Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Paris is always a good idea

Anonymous

Paris is always a good idea Empty
Vendég
Kedd Feb. 22, 2022 6:30 pm

Tristan & Bri
Nem sok előnye volt gazdag aranyvérűnek lenni - vagy egy még gazdagabb, még inkább aranyvérű sógornőjévé válni, jelen esetben -, de az biztosan a kevés pozitívum közé tartozott, hogy az ember megengedhetett magának egy romantikus hétvégét Párizsban a barátjával. Levin fizette, bár valószínűleg ő erről nem is tudott semmit, mert nyilván nem a drága sógoromnak vetettem fel az ötletet - ő amúgy is mostanság egy idegösszeomlás szélén egyensúlyozott, mióta megjelent az a bizonyos nyílt levél a Reggeli Prófétában, a Minisztérium aurorjai pedig rendszeresen a Dolohov kúriába rohangáltak ellenőrizni, melyikünk csapott fel neo-halálfalónak -, hanem Fionát kértem meg, foglaljon nekünk szállást Franciaországban és adjon némi költőpénzt. Alapvetően nem szívesen kértem volna egyetlen galleont sem, de ez különleges helyzet volt, apáékhoz nem fordulhattam ezzel, hallani sem akartak Tristanról, nekik jelenleg csak William Byrne létezett, a nyomorult vőlegényem nyivlán még kevésbé akarta fizetni ezt a hétvégét, Tristan pedig... nos, Tristan még az akadémiai tankönyveit is alig tudta megvenni. De megérdemeltük, Merlinre, mindenkinél jobban megérdemeltünk egy nyugodt, romantikus hétvégét, ahol kicsit elfelejthettük az eljegyzésem tényét, a nyáron történteket, a bizonytalan jövőnket és természetesen a rémisztő aggályaimat is, mert nem voltam hülye, az augusztusi események után kezdtem sejteni, pontosan miben is utazott Brendan Byrne. Csak szerettem volna ugyanolyan tizenkilenc éves lenni Valentin-napon, mint mindenki más.
Február tizenkettedikén érkeztünk meg zsupszkulccsal a Párizstól nem messze elterülő varázslók lakta településre, ahol Dolohovék nyaralója várta tavaly július óta, hogy valaki belakja a szobáit és nagy sétákat tegyen a szőlősben, amely a hangulatos villát vette körül. Tél végén talán nem volt olyan lenyűgöző, mint tavasszal vagy nyáron, de nekem mégis nagyot dobbant a szívem a romantikus regénybe illő látványtól.
- Na, mit szólsz? - simultam Tristan karjához, a birtok kapujában állva. - Lehet itt kéne maradnunk örökké. Lehetnénk borászok, adnánk magunknak francia nevet. Te Jean-Pierre leszel, én pedig Marie Antoinette. Majd gyakoroljuk a franciát, tökéletes lesz.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Vas. Márc. 13, 2022 5:46 pm

Bri & Tristan

Sok félelem, aggodalom és gyász volt jelenleg a kapcsolatunkban, ennek pedig nem láttam hamar végét. Szerettem Brit, Merlinre, de még mennyire! Mégis ott lebegett a fejünk felett az a csúnya felhő, aminek két neve volt: aranyvérűek és Byrne-család. Azt hiszem, dühösnek kellett volna lennem, amikor megtudtam, mibe sodorták bele a szülei, de nem éreztem mást, csak sajnálatot és szomorúságot. Felesleges lett volna mérgelődnöm, amikor úgysem tudtam volna semmit tenni ez ellen, legfeljebb gyorsan feleségül venni. Azt viszont egyikünk sem akarta igazán, még nem, ráadásul ő rengeteget veszíthetett volna vele, még a kitagadás is az asztalon lenne. Nem hagyhattam, hogy ez történjen, még ha azt is állította volna, hogy neki ez nem probléma, akkor sem kockáztat az ember ilyesmivel. Nem akartam elvenni tőle valami biztosat, valami biztonságosat és valami stabilat - három dolgot, amivel én nem szolgálhattam.
Próbáltam magabiztosnak tűnni, mindig igyekeztem úgy tenni, mint akit nem zavar a helyzet, vagy legalább tud mellette létezni és boldog lenni a kapcsolatában. Nem hiszem, hogy nagyon nagy sikereket értem el ezzel, de megtettem, ami tőlem telt, ennél többet sajnos ha akartam, sem tudtam volna adni Brinek. Pedig megérdemelte volna, mindent megérdemelne ez a nő, amit a világ nyújtani tud neki… Csak én nem vagyok rá képes.
Feszélyezve éreztem magam már akkor, amikor bejelentette, hogy megszerezte a Dolohov-család franciaországi nyaralóját nekünk egy szép hétvégére. Nem tudtam ezzel a helyzettel mit kezdeni, életemben nem volt nyaralónk, sőt nyaralni sem igazán jártunk el, mert nem volt miből. Idegen volt számomra ez a szituáció és fogalmam sem volt, hogyan kéne hozzáállnom vagy éppen viselkednem. Ezen pedig az sem segített, amikor megláttam egy akkora kastélyt, amekkora az egész, teljes családomnak elég lett volna, de még a jövőben születendő gyerekeknek is. Minden Weasley kényelmesen elfért volna ezen a helyen egy egész életre, én pedig nem tudtam, mit érezzek attól, hogy most viszont ez csak kettőnké, senki másé.
- Gyönyörű -nyögtem ki végül, miután percekig bámultam jóformán tátott szájjal az épületet. És nem hazudtam, egyébként sem voltam képes rá, de ez a hely tényleg elképesztően szép volt. Mindenképpen időt kell szakítanom rá, hogy megörökítsem egy rajzon vagy egy festményen. -Persze nem annyira, mint te, de tényleg elképesztően néz ki. Biztos nem zavarja a nővéredéket, hogy mi itt vagyunk?
Az ajánlatára elmosolyodtam, kissé keserédesen annak tudatában, hogy ez egy olyan vágyálom, ami soha nem történhet meg. Hiszen talán ez nem csupán az első alkalom, amit itt töltünk együtt, de egyben az utolsó is. Nem tudtam, mikor tervezik Byrne-ék az esküvőt, de egész biztosan nincsen sok időnk együtt. Talán csak hetek vagy hónapok, amiket ki kéne használnunk, amíg lehet, nem pedig keseregni azon, hogy vége lesz. Kár, hogy ez erősen ott motoszkál a gondolataim között.
- Akkor sokat kell tanítanod, mert egy szót sem beszélek franciául. Meg… igazság szerint semmilyen más nyelven sem az angolt leszámítva. Latinul jól tudok, de azzal nem megyek sokra, halott nyelv. -Kiszabadítottam a karomat Bri öleléséből, csak azért, hogy megfoghassam a kezét. -Mit szólnál hozzá, ha körbevezetnél? Mert most megmondom, sosem fogom egyedül megtalálni itt a WC-t.

Anonymous

Vendég
Szomb. Aug. 13, 2022 9:31 am

Tristan & Bri
Meglepően kevés alkalommal bukott felszínre annak a ténye, hogy Tristannal milyen eltérő közegből érkeztünk - sosem mondtam volna ki hangosan, nehogy sznobnak tűnjek és megbántsam őt, de ez valójában engem is meglepett. Tudtam nagyon jól, hogy minden önállósodási törekvésem és csendes lázadásom ellenére pontosan ugyanolyan aranyvérű voltam én is, mint bárki más, aki beszületett a társadalmi elitbe. Rakhattam magamra feminista kitűzőt, olvashattam mugli könyveket, írhattam cikkeket a társadalmi egyenlőség fontosságáról és előre mozdításáról, de végső soron akkor is a szüleim pénzéből éltem nagyon kényelmesen és nem, ezt nem akartam félredobni. Tristan ennek az ellentéte volt a halott mugli édesanyjával, a folyamatos küzdelmek között vergődő, gyógyulófélben lévő alkoholista apjával, a testvéreivel, akiket évek óta gyakorlatilag ő nevelt, amikor még nyáron is diákmunkával be kellett szállnia a családi kasszába, hogy átvészeljék a tanítási szüneteket. Ég és föld. Olykor bűntudatot éreztem, amiért nekem minden az ölembe hullott - bár sosem én kértem és tudtam, hogy ha hátat is fordítanék a kényelmes életemnek, attól még senkinek sem lenne egyszerűbb -, noha Tristan sosem érzékeltette velem, hogy frusztrálná mindez. Összességében, azt hiszem, jól kezeltük ezt a szakadékot kettőnk között, még akkor is, ha a környezetünkben sokan szerettek rámutatni az ordító különbségekre és bizonygatni, hogy ezt nem élheti túl a kapcsolatunk.
Persze, most a franciaországi Dolohov villa kapujában állva erőteljesebben érződött mindez és közben az elmúlt időszak borzalmai után mégis jelentéktelenné vált.
- Olyan jó vörösbor készül errefelé, hogy még azt is hajlandó vagyok elismerni, hogy jobban néz ki nálam ez a birtok. - Még járni is alig tudtam, de már etikettet tanultam, azt, hogyan mozogjak magasabb körökben, hogyan sajátítsam el a bájcsevegés igencsak komplex művészetét. A koktélpartikon, fogadásokon és egyéb előkelő rendezvényeken könnyű volt rutinból válaszolni az üres bókokra, amelyeket vég nélkül kaptam én is és a nővérem is. De Tristan dicsérete minden alkalommal őszinte volt, én pedig ennyi együtt töltött idő után sem tudtam mindig, hogyan reagáljak ennyire őszinte, ennyire nyílt érzelmekre. - Dehogy zavarja őket. Fionát biztosan nem, Levint pedig könnyen megpuhítja, bármiről is van szó. Habár jelenleg szerintem őt is hidegen hagyja, hogy itt vagyunk, van ennél nagyobb gondja is.
Kézenfogva indultunk el a ház felé vezető murvás úton. A csomagjainkat kénytelenek voltunk magunk után lebegtetni, ugyanis a házimanók nem jöttek elénk. Erre azonban nem tettem megjegyzést, nem akartam, hogy Tristanban tudatosuljon, hogy a nővéremmel ellentétben a Dolohov család házimanóit viszont határozottan zavarta, hogy ki kell szolgálniuk egy félvér Weasley-t. Reménykedtem benne, hogy magától nem fogja észrevenni az ellenszenvüket.
- A latin úgyis menőbb, ne aggódj. De talán mégsem leszünk borászok, belegondolni is fáj, hogy megfosztom a világot egy olyan leendő medimágustól, mint te. A szaktudás egy dolog, de olyan biztos nincs még egy, aki ennyire édes és még ilyen jól is néz ki. Nem vehetem el szegény beteg emberektől ezt az élményt... - Mosolyogva, gyengéden oldalba löktem Tristant, jelezve, hogy igazán befejezhetné önmaga ostorozását. - Igazából én sem voltam még itt, úgyhogy együtt fogunk eltévedni. De az oroszok és általában az aranyvérűek alkoholfogyasztási szokásait ismerve, szerintem volt már itt jó sok vendég, akik nem találták meg időben a vécét...
A házhoz érve felsétáltunk a rövidke kőlépcsőn, majd egy kétszárnyú ajtót belökve az előtérben találtuk magunkat.
- Tedd csak le a csomagokat, majd a házimanó a helyükre viszi őket. Szóval... hol kezdjük a felfedezést? Ezek szerint a mosdó érdekel a legjobban vagy rosszul értelmeztem?

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: