| Felix & Castor ~ invest in rest |
| | Csüt. Jún. 23, 2022 12:30 am |
Felix & Castor
Invest in rest
Egész éjszaka odakint voltam, hiszen valakinek fel kellett mérnie a terepet a legújabb célponttal kapcsolatban. Egy műgyűjtő által beszerzett mágikus ékszert akartak ellopatni velem, ugyanis a férfi nem volt hajlandó pénzért megválni a nyakéktől. Ilyenkor jöttünk mi, akiket viszont busásan megfizettek egy-egy sikeres akció után. Fáradtan estem haza hajnali négykor, de nem mehettem aludni, hiszen rengeteg teendőm akadt itthon is. A lakásban teljes csend uralkodott – meg sem lepett, hiszen Felix a világ legcsendesebb lakótársa volt −, ettől függetlenül tudtam, hogy nem tűnt el örökre. Ha el is ment egy kis időre, mindig visszatalált, talán pontosan azért, mert ha bármi baj történne, akkor akadt egy hely, ahová menekülhetett. Én pedig egyáltalán nem bántam a társaságát, noha nem beszélt túlságosan sokat, és két év alatt vajmi keveset közeledtünk egymás felé, de ez is több volt a semminél. Nem tudtam meg igazán soha, hogy mi történt vele, vagy kiaggatta rá ezt a röhejes nevet, de ha nem akart beszélni róla, akkor nem erőltettem a témát. Bezártam magam mögött az ajtót. A kulcsaim az előtérben lévő kis szekrényre helyezte, ahol mindig tartani szoktam, majd kibújtam a cipőimből, és elpakoltam őket. Ezután halkan a fürdő felé indultam meg, hiszen nem akartam felkelteni Felixet, majd miután ott kezet mostam, átvándoroltam a konyhába. Kávét készítettem, és mivel a gyomrom korgása eléggé intő jel volt számomra, hogy ne éhgyomorra igyam meg a feketét, így nekiálltam tojást és bacont sütni. Mindezt a lehető legnagyobb csendben, ugyanis bűbájt szórtam a helyiségre, hogy ne szűrődhessenek ki innen a hangok. Mint mondtam, nem akartam Felixet zavarni azért, mert én holdkóros módjára képtelen voltam elaludni. Az illatokból csak még éhesebbé váltam, alig vártam, hogy a reggeli békességben elköltsem a reggelimet, azonban Felix szobája felől zajt hallottam. Összeráncolt homlokkal pillantottam fel. Elképzelni sem tudtam, hogy mi lehetett a hangforrása, így egy lassú mozdulattal lekapcsoltam a tűzhelyet, és fájó szívvel ugyan, de a reggelimet és a kávémat a konyhában hagyva Felix szobája felé mozdultam, − Felix? – kopogtattam be. – Minden rendben odabent? Nem kaptam választ, vagy szimplán nem hallottam őt. Teljesen mindegy, mert a további, erősebb kopogtatásokra sem reagált. Ekkor tettem olyat, amely nem vallt rám, hiszen általában tiszteletben tartottam a személyes terét. Most mégis megragadtam a kilincset, és beléptem a szobájába. Odabent sötétség fogadott, de nem kellett sok idő, hogy megtaláljam a villanykapcsolót, és fényt hozzak a szobájába. Hihetetlen, hogy ennyi év után még mindig nem akarta berendezni a helyiséget. Olyan téren viszont egyet értettem vele, hogy legalább kevesebb dologgal kellett vacakolni takarításnál. − Jól vagy? – esett rá a pillantásom, ahogy megálltam az ajtóban. Nem állt szándékomban beljebb menni, de aggódtam érte. Az pedig még több aggodalomra adott okott, hogy a pillantásom a romokban heverő ágyára siklott. Egyre több kérdés fogalmazódott meg bennem, s bár megjavíthattam volna az ágyat egy egyszerű Reparoval, de nem voltam rá hajlandó. Helyette halkan felsóhajtottam, az ajtófélfának dőltem, és úgy néztem Felixre. − Felix, el kell keserítenem téged, de ma délelőtt elmegyünk ágyat venni neked – mutattam a mögé lévő romhalmazra, amely szerintem amúgy sem lehetett számára kényelmes. Régen legalább is nagyon ellenkezett ellene, és szerettem volna, ha olyan ágyban aludt volna, amely neki megfelelt. Így történt az, hogy órákkal később elcibáltam magammal egy bútorboltba. Tudtam jól, hogy nem szeretett emberek között lennie, de nem kuksolhatott örökké a szobájában, így néha kísérletet tettem arra, hogy kimozdítsam otthonról. Az ágy megvétele pedig pontosan ilyen ürügy volt, hiszen katalógusból nem vehetsz ágyat, ki kell próbálnod a matracot. Remélem, tetszeni fog <3 |
| | | | Hétf. Júl. 18, 2022 6:15 pm | Castor & Felix Felix nehezen szokta meg az új életét. Még ennyi idő után is nehezére esett elhinni, hogy nincsen többé állandó fenyegetettség alatt, és hogy a bizalom nem mindig jelent árulást és fájdalmat. Nem sok emberben bízott meg, sőt, gyakorlatilag senkiben, nem igazán. Castor Black állt a legközelebb ahhoz a dologhoz, amit ő bizalmasnak nevezett volna, de még neki is volt min dolgoznia, ha közelebb akart férkőzni a fiatalabbikhoz. Mindezek mellett Felix mindig értékelte a magányt, ha egyedül lehetett a lakásban, ahol élt, amit még mindig nem tudott otthonának hívni. Igazság szerint nem is tudta, mi is pontosan az otthon, sosem tapasztalta meg rendesen. Ezen a napon is értékelte az egyedüllétet, még magához képest is erősen vágyott rá, hogy ne találkozzon senkivel. A nap elején lakótársa még otthon volt, ezért bezárkózott a szobájába, ki sem tette onnan a lábát még a mosdóba sem. Persze ez sosem jelentett gondot neki, néhány évvel ezelőtt már tökéletesen tudta, hogyan képes egy ember akár több, mint egy teljes napot kibírni anélkül, hogy igénybe venné a mellékhelyiséget. Arról fogalma sem volt, hogy ez milyen negatív hatással lehet a testére, de valószínűleg, ha tud róla, akkor sem tesz semmit ellene. Bent ült az ágyán, könyvvel a kezében. Nehezen ment neki az olvasás, gyerekkorában vajmi keveset tanulta és még kevesebbet gyakorolta, hát még az írást. De szeretett volna fejlődni benne, pláne, amikor az ideköltözése után egy évvel megtudta, mennyire jó dolog a könyvek világába menekülni, amikor túl nagy és súlyos a sötétség, ami ránehezedik. Azóta ügyesebb lett, folyékonyabban olvasott, mint előtte, és hosszú órákra le tudta foglalni magát egy érdekes könyvvel. Nem is feltétlenül regénnyel, elég volt neki bármi, amiben szöveget talált, akár egy régi kézikönyv is megtette, bár valóban nagy kedvencei voltak az érdekes kalandregények. Nem tudná megmondani, meddig olvasott, valószínűleg hajnalba nyúlóan. Amikor túl sötét lett ahhoz, hogy lássa a tintát, egy fénygömb segített rajta, így az időérzékét teljesen elveszítette. Még azt sem hallotta, hogy Castor hazaérkezett. Arra azonban már felfigyelt, amikor hatalmas robajjal leszakadt alatta az ágy. Nem számított rá, nem volt felkészülve, a rémület pedig megállíthatatlanul szorította össze a mellkasát. Kiesett a kezéből a könyv, a fénygömb szertefoszlott, ő pedig a szoba átellenes sarkában találta magát a fal mellett kuporogva. Nehéz volt szabályoznia a pániktól felgyorsult légzését és megvárni, amíg a szívverése visszaáll normálisra. Nem véletlenül nem válaszolt Castornak. A belépő férfi kérdésére csak egy bólintással válaszolt, nem akarta kinyitni a száját. Sosem volt egy szószátyár típus. Rendben érezte magát, nem sérült meg, nem fájt semmije, csak a szégyenérzett bántotta, hogy ennyire megrémült egy egyszerű háztartási balesettől. - Nem! -vágta rá rémülten, amikor eljutott a tudatáig, mit közölt vele Castor. Soha ezelőtt nem járt még üzletben, hacsak nem éjszaka és nem betörés címszó alatt, amikor senki nem tartózkodott ott. Rettegett a sok ember gondolatától. -Meg lehet javítani.De nem volt választási lehetősége, bármennyire is próbált hatni lakótársára, egyszerűen hajthatatlannak bizonyult. Felix keze reszketett, ahogy a fekete pulóver zsebébe süllyesztette őket, tekintete a földet pásztázta a fejébe húzott csuklya takarása alól. Abban reménykedett, hogy ha nem látja az embereket, talán könnyebb lesz, talán elhiszi, hogy nincsenek is ott. - Az jó lesz -mutatott rá a legelső ágynak tűnő bútordarabra, amit meglátott. Ágy is volt, való igaz, csak gyerekméretű. Esélytelen volt, hogy kényelmesen elférjen rajta, de nem zavarta, ő akkor is váltig állította, hogy neki az kell. -De igen, jó lesz. Kényelmesnek tűnik. |
| | | | Hétf. Júl. 18, 2022 11:17 pm |
Felix & Castor
Invest in rest
Ha nem én magam szórtam volna az összes védőbűbájt a lakás köré, akkor megfordult volna a fejemben, hogy valaki akkora idióta lett volna, hogy betörjön egy betörőhöz. Így viszont csak Felixért aggódhattam, és azért, mert bármi gond lett volna, úgysem kért volna segítséget. Most is feleslegesen koptattam az ajtaján, hiszen válasz nem érkezett tőle. Más esetben nem törtem volna a személyes terébe, így viszont nem adott más lehetőséget nekem. Figyelmeztethettem volna arra, hogy bemegyek, de akkor talán még az ajtót is eltorlaszolta volna, és egy hosszú éjszaka után ehhez volt a legkevésbé kedvem. Szó nélkül léptem be hozzá, és kapcsoltam fel a villanyt. Szerencsétlen ott gubbasztott a sötétben, a közelében egy összetört ággyal. A bólintására csak óvatosan beljebb léptem, az ágyhoz sétáltam, és megvizsgáltam a keret darabjait, majd arra az elhatározásra jutottam, hogy veszünk neki egy újat. Felix kijelentésére felemeltem a fejemet, kiegyenesedtem, és összekulcsoltam a mellkasom előtt a karjaimat. − És ki fogja megjavítani? Mert én biztos nem – kérdeztem tőle, mert én biztosan nem voltam hajlandó rá. Ha egyszer ilyen könnyen tönkrement, akkor sokkal célszerűbb volt egy újabbat, kényelmesebbet venni. Kegyetlenség volt Felix hiányosságai alapozni, vagy a szociális fóbiáira, de csak így érhettem el, amit akartam. Végül, órákkal később betereltem őt az első bútorboltba. Egyáltalán nem tágítottam mellőle, hiszen tudtam, hogy nem érezte jól magát emberek között, de egy ágyat nem rendelhetek neki katalógusból, mert most kellett neki, és mindenképpen ki kellett próbálnia. − Az egy gyerekágy, Felix. Gyerekeknek. Te már nem vagy kisgyerek – sóhajtottam fel az üzletben, mert tudtam jól, hogy csak minél hamarabb le akarta tudni ezt az egész vásárlást. Kisvártatva egy eladó bukkant fel, akitől útba igazítást kértem, hogy pontosan merre találtuk a felnőttre méretezett ágyakat. − Gyere, válassz ezek közül – intettem abba az irányba, ahol az egyszemélyes ágyak sorakoztak. A közben néhány ember a matracokat nyomkodta, vagy próbálgatta, más eladókkal csevegtek, de én keresztülnéztem mindegyikükön. Gyengéden átkaroltam a vállát, hogy abba az irányba fordítsam, és még véletlenül se próbáljon meg ellenállni. − Figyelj, minél hamarabb megtaláljuk neked azt, amelyik tetszik, annál hamarabb hazamegyünk. Szóval, kérlek, próbálj meg lazítani. Senki nem fog megenni, ha kérdésed van, akkor beszélek helyetted, csak annyit kérek, hogy tényleg az legyen az elsődleges szempont, mi a legjobb neked. Utána esküszöm, hazamegyünk, és napokra békén hagylak – magyaráztam annyira, hogy csak ő értse, miközben finoman löktem egyet rajta, hogy meginduljunk előre. Nem azért csináltam mindezt, mert rosszat akartam volna neki, sőt… Szerettem volna, ha egy kicsit betanulna a dolgokba, vagy megtanulna kevésbé félni az emberektől, mert sajnos nem leszek mindig itt, hogy megóvjam őt, vagy elintézzek mindent neki. Remélem, tetszeni fog <3 |
| | | | | | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 250 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 1 rejtett és 249 vendég :: 1 Bot |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 10:04 pm-kor Juliet Denoir Tegnap 8:59 pm-kor Theodore Nott Tegnap 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|