Darian & Astrid ~ i didn't lose a friend, i just realised i never had one
Vendég
Pént. Júl. 15, 2022 12:12 am
Darian & Astrid
Azt hittem, végre megszabadulhatok tőlük. Sok idő kellett, mire összeszedtem minden bátorságomat, és közöltem anyával, hogy én másik iskolában akarom befejezni a tanulmányaimat. Bizakodva ültem fel a Roxfort Expresszre év elején, abban a naiv hitben, hogy elmenekülhetek a démonaim elől. És tessék. Itt voltak. El sem hittem, amikor mind heten bevonultak a Nagyterem ajtaján, élükön Sven Munterrel és Kira Karkaroffal. Bocsánat, Munter-Karkaroffal, mert ugyebár full normális volt tizenhét évesen olyan lakodalmat rendezni, amelyről egész Európa pletykált. Hála Merlinnek, hogy nem voltam a meghívottak listáján, de így is a fülembe jutott a hír, és még mindig nem tudtam felfogni, hogy miért volt ez nekik jó. Vagy miért jó az, hogy a válogatón közölték velem, hogy Kira fog játszani helyettem a szabad posztok egyikén. Mégis az a csaj miben volt jobb és több nálam?! Arról nem is beszélve, hogy az az áruló, aki megígérte, hogy egy év múlva visszajön, úgy volt a hollóhátasok asztalánál, mintha odatartozna. Ennyi idő után elfelejtette volna, hogy honnan jött és ki volt ő? Ennyire elfeledkezett arról, hogy a barátainkat nem szúrjuk hátba, és nem ignoráljuk a leveleiket? Az általános frusztrációmat hát rajta töltöttem ki, ugyanis az edzéseken engedték, hogy játszak, így adtam egy kis emlékeztetőt Dariannak arról, hogy milyen is volt északon játszani. Nem kíméltem őt. Rendíthetetlenül záporoztak rá a gurkóim, teljes erőből és lendületből küldtem vissza a labdákat, mert azt akartam, hogy tudja: fájt, hogy magamra hagyott. Mert ezt tette. A nővérével leléptek ide, utána pedig megszűntem létezni. Nem ő volt az, akinek az oldala időnként most is sajgott a heg miatt, amellyel egy életre megbélyegeztek, nem ő volt az, akire ez a hét szerencsétlen most is rátelepedett. Mindennek a vége az lett, hogy mindketten a gyengélkedőn kötöttünk ki. A javasasszony kezei elől pedig folyamatosan menekülni próbáltam, hiszen nem akartam, hogy felfedezze a bélyegemet. − Jól vagyok! Hagyjon békén! – ütöttem el a kezét, amikor az oldalamat akarta volna megvizsgálni. Talán más esetben udvariasabb vagy türelmesebb lettem volna vele, sőt biztos voltam benne, hogy később meg fogom ezt bánni, de jelenleg semmi nem érdekelt. − Kaptam már ennél rosszabbat is, túl fogom élni. Engedjen el! – próbáltam felülni az ágyon, de a javasasszony amilyen törékenynek tűnt, épp olyan vasmarkú volt, és visszanyomott a párnámra. Halkan, svédül szitkozódtam, miközben ő valami bájitalt töltött nekem. − Te meg ne szórakozzál! – vettem oda Dariannek. Ki más feküdt volna a szomszédos ágyon, ha nem ő? Nem meglepő, hogy minél hamarabb szerettem volna visszatérni a hálótermembe, vagy eltűnni valamelyik folyosón, ahol senki nem találhatott rám. Ez volt az egyetlen szerencsém egyébként: a hetes sem ismerte a kastélyt annyira, mint a Durmstrang épületét, bár ahogy elnéztem, elég hamar barátokra és csicskásokra leltek. Én nem gyarapodtam többel, csak egy árulóval, akit valaha jóbarátomnak hittem.
Másnak talán semmit sem jelentett volna a tudat, hogy az utolsó évemet immár hivatalosan is a Roxfort diákjaként töltöm az iskola falai között. Ugyanabban a szobában hajtom fejem álomra, ugyanazok a színek ékesítik talárom, s tavaly óta ugyanannak a kviddicscsapatnak vagyok a tagja, mint eddig. Nekem azonban mégis minden másnak tűnt, mintha csak megszabadultam volna utolsó béklyóimtól, melyek a Durmstranghoz kötöttek. Nem élt már bennem a félsz, hogy bármelyik pillanatban úgy alakulnak a dolgok, vissza kell térnem Munter és Karkaroff kis birodalmába, attól rettegni, miféle ajándékkal üdvözölnek újra egyesülésünk alkalmával… egész addig, mígnem a Roxfort folyosóin futottam velük össze ismét. Kegyetlen vicc a sorstól, pont akkor a nyakamra hozni őket, amikor végre kezdtem megtalálni a helyem, de a végső döfést mégsem korábbi ellenségeim látványa vitte véghez, hanem Astrid, akit hajdanán talán barátomnak nevezhettem. A lány az első pillanattól fogva ellenségesen reagál még a puszta létezésemre s, ami miatt igazából hamar feladtam, hogy valaha is normálisan fog viszonyulni hozzám, s megelégednék, ha csupán élni hagynánk egymást, ő azonban majdnem oly’ agresszíven lép fel irányomban, mint a többi északi vendégtanuló. A helyzetemen az sem segít, hogy immár nem ugyanazon házat képviseljük, velem ellentétben ő a Mardekárba került, és merem feltételezni, pont az irántam érzett ellenszenve miatt engedték, hogy a közös edzéseken ő is a pályára kerülhessen, ezzel provokálva mindkettőnket. A lány pedig nem kímélt, olyan erőteljes ütésekkel küldte felém a gurkókat, mint amelyekkel csupán a Durmstrang kupájáért folytatott döntőkben találkozhattam - akkoriban még egymás oldalán küzdve, de tett róla, hogy a nosztalgikus érzéseket már a születésük előtt elfojtsa. Ha azt mondanám, csupán önvédelemből vettem át agresszióját, hazudnék, nem kellett sok fájdalmas találat ahhoz, hogy magam is vérszemet kapjak, s ugyanolyan haraggal küldjem vissza neki a vasgolyókat, mint amellyel ő címezte őket. A talajon, valószínűleg elviseltem volna, hogy a sárba tiporjon, kiélje rajtam indulatait, idefenn azonban, a pályán, amihez álmaim, céljaim kötnek, nem maradhattam alul. Persze hogyan is végződhetett volna másképp harcunk, minthogy mindketten az ispotályban kötöttünk ki az egymástól elszenvedett sérüléseinkkel. Készségesen hagyom, hogy a javasasszony a használható kezembe nyomjon valami bájitalt, melynek tartalma sem színre sem szagra nem tűnik emberi fogyasztásra alkalmasnak, s hogy elhessegessem gondolataim azon aggályaimtól, hogy igazából meg akar mérgezni, figyelmem lopva Astridra terelem. Egész pontosan a küzdelemre, amit a nővel vívott; bármennyire is erőltetem az elmém, képtelen vagyok felidézni olyan alkalmat, amikor ilyen vérmességgel jutalmazta volna a javasasszonyok segítő szándékát. Ugyanakkor naivitás lett volna azt feltételezni, hogy az elmúlt pár év alatt ugyanaz a lány marad, akit hajdanán, minden bizalmatlanságom ellenére, Tanya utáni a legjobb barátomnak tartottam a Durmstrangban. Ezért viszont nem is hibáztathatom, hisz valószínűleg én sem ugyanaz a kölyök voltam, aki reményvesztetten menekült el onnan, próbálva eltörölni minden szálat, ami ahhoz a helyhez kötötte – s vele együtt az Astriddal való viszonyom. Zavartan nézek rá, ahogy váratlanul rámförmed. Nem hiszem, hogy bármi jelét mutattam volna annak, hogy szórakoznék a sajgó vállammal, melyet miután ő sikeresen kimozdított helyéről, haragomban nem sikerült helyére rántanom, csak nagyobb kárt okozva ezzel, azonban merem feltételezni, hogy abba is belekötne, hogy egyáltalán még lélegzem. - Én csak… még mindig próbálom feldolgozni, mennyit változtál – velem szemben mindenképp nem pozitív irányban haladt, azonban… mondjam azt, hogy remélem a durmstrangos kiskirályokkal is legalább ekkora vehemenciával képes fellépni? Kényszercselekvésként emelem ajkaimhoz a bájitalt; jelenleg még az is barátságosabbnak tűnik, mint a lány.
Foggal-körömmel ragaszkodtam ahhoz, hogy egy ujjal se érjen hozzám ez a nő, mert nem akartam, hogy felfedezze az oldalamon húzódó heget. Senki nem tudott róla azokon kívül, akik adták nekem. Ők pedig egy másik iskolában voltak, messze tőlem, ahol már nem bánthattak. Meg akartam akadályozni, hogy elterjedjen a híre annak, mi történt velem, és ténylegesen miért döntöttem az iskolaváltás mellett. Szóval a javasasszony a sokadik próbálkozás után feladta a harcot, vagy csak annyi időre húzódott vissza, hogy egy bájitalt adjon Dariannak. Nekem teljesen mindegy volt, hogy ez a nő mit csinált, amíg engem békén hagyott. Nem akartam mást, csak visszasántikálni a hálókörletbe, és az ágyamon heverve bámulni a plafont, mert abban biztos voltam, hogy ha több időt kellett volna eltöltenem Dariannel egy légtérben, akkor a fejem alatti párnával fojtottam volna meg. Először még csak kedvesen figyelmeztettem, hogy foglalkozzon a maga dolgával, miközben folytattam a javasasszonnyal való hadakozást. Miután sikeresen megkarmoltam a kézfejét, visszavonulót fújt. Hallottam, hogy a háttérben fiolák és üvegcsék koccantak össze, én azonban nem tudtam másra koncentrálni, mit arra, hogy most azonnal kicsináljam a mellettem lévőt. − Ja, hát… Végül is rohadtul sokkoló lehet a kicsi lelkednek, hogy nem borulok a nyakadba, amikor egy utolsó rohadék vagy! – emelkedtem fel az ágyon, és a sértetlen kezemmel megragadtam a párnámat, hogy hozzávághassam. Reméltem, hogy a hülye bájitalát is ráborítottam. − Mert egyszerűbb ignorálni az embert! Baromi sokat képzelhetsz magadról, amióta idejársz. Nehéz lett volna megemelni a kicseszett pennádat, és válaszolni a leveleimre, ugye?! – emeltem fel a hangomat. Az sem érdekelt, ha mások is voltak rajtunk kívül, vagy ha ki-be járkáltak a gyengélkedőn. Sőt, arra is magasról tettem, hogy a javasasszonyra milyen első benyomást tehettem, mert nem érdekelt. Nem érdekelt, mert Darian árulása épp annyira fájt, mint a heg, amit próbáltam elrejteni az egész világ elől. − Nem vagy más, mint egy felfuvalkodott hólyag, egy kis seggfej, aki azt hiszi, hogy róla szól minden, és akinek addig jó valaki, amíg hasznot húzhat belőle! Bocsánat, hogy nem kérek ebből! – pattantam fel a helyemről, és indultam meg kifelé. Néhány lépés után azonban a fájdalom egyszerre nyilallt a lábamba, az oldalamba és a karomba, így erőtlenül rogytam le a következő ágyra. Halkan szitkozódni kezdtem, mert tudtam, nem voltam olyan állapotban, hogy lejussak a klubhelyiségig. Sőt, arról se volt fogalmam, egyáltalán innen merre kellett volna indulnom, ha az alagsorba akartam volna jutni. Inkább haragomban felkaptam egy újabb párnát, és készültem azt is Darianhoz vágni.