Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

it doesn't hurt me - Bastian & Simon

Simon Payton-Murakami

Auror

it doesn't hurt me - Bastian & Simon Tumblr_inline_pqp2upFjRS1sk330w_400

Lakhely :

New York (USA), Shobara (Japán)

Multik :

aranypinty

Playby :

Simu Liu

18

it doesn't hurt me - Bastian & Simon Empty
Simon Payton-Murakami
Szomb. Júl. 02, 2022 9:09 pm
running up that hill

Más körülmények között különleges engedélyre lenne szükségem – áthelyeztetésem oka és időtartama részben még előttem is homályos, már nem rendelkezem beléptetőkártyával, nincs hozzáférésem a védőbűbájok feloldásához, és egyetlen professzionális beállítottságú, megfelelően kiképzett őr sem engedne be a megnyerő félmosolyom és az apámhoz jöttem kombójával. Csakhogy ismerem, méghozzá nagyon jól ismerem a kutatólaborhoz kijelölt biztonsági őrt, már messziről int nekem, Simon, rég láttalak, haver, nagyon jól áll neked az egyenruha, beszarás, ki gondolta volna rólad…? Kezet fogunk, laza vagyok, gondtalannak tűnök, hát igen, késésben vagyok, Mr. Payton már vár, hivatalos ügy, vagyis várt fél órája, de amilyen szórakozott, úgyis meglepődik majd, tudod, milyen – ő meg bólogat, mert tudja, milyen, az egész rohadt világ pontosan tudja, milyen, csodálják érte, piedesztálra emelik, ránk pedig járulékos veszteségként tekintenek.
Nagy elme, nagy felelősség, nagy teher – nagy lószart.
Könnyen beengednek, nem is ellenőrzik, felvezették-e a nevemet, elég egy aurorjelvény, némi nosztalgia és összemosolygás, akár szakmai vagy üzleti titkokat is átcsempészhetnék, senki nem állítana meg.
Három éve ugyanazon az emeleten, ugyanabban a laborban dolgozik, szereti az állandóságot, ezt mondta nekem egyszer egy kevésbé szimpatikus asszisztense – rajongója, szeretője, tudom is én, sűrűn pislogva hordott neki kávét, papírhalmokat, tömjénezést – megjegyezte, miközben elkísért hozzá, én meg végig arra gondoltam, milyen esetlen hazugság, aki ismeri, úgyis tudja, hogy nem tologathatják a munkaállomását, mert rendszeresen eltévedne. Egy bejáratott útvonal energiát spórol az agyának más tevékenységek elvégzésére. Kizárólag tudományos tevékenységek elvégzésére.
Lehet, kevésbé lennék szigorú vele, ha nem próbált volna meg több ízben is papás-mamásat játszani. Mindenesetre segít elvegyülni, senki sem kérdőjelezi meg, mit keresek ott, célirányosan haladok, kijelölt útvonalon, amit mindig kerültem, Merlin verje meg, szenvedélyesen kerültem, minél kevesebb az érintkezési felület, az átfedés, annál biztosabban lehetek kevésbé az apám fia. Hiába mondanám neki, úgysem értené.
Én sem értem még teljesen.
Magányosan találom, Petri-csészének látszó tárgy fölé görnyed, kezében különös szerkezet, fél szemét behunyja, fókuszál, koncentrál, olyan erősen, olyan bosszantó elmélyültséggel. Ilyennek látszom munka közben, ilyennek látszom egy-egy helyszínelési jegyzőkönyv átolvasása közben, nekem is ugyanígy ráncolódik a homlokom, és az orromat pont így húzom fel, láttam már képeken. Örökölhettem volna kevesebbet tőle, és sokkal, de sokkal, de sokkal többet anyától.
Mielőtt megkapaszkodhatna bennem az emléke, előre lépek, lendületesen, szinte lerázom magamról a gyász és hiányérzet makacs foszlányait. – Nem szokásom panaszkodni, ism… – elharapom félúton, hülye frázis, semennyire sem ismer –, de feltenném azt a nem túl indiszkrét kérdést, hogy miért landolt a kanapémon a fiad. Az öcsém. Jason pontosítok, mert azt hiszem, elsőre fel sem tűnt neki, hogy melyik fia szívódott fel.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

it doesn't hurt me - Bastian & Simon Empty
Vendég
Vas. Júl. 24, 2022 1:02 pm
A deal with God

Már csak ujjhegynyire vagyok a megoldástól, de persze, mikor kell a legnagyobb falba ütközni? Hát persze, hogy ilyenkor! Az egyik fal például a segédem, aki szerintem sokkal inkább hátrább vezet, mint előre, mert sosem talál meg semmit, és kényszeres rendrakó. De itt rend van! Rendezett káosz, mert az bőven elég, ha én tudom, mi hol van, neki nem kell, ő csak hozza nekem a kávét, meg lótifutizzon, ugyse érti a háromnegyedét sem, amit mondok neki. Mondtam neki. Próbáltam én, nagyon próbáltam megértetni vele, mivel foglalkozom, de a lányok szoknyája sokkal inkább érdekli, az meg most éppen nem foglalkoztat.
Most is éppen valami alatt turkál, ami jelen pillanatban az asztal, mert ma valahogy kétlábbal kelt fel.
Másik asszisztensre lesz szükségem... mármint az ő esetében. A másik tudja, mikor kell idetipegni a kávéval, legalább az megy neki.
A muglik találmányai nagyon de, nagyon jók, azonban a mágikus találmányaink sokkal jobbak! Bármikor eltüntethető, kedvem szerint alakíthatom, és még azok az idióta madzagok sem kellenek hozzá. Abban tuti biztos, mindig felbuknék, mert rejtélyes oknál fogva sosem látom őket. Elsősorban ezért sem járkálok annyit a muglik világában. Nincs annyi eszük, így inkább technológiával pótolják.
A szavakra egy fej bukkan fel az asztal túloldalán, amit előbb egy kéz, benne egy adag papiros, amint rácsapja az asztalra, hogy aztán a feje is megjelenjen. Amit előbb nem látni, vagyis ő nem lát, így arrébb tolja.
- Ó, helló! - rám néz, de éppen fejen belül vagyok, így feláll, megtámaszkodva az asztalon, s mereven bámul rám, majd megköszörüli a torkát.
- Uram... uram...
Azt ugyan érzékelem, hogy valaki beszélt, de nem engedtem be senkit, legfeljebb az asszisztenst, bát többet lohol szoknyák után, mint a kávémmal jönne, így erős fáziskéséssel reagálok.
- He? - végre felé fordítom a fejem, ő pedig a hátam mögé mutat, csendben.
- Mivan? - még mindig nem értem.
- Jött önhöz valaki, uram. És azt kérdezi, miért landolt a kanapéján a fia.
Az elején még az asszisztensre meredek, majd a kérdés szónál hirtelen fordulok a megnevezett irányába.
A fiam? Melyik? Az öccse. Akkoooorrr, aki előttem van, az most Jason, vagy Simon? Jöhetnek nekem azzal, hogy képtelenség összekeverni őket. Megsúgom, nekem, még a  nyilvánvaló okok ellenére is, tökéletesen sikerül.
Oké, tehát, ha az öccse Jason, akkor aki előttem van... hacsak nem négy gyerekem van, ami... ugye, nincs négy gyerekem?! Ja. De.
- Te meg hogy kerülsz ide, Sh..... Simon? - nem, nem Shawn. Vagy mégis?
- Miért nem kérdezed meg tőle? - a vitrinre pillantok, mert amennyire szórakozott vagyok család terén, annyira rátarti a munkámra. Ott minden pedáns (kivéve a kreatív káoszt), és olyan nincs, hogy Azt a díjat ne én vigyem el, amit kiszemeltem.
Sóhajtok egyet, csak ránézek a segédre, aki egy köszönés-elköszönés félét habogva, már itt sincs.
[i]- Fogj egy mikrószkópot -
egy kézmozdulatomra megjelenik előtte is egy mágikus nagyító, kenterbe veri bármelyik mugli találmányt.
- Mit látsz? - borzasztóan foglalkoztat a tűz-elementál kérdés, nekem az mindennek az origója, bizonyos téren. Mert az az igazi semmiből valami, mint maga a varázslat!
- Ezek szerint befogadtad - és igazán kíváncsi vagyok rá, mivel is magyarázta ki magát Jason, vagy, ha nem beszélték meg egymással, akkor miért nem. Bááár... ezt a feltételt majd pont én fogom megszabni.
[/i]
Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: