Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Take a rest as a friend

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Take a rest as a friend Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Take a rest as a friend Empty
Gilbert Ollivander
Szer. Jan. 22, 2020 3:23 pm
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
- Öt galleon. Nem, baszd meg, akkor is öt galleon, ha sírsz. - A csontsovány lány elkezdte leszámolni az aprót, a keze remegett közben, újra és újra az asztalra neki kikészített kristály methre pislogott. Az arca beesett volt, a tekintete üres és véreres. Csak fizikailag volt itt, rég láttam bárkit is, aki ennyire szarul nézett ki. Sajnáltam, de nekem is kellett a pénzt, ha könyöradományokkal kedveskedtem volna mindenkinek, már éhen döglöttem volna. És különben is, ezen a csajon már nem lehetett segíteni, a vak is látta.
Este kilenc körül lehetett. Nem vártam vendéget a meglepetésszerűen érkező vevőkön kívül. Két napja nem láttam Adát, napközben ő dolgozott, éjszaka pedig én, bármennyire szívesen is töltöttem vele az időmet, pénzt is kellett keresnem, fényes nappal pedig beülhettem bármelyik klubba, bárba, kocsmába, szórakozóhelyre, sikátorba, a kutya nem volt ott, hogy drogot vegyen. Márpedig mindig ott szakítottam a legtöbb pénzt. Ma nem volt egyetlen buli sem a környéken és összeszedtem annyi pénzt, hogy megengedhessek magamnak egy szabad estét, de nem akartam Adát zavarni. A múltkori majdnem tragédiával végződött akciónk után még nem tisztáztam magamban és valószínűleg ő sem, hogy hányadán állunk. Weasley-t szerette, Weasley gyűlölte őt, néhány naponta pedig lefeküdt velem, ha olyan hangulata volt. Nem tudtam mi a franc ez, minden bizonnyal ő sem.
A sarokba dobott ősöreg zenelejátszóról háttérzajként szólt a Nirvana, derűsen dúdoltam magamban a Lithiumot, miközben egy füves cigit sodortam és vártam, hogy az anyagért remegő csaj végre összekuporgassa azt az öt galleont. A lemez éppen átváltott a Come as you are-ra, amikor kopogtak. A számban a frissen sodort cigivel felpattantam a konyhaasztaltól, fél szemmel azért a lányt figyelve, nehogy lenyúljon valamit, majd kinyitottam a bejárati ajtót.
- Hát te? - pislogtam döbbenten Adára. Feldúltnak tűnt. - Ennyire hiányoztam, igaz?
Félreálltam az ajtóból, hogy be tudjon jönni, közben visszafordultam a drogos csaj felé.
- Azt kurva gyorsan leteszed - szóltam rá, amikor éppen az asztalon felejtett készleteimből próbált lenyúlni nem keveset. Végül sikerült leraknia az öt galleont az asztalra, gyorsan átszámoltam, tényleg megvolt annyi. Elrakta az árut és köszönés nélkül eliszkolt a lakásomból. Becsuktam utána az ajtót, kattant a zár, ma már nem akartam több vevőt fogadni, most, hogy Ada is itt volt.
- Bocs, most már a tiéd vagyok. Történt valami?
@mm

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 22, 2020 6:11 pm

Elegem volt. Szar napom volt Weasleyvel, semmi újdonság, de akkor is kezdtem érezni, hogy egyre közelebb kerülök egy borzasztó kiboruláshoz. Egy nagyon borzasztó kiboruláshoz, amit nem akartam, hogy megtörténjen. Nem akartam, hogy a kutyám őrjöngeni lásson, a madarak meg nagyon bestresszeltek volna tőlem, ők velem ellentétben szerették az otthoni csendet. Nem volt más, akire gondolhattam volna, de ők éppen elegek voltak ahhoz, hogy visszafogjanak.
Időben hazaértem munkából, zaklatottan és frusztráltan, úgyhogy az első dolgom volt kivinni Toastot magammal, futóhámban, mert most mindenképpen futni akartam. Nem volt más, amivel levezethettem volna a belső feszültséget, mivel boxzsákom még nem volt otthon. Lehet, be kéne szereznem egyet, vagy benevezni edzésekre. Úgyis van egy klub a környéken... Most viszont a futáshoz kellett fordulnom, mert más lehetőségem nem volt. Három és fél órát futottunk megállás nélkül Toasttal, de szinte észre sem vettem a távot, ő pedig nagyon boldogan lihegett mellettem, miközben hazafelé már csak sétáltunk. Úgy fájtak a lábaim, hogy azt hittem, ott halok meg, nem kellett volna ennyire messzire és ilyen sokat menni. Toastnak is megerőltető volt, jobban oda kellett volna figyelnem rá. Remélem, hogy nem lesz semmi baja a lábainak.
Nocsak, ki gondolta volna, hogy a futás még stresszesebbé is tehet?
Hazaérve nem gondolkodtam sokat azon, hogy mit csináljak este. Beengedtem Toastot a házba, már az előszobában kinyúlt a padlóra, én pedig nem mentem be utána. Merlinre, csak ma legyen Bertie otthon, mert nagyon nagy szükségem volt rá.
- Szia -sóhajtottam fel megkönnyebbülten, amikor ajtót nyitott nekem. Hála az égnek, hogy itthon van... -Nevetni fogsz, de tényleg ez a helyzet. És nagyon szar napom volt, rajtad kívül nincs más, aki fel tudna vidítani. -Nem ferdítettem, tényleg ez volt a helyzet, akármilyen furcsán is hangzik.
Döbbenten néztem a lányra, ahogy elsprintelt a cuccal a kezében. Borzasztóan nézett ki, az arca tiszta seb volt, a fogai (már amennyit láttam belőlük) nagyon sárgák, szinte már rohadtak el. Ránézésre megmondtam, hogy a következő egy héten belül talán én leszek az, akit kihívnak a sikátorban talált, túladagolt holttesthez. Biztosan nem bírja már sokáig, de ezzel most nem foglalkoztam. Nem érdekelt a lány sorsa, rajta már úgysem lehetett segíteni.
Ahogy ketten maradtunk, odaléptem Bertie-hez, hogy szorosan megöleljem, de nagyon hamar el is húzódtam tőle.
- Jaj, ne haragudj. Futni voltam a kutyával és még nem zuhanyoztam le, biztos nagyon büdös vagyok. Jó kis belépő, nem? -grimaszoltam. Azért reméltem, hogy nem vagyok tényleg elviselhetetlenül büdös. -De nem történt semmi extra... Csak a szokásos. Weasley, tudod...

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Szer. Jan. 22, 2020 7:44 pm
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
Sokan dörömböltek az ajtómon segítségért, de ők nem a személyem miatt, hanem a fiókból előrángatott áru miatt. Ada persze más volt, nem olyan, mint azok az arcok, akik feljártak hozzám, fizettek, megkapták az anyagot, néha már a konyhámban belőtték magukat, majd elkotródtak innen. Olyan idegennek tűnt a lakásomban, de nyilván nem panaszkodtam emiatt, ha vele voltam, egészen átlagosnak éreztem az életemet.
- Bármikor állok szolgálatodra, a felvidításod a szakterületem - mosolyodtam el.
Láttam az arcán a döbbenetet. Mivel eddig előre megbeszélt időben jött, gondoskodtam róla, hogy ne lásson semmit a munkámból. Elpakoltam minden itthon fellelhető drogot, a félkész árut, amin éppen dolgoztam, az injekciós tűket elnyelte valamelyik fiók és természetesen nem is tettem említést az életemnek ezen részéről. Nyilván ő sem kérdezett róla. Attól pedig megkíméltem, hogy végig kelljen néznie, én hogyan tépek be, spanglin kívül mást nem látott a kezemben és ezen nem is terveztem változtatni. Valami azt súgta, hogy utána nem akarna többet meglátogatni, egyelőre könnyen szőnyeg alá söpörtük az ilyen konfliktusforrásokat. Apropó, spangli... Az előbb sodort füves cigit még szerencsére nem gyújtottam meg, most lemondóan a nadrágom zsebébe süllyesztettem. Adának szar kedve volt, nem azért jött, hogy a bárgyú vigyoromat bámulja és végighallgasson egy filozófiai értekezést a nagy semmiről.
- Jól nézett ki a csaj, mi? Ő sem húzza már sokáig... - fordítottam el a kulcsot a zárban. - Mielőtt megkérdeznéd: nem, nekem van annyi eszem, hogy nem tolok methet, nem fogok így kinézni. Sajnálnám a babapopsi sima bőrömet.
Arról vitatkozhattunk volna, hogy mennyi eszem volt és mennyi nem, de általában nem tettük. Szerencsére. Azért jobbnak láttam hozzátenni mindezt, csak hogy oldjam a hangulatot.
Azonnal visszaöleltem, csontropogtatóan a mellkasomhoz szorítottam, csak mint mindig. Sosem panaszkodott, bár valószínűleg rajtam kívül senki nem köszöntötte öleléssel. Pedig az a legjobb köszönés volt, megmelengeti az ember lelkét. Kivéve, ha hajnali háromkor egy sikátorban egy szakállas pasas hátulról átölel és közben narglikról kezd magyarázni neked, mert az kurva ijesztő. Igen, már megtörtént velem. Igen, elfutottam és nehezen álltam meg, hogy ne sikítsak közben.
- Észre sem vettem, nemrég takarítottam ki a macskaalmot, azok után ez már fel sem tűnik - vontam meg a vállam. - De ha akarsz, zuhanyozz le nyugodtan. Pár napja a szomszéd megbűvölte a vízvezetékrendszert, mert éppen valamiért berágott rám, de elméletileg most már van rendesen meleg víz. Legalábbis pár órája még volt, amikor én zuhanyoztam, lehet azóta megint tönkre vágta. Ez nem az ordítozós, hanem a másik, aki hangokat hall, tudod.
Fél napomba telt visszavarázsolni a meleg vizet a lakásomba, nem tudom milyen bűbájt használhatott az a paraszt, de egy sima Finite Incantatem nem ért semmit.
- Sejtettem. Mondtam már, hogy szerintem meg kéne verned. Kedvesebb nem lenne tőle, de te jobban éreznéd magad. És nem olyan fárasztó, mint a futás. És segítek is benne, ha szeretnéd, a futásban akkor sem leszek partner, ha fizetsz érte. Bocs, a sport ellenkezik az elveimmel.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 22, 2020 9:10 pm

Tudtam, mennyire nincs rendben a kapcsolatunk, még nekem sem voltak téveszméim azt illetően, hogy itt minden rendben van és teljesen egészséges dolog egy aurornak egy drogdílerrel kavarnia. De nem sokszor jutott eszembe. Bertie mindig odafigyelt a dolgaira, mellettem soha nem nyúlt durva drogokhoz - ami azt illeti, azt sem tudom, mit is használ pontosan. Nem érdekel. Mindenesetre nagyon hálás voltam neki mindig, hogy cigarettán és füvön kívül soha, semmi nem került elő a zsebéből, hogy felszippantsa vagy belője magának. Nem tudom, mennyire volt nehéz neki visszafognia magát, gondolom, nem egyszerű, de csak annál jobban örültem neki.
- Ez azért megnyugtat. Én is nagyon sajnálnám a babapopsi arcodat, túlságosan szeretem. -Nem gyakran volt szerencsém teljesen megborotválkozva látni őt, bizonyára nagyon utált borotválkozni. Teljesen megértettem, nőként nekem sem volt a kedvenc elfoglaltságom, de hát csak nem járhattam az utcákat jetiként. Meg egész biztosan zavarta volna őt is... Mindegy, a lényeg hogy odáig voltam a frissen borotvált arcáért, pedig a borostával sem volt bajom. Igazság szerint azt is nagyon szerettem.
Elképesztően szerettem az öleléseit. Órákon keresztül ellettem volna a karjai között, az arcomat a nyakához fúrva, ahol jó meleg van. Mindig meg tudott vele nyugtatni és egy ideig még boldognak is éreztem magam, ami nem tartozott az átlagos napi érzelmi repertoáromba. Most is nagyon jó érzés volt a karjai között lenni, még akkor is, ha a lelkemet is kiszorongatta belőlem.
- Azért az határozottan jól hangzik, hogy nem vagyok büdösebb a macskaszarnál, bár elég furcsa bók. -Nem zavart, általában semmilyen bókot nem kaptam senkitől. -A szomszédaid pedig még mindig nagyon furcsák. -Az nem volt kifejezés. Persze engem alapból nagyon megdöbbentettek a legkevésbé furcsa szomszédok is. Kertvárosban éltem, az otthonomat nem csak egy fal, de kerítés és udvar választotta el a szomszédoktól, akik egyébként is családos emberek vagy idős párok voltak. Nem okoztak túl sok problémát. -Legközelebb pedig szólj, majd kijövök egyenruhában és befenyítem őket.
A Weasleyre tett megjegyzésére csak vágtam egy grimaszt.
- Egyszer tényleg meg fogom verni, de olyan laposra, mint a préselt virágokat a lexikonokban... -Valószínűleg nem lett volna rá esélyem, de annyira nem érdekelt. -Na jó, tényleg lezuhanyzom, mert nem bírom elviselni magam ilyen retkesen. Bocsi, nem így terveztem.
Engesztelésképpen adtam neki egy gyors csókot, a következő pillanatban meg már el is tűntem a fürdőszobájában. Nem terveztem túl hosszú időt eltölteni odabent, nem ezért jöttem ide és amúgy is kellemetlenül éreztem magam, hogy az ő meleg vizét használom. Úgyhogy gyorsan ledobtam minden ruhámat a földre és beálltam a zuhanykabinba. Az első, amit megláttam, az a rózsaszín flakon volt az orrom előtt. Rendkívül furcsán nézett ki ebben a lakásban, úgyhogy természetesen felemeltem, hogy megnézzem, és amikor egy rajzolt hercegnő mosolygott vissza rám róla, menthetetlenül előtört belőlem a nevetés.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Szer. Jan. 22, 2020 11:20 pm
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
Gyűlöltem borotválkozni. Nem voltak arcszőrzet-preferenciáim, pont leszartam hogyan néztem ki borostával, szakállal, bajusszal, tököm tudja mivel vagy éppen csupasz arccal, általában akadtak ennél nagyobb gondjaim is. Megborotválkoztam, ha már kezdtem idétlenül kinézni, de ennél többet nem tettem a dolog érdekében. A külsőmön voltak árulkodóbb jelei is annak, hogy nem éppen a Black család egyik kellemes kúriájában éltem és teszteltem a Szombati Boszorkány aktuális divatos, egészségmegőrző diétáját. Még a hajamat is a húgom vágta le, mikor úgy ítélte meg, hogy vagy hagyom neki a fodrászkodást vagy letagadja a rokoni kapcsolatunkat. Általában nem is ellenkeztem, hiszen eddig csak néhány alkalommal vágott szörnyű hajat nekem. Azok mondjuk tényleg szörnyűek voltak...
- Tényleg? Ez nagyon hízelgő, de azért nem fogok gyakrabban borotválkozni. Mindig megvágom magamat. Bár lehet ez azért történik, mert Kormi szeret megtámadni a fürdőszobában... - A fürdőszobában is helyesebb megfogalmazás lett volna. Korminak volt egy olyan remek szokása, hogy felmászott minden polcra és szekrényre a lakásban, lesben állt, majd egy váratlan pillanatban nekem rontott. Kormi egy gyilkos bestia volt.
- Azt hittem, már hozzászoktál a bókjaimhoz. Próbálok kreatív lenni, általában beválik. Mondjuk általában nem is a macskaszar adja a csajozós szövegeim alapját.
A szomszédaim fogalmazzunk úgy, hogy speciális esetek voltak. Az egyik oldalamon egy házaspár lakott a gyerekeikkel, akik folyton üvöltöttek egymással, hozzájuk már Adának is többször volt szerencséje. A másik oldalon, egy nagyjából ötven-hatvan éves férfi élt, aki állandóan hangokat hallott és meggyőződése volt, hogy neki a lépcsőházból és a csöveken keresztül kiabál be valaki fenyegetéseket és zörget az ablakán. Egy ideje az volt a rögeszméje, hogy én vagyok ez a bizonyos ember, pedig Merlinre esküszöm, hogy igyekeztem rá sem nézni a kedves szomszéd úrra. Úgy sejtettem, ezért zárta el valamilyen bűbájjal a meleg vizet nálam.
- Az ordítósoknál beválna. A másiknál inkább a Mungóból kéne kijönnie valakinek - vontam meg a vállam. Már csak nevetni tudtam az életem ilyen részletein, nem is igazán érdekeltek az őrült szomszédaim, tulajdonképpen egészen szórakoztatóak is tudtak lenni.
- Azért vigyél majd egy széket, hogy felérd Weasley vörös fejét is - mosolyodtam el. Szerettem volna neki ennél nagyobb támaszt nyújtani, de nem tudtam hogyan tehetném. Nem verhettem meg Weasley-t, különben sem viselkedett volna tőle normálisabban Adával. Pedig nem akartam, hogy Ada ennyire szenvedjen a munkahelyén, megérdemelte volna a boldogságot és a szakmai sikert, különösen a közös akciónk után.
Igazából örültem, hogy eltűnt kis időre a fürdőszobában, mert így volt időm gyorsan rendet rakni. Nem a mosatlan edények zavartak, az a legkulturáltabb házban is előfordult, inkább a konyhaasztalon szétterített drogkészleteimet akartam elrakni egy biztos helyre. Tudtam, hogy Ada nem fog bilincsben berángatni a kollégáihoz egy kihallgatásra, de egyben abban is biztos voltam, hogy nem szeretné látni az árukészletemet. És nekem is könnyebb volt úgy kizárni azt a gondolatot, hogy az estét eredetileg cseppet sem józanon akartam tölteni, ha ezek nem voltak szem előtt. Egy kellemes éjszaka reményében aztán a hálószobát is rendbe szedtem. Éppen kiszórtam két tálba Kormi és Cirmi vacsoráját, amikor meghallottam a fürdőszobából a hangokat. Ledobtam a két etetőtálat a földre és azonnal berontottam a zuhanyzó Adához, biztosra vettem, hogy az őrült szomszédom elintézte, hogy a zuhanykabinban víz helyett mondjuk sav folyjon vagy lángok csapjanak fel. Ehelyett azonban csak egy hisztérikusan röhögő Adát találtam ott, kezében az új samponommal. Nem bírtam ki, az én arcomra is széles vigyor kúszott.
- Tetszik a samponom? Akciós volt, ez volt a legolcsóbb a polcon, úgyhogy hazahoztam. Még soha nem volt ilyen puha és eperillatú a hajam, szerintem egy főnyeremény. Egy hercegnőnek érzem magam tőle.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Csüt. Jan. 23, 2020 12:55 am

- Kormi szerintem előző életében sorozatgyilkos volt. Vagy lehet, még most is az, nehéz eldönteni róla. -Mindig úgy éreztem, hogy Kormi engem különösen gyűlöl, bár ez kölcsönös érzés volt. Sosem voltam macskapárti, pedig a nagyanyámék farmján több is van egeret fogni és ők nagyon kedvesek voltak, szerettek a holdborjakon aludni, de Kormi óta még jobban megutáltam őket. Egyszer úgy bemutattam volna őt Toastnak, de féltettem a kutyám szemeit.
- Ne aggódj, nagyon szeretem a bókjaidat. Bár a betépett bókjaid a kedvenceim. -Nem zavart, ha esetenként elszívott egy-egy füves cigit mellettem, aminek a legfőbb oka az volt, hogy nagyon vicces volt olyankor. Szerintem legalább harminc értelmezhetetlenül furcsa bókot fel tudtam volna sorolni, amin én könnyesre nevettem magam, ő meg nem értette, hogy mi ennyire vicces ezen. Pedig tényleg nagyon kemény bókok voltak.
Az erősen skizotip szomszéddal még nem találkoztam és ezek után nem is akartam. Biztos voltam benne, hogy megölne, ha találkoznánk, mert betolakodónak vagy sorozatgyilkosnak találna. Lehet, Kormi titokban az ő macskája...
Nem gondoltam volna, hogy ennyire megijesztem a nevetésemmel, de hát nem tudtam mást tenni, amikor megláttam a hercegnőt a kis csodapónijával. Annyira nem illett ide, annyira nem illett Bertie-hez, hogy kimerítette a bizarr fogalmát. Potyogtak a könnyeim, annyira nevettem, bár másnak lehet, nem lett volna ennyire vicces, de én majdnem elcsúsztam, annyira nevettem rajta. Aztán persze megjelent Bertie, aki még fokozta is a helyzetet és egy percig azt hittem, hogy meg is fulladok.
Nem tudtam megszólalni, úgyhogy egyszerűen csak odaintettem magamhoz, mert muszáj volt megszagolnom a haját. Tényleg nagyon puha volt és nagyon eperillatú. Az nem érdekelt, hogy egy kicsit összevizeztem őt is, úgysem akartam sokáig ruhában tartani.
- Te teljesen hülye vagy, Bertie Ollivander -törölgettem a könnyeimet, még mindig a nevetéssel küzdve. -Kár, hogy reggel mostam hajat, nagyon kipróbálnám, hogy nekem is ilyen puha hajat varázsolna-e.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Csüt. Jan. 23, 2020 10:11 am
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
- Szerintem most is az. Néha arra ébredek, hogy madár-és egértetemet rak az ágyamba. Szerintem ajándéknak szánja őket, így fejezi ki a szeretetét. - Tudtam, hogy Ada gyűlöli Kormit és meg is értettem, de én attól még szerettem azt a macskát. Megkarmolhatott és megharaphatott akárhányszor, akkor is az én macskám volt, akit még kölyökként találtam egy kuka mellett. Imádott a kapucnimban szundítani, feküdni a mellkasomon és hangosan dorombolni, ha éppen szar kedvem volt vagy roszzul voltam.
- Komolyan, és ezt csak most mondod? És én még azt hittem, hogy egyszer majd bilincsben viszel be a parancsnokságra, ha túl sok füvet szívok melletted... - Ezt egy percig sem feltételeztem róla, de eddig azt gondoltam, hogy a fű is zavarja, így azt is próbáltam minél kevesebbre redukálni a közelében. Ez volt a legkisebb áldozat, alapvetően sima cigit sokkal gyakrabban szívtam. Már régesrég túljutottam azon, amikor egy spangli bármire is elég volt azon kívül, hogy vicces kis bókokat találjak ki. Volt átmenet a marihuána és a heroin között, én ezen a nem éppen arany középúton töltöttem a napjaimat, legalábbis azokat, amelyikeken nem találkoztam Adával. Szerettem a kokaint, ha volt rá pénzem és egy saját találmányt, azt különösen, bár lehet anyagi tényezők is szerepet játszottak benne, hogy éppen azért rajongtam annyira. Adának azonban elég volt vicces, beszívott Bertie-t látnia, úgy legalább meg tudtam nevettetni. És én nagyon szerettem volna boldognak látni őt... - Bár most, hogy így belegondolok, nem is lenne olyan rossz, ha összezárnának veled egy fogdában. Tulajdonképpen izgalmasan hangzik.
Komolyan azt gondoltam, hogy nagy baj történt, annyira hisztérikus hangok jöttek a fürdőszobából. Mikor felajánlottam neki a zuhanyzást, eszembe sem jutott, hogy egy hercegnős sampon fog majd rámosolyogni és ezen ennyire kiakadhat. Az évek alatt megtanultam őszintén nevetni azon, ha egy rózsaszín, eperillatú hercegnőmintás samponnal kellett hajat mosnom bármi normális, felnőtt férfiaknak szánt darab helyett. Tényleg vicces volt és a célnak is tökéletesen megfelelt, ahogy Ada is láthatta, mikor lehajoltam hozzá, hogy megszagolhassa az epertől illatozó hajamat. Egészen szürreális volt a jelenet, hogy itt állt a fürdőszobámban egy nő teljesen meztelenül és éppen könnyesre röhögtük magunkat ahelyett, hogy bármi felnőtt elfoglaltságba kezdtünk volna. De hát hercegnős sampon...
- Ezzel azt akartad mondani, hogy én vagyok a legcsodálatosabb hercegnő, akivel valaha találkoztál, ugye? Különben meg feleslegesen próbálnád ki, az én hajam különleges, neked ilyen sosem lesz - simítottam végig drámaian a fejemen ülő kócos, fekete madárfészken. - Amúgy nyugodtan keress valami tiszta ruhát. Ígérem, nem foglak kiröhögni.
A ruhatáram lényegében rajtam is idétlenül nézett ki, ahogy Ada fogalmazta meg néhányszor: nagyon tróger volt. Engem nem érdekelt különösebben, nem a Minisztériumban vagy egy modellfotózáson töltöttem a napjaimat, bőven megfelelt ez is. Adán már nehezebben tudtam elképzelni mindezt, még akkor is, ha nem tartozott azok közé a nők közé, akik gondosan megkomponálják a ruhatárukat. Ott volt például Fiona Dolohov, aki még a találkáinkra is olyan drága bundakabátban érkezett, hogy nekem a lakásom féléves bérlése nem került annyiba. Persze ő meg is tehette.
- Vacsoráztál már? Csak azért, mert én ma konkrétan elfelejtettem enni, már megint, szóval összeütök valamit, ha gondolod. - Gyakran elfelejtettem enni. Még csak arra sem foghattam, hogy be voltam állva, mert gyerekként is képes voltam megfeledkezni ilyen alapvető dolgokról.
Bár sok időt töltöttem Adával, az ilyen párkapcsolatra emlékeztető apróságok mindig elmaradtak. Ritkán aludt nálam, mert sietett haza a kutyájához, akár hajnalban is - nem tudtam, hogy ez csak valami szar mondvacsinált indok vagy tényleg hozzá siet, nem is firtattam -, és őszintén szólva én sem szerettem nála maradni, bármennyire is kényelmes volt az otthona. Idegennek éreztem ott magam, egyelőre mindenképp, és ahogy már említettem, Ada mellett józannak kellett maradnom, amit nem bírtam ki hosszú napokon keresztül. Szerettem vele lenni, nagyon szerettem, de ettől még nem lettem új ember.
Most mégis természetesnek hatott, hogy leültessem vacsorázni.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Csüt. Jan. 23, 2020 2:03 pm

- Jó, legalább kedveskedni próbál. Toast, amikor nyolc hónapos volt, egy pokoli kis kamasz, hazahozta nekem a szomszéd vadászgörényének a fejét. Az is elég furcsa ajándék volt. -Aztán utána előadni a családnak, akiknek a kisfia ott zokogott az anyuka karjai között, hogy én egyáltalán nem láttam a szökött vadászgörényt... Hát nem volt életem legbüszkébb perce. Toast legalább nagyon kedves volt a kisfiúval, odabújt hozzá és hagyta, hogy megölelgesse, ami kicsit morbid volt azok után, hogy lefejezte a kissrác háziállatát... De hát ő ezt nem érthette meg.
- Hát azt nem mondanám. Nincs bajom a fűvel, mondjuk én még soha nem próbáltam, de azért nem érzem olyan szar drognak mint azt, amit az aszott kiscsaj vett az előbb tőled. -Tényleg sokkal szívesebben néztem végig, ahogy elszív egy füves cigit, mint azt, amikor szombaton kokaint szippantott fel vagy. Vagy ha látnám, ahogy heroint lő fel magának... Na akkor egész biztosan kiakadnék és nagyon félteném az egészségét. -Ha ilyen kinkjeid vannak, akkor csak szólnod kell, ez egy igazán könnyen orvosolható probléma. -Na jó, azért nem sokan nézték volna jó szemmel, ha bezárkózunk kettesben a fogdába és nem is igazán akartam kipróbálni. A jóhíremnek kurvára mindegy volt, a méltóságomnak is, de azért... azért na. Mégsem mutatna túl jó képet rólam.
Azért én nem mondtam még le a felnőttes elfoglaltságokról, de amíg itt nevettünk ezen a nyomorult samponon, addig nem igazán tudtam másra gondolni. Számomra az a rohadt flakon sokkal szürreálisabb volt annál, hogy nem rántottam be magam mellé a zuhanykabinba. Igazából megfordult a fejemben, de azt mondta, hogy már lezuhanyzott, úgyhogy nem akartam újra összevizezni szerencsétlent. Pár perc és úgyis az övé vagyok.
- Egyértelműen te vagy a kedvenc hercegnőm -csókoltam meg röviden, mielőtt visszamásztam volna a zuhanyfülkébe, hogy tényleg lezuhanyozzak. -Ha én nem röhöglek ki, akkor neked sincs jogod rá, hogy kiröhögj. De majd ígérem, hogy a legocsmányabb ruhádat veszem magamra. -Ezt pedig készpénznek is vehette.
Tényleg pár perc alatt készen voltam, nem szerettem túl sok időt elcseszni a zuhanyzásra, anélkül is meg tudja magát mosni normálisan az ember. És most hajat sem kellett mosnom, csak tényleg egy gyors zuhanyra volt szükségem, hogy ne érezzem teljesen retkesnek magam. Ami egyébként teljesen valid érzés volt, elnézve a lefolyón távozó vizet. Három és fél óra futás alatt határozottan könnyen összekoszolódik az ember.
- Ó, hagyd csak, csinálok én valamit. Apám szakács volt, szuper kajákat tanultam el tőle.
Egy szál törölközőben másztam ki a fürdőből és rögtön kerestem is, hogy merre találok tiszta ruhát, amit felvehetek. Nem akartam túlságosan beöltözni, egy alsónadrág és egy pulóver teljesen megfelelt. És ekkor jött a második csoda a mai este folyamán, amikor az egyik fiókot kihúzva megláttam azt az ocsmány halas alsónadrágot és kitört belőlem a nevetés, ma már másodszorra. Természetesen rögtön azt vettem fel, meg egy random kék pulcsit, amit a szekrényben találtam.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Csüt. Jan. 23, 2020 4:00 pm
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
- Komolyan hazavitte a fejét? És én még azt gondoltam, hogy Toast nagyon kedves. - Igazából sejtettem, hogy Toast nem éppen ártalmatlan, csak engem kedvelt valamiért és emiatt nem kellett attól félnem, hogy letépi a karomat, mikor meglátogatom a gazdáját. Kormi csak engem kedvelt és még velem is minden adandó alkalommal végezni akart, értelemszerűen a vendégekhez még ennél is rosszabbul viszonyult. Mentségére szóljon, egy kuka mellett felejtett dobozban töltötte a kölyökkora egy részét, traumatizálták szegényt...
- Mert a kristály meth lényegében mindennél szarabb. Én már szinte mindent próbáltam, de az pont a kivételek közé tartozik. Kisüti az agyad - vágtam egy fintort. - De te komolyan nem füveztél még? Ne már, komolyan ennyire jó gyerek voltál?
Azok után, hogy nem kevés ideig még a heroinnak is a rabja voltam, egy füves cigi az én szememben nem volt több, mint meginni este egy pohár sört. Néha még arról is megfeledkeztem, hogy nem legális. Persze sejthettem volna, hogy Ada még sosem próbálta, amit eddig megosztott velem a gyerekkoráról és élete előző néhány évéből, az alapján nem olyannak tűnt, aki diákkorában belógott Hisztis Myrtle mosdójába elszívni egy jointot. Pedig jól tudott jönni jóslástan előtt...
- Megbeszéltük, ha legközelebb unatkozol az irodában, csak vigyél be magaddal. - Nem voltam szemérmes, prűd alkat, de a fogdában pont nem akartam kipróbálni még Adával sem. Legfőképpen azért, mert borzasztóan frusztrált az aurorparancsnokság, gyűlöltem azt a néhány alkalmat, amikor berángattak oda. Mindig rettegtem tőle, hogy nem engednek el valami mondvacsinált okkal a korábbi hasznos tippjeim miatt, megfeledkeznek az informátori kapcsolataimról és tényleg csúnyán megrángatnak.
Visszacsókoltam, közben a pólómra és a fejemre ráfolyt a víz, de nem érdekelt. Majd megszárad. Az sokkal fontosabb volt, hogy Adát felvidítsam, bár ez látszólag sikerült is, még ha nem is szándékosan. Ha ezt tudtam volna, már hamarabb megmutatom neki a hercegnős samponomat.
- Még soha, senki nem mondott nekem ilyen szépet - nevettem. - A legocsmányabbat? Olyat nálam nem találsz, én egy divatdiktátor vagyok. Persze én azt sem bánom, ha semmit nem veszel fel... de a világért sem akarom, hogy megfázz, persze.
Kisétáltam a fürdőszobából, hogy befejezhessem végre a macskák etetését. Legalábbis ez volt a tervem, mire visszaértem a konyhába, Kormi és Cirmi már benne ültek a tápos zsákban és éppen labda formájúra zabálták magukat. A grabancuknál fogva szedtem ki őket, ahhoz is tele voltak, hogy ellenkezni próbáljanak. Leraktam a két macskát a földre, majd gyorsan visszazártam a zsákot, mielőtt halálra vacsorázták volna magukat és inkább letettem eléjük egy-egy tál friss vizet. Már nem is próbáltam leszidni őket a kajalopásért, úgysem érdekelte egyiket sem.
- Szakács? Oké, akkor rád bízom, mert nem vagyok egy nagy konyhatündér. Mármint tudok főzni, muszáj, de neked biztos jobban megy. - Tudtam magamról gondoskodni, nem szorultam rá, hogy főzzenek, mossanak és takarítsanak rám, mint ahogy azt rengeteg férfi elvárta. Nagyon régóta egyedül éltem, néhány barátnőtől eltekintve senkivel nem osztottam meg a lakásomat, muszáj volt megtanulnom többek között főzni is. Bár a kényszertől eltekintve is valószínűleg elsajátítottam volna az alapokat, mindig nevetségesnek tartottam, hogy apám például a saját alsónadrágját sem volt képes kimosni, az pedig elképzelhetetlen volt számára, hogy egyszer ő főzzön és ne az anyám. Anyámat ez nem zavarta, a saját feladatának érzett mindent a ház körül és mivel apám kvibli volt, különösen engedékenyen tekintett rá az otthoni feladatok szempontjából (is).
Már meg sem lepődtem, hogy Ada megtalálta a legocsmányabb alsógatyámat, rajta a színes kis halacskákkal.
- Csinos darab, mi? Még egy barátnőmtől kaptam, teljesen rá volt kattanva az asztrológiára és úgy érezte, hogy ez kifejezi a csillagjegyemből eredő személyiségemet, vagy valami ilyesmi. Már nem emlékszem, igazából csak az a fontos, hogy baromi kényelmes. - Nem éreztem kínosnak, hogy egy korábbi csajomról meséltem neki. Ada nem volt a barátnőm, hogy zokon vegye, igazából azt sem tudtam ki ő nekem. - Szeretnéd még szidni egy kicsit Weasley-t vagy már jobb kedved van?
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Csüt. Jan. 23, 2020 8:46 pm

- Toast nagyon is kedves, komolyan. Most már nem tenne ilyesmit, elég határozottan meg kellett tanítanom neki, mert rettentően féltettem tőle a pintyeket. -Ó, de még mennyire. Amíg Toast kicsi volt és idióta tinédzserként viselkedett, a madarak beköltöztek az egyik üres hálószobába, kulcsra zárt ajtó mögé, ha nem voltam otthon. Határozottan féltettem őket Toasttól, mert nagyon zsákmányos volt és baromi nehéz volt leszoktatni róla. Még szerencse, hogy akkoriban ott volt Levin segítségnek, ő egy igazi kutyasuttogó mind a mai napig. Bár úgy tudom, a felesége shiba inujával nem igazán tud mit kezdeni.
- Nem az, hogy jó gyerek voltam, csak egyszerűen nem jött soha szóba. Nem voltak barátaim, akikkel kipróbálhattam volna, magamtól meg nyilván nem jutott eszembe csak úgy nekiállni. A bátyám lehet, használt, de abban nem vagyok biztos. Sokmindent csinált, ki tudja, hogy a fű benne volt-e. -Mattnek rengeteg különös dolga volt, velem is meg a haverjaival is, de engem sosem érdekeltek igazán. Amíg ott volt nekem és mellette nem voltam teljesen egyedül, addig nem foglalkoztam az ügyes-bajos dolgaival, ellenben apáékkal, akik viszont minden szarért nekiestek. Szegény Matt nem ezt érdemelte, nem csoda, hogy lelépett itthonról és azóta ki tudja, merre jár. Utoljára Dél-Amerikából küldött képeslapot.
Az teljesen érthető volt, hogy őt zavarta a parancsnokság, az már kevésbé, hogy én is rühelltem. De erre nem akartam most gondolni, végre sikerült másra gondolnom, nem csak Weasleyre és arra a putrira, ahol napi szinten robotolhattam. Miért nem tudtam én megelégedni a kávézóval?
- Azért nem szívesen mászkálnék meztelenül a lakásodon. Egyedül furcsa pucérkodni, ha te közben teljesen fel vagy öltözve. Persze nem tervezem csak így tölteni az estét, ne ijedj meg. -Ismert engem már annyira, hogy tudja, mást is akartam, nem csak kihasználni a fürdőszobáját. És megfőzni az összes kajáját, bár abból ő is profitált, nem csak én, a jó kaja mindent szebbé tesz.
Magamra húztam a halacskás alsónadrágot és a pulóvert is, ami már jóval nagyobb volt rám, mint gondoltam. Bertie nem volt sokkal magasabb nálam és testesebb sem, de ezek szerint ő is szerette a nagy és kényelmes pulóvereket. Aztán lehet, hogy tényleg kisebb voltam nála ennyivel, csak én nem vettem soha észre.
- Nagyon furcsa barátnőid voltak neked is, bár én leszek az utolsó, akinek ítélkeznie kell. Egyébként tényleg kényelmes, bár nekem nincs, ami... nos, kitöltse, úgyhogy elég furán nézhet ki rajtam. -Szerencsére nagyrészt a pulóver takarta, így nem néztem ki vele teljesen hülyén. Azt pedig nem akartam bevallani, hogy ez az első alkalom, hogy férfi ruha van rajtam, tekintve, hogy nem ő volt az első pasi, akivel együtt voltam életemben. Mindegy. Odaléptem hozzá, hogy átöleljem és hosszan megcsókoljam, most már végre nem büdösen. -Most már sokkal jobb, nem akarok Weasleyre gondolni, csak megint ideges leszek. Mit szeretnél, mit főzzek neked? -Ő tudta, mi van neki itthon, raktáron, én is csak abból tudtam dolgozni, ami volt.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Pént. Jan. 24, 2020 12:07 am
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
- A pintyeket? És mi a helyzet a látogatókkal? - Valami azt súgta, hogy az a kutya nem fogadott mindenkit olyan kitörő örömmel, mint engem, amikor megjelentem náluk.
Még mindig alig bírtam felfogni, hogy Ada mennyire magányosan töltötte a gyerekkorát, sőt, tulajdonképpen az egész életét. Egyszerűen érthetetlen volt, miért nem tudott sehova beilleszkedni. Nekem sem volt sok barátom életem során, mostanra nem maradt közülük egy sem, de az én esetemben, az én személyiségemmel ez nem volt annyira meglepő, és ha még az akkori politikai klímát is beleszámítjuk... Márpedig bele kellett, ha éppen Tudjukki irányítja egész Nagy-Britanniát, egy kvibli fia, akinek a nagyapja történetesen Garrick Ollivander, nem éppen a legnépszerűbb társaság. És különben sem voltam az, csak egy szerencsétlen gyerek használt tankönyvekkel és másodkézből vett egyenruhában, aki nem remekelt az égvilágon semmiben a bohóckodáson kívül.
- Azt hiszem, kedvelném a bátyádat - vigyorodtam el. - Azért egyszer el kell majd szívnod velem egy spanglit. Megnéznélek beszívva.
Még sosem láttam Adát úgy igazán ellazulni. Többnyire jó kedve volt mellettem, felszabadultnak tűnt, de sosem gondtalannak. Túl sok mindenen görcsölt, túl sokat agyalt azon, mit gondolhatnak mások, így elképzelni sem tudtam, hogyan viselkedne, ha levetkőzné ezeket a szorongásokat. Akár elpusztíthattunk volna ennek érdekében egy üveg Lángnyelv-whiskyt is közösen, de az a hihetetlen igazság, hogy én ritkán rúgtam be. A közös füvezés jobban vonzott, az alkoholért sosem rajongtam igazán. Jól tudott esni egy sör vagy egy pohár Lángnyelv, de évente egy-két alkalommal rúgtam csak be úgy igazán, ha olyan alkalom adódott, ez pedig az én életvitelemmel elég furcsának tűnhetett.
- Nem féltem ettől, ne izgulj. Tudom, hogy nem bírsz ellenállni nekem, de hát érthető, senki sem tud. Szerencsédre én bármikor állok rendelkezésedre, ezt az áldozatot szívesen meghozom érted. - Áldozatot, hogyne... Még mindig alig bírtam elhinni, hogy egy olyan nő, mint Ada, éppen engem akart. Vagyis nem engem akart, hanem Weasley-t, de legalább pótléknak jó voltam. Ezzel is beértem, azt hiszem.
Valóban nem voltam sokkal nagyobb Adánál, nem ezért lógtak rajta a ruháim, én is éppen úgy eltűntem azokban a pulóverekben, mintha egy zsákot húztam volna magamra. Nem voltam magas, testes pedig végképp nem. Sosem pakoltam magamra könnyen a kilókat, de amióta nem alakultak fényesen a dolgaim - ami nem éppen most kezdődött -, azóta egyszer sem sikerült egészséges súlyra visszahíznom, anyám nem győzött panaszkodni, hogy mennyire sovány voltam. Ebben igazat kellett adnom neki, még ha nem is tudhatta, hogy mindegy mennyi húslevest töm belém, akkor sem fogok egészségesebbnek kinézni.
- De még milyen furcsák... A Helios Színház gondolom megvan, melyik. Na, a színházigazgató lányával kavartam hónapokig, olyan húsz-huszonegy lehettem akkoriban. Igazi értelmiségi elit család, Newt Scamander közeli rokonai, elég hihetetlen volt. Aztán persze hazarángatták a lányukat, azóta nem is tudom mi lehet vele. Minden esetre elég szürreális sztori. - Elég sok ilyen történet volt a tarsolyomban, de egyedül ezt éreztem közülük szalonképesnek. - Én azt furcsábbnak találnám, ha lenne, ami kitölti. Azért jól állnak a halacskák, ne izgulj.
Nem akartam erőltetni a témát, bár nem voltam benne biztos, hogy az a megoldás, ha nem is gondol a problémáira. Hatalmas álszentség lett volna tőlem erről papolni, ezért inkább bele sem kezdtem. Talán később majd megnyugszik és képes lesz beszélni róla, bár a közös problémáinkat sem igyekeztünk megvitatni.
- Korlátozottak a lehetőségek, mert nem éppen ma voltam utoljára boltban... de lepj meg, nem vagyok válogatós. - Kinyitottam a hűtőt és a konyhaszekrényt, egyik sem volt roskadásig tele, de talán tudott kezdeni valamit az itthon fellelhető alapanyagokkal. Furcsa érzés volt, hogy főz nekem, ritkán volt részem ilyen gondoskodásban és nem olyan rég meg sem fordult volna a fejemben, hogy majd éppen ő akar nekem vacsorát főzni. Weasley és Lestrange is fizettek már nekem egy-egy hamburgert az évek során, mikor szörnyen le voltam égve és nekik információ kellett, de az nyilván teljesen más helyzet volt.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Pént. Jan. 24, 2020 2:28 pm

- Azokkal sosem volt gond -legyintettem. -Nagyon ügyesen vigyáz a házra, mindig jelez, ha jön valaki és nincs ember, akit ne morogna meg, de engedély nélkül nem támad, csak ha tényleg fenyegetést érez. Még Levintől kaptam és ő is segített kiképezni, márpedig Levin nagyon ért a kutyákhoz, úgyhogy szerencsére nem volt sok gondom vele. Csak a pintyeket akarta mindig elkapni. -Azóta megbarátkozott a madaraimmal, legfőképpen azért, mert nem volt más választása. Még mindig az egyik legszebb emlékem volt, amikor Matt eljött velem egy kisállatkereskedésbe és segített nekem kiválasztani Bacont és Eggsyt.
Igazából nem volt kézzel fogható magyarázat arra, hogy miért voltam annyira nagyon egyedül. Talán csak rossz évfolyamba kerültem, talán rossz emberek vettek körül mindig, talán nem is a Griffendélbe kellett volna kerülnöm és akkor minden másképpen alakult volna... De ezek már nagyon feltételes dolgok, a múltat úgysem változtathatom meg. Egyébként sem gondolkodtam sokat ezen, már elfogadtam a tényt, hogy nincsenek barátaim. Vagyis... most már voltak, Bertie-t egyre inkább annak éreztem, még akkor is, ha akadtak extrák a barátságunkban.
- Jól van, egyszer kipróbálom veled. De ha szarul lennék tőle, nagyon remélem, hogy tudod, mit kell csinálni. -Komolyan gondoltam, hogy egyszer ki akarom vele próbálni a füvezést. Mást nem, az életben nem nyúltam volna a fűnél komolyabb drogokhoz, de bassza meg, egyszer élünk, egy füves cigit elszívni nem a világ vége. Azért Weasleynek nem fogom elújságolni.
Nehezen lazultam el, nagyon nehezen. Túl sok gondolat kavargott mindig a fejembe, amiket legfeljebb letakarni tudtam, megszüntetni nem, ezért sosem voltam igazán ellazulva, még akkor sem, ha Bertie-vel voltam. Még szex után sem, pedig azért az határozottan segít...
- Te tényleg elképesztően tudsz csajokat válogatni magad mellé. Azért egy Scamander... Aztán meg egy auror is... Nem is tudom, hogy csinálod, de egyszer mindenképpen listát akarok látni a legfurább kapcsolataidról. -Őszintén lenyűgözött, amire képes volt, bár teljesen megértettem. Az én fejemet is csak elcsavarta valahogy, bár lehet, az csak az egyszerű testi vonzódás volt. Nem sokat foglalkoztam vele, csak ki akartam élvezni a perceket. -Jó, az határozottan aggasztóbb lenne, ha valami kitöltené... Jobb ez így, még akkor is, ha nagyon furcsa érzés.
Körbenéztem a szekrényben és a hűtőben, aztán pár perc alatt meg is volt, hogy mit fogok neki főzni. Carbonara. Semmi extra, nagyon egyszerű kaja, minden van hozzá neki itthon és apám receptje különösen finom volt. És természetesen házilag készített szószt fog kapni hozzá, nem pedig bolti porból készültet. Az is finom volt és gyors, de ez így határozottan jobb lesz.
Kikapkodtam mindent a hűtőből és a szekrényből, aztán lepakoltam az asztalra, hogy neki is állhassak. Imádtam főzni, de legtöbbször nem tettem meg. Egyedül éltem, magamnak teljesen felesleges volt, inkább felkaptam valami tűrhetetlen gyorskaját és azt ettem meg, legalább annyival több időm volt Toasttal.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Pént. Jan. 24, 2020 11:29 pm
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
- Ja, azt hallottam, hogy Dolohovnak is van valami vadállat kutyája, a felesége mesélte. Mikor még nem voltak együtt, Fiona odahoppanált hívatlanul a birtokra és a kutya majdnem szétkapta. A részleteket nem tudom, azért nem vagyunk annyira jóban, csak egyszer megemlítette. - Már önmagában az bizarr volt, hogy én egyáltalán ismertem Fiona Dolohovot. Persze a kapcsolatunk kimerült az egyszerű üzletelésben, én információt szolgáltattam ki neki, ő nem keveset fizetett érte, de még így is hihetetlennek hatott, hogy egyáltalán szóba állt velem. Nevetséges látvány lehetett, amikor egy lepukkant kocsma egyik eldugott asztalánál ültünk mi ketten, és neki a bundakabátja többe került, mint nekem minden holmim együtt. Igaz, nem is volt semmi értékes ingóságom, a legtöbbet a lakásomban az áru érte, egy esetleges betörés alatt biztosan semmi mást nem vittek volna el tőlem.
Meglepett, hogy igent mondott, azt hittem, majd hevesen ellenkezni fog vagy csak lepattint valamivel. Rossz hatással voltam rá, azt hiszem, de cseppet sem éreztem emiatt bűntudatot. Nem heroint akartam adni neki, csak egy sima füves cigit...
- Nyugi, a fűtől nem lehet semmi bajod, legrosszabb esetben hánysz egyet. De nyilván tudom mit kell csinálni, nem ülnék most itt, ha nem lennék tisztában ilyen alapvető dolgokkal. Amúgy sem adnék neked olyat, amitől bajod eshet. - Soha nem adtam volna a kezébe más drogot, pedig a lakásomban szinte mindent fel lehetett lelni. Nem voltam egy szent, nyilván Adán kívül szinte minden eddigi barátnőmmel (persze, persze, Ada nem az volt) annyiból állt a kapcsolatom, hogy közösen betéptünk, majd vagy egymásnak estünk vagy borzasztóan mélyen szántó eszmefuttatásokba kezdtünk. Többnyire inkább előbbi. Adával ez nyilván szóba sem jöhetett, és ugyan nem említettem neki, de különös, egyelőre nehezen megfogalmazható érzés volt vele józanon együtt lenni. Nem ehhez szoktam hozzá, hanem ennél sokkal intenzívebb, de közben mégis felszínesebb kapcsolatokhoz.
- Hidd el, nem akarsz ilyen listát látni - nevettem fel. - Igazából egy-két kivétellel nem voltak olyan különösek. Tényleg.
Minden bizonnyal kellemetlenül kellett volna éreznem magam, amiért egy auror kutakodott a konyhámban, de Ada semmi olyat nem találhatott, aminek a létezéséről nem tudott enélkül is. És különben is, Merlinnek hála csak a hűtőben és a megfelelő szekrényben nézelődött, ahol a legrosszabb esetben romlott tejet találhatott, az pedig tudtommal nem illegális, bármilyen szörnyű is. Egy ideig csendben néztem, ahogy pakolászott, szinte már lenyűgözve. Továbbra is alig bírtam elhinni, hogy itt volt velem és éppen vacsorát főzött nekem, egyszerűen annyira nem illett bele ez az egész kép az életembe. Egyszerre töltött el boldogsággal ez a jelenet és valami kellemetlen érzéssel, mintha kívülállóként befurakodtam volna valahova, ahol semmi keresnivalóm nem volt.
- Segítsek valamit? - léptem mögé, átölelve a derekát. Nem bírtam csak némán ülni és várakozni, szabadulni akartam attól a logikátlanul kínos érzéstől. Így sem sikerült, de legalább addig sem ezen törtem a fejem. Miért kellett most ezen görcsölnöm, miért nem tudtam egyszerűen élvezni a szerencsémet? Biztos az volt a baj, hogy napok óta tiszta voltam. Igen, ez lehetett a probléma, ok nélküli paranoia, szorongás, csak a szokásos. Ezzel el is hessegettem azt a testidegenséget, amit eddig éreztem. Nem volt semmi furcsa egy kibaszott vacsorában, csak örülnöm kellett volna neki. Örülj, Gilbert, legyél már boldog, a kurva anyádat. Bocs, anya.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Szomb. Jan. 25, 2020 12:37 am

- Oké, akkor Fiona Dolohov nem normális. Ismerem Winstont, egy batár nagy doberman, talán még Toastnál is nagyobb, és azért ő sem nőtt picire... Ja, és Toast hozzá képest egy holdborjú lelkületével van megáldva. Nem tudom, Fiona hogy élte túl azt a találkozást, de a helyében hálás lennék az életemért. -Anno együtt vittük Levinnel a két kutyát őrző-védő órákra. Winstonnak nem igazán volt szüksége rá, nagyon természetesen csinálta és már tökéletesen ki volt képezve, elvégre idősebb volt Toastnál, de Levin mégis sokszor magával hozta. Még a többi kutya is rettegett tőle, az enyémet leszámítva, persze, mert ő már akkor is segghülye volt. Persze azért nagyon szeretem, hiába rángatta meg Winston úgy, mint egy rongybabát, amikor nem kattant le róla. Megérdemelte.
Megbíztam benne, tudtam, hogy nem erőltetne rám semmit, pláne olyat nem, amit nagyon nem akarnék. Nem olyan volt mint azok az emberek, akikkel azon a szombati napon összeakadtunk, ő nem volt erőszakos. Velem biztosan nem, a vásárlóival muszáj volt határozottnak lennie... Szerencsére azt sem láttam gyakran. Mindegy. A lényeg, hogy mellette hajlandó lettem volna kipróbálni a füves cigit, úgyis mindig izgatta a fantáziámat, hogy milyen lehet.
- Tudom, hogy nem tennél ilyet. Bízom benned, Bertie, eddig is bíztam. De azért hányni nem igazán szeretnék, nem a kedvencem.
Tőlem aztán nem kellett féltenie a konyháját. Ha találtam is volna valami olyasmit, amit nagyon nem akartam, legfeljebb félretolom. Szerencsére nem gyakran volt ilyen problémám vele, mindig nagyon diszkrét volt és elpakolta a dolgait, ha én itt voltam. Sosem mondtam ki hangosan, de nagyon hálás voltam neki érte, mások biztosan nem tették volna meg ezt értem.
- Segíthetsz, ha gondolod -nyomtam egy nagy puszit az arcára. -Akár meg is taníthatom, hogyan szoktam csinálni, már úgyis csak én ismerem apa receptjét, legalább továbbadhatom. Vagyis... lehet, anyám is használja, nem tudom, két éve nem beszéltünk. -Nem zavart. Jobb volt neki a nagyszüleimnél, tudtam, hogy ott nyugodtabb és jobb élete van, mintha itt kellett volna maradnia a városban.
Leraktam egy tálat a sajttal és a reszelővel a pultra, hogy Bertie tudjon vele foglalkozni. Én gyűlöltem sajtot reszelni, mert mindig megcsúszott a kezem és mindig lereszeltem a saját ujjaimat. Picikét fájdalmas volt.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Szomb. Jan. 25, 2020 9:52 am
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
- Hát ez nagyon barátságos. Dolohovékból valami drága, pedigrés felhőcskét néztem ki, nem egy dobermant... - Igazából nem kellett volna megdöbbennem ezen. Mr. Dolohovval sosem találkoztam, de Fiona... nos, a megtévesztő külső ellenére az a típusú nő volt, aki bárkinek szétrúgta a seggét. Ha azon a bizonyos szombaton velünk tartott volna a partira, egész biztosan nem szorultunk volna Weasley segítségére. Nyilván Fionának több esze volt nálunk és a közelébe sem ment volna egy olyan lepra bulinak.
Valóban nem erőszakoltam volna rá semmit Adára, és ez alatt nem csak a drogokat értettem. A vásárlóimmal szemben határozottnak kellett lennem, mert máskülönben lenyúlták volna mindenemet, néhány durvább arc talán meg is ölt volna, csak hogy több anyaghoz jusson. Néha én magam sem értettem, hogyan lehetek képes erre, amikor annyira távol állt tőlem az erőszak... De muszáj volt alkalmazkodnom, az elején nehéz volt, most már mindenféle bűntudat nélkül csaptam bele valakinek a fejét egy koszos falba a Zsebpiszok közben, ha tartozott nekem vagy nekiállt keménykedni. Nem voltam nagydarab, ijesztő és még gonosz sem, de nem szerettem, ha baszakodtak velem és ezt hamar értésére adtam mindenkinek. Én is csak túl akartam élni, ennyi az egész. Ada nyilvánvalóan az életemnek ezen a nem éppen legális részén kívülre esett és próbáltam is minél távolabb tartani tőle.
- Az senkinek sem a kedvence. De úgysem lenne bajod, én sodrom a világon a legjobb füves cigit.
Amikor megemlítette az anyját, hirtelen elszállt a jókedvem. Nem a ténytől, hogy a családjáról beszélt, szívesen hallgattam volna bármilyen történetet tőle például a szakács apjáról vagy a világjáró bátyjáról, de a tény, hogy két éve nem látta az anyját, számomra nagyon szomorú volt. Nem ápoltam felhőtlen kapcsolatot a szüleimmel, apám neheztelt rám már húsz éve, amiért félredobtam a "családi vállalkozást" és volt néhány csúnya összezörrenésünk már akkor is, amikor még otthon éltem velük. Eléggé különböztek az elképzeléseink a sikeres és boldog életről. Anyukámat nagyon szerettem a maga naivitásával együtt, még ha meg is fordult olykor a fejemben, hogy szándékosan nem akar tudomást venni a gyerekei problémáiról. De azt hiszem, ő tényleg csak ennyire szemellenzősen látta a világot. Belehaltam volna a szégyenbe, ha egyszer szembesülnie kellett volna vele, hogy hová jutottam. De hazajártam hozzá, mert nem akartam megbántani. És tényleg nagyon finom volt a húslevese, a meggybefőttje, a süteményei... Egyáltalán miért gondoltam én most az anyámra, baszki?
- Két éve? És nem hiányzik? - néztem rá értetlenül. Úgy képzeltem korábban, hogy Adának rendes családja van. Persze ez semmire sem garancia, tulajdonképpen nekem is rendes családom volt, egyedül én nem vittem semmire a testvéreim közül. - Mármint... megértem persze, tudom milyen szar érzés úgy tenni a saját anyád előtt, mintha minden rendben lenne. Nagyon fárasztó. Én is szinte csak karácsonykor megyek haza, a nővérem nem engedi, hogy elmenjek a többi családi összeröffenésre, mert nem akarja, hogy a gyerekei találkozzanak velem. De gondolom, nálad nem ez a helyzet. Tényleg nehéz rászánni magad a látogatásra, tudom. Csak azt hittem, hogy te tartod a kapcsolatot a rokonaiddal.
Mindig szeretettel beszélt a bátyjáról és a szüleiről is. Úgy sejtettem, egyszerűen csak annyiról volt szó, hogy szégyellte magát, amiért eddig elmaradt a siker az életében és nem akarta az anyját terhelni mindezzel. Nálam jobban ezt senki nem értette meg, de mégis szörnyen elszomorított.
Természetesen a legrosszabb feladatot sózta rám, de csak egy szemforgatással nyugtáztam a sajtreszelés tortúráját. Hát legyen... Eközben Kormi felugrott a pultra, onnan pedig a vállamra, sálként körbetekeredve rajtam. Gyakran csinálta. Cirmi volt a kevésbé vadállat kettejük közül, meglepő módon mégis Kormi kereste inkább a társaságomat és követett árnyékként a lakásban.
Eközben egy pálcaintéssel kikapcsoltam a háttérzajként szolgáló zenét a szoba másik végében, ahol Kurt Cobain éppen a Heart-Shaped Box refrénjét énekelte karcos hangon. Vagy csak a lemez volt már ilyen szar állapotban, ki tudja.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Szomb. Jan. 25, 2020 3:16 pm

- Van egy orosz agaruk is, hófehér, úgyhogy ő úgy is néz ki mint egy felhő. És messze nem olyan, mint Winston, szegényke szerintem egy kicsit bugyuta. Ja, és ha jól tudom, Fionának is van már egy kutyája, de nem sokat tudok róla, azt leszámítva, hogy shiba és hogy Levin nagyon szereti szidni, mert annyira neveletlen. Azt hiszem, nekik is van problémájuk a kutyamániával, legalább annyira mint nekem. -Sosem tagadtam, hogy nekem Toast volt az életem legfontosabb része, de nem is hangoztattam. Mondjuk anélkül is elég világos lehetett mindenki számára, mert nagyon sokat beszéltem róla, akkor is, amikor senkit nem érdekelt, de legalább nem raktam bele azt is, hogy úristen, a kutyám életem szerelme. Azért zoofil legalább nem voltam.
Nagyon furcsa volt a kapcsolatunk, ezt kezdtem egyre jobban látni. Ő egy drogos volt, akinek külön erőfeszítést igényelt, hogy tiszta maradjon mellettem, amit természetesen nagyra értékeltem és elképesztően jólesett, hogy ilyenre hajlandó értem. De ugyanakkor én egy auror voltam, aki az informátorával bújt ágyba és nagyon csúnyán megsérthette magát, ha a parancsnoka fülébe jut és neki esetleg nem tetszik. Azért elég ügyesen söpörtem ezt a szőnyeg alá. Végre volt valami, pontosabban valaki az életemben, akinek sikerült némi boldogságot csempésznie a napjaimba, kurvára nem érdekelt, hogy problémám is lehetne belőle.
- De, hiányzik, persze, hogy hiányzik. De tudom, hogy így jobb neki. Apám évekkel ezelőtt meghalt, váratlanul, és ez őt rettentően megviselte. Engem is, mert nagyon szerettem apát, de anya sokkal rosszabbul viselte. A bátyám nem is volt ott velünk, a temetésre sem jött el, aminek megvan a maga oka, de ez mindegy. Úgyhogy anya különösen rosszul volt. Pár hónapig mellettem maradt még, de szerintem képtelen volt tovább abban a házban élni egyedül, ahol engem és Mattet felnevelték, nem bírta apa hiányát. Úgyhogy elköltözött Írországba, a nagyszüleim farmjára, ahol én is a gyerekkorom nagyrészét töltöttem. Tudom, hogy ott békére talált és boldogabb, mintha itt lenne velem. Ünnepekkor és szülinapokon mindig küldünk baglyot egymásnak, de nem akarom zavarni, csak felzaklatnám vele, mert nagyon hasonlítok apára. -Teljesen nyugodtan meséltem ezt neki, miközben felraktam forrni a vizet a tésztának és elkezdtem összeállítani a szószt is. Nem fájt már, hogy anya magamra hagyott, felnőtt ember voltam, ő pedig egy gyászoló özvegy. Tényleg megnyugtatott, hogy a farmon boldogabb élete lehet. -Nem véletlenül élek egyedül egy nagy családi házban, bár tényleg elég üres egy embernek, egy kutyának és két pintynek.
Nem tudtam nem kinevetni, amikor a szemét forgatta a sajtreszelőre. Nagyon gonosz voltam? Határozottan.
- Nem szeretsz sajtot reszelni? Nem is értem, hiszen olyan jó buli. -Igen, nagyon gonosz vagyok.
Közben elkezdtem neki magyarázni, hogy apa hogyan csinálta mindig a carbonarát, miben volt különleges a receptje és mennyivel finonabb volt így, mint bármilyen más módon. Nem is tudom, mikor beszéltem utoljára ilyen átéléssel és örömmel valamit. De hát nagyon szerettem főzni, tényleg imádtam, szinte még a munkámnál is jobban, szóval nagyon jólesett, hogy valakivel megoszthatom ezt a szeretetemet.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Vas. Jan. 26, 2020 1:32 am
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
- Igen, ez már elég betegesen hangzik, ennél valami arisztokratikusabb hobbit vártam tőlük. Nem tudom milyen egy arisztokratikus hobbi, de azért nehezen tudom elképzelni Fiona Dolohovot vagy a férjét, ahogyan kutyát sétáltatnak. - Nem zavart, hogy a kutyájáról beszélt. Tudtam, hogy az ember magányát néha egy négylábú tudta a legjobban enyhíteni, bármilyen hihetetlen, én is hálás voltam a macskáim társaságáért. Velem aludtak, a hülyeségeikkel jobb kedvre derítettek. Kormi feküdt már mellettem dorombolva órákon keresztül, mikor túltoltam valamit és a padlóról sem bírtam felkelni. Biztos voltam benne, hogy Ada is hasonlóan érez a kutyája iránt. De bármiről beszélt, én szívesen hallgattam.
Hiába szánta megnyugtatásnak ezeket a mondatokat, nem érték el a várt hatásukat. Nem értettem, hogy az anyja miért nem akar találkozni vele, miért éri be levelekkel ahelyett, hogy keresné a lányát. A gyász persze szörnyű dolog, de tényleg annyira elmerülhet benne valaki, hogy a gyereke felé sem néz, aki mellesleg szenved a magánytól? Az én anyámnak gyász sem kellett ehhez, de azt hittem, ő speciális eset és más szülő életének az a fénypontja, ha láthatja a felnőtt gyerekét. Ha nekem lett volna egy fiam vagy egy lányom, én biztosan ezt éreztem volna, de Merlinnek hála nem sikerült még összehoznom egyet sem.
- Hát nem tudom... Ha nekem lenne egy lányom, biztos nem érném be annyival, hogy néha levelet írunk egymásnak. - Nem tudtam azt mondani neki, hogy szerintem rendben van a kapcsolata az anyjával. Jól hazudtam, de Adával szemben az őszinteségre törekedtem, többnyire. - Azt hiszem, a család elég túlértékelt dolog. Mindenki arról papol, hogy milyen varázslatos a szülő-gyerek kapcsolat és ha van egy testvéred... Hát nem tudom, engem a nővérem elhajtott a bús picsába, mikor utcára kerültem és meg akartam húzni magam nála, amíg találok valami munkát. Kirakott az utcára, felőle meg is dögölhettem volna, anyámék meg semmit nem is tudtak az egészről, a mai napig fogalmuk sincs róla. Családi összetartás, hogyne, meg a nagy lófaszt... De talán ha mindez nem történik meg, akkor veled sem találkozom, ami elég szomorú lenne. Mert te vagy nagyon régóta a legcsodálatosabb dolog, ami történt velem, szóval...
Megvontam a vállam. Nem kellett volna ilyen csöpögős baromságokkal terhelnem.
Egészen agresszívan reszeltem közben a sajtot, amit elém tolt. Valószínűleg ezért nem hoztunk fel gyakran ilyen témákat, én biztosan nem viseltem jól a családról való beszélgetés.
- De te tényleg egyedül szoktál karácsonyozni? Idén is egyedül leszel? - ráncoltam a homlokom. A gondolat is elszomorított. Még nekem is volt hova mennem karácsonykor, akkor neki sem szabadna egyedül tölteni az ünnepeket. Megérdemelte volna, hogy valaki giccses karácsonyfát díszítsen vele, szenteste együtt vacsorázzanak, nézzék egymás döbbent arcát, mikor kibontják az ajándékukat... Ennyit mindenki megérdemelt. Családot nem tudtam neki varázsolni, de... - Ha nagyon magányosnak érzed majd magad, én ráérek, csak egy napra látogatom meg anyámékat. A többi napot általában totál beállva töltöm itthon minden évben, annál gondolom bárminek több értelme van... Tavaly egy kuka mellett ébredtem huszonhatodikán. Mondjuk akkor találtam Cirmit, szóval nem bánom.
Nem kellett volna ezt mondanom neki, a közös karácsony csúnyán felrúgta a mi kötetlen és alkalmi kapcsolatunk határait. Nem tudtam, Ada mennyire ragaszkodik ezekhez a határokhoz, mert sosem beszéltünk róla. Még azt sem tudtam, hogy én mennyire ragaszkodom hozzájuk. Egyszerre akartam ennél sokkal többet, hiszen görcsösen vágytam bármilyen őszinte emberi kapcsolatra, közben viszont elborzasztott a gondolat is, hogy ennél komolyabbra fűzhetnénk a viszonyunkat. Az mindent tönkretett volna, én egyszerűen alkalmatlan voltam egy igazi párkapcsolatra. És Ada sokkal jobbat érdemelt annál, amit én kínálhattam neki, nem akartam lerántani magam mellé. Most viszont már nem szívhattam vissza az ajánlatot, titkon reménykedtem benne, hogy valami ködös indokkal elhessegeti az ötletet.
- Ja, persze, nagyon jó buli. De ha lereszelem a fél kezemet, te fogsz bevinni a Mungóba - dünnyögtem.
Figyelmesen hallgattam minden szavát a tökéletes carbonara elkészítéséről, mintha a világ legfontosabb információját osztotta volna meg velem. Tényleg megjegyeztem mindent, bár ennek inkább ahhoz lehetett köze, hogy nagyon könnyen memorizáltam recepteket, igaz, ezek többnyire nem klasszikus konyhai receptek voltak.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Vas. Jan. 26, 2020 2:42 pm

- Elvileg szoktak járni kiállításokra, meg falkás túrákra is egy halom másik kutyással. Mondjuk nagyon el tudom képzelni, hogy vagy a sor legvégén vagy a legelején menetelnek, és mindenki elkerüli őket messziről, még a kutyák is. Winston nagyon ijesztő. -Még én is tartottam attól a kutyától, pedig engem megkedvelt az alatt az idő alatt, amit együtt töltöttem vele és Levinnel. Én bármikor megsimogathattam és megveregethettem az oldalát, nem zavarta, mégsem tettem meg túl gyakran. Levin nagyon jól választott, határozottan illett hozzá az a doberman.
Mindig is akartam gyerekeket, sokat, arról álmodtam, hogy megtalálom az igazit és lesz egy fészekalja gyerekünk és kurva boldogok leszünk. Természetesen ez még nem jött össze, bár a reményt már kezdtem feladni. Abban viszont biztos voltam, hogy én sosem hagynám magukra a gyerekeimet. Komolyan nem hibáztattam anyát, megértettem amit tett és láttam, mennyire szenvedett itthon, tudtam, hogy neki kész felüdülés volt visszaköltözni a farmra. Mégis... én nem akartam ilyen lenni. Mindig a gyerekeim mellett akartam lenni, egész életükben, ha kell, mert nekem ők lennének az életem értelmei. De hát nem volt gyerekem és őszintén, fogalmam sem volt, mikor lesz vagy lesz-e egyáltalán.
- Remek nővéred van... Már bocs -grimaszoltam. Nekem soha eszembe nem jutott volna, hogy az utcára rakjam Mattet, akármilyen hülye is volt. Bertie kezére raktam az enyémet, hogy megálljon, mielőtt a könyökéig belereszeli a karját is a tálba. -Ezzel nem vagy egyedül. El sem tudod képzelni, mennyivel jobb lett az életem, amióta te is a része vagy. Tudom, hogy nem szoktam kimondani, de azért nagyon hálás vagyok, hogy vagy nekem. -Csöpögős vagy sem, én komolyan így éreztem. Nélküle lehet, tényleg a Temzében kötöttem volna ki, nagyon sokat húzott vissza rajtam az elmúlt hetekben, természetesen csak a jó értelemben.
A karácsonyos kérdésére én is csak vállat vontam.
- Már megszoktam, az elmúlt éveket végig egyedül töltöttem. Nem olyan vészes az, ott van Toast is és készítek majd egy kurva nagy tál rumpuncsot, az mindent megold. -Siralmas, ha az embernek ez a legszebb a karácsonyában? Lehet, de most mit csináljak? Az ajánlatára azonban már felkaptam a fejem. -Nem kérhetek ilyet tőled. Lehet, hogy szánalmas, hogy egyedül karácsonyozom, de már komolyan hozzászoktam. Miattam nem kell elcseszned az egész ünnepet magadnak. -Nagyon jólesett az ajánlata, még a gondolata is, hogy talán nem egyedül ülök majd a karácsonyfa mellett, de nem kérhettem ezt tőle. Nagyon önzőnek éreztem.
Belehajítottam a sajtot az edénybe a tejszín és a fűszerek társaságába, közben még mindig magyaráztam neki a receptről. Nem is tudom, miért tett ilyen boldoggá, hogy valakinek átadhattam a főzőtudományomat, de jól működött. Hirtelen egészen boldognak éreztem magam, ami elég idegen érzés volt.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Vas. Jan. 26, 2020 11:38 pm
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
- Nem vagyok benne biztos, hogy a kutya miatt kerülik el őket. Fiona nem túl kedves nő, a férjét nem ismerem, de túl sok jót nem hallottam róla. Te jobban tudod, hogy tényleg egy paraszt-e. - Biztos voltam benne, hogy a Dolohov házaspár mindkét tagja egy büdös paraszt. Kedveltem Fionát, őszintén, lenyűgöző nőnek tartottam és néha még zavarba is ejtett vele, hogy egyáltalán szóba állt velem, de nem szívesen sétálgattam volna vele órákig egy erdőben, amíg elfáradnak a kutyák. A kedves férjét valószínűleg még csak nem is kedveltem volna.
Sokan azt gondolták, hogy a tragikus életút mögött mindig valami kézzelfogható, nagy trauma állt. Ez hülyeség. Egyikünket sem bántottak, nem volt agresszív apánk, neurotikus anyánk, nem erőszakolt meg minket egyetlen felnőtt sem gyerekként, nem történt haláleset, még egy viharos válást sem kellett átélnünk. Olykor a semlegesség, az érdektelenség, a szürkeség sokkal rosszabb dolgokra késztet, mint a nyílt fájdalom. Egyszer a nővérem megkérdezte tőlem, hogy ugyan miért lettem én ilyen elbaszott, amikor soha, semmi nem történt velem. Gondolkodás nélkül rávágtam, hogy éppen ezért. Nem értette, pedig annyira nyilvánvaló volt: értelmet akartam az életemnek, kitölteni az űrt, ami szürkére festette az egész gyerekkoromat. Nem azért kaptam rá a drogokra, mert ostoba voltam és nem tudtam milyen rosszak vagy mert figyelemre vágytam. Merlinre, dehogyis... Attól a pillanattól kezdve, hogy először próbáltam a heroint, azóta azt az eufórikus boldogságot kerestem. Semmi más nem adhatta meg, ha nem használtam semmit, akkor maga alá gyűrt az üresség, a jelentéktelenség érzése. Nekem ne papoljon senki arról, hogy mitől szar valakinek az élete és honnantól lesz "indokolt" az önpusztítás.
- Nem vagyunk jóban, de emiatt igazából nem haragszom rá. Gyerekei vannak, te sem pátyolgatnál egy heroinfüggőt a másfél éves lányod mellett. Ezzel csak azt akartam mondani igazából, hogy a családi összetartás nagyon túlértékelt és nem létező dolog. - A keze az enyémre simult, jól esett ez a gesztus. Közelebb húztam magamhoz Adát egy rövid csókra, nem törődve a vállamon terpeszkedő macskával. Őt sem igazán zavarta kettőnk meghitt pillanata. - Nem gondoltam volna, hogy egyszer majd ezt fogod mondani nekem azok után, hogy mennyire rettegtél, amikor Weasley először ide hozott. Úgy néztél ki, mintha legalább Pablo Escobarhoz rángattak volna el.
Valamivel muszáj volt oldanom az érzelgőssé váló helyzetet. Féltem minden ilyen beszélgetéstől, egyre gyakrabban merengtem az Adával kialakult kapcsolatomon és minden alkalommal az lett a vége, hogy stresszelni kezdtem. Féltem tőle, hogy egyszer csak kilép majd az életemből, mert elkezdtem a kelleténél jobban ragaszkodni hozzá - túl jól éreztem magam mellette, boldoggá tett, normálisnak tűnt tőle az életem. De az utána érzett sóvárgást éppen annyira veszélyesnek éreztem, mint a hirtelen beütő elvonási tüneteket. Nem száradtam ki tőle, nem fogott el a hányinger, nem húzta görcsbe a testemet és nem kuporogtam a földön a hiányától, egyáltalán nem erre gondoltam. De azzal tisztában voltam, hogy ez nem tarthat örökké, el fog hagyni és én megint egyedül leszek. Nem szabadott volna vágynom rá, amikor nyilvánvalóan csak csalódás várhatott rám. Pontosan ezért féltem attól is, hogy ennél komolyabb kapcsolatra vágyik. Nem húztuk volna sokáig, nagyon rövid időn belül elveszítettem volna. A szex jó volt, de a kettőnk barátsága még jobb, és belegondolni is fájt, hogy ez majd egyszer semmivé lesz. Nem tudtam megtartani magam mellett az embereket.
- Egyáltalán nem cseszném el az ünnepeket, ha veled tölteném. A családi vacsorától eltekintve én is mindig egyedül vagyok. És őszintén szólva a családi karácsonyt sem szeretem igazán és azok után, hogy tavaly lehánytam apám kedvenc golymókját, nem is vagyok benne biztos, hogy szívesen látnak. - Reméltem, hogy nem kíváncsi a golymóklehányós eset részleteire.
Nem kontárkodtam bele a vacsorába, hagytam, hogy ő fejezze be és közben ittam minden szavát. Amíg főtt az étel, leültem a konyhaasztalhoz és rágyújtottam egy cigire - simára, kihangsúlyoznám. A hirtelen jött látogatása miatt felborultak az esti terveim, a dohányzásról legalább nem kellett lemondanom mellette, legalábbis eddig nem tette szóvá, hogy kifejezetten viszolyogna a cigarettafüsttől. Már csak az hiányzott volna...
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Hétf. Jan. 27, 2020 10:10 pm

- Mindkettőtől rettegnek a Minisztériumban, mondjuk biztos képesek is életeket tönkretenni, ha ennyire tart tőlük szinte mindenki. Fionát nem ismerem, Levin meg mindig távol tartott engem a munkájától, nem éppen erre éleződött ki a kapcsolatunk. De ha te is azt mondod, akkor megtartom a jónéhány lépés távolságot tőle. -Egyébként sem akartam megismerkedni vele, Levin már régóta nem képezte az életem részét. Tudtam, hogy ha szükség van valamire, akkor fordulhatok hozzá és megeskettem, hogy ha velem bármi történik, akkor befogadja Toastot, és természetesen ő is kérhetett tőlem segítséget, amire mondjuk kevesebb esély volt, hogy megtörténik. De a kapcsolatunk ki is merült ennyiben, nem is akartam, hogy ennél több legyen belőle. A jó emlékeim között őriztem az együtt eltöltött időt, de éppen ennyi volt az egész. Azért reméltem, hogy ő is hasonlóan jól gondolkodik rólam.
- Én ezzel akkor sem értek egyet. Ha nem is akart hazavinni a gyerekei mellé, másképpen is lehet segíteni. De nem akarok beleszólni, nem az én dolgom. Nem is szeretem mások dolgába ütni az orrom, ne haragudj, inkább csendben maradok. -Nem tudtam, mennyire bántanám meg azzal, hogy elítélem a nővére döntését, úgyhogy inkább nem akartam belemenni mélyebben. Lehetett éppen elég gondja vele anélkül is, hogy én belekontárkodom.
Közelebb húzódtam hozzá, ahogy megcsókolt. Még mindig vonzott a teste melege, az egyik legjobb érzés volt a világon, ahogy odasimulhattam hozzá.
- Jaj, ne is emlegesd -nyögtem fel. -Weasley hegyibeszédet tartott nekem, mielőtt megjelentünk volna nálad, hogy egy nagyon durva arcról van szó, aki egyetlen csettintéssel megölethet a kidobóival, ha nagyon akarna, vagy nem is tudom már, milyen gyökérséget magyarázott be nekem. De elhittem neki, mert miért is ne hittem volna... Aztán megjelentél te az ajtóban, a macskával a kapucnidban, Weasley meg egy hétig szakadt utána rajtam. Én meg nem szóltam hozzá utána és azóta nem hiszek neki, amikor be akar fenyíteni. -Igazából utólag visszanézve szerintem is hihetetlenül vicces volt, és ha nem akartam volna még most is játszani a sértettet, akkor egész biztosan jót nevettem volna magamon. De hát miért is adtam volna meg annak a paraszt répának ezt az örömet, hogy vicces volt, amit csinált? Naná, hogy nem fogja soha megtudni, mennyire szórakoztatónak tartom így utólag.
Nem volt egyedül a zavarodottsággal, amit a kettőnk kapcsolata jelentett. Nagyon hamar elkezdtem kötődni hozzá, amit egyik részem a hosszú magánynak tulajdonított, a másik viszont annak, hogy egyszerűen megszerettem őt. Amit nagyon nem kellett volna, mert nem erről szólt az, ami kettőnk között volt, mégis... már nem igazán tudtam segíteni ezen. Annyi énerőm nem volt, hogy emiatt megszakítsam a kapcsolatunkat, mert foggal-körömmel kapaszkodni akartam a barátságunkba. A szex másodlagos, persze az is jó volt, de nem ezt kerestem benne elsősorban. Nagyon reméltem, hogy mindig meg tudunk majd maradni egymás mellett.
- Azt hiszem, ezt a történetet nem akarom hallani -nevettem fel. Lehet, jobb, ha nem meséli el, hogyan sikerült lehánynia szegény golymókot.
Én nem ültem le hozzá, nem akartam otthagyni a kaját, mert egész biztos, hogy odaégett volna, mert rögtön mással akartunk volna foglalkozni. Pontosabban egymással. Észre sem vettem, hogy egy kicsit dúdolgatni kezdtem, miközben a szószt kavargattam az edényben, annyira megszoktam, hogy mindig ezt csináltam, ha nekiálltam főzni, hogy már automatikusan jött. Persze nem tartott tovább a főzés maga sem negyed óránál, határozottan egyszerű volt ez a recept és gyorsan el is készült.
- Azt hiszem, meg is vagyunk -kapcsoltam le a gázt, megfordulva Bertie felé. -Ha szeretnél, akár ehetünk is. -Csak nem bírtam visszafogni magam, úgyhogy csak odaléptem hozzá, hogy lehajolhassak egy csókra. Nem érdekelt a füstszag és az íze sem a száján. Levin is nagy dohányos volt, ezek után egyáltalán nem érdekelt a dolog.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Kedd Jan. 28, 2020 4:21 pm
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
- Biztos vagyok benne, hogy képesek tönkretenni bárki életét. Kedvelem Fionát, van humora, de remélem nem jön el az a nap, amikor valamire nemet kell mondanom neki, mert nem akarom tudni milyen következményei lennének. - Fiona Dolohov rendkívül hasznos kapcsolat volt az életemben, sokat fizetett az információkért, amiket megosztottam vele és szívesen legeltettem rajta a szememet is a jóízlés határain belül. Ettől függetlenül még tartottam tőle, hogy egyszer rajtam is úgy átgázol, mint nálam ezerszer fontosabb embereken, könnyedén, bűntudat nélkül. Én nem voltam senki hozzá képest, soha nem is leszek.
- Másképpen segíteni? - nevettem fel hitetlenkedve. - Auror vagy, ne legyél ennyire naiv. Egy jó szakmai tanács: egy narkósnak azt se hidd el, amit kérdez. Ha adsz neki két galleont kajára, abból megy és túladagolja magát. Csak annak lehet segíteni, aki akarja, hogy segítsenek rajta. Látom, túl sok értelmes dolgot nem tanítanak az auroroknak, biztos azért van köztetek annyi balfasz...
Nem akartam megbántani Adát, csak néha megdöbbentett a naivitása - úgy éreztem, nem csak azért mondta ezt, mert próbálta az én pártomat fogni, hanem őszintén így gondolta. Segíteni egy heroinfüggőnek? Lehetetlen. Ha a nővérem rám erőszakolt volna néhány hetet vagy hónapot a rehabon, azzal sem ért volna el semmit, ugyanott folytattam volna, ahol előtte befejeztem. Az persze sokat segített volna, ha nem kerülök az utcára és nem lököm magamat még mélyebbre, de az összképet nézve mindegy volt. Már régóta nem próbáltam bűnbakot keresni, tudtam, hogy én basztam el mindent, okolhattam volna a családomat, de nem ők szúrták először a tűt a karomba és nem ők kértek, hogy kezdjek el dílerkedni. Visszamehettem volna a golymókfarmra, vállalhattam volna mugli munkát, rengeteg lehetőségem lett volna. Én döntöttem így, ez nem mások kegyetlensége volt vagy valami kicseszett betegség, ami tőlem függetlenül férkőzött be az életembe. Igaz, talán nem éppen Adát kellett volna kiokosítanom arról, mennyire ne higgyen el semmit egy függőnek, amikor én is minden második nap az arcába hazudtam. Egyszerűen csak nem bírtam magamban tartani ezt a néhány mondatot és úgy éreztem, valóban hasznos tanács a későbbi karrierjére nézve. Túl jónak látta az embereket, még mindig.
- Komolyan ezt mondta? - vigyorogtam. - De ezek szerint nem találtál túl félelmetesnek. Lehet változtatnom kéne az imidzsemen, hogy meglegyen a gengszterstílus. Talán tetováltatok egy Sötét Jegyet a homlokomra. Kár, hogy félek a tűktől...
Még csak nem is viccnek szántam, tényleg rémisztőnek találtam a tetoválás folyamatát, ami elég abszurdnak tűnhetett éppen tőlem. Újra és újra meg kellett kérdeznem magamtól: mi a faszt kerestem én a Zsebpiszok közben?
Derűsen figyeltem, ahogy magáról megfeledkezve foglalatoskodott a vacsorával. Már régóta letettem arról az álomról, hogy ez a kép a mindennapjaim része lesz majd egyszer. Mindig is családra vágytam, semmi különösre, nem akartam én bombázó külsejű feleséget és csodagyerekeket, csak egy átlagos kis családot. Egy nőt, akivel nagyon szeretjük egymást és néhány gyereket, akiket még annál is jobban imádhatunk majd. Nem kellett volna ilyen kényelmesen élveznem ezt az estét, mert úgyis pofára esés lesz a vége. Mégis nehéz volt visszatérni a földre, különösen, amikor közelebb lépett hozzám egy csókra, én pedig lehúztam az ölembe, közben az elszívott cigarettát elnyomtam a hamutartóban.
- Ki nem hagynám életem legjobb vacsoráját.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 28, 2020 10:25 pm

- Biztos vagyok benne, hogy felkoncolna. Merlinre, de boldog vagyok, hogy még nem volt szerencsém találkozni vele. -Valószínűleg nagyon tartottam volna tőle, jobban, mint mondjuk Partiszemöldök Johntól, pedig tőle még Weasley is rettegett. De azért valljuk be, amiket Fiona Dolohovról hallottam, nem is kérdéses, hogy tűsarkúval gázolna át John egész testén és még a szeme sem rebbenne.
Egy pillanatra megálltam a mozdulatban, aztán sokkal komorabban, de folytattam a főzést. Nem tetszett, amit mondott. Nem azért, mert megbántott volna vele, egyáltalán nem sértődtem meg, hanem mert aggasztottak a szavai. Én eddig nagyon is megbíztam benne, az életemet is rábíztam volna, ezt pedig ezzel a kijelentésével egy másodperc alatt rombolta le bennem. Nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyű lesz ezt elérnie, de mégis sikerült, én pedig megijedtem, komolyan. Magam sem tudtam volna megmondani mitől, talán csak a valóságtól, amivel eddig nagyon nem akartam szembenézni.
- Akkor neked sem szabad elhinnem semmit? -néztem fel rá, ezúttal komoly arckifejezéssel, mindenféle poénkodás nélkül. -Tudod mit? Inkább ne válaszolj. Nem akarom tönkretenni a ma estét, majd máskor megbeszéljük. -Nyilvánvaló volt, hogy nem fogjuk sem most, sem pedig máskor megbeszélni. A lehető legrosszabb dolog volt, amit tehettem, de egyre jobban el akartam temetni magamban a kételyeimet. Mindennél nagyobb szükségem volt most valakire az életemben, mert amióta "együtt voltunk" és ismét emlékeztem rá, milyen érzés is ez, nem akartam elengedni. Nem bírnám ki tovább egyedül.
- Szerintem azóta is ezen röhög, ha fel akarja vidítani magát, egy hétig spontán nevetőgörcsöt kapott, ha eszébe jutott -forgattam a szemem. -Nehogy ki merd tetoválni magad, nagyon nem passzolna hozzád. Nincs bajom a tetoválásokkal, de téged egyáltalán nem tudlak elképzelni vele és nem is akarlak. Te így vagy jó.
Kényelmesen elhelyezkedtem az ölében, átölelve a nyakát és mindkét kezemmel a hajába túrta. Sosem hagytam ki a lehetőséget, olyan jó puha volt, és persze eperillatú, hála annak a hercegnős samponnak, ami egy fél órával ezelőtt majdnem a halálomat okozva.
- Legjobb vacsora? -nyomtam egy csókot most az arcára. -Azért egy carbonara nem akkora hűha. Még apa csodareceptjével sem. De egész biztosan nagyon finom lett.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Szer. Jan. 29, 2020 12:17 am
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
- Ettől függetlenül is kínos találkozás lenne, nem? - Nem tudtam, hogyan váltak el pontosan az útjaik Dolohovval, de úgy vettem ki a szavaiból, hogy kifejezetten barátságos hangulatú szakítás lehetett, még ha elképzelni sem tudtam milyen lehet az. Ez persze nem azt jelentette, hogy Fiona szívesen találkozott volna a férje exével, általában senki sem akar hallani a párja előző kapcsolatairól.
Láttam a hirtelen beállt hangulatváltozást, ordított a testbeszédéből és a szokatlanul komor kifejezésből az arcán. Egyszer sem nézett még így rám. Nem kellett volna ezt mondanom neki, de őszintén jó tanácsnak szántam, hogy ne érezzen kedvet több garantáltan rosszul végződő akcióra, mint amilyen a miénk is volt a múltkor. Vagy talán túlságosan bűntudatom volt a sok hazugság miatt, amiket összehordtam neki minden alkalommal. De nem tudtam őszinte lenni vele, az ő érdekében nem. Lófaszt, az lett volna az ő érdeke, ha a nyakába zúdítok mindent és még azelőtt elmenekül a közelemből, hogy komoly lelki sebeket szerezne. Sajnos nem voltam ennyire önzetlen, így maradtak a hazugságok.
- Ada, ne már... Nem úgy értettem, én nem magamról beszéltem. Mármint nem a jelenről. Nem vagyok egy junkie, már nem, sosem hazudnék neked. Ha hazudni akarnék, akkor elmondtam volna ennyi mindent? Nyilván nem. Azt is beismertem, hogy nem vagyok tiszta, kamuzhattam volna arról is, úgysem vennéd észre. De én már nem vagyok... olyan. Nem ekörül forog az életem, mint másoknak, nem az olyanokra gondoltam, mint én. - Ilyenkor gyűlöltem magam. Nem ezt érdemelte, de mégis mit kellett volna tennem? Közölni vele, hogy "bocs, Ada, eddig mindenféle valótlan faszságot összehordtam, mert már nem bírom tovább szeretet nélkül, tényleg ne haragudj rám, és amúgy nem is kokainfüggő vagyok, mert az baszottul nem elég nekem"? - Ne idegeskedj már ennyit. Tudod, hogy az életedet is rám bízhatnád. Olyan dolgokat mondtam el neked, amit senki másnak, ennél őszintébb már nehezen lehetnék.
Ez tulajdonképpen részben igaz volt. Habozás nélkül egy Avada elé ugrottam volna, ha azzal őt megmenthetem. Ez nem túlzás volt vagy hősködés, tényleg megtettem volna. Több szeretetet kaptam tőle, mint talán életemben eddig bárkitől, nem véletlenül kezdtem el úgy ragaszkodni hozzá ennyire kevés idő után.
Nyomtam egy gyors, engesztelő csókot a feje tetejére.
- Akkor nem tetszene, ha mondjuk a mellkasomra tetováltatnám Kormit? Talán a hajamat is leborotválom, a kopasz pasik olyan keménynek tűnnek, nem? - Nyilvánvalóan egy másodpercig sem gondoltam komolyan. Nem akartam tetoválást, kopasz fejet pedig végképp nem. Elég volt Kormi a valóságban, nem kellett a mellkasomra is, a hajam pedig pont jó volt úgy, ahogyan a húgom legutóbb levágta.
Megvontam a vállam. Nem érdekelt, hogy nem valami különleges, egzotikus kaját rakott elém. Igazából az íze sem számított, nem voltam válogatós. Azért volt ez a legjobb vacsora, mert végre nem egyedül ültem le enni.
- De a társaság egész biztosan tízből tizenegy pontos. Azt hiszem, tényleg ennem kéne, mert ez most szörnyen gyenge volt. Ígérem, összekapom magam, ez most "bertietlenül" hangzott, hol a kreativitásom?
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 29, 2020 2:00 am

- Nem gondolkodtam még rajta, de nem hiszem. Részemről biztos nem, hiszen alapból úgy álltunk össze Levinnel, hogy semmi túl komoly, és ha valamelyikünknek akad egy tényleg komoly kapcsolata, akkor annyi. Ez is történt, nem is emlékszem, hogy Levin mit mondott, talán azt, hogy megtalálta, vagy ő az igazi, valami ilyesmit. És én nagyon boldog voltam érte már akkor is, határozottan ragyog, amióta Fiona vele van, még ha ezt sokan nem is látják. -Ekkor döbbentem rá, hogy egy kicsit túl sokat beszéltem. -Ezt ne add tovább, rontaná Levin imidzsét. Hadd féljenek tőle tovább az emberek.
Nem válaszoltam neki, igazából nem is akartam. Féltem, hogy vita lenne belőle, mert ennyivel nem tette jobbá egyáltalán. Nem nyugtatott meg, nem éreztem jobban magam a szavaitól. Eddig is nehéz volt elhinnem, hogy füves cigin és kokainon él, mert hülye nem voltam, láttam a tűnyomokat a karján, csak olyan egyszerűnek tűnt nem foglalkozni vele. Most viszont... Nem is tudom. Összezavarodtam egy percre, a valóság kezdte felemészteni azt az idealizáltabb képet, amit magamban alkottam. Faszom.
- Jó, rendben. Hiszek neked. Ne beszéljünk többet erről, jó? -Biztosan nem hangzott túl magabiztosnak és őszintének az, amit mondtam, de nem érdekelt. A szőnyeg alá akartam ezt most söpörni, mint szinte minden mást és nagyon, de nagyon nem állt egyhamar előszedni. Olyan megszállottsággal ragaszkodtam az eddigi békéhez, amit a kapcsolatunk jelentett, hogy nem engedhettem, hogy bármi is megzavarja. Nem egészséges így gondolkodni, de túl jó volt ahhoz, hogy mást tegyek.
- Nem, határozottan nem tetszene, de még az sem, ha Toast lenne a mellkasodra tetoválva. Kopasz meg ne legyél, kár lenne a csodálatos, eperillatú hajadért, te kis hercegnő. -Azért tényleg hatalmas kár lenne.
- Most nem tudom eldönteni, hogy úgy tegyek, mint aki nem hallott semmit, vagy mintha nagyon tetszett volna. Melyik lenne a megfelelő neked?
Odahajoltam hozzá egy hosszú csókra, végig a hajával játszadozva. Kicsit jobban belemerültem a kelleténél, úgy kellett rávennem magam, hogy elhúzódjak tőle és felálljak megteríteni. Ha már megfőztem, akkor meg is esszük, akkor is, ha le kell tolnom a torkán.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Szer. Jan. 29, 2020 12:05 pm
Ada & Bertie
Take a rest as a friend
Furcsa volt belegondolni, hogy előttem Ada eltöltött egy-két évet Levin kicseszett Dolohov mellett. Dolohov gazdag volt, jóképű, befolyásos, egy igazi gentleman, nem akkora tróger, mint én. Nem értettem, Ada miért állt egyáltalán szóba velem egy ilyen pasi után.
- Hiába titkolja, nincs szánalmasabb látvány egy fülig szerelmes férfinél, úgyis mindenki látja rajta.
Tudtam, hogy nem hitt nekem. Hallottam a hangján, láttam az arcán, de nem akartam tovább erőltetni a témát. Csendben kellett volna maradnom és helyeselni, amikor a nővéremet szidta az elutasításáért. Miért kellett mindent elrontanom? Nem ezt akartam elérni, hanem... hanem mit? Talán tudat alatt pont ezt akartam, mert annyira gyötört a bűntudat, amiért annyiszor hazudtam neki. Nem akartam, hogy elhagyjon, csak a sok hazugságot és színészkedést untam már. Fárasztó volt folyton azon matekolni, hogyan jelenjek meg előtte józanon, hogyan intézzem a munkámat anélkül, hogy ő bármit is látna belőle. Kimerített, hogy folyton tisztának és vidámnak tűnjek, pedig Merlinre, rohadtul nem voltam az napi huszonnégy órában. Tudtam, hogy nem egészséges, ami kettőnk között kialakult, kölcsönösen ártottunk egymásnak, de mégis... annyira boldog voltam mellette minden nehézség ellenére, mint nagyon régóta egyszer sem. Olyan nagy kérés volt, hogy legalább néhány hónapnyi szeretet járjon nekem?
- Jó, szerintem se beszéljünk erről.
Engesztelően lehajtottam a fejem és odanyomtam a vállához, mint egy kedves póniló. Rendszeresen ezt csináltam vele, talán túl sok időt töltöttem el a macskáimmal és ellestem tőlük, hogyan fejezik ki a szeretetüket. Ada viccesnek találta, úgyhogy minden alkalmat, amikor megbökhettem a fejemmel.
- Ebben az esetben lemondok a tetoválásról és kopasz sem leszek, szeretnék a kedvenc hercegnőd maradni - vigyorodtam el. Nem értettem, miért találta ennyire viccesnek azt a hülye hercegnős sampont, de ha őt ez boldoggá tette, akkor képes voltam akárhányszor felhozni, csak hogy őt megnevettessem.
Nem is válaszoltam a kérdésére, túlságosan lefoglalt a talán túl hosszúra nyúló csók és ahogy összetúrta az - eperillatú - hajamat. Bármeddig képes lettem volna így ülni vele, de leginkább feküdni, rajta, lehetőleg. Nem akartam elveszíteni, bassza meg, mi lenne velem nélküle? Nem hagyhatott el azok után, hogy újból ilyen örömöt éreztem mellette...
@mm

No doubt about it

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: