“I think of you every night and day, You took my heart, and you took my pride away. I hate myself for loving you. Can't break free from the the things that you do. I wanna walk but I run back to you, That's why I hate myself for loving you.”
Akarom. Akarom őt. Mindig is akartam. Nem ebben az értelemben... nem csak ebben, hanem mindenhogy. Akkor is, amikor seggfej volt, akkor is, amikor épp fel tudtam volna pofozni, mikor dühös voltam rá, mert csak úgy elengedett, amikor bántott... És ugyanúgy, mikor féltettem, aggódtam, próbáltam megérteni, és a szívem szakadt meg érte. Vagy miatta. És ez most mind itt van közöttünk, egyre erősebben, egyre intenzívebben. A csókjainkban, az érintéseinkben keveredik a fájdalmunk, és egyre több és több lesz belőle, de mindet ki akarjuk adni, illetve – a magam részéről mindenképpen - átvenni a másikét. Magamban elzárni. Ezért most a legkevésbé sem bánom, hogy vad, hogy nyers, hogy lassan, fokozatosan minden finomkodást mellőz. Ellenkezőleg. Csak még inkább feltüzel vele. És nem csak a szenvedélyes értelemben. Mintha átvenném a haragját is. Vagy ez a sajátom? Már én sem tudom. De hirtelenjében dühösnek érzem magam... Torkot maróan dühösnek, ujjaim a vállába marnak, ahogy kapaszkodom belé, de közben teljesen átadom magamat annak, amit művel. A fejemet a hajamnál fogva hátra húzza, úgy csókol, a gerincem pedig azzal egyidejűleg ívben megfeszül. Viszonzom a csókját, az abban rejlő szenvedélyt, és teljesen átadom magam neki. Akarom, hogy használjon, hogy kitöltsön rajtam mindent, amit ki akar adni magából, de közben a dühöm csak egyre nő. Iránta. Saját magam iránt. Az egész világ iránt, ami ezt tette velünk. A körmeim a hátába vájnak, végigszántanak rajta lefelé. Fájdalmat akarok okozni. És érezni. Már én sem tudom, melyiket inkább. Aztán egyszer csak elérem azt a pontot, amikor szilánkosra törik körülöttünk az egész világ... és darabjaimra hullok én is...
Erőtlenül borul a fejem a vállára, de valahogy mégis marad még ennyi erő bennem, hogy továbbra is magamhoz szorítsam, öleljem a derekánál fogva. És ahogy a hullám, ami végig sepert rajtam, elcsitul, a szemeim váratlanul megtelnek könnyel. Túl sok az érzés hirtelen. Túl intenzív. Letaglóz. Utálom magam érte, hogy így tör elő belőlem. És még véletlenül sem akarom, hogy lássa, mennyire sebezhetővé váltam egyszeriben. Azt már tényleg nem tudnám elviselni. Ezért nem is emelem fel a fejem a válláról, amíg nem vagyok képes összeszedni magam. És ha elhúzódna, ha megpróbálná a tekintetem keresni, elfordítom a fejem, eltakarom az arcom. Kell pár perc, amíg megküzdök ezzel.
THEN IT’S EASY. BUT THAT’S FALSE. LOVE IS COMPLICATED. IT’S STICKY. IT’S BLISS AND IT’S A MIX OF EMOTIONS. IT’S NOT EASY.
Vendég
Szer. Feb. 01, 2023 3:05 pm
Hollyn & Theo
my mood depends on how good my hair looks
Nem gondolkozik, egy ponton túl kikapcsol az agya és már nem tud azzal foglalkozni, hogy miként kellene ennek megtörténnie, attól a pillanattól csak a jelenben van és egy kicsit zihál ahogyan kihasznál, ahogyan elhasznál és meg sem kéred, hogy viselkedjen máshogy, hogy legyen finomabb vagy figyelmesebb, ez pedig Theo számára egyenlő azzal, hogy te is pontosan ezt akarod és így akarod őt. Bíztatásnak veszi a csókjaid, azt ahogyan törleszkedsz felé, a körmeid a hátában mind csak ösztönzően hat rá míg a saját élvezeteit hajkurássza. És nincsen semmi szépség ebben az egészben, semmi otthonosság vagy kedvesség, csupa kellemetlen dolgot sűrít ebbe az együttlétbe, a haragját és a dühét, a csalódottságát és a magányát. A derekadba markol és a válladba harap miközben elélvez, és észre sem veszi, hogy veled talán nincs rendben minden, hogy nem vagy jól, mert egy ideig csak ő is bámul maga elé, próbálja összeszedni magát, csitítani a légzését, csillapítani a benne hullámzó érzéseket.
Végül elhúzódik tőled és visszaöltözködik, csendben, ráérősen, közben alig pillantva rád. A dühe kissé kifogyott az igaz, de most fogalma sincsen arról hogyan tovább. Megköszörüli a torkát amikor végre rád mer pillantani. - Akarsz... - A hajába túr. - Szóval nem is tudom, vissza akarsz menni? - Mert neki annyira már nincs kedve hozzá. - Vagy, akarod, hogy esetleg elkísérjelek a klubhelyiségetekig? - Biccenti félre a fejét. Régen miért volt ez sokkal könnyebb köztetek, mint most?
“I think of you every night and day, You took my heart, and you took my pride away. I hate myself for loving you. Can't break free from the the things that you do. I wanna walk but I run back to you, That's why I hate myself for loving you.”
Annyi erős, vad, nyers, fájdalmas érzés van abban, amit művelünk, érzelmileg és fizikailag is, és csak gyűlik a végtelenségig, majd egyszer csak tetőzik, és két pillanattal később... Olyan üresnek érzem a lelkemet, mintha megnyílt volna benne egy sötét fekete lyuk, ami egyszerűen elnyelt mindent. Nem maradt semmi. Nem maradt semmi abból a mérhetetlen haragból, az aggódásból, a heves érzésekből, nem maradt semmi, csak a fájdalmas üresség. Emlékeztet ez kicsit arra, ahogy általában otthon érzem magam, Birminghamben, a családommal. Használva. Természetesnek véve. Magányosan. Nem akarom ezt érezni. Theo mellett főleg nem. Pedig én akartam ezt. Csakis magamat hibáztathatom érte. Ahogy általában. De a legszomorúbb az, hogy tudom, tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy újra megtenném érte. Bármikor. Mert ha neki ettől csak egy kicsit is jobb lett, akkor megérte.
Gyorsan felitatom a könnyeimet, amíg ő az öltözködéssel van elfoglalva. Aztán én is visszaveszem a ruháimat, vele ellentétben kapkodva, és igyekszem mielőbb rendbe hozni magamat. Igazából hálás vagyok érte, hogy Theo is csak olyan, mint a legtöbb srác. Nem veszi észre, ha baj van. Nem veszi észre a könnyeimet. Nem is akartam, hogy lássa őket. Ennek most róla kellett szólnia, nem rólam. Nem akarom, hogy azt higgye, megbántam. Nem bántam meg semmit. Megtörlöm még egyszer a kézfejemmel a szemeimet, bár a sminkem mostanra valószínűleg katasztrofálisan nézhet ki, de nem érdekel.
Enyhe érdeklődéssel fordulok Theo felé, amikor megszólal. Homlokom apró ráncba szalad, míg azt várom, mit akar kérdezni. - Hogy mit akarok... ? - Mit is akarok? Fogalmam sincs. Szívesebben mennék vele a Hollóhát helyett a Griffendél hálókörletébe, és maradnék mellette egy ágyban reggelig. De hát ez nyilván nem fog megtörténni. Azt akarom, hogy valami mást... valami többet lássak a tekintetében ennél a... tanácstalanságnál? De arra is feleslegesen várnék. Szóval... azzal is megelégednék, ha kitölthetném ezt a fájdalmas űrt a mellkasomban. Az jó lenne. Valamivel. Bármivel.
- Egy cigit akarok. Meg... egy újabb sört talán - vonok vállat először. Aztán tovább gondolom a dolgot. - Vagy nem is... Azt a csíkot akarom, amiről az előbb azt állítottad, hogy nem merném felszívni... vagy elszívni, vagy akármit is kell vele csinálni. Na szóval... azt akarom - lépek közelebb nagyon is határozottan Theohoz.
THEN IT’S EASY. BUT THAT’S FALSE. LOVE IS COMPLICATED. IT’S STICKY. IT’S BLISS AND IT’S A MIX OF EMOTIONS. IT’S NOT EASY.
Vendég
Szer. Feb. 01, 2023 9:02 pm
Hollyn & Theo
Bekapcsolja az övét és eligazgatja magán a pólóját, pótcselekvéseket keres, hogy, ha lehet ne kelljen rád néznie, mert nem tudja, hogy mit mondhatna, vagy, hogy mit fog látni rajtad, hogy az benne milyen érzéseket és gondolatokat fog kelteni, de nem húzhatja az örökkévalóságig. Nem akar megalázni azzal, hogy ezután rád sem hajlandó nézni. Úgyhogy nagy nehezen rád emeli a pillantását és azt kívánja bárcsak ne tette volna. Bárcsak hagyta volna ezt az egészet, keresett volna más pótcselekvést, engedett volna utadra, vagy csinált volna bármit ahelyett, hogy rád emelte a tekintetét. De megtette és most már nem tudja visszacsinálni, és látja rajtad, hogy nem vagy jól, hogy nagyon nem vagy jól, mert hiába is lepleznéd látja a szemeid fátyolosságát, a szempillaspirálod is árulkodva maszatolódott el.
Sterilen szívja be a levegőt a mellkasába, a szíve körül pedig tátongani kezd egyfajta űr, és a gyomra öklömnyire zsugorodik a gondolattól, hogy te egész végig sírtál amíg ti--- Nagyot nyel, zavarban érzi magát, kellemetlenül és most először érzi azt, hogy szemét volt veled, hogy egy igazi seggfej, hogy te nála sokkal jobbat érdemelnél. Minek vagy egyáltalán itt, ha ilyen érzéseket vált ki belőled? Minek vagy itt, minek hagytad, hogy azt tegye veled amit, ha ez téged csak elszomorított?
Idegesen túrja át a haját, a szemét le sem tudja venni rólad, a lába dühös, feszült tempóban kezd el járni, a száját rágja ahogyan téged néz. - Baszki Hollyn. - Sóhajt fel és a hajába markol. - Te komolyan sírtál? - És úgy érzi, mintha pofon végtad volna, mintha most belerúgnál megint, mintha semmibe sem néznéd. Megrázza a fejét. És a fejedhez akarja vágni, hogy nem vagy normális, de helyette csak még inkább elkomorodik. Soha többé nem akar hozzád érni, ha ilyen érzéseket generál benned. - Mert ettől csak még szarabbul érzem magam. - Világít is rá, hogy habár azt ígérted neki, hogy felejthet, most másfajta gondok gyötrik, amikről fogalma sincsen: egyedül érzi magát, nagyon és szüksége lenne valakire, akitől tanácsot kérhet, az anyjára mondjuk, akit beavathatna és aki segíthetne neki ezen az úton, de ahogyan neked is ez az ösztönös reakciód tőle, úgy az anyjától sem vár semmi többet a csalódottságon kívül.
Kong benne a magány. Egy másodpercre le is kell hunynia a szemét, szédül tőle, és fáj a mellkasa tőled, hányingere lesz attól amit tett, hogy olyasmit csinált - Theo szerint legalábbis - amit te nem akartál. Hazudtál neki, erre a következtetésre jut, hazudtál amikor azt mondtad, hogy akarod, amikor azt ígérted, hogy enyhítesz a fájdalmán, mert sem ez utóbbi nem sikerült, sem az előbbit nem bizonyítod. Undorodik magától, ettől a helytől, kicsit talán tőled is. - Hagyjuk ezt. - Eltávolítja magát a teremtől, a közeledből, a kastélyból: józanabb, mint valaha volt. - Nem fogom hagyni, hogy kokainozz, amikor ilyen állapotban vagy. - Rázza meg a fejét. - Te amúgy sem vagy ilyen lány Hollyn. - Mosolyodik el gúnyosan. - Sajnálom, hogy bevertem a barátod képét. - Kezd hátrálni tőled az ajtó felé. - Mindkettőnknek jobb estéje lett volna, ha ez nem történik meg. - Teszi hozzá egészen halkan, őszinte szomorúsággal és az ajtóhoz lép. Muszáj mennie, elmenekülnie tőled, a fájdalomtól amit neked okozott és ami most őt próbálja legyűrni.
- Mi van? Dehogy, én nem... - Kábé két másodpercig próbálom tagadni, miközben a kézfejemmel még egyet törlök a szememen, de azonnal tudom, hogy értelmetlen, ahogy az arcára pillanatok. Nem tudom, hogyan nézhetek ki kívülről, de valószínűleg nem csak az elbaszódott sminkem az árulkodó, hanem talán a tekintetem is, és Theo arckifejezéséből ítélve csak még jobban elcsesznék mindent, ha ahelyett, hogy megpróbálnám megértetni vele az okát, tovább tagadok. A rohadt életbe, éppen ezt akartam elkerülni. Ezért nem akartam, hogy lássa. És tuti félreérti az egészet, és... Miért nem húzhattunk csak úgy vissza abba a zsúfolt, füstös terembe iszogatni? Miért kell hirtelen annyira józannak lennie, észrevennie, érdekelnie, hogy mi van velem?
- Figyelj, ez nem az... nem azért mert... - De nem is hagy szóhoz jutni, csak mondja a magáét, anélkül, hogy meghallgatna, közben meg folyamatosan hátrál. És a tekintete! Ahogy rám néz. Mintha undorodna tőlem. Magától. Attól, amit tettünk. A gyomrom is felfordul a hirtelen rám törő érzésektől. A pillantásától. Hogy merészel így nézni rám, azok után, hogy...?? És még képes a szememre hányni, hogy most csak még szarabbul érzi magát? Hát bassza meg!
- Baszd meg, Theo! Baszd meg! Ne merészelj így itt hagyni, a kurva életbe! Ne merészelj kilépni azon az ajtón, mielőtt elmondanám, amit akarok! Megértetted? - lépek utána, és a pólójánál fogva rántom vissza, és a mellkasára ütök. Jobb estéje lett volna, ha ez meg sem történik?! Rohadt élet! - Én is akartam, oké? Akartam! És élveztem minden kibaszott pillanatát. Felfogtad? És lehet, hogy sírtam, de nem ezért, oké?! Nem amiatt, amire te gondolsz. Csak megvisel érzelmileg, hogy... minden. Az elmúlt hónapok. Az egész kibaszott év! Nem csak neked vannak problémáid, oké?! Nem csak a te családod egy rakás szar. Nem csak a te apád egy barom, aki valószínűleg azt kívánja, hogy bár meg sem születtél volna. Nem csak te voltál ott Roxmortsban, és... Baszd meg! Nem csak te vagy dühös, és magányos, és tehetetlen, és utálod az egész kurva életet! Nekem is szükségem volt rád, és közben adni akartam neked valamit, de te ezt is kifordítod, eltorzídot, és csak... BASZD MEG! - lökök rajta még egyet, teljes erőből. - És tudod mit? Ha már nem vagy hajlandó adni valami szart, akkor kurvára húzz az utamból, mielőtt én verem be a képed, majd szerzek magamnak! - Nehogy már ő mondja meg nekem, hogy milyen lány vagyok! És mi az, hogy NEM HAGYJA, hogy kokainozzak. Nem az apám. De még csak nem is a pasim.
Vendég
Csüt. Feb. 02, 2023 11:50 pm
Hollyn & Theo
Egy olyan ugyan már pillantással néz rád: ne nézd már hülyének. Ismer már annyira, hogy tudja milyen, ha sírsz, hogy hogyan csillog és vörösödik a szemed tőle, hogy elmélyül a légzésed amikor úgy próbálsz tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. De nyilván semmi sincs rendben, rohadtul nincs rendben, hogy szex közben sírsz, mert hiába bántott, eddig sosem merészkedne. Ennyire sosem akarna aljas lenni veled. Mert persze ez egy nagyon önző alkalom volt a részéről, de ha tudta volna, hogy ez ilyen hatással lesz rád, akkor sosem megy bele. Akkor sosem akarta volna, hogy megtörténjen.
Megrázza a fejét. Nem hisz neked és nem akar erről hallani, szarul érzi magát ettől az egésztől, egy igazi pöcsnek aki kihasználta az érzéseid, elvette amit szeretett volna és hagyta, hogy te közben rosszul érezd magad. Tátong benne az üresség ettől a gondolattól, összerántja a mellkasát és a gyomrát és rázza tőle a hideg: az az első gondolata, hogy le kell fürdenie, le kell mosnia magáról ennek az egésznek a mocskát és itt is akar hagyni, úgy hátrál tőled, mintha tűz lennél ami égethetné, és ha nem lépnél utána, akkor elmenekülne. De utána lépsz és nem csak utána lépsz, egyenesen elkapod és egy nagyot kell nyelnie, a szemei kitágulnak ahogyan téged néz és egy kurva szót sem mer mondani. És érti amit mondasz, de a fejében akkor az kong, hogy te sírtál, és hát nyilván nem azért, mert kurva jó orgazmusod volt hanem mert szar éved volt és a te apád is egy faszfej és attól, hogy ezt mondod még nem lesz jobb.
- Hé. - Szól rád a felénél, közbe akarna szólni, de te csak mondod és mondod és mondod és Theo meg nem tudja befogadni ezt a sok információt, mert ő csak magával foglalkozott és a saját terhei sokkal nehezebbnek bizonyultak annál, hogy a te gondjaid is a vállán cipelje.
Hagyja, hogy lökj rajta, hátrál tőle és csak akkor kapja el a kezed amikor azt mondod, hogy bevered a képét. - Hollyn. - Kicsit erősebben nyomja meg a neved, hogy befogd egy pillanatra és annyi mindent szeretne mondani neked, éppen csak nem tudja, hogy hogyan tegye meg. - Sajnálom. - Mondja végül. - Sajnálom, hogy szar éved van, hogy a családod meg az apád gyűlöl, de mégis hogy a picsába akartad, hogy melletted legyek amikor te löktél el ? - Elengedi a csuklód mielőtt túlságosan rászorítana dühében. - Ott hagytál a szarban és aztán felhánytorgatod nekem, hogy félreértelmezem a könnyeid és a fejemhez vágod ezt a sok mindent de sosem hagytad, hogy segítsek, szóval ne mondd nekem azt, hogy én forgatom ki a dolgokat. Rázza meg a fejét, nagyon haragszik rád, leginkább azért mert nem ért, nem érti sem ezt a helyzetet, sem azt ott, ami régen történt kettőtök között, elvégre akárhonnan is nézi, te indítottad meg a lejtpn, nem?
- Szívni akarsz? - Mégis csak a csuklódért nyúl megint és húz a legközelebbi asztalhoz, lekap egy könyvet a közeli polcról és odacsapja. Dühös, nagyon-nagyon dühös, és ettől kicsit sem gondolkozik józanon. - Akkor tessék. - A zsebéből előránt egy zacskóval teli port és a felét a könyv kemény fedelére szórja: minden mozdulata dühös és darabos. - És egyszer ilyen vagy, egyszer meg olyan, anyáskodsz aztán meg lesmárolsz, azt mondod, hogy akarod, de utána meg sírsz, és aztán azt hazudod, hogy nem, de közben meg nyilván igen és aztán nekem esel és azt mondod, hogy hirtelen drogozni akarsz amikor negyed órája meg azt mondtad, hogy nem szeretnél semmi ilyesmit. - Egy kárytalappal négy csíkot egyenget el, egy bankjeggyel szívó csövet képez. - És kurvára összezavarsz. - Nyújtja feléd a bankjegyet. - Kettő a tiéd. - Biccent és kivár, fogadjunk azt se tudod, hogyan kell csinálni.
Sajnálod, a francokat! Semmit nem sajnálsz. Csak ez kattog a fejemben, alig hallom, amit mond. Nyilvánvaló, hogy még mindig dühös vagyok, nagyon. És jól tudom, hogy nem igazán gondolja komolyan, mert semmit nem sajnál, saját magán kívül. Egész félévben azt tesz, amit akar. Amit csak akar. Bárkin átgázol. Bárkit a földbe tapos, acélbetétes kurva bakanccsal, ha úgy tartja kedve. Nem számít, kit kedvel és kit nem. Kedvel még egyáltalán valakit? Látja még egyáltalán maga körül az embereket? Felfogja, hogy másoknak is vannak érzései, nem csak neki? Vagy nem számít, csak az, hogy kitöltse a saját fájdalmát, haragját, és basszák meg a következmények.
- ”Sosem hagytad, hogy segítsek.” Miért is olyan ismerős ez nekem vajon? - mélázok félhangosan a szemeimet forgatva, miközben őt hallgatom. - Éppen te beszélsz nekem arról, hogy a fejedhez vágok dolgokat, és nem hagyom, hogy segíts... Szép! - nevetek gúnyosan, idegből. De a nevetésem gyorsan elhal, mert elkapja a karomat, és ránt magával. Felszisszeszenek, és a nyelvem hegyén van, hogy szóljak, hogy ez most tényleg fáj, de addigra már el is enged. Csípőre tett kézzel figyelem, amit művel, és annyi mindent akarok neki mondani, szeretnék válaszolni a vádjaira, de egyrészt nehezen jutok mellette szóhoz, másrészt egyébként is olyan dolgokat kellene akkor elmondanom, amire még nem állok készen. Nem beszélve arról, hogy ehhez minimum le kéne higgadnom, ami mellette most nem éppen egyszerű.
- Ühüm, mesélj még... Mondd el, kérlek, milyen az, amikor nem tudsz kiigazodni a másikon, mert elképzelésem sincs, milyen lehet – meresztem rá a szemeimet ismét gúnyos éllel a hangomban. - Olyasmi lehet, mint mikor azt mondod, hogy tartsam magam távol tőled, lépjek tovább, aztán odarongyolsz, hogy táncoljak veled. Majd péppé vered azt, akit a barátomnak hiszel. Olyasmi lehet, mint mikor megcsókolsz, aztán egész kibaszott nyáron nem keresel, és nem is lehet elérni, mert Németországban, meg ki tudja hol a faszban vagy, és eszedbe sem jutok. És aztán seggfej náciként térsz vissza a suliba, aki állítólag épp nagyon utálja a “fajtámat” - mondom én is a magamét, miközben szinte kikapom a kezéből a felém nyújtott összetekert bankjegyet. De aztán azért már kisebb lendülettel és lelkesedéssel lépek közelebb a könyvhöz. És csak állok, nézek magam elé. Meg akarom tenni. Meg akarom... Meg fogom tenni. Mindjárt.
- Én nem löktelek el magamtól... - Nem nézek fel rá, amikor immár jóval higgadtabban és halkabban beszélni kezdek, inkább mintha a szépen elrendezett kokóhoz beszélnék az asztalon. - Sajnálom, ha így érezted. Nem ez volt a szándékom, csak... Kellett egy kis idő, hogy feldolgozzam azt, ami a téli szünetben otthon történt. A tényt, hogy... - ökölbe szorulnak a kezeim... Ellépek Theo és a drog közeléből. Kell egy kis távolság. Kell... levegő. Mély levegő. És még egy. - Hogy a nagyapám egy pedofil, beteg fasz – halkabban mondom ki, mint a korábbiakat, és megint úgy érzem, felfordul a gyomrom. Egyik kezemet a hasamra szorítom. Hátammal egy asztalnak támaszkodom, és az egyik lábam idegesen kezd járni. Francba az egésszel! Visszasietek, és a bankjeggyel a kezemben a kokain fölé hajolok.
Vendég
Pént. Feb. 03, 2023 11:53 am
Hollyn & Theo
Küld feléd egy megsemmisítő pillantást és aztán el is fintorodik hozzá, mert tudod ezt is olyan anyáskodó, testvéri gesztusnak veszi, azt, hogy éppen tükröt mutatsz neki és így próbálsz rávilágítani arra, hogy milyen is Theo veled. persze nem feltétlenül hiszi azt, hogy mindet tudatosan jött belőled, az is lehet, hogy ez csak egy olyan ösztönös reakció felőled, mint amilyen ösztönös volt felőle, hogy ellökjön, bezárkózzon és megváltozzon, mert akár hiszed, akár nem, nem direkt lett ilyen. Nem akart ilyen lenni és ez a baj veled, hogy ezt nem látod, sosem láttad igazán.
Úgyhogy odarángat magával az asztalhoz és olyan dühösen osztja el a csíkokat amilyen dühösen csak meg tudja csinálni - közben persze ügyel, hogy ne nagyon maradjon hátra egyetlen szem sem belőle - és próbál nagyon arra koncentrálni amit csinál és nem arra figyelni amit mondasz, de nehéz dolga van. Hangos vagy és dühös és a szavak visszhangot vernek benne. Annyira nem érted. - Annyira nem értesz. - Mondja ki sokkal higgadtabban, mint te. - Azt hiszed, hogy én akartam ezt, hogy én szerettem volna ilyen lenni? Hogy jó érzés volt egyedül megküzdeni a szarjaimmal? - Csattan fel megint. - Szerettelek, kurvára szerelmes voltam beléd és te csak úgy, egyik napról a másikra ott hagytál a szarban. - Nem is gondolkozik azon, hogy mit mond, pedig ezt a vallomást sosem akarta megosztani veled. - És aztán csodálkozol azon, hogy új barátaim lettek. Mégis mi a faszt kellett volna csinálnom Hollyn? Várni rád ölbe tett kézzel, hogy mikor akarsz megint valamit? - Dühösen az asztalra csap a könyv mellett, és a tökéletesre húzott csíkjai kissé szétcsúsznak.
Aztán sóhajt egy nagyot és megrázza a fejét, próbál nagyon lehiggadni, úgyhogy a könyv fölé hajol megint, hogy visszaigazgassa a kis sorokat. Nem kellene itt lennie és nem kellene veled lefolytatni ezt a beszélgetést, mert a veszekedéseiteknek sem eleje sem vége nincsen, egy örök és kiapadhatatlan forrás az egész ami mindkettőtöket tönkre tesz, és Theo próbálja lehiggasztani magát, tényleg nagyon igyekszik nem még dühösebbé válni, de egyáltalán nem értitek egymást és ez őt nagyon feszélyezi. - Mi? - Ráncolja össze a szemöldökét. - Mi az, hogy pedofil? - Kérdezi meg kétkedve és a gyomra összerándul attól, hogy milyen válaszaid lehetnek. - Fogd be az egyik orrod, aztán ha felszívtad csípd össze, nézz föl és várj egy kicsit. - Ad egy-két tanácsot, kissé sürgetve, mert neki is nagy szüksége van már arra a két csíkra.
- Aha, nem értelek... oké... - hagyom rá. Persze, hogy nem értem, mert esélyt sem ad arra, hogy megértsem. De közben meg elvárja tőlem. Egyébként meg ő sem ért engem, ez világos, mint a nap. Miért... miért kell ennek az egésznek ennyire bonyolultnak lennie közöttünk? Miért nem lehet olyan, mint tavaly volt? Vagy már akkor is így voltunk, csak nem vettem észre? És míg nekem a múlton jár az eszem, azon, hogy milyen jól megvoltunk - vagy nem voltunk - úgy egy éve, ő egyszerűen idelöki nekem, hogy szeretett. Hogy szerelmes volt belém. Szerelmes VOLT. Múlt időben. Már nem. A szívem nagyot dobban a szavaira, aztán a következő pillanatban a gyomrom összezsugorodik. Egyszerre lesz kicsi és nehéz. - Szerettél... - suttogom magam elé, míg ő folytatja a magáét, és legszívesebben megint sírva fakadnék. Számomra ez nem múlt idő. Sosem mondtam ki, még magamban sem, de... szeretem. Istenem. Annyira bele vagyok esve, hogy valószínűleg bele fogok pusztulni. Főleg mert újra és újra és újra összetöri a szívem, és még csak észre sem veszi.
- Folyton a fejemhez vágod, hogy “ott hagytalak”. Engem okolsz azért, hogy szétmentünk. Miközben te sem küzdöttél egyetlen percet sem értünk. Nekem időre volt szükségem, te pedig csak úgy elengedtél. Pedig talán, ha csak a kisujjad mozdítottad volna értem, talán minden máshogy alakul. De gondolom egyszerűbb engem hibáztatni, és haragudni rám valamiért, ami ugyanúgy a te hibád is volt, mint szembe nézni azzal, hogy te sem voltál tökéletes ebben a történetben - tárom szét a karomat, miközben megint nyelem vissza a könnyeimet. Annyira elegem van a sírásból, és abból, hogy ilyen helyzetbe hoz állandóan. - Azt várod tőlem, hogy egyszerűen elfogadjam azt, aki lettél, mert nem tehetsz róla, mert te így dolgozod fel a dolgokat, és mindenki kurvára értse meg, hogy egy bunkó seggfej lettél és kész. De az meg sem fordul a fejedben, hogy tavaly télen én is épp átmentem valamin, amiről nem tehettem, és nekem meg egyszerűen csak időre lett volna szükségem. Pedig én még csak nem is rúgtam beléd újra és újra. Nem törtem be senki képét, nem szórtam átkokat, amerre jártam. CSAK EGY KIS IDŐ KELLETT. És talán az, hogy valaki szavak, magyarázat nélkül is ott álljon mellettem, ne hagyjon magamra. De ez túl nagy kérés volt, nyilvánvalóan. - És ebben a pillanatban jövök rá, hogy ő is épp ezt kérte tőlem ma. Hogy ne faggassam. Hogy ne anyáskodjak fellette. Csak úgy legyek mellette. Frusztráltan túrok a hajamba. Miért kell ennyire elcseszettnek lennünk? Kívülről nézve, lefogadom, szép kis páros lehetünk. Szinte komikus. Tragikomikus.
- Most el kéne magyaráznom, hogy mit jelent a szó? - De komolyan, milyen kérdés ez? Nem akarok belemenni a részletekbe amúgy sem. Az most tényleg túl sok volna. Inkább bólintok az utasításaira, aztán megteszem, amit mond. Felszívom a csíkot. Egy részem retteg közben, a szívem a torkomban dobog, mert először csinálok ilyet, de megteszem. Aztán a másik csíkkal is. És odaadom neki a bankjegyet.
Vendég
Vas. Feb. 05, 2023 11:05 pm
Hollyn & Theo
Megrázza a fejét, mert már nem számít, hogy mit érzett akkor, nem számít, hogy mi volt vagy mi nem volt köztetek, mert az ami akkor történt már elmúlt. Azóta közétek ékelődött legalább egy fél év és Theo nagyon magváltozott: nem tudná megígérni neked, hogy valaha képes lesz-e az a fiú lenni, aki akkor volt. Azt sem tudná megígérni, hogy valaha képes lesz-e legalább annak a közelébe kerülni, hogy szeretne-e egyáltalán hasonlítani arra a srácra aki akkor volt. Olyan régen történt már mindaz, hogy már szinte nem is emlékszik milyen volt akkor. Bezzeg te, te mindenre emlékszel az akkori énjével kapcsolatban, nyilván ezért sem vagy rest folyton felemlegeteni, hogy milyen más volt akkor.
- Miért mit kellett volna csinálnom Hollyn? - Pillant fel rád dühösen. - Rád akaszkodni? Rád erőltetni magamat amikor nyilvánvalóan semmi kedved nem volt akkor hozzám? - Fintorodik el dühösen és megforgatja a szemét. - Könyörögni, hogy mondd el mi bajod volt? - Mély levegőt vesz mielőtt sokkal nyugodtabban és csendesebben folytatná. - Egyébként. - És a pillantása a tied keresi, őszinte, mély sóhaj hagyja el a mellkasát. - El akartam mondani, csak nem volt igazán merszem, főleg nem azok után, hogy egyik napról a másikra csak úgy eltávolodtunk. - Nem is érti, hogy miért osztja meg ezt veled, hogy miért nem fogja be végre, amikor láthatóan téged egyetlen indoka sem érdekel.
- Megfájdul a fejem. - Tőled, de ezt csak gondolatban teszi hozzá. - ÉN adtam NEKED időt. Nem nyomultam, nem baszogattalak és semmiképpen sem akartalak megváltoztatni téged Hollyn. Nem veszed észre, hogy nem én vagyok aki arra a személyre vágyik, aki a múltban volt? Nem veszed észre, hogy neked nem tetszik az amit látsz, hogy nem én akarom, hogy megváltozz? - És biztosan elbaszta ő is, ezt sosem tagadná, de ő egyszer sem kérte - a mostot leszámítva, de most is inkább csak heccelt - hogy legyél valaki olyan, aki nem voltál. - Mi mást szeretnél még tőlem? Komolyan kérdezem Hollyn, mi mást szeretnél? - Szűri a fogai között, mert egyszerre dühös az elhangzottak és az el nem hangzott dolgok miatt.
A gyomra görcsösen rándul össze attól, hogy mit is jelentenek a szavaid pontosan és fogalma sincsen, hogy mit kellene csinálnia, vagy mit mondhatna erre az egészre, nem érti, hogy minek mondod el most, amikor eddig titkoltad, hogy miért nem bíztál benne soha annyira, hogy megoszd vele ezt a nehéz terhet, hogy miért nem érezted akkor azt, amit ő érzett, hogy miért nem szeretted.
Nézi ahogyan felszívod a csíkokat és egy szót sem szól, csak teker magának egy másik szívó pálcát, és amikor végeztél a saját adagoddal rutinosan hajol ő is a könyv felé és szívja föl előbb az egyik, majd a másik sort. Az orra rögtön zsibbadni kezd, bár neki ez nem az első köre, a pupillái lassú ütemben tágulnak ahogyan szomorúan bámul téged. - Miért nem mondtad el? - Kérdez rá halkan erre, azt, hogy mi történt nem igen fogja megkérdezni amíg magadtól nem kezdesz beszélni, nem akar régi sebeket feltépni.
- Nem tudom. Nem tudom, oké? Nem tudom... - A végét már lemondóan teszem hozzá. Ha tudnám, ha tudtam volna, mire van szükségem akkoriban, talán mondtam volna amúgy is. De ha a tavaly télre gondolok... valójában még most sem tudom, mit kezdjek a helyzettel.
Találkozik a pillantásunk, és a tekintetében ülő őszinteségtől, illetve a szavaitól hirtelen nagyon nehéznek érzem a szívem. - Örültem volna, ha elmondod. Sokat... sokat jelentett volna... - Ám hogy jelenleg ez pontosan mit is jelent, azt megint csak nem tudom. Gondolom nem sokat, hisz múlt időben beszél. Vajon tényleg ennyire elszúrtam volna, hogy elmúltak az érzései? Vagy azért nem tud már úgy nézni rám, amit a véremről gondol? Mindegy is, a lényeg, hogy nem vagyok elég jó neki. Nem tudtuk megoldani tavaly. Nem tudjuk megoldani most sem. Nem tudjuk azt adni egymásnak, amire a másiknak szüksége volna.
Élesen pillantok fel rá, ahogy a szavaival kiránt a gondolataim közül, de nem azért, mert megint idegesebben beszél, nem a hangjából kiérződő frusztráltság miatt, hanem mert... Úgy érzem, van valami a mondandójában, amit ugyan nem mond ki nyíltan, de szeretne a tudtomra hozni, én pedig próbálnám... nagyon szeretném megérteni. Rám akarja kivetíteni a dolgot, de ez igazából róla szól, nem igaz? Talán nem csak én érzem úgy, hogy nem vagyok elég jó neki?
- Én ilyet nem mondtam... hogy arra vágynék, aki a múltban voltál. Nem akarlak megváltoztatni. Én csupán... féltelek. Félek, hogy elpusztítod magadat, az életedet, a jövődet, a kapcsolataidat... És lehet, hogy bizonyos értelemben hiányzik az, amilyen tavaly voltál, de... ez nem jelenti azt, hogy... Nem várom, hogy olyan legyél. Én sem vagyok már az, aki akkor voltam – vonom meg a vállam. Szerintem ez normális. Vagyis normális is lehetne, mert traumák nélkül is változnánk, ez az élet rendje. Az más kérdés, hogy nálunk ez máshogy alakult.
- Én téged akarlak, Teddy, most is. Akkor is, ha ilyen önpusztító vagy. - Ingatom a fejemet. - Függetlenül attól, hogy kivé váltál... Hogy az utóbbi időben hogyan bántál velem... Én mégis itt vagyok. Itt akarok lenni, veled. Hát nem látod? - nyúlok a keze után. - Lehet, hogy én is önpusztító vagyok – vonok vállat. Aztán elengedem a kezét, és a hajamba túrok. Ijesztő ennyire kitárulkozni neki. Ijesztő a tudtára hozni, hogy mennyire oda vagyok érte, még mindig, mindazok ellenére, amik történtek. De ha ismét ellökne, ha ismét belém rúgna, nem biztos, hogy képes lennék erre újra. Közeledni felé. Túllépni a történteken. Kitárni neki a szívem. Nekem is megvannak a határaim, és ez a helyzet, Ő, már így is nagyon feszegetik azokat.
Akármilyen félelmetes is rászánni magam, és felszívni a kokaint a könyvről, egyszerűen kell valami, ami segít levezetni ezt a sok felgyülemlett érzést. Ezért mire fölé hajolok, már egyáltalán nem habozom, csak megteszem. Aztán amíg Theo követi a példámat, én a legközelebbi falhoz sétálok, és hátamat neki vetve leülök a földre. Azt hiszem, kimerültem. Ez az este nagyon kimerítő. Bár mire egy mélyet sóhajtva hátra támasztom a fejemet, már érzem is a drog jótékony hatását, ahogy a még ismeretlen, de igencsak kellemes, eufórikus érzés lassan elkezd elterjedni bennem. Theo kérdése és a felém vetett szomorú pillantás azonban ezt azonnal tompítja egy kicsit. Tényleg muszáj most erről beszélnünk?
- Ez... bonyolult. Leginkább mert nem csak engem érint, és... Nem is én vagyok a lényeg. Velem nem tett semmi olyat, amivel ne tudnék megbirkózni... De... kicseszettül tehetetlennek érzem magam, mert féltem a testvéreimet, és nem tudom, kivel beszélhetnék. Mit tehetnék? Nincs semmi bizonyítékom, nagyrészt csak a megérzéseim, és... A családom pedig engem amúgy sem vesz komolyan. Ha a szüleim elé állnék azzal, ami történt, amit a nagyapám művelt... Kétlem, hogy hinnének nekem, és csak... Rosszul sülne el a számomra a dolog, tudom jól. Szóval... Azt sem tudom, neked miért mondtam most ezt el. - Uhh! Fejemet a térdemre hajtom. Nem akarok most erre gondolni. Szeretnék inkább arra a bizsergető érzésre koncentrálni, ami épp szétterjed a testemben. Az sokkal kellemesebb, örömtelibb. Csak élvezni akarom.
Vendég
Szomb. Feb. 11, 2023 11:33 am
Hollyn & Theo
Megint megrázza a fejét - úgy tűnik, hogy mostanában nem igen tud mást tenni, hogy ez az este is csak a fejrázásról és a tagadásról fog szólni - és elkapja a pillantását a tiedről. - Hát, most már lényegtelen. - Préseli össze az ajkait. - Nem változtat semmin. - Nem tesz dolgokat meg nem történté és nem változtatja meg sem őt, sem pedig téged. Most már tudod, hogy mit érzett, de itt, ebben a pillanatban a vallomásának nincs is igazán jelentősége. Az ott és akkor tudott volna igazi változást hozni.
- Nem mondtad, de gondoltad. - Keserűen mosolyodik el. - Kedves tőled Hollyn, hogy féltesz, tényleg az, de komolyan gondolod egyáltalán amit mondasz? Komolyan azt gondolod, hogy nem számít neked vagy ezt most csak azért mondod, mert ezt kell mondanod? - Ráncolja össze a szemöldökét, szeretné megérteni, hogy mire gondolsz pontosan, hogy kettőtök között ez az egész mit jelent igazából. - Engem nem zavar az aki lettél...- De nem kell kimondania, hogy téged minden bizonnyal annál is inkább: Theo nem jó irányba változott, sötétebb lett, komorabb és elviselhetetlenebb. Új barátai lettek, új dolgok iránt érdeklődik és akárhonnan is nézi, neked ezt eddig nem sikerült megértened, mégis hogyan tudnád elfogadni? Hogyan tudnád elviselni így? Nem kedveled ezt az új Theot, miért hazudod azt, hogy el tudod viselni? Miért hitegeted hiú ábrándokkal?
A lénye egy része elkezd hinni ebben az egészben, felpillant rád amikor a nevét mondod, és a szádból a becézés kedvesnek hat, visszarepíti abba az időszakba amikor még számított valakinek, amikor még ért valamennyit, amikor még tartozott valakihez: ehhez a világhoz és hozzád. - Akkor fogadj el így Hollyn. - És egy kicsit rászorít a kezedre, mert ha őt akarod, ha igazán elveted ennek a gondolatnak a csíráját, akkor nem próbálhatod meg őt kigyomlálni ebből a földből. - Lehetnénk így is egymással. - Teszi hozzá csendesen és a kótyagos, tág pupillái egy másodpercre teljesen józanná és őszintévé változnak: ő szeretné ha így lenne, és habár a tudata legmélyén tudja, hogy ez így nem működhet, azért mégis csak reménykedik.
Sóhajt egy nagyot amíg azt nézi, hogy mit csinálsz: örülnie kellene, hogy arra az útra lépsz amin ő is halad, de mégis egy leheletnyit keserűnek érzi magát - tombol benne a harag amiatt amit mondani tudsz és mondani fogsz, a tehetetlenség és az önutálat, amiért nem vette észre, amiért soha, egyszer sem kérdezett rá, hogy mi változott meg benne. Annyira sajnálta önmagát amiért egyszer csak elhagytad, annyira lekötötte minden figyelmét a magány és a gyász, hogy közben elfelejtkezett a te gondjaidról. Így hát sietve szívja fel a két csíkot, hogy aztán egy hosszú pillanatig nézze ahogyan ott ülsz és a bensőjében a gyomra öklömnyire szűkül amíg beszélsz, a száját rágja belülről: nem tudja, hogy mit kellene mondania. Volt idő, amikor tudott volna vigasztalni vagy nyugtatni, de mostanra annyira eltorzult az aki lett, hogy fogalma sincs mivel tehetné ezt neked jobbá. Nem tudja, hogy megkérdezheti-e, hogy nyúlt-e hozzád úgy a nagyapád - és eleve undorodik a gondolattól, hogy mi van ha igen - nem tudja mit mondhatna, hogy mivel próbálhatna csitítani. Ehhez túlságosan gyereknek érzi magát: hirtelen nevetségesnek tűnik az, hogy az apja gyűlöli. Az mi ehhez képest? - Örülök, hogy elmondtad. - Lép oda melléd csendesen, hogy a falnak vetett háttal melléd csúszhasson a földre. - És ha akarod, akkor kitalálhatjuk együtt, hogy mi legyen. -Nyújtja feléd a bal tenyerét, hogyha úgy gondolod, akkor megfoghasd. - Nem akarom, hogy azt hidd, hogy többé nem érdekelsz. - Fordítja feléd az arcát. - Érdekelsz Hollyn. Mindig is érdekeltél. -
- Gondoltam? Valóban? Született legilimentor vagy, és eddig ezt nem is mondtad? - vonom fel a szemöldököm. Próbálok nem ellenséges és nem gúnyos lenni, de most komolyan... Már azt is ő akarja nekem megmondani, hogy mit gondolok? Lehet nem ártana amúgy, mert igazából többnyire még én magam sem tudom. - Ki szerint kellene ezt mondanom? - tárom szét a karomat várakozóan, értetlenséggel. - Nem mondok semmit csak azért, mert kell. Komolyan, Theo, ennyire ismerhetnél már - sóhajtok végül. Miért ennyire hihetetlenül nehéz felfognia, elhinnie, hogy fontos nekem, hogy féltem, hogy számít nekem, hogy mi van vele? Mi kell ahhoz, hogy ezt tényleg megértessem vele? Mert én már nem tudom, mi mást tehetnék még. És nem is igazán tudok kiigazodni rajta.
- Ezt komolyan gondolod? - kerekednek el a szemeim, ahogy rá pillantok. És én komolyan gondolom? Tudnék vele lenni így? Őszintén, tényleg fogalmam sincs, hogyan viselném, hogyan kezelném a helyzeteket, amikor a rosszabbik énje kerekedik felül, amikor épp másokon vagy épp rajtam tölti ki a haragját, a fájdalmát, vagy magát pusztítja... Hogy meg tudnék-e ezzel birkózni. De... fájdalmasabb a gondolat, hogy meg sem próbálom, ha már egyszer újra esélyt adna kettőnknek. Mert én tényleg vele akarok lenni, mindezek ellenére. Hinni akarok benne, hogy idővel kitalálnánk, hogyan is működhetne ez. Ugyanakkor, amitől tényleg félek, az az, hogy ő az, aki ezt nem gondolta igazán végig most, aki ezt nem gondolja teljesen komolyan. Aki nem tudna elfogadni. - Mert én igen, én ezt szeretném, de... Mit szólnának az új barátaid ahhoz, hogy együtt vagy egy félvérrel? Velem? - harapom be az alsó ajkam, és a gyomrom összeszűkül a gondolattól, hogy ez a kérdés mi mindent is jelent. Mert az én családom nagyon messze áll attól a nemesi társadalmi csoporttól, amiből ő és az új, elitista haverjai származnak. Anyám mugli születésű, apám pedig roma felmenőktől származik, és nagyon-nagyon más világban élünk, mint ők. Talán Theo igazán el sem tudja képzelni, hogy mennyire. És lehet, hogy ez tavaly még egy percig sem aggasztott volna, nem hittem, hogy hátrány volna, de most... Theo azon aggódik, hogy nem tudom elfogadni őt, azt, aki lett, és közben nem is látja, hogy az én félelmem meg az, hogy akivé vált, már többé nem képes elfogadni azt, aki én vagyok.
És akkor még szót sem ejtettünk arról, hogy a családom egyes tagjai milyen mélyen elcseszettek. Nem is szívesen beszélek erről, de valahogy mégis kibukik belőlem a dolog. Egy részem azt kívánja, bárcsak visszaszívhatnám. Nem akarom, hogy emiatt megint egy kicsit máshogy nézzen rám. És csak akkor lélegzem fel kicsit, mikor Theo mellém telepszik a fal mellett. - Az jó lenne... - Jó lenne, ha nem egyedül kellene ezzel megbirkóznom. Továbbra sem tudom, mit tehetnénk, de hálás vagyok érte, hogy megértéssel és együttérzéssel kezeli ezt. Megfogom a felém nyújtott kezét. Összefűzöm az ujjainkat. És egy nagy sóhaj szakad fel a mellkasomból. Én is rá pillantok, mikor felém fordítja az arcát. Látom, tényleg látom az őszinteséget a szemeiben. Látom a tekintetében, hogy valóban még mindig számítok neki. Kicsit megszorítom a kezét, aztán közelebb csusszanok hozzá, és a vállára hajtom a fejem. - Hiányoztál - mondom halkan. Kimerítő volt ez az este, de olyan megnyugtató most itt így ülni vele. Vagy a drog miatt ilyen kellemes, mámorító érzés ez? Szeretnék így maradni, még sokáig.
Vendég
Szomb. Feb. 11, 2023 4:11 pm
Hollyn & Theo
- Látod. - Vigyorodik el élesen, hogy kizökkentse magát és téged is ebből a helyzetből. - Sok mindent nem tudsz rólam. - Teszi aztán hozzá komolykodva, nagyon sok mindent nem tudsz már róla Hollyn és Theonak fogalma sincs miként avathatna be az élete azon részeibe, vagy hogy egyáltalán szükséges lenne-e hogy beavasson. Lehet jobban járnátok, ha inkább nem mondana részleteket, ha bizonyos dolgokat örökre megtartana magának. - És azért se mondasz dolgokat, hogy nekem jobb legyen? - Felsóhajt és inkább megrázza a fejét, hogy erre ne is válaszolj. Úgy sem biztos, hogy hinne neked.
Megrántja a vállát. Nem tudja biztosan, hogy komolyan gondolja-e. Most igen, de aztán holnap vagy holnap után vagy egy hét múlva meg lehet éppen úgy fogja gondolni, hogy nincs szüksége senki másra.- Jó, hát ők legyenek az én gondjaim. - Szűkíti össze a szemeit, mert fogalma sincs, hogy mi lesz velük, veletek vagy önmagával elvégre azt sem tudja, hogy mi lesz a következő órában. - Neked nem kell ezen aggódnod. - Zárja le sietve ezt a témát, mert nem elég józan ahhoz, hogy most ezt át tudja gondolni, de nem elég bódult ahhoz sem, hogy egyáltalán ne gondolja problémának ezt az egészet. A barátai nyilván nem fogják jó szemmel nézni, hogy téged választ, de ha nagyon kellene tudna védekezni olyasmivel, hogy voltak azért mások is a világotokban akik félvérként az aranyvérűek mellett álltak. Védekezne azzal is, hogy te is olyan vagy, mint ő - nyilván ez hazugság, mert te jó lélek vagy Hollyn, ő meg nyilván nem - hogy tudsz gonosz dolgokat csinálni és mondani, sőt meg is fogod tenni őket. Aztán megkérne téged, hogy csináld meg azokat a gonosz dolgokat és minden ketté törne köztetek. Hülyeség belekezdeni, mi? De hát azt is mondtad, hogy drogozni sem akarsz mégis felszívtál két csík kokaint, szóval... van még remény, nem?
Sóhajt egy nagyot és a fejét megtámasztja a tieden. - Te is nekem. - Mondja csendesen és nem is akar több szót pazarolni, csak ki akarja élvezni, hogy itt vagy, hogy a tenyered az övébe simul, hogy a szuszogásod egyenletes, hogy a kólától minden jónak érződik, és fogalma sincs mennyi ideig vagytok így, csak azt tudja, hogy lassan ideje mennetek, és minden végtagja el van zsibbadva ahogyan halkan szólongatva kelt fel, hogy még azelőtt jussatok vissza a hálókörleteitekbe, hogy valaki rajta kapna benneteket.