Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

You don't know the half of the abuse

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

You don't know the half of the abuse Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

You don't know the half of the abuse Empty
Gilbert Ollivander
Szer. Jan. 08, 2020 10:43 pm
Ada & Bertie
Kopogtak az ajtón. Úgy éreztem, mintha a koponyámban, belülről dörömbölnének, kicsi tündérmanók vagy bólintérek. Hasogatott a fejem, fél lábra sántítottam és nem is vettem a fáradságot, hogy megszámoljam, hány farkaskarmolást szereztem az előző éjszakai, teliholdfényes kis kalandomról. Fogalmazzunk úgy, hogy a továbbfejlesztett farkasölőfű-főzet még messze állt a késztől. Kurva messze. Eddie-vel rájöttünk, hogyan lehet csillapítani az átváltozás fájdalmát, de amint a saját receptünket összekevertük az eredeti bájitallal, a farkasösztönök felülkerekedtek. Szinte teljesen elmúlt a kín Eddie elmondása alapján, viszont a farkasölőfű-főzet hatásából semmit nem érzékelt, tökéletesen elveszítette az emberi tudatát. Animágusként mellette maradhattam, de ahogy a mellékelt ábra mutatta, így sem úsztam meg ép bőrrel, amíg próbáltam kordában tartani. Nem panaszkodtam, ő nálam is rosszabb állapotban volt és neki kellett következő hónapban is kísérleti nyulat játszania.
Egyszóval nem örültem a látogatónak, kivételesen nem töltött el boldogsággal az újabb vevő és ezzel együtt a galleonok gondolata, mert az azt jelentette, hogy fel kellett kelnem a kanapémról, odabicegni az ajtóhoz, kinyitni és kiszolgálni valakit néhány gramm anyaggal. Amikor azonban odavánszorogtam, hogy fogadjam a vendégemet, még ennél is rosszabb látvány fogadott. Félreértés ne essék, Ada Lachlan határozottan szép látvány volt, megnéztem volna magam alatt is - nem mintha erre lett volna bármi esély -, de vele általában együtt járt répaszínű barátja, Lionel Weasley is. Azonban bárhogy pislogtam át a válla felett, Weasley-t sehol sem láttam.
- Csak így egyedül? Hűha, zavarba fogok jönni, annyira meghitt így kettesben - csuktam be az ajtót.
Tőlem szokatlan lassúsággal közlekedtem a lakásban, mindig pörögtem, mint egy hiperaktív ötéves, akinek a nagyanyja túltolta a Mindenízű Drazsét. Most óvatosan mozogtam, miközben pusztán rutinból eltüntettem a konyhaasztalról a kiszórt néhány csík anyagot, (amiből a nap folyamán már felszippantottam egy keveset), hiszen Lachlan mégiscsak auror volt, majd egy kupacba rendeztem a kusza betűkkel teleírt papírokat, amin ezerszer átjavított bájitalreceptek szerepeltek. A pulton szokás szerint ott ültek a macskáim, unott tekintettel bámulva a vendégünket.
- Hadd találjam ki: annyira hiányoztam, hogy muszáj volt meglátogatnod. Megértem, sokan vannak ezzel így.
@mm

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 08, 2020 11:43 pm

Weasley nem értékelte az ötletemet. Nem is tudom, miért nem lepődtem meg rajta, soha nem támogatott semmit, ami az én ötletem volt. Persze, azt el kell ismernem, hogy ez volt az összes eddigi közül a legostobább, legmerészebb és legéletveszélyesebb, meg igazság szerint minden rossz jelző, ami a leg- és a -bb közé beilleszthető. De nem akartam átadni másnak az ügyet, végképp nem elengedni, hogy ennek most már mindegy.
Cora fényképe a zsebemben volt azóta, hogy otthagytuk a nagyanyját, aki valószínűleg azóta is halálra aggódta magát érte. Nem is tudom, mit csinálhat otthon szegény asszony egyedül, ilyen idősen és ilyen állapotban... Szerettem volna azt hinni, hogy rendben van, de a gondoskodó unokája nélkül biztosan nem boldogul. Cora pedig, nos, ki tudja, mit művelnek vele éppen. Lehet, valaki éppen kínozza, vagdossa, fojtohatja, hogy aztán újraélessze, savval marja, Merlin tudja, annyi a beteg ember. Még az is lehet, hogy már nem él, de erre gondolni sem akartam. Minden fókuszom azon volt, hogy meg akarom menteni azt a lányt és az összes többit is, aki a sorsára jutott. Egyszerűen nem hagyhattam csak úgy veszni őket. És ha kell, Weasley nélkül csinálom végig. Érthető, hogy nem akar segíteni, neki nem csak a saját életét kell védenie.
De ott van még Bertie is, akivel szintén beszélnem kellett az ügy kapcsán, hátha tud valamit. Most már nem ugyanez volt a tervem, valami másra akartam rávenni.
- Nem sokáig lesz olyan meghitt, Bertie. Beszélnem kell veled, nagyon fontos.
Nem vártam meg, hogy engedélyt adjon rá, előtte léptem be az ajtón hozzá. Izgatott voltam és kissé féltem is, de csak Corára igyekeztem gondolni, hogy ebben a percben mit élhet át.
Zavartan néztem Bertie-re, láttam, hogy furcsán mozog, de nem kérdeztem semmit tőle. Az ő dolga, hogy mibe keveredett bele, az is lehet, hogy megint elverte valami balfasz a sarkon, mert rosszkor kanyarodott be az egyik mellékutcáról.
- Mit tudsz a szombati exkluzív buliról a Baziliszkuszban? -ültem le az asztalához, ügyet sem vetve semmire, ami azon volt. Nem érdekelt.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Csüt. Jan. 09, 2020 3:08 pm
Nem csináltam belőle ügyet, ha valaki csak úgy beállított hozzám. A lakásom egy átjáróház volt, naponta fordultak meg drogosok a konyhámban, néha random kölykök aludtak a kanapémon, ha máshol nem jutott nekik hely, a hálószobámba meg bárkit beengedtem, aki megfelelt az igencsak kevés és alacsony elvárásomnak. Nem érdekelt, hogy Lachlan szinte félresöpört, egyszerűen csak nem értettem. Más aurorokkal ellentétben ő egészen normálisan bánt velem. Nem mondom, hogy kedves volt, de legalább a nevemen szólított, nem "faszszopó drogos gecinek", mint Weasley. Ő sem tiport a lelkembe persze, pont leszartam, bár sosem értettem milyen jogon ítélt el éppen ő a függőségeimért, amikor semmivel sem volt különb nálam. Tulajdonképpen mi a különbség az alkoholvedelés és néhany gramm anyag felszipuzása vagy belövése között?
- Ez rosszul kezdődik - ráncoltam a homlokom.
Szórakozottan piszkáltam az asztalon hagyott papírokat, borzasztóan fáradt voltam, fájt a létezés is, mégis csak egy valamin kattogott lázasan az agyam, az új farkasölőfű-főzet receptjén. Nem tudtam, józanon mikor kerített utoljára hatalmába ilyen megszállott lelkesedés. Oké, szinte sosem voltam tiszta, ezt aláírom, de ennek ahhoz nem volt köze, ez tényleg őszinte, belülről fakadó motiváció volt. Végre tehettem volna valami hasznosat, olyat, amit roxfortos taknyosként elképzeltem...
- Miafaszombajodvan? - bukott ki belőlem, ahogy áttört a bájital-receptekkel kapcsolatoa gondolataim sűrű ködjén a kérdése. - Nem tudom mit akarsz tőlem, de ez már most kurvára nem tetszik. Semmi közöm a Baziliszkuszhoz és nem is lesz, én ilyesmiben nem utazom. Lesz valami buli a hétvégén, de nem tudok többet.
Dehogynem tudtam. Csak nem akartam megöletni magam, amiért ilyen dolgokat kotyogok ki egy aurornak. Én ehhez túl kicsike hal voltam a Zsebpiszok köz mocskos vizében.
Megdörzsöltem a halántékomat, Kormi közben az asztalra telepedett és dorombolva nekiállt dörgölőzni hozzám. Biztos éhes volt, pedig már kétszer kapott enni.
-Figyelj, igazából dolgom van. Most annyira nem alkalmas, dolgoznom kéne. Érted. Meg hát nem is tudok segíteni. - Nem volt sürgős dolgom, nem terveztem melózni aznap egy percet sem. De meg akartam szabadulni Adától és a veszélyes kérdéseitől.
Felálltam az asztaltól és látványosan nekiálltam pakolászni a szekrényben, ahol az alapanyagokat és az árut tartottam. Csak menjen el, ne akarjon ekkora szarba keverni...

//majd lesz fancy reagsablon is, ha gépnél leszek//

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Csüt. Jan. 09, 2020 7:34 pm

Láttam, hogy nem igazán figyel oda arra, amit mondok. Biztos voltam benne, hogy vagy a verés az oka, amit kaphatott, vagy megint úgy be van állva, hogy... de nem, most nem tűnt olyan ködösnek a tekintete mint rosszabb perceiben. Így viszont határozottan bosszantó volt, hogy azok a papírok jobban foglalkoztatták mint én, mert most nagyon is szükségem volt a segítségére. Weasley nem segített, nem is akartam kikönyörögni tőle, ha nem akarta, egyedül viszont nem mentem sokra. Mondhatni semmire.
És persze rögtön hárított, mint mindig, amikor nagy volt a szar, amibe belekeverte magát... vagy ebben az esetben, amibe én akartam belekeverni őt. Bosszantott a viselkedése, főleg, mert tudtam, hogy nem mond igazat.
- Ne nézz hülyének, Ollivander. Ha te tudsz egy buliról, pláne olyanról, ahol sok drog fogy majd, akkor egész biztos, hogy te is ott leszel. Tudom, hogy így van, ne próbálj hazudozni nekem. -Jó, lehet, hogy nem maga akar oda bemenni, ahhoz közel lehet, hogy nem voltak elég nagy tökei, de egész biztosan megpróbál becsempészni nem kevés anyagot. Ami azt jelenti, hogy nekem is fog tudni segíteni.
Nagyon ideges lettem, amiért el akart hajtani. Mégis milyen dolga lehetett? Itt lopta a napot és próbált felépülni a sérüléseiből, nekem ne mondja azt, hogy rengeteg dolga van. Nem is tudom, miért kaptam fel ilyen könnyen most a vizet, nem voltam ilyen fajta. Talán csak túl kétségbeesett és izgatott voltam. Nagyon meg akartam menteni Corát, hátha akkor legalább azt érezném, hogy valaminek értelme is van.
- Még nem fejeztem be -vágtam rá. -Ha te nem akarsz bemenni oda, mert fosol tőlük, rendben van, ne menj be. De azt akarom, hogy engem valahogy bejuttass. Muszáj lekapcsolni őket, mert ez a legundorítóbb dolog, amit valaha is hallottam és nem akarom eltűrni, hogy ezek az emberek egyáltalán létezzenek. -Előkotortam a zsebemből a fotót és leraktam az asztalra. -Nézz rá, Bertie. A neve Cora, alig fiatalabb nálam. Ki tudja, mit akarnak művelni vele szombaton... Nem hagyhatom ott. -Még hazudnom sem kellett neki vagy fenyegetnem. Ez volt az igazság, minden célom az volt, hogy kimentsem onnan. Nem azért, mert hős akarok lenni, hanem mert... nem is tudom. Azt hiszem, csak egy kis értelmet akarok látni abban, amit csinálok.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Csüt. Jan. 09, 2020 9:33 pm
Ada & Bertie
Idegesen felhorkantam. Próbált kemény lenni, de nem tudtam komolyan venni. Nem azért, mert nő volt, ismertem nem egy brutálisan kemény csajt, például Fiona Dolohovot. Egyszerűen csak tudtam, hogy nincs semmi az üres, fenyegető hangsúly mögött. Újonc auror volt, nemrég még feszélyezve ült ennél az asztalnál, mikor Weasley először elrángatta magával. Játszhatta a rossz zsarut, de tudtam, hogy ő nem az.
- Hát ezt most nagyon benézted, édesem. Nem leszek ott azon a bulin. Úgy nézek ki, mint aki gazdag hapsiknak árul egy elitklubban? Jó vicc. És ha tegyük fel, lennének kapcsolataim a bárban, akkor sem  értem, miért segítenék neked bármiben. - Tényleg nem voltam hivatalos a bulira. Mások terítették az anyagot a Baziliszkuszban évek óta, olyanok, akik nálam nagyobb tételben tudtak szállítani. Nem volt ugyanaz a minőség, a mennyiség annak rovására ment, de a többségnek megfelelt az is, csak legyen belőle bőségesen.
Adának háttal pakoltam a szekrényben, mondhatni teljesen céltalanul. Azt akartam, hogy elmenjen a lakásomból, úgy hiányzott nekem ez a beszélgetés, mint egy hippogriff patái a hátam közepére. Fáradt voltam, pihenni szerettem volna és eltölteni legalább egyetlen napot anélkül, hogy vásárra viszem a bőrömet. Különösen úgy, hogy nem láttam semmi ösztönzőt a segítségnyújtásban.
- Tudod mit? Igen, fosok tőlük - fordultam meg ingerülten. - Veled ellentétben én tudom mit csinálnak az ilyen partikon és én a közelébe sem akarok menni, különösen nem veled. Tudod mit csinálnának velem, ha odavinnék egy aurort? Gondolom, nem és nem is érdekel téged, mert kibaszottul senkit nem szokott érdekelni. Ha hősködni akarsz, mert ennyire kurva unalmas az életed, akkor csináld, de engem hagyj ki belőle. Nem vagyok köteles segíteni neked, nem vagyok a házimanótok és kibaszottul elegem van belőle, hogy Weasley-vel úgy kezeltek. Keress egy másik idiótát, aki bejuttat, mert én biztosan nem foglak.
Az esetek többségében vidám, optimista ember benyomását keltettem. Ez most egy kivételes alkalom volt, nem tudtam a szokásos higgadt derűvel fogadni a kérését. Nem a lehetetlensége háborított fel, habár az is hihetetlennek tűnt, sokkal inkább az, hogy szerinte nekem kötelességem lett volna segíteni neki.
Vetettem egy pillantást a fotóra, de gyorsan el is kaptam róla a tekintetem.
- És mégis mit szeretnél csinálni? Leaurorkodsz mindenkit és kimented onnan a lányokat? Elmondjam neked, hogy mi fog történni, ha odamész? Elkapnak, megerőszakolnak, megölnek, majd feldarabolnak és a Temzébe hajítanak. De lehet más lesz a sorrend és közbeiktatnak még néhány mókás dolgot. Nem tudom milyen tündérmesében élsz, de nőj fel végre, senkit nem lehet megmenteni.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Csüt. Jan. 09, 2020 11:04 pm

Valóban nem tudtam túl jól keménykedni. A probléma az volt, hogy ő jól ismert engem az elejétől fogva és látta, mennyire szerencsétlen voltam a legelső alkalommal, amikor találkoztunk. Ezek után ha akkora lettem volna, mint John, akkor sem tudtam volna kivívni egy félelemmel vegyes tiszteletet nála. Márpedig én valószínűleg John testtömegének a negyedét nem tettem ki, így pedig még kevésbé voltam ijesztő. Pláne egy olyan ember előtt, aki nem most látott először.
- Mert megkértelek rá, azért! Hidd el, hogy nem téged nyaggatnálak ilyesmivel, ha lenne bárki más, akihez fordulhatnék ezzel. -Ez is igaz volt. Weasleyt már teljesen kilőttem, Levinből kiszedtem, amit lehetett, rajtuk kívül pedig egyetlen emberre mondhattam, hogy közel áll hozzám, az pedig a bátyám volt, akitől legutoljára Mexikóból kaptam egy képeslapot. Azóta lehet, már Új-Zélandon van. Nem volt más lehetőségem, mint Bertie-hez jönni segítséget kérni.
Beleharaptam a szám belsejébe, olyan erővel, hogy hamar megéreztem a vér ízét a nyelvemen. Nem akartam nekiesni, nem akartam a saját frusztrációmat rajta levezetni, mert nem ezt érdemelte, úgyhogy nem is válaszoltam neki. Egyébként sem tudtam igazán belekötni abba, amit mondott, teljesen jogos volt minden, de akkor is zavart, hogy egyszerűen nem jutottam semmire.
- Nem vagyok teljesen hülye, nem akarok becsattogni a jelvényemmel, hogy egyszerre harminc emberrel párbajozzak. Egyáltalán nem akarok balhét. Csak annyit terveztem, hogy bejuttatom magam valahogy, észrevétlenül, szerzek néhány kézzel fogható bizonyítékot, és azzal talán már tudnék valamit kezdeni. Egy fotó, hangfelvétel, bármi, amivel már lehet valamit kezdeni. Leszarom, ha meghalok, de azért fejjel előre nem vetem bele magam egy éhes oroszlánokkal teli ketrecbe.
Elvettem az egyik pennát az asztalról és azt forgattam az ujjaim között. A tekintetemet a fotóra szegeztem, próbáltam tartani magam a tervhez. Nem adhatom fel.
- Egyébként tévedsz. Engem érdekel, mi van veled. Sosem akarnék neked szándékosan rosszat.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Pént. Jan. 10, 2020 12:21 am
Ada & Bertie
- Ezek szerint Weasley is elhajtott. - Nem lepődtem meg, hallottam a történetet Weasley-ről és a feleségéről, érthető, hogy nem akarta megismételni ugyanazt a hibát.
Vártam, hogy tovább keménykedik majd, de nem tette. Nem fenyegetőzött, nem vágott semmit a fejemhez, valószínűleg ő is kezdte felfogni, mennyire lehetetlent kér tőlem. Nem voltam senkinek a jótevője, nagyon nyomós ok kellett rá, hogy az átlagosnál nagyobb veszélybe sodorjam magam. Ada Lachlan nem tudott olyat ígérni, amiért motivációt éreztem rá, hogy bevigyek egy aurort a Baziliszkusz Bár exkluzív bulijára. Nem ijedtem meg a saját árnyékomtól, meg tudtam védeni magam, de azt, hogy éltem, leginkább a természetes önérdekkövetésnek köszönhettem. Segítettem, ha tudtam, mert ettől jobb embernek éreztem magam, azonban volt egy határ, amit Ada most csúnyán át akart lépni.
- Ez nem ilyen egyszerű - ráztam meg a fejem. - Ez nem egy sima parti, ahova bárki besétálhat. Meghívót kell szerezni, nő oda csak akkor teszi be a lábát, ha erőszakkal viszik. Rohadt feltűnő lennél. És tényleg nem kamuzok, engem oda nem hívnak. Mármint... hívhatnának akár, csak nem akarom. Tudnék nekik olyat adni, amiért tárt karokkal várnának, de... nem t'om, nem éri meg. Ha ilyenekkel üzletelsz, akkor onnan nincs kiút, én meg nem akarom életem végéig ezt csinálni. És örülnék annak is, ha az életem vége mondjuk nem most szombaton lenne.
Visszaültem az asztalhoz, a lábam idegesen járt, mármint amelyiket meg tudtam mozdítani komolyabb fájdalom nélkül - köszi, Eddie. Tompának éreztem a gondolataimat a kialvatlanságtól és pont nem volt semmi a szervezetemben, ami elnyomta volna a fáradtságot és felpörgetett volna. Idegesen doboltam az asztalon, addig, amíg Kormi "játékból" rá nem vágott egy hatalmasat a kezemre a karmos mancsával. Kormi egy köcsög volt.
Elvettem az asztalról a fotót, amit Lachlan az előbb az orrom alá tolt. A képen szereplő lány rettentően fiatal volt és látszólag olyan, aki életében be sem tette volna a lábát egy olyan undorító helyre, ahová elhurcolták. Nagyon félhetett most. Eszembe jutott Gina és a többi gyerek, akikre senki sem figyelt. Őket is bármikor elvihették, mert senki sem törődött a sorsukkal.
- Kikísérleteztem egy új cuccot. Még tesztfázisban van, eddig kétszer próbáltam, úgy tűnik, nincs vele gáz. Nem olcsó, de minőségi és más nem árul ilyet rajtam kívül. Akár érdekelheti is őket. De ez csak feltételezés, arra az esetre, ha megpróbálnék segíteni. - Egy idióta állat voltam. El kellett volna zavarnom a picsába, amint kimondta az őrült ötletét, nem a lehetőségeket megtárgyalni vele.
A következő mondatára hitetlenül és gúnyosan kiröhögtem.
- Hát hogyne, szinte barátok vagyunk. Majd csináljunk barátságkarkötőt és szervezzünk pizsipartikat is. Hagyjuk ezt az érzelgős, kamu szart, jó? Ezt még anyám sem kajálná be, pedig ő azt is elhiszi, hogy minisztériumi aktatologató vagyok és rendszeres véradó a Mungóban, attól néz ki úgy a karom. Merlinnek hála nem az ő eszét örököltem, szóval ezt a bullshitelést inkább mellőzd.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Pént. Jan. 10, 2020 1:00 am

Nem válaszoltam neki, csak az orrom alatt elmorogtam egy nyilvánt. Nem volt ostoba, tudta, hogy Weasley sosem menne bele még csak hasonlóba sem. Én pedig egy percig sem akartam győzködni, felfogtam, hogy túl sokat kockáztatna vele. Találkoztam már egyszer a kisfiával, Weasley nagyon kialvatlan volt aznap, mint kiderült, megfázott a kicsi és egész éjjel mellette virrasztott, én pedig otthon úgy döntöttem, főzök neki egy nagy adag levest. Ahhoz legalább értettem, hála apámnak. Úgyhogy láttam őt legalább az egyik gyereke mellett, láttam, mennyit jelent neki és mennyire szereti, még akkor is, ha pár percnél többet nem voltam ott, csak a levest adtam be neki. Mindenesetre megértettem, hogy védelmezni akarja azt, ami megmaradt a családjából.
- Meg tudnánk oldani, hogy ne legyen belőle probléma, ebben egészen biztos vagyok. -Rohadtul nem voltam biztos benne, de ezt valószínűleg ő is tudta, és a hangomból is kihallotta. Már nem volt benne az az elszántság, csak az elkeseredés, hogy hiába tudtam volna segíteni rajta, egy lány meg fog halni, mert nem érek oda hozzá. Nem csak időben, egyáltalán nem fogok odaérni. Ez pedig nagyon bántott.
Azt hiszem, kezdtem feladni. A motiváció, amit éreztem, hogy végre lesz némi értelme a munkámnak és az életemnek egy rövid időre, most szertefoszlott. Ugyanott találtam magam, ahol napokkal ezelőtt voltam. Már készültem rá, hogy felállok, bocsánatot kérek a zavarásért és elmegyek, amikor Bertie megszólalt, én pedig a mondandójára felkaptam a fejem.
- Ha meg tudjuk tervezni jól és pontosan, de csakis akkor, nagyon jól jönne az új szer. De tényleg csak minimális kockázat esetén, mert mások életével nem szívesen játszom -Ez talán álszentnek tűnhetett azok után, hogy a segítségét kértem, de komolyan így gondoltam. Ha lebuktunk volna, akkor az egész balhét én vittem volna el, még akkor is, ha ezt nem közöltem vele.
Elvörösödtem, amikor kiröhögött, és csak félig a haragtól.
- Rohadj meg, Ollivander, komolyan mondtam, amit mondtam. Nem, nem vagyunk öribarik és soha nem is leszünk azok, de nem utállak és sosem ártanék neked szándékosan és komolyan. Még ha nem is hiszed el. De nem is tudom, mit próbálom kimagyarázni magam, gondolj, amit akarsz, én leszarom.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Pént. Jan. 10, 2020 12:49 pm
Ada & Bertie
A hangja mindenről árulkodott, csak magabiztosságról nem. Érthető, ő maga sem tudta, mibe készül belevágni és engem is belerángatni. Én tudtam, tehát biztos voltam benne, hogy ezt nem egyszerű épségben megúszni, bárhogy is bizonygatja.
Itt nem lehetett minimális kockázatról beszélni. Minimális kockázat az, ha elszívsz egy füves cigit Hisztis Myrtle mosdójában órák után, de bevinni egy aurort a Baziliszkusz bár exkluzív, zárt körű partijára, hogy információkat gyűjtsön fogva tartott lányokról... hát az már egészen más szint. Nem szerettem az ekkora kockázatot, nem volt arányos az esetleges jutalommal, és itt konkrétan egy galleont sem remélhettem a fáradozásaimért. De... de valami mégsem engedte, hogy elzavarjam Lachlant. Nem akartam belekeveredni ebbe, közben mégsem tudtam másra gondolni, csak hogy legközelebb talán nem egy számomra ismeretlen lányt visznek el. Mit csinálnék, ha Ginát dolgoztatnák egy ilyen helyen, mert valami beteg állat éppen egy tizennégy éves kislányt akar magának? A gondolattól is kirázott a hideg és hányingerem lett. Nem szorult belém sok erkölcsi tartás, szinte bármit megtettem, ha elég hasznom származott belőle. Drogot árultam szinte bárkinek, loptam már, rendszeresen vertem be olyanoknak a képét, akik nem akartak időben fizetni és tettem már sok olyan dolgot némi pénzért, amire nem voltam éppen büszke. Nagyon nem. Anyám és apám sírtak volna, ha tudomást szereznek ezekről. De sosem lettem volna képes egy nőt vagy egy gyereket bántani és megviselt, ha mások tették. Sok részeg férjet láttam a környéken, ahogy elverték a feleségüket vagy a gyerekeiket, már azt is gusztustalannak találtam, pedig sehol sem volt ahhoz képest, amit Ada akart megakadályozni.
- Itt csak maximális kockázat van. Még nem mondtam igent, ne éld bele magad, de... ha tegyük fel, szerzek meghívót, akkor komoly terv kell és legfőképpen az, hogy szinte mindent bízz rám. Üvölt rólad, hogy nem illessz ide. Ne vedd sértésnek, de azonnal kiszúrják, hogy amolyan "rendes lány" vagy. - Ez volt a legnagyobb kétely számomra. Nem tudtam elképzelni, hogy képes lenne levetkőzni az auror szerepet. Nem olyan nő volt, mint akik ezekben a klubokban megfordultak.
Ezt bizonyította az arcára költöző pír is, amitől csak még inkább nevethetnékem támadt.
- Te most tényleg elpirultál? Hát ez nagyon cuki. Nem túl gyakran látogatnak meg pirulós csajok. Nagyon édes vagy, tényleg. - Valószínűleg sejtette, hogy ezt még sokszor emlegetni fogom majd neki.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Pént. Jan. 10, 2020 3:36 pm

Nem volt mire magabiztosnak lennem, az a helyzet. Persze, nagyon eltökélt voltam az ügy kapcsán és határozott voltam abban, hogy meg akarom oldani ezt, kiszabadítani a lányokat, hazajuttatni őket a családjaikhoz és a mocskokat, akik ezt művelik, egy életre Azkabanba záratni. Nyilvánvaló, hogy túl nagyot álmodtam ezzel és túl sok reményt fűztem ahhoz, amihez nem kellett volna, éppen ezért nem voltam annyira magabiztos magában a megvalósításban. Ha az lettem volna, akkor még az sem lenne meglepő, ha egyedül vágok bele az egészbe. De ennyire tényleg nem voltam hülye.
- Azon talán tudunk segíteni. Vannak otthon érdekes ruháim, amiket amúgy sosem vennék fel, szóval az is szóba jöhet. És nagyon ügyesen tudom adni az ostoba, üresfejű libát. -Ha ezt Weasley előtt mondtam volna... Már szinte hallom a hangját, ahogy rávágja, hogy ahhoz még csak meg sem kell igazán erőltetnem magam. Egész biztosan beszólt volna valami ilyesmit. -De abban megegyezhetünk, hogy teljesen rád bízom magam. Te tudod, mi hogyan működik és a többi, én csak... tudom is én, a rohadt buta csajod vagyok, aki ragaszkodott hozzá, hogy elvidd partizni, mert nem értette, hogy ez nem olyan buli lesz. Nem tudom, mi lehetne még.
És még megjegyzést is tett rá, hát persze, nem is ő lenne, ha nem hozna rögtön még kínosabb helyzetbe. Éreztem, ahogy forrósodik az arcom, már minden bizonnyal a cékla egy nagyon sötét árnyalatát vehettem fel.
- Ha ezt még egyszer megemlíted, pláne Weasley előtt, Merlinre esküszöm, hogy az első adandó alkalommal beviszlek a parancsnokságra és Azkabanba záratlak valamiért. -Nyilván nem tettem volna meg és nyilván nem is vett komolyan. Elég nehéz lett volna.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Pént. Jan. 10, 2020 4:29 pm
Ada & Bertie
Sokféle nő megfordult mellettem az évek alatt. Drogosok, művészlelkek, hozzám hasonlóan zűrösek és meglepően átlagosak is - igaz, utóbbiak nem is maradtak mellettem sokáig. Ada Lachlan legfeljebb az utolsó kategóriába illett, így a Baziliszkusz Bár különleges partiján olyan feltűnő jelenség lett volna önmagát adva, mint egy valódi baziliszkusz. Nehezen tudtam elképzelni tőle olyan színészi alakítást, amitől bárki is elhitte volna, hogy ő az üresfejű barátnőm, aki minden áron el akart jönni erre a bulira.
- Kezdetnek nem rossz, de továbbra sem tudom elképzelni, hogy hiteles lennél ebben a szerepben. Figyelj, volt már mellettem pár ilyen nő és te egyáltalán nem hasonlítasz rájuk. Rád nézek és nem tudom elképzelni, hogy remegve megtennél bármit két gramm anyagért és nagyjából ennyiből áll az életed. Olyannak tűnsz, aki még kávét is csak egyszer iszik egy nap, nehogy felvigye a vérnyomását. Tudom, hogy mindenki elkönyvelt egy számító ribancnak Dolohov miatt, de én nem vagyok olyan balfasz, hogy el is higgyem. - Szombatig akár kikupálhattam volna, volt esze és nagyon elszántnak tűnt az üggyel kapcsolatban. De a kockázat továbbra is hatalmas volt és semmi sem garantálta, hogy tényleg sikerülne neki a feladat. Épp olyan testidegen lett volna tőle, mintha nekem kellett volna eljátszanom az átlagos, unalmas családapát, aki sört is csak szökőévente egyszer iszik, a felesége fejfájásra hivatkozva mindig lepattintja, a gyerekei pedig gyűlölik a szar szóviccei miatt. - Ha tényleg ennyire komolyan gondolod, ami azt jelenti, hogy ennyire hülye vagy, én meg nálad is hülyébb, akkor van egy ajánlatom. Holnap beszélek a bár tulajával, ismerek ott egy kidobósrácot, majd bemutat neki. Megpróbálok meghívót szerezni. Utána pénz kell, hogy szombatig ipari mennyiségben le tudjam gyártani az árut, ami egy ekkora partira kell. Te pedig szombatig minden nap eljössz ide, olyan arcokat fogsz látni, hogy talán lesz némi elképzelésed róla, mit kell majd eljátszanod. Neked kell pénzt szerezned valahonnan, nekem most nincs annyi, hogy ennyi árut legyártsak. És még valami: most meg kell ígérned, hogy nem fogsz önállóskodni. Leszarom, hogy független, erős nő vagy, tényleg kurvára nem érdekel. Ha élve ki akarsz jönni onnan, márpedig én igen, akkor szombaton egy méterre sem mozdulhatsz tőlem és csak azt csinálhatod, amit előre megbeszélünk. Ha ezt nem tudod megígérni, akkor felejtsd el az egészet.
Nem voltam kontrollmániás barom, pont hidegen hagyott ki mit csinál körülöttem. De ha élve ki akartunk kerülni ebből az öngyilkos vállalkozásból, akkor Adának piócaként kellett rám tapadnia. Én magabiztosan mozogtam ilyen körökben, ő azonban egy tizedmásodperc alatt tönkretehetett mindent.
- Dehogy viszel be. Pedig lenne benne valami egészen romantikus, ha kettesben ülnénk egy kihallgatószobában.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Pént. Jan. 10, 2020 7:39 pm

Nem voltam túl jó színész, soha nem értettem hozzá. A roxfortos éveimre visszaemlékezve mindig az ugrott be, hogy azért nem voltak lány barátaim, mert az összes egy álszent, magát megjátszó picsa volt. Egytől egyig. Mindegyiket csak az hajtotta, hogy menő legyen, ha éppen az volt a legkúlabb, hogy feketére festették a körmüket, akkor azt még az is megtette, akinek allergiás rohama lett a körömlakktól. Bármit megtettek, bármilyennek előadták magukat, csak népszerűek legyenek és megjárassanak magukban legalább hat faszt a hetedik év végére. Volt, hogy eszembe jutott, mennyire érdekes lenne csatlakozni hozzájuk, hogy kiderítsem, van-e más is a fejükben káposztán kívül, de aztán rá kellett jönnöm, hogy soha nem lennék képes ezt megjátszani. Mindegy, a lényeg, hogy szarul színészkedtem és sokat kellett volna ehhez is gyakorolnom, persze készen voltam rá, hogy megtegyem.
- Te vagy az első, aki ezt mondja -vontam fel a szemöldököm. Mindenki, de tényleg mindenki meg volt róla győződve, hogy én kerestem Levin társaságát, én tapadtam rá és én szívtam a vérét azért, hogy auror lehessek és legyen egy jóképű pasim. Biztosan kiröhögtek volna, ha közlöm velük, hogy Levin volt az, aki kiszemelt engem egy nyomorult kávézóban és fel akart szedni, én pedi olyan magányos voltam már akkor is, hogy kérdés nélkül belementem. Mondjuk nem tudom, ki az a balfasz, aki visszautasítaná Levin kicseszett Dolohovot, ha meg akarja dugni. -De igazad van, bőven van mit gyakorolnom rajta. Ha szerencsés vagyok, még sikerül is betanulnom szombatig. Úgysincs jobb dolgom. -Annyira csak nem lehet nagy kihívás.
- Persze, minden úgy lesz, ahogy azt te mondod, itt te vagy a főnök -bólogattam nagyokat és teljesen komolyan is gondoltam. Nem akartam a szükségesnél nagyon kockázatot vállalni azzal, hogy nagyon önállósodni próbálok. Szerettem elhinni magamtól, hogy bármit megoldok egyedül, de ez nagyon nem volt így. Még munka közben is a legtöbbször Weasleyre bíztam magam. Nem szívesen, de megtettem, mert az nem volt kérdéses, hogy nagyon sokat tudok tőle tanulni. -Nagyon sokat jelent ez nekem, komolyan. Nagyon hálás vagyok.
Felhorkantam a megjegyzésére, aztán a szememet is forgattam hozzá.
- Hát hogyne, gondolom, nagyon tetszene. Bár lehet, nem lenne hátrány, ha úgyis elő kell adnom a seggbuta csajodat.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Pént. Jan. 10, 2020 9:14 pm
Nem lepett meg, hogy mindenkitől azt hallgatta, mekkora ribanc. Én is pontosan ilyen pletykát hallottam róla, konkrétan Weasley-től. Engem nem érdekelt, ha valakinek nem volt joga ítélkezni mások felett, az én voltam
- Gondoltam. Az emberek imádják az ilyen sztorikat, valami perverz módon. Tudod mi a legjobb az egészben? Ha én megdugok egy tucat csajt, akkor vállon veregetnek. Ha te lefekszel egy hapsival, akkor máris egy ribanc vagy. Van egy tippem, kettőnk közül kinek vannak megalázóbb és kínosabb élményei. - Nyilván nekem voltak. Mégis őt nevezték egy kurvának, aki érdekből rányomult Dolohovra, mintha más oka nem is lehetett volna arra a kapcsolatra. És különben is, mi lenne, ha érdekből állt volna össze egy politikussal? Ez egy szar világ, olykor meg kell tennünk erkölcstelen dolgokat a boldogulás érdekében. Úgy sejtettem, ő sem sok előnnyel indult az életben. - Majd mindent megteszünk a cél érdekében. Azt nem garantálom, hogy kellemes élmény lesz alámerülni a mocsokban, de te kérted.
Nem akartam én lenni a főnök, nem voltam egy született vezető. Nem volt meg hozzá a kiállásom és különben is, a saját életemnel kapcsolatban sem sikerült jó döntéseket hoznom. Most azonban csak az én rutinomra támaszkodhattunk. Úgy ismertem ezt a közeget, mint a saját tenyeremet, magabiztosan mozogtam ilyen gusztustalan alakok között, tudtam, hogyan kell elhitetni velük, hogy én is éppen olyan kemény, könyörtelen alak vagyok, mint ők. Tudtam mit kell mondani, hogyan kell viselkedni, hogy megkedveljenek, milyen információkat érdemes elraktározni még akkor is, ha agyam már ködös és olyan, mint egy szétázott mosogatószivacs.
- Majd akkor legyél hálás, ha mindketten élve megússzuk. - Ebben még mindig nem voltam száz százalékig biztos. - Kormi megette a baglyomat. De majd valahogy üzenek neked, ha holnap sikerül meghívót szereznem.
Kormi minden madarat az ősellenségének tekintett. Vagyis... rajtam és Cirmin kívül szinte mindent és mindenkit ezen a világon. Nem volt kedves macska, már ha egyàltalán létezik olyan.
- Próbálok nem megsértődni azon, hogy az akciónak ez a része zavar téged a legjobban. De ha ennyire aggaszt, hogy el kell játszanod a csajomat, majd lepasszolak valamelyik díjnyertes férfipéldánynak a bulin. Igazi gentlemanekkel lesz tele, majd meglátod.

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Pént. Jan. 10, 2020 9:56 pm

Weasley volt az egyes számú képviselője az Ada Lachlan Egy Ribanc klubnak, előszeretettel híresztelte, hogy együtt voltam Levinnel, ha esetleg valaki még nem tudta volna, nekem pedig napi szinten többször felemlegette valami csípős megjegyzés kíséretében. Mástól nem zavart az ilyen, olyan rezignáltan fogadtam, mint régóta minden mást, tőle azonban elképesztően rosszul esett. Lyle Weasley az egyetlen ember volt évek óta, akinek a szavai fájdalmat tudtak nekem okozni.
- Ez a világ ilyen. Már megszoktam, hogy nem szerethetek akármit és akárkit csak úgy, annak egész biztosan következményei vannak. Tizenhárom évesen egy deszka voltam, aki imádta a kviddicset és a legfőbb gúnynevem az Adam volt. Innen elég nagy ugrás a ribanc, azt hiszem. De nem sír a szám, lehetne sokkal rosszabb is -vontam vállat. Neki bizonyára nagyon nevetségesnek tűnt, hogy ezt hoztam fel példának, nem kérdés, hogy sokkal többet és sokkal rosszabbat átélt mint én. Nekem ez is éppen eléggé befolyásolta az életemet, sosem voltam egy annyira erős jellem, hogy ezt csak úgy hagyjam. Aztán ki tudja, ha nem lettem volna egyedül, biztosan egyszerűbb lett volna a helyzet.
Elhúztam az asztalról az egyik papírt, nem érdekelt, mi van rajta, de a sarkára oda tudtam biggyeszteni a lakcímemet. Őszintén nem érdekelt, hogy tudja, nem hittem volna róla, hogy bármikor is visszaélne vele.
- Keress meg nyugodtan, minden esély megvan rá, hogy otthon leszek. A kutyától ne ijedj majd meg, csak a szája nagy.
Felsóhajtottam és előrehajoltam az asztalnál, a tenyerembe támasztva az államat.
- Tudod mit? Ha ennyire megsértettem az önbecsülésedet, akkor gyakoroljunk egy kicsit szombatra, hátha attól jobban érzed magad és talán azt is elhiszed, hogy nem vagyok egy szende kis tündérke... Nem mindig. Csókolj meg. -Felvont szemöldökkel vártam a reakcióját. -Komolyan mondom.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Pént. Jan. 10, 2020 10:51 pm
Ada & Bertie
- Adam? Nagyon kreatív. - Nem nevettem, nem volt ebben rohadtul semmi vicces. - Engem "Buzi Bertának" hívtak egy ideig, mert nem volt csajom, amikor már mindenki másnak igen. Úgyhogy lenyúltam Lyle Weasley barátnőjét. Azóta gyűlöl, szerintem elég vicces sztori.
Nem tartoztam az olyan emberek közé, akik szerettek a múlton merengeni. Sok szar történt már velem, habár a roxfortos piszkálódásokat nem soroltam közéjük, valahogy természetes velejárójának tűnt az életnek annyi idősen. Meg hát nehéz is volt néhány cseppet sem vicces, enyhén homofób és szexista gúnynéven keseregni, ha utána húsz évesen utcára kerülsz, rákattansz a drogokra és csinálsz néhány olyan dolgot, amitől egy pszichomedimágus is sírva verné a fejét a falba. Igazából azokon sem törtem a fejemet, nem tudatosan fojtottam el ezeket a dolgokat, egyszerűen csak mindig a jelenben éltem, a tőlem telhető legoptimistább világszemlélettel. Tudtam, hogy az emberek többsége nem ilyen, másokat akár egy életre padlóra tudott küldeni, ha végig bántották őket diákéveik alatt. Ők sem voltak gyengébbek, csak... mások, mint én.
- Nem félek a kutyáktól. Mondhatni egészen kötődöm hozzájuk. - Sosem jegyeztettem be magam animágusként, nagyon kevés ember tudott erről az aprócska tényről és értelemszerűen egyikük sem volt auror. Nem jókedvemben sajátítottam el az animágiát. Pontosabban nem csak amiatt, mert a hasznosságán kívül tényleg érdekelt is. De jól jött, ha gyorsan kereket kellett oldanom valahonnan és eltűnni.
A következő néhány mondatára úgy kaptam fel a fejemet, mint akit áramütés ért. Miafranc... Mindenre számítottam tőle, csak éppen erre nem. Hosszú másodpercekig gyanakvóan méregettem, próbáltam felfedezni az arcán bármi jelét annak, hogy átver. Nem tudtam felmérni, hogy voltak-e hátsó szándékai. De carpe diem, bassza meg, egyszer élünk.
- Jó, ha te mondod... gyakoroljunk. - Azzal olyan lendülettel smároltam le, mintha mi sem lenne ennél természetesebb. Mint azt már említettem, nem szerettem sokat rágódni az élet apró dolgain.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Szomb. Jan. 11, 2020 12:39 am

- Mint általában minden sértés, amit gyerekek találnak ki. De nagyon sokáig rajtam maradt. -A végéig, de szerintem ő is sejtette, hogy ez a helyzet. A következő mondatára nem tudtam nem elnevetni magamat. -Hogy mit csináltál? Komolyan képes voltál lenyúlni Lyle Weasley barátnőjét? Én ezt nem hiszem el, akkor ezért rühell ennyire! Haver, te egy legenda vagy. -Tényleg az volt, Weasley meg soha többet nem mossa le magáról és teszek róla, hogy az életben ne felejtse el. Ha nekem is folyton hallgatnom kell, hogy Dolohov így, meg Dolohov úgy, akkor tűrje ezt el ő is. Megérdemli, hogy egy kicsit belekóstoljon a saját szarába.
Nagyon elégedett voltam, hogy nem fél a kutyáktól, és még inkább, hogy nem utálja őket. Toast volt jelenleg a legfontosabb személy az életemben és ha bárki akár rossz szemmel nézett rá, rögtön megutáltatta magát velem.
- Ennek nagyon örülök. Reményeim szerint Toast is kedvelni fog téged. Általában nem szeret senkit rajtam kívül, de majd megszokja. Kicsit védelmező típus. -Nem mondtam el, hogy egy meglehetősen nagyra nőtt belga juhászról van szó, sokan mondták, hogy jaj, ők szeretik a kutyákat, aztán amikor kiderült, hogy nem egy kis máltai selyemkutyáról van szó, rögtön jött a frász. Toast minden volt, csak pici és cuki nem. Vagyis... nekem ő volt a legcukibb.
Fogalmam sincsen, mire számítottam valójában, amikor ezt kimondtam. Talán csak egy kis döbbenetet vártam, hogy jót röhöghessek az arcán, vagy egy gyors visszakozást, hogy jajnemnem... De az nem lenne igaz. Őszintén nem tudtam másra gondolni, hogy milyen jó ez a lehetőség itt előttem és mennyire nem akarok úgy meghalni szombaton, mint a csaj, akit egy éve még csak meg sem csókolt senki.
Szóval azért örültem neki, hogy tökös volt. Nem volt benne semmi meglepetés, úgyhogy én azonnal visszacsókoltam, "gyakorlásképpen szombatra", a kezem úgy simult az arcára, hogy csak később vettem észre a már befejezett mozdulatot. Nagyon természetesnek tűnt.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Szomb. Jan. 11, 2020 1:21 am
Ada & Bertie
- Komolyan megtettem. Állandóan engem csesztetett, egy idő után meguntam és gondoltam miért is ne, egy próbát megér, legfeljebb beégek. Szóval lenyúltam a barátnőjét, ő meg teljesen kiakadt. Ő és a haverja akkoriban a legmenőbb arcok voltak a Roxfortban, én meg... hát nem, úgyhogy Weasley-nek ez elég nagy pofáraesés volt.
Ennyi év után is elégedettséggel töltött el, hogy akkor sikerült ennyire felhúznom Weasley-t. Ő sikeres volt, mindenki nagy karriert jósolt neki, a kviddicsezés miatt őt és Lestrange-t is imádták a lányok, én pedig... rám ezek közül egyik sem volt igaz. Nem voltam népszerű, senki sem tartott tehetségesnek, a lányok leginkább csak nevettek a vicceimen, de én magam nem érdekeltem őket, amíg álmodozhattak Rody Lestrange izmairól. Tényleg meglepő fordulat volt, mikor Weasley barátnője úgy döntött, inkább engem választ.
- Engem mindenki kedvel. A kutyák különösen, egy-két kivételtől eltekintve. - Egyszer egy csivava nekem ugrott az Abszol úton, mikor kutyaként közlekedtem arrafelé. Elég nevetséges látvány volt, ahogy acsargott a póráz végéről, mintha legalább egy negyvenkilós fenevad lett volna.
Mikor odahajoltam hozzá, bevallom, a képemen csattanó pofonra számítottam vagy legalább arra, hogy ellök magától. Talán, amikor kimondta, ő sem gondolta komolyan az egészet, csak látni akarta, ahogy sikerül mélységesen megdöbbentenie vagy azt remélte, majd engem is zavarba hoz. Utóbbira nyilván esélye sem volt, a döbbenet tényleg nem maradt el, bár csak pár másodpercig tartott. Nem szerettem sokat meditálni a felkínálkozó lehetőségeken, különösen akkor nem, ha a lehetőség egy nő formájában érkezett az életembe. Sosem keveredtem komoly párkapcsolatba, ideig-óráig tartott mindegyik, és sosem izgultam előre azon, hogy mi történik majd a jövőben. Már megszoktam, hogy az emberek nem maradnak meg mellettem, érthető okokból, így berendezkedtem erre az életformára. Átmeneti társas kapcsolatok, pillanatnyi örömök, sok izgalom, nulla stabilitás. Jó volt így. Arról viszont egy másodpercig sem álmodtam, hogy a pillanatnyi örömömet akár Ada Lachlan is okozhatja majd.
Vártam, hogy eltoljon magától és közölje, hogy vége a "gyakorlásnak", de nem ez történt. Nem tudtam volna megmondani, mikor ért hozzám utoljára bárki is ilyen gyengéden, mint ahogyan az ő keze simult az arcomra. Nem ehhez szoktam hozzá.
A szék támlájára támaszkodtam a háta mögött az egyik kezemmel, mert nehezemre esett megtartani a saját súlyomat, és közben egy pillanatra átfutott az agyamon, hogy "rohadj meg, Harvey, éppen most kellett így elintézned". A másik kezem Ada térdén pihent. Nem tudtam, mit akar tőlem, csak azt, hogy én mit akarok tőle. Most vagy soha, legyél tökös Ollivander, itt a remek alkalom...
- Eddig egészen meggyőző. Ott bent kényelmesebben tudunk gyakorolni - húztam el tőle a fejemet, a résnyire nyitott hálószoba ajtó felé pillantva. Két opció jöhetett szóba: vagy megver vagy lesz egy remek éjszakám. Ha utóbbira akár csak egy kicsi remény is volt, megérte vállalni az elsővel járó kockázatot. Nem mondom, hogy a bakancslistámon szerepelt megfektetni egy aurort, de tetszett a gondolat. De még mennyire kibaszottul tetszett...
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Szomb. Jan. 11, 2020 1:49 am

- Mondanám, hogy alig várom, hogy megjegyezhessem neki, de egészen biztos vagyok benne, hogy akkor azt te nem élnéd túl. Egész biztosan agyonverne, amiért kikotyogtad. -Akármilyen ember volt Weasley, pláne ahhoz képest, amilyen sok évvel ezelőtt lehetett, még mindig mérhetetlenül hiú volt. A nyakamat tettem volna rá, hogy nagyon megsértődne, ha tudná, amit én is tudok, és komolyan ki akarná belezni szegény Bertie-t. Megérdemelte, hogy napvilágot lásson a kis titka, úgyhogy nem sajnáltam. Egy paraszt volt.
- Akkor reménykedjünk benne, hogy Toast nem néz majd vacsinak téged. Igazán kár lenne, olyan jó diétája van, nem kéne tönkretenni neki. -Nyersétrenden tartottam a kutyát, nagyon szép formája volt tőle és elképesztően egészséges szőre. Nagyon örültem neki, hogy nem vedlik annyit, hogy belefulladjak.
Még én magam is gondolkodtam rajta, hogy lehet, pofon kéne vágnom, ha megpróbálkozik vele, de az még azelőtt volt, hogy tényleg megtette volna. Onnantól kezdve már nem igazán érdekelt, mi történt, csak átadtam magam az érzésnek. Magányos voltam, otthon nem várt rám senki, csak az alvó kutya és a csipogó madarak, nekem pedig már elképesztő szükségem volt egy emberi kapcsolatra, ha csak egy kis időre is. Még az sem volt igaz, hogy csak lecsaptam arra, akit a legelérhetőbbnek tartottam, "ha már úgyis itt vagyok" alapon. Nem, ez... ez más volt. Benne megbíztam, nem úgy mint akárkiben, ami lehet, hogy puszta naivitás volt, de akkor éppen ez érdekelt a legkevésbé.
Nem is tudtam volna másképpen érni hozzá. Nem voltam bizonytalan, teljesen határozott volt minden mozdulatom, egyszerűen csak ez tűnt normálisnak és természetesnek. A kezem az arcáról egy idő után a hajába csúszott. Meglepően puha volt, el kéne kérnem a samponja nevét.
Nem tudom, miért borzongtam bele az érzésbe, ahogy a keze a térdemhez ért. Csak a térdemről volt szó, nem valami... más testrészemről, teljesen érthetetlen. Lehet, nem kéne egy teljes évet várni két alkalom között, az biztosan megsegítene.
Követtem a tekintetét az ajtó felé. Nem hezitáltam sokáig, ez egyszer nem akartam gondolkodni.
- De csak egy feltétellel. Kurva hangosan vitatkoznak a szomszédaid, nehogy már ők legyenek a leghangosabbak.α

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Szomb. Jan. 11, 2020 9:33 am
Ada & Bertie
- Igazából megérné. Utálom Weasley-t, egy élmény felidegesíteni. - Alapvetően szerettem felhúzni az embereket és nagyon jó érzékkel csináltam. Sokszor előfordult, hogy nem is kellett tudatosan dolgoznom érte, egyszerűen azzal felidegesítettem őket, hogy folyton beszéltem, jellemzően mindenféle viccesnek szánt megjegyzést tettem, amíg végül meg nem vertek. Vagy legalábbis verekedés és párbaj lett a vége, a végkimenetel attól függően változott, hogy mekkora volt az illető, akik szét akarta zúzni a fejemet.
- Véletlenül sem akarom tönkretenni, biztos megfeküdném a hasát.
Sosem okozott gondot belesimulni a spontán helyzetekbe és kihozni belőlük a legjobbat. Az azonban engem is szokatlanul meglepett és a gondolattal sem igazán mertem eljátszani, valószínűleg még tíz perccel ezelőtt sem, hogy egy aurort fogok ágyba vinni. Különösen nem őt. Szép nő volt, okos, a szakmájában valószínűleg nem túl sikeres, ha Weasley mellé osztották, de még így is többet ért az élete az enyémnél. Mikor Weasley először idehozta, előbb gondoltam volna róla, hogy hányingerrel küszködik a puszta találkozástól is, mint hogy egyszer ő fogja összetúrni a hajamat. Talán csak ennyire fontos volt neki ez a nyomozás. Talán nagyon magányos volt, ahogy én is. Talán nem kellett ebbe semmi többet belelátni kémiánál. Felnőtt emberek voltunk, számított ez egyáltalán, amíg mindketten akartuk? Nem hiszem.
A feltétele néhány másodpercre kizökkentett ebből  túlfűtött állapotból, muszáj volt felröhögnöm. Gyűlöltem a szomszédokat és a folyamatos ordítozásukat, minden hangtompító bűbájon sikerült áthatolnia a "kurvaanyádatszétcsapomafejed" kezdetű üvöltéseiknek, igazából meglepett, hogy még nem ölték meg egymást. Persze volt hozzá pofájuk, hogy minden alkalommal dörömböljenek a falon vagy az ajtómon, ha én voltam hangos valamiért.
- Tetszik ez a feltétel, ígérem, sokkal hangosabbak leszünk. - Nem mondtam ki, nem akartam megölni vele a hangulatot, de határozottan kezdtem megkedvelni. Sosem volt olyan, mint a többi auror, akit ismertem, de az eddigiek alapján jobban különbözött tőlük, mint azt valaha is gondoltam. - Előre szólok, tegnap csúnyán elintézett egy vérfarkas. Ne akadj ki. És nem, nem harapott meg. Hagyjuk a részleteket.
Nem beszélgetni akartam. Ebben a négy mondatban lezártnak tekintettem a témát, bár tudtam, hogy Eddie-nek még fogok panaszkodni egy sort emiatt. Adával viszont a tettek mezejére akartam lépni, nem vérfarkasokról és elbaszott bájitalokról beszélni, csak bekeveredni vele a hálószobába, az ágyra teperni és mindenféle gondolkodás nélkül tenni, amit ösztönszinten akartunk mindketten.
Mire bejutottunk a szobámba, Kormi és Cirmi legalább kétszer próbáltak meg sikertelenül kigáncsolni mindkettőnket, pedig nélkülük is éppen eléggé egymásba gabalyodtunk ahhoz, hogy nehézkes legyen a haladás és a tegnap esti sérüléseim sem segítettek a dolgon. A két macska orra előtt vágtam be az ajtót magunk után. A hálószoba éppen akkora volt, hogy elfért benne egy vetetlen ágy, egy régi szekrény és néhány doboz a sarokban, amikben a ruháimon kívül minden személyes holmit tartottam. Hatalmas rendetlenség volt, de ezen akkor sem változtattam volna, ha néhány órával ezelőtt tudom, hogy valaki belép ide. Úgyis széttúrjuk a lepedőt, nem kurva mindegy?
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Szomb. Jan. 11, 2020 7:40 pm

- Tényleg egy élmény lehet, nekem a bajom inkább azzal van, hogy legtöbbször ő az, aki felidegesít másokat. Például engem. -Kezdtem azt hinni, hogy ez volt a kedvenc hobbija. Biztosan jó megoldásnak tartotta, hogy minden frusztrációját és feszültségét rajtam vezeti le, ahhoz elég jó boxzsáknak bizonyultam. Sokszor kezdtem azt érezni, hogy már nem is érdekel és csak lepereg rólam, amit mond, és azt megjátszani is jól meg tudtam, de valójában minden sértő szó ugyanúgy fájt, mint a legelején, ha nem még jobban.
Furcsa volt nekem ez a helyzet. Nem állítom, hogy nem kerültem még hasonló helyzetbe, mert az hatalmas hazugság lenne, de Benny Lestrange teljesen más kategória volt. Ő mindennél másabb volt, nem egy sztorit hallottam már róla, hogy hány nőt hódított meg, mellette pedig milyen tökéletes volt a családja. De hát nyálcsorgatóan jól nézett ki az ember, hülye lettem volna nem visszaélni ezzel a csodálatos lehetőséggel. Bertie volt az első, akivel teljesen impulzívan cselekedtem, de egyáltalán nem éreztem úgy, hogy ezt meg fogom bánni. Nem gyerekek voltunk, bassza meg, hanem két felnőtt, akik már nagyon ki voltak éhezve egy jó kefélésre. A lehetőség adott, én meg túl sokat agyalok ezeken, ma egyszer végre kihagyhatom.
- Akkor nagyon bele kell húznod, tényleg le kell győznünk őket. -Azért jó, hogy mi nem kurva hangos veszekedésre készültünk, az nem csábított volna ennyire. A következő megjegyzésére csak megvontam a vállam és adtam egy csókot a nyakára. -Lehetek én felül, engem aztán nem zavar.
Ó, azok a rohadt macskák. Ilyenkor mindig megbizonyosodtam róla, hogy mennyire gyűlölöm őket. Mocskos kis dögök voltak, akik még itt is keresztbe akartak tenni nekünk, pedig egy perc időnk sem volt rá, hogy velük foglalkozzunk. Toast bezzeg még félre is állt volna az utunkból, hogy kényelmesen beérkezzünk a hálószobába.
Őszinte leszek, nem néztem körül, hogy mi hol van és hogyan néz ki a lakása. Rohadtul nem érdekelt, amíg nem volt büdös és nem rohadt hat hetes macskaszar az ágy alatt, felőlem aztán olyan rendetlenség is lehetett volna, hogy mindent el kelljen pakolnunk, mielőtt bárminek is nekiállhatnánk. Még szerencse, hogy erre nem volt szükség és a lepedő is tiszta volt a hátam alatt

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Szomb. Jan. 11, 2020 8:50 pm
Sok nővel volt már dolgom életem során. Egy-két kivétellel egyik hosszabb-rövidebb kapcsolat sem jelentett nekem semmit. Eltöltöttünk együtt valamennyi időt, kellemes volt, amikor pedig már valamelyikünk nem találta annak, akkor elváltak az útjaink. Vagy eredetileg sem terveztünk közös utat, pillanatnyi fellángolás volt az egész. Ada Lachlan az utóbbi kategóriába tartozott volna, ha az esti - különben nagyon szép - néhány óránkat nem előzte volna meg egy alku, amiből most már nem táncolhattam vissza. Még akkor sem, ha kellemesebb lett volna csak az ágyban történtekre emlékezni és a kérésére nem. Voltak fenntartásaim az üggyel kapcsolatban, amiket a józan eszemmel együtt igyekeztem háttérbe szorítani. Szerencsére ebben csodálatos voltam.
Sikerülz bejutnom a Baziliszkusz Bárba és beszélni a tulajjal, aki a szombati parti vendéglistájáért is felelt. Először meg akart veretni, majd kihajítani a klubból, de végül meghallgatta az ajánlatomat. Újfajta, kiváló minőségű drog a bulizóknak, aminek a profitján megosztozunk. Csak annyit kértem, hogy engedjen be a bulira, hadd áruljam az anyagot. Beleegyezett, a nem létező barátnőmnek is adott meghívót, mikor biztosítottam róla, hogy kellően "dekoratív lány".
Ada előző este felírta egy papírra a lakcímét, amit nagy nehezen sikerült is előkotornom a rumlis konyhámban. Este nyolc körül lehetett, mikor megérkeztem a bejárati ajtó elé, az utcán kellemetlen jeges eső szitált. Kurvára fáztam, a kabátomat pár napja elhagytam valahol, mikor be voltam állva, a kapucnis pulóverem nem bizonyult elég melegnek. Vacogva toporogtam és magamban fohászkodtam, hogy gyorsan nyisson ajtót. Bentről hallottam a kutyaugatást, a mély hang alapján kezdtem sejteni, hogy nem egy yorkshire terrierről lesz szó.
Közben azon törtem a fejem, hogyan kéne köszönnöm neki a tegnapi után. Könnyebb volt lazának lenni, ha előtte kurvára betéptem, most viszont túl tiszta volt a fejem ahhoz, hogy semmi se érdekeljen.

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Szomb. Jan. 11, 2020 10:44 pm

Nem állítom, hogy nem számítottam egy minimális bűntudatra legalább azok után, hogy együtt töltöttem az estét Bertie-vel. Nem mintha lett volna benne bármi szégyellnivaló, hogy két felnőtt kiereszti együtt a gőzt, én legalábbis egyáltalán nem tartottam ördögtől valónak. Volt ezelőtt is egyéjszakás kalandom, igaz, csak egyszer, és olyan emberrel, akivel kevés az esély rá, hogy szorosabb kapcsolatot kell ápolnom az évikétszerintekafolyosón szintnél, de ezt a részét majd Bertie esetében is kiküszöböljük. De hát az ember csak érez némi bűntudatot egy ilyen után, ha más embert szeret, mint akivel ágyba bújik. Kár, hogy az reménytelen, jó, hogy nem sokszor vallom be magamnak.
Aznap meglehetősen kisimultan és jókedvűen értem haza, amit utoljára olyan régen éreztem, hogy már el is felejtettem, milyen. Egy gyors zuhanyzás után úgy dőltem be az ágyba, mintha egy felhőre feküdtem volna le, Toast pedig mellém ugrott és őt álölelve aludhattam el.
Másnap folytatódott a robot. Weasley elég gyorsan elvette minden jókedvemet, mert hát mellette senki nem érezhette jól magát még véletlenül sem. Egy ilyen bosszús percemben, már egészen estefelé magamra borítottam egy jó adag forró kávét, és miután elküldtem drága Lionelt melegebb éghajlatra, ott is hagytam egyedül. Így értem haza kellően korán ahhoz, hogy még lezuhanyozhassak, mielőtt Bertie megérkezik, kérdéses, hogy jó vagy rossz hírrel. Úgyhogy fél nyolckor bevetettem magam a zuhanyfülkébe, olyan forró víz alá, hogy még a bőrömet is lemarta, de hát abban a legjobb zuhanyozni. Bertie azonban hamarabb érkezett, mint számítottam rá.
Toast jelezte előbb az idegen érkezését, miközben egy szál köntösben, a hajamat törölgetve kiléptem a fürdőszobából. Mármint a földszintiből, mivel csak azt használtam. Kissé nagy volt ez a ház egymagamnak, de nem panaszkodtam, apa rám hagyta. Leültettem a kutyát, mielőtt előreléptem volna ajtót nyitni.
- Szia! -A mosolyom egy pillanat alatt eltűnt, ahogy megláttam, hogy néz ki. Gyere be, mielőtt szarrá fagysz. Te nagyon hülye vagy, hogy ilyen időben egy szál pulóverben kimész az utcára. -Megsimogattam Toast fejét az ajtó zárása után, mire abbahagyta a morgást. -Kérsz egy törcsit vagy egy pokrócot?

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Szomb. Jan. 11, 2020 11:46 pm
Ada & Bertie
Döbbenten pislogtam rá, nem ilyen fogadtatásra számítottam. Utoljára anyukám szúrt le így, ha nem öltöztem az időjárásnak megfelelően, de az sem most történt utoljára. Mikor nagy ritkán találkoztunk és hallotta a szipogásomat, azért megjegyezte, hogy én folyton megfázom és miért nem vigyázok jobban magamra - tökre nem attól szipogtam, de legalább ezt is elhitte, mint a véradást -, de ezt is egészen óvatosan tette, nem olyan hévvel, mint most Ada.
- Elhagytam a kabátomat pár napja, nem volt más - magyarázkodtam, de nem kellett kétszer mondania, hogy lépjek be a fűtött házba. - Nem kell, jó ez így.
Lehúztam több hónapot az utcán télidőben, azóta nem viselt meg a hideg. Fáztam persze, mint mindenki, jobban szerettem otthon lenni a radiátor mellett, mint kint csúszkálni a jégen, viszont nem is betegedtem meg egy kis fagyoskodástól. Alapvetően, mint mindent az életemben, ezt is elég jól tűrtem. Ahhoz képest, hogy nem szívesen ültem nyugton a seggemen, elég higgadtan fogadtam mindent.
És ha már a meglepő fogadtatásról beszélünk... arra számítottam, hogy több ruha lesz rajta. Azon biztosan senki sem lepődött volna meg, ha én egyszál alsógatyában támolygok ki ajtót nyitni a lakásomban, hogy aztán odalökjek néhány tablettát egy vásárlónak, de Adával valószínűleg egészen más szinten helyezkedtek el a gátlásaink és az elképzeléseink arról, mi illendő. Azt azért nem mondanám, hogy bántam ezt a látványt, hiába láttam ennél tegnap sokkal többet. Mégis azzal a reménnyel kecsegtetett, hogy az előző este megismétlődhet.
Megpaskoltam a kutya fejét, mintha mi sem lenne természetesebb. Mindig bátran nyúltam az állatokhoz, talán túl bátran is. Egy farmon nőttem fel, a golymókokon kívül voltak terelőkutyáink, macskáink, csirkéink, nyulaink, nem tudtam tartani a legnagyobb jószágtól sem, kiskorom óta belémivódott, hogy ők nem bántanak.
- Inkább foglalkozzunk a lényeggel. - Leakasztottam a vállamról az ütött-kopott hátizsákomat és előtúrtam belőle két színes kártyát. - Szereztem meghívót. Enélkül nem lehet belépni a klub területére, levédik mindenféle bűbájjal.
Felé nyújtottam a két meghívót, hogy megnézhesse őket, nem mintha bármi különleges lett volna bennük.
- Elég lelkesen lecsaptak az árura, nagyon várnak minket. Megígértem nekik, hogy nem zavarsz majd sok vizet, mert annyira nem örültek neki, hogy vendéget is vinni akarok.
@mm

No doubt about it

Anonymous

Vendég
Vas. Jan. 12, 2020 7:12 pm

Nem tudtam volna másképpen fogadni, tényleg teljesen hülyének tartottam, hogy így kimegy az utcára. Nagyon nem kellett volna neki, mert csúnya betegség is lehetne a vége, márpedig ha összejön az a szombat, akkor egyáltalán nem örülnék neki, ha tüdőgyulladással állna neki parádézni a buli kellős közepén. Még a végén ki is raknának onnan minket, hogy beteg, ne menjen be negfertőzni Briggséket.
Természetesen nem elégedtem meg azzal, hogy jó ez így neki, és reméltem, hogy nem is álmodik róla, hogy csak úgy annyiban hagyom. Ahogy beljebb léptünk a házban, visszakanyarodtam a fürdőbe, hogy ledobjam a törölközőt, amit a hajamra használtam, aztán a radiátorról felkaptam egy nagyobbat, ami még jó meleg és száraz is volt, azt terítettem Bertie vállára.
- Na, most már beszélhetünk.
Nem láttan semmi meghökkentőt vagy megbotránkoztatót abban, hogy köntösben nyitottam ajtót. Szorosan összefogtam magamon, így semmi nem lógott ki belőle és igaz, hogy hosszra nem volt az igazi, mert alig ért a combom közepéig, de legalább takart. Azért ha nem Bertie lett volna az ajtóban, hanem valaki más, egész biztosan visszaemlékeztem volna még tizenöt év múlva is a plafont bámulva arra, hogy milyen kínos volt az a fél perc a postás előtt. Azonban tekintettel arra, hogy Bertie tegnap este még ennél is jóval kevesebbet látott belőlem, nem éreztem, hogy okom lenne a szendeségre.
- Komolyan sikerült? -kaptam ki a kezéből a meghívókat, kissé talán túlzott lelkesedéssel és lehuppantam a kanapéra. Hihetetlenül boldog voltam, hogy összejött neki és egyre izgatottabb lettem a szombatot illetően, bár azt nem állítom, hogy ez az izgalom teljesen pozitív volt, bőven volt bennem egy erőteljes félelem is. Elvégre nem csak szórakozni terveztünk, sőt, nagyon sok mindent tettünk kockára. -Ha sikerül eladnom magam mint buta libát, akkor biztosan nem lesz belőle probléma. Meg tudom oldani, azt hiszem.
Toast közben leült közvetlenül Bertie mellé és a farkát csóválva meresztette rá azokat a nagy szemeit. Hitetlenkedve néztem rá, sosem kedvelt meg senkit ezelőtt ennyire és ilyen hamar.

Bertie & Ada

Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Vas. Jan. 12, 2020 7:57 pm
Nem tudtam hova tenni a gondoskodást vagy nevezzük bárminek, amit most tett értem. Megszoktam, hogy az emberek legfeljebb belém rúgtak még egyet, így volt ez egész életemben. Nem gondoltam ezt személyes tragédiának, úgy vettem észre, alapvetően ez a sorsa szinte minden embernek, aki nincs abban a szerencsés helyzetben, hogy valamiért nyalják a seggét.
- Hát... köszi, azt hiszem - húztam szorosabbra magamon a törölközőt, habár inkább maga a gesztus melegített fel. - Amúgy nem szoktam megfázni, ne izgulj.
Követtem Adát a nappaliba. Nem lepett meg a lelkesedése, őszintén kiborultam volna, ha nem így reagál. Ő akarta ezt az egészet, nem én, én csak... megvoltak az okai, hogy belementem, még ha a józan ész más is diktált. Ez nem a logikáról szólt, talán egyszerűem csak arról, mi helyes és mi nem, bármilyen abszurdnak is tűnhetett ez tőlem.
- Az nem elég, ha azt hiszed - ráztam meg a fejem. - Egyáltalán drogot láttál már élőben?
Ledobtam magam a kanapéra Ada mellé és kettőnk közé ejtettem a hátizsákot. Nemcsak a belépőkártyák voltak benne, hanem sok minden más is, amiket alapvetően nem egy auror házában kellett volna mutogatnom. De ha túl akartuk élni a szombatot, Adának ki kellett képeznie magát az én világom minden apróságából.
Megsimogattam a kutya fejét, majd derűsen megvakartam a fülét, mire még hevesebben kezdett csóválni és lelkesen a tenyerembe nyomta azt a hatalmas fejét.
- Helló, Buksi, te aztán nagyra nőttél.

No doubt about it

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 2 oldal
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: