Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

vezércsel

Anonymous

vezércsel Empty
Vendég
Szomb. Dec. 10, 2022 11:54 am

Mindez - a váró mahagóniárnyalatokban játszó színei, a titkárnő nem egyszerűen udvarias, de kedves mosolya, mikor hellyel kínál, és megkérdezi, fogyasztanék-e valamit, amíg várok, olyan váratlan. Nem erre számítottam, bár igyekeztem a kabátom zsebébe gyűrni minden maradék prekoncepciómat, mikor a fél tizenegyes meeting után elindultam ide. Beismerem, most könnyebb, sokkal könnyebb dolgom lenne, ha gótikus, sötét katedrálisokat idéző váróban ücsörögnék, kísértetiesen nyikorgó, selyemmel párnázott székek között - az igazán Draco Malfoyhoz illő volna, nem igaz? Néhány velőtrázó sikítás a háttérből, és lenne okom sarkon fordulni, sőt, minden további nélkül a férjem mellé állni a "helyes-e, hogy Albus azzal a fiúval barátkozik?" teoretikus kérdésben, hiszen attól még, hogy ezt mi esetleg megkérdezzük magunktól, a kocka már régen el van vetve. Erre emlékeztetem magam. Meg arra, hogy igazából ugyanazt akarjuk - mármint Draco és én, csak ő még talán nem tudja ezt.

Mikor a titkárnő jelez, felállok, egy pillanatra újra diáknak érzem magam, ahogy a szoknyámat lesimítva kopogtatok az ajtón. Megvárom a választ, mielőtt belépnék.
- Szia! - Bármennyire igyekszem is, ez a szó nagyon furcsán hangzik ebben a környezetben. Talán magázódnunk kéne? Mi a fenének, hiszen ezer éve ismerjük egymást. De akkor miért ilyen természetellenes még a mozdulat is, amivel a ránézésre elképzelhetetlenül drága szőnyegre lépek? Elnyeli a cipősarkaim kopogását, miközben megállok Draco Malfoy impozáns asztala előtt. - Köszönöm, hogy időt tudtál szakítani rám. Nem fog sokáig tartani. - De nem ülök le addig, amíg hellyel nem kínál. Azért sikerül elmosolyodnom.
Vissza az elejére Go down
Draco Malfoy

Politikus

vezércsel 1cbe035ad987357effbf84a514755a2cc2e8d709

Lakhely :

♙ Wiltshire, Malfoy Manor

Multik :

Beehive

Playby :

♙ Boyd Holbrook

189

vezércsel Empty
Draco Malfoy
Szomb. Dec. 10, 2022 2:45 pm

Igencsak magasra szökik a szemöldököm a homlokomon, mikor a titkárnőm, Miss Flockhart, közli velem, hogy a Reggeli Próféta sportrovatának egyik szerkesztője időpontot kért tőlem egy interjúhoz. Nem tudom, hogy nevet direkt, kérésre nem említett-e, ezzel is utalva arra, hogy ez is szigorúan csak munka lesz, mint minden, ami engem a Potterekhez köthet, vagy ez csupán egy aprócska botlás. De természetesen így is volt egy erős tippem, hogy az említett szerkesztő nem más, mint Ginevra Potter, az egykori Weasley lány, és a fiam legjobb barátjának édesanyja. És nem is tévedtem. Mivel alig pár hónapja annak, hogy kineveztek a Mágikus Sportok és Varázsjátékok Főosztályának élére, tulajdonképpen már várható is volt, mondhatni elkerülhetetlen, hogy a munka miatt előbb-utóbb találkozunk kelljen. De közben akaratlanul is felötlenek bennem a férjével való legutóbbi személyes találkozásom emlékei, amikor meglátogatott, hogy megbeszéljük a Magic is Mighthoz való beépülésem részleteit, majd miután bátorkodtam felhozni a fiaink általa sosem szívlelt - és most túl finoman fogalmaztam - barátságát, szinte pillanatokon belül kámforrá vált. Pedig, ha a dolgok olyan irányba haladnak, amerre az észrevételeim alapján haladnak... A lényeg, hogy ez az állapot így már aligha tartható sokáig. Hisz a gyerekeink már szinte felnőttek. És bár Scorpius kedvéért én megpróbáltam ugyan a lehetetlent, hogy elsimítsam a dolgokat Potterékkel, és talán adok majd ennek még egy esélyt, hátha Weasley mutat némi hajlandóságot a változtatásra, de ami nem megy, nem fogom erőltetni. Értelme sem volna.  

- Köszönöm, Agatha - bólintok a titkárnőmnek, aki bejelenti Mrs. Potter érkezését, majd felemelkedem a székemből, és megigazítom magamon az elegáns taláromat, kisimítva annak ráncait, mielőtt a régen látott, vörös hajú nő belépne az ajtón.

- Szia - ismétlem utána az üdvözlést, ami olyan szokatlanul egyszerűen cseng közöttünk, hogy ajkaim automatikusan apró, szórakozott félmosolyra görbülnek. - A délelőtt fennmaradó részére töröltem a megbeszéléseimet, úgyhogy igazán felesleges sietned. - Felelem, miközben egy könnyed intésemre az íróasztalom túloldalán levő két szék közül az egyik hátrébb csusszan. - Kérlek - jelzem ezúttal egy újabb karmozdulattal, hogy nyugodtan foglaljon helyet, és csak miután megteszi, követem magam is a példáját.  

- Esetleg megkínálhatlak teával, kávéval vagy valamilyen frissítővel? - kérdezem meg, mielőtt felvezethetné, hogy miért is van itt, vagy belevágnánk abba az interjúba.  

Ginny && Draco

Anonymous

vezércsel Empty
Vendég
Vas. Dec. 11, 2022 1:33 pm

Azért összehasonlíthatatlanul jobban érzem magam, mikor hellyel kínál. A szék szélére ülök, mintha bármelyik pillanatban készen állnék felpattanni, de végül elkezd derengeni, hogy pont ezt a hozzáállást akarnám palástolni, így hátrébb csúszom, az irattáskámat pedig a szék lábához rakom. Máris természetesebb, nem? Még egy mosoly. Csak lazán.
- Igen, köszönöm, egy tea jólesne. - Még hálás is vagyok, teázgatunk itt kettesben, milyen hamisítatlanul brit - a szüleim nem is tudják, micsoda pallérozott úrinőt neveltek belőlem, vagy talán csak a szükséghelyzet van ilyen hatással? - Tejjel, cukor nélkül, ha lehet.

Azután csak ülök, megrészegülve a helyzet abszurditásától, és a szavaimat rágcsálom, elvetve számos nem egészen megfelelő variációt. Egyszer jártam ebben az irodában, Draco elődjénél szintén egy interjú apropóján, de a hely most - váratlanul - kellemesebbnek tűnik. Talán majd megemlítem, mielőtt a beszélgetés eszkalálódna.
- Köszönöm - átveszem a csészét és a csészealjat, amint a tea elkészül. És bár még kicsit sem érzem késznek magam mindarra, aminek ezután kell következnie, belekortyolok a meleg italba, majd megköszörülöm a torkom és felnézek Dracóra. - Tartozom neked egy vallomással. Bár remek lenne elbeszélgetni veled a friss, ropogós pozíciódról, de nem ezért jöttem. Hanem a fiaink miatt. - Mély levegőt veszek. - Mielőtt azt hinnéd, viccelek: a segítségedet szeretném kérni. Így is fenntartod nekem a délelőttödet? - Talán most mosolyodom el először őszintén, mióta beléptem ide. Nyeregben érzem magam, Ginny Weasley akkor sem reszket egy felvágós íróasztal láttán, ha Mrs. Potternek viselkednie kell.
Draco Malfoy

Politikus

Lakhely :

Multik :

Beehive

Playby :

♙ Boyd Holbrook

189

vezércsel Empty
Draco Malfoy
Hétf. Dec. 12, 2022 7:13 pm

Egyszerre találom szórakoztatónak és izgalmasnak, hogy ilyen vagy olyan okból, de Potterék sorra felkeresnek. Tagadhatatlan, hogy ezt néhány éve még aligha tudtuk volna elképzelni. Most sem egyszerű. Mrs. Potter azonban mégis csak itt van, teljes életnagyságban, egészen jól leplezett feszengéssel. Legalábbis értékelem az igyekezetét. Tulajdonképpen már nagyon rég felnőttünk mind. A gyerekeink is lassan. A háborúnak már több mint húsz éve vége, és egy újabb szele érezhető a levegőben, amiért valóban érdemes volna szorosabbra fűzni kapcsolatokat, szövetségeket. Nem kétlem, hogy Potter házaspár mostanra pontosan tudja, ezúttal melyik oldalon állok. Bár elképzelhető, hogy Harry nem osztja meg a feleségével a munkája részleteit, főleg, ha azok engem is érintenek, és más színben tüntethetnek fel a családja előtt, amelyet olyannyira félt az enyémtől.

- Tejjel, cukor nélkül - bólintok, elismételve a nő szavait - ezzel is jelezve, hogy tudomásul vettem őket - mielőtt csengetnék Agathának, és az asszisztálását kérném ehhez a megvendégeléshez. Ő pedig nem rest hamar intézkedni, és még néhány darab teakekszet is szerez nekünk.

Aztán, mikor Ginny végre belevágna az interjúhoz összeírt kérdéseinek felvezetésébe, kiderül, hogy valójában nincs is semmilyen interjú. Személyes okból érkezett. Anyaként. A nap egy újabb nemvárt meglepetése. A csodálkozás valószínűleg kiül az arcomra, és éppen bólintok az utolsó kérdésére -, hisz most még kíváncsibb vagyok az itt létének okára, mint eddig – amikor az ajtó alatt egymás után több megbűvölt cetli is berepül közénk. Még a levegőben elkapom a papírmadarakat, egyiket a másik után, amelyek azonnal ki is simulnak a kezemben, de csupán egy pillantást vetek rájuk, majd hamar a felső fiókba csúsztatom őket.

- Bocsánat. Osztályok közötti üzenetek. Egyik sem sürgős - jegyzem meg, miközben már ismét jelzek Miss Flockhartnak, és megkérem, hogy gondoskodjon a beszélgetésünk zavartalanságáról a továbbiakban. Aztán a csészémet kézbe véve kissé elgondolkodva pillantok fel Ginnyre.

- Bevallom, kissé megleptél. Nem számítottam rá, hogy bármelyikőtök is hajlandó volna kezdeményezni velem ezt a beszélgetést, pláne emiatt felkeresni, vagy cselhez folyamodni... - Még egy elismerő mosoly árnya is végigsuhan az arcomon az utóbbi szavaim nyomán, mielőtt a gyanakvás átvenni annak helyét. A múltat, minden eddigi kútba fulladt próbálkozásomat figyelembe véve, mikor Scorpius kedvéért javítani próbáltam a családjaink viszonyán, elfog a gyanú, hogy ez talán nem arról fog szólni, mint amit én képzeltem.

- Nézd, ha arról szeretnél meggyőzni, hogy tartsam távol a fiamat a... - Mondat közben meggondolom magam, és hirtelen elhallgatok. - Elnézést - tartom fel egy pillanatra szabadkozva magam elé a kezem. Talán előbb esélyt kellene adnom a nőnek, hogy beszéljen. Még véletlenül sem szeretnék ellenségesen fellépni, vagy idő előtt vad találgatásokba kezdeni. Mostanra elismerem, sok hibát vétettem a Potterek és a Weasleyk ellen, és bár továbbra sem a szívem csücskei, de ha így állok hozzá, a helyzet sosem fog javulni. Az érintetlen csészét visszateszem az asztalra.

- Az igazság az, hogy tavaly egyszer már próbáltam a gyerekekről beszélni Harryvel. Elmondtam neki azt is, hogy hálás vagyok, amiért Albus a fiam mellett állt amikor elveszítettük Astoriát. Ám mielőtt valóban belemélyedhettünk volna ebbe a témába, a sürgős teendői elszólították. És tulajdonképpen azóta sem tudom, hányadán is álltok mostanában ezzel a kérdéssel - tárom szét enyhén a kezem, jelét adva a tanácstalanságomnak. Aztán kézmozdulattal jelzem, hogy övé a szó, beszéljen nyugodtan.   

Ginny && Draco

Anonymous

vezércsel Empty
Vendég
Kedd Dec. 13, 2022 2:05 pm

Osztályok között üzenetek, hát persze. Szótlanul, a berendezést fixírozva várom, hogy mindent elintézzen - igyekszem palástolni, mennyire meglep, hogy Draco Malfoy ilyen elfoglalt ember lett, mióta nem láttam. Bár a szeptemberi és a júniusi biccentéseket egymás felé a Roxfort Expressz peronján, mikor felnyaláboljuk a gyerekeinket, nem tekintem igazán találkozásnak. Tudtam róla, természetesen tudtam, ahogyan az ember a periférián figyelemmel kísér valakit, hogy Draco nagyon magasra jutott, mégis megdöbbent ennek a kézzelfogható bizonyítéka. A teámba kortyolok, ezzel is telik az idő.

- Szigorúan véve ez valóban egy csel. Már, ha abból a maradi, szexista felfogásból indulunk ki, hogy nekem Mrs. Potterként minden cselekedetemhez, minden találkozómhoz engedélyt kell kérnem Mr. Pottertől. - Futólag megforgatom a szemem. - Én ebben nem hiszek. Ahogyan abban sem, hogy... - Megint elhallgatok, mikor felpattan, hirtelen nem is értem. Most ki fog dobni? Ennyire nem hajlandó együttműködni? Netán attól tart, hogy valami becstelen szándék vezérel? Egyre idegesebb vagyok, mégis a nyelvemre harapok, és nem vágok közbe. Mikor Harry látogatását ecseteli, némileg felszalad a szemöldököm - azt hiszem, nem beszéltünk erről az epizódról, de hát Mr. Potternek sem kötelessége, hogy Mrs. Pottert mindenről tájékoztassa, nem? -, de mikor rádöbbenek, milyen irányba vezet ez a beszélgetés, összerendezem a vonásaimat.

- Hogy a kétségeidet eloszlassam egyszer és mindenkorra: szeretnélek meghívni benneteket, Scorpiust és téged, vacsorára a karácsonyi szünetben. Hozzánk. - A biztonság kedvéért a csészét a csészealjjal együtt az íróasztal szélére helyezem, és felkészülök lélekben Draco azonnali és kategorikusan nemleges válaszára. - Már régen időszerű volt ez a meghívás, nem gondolod? Hiszen a fiaink nagyjából ezer éve barátok, mi pedig... nos, meg kell tanulnunk magunk mögött hagyni a múltat, és civilizált felnőttekként az ő érdeküket nézni. Nem igaz? - Nyomatékosan nézek rá. Remélem, ezek után legalább megfontolja a dolgot, mielőtt visszautasít.
Draco Malfoy

Politikus

Lakhely :

Multik :

Beehive

Playby :

♙ Boyd Holbrook

189

vezércsel Empty
Draco Malfoy
Kedd Dec. 13, 2022 8:06 pm

- A csel alatt azt értettem, hogy egy interjú ürügyén egyeztettél időpontot - mosolyodom el lassan, miközben érdeklődve fürkészem a nőt. - Tulajdonképpen csak arra céloztam, hogy értékelem a leleményességedet és elszántságodat. - Ha jól gondolom, nem igazán volt még csak sejtése sem arról, hogy miképpen reagálnék, ha személyes okokra, vagy konkrétabban a fiainkra hivatkozva jelentkezik be az irodámba, és inkább biztosra ment. Bár azt is el tudom képzelni, hogy számára, a munkájából kifolyólag, mindennapos dolog csellel bejutni valahová. Az újságírók többnyire ezt csinálják, nem igaz? Ám az megint csak érdekes, és felkelti a kíváncsiságomat, hogy ő egészen mást magyaráz bele a semmi egyéb hátsó szándékot vagy jelentést nem tartalmazó, egyszerű megjegyzésembe.  

- Szóval ez azt jelenti... “Mr. Potter” nem tudja, hogy itt vagy? - biccentem oldalra a fejem, úgy kutatom Ginny tekintetét. Mert én ezt a következtetést vonom le a szarkasztikus halandzsájából. Ez a helyzet pedig minden pillanattal egyre érdekesebbé válik. És őszintén szólva a leghalványabb sejtésem sincs, hogy mi fog végül kisülni belőle, de gondolatban azonnal gyártom a tippeket, feltételezéseket, és idejekorán reagálok is rájuk. A véleményem az, hogy ezzel a barátsággal már régen meg kellett volna békélnie mindenkinek, már csak azért is, mivel az idő megmutatta, hogy minden próbát kiáll, és nem tehetünk ellene semmit, ha akarunk sem. Ami engem illet, nem is akarok. És Potterék kedvéért sem volnék hajlandó közbeavatkozni, ezt pedig egy pillanatra, úgy érzem, érdemes volna tisztázni. Ám nagyon hamar elharapom a mondatot, és lecsillapítom magamat.  

A meglepett reakciójából könnyű levenni, hogy Harry nem beszélt neki a tavalyi találkánkról. Hát persze, hogy nem, valószínűleg most sem kellett volna említenem semmit. Hisz akkor a titkos beépülésem apropóján ültünk össze, amiről nyilván nem beszélhet otthon (sem), épp úgy, ahogy én sem teszem. Bár magát a tényt, hogy találkoztunk, nem lett volna okvetlenül muszáj eltitkolnia.

- Pardon? - Egy pillanatra azt hiszem, nem jól hallottam Ginnyt. - Vacsorameghívás? - döbbenten pislogok rá két egész pillanatig, aztán elnevetem magam. Nem rajta, sokkal inkább a meglepettségtől. Ez annyira hihetetlenül cseng, egyszerűen nem tudom elképzelni ezt a jelenetet, ahogy Potterek és Malfoyok egy asztalnál ülve békésen eszegetnek. Még a gondolattól is újra nevetnem kell, bár ezúttal legalább sikerül még időben megfékeznem magamat.

- Nos, öhm... - Teljes mértékben egyetértek Ginnyvel. Már régen időszerű lett volna elásni a csatabárdot, és civilizált felnőttek módjára kezelni ezt a helyzetet, a gyerekeink kedvéért. És őszintén hízelgőnek találom a meghívást, régóta vártam már egy hasonló lehetőségre. Bár talán nem konkrétan egy vacsorára. Náluk. Ennek a gondolatát még egy kicsit emésztenem kell. Nem is tudom, ha magától Pottertől érkezett volna az invitálás, lehet úgy más lenne. Egyértelműbb. - És Harry ebbe valóban bele is egyezett? - Azt hiszem, ezt először nem ártana tudnom. Hisz sosem Ginny, Albus, vagy akármelyik másik gyerekük volt a gond. Ez a régi ellenségeskedés elsősorban kettőnket érint.  

Ginny && Draco

Anonymous

vezércsel Empty
Vendég
Szer. Dec. 14, 2022 2:33 pm

- Köszönöm, ez... kedves? - vonom fel a szemöldököm, hallva, hogy Draco Malfoy értékeli a leleményességemet. Azt hiszem, mégis szoknom kell mindazt, amit a gyerekeink barátsága magával hoz, és amire az elmúlt években, ilyen vagy olyan kevésbé gáláns okok miatt, nem fordítottam figyelmet. Ha azonban valami csoda folytán igent mond a meghívásomra, nyilvánvalóan össze kell szednem magam, sőt, mindannyiunknak ezt kell tennie - Albusért, aki az utóbbi években nem igazán érezte jól magát közöttünk, de amire hajlamosak voltunk legyinteni, apró-cseprő gesztusokat téve, hátha ezzel kiengesztelődik. Talán most ébredtem rá, hogy többé nem figyelhetek a partvonalról, többé nem lehetek pártatlan ebben a kérdésben. Hiszen a fiamról van szó.

- Nem, nem tudja. - Ismerem be kelletlenül. Miért kell mindent kimondanunk? Ez valami mánia? Mindenesetre megértem Draco aggályait, már eltekintve attól, hogy ő sosem volt az a ma született bárány, akit az előítéletesség működése úgy igazán meglephet, pláne, mivel - fogadni mernék - az ő képe áll a nepotizmus szócikk alatt illusztrációként. - És nem, még nem egyezett bele. De ez csak idő kérdése. - Harry nem ostoba, sosem volt az, és jó apja a gyerekeinknek, még akkor is, ha történetesen nem tökéletes apa. De hát melyikünk mondhatja el magáról, hogy mindig remek példakép, kitartó hátország, nyugodt zátony volt, ahol a gyerekei megpihenhettek? - Nem tudom, mennyi őszinteséget bírok ki még ebben az irodában, de elsősorban azért vagyok itt, mert tudom, hogy ez Albusnak mennyit jelent. Ráadásul ismerem Scorpiust is, aki ellen semmi kifogásom nincs, ha eltekintünk attól, hogy a nagyapja machinációinak köszönhetően majdnem meghaltam tizenegy évesen - én, és még sokan mások, akik akkor az iskolában voltak. Ha így nézzük... azt hiszem, ez a vacsora még fontosabb, hogy magunk mögött hagyjuk az ilyen ügyeket. Számítok arra, hogy ebben te is látod a lehetőséget. - Hogy finoman fogalmazzak.
Draco Malfoy

Politikus

Lakhely :

Multik :

Beehive

Playby :

♙ Boyd Holbrook

189

vezércsel Empty
Draco Malfoy
Szer. Dec. 14, 2022 10:58 pm

Úgy tűnik, a mai a meglepetések napja. Egyik követi a másikat, felocsúdni sem igazán van időm. Már maga a tény is váratlan és érdekes volt, hogy Ginevra Potter időpontot kért hozzám a titkárnőmből, bár annak még volt értelme, hisz a kinevezésem okán erre valahol számítani lehetett. Ám az, hogy az egész csak jó ürügy volt egy személyes találkozóra egy vacsorameghíváshoz... Úgy tűnik, nagyot fordult velünk a világ az utóbbi időben. Persze nem kérdéses, hogy a fiaink miatt ezt érdemes megfontolni, hisz tulajdonképpen már régóta vártam egy hasonló lehetőségre, amikor végre rendezhetjük ezt a több évtizedes, értelmetlen viszályt a családjaink között. Csak az eddigi tapasztalataim alapján Harry erre nem igazán hajlik, és az sajnos kevés lesz, ha ezúttal is csupán a felesége akarja. Bár kiindulásnak, végül is, ez is valami. Gondolom.

- Ebben ennyire biztos vagy? - vonom fel a szemöldököm. - Ne értsd félre, nyilván te ismered jobban a férjed, csak... Az elmúlt években semmi hajlandóságot nem láttam tőle arra, hogy elsimíthatnánk a dolgokat. Scorpius pedig mesél néha... Albusról, arról, hogy mennyire megromlott a kapcsolat apa és fia között. Hogy a gyerekek barátsága kettejük közé állt, mert Harry olyannyira ellene van. - Nem tisztem ítélkezni azzal kapcsolatban, hogy ez mennyire helytelennek tűnik, csupán levonom a magam következtetéseit, melyek szerint Harry ellenszenve irányomba olyan erős és mélyen gyökeredzik, hogy képes volt hagyni, hogy emiatt a saját gyerekével is megromoljon a kapcsolata. Nem képes túl lépni a múlton. Számomra ez éppen eleget mond. Ahogyan az is, hogy most sem ő ül itt előttem. Bár... ki tudja? Talán az elmúlt másfél év, a közös munka - még ha nem is szorosan egymással dolgozunk, hiszen ez idő alatt személyesen csak egyszer találkoztunk -, hogy látja, már nem én vagyok az ellenség, (ha engem kérdez, néhány utálatos diákcsínyt leszámítva, melyekre már cseppet sem vagyok büszke, valójában soha nem is én voltam az igazi ellensége), és egy oldalon állunk, ennyi talán elég lesz, hogy valóban tovább lépjünk. És végül is, ha abból indulok ki, a tavaly nyár is egy nagy lépés volt, mikor a fiam náluk töltött egy hetet.  

- Nézd! Őszintén értékelem ezt a megkeresést és a szándékot. Számomra egyértelműen Scorpius a legfontosabb... Ha ő szeretne élni ezzel a meghívással... és természetesen, ha meg tudod győzni Harryt is... akkor részemről nincs akadálya. - Nem mondanám, hogy tiszta szívvel arra vágynék, hogy egy asztalnál üljek az egész Potter-pereputtyal, de a fiamért ez nem nagy áldozat. - De nyilván megérted, hogy addig nem beszélnék erről Scorppal, amíg ezt ti egymás között nem tisztázzátok. - Nem szeretnék hiú ábrándokat ébreszteni a gyerekben, mert ha végül mégsem jön össze, ha Harrynél ismét falba ütközik a próbálkozás, az rosszabb, mintha ez a beszélgetés meg sem történt volna.  

Ginny && Draco

Anonymous

vezércsel Empty
Vendég
Pént. Dec. 16, 2022 11:21 am

A teámba kortyolok. Nem, egyáltalán nem vagyok biztos, és hirtelen nehéznek is érzem a levegőt magam körül, mert Draco szavai elárulják, mennyit tud az otthoni eseményekről. Távol álljon tőlem, hogy a férjemet rossz apának állítsam be, sőt - azt hiszem, kevés olyat ismerek, aki ilyen egyértelműen képes lett volna átlépni a saját életében még mindig fájdalmasan lüktető, apa-alakú űrt, aki ennyire komolyan vette volna, hogy a gyerekeivel őszinte, bizalmi kapcsolata legyen. Valószínűleg sosem fogom teljesen meglátni, miként siklottak félre a dolgok éppen Albusszal, aki a három gyerek közül leginkább hasonlít az apjára, mind vérmérsékletében, mind pedig megjelenésében, de pontosan tudom, hogy Harryt éppen úgy frusztrálja a helyzet, ahogyan Alt, és ahogyan engem is. Nem jó érzés, hogy ennél az asztalnál ülve, Draco Malfoyjal szemben, védelmeznem kell őt a kritikától.

- Hát, aki joggal pályázhat a Tökéletes Szülő címére ennél az asztalnál, emelje fel a kezét! - vetem oda, nyersebben, mint szerettem volna. Veszek egy mély levegőt, megpróbálom a célt, az eredeti célomat előkeresni a fájdalmam kacatjai alól, és arra függeszteni a tekintetem. - Nézd, Draco, nem fogok úgy tenni, mintha Harry minden döntése Albust illetően helyes lett volna. Sőt, még azt sem fogom mondani, hogy nincsenek prekoncepciói, mert vannak. De a közös vacsora pozitív kimenetelének érdekében nem bírálnék ilyen egyértelműen egy apa-fia kapcsolatot, ami legalább olyan szövevényes és bonyolult, mint a tiéd a fiaddal. Emlékezz, hogy én nem minősítelek téged apaként, és tőled is ugyanezt kérem. - Vagy inkább várom el, de ez a szóhasználat talán mégis kedvesebb, békülékenyebb. Hiszen híresen kedves és békülékeny vagyok.

Ugyanakkor látom, amint Draco Malfoy hátrálni készül. Bár a fia érdekében teszi, de tudom, hogy én többet ebbe az irodába nem jövök majd el ilyen cselszövések árán, és ha csak nem akar kávézni velem a Hyde park egyik padján ülve, kötve hiszem, hogy ez a szándék meglepő lenne a számára. Igyekszem pártatlan maradni, elhinni, hogy mindennek van értelme, és a családunk békéjét figyelembe véve nyilván van, de nem tudom, meddig hajthatom a dolgot. Sóhajtok, keresztbe vetem a lábaimat, mielőtt meginnám a teám maradékát.
- Draco, semmi mást nem kérek tőled, csak azt, hogy gyertek el. Harryt pedig bízd rám. - Scorpius járt már nálunk, ráadásul a fiúk már egészen felnőttek. Minek ez a nagy óvatoskodás? - Nem kell aggódnod, nem tartjuk halálfalók konzervált hulláit a nappaliban karóba húzva, elrettentés gyanánt. Már rég átvittük mindegyiket a padlásra.
Draco Malfoy

Politikus

Lakhely :

Multik :

Beehive

Playby :

♙ Boyd Holbrook

189

vezércsel Empty
Draco Malfoy
Vas. Dec. 18, 2022 6:53 pm

Enyhén megemelem a szemöldököm Ginevra költői kérdésére. Igen, tökéletesen kihallom belőle a célzást. Persze nyilván eleve nem létezik olyan, hogy tökéletes szülő, de a nő szavai mögött ennél érezhetően több van. Hisz mindketten tudjuk, hogy én magam nem csak szülőként, de sok egyéb téren sem vagyok tökéletes. Ahogy a családom sem az. Apám tettei pedig - ahogy erre ő is rávilágít - különösen mély nyomott hagytak a Weasleyk életében. És tulajdonképpen valahol szórakoztat, hogy annak ellenére, hogy békítő szándékkal érkezett, egy meghívással, a nőnek mégis van mersze ezt - még ha csak a burkoltan is – az orrom alá dörgölni. Ah, az a híres Griffendél bátorság!

- Azt hiszem, félreértettél, Ginny. – Ahogy kiejtem a nevét, akkor tudatosul bennem, hogy valószínűleg életemben először szólítom így meg. Korábban ritkán használtam velük keresztneveket, de hát ma már aligha szólíthatnék egy egész háznyi Pottert... Potternek. - Meglehet, úgy hangzott, de nem állt szándékomban Harryt apaként minősíteni. Csak arra céloztam, hogy mindannak fényében, amiket eddig láttam, hallottam és tapasztaltam, nehéz elképzelnem, hogy ez a vacsora zökkenőmentesen lezajlana, még ha Harry bele is megy. - Félreteszem a mostanra félig kiürült teás csészémet, majd mély levegőt veszek, és az asztalra könyökölve előrébb dőlök. Mivel, úgy tűnik, folyamatosan félreértjük egymást, ami pedig, feltételezem, semmi jóra nem vezet, igyekszem ezúttal jóval pontosabban fogalmazni, és nem kerülgetni a forró kását. Egyébként sincs már értelme, szintem nagyjából már mindketten kiteregettük a lapjainkat. - Ahogy mondtam, értékelem a meghívást, és bár egyelőre valóban némileg kétkedve állok hozzá, egyáltalán nem zárkóznék el a lehetőségtől. És eszemben sincs vádolni vagy minősíteni senkit a kialakult helyzet miatt. Jól tudom... - egy pillanatnyi szünetet tartva ismét mély levegőt veszek a folytatáshoz. - Jól tudom, hogy ez az elmérgesedett viszony apa és fia között bizonyos tekintetben az én hibám, illetve a családomé. Hogy Harrynek minden oka megvan arra, hogy nehezteljen ránk. És... az apák döntései, tettei gyakran a fiún csapódnak le, ezt sajnos időnként Scorpius is megtapasztalhatja. - Lehet, hogy mostanra magasra törtem a politikában, az üzletben és az aranyvérűek elit világában, de ebben nagyjából huszonöt év kemény munkája van. A háború után a Malfoy név nem csak hogy értéktelen volt, de mindenfelé megvetéssel kellett szembenéznünk, a varázsvilág minden rétegében. Rengeteget tettem azért, hogy ez változzon, és hogy a lehető legkevesebb kihatással legyen a fiamra. De ettől még nem tudtam őt mindentől megóvni. Sem a gonosz pletykáktól a fogantatásával kapcsolatban, sem a történetektől, amelyek rólam terjengek talán még ma is a Roxfort falai között. Sem attól, hogy a legjobb barátja családja öt-hat éven át folyamatosan elutasítsa őt. Csak azért, mert az én fiam.

- Ami a családjaink közötti viszonyt illeti, sosem vártam csodát. Nyilván épp ezért is lepett most meg ennyire egy közös vacsora ötlete. Ám ha valóban úgy véled, hogy Harry rá fog bólintani, és ez lesz a megoldás... úgy köszönjük, és szívesen fogadjuk a meghívást. - Nem akarom, hogy én legyek az, aki miatt ez az egész meghiúsul. Tudva - legalábbis erősen sejtve – hogy milyen irányba tart a kapcsolata Albusszal, nem tudnék Scorpius szemébe nézni, ha az eddigieknél is tovább rontanám a helyzetet, ahelyett, hogy élnék a lehetőséggel a megjavítására.

Ajkaim kisebb félmosolyra rándulnak a nő tréfálkozását hallva. - Kár. Pedig szívesen megnéztem volna azt a gyűjteményt - jegyzem meg a szemeibe nézve, kisebb szemöldökemeléssel. Ha úgy vesszük, az én szekrényemben is akad már néhány halálfaló-csontváz. Erről persze - szerencsére - kevesen tudnak. Magam elé húzok egy cetlit és egy tollat, majd lekörmölök rá valamit. Aztán Ginny elé tolom a papírt az asztal lapján. - Ez a mobilszámom. - Igen, még számomra is eléggé új a dolog, de igyekszem haladni a korral. Bár ezt a MiMes találkozókon nyilván így nem hangoztatom. Potterék azonban, meggyőződésem, szívesebben alkalmazzák ezt az üzenetküldési módot a bagolyposta helyett. - Ha megbeszélted Harryvel, és eldöntöttétek az időpontot, szólj!

Ginny && Draco

vezércsel Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: