktető fájdalmat éreznek a végtagjaikban, tompa fejfájást és kavargó hányingert, de a Cruciatus-átok rövid időtartamának köszönhetően képesek a saját lábukon elhagyni a szobát. Ezzel szemben Calysta szenvedése tovább tartott, így ő támogatásra szorul - a pulzusa magas, a szeme előtt sötét foltok táncolnak, az izmai össze-összerándulnak, de segítséggel talpon tud maradni.
A küszöböt átlépve egy kviddicspálya méretű, óriási teremben találjátok magatokat. Színes kötélkorlát feszül előttetek pár méterrel, néhány másodpercnyi szemlélődés után láthatjátok, hogy egy hat-hét méter magas pódiumon álltok. Alattatok különös, lilás árnyalatú füst kavarog - szagtalan anyag, de valami azt súgja nektek, hogy nem lenne tanácsos közelebb kerülni a fodrozódó, színes gázhoz, nem mintha ettől elvonatkoztatva az ilyen magasról való lezuhanás alapvetően kellemes jövőkép lenne... A kijárat a terem túlsó végén található, alig fél méterrel a mennyezet alatt. Mielőtt alaposabban eltűnődhetnétek rajta, hogyan juthattok át a kijárathoz, hangos robajjal megremegnek a falak, majd a téglák közül akadálypálya kezd formálódni, kis állomásokat, szigeteket alkotva a pódium és a kiutat jelentő ajtó között. Az első akadályhoz keskeny palló vezet át: a semmiben lebegő, alig fél méter széles, négyzet alakú deszkák, egyikről a másikra szökkenve lehetséges az átjutás. Ha ez önmagában nem lenne elég bonyolult, néhány másodpercenként a deszkákra csavarodó, önálló életet élő indák meg-megmozdulnak. Nem nehéz kitalálni, mennyire várják az ádáz növények, hogy rátekeredhessenek valakinek a bokájára. A második akadály egyszerű kötélhíd, az átkelés nem lenne megoldhatatlanul nehéz, ha a híd felett nem röpködnének a megszokottnál is agresszívebb tündérmanók. De hogyan lehetséges ártalmatlanná tenni őket, ha az átjutáshoz két kézzel kell kapaszkodni? A harmadik akadály a semmiben lebegő fal, rajta apró kapaszkodókkal. Első ránézésre az eddigi legkönnyebb akadálynak tűnhet, azonban fél percenként a fal teljes sötétségbe borul. Hogyan tudtok felmászni rajta, ha nem látjátok a következő kiszögellést? Az utolsó akadály egy hosszú alagút, amely egyenesen a kijárathoz vezet. Egyelőre nem tudhatjátok, milyen veszélyeket rejt, de ha sikerül eljutnotok hozzá, néhány megtett lépés után megtapasztaljátok: a két méter átmérőjű cső belsejében egy bájital gőzének köszönhetően extrémen felerősödik az érzelem, amelyet éppen az adott pillanatban a legintenzívebben éreztél - legyen az bűntudat, félelem vagy akár harag. Mielőtt elkezdhetnétek az akadálypályát, a kötélkorláton instrukciókkal teleírt pergament találhattok, amelyen az alábbi szöveg olvasható: Mi, mágiahasználók mindent a varázslatra bízunk. Nem használjuk a fizikai erőnket, nem feszegetjük testi határainkat. Most itt az alkalom, hogy megmutassátok, mire vagytok képesek a varázspálcátok nélkül! Jussatok át az akadálypályán, de aki a varázspálcáját használja, készüljön a büntetésre! Az ajtó azonban nem elégszik meg annyival, hogy odaértek hozzá. Feltárulni csupán akkor hajlandó, ha olyan érinti elsőként, akinek nem arany a vére... A pergamen alatt egy faládát találtok. Felnyitva a tetejét magatokhoz vehettek egy mugli paintball puskát, egy darab zseblámpát, egy üveg ismeretlen hatású bájitalt és egy hosszú kötelet karabinerekkel.
Szabályok:
Ha valaki varázspálcát használ, azt fájdalmas áramütés szerű átok éri, amelytől garantáltan összerándul.
Más mágiaformák azonban használhatók (elemi mágia, empata képesség, legilimencia és okklumencia, animágia stb.)
Ti döntitek el, hogyan osztjátok fel és hogyan használjátok a ládában található eszközöket. Ahogyan azt is, milyen sorrendben keltek át az akadálypályán.
Megértem, hogy Blaise dühös és, hogy egy baromnak gondol. Emiatt persze még nem kellett volna megcsapnia, hiszen elsősorban azért is vállaltam el a feladatot, hátha akkor legalább ő megmenekül, de persze nem így lett, csak mind a ketten szenvedtünk. Egyedüli boldogságom, hogy megengedte, hogy fogja a kezem, sőt már kétszer is erősebben rámarkolt, én pedig… Tudom, hogy azért, mert szeret. S ennek megfelelően el se akarnám engedni a kis selymes mancsait, ha éppen nem a legszörnyűbb kínzással kéne szembenéznünk. Na jó, talán nem a legszörnyűbb, de elég szutyok. Bár a pasim – jaj, vagyis az exem! – még így is jobban járt a professzorral, mint a lánnyal. Eleve az megalázó, hogy egy csaj szór rám átkot, de akkor még ott van az is, hogy nekem nem lett felajánlva még egy nyomorult vajsör sem, nehogy egy jobb jegy! Hello?! Nekem nem jár semmi, amiért feláldozom magam? Legalább egy csók vagy valami… Természetesen Mézitől. Khm… Senki mástól, csak tőle fogadnám most el. Ehhez viszont előbb túl kéne élnem a fájdalmakat. Abban a pillanatban, mikor eltalált az átok, legszívesebben azt kívántam volna, hogy itt és most agyvérzést kapnék, vagy valamilyen úton s módon meghalnék. Igaz, nem tart sokáig ez az érzés, viszont utána is még mindig fáj mindenem. Szemeimet csak nagyon nehezen tudom végre felnyitni, s egyből a közelembe fekvő fiúra pillantok. Mit sem érdekel, hogy mit mond Graves tanci arról, hogy nyugságban kéne maradni, én felszenvedem magam. Ez sem rosszabb, mint egy gurkó találat. Ezzel próbálom magamat nyugtatni, holott igenis rettenetesen fáj. Halkan fel is nyüsszenek, ahogyan próbálok megindulni Blaise fele. Ugyan sokat nem tudok neki segíteni a felállásban, de azért próbálkozom. Derekánál fogva tartom meg a fiút, vagyis tartanám meg, ha nem épp most dobná ki a taccsot. Csak mélyet sóhajtva suhintok a pálcámmal, s az orrom alatt elmorgok egy varázsigét, mellyel letisztogatom a ruháját. S egyből veszem is le ismét a kesztyűmet, lassan komolyan semmi értelme sincs visszavennem. – Nagyon fáj? – simítok végig a karján, hogy aztán megint összekulcsolhassam ujjainkat, s amennyit csak tudok elvegyek a negatív érzéseiből, majd a fizikai fájdalmát sajnos nem tudom elvenni tőle. Bár gyanítom attól szenved jobban. Ha tudnám azt is mindet átvenném tőle. Így viszont csak annyit tudok tenni, hogy a saját fájdalmam ellenére igyekszem őt támogatni, s úgy megindulni a – végre valahára – nyitott ajtó felé. – A következő körben viszont nem mi szeretnénk szenvedni. – Csak halkan megjegyzem, azonban a küszöböt átlépve egy fájdalmas sóhaj szakad ki a mellkasomból. Részben azért, mert még mindig lüktet minden izmom, részben azért, mert megláttam mi vár ránk. Ha most lenne nálam kviddics seprű, akkor csak elrepülnék a kijárat felé, de… Nincs. Helyette viszont megremeg az egész szoba… pálya… Szóval az, s hamarosan egy kész akadálypálya tárul elénk. Már csak ez hiányzott! Ilyen állapotban még én sem biztos, hogy végig tudok menni. közelebb sétálok a pergamenhez, s elolvasva egy mély levegőt veszek. – Blaisen kívül… Van itt valaki, aki nem aranyvérű? – Picit erősebben szorítok a fiú kezére. – Mert ha nincs, akkor most mondom, hogy csak vele jutunk ki, vagyis… - ránézek a srácra. – Vagyis nem eshet baja. Legalább ennyi, ha már az előbb megkínozták. De még így is féltem őt. Alapból gyenge, hát még most, mikor eltalálta őt az átok. S jelenleg én sem vagyok olyan állapotomban, hogy végig a hátamon cipeljem őt. Végül a láda tartalmát is meglesem, s mikor meglátom a kötelet, egyből nyúlok is érte. Engedélykérés nélkül tekerom körbe a derekánál a kötél egyik végét, a másikat pedig a sajátom körül. – Ne izgulj… Nem hagyom, hogy bármi történjen veled. – mosolyogok rá halványan majd az arcára simítok. Végül a másik három felé fordulok és kivételesen komoly arcot vágok. – Esetleg azok aki nem sérültek… - pillantásom először az egyik, majd a másik férfira téved. – Osszák fel melyikük megy előre és melyik megy hátul. Középen lesznek a fiatalok, így talán kicsit biztonságosabban átkelhetünk, ha Önök tapasztalják ki először és figyelnek ránk hátulról is. – Én majd a lány és Blaise között megyek, mert gyanítom, hármunk közül még mindig én vagyok a legjobb formában. Ha pedig elindultunk, akkor minden egyes pillanatban próbálom az exemet figyelni. Ha fél, inkább elveszem tőle, én hamarabb meggyőzöm magam, hogy nem kell pánikolni, s talán az is megnyugtatja, hogyha meg is csúszik, akkor megtartom. Remélem az átok utóhatása nem fog sokáig gyötörni. Én magam még így is talán jól tudok teljesíteni, de ha Blaise kizökkent az egyensúlyomból, akkor... Akkor csak reménykedni tudok, hogy őt megmentik, mondván, hogy kell a kijutáshoz.
Calysta Munter-Graves and Blaise Rainberry varázslatosnak találta
Mindig is tudtam, hogy Jayt nem az eszéért érdemes szeretni, s nem is a logikus gondolkodásmódjáért - s erre csak bizonyíték minden, ami ebben az idegesítő szobában történik. Hogy egyből ugrik, hátha a saját kárára megmenthet. Ez amúgy tök okés lenne, csak értelmetlen, mert az ő szenvedéséből sem nyer senki, ráadásul így se úsztam meg a kínok kínját - tehát semmi értelme nem volt hőst játszania! Legszívesebben leszidnám őt most mindenki előtt, de arra sincsen erőm, hogy két lépést megtegyek. S Jay hiába akarna segíteni - megint csak a saját épségét háttérbe helyezve -, a gyomrom tartalma a padlón landol. – Annyira nem, mint az öklös, amit Vajsör professzor érdemelne most – motyogom a választ, de az igazság az, hogy minden porcikámban érzem azt a szúró fájdalmat… Ennek ellenére igyekszem megállni a lábaimon és úgy tenni, mintha nem akarnék elvonulni a sarokba sírni. Szerencsére a dühöm erősebb… Azaz, erősebb volt, most viszont lassan elhalványodik minden kellemetlen érzésemmel együtt. Tudom, hogy ez Jay műve. Érzem érintését a karomon s a kezemen, tudom, hogy mit csinál. Nem kértem, hogy elvegye tőlem ezt, most viszont nem tudok panaszkodni miatta, mert sokkal nyugodtabb vagyok. Egyedül azt sajnálom, hogy már nem haragszom Mr. Jófejségbőljobbjegyetadok professzorra. Inkább csak felsóhajtok. Nincs mit levezetnem, nincs miért morognom vagy hisztiznem, Jaynek hála tényleg nincs… Bár szívesen rászólnék, hogy ne csak velem foglalkozzon, hanem figyeljen oda a saját épségére is, hiszen tudom, hogy ő is legalább annyira szenved, mint én. Mégis, engem segít, még most is. Legszívesebben megütném érte. Habár… A szívem és az eszem kicsit ellentétes véleményen vannak most. Az előbbi nem leszidni akarja vagy beleütni egyet a vállába, hanem hozzábújni és soha, de soha többé el nem engedni. A fiú szavait hallgatva küldök egy nem túl szép pillantást a trió felé, vagyis kihagyom belőle az idegen fickót, mert hát… Ő nem csinált semmi rosszat azon kívül, hogy eljött erre az esküvőre. Rettentően sajnálom, hogy kényszerből újra kellett élnie azokat a szörnyű emlékeket. Viszont a másik kettő… Ők a lehető legcsúnyább, buzis attitűddel, szarkazmussal és “hagyjatok minket békén a francba” energiával töltött nézésemet kapják, s ráadásként még egy szintén hasonló témájú mosolyt is kapnak, de abban a mosolyban semmi vidámság nincsen. Aztán, óh, aztán! A másik terem láttán legszívesebben levágnék egy újabb hisztit, s szidnám a kitaláló kedves édesanyját, de nem teszem, csak szusszanok egyet és a szemeimet forgatom. Eddig se tetszett ez az egész, de most már különösen utálom, hogy egyáltalán betettem ide a lábamat. Remélem Dan csuklik most, ugyanis ez teljes mértékben az ő hibája! Ahh, nem is… Inkább csak remélem, hogy jól van. Ha nekünk ilyeneket kell most csinálnunk, elképzelni se tudom, a többiek miféle őrültségeken esnek át éppen. Jay kérdésére eszmélek fel. S itt jön az igazán nagy csavar, s legszívesebben most felnevetnék… Hoppá, meg is teszem. Nevetek. De ebben sincsen semmi vidámság. – Óh, hát ezt jól megszívtátok… – csapok a homlokomra, s még a magázódást is elfelejtem most. – Csak szeretném, ha tudnátok, hogy borzasztóan szar a kondim, a karjaim gyengék, és… Óh! Épp az előbb kínzott meg “Természetesennemakarlakbántani” professzor, szóval azt hiszem itt fogunk meghalni mindannyian! – Nem, határozottan nem jókedvből rötyögök, inkább amolyan “itt a vég” pánik-nevetés ez… S mivel Jay azóta se engedte el a kezemet, most biztos érzi is, hogy egy kicsit sem vagyok nyugodt jelenleg. És erre ez a hülye még rá is tesz egy lapáttal és összeköti magát velem. Értetlenül nézek rá, aztán meg is húzogatom a kötelet a derekam körül. – Normális vagy?! – most már tényleg a vállába csapok, ismételten. – Hogy akarsz így vigyázni rám? Ha lezuhanok, magammal rántanálak téged is a hülye köteled miatt! Ha meg te zuhansz le, akkor én is esek veled és senki más sem fog kijutni! Gondolkozz már egy kicsit! Szedd ezt le! – ismét megcsapom. – Ezt a falmászáshoz kell használni, te… – Elhallgatok, s inkább veszek egy mély levegőt. Nem segít, ha lekiabálom a fejét, és amúgy is csak nekem akar jót… – Ne haragudj, nem akartam felemelni a hangom, csak… Kérlek, vedd le. – Megfogom a kötelet, hogy mutassam is, mit szeretnék. Ez a kötél kelleni fog a falhoz, nem lehetünk olyan önzők, hogy összekössük magunkat vele… – Javaslom, Vajsör professzor menjen csak előre – biccentek a volt kedvenc tanárom felé. – Egyrészt, bízik magában a halál ezek után – szóval szem előtt akarom tartani –, másrészt úgy nézem ereje teljében van, szóval ha bármi gebasz van elsőként magát fogja érni, tehát ki tudja védeni mielőtt a gyengébbek kerülnének bajba. Vagy tévedek? – kérdezem, s félrebillentem kissé a fejemet. Bármit is beszélünk meg végül, én Jay közelében maradok s elindulok vele. Egyáltalán nem állok készen erre a próbára, nem csak lustaságból, de a gyengeség miatt sem… Ezt szánt szándékkal így tervezték. Biztos vagyok benne. Valaki ma, ezen az esküvőn meg fog halni, s csak remélni merem, hogy nem Jay lesz az. Vagy én. Egyikünk se legyen inkább!
Calysta Munter-Graves and Mae Eun Jae varázslatosnak találta
i got a sick and twisted fascination my own decimation me and Icarus are cut from the same cloth
Elõtörténet :
Playby :
Ben Barnes
18
Nero Graves
Hétf. Aug. 14, 2023 10:14 am
Sötét futók
A Roxfort megkérdőjelezhetően biztonságos falai között könnyű volt fenntartani a kedves, törődő, a diákjaihoz korban és mentalitásban közel álló professzor látszatát - még akkor is, ha a tanár pozíció olyan testidegen volt tőlem, mint egy aktatologató minisztériumi irodista állás. Nem kerültem nehéz döntési helyzetekbe, könnyű volt fenntartani a gondosan megkomponált képet. Azzal sosem számoltam, hogy egy nyomorult esküvőn törik darabokra ez a hamis kép, és még csak nem is a saját baklövésem miatt. Nem volt más választásom, a józan ész, a családomhoz való lojalitás és a túlélési ösztön ezt diktálta. Még akkor is, ha Rainberry a személye ellen irányuló támadásnak vélte. - Vagy bevállalod vagy itt ragadunk. Esetleg még rosszabb. Egy gyors Cruciatus még senkinek sem okozott maradandó károkat. Saját tapasztalatból tudom - tettem hozzá, bár nem hittem, hogy különösebb megnyugvást ad majd neki a tudat, hogy én is nyeltem már be főbenjáró átkot (ami még csak hazugság sem volt, átoktörő pályafutásom során több meredek helyzetet is átéltem). A két fiú kiengesztelése a jövőre nézve kulcsfontosságú lett volna, azonban a prirotiások listáján abban a pillanatban háttérbe szorultak, hogy Caly a földre rogyott.
Elsőként léptem át az ajtón, a húgom karját továbbra sem eresztve. Hatalmas belmagasságú, tágas terem fogadott, szemmértékre egy kviddicspálya hosszára becsültem, azonban ez önmagában nem adott választ a kimondatlan kérdésemre: milyen sorscsapás vár még itt ránk? A kötélkorláthoz léptem, lemeredve a színes füsttől homályos mélységbe. A furcsa gáznak köszönhetően nem tudtam megállapítani a pódium pontos magasságát, de ennyi is éppen elég volt ahhoz, hogy tudjam, itt egyikünk sem akar lezuhanni. Mielőtt ennél messzemenőbb következtetéseket vonhattam volna le, a terem egésze megremegett, hangos robajjal fa-és kőelemek váltak ki a falból, majd alakzatokba rendeződtek: egy akadálypálya emelkedett fel előttünk néhány pillanat hangos leforgása alatt. Egy átoktörő higgadt gyakorlottságával futtattam végig a tekintetem a pálya állomásain. Az alagút kivételével mindegyik gyerekjátéknak tűnt, vagy legalábbis teljesíthetőnek - nekem, Calynak és Klausnak mindenképp. A két fiú... nos, talán mindenkinek az lett volna a legjobb, ha ők tragikus módon a mélybe vesznek. A kezdeti fázisban megfogalmazódó gondolataimból Mae szavai, majd Rainberry nevetése rántott ki. Elvettem a fiútól a pergament és egyre idegesebben megfeszülő állkapoccsal futottam végig a sorokat. Nem, a feladat közel sem volt gyerekjáték... - A feladat instrukciói nyilvánvalók, úgyhogy a hisztérikus drámázás helyett koncentráljunk a megoldásra - torkoltam le a csapatunk egyetlen félvér tagját, akit legszívesebben a saját két kezemmel löktem volna le az emelvényről, mégis kénytelen voltam életben tartani. Pedig, ahogyan ő is mondta, alkalmatlan volt ennek a pályának a teljesítésére. - Azt a kötelet rohadt gyorsan szedjétek le magatokról. Igaza van a hisztis kis barátodnak, megölsz minket, ha összekötitek magatokat. - A ládához léptem, hogy a tartalmát átkutatva felmérjem, mit tudunk hasznosítani az átkelés során. A puskát kérdés nélkül Munter kezébe dobtam, a zseblámpát Mae-nek adtam, az üveget pedig zsebre vágtam. - Én megyek előre - eresztettem el a fülem mellett Rainberry hasonló tervét. - Caly, te jössz utánam. Mögötted jön a protekciós félvérünk, utána Mae, a sort pedig Klaus zárja. Mielőtt elindulunk, még stabil talajon teszteljük, hogy a terem bünteti-e az elemi mágiát. Ennek demonstrálása érdekében a tenyeremen apró, rigóra emlékeztető árnyékmadarat idéztem. Hosszú másodpercekig fenntartottam a varázslatot, azonban nem történt semmi. - Nagyszerű. Caly, gyújtsd fel azokat a növényeket. Klaus, a puskával iktasd ki a tündérmanókat, gondolom, csukott szemmel is megoldod. - Nem voltam a vadászat rajongója, de néhány alkalommal volt szerencsém részt venni Munterék néhány rendezvényén. A Munter fivérek úgy bántak a fegyverekkel, mint akik azzal a kezükben születtek. Egy csepp kétség sem volt bennem afelől, hogy Klaus bármilyen állapotban képes eltalálni néhány tündérmanót. - A falnál én mászom elsőként, de mindenkinek szorosan mögöttem kell maradnia. Magunkon kívül tudom tartani a sötétséget, de fogalmam sincs milyen varázslat okozza és mekkora sugárban tudom távol tartani magunktól. Az alagútban Klausszal előre megyünk, csak akkor jöttök utánunk, ha engedélyt adtunk rá. Világos? Nem vártam meg a válaszokat és ellenvetést, leakasztottam a kötélkorlátot és bízva a húgom képességeiben, könnyed mozdulattal átugrottam az első deszkára. Éreztem az adrenalin kellemesen ismerős bizsergését a tagjaimban.
a sötét futók
Szánalmas az a hiszti, amit az iskolatársaim leművelnek. Nem mi kértük, hogy belecsöppenjünk ebbe a fura játékba velük, nem mi írjuk a szabályokat, és nem mi találtuk ki, hogy két személynek kínlódnia kell. Persze a Cruciatus-átok elég kegyetlen, és igen, tapasztalatból tudom, mert a kiképzésünk része volt az is, hogy megtapasztaljuk, milyen, még akkor is, ha csak rövid ideig. Akkor sem dramatizáltam túl a dolgot, és most sem tenném, ha nekem kellene elszenvednem. Ám evidens, hogy ez ma nem fog megtörténni, mert képtelenek elvégezni a varázslatot, rajtam és a bátyámon kívül jelenleg nincs más a szobában, aki megtenné. Hát akkor már nem lenne egyszerűbb gyorsan, mindenféle akadékoskodás nélkül túlesni rajta, hogy mehessünk?
Vagyis először úgy tűnt, ez majd így működhet is, különösebb gond nélkül. Csak aztán én magam is összeesek a fájdalomtól, és elsőre nem is értem, miért? Végigfut az agyamon, hogy talán valahogy visszaszállt rám az átok, amit Jae-re szórtam, vagy a szoba csinálja, és ez a feladatunk része. Aztán váratlanul magába ránt Lev elméje, és azonnal világossá válik, mi történik. Próbálok visszatérni, elvágni magamat tőle, de amint a szemein át megpillantom Svent is, aki hasonló kínokat él át, a földön vergődve, túlságosan eltereli a figyelmemet az ő szobájukban játszódó jelenet ahhoz, hogy képes legyek koncentrálni.
Végül a mindent átjáró, minden sejtembe beszivárgó, kíméletlen fájdalom, amilyen hirtelen jött, abba is marad, és csupán ekkor eszmélek rá, hogy a bátyám mellettem van, és próbál segíteni nekem. Tudom, hogy mennünk kell tovább, de még nem vagyok képes igazán összeszedni magamat, ezért Neroba kapaszkodva, az ő támogatásával indulok a következő terembe. Reménykedem ugyan, hogy ez egyben már a kijárat lesz, de azért mégsem lep meg, amikor ráeszmélek, hogy egy újabb lehetetlen küldetés vár ránk. Tulajdonképpen nem is volna túl vészes végigcsinálni, ha igazán elememben lennék. Ami azt illeti, nem kérdés, hogy képes leszek rá, akár félálomban, talán csukott szemmel is menne, eleget tanultam a kiképzéseken ehhez, csak még egy kicsit össze kell szednem magamat, erőt gyűjtenem. Az már más kérdés, hogy a két iskolatársamnak is menni fog-e? A pergamen szerint muszáj lesz.
- Hihetetlen, hogy még nekünk kell életben tartani a két szerencsétlent is – motyogom halkan németül a családom tagjainak. Mennyivel könnyebb volna egyszerűen hátrahagyni őket, és eltűnni innen végre! - Nyugodtabb lennék, ha Rainberry előttem haladna, hogy szemmel tartsam, és biztos túlélje, de ezek ketten gondolom úgysem tudnának leszakadni egymásról, úgyhogy... oké, menjünk – legyintek előre sóhajtva, és azzal a lendülettel az elemi mágiámmal meg is támadom az indákat. Fél perc sem kell, és már csak hamu marad valamennyiből. Legalább ez még megy, ha már mágiát nem használhatunk. A pálya első harmadán szerintem így viszonylag könnyen keresztül tudunk haladni. A továbbiakban a sógorom és a bátyám képességeire kell elsősorban hagyatkoznunk, de én maradéktalanul bízom mindkettőben. A kötélhídhoz érve azért kicsit behúzom a nyakam, csak hogy biztos ne szedje le a fejemet se egy nyomorult tündérmanó, se egy paintball lövedék. A lebegőfalnál viszont már őszintén kételkedem, hogy Blaise tényleg képes lesz problémamentesen végigcsinálni a mászást.
- Itt lehet, hogy nem ártana valóban használatba venni a kötelet is, esetleg egymás után magunkra köthetnénk – fordulok Nero és Blaise felé, hogy egy hármas láncot alkossunk. Nem ragaszkodom hozzá, de lehet, hogy jól fog jönni. Ha meg szerencsénk lesz, úgysem fog számítani.
Az utolsó akadálynál már kicsit vonakodom, és nem nyugodt szívvel, de ellenkezés nélkül engedem magam elég a családom jelenlevő tagjait, ha menni akarnak. Nem tudhatjuk, mi vár ránk odabent, én pedig bár összeszedtem már magam, amennyire tudtam, nem érzem magam száz százalékosnak, főleg így, mágia nélkül. - Esetleg keresztül hajíthatok rajta egy tűzgolyót vagy tűzcsóvát, hogy megvilágítsuk, mi van odabent – ajánlom fel, bár igazából nem tudom, mennyire jó ötlet. Már semmiben sem vagyok biztos.
Mae Eun Jae varázslatosnak találta
Sikeresen teljesítitek az akadálypálya elemeit. Calysta szénné égeti az indákat, Klaus egy mesterlövész pontosságával iktatja ki a tündérmanókat, Nero pedig távol tartja tőletek a sötétséget éppen annyi időre, amíg felértek a mászófal tetejéig. Ekkor következik az alagút, látszólag a legkönnyebb állomás. Azonban az érzések minden megtett lépéssel fokozódnak. (Mesélői instrukció: Mindenki maga dönti el, hogy a karaktere milyen érzést él át rendkívül intenzíven az alagútban.) Jay képtelen kizárni a körülötte kavargó idegen érzelmeket, szinte megfojtja őt, úgy érzi, képtelen tovább haladni, pedig az ajtó már oly közel... Végül mégis elértek az alagút végéig.
A kivezető ajtón átlépve, ismerős helyiségben találjátok magatokat - pontosabban bárki számára ismerős lehet, aki járt már valaha Madam Puddifoot teázójában. De ha alaposabban körbenéztek, hamar észrevehetitek, hogy valami nem stimmel. Bár a berendezés, az illatok, minden fal és sarok szinte tökéletes másolat, azonban az ajtók és az ablakok hiányoznak. Egyetlen kijárat sem vezet ki a rózsaszínre mázolt teázóból. Ebben a pillanatban füst szúrós szaga csapja meg az orrotokat, majd mintha a hőmérséklet is emelkedni kezdene. Lángok csapnak fel a padlódeszkák közül, először egészen aprók, majd nőni kezdenek, melegük betölti a szobát.
Szabályok:
Jay dobjon mázlikockát. Ha az értéke 15 vagy annál magasabb, akkor a saját lábán jut ki az alagútból, ha kisebb kockát dob, akkor legyűrik a többiek intenzív érzelmei és ki kell cipelni őt.
A szobából valóban nincs kivezető út, bármit tesztek, a falakat nem tudjátok ledönteni. Csak akkor juthattok ki, ha a 6. csoport megment titeket.
A tüzet eloltani nem tudjátok, de ideiglenesen távol tartani magatoktól igen. Ebben a tűzmágusok, vízmágusok értelemszerűen sikeresebbek, de örökké ők sem tudják feltartóztatni a lángokat.
Néha komolyan sajnálom, hogy nem legilimentornak születtem. Akkor talán most érteném, hogy Blaise ugyan mit nevet, holott érzékelhető, hogy ez nem az a szituáció. De így csak szemet forgatok rá, s várom, hogy befejezze ezt. – Aish… jinjja… - motyogom az orrom alatt koreaiul, s orrnyergemet kezdem masszírozni. Nem szólok rá a srácra, hogy nem most kéne hisztiznie, meg ilyen negatívan gondolkodnia, hiszen tudom, micsoda egy nyűgös kiscica tud lenni. Plusz érthető volt a pánikja, egyszerűen csak… Nem szeretem így látni őt. Sokkal jobban bírom, mikor mosolyog, s mikor gonoszkodik, mert még az is vonzóbb, mint ez. Nyugtalansága rám is kicsit hatással van, de ennyit még képes vagyok elnyomni magamban. Csak akkor engedem el végre a kezét, mikor érzem benne a haragot, melyet most mind rajtam tölt ki. Magam előtt keresztezem kezeimet és egy nyugodt pillantással nézek csak rá. Megvárom, míg befejezi, mert jobb ha kiadja magából, már amúgy is hozzá vagyok szokva, hogy a húgom engem használ boxzsáknak, tőle még annyira se fogadom el, mint Mézitől, mert… Nagyon nyálas, és szánalmas, de amit mondd, s hogy mindezt nekem mondja, csak annyit mutat, hogy foglalkozik velem. – Semmi gond. – mosolyogok rá kedvesen, s kezemmel az arcára simítok. Istenem… Mennyire szeretném, ha most egy másmilyen helyzetben lennénk… S bár nagyon szeretném félreérteni, hogy mit is vegyek le, sajnos elég egyértelmű, meg most sajnos nem is kéne ezzel viccelődnöm. Plusz a prof is rám szól, bár őt csak egy gyilkos pillantással jutalmazom. – Rendben… Blaise kedvéért. – Ki is kötöm, s letekerem magunkról, hogy aztán a – sajnos még mindig ritka helyes – férfinak dobhassam. – Viszont Blaise mellettem marad, bármi lesz is. – Nem fogom engedni neki, hogy elmenjen mellőlem, még ha ő maga is könyörögne nekem. Végig figyelek rá, szorosan megyek mögötte, ahol tudom segítek neki, mert bár nekem is fáj minden porcikám a kínzás miatt, mégis úgy gondolom, hogy bennem kicsivel több erő van, mint benne. Bár így is kimerülök, hiszen görcsösen próbálok ügyelni minden lépésére, meg az enyémre is, arról nem is beszélve, hogy minden akadály után – ha van benne – elveszem a félelmét vagy a negatív érzéseit. A fejem hasogat, mire az alagúthoz érünk, s érzem, hogy lelkileg is meg vagyok már terhelve, hiszen amilyen kicsi, annyira sok a heves érzelem benne. Ennek ellenére próbálok rá mosolyogni és bíztatni, ha kell, magamban pedig próbálom lenyelni azt a sok mindent. Ez pedig sikerül is, mindaddig, míg az alagúthoz nem érünk. Elsőre nem tűnt vészesnek, ahhoz képest, amiket mostanáig megéltük ez igazán egyszerűnek és ártatlannak tűnt. Azonban, ahogyan beléptem és egy mélyebb levegőt vettem, hirtelen meg kellett állnom és a falnak kellett támaszkodnom egyik kezemmel. Hirtelen tört rám a félelem, düh és szomorúság. Először csak ezeket éreztem, így lassan ugyan de tudtam haladni, azonban minél tovább maradtam, annál erősebben kezdtem el érezni mindenki más érzéseit is. Hiába nem értem senkihez, szinte öntötték belém az érzéseiket és nem voltam képes elnyomni már őket. A fejembe éles fájdalom hasított, a látásom ködös lett, s hiába gomboltam ki az ingemet felül, olyan volt mintha valaki állandóan a nyakamat szorongatná és az agyamba nem ömlik rendesen a vér. Szédülök, a levegőt kapkodom, arcomon pedig sós könnyek folynak végig, ahogyan végül összeesek. Nem ájultam el, sajnos nagyon is a tudatomnál vagyok, csupán szemeimet hunytam be. Lihegve fekszem a földön, s abba reménykedem, hogy kimennek a többiek, én pedig egy kicsit megnyugodhatok, majd pedig lesz annyi erőm, hogy feltápászkodjak és kimenjek. Váratlanul ér, mikor azt érzem, hogy valaki – vagy valakik – megragad és elkezd kirángatni. Az alagútból kiérve nagy levegőt veszek, mintha egészen eddig víz alatt szenvedtem volna. Folyik rólam a verejték, s kell egy kis idő, míg összeszedem magam és kinyitom a szemem. Nagyon remélem, hogy Mézi fog rám nézni… Viszont nincs időm ezzel foglalkozni, el kell indulnom a kijárat felé, akár jól vagyok, akár nem. Így némi pihengetés után felállok, s próbálok egyedül haladni, legalább addig, amíg Blaise-jez nem érek, s némán kérlelem, hogy egy picit támogasson most meg. Ha megteszi, vele együtt lépek be a rózsaszínre mázolt térbe, s csak nagyokat pillázok, hogy hol vagyok. Az egészen addig fel sem tűnik, hogy hiányoznának az ablakok és ajtók – ennyire nem vagyok zseni, hogy ez leessen egyből – inkább csak elbotorkáltam egy székhez, hogy kicsit pihenhessek. Illetve pihentem volna, ha közben nem érzem meg a füst szagát és nem veszem észre azt az aprócska kis szikrát az egyik sarokban, melyből hamarosan tűz lesz. Én pedig esküszöm próbálkozom eloltani, meg távol tartani, de nem megy. Jelenleg arra sem tudok figyelni, hogy ki van körülöttem, csakis Blaise-re próbálok figyelni, de még mindig gyenge vagyok, s így nehezen tudom egyszerre védeni magamat is és őt is.
[/i]
– Jay, fogd be! – vágom közbe, mert hallom ám, hogy motyog valamit, s ha jól sejtem nem épp arról társalog magával, hogy az unikornisok mennyire aranyos kis állatkák - és nem, nem fogom abbahagyni a hisztit, mert egyszerűen ez az egész helyzet nevetséges. Még Vajsör professzor meglehetősen kedves szavaira is csak grimaszolok egyet, neki könnyű ám mondani, hogy csak próbáljuk megoldani a feladatot, mikor teljes erejében van… Tch! Először a lelkünkbe tipornak bele, aztán testileg is megkínoznak minket, majd ilyen vagy olyan módon meggyötörve próbáljunk meg végigmászni egy akadálypályán; ohh! És a legjobbat kihagytam: rajtam múlik mindenki túlélése. Ha nekem annyi, nekik is annyi. Igaz, egy bizonyos professzor megérdemelné, hogy itt ragadjon örökre, de akkor is..! Még jó, hogy hisztizek! Rajtam kívül senkit nem zavar, hogy ez az egész szituáció egy nagy baromság, mindenki csak sodródik az árral mintha ez valami cuki kis csapatépítő lenne! Ráadásul ez túl nagy felelősség… És most, hogy Jay elengedte a kezem már erősebben önt el a harag, hiszen így nincs aki elvegye a feleslegesen túlcsordult érzelmeim egy részét; szegényen ki is töltöm, amikor előáll azzal a csodálatos ötlettel, hogy kössük össze magunkat. Még ilyet… Nem kell ám mindig a hőst játszani! Néha igazán lehetnél gyáva, Jay… A gyávaság nem szégyen. Mégis, mikor az arcomra simít, mintha elfelejteném az előbbi hülyeségét, csak felnézek rá szomorú kiscica szemekkel. Hogy tud velem ilyen türelmes lenni? Sose fogom megérteni. S amint kimondja a szavakat, hogy mellette leszek és pont, nos… Hezitálás nélkül préselődöm hozzá, a karjába kapaszkodok - ruhán keresztül, hogy ne terheljem a hülye érzéseimmel - és úgy várom a további instrukciókat. Lehet, hogy nem vagyunk együtt, de most én se vagyok hajlandó elmozdulni mellőle, még akkor sem, ha nagyon muszáj lenne. Vagy mindketten kijutunk, vagy egyikünk se megy sehová. Ennyi. Bevallom, lenyűgöz Caly képessége, s hogy milyen nemes egyszerűséggel tudja alkalmazni, pedig nemrég még összeesett valami rejtélyes oknál fogva, mégis… Nem tudom elképzelni, hogy mégis milyen képzést kaphatott ő a Durmstrangban, de az tuti, hogy én asztmás szamárként köhögném ki a tüdőmet, ha ugyanazt végig kellene csinálnom. Neki hála egyébként egészen könnyen túljutunk a pálya egy részén, de így is szorosan Jay közelében maradok, figyelek rá, hogy követ-e még, nem veszett-e el a hamuvá vált indák közt, nem ragadta-e magával valami - igen, paranoiás vagyok, de úgy gondolom, hogy minden okom megvan rá. Aztán kénytelen vagyok bizalmamat Vajsör professzorba fektetni - mert a másik pasival nincs semmi bajom, igaz, megrázó emlékeket láttam az ő tükrében, de jelenleg inkább rá bíznám az életemet, mint egykor még szeretett tanáromra… Megjegyzem, mindketten csodásan teljesítenek, habár tőlük nem tudok elájulni hiszen felnőttek, ki tudja hány évnyi gyakorlás van mögöttük. Caly az, aki számomra nagyobb rejtély… És egyben a legfélelmetesebb is. S még ebben a hülye helyzetben is igyekszem a ruhámat védeni a paintball lövedékek elől, hiszen saját gyártmány, ráadásul sok-sok óra munkája van benne. Az se érdekelne, ha a hajam festékes lenne, na de az öltözékem… Sírva fakadnék. És akkor a csini kis sminkemnek is annyi lenne. Persze a veszély így is fennáll, hogy mászás közben szét fog szakadni a blézerem vagy a nadrágom, de bízom a képességeimben - azaz szeretnék bízni bennük. Viszont a kötél használatának ötletét hallva akaratlanul is Jayre pillantok, mintha csak várnám a beleegyezését a dologba, vagy hogy előálljon egy jobb ötlettel, hiszen itt senki mást nem érdekel, hogy sérülök-e, csak őt. A többieknek valószínűleg elég, ha a szívem még verdes és meg tudom mozdítani a kezemet, hogy az ajtót megérintsem. Végül bárhogy is alakul, sikeresen túljutunk a mászó falon is - majdnem felköhögtem a tüdőmet, tényleg úgy, mint valami asztmás szamár -, ám még hátravan egy próba… Nem is magam miatt aggódok itt, hanem Jay miatt. Tudom, hogy számára ez lesz a legnehezebb feladat, hiszen empata, az a hülye alagút meg olyan, mint valami felturbózott router, ami az érzelmeinkre fókuszál. Én pedig hiába is igyekszem kontrollálni magam, a hisztériás kitöréseim mintha most megháromszorozódnának; úgy érzem, mindjárt felrobbanok, a sikítás-sírás kerülget, toporognék, tépném a hajam, s mivel az önkontroll nem az erősségem, meg is ragadom a tökéletesre beszárított tincsecskéimet, szorítom őket ujjaim közt, de próbálom nem megráncigálni őket, pedig nagy a késztetés… Elegem van, elegem van, elegem van! Haza akarok menni! Minek jöttem el erre a hülye esküvőre?! Ám meghallom a puffanást, mi felér egy vödör jeges vízzel, és ugyan az érzéseim nem tűnnek el, de a józan eszem próbálja visszavenni az irányítást; a hang felé fordulok, s azonnal észreveszem, hogy Jay a földre került. – Jay! – Mit sem törődve a többiekkel, futólépésben sietek vissza hozzá, vállára teszem a kezem s a hajára simítok a másikkal. Igyekszem kerülni a bőrével való érintkezést, hiszen az csak rontana a helyzeten, közben egyenesen Vajsör professzorra pillantok. – Ki akar engesztelni? Akkor segítsen! – szólok utána, s csak remélem, hogy van egy kis szíve és tényleg segíteni fog. De ha nem lenne, hát hozzáteszem: – Nélküle ugyanis nem megyek sehová. És maguk sem. – Hiszen én is kellek a kilépéshez. S ha nem lennék hisztisebb mint valaha, most még el is ejtenék egy kárörvendő mosolyt, hiszen előnybe kerültem, de nem, inkább sírhatnékom van jelenleg… Akár egyedül, akár a proffal, de valamilyen úton-módon akkor is kirángatom Jayt, ha kell a nudli karjaimmal igyekszem húzni őt, mert nincs az a Merlin, Isten, Univerzum, vagy akármi, hogy cserbenhagyjam. Ahhoz túlságosan szeretem. S amint kijutunk, míg Jay összeszedi magát én az ajtóhoz lépek, hogy azt megérintve kiengedjem magunkat ebből a rémálomból - aha, csömörből vödörbe -, de addig én magam nem lépek át a másik terembe, míg az exem mellém nem lép. Ameddig várok rá, kicsit megigazítom a hajamat, s a kissé maszatos sminkemet ujjaimmal igyekszem letörölgetni, majd mikor a fiú megérkezik, egy néma bólintással jelzem, hogy számíthat rám. Finoman átkarolom a derekát, egyik karját megfogom s átvetem a vállamon és így lépek be vele a rózsaszín falak közé. Furcsán egyszínű az egész hely, furcsán csendes és egyhangú, pedig ismerős, hiszen jártam már itt néhány ismerőssel, mégis… Feltűnik, hogy ajtónak nyoma sincs, se ablaknak, sőt… De nem tudok ezzel foglalkozni, csak arra koncentrálok, hogy Jay fölött ácsorogjak és a haját birizgáljam míg kifújja magát. Csatakos, csapzott, tincsei nedvesek az izzadtságtól, de egyáltalán nem zavar. Csak ekkor csapja meg orromat a füst sós, szúrós szaga, s hamarosan már én is azon vagyok, hogy a tüzet próbáljam eloltani, de mit tehetnék? Nem értek hozzá. Egy kicsit sem. Viszont egy valaki van itt, akinek a tűz a lételeme… – Nem tudod visszafojtani a képességeddel? – kérdezem Caly-t, s hangomban némi pánik érződhet, de igyekszem összeszedett maradni még annak ellenére is, amit az alagútban kellett átélnünk…