Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

but it was not your fault but mine

Anonymous

but it was not your fault but mine Empty
Vendég
Szomb. Júl. 16, 2022 12:54 pm

Amikor egy orvos úgy kezdi a mondandóját, hogy ne izgassa fel magát, vagy, hogy maradjon nyugodt, esetleg, hogy pánikra semmi ok – már nem is emlékszem, melyiket választotta a medimágus, annyira ideges és ijedt lettem a szavai hallatán -, akkor azért biztosan tudod, hogy tuti össze fogod csinálni magadat az aggodalomtól és a félelemtől.
- Csak fertőtlenítse le, és kenjen rá valeriánás kenőcsöt, kérem. Apró horzsolások és zúzódások, ugyan... – biztos vagyok benne, hogy ennél komolyabban sérült emberek, boszorkányok és varázslók is vannak itt, nálam sokkal fiatalabbak, egek! Gyerekek! Akiknek nagyobb szükségük lenne erre az orvosra, aki velem szemben ül, és olyan fegyelemmel, és koncentrált odafigyeléssel kezelgeti a felszíné sérüléseimet, hogy legszívesebben elrántanám a kezemet előle, mintha csak izzó vassal nyúlna a bőrömhöz. Persze, azzal is tisztában vagyok, hogy minél kevesebbet akadékoskodok, annál hamarabb végez velem, hogy folytathassa az útját a következő kórteremben. Nem tudom kiverni a fejemből a képet, hogy ott talán egy olyan mágus fekszik, akinek ronda, égési sérülései vannak, vagy bőven vérző sebe, esetleg lerobbant a karja, vagy a lába. Miközben velem foglalkoznak. Mindezt miért? Mert én vagyok Maurice Briggs felesége, a First Lady, az ország elsőszámú asszonya.
Moe persze sehol. Holden, Frida és Robert ki tudja, hol vannak, és mi történt velük, miközben a neohalálfalók áldozatául esett ártatlanokat és gyengéket védték és menekítették. És a gyerekek... a diákok, az Akadémia hallgatói, akik segédkezni mentek Roxmortsba... velük mi lehet? Hányak veszhettek oda, egy teljesen értelmetlen lázadásban, és támadásban? Hányak életét nyomorították meg visszafordíthatatlanul és végérvényesen? Meg sem próbálok nem rájuk gondolni, mert csak rájuk tudok gondolni, miközben azt is tudom, hogy mindebben a férjem-, és a testvére, Russ keze is benne volt, még, ha csak közvetetten is. Nem akarok, még csak gondolatban sem, minden felelősséget Moe-ra hárítani, de vannak dolgok, amiket ő sem moshat le magáról.
Hirtelen szorít a torkomra a félelem és a harag keserű elegye. A fejem zúgni kezd a önnön-, és mások érzéseitől, olyan érzés, mintha valamiféle láthatatlan erő előbb a koponyámat szorítaná össze, aztán a mellkasomat, mintha zuhannék – és nem úgy, mint, akinek a lábai alól kirántják a talajt, hanem úgy, mintha csak egy metafizikai síkon tenném ezt. Mintha a saját testem és lelkem rabja lennék, és egy láthatatlan spirálba csavarodnék, és az húzna egyre beljebb-, és lejjebb saját lényembe. Lehunyom a szemem, és mély levegőt veszek, és, amikor a medimágus megkérdezi, hogy fáj-e, csak nemet intek a fejemmel.
Nehéz szép és jó emlékeket és érzéseket keresni, és azokba kapaszkodni, azok mögé bújni, mintha azok volnának ebben a szentségtelen pillanatban az utolsó végváraim – és, valószínűleg, ez így is van. A gyerekeimre gondolok, Holden és Frida boldog mosolyára, Robert mufurc képére, ami nem is olyan régen megnevettetett. Moe-ra nem. Moe-t most látni sem akarom. Csak felmérgesítene.
Már épp megnyugszok, mikor bekötözi a kezeimet az orvos, ezt végre gyors mozdulatokkal teszi, amikor az imént említett, magasabb rangú medimágus megjelenik az ajtóban, kopogás után lép be, és, miután röviden a hogylétem felől érdeklődött, kezdett bele mondandójába. Eric fejvesztve rohant be a Mungóba, Holdent és engem keresett, amikor a folyosón összeesett. Leszedálták, és úgy tűnik, hogy most jobban van, de elképzelésük sincs, hogy mi történhetett.
- Bemehetek hozzá? Kérem! Csak pár percről lenne szó... – a doktor vékony vonallá préseli ajkait, úgy néz rám a szemüvege lencséi mögül. – Kérem – és, azt hiszem, most kellene előhúznom a First Lady kártyát, de rezzenéstelen pillantással, könnyes szemekkel nézek rá, és reszkető hangon folytatom. – Az anyja vagyok, uram, kérem – hogy ez győzi-e meg, vagy a ki nem mondott-, ugyanakkor jól ismert tény, hogy ki vagyok én, kinek a felesége, azt nem tudom, de végül engedélyt ad egy rövidke látogatásra.
Amikor a kórterembe lépek, lerí róla, hogy a nyugtatók milyen hatással voltak rá. Nem kába, vagy ilyesmi, sokkal inkább nyugodt, és az elmondások alapján nem ilyen volt, amikor megjelent az ispotályban.
- Édes kisfiam – az ágy mellé lépve végigsimítok az arcán, majd, miután leültem a székre, megfogom a kezét. – Mi történt? Hogy kerültél ide? – és most nem a kórházra gondolok, mert azért azt sejtem, hogy hallotta, hogy mi történt a börzén, és azért rohant ide. – Fáj valamid? Szeretnéd, hogy hozzak csokit? Láttam egy automatát a folyosón idefelé jövet. Vagy inkább innál valamit? – hirtelen csendesedek el, és hagyom szóhoz jutni.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

but it was not your fault but mine Empty
Vendég
Vas. Júl. 17, 2022 12:20 am

Becca & Eric

But it was not your fault but mine

Miután beszéltem Theodore Nott-tal (a középsővel, mert bármennyire szerette volna azt gondolni, hogy ő volt a legidősebb, koránt sem volt így), visszatértem a kórterembe. Leereszkedtem az ágy szélére, és csak bámultam magam elé.
Az időérzékemet teljesen elveszítve néztem a cipőmet, miközben gondolatban újra és újra visszapörgettem a beszélgetésünket. Nem engedhettem meg, hogy ez tovább menjen. Ahogy a folyosón is korábban végigpillantottam a sérülteken és a feszülten rohangáló medimágusok miatt. Ha nem nyomtak volna tele nyugtatókkal, akkor most szó szerint mindent éreztem volna. Ezt sem akartam, de nyár óta, mások érzései teljesen maguk alá temettek. Nem én kértem ezt. Soha nem akartam beleélni magam mások helyzetébe, végképp nem empátiát tanúsítani az irányukban.
Most azonban nem éreztem semmit. Végre csend volt. Nem szorította a mellkasomat semmilyen kellemetlen érzés, nem akart szétrobbanni a fejem, nem szorult el a torkom kínomban. Végre tudtam levegőt venni. Végre önmagam lehettek, és egy kicsit félre tehettem mások problémáit.
Meg kellett volna keresnem anyát és Holdent, megbizonyosodni arról, hogy tényleg jól voltak, de a korábbi beszélgetés Mr Nott-tal elterelte a figyelmemet mindenről. Aljas gondolat volt, hogy őt használom fel apám megbuktatásához, de a politika mocskos játszmákat követelt, és szinte biztos voltam benne, hogy ő is szemrebbenés illetve bűntudat nélkül használná fel az általam birtokolt információkat. Én pedig ezüsttálcán kínáltam neki a Briggs-kormány megbuktatásának a lehetőségét, mert nem akartam, hogy még több ember megsérüljön, köztük pedig a családom. Mert a roxmorts-i eseményekről is apám tehetett. Ő nem vette komolyan a fenyegetéseket, ő dugta a homokba a fejét, kockáztatva ezzel anya, Holden és több tucatnyi ember életét. Én pedig ezt nem tűrtem el tovább tétlenül.
Észre sem vettem, hogy mikor fűztem össze az ujjaimat, csupán akkor eszméltem fel, amikor anyám mellém lépett, és megérintette az arcomat. A jelenléte finoman tolakodott a látóterembe, sosem erőszakosan, sosem hivalkodóan, mert ilyen volt ő.
Az érintésére pislogva emeltem rá a tekintetemet, s ha még nem hatott volna a nyugtató, akkor biztosan a nyakába borultam volna.
− Hallottam mi történt. Én jól vagyok – feleltem tőlem szokatlanul semmilyen hangszínnel. Szavaim mögött nem voltak sem érzelmek, sem indulatok. Olyan volt, mintha palackba zárták volna őket.
Gyengéden megfordítottam édesanyám kezét, és végigsimítottam a kézfején, miközben szemügyre vettem őt és a sérüléseit. Szerencsére, nem sérült meg túlságosan, mégsem tudtam kimutatni sem az örömömet, sem a megkönnyebbülésemet.
− Köszönöm, de nem vagyok gyerek, anya. Jól vagyok – ismételtem meg önmagam, miközben óvatosan megingattam a fejemet. Nem volt szükségem semmire, megnyugtatott a tudat, hogy ő jól volt.
− Nem sérültél meg nagyon? Hol van Holden? – érdeklődtem, miközben elengedtem a kezét, és felé fordultam.
− Meg akartalak keresni titeket, csak… Bedugtak ide, utána pedig beszéltem Theodore Nott-tal. – Az utolsó szavaim előtt elemeltem az éjjeli szekrényen pihenő pálcámat, és egy hanyag suhintással becsuktam az ajtót, majd egy varázslatot olvastam a szobára, hogy senki ne hallhassa a beszélgetésünket. Biztos voltam benne, hogy azok a pletykaéhes szenzációhajhászok, mint amilyen Rita Vitrol is volt, itt sündörögtek a folyosókon, és azt lesték, hogy mikor hallgathatnak ki valami érdekeset.
− Ugye tudod, hogy ő tehet erről? Remélem, ezúttal nem tervezed megvédeni őt – utaltam apámra, hiszen anyám eddig mindig próbálta elsimítani a konfliktusokat, és a védelmére kelni. Csak tudni akartam, hogy most már szerinte is elért-e egy határt, amelyet nem hagyhattunk következmények nélkül, mert ha tetszett nekik, ha nem, de hétfőn találkozni fogok Theodore Nott-tal, és hivatalosan is csatlakozok a Lumos Ifjúsági Tagozatához. A kérdés csak az volt, hogy vajon elárulhattam-e a tervemet anyának, vagy hallgatnom kellett-e erről is, mint ahogy sok minden mással kapcsolatban is megtartottam magamnak a gondolataimat.

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: