| Családom és egyéb állatfajták |
| | Hétf. Jún. 27, 2022 11:41 am | La Morte hétköznapok
avagy bolond család - Anyaaa! - hallatszik a vidrakölykök együttes nyafogása, miközben a maguk tíz-tíz kilóival felmásznak az ágyunkra és keresztül-kasul elhasalnak rajtunk. Nyögve fordulok a hátamra, úgy egy percig azt sem tudom, hol vagyok. Lassan nyitogatom a szemem és szembe találom magam egy pár sötét gombszemmel, ami a fiunkhoz tartozik. Oldalra nézek, Luna az apját vette célba és ugyanígy nyomul az arcába, amin erőtlenül felnevetek. - Kölykök, még a nap sem kelt fel, ti miért? - kérdezem rekedtes, álmos hangon. Még bőven aludnék, ezért megfogom Matteot, ledöntöm kettőnk közé a matracra és magamhoz ölelem egyszerre mindhármukat. - De anyaaa - nyávog tovább mindkettő. Nico talán még rosszabbul is járt, mert Luna szokása újabban, hogy harapdál, ha nem figyelnek rá, és rá is cuppan az apja orrára. Visszafojtom a nevetést, nehogy azt higgye, ez vicces...pedig az. A látvány eléggé vicces. - Pajasintát mondtál - juttatja eszembe a fiunk, milyen átgondolatlan ötlettel fektettem le őket este aludni. - Aha, majd reggelire. Még nincs reggel, nézzetek ki. Hajnal van...szombat hajnal...ilyenkor lehet aludni, oké? - magyarázom nekik, bár ennyi fészkelődés mellett már nem fogok tudni visszaaludni. - Jó reggelt, Apa - mosolygok a lerágott orrú hercegemre. - Hogy aludtál, amíg az ördögeink fel nem keltettek? - kíváncsiskodom. Teo kezeit lefejtve magamról lassan felülök, megdörgölöm az arcom, kiengedem a kontyomat és nehézkesen, de talpra állok. Itt nyugalom csak akkor van, amikor a gyerekek a testvérem lakókocsijában alszanak és őt ébresztik hajnalok hajnalán. - Kávé? Palacsinta? - célzom a kérdést a férjemnek. Tőle nem várom el, hogy felkeljen, elég dolga van a hétköznapokban, neki is kijár egy kis pihenés. |
| | | | Vas. Júl. 24, 2022 12:49 pm | My Little ZooPark
Olyan király érzés, hogy tök nyugi van, a madarak tökéletes ébresztőórák, és még az ágyból lehet hallgatni őket, míg magamhoz térek. Közelebb bújok hozzá, elveszve hajának illatában, s a kinti zsongó hang visszaaltat. A szóra előbb csak mormogok, valahogy nem az vagyok, aki felébred a gyerekek neszére. A mászásra már annál inkább. Mormogok még egyet, és amelyik üstök a karom alá kerül, azt átkarolom, s már éppen aludnék tovább, de hát a gyerekek azok gyerekek. Merthogy a kis lábacskáit karolom, ami egyet jelent, ha jól érzékelem a szuggerálást.. Kinyitva a szemeim, egy másik szempár néz rám, kis fitos nózival. - Kicsit nagy madarat fogtam... - érzem Rain kezét, s a másik kezemmel megsimítom övét, s már lassan dobnám is magam vissza az alvásba... - Au, és csíp! - hogy pont a nagy orromat kell megtalálnia. - Ne harapdálj, ez fáj, kispintyő. Vagy kiskutya vagy? - nem úgy fájt ám, ahogy ő gondolja, s szép kis nyom fog maradni egy ideig az orromon, mélyedésként. Hallom a párbeszédet, és már ebből sejtem, hogy fuccs a visszaalvásnak. - Jó reggelt, kedves. - mosolygok rá, és inkább nem érintem meg az orrom, ellenben leánykámmal elpantomimezek, ami inkább arcvágás és fintorgás, játékos La Morte módra. - Azt hittem, álmodom még most is, mert az álmomban is ott voltatok ám. - vigyorgok, ahogy a kisvidrák anyukájára nézek. - Ugye átküldted hozzám őket, míg aludtál? - vagyis, hogy aludt? Felemelem a kis vidrát, kiváló súlyzó gyakorlatok, majd egy repülős mozdulattal a már közben (félig) üres helyre landol a madárka. Ott hagyom rajta kezeim, de kicsusszan, igazi kis vidraként, anyjához, de előbb verseny a testvérrel, ki ér anyához előbb oda. Imádattal nézem őket, a kérdésre így hirtelen nem is tudok reagálni. - Mind a kettő kiváló ötlet! - alvás ugyan ebből már nem lesz, de időre van szükségem, hogy reggelente magamhoz térjek, és ezt a visszaalvás lelassította. Még nem mászok ki az ágyból, elnézegetem, ahogy készülődik, és a körülötte keringő éhes oroszlánokat. Üres has, nincs apajáték. Még hallgatom őket, egyáltalán nem becsukott szemekkel. Ezért a pillanatokért döntöttem úgy, hogy a magunk útját választom. Ez a csoda és gyönyörű pillanat mindent megér. Mosolyogva könyökölök fel, s támasztom meg fejem. - Az éhes oroszlánok. - kikászálódok az ágyból, s hercgnőmet átkarolva, a nyakára adok egy csókot. - Mindjárt megyek én is. A reggeli hideg víz igazán ébresztő tud lenni, bár az most a vidrahalom volt, akik felkúsztak hozzánk. |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 230 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 1 rejtett és 229 vendég :: 1 Bot |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 10:04 pm-kor Juliet Denoir Tegnap 8:59 pm-kor Theodore Nott Tegnap 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|