Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

There are no secrets that time does not reveal

Alina Scamander

Akadémista

There are no secrets that time does not reveal 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

There are no secrets that time does not reveal Empty
Alina Scamander
Szomb. Nov. 13, 2021 8:17 pm

Eric & Alina

N
em izgultam, pedig kellett volna. Egy olyan közegbe készültem betörni, ahol semmi keresnivalóm nem volt, mégis mélységesen tettem rá, lévén tervem volt arra, hogy mit fogok csinálni. A tervek pedig általában segítettek vagy nem, de reméltem, hogy ez az első eset lesz.
Nem mintha amúgy utáltam volna Eric Briggset, tulajdonképpen pontosan olyan semleges volt számomra, mint a húga. Egyszerűen csak… nem voltunk barátok, inkább emberek, akik ha elmentek egymás mellett a folyosón - ami elég gyakran előfordult, mert ugyanazt tanultuk -, takarékon köszöntek csak a másiknak, már ha köszöntek. Most mégis vis maior volt és csak rá számíthattam, ami megint csak erős túlzás, mert mindösszesen egy kérdést akartam neki szegezni. Azt is finoman, kisebb csevegős bevezetés után.
Határozottan kerülgettem a diákokat, amíg meg nem láttam a szőke srácot, amint a barátaival körbevéve és egy szál cigarettával a kezében röhögött valamin vagy valakin. Nem érdekelt, őszintén. Pár Bocsi és Menj arrébb, kérlek kíséretében csináltam magamnak helyet, hogy aztán az egyik tarajos sérót viselő, kissé kakasra hajazó srác helyett én álljak szemtől szemben a mágiaügyi miniszter fiával.
- Szia, Alina vagyok - mutatkoztam be, hiába találkoztunk már korábban, nem lehettem benne biztos, hogy emlékszik-e rám vagy sem. A gazdag, menő kölykök memóriájával gyakran voltak problémák, ha úgy kívánták, tapasztalataim szerint. - Beszélnünk kell! Mondd csak, kivel kavar éppen a nagybátyád? - szegeztem neki a kérdést. Pontosan olyan remekül követve a terveimet, mint két éve, amikor Apát kerestem meg és mondtam el neki, hogy amúgy a lánya vagyok. Rá is rá zúdítottam az igazságot, ahogy most Ericnek is egyből nekiszegeztem a kérdést, amit bizonyára nem értett, de ez nem érdekelt. Nekem csak a válasz kellett, nem az, hogy képben is legyen, mert rossz előérzetem volt, arról nem is beszélve, hogy észrevettem, ha hazudtak nekem.
Bár… nem mindig volt ez nehéz, például a múltkor sem, amikor Anyát keresve benyitottam a jelmezraktárba és ott találtam őt, meg Holden Briggset meglehetősen nos… különös szituációban. Persze, ki vagyok én, hogy ne higgyem el: a Kommandó kapitánya csak azért kereste fel Anyát, hogy ki szedjen egy vérfoltot a felsőjéből? Szájon át gondolom, mert ha jól láttam - már pedig most is Eric Briggs arcát néztem, szóval elvileg igen - akkor nem Holden Briggs inge ázott a tisztítószerben, hanem inkább a nyelve volt Anyám szájában. Márpedig nem ugyan vagyok egy tisztító-tündér, de annyit még én is tudtam, hogy ez nem így működött. Akármennyire is próbálta Anya kimagyarázni, valami bűzlött, nem csak a (hiányzó) tisztítószer miatt. Így információt kellett szereznem, azt pedig nem ártott annál kezdeni, aki - véleményem szerint - a lehető legtöbbet tudta Holden Briggsről, mindezt úgy, hogy nem  is tartotta magában. Az unokaöccsénél. (Már annál, aki kéznél volt éppen.)
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Szomb. Nov. 13, 2021 9:44 pm

Alina & Eric

− Hé, haver! Tekerd feljebb a hangerőt! – szóltam oda az egyik folyosón lévő srácnak, aki valami zenész lehetett, és a baráti társaságának mutatta be a legújabb remixeit, de annyira elnyerték a tetszésemet, hogy azt akartam, az egész folyosó ezt hallgassa. A gyerekben volt potenciál, ez nem is volt kérdés, és a megfelelő kapcsolatokkal akár még a csúcsra is törhetett volna. Ki tudja, majd lehet egy kicsit később felkeresem őt, most azonban sokkal jobban lekötöttek a haverjaimtól származó pletykák, amelyek ugyan semmiségek voltak azokhoz a kavarásokhoz képest, amit a valóéletben letoltak az orrunk előtt, mégis élveztem mások kis játszmáit.
Szórakoztatott a kis emberek problémázása, és addig se kellett a saját gondolataimmal foglalkoznom, amik napról-napra egyre jobban felőröltek. Esküszöm, már majdnem féltékeny voltam Holden proli életére is, mert őt legalább a testvérein (és talán a beosztottjain kívül) nem szekálta senki hülyeségekkel.
Én azonban vele ellentétben nem voltam egy türelmes ember, ha apámról volt szó, és egyre nehezebben viseltem a döntéseit. Túl sok terhet rakott a vállamra, és olyan sorsot szánt nekem, amelyre egyáltalán nem vágytam. Nem akartam mást, mint egy nyugodt életet, ahol nem kellett minden egyes mozdulatomat, szavamat és cselekedetemet szabályoznom.
Joe mesélt valamiről. Fogalmam sincs, hogy miről szólt a története, hiszen cigarettázás közben teljesen elvesztem a gondolataim között, de amikor a többiek röhögni kezdtek, akkor velük együtt nevettem. Egyiknek sem tűnt fel, hogy nem is voltam igazán ebben a beszélgetésben jelen. Az elmémben dübörgött a háttérben szóló zene, amely vegyült azokkal a tervekkel, amikkel ki akartam törni ebből a mókuskerékből.
Leírhatatlan volt az az arckifejezés, amikor szinte lerohant egy lány. Még a haverjaim is elhúzódtak előle, pedig őket aztán elég nehéz volt eltakarítani az útból. Mégis, úgy ugrottak félre, mintha a csaj bármelyik pillanatban keresztül gázolhatott volna rajtuk egy randalórral. A köszöntésre még inkább összeráncoltam a homlokomat, és mielőtt bármit is reagálhattam volna rá, addigra nekem szegezte a kis kérdését.
Épp a cigarettafüstöt terveztem kifújni, amikor váratlanul ért a kérdése, így nem csak a cigit ejtettem ki a kezemből, hanem köhögni kezdtem. Holden mégis mi a francot csinált már megint?
Miután sajnos nem sikerült megfulladnom, intettem a srácoknak, hogy lépjenek le. Amikor már csak ketten maradtunk, akkor ismét a lányra emeltem a pillantásomat.
− Alina… Scamander, ugye? – ráncoltam össze a homlokomat, hiszen csak egyetlen szőke, Alina nevű lányra emlékeztem még a roxfortos időkból.
− Hallottam, hogy az utóbbi években pokollá tetted a többi kviddics-csapat mérkőzéseit. Gratulálok hozzá – mosolyodtam el, ahogy a cigarettatartómból egy újabb szálat húztam elő. Holden ügyeit azonban nem akartam a folyosó kellős közepén megtárgyalni, így intettem, hogy kövessen a legközelebbi üres tanterembe.
Előre engedtem Alinát a terembe, aztán lassan becsuktam magam után az ajtót. Tettem előre pár lépést, az ujjaim közt a cigarettát forgatva, majd felültem az egyik padra.
− Legjobb tudásom szerint egyébként egy fiatal nővel kavart. Valami huszonévessel. Azt hiszem, Lori Fontaine lehetett, de mérget nem vennék rá – vontam meg a vállamat, hiszen Holden nem szeretett annyira beavatni a nyomorult kis élete rejtelmeibe, bár nekem szerette osztani az észt. Mintha egyébként annyival jobb lett volna bármelyikünknél is.
− De egy ideje nincsenek együtt, ha jól tudom. Miért kérdezed? Remélem, nem próbált meg felszedni téged − pillantottam Alina felé, hiszen őszintén, azok után, hogy Holden egy olyan nővel kavart, aki nagyjából az én korosztályomnak felelt meg, már azon se lepődtem volna meg, ha egyre fiatalabbakkal akart volna kikezdeni. Akkor viszont nem csak Russel bácsikámra, hanem rá is rásütettem volna a beteg állat jelzőt.

Alina Scamander

Akadémista

There are no secrets that time does not reveal 2259087b7f188ea92df5fa0eb47c284dcf496708

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Alina Scamander
Szomb. Nov. 13, 2021 11:12 pm

Eric & Alina

E
ric Briggs értetlen arca a kérdésem után felbecsülhetetlen, minden másra ott volt a sarló és a MasterCard. Szerencsére a születésem napján kedves, türelmes fából faragtak - túlnyomórészt -, így kivártam az agyában keletkezett ideiglenes laggolás végét és azt, hogy végre, valahára reagáljon.
Örvendetesnek találtam, hogy a slepp elküldésre került. Bár nem okozott volna gondot előttük beszélni, hiszen ügyvédnek készültem, harcikutya módjára kellett tudnom áttörni az embereken, noha ezt inkább szavakkal, nem pedig tettekkel.
- Igen - bólintottam a kérdésére. A mellékelt ábra szerint Eric emlékezett rám, ezt kedvesnek találtam, már-már imponálónak is, ám a kérdésemre csak nem akaródzott válaszolnia. Ahogy elsőre gondoltam, valóban szüksége volt egy kis bájcsevejre és illedelmességi körökre, mielőtt információkat oszt meg velem. Hát, mint mondtam: türelmes vagyok és semmi jónak az elrontója.
- Nem is kicsit, az utolsó két kupát mi vittük el. Köszönöm - villantottam egy szerény mosolyt, hiszen csak részben volt ez az eredmény az én érdemem, voltak még páran azokban a csapatokban, akiknek járt a gratuláció. Nem arathattam le egyedül a babérokat.  
Szó és tétovázás nélkül követtem, hiába jutott eszembe, hogy most hányan óva intettek volna ettől. Kettesben maradni egy üres teremben bármely Briggsel veszélyes manővernek tetszett, legalábbis azóta, hogy kiderült Carol ügye és az emberek el is hitték. Én mégsem féltem, nem mert azt tudtam volna mondani, hogy Eric nem volt olyan. Nem is ismertem igazából. Azért nem féltem, mert annyi csaj vette körül a nap mind a huszonnégy órájában amennyit csak akart - gazdag, befolyásos pöcs előjog, vagy mi fene -, így nem kellett a Kyle félre módszerhez folyamodnia, ha akart egyet.
Magam előtt összefont kezekkel figyeltem a mozdulatait, a reakcióit, a mindent. Továbbra sem féltem, de ostoba sem voltam, a testbeszéd is sokat elárulhatott valakiről, noha én csak az egyértelműt láttam meg. A Hester nénitől kapott könyvekben csak erről olvashattam alaposabban.
- Szóval már nem kavar ezzel a Lori Fontaine-el vagy kivel? - vontam fel a szemöldököm. Vicces lett volna, ha nem csak anya csalja meg apát hanem Holden is a fiatal nőjét. - Mikori ez az információ? - hiszen ez nagyon nem volt mindegy, én három napja, pénteken láttam őket együtt, Eric viszont beszélhetett a nagybátyjával akár tegnapelőtt is. - És fúj! Nem, soha. Mit képzelsz te rólam, Merlinre? Bár pszichológiailag meglehetősen indokolt lenne, nincs apakomplexusom. Amúgy is… nem kezdenék ki azzal a pasival, aki már anyámmal is volt előtte. Kicsit gusztustalan lenne hogy korábban vele, aztán velem, érted és amúgy is … lehet most megint kavarnak - dobtam fel óvatosan a labdát, pontosan ügyelve arra, hogy miből és mennyit osztok meg vele.
Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 14, 2021 1:14 am

Alina & Eric

Nem igazán tudtam volna mondani olyan alkalmat az életem során, amikor ennyire váratlanul ért valami, de Alina Scamander úgy tűnik, ebben igencsak tehetséges lehetett, mert köpni-nyelni nem tudtam attól, amit kérdezett tőlem.
Mindenesetre, úgy gondoltam, hogy ezt a témát nem éppen a folyosó közepén kellett volna megtárgyalni, ahogy a baráti körömnek se feltétlenül kellett tudnia erről. Ezért is váltam meg tőlük, addig is feldobtam egy kevésbé veszélyes, pletykákra egyáltalán nem okot adó témát. S valóban, az emlékeim nem voltak olyan homályosak, és tényleg a Hugrabug őrző-védője állt előttem.
− Nos, remélem, hogy alaposan megünnepeltétek – mosolyodtam el. Azt inkább nem tettem hozzá, hogy meg sem lepett, hogy Lestrange vezetése alatt az egykori házamnak nem sikerült sikereket elérnie. Kyle halála elég friss volt, Aurelius pedig nem tudta összekovácsolni őket. De már rég nem foglalkoztam a kviddiccsel, ettől függetlenül előszeretettel hallgattam a gólyák történeteit az előző évükről. Mondjuk, lassan már mindenki elballagott onnan, akiket valaha is ismertem.
A teremben már kevésbé voltam annyira kimért. A tartásom is ellazult, és olyan könnyedén ültem fel annak a padnak a tetejére, mintha gondtalan életet éltem volna. Néha mondjuk így is gyanakodva pillantottak rám, ha szóba elegyedtem egy lánnyal, vagy félrevonultam valakivel, de nem voltak különösebb szándékaim. Már nem az az ember voltam, mint egykor. Most is csak azért hívtam ide Alinát, mert úgy gondoltam, hogy a kérdése épp annyira volt kényes, hogy ne nagy közönség előtt válaszoljak neki.
− Azt hiszem tavasszal szakítottak. De nyáron majdnem megölette magát miatta, szóval fogalmam sincs. Holdennek nem szokása senkit se beavatni a nyomorult életébe – vontam meg a vállamat tanácstalanul. Egy hirtelen gondolattól vezérelve inkább visszacsúsztattam a cigarettát a tokjába, majd becsúsztattam azt a zsebembe. A térdeimre helyeztem a kezeimet, miközben egy kicsit hátradőltem a pad tetején.
− Wow. Nem gondoltál arra, hogy esetleg vallatótisztnek menj? – ráncoltam össze a homlokomat, hiszen ahogy faggatott, úgy éreztem, hogy lehet más pályát kellett volna választania.
− Nem tudom. Nyáron elméletileg nem voltak már együtt, és elvileg azóta sincsenek, mégis meghalt volna érte. Holdennél nem tudni – tártam szét a karjaimat, majd halkan elnevettem magam, amikor Alina félreértett engem.
− Nem arra gondoltam, hogy veled lenne baj, hanem hogy vele. Tudod, Lori Fontaine sem volt éppen az ő korosztálya… − csóváltam a fejemet vigyorogva, hiszen valahol szórakoztatott a tény, hogy ezúttal az én megjegyzésem érte őt váratlanul, s bár az anyjával meg a vele kapcsolatos magyarázatot elengedtem a fülem mellett, de az utolsó megszólalása kapcsán a kezeimmel a padra támaszkodva előre dőltem.
− Hogy micsoda? Miből gondolod ezt? – Komolyan Holden? Nem tudtál magadnak másik, korban stimmelő nőt találni, ezért Lori Fontaine után visszafutottál az ex-barátnődhöz?
Mármint, én örültem volna legjobban Holden boldogságának, csupán nem értettem miként működött az elméje, és mit miért csinált pontosan.
− Van rá bizonyítékod? – csusszantam le a pad tetejéről, és léptem közelebb hozzá. Hiszen nem ártott volna ezt a feltételezését alátámasztani valamivel, mielőtt még rárontanék Holdenre, hogy hallottam régiúj barátnőre lelt.

Alina Scamander

Akadémista

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Alina Scamander
Hétf. Nov. 22, 2021 5:29 pm

Eric & Alina

H
a teljesen őszinte akarok lenni, meg kell mondjam, nem meglepni akartam Eric Briggset, egyszerűen csak feltenni egy kérdést és abban reménykedni, hogy a döbbenet ereje elég lesz ahhoz, hogy ne gondolkodjon, csak reflexből őszinte legyen. Tapasztalataim alapján ugyanis, ha az embereknek hirtelen kellett válaszolni, vagy ultra-béna hazugságokat mondtak vagy az igazságot. Köztes úttal eddig még nem találkoztam.
- Persze, minden győzelmet és vereséget. Ittunk, ha nyertünk és ittunk, ha vesztettünk. - Mikor mire, bár a kiskorúak miatt ez pedig általában szigorúan nem csak alkohol volt, hanem valami kedves, gyümölcslé, vajsör vagy valami hasonló kaliberű történet. Noha nem értettem, hogy a házam egykori kviddics sikerei és az ő egykori házának vereségei miként is jöttek ide. Már azon kívül persze, hogy láthatóan a szükséges válaszhoz, amivel tovább tudtam volna lépni a nyomozás ügyében, szükségem volt erre a jelentéktelen kis kitérőre.
A terembe érve Eric Briggs mintha egy másik emberré változott volna… nagyjából. Noha még mindig egy gazdag és azoknak minden kiváltságával rendelkező, nagyképű pöcsnek nézett ki, hirtelenjében lazább lett, megközelíthetőbb. Ha találó hasonlattal akarnék élni, azt mondanám: kihúzták a karót bizonyos alsóbb fertályaiból.
- Szóval - dőltem neki én is egy padnak, miközben elgondolkozva fontam össze magam előtt a karjaim - nyáron még megölette volna magát érte, most meg… - motyogtam azokat a szavakat, amelyeket ő mondott korábban. Ez valahogy nem akart összeállni. Alig pár hónapja, mint egy lány regényekben szereplő hősszerelmes kockáztatta a tulajdon életet és sietett a szeretett nő megmentésére, most meg valaki mással csókolózott titokban, egy jelmeztárban.
Bosszúsan ráncoltam össze a homlokom. Az eddig hallottak alapján nagyon úgy tűnt, mintha Holden Briggs csak szórakozni kívánt volna az Anyámmal, ez pedig nem tetszett, a legkevésbé sem. Ha persze ő szeretett volna szórakozni az aurorral az nem érdekelt, neki lehetett, de fordítva semmiképpen sem!
- Ügyvéd leszek - igazítottam a fülem mögé néhány, a látóterembe hullott tincset -, az majdnem ugyanaz, csak többet fizet és jobbak a feljebb lépési lehetőségek. - Végső soron más-más aspektusból ugyan, de a vallatás szerves részét képezte mind a kettőnek.
A helyzet azonban, már Holden Briggst illetően, nem lett jobb, csak sokkal kétségbeejtőbb. Komolyan, mit szeretett volna ez a férfi anyámtól, amikor nyáron meghalt a nála (jóval?) fiatalabb párjáért, aki… akiről semmit sem tudtam. A neve nem volt ismerős, legalábbis a Prófétából biztosan. Mágiatöriről derengett valami a családját illetően, de nem gondoltam, hogy az itt és most a segítségemre lehetett volna ebben az ügyben.
- Na, most ki is a vallatótiszt? - vontam fel a szemöldököm szórakozottan. Szerencsére igazam lett és tényleg érdekelte annyira a nagybátyja “nyomorult élete”, ahogy korábban ő fogalmazott, hogy kérdezzen felőle, mi több: felcsigázza, hogy megtudhat valami olyasmit, amit eddig nem. Bár Merlinre mondom, jobban örültem volna, ha inkább információja, nem pedig hatalmas orra van, amit ő is bele akar ütni a dologba. - Láttam őket Pénteken. Véletlen rájuk nyitottam. Elvileg Anyukám a nagybátyád véres ingét tisztította, nekem legalábbis ezt mondták. Gyakorlatban viszont olyan mélyen voltak elmerülve egymásban, csak egy csókban, mielőtt beindulna a mocskos fantáziád, hogy ha nem nyikorog az a régi ajtó, lehet észre sem vesznek. Gondolom, érted mi itt a probléma...
Bár ki tudja. Lehet Holden Briggs az unokaöccséből és tisztítási ismereteiből - sokkal inkább annak hiányából - indult ki, amikor kitalálta azt a borzalmas, ingtisztítós indokot.
Vajon Eric Briggs volt annyira elkényeztetett, hogy elhiggye, lehet egy inget szájon át tisztítani?
Anonymous

Vendég
Pént. Nov. 26, 2021 12:23 pm

Alina & Eric

Hümmögve bólogattam arra, amit mondott. Utólag belegondolva talán nekem is így kellett volna cselekednem az akkori csapatommal, és Kyle-nak is mutathattam volna hasonló példát. Sokszor eltöprengtem azon, hogy mennyivel másabban alakult volna az elmúlt pár év, ha Kyle-ból nem egy erőszakos kis pöcs válik. Ezért felelősséggel tartoztam, még ha nem is mondtam el senkinek, de akadtak olyan pillanataim, amikor magamat hibáztattam a haláláért.
Ahogy pedig teltek az évek, és minél többször hallgattam Holden szónoklatát a magányról, annál inkább úgy éreztem, hogy cselekedhettem volna másképp. A múlton azonban nem tudtam változtatni, de a jelenemen és a jövőmön igen.
Kíváncsi voltam, hogy Alina pontosan mit látott, vagy mit akart tőlem. Sosem zárkóztam el olyan emberektől, akik értelmes indokkal kerestek fel, és nem csak azért, mert kiváltságosnak akarták érezni magukat.
− Úgy gondolom, attól függetlenül, hogy szétmentek, még felelősnek érezte magát miatta. Ne próbáld meg megfejteni őt – támasztottam a kezeimet a térdeimre, miközben Alina arcát fürkésztem. Épp ugyanaz az értetlenség sütött a tekintetéből, mint amilyen az enyémben is lehetett.
− Kérdés nélkül kockáztatja az életét másokért, ha azok ártatlanok, vagy egy kicsit is fontosak voltak neki – vontam meg a vállamat. Nem értettem egyet a hőskomplexusával, de sajnos hajthatatlan volt. Azt pedig el kellett ismernem, hogy ezt a fajta munkát is el kellett végeznie valakinek. Én nem vágytam rá, sőt nem is irigyeltem tőle, hogy ennél jobban lelki nyomorék legyek.
− Végül is, van benne valami – mosolyodtam el, ahogy a jövőképéről kezdett el beszélni. Mondjuk, azt meg kellett hagyni, hogy rendelkezett egyfajta kiállással, amellyel tekintélyt vívhatott ki magának a tárgyalóteremben.
− Az sem utolsó szempont, hogy kevésbé járnak a nyakadra, mintha politikus lennél – tettem hozzá, hiszen én nagyon jól tudtam, milyen érzés volt, ha a média még az otthonodba is beférkőzött, és egy pillanatra sem hagyott nyugtot a számodra. Ezt az életet sem kívántam senkinek.
− Ne keverd össze kérlek a döbbenettel vegyes kíváncsiságot az erőszakos faggatással – feleltem neki, hiszen még mindig nem tudtam elhinni, hogy Holden mit csinálhatott. A kíváncsiságomat pedig a történetével hamar kielégítette, sőt annyira abszurdnak találtam azt a kifogást, amivel éltek, hogy akaratlanul is elröhögtem magam.
− Én csak azt nem értem, hogy mégis miből gondolták azt, hogy beveszed ezt a magyarázatot – ingattam a fejemet vigyorogva. Fel-alá kezdtem sétálni a teremben, és megpróbáltam felidézni minden apróságot, ami mostanában történt Holdennel, és tudomásom volt róla, csakhogy ez édes kevésnek számított, ugyanis a nagybátyám nem szeretett beszélni az életéről.
− Azonkívül, hogy alábecsülnek téged és idióta kifogásokkal jönnek? – túrtam bele a hajamba, ahogy folytattam a sétálgatást. Végül megtorpantam az ablaknál, a hátamat a falnak vetettem, és onnan néztem Alinára.
− Mit szeretnél, mit csináljak? Derítsem ki a szándékait? Kutassam át a lakását? Itassak vele Veritaserumot, hogy egyszer az életben beszéljen a viselt dolgairól? Vagy esetleg szeretnéd rajta gyakorolni a vallatói képességeidet? – Valahol megértettem, hogy Alinát összezavarta a jelenetet, amit elcsípett, sőt ahhoz is meg lett volna minden joga, hogy féltse az édesanyját Holdentől. Mégis engem valahol szórakoztatott a tény, hogy a múltkori vitánk után csak kikezdett egy vele egykorú nővel.

Alina Scamander

Akadémista

Lakhely :

☆ London || Abszol út ☆

Playby :

☆ Sabrina Carpenter ☆

438

Alina Scamander
Szer. Márc. 23, 2022 2:48 pm

Eric & Alina

A
mutató ujjamat az ajkamnak támasztva, aprókat bólintva raktároztam el minden egyes szót és betűt, amit csak kiejtett. Fogalmam sem volt arról, hogy mi lehetett fontos majd a későbbiekben és mi nem, így tehát nagyon szemfülesnek kellett lennem. Pontosan úgy, ahogy arról az első módszertani óráinkon beszéltek nekünk.
- Nem megfejteni akarom, hiszen Holden Briggs nem egy keresztrejtvény, csak megérteni. Mondjuk úgy: próbálok némi logikát keresni a viselkedésében - pillantottam Ericre, hiába nem különbözött sokban az amit ő mondott és az, amit én, árnyalatnyi kontrasztok mégis akadtak, amelyek a jelen helyzetben fontosak voltak. Én legalábbis annak gondoltam őket.
- Értem, tehát komoly hőskomplexusa van és Harry Potternek képzeli magát. Nem csoda, hogy auror lett. Tíz pont a Griffendélnek? - kérdeztem mintegy mellékesen, kissé eltérve a tárgytól. Valójában halványlila segéd fogalmam sem volt róla, hogy Holden Briggs melyik Roxforti ház sorait erősítette hajdanán, a boldog ős.. mármint békeidőkben, ám az alapján, amit most az unokaöccse mondott, nehezen tudtam volna elképzelni máshol. Csak ők voltak ennyire önveszélyes, szuicid hajlammal megáldott világmegváltó szerencsétlenek (meg néhány Hugrabugos, de ők általában, hála az égnek, túl gyávák voltak ahhoz, hogy az elképzeléseik tettekké válnak).
- Sose lennék politikus - grimaszoltam - annál több gerincem és elvem van, mint ami egy ilyen pályán egészséges… már bocsi - tettem hozzá gyorsan, hiszen bármi is volt az őszinte véleményem, most nem azért álltunk (én ültem voltaképpen, de mindegy is) itt, hogy vérig sértsem őt vagy éppen a családját. Távol állt tőlem az ilyesmi, hiszen Eric nem tehetett arról, hogy ki volt az apja és mit csinált, milyen törvényeket hozott. Vagy legalábbis úgy sejtem, nem ő állt mögötte, táplálta belé az ostobánál ostobább javaslatait és fogta a kezét, miközben alá is írta azokat.
- Most azt állítod, hogy erőszakosan faggattalak? - szaladtak magasba a szemöldökeim, csak azért maradtak az arcomon, mert fizikai képtelenség volt, hogy leszálljanak onnan. Nem hiszem, hogy erőszakos lettem volna, maximum határozott, de az is csak amolyan egészséges mértékig. Akkor lettem volna erőszakos, ha elrángatom a barátaitól, lekötözöm - gondolom előtte le is ütöm, hogy ez menjen a nyilvánvaló erőbéli különbségek okán -, majd pedig egy szemkiégetős lámpával az arcába világítva teszem fel a kérdéseim. EBBEN az esetben ESETLEG mondhatta volna, hogy erőszakosan faggatom, de így?! Csak egymással szemben beszélgettünk a nagybátyja szerelmi életéről egy üres tanteremben.
Vagy lehet a nagy macsósság csak a látszat és Eric Briggs nem volt több, mint egy egyszerű, szép nebáncsvirág, akinek az is rosszul esett és már attól is elsírta magát, ha csúnyán nézek rá? Szegény fiú, ha ez valóban így volt, pokoli életet élhetett.
- Hát azt én is szeretném tudni, hogy őszinte legyek - fújtam egyet dühösen. - Mármint érted, alapvetően nem akarnám magam belemártani anyám életébe. - Felőlem azzal csalja az apámat, akivel akarja, tettem hozzá magamban, hiszen minden apróságot azért mégsem akartam Eric orrára kötni. Főleg nem olyanokat, amihez semmi köze sem volt. - De azt kifejezetten utálom, amikor ostobának néznek és a szemembe kamuznak. Szőke vagyok, nem fogyatékos, de ezt a problémát gondolom te is megérted - mosolyogtam együtt érzően a legidősebb Briggs gyerekre. Hiszen ő is szőke volt, tekintve a helyzetét meg mindent, biztosan nézték már ostobának. De hogy valóban az volt-e? Nem tudom, végül is jogra valahogy be kellett jutnia, bár ahhoz lehet elég volt a pénz meg a protekció is. Mindenesetre láthatóan a problémát értette, így a tisztítási ismereti a helyén kellettek legyenek, legalább annyira, hogy ne ő adjon ilyen fenomenális ötleteket a nagybátyjának, mint a szájjal tisztítás.
- Semmit sem szeretném, hogy csinálj. Már azon kívül, hogy megválaszolod a kérdéseimet. Ez nem a te problémád, hanem az enyém. Nekem mindösszesen annyi kell, amennyi eddig is: mesélj a nőügyeiről, hogy nagyjából tisztában legyek azzal, mit akar anyámtól. - Anyámtól, aki továbbra is rehabon lévő apámat csalta, de ez még mindig egy olyan részlete volt a történetnek, amelyet nem ítéltem fontosnak és oly’ könnyedén léptem át rajta, hogy csak na! Mindent szépen sorjában, kár lett volna előre aggodalmaskodni. Előbb ez az ügy, aztán meg, ha valamikor kiengedik, Bertie ápolni való lelke.

Anonymous

Vendég
Szomb. Ápr. 02, 2022 11:54 am

Alina & Eric

− Megfejteni, megérteni… A lényege mindkettőnek ugyanaz. Kifejezetten, ha a mi a családunk ügyeibe bonyolódsz. Nincs bennünk semmi logika, semmi következetesség. Éljük az életünket, ahogy a kedvünk tartja, ahogy az elvárások megkövetelik. Nem fogod őt kiismerni ez alapján, ha rá akarsz jönni arra, hogy milyen ember, akkor tölts vele időt – vontam meg a vállamat. Én már rég feladtam, hogy magyarázatot próbáljak találni Holden öngyilkoshajlamára, apám idióta döntéseire, vagy Russel polgárpukkasztó viselkedésére. Igaz volt a mondás, hogy minden Briggs idióta volt. Ezzel mélységesen egyet is értettem, akkor is, ha éppen nem hangoztattam.
− Ezt azért kikérné magának – nevettem fel vidáman, már csak a gondolat sértő, hogy Harry Potterhez hasonlítgatják, de az, hogy még a Griffendélbe is sorolják… Alina talán egy életre elásná magát ezzel a kijelentésével Holden szemében. – Nem hinném, hogy a főnöke lenne a példaképe, arról nem is beszélve, hogy a családunkban még ő sem volt annyira elmebeteg, hogy a Griffendélbe kerüljön. Mellesleges, lehet nem látszik rajta, de hollóhátas volt.
Az utolsó megjegyzésemnél már csak szélesen vigyorogtam, és alig vártam, hogy a legközelebbi találkozásunk alkalmával az orra alá dörgölhessem, hogy a hősködései miatt újabb ember nézte őt griffendélesnek. Egy világ fog összeomlani benne, ebben szinte biztos voltam.
− Kár, segíthetnél megváltoztatni ezt a világot.− Megértettem az ellenszenvét a politikusok és maga a politika irányába, eleinte engem sem érdekelt túlzottan. Apám kényszerítette rám az akaratát, pedig akkoriban sokkal jobban izgatott a sport, azonban manapság egyre inkább hálás voltam neki, hogy elindított ezen a pályán, mert én akartam a vesztét okozni, csak erről még ő nem tudott.
− Nyilvánvalóan, belemászol a személyes aurámba, terrorban tartasz és megnyomorítod az életemet – bujkált egy apró mosoly a szám szegletében, hiszen szerettem másokat heccelni ilyenekkel. Bár azt egy percig sem tagadtam, hogy meglepett a hirtelen lerohanása, és a téma, amellyel kapcsolatban faggatott.
− Mármint, félreértés ne essék, nem ismerem édesanyádat, nem kérdőjelezem meg a szellemi képességeit, de ismerem annyira Holdent, hogy elcsodálkozzak azon, nem tudott jobb hazugságot kitalálni – derültem jót továbbra is a szituáción, már csak azért is, mert a mi családunkkal kapcsolatban kétszer is át kellett gondolni, hogy mikor voltunk őszinték, és mikor hazudtunk, mint a vízfolyás. – De értem miről van szó. Nagyon is értem.
Hiszen apámék is számtalanszor becsültek le, vagy hallgattak el előlem dolgokat, csak volt egy kis bökkenő, hogy nem tudtak mindent titokban tartani. Én pedig csendes szemlélője voltam annak, hogy hogyan tettek tönkre mindent, amihez hozzáértek.
− Gondolj arra, hogy a szőke embereket szeretik ezáltal lebecsülni, így könnyen előnyt kovácsolhatsz abból, hogy ostobának tartanak – támaszkodtam a hátam mögött lévő asztalnak, miközben saját tapasztalatból beszéltem. Már nem érdekelt ki mit gondolt rólam, csupán az, hogy én jól keverjem a lapjaimat, és ne jöjjek ki rosszul egy-egy szituációból.
− Azért, az én problémám is, hogyha egyszer valami oknál fogva átmennék a nagybátyámhoz, ahhoz nem szeretném egy ágyban találni édesanyáddal. Mármint, nekem aztán édes mindegy, de nekik lehet kellemetlen lenne a helyzet. – Nem voltam egy szívbajos ember, tény, szerettem úgy tenni, mintha zavarnának dolgok, de a meztelenség volt az utolsó dolog, amely miatt panaszkodtam volna.
− Nem igazán tudok sokat róla, elvégre nem szoktunk ilyenekről beszélni. Holden nem az a típus, aki kiönti másoknak a lelkét, legalább is, nekem egyáltalán nem fecseg a volt barátnőiről, de azt tudom, hogy ha valamit komolyan gondol és valaki fontos neki, azért a személyért bármit megtenni. Meg kétlem, hogy édesanyáddal szórakozni szeretne, már nem azért, de ezerszer könnyebben elérhető nőket is találna nála, ha csak ágyba akarna vinni valakit. – Gondoltam ezalatt arra, hogy Russelnek hála szerintem az összes londoni örömlány elérhetőségét megszerezhette volna, de elég lett volna előadnia valahol, hogy aurorparancsnok, és máris tucatnyi nő széttette volna neki a lábát.
− Szóval, el kell keserítenem téged, de nagyon konkrét válasszal nem szolgálhatok.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: