Jobban alakult a találkozóm Levinnel, mint azt gondoltam, hogy fog. Nem igazán tetszett neki a kérdésem, ezt az első perctől kezdve a tudomásomra hozta. Persze teljesen érthető volt, a hírnevét és a megbízhatóságát is kockáztathatta azzal, hogy velem beszél, mert ha kiderül, hogy mi történt, bármelyik név napvilágot lát és valaki visszavezeti hozzá a szálakat, az neki hatalmas pofon lenne. És nekem meg rohadtul nehezemre esett meggyőzni őt arról, hogy nem ez volt a helyzet és hogy ha egy évig kínoznának, akkor sem mondanám el senkinek, hogy kitől kaptam az információt. Ismert engem, tudta, hogy nem a levegőbe beszélek, de azért nem volt mindez életbiztosítás. Végül csak sikerült kiszednem belőle néhány nevet és még egy-egy "hallottam ezt-azt" típusú mondatot. Egy pergamenfecnin kaptam meg a négy nevet, amelyek közül nem egy volt elég megdöbbentő. De nem szóltam semmit, most még nem volt itt a helye az ítélkezésnek. Levin rám parancsolt, hogy másoljam le a neveket, és amikor megtettem, porrá égette a papírdarabot a saját kézírásával. Nem kérdeztem semmit, elég jellegzetes volt ahhoz, hogy bárki felismerhesse, ha illetéktelen kezekbe kerülne. Ezek után kiszaladtam egy közeli pékségbe, ahol törzsvendég voltam és kértem négy cukorszórós fánkot, két papírzacskóban, azzal mentem vissza a Minisztériumba. Szerencsémre Weasley már ott ült az asztalánál, úgyhogy nem is kellett várnom rá. - Határozottan jó ötlet volt itt kezdeni -huppantam le vele szemben, az egyik papírzacskót a két fánkkal lerakva elé. Körbenéztem, a parancsnokság tele volt, úgyhogy egy Disaudioval gyorsan bebiztosítottam a nyugodt beszélgetési körülményeket Magunknak. - Elég érdekes a helyzet, sokkal nagyobb, mint számítottam rá. Van két strici, egy egész csapatnyi gorillával a háta mögött. Elvileg az egyik maffiacsoport tagjai, de ezt az üzletet amellett csinálják, persze a főnök engedélye és valószínűleg tudta nélkül. Kibaszott undorító. Lányokat raboltatnak el, mégpedig elsősorban... nos, olyanokat, akik különleges igényeknek felelnek meg. Legtöbbször szűzeket, akiknek a legtöbbje darabokban végzi egy kanálisban vagy az út szélén, de az igazán értékeseket megtartják és luxusprostit csinálnak belőlük, akiknek nem lehetnek saját szabályaik azt illetően, hogy mit szeretnek, mit szabad a klienseknek, ilyesmi. Több mint valószínű, hogy ezekhez került Cora is, úgy tudom, a legújabb törzshelyük a Baziliszkusz Bár. Ó, és kaptam neveket is, de ezt jobb, ha nem látja senki rajtunk kívül. -Weasley elé csúsztattam az összehajtogatott papírt is, amin rajta szerepelt többek között kicsoda? Csak nem a Mágiaügyi Miniszter drága öccse?
Weasley & Lachlan
Vendég
Szer. Jan. 08, 2020 11:12 pm
Ada & Lyle
Look, I consider myself a realist, all right, but in philosophical terms, I'm what's called a pessimist.
A minisztériumi kávé annyira fos volt, hogy ehhez képest a folyosón felejtett felmosóvíz is egy kulináris csodának tűnt. Pedig nem voltam válogatós, rohadtul nem. Teledobáltam cukorral, de így is ihatatlan volt, így kiborítottam az egészet a mosdóban az egyik csapba és közben csak arra tudtam gondolni, hogy bezzeg Lachlan milyen jó reggelit szokott magával hozni. Sosem vallottam volna be neki, de odáig voltam a fánkért, amit minden reggel az asztalomra tett, ha pedig egy papírpoharas kávét is odadobott mellé, akkor egészen jól indult a napom. Ezt nem kellett tudnia, még a végén elbízta volna magát. Visszaültem az íróasztalomhoz jelentést írni. Néhány napja kihívtak minket Lachlannel egy rémunalmas bolti betöréshez, azóta húztam a papírmunkát, semmit sem gyűlöltem annyira, mint az amúgy is jelentéktelen esetekről hosszas jegyzőkönyvet írni. Leltárba vettem minden értéket, ami eltűnt, a bolttulajdonos minden mondatát papírra vetettem, lekörmöltem hogyan jártunk el Adával, majd azt is, hogy néhány óra múlva letartóztattuk a tettest. Legszívesebben az asztalba vertem volna a fejemet. Gyűlöltem a munkámat. Minden áldott nap megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy felmondok, de olyankor mindig megláttam az íróasztalomra helyezett, bekeretezett fotót a gyerekekről és tudtam, hogy ezt nem tehetem meg. Ekkor érkezett meg Lachlan, legnagyobb örömömre egy gusztustalanul színes és édes fánkkal. Egy pillanat erejéig nem értettem minek örül ennyire. Kettőnk közül ő kattant rá egészen a Zsebpiszok közben kiderített információkra, engem nem hozott lázba az ügy és őszintén szólva abban sem voltam biztos, hogy bele kéne ártanunk magunkat. Veszett ügynek tartottam. Körbekérdeztem néhány embert, akiket hasznos információforrásnak tartottam, de ennél többet nem tettem. Adával ellentétben én nem is jutottam semmire, úgy tűnt, ő azonban sikerrel járt Dolohovnál vagy Ollivandernél. - Ezt honnan a Merlin aszott balheréjéből derítetted ki? - néztem rá homlokráncolva. Gyomorforgató volt minden, amit elmondott. Lányos apaként régen is megviselt minden ilyen ügy, a gondolat is kiborított, hogy valaki ilyesmit tehetne Lynnel vagy Celiával. Elvettem tőle a papírt, majd a nevek elolvasása után reflexből összegyűrtem és a zsebembe tömtem. Ezt rohadtul senki nem szerezhette meg. - Ugye tudod, hogy ez kurvára nem játék? Ezért kicsinálhatnak mindkettőnket, de Do... szóval őt is. Biztos, hogy nem kamuzott? Ezek mind kormánypárti politikusok vagy oligarchák, honnan tudod, hogy nem csak kapott az alkalmon és rájuk akarja verni a balhét politikai célokból?
Minden reggelt fánkkal kezdtünk egy ideje mindketten. Nem is tudom, mikor kezdődött az egész, én az elejétől fogva minden reggelt fánkkal nyitottam, mert annyira szerettem. Aztán egyszer hoztam többet, amit megosztottam Weasleyvel, onnantól kezdve pedig rutinszerű cselekvéssé vált ez is és sokszor a kávé is, amit mellé hoztam. Még akkor is megtettem, amikor csak odamorgott nekem valamit egy kösz helyett, bár legtöbbször azt sem igazán szerette kipréselni magából. Nem érdekelt, legalább eggyel kevesebb dolog volt, ami kapcsán belém köthetett. Sejtettem, hogy nem fog tetszeni neki, amit hall. Elsőre engem is elfogott a rosszullét, amikor ezt meghallottam, viszont az érzés nagyon hamar átalakult erőteljes elszántsággá. Ezek után egész biztosan nem hagyhattam Corát magára, bele sem akartam gondolni, mit érezhet most, akár lelkileg, akár fizikailag. Ki akartam menteni onnan, amilyen hamar csak lehet. - Onnan, ahonnan megbeszéltük, hogy megpróbálok információt szerezni. Elhiheted, hogy nem magamtól találok ki ilyesmit. -Élénk fantáziám volt, hála a sok olvasásnak, de azért ennyire nem. Ez az a szint volt, amit szerintem épelméjű ember nem is akart megütni. Jó, oké, talán tényleg nem így kellett volna tálalnom neki a neveket, de attól még teljesen komolyan vettem. Ilyesmivel nem szórkakozik az ember. - Úgy nézek ki, mint aki éppen építőkockázni akar? Biztos lehetsz benne, hogy nem hazudott. Nagyon nehéz volt kihúzni belőle az infót és eléggé ismerem őt ehhez. Biztos vagyok benne, hogy még ennél is több név van, de azokat nem adta ki, gondolom azért, mert a saját pártjának a tagjairól van szó. Mindegy is, mert nem erre hajtok igazán, csak jó lesz biztosítéknak. Van még valami... Szombat, este tíz óra, Baziliszkusz Bár. Exkluzív parti csak és kizárólag azoknak az embereknek, akik ebben a mocsokban benne vannak. Van egy erős sejtésem, hogy melyik négy ember lehet az, akik rajta vannak a meghívottak listáján... -Nem akartam nekimenni a politikusoknak, akkor egész biztosan én végeztem volna abban a kanálisban, nem pedig az elrabolt lányok.
Weasley & Lachlan
Vendég
Csüt. Jan. 09, 2020 6:57 pm
Ada & Lyle
Look, I consider myself a realist, all right, but in philosophical terms, I'm what's called a pessimist.
Nem bíztam Dolohovban, politikus volt, azt sem lehetett elhinni, amit kérdez. De be kellett látnom, hogy ennyire ő sem lehetett ügyes hazudozó, nem találhatott ki fél perc alatt ilyen történetet, ennyi konkrét ténnyel és névvel. Ha csak a fele igaz volt annak, amit elmondott Adának, azzal már lehetett kezdeni valamit. Már aki kezdeni akart ezzel bármit is, nekem bőségesen voltak fenntartásaim. De ha tegyük fel, a nevek nem is stimmeltek és csak politikai okokból diktálta le éppen ezeket Adának, akkor is, a többi információ hasznos volt. Bárcsak bekussolt volna Dolohov, miért kellett éppen most nagylelkűnek lennie Lachlannel? Sajnáltam azokat a lányokat őszintén, de a hátam közepére sem kívántam ezt az ügyet. Néhány éve örömmel fejest ugrottam volna egy ilyen nyomozásba, most azonban... Megtanultam a leckét. Nagy ára volt, de egy életre megtanultam. Nem szerettem volna olyasmibe ártani magam, ami nagyobb nálam. Márpedig a listán szereplő nevekkel értelmes ember nem húz ujjat. - És ezzel most mit akarsz kezdeni? Odaállhatsz Potter elé, de neki is megvan kötve a keze. Mindenféle ködös feltételezés miatt nem fog aurorokat küldeni egy bulira, főleg nem egy ilyen bulira. Ilyen emberekkel nem baszakodhatsz csak úgy, mindig te húzod a rövidebbet. Nagyon erős bizonyíték kéne hozzá, hogy meg lehessen rángatni őket, de nekem elhiheted, legtöbbször az sem elég. Védi őket a nevük és a pénzük. Baromi jó, hogy ezt ki tudtad deríteni, tényleg, pirospont meg minden lófasz jár érte, de most már felejtsd el. Én is nagyon sajnálom azokat a lányokat, de nekik nem lehet segíteni. Nekünk biztos nem sikerülhet. Ha Dolohov nekiállna pattogni, akkor talán történne valami, de mi jelentéktelenek vagyunk, miattunk senki nem fog nekimenni... ezeknek. Te is tudod, hogy ez az igazság. - Nem biztos, hogy tudta. Én is csak akkor jöttem rá, amikor már késő volt és megtörtént a tragédia. Azóta tudtam, hol a helyem és nem akartam átlépni semmilyen határt. Mi van, ha Elaine után a gyerekek lennének a következők?
Láttam a veszélyt ebben az egészben. Pontosan tudtam, hogy milyen mély gödröt találtam, aminek lehet, hogy nagyon nem kéne lemenni az aljára megnézni, hogy mit rejteget. De nem érdekelt, eltökélt voltam. Végre egy rövid időre értelmét láttam az aurori munkának, hogy talán tényleg nem hiába vagyok itt és van valami, ami miatt megéri csinálni. Még az is lehet, hogy az egész életemnek adott legalább egy nagyon kicsi értelmet. Vagy csak túlságosan azonosultam az áldozattal, ami még a legrosszabb lehetőség ezek közül. - Ne csinálj úgy, mintha egy kisgyerek lennék -mordultam rá ingerülten. -Ne gyere nekem piros pontokkal, meg minden lófasszal. Pontosan tudom, mekkora szar ez az egész, hogy kicsi halak vagyunk egy kurva nagy tengerben, vagy akármilyen metaforát akarsz használni rá. De... de ez rohadtul nem helyes így. Valamit muszáj lesz csinálni ezek ellen. Még csak nem is azok érdekelnek, akiknek a papíron van a nevük, az még nem büntetendő, ha az embernek különös fétisei vannak. De azok, akik tálcán kínálják az ártatlan áldozatokat nekik... -Az asztalomon heverő kupac papíron ott hevert Cora fotójának a másolata és valami elképesztő elkeseredéssel néztem rá. Nem tudom, miért érintett meg ennyire az eset és miért voltam ennyire elkötelezett egy teljesen idegen lány irányába. De valamit tenni akartam. - Akár én is lehetnék -böktem keserűen a fényképmásolat felé. Aztán mintha egy fény gyulladt volna a fejemben, ahogy rájöttem, mit tehetnék. -Akár én is lehetnék. Teljesen igazad van, Potter nem fog aurorokat odaküldeni közvetett bizonyítékok és mendemondák alapján. De ha lenne nagyon erős közvetlen bizonyítékunk arra, hogy mik folynak odabent... akkor lehetne tenni valamit ellenük.
Weasley & Lachlan
Vendég
Csüt. Jan. 09, 2020 9:51 pm
Ada & Lyle
- Ez tényleg nem helyes. Sok minden nem helyes a világban. De fogadj meg egy tanácsot: ne ártsd bele magad olyan ügyekbe, amik sokkal nagyobbak nálad. Én nem hittem el senkinek és most... - Mindketten tudtuk, hogy mi volt most. Túlfeszítettem a húrt, túl vakmerő voltam, túl sokat képzeltem magamról, a képességeimről, az aurorok helyzetéről és ezzel a feleségem halálát okoztam. Annyira ostoba voltam, hiába mondták, hogy vannak ügyek, amiket el kéne engednem, én nem hittem nekik, azt gondoltam, hogy én különb vagyok és majd én megmutatom mindenkinek, hogyan kell ezt másképp csinálni. Csak azt mutattam meg a világnak, hogyan mehet tönkre egy család élete egyetlen nap alatt. Megnyomorítottam saját magamat, de ami még szörnyűbb, hogy négy gyereket is csak azért, mert én akartam a legjobb auror lenni. Most már nem létezett az a nyomozás, amiért hajlandó lettem volna átlépni a határokat. Megtanultam a leckét, Ada tanulhatott volna az én hibáimból. - Akár, de nem te vagy az - ráztam meg a fejem. - És hogyan szeretnél erős bizonyítékot szerezni? Ahhoz oda kéne menned és bizonyítékot gyűjteni, kétlem, hogy tárt karokkal várnának egy aurort. És őszintén szólva én nem is akarok odamenni, az kurva biztos. Szörnyű, ami ott történik, de az is szörnyű lenne, ha megölnének minket. Már nem miattunk, csak amiatt, amit hátrahagynánk. Nem tetszett, hogy nem volt hajlandó elengedni ezt az ügyet, minden észérv ellenére kapaszkodott belé. Érthető persze, ez volt élete első komoly nyomozása. De fel kellett fognia, hogy az életével játszik, ha túlságosan alámerül az alvilági ügyletekben. Nem akarhatta ennyire a sikert, a karriert, a hősködést vagy tudom is én mit. Nem volt hülye, be kellett látnia, ha másért nem, akkor a feleségemről terjengő pletykák miatt. Biztosan hallotta már a piszkos részleteket, tudnia kellett, hogy ez most ugyanaz és ugyanúgy is végződhet.
- De... de a te helyzeted más volt. -Nem, nem volt az, én is tisztában voltam vele, hogy ha a gyakorlati részét nézzük, rohadtul nem volt más. Ő is éppen ugyanazt tette, amit én és nagyon megszenvedte, hogy makacs volt és egoista. Nem ismertem a részleteket, fogalmam sem volt, min dolgozott éppen és miért lett rossz a vége, de azt pontosan tudtam, hogy négy teljesen ártatlan gyermek elárvult miatta. Tanulnom kellett volna tőle, tudnom, hogy ezzel még hatalmas bajt hozhatok a saját fejemre és a szeretteimére is. De nem igazán rettentett el. Előredőltem, megtámaszkodva az asztalon. Billegtettem a széket előre-hátra, gondolkodva a megfelelő válaszon. Már tudtam, mit akarok, de számított, hogyan vezetem fel. Persze végül nem volt türelmem végiggondolni, úgyhogy csak belevágtam. - Nem vagyok sokkal idősebb, mint Cora. Ha nem is ugyanúgy, mint ő, de akár be is juthatnék abba a buliba. Szereznék valami... használhatót, mondjuk fotókat. Megoldható teljesen, csak egy jó terv kell hozzá. Nélküled. Végig tudom csinálni egyedül, és neked van veszítenivalód, nem akarom, hogy bajod legyen belőle, ha probléma adódna, ami persze nem fog adódni. -Már az első mondatnál felkészültem rá, hogy azonnal le akar teremteni és közli velem, hogy ne is álmodjak róla, de azért befejeztem, amit akartam. Még mielőtt közbe tudott volna vágni. Eltökélt voltam, meg akartam csinálni és nagyon reméltem, hogy nem akar ide kikötözni, hogy megállítson.
Weasley & Lachlan
Vendég
Pént. Jan. 10, 2020 12:37 am
Ada & Lyle
- Nem volt más. Te is tudod, hogy nem volt más. - Nem akartam hosszan érvelni, miért volt ez pontosan ugyanolyan, a mai napig képtelen voltam az esetről anélkül beszélni, hogy kiborultam volna. Nem örültem neki, hogy Lachlan most akaratlanul is feltépi ezeket a régi sebeket a makacsságával és a hibával, amit készült elkövetni. Nem volt férje vagy gyerekei, de biztosan volt családja, akiket bajba keverhetett. És persze ott volt a saját élete is, amiről minden bátor ember bizonygatja, hogy ő nem félti, de amikor tényleg szembe kell nézni a halállal, akkor mindenki másképp gondolja. Sokszor kerültem már közel hozzá én is, az aurorszakma ezzel járt, és minden alkalommal alig bírtam elfojtani a reszketést. Senki sem akar igazán meghalni, hősként sem. Az ötletére szinte már rémülten kaptam fel a fejemet. Ezt ő sem gondolhatta komolyan. Nem elég, hogy nem hatottak rá az érveim, hanem egyre elmebetegebb elképzelésekkel állt elő... - Neked teljesen elmentek otthonról? Beverted a fejedet vagy vettél valamit Ollivandertől? Mert magadtól nem lehetsz ennyire síkhülye... - fakadtam ki. - Amit most felvázoltál, azt röviden úgy hívják, hogy öngyilkosság. De nevezhetjük a világ legszarabb tervének is, ha úgy jobban tetszik. Nem is értem, hogy juthat eszedbe ilyen. Ezt felejtsd el, ne is agyalj ezen, mert biztosan nem fogod megcsinálni. Még jó, hogy esélyed sem lenne rá. Nem tudtam elképzelni azt a szituációt, amiben neki sikerülne beépülnie. Egyedül ez nyugtatott meg, mert tudtam, hogy én hiába ellenkeztem, azt úgyis magasról leszarta.
Nem akartam bántani őt ezzel. Sejtettem milyen fájó pont lehet ez neki még évekkel később is. Anyám is magába zuhant apa halála után, olyan szinten, hogy inkább visszaköltözött a farmra és ugyan tavaly karácsony óta nem láttam, biztos voltam benne, hogy továbbra is ugyanolyan állapotban van. És apa teljesen természetes úton távozott, igaz, túl korán. Az ő traumája viszont ennél mérföldekkel nagyobb volt, én pedig nem akartam az az ember lenni, aki nem hagyja nyugton vele. Most mégis megtettem, akaratom ellenére, de inkább nem fűztem hozzá semmit. Szerettem volna bocsánatot kérni de azzal valószínűleg csak még rosszabbá tettem volna a helyzetet. Szóra nyitottam a számat, hogy ellenkezzek, de az a helyzet, hogy semmi kézzel fogható érvet nem tudtam felhozni. Egyelőre. Úgyhogy úgy döntöttem, elengedem a témát, majd foglalkozom vele a saját szabadidőmben. - Jó, rendben, befogom -sóhajtottam fel. Doboltam párat az asztal lapján az ujjaimmal, aztán gyors témaváltás felé vettem az irányt. Engedjük ezt most el. -Két fánkot is hoztam. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én éhen halok. -Utólag visszagondolva egy kávé sem ártott volna, de az már mindegy.