Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Good morning, Sunshine!

Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Good morning, Sunshine! GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Good morning, Sunshine! Empty
Meissa Lestrange-Black
Vas. Jan. 26, 2020 5:08 pm
Bertie & Meissa
One person's craziness is another person's reality...

Ráérős léptekkel haladtam a kihalt utcán, bár itt akkor se erednek a boszorkány után, ha éppen futna. Elhúztam a szám, a kosz és bűz úgy éreztem teljes mértékben átitatja új kabátomat, pedig a vastag anyaga puha volt, és meleg. Ezúttal kicsit se éreztem úgy, hogy különösebben meg kell erőltetnem magam, bár nevetségesnek éreztem, hogy ilyen pitiáner ügy miatt a Zsebpiszok köz épületei árnyékában kell tevékenykednem. Kifújtam a levegőt, néhány hete már a férfin tartottam a szemem, nem volt túlságosan precíz, és az órámat se a napirendjéhez igazítottam volna, azonban érdekes emberek vették körbe.
Persze egy kis utánanézéssel a Minisztériumban sokkal többet megtudtam róla, bár annyira kiemelkedőnek nem mondanám a teljesítményét. Kishal volt ebben a mocsoktengerben, még az aurorokat se különösebben érdekelte, legalábbis kevesebbszer vitték be, mint amennyire titkolni igyekezett üzelmeit. Nem, mintha ez az én dolgom lenne, amúgy se voltam soha elájulva a törvény hű őreinek munkájától, némelyik agya inkább volt könyvnehezék, mint valóban gondolkodásra szánt szerv.
Megálltam a megfelelő ajtónál, majd előhúztam pálcámat, miután óvatosan körbe néztem. Semmi kedvem nem lett volna valakit azért amneziálni, mert lusta voltam elnézni jobbra és balra. Persze, mindenki a saját dolgával volt elfoglalva, itt akár az utcán is megtámadhattam volna a férfit, akkor se valószínű, hogy bárkit meghatott volna. A kilincsre tettem a kezem, majd halkan elmormoltam néhány varázslatot, hogy feltérképezzem a házat védő bűbájokat. Szerettem volna felnevetni, annyira egyszerűen jutottam be, komolyan ennyi a védelme? Mintha egy tízéves kezéből venném ki a nyalókát, már-már bűntudatom van, hogy nem dolgoztam meg azért, hogy a lakásba lépjek.
Becsuktam magam mögött az ajtót, és eltettem a pálcám, tudtam, hogy nincs itthon, egyedül él, és eddig úgy tűnt nem is tervez néhány macskán kívül mást befogadni. A zsebembe nyúltam, és egy tonhal konzervet vettem elő, amit kinyitottam, és letettem a földre, majd még egyet, elkerülendő, hogy bármelyik szőrös kis szörnyeteg martalékává váljak. A fekete épp úgy nézett ki, mint aki készül a lelket is kifújni belőlem, de az utóbbi napok megfigyelései alapján nem vártam mást. Az ennivaló ezzel szemben, mintha némiképp elterelte volna a figyelmüket, így beljebb léptem, hogy előkészítsem a terepet az üdvözlésre.
Levettem a kabátomat, és gondosan összehajtogatva egy székre tettem. Furcsa volt egy ilyen szegényes lakás az eddigi kúriák és szállodai szobák után, sokkal jobban emlékeztetett egy otthonra, mint azok a hatalmas épületek, ami az itt folyó üzelmeket tekintve nevetségesnek tűnt. Sóhajtottam, majd a tűzhelyhez léptem, és kerestem egy edényt, hogy vizet tegyek fel forrni. Meg se lepett, hogy két egyforma csészét, és alátétet már keresve se találtam volna, de erről a luxusról ezúttal lemondtam. A zubogó víz alatt elzártam a gázrózsát, majd gyakorlott mozdulatokkal beleszórtam a tealeveleket és néhány szárított gyümölcsöt, amiket tekintettel az ismeretlen környezetre, inkább hoztam magammal. Egyébként is félnék, nehogy véletlen csattanó maszlagot, vagy valami hasonlót kotyvasszak össze itt.
Néhány perc után leszűrtem, és jobb híján két bögrébe töltöttem a kész teát, majd ezekkel a kezemben sétáltam a kanapéhoz. Az egyiket a dohányzó asztalra tettem a meghívóm társaságában, a másikkal a kezemben pedig helyet foglaltam, hogy megvárja a házigazdát. Belekortyoltam, és meg kellett állapítanom, az itteni víz sem rosszabb, mint máshol Londonban. A zár zörgésére felpillantottam, de különösebben nem zavartattam magam, felállni nem szándékoztam.
- Isten hozott, Édesem! - Köszöntem búgó hangon, egyik kezemben a teával, másikban pálcámmal. - Talán hirtelen jött, de gyere, ülj le hozzám, és beszélgessünk! - Nem tűntem fenyegetőnek, legalábbis annyira igyekeztem kedvesnek látszani, amennyire egyelőre az is voltam. - Utólagos engedelmeddel főztem teát, de ne aggódj, töltöttem neked is. - Intettem a másik gőzölgő bögre felé. - Nincs mitől félned, nem mérgezett. Egyelőre nem… - Mosolyodtam el.
Letettem a sajátomat az asztalra, majd megcseréltem keresztbe tett lábaimat, hogy kényelmesebben üljek. A könnyű ruha alól így kivillant vádlim és a combom egy rész, azonban nem úgy tűnt, mintha ez feszélyezne, elvégre a felsőrésze se takart túl sokat. Pont arra volt jó, amire egy nőnek használnia kell az ilyen ruhákat, összezavarta a férfiakat, vagy épp megtévesztette őket.
- Kaptam egy meghívót a neveddel, tudod ez mit jelent? - Ha eddig nem vette el, felé tolom a vastag kartonlapot. - Sejted egyáltalán, kinek a szemét szúrod ennyire? - Csóváltam meg a fejem, tényleg érthetetlen volt. - A legtöbbször nincs kedvem beszélgetni ilyenkor, de az tényleg érdekel, hogy ilyen piti üzletekkel hogy haragítottad magadra Aldor Marlowe-ot? Nem is… inkább azt áruld el, hogy a felesége, vagy a lánya volt az? Gondolom a büszkeségébe gázoltál vele, és azt - már meg ne sértődj -, de drogokkal nehéz.
A varázslók is csak férfiak, nem nehéz felkorbácsolni haragjukat. De hogy ez platina lapot érdemeljen, tényleg érdekes. Kicsit sajnálom is, hogy nem válthatom be, azonban a saját szabályaimat sose szegném meg. A törvény, erkölcs, mind mások által alkotott normák, amiket vagy elfogadok, vagy nem, viszont önmagamhoz már nem lehetek hűtlen.

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Good morning, Sunshine! Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Hétf. Jan. 27, 2020 12:53 am
Meissa & Bertie
Good morning, Sunshine!
Házon kívül töltöttem az éjszakát. Leszállítottam nem kevés árut az egyik rendszeres vásárlómnak London egyik előkelő negyedébe, ijesztő mennyiségű kokainra volt szüksége egy szülinapi partihoz. Miután megkaptam a pénzemet, vettem egy doboz színes cukormázas fánkot, majd beállítottam vele Adához. Imádta a fánkot, nem értettem miért, de ki akartam használni az alkalmat, hogy végre nagyobb összeghez jutottam és legalább egy ilyen apró ajándékot megengedhettem magamnak. Nála aludtam, ezzel azt a tortúrát is vállalva, hogy reggel az ő ébresztőjére keltem, rohannia kellett dolgozni. Ahogy néztem öltözés közben, míg igazgatta magán az aurorok egyenruháját, megállapítottam, hogy szürreális kettőnk kapcsolata. Nem volt komoly, nem tervezgettük a közös jövőnket, de attól ő még auror volt, én pedig egy lecsúszott díler drogproblémákkal. Nem bírtam felfogni, miért akar engem, akár csak egy ilyen komolytalan, futó valamire is. De nem panaszkodtam, kellemesebben teltek az éjszakáim, amióta ő az életem részét képezte.
Hazafelé beugrottam az Abszol úton macskatápért, onnan egyenesen a Zsebpiszok közbe indultam. Úgy terveztem, hogy ma feltöltöm a készleteimet, volt mostanság néhány sikeres üzletem, ami után erőteljesen megcsappant az árumennyiség. Amikor a zárral vacakoltam, fejben már leltároztam is, hogy miből mennyit kéne legyártanom a napokban, mit vittek mostanában és mit nem éri meg árulni. Felkaptam az óriási tápos zacskót, körül sem néztem a lakásban, mikor átléptem a küszöböt, nem is tudtam volna a hatalmas zsáktól. Amikor azonban felcsendült az ismeretlen női hang, rémülten elhajítottam Kormiék tápját és azonnal a pálcám után kaptam. Végül félúton megálltam a mozdulatban. Egy nő ült a kanapémon, egy kibaszottul csinos nő, hogy pontosak legyünk.
Először arra gondoltam, hogy biztos egy prosti, aki eltévesztette a címet - bár ez nem magyarázta, hogyan jutott be az otthonomba. Gyönyörű volt, nem fedte túl sok helyen a ruha és édesemnek szólított. Igen, biztosan ennyi történt.
- Nézd, Édesem, nagyon szívesen beszélgetnék veled, mást is nagyon szívesen csinálnék veled kettesben, de ezt most benézted szerintem. Nekem erre nincs pénzem, meg az az igazság, hogy nem is szeretek fizetni érte. - A következő néhány mondata azonban rácáfolt arra a feltételezésemre, hogy ez csupán egy vicces félreértés, amiről majd később anekdotázhatok minden ismerősömnek. Kifutott az arcomból a vér, kezdett eljutni a kialvatlanságtól kótyagos agyamig, hogy hatalmas szarba csöppentem éppen. A pulóverem zsebéhez kaptam, de a pálcám nem volt ott. A kurva életbe, a kurva életbe, a kurva életbe... Biztosan Adánál felejtettem, én barom állat...
- Fogalmam sincs, mit jelent. - Kiszáradt a szám az idegességtől, de eszem ágában sem volt beleinni a teába, amit olyan bájosan kínálgatott nekem. Pedig remek érzékkel a kedvenc furkászmintás bögrémet ajánlotta fel. - Aldor Marlowe? Nem ismerem, fogalmam sincs ki az, ez az egész valami félreértés. Figyelj, tudok fizetni, nem sokat, de van pénzem, meg tudunk egyezni.
Kezdtem pánikba esni. Hát hogyne tudtam volna, hogy ki az az Aldor Marlowe... Egy jól menő klubot vezetett a környéken, ahol mindenféle illegális üzelmekkel szépen megszedte magát. Drogot adtam el neki nagy mennyiségben, de még hónapokkal ezelőtt. A történetnek azonban nem ez a része volt érdekes, mert az üzlet gond nélkül lezajlott, én megkaptam a pénzemet, ő pedig elégedett volt az áru minőségével. Ami miatt most annyira rettegtem, hogy kezdtem egy kocsonyának érezni magam, amit valaki megbökött egy kanállal, az az volt, hogy Marlowe feleségét ennél határozottan közelebbről ismertem. Fiatal, csinos nő volt, aki a férjével folytatott viták után egy másik férfi társaságában szerette múlatni az időt. Én pedig voltam akkora gyökér, hogy habozás nélkül megfektettem Aldor kibaszott Marlowe feleségét, amíg a pasast vártam, hogy kifizesse az előre megbeszélt összeget. Mivel nem öltek meg érte azonnal, feltételeztem, hogy simán megúsztam ezt a kis affért. Úgy néz ki, hatalmasat tévedtem.
Mibe keveredtem már megint, a rohadt életbe?
@mm

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Meissa Lestrange-Black
Hétf. Jan. 27, 2020 11:21 am
Bertie & Meissa

A reakcióját előre meg tudtam volna mondani, ahogy megláttam közeledni. Bár kissé csalódott voltam, hogy egyből nem vett észre, és azt sem értékelte, hogy vele ellentétben gondoltam a két éhes szájra, sőt, még rá is. Bezzeg a ruhát, és mindazt, ami alatta volt, nos úgy tűnt, azt egyből észrevette. Az ilyen alkalmakkor mindig azt érzem, ha harcra kerülne a sor, igazából meztelenül lenne a legnagyobb esélyem, úgy akár egy gránátvető se tűnne fel a másiknak.
Szavai megbánthattak volna, ha érzékeny lennék ilyesmire, azonban már diákkoromban is válogatottabb sértéseket kaptam. Ráadásul úgy vettem észre, ezt a helyzetet igazából nem nagyon tudja hová tenni, ezért az agya igyekszik a leghihetőbb magyarázatot kreálni számára. Ennyire futotta. Hátrahajtott fejjel nevettem fel, ezúttal őszintén, nem a megjátszott, modoros hangon, szórakoztató lesz, legalább ennyit nyújtani tud.
- Erre nagyon sokaknak nincs pénze… - Búgtam még mindig kicsit nevetve, de lassan leesett neki a tantusz.
Az arca folyton változott, rá volt írva minden apró érzelem, mintha csak egy könyvet olvasnék. Tényleg nehéz elképzelni, ahogy amolyan drogbáróként hátra dőlve üzletel másokkal, fenyegetőzik, utasít, vagy inkább parancsol? Nem, a gesztusai mást mondanak, azonban lehet, hogy meglepne a végén, csupán sejtéseim lehetnek a viselkedéséből.
Tekintetem követte mozdulatait, ahogy végig tapogatta felsőjét, minden bizonnyal a pálcáját akarta elővenni. Mintha az olyan sokat számított volna, elvégre a védőbűbájait már a behatolás közben kiismertem. Végül azonban nem vette elő. Feladta volna? Nagyon reméltem, hogy nem olyan féleszű, hogy fegyvertelenül járkál a nagyvilágban, miközben ilyen csinos kis összeg van a fejére - vagy bármely testrészére - kitűzve. Talán nem én vagyok az egyetlen, aki kapott felkérést, kinézem az öregből.
- Milyen kis tudatlan, de ez nem tesz ám bájossá! - Keltem fel lassan ültömből, láttam az arcán, hogy pontosan tudja, kiről beszélek. Jó a meghívót illetően lehet tényleg fogalma sincs pontosan mit jelent, de elképzelései lehetnének.
Intettem a pálcámmal a karosszék felé, ami engedelmesen elindult a férfi mögé, hogy egy kis lökés kíséretében belehuppanjon. Hiába invitáltam teázni, úgy vettem észre nem vágyik már annyira a társaságomra, mint az elején. Ez szomorú, nagyon-nagyon szomorú.
- Túl feszült vagy, hogy értelmesen tudj gondolkodni, nem jó ez így! - Léptem mögé, kicsit meggyúrva vállát, mint egy gondos feleség. - Pedig Bolyhost és Morcost is megetettem helyetted! Tényleg jót tenne a tea. - Csóváltam meg a fejem, bár biztos voltam benne, nem ezzel fogom rábeszélni az ivásra.
Aztán elléptem mögüle, és a karfára ültem, féloldalasan háttal neki. Nem gondoltam, hogy szaladni kezdene, szerintem felfogta, hogy ez nem az a helyzet, amiből meneküléssel ki tudna kecmeregni. Plusz nem igazán tűnt sportos alkatnak, aki lefut egy halálos átkot, vagy egy kevésbé halálosat. Gondolatmenetem közben egyszerűen hátra dőltem, ezzel fesztelenül keresztbe fekve ölében, akárcsak egy gondtalan macska.
- Azt hittem megbeszéltük, hogy nincs erre pénzed. - Kuncogtam. - A platina meghívó, amire felkerült a neved, tízezer galleont ér, ha beváltom. - Nyúltam az asztalra, hogy elvegyem a szépen megmunkált lapot, és megforgattam a kezemben. - Igazából egyezzünk meg abban, hogy nem nézzük hülyének a másikat, ennyit azért hálából megtehetsz, amiért elláttam a macskáidat. Mindketten pontosan tudjuk, ki Marlowe, én nem tévedtem el, és nagyon nagy bajban vagy, ha már engem küld valaki. - Sóhajtottam, ebben a pózban nem értem el a teám, és nem is tudtam volna inni belőle, szomorú.
Úgy tűnt tényleg rendesen a frász kerülgette, és az emlékei is kitisztultak. Kicsit jobb hazugságot képzeltem el a szájába, mint azt, hogy nem ismeri, de már mindegy, sokat várok egy rémült embertől, ilyenkor az agy leblokkol. Az asztalra dobtam a meghívót, úgy se számít jelen pillanatban.
- Szóval, mi az érdekes történeted, ami miatt ilyen drága lett hirtelen az életed? A lakásod a negyedét se éri, a kis bizniszed pedig valószínűleg összesen nem hozott még soha ennyit, szóval erre mondják, hogy holtában több a haszna, mint élve, nem? - Nem tehettem róla, kicsit élveztem, hogy tét nélkül ijeszthetek rá. - Kápráztass el, valahogy rá kellene ígérned egy ilyen összegre! - Ha már felfogta milyen nagy a tét, bizonyosan igyekezni fog.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Hétf. Jan. 27, 2020 9:43 pm
Meissa & Bertie
Good morning, Sunshine!
Hosszú ideje magába szippantott az alvilág, vagy legalábbis az átlagos törvénytisztelő polgárok így hívták azt a közeget, ahol én dolgoztam. Drogot árultam, fogyasztottam is, olyan történeteket láttam és hallottam, amik megértek volna néhány évet az Azkabanban. De ettől nem lettem kemény, csak megtanultam úgy tenni, szükség esetén valaki másnak kiadni magam, mint aki valójában voltam. Tudtam, hogyan hajtsam be a tartozást a vásárlóimon, hogyan hitessem el velük, hogy velem nem jó ötlet baszakodni. De attól még ugyanaz maradtam, aki régen is voltam - túl érzékeny, túl gyenge, túl kevés. Hiába tanultam meg durva átkokat és kerültem ki győztesként nem egy kocsmai verekedésből, attól még nem lettem "kemény csávó". Rohadtul nem tudtam kezelni a helyzetet, hogy egy vadidegen ült a lakásomban, aki nem süteményt hozott.
- Nem is próbálok bájos lenni, veled nyilván nem szállhatnék versenybe - erőltettem egy kínos mosolyt az arcomra. Kapd össze magad, Ollivander, ne legyél ennyire töketlen. Legszívesebben pofán vágtam volna magam, hogy észhez térjek és képes legyek menekülőutat keresni. Persze nem a szó szoros értelmében, nem szándékoztam futásnak eredni. Pálca nélkül csak az eszemre hagyatkozhattam, ami már sokkal több helyzetből kimentett, mint a párbajtudásom.
Hátulról felborított a saját fotelem, belezuhantam, bár szívesebben maradtam volna talpon. Mégsem keltem fel, jobbnak láttam egyelőre belemenni a játékba, bármi is volt ez. A teát kivéve, abból eszem ágában sem volt inni. Ha valamit hamar megtanultam a drogok világában az az volt, hogy amiről nem tudod pontosan micsoda, azt ne nyeld le és ne lődd be. Rengeteg tragikus halálesetet megelőzhetett volna ez az apró bölcsesség, persze nálam jobban senki sem tudta, hogy van az az állapot, amikor már nem érdekel a kockázat, csak szabadulni akarsz az elvonási tünetektől. Sajnos vagy nem sajnos, a bögrébe kitöltött tea esetében nem késztetett semmiféle elnyomhatatlan sóvárgás az ital elfogyasztására.
Megéreztem a kezeit a vállamon. Az érintése nem volt durva, tulajdonképpen gyengéden masszírozta az idegeskedéstől feszült izmaimat, de nem meglepő módon nem lazultam el tőle. Bármit megadtam volna érte, hogy az ismeretlen nő helyett most Ada álljon mögöttem.
- Cirmi és Kormi - javítottam ki, mintha annyira fontos lett volna a macskáim neve, akik éppen vígan tömték magukat néhány méterre tőlünk, mintha a gazdájuk nem lett volna hatalmas szarban. Kutyát kellett volna hazahoznom, egy olyan nagy vadállatot, mint amit Ada tartott, az legalább megpróbált volna megvédeni.
Ha nem rettegtem volna ennyire, minden bizonnyal tetszett volna a látvány, ahogy elterül az ölemben. Gyönyörű nő volt, fiatal és cseppet sem gátlásos - minden férfi ilyen csajról álmodik, talán éppen így, elnyúlva az ölükben, mint egy fáradt macska. De nehéz volt élvezni a látványt, ha közben ennyire össze voltam zavarodva és ennyire tartottam valamitől. Mert bárhogy is igyekeztem tagadni, ő nem jó szándékkal érkezett hozzám. Elszakítottam róla a tekintetem, hogy könnyebben össze tudjam szedni a gondolataimat. Az asztalon a tea mellett díszes lap pihent, egyáltalán nem illett a lepukkant kéglimbe. Hasonlót sem láttam még, de a nyakamat tettem volna rá, hogy semmi jót nem jelent. A Baziliszkusz Bárhoz lehetett köze? Weasley azt mondta, hogy amneziált mindenkit, de ő csak auror volt, nem hivatásos amneziátor és nem is kedvelt különösebben, talán így akart félresöpörni. Viszont arról a helyről nem egy ilyen nőt küldtek volna, nem tudtam elképzelni, hogy azok a tulkok annyira tartsanak bárkit is az ellenkező nem képviselői közül, hogy rábízzanak egy ilyen munkát. De akkor ki a faszom volt ez?
- Tízezer galleon? Az rengeteg pénz... - Elképzelni sem tudtam akkora összeget, még soha nem láttam egy helyen ennyi pénzt, de a felét sem. Piti drogüzletelésből éltem meg, ha érkezett is hozzám tehetősebb vásárló, ők sem hagytak itt ennyi pénzt, hiszen tízezer galleonból egy kisebb sereget is túl lehetett volna adagolni, nemhogy egy függőt. Ekkora fizetség ellenében én ugyan mit ajánlhattam?
Lázasan kattogott az agyam. Azt mondta, kápráztassam el, de a valóságban nem volt semmi érdekes, legalábbis a nyersen tálalt valóságban. Házasságtörés, alkalmi affér, idegbeteg férj, egy magányos nő és egy még magányosabb férfi futó kalandja. Ezzel az égvilágon senkit nem lehetett elkápráztatni. Kivéve akkor, ha megfelelően tálalod a történetet...
- Jó, jó, beismerem... A felesége volt, Meredith. Aldorhoz mentem, kokaint akart venni, de nem volt otthon és a felesége nyitott ajtót. Ott állt kisírt szemekkel, kék-zöld foltokkal, nagyon csúnyán megverték. Behívott, adott egy pohár vizet, semmi különös. Kérdezgette mi van velem, mondtam persze, hogy semmi különös, csak a szokásos, mire zokogni kezdett és elmondta, hogy Aldor megcsalta, ő számon kérte, mire a férje elkezdte ütni-vágni. Ott ült mellettem, sírt a vállamon és a következő percben már az ölemben volt és ugyan mit tehettem volna? Mondjak nemet egy bántalmazott, elkeseredett nőnek? - Újból a kéretlen látogatóra néztem, megembereltem magam és tartottam vele a szemkontaktust. - Mégis ki itt a bűnös? Én, vagy az, aki kezet emel a feleségére? Te is nő vagy, komolyan dolgoznál egy olyan embernek, aki bántja a feleségét? Megéri azért a tízezer galleonért támogatni a patriarchális elnyomást és a családon belüli erőszakot?
Kevés dologhoz értettem, de ahhoz igen, hogyan dumáljam ki magam a legveszélyesebb helyzetből is. Nagyon sokszor csupán ennek köszönhettem, hogy megúsztam ép bőrrel néhány kellemetlen találkozót. Most sem hagyatkozhattam másra, csak a páratlan beszélőkémre. Merlin aszott bal heréjére, csak működjön...
@mm

No doubt about it

Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Meissa Lestrange-Black
Kedd Jan. 28, 2020 12:31 am
Bertie & Meissa

Azt hiszem kedvesebb már nem is lehettem volna vele, elvégre mégiscsak vendégül látott, és egészen jó teát sikerült készítenem nála. Való igaz, hogy nagyobb kihívásra, vagy több ellenállásra számítottam, azonban nem nevezném magam csalódottnak. Hazudnék, ha azt mondanám, nem élveztem a küzdelmek adrenalint felszabadító izgalmát, de annak is megvolt a szépsége, ha csak csendesen be kellett hálózni valakit. Nos, most egyikre se volt szükségem, inkább pihenés ez, mint valódi munka.
- Jaj, csak azért, mert láthatólag az életed kioltása miatt jöttem, nem kell így bókolnod! - Legyintettem nevetve, mintha valóban flörtölne velem.
Nem, mintha ez lett volna a cél, igazság szerint inkább emlékeztetett valami kisállatra, mint felnőtt férfira. Már nem ilyen megszégyenített értelemben, hanem mikor ránézel a megszidott kutyára, akin látszik, hogy azt is bánja, hogy megszületett. Nos, valami ilyesféle arckifejezés ült most az ő arcán is, ami sokkal kevésbé taszított, mint a legtöbbek gőgös fennhéjázása.
Persze, az élet császárai mindig nyert helyzetben érezték magukat egy nővel szemben, Ollivander ezzel szemben pontosan tudta, semmit sem számít, hogy mit viselek, vagy hogy nézek ki a ruha alatt, lépés előnyben vagyok. Vagy inkább több kört is rávertem ezen a versenyen, így a taktikai visszavonulásán dolgozik, minden valószínűség szerint. A teát se fogadta el, pedig neki biztos használt volna, vagy gyenge lenne azokhoz képest, amikkel általában nyugtatni szokta magát?
- Cirmi és Kormi… - Ismételtem el, mintha bármit is számítana. - Kérlek mondd, hogy az irónia kedvéért a cirmos Kormi és a fekete Cirmi! - Mondtam lemondóan, de valahol mélyen éreztem, nem ez a helyzet.
Az állatokkal sose volt bajom, a legtöbbet többre becsültem, mint tulajdon gazdáját. Az állatok meghalnának gazdájukért, és nem árulják el néhány galleonért, vagy befolyásért, meglehet ugyanúgy megtörhetőek, mint az emberek. Viszont határozottan sokkal kevesebb zagyvaságot hordanak össze!
Úgy tűnt képtelen elengedni magát, pedig én aztán mindent megtettem, hogy ne legyek fenyegető. Jó, talán nem mindent, azonban ennél kevésbé veszélytelennek csak anyaszült meztelenül tűnnék. Nem, azt hiszem még sem. Abban az esetben minden valószínűség szerint teljesen pánikba esne, hogy ez miért történik, azzal meg mit érnék el? A rendkívül vicces reakcióján kívül, persze.
- Valóban az. - Bólintottam, szinte láttam magam előtt, ahogy fejben sorra veszi az érméket. Tényleg érne ennyit egy egyszerű megcsalás? - Igazság szerint nem szorulok rá, de ki az a bolond, aki ennyire nemet mond? Már csak azt megéri megnézni, aki ennyit ér. - Pislogtam fel rá nagy szemekkel, mintha valóban nagyon érdekes lenne.
Láttam, hogy igazán megerőltetni igyekszik magát, milyen mesét találjon ki. Szívem szerint megérintettem volna a nyakán vadul lüktető eret a pálcámmal, csak hogy lássam, mennyire lenne hatással rá, de félek abban a pillanatban kiesett volna a szerepből. Azt hiszem sikerült belehergelnie magát, végül a szemkontaktust is tartotta velem, igazán bátor, így tettem egy szívességet, és nem nevettem fel.
Kicsit hátrébb csúsztam, hogy fel tudjak ülni az ölében, most inkább úgy néztem ki, mint amikor egy kislány a Télapó ölében sorolja a kívánságait. Hm… vajon a rosszkislányok is kérhetnek? Előrenyúltam, és elvettem a neki szánt bögrét, majd belekortyoltam, még mindig langyos volt a tea, és mondanom se kell, finom. Elvégre én főztem, ebben a műveletben is biztos kézre volt szükség.
- Szerinted Aldor Marlowet kellene megölnöm? - Pillantottam rá a vállam felett, mintha tényleg megerősítésre várnék tőle. - Képes vagy kimondani valakire a halálos ítéletet?
Nem úgy nézett ki, mint akinek valaha ölnie kellett volna, vagy szándékában állt volna. Nincs abban semmi felemelő, vagy szép, bátor pedig végképp semmi. Ha olyan helyzetben vagy, hogy ölsz vagy meghalsz, a kétségbeesés késztet lépésre, nem a szíved nemessége, mint az állatok, az ember bármit megtesz azért, hogy még eggyel többször lélegezhessen.
- Igazság szerint nem vagyok az emancipáció zászlóvivője, én nagyon élvezem amikor a hím soviniszta férfiak lebecsülnek azért, mert nő vagyok. Ennél senkinek nem adhatsz nagyobb fegyvert a kezébe. - Felálltam az öléből, és a mosogatóhoz lépdeltem a két üres bögrével, hogy elmosogassam őket, nem lett volna szép, ha szennyes edényeket hagyok magam után. - Sajnálom a kis műsort, tulajdonképpen egyetlen percig sem érdekelt a pénz, nem felelsz meg a szabályaimnak. - Magyaráztam, miközben a csöpögtetőbe tettem száradni a bögréket, bár igazán nem sajnáltam. - De nyugtass meg, hogy nem hitted el, hogy Aldor verte meg! A házasságukban biztos nincs minden rendben, de az a vénember szerintem ahhoz is lusta, hogy bűbájt használjon, nemhogy a saját kezével üssön meg valakit. - Húztam el a számat.
Dolgom végeztével visszahuppantam a kanapéra, mintha a korábbi beszélgetés csak amolyan barátok közötti csevej lett volna. Minden bizonnyal nem tudja hová tenni a dolgot, azonban egyelőre mindegy.
- Szállítanak ki ide bármit is? Ölni tudnék valami harapnivalóért. - Leheltem, majd rájöttem, mi csúszott ki a számon önkéntelenül, és felkuncogtam. - Bocsánat, azt hiszem egészen egyedi a humorérzékem! De tényleg harapnék valamit, és gondolom te se magadnak vetted a tápot. - Várakozón figyeltem, ehettem volna korábban, azonban jobb ez így, legalább kicsit szokja, hogy még él. Még…

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Kedd Jan. 28, 2020 6:57 pm
Meissa & Bertie
Good morning, Sunshine!
Talán egy másik helyzetben, kevésbé józanon őszinte érdeklődéssel álltam volna le flörtölni vele, mint lényegében minden nővel, akivel találkoztam. Nem a túlzott önbizalom késztetett erre, egyszerűen csak megtanultam, hogy a legrosszabb, ami történhetett, az egy csúnya kikosarazás volt. Történtek már velem rosszabb dolgok is, és ha végül mégis bejöttek a - mellesleg nagyon kreatív - próbálkozásaim, akkor örülhettem. Nem szerettem aggódni ilyen apróságokon. Ezúttal azonban valóban nem a tőlem megszokott fesztelen bókolással próbálkoztam, csak mondtam valamit, céltalanul, hogy ne álljak ostobán és értetlenül a saját lakásom közepén, egyre növekvő idegességgel.
- Őszinte volt, a látásommal még nincsenek problémák.
Sok szürreális helyzetbe keveredtem már életem során, tulajdonképpen minden napom egy Dalí festmény valóságtartalmát súrolta, és ehhez nem is kellett élnem a gondosan kimért néhány grammommal. A Zsebpiszok köz ilyen volt, ha valaki itt élt, megtanulta, hogy fel se kapja a fejét olyan apróságokra, amik egy embert hetekre traumatizáltak. Azonban az, hogy egy vadidegen nő, aki látszólag nem szándékozott sokáig életben tartani, itt ült a lakásomban és a macskáim nevéről vitatkoztunk, kezdte az én magasra állított mércémet is megugrani.
- Nem, a fekete Kormi és a cirmos Cirmi. Mentségemre szóljon, nem voltam jó passzban, amikor elneveztem őket. - Merlinre, én most komolyan magyarázkodtam neki a macskáim neve miatt?
Nem értettem, miért húzza az időt. Ha nekem tízezer galleont ajánlott volna valaki, lehet a saját fejemet is levágtam volna habozás nélkül. Elképzelni sem tudtam, mihez kezdenék ennyi pénzzel. Nem voltam mohó ember, nem vágytam túl sokra. Hiába éltem rosszul, sosem álmodoztam arról, hogy egyszer majd gazdag leszek, kicsit talán meg is rémített a sok pénz gondolata. De mégis... rohadt jól jött volna tízezer galleon, akár annak a töredéke is. Csak egyszer az életben ne kellett volna aggódnom a lakbér, a kaja, a macskatáp és természetesen az üzlet és a saját függőségem miatt. El tudja bárki is képzelni, mennyire költséges volt mindez? Bár valószínűleg ez a nő röhögve kifizette volna az életem egész éves költségeit... És komolyan ennyit ért volna a fejem? Az én hülye fejem?
- Én biztosan nem érek ennyit. Lehet egy másik Ollivanderről volt szó, tudod, elég sokan vagyunk és szerintem nem nehéz belátni, hogy nálam mindenki többre vitte - hadartam. Nem akartam, hogy bántódás érje a rokonaimat, nyilván nem, de én sem akartam meghalni, a kurva életbe...
Gyakran ültek nők az ölemben. Nem voltam szívtipró, sem szőke herceg fehér lovon, csak tudtam hogyan kell megnevettetni őket és nem válogattam sokat. Ennyi volt a titkom. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd kényelmetlenül fogom érezni magam, amikor valakinek az amúgy csekélyke súlyát éreztem az ölemben. Márpedig most rohadt szarul éreztem magam és semmi élvezeteset nem találtam a szituációban.
- Hát nekem biztosan nem hiányozna - vontam meg a vállam. - Nincs tízezer galleonom, de ha csak úgy megcsinálod, akkor legyen.
Nem lettem volna képes a két kezemmel megölni valakit, legalábbis szerettem volna azt hinni, hogy idáig még nem jutottam el. Önmagam bántása nem állt távol tőlem, de kárt tenni, végleges kárt tenni valakiben... nem, az nem én lettem volna. Az viszont már régesrég nem érdekelt, hogy mi történik az orrom előtt. Nem éreztem volna bűntudatot, ha Marlowe meghal néhány napon belül. Nem volt jó ember, nem lett tőle kevesebb a világ. Inkább ő, mint én...
Felkászálódott rólam, már készültem rá, hogy a következő másodpercben egy varázspálca szegeződik rám, ehelyett csak felkapta a bögréket és nekiállt... mosogatni?
- Hogy... hogy tessék? - hebegtem értetlenül, mint akit pofán talált egy konfúziós bűbáj. - Nem szoktam megfelelni senki szabályainak, de én ezt most kurvára nem értem. Ha nem akarsz megölni, akkor mégis mi a tökömet csinálsz itt? Ez valami rossz vicc?
Kormi felugrott a térdemre, ugyanis még mindig nem mertem felkelni a fotelből. A macska dagasztani kezdett, mintha minden a lehető legnagyobb rendben lenne. Végül rágni és tépni kezdte a pulóveremet, úgyhogy inkább levettem és odaadtam neki. Fél percen belül összegömbölyödött a pulcsin és elaludt. Kretén macska...
- Sosem lehet tudni, nem ez lenne az első ilyen eset - dünnyögtem zavartan. Talán tényleg neki volt igaza és nem Aldor Marlowe látta el a felesége baját. Most már úgysem számított, csak az, hogy holtan akart látni.
Döbbenten figyeltem, ahogy a vadidegen nő otthonosan járkál a lakásomban. Mi a franc történik itt? Rengeteg kérdést akartam feltenni neki, de úgy éreztem, az agyam teljesen kikapcsolt, semmi racionális magyarázat nem létezett a viselkedésére és azt sem tudtam eldönteni, mit kéne először kérdezni.
- Fogalmam sincs, magamnak főzök. De elárulnád végre, hogy ki a faszom vagy és mit keresel a lakásomban? - nyögtem ki végül a legégetőbb kérdést. Idegesen megigazítottam a pólóm kinyúlt nyakát és megdörzsöltem a karomon a számtalan macskakarmolásnyom egyikét - Korminak volt egy olyan jó szokása, hogy megpróbálta naponta legalább egyszer felvágni az ereimet pusztán szeretetből, mintha nem lettem volna tele így is apró sebekkel és véraláfutásokkal a tűszúrások helyén. Még mindig nem sikerült megnyugodnom.
@mm

No doubt about it

Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Meissa Lestrange-Black
Szer. Jan. 29, 2020 12:00 am
Bertie & Meissa

Sóhajtottam, igazság szerint sose volt nagy szükségem arra, hogy a férfiak megdicsérjenek, pontosan látszik a tekintetükön, mit gondolnak. Ebben nincs semmi rossz, vagy meglepő, biológia, ösztön, ki minek akarja nevezni. Ha alapvetően nem rendelkeztem volna ilyen kisugárzással, sokkal nehezebb lenne elérnem a kívánt hatást, vagyis inkább más módszerekhez kellene folyamodnom. Mindig abból dolgoztam, amim épp volt, ez így könnyebb, és kevesen vannak, akik ellen nem hatásos.
- Tényleg! Hiszen alig pár perce néztél luxus prostinak… - Mosolyodtam el gonoszul.
Nagyot mondjuk nem tévedett, végtére is pénzért teszek törvénytelen dolgokat, egészen hasonló szakma. Gyakran megkaptam, hogy kinek milyen nemesebb testrészét mily’ módon polírozhatnám, érdekes tény, hogy pont ezek az alakok bírják a legkevésbé a fájdalmat. Ha csont roppan, ín szakad, ízület zúzódik, egyből óriáscsecsemőkké válnak, és csak az ordítás és szitkozódás megy, igazán szánalomra méltó. Némi hallgatással bárki kiérdemelhetné a gyors halált, mégis olyan kevesen élnek vele…
Elkalandozó gondolataim közepette a két macskára pillantottam, akiknek nevéről magyarázott épp a férfi. Tényleg elég fantáziátlan nevek voltak, mintha őt ezentúl Barnának, engem meg Feketének hívnánk. Persze ebbe az emberek bele se gondolnak, mit számít annak az állatnak…
- Úgy veszem észre, elég sok rossz passzod van mostanában. - Jegyeztem meg, mert valljuk be, nem épp a Merlin díjjal kopogtattam be hozzá. - Lehet nem ártana valami fasza életmód könyvet olvasnod, ilyen napi Coelho a szebb napokért, vagy csak kövess be valami harmincas vénlányt instagramon, azok aztán ontják az életbölcseletes idézeteket! - Szerettem a mugli technológiát, szórakoztató volt, legalább kikapcsolta az ember lányát kicsit.
Hogy mennyit ér valaki, nos azt inkább az határozza meg, más mennyit ajánl érte, nem az, mik az erényei, vagy érdemei. Lehetne Ollivander a világ legjobb varázslója, ha senkit sem érdekelne a jóságos kis élete, s lám, még piti bűnözőként is van akkora értéke, mint egy nagyobb családi kúriának. Ki érti, mit jelenthet valakinek a büszkesége, és mennyit hajlandó érte megtenni. Marlowe úgy tűnt elég mélyen a zsebébe tud nyúlni, hogy helyreállítsa a képet, amit magáról alakított ki.
- Azt hiszed ilyen hibát vétenék, Bertie? - Nem volt véletlen a névhasználat, szerettem volna, ha tisztában van vele, elég sokat tudok róla. - Rosszul venné ki magát a következő karácsonyi vacsin, ha kiderülne, hogy helyetted valaki más lett kihúzva a listáról. - Egy percig se lepett meg, hogy nincs különösebben jóban a rokonsággal, én se ápoltam komoly kapcsolatot az enyémekkel. Nagyjából semmilyent, azt hiszem így a legtisztább.
Elmosolyodtam, ez már majdnem őszinte volt. Kicsit meglepett, azt kell mondjam tényleg érdekes valakinek ígérkezett, a kezdeti döcögés ellenére. Előrenyúltam, és megpaskoltam az arcát, mintha ez a kijelentés dicséretet érdemelne. Őszinte volt, a mi életmódunkban ez nem volt gyakori, így üdítő színfoltnak éreztem, ezt pedig illik megjutalmazni, nehogy szívfacsarodásban kinyúljon alattam.
- Nem csak pénzért dolgozom, szóval ajánlhatsz mást is. - Kacsintottam rá.
Igazság szerint sok minden többet ért, mint a galleon, bár a tízezer már tisztán kivehető összeg volt, meg kell hagyni. De ott voltak a kapcsolatok, információk, illetékesség. Talán holnap arra lesz szükségem, hogy egy bizonyos embernek egy bizonyos anyagot adjon el egy jól látható helyen, ki tudja? Az ő szakmájában biztosan nem szereti, ha valaki tartozott neki, nekem azonban jól jött, minél többen érzik adósnak magukat.
- Kifejezetten jó humorérzékem van, de inkább amolyan feketehumor, tudod. Mindig becsülettel kutatok a munka alatt, és az adatok, plusz egy interjú alapján döntést hozok, hogy megfelel-e a szabályaimnak, vagy sem. Te nem felelsz meg. - Úgy magyaráztam, mintha egyébként ez egyértelmű lenne, számomra az is.
Nem mondhatom, hogy nem okoz nehézséget az ölés egy bizonyos szám után, mert aki ezt mondja, annak az első se okozott gondot. Mivel a pénz különösebben nem mozgat meg, mindig szükségem van egy okra, hogy megtegyem, amit kell.  
Felhúzott szemöldökkel figyeltem küzdelmét a fekete macskával, amiből az állat került ki győztesen. Tessék, ez lenne Mr. Tízezergalleon, Merlin gyere le az égből! És még engem mondtak furcsának, meg hangyásnak. Szívem szerint bemutatnám nekik a férfit, csak hogy lássák, mi az ami tényleg furcsa!
- Nem akarlak örökre kiábrándítani a női nemből, de figyelj! - Kicsit közelebb léptem, hogy lássa a szemem, ami alig húsz másodperc alatt könnyesedett el, majd egy hatalmas könnycsepp gurult végig az arcomon. Végül pislogtam párat, majd megtöröltem. - Mutathatnék mocskosabb trükköket, azonban abból nincs csendes verzióm.
Az első dolog, amit megtanultam, hogy bármit lehet fegyverként használni, hát használjam is. A könnyek, a bókok, a nevetés, az intimitás, mindent lehet imitálni, erről szól a világ, hogy ki játszik jobban. Én pedig jobb szerettem mozgatni a szálakat, mint a zsinór végén rángatózni.
- És most nem a kis üzletedre célzol, igaz? - Hajoltam előre. - Nahát, milyen mocskosul bátor lettél hirtelen! Sajnos te is tudod, hogy a nevem nem árulhatom el, kinek hiányzik, hogy aztán árulkodj rólam a barátnődnek? - Húztam el a számat, hiszen annyira nem volt ismeretlen a nő, veszélyes is lehetne. - Ha a névadási tendenciádat nézzük, és úgy vesszük, most is rossz passzban vagy, akkor én lennék… Szexi? Végtére is külső jegyek alapján adsz neveket, azonban a luxus prosti nem túl kedves.
Tényleg volt némi humorérzékem, azonban nem vicceltem, amikor arról kérdeztem, lehet-e ételt rendelni, valóban kezdtem éhes lenni. És ismertem már magam annyira, hogy tudtam, ő nem szeretne megismerni éhesen.
- Mit gondolsz, mennyi ideig maradsz életben, ha többen is a nyomodba erednek? Néhány végrehajtónak vannak elvei, de a legtöbben megélhetésből csinálják, mint te a kis bizniszed, szóval nem lesznek olyan jó fejek, mint én. - Hogy miért figyelmeztettem? Embertársi szeretet? Ugyan, inkább nevezném érdeknek, nem árt, ha van néhány szemem a Zsebpiszok közben is. - Szóval… van itthon valami ehető?

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Szer. Jan. 29, 2020 9:42 pm
Meissa & Bertie
Good morning, Sunshine!
- Az csak egy félreértés volt, inkább rám nézve kritika, mint rád. - Jogos feltételezés volt, hogy luxus prostinak néztem, ezt neki is el kellett ismernie. Előbb gyanakodik erre az ember, mint egy bájos arcú bérgyilkosra. A szakmámból eredően gyakran találkoztam prostikkal, még ha én magam nem is éltem ezzel a szolgáltatással. Kevés elvem volt, de a nőket tiszteltem, márpedig aki kurvát visz haza, az nem tartja sokra az ellenkező nem képviselőit...
- A mostanában erőteljes túlzás, a rossz passz már inkább egy állandó állapot, de most inkább azt mondanám, kifejezetten jó passzban vagyok. - Nem tudtam, mi az az instaizé, amit emlegetett, de ennek inkább nem adtam hangot, nehogy teljesen hülyének nézzen és még nagyobb lépéselőnyben érezze magát. - De jó, hogy mondod, most már minden problémámra megvan a válasz...
Úgy tűnik, még ebben a bizarr helyzetben sem tudtam szó nélkül megállni ezeket a kéretlen jó tanácsokat. Merlinre, hányszor hallgattam végig a testvéreimtől, hogy "Bertie, csak akarnod kéne a változást" és "minden fejben dől el" meg hasonló faszságok. Biztos sok minden fejben dől el, de én aztán koncentrálhattam erősen egy jobb lakásra vagy egy normális munkára, attól még egyikre sem volt esélyem. És a drogok... miért akartam volna leszokni? Az életem üres volt nélkülük. Nem azért szoktam rá először a heroinra, később azt helyettesítve egyéb keménydrogokra, mert nem tudtam mennyire veszélyes játékot űzök vagy mert azt gondoltam, én majd nem leszek függő. Egyszerűen csak színt adtak a szürke életemnek, olyan örömhöz jutottam általa, amit semmi más nem okozott, kirántott a gyűlölnivalóan jellegtelen napjaimból. Aztán persze jöttek az egyéb okok, megtettem olyan dolgokat, amiket magam előtt is szégyelltem, ezért még több anyagot toltam a szervezetembe, hogy ne kelljen azokra a szégyenteljes percekre gondolnom, de ettől még több megalázó szituációba kevertem magam, és... és ördögi kör, nem lehet szabadulni belőle. Az elvonási tünetek idővel elmúlnak, de az, amiért rákapsz a drogokra, talán soha nem hagy nyugodni, így pedig mégis ki akarna leszokni?
A keresztnevemen, sőt, a becenevemen - bár mindenki Bertie-nek szólított, sosem Gilbertnek és így már nem is becézésként gondoltam rá - hívott, mintha egy barát vagy vásárló lett volna. Egyik sem volt, sajnos, pedig aki tízezer galleont keres egyetlen munkával, az feltehetően nem keveset tudna fizetni. Bár valószínűleg ő nem élt semmivel, amit én tudtam kínálni neki. Ellenben most jobban érdekelt a pénznél az a tény, hogy tudott a karácsonyi családi vacsorákról. Lehetett persze véletlen egybeesés is, hogy pont ezt a kifejezést használta, de valami azt súgta, hogy nem erről volt szó. Többet tudott rólam, mint amennyit én jónak láttam.
- Őszintén szólva úgyis valamivel magamra haragítom a rokonságot... - Azért mégse kellett volna meghalnia senkinek sem. Nekem főleg nem. Nem állítom, hogy sosem voltak még szuicid gondolataim, az ember mentális egészségének nem tesznek jót a hajléktalanként töltött hónapok és egy alapos betépés után is le tudott dönteni az elvonással járó depresszió a lábamról, de úgy igazán sosem akartam meghalni. Élni akartam és reménykedni.
- Ó, hát én rengeteg mindent tudok ajánlani neked. - Hogyne. Drogon és saját magamon kívül semmit nem tudtam ajánlani neki, de valószínűleg néhány tabletta nem ért fel tízezer galleonnal, abban pedig végképp kételkedtem, hogy rám bármilyen formában igényt tartana, még a szerveimmel sem ment volna túl sokra, noha a Zsebpiszok közben akár még azt is el lehetett adni a megfelelő embernek.
- Most már őszintén érdekel, hogy miért nem felelek meg, hátha az életben egyszer valaki elmondja, neki éppen miért nem. - Feleslegesen beszéltem, igazából nem akartam csevegni vele, csak azért pofáztam, mert ettől kevésbé éreztem magam idiótának és kiszolgáltatottnak. Hiába mondta azt, hogy nem akar megölni, nem tudtam megbízni benne. Nyilván nem volt százas a csaj, ha minden rendben lett volna neki odabent, akkor ez az egész most nem történik meg vagy nem vele történik meg, mert Marlowe talált volna mást. Lehet, hálásnak kellett volna lennem a szerencséért, amiért éppen őt küldték ide. Már ha tényleg igazat mondott és nem akart kinyírni.
Kormi elégedetten terpeszkedett az összegyűrt és összemacskaszőrözött pulóveremen. Én sajnos kevésbé éreztem magam komfortosan, és ezen egy árnyalatnyit sem segített, amikor a nő ismét közel hajolt hozzám, pedig Merlinre esküszöm, hogy nem tartoztam azon férfiak közé, akik rettegtek az erős kisugárzású nőktől. Én csak azoktól a csajoktól rettegtem, akik két perce az életem kioltásával fenyegetőztek.
- Szeretem a mocskos trükköket, de ha nem, hát nem... - Bertie, kussolj már be, baszd meg. Legalább most ne legyél ekkora idióta. Néha pofán kellett volna vágnom magam. Egy székkel. Kétszer-háromszor.
A "barátnőm" említésére újból elfogott a rémület. Tudott Adáról, a rohadt életbe... Engem már sokan meg akartak ölni, még ha nem is tízezer galleonos vérdíjért cserébe, de Adát nem akartam belerángatni semmibe. Nem szorult a védelmemre, de mégis óvni akartam minden szarságomtól, túl sokat jelentett nekem ahhoz, hogy a legapróbb zűrbe is belerángassam.
- Nem a barátnőm. Csak találkozunk néha, de nem beszélgetni szoktunk, úgyhogy tőle nem kell tartanod - bizonygattam hevesen. - Ha neked jó a Szexi, akkor nekem is jó. Kormi már van a szobában, szóval tényleg ez a lehetőség maradt.
Az ő "humorát" a feketehumor kategóriájába lehetett sorolni. Az enyémet a Bertie-Ollivander-miért-vagy-ekkora-szerencsétlen-nyomorék-fogd-már-be-a-pofád címkével lehetett ellátni. Miért kellett a tépett fülű macskámmal együtt emlegetnem a fekete haja miatt? Még csak vicces sem volt...
Kezdtem belátni, hogy két lehetőségem van: vagy szerzek neki kaját vagy meghalok. Ha nem ő öl meg, akkor hagyja, hogy mások tegyék meg. Határozottan érdekemben állt gyorsan elé tenni valami ehetőt.
- Oké, értettem, kerítek valami kaját - pattantam fel a fotelből, olyan sietős léptekkel a hűtőhöz rohanva, mint akinek az élete múlik rajta. Talán ez is volt az igazság. - Én a helyedben beérném az én konyhatudományommal, mert a környéken menüt venni felér egy öngyilkossággal.
Nekem bárki elhiheti, nem voltam válogatós, lehúztam hosszú hónapokat az utcán, túrtam én már át nem egy kukát éhségtől reszketve. De amit a környéken adtak "ebéd elvitelre" címszóval, az tényleg garantált ételmérgezést jelentett.
- Szendvics és tészta, ennyivel tudok szolgálni. Vagy füves brownie-val, de az mindig olyan állagúra sikerül, mint a háromnapos kutyaszar, szóval... - vonogattam idegesen a vállam. Úgy álltam a konyhapult mellett, hogy végig rálássak a nőre. Nem mertem szem elől téveszteni, nem mintha bármivel megvédhettem volna magam pálca nélkül. Hogy lehettem ekkora gyökér, hogy Adánál hagytam?
@mm

No doubt about it

Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Meissa Lestrange-Black
Csüt. Jan. 30, 2020 11:54 am
Bertie & Meissa

Vitatkozhattam volna vele, hogy mégis hogy lehetne ez rá nézve kritika, de feleslegesnek tartottam. Amúgy se vettem magamra, csak vicces volt, ahogy próbált magyarázkodni. A kezdeti magabiztossága mondjuk igen gyorsan füstté vált, azt kicsit sajnáltam. Biztosan érdekes beszélgetés lett volna, ha ragaszkodik a fizetőslány meséhez.
- Mondjuk nem is tudom, melyikkel járnál rosszabbul, ha valóban prosti volnék, vagy ha nem…
Mindenkinek megvolt a maga kis furcsasága, én leszek az utolsó, aki elítélne egy ilyen lányt, vagy azt, aki hazaviszi. Amíg nekem nincs igazán közöm hozzá, mindenki azzal teszi boldoggá magát, amivel nem szégyenli. Bár, hogy ez valóban elégedettséggel tölt el valakit, kicsit kételkedtem benne, hogy bármire is megoldás lehet.
- Tényleg? Valami jó hír? - Egészen ártatlannak tűnt már-már a beszélgetésünk, ami kívülről kibaszott bizarrnak hathat. - Ironizálhatsz, de tudnod kell, valahol most is életbölcseletek ezrei keringenek az éterben, amik meglehet tényleg minden problémádra választ adnának! Olyanok, mint: ne falakat építs, hanem hidakat! Ha ettől egyből egyenesbe jössz, szívesen.
Vak vezet világtalant, azt hiszem, ha arról van szó, ki milyen életet él, és az mennyire számít normálisnak. Egyetlen percre se tudok visszaemlékezni, amit amolyan átlagos, megszokottnak nevezhetnék, amióta csak az eszemet tudom. Talán arra kellene fognom a modorom, hogy egy házimanó nevelt fel? Biztos kiváltana néhány együttérző tekintetet, de alapvetően senkit se érdekel mások balsorsa, csak a saját szerencsétlensége fontos mindenkinek. Kivéve, ha kihasználhatja a másikat, de hát ilyen ez az emberi természet, azt hiszem. Már én se szólhatok meg érte senkit, hisz magam is így tettem, ha volt rá alkalmam.
- Túlértékelik a vérséget, ha engem kérdezel. - Vontam meg a vállam.
Igazság szerint sose éreztem át, mit veszíthettem azzal, hogy senkit sem ismertem a családból, lévén tényleg senkit sem ismertem. Most sajnáljam, hogy idegen emberek nem köszöntenek fel a születésnapomon, vagy karácsonykor? Azért, mert valaha voltak közös felmenőink, jobb emberek lesznek, érdekesebbek, fontosabbak? Bizonyos szempontból számíthatnának jobban, de már nem a középkorban élünk, amikor a család és vér mindenek felett, csak egyes bigott fejek nem szakadtak még ki a saját aranyvérű seggükből…
Felvontam szemöldököm, kis ironiát éreztem szavai mögött, mint aki csak üres frázisokkal dobálózik. Jó, tényleg nem úgy tűnt, hogy a felhalmozott készletén kívül rejtegetne ebben a lakásban bármit, főleg nem tízezer galleon értékben, bár Marlowe nem is ért annyit. Persze ő sem, de hát ezt rendezzék le egymás között. Igazság szerint valahogy úgy éreztem, a vénember még a szabályaimnak is megfelelne, nem volt túl szimpatikus soha, és az se, hogy a Szindikátus tudta nélkül személyes ügyekre próbált használni. De ez már egy másik történet.
- Akkor ebben a körben te leszel a kurva? - Kuncogtam, el nem tudtam volna képzelni, hogy kivágott felsőben fel és alá lejtsen a saját otthonában. Pedig bizonyosan szórakoztató lenne. - Vagy nem erre gondoltál a rengeteg minden alatt? - Forgattam meg szemeimet, azt istenien csináltam.
Sóhajtottam, úgy tűnt, hogy a lelkébe gázoltam ezzel a nem megfelelős dologgal, bár őszintén, igazán örülhetne neki inkább. Mármint biztos neki se volt könnyű élete, hogy a Zsebpiszok közben tengeti mindennapjait, de ezzel sokan mások is így vannak, szóval ezen kár keseregni. Ha fel akar állni, mást csinálni, csináljon. Mindig is úgy gondoltam, a nyavalygás nem old meg semmit, és amint az ember kinövi a csecsemőkort, ez valóban így lesz. Egyeseknek már sokkal előbb, de az már más eset.
- Azt hittem, hogy ennek örülni fogsz. - Húztam el a számat, ha meg akarom ölni, az a baj, ha nem, akkor meg az. Soha senkinek nem jó semmi, tényleg meg kellene már ezt jegyeznem. - Egy: nem követtél el olyasmit, amivel közvetlenül ártottál másnak. Persze, csúnya drogkereskedő vagy, de azt hiszem leszögezhetjük, itt minden második sarkon találni egyet, tehát ha nem tőled, mástól úgyis megszerzik a napi adagot, akik akarják. - Igazság szerint elég szubjektív szabályrendszerem volt, de hát a gyilkosság elég személyes ügy, ha úgy veszem. - Kettő: hamar átláttad a helyzetet, és nem értékelted túl a saját lehetőségeidet. Igazán kedves, hogy nem álltál neki a vakvilágba fenyegetőzni, és ha tudnád, hogy egy ilyen csekélységen hányan elbuknak! Három: igazából már az elsőnél tudtam, hogy úgy se ölnélek meg, de szórakoztató, hogy amíg te ezt nem tudtad is képes voltál macskaneveken fennakadni…
Most se igazán értettem, hogy miért volt fontos, milyen nevet használok az állataira, de mindegy. Azt hiszem mindenkiből mást vált ki a zavar és a pánik, nála legalább nem az alfa hím ösztönök kezdtek működésbe lépni.
- Nem vagyok benne bizonyos, hogy a szíved elbírná az ilyesféle dolgokat. - Vontam meg a vállam, majd felegyenesedtem. - Amúgyis úgy nézel ki, mint akinek menten kiszakad a mellkasából.
Ez mondjuk annak is betudhatjuk, hogy megemlítettem a nőt, akivel mostanában többször is feltűnt. Nem akartam fenyegetőzni, miért ölnék meg egy aurort, jó ég… persze, nem állhatok neki védekezni, hogy nem úgy gondoltam, félreérted a helyzetet. Érdekes lenne, ahogy győzködnénk egymást, ki kit akar és nem akar megölni, kész komédia.
- Persze, én is hetente többször összefekszem az auroros pajtijaimmal, aztán néma csendben ők inkább pizzává változnak, csak nehogy meg kelljen szólalni. - Bár azt valószínűsíthetem, hogy nem a munkájukról csevegnek, azért ezek még nem tények.
A helyében én se gondolnám, hogy másodállásban a Minisztérium egyes székeit is koptatom. Az emberek szeretnek abban bízni, hogy bár a politikusok között akadnak korruptak, a rendszer működik, és az igazságszolgáltatásban jó emberek dolgoznak. Néha jó lenne kiábrándítani ebből a nagy többséget.
- Miááúú! - Utánoztam kuncogva a macskanyávogást, azt hiszem ő is abba a kategóriába tartozott, aki nem tudja még a veszélyhelyzetben sem elnyomni saját személyiségét.
Hasonló voltam, bár inkább az ironikus,  és nem épp kedves megjegyzéseimet tudtam kevéssé magamba fojtani. Sokszor megkaptam már, mennyivel egyszerűbb lenne, ha erre képes volnék, de ugyan kinek?
- Ha te főzöd, nem lesz egyből THC tartalma a húslevesnek is? - Évődtem kicsit, követve a konyha felé, ahol ledobtam magam egy székre, sose ennék meg olyasmit, amit nem láttam, hogyan és miből készül. - Hm… legyen tészta! - Választottam végül, azt nehéz elrontani, vagyis reményeim szerint. A magam részéről nagyjából úgy főztem, mint egy elsőéves, de sose gondoltam, hogy valaha szükségem lenne ennél több tudásra a konyhában. - Segítsek valamit felszeletelni? Jól bánok a késekkel is! - Igen, elengedhettem volna már ezt a gyilkosos témát, de az nem én lennék.
Halkan dudorászva kalimpáltam a lábaimmal a széken, időközben a cipőmet is lerúgtam, az üléshez nincs rá szükség. Bertie nem nézett ki túl felszabadultnak, vagy boldognak, de hasonló helyzetben ki lenne rá képes? Mindegy, majd ha eszik ő is pár falatot, biztosan kevésbé lesz befeszülve.
- Egyébként miért nincs erősebb védőbűbáj az otthonodon? Gondolom nem Marlowe az első, aki szeretne kevésbé elevenen látni. - Ez már csak ilyen szakma, valakinek mindig útban van az ember.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Pént. Jan. 31, 2020 12:57 am
Meissa & Bertie
Good morning, Sunshine!
Részemről teljesen egyértelmű volt, hogy egy prostival könnyebben boldogulnék. Úgy általában bárkivel jobban boldogultam volna, aki nem akar maradandó kárt tenni bennem. Bármilyen meglepő is volt ez az én szakmámban, de nem kedveltem az erőszakot és igyekeztem elkerülni, amíg tehettem. Nem csak akkor, ha engem akart valaki laposra verni vagy darabokra átkozni, hanem én sem okoztam szívesen fájdalmat másoknak. Megtettem persze, ha kellett, vertem már fejeket a falba és átkoztam le a gatyát is másokról, de nem örömmel.
- Nem vagyok benne biztos, hogy az életem részleteit egy idegennel szeretném megvitatni. - Átlagos helyzetben sem, de most végképp nem akartam a magánéletemet mások orrára kötni. Ebben egyszerre gátolt meg az ő személye és az a tény, hogy azt a bizonyos jó passzt Ada jelentette, márpedig róla nem tudhatott senki. Nem miattam, engem legfeljebb mindenki vállon veregetett volna, hogy sikerült felszednem egy ilyen nőt, aki ráadásul még auror is. De Ada csúnyán megüthette magát emiatt a munkahelyén és a magánéletében is, nem hiányzott, hogy miattam is ribancnak bélyegezzék, mert úgy tűnik, a világon csak a házasság elfogadott kapcsolati forma egy nő számára. És persze az sem volt utolsó szempont, hogy nem akartam Adát belerángatni a szarságaimba, ez a váratlan látogatás határozottan egynek ígérkezett azok közül. - Köszönöm, máris boldogabbnak érzem magam, tele lett tőle a pénztárcám, rendeződött a szociális életem és tiszta lettem. Csodálatos nap ez a mai, jó, hogy találkoztunk.
Abban az egy kérdésben igazat kellett adnom neki, hogy a vérségi kötelék túlértékelt. Biztosan léteztek összetartó családok, de az enyém nem volt az. A tág rokonság nem látta szívesen a kvibli apámat, ezáltal engem és a testvéreimet sem, bár én különlegesen előkelő helyet foglaltam el a nemkívánatos személyek listáján. A nővérem látni sem akart, az utcán is képes volt úgy tenni, mintha nem venne észre, csak hogy ne kelljen velem mutatkoznia. Végignézte, ahogy utcára kerültem, milyen testvéri szeretet ez? Apám húsz éve neheztelt rám, mert nem akartam a kurva golymókfarmját, anyám meg olyan szinten nem vett tudomást az életemről, hogy szerinte a tűszúrások nyomai a karomon a véradásnak köszönhetők. Egyedül a húgommal volt valóban bensőséges viszonyom, de még vele is folyton öltük egymást.
- Éljenek a család fekete bárányai - morogtam. Habár nem tudtam, hogy vele is hasonló-e a helyzet, és őszintén, nem is érdekelt. Már az nevetséges volt, hogy a családi kötelékekről csevegtünk, mint régi jó barátok, amikor tulajdonképpen az életemre akart törni.
- Leszek én kurva is, ha az kell. Neked biztosan. - Fiatal srácként határozottan esetlen voltam a lányokkal, a Roxfortban sokáig arra sem tudtam összeszedni a bátorságomat, hogy elhívjak valakit a roxmortsi hétvégére egy vajsörre. Azóta sem az önbizalmam nőtt, ugyan mitől nőtt volna, egyszerűen csak nem érdekeltek a következmények. Bármilyen nő megfelelt nekem, aki akár csak két percre értelmet adott az amúgy kibaszott értelmetlen életemnek. Nem bonyolódtam normális párkapcsolatokba, ezen a szokásomon nem is terveztem változtatni. Ettől a nőtől azonban nem akartam semmit, még akkor sem, ha iszonyatosan jó csajnak tartottam. Félreértés ne essék, nem Ada iránti hűség volt ez, elvégre nem volt a barátnőm, hanem jobban kedveltem azokat a nőket, akik nem akartak meggyilkolni tízezer galleonért. A legszomorúbb mégis talán az, hogy kértek már tőlem ennél rosszabbat is, azokhoz képest egy dögös bérgyilkosnővel kialakított bármilyen jellegű viszony csak jobb lehetett. Nem mintha bármi esélyt láttam volna rá, hogy ilyesmire fanyalodna, csak próbáltam viccesnek tűnni, mintha a rokonszenven múlna az életem.
Mint kiderült, tényleg azon múlt, bár nem a suta vicceimen.
- Ennyi az egész? Túlságosan szórakoztatlak hozzá, hogy megölj és nem vagyok elég szar alak? Eddig még sosem éreztem ekkora hatalomnak a balfaszságomat, de most egészen új perspektívából látom magamat.
Önmagában az aggasztó volt, hogy tudott Adáról. Az még inkább, hogy a kapcsolatunk milyenségéről is. Ha egy nő feljárt egy férfi lakására és fordítva, nyilván mindenkinek ez volt az első tippje, de talán egy drogdíler és egy auror esetében nem éppen ezt feltételezték az emberek. Kivéve akkor, ha többet tudtak annak a bizonyos drogdílernek a magánéletéről, mint amennyit szeretett volna a világ elé tárni.
- Azt nem mondtam, hogy nem feküdtem le vele. Csak azt mondtam, hogy nem szoktunk beszélgetni, ami el kell ismerned, elég valószínű. Nem egy aurorral fogom megosztani az üzleti dolgaimat. - És ezúttal nem is hazudtam, mert valóban nem beszéltem Adának semmit a drogüzleteimről, arról pedig végképp nem, hogy magamat hogyan mérgeztem. Ő szemet hunyt minden felett, én igyekeztem diszkrét lenni, kimondatlanul ebben egyeztünk meg.
Kényszeredetten pakoltam ki a konyhapultra mindent, amit hirtelen találtam a főzéshez. Nem volt tömve a hűtő és a polcok sem, napokkal ezelőtt voltam utoljára boltban, eltekintve a macskatápért tett apró kitérőtől.
- Ebben a lakásban senki nem kap fél gramm anyagot sem, aki nem fizetett érte. Szóval nem, nem lesz a kajádban semmi - forgattam a szemem. Egy pillanatra Ginára emlékeztetett az idióta kötekedésével, éppen olyan gyerekesen is viselkedett, mint egy harmadikos kislány, ami elég bizarrnak hatott egy bérgyilkostól. - Kösz, de nagyon szépen tudok egyedül is szeletelni.
Nem voltam egy konyhatündér, de mivel egyedül éltem, kénytelen voltam elsajátítani néhány alapvető receptet. Ezeknek a tárháza Adának köszönhetően némileg bővült, de most nem terveztem semmi bonyolultabbal törni magam, csak feldobtam forrni a vizet a tésztának és nekiálltam keresni bármit, ami alkalmas lehet egy tésztaszósz elkészítéséhez.
- Nem, az az igazság, hogy egy-két kivételtől eltekintve senki nem akar betörni ide. Nem érdeklek senkit eléggé ahhoz, hogy meg akarjon ölni a saját otthonomban, kirabolni meg ugyan ki akarna? Mit visznek el, egy kibaszott bögrét? Nincs itt semmi értékes az árun kívül, de azt történetesen pont levédtem. - Egyetlen szekrényajtón valóban komolyabb védőbűbájok voltak, amögött tartottam a drogok egész tárházát, amikkel kereskedtem.
@mm

No doubt about it

Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Meissa Lestrange-Black
Pént. Jan. 31, 2020 12:07 pm
Bertie & Meissa

- Milyen kegyetlen! - Tettem színpadiasan homlokomra kezem, mintha valóban valami hatalmas sokk ért volna. - Pedig kezdtem úgy érezni, hogy már egészen összemelegedtünk.
Nem, mintha ez sokat számítana, inkább csak ismerőseim voltak, barátaim nemigen. Olyanok pedig végképp nem, akik korábbi “munkának” számítottak volna. A legtöbb esetben elvégeztem azért a feladatomat, lévén a rosszfiúk nagy része a rosszfiúk között válogatott. Vagy csak én már ezeket kaptam meg, és mással végeztették el, amit amúgy se vállalnék, ezt is el tudtam képzelni.
Elhúztam a számat, bár legalább értette a viccet, vagy csupán belőle is előbb csapódik ki az irónia, mint az őszinte lelkesedés. Mondjuk végülis a szociális életének egy részét rendezhetem, ha úgy kívánja, bár az végleges elrendezés. Nem azért, mintha aggasztana, de éredekes, hogy vele ellentétben mennyire nem érdekelt a vénember, valószínűleg az lehet ennek a hátterében, hogy azt a néhány szabályt se képes betartani, amit kellene. Azért, mert valaki törvénytelen dolgokat tesz, nem kell még eszetlennek és randomnak lennie, mindennek van egy rendje, ennek is. Aztán persze megy a rinyálás, ha magasabb helyről az ember kislábujjára lépnek.
- Látod, annyira nem is nehéz! Mondjuk ez esetben érthetetlen, hogy a különböző leszoktató intézmények falain mért nem ez a mondat virít nagy betűkkel.
Mindenki azzal bassza el az életét, amivel akarja, azt hiszem ezt bármikor el tudtam fogadni. Nem szerettem mások kioktató tanácsait hallgatni, adni nem olyan rossz, de nagy gyakorlatom sose volt benne, inkább csak előrevetíteni szoktam dolgokat. Vagy fenyegetőzni, az egészen szórakoztató, ha az ember megfelelő előadásmóddal teszi. De hogy ki iszik, drogozik, vagy épp utcalányokat hord haza, hát tegye… nem életbiztosítás egyik sem, azonban az én életmódom sem, bár manapság kié lenne? A felnőttek képesek saját döntéseket hozni, és kénytelenek utána vállalni a felelősséget is, bármi történjen.
- Most csak azért, mert fekete a hajam? - Vettem a kezembe egy hullámos tincset, még mindig csak egy kezelhetetlen lobonc volt.
Tulajdonképpen nem tudtam volna megmondani, hogy valóban fekete bárány vagyok-e, lehet a legátlagosabb Lestrange, vagy Black vagyok. Az mondjuk unalmas lenne, szerettem legalább megbotránkoztatni, vagy kicsit kiakasztani másokat, vagyis a szürke hétköznapokban, a Minisztériumban tabu volt, és a munkában is nagyon igyekeztem visszafogni magam. Lehet Bertie nevetne, ha tudná, hogy ez egy egészen szolid buli volt ahhoz képest, amiket művelni tudok… vagy sírna, az sem kizárt.
- Ez szórakoztatóan hangzik, de biztos vagy ebben? - Kérdeztem még mindig mosolyogva.
Valószínűleg fel se merült benne, hogy valóban kérnék tőle ilyet, és talán bennem sem, de nem én leszek az, aki visszavonulót fúj! Mondjuk nem olyannak látszott, mint akikkel kezdeni szoktam, bár annak lenne valami behatárolt csoportja? Biztosan, ha sorra veszem az a legfontosabb, hogy fogalma se legyen róla, ki vagyok, és néha az se zavar, hogy ez fordítva is így van. Aztán soha többé nem találkozunk, soha nem hozzám megyünk, és a zuhany után nem feltétlen az ajtón távozom. Igen, valahogy így. Meg lehetőleg mugli legyen, hogy semmi se bonyolítsa a szálakat, talán ezért nem találkozunk többet, mert egy egész más világban élek. Üres? Nem mondanám, csak változatos, és nincs túlbonyolítva azzal, hogy érzelmesnek tettetjük magunkat, mindenki azt kapja, amire épp szüksége van.
- Ennyi! - Bólintottam, majd nyújtóztam egyet, mint aki jól végezte dolgát, bár valami ilyesmi történt. - Nézd, a világ tele van olyan személyekkel, akik megérdemlik, hogy csúnya véget érjenek, és még sem érnek. Én csak hozzá segítettelek ahhoz, hogy mint nem akkora hitvány alak, ne érj csúnya véget, szóval valahol a világban most egyensúly van. - Ezt szerintem még egy hároméves se kajálta volna be, csak már annyira megszoktam, hogy így beszélgetünk, automatikusan szőttem tovább a kis történetet. - Amúgy meg már az is gyanús, hogy ennyit fizetnének érted, van egy olyan érzésem, hogy a kifizetésnél meglepetést okozna, és nem szeretem, amikor megpróbálnak átverni.
Előfordult már a legjobbakkal is, hogy a megbízó nem akarta kifizetni őket, hanem inkább kiiktatná valamelyik pribékjével. Ennek nem sok értelmét láttam, hiszen eleve bízhatta volna akkor a saját emberére a melót, másrészt egészen felkészültnek tartottam magam, tényleg megpróbálna meglepni? Mondjuk kinéztem belőle, a nemem és a korom miatt sokan becsültek alá, és legalább ennyien bánták meg. De nem szoktam kikérni magamnak, szeretem, ha az emberek saját korlátoltsága a legjobb fegyverem.
- Velem még nem üzleteltél. - Világítottam rá a tényre, azonban ami késik, nem múlik. Ámbár nem tartottam igényt tudatmódosító szerekre, inkább bizonyos szívességekre, hírekre, ad hoc jellegű dolgokra. - De már tudod a szabályaimat, ahhoz tartom magam, amíg nem forog veszélyben a biztonságom.
Igyekeztem mégiscsak egyértelművé tenni, nemigen érdekel az aurorral való kapcsolata, csak nem szeretnék az esti beszélgetés része lenni. Persze, sok mindent nem tudott volna elmondani rólam, és kétlem, hogy még ha szembe is jönne velem a Minisztériumban, felismerne az irodai szerelésemben. Néha a tükröm is megkérdezi, mégis ki a fene szemez vele?
- Smucig. - Öltöttem rá nyelvet, mint akinek valóban számítana. Ha végiggondolom az életem, azt hiszem az alkoholnál ártalmasabbal még sose éltem, micsoda pazarlás! Most már bele se kezdenék, túlságosan ébernek kell lennem, hogy megengedhessek magamnak ilyesmit. - Mondjuk a szabályok jók, sokat segítenek, ha valóban betartod őket.
Nem csodálkoztam azon, hogy elutasította ajánlatomat, végtére is én se adnék kést a saját kezembe. Se serpenyőt, fakanalat, bögrét, tollat… tulajdonképpen szerintem bármivel képes lennék kárt tenni benne. Áh, a változatosság szépségei!
- Lehet ezentúl nem ártana, legalább pár napig, amíg elül körülötted a felhajtás. - Rajzolgattam ujjheggyel néhány varázskört a pultra, bár ez így csak amolyan semmittevés volt, nem bűbáj. - Mutathatok olyat, ami visszacsap, ha megpróbálják feltörni, de arról biztos tudni fogják, hogy közöm volt hozzá. - Saját bűbájokkal dolgoztam, akikkel akadt már dolgom, könnyűszerrel felismerték az igézeteimet, és amíg egyeseket ez elrémíszt, másokat lehet inkább vonz. - Küldök majd egy lapot, ha végeztem. - Talán pár napot kibír visszafogottabb mindennapok mellett, legalábbis ha nem akar idő előtt találkozni Merlinnel.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Vas. Feb. 02, 2020 10:53 am
Meissa & Bertie
Good morning, Sunshine!
- Ja, szinte legjobb barátok lettünk. - Nem is volt legjobb barátom. Igazából barátaim sem voltak, talán soha. Akit gyerekként annak ítéltem meg, úgy átbaszott, mint azóta senki sem, azokat pedig havernak sem neveztem volna, akikkel mostanság néha összejártam betépni. Az életünk egyetlen közös pontja ezekkel az emberekkel az volt, hogy szerettük mérgezni magunkat és társaságban olykor szórakoztatóbbnak ígérkezett. Nem beszéltem velük semmiről a drogos tripjeimet leszámítva. Két emberrel ápoltam a húgomon kívül állandó kapcsolatot, Ginával és Adával. Gina egy tizennégy éves árva kölyök volt, nem éppen az, akit barátnak neveznék. Gyerekpótlék, bűntárs, idegesítő kis kertitörpe talán, bár magam sem tudtam mi lenne a jó címke kettőnk kapcsolatára. Ada... Ada fogalmam sincs mi volt nekem. Hagyományos értelemben véve szerető talán, de egyrészt nevetségesen régimódinak tartottam ezt a szót, másrészt sokkal mélyebbnek éreztem kettőnk viszonyát. És múlandónak leginkább, tudtam, hogy nem fog sokáig tartani, úgyis elhagy majd, mert milyen közös jövő létezett egy auror és egy narkós számára?
- Talán ezért nem túl sikeresek a rehabok. Javasolhatnád a megfelelő szerveknek ezt a változtatást, hatalmas sikere lenne. Még a végén én is elmennék elvonóra. - Meg a nagy lófaszt.
Inkább nem válaszoltam a fekete hajra vonatkozó kérdésére, úgy ítéltem meg, hogy erre nem tudnék neki tetsző választ adni. Ha azt mondom, hogy a haja miatt, akkor lehet megsértődik. Ha közlöm vele, hogy a személyiségére gondoltam, akkor talán meg is öl.
- Egészen biztos vagyok benne, hogy jutott már nálad rosszabb is, szóval... ugyan miért ne lennék biztos? - Tulajdonképpen az egyik legszebb nő vőlt, aki valaha ilyen közel jött hozzám. Az előbb konkrétan az ölemben feküdt. Kár, hogy odabent a fejében valami biztosan nem volt rendben, persze én aztán nem kritizálhattam senkit, de attól még ezek a tények. Ettől függetlenül inkább ő, mint egy ötven felé közelítő nő valamelyik kocsmából, akit éppen elhagytak és újraéli a fiatalkorát vagy egy házas pasas egy lepukkant bár férfimosdójában. Mindig van az a pénz és élethelyzet, nem igaz? A különös látogatóm viszont csak a fejemet akarta, vagyis úgy tűnt, most már azt sem és ezzel kapcsolatban egyelőre nem tudtam, hogyan kéne éreznem. Megkönnyebbültem persze, de az eddigi kis műsora után igazán megérthette, hogy nem bíztam meg a szavaiban. Talán csak azt várta, hogy megnyugodjak és utána akarta elvágni a torkomat.
- Engem is meglepne, ha valaki tényleg tízezer galleont fizetne értem. Mármint persze felbecsülhetetlen az értékem, mert csodálatos vagyok, de azért tízezer galleon... - Csodálatos, hát hogyne. - Akkor ez a bérgyilkos biznisz önkényes igazságosztás pénzért, vagy mi? És én még azt hittem, hogy az én morális szabályaim furcsák...
Rengeteg ember volt a világon, akik nem érdemeltek többet egy Avada Kedavránál a hátukba. A szomorú az, hogy jellemzően nem ők haltak meg először errefelé, hanem a hajléktalan drogosok, az éjszaka óvatlanul sétáló lányok vagy az elhanyagolt gyerekek, akik rosszkor voltak rossz helyen. Akik rászolgáltak a halálra, általában tisztában is voltak ezzel és igyekeztek kellő védelemmel ellátni magukat. Én nem voltam fontos ember, nem szúrtam sokak szemét, így legfeljebb akkor aggódtam az életem miatt, ha valamiért belém kötöttek az utcán és kék-zöldre vertek azért a néhány galleonért, ami a zsebemben lapult. Megesett olykor. Korábban sosem láttam rá esélyt, hogy valakit tudatosan küldenének a meggyilkolásomra, túl jelentéktelen voltam én ehhez. Úgy tűnt, hogy egy házas nővel hancúrozni nem éppen életbiztosítás, akkor sem, ha nálad kevésbé fontos ember a világon nem létezik.
- Jó, talán erős túlzás üzletnek nevezni, hogy mégsem akarsz megölni, de nem találtam rá jobb szót. A meghiúsult gyilkosság durván hangzik, bántja az érzékeny lelkemet.
Megvontam a vállam, aki nem fizet, az ebben a lakásban nem kap egy tésztánál többet. Nem mintha olyannak tűnt volna, aki szeretne felszívni a konyhaasztalról egy csík kokaint vagy tűt szúrni a saját karjába. Felismertem azt a típust, ő pedig minden furcsasága ellenére kívül esett rajta. A szakmájában különben sem lett volna szerencsés beállni.
- Nekem is meg kell élnem valamiből. És te, ne haragudj, de nem tűnsz potenciális vevőnek, még kóstolót sem éri meg pazarolni rád. A fű különben is a brownie-ban jó, a húslevesben nem. - Esküszöm, hogy nem próbáltam meg füves húslevest főzni korábban. Reméltem, hogy nem is fogom megpróbálni, de ismerve magamat, már semmit nem tartottam kizártnak.
Elképzelni sem tudtam, hogyan védhetném meg magam egy esetleges újabb látogatóval szemben. Körbevehettem volna a lakást a legkomolyabb védőbűbájokkal, amikre képes voltam, de mire megyek velük, ha kiteszem a lábam az utcára vagy beengedek egy vásárlót? Márpedig nem terveztem itthon kuksolni.
- Ha valaki nagyon meg akar ölni, ami tízezer galleonos vérdíj esetében elég valószínű, akkor úgyis eljut hozzám - vontam meg a vállam. - Ez jó lesz?
Leemeltem a polcról egy üveges, előre elkészített tésztaszószt, leértékelve vettem a boltban. Mint általában mindent.
@mm

No doubt about it

Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Meissa Lestrange-Black
Kedd Feb. 04, 2020 12:26 am
Bertie & Meissa

- Remélem fűzünk majd karkötőt, vagy befonjuk egymás haját is… - Kontráztam rá, lehet szegényes volt az elképzelésem, mit csinálnak a barátok.
Egyetlen embert mondhattam volna barátomnak, de mi sose neveztük, vagy kategorizáltuk be egymást, csak voltunk, beszélgettünk, leveleztünk. Sose éreztem szükségét, hogy szorosabb kapcsolatot alakítsak ki bárkivel is, és ahogy észrevettem, a legtöbben kölcsönösen így vélték. Előfordult néha egy-egy kósza próbálkozás, általában férfiak részéről, de ők se barátkozni próbáltak igazán.
- Mindenképpen benyújtok valami javaslatot, lehet ez lesz a jövője ezeknek az intézményeknek! - Lelkesnek is hangozhatott volna, de csak a vállamat vonogattam. Aztán végigmértem kijelentésére, mintha komolyan lehetne venni. - Nem tudlak elképzelni, ahogy különböző foglalkozásokon veszel részt, és mondjuk festegetsz, csak hogy ne anyagozz. Mint kívülállónak, és újdonsült barátodnak, elárulod, hogy mi jó benne? Mármint nem kioktató jelleggel kérdezem, teljesen puritán kíváncsisággal és érdeklődéssel vagyok tele!
Mondják, hogy elszállnak, meg lazulnak, de miért jó, ha kikapcsolják a tudatukat? Mit érnek el pár óra semmiben létezéssel? Semmit se változtat azon, hogy oda térnek vissza, ahonnan elindultak, vagyis gondolom. Nem tűnt olyasminek, ami előrefelé elmozdítaná bármikor is a dolgokat. Sose vonzott, vagy érdekelt az ilyesféle önrombolás, előfordult, hogy elszívtam egy cigarettát, ittam alkoholt, de azt se vittem soha túlzásba. Ahhoz képest, hogy embereket teszek el láb alól, még a végén kiderül, hogy kész szent vagyok mellette…
- Tudod, mert most jó szakaszában vagy az életednek. - Forgattam meg a szemeimet.
Mindegy, hogy én mit gondolok, ha ő hisz benne, hogy egy másik emberbe kapaszkodni örömöt okoz, csak egymásnak ártanak. Vagyis gondolom a nőhöz lehet köze, akivel összejárnak, és nem beszélgetnek üzletről, milyen vakok. Mindent és mindenkit megítélünk, az ember kényszeresen jobban tudja a másiknál, mit hol ront el, és akár kéretlenül is tudtára adja. Nekem nem állt szándékomban, semmivel nem lesz előrébb, ha meghallgatja az eszmefuttatásom az ilyesféle dolgokról az olyasféle emberekre külön tekintettel, mint amilyenek mi vagyunk.
- Ma kedves leszek, vigyázok az erényeidre… - Lehet ezt egyáltalán annak nevezni?
Nem szabad az üzletet és a magánéletet keverni, ez egy fontos szabály, bár javarészt nem is éltem magánéletet, így ezt sem kiviteleztem túl nehezen. Egyébként szerettem feszegetni a határokat, kisérteni a saját szerencsém, de ez nem ilyesféle szituáció volt. Tényleg szórakoztatott valami megmagyarázhatatlan módon, lekötött, és nem untatott, vagy bosszantott fel, ezek kifejezetten jó tulajdonságok.
- Szerintem még értem se kínálnának ennyit, pedig bennem aztán van kihívás is. - Példának okáért én bizonyosan pálcát rántanék, és a házamat sem elsőéveseknek tanított bűbájok védik. - Nem kell túlromantizálni, még ha rosszak is, mivel lennék jobb náluk? Semmi igazság nincs abban, hogy valaki él, mások meg meghalnak, hatalom, erő, befolyás… ezek dominálnak a világban, én pedig kihasználom a tehetségem, hogy itt-ott megkavarjam ezt.
A szabályokra nekem van szükségem, hogy képes legyek megtenni bizonyos dolgokat, amiket talán másképpen képtelen lennék. Ha tükörbe nézek, nem egy hőst látok, aki kénytelen néha rossz dolgokat tenni, hogy a világ jobbá váljon, csak egy lányt, aki megteszi, amit tud, és amit elvárnak tőle. Nekem megfelelt ez az élet, már nagyon régóta tisztában voltam vele, ha megfeszülök se tudnék beilleszkedni ebbe a világba. Elég ez így is, azt hiszem.
- Szóval válogatós vagyok a személyeket illetően, de ez nem kegy, vagy erény. Veled például többre megyek élve, mint amiket a pénzből kaphatnék, ez sem egy elhanyagolható érv.
Egy pillanatig megfordult a fejemben, hogy legalább a nyugalma érdekében meghagyom az igazságosztós kis elméletében ringatózni, de végül feleslegesnek láttam. Nem barátkozni jöttem, bizonyos dolgokra neki van szüksége, mint az élete, meg némi pénz, nekem pedig egészen másra.
- Akkor ennek is találjunk valami korrekt és kedves nevet? Gondolom a Kormi továbbra is foglalt… - Legalább én jól szórakoztam a saját humoromon. - Nevezhetjük előlegnek is, biztosan találunk rá módot, hogy majd letörleszd! - Nos, a mosolyom egyáltalán nem nyugtatott volna meg engem sem egy ilyen kijelentés után.
Igaza volt, sose vettem még drogot, nem is igen szándékoztam, távol állt a személyiségemtől. De sok dolog állt tőlem távol, szóval ezt kár lenne, ha magára venné.
- Azért a legtöbb potenciális vevődnél biztosan több pénz van nálam most is. - Valahogy mindig úgy gondoltam, a drogosok folyton meg kell küzdjenek minden egyes knútért. - De azt mondtad, hogy a brownie-nak nincs jó íze. - Nem, mintha levesre vágytam volna, vagy ilyesmi.
Szerettem volna a fejét ütemesen a szekrényajtóba verni, csak azért, hogy felfogja, milyen helyzetben van. Talán ezúttal nem előny, hogy egyáltalán nem tűnök a magam lányos alakjával elég félelmetesnek. Sóhajtottam, tényleg nekem kéne meggyőznöm, hogy ne legyen ilyen szuicid?
- Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak meguntad az életed? Ha az utóbbi, akkor most szólj, mert ez esetben kivételt tehetnék a szabályaim alól. - Nem, mintha ez valaha megtörténne. - Persze, megfelel. Van esetleg sajt is? - Megkordult a gyomrom, még jó, hogy egészen lazára sikerült ez a munka, kínosabb lenne éles helyzetben. - Van tetoválásod? - Talán a semmiből jött a kérdés, de nem volt céltalan, számomra volt jelentősége.

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Kedd Feb. 11, 2020 5:53 pm
Meissa & Bertie
Good morning, Sunshine!
- Csak akkor, ha betűgyöngyös karkötőt csinálunk egymás nevével és szívecskékkel. - Még halványan derengett, hogy a Roxfortban ilyet csináltak egymásnak a tizenegy és tizenhárom év közötti kislányok, bár ezek csak igazán homályos emlékek voltak, és nekem soha nem is akartak ilyet adni. Nem dúskáltam a barátokban, végképp nem a lány barátokban. Kínos gyerek voltam, akivel szinte senki nem akart együtt lógni, így viszonylag kevés fogalmam volt arról, hogyan nézett ki egy sztereotip tinibarátság. Igazából azt sem tudtam, hogy felnőttként hogyan kéne kinéznie. Nem sok tartós emberi kapcsolatom volt, jó érzékkel elüldöztem magam mellől mindenkit.
- Az élet egy kalap szar, próbálom élvezhetővé tenni - vontam meg a vállam. - Egy idő után különben sem számítanak az okok, azért csinálod, mert muszáj csinálnod. De sosem értettem, hogy az emberek mit nem képesek felfogni ezen. Nem hiszem el, hogy ők soha nem akarnak kilépni pár órára az életükből.
Nem szerettem volna ennél bővebben kifejteni, mi élvezetes a droghasználatban. Egyrészt nem tudtam szavakba önteni, mert ez nem egy olyan tapasztalat volt, amit felfoghatott az, aki még sosem próbálta és aki nem tudja milyen függőnek lenni. Másrészt nem is szívesen beszéltem erről, sem idegenekkel, sem ismerősökkel. Gyűlöltem az ehhez hasonló kérdéseket, bár rajta kívül még soha, senki nem tette fel ítélkezés nélkül. Úgy tűnt, őt tényleg csak az őszinte érdeklődés hajtja, nem a kioktatás, de ettől még nem éreztem késztetést a függőségem alapos kitárgyalására. Olvasson inkább egy erőltetetten megírt regényt a drogfüggők életéről, többre megy vele.
- Hogy te milyen kedves vagy! Életem végéig hálás leszek, amiért nem ejtettél foltot a hírnevemen. - Azon már nehéz volt foltot ejteni. Ha valakit megkérdezett volna a Zsebpiszok közben, hogy mi a véleménye Bertie Ollivanderről, egészen válogatott válaszokat kaphatott volna a "ja, az egy hatalmas paraszt és tartozik nekem vagy ötven galleonnal"-tól kezdve, a "ha legközelebb meglátom azt a köcsög fejét, akkor megölöm"-ig. Megvan a züllött élet előnye, az embernek egy idő után már nem kell aggódnia az erényei miatt. Nincs az a baklövés vagy kínos kapcsolat, ami sokat rontana az illető megítélésén. Én is ebbe a kategóriába estem, ami a Zsebpiszok közben nem volt egyedülálló, bár én inkább voltam zűrös, mint a veszélyes. Ártalmatlan hülye, talán ez lett volna rám a legjobb jelző.
- Még sosem hallottam ebben a kontextusban a tehetségest. Biztos vagy benne, hogy mások, feltételezem, kreatív meggyilkolását tehetségnek kéne nevezni? - Egy percig sem kételkedtem benne, hogy a sarokba dobott macskamentás plüssegérkével is képes lenne válogatott módon végezni velem. Valószínűleg puszta kézzel is megoldotta volna, hiába volt ő a nő és én a férfi. A nyakamat tettem volna rá, hogy hiába a törékeny testalkat, gond nélkül leterítene engem. Na, nem mintha olyan jó erőben lettem volna, az még biztosan nem érdem, ha valaki engem földre tudott küldeni. Megvédtem magam egy-egy kocsmai verekedés során, de részegeket ütni azért mégis más... - Véletlenül sem akarok akadékoskodni, mert nem szerepel a terveim között a halál, de miért is mész velem többre élve? Azt már bizonyára felmérted, hogy nem vagyok olyan tehetséges, mint te...
Nem sok mindenhez értettem a kábszerkotyvasztáson és a hazudozáson kívül, hacsak az nem számít különleges tehetségnek, hogy mindig sikerült rosszkor lennem rossz helyen.
- Most komoly? Akadj már le szegény Kormiról... - morogtam, szeretetteljesen az alvó macskára pillantva. Egy szörnyeteg volt, de akkor is kötődtem ahhoz a kis démonhoz és rosszul esett, ha mások leszólták. Én minden egyes nap legalább tízszer megtettem, de én voltam a gazdája. - Csodálatosan hangzik, őszintén.
Utáltam tartozni másoknak. Az már egy egészen másik kérdés, hogy sok embernek tartoztam és általában nem is igazán törtem magam, hogy törlesszek. Hacsak nem fenyegettek az életem kioltásával - ez különben gyakrabban megesett, mint ahogy én szerettem volna -, akkor jótékonyan megfeledkeztem az összegről, amivel lógtam másoknak. Akadtak nálam megbízhatóbb emberek, fogalmazhattunk így is.
- Ebben én is biztos vagyok. Bár meglepődnél, akadnak elég pénzes vevőim is. Tudod te mennyi kokain fogy egy minisztériumi partin? Úgy szívják fel a mosdóban, mintha csak porcukor lenne. Még csak nem is az élvezet miatt, hanem csupán azért, mert megtehetik és ki tudják fizetni. - Kis hal voltam ebben az alvilági tengerben, ritkán tudtam nyélbe ütni ennyire jó üzletet, de már megesett párszor, hogy nagyobbat szakítottam a varázstársadalom elitjének köszönhetően. Sajnos elég hamar el is tapsoltam a pénzt, mint mindig. - Az lehet, hogy nincs jó íze, de a hatása kárpótol.
Újabb vállvonás volt a reakcióm. Nem szerettem aggódni és nem értettem, mit nem lát át ezen a helyzeten: tízezer galleonért én személy szerint egy házőrző sárkányon is átverekedtem volna magam, nemhogy néhány védőbűbájon. Úgyis elkapnak, ha el akarnak.
- Hát... a tanáraim mindig azt mondták, hogy ha a hülyeség fájna, akkor én ordítanék. Igazából apám is ezt mondta. Szóval igen, lehet ennyire hülye vagyok. - Tényleg ezt mondták. - Aha, van valami sajt is. Te most ki akarsz enni a nem létező vagyonomból, vagy mi?
A következő kérdésére értetlenül hátrafordultam. Ugyan mit érdekelte, hogy van-e tetoválásom? Ezzel talán arra próbált utalni, hogy nem hozom túl hitelesen az alvilági drogdílert? Mert ez nem újdonság és őszintén szólva nem is törekedtem rá, amíg nem volt feltétlenül szükséges.
- Nincs. Most már barátságtetkót is szeretnél kis virágokkal és nyálas idézettel? Vagy lehetne két ficánkoló delfin is, mit szólsz?
@mm

No doubt about it

Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Meissa Lestrange-Black
Csüt. Feb. 13, 2020 8:29 pm
Bertie & Meissa

- Csak autentikus szivekkel foglalkozom… - Forgattam a szemem, bár bizonyosan lehetett volna olyan gyöngyöt is kapni, nem számítana akkora szentségtörésnek.
Azt hiszem se a kézimunka, se a házimunka nem volt sose jellemző rám, a legbonyolultabb általam készített étel kimerült a szendvicsben. A gazdagok kényelme lenne? Igazság szerint már a bájitaltanon se mindig tudtam a megfelelő arányokat eltalálni, egyszerűen nincs ehhez tehetségem. Bezzeg, ha arról lenne szó, hogy mutassam meg az emberi testen melyek a legérzékenyebb, és legkönnyebben támadható részek, máris nyeregben lennék. Ilyesmiről nem beszélgetnek barátok? Valószínűleg a legtöbbek gyomrát hamar megfeküdné a téma, szóval gondolom hétköznapi eszme cserében nem merül fel. Ahogy Bertie arckifejezésén látom, valószínűleg a drogozás sem a leghétköznapibb választás volt a részemről. Semmi izgalom, borzalmas.
- Nem mindenki élete szar, azt hiszem ezért gondolják azt, hogy elcseszel valamit. - Vontam meg a vállam, gondolom a legtöbbektől ezt hallotta. Lecsúszott, narkós, semmirekellő, ezek olyan tipikus fellengzős megjegyzések. - Mások nevében nem tudok nyilatkozni, én egyszerűen csak átverésnek érezném. Szívesen kilépnék az életemből, de hogy időszakosan? Annak a magam részéről nem lenne jelentősége, semmit sem oldana meg, semmit sem javítana. - Elmosolyodtam. - Ez viszont csak amolyan barátságos titok, jól őrizd meg! Egyébként is úgy vélem, mindenki ott bassza el az életét, ahol és ahogy neki jól esik, úgyis képtelenek lennénk magunkat mások cipőjébe kényszeríteni, és ezáltal ténylegesen megérteni.
Végtére is minden lényeges dolgot tudtam a férfiról, még a napirendjének egy részét is fel tudtam volna mondani, hiszen nem végzek félmunkát. Ezek azonban nem képezik le teljes mértékben a gondolkodásmódját, hogy mit miként élt meg, mit miért tesz, vagy éppen tett. Vannak bizonyos minták, amiből lehet következtetni, esetleg jósolni, ami nekem egészen jól ment, de ezek csak kis részletek, ha összeillesztjük, akkor se őt kapnánk teljes egészében.
- Nagyon szívesen! Innentől viszont magadnak kell vigyáznod az erényeidre, nem lehetek mindig melletted, mint valami fizetett pedellus! - Forgattam a szemem, furcsa elképzelés lenne.
Jó, egy pillanatig eljátszottam a gondolattal, elvégre a férfiakat sokkal könnyebb szexel manipulálni, mint bármi mással a világon, de már így is nálam volt a gyeplő, több előny szükségtelen volt. Az, hogy egy aurorral találkozgatott, talán némiképp zavart volna, de inkább az aurorsága miatt, mintsem azért, mert kapcsolatban élnek, bár gondolom nem így hívják. Az ilyesmi sose tartott vissza, ha valaki hűséges akar lenni, az lesz, ha nem, akkor mindegy kivel nem az.
- Szerintem bármire lehet a tehetség szót használni, feltéve, hogy ténylegesen magas szintű képességekről van szó. - Feleltem elgondolkozva. - Azért ez nem csak kézügyességről szól, sok egyéb tényezőt kell figyelembe venni, aminek az összhatása az, hogy kevesen találkoznak velem másodszor is. - Manapság ez már kevésbé igaz, elég sokakkal dolgoztam együtt például a Minisztériumban, de így hangzott jól.
Már tinédzserként meg tudtam védeni magam, pálca nélkül, bár azzal is kifejezetten jól bántam, nem volt szükségem a dicsekvésre. Amikor megismertem őt, meglátta bennem a potenciált, és esélyt adott arra, hogy a Szindikátus keretein belül még magasabb szintre fejlesszem a képességeimet, és ezzel hasznos legyek. Előtte mindig csak azt hallottam, mennyi mindenre vagyok alkalmatlan, vagy mitől vagyok épp rossz, ezért sok gondolkodást nem igényelt a döntés.
- Ugyan, nem bíznám másra a saját munkám, annak semmi értelme. - Kuncogtam, végtére is nehéz volt elképzelnem, ahogy megölne valakit. - Viszont olyan helyeken jársz, és hallasz dolgokat, ahová én valószínűleg sose tenném be a lábam. Másban vagy tehetséges, ennyire egyszerű…
A Szindikátusnak messzire elért a keze, de főként a saját köreikben, nem ártott, ha nekem kicsit hosszabb a takaróm. A zsebpiszok köz olyan hely, ahová rendes varázsló, vagy boszorkány csak végszükség esetén teszi be a lábát, viszont a hírek olyan gyorsan terjednek, mintha egyenesen ide suttognák, még a Minisztériumból is. Megvan mindennek az ára, valószínűleg az információ ér egy grammot, vagy egyeseknek még többet.
Úgy tűnt, hogy a macskák egészen közel állnak hozzá, egy érzékeny lelkű díler, remek. Sóhajtottam, nemigen érdekelt az állat, csak már annyiszor szóba került, vétek lett volna most kihagyni. És tartozni sem szeretett, ez egyértelműen kitűnt a hangsúlyából. Remek. Ez arra sarkallja majd, hogy minél előbb törlesszen, és keveset akadékoskodik, ez olyan kombináció, amit tudok becsülni egy emberben.
- Nem lepődöm meg, egy ideje figyelemmel kísérem a “munkásságod”... - De annyira azért nem ment jól, mint egyes kartelleknek, ott látszott, hogy van mit a tejbe aprítani, és nem csak áthallásos értelemben. - Láttam már sárkányt élőben, köszönöm.
Bár ezt csak viccből mondják, gondolom, hogy ilyesmit lehet tőle hallucinálni. Nem sok értelmét látnám, hogy valaki a rettegés élményéért kezdjen el drogozni. Azt meg oldhatom könnyedén anyag nélkül is bárkinek.
- Ha így haladsz, úgyis csak megromlana a hűtődben a fejetlen hullád mellett. - Húztam fel az orrom, végtére is effelé tartott épp.
A hűtőhöz léptem, és kiszolgáltam magam, majd levettem egy tányért, és tartottam az elkészült tésztának. Már-már meghitt volt a hangulat, azt leszámítva, hogy feltűnően nem bízott még mindig bennem, ami nem csoda, és el se vártam. Mivel tényleg éhes voltam, először ettem pár falatot, mielőtt válaszoltam volna a hatalmas következtetésére.
- De szív alakban ugorjanak! - Forgattam a szemem, majd gyorsan megettem, ami a tányéromon volt. - Nos, köszönöm, ez nagyon finom lett! - Köszöntem meg, elvégre jól nevelt lány voltam, majd némi pénzt tettem az asztalra, bizonyosan több kilónyi sajt árát. - Én se szeretem a szívességeket. A tetoválásról pedig annyit, hogy van egy jelem, amit a mi köreinkben mindenki ért, de nyilvánvalóan nem kacsatollal cirógatnám a bőrödre. Ez védettséget jelent, amíg azt teszed, amit kérek tőled. - Felálltam, és a mosogatóhoz lépve elmosta a tányéromat. - Akárcsak egy házimanó, ha azt mondom, menj ide, te szépen odamész, ha azt kérem, hogy neki adj drogot, te megteszed. Én pedig megjutalmazlak, ha elégedett vagyok veled. - Dolgom végeztével szembefordultam vele, kezemben a pálcámmal. - Eldöntheted, hogy hova kéred, úgyis csak azok veszik észre, akik tudják, mit kell keresniük.
Nem volt kényszer, de a legjobb esélyt kínáltam, amit ebből az életvitelből kihozhat, amit most folytat. Miért csinálná kicsiben, ha bekerülhetne a nagyok közé. Csak jól jár, ha azt nézzük, hogy a fejére pályáznak most jó páran.

❈ Köszönöm a játékot! *o* ❈

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: