Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Potter és Malfoy

Anonymous

Potter és Malfoy Empty
Vendég
Szer. Jan. 25, 2023 9:00 pm

Idegen helyen eleinte mindig nehezen és rosszul alszom és bár Albus itt van a közelemben, ez úgy tűnik most kevés. Forgolódom, próbálva ezt óvatosan és halkan tenni, hogy ne keltsem fel, mégis egy idő után érzem, hogy semmi esély arra, hogy elaludjak. Talán némi friss levegő vagy egy pohár hideg víz jól fog esni, így némi hezitálás után óvatosan mászok le az ágyról, megkerülve a mellette lévő matracot, amelyen Albus szunyókál és igyekszem úgy kiosonni az ajtón, hogy az ne nyikorduljon meg, amikor kinyitom.
A Potter házban még egyáltalán nem mozgok otthonosan, így a sötétség ellenem van, a kintről beszűrődő égitestek fénye pedig nem elegendő ahhoz, hogy magabiztosan tudjak eljutni a konyháig. Mennyivel egyszerűbb nálunk, a Malfoy kúrián, de próbálom ezt háttérbe szorítani, elvégre otthonos a ház a maga módján, csak én nem ehhez vagyok szokva. Ahogy az is bánt még mindig, hogy Albus szinte dugdos a családja elől. Az oké, hogy Harry Potter nem akar látni, de nem is tölt túl sok időt itthon, így nem érzem úgy, hogy ez a legjobb megoldás.
Elérve a konyháig leveszek egy üres poharat, majd kinyitom a hűtőt valami hideg italt kutatva. Akad narancslé, így az lesz a nyertes. Töltök a pohárba, majd óvatosan kinyitom az ablakot és megtámaszkodom a falnál, beszívom az éjszakai friss levegőt és bízom benne, hogy Blöki nem kerül ismét elém. Nem csípem azt a kutyát, főleg azóta, amióta arcnyalással ébresztett egyik reggel.
Pár nap telt el azóta, hogy itt vagyok, mely során sokféle gondolat megfordult a fejemben. Hiányzik anya, nagyon és mindig eszembe jut, amikor Ginnyt látom, figyelem, ahogy gondoskodik a családjáról, és Albus testvérei láttán elfog a hiányérzet egy testvérrel kapcsolatban is. Vannak unokatestvéreim, de az nem ugyanaz. Vajon most minden más lenne, ha többen lennénk? Kortyolok egy aprót, halkan sóhajtok, félig ráfekszem a párkányra, úgy bambulok kifelé, miközben az agyam nem hogy kikapcsolna és segítene a levegő és az innivaló az álmosságban, még jobban felébredek. Pedig nem akarok most is anyára gondolni, túlságosan gyötrő, hogy nincs mellettem. Az eufória elixírt is csak nemrég voltam képes magam mögött hagyni, miután apa rájött, hogy túl sűrűn fogyasztom és már képtelen vagyok meglenni nélküle. Talán Valeriannak igaza volt, mint egy drog, olyan hatással volt rám... és Albus még csak nem is tudja. Ezt is el kellene mondanom neki... csoda, hogy a párszaszájúságot megbocsájtotta, amiért ennyi időn át titokban tartottam.
Harry && Scorpius
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Potter és Malfoy Empty
Vendég
Szomb. Jan. 28, 2023 6:47 pm
Harry mostanában elég későn szokott hazaérni, ez a nap sem volt kivétel. Miközben hazafelé utazott, a gondolatai az aznapi feladatokon jártak. Hiába már véget ért a munkaidő, nem tudott szabadulni tőle. Ginny és a gyerekek jogosan lehetnek mérgesek rá, hogy nem sok időt töltött velük az elmúlt időszakban, de hálás volt amiért ennyire toleránsak voltak vele. Igazán jó családja van.

Időközben annyira belefeledkezett a gondolataiba, hogy szinte észre sem vette, hogy hazaért - csak egy pillanatnak tűnt mintha repülő járművön utazott volna. Egy rövidke időre eszébe is jutott, amikor a barátja Ron eljött a repülő autóval megmenteni. Ez a kedves emlék egy kis mosolyt is csalt az arcára. Most se bánná néha, ha bizonyos helyzetekből ilyen módon ki tudna menekülni. De mindegy is, mert most már végre hazaért, elővette a kulcsot és nagyon halkan a zárba tette, hogy elfordítsa. Az ajtó engedelmeskedve a zár kattanásának kinyílt, Harry pedig halkan belépett a házba. Miután levette a cipőjét és letette a táskáját (a pálcája azért nála volt, biztos ami biztos, rossz híreket hallani a Minisztériumban mostanság) a konyha felé indult. Igazából most realizálódott benne, hogy mennyire éhes és hogy nem igazán evett ma egy falatot sem. Jót fog tenni egy kis vacsora meg egy hideg inni való ezen a nyári éjszakán - gondolta.

Azzal a lendülettel, ahogy belépett a konyhába meg is állt rögtön. Egy alakot látott, de nem a gyerekei voltak azok, őket még ilyen kevés fényben is megismerné. Valamennyi fény beszűrődött a holdfényből meg az utcai világításból ahhoz, hogy lássa ez valaki egy idegen, méghozzá világos hajjal. Egészen úgy tűnt, mintha Draco lenne az. Most már kémkedik is? A családjára tör?
Elővette a pálcáját és maga elé tartotta, majd kimondta - szinte suttogva - a varázsigét:
- Lumos! - Miért nem a villanyt kapcsoltad fel te eszement, ez akár egy mugli is lehet és lebuksz! De már mindegy volt, mert a pálca rögtön engedelmeskedett a gazdájának, és ott volt a kis fénycsóva a végén. Hogy tényleg miért nem a villanyt kapcsolta fel helyette, nem tudni. Egy mugli biztosan ezt tette volna, de ő varázsló volt és ösztönösen cselekedett. Másrészről akár egy ellenséges mágus is betörthet a házukba, ilyenkor pedig jól jön a pálca.

A fény megvilágította a konyhát és az idegen arcát: nem Draco volt az, hanem a fia. Hát persze! Hiszen Albus mondta is, hogy jönni fog, hát ennyire elfelejtette volna?
- Á, te vagy az... - A hangjából csalódottság tört elő, de igazából örült annak, hogy végül is nem egy ellenség volt, hanem "csak" Scorpius. Harry leeresztette a pálcáját és felkapcsolta a villanyt, kicsit talán bolondot is csinált magából, hogy ennyire paranoiás, de hát mégis csak ilyen idők járnak megint.

- Azt hittem valaki mást látok... - magyarázkodott.
Anonymous

Potter és Malfoy Empty
Vendég
Hétf. Feb. 06, 2023 9:59 am

A gondolataimba merülök, miközben kifelé tekintek az ablakon, de nem érzékelem igazán a valóságot, önmagamban, a múltban járok és talán ezért se tűnik fel, hogy a bejárati ajtó kinyílt és valaki hazatért. Nem számítok egyébként se érkezőre, én csak némi innivalóért és friss levegőért sétáltam le, de ahogy a léptek közelednek némileg megfeszülök, fejem fordul, kék íriszeim pedig nemsokára már az érkezőre vetülnek.
A döbbenet hasonló, hiába vagyok tisztában vele, hogy ki házában vendégeskedem, eddig ügyesen sikerült elkerülnünk egymást, most viszont itt van előttem, teljes életnagyságban, bár úgy néz rám, mint aki szellemet lát. Látom, hogy hátrál, ahogy keze mozdul... talán apámat látja bennem, az egykori Draco Malfoyt, akihez oly kellemetlen emlékek kötik? A varázsige elhangzását követően fény vetül közénk, melynek hála eleinte hunyorgok, de aztán megszólalok, igyekezve kizárni a tényt, hogy maga Harry Potter tartja felém a pálcáját. Cseppet se jó érzés, mégse érzek félelmet. Érdekes lenne, ha bántani merne… Nem kockáztatná meg, bár oka sincs rá. Már ha a saját személyes dolgai nem azok, mert jól tudom, hogy mennyire ellenzi az Albussal való barátságomat.
- Mr. Potter... - mit kéne mondanom? Köszöntenem vagy csak elsétálni? Nem vagyok az a gyáva alkat, mégis bennem rekednek a további szavak, ahogy számára is nehezen jönnek. Tökéletes az időzítés, főleg, hogy kettesben szerintem egyikünk se tervezett maradni a másikkal, most mégis itt vagyunk. Ellépek az ablaktól, a félig üres vagy talán félig teli (?) poharam fogva, majd megjegyzésére csak arcát fürkészem. Kétlem, hogy erre bármi választ várna, mégis engedek az udvarias társalgásnak, akkor is, ha nem hajnali kettőkor van itt az ideje.
- Igen, csak én. Nem tudtam aludni és szomjas voltam. - emelem meg picit jobbom, benne meglöttyen az ital, mint bizonyíték, hogy valóban ittam az imént, ezért vagyok itt, bár talán magától is összerakta. És ha már az apámra célozgat…
- Tudom, hasonlítunk, de úgy sejtem nekem se kimondottan örül. - mert én is egy Malfoy vagyok, aki az Ő házában van, mert a kisebbik fiának én vagyok a legjobb barátja. Ez ellen mégse tehet semmit. Sokáig próbáltak eltiltani minket egymástól, mostanra pedig úgy sejtem belátták, hogy értelmetlen. Bár talán nem Harry látta be, csak Ginny…
- Ön is olyan későn jár haza, mint az apám, meg se kellene lepődnöm, hogy találkozunk. Időnként vele is csak ennyi időre futok össze. - merengek el ezen röviden, majd iszom inkább egy kortyot, miközben a férfire tekintek, alig láthatóan felmérem magamnak immáron a lámpa fényében, személyesen még csak futólag láttuk egymást, amikor például indult a Roxfort Express, mégse lenne megfelelő felé nyújtanom a kezem, talán jobb így, tisztes távolságban néhány szót váltani. Mivel ez az Ő háza, nem kérdezek rá, hogy töltsek-e neki is egy pohár italt, kiszolgálja majd magát, így csak derekammal végül a párkánynak dőlök, majd kivárok, várom, hogy kiderüljön, szeretne-e pár szót váltani velem avagy inkább lépjek le. Az biztos, hogy az eddigi gondolataimból sikerült kizökkentenie.

Harry && Scorpius
Anonymous

Potter és Malfoy Empty
Vendég
Kedd Feb. 07, 2023 8:36 pm
Alapjáraton az éhségérzete miatt amúgy is volt benne ingerültség, nem beszélve a nehéz munkanap utáni fáradtságról, erre ráadásul Scorpius szavai is valamiféle szemrehányásként hangzottak neki (hogy annak szánta, vagy csak Harry volt ennyire érzékeny jó kérdés), ami tovább idegesítette. Mi jogon kéri számon tőle ez a kis Malfoy kölyök, hogy mikor ér haza? Eleve utálta magát emiatt, mert legbelül úgy érezte hogy elhanyagolja a családját, de ha még valaki más még emlékezteti is rá (ráadásul egy idegen), na az felpumpálta az agyát. És valóban, tényleg nem örült annak hogy a házában Draco fiát kell elviselnie, bár eddig sikerült elkerülniük egymást és így úgy is tűnt, mintha nem is lenne itt. Ez volt az első találkozás, és a tény csak most tudatosult benne hogy személyesen is találkoztak.

Harry eltette a pálcáját, szúrós pillantásokat vetett Scorpius felé a megjegyzéseiért és egyelőre szó nélkül a hűtő felé vette az irányt. Válaszként sok mindent mondhatott volna, de a fáradtságtól motivációhiányos állapotában nem volt kedve vitatkozni. Talán bunkóság a részéről, hogy egy üdvözlő gondolatot sem mondott a vendég irányába, de minek legyen álszent és igazából eszébe sem jutott. A hűtőben ott volt egy tányérba előre kikészítve egy francia hagymaleves adag, ami Ginny gondoskodó természetéről tanuskodott (na és olyan finoman senki más nem tudta elkészíteni mint ő), kivette a tányért meg hozzá egy kanalat, leült az asztalhoz és enni kezdett. Meg sem melegítette, jól esett így neki hidegen.

A feszültséget szinte vágni lehetett kettőjük között, a csend pedig csak tovább mélyítette. Eléggé frusztráló volt így étkezni, hogy közben Scorpius társaságát kellett 'élveznie'. Ennek ellenére a leves gyorsan apadt a tányérjából, ahogy kanalazott, és annyira éhes volt már, hogy egy-egy elsietett falat még félre is ment. Köhécselni kezdett, a hagyma aromája pedig az orráig hatolt, a köhögéstől pedig kicsit könnybe lábadtak a szemei. Hogy terelje a figyelmet magáról, úgy döntött inkább megszólal.

- Na és .... - itt jött még egy köhögés, ami nem engedte tovább a mondatot, de megköszörülte a torkát, megtörölte a száját és folytatta - ...mit jót csináltatok ma Albusszal? - igazából arra volt kíváncsi mi 'rosszat' csináltak - persze nem a szó szoros értelmében, de mégis tudni akarta, hogy mivel ütötték el az időt, és hogy esetleg Scorpius nem-e valamilyen rossz útra téríti a fiát.

Potter és Malfoy Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: