Hetek óta üldözöm, járok a nyomában, de végre tiszta az ösvény, mely egyenesen hozzá vezet. Megvan végre! Hidegen hagy a bűne, a kapzsisága, a szégyenletes és gyáva viselkedése, nem azért üldözöm, mert a törvény előtt kell majd felelnie tetteiért, egészen más szándékok vezérelnek, önös érdekek, melyek után magától futna az aurorok karjai közé, csak megmenekülhessen tőlem. De nem fog, nem éli túl a találkozásunkat, a szenvedése pedig hosszú lesz, végtelennek ható, mintha a nap sosem érne véget. A Pokolba vezető ösvény nem oly könnyen járható, mint azt a bűnös lelkek hiszik, megnehezíthető a út, visszahozható a haldokló lélek újra és újra az életbe, a kegyesség pedig a könyörgések nyomán se jön el. Ezt szánom neki, nem lesz kímélet, nem lesz pihenő vagy eszméletvesztés, mely során rövid időre is elmenekülhet a valóságból, mert a rémálmává válok ezen a rideg, borús éjszakán. Az eső még csak szemerkél, lusta, apró cseppekben hullik alá az égből, mégis a hibás beton rései között elkezdett már összegyűlni a víz. Drága bőrcipőm ahogy a földet érinti, úgy veri fel némileg a nedvességet, de én nem foglalkozom vele, rideg tekintetem egyenesen a cél felé figyel. Derekam alá érő, fekete szövetkabátban haladok végig London külvárosának utcáin, kezeim zsebeimben pihennek, kisugárzásom pedig minden közelemben lévőt arra ösztönöz, hogy messzire kerüljenek el. Egy anya fordul be nagyjából négy év körüli kisfiával az utcára, de ahogy meglát, rögtön elkapja a gyermek karját, ki előtte még vidáman ugrándozott a pocsolyákban, majd kissé idegesen kezdi el húzni az utca túloldala felé, hogy véletlenül se kelljen elhaladniuk mellettem. A gyermek persze bömböl, rángatja anyja kezét, de mindhiába, így végül beletörődve vonul át vele az úttesten. Rájuk se nézek, egyetlen pillantásra se méltatom tettüket, jobb ez így, kerüljenek csak el. Még néhány sarok, még néhány utca, közeledek a gyárépület felé, melynek omladozó falai elárulják, hogy rég nincs már használatban a hely. Kiloptak belőle minden értéket, mégis egyesek kedvelt helye. Drogkereskedelem és alkoholbiznisz folyik a környéken, néhány mugli sietve pakolászik, hátha rá vadászom, de oh nem, az én vadam náluk veszélyesebb. Besétálok az épületbe, lassan haladok lefelé a gyárépület korábbi alagsora felé, egy olyan szintre, ami csak a varázslók és boszorkányok számára látható. A sötétben nem látni sokat, mégse gyújtok fényt pálcámmal, melyre rákulcsolódnak ujjaim, de a megfelelő helyre érve az előttem elhelyezkedő fal különböző részeit kocogtatom meg a pálca hegyével. A fal megremeg, majd pulzálni kezd, utat nyitva előttem. Hezitálás nélkül sétálok be egy sötét folyosóra, de az aprócska, kéken világító lények elegendő fényt adnak nekem a közlekedésre, néhány perc után pedig végül megérkezem a mészárszékre. Az aurorság régóta keresi Zharkov rejtekhelyét, de én vagyok az, aki először rálelt. Bizonyos most lettem csak benne, de az informátoraim jó munkát végeztek. Nem hagytam nyomot magam után, nem hiányzik, hogy a többiek utánam jöjjenek, főleg ne a húgom, mert amire készülök, azt jobb, ha még nem látja. Csepp... csepp... Lassan fordítom tekintetemet balra, a föld felé, ahova sötét folyadék csöppen alá. Lehajolva vizsgálom meg, morzsolom ujjbegyeimmel, majd emelem orromhoz. Vérszagot érzek, de egy bűbájjal bizonyosodok meg igazamról. Nem kóstolom meg, nem kockáztatok, Owen Zharkov veszélyes és alattomos férfi, véletlenül se kerülnék a csapdájába. Nem számítok arra, hogy rajta kívül találok idelent más élő embert, de Őt biztosan. Oh, már meg is van! Lépteimet hangját egy újabb bűbájjal nyomom el, ne figyelhessen fel rám, bár ha hallana se biztos, hogy felfogná jöttömet, ugyanis tökéletes elfoglaltságot talált. Egy nő van meztelenül kifeszítve előtte, négy végtagja kikötve, X alakban. Kezeit fent egy-egy kampóhoz erősítette, ahogy nézem, nem is kötötte, hanem egyszerűen átszúrta a csuklókat a nehéz, rozsdás fémekkel, de a bokáin valóban kötél húzódik. Meztelen, de a bőre nos... az igen csak hiányos. A szíve már nem dobog, egykor szőke haja most piszkosan, csomókban lóg rajta, bordái kilátszanak, belső szervei egy része sincs már a helyén, akad béldarab, ami a földön tekergőzik. Nem borzaszt el se a látvány, se a szagok, türelmesen figyelem meg, ahogy egy szikével újabb bőrt vág le a halott nő oldaláról. - Mindjárt... mindjárt tökéletes leszel! Még egy picikét... - kuncog. Alacsony a fickó, nem túl széles, de vékonynak se nevezhető, kopaszodik, szemei pedig üresek, szinte fehérek, mintha egészen más világban élne. Hálásak lehetnek nekem, hogy eltakarítom majd ezt a férget, mert egyszer útban volt, olyasvalakit vadászott le, aki az én prédám lett volna. Nem bocsájtottam meg, nem felejtettem, mert én sose felejtem, a bosszúm pedig mindenkit utolér. Kezem gyorsan mozdul, csuklómmal csavaros mozdulatot írok le, melynek hála egy kampó hirtelen lendül meg Owen felé, majd csap le rá és kúszik be bőre és húsa alá, hogy hátánál fogva feljebb emelkedjen. - Incarcerandus! - hangom halk, rideg, de mégis tökéletesen érthetően cseng. Pálcám végéből kötelek törnek elő, majd egy pillanat alatt kötözik hátra áldozatom kezeit, csuklóit erősen fogva, húsba maróan, miközben Ő nyöszörög, a szike pedig időközben a földön köt ki, a vér pedig lassan csordul le a pengéről a porba. Lábaival kalimpál, a kampó feljebb emelte, így nem ér le, a húsa szakad, akár csak a ruha, mégis stabilan marad odafent, nem fog leesni, nem jut ki könnyedén, ahogy a halál is távol van még. - Ki vagy te és hogy merészeled? - sziszegi szinte felém, mint valami féreg, én pedig lassan sétálok elő az árnyakból. Tekintetem nem sok jót ígér, ahogy arcomra kerülő mosolyom se. A nő hullája felé nézek, majd halkan sóhajtok. - Igazán trehány munka! - állapítom meg lekezelően, mire felciccen, de aztán nyöszörög. Kezeit mozgatja, kapálózik tovább, miközben én a szikéért hajolok, majd egy laza mozdulattal combjába nyomom, megforgatom benne, aztán eleresztem. Hagyom, hogy kiálltson, hogy sikítson, sírjon, ha akar, senki se hallja, hangszigetelt a hely, védelem alatt áll, bejutnom se volt egyszerű, de Ő nem tud az én segítőimről, kik olyanok, mint az árnyak, megjelennek, majd tova tűnnek, mintha soha nem is léteztek volna. A világos szempárban értelem fénye csillan, majd kérdővé válik tekintete, nem érti, hogy kerülhettem ide, hogy akadtam rá és hogy tudtam áttörni a védőpajzsán, de látom, hogy kérdezne, én viszont ezt előzöm meg azzal, hogy a nő beleit használom most kötélnek, ami hirtelen tekeredik foglyom szájára. Beleharaphat, undorító íze lesz, a vér és egyéb váladékok pedig elönti majd arcát és száját, mégse fog szakadni, ha pedig szakadna nos... a bél újból tekeredik. Van belőle jó pár méter. Szeretett volna úgyis közelebbi ismeretséget kötni az áldozatával, hozzásegítettem. - Úgy sejtem, hogy fogalmad sincs arról, hogy ki vagyok. Meglátom, hogy mire végzek veled, megérdemled-e, hogy megtudd. - lépek elé, végig szemeibe nézve, de én vele ellentétben figyelek... mindenre. Bár üresnek láttam e helyet, most ideje megbizonyosodnom róla. - Homenum Revelio! - a bűbáj pedig lassan terjed, így ha akad bárki a közelben, az hamarosan lelepleződik előttem. Kiderül nemsokára, hogy hány áldozatom lesz ezen az éjjelen.
Enyém... Tiéd... Miénk?!
Vendég
Kedd Május 24, 2022 1:38 pm
Corvus
& Kirill
A fekete palást peremén ékesen tündökölhetnének a csillagok, ezáltal bevilágítva az éjszakai terep adta környezetet. Mindezen tényező ellenére mégsem szolgál vígaszdíj gyanánt a panoráma lélegzetelállító látványképe, s a Hold sem tesz tanúbizonyságot afelől, miszerint megtisztelné az esti órákban sétálni kívánó egyedek lélek jelenlétét. Valahol a sikátoros szakasz övezetében tengődve járom az utamat, s mintsem egyetlen zavaró jellegkör verem fel a már beállt síri csendet. Lépteimet az eső mossa el, ekként szinte már-már nyom sem marad mögöttem. Az esernyőről megfeledkezve haladok valamerre, avagy szimplán egyre beljebb; keresvén a feliratok sokasága között egyetlen aprócska utca nevet. Az idő távlatába révedve elázik a rajtam lévő ruházati kaliber, s midőn lefordulnék jobbra; megütközik a tekintetem valamiféle különös felfedezésen. Halvány mosolyt öltök az arcomra és úgy simítok végig a fal mentén, mintha gyémánt kirakásból volna, azonban, ahogy megérzem az orromhoz tartva a vér egyedi, ám fémeskés illatát, úgy sokatmondóan lépek hátrébb. Hetykén pillantok fel a felettem elterülő közegre, miközben fürkészőn futtatom végig rajta az írisztükreimet. Egy momentum erejéig az őrület mezsgyéjébe billenek át, fuldoklón kapkodva az oxigénért, könyörögve a halálért, habár, amint észhez térek; erőteljesen megrázom a fejemet. Az iméntiekben kiszúrt vérnek pedig immár' semmiféle jele sincsen. Nagyokat pislogva bámulok magam elé, ezt követően lassan szánkázik körbe, részletekbe menően a lélektükröm halovány értelme. Szekundumok telnek el, másodpercek sorvadnak el, míg én jómagam úgy állok a fal előtt, mint, aki azt sem tudja e helyzetben, miszerint merre van. Képek sejlenek fel az elmém egy elrejtett szegmensében; árnyalatnyi foszlányok villannak be az elmúlt időszakból. Kérdőn ácsorgok a körülmény magaslatán, megfejtést várva a lehetetlenségre, s még több kérdőjelet vésve bele a tudatalattim átfogó zálogsorába. Kiesnek egyes periódusok, míg mások olybá' tűnően mutatkoznak meg.. Elveszett értékek hullnak alá, s eközben az eső riaszt fel eme kényszerű elmélkedésből. Látok, hallok, érzékelek, avagy elveszem... mindezt már kézzelfoghatóan magam sem tudhatom, habár igyekszem nem kimutatni a bennem tengődő kavalkád egyvelegét. Egy elhagyatottabb közeg felé veszem az irányt, ezáltal kísérletet téve az eksztázis indifferens mellőzésére. A felvetések árnyalatnyi reakciója letaglózva bilincsel meg, földhöz ragadt identitással kötelezve arra, miként ideje realizálnom a faktum kiinduló alapzatát. Utcák perspektíváján keresztül haladva kötök ki a düledező létesítmény mellett, 'melynek miliőjében emberek viszonylata fogad. Kicsit sem épp' barátságos pillantások övezetében zárom ki őket a szférám berkein belülről, mialatt rohamos, sőt már-már szapora léptekkel közelítem meg a gyárépület nosztalgikusnak sem nevezhető szekcióját. Torz, s mégis szürreális illusztráció lát vendégül a külső ábrázolás üdvözlésének jegyében. Könnyedén szelem át a helyiség térségét, s oly' játszi módon jutok át a kicsit sem megerőltető védelmi összhatáson, mintha valójából meg sem erőltette volna magát az általam keresett személy. Lazán felvont szemöldökkel sétálok beljebb, míg el nem jutok addig a pontig, hogy egy beszélgetés kellős közepébe nem cseppenek, ámbár mindabban magam sem vagyok biztos, miszerint ez gyakorlatilag nemcsak Owen Zharkov entitását takarja. Mondanám, miként ledöbbenve állok a státusz közvetlenségében, ellenben számomra rideg közérzetként hat azon mozzanat, miszerint nem egyedül tengődik e átokverte sorokban, hanem voltaképp' valaki már... oh, igen, megelőzött! Úgy döntöm oldalra a kobakomat -, eközben némán elrejtve önmagam egy láthatatlanná tevő köpeny társaságában -, mint, aki menten felnégyeli azt a valakit, aki éppenséggel, nos keresztezi az egyenletét. Szerény számításaim alapján nem ennek kellene történnie, s ámbár nehezen csodálkozom rá az efféle helyzetekre, most' mégis azt érzem, miszerint valami ennek a kapcsán igencsak félresiklott. Az elém tárulkozó kínálati stádium kecsegtető impressziót nyújt, miképp' a retinám által tüzetesebben is átfésülöm e komponens variánst. Az egyik szegletben egy kifeszített nő imponál, míg a másik végletben Mr. Zharkov lógatja magát egy tetszetős kis kampón. Ördögi mosollyal nyugtázom az idegen által végrehajtott cselekményt, ahogy alig mozdulok meg egy másik szemszög árnyalatának keresztezésébe. Szívesen megemlíteném azon teóriám rendhagyó specifikációját, miként koránt sem lehet finom a nő belsősége, azonban semmiképp' sem szándékozom lebuktatni a saját személyemet. Viszonylag közelebb lépek hozzájuk, ekként szúrva ki a kínzó eszközök között azon kellék típusát, aminek a révén aránylag letudtam követni ezt a szerencsétlen félnótást. London-on belül természetesen ő a második balfácán, aki azt képzeli önmagáról, miszerint mindenféle szó- és egyúttal következmény nélkül lophat tőlem, holott, ha jobban mérlegelte volna az adott szituációt, akkor kicsit sem kezd ki egy Karkaroff-al. Akaratlanul is egyféle nevetésben török ki, miként az idegen egyszeriben lerántja rólam a leplet. Tulajdonképp' közölhetném vele, miként: "oh, a fenébe!" címszójú bemutatót, ellenben semmi kedvem sincs túl dramatizálni e aprócska minutumot. - Oké, oké, oké! - Emelem meg a kezeimet vigyorogva a levegőbe, ahogy a vonásaimból a köpeny takarása miatt; alapvetően nem sok minden vehető ki. - Elismerésem a gyönyörű produkciódért! - Bökök a fejemmel Owen felé, miközben hetykén hátrahajtom a köpeny csuklyás kimenetelét. - Bár azt már aránylag kevésbé értékelem, miszerint azzal az egyeddel szórakozol a szabadidős tevékenységed keretein belül, akit én akarnék megleckéztetni a múltkori kis húzása nyomán! - Húzom el a számat sokat sejtető fintorral, miként finoman megindulok feléjük. - Én a helyedben nem etetném ilyen egyedi ínyencségekkel, sőt.. lényegében tudod mit érdemelne a szájába? A saját kis pöcsét, amiért ekkora egy faszfej! - Magyarázom neki teljes beleélési morállal, mialatt az asztalról visszaveszem azt, ami igazából engem illet. - Ha pedig már itt tartunk, akkor mondd csak meg nekem, vagyis áruld már el, kérlek, miszerint miért... oh, bocsánat; mi miatt is maradj életben? - Költői kérdésként cseng a brit akcentussal avanzsáló kéretlen jelleg, ahogy kiüresedett szemekkel bámulom az idegent. S 'bár megtévesztően nincs nálam pálca, viszont ennek ellenére képes vagyok olyasmit is alkalmazni, ami miatt lezserül élhetek a varázslati szegmens fedezetével.
Nem érdekelnek a körülöttünk szanaszét heverő kínzó eszközök, se egyéb tárgyak, engem csupán csak egyetlen valaki érdekel, valaki, aki egy pillanat alatt válik vadászból a vaddá, ki már a kampón is lóg, mint a már vágásra érett malac, vére pedig lassú patakokban folyik alá hátán, egészen dereka irányába, majd a vörös cseppek végül padlót érnek. A ruhája is átázik, de ez még oly kevés, fog ennél még sokkal, de sokkal jobban szenvedni. Mivel harap a kismalac, így a bél roncsolódik, undorító szaggal terül szét arcán és mellkasán a belőle kicsorduló folyadék. Moccan a has, a gyomor kiadná tartalmát, hányna, ha tudna, de megállja… mily kár. Pedig visszamenne, ami kikívánkozik, hiszen a bél újból körbetekeredik nyaka körül, de nem fojtogat, nem az a célja, csak a száját zárja el, amit már inkább tűr a mihaszna, nyitja száját, jó nagyra, mintha valami más vastag dolgot szeretne befogadni. Nem is fogaz, jófiú… talán a bél se sérül meg ismét, bár a gusztustalan nedvek íze bizonyosan szájában és nyelvén marad, véletlenül se feledhesse el. Bár csend van, mégse árt biztosra mennem, a paranoiám olykor túl erős, de sose hiábavaló, így bár sűrűn érzem azt, mintha figyelnének, most a varázslatom valóban leleplezi a kukkolót, leleplez Téged. A bűbáj kéken pulzál, rideg, sötét íriszeim pedig először körvonalaidat látják meg, majd nem sokkal később teljes valódban pompázol előttem. Sosem láttalak még korábban, idegen vagy a szememnek, de a kampón lógó malacka is annak hisz Téged, mert nyüszög, könyörgő szemekkel néz rád, benned látva minden reménységet. Még csak nem is sejti, hogy mennyire rossz ajtón kopogtat, mert a segítség nem jön el, ha pedig mégis így történne, nem gondolhatja, hogy átjutna rajtam. Nincs benned félelem, nem rettegsz Tőlem, mily botorság… és minő magabiztosság leng körbe. De jól áll, igen, határozottan jól mutatsz így, akár csak mosolyod, mely az enyémhez hasonlatos. De jól mutatnál a nő helyén is, kikötözve, szétfeszített végtagokkal. Vajon akkor is így mosolyognál rám? Oh nem, kétlem, hogy így lenne, mert megtörnél, ahogy mindenki megtörik. De ki lehetsz te és vajon mit keresel itt? Miért pont most jelentél meg? Jöhettél volna korábban is, de később is, ez kétségtelen, mégis most vagy itt, nekünk találkoznunk kellett. A pálcám nem szegezem rád, egyelőre kivárok, halljuk mit akarsz, lépj csak beljebb, érezd otthon magad és mutasd meg végre az arcod teljesen, látni akarom, hogy kit takar a csuklya. - Tetszik? - úgy teszem fel a kérdést, mintha már ismernélek, mintha a kedvedben akarnék járni, várnám, hogy lenyűgözzön az alkotásom, ami igazán még engem se nyűgöz le. Még én is csak most érkeztem, még csak most kezdtem neki a játékomnak, amit te megzavartál, de talán… talán izgalmasabbá teheted. Tehetnéd, ha nem kezdenél el fennakadni azon az apró részleten, hogy jelenleg Owen az én prédám. Enyém… Tiéd… miért ne lehetne a Miénk? - Késtél! - állapítom meg, mert elkéstél, mert nem te értél ide előbb. Ha így történt volna, most te állnál az én helyemen és minden bizonnyal én a Tiéden, de ez nem így történt, ugye? Magadra vess, magadat hibáztasd. Merre jártál? Mintha vártam volna rád, úgy mondom ki ezt az egy szót, majd végül sóhajtok és könnyed mozdulattal húzom ki áldozatunk combjából a szikét, amit az imént helyeztem belé. Felüvöltene, a bél ismét mélyebbre csúszik, prüszköl-nyüszög, én viszont nem foglalkozom vele, de veled annál inkább, mert feléd mozdulok, a szikét könnyedén fordítva meg a kezemben, hogy a pengéje én felém nézzen, ne vedd véletlenül se fenyegetésnek. Nem akarom, hogy megijedj máris, pedig lehetne okod rá, bár nem ismered a gondolataimat, nem tudhatod, hogy Téged is elképzeltelek, miként fogságomban vergődsz. - Látni akarom! Tedd meg, legyél a helyemben, leckéztesd meg kedved szerint, nem foglak megzavarni benne, közben pedig elmesélheted, hogy mit tett ellened. - kezemet feléd nyújtom, tenyérrel felfelé, benne a fegyverrel. Nem túl nagy, de annál élesebb. Gyerünk vedd, el, hát neked adom! Vedd el és mutasd meg, hogy szerinted mit érdemel ez a féreg, majd csiripeld el nekem a bánatod, meghallgatlak, jókedvemben találtál. Csak ne tegyél róla, hogy ez megváltozzon, azt nem szeretném és hidd el, te se. Csak egy pillantásra méltatom, hogy mit művelsz ezután az asztalnál, nem különösebben érdekel, hogy mit tulajdonítasz el, engem itt semmi nem érdekel, már a kis malackán kívül, de Ő se fog sokáig, főleg, ha nála érdekesebbre lelek és személyedben közel állok hozzá, hogy ez megtörténjen. Végül rajtam lesz a nevetés sora, fejem pedig finoman billen oldalra. Ezt a kérdést most komolyan feltetted? - A megfelelő kérdés inkább úgy hangozna, hogy Én miért is hagyjalak életben Téged. - nincs bennem félelem, se hangomban, se mozdulataimban, a tartásom is nyugodtságról árulkodik. Nem ismerlek, mégse tekintelek ellenfélnek, egyelőre nem. Egyébként se félem a halált, se a kínokat, ha meg kell halni, hát meg fogok, de szembenézek vele, sőt, még egy sakkjátszmára is kihívom a Kaszást, ha úgy alakul! Na de ne hidd azt, hogy könnyű dolgod lesz velem, bár bizonyára ahhoz vagy szokva, hogy mások összepisilik a gatyájukat, ha így jelensz meg a közelükben, nos… én nem vagyok ilyen. Inkább hozzád hasonlítok. Nem-nem! Te hasonlítasz én hozzám, igen, ez így helyes, bár ahhoz előbb bizonyítanod kellene. Finoman nyújtom ki kezem Owen irányába, tessék csak, éld ki magad, mutasd meg, hogy mire vagy képes, addig is én a halott lány elé lépek, majd lassan mérem fel, tanulmányozom a testét. Vajon valamelyik szerve még értékes lehet? Nem mindig egyszerű a szervek beszerzése, pedig több alkímiai folyamathoz hasznosak, akár csak a vér. Ha mindig a sajátomat kellene használnom, túl hamar elfogyna, pazarlás lenne, lássuk csak, akad itt valami nagyobb üveg? Oh igen, már ki is szúrok egyet, de mielőtt azt mozdítanám magam felé, egy nagyobb lavort is látok, ami hamarosan Owen alá kerül. - Ne pocsékoljunk! - magyarázom, ha esetleg nem tudnád értelmezni tettemet. Véreztetheted nyugodtan, de gyűjtsük össze azt a vért. Remélem arra nem tartasz majd igényt, ne légy ennyire kapzsi, hát én is osztozok veled.
Enyém... Tiéd... Miénk?!
Vendég
Csüt. Május 26, 2022 5:06 pm
Corvus
& Kirill
Őrülettől csillogó sötétzöld írisztükrökkel figyelem az ismeretlen személy alakját, midőn végül finoman közelebb lépek egyet feléjük. Sokatmondóan mérem végig áttetsző külsőségeit, fel sem ismervén semmiféle ismertetőjegyét annak, miszerint mi nekünk valaha is közünk lett volna egymáshoz. Megnyalom kiszáradt ajkaimat, miközben szánalmas pillantással méltatom Owen cselekményeinek összességét. Nyüszög, könyörög, esdekel és vergődik azon bizonyos fogságba ejtett helyzetében, nyilván azt remélvén, miként megoldást jelenthetek neki ebben a szituációban, ellenben amúgy fel kellene ismernie. Muszáj volna rájönnie a jellegzetes vonásaimra, főleg, mert volt pofája tőlem lopni. Halk morranást hallatok felé, kicsit sem helyeselve az általa nyújtott szánakozónak ható viselkedést. Szórakoztató azon elmélet, miként azt hiszi azért jöttem ide, hogy megmentsem a gonosz karmok kelepcéjéből, holott lényegében én magam is a szenvedését akarom. Azt szeretném, ha lassú kínokkal teli hánykolódás közepette érné őt a halál, sőt... azt óhajtom, miként minden egyes lélegzetvételével könyörögjön érte, mintsem egy megtört szerencsétlen nyomorult. Sejtelmesen mosolygok, élettelenül figyelve a rezdüléseit, apró átható mozzanatait, s ezzel együtt a küszködő megmozdulásait. Mindenféle érzelem nélkül tekintek vissza azon egyedre, aki elhappolta előlem eme show-műsort. 'Bár akár pop-corn-nal a kezemben hátradőlve is figyelhetném az események láncolatának eredményét, ekként jót nevetve ezen a mamlaszon, akit végül sikeresen utolért a végzetének az előszele. Aránylag oldalra döntött fejjel vizslatom immár' a férfit, így mutatva meg számára a teljes valóm -, legalábbis az arcomat mindenképpen. Az egyszavas kérdésére halkan felröhögök, újfent végigmérve árnyaltan a formáját. Gyengéden bólintok, ezzel közelebb kerülve még inkább hozzá. Az általa kiejtett megalapítás okán enyhén megemelem a bal szemöldökömet, mintha annyira nagy jelentőséggel bírna az, miszerint ezt kimondta, ellenben engem ez totálisan hidegen hagy. Nyomon követem, miként is húzza ki a szikét abból a félnótás ürgéből, azután pedig elém lépve; nekem kínálja fel, mintsem egyféle ötlet verziót. Halk hümmögéssel díjazom e aprónak vélt szándékot, ekképpen emelve rá a lélektükreimet Owen-re. Egész' érdekes a velem szemben lévő idegen habitusa, ahogy felajánlja nekem e opciót, mintsem amolyan jutalmat. S egyúttal hol is van itt a csapda? Mondd csak; mit rejtegetsz, avagy mit is titkolsz ilyen enigmatikusan te kis ismeretlen? - Számomra a kezedben tartott eszköz igazából nem sokat segít... - Forgatom meg az ujjaim között az iméntiekben felvett tőrt, amely valójából varázslattal van átitatva. - ...helyette inkább ezt alkalmaznám! - Emelem meg játszi könnyedséggel, így mutatva meg a számára ezt a fajta kínzó kelléket. - Habár különösnek vélem a fellépésedet, mert általában az emberek nem ilyen készségesek. Persze, félreértés ne essék, ugyanis viszonylag örülök a jó szándékod jelének, ellenben mégis az az érzésem veled kapcsolatosan, miként hátsó szándékkal rendelkezel az irányomba. Szóval áruld el nekem, hogy miért is kellene megbíznom benned? Miért kellene többet látnom ebbe, avagy mesélnem a számodra? Mitől lehetsz Te olyan kiváltságos, amiért azt feltételezed rólam, miként nem számolok opciókkal? - Ecsetelem neki igencsak részletesen a felvetéseimet, miként a kezében tartott szikére szökken a tekintetem. Fontolóra veszek egyes végkifejlettel járó aspektusokat, végigzongorázom önmagamban mindazt, ami az eszembe jut, s ha idióta lennék talán fel sem merülne bennem a kétely, mintsem egyféle alternatív volumen. Talán, de csak talán... hihetnék neki, akárcsak bizalmi szinten átnyújthatnék a számára bármiféle alapzatot, azonban ezen teória koránt sem illene hozzám, hisz' Karkaroff vagyok, s nem holmi vadbarom. - S milyen koncepció alapján feltételezed azon állítást, miszerint megtudsz engem ölni? - Kérdezek vissza hetykén, némi nemű orosz nyomatékosítási igénnyel, így lépve azon patkánynak sem méltatható illetőhöz, aki szenved a rabigája terjedelemében. A kezemben tartott tőr immár' finoman szeli át Owen ruhájának az anyagát; olyan könnyedséggel, miként az élessége sokkal szembeötlőbb, mintsem annak a szikének, amit az előbb még Mr. Akárkicsoda ajánlgatott nekem. - Remélem, hogy azóta már emlékszel rám, Zharkov! Tudod, én voltam az a valaki, akit előszeretettel megloptál ezzel itt! De lám csak, lám csak... milyen hamar' utolért téged a saját végzeted! - Oroszul kezdek el beszélni ehhez a semmirekellőhöz, aki nagyra nyílt szemekkel mered rám, bár annyira tüzetesebben nem figyelem őt meg, miszerint százszázalékosan is eltudjam könyvelni eme jelenséget. Lezserül lépek hátrébb, vonásokat keresve a felsőtestén, mialatt a másik férfi ezen tuskó alá helyez egy nagyobb méretű lavor-féleséget. Ez sem különösebben érdekel, avagy mondhatnám úgy is, miként neki nagyobb szüksége van az ilyesmire, mintsem nekem valaha is lesz. Ösztönösen nevetem el magamat, ahogy felrajzolok egy halvány vágás vonalú 'K' betűt a bőrére, ami akkora fájdalmat generál nála, hogy szinte már-már kapálózik a kampón. Feltéve, ha egyáltalán tudna, mert amúgy kurvára nem tud csinálni semmit e momentumban. Olyanféle hanglejtéssel nyöszörög, ami sokkal szenvedéssel teltebb, mintsem az eddigiek kapcsán bármelyik megnyilvánulása, hisz' igen... igenis kegyetlen vagyok. - A penge olyan bűbájjal van ellátva, amitől egy apróbb vágás is úgy érződik, mint egy őrjítő elmei zálogsorú fájdalom. Előhozza a legrosszabbat, felidézi a legnagyobb fájdalmat, s minél inkább mélyebb... annál, de annál rosszabb ez az érzet. - Magyarázom gondatlanul a másik félnek, eközben újabb 'K'-t vésve rá erre a pitiáner tolvajra. - Ugyebár ő meg azt gondolta szépen, hogy ez biztos nem kell nekem, de á-á-á! - Rajzolok az arcára finoman ívelt vonalkákat a tőr végével. - Azonban az ilyen senkiháziak, mint ők... sosem számolnak a veszéllyel, vagyis azzal, hogy a tettük az ellenkezőjére fordulhat, s aztán most'... no lám; itt vagyunk! - Tárom szét a karjaimat, ekként a férfi felé fordulva, ahogy ez a szerencsétlenség hangosan vergődik a kampón. Nonverbálisan és pálca nélkül alkalmazok rajta egy némító bűbájt, miként gyönyörűen bekussoljon, így pedig minden egyes érzékszervemmel végre a másik férfire koncentrálhassak, s ne pedig erre a tetűre.