A kviddics, a sport az életem, nem szeretek elméleti dolgokat tanulni, én inkább gyakorlatias vagyok vagy hogy mondják. Nem is lenne ezzel semmi baj, ha nem számítanának az iskolának a jegyeim is és nem társítanák ezt olyan tevékenységhez, mint a kviddics. Nem a legvidámabb dolog egy fárasztó edzés után, mikor odajön hozzám és újdonsült kviddicsező társamhoz a Mardekár ház képviselő tanára, hogy vagy leülünk tanulni vagy kitetet a csapatból, amíg a jegyeink nem javulnak, főként a mugliismeret, amire ráerősíthetnénk. A kezem a homlokomra tettem és jó nagyon sóhajtottam, azt hittem mentem elájulok ettől a sokkoló hírtől. Hitetlenkedtem egy sort, hogy ez nem fair, de hát nincs mit tenni. Ahogy távozott a tanár szitkozódtam is, mert hát mugliismeret emberek! - Ki a francot érdekelnek az uncsi muglik? Most komolyan? Teljesen elkülönülve élünk tőlük, miért kell ezzel szívózni? A nyomorultak! - ökölbe szorított kézzel morgolódok a klubhelyiségbe menet Calebnak. Nem sokszor láttak engem még kikelni magamból, elég békés teremtés vagyok, de hát ez szembe megy mindennel, legalábbis nálam kiverte a biztosítékot az már biztos, szegény fiú meg most hallgathatja a hisztimet. - Gyors lefürdök, aztán itt tali, hogy azokról az átkozott muglikról tanuljunk jó? - jó, tudom, hogy ő félvér, szóval talán konyít valamit hozzájuk, de én aranyvérű családban nevelkedtem, fogalmam sincs, hogy milyenek a varázstalanok és nem is érdekelnének. A szobába érve senki sincs ott szerencsére, Seph nem díjazná, hogy félvérrel lógok, annyira aranyvér mániás, de hát az ő családja már csak ilyen. Amúgy kedvelem, valamiért jól eltűrjük egymást és hát a kviddics csapatba sem a bájos arcom miatt kerültem be ugye. A menőzést meghagytam a Lestrange fiúknak. Igaz, mostanában nem vagyok az év játékosa, de jól játszom és jó helyem van a csapatban, mint hajtó. Gyorsan magamhoz vettem valami tiszta ruhát, majd gyorsan lefürödtem és mentem is a könyvemért, ami a tanuláshoz elengedhetetlen lesz. Nem vagyok az a nagyon pipiskedő lány, szóval elég hamar végzek és megyek is le a klubhelyiségbe, ahol a legkényelmesebb sarkot le is foglalom magamnak és Calebnek. Szeretek itt lenni, számomra tök hangulatos ez a helység. - Hol kezdjük a tanulást szerinted? Van olyan rész, amibe már nem fognak belekérdezni mert lezártuk? - érdeklődöm, hátha Caleb jobban figyelt órákon, mint én, miközben a könyvet lapozgatom, így félév után azért elég sok a behoznivaló, kezdek aggódni, hogy ezzel ma nem végzünk és így egy vagy két edzést is ki kéne hagyni, ami nem lenne jó, mikor a csapatnak jobban össze kéne szoknia pont, sok a csere és új játékos.
Vendég
Szomb. Jan. 15, 2022 9:53 am
Maya&Caleb
Tanujunk!?
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
N
em igazán hiányzott, hogy egy igazán kíméletlen edzés után, még fel is róják neki, hogy mostanában nem megy annyira a tanulás. Sőt, ha nem javít, akár ki is tehetik a csapatból, pont úgy, ahogy Parkint, aki amúgy egészen jó fogó. Oké, hogy Caleb idén került be azok közé, akik játszani is fognak, érte nem biztos, hogy olyan nagy kár lenne, de Maya azért nagyon hiányozna. Csak dacos fejjel hallgatta, illetve hallgatták végig a HV előadását erről, és persze megígértek mindent is, hogy ők aztán nem fogják hátráltatni a csapatot holmi tanulási hiányosságok miatt. Ami tény, hogy nem azért vannak mostanában rosszabb jegyei mugliismeretből mert nem tudná, csak mondjuk kurvára nem érdekli a dolog. Maya persze duzzogott, ő pedig a szokásos idei évi sztoikussággal ballagott mellette. - Ne felejtsd el, hogy én félvér vagyok, édesanyám mugli. Amúgy meg azért, mert amikor ők meglátnak minket a környezetükben, úgy nézünk ki, mint aki benéz. De amúgy ja, ennyire nem kéne túlszaladni ezzel, hogy kirakjanak minket a csapatból. Hát mi lenne velük nélkülünk, nem? – vigyor kúszik fel a fejére, úgy nézi az amúgy nagyon is csinos hatodévest. Kicsit meg is lepődik, hogy a lány ennyire felhúzta magát egy ilyen apróságon – legalábbis számára az -, de van, amikor elszakad bárkinél a cérna. Még mindig fantomfájdalmai vannak néha a fejében Potter támadása miatt, de igyekszik túllendülni rajta. Ehhez képest egy mugliismeret nem egy nagy szám. - Oké, te hajtók gyöngye, itt várlak – mondja már a klubhelyiségben, és furcsán néz utána – amíg fel nem fedezi a másik kerekded hátsóját, már amennyire a ruha engedi -, hogy miért is kell most lefürdenie. Beleszagol a hónaljába és rájön, hogy amúgy nem volt idejük fürödni, és egyébként kviddicscuccban van, mert a házvezető nem várt azzal, hogy utána lefürödhessünk és akkor közli majd ezt a remek hírt velük. Sóhajtva kapja össze magát és indul fel a hálójukba. Songer valaholt mászkált, de Lestrange viszont ott volt. - Cső – köszönt rá, megkapja rá a morgását, majd összeszedte a normál ruháit és a talárt, lerugdosta a kviddicsbakancsát és papucsba bújt. Aztán vette is az irányt a fürdő felé. Ő nem szokott elbambulni a fürdő alatt, gyorsan végzett, beállította a haját – azaz, kábé nem csinált semmit vele, csak beletúrt -, aztán felöltözött és lesietett a mugliismeret pergamenjével a klubhelyiségbe. Egy kicsit később jön, mint Maya, ezen őszintén meglepődik. De nem foglalkozik ezzel különösebben, leveti magát a lány mellé a kényelmes kanapéra. - Nem vagyok Singh és legilimentor sem, hogy a fejébe lássak. Szerintem a járműveik vannak most porondon, sőt biztos – egyezik meg magával és az orrába kúszik a lány illata. Nem jó ez a kamaszkor, mindenféle dolog elveszi az ember eszét. - Na mondd, miket ismersz, én meg majd kérdezgetlek. És add ide a könyvet, nehogy túlzásba essek – kuncog egyet. Még a végén megtanultatja vele az autómárkákat, bizos nem örülne túlságosan Maya, hogy nem az anyag része.
Vendég
Vas. Jan. 16, 2022 9:33 pm
Maya & Caleb
Tanulás a kviddics csapatban maradásért
- Ja, tudom, de ő beavatott mugli és nem miatta kell tanulnunk róluk. Komolyan nem értem, miért nem vettük még át a hatalmat és építettünk volna valami varázslatos világot, nem lenne környezetszennyezés sem meg egyéb problémák. - Csak hát a sok tudatlan fél a varázslattól és biztos háborúhoz vezetne, ahol kérdéses, hogy a több lúd disznót győz alapelv uralkodna vagy pedig a kicsi, de erős elv. - Miért nem lehet elengedni az ilyen tantárgyakat? Elég durva, hogy csak egy figyelmeztetés van aztán, ha nem javítunk már repülünk, Phff... - Számomra a kviddics szent és sérthetetlen volt eddig, most mégis valaki bele akar piszkálni ebbe, jó hogy kiakadok, mikor jelenleg számomra ez a legfontosabb, fejlődnöm kell és talán még híres játékos is válhat belőlem, miután végzek Roxfortban és bekerülök mondjuk a Hárpiák csapatába. - Kár, pedig jól jönne, ha a fejébe látnál - sóhajtok fel, majd a fotel karfájára teszem a könyököm és a tenyeremre hajtom a fejem. Járművekről kell tanulni, ez egyszerűen 'fantasztikus'. - Tessék - nyújtom át a könyvet, ami még szinte ki se volt nyitva, még be sincs hajtva egy lap sem benne, annyira sokat használtam, szinte lerí róla, akár egy könyvesbolt polcáról is most vehettem volna le. - Ott van a metró, ami olyan mint a vonat. Meg vannak autók, meg motorok, meg biciklik, ja meg hajó, kábé ugyanazok, mint nálunk is, csak amíg mi a régebbi modelleket elvarázsoltuk és még használjuk a mai napig, addig a muglik mindig újítanak meg korszerűsítenek, amivel ki fognak mindenkit nyírni. - Nem vagyok olyan nagy környezetvédő, de anyám nagyon ezt szajkózza otthon és hát belém ívódott, nem tehetek róla. Amúgy lehet küldök is neki levelet, hogy ha már a minisztériumban olyan fontos boszorkány, elintézhetné, hogy a mugliismeret ne legyen ennyire komolyan vett tantárgy. - Na és te sokat utazol ilyeneken? Én nem szeretek nagyobb városokban utazni, a hopp por elvisz minden fontosabb helyre, nem szeretek mugli tömegben utazni, olyan furák, fel se néznek senkire, csak a telefonjukat nyomogatják. Neked is van telefonod? - nem sok félvérrel beszélgettem eddig, Finnen kívül legalábbis, de ő is varázslóként élt a szomszédban ugye, nem mugliskodott. Itt meg Seph miatt nem barátkoztam csak aranyvérűekkel, meg a kviddics csapattal lógtam. Caleb se annyira új a csapatban, de még nem volt alkalmam beszélgetni vele, most miatta talán kicsit jobban elkezdett érdekelni ez a muglis dolog, már ha tud mesélni róla valami izgalmasat is.
Vendég
Hétf. Jan. 17, 2022 8:33 pm
Maya&Caleb
Tanujunk!?
-E
rre nagyon egyszerű a válasz, szerintem. Többen vannak – von vállat, de egyébként fogalma sincs, hogy a varázslók miért nem vették át a hatalmat. A varázstalanok találékonyak, fegyvereik pedig sokszor hatékonyabbak, mint a varázslat. Nagyon durva háború kerekedhetne belőle szerinte, de annyira meg nem jó varázsló még, hogy komolyabb következtetést tudjon levonni. Mi van, ha a pajzsbűbáj felfogja a golyót? Persze a golyó gyorsabb a varázslatnál. És ez még egy egyszerű kérdés csak… ha ezzel kéne foglalkozni, biztos jobban menne a tanulás is. - Jaja, szerintem is túltolja a HV ezzel. Főleg, hogy most leszek először az arénában. Jókor kezd el szívatni – bosszankodik, egyet értve az idősebb lánnyal. Bár sok nem lehet köztük, de akkor is az, ezt valahonnan tudja és fogalma sincs, hogy honnan. Biztos mondta valamelyik srác, akinek tetszik a csipkelődős lány. De, ahogy a másik mondta, ő is inkább seprűn akar repülni, nem pedig a csapatból. Így kénytelenek lesznek tanulni. Pedig az, az édesanyja miatt nem igazán megy neki mostanában, ahogy a kviddicsen kívül semmi. Sokáig nem válnak el, és hamarosan már egymás mellett üldögélnek, hogy tanulmányozzák a mugliismeret rejtelmeit. Még a könyvet is megkapja, amit egy rövid „kösz”-szel nyugtáz. Annyira nem udvariatlan gyerek, mint amilyennek általában tűnik, ráadásul most a közös érdek eléggé megköti mindkettőjük kezét. Hallgatja a választ a kérdésére, és csak megingatja a fejét, mikor megint a muglikat szidja Maya. - Látom nagy bosszúság ez neked. A repülőt kihagytad, a többi oké – meg egy pár dolgot, mint a kerékpár, de ez már igazán magas szint, ami nem érdekli Mayat, szóval nem erőlteti az okoskodást és az okosítást sem. – Majd mi megmentjük a földet tőlük valahogy. De azért tudnak ők remek dolgokat is csinálni – von vállat, igazán nem akar vitázni a lánnyal, van elég bajuk ezek nélkül is. A sok kérdésen előbb elgondolkodik, miközben tovább lapozgatja a könyvet. „Járművek működése”. Na ez már nem biztos, hogy olyan egyértelmű. Szerencsére nem kell túlságosan belemenni a dologba. - Van amikor olyannal utazok, de azért annyit nem szoktam – gondolkodik el, főleg az édesanyjával utazgat sokat, amikor együtt vannak. Most ez sok ideig elmarad… - fintorog is egy kicsit, majd az új kérdésre felkapja a fejét. - Van, persze. De itt nem működik, megzavarja a varázslat. Állítólag meg lehet csináltatni valahogy, de ahhoz mindenféle engedélyek kellenek. Vagy nem? – húzza el a száját gondolkodón és láthatóan kutakodik az emlékeimben. – Na, ebben például jobbak a muglik, az üzeneted azonnal megérkezik, ha írsz valakinek a mobiltelefonon – próbálja meggyőzni a lányt, aki még így dühösen is tök csinos. Végül is nem bánta meg az egészet, bár Potter szemei jobban tetszenek neki. De kicsire nem adunk… mármint… mindegy! - Na, de mivel működik a metró, az autó, a hajó? Ezt mondd meg nekem Maya Parkin! – húzódik vigyorra a szája, még az is lehet, hogy kicsit élvezi a kínzást. – És azt is mondd meg, hogy hány gólt lősz a Hugrának, mert számon fogom rajtad kérni – nem gondol bele, hogy ugyan ehhez mi joga lenne, de nagyon nem érdekli. Ahogy a mugliismeret kikérdezése sem…