A Roxfort egyik legnagyobb találmánya volt, hogy a fiúk nem tudtak belépni a lányok szobájába, a lányok viszont gond nélkül beléphettek az ő hálótermeikbe. Persze, ha az ember jobban belegondol, ez elég rendesen kimeríti a férfiakkal szembeni negatív diszkrimináció fogalmát - vagy a nőkkel szembeni pozitív diszkriminációét, attól függ, honnan nézzük. Elvégre a pasik között is vannak normálisak, ahogy nőknél is található nem egy bántalmazó. Na mindegy, nem ez a lényeg, hanem az, hogy ma nagyon jól kihasználtam a lehetőségemet és már korán reggel belopóztam Renéhez, mindenképpen azelőtt, hogy felébredt volna. Meglepetésem akadt számára. Tegnap találkoztam apámmal Roxmortsban, hétvége volt, a miénk volt a világ minden ideje, Apa hamar rátért a lényegre: birtokába jutott egy tündérvarangynak, aki nem fért meg az otthoni populációban. Valamiért nem fogadták be a többiek, lehet azért, mert kancsal volt. Igazság szerint lényegtelen a miértje, csak az számított, hogy valakinél maradjon, kedves kisállatként. Először rám gondolt, de én azonnal elutasítottam. Jelenleg nem éreztem azt, hogy szükségem lenne még egy állatra Rost és Poe mellé, vagy megfelelően tudnék mindhármukról gondoskodni a tanulás, a kviddics, Simon és a költészet mellett. Így is lehet, hogy túl sokat vállaltam magamra. Azonban meg volt a tökéletes alany, még be is szereztünk neki mindent, ami az állat megfelelő tartásához szükséges, és én is összeírtam, hogy miképpen kell róluk gondoskodni. Csendesen sompolyogtam be a szobába, az egyik szobatársa kérdőn nézett rám, én viszont csak mutattam neki, hogy egy szót se szóljon. Rápillantott a kezemben ülő, szárnyas békára, felvonta a szemöldökét, és rájött, hogy jobban jár, ha helyet cserélünk, és ő eltűnik azon ajtón át, amin én beléptem. Kedvesen lehajoltam René ágya mellé, még tényleg békésen aludt. Még. Óvatosan lehelyeztem mellé a varangyot a párnára, aki pár perc után észrevette, hogy egy fül van előtte. Egy fül. És melyik tündérvarangy ne szeretné a füleket? Lassított felvételen néztem végig, ahogy lassan kidugja a nyelvét, bizonytalanul visszahúzza, majd egy jól irányzott lövéssel belecsattintja René fülébe. - Jó reggelt, királylányfi -vigyorogtam önelégülten.