Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Regu & Sebastian ~ Where there's fear, there is power

Anonymous

Regu & Sebastian ~ Where there's fear, there is power Empty
Vendég
Kedd Feb. 08, 2022 12:17 am

Regulus x Seb

Borzasztóan sok időt és energiát öltem bele abba, hogy az alsóbb évesek is végre elsajátítsák azokat az eszméket, amelyek szerint a világnak működnie kellett volna. A nyári események és az iskolában megjelenő aurorok pedig még inkább indokolták számomra, hogy példát mutassak a fiatal generációnak. Magamra vállaltam hát ezt a hálátlan feladatot, hiszen nem engedhettem meg, hogy Bagman és a pribékjei az aranyvérű társaimat cseszegessék. Meguntam a várakozást, cselekedni kellett.
A haverjaim társaságában haladtam hát a klubhelyiségünk irányába, ahol nyugodt körülmények között megbeszélhettük a tervünk részleteit, amikor zajra lettem figyelmes az egyik mellékfolyosó irányából. Összeráncolt homlokkal torpantam meg, lassan fordultam a hang irányába, majd a haverjaimra pillantva elindultam, hogy kivizsgáljam az esetet.
A baráti köröm árnyékként követett engem, ahogy bekanyarodtam a sarkon. Az elém táruló látvány pedig elég volt ahhoz, hogy elveszítsem a fejemet: a Black ház legfiatalabb tagját lökték földre valami mihaszna senkiházik. A nyelvemmel csettintettem a srácoknak, majd a legközelebbi kölyköt a talárjánál fogva rántottam hátra, és vágtam a falnak.
− Miért nem a saját súlycsoportoddal kezdesz, te sárvérű mocsok? – kérdeztem tőle, miközben a mellkasánál fogva a falhoz nyomva tartottam. A többiek hasonlóképpen cselekedtek, valamelyiküket meg is ütötték, de egyáltalán nem zavart. Annak az arcába másztam, akiről úgy rémlett, hogy a legjobban szerette terrorizálni a kisebbeket.
− Egy valamit jegyezz meg jól: Ha baszakodsz bármelyik teljesértékű varázslóval, vagy boszorkánnyal, akkor nem csak az én haragomat vívod ki, hanem mindenki másét is – ragadtam meg az arcát a másik szabad kezemmel, miközben szenvtelenül néztem végig a vergődését.
− Mondd meg az összes kis köcsögnek, hogy ha még egyszer hozzáértek Regulus Blackhez, vagy bármelyik diákhoz, akkor egyesével töröm el az ujjaitokat! És ha azt hiszed, hogy jövőre folytathatjátok, akkor elkeserítelek, mert visszajövök, amint megtudom, hogy bárkinek is ártottatok – sziszegtem még mindig igen közel hajolva hozzá. Érezhette a belőlem áradó dohányszagot, ahogy én is láttam a tekintetében csillogó félelmet.
− Most pedig kotródj a bandáddal, mielőtt még jobban megjárjátok! – taszítottam rajta egyet a folyosón. A biccentésemre a többiekre is így cselekedtek, majd amikor a sárvérű patkányok futásnak eredtek, intettem, hogy kövessék őket, és nyugodtan nyomják bele a fejüket a vécébe.
Ezek után fordultam Regulus irányába, odaléptem mellé, és a kezemet nyújtottam neki.
− Egy tanács: Sose engedd le a védelmedet, és csapatban mindig erősebb vagy, mint egyedül. – Ha elfogadta a segítségemet, talpra állítottam őt, ha úgy döntött, hogy magától áll talpra, akkor pedig csak végignéztem, ahogy feltápászkodik.
− Minden rendben? Miért kötötted beléd egyáltalán? – érdeklődtem, hiszen mostanság igencsak undorítóan bántak velünk, erre pedig a nyári események óta még érzékenyebb voltam, mintha valaha. Nem engedhettem meg senkinek, hogy ártsanak azoknak az embereknek, akik közénk tartoztak.
Vissza az elejére Go down
Regulus P. Black

Mardekár fogó

Regu & Sebastian ~ Where there's fear, there is power 20b276af95c1f9817f1634f4682f2c50

Lakhely :

Black kúria

Multik :

Börti's army

Playby :

Thomas Brodie-Sangster

129

Regulus P. Black
Csüt. Feb. 17, 2022 9:42 am

Sebastian & Regu
Where there's fear, there is power

☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

Ö
sztönösen a fejemet védtem, mikor a nálam legalább két fejjel magasabb griffendéles fiú a földre lökött. A hátamat és a könyökömet így is beütöttem, ahogy elterültem a folyosó kőpadlóján, esélyem sem volt talpon maradni, sokkal erősebbek voltak nálam. Fel akartam kelni a földről, de nem engedték, az egyikük a cipőjével nyomott vissza, úgy éreztem magam, mint egy tehetetlen, apró bogár, akit az emberek kedvük szerint eltaposhattak. Hiába tanultuk meg Lestrange professzortól a lefegyverző bűbájt az illegális párbajszakkörön, hiába olvastam csúnya rontásokról és átkokról a könyvtárban, tudtam, hogy most esélyem sincs. Nem ért semmit a szakkör, a könyvek, a Black név, egyedül voltam három sokkal erősebb és idősebb fiú ellen, mégis mit tehettem volna? Megfordult a fejemben, hogy segítségért kiáltok, hátha meghallja valamelyik tanár vagy a gondnok, de nem tettem, nem adhattam meg nekik még ezt az örömöt is, hogy utána röhögve mesélhessék mindenkinek, milyen gyáva kis pisis Regulus Black.
- Hagyjatok békén, ezt nagyon megbánjátok! - próbáltam félresöpörni az egyenruhámon mocskos cipőnyomot hagyó lábat a közelemből, persze semmit sem értem el vele. Felkapták a földre zuhant iskolatáskámat és a hideg kőre borították belőle minden holmimat, a tankönyvek hangosan puffantak, a színes ceruzáim szanaszét szóródtak, a tintásüvegem darabokra tört, egy kevés belőle elszínezte a ruhám ujját, Anya csomagja - amit az előbb hoztam el a Bagolyházból - az egyik fiú kezében kötött ki, letépte róla a papírt, az édességeket a zsebébe tömte, a borítékba zárt levelet pedig széttépte és az arcomba szórta. Összeszorítottam a szám, nem akartam előttük sírni.
Sikerült felkelnem a földről és előrántottam a talárom zsebéből a varázspálcámat, nem hagyhattam, hogy mindenemet tönkretegyék, de újból ellöktek, a pálcát pedig kirepítették a kezemből, kis szikrákat szórva végigpattogott a földön.
- Na, mi van, kis szaros, itt már nem akkora a pofád, mint a kviddicspályán? - röhögtek ki. - Rugdaljuk össze egy kicsit, hátha elmegy a kedve a kviddicstől...
Letaglózott a félelem, biztos voltam benne, hogy esélyem sem lesz ellenük, könnyedén darabokra is törhettek volna akár, tanárnak vagy tulajdonképpen bárkinek, aki megvédhetett volna, nyoma sem volt a közelben. Elkezdhettem volna fenyegetőzni, de megszólalni sem mertem és talán csak még jobban feldühítettem volna őket. Bele kellet törődnöm, hogy meg fognak verni... Apáék ezt nem tudhatták meg és Leta sem, halálra aggódta volna magát...
Becsuktam a szemem, hogy legalább ne lássam, amit tenni készültek, azonban a várt rúgások és ütések elmaradtak - ehelyett egy nagyon ismerős hang ütötte meg a fülemet, a szívem pedig hatalmasat dobbant a megkönnyebbüléstől. Sebastian!
Legszívesebben tapsoltam és biztattam volna Sebastiant és a barátait, miközben felmosták a padlót a griffendéles bandával, de még mindig túlságosan lesokkolt az elmúlt néhány perc, így csak feszülten figyeltem a jelenetet, majd a sietve menekülő alakokat. Reméltem, hogy a mardekáros fiúk tényleg laposra verik és csúnyán elátkozzák őket.
Kettesben maradtunk Sebastiannal a hirtelen csendessé vált folyosón. Felém nyújtotta a kezét, én pedig habozás nélkül elfogadtam - csak most tudatosult bennem, hogy mennyire fájt a karom, ahol ráestem.
- Hát... nekem nincs igazán csapatom, akikkel erősebb lehetnék. - Ott volt persze Leta és most már Ronan is a Roxfortba járt, de azért mégsem voltunk olyanok, mint Sebastian és a bandája, akiktől mindenki félt az iskolában. - Nem tudom, szerintem azért, mert megvertük a Griffendélt kviddicsben. Pedig nem is csaltunk és az ő terelőik utaznak direkt rám, tisztára hülyék...
Szomorúan jártattam végig a tekintetem a folyosóra ömlött cuccaimon, a tinta mostanra eláztatta szinte az összes tankönyvemet.
- Köszi, hogy segítettél. Meg akartam átkozni őket, de nem sikerült, ez nem olyan volt, mint amikor Lestrange professzorral gyakorolunk... Ott mindig jól megy, de ez más... - Felemeltem a földről az egyik sötét foltokkal tarkított kötetet. Használhatatlan volt, de biztos létezett olyan bűbáj, ami eltüntette róla a tintát... azt hiszem. Lennie kellett ilyennek, mert nem írhattam meg Anyáéknak, hogy minden könyvem tönkrement, akkor kéretlen kérdéseket tettek volna fel, azt pedig nem akartam.
- Lehet abba kéne hagynom a kviddicset, előtte kevesebbet piszkáltak és Bagman is azóta szállt rám.

Anonymous

Vendég
Csüt. Feb. 17, 2022 6:41 pm

Regulus x Seb

Felháborított a tény, hogy ezek a kis szemétládák az ittlétem során még mindig zaklatták a náluk gyengébbeket. Bezzeg, ha ezt a jelenetet toltam volna Gaunt arcába, biztosan talált volna valami mentséget ezeknek a kis geciknek. Azonban, én nem Gaunt voltam, és megvédtem a hozzám hasonlóakat, így több se kellett a baráti körömnek sem, hiszen ők mindig örömmel mosták fel a padlót az ilyen senkiházikkal.
Ők azonban hajtóvadászatra indultam, én pedig csendesen pillantottam körbe, miután tanáccsal láttam el a kis Blacket. A holmijait szétszórták és tönkretették, mégse volt nyoma bosszúságnak az arcomon, hiszen tudtam, a fiúktól azt fogják kapni, amit megérdemeltek.
Regulusra vándorolt a pillantásom, ahogy elmesélte nekem, hogy neki nem volt csapata, akikre számíthatott volna. Gondolatban sorra vettem az összes mardekáros, aranyvérű, vagy éppen mardekáros és aranyvérű diákot, majd közelebb léptem Regulushoz.
− Akkor majd építünk neked egyet. Black vagy, a neved és a származásod épp elég ahhoz, hogy magadhoz vonzd a hozzád hasonlókat, a személyiséget pedig némi csiszolás árán bőven meggyőző lesz ahhoz, hogy magadnál is tartsd őket – feleltem neki komolyan, hiszen én magam is ezt csináltam. Lefestettem magamról egy olyan képet, amely nem teljesen én voltam, legalább is, jobban szerettem magamban lenni, és szövögetni a saját terveimet, de az évek során megszerettem mások verését is. Mert mindig volt valami édesen bódító abban, hogy láttad a rettegésüket.
− Hm – reagáltam le ennyivel a kviddiccsel kapcsolatos szavait, de jóval több dolog járt a fejemben ezzel kapcsolatban. Továbbra sem értettem, hogy mégis mire felpécézték ki a gyereket, amikor rászállhattak volna Parkinra, Emersonra vagy Malfoyra, de akár Flintre vagy Shelby-re is. De ha ezek a is kis szemetek így akartak játszani, ám legyen, én sem fogom a hátralévő hónapjaimban visszafogni magamat. – Majd elintézem őket.
Ez pedig nem egy üres ígéret volt a részemről, hanem a lányok – főként Franc és Rosier – segítségével névsort íratok az összes kis csicskáról, akiket móresre kell majd tanítanom.
− Nincs mit megköszönnöd – ráztam meg a fejemet, miközben egy pálcasuhintással egy kupacba rendeztem az ép holmijait, és a tintával átitatott könyveket pedig odébb pakoltam. Azokkal később ráértem foglalkozni.
− Egy gyakorlás és az éles harc két különböző dolog – nevettem fel kurtán, hiszen az előbbinél tudod, hogy nincs kifejezetten tétje a dolognak, míg a másodiknál a saját épséged múlik rajta, hogy győztesen keveredsz-e ki a helyzetből. – Emiatt ne emészd magad. Gyakorlattal és idővel jobb lesz. De ha bizonytalan vagy, mi segíthetünk benne.
Ajánlottam fel a baráti köröm társaságát, és bizony akár még a durmstrangos ismerőseimet is iderángattam volna, ha lett volna rá lehetőségem. Abban viszont tudtam segíteni, hogy komfortosabban menjen neki a párbajozás, bár egyedül még mindig nem bírt volna el velük.
− Ugye tudod, hogy azzal, hogy visszakozol, eléred, amit akarnak? – vontam fel a szemöldökömet, miközben elvettem tőle a tintától csöpögő könyvet.
− Ha visszalépsz, azt mutatod meg nekik, hogy gyenge vagy, egy könnyű célpont, akire rászállhatnak. Te nem vagy ilyen. Pollux Black unokája sokkal többre hivatott annál, hogy néhány nyomorék felülkerekedjen rajta – magyaráztam tovább csendesen, miközben óvatosan megforgattam a könyvet, hogy mennyire sérült.
− Mint mondtam: egységben az erő. Bagman rászáll mindenkire, aki nem tartozik valahová. Ezek a nyomorultak azt hiszik, hogy megtehetik mindezt. Azt hiszik, hogy elnyomhatnak minket, mert félnek tőlünk. Félnek attól, hogy milyen lenne a világunk, ha nem az ő kezükben lenne a gyeplő, és visszakapnának minden mocskot, minden sarat, amit tőlük kaptunk. Nekünk viszont nem kötelességünk ezt eltűrni Regulus. Nekünk ugyanúgy jogaink vannak, mint nekik. Sőt… Sokkal többet érünk náluk, csak ezt a társadalom még nem akarja elfogadni – beszéltem csendesen, s bár tudtam, hogy a közelben nem voltak aurorok, mégsem akartam világgá kürtölni a gondolataimat.
− Ezeket pedig – tartottam fel a könyvet, amiről a tinta ráfolyt a kezemre, és feketére festette a bőrömet. – Ezeket pedig nem hiszem, hogy meg lehetne menteni. De ha szeretnéd, a klubhelyiségben megnézhetem mit tehetek értük.
Regulus P. Black

Mardekár fogó

Regu & Sebastian ~ Where there's fear, there is power 20b276af95c1f9817f1634f4682f2c50

Lakhely :

Black kúria

Multik :

Börti's army

Playby :

Thomas Brodie-Sangster

129

Regulus P. Black
Vas. Júl. 17, 2022 4:45 pm

Sebastian & Regu
Where there's fear, there is power

N
em értettem, Sebastian miről beszélt. Mármint félreértés ne essék, nem voltam hülye, felfogtam a szavai értelmét, csupán a valóságtartalmukat nem láttam. Nekem csapatot építeni? Amit én vezetnék? És hogy erre a személyiségem alkalmas? Vártam, hogy Mulciber arcára gúnyos mosoly üljön ki és hangosan nevessen rajtam, de ez nem történt meg. Nem, mert Sebastian ezt halálosan komolyan gondolta.
- Nem hiszem, hogy ez működne - ráztam meg a fejem. - Én nem vagyok igazán, hogy is mondjam... nem vagyok népszerű, érted? Ne érts félre, tudom, hogy jobb vagyok náluk, és ezen az sem változtat, ha kinéznek maguk közül. De attól még ezek a tények, és hidd el, Sebastian, nem senki nem akarna a "csapatomban" lenni.
Mulciber menő volt, úgy képzeltem, hogy már elsősként kiskirályként járkált a Roxfort folyosóin, nyomában a bandájával. Mégis ki mert volna ujjat húzni Sebastiannal? Elég volt ránézni... A tetoválásai, a szájából lógó cigaretta, a nagydarab barátai, amilyen erővel tudta suhogtatni a terelőütőjét, az egész stílusa... De én nem ilyen voltam. Én csak szerettem volna jó jegyeket kapni, szakkörökre járni, évfolyamelső lenni és azzal a pár emberrel tölteni az időmet, akiket a barátaimnak nevezhettem. Másféle ambícióim voltak, de... de mi van, ha Sebastian járta a helyes utat? Mi van akkor, ha a hozzánk hasonlók csak így tudtak érvényesülni, falkába verődve és ellenállva?
- Komolyan elintéznéd őket a kedvemért? - Meg sem próbáltam leplezni az arcomra kiülő, őszinte, hálával vegyes örömöt. Egy csepp bűntudatot sem éreztem, pedig tudtam mi vár azokra, akiket Sebastian és a bandája elintéz. Megérdemelték, ők hozták a saját fejükre a bajt, ha egy harmadikossal szemben akkora keményfiúk voltak, hát legyenek azok a mardekáros ganggel is...
- Ezt hogy érted? Mármint hogyan tudnál segíteni? - ráncoltam a homlokom. - Úgy érted, hogy... hogy esetleg tanítanál nekem pár trükköt?
Alig bírtam türtőztetni magam, a hangom egy-egy pillanatra megremegett a rosszul elfojtott izgalomtól. Bele sem mertem gondolni, milyen menő dolgokat taníthatott volna nekem Mulciber. Vajon mutatott volna durva átkokat? Rontásokat, amivel bárkit a gyengélkedőre küldhettem volna? Vagy olyan védőbűbájt, ami kifogott volna minden zaklatón? Vagy talán olyan trükkök voltak a tarsolyában, amit én harmadéves fejjel még elképzelni sem tudtam? Merlinkém, de jó is lenne!
- Nem vagyok gyenge - vágtam rá ingerülten, noha a haragom egyáltalán nem Sebastianra irányult. Tudtam, hogy igaza volt, tudtam, hogy ha visszalépnék, akkor mindenki rajtam röhögne és egy gyáva taknyos kölyöknek tartanának, szégyent hoznék a Black névre (mintha az önmagában nem lett volna elég szégyen, hogy ma sokadszorra földbe döngöltek olyanok, akik kevesebbet értek a házimanónk kisujjánál is) és beigazolódna az a sok minden, amit a fejemhez vágtak. De én nem voltam olyan bátor, mint Regulus Arcturus Black. Nem dacoltam úgy mindenkivel, mint Sirius Orion Black. Nem voltam olyan tekintélyt parancsoló, mint a nagyapám. És olyan erős sem, mint Cassie. - De én mégis mit tehetnék? Senkit sem érdekel, hogy mit gondolok, engem senki nem vesz komolyan. És már elegem van belőle, hogy folyton rám szállnak és otthon hazudnom kell, mert a szüleim szíve összetörne, ha ezt megtudnák. Én egyáltalán nem így képzeltem el a Roxfortot...
Reménykedve néztem a Sebastian kezében tartott könyvekre, de a szavai csak még mélyebbre taszították az amúgy sem rózsás kedvemet.
- Azért megpróbálnád? Nem baj, ha nem sikerül, de egy próbát megér. Benne voltak a könyvekben a beadandóim és az órai jegyzeteim, a professzorok nagyon mérgesek lennének miatta.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: