Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

serenade for winds

Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Hétf. Okt. 25, 2021 8:27 pm

Úgy terveztem, hogy a hetet német filozófusok olvasásával, francia népzene hallgatásával, és partra sodort kagylók keresésével fogom tölteni, mert néha nekem is szükségem van erre, erre, hogy igazán ne tegyek semmit, csak élvezzem a férjem társaságát, na meg azét a maradék két gyerekéét, akik a koruknál fogva még velünk nyaralnak. Bár Izabelt is megpróbálták szép számmal elcsábítani magukkal a roxfortos barátai, az apjával nem rajongtunk az ötletért, hogy egy másik kontinensen legyünk, míg a középsőnk a limericki erdőben sátrazik, így Izabel most a szobája erkélyén ül, olyan ábrázattal, hogy biztosan tudjam, örökké haragudni fog rám, amiért elcibáltam, erre a borzalmas helyre, a családja biarritzi nyaralójába, amit már untig ismer. De lehet, hogy még azután is.

Most mégsem Izabel irántam érzett, vacsoráig enyhíthetetlen haragja foglalkoztat a legjobban, hanem Edgar, akinek fogalma sem volt arról, hogy ezen a héten mi is idejövünk, és még sosem láttam őt olyan tökéletesen halálosan rémültnek, mint amikor ma, a kora délutáni órákban besétáltunk csomagokkal megrakodva - és ő szemlátomást nem volt egyedül. Most úgy kerülgetjük egymást a házban, mint zavart tinédzserek, akik nem akarnak arról beszélni. A férjem szerint mégis csak haza kellett volna mennünk, hagyd a gyereket élni, Tilda, neki is jár a szórakozás, ha már egész évben a jogi lexikonok között aszalódik, de én hallani sem akartam arról, hogy elmenjünk, nem, most már, hogy így alakult. Pláne, hogy volt szerencsém látni nagyjából százhetvenöt centinyi szórakozást, ahogy a férjem nevezi, és milyen anya lennék, ha nem érdekelne, kivel tölti a szabadságát a fiam?
- Kávét? - A lányt a földszinti teraszon találom meg. Ritka pillanat, de Edgart sehol nem látom a közelben. Remek időzítés. - Még egyszer sajnálom, hogy így rátok törtünk, bevallom, azt hittem, Edgar már hallani sem akar erről a helyről, annyit hordtuk ide őt és a testvéreit az elmúlt években. - De úgy látszik, van olyan társaság, ami újra felkelti Edgar érdeklődését a villa iránt. Megigazítom a kalapomat, mert ezen a helyen még a napnak ebben a késői szakaszában is erősebb a nap. - Vagy limonádét? - Én, azt hiszem, ez utóbbit választom, és még három jégkockát is a poharamba zsúfolok a mentalevelek mellé. Nem rossz. Már csak a német filozófusok hiányoznak.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Kedd Okt. 26, 2021 9:26 pm

Nos, ha már a terveknél tartunk, én egészen konkrétan úgy terveztem ezt a hetet, hogy Edgarral töltjük – kettesben. Ehhez képest valamikor délután, az ebéd utáni szieszta után, és még a koraesti vacsora előtt, étvágyhozó szex előjátéka alatt belibben az anyja, meg az apja, meg a húga; tehát úgy nagyjából-egészéből a fél család. Valahogy nehezemre esik elmenni – haha! – a tény mellett, hogy valószínűleg mind hallottak.
- Nem szeretnék hazamenni – felelem, fojtott hangon Edgarnak, az ágyon ülve, egyik lábam felhúzott térdéről felemelve a fejemet. Gyerekes, vagy sem, de mi voltunk itt előbb, és ez a villa egy kicsit mégis csak Edgaré, és joga van itt lenni akkor, amikor csak szeretne. Dacosan állom Edgar pillantását, míg be nem adja a derekát – jó, maradunk -, de ez persze nem változtat a tényen, hogy a szülei és a testvére is úgy rendezkedtek be, mint, akik nem óhajtanak a távozás mezejére lépni.
És ez egy egészen kicsit bosszant.
Míg Edgar zuhanyozni megy, én nesztelen léptekkel a nyakamba veszem a villát, és igyekszem hangtalanul kijutni a földszinti teraszra. Pihenni jöttünk, nyaralni, ha úgy tetszik, nem fogok a szobában kuksolva várni Edgarra, és amúgy sem bujkálhatok örökké a szülei elől, nem igaz? Birtokomba veszem az asztalka mellett lévő, egyik nyugágyat, és ledobom a sötétkék-fehér csíkos, ujjatlan felsőmet, meg a farmerszoknyámat, úgy nyúlok el a széken, teljes életnagyságban, hófehér bikiniben, meg pirosra festett körmökkel.
És e nyugodtnak hitt pillanatban hallom meg a trillázó hangot, Edgar édesanyjáét, amire lusta macska módjára nyitom ki a szememet, és emelem pillantásomat hunyorogva a fölém magasodó nőre. Jól tartja magát, azt azért meg kell hagyni – de ezt persze csak magamban állapítom meg, nem hinném, hogy illendő volna ilyesmit mondani a jövendőbeli anyósodnak. Hanyag eleganciával vetem szét lábaimat, és ezzel a lendülettel fel is ülök a székben, hogy azért mégse vízszintben beszélgessek a villa úrnőjével.
- Egy csésze kávé jól esne – felelem, és kiszolgálom magamat, és, még mielőtt végleg elkönyvelne egy ősbunkó fruskának, feltolom a napszemüveget a fejem búbjára, úgy töltök magamnak. Közben ő beszél, és beszél, én meg azon töprengek, mint mondhatnék. Nem haragszom? Ó, dehogynem! Kurvára. Jogosan? Hát... szólhattak volna Edgárnak, hogy ide jönnek, lehet, hogy neki is kedve lett volna leruccanni a villába. (Volt is, az ő ötlete volt.) Zavartan piszkálom a lábujjammal a földön heverő farmerszoknya szakadt szegélyét. – Ugyan... – legyintek, és lehajolok, hogy kivegyem az előbb említett ruhadarab zsebéből a Marlborót, meg az öngyújtót. – Nem tudhatták – az asztalra teszem a dobozt, megkérdezni nem fogom, hogy rágyújthatok-e, mert nem osztálykiránduláson vagyunk, ahol a tanár néni engedélye kellene, vagy bujkálni kényszerülnék előle, ha el akarnék szívni egy cigarettát, és pláne nem az anyám, hogy megmondja, hogy mit csinálhatok, és mit nem – elvégre, felnőtt nő vagyok, saját tudattal és ismeretekkel. Ahogy azt sem kérdezem meg, hogy meddig óhajtanak maradni, pedig de jó is volna tudni! – Gyönyörű ez a ház, meg a környék is lélegzetelállító – mosolygok az asszonyra, akinek még a nevét sem tudom. Apropó, nevek... – Elnézést, még be sem mutatkoztam. Veda Vaughn – nyújtom felé jobbomat, és, ha elfogadja, kicsit megemelkedek ültemből.

castle ▲ 496
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Kedd Okt. 26, 2021 11:10 pm

Figyelem, ahogy felnéz rám, és megpróbálok visszaemlékezni az én első találkozásomra a férjem anyjával - nem mondhatnám, hogy különösebben jól állt a szénám, hiszen a magam módján furcsa választás voltam, a francia kis fruska, aki filozófiát hallgat azon az akadémián, ahol mindenki más a gyakorlati szellemiségű tárgyakat részesíti előnyben,  a csípőm se volt valami széles, kész szerencse, hogy mindig tudtam viselkedni. Az anyósommal sosem lett különösebben meleg a viszonyom, de kölcsönösen tiszteljük egymásban azt, ami tiszteletre méltó, és némán hálát adok azért, hogy a gyerekeim közül egy sem örökölte Madam Bones orrnyergét.
Vajon ez a lány is ezt gondolja rólam? Imponálni akar nekem? Talán egyenesen fél tőlem? Pedig nem vagyok kifejezetten félelmet keltő jelenség a kalapomban, a pamutingemben és vászonnadrágomban, ami a lányom szerint túl meleg ehhez az időjáráshoz - már csak egy garbó kéne neked, anya, Izabel félig csipkelődve, félig dorgálva mondja, de ő már csak ilyen, és mondott már ennél rosszabbat is nekem.
- Csak tessék - intek az asztalkára helyezett kancsó és a csészék felé, mielőtt az arcomat futólag az öböl felé fordítanám. A napozáshoz valószínűleg kissé túlöltöztem, de ahhoz, hogy megnézzem a lányt, akivel a fiam az idejét tölti, nem szívesen vetkőznék bikinire. Három gyerek és negyven év után amúgy sem érzek olthatatlan vágyat arra, hogy a hasamat mutogassam, arról nem is beszélve, hogy ennek a lánynak is meglenne rólam a véleménye.

Ehhez kétség sem fér. Amíg a szoknyája szegélyét piszkálja, elkapom a vörösre lakkozott körmök villanását, napszemüveg, divatos fürdőruha - biztosra veszem, hogy amennyiben akadémista, a fiúk bolondulnak érte. Önbizalom sugárzik belőle, mintha erős, markáns illatként árasztaná, körbelengi őt, majdnem olyan hatékonyan, mint a mugli cigaretta füstje, mikor rágyújt. Felvonom a szemöldököm, és bánni kezdem, hogy a napszemüvegem nem takarhat el minden gesztust.
- Mathilda Bones, de szólíts nyugodtan Tildának - futólag elmosolyodok, miközben kezet rázunk, de ez a mosoly egyelőre a házigazda gesztusa a vendége felé - hogy Veda rászolgál-e ennél többre, az a következő pár napban kiderül, ebben igencsak biztos vagyok. - A férjem szerint jobb lenne, ha magatokra hagynánk titeket a hét további részére, de azt hiszem, mind egyetértünk abban, hogy képesek leszünk kulturált módon megférni egymás mellett. Mi az időnket általában a strandon vagy itt, a házban töltjük, amikor eljövünk, holnap például kihajózunk az öbölbe, de nektek szabad a pálya, bármi is a tervetek. - Futólag rápillantok, mielőtt a jegesteámba kortyolnék. - Ha velünk akartok jönni, természetesen örömmel látunk titeket, de azt hiszem, Edgar nem azért hívott meg téged ide, hogy megmutassa neked az anyját - jegyzem meg. Nincs kétségem, ez a lány több plafont látott már a fiammal együttműködve, mint Michelangelo. Vannak ilyen nők, akikre ránézel és egyszerűen tudod, hogy minden sorrendet felrúgnak az élet alakításánál. A húgom is ilyen. - Mondd csak, Veda, hol hagytad a fiamat? Még nem is láttam, mióta behordtuk a csomagjainkat.

Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Szer. Okt. 27, 2021 9:52 pm

Azért azt bevallhatom, ha csak magamnak is, hogy nem pont így képzeltem az első találkozást Edgar családjával, jobb is, ha ennyiben maradunk. Lehettem volna csendesebb, lehettem volna szép ruhában, nem kipirosodott arccal és vállakkal.
Lehettem volna visszafogottabb.
De eljön egy pont, nem is tudom, hogy mikor: amikor pőre öltözetben megláttak, vagy, amikor tudatosult bennem, hogy nagy valószínűséggel hallották az örömömet, amit a fiúk okozott, vagy akkor, amikor ide lépett mellém, a hatalmas, buja udvarba, miközben én egy szál bikiniben fetrengek. Egy szó, mint száz: ezen alkalmak valamelyikén úgy döntöttem, hogy jobb is, ha tudja. Tudja azt, hogy milyen vagyok. Hogy a nyaraláson bizony le vagyok égve, hogy kócos a hajam, hogy pőre öltözetben rohangászom a házban, hogy egyébként dohányzom – mert, hát látom a szemöldöke rándulásában, hogy ez nem nagyon tetszik neki.
Hogy tudja: ez vagyok én. Felcsavart hangerővel.
Ez vagyok én, a nő – vagy lány, ahogy ő nevez engem szövevényes gondolataiban -, akit a fia szeret. És ezen nem tud változtatni.
- Rendben, Tilda, köszönöm szépen – mosolyom az övének a tükörképére feszül, mielőtt az ajkaimhoz emelném a csészét, és belekortyolnék, majd utána a cigarettába szívnék. Igyekszem nem méregetni, pedig nagyon szívesen górcső alá venném Madame Bones-t. Nem is tudom, miben bízom...? Olyan merevnek tűnik, és minden kedves szó-, és gesztus ellenére valahogy rettentően hűvösnek és távolságtartónak. Nem, mintha én azon törném magam, hogy valamiféle közös témát próbáljak keresni, már, persze, Edgaron kívül, és nem is várom el, hogy egy ilyen kaliberű, első találkozás után úgy ontsa magából a szavakat, mint, ahogyan azt valószínűleg a hasonlóan elegáns barátnőivel teszi, otthon, vagy egy giccses kávézóban. De nem ítélkezem. Gyanítom, neki is megvan a maga, rólam alkotott véleménye – éppen csak engem ez nem annyira érdekel, mert nem vele szeretném leélni az életemet, és neki sem kell velem összekötnie az övét; ő legfeljebb csak egy apró, vékonyka szeletet kaphat belőle, annyit, amennyit muszáj megosztanom vele.
Tegnap már kihoztam ide egy szépen metszett, kristály hamutálat, abba pöckölöm le a cigaretta hamvadó végét, saját magamnak nyomatékosítva gondolataimat.
Persze, nem vonok le gyorsan, elhamarkodott következtetéseket sem, és felé is ezt sugárzom: nyugodt nyitottságot.
Egy szívdobbanásnyi időre még meg is örülök, távozást sejtető szavait hallva, de még véletlenül sem hagyom, hogy ez kiüljön az arcomra. És milyen jól is teszem! Ugyanis nem megy innen senki, sehova.
- Persze, ez nyilvánvaló – szúrom közbe, bólintva. – A hajózás az öbölbe jól hangzik – laza egykedvűséggel szívok a cigibe. – Lehet, hogy azért csak megemlítem Edgarnak. Hátha mégis lenne kedve önökkel tartani – hanyag eleganciával vonom meg a vállamat. Hiába semmi kedvem az egészhez, és borzonganak a pihék a tarkómon a gondolattól, hogy egy fél napot velük töltsünk, ahelyett, hogy ketten lennénk (végre-valahára, távol az Akadémiától, a barátainktól, meg a szürke, hűvös Londontól), vannak áldozatok, amiket meg kell hozni bizonyos dolgokért cserébe. És ez – minden mártírkodás nélkül mondom, hiszen nem valamiféle világmegváltó dologról van szó - pont egy olyan áldozatnak tűnik.
- Az emeleten – felelem. – Zuhanyzik – teszem hozzá, mintha egyébként magyarázatra szorulna a tény, hogy nem töltjük együtt a nap mind a huszonnégy óráját. És ez, egyébként, jól is van így. Ha pincsit akarnék, vennék egy pomerániai törpespiccet. – Szeretné, ha szólnék neki?

castle ▲ 508
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Szer. Okt. 27, 2021 10:41 pm

A jegesteám ízére gondolok, és arra, hogy ez a lány nem az a teázós fajta - kávét iszik, még ebben a melegben is, nem kertel, az ilyeneknek nem kenyere a megadás, és, ha most idomulni próbál is, azt valószínűleg csak jólneveltségből teszi. Ez tetszik. Magamban feljegyzést készítek mindarról, amit Vedában kellemesnek vagy ígéretesnek találok, hogy később elmondhassam a férjemnek a véleményemet, vagy ami még jobb, felhívhassam Edgar figyelmét arra, hogy egy olyan lányt, aki egyenes, még ha nem is értek egyet a ruhaválasztásával vagy a viselkedésével, érdemes lehet megtartani.
- Tegeződjünk, rendben? - pillantok rá a szemüvegem kerete felett, mielőtt még egyet kortyolnék.

Nem is olyan rossz ez, már ha eltekintünk a cigaretta bűzétől. Fogadok, hogy Vedának nagyon imponálna, ha a húgom is betoppanna, bár ehhez a villához Maggie-nek semmi köze, és mégis mindig megáll itt, amikor éppen erre jár az ő kifürkészhetetlen útjai során, hogy megjegyzést tegyen az alakomra, a függönyökre, a menüre, ami túlságosan klasszikus, semmi újdonság, semmi dekadencia nincs benne, micsoda skandalum! Maggie mindig elfelejti, hogy az egyetlen dekadens része az életemnek ő maga, és ebből a mennyiségből is boldogan lefaragnék, ha tehetném.
- Ó, nem, köszönöm. Kibírok még néhány percet Edgar társasága nélkül - felnevetek, ide kívánkozna valami megjegyzés arról, hogy az elsőszülöttem szeparációs szorongása nagyon hosszan elnyúlt, egészen huszonkét hónapos koráig úgy csimpaszkodott belém, mintha a világot jelenteném neki, és valószínűleg azt is jelentettem. Mindenesetre örülök, hogy most már másba csimpaszkodik, feltéve persze, hogy az illető megfelelő, és megfelelően szilárd. - És most, hogy ezt megbeszéltük: kedves Veda, megkérnélek, hogy oltsd el a cigarettádat. Ebben a házban ez nem szokás, remélem, megérted. - Ez nem kérés, nem kérdés, ez állítás, udvariasságba csomagolva. - Az akadémián ismertétek meg egymást? Mármint, a fiam és te. Mindig reménykedtünk abban, hogy jó társaságba kerül, ha elhagyja a Roxfortot, ott sosem kellett aggódnunk érte, csak hozta a jó jegyeket, a tanárok áradoztak róla, a diákok is szerették - de az akadémia, az már egészen más, külön lakás, lakótársakkal, és a többi. Edgar mindig nagyon önálló volt, de biztos vagyok benne, hogy te ezt már észrevetted, sőt, biztosan ez is az egyik oka annak, hogy megtetszett neked. - Ez nem is kérdés. A teámba kortyolok.

Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Csüt. Okt. 28, 2021 9:32 pm

- Rendben, köszönöm szépen – és még egy barátságos mosolyt is küldök az asszony felé, mielőtt én is a kávémba kortyolnék. Ó, igen! Ez a kávé fenséges. De mi mást is vártam volna Edgartól, a családjától, vagy abban a momentumban a villa rejtett kincseitől, amikor megpillantottam a kacsalábon forgó palotát? Hát, pont ezt. Azt leszámítva, hogy a lehető legváratlanabb-, és legkellemetlenebb pillanatban és szituációban bukkan fel a család apraja-nagyja.
De, azt hiszem, Tilda túllendült ezen, Edgar húga sem tűnik túl feldúltnak, a családfővel pedig még nem is találkoztam azóta; úgyhogy, azt hiszem, mindenki túltette magát a kínos megismerkedésünk első pár másodpercén.
Bólintással nyugtázom, hogy nem kell rohannom a barátomhoz, mintha csak valamiféle házimanó posta bagoly lennék.
- Öhm – felvonom egyik szép ívű szemöldökömet a cigarettára tett kérésére. Igazából már most tudom, hogy nem fogom kibírni, hogy egyetlen szálat se szívjak el a hét végéig, és legszívesebben visszavágnék: nem vagyunk bent a házban (hiszen idekint vagyunk, az udvaron). Egy egészen hosszúnak tetsző másodpercig mereven, pislogás nélkül állom tekintetét, nyugodtan veszem a levegőt, de az állkapcsom megfeszül, még az előtt, hogy nyájas mosolyra görbülne ajkam szeglete. Még egy utolsó beleszívok a halálrúdba, aztán elnyomom a hamvadó cigarettavéget. Legközelebb kimegyek a kerítésen kívülre, te picsa – gondolom, és még mindig csak rezignáltan mosolygok az arcába. – Persze – trillázom, de bocsánatot nyilvánvalóan nem kérek.
Aztán, míg hallgatom, a kávéba kortyolok, és már nem is érzem olyan fenségesnek, mint, amilyenné a cigaretta keserű, füstös zamata tette... ilyen könnyű volna egy csapásra tönkretenni a dolgokat?
És, míg Tilda beszél, nekem egy egészen kicsit összerándul a gyomrom, ahogy édes szavait hallgatom, az ő édes fiáról. Tudom, ez az anyák dolga. Tudom.
- Igen – felelem a feltett kérdésre, amikor levegővételnyi szünetet tart. – Az Akadémián – aztán egy kicsit olyan, mintha arra célozgatna, hogy én nem feltétlenül tartozom abba a jó társaságba, amibe a fiúkat szánták, és ez – vagy a félbehagyott cigaretta, vagy a kávé – keserű ízt hagy a nyelvem hegyén. – Nem kell féltened Edgart, Tilda. A fiad igazán életrevaló srác, és nem csinál semmi hülyeséget – nos, hát, ki tudja. Mindez attól is függ, mi számít hülyeségnek. A lakást, például, még nem gyújtotta magára. – Sokan szeretik az Akadémián is – ez afféle tény. – És a társaságára sem lehet panaszkodni – fűzöm hozzá, és ezen a ponton azért kihúznám magam, de végül csak egy kósza tincset tekerek jobbom mutatóujja köré. – Voltaképp, részben igen – hiszen melyik nő akarna maga mellé még egy árnyékot? Örülök, hogy Edgarnak is megvan a maga kis élete, a kedvenc tevékenységei, sőt, van a közös baráti körünkön kívül külön-külön is társaságunk.

castle ▲ 418
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Pént. Okt. 29, 2021 10:25 am

Az igazság pillanata, fut át az agyamon, miközben az arcát figyelem, mérlegeli, eloltsa-e a cigarettáját, vagy megéri-e rögtön az első nap vitába bocsátkoznia a szerelme anyjával - ez alighanem a maga variációival minden nőnek ismerős kérdés, akit bemutattak már a kedvese családjának, de bármilyen ismerős is, nem lesz kevésbé vízválasztó. Bevallom, én is kissé visszafojtom a lélegzetemet, ahogy várakozok - vajon ellent fog mondani nekem már ilyen korán? Nem lenne a legígéretesebb kezdet, az biztos. Pedig már kezdtem hinni, hogy ebben a lányban van potenciál hosszútávon is, de így -
- Ó. Köszönöm. - Elmosolyodok, mikor eloltja a cigarettát. Hát persze, okos döntés. Még akkor is, ha nem ért ezzel egyet, tudnia kell, mivel áll szemben. - Mindig úgy gondoltam, hogy ez a gyengeség jele. Mármint a dohányzás. Ezért a gyerekeknél nagyon határozott voltam ezen a téren, és a férjem egyetértett velem abban, hogy ilyen költséges és nagy mértékben káros hobbira egyiküknek sincs szüksége. - Sajnálom, hogy ezek szerint Veda nem így vélekedik erről, mindenesetre, ha ehhez a családhoz kíván tartozni, bőven lesz ideje leszokni, vagy keresni egy olyan helyet, ahova elvonulhat dohányozni.

Hümmögve hallgatom Veda szavait, mikor arról beszél, hogy a fiam életrevaló, és bevallom, elégedett vagyok. Igen, valóban az, és mennyit imádkoztam ezért, hogy így legyen! Alig van borzalmasabb a világon, mint egy teszetosza férfi, aki azt sem tudja, melyik végén fogja meg a munkát. Mivel a Bones család vagyonosnak számít, mindig tartottam attól, hogy a gyerekek, ha egyszer beleszülettek a jóba, túlságosan megszokják majd ezt az életstílust, és nem lesznek képesek továbblépni, a saját életüket építeni. Edgarral, ezek szerint, sikerrel jártunk, már ami ezt illeti.
- Örülök, hogy így látod. Egy anya számára ennél nagyobb boldogság nincs is, mint amikor azt hallja, hogy a gyereke életrevaló és megállja a helyét. Majd egyszer, remélem, te is megtudod - teszem hozzá, és újratöltöm a poharamat, a jégkockák szélharangként koccannak egymáshoz. - Na, és mik a terveid a jövődre nézve, Veda? Előtted az élet. Már, persze, azon túl, hogy leszoksz a dohányzásról, ami nem kis küzdelem, de hosszútávon mindenképp megéri.
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Szomb. Okt. 30, 2021 7:54 pm

Tilda mogyoróbarna szemeibe nézek, melyeket Edgar nem örökölt tőle. Még jó! Jó, hogy Edgar egyáltalán nem olyan, mint az anyja. Ha itt lenne, vajon mellém állna? Ugyan, anya, felnőtt emberek vagyunk... – vagy valami hasonlót mondana? Vagy ő is hasonlóan jelentőségteljesen nézne rám, és némán kérne rá: hajoljak meg Madame Bones akarata előtt? Csak most az egyszer? Vagy mindig így lenne ez?
Nos, Edgar nincs itt, úgyhogy választ, vagy megerősítést hiába is várok ki nem mondott, hangosan fel nem tett kérdéseimre. Így, hát mi mást is tehetnék? Miért kellene már az első napon egy ilyen piti dolog miatt vitába bocsátkoznom? Tulajdonképpen, szóra sem lenne érdemes ez a piti dolog, de legyen! Higgye azt, hogy ő fejezi be, hogy ő tesz pontot a dolgunk végére.
Köszönömjére csak biccentek, és még mindig csak mosolygok, és mosolygok, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna, hogy egy félig elszívott cigarettát elnyomjak.
Nagy levegőt veszek, élesen szívom be az orromon át.
- Szerintem pedig a dohányzásnak semmi köze a gyengeséghez, vagy éppen ahhoz, hogy az ember erőt fitogtatna – hanyag eleganciával rándítom meg a vállamat. – Ez csak egy szokás. Ennyi – majdnem hozzáteszem még azt is, hogy nem kell túlmisztifikálni. De kussolok.
Aztán egy valamivel-, mindkettőnk számára kedvesebb téma felé kanyarodunk: Edgar kerül rivaldafénybe. Bár, ahogy hallgatom, ahogy Tilda beszél a barátomról, egy kicsit... nem is tudom. Lehet vajon valakit túlszeretni? És egy anya túlszeretheti a gyermekét? Lehet, hogy én is ilyen leszek. Vagy rosszabb.
- Hát... – nevetgélek lányos zavaromban, beletúrva a hajamba, csuklómról lehúzva a hajgumit, laza kontyot kötve fejem búbjára. – Az még egy kicsit odébb van – mondom, miközben a hajamat is összefogom. – Egyelőre nem hiszem, hogy elférne egy gyerek az életemben – vallom be töredelmesen, és a lehető legőszintébben, ugyanakkor felkészülve a szarcunamira, amit Tilda majd a nyakamba zúdít.
- Hm – maliciózus mosolyra görbül az ajkam. – Még meglátjuk, hogy az bekövetkezik-e, vagy sem – célozgatok kicsit sem finoman a dohányzásra. – Jelenleg kommunikáció-, és médiatudomány szakon tanulok, párhuzamosan pedig a politikatudományt is felvettem. Az Akadémia elvégzése után a Prófétánál szeretnék elhelyezkedni – magyarázok röviden. – Ön... bocsáss meg. Te mivel foglalkozol, Tilda? – dobom vissza a kérdést, nehogy azt gondolja, hogy őméltósága egyáltalán nem érdekel engem. Mert amúgy, bármilyen meglepő is, de, iszonyatosan érdekel.

castle ▲ 360
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Szomb. Okt. 30, 2021 8:32 pm

Biccentek, ezzel kapcsolatban nem vagyok hajlandó vitába szállni. Láthatóan Veda nem gondolja, hogy a szokásainkat mi magunk formáljuk, ha pedig nem vagyunk elég erősek, elég tudatosak, akkor a szokásaink fognak egy idő után minket formálni - sajnálatos, egyébként, mert ezt a gyerekeimmel sokszor átrágtam, ha kérdés merült fel bennük. Mindig arra vágytam, hogy mindhármuk számára végtelen tér legyen az élet, ahol nincsenek kötelezve arra, hogy egy számukra kevésbé megfelelő utat válasszanak, így ösztönöztem őket - a férjemmel egyetértésben, persze -, hogy ismerkedjenek, szerezzenek barátokat, hozzanak jó jegyeket, de ne csupán a könyvekkel töltsenek időt. Szánják rá az energiát arra, hogy az aktuális közösségük aktív és hasznos tagjai legyenek, megbízható oszlopok, amilyennek a Bones család tagjainak lenniük kell a társadalom számára. Most, Vedával beszélgetve, még inkább igazoltnak látom az elképzeléseimet. Vajon az ő családjában ez sosem volt téma? A szülei nem jártak előtte jó példával? Összevont szemöldökkel, elgondolkodva a teámba kortyolok, a mentalevél csiklandozza a szájpadlásomat. Szánom ezt a lányt, ha valóban ilyen rozoga alapokat kapott.

- Jaj, persze - felnevetek, fél kézzel megigazítom a kalapomat, hogy a nap ne süssön a szemembe. - Nem szeretnék semmit erőltetni, hiszen, mint mondtam, sok időd van még. Nekem szerencsém volt Edgar apjával, csak nagyon rövid ideig kellett udvarolnia, mert hamar rájöttünk mindketten, hogy az életünket együtt akarjuk folytatni. Tudom, milyen ritka az ilyesmi. - De ennek köszönhető, hogy amikor Edgar megszületett, nem álltam ott, mint azok a magukra hagyott leányanyák, akiknek a segítségére a szervezetet alapítottam.
Ha pedig a terveknél tartunk, érdeklődve hallgatom Vedát. Hiszem, hogy egy emberről sokat elárul, hogy milyen célokat tűz ki maga elé, mire tartja magát érdemesnek és még inkább, képesnek. Halk hümmögéssel veszem tudomásul, hogy a Prófétánál kíván elhelyezkedni. - Ezek ambiciózus tervek. Kívánom, hogy valósuljanak meg, és tudd hordozni is őket! - nyújtom felé a poharamat egy koccintás reményében. - Ó, kedves tőled, hogy kérdezed. A gyerekek születése előtt filozófiát hallgattam az akadémián vendéghallgatóként, egyébként így ismertük meg egymást a férjemmel. Miután összeházasodtunk, nem nagyon volt időm a szakterületemmel foglalkozni, viszont az írás kikapcsolt, sok örömöm volt benne, és a férjem addig győzködött, hogy egy kéziratomat elküldtem lektorálásra, azt gondoltam, próba szerencse - azóta pedig tulajdonképpen az írás nemcsak a szenvedélyem, de a hivatásom is. Most viszont, azt hiszem, mondhatom, hogy teljesen új irányt vett az életem. Lett némi szabadidőm, és a család támogatásával alapítottam egy menedékházat Londonban. - Vállat vonok, mintha ez nem lenne nagy dolog, pedig a gyerekeim mellett talán erre a fejleményre vagyok momentán a legbüszkébb. - Bajbajutott fiatal hölgyeknek segítünk új életet kezdeni. - Jelentőségteljesen rá pillantok. Sajnálatos módon a társadalmunk még mindig erősen tabusítja ezt a témát, ezért halad az általam reméltnél lassabban a támogatók toborzása.
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Vas. Okt. 31, 2021 10:26 am

Ha kifejtené, és szavakká alakítaná a gondolatait, minden bizonnyal azt mondanám neki, hogy egy egészen kicsit ellentmondásosnak tetszik lenni, nem? Mármint, ha az élet, a gyerekei élete, végtelen tér kellene, hogy legyen, hát abba nem fér bele egy kis bűnözés? Nem fér bele, hogy úgy éljenek, ahogyan akarnak, és azt tegyenek, amit akarnak? Persze, értem én, hogy a legjobbat akarja a gyerekeinek, ezzel minden szülő így van, az enyémek is. Ékes példa rá a tulajdon apám is, Tilda mellett, aki még mindig egy kicsit abban reménykedik, és abban bízik, hogy meggondolom magamat, és átveszem a helyét a Minisztériumban.
Hát, nem fogom.
Nem az ő életét vagyok hivatott élni, hanem a sajátomat – ezért kaptam. És Edgar, meg a húga is ezért kapták az életüket, nem azért, hogy Tilda vasmarokkal irányítgassa, terelgetés címszó alatt őket, amerre kénye-kedve tartja. Ettől függetlenül sem hagynám azt, hogy az apám, vagy az anyám nevelési módszereit minősítse, mert nincs joga hozzá. Mióta is ismer? Nagyjából fél órája?
Úgyhogy, igen, jobb is, hogy nem mond mást, mert, azt hiszem, az valóban vitává fajulna, és tényleg nem akarok vitatkozni a leendő anyósommal a megismerkedésünk első napján – pláne úgy, hogy ők is itt maradnak a villában, és a hét végéig még biztosan úgy fogjuk tengetni a napjainkat, mint egy nagy, kibaszott boldog család. (Ámen!)
De, nem, Tilda nem szeretne semmit erőltetni! Hát, persze...
- Iszonyatosan ritka – helyeselek mosolyogva. – De, valóban, van még időm, és jelenleg úgy gondolom, hogy a tanulmányaim-, és a karrierem beindítása prioritást élvez. Szeretném, ha egyszer lenne gyerekem, egy stabil élethelyzetbe csöppenne bele, és nem kellene aggódnom a munka-, és ezáltal a pénz-, és a megélhetés miatt – tényleg így gondolom, nem fogok kertelni, vagy hazudni neki. Éppen csak hangosan nem mondom ki: nem akarok Edgar eltartottja lenni. Pedig lehetnék az is, hiszen a srác előtt szép karrier lehetősége lebeg, már most, akadémistaként is, hiszen van ez a családi vállalkozás, amiről nyilvánvalóan tudok én is, csak éppen nem érdekel érzelmi kötődés szempontjából; nem az ügyvédi iroda miatt szerettem bele Edgarba.
- Köszönöm! Egészségünkre – koccintom a félig telt kávéscsészémet az asszony poharához, és bele is kortyolok a feketelevesbe, miközben hallgatom.
És, be kell látnom, ő sem valamiféle eltartott – már.
- Azta – elkerekednek a szemeim. – Igazán büszke lehetsz magadra, hogy ennyi mindent elértél már az életben. Milyen könyveket írtál, és adtál ki? – a filozófia nem éppen az én asztalom, ettől függetlenül lehet, hogy utána nézek Madame Bones alkotásainak. Ígéretet nem teszek rá, hogy elolvasom bármelyik művét is, de a fülszöveget-, és a kapott kritikákat, véleményeket biztosan csekkolni fogom. – Szép, új célt tűztél ki magad elé. Remélem, hogy sok, bajbajutott fiatal hölgynek fogsz tudni segíteni ezzel a menedékházzal, és mindazzal, amit kínálni tud. Gondolom, akkor már vannak is lakói a háznak... és, mondd csak, hogy segítetek nekik új életet kezdeni? – kérdezem kíváncsian. – Befogadjátok őket, fedelet adtok a fejük fölé, iskoláztatjátok őket, ilyesmi? Látod a pozitív változást a lányokon, hetek-hónapok távlatában, ahhoz hasonlítva, ahogy hozzátok kerültek? Van már olyan, akivel tartod a kapcsolatot, vagy hallasz felőle, azok közül, akik már elhagyták a menedékházat, és a saját életüket vezetik? – mindez komolyan érdekel.

castle ▲ 509
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Vas. Okt. 31, 2021 10:53 am
Jobb is, hogy nem felelek semmit. Veda életvezetésébe nincs beleszólásom - nem rám tartoznak a tervei, a céljai, az álmai. Persze, ha ezekben Edgarnak is részt szán, az más. Az más, az már erre a családra is tartozik, de azt hiszem, a kapcsolatuknak ebben a szakaszában még korai lenne emiatt aggódni. Ki tudja, meddig fog tartani? Ki tudja, talán Veda az a lány, aki mellett a fiam ki tud teljesedni, aki mellett be tudja váltani a hozzá fűzött reményeket, és nem ez a boldog beteljesedés az, amit minden anya kíván a fiának?
- Ó, köszönöm, de ennyi megélt év után csoda lenne, ha még nem tettem volna le semmit az asztalra. - Az ilyesmi inkább Maggie szakterülete - ő az, aki évente, de legalább kétévente újradefiniálja magát, ő az, aki mindegyik férjére és a gyerekeire, akik - szerencsétlenek - vétlenül érkeztek ebbe a helyzetbe, fittyet hányt, hogy követhesse az elképzeléseit. A családi élet mind a férfi, mind a nő részéről megköveteli, hogy a közös érdeket helyezzék a saját érdekeik elé, de mintha a húgom erről konzekvensen nem venne tudomást. Mindegy is. Remélem, évekbe telik még, mire Veda megismerkedik vele - már, ha egyáltalán Veda a fiam életének része marad a következő időszakban.

Megköszörülöm a torkom, mikor Veda a menedékházról kezd kérdezni. Úgy látom, ez a téma felkeltette az érdeklődését, és örülök neki, ugyanakkor meg kell válogatnom a szavaimat, van bizonyos titoktartási kötelezettségem a lányaink felé. A part felé intek a fejemmel. - Van kedved sétálni? Szívesebben beszélek erről, ha senki más nincs a közelünkben. - Részben azért, mert a gyerekek előtt nem részleteztem, mi az új hobbim. Ha Veda beleegyezik, felállok a székből, lesimítom a blúzomat és felkapom a jegesteámat - ezt semmiképp nem hagynám itt, ebek harmincadjára.
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Csüt. Nov. 04, 2021 10:12 pm

Ha már az apámra sem hallgatok, és az ő nyomdokaiba sem akarok lépni, és ennek hangot is adok, és teszek is ellene, hogy valaha át tudjam venni a helyét, hát, majd pont nem Tilda véleménye, vagy szava fog számítani bármikor is. Nem arról van szó, hogy nem hallgatom meg-, és nem fontolom meg-, rágom meg-, emésztgetem azt, amit mond nekem, de vannak olyan dolgok az életben, amikhez még egy anyának, vagy anyósnak sincs semmi köze az ég egy adta világon. Ilyen, például, a dohányzás, amitől ugyan nem leszek több-, vagy jobb ember (sőt!), de kevesebb-, vagy rosszabb sem.
Tilda olvasatában ez nyilván nem így van, de most még meghagyom neki az örömet, hogy igaza legyen, csak és kizárólag a családi béke nevében.
- Hidd el, akad olyan, aki inkább belekényelmesedik az életébe, mint egy langyos vízzel telt kádba szokás...beletespedni – ezt az úrinők nem teszik hozzá, csak gondolatban, úgyhogy, értelemszerűen én is így teszek. Egyébként tényleg lenyűgözőnek tartom, minden oka-, és a lehetősége is meglett volna hozzá, hogy így tegyen: tehetős férj, biztos, családi háttér, minden napja telhetne itt, és így, ezen a helyen. És mégsem. Én pedig annyira imádom az ilyen embereket, és annyira tisztelem őket, és felnézek rájuk, hogy egy kicsit el is párolog iménti hevült haragom. De csak egy egészen kicsit.
- Oh, persze – bólintok, és húzóra hörpintem fel a maradék, pár korty kávét, majd beleugrok a farmer szoknyába, meg a papucsomba, és már a sarkában is vagyok – a pólómat a kezemben viszem csak magammal, arra az esetre, ha nagyon tűzne a Nap (bár, nyaralunk, kétlem, hogy zavarna egy kis leégés). A cigi persze marad ott, ahova tettem...
- Nos...? – kérdezem újra, mellette haladva a fehér homokos tengerparton, amikor már kellő távolságba kerültünk a háztól, a férjétől meg a gyerekeitől.

castle ▲ 291
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Pént. Nov. 05, 2021 2:30 pm
Várok pár percet, kiélvezem a napfény melegét az arcomon, a vállamon, és egy pillanatra hatalmába kerít a megérkezettség boldogsága - végtére is, nem erre vágytam azokon a napokon, amikor mindig rohanni kellett valahová, az egyik gyerekkel a gyógyítóhoz, mert valami módon szappanbuborékok törtek elő az orrlyukaiból, a másikkal meg a magántanárhoz, tehát sosem volt egyetlen nyugodt, elrévült pillanatom sem. Most pedig? A gyerekeim már nagyok, kétharmaduk gyakorlatilag felnőtt, és elégedett vagyok, van okom elégedettnek lenni, és úgy belekortyolni a jegesteámba, mintha én lennék a világon a legszerencsésebb. Valószínűleg az is vagyok.

Vedára pillantok a szemem sarkából. Talán ő is ezt érzi most? Nos, most biztosan nem, de ami az eddigi itt töltött idejüket illeti, valószínűleg hasonlót érezhetett. Edgar mindig tetszett a lányoknak, és őt sem kellett noszogatnunk - szerencsére, hozzáteszem! -, hogy udvaroljon. Őszintén remélem, hogy egy akármilyen futókalandját nem hozná el ebbe a házba, ami gyakorlatilag a családunk második - vagy harmadik - otthona.
- Bocsáss meg, csak elgondolkodtam - megrázom a fejemet, és igyekszem visszaterelni a gondolataimat az előző témánkhoz. - Szóval, a ház, igen. A kezdeményezés még egészen új, és egyelőre csak - fejben gyorsan számolok - nyolc bent lakónk van. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert a férjem hajlandó volt nagyobb összeget rászánni arra, hogy egy egyébként elég rossz állapotú épületet felújíthassunk, és kibérelhessük erre a célra. Remélem, pár éven belül sikerül megvennünk is, de a tulajdonos szkeptikus, kissé vonakodik. - Megengedek magamnak egy grimaszt. A férfi azt hiszi, bordélyházzá fogom alakítani a házat, amint leveszi róla a kezét. - A hosszabb távú cél, mármint a lányok életében az, hogy megteremthessük az egyéni döntés lehetőségét. Tehát, igyekszünk lakást szerezni nekik, és a gyermekeiknek, mert van, aki már több gyermekkel érkezett hozzánk, nem is olyan régen - azt akarjuk, hogy megfelelő fizikai és lelki rehabilitáció mellett lassan ismét a saját lábukra tudjanak állni. Igyekszem olyan munkaadókkal felvenni a kapcsolatot a rendezvényeinken, akik nem ódzkodnak attól, hogy munkát adjanak egy nőnek, még akkor sem, ha mások már leírták volna. Rémes, milyen lassan őrölnek a malmaink, ha a társadalmi konvenciók szűk kereteiről van szó - teszem hozzá, némileg csalódottan. - Egyébként ezért is szervezünk jótékonysági pólómeccset a hétvégére, hogy a szervezetnek gyűjtsünk. Bár udvariasan dedikálásnak álcázzuk, hogy azok is eljöjjenek, akiket riaszt, hogy a nevük kapcsolatba kerüljön egy ilyen üggyel. Tervezitek Edgarral, hogy maradtok? Szívesen látnánk mindkettőtöket.
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Szomb. Nov. 06, 2021 11:24 pm

Ki akarom hozni ebből az egész, elbaszott szituációból a legtöbbet és egyben a legjobbat is – mint minden másból az életben. Ezért vágok jópofát ahhoz, hogy ránk rontottak, ezért oltottam el a félig elszívott cigarettát, ezért próbálok nyitottan viselkedni Edgar anyjával, és nyitni is felé. Valójában pedig...? Legszívesebben fognám az összes ruhámat, bevágnám őket a bőröndbe, és hanyatt-homlok menekülnék. De az nem rám vallana. Szeretem a kihívásokat, és ez a hét, Tilda, de akár Mr. Bones, akivel csak futólag találkoztunk, csúnyán hangozhat, de mind azok. Kihívások. És senki kedvéért nem futamodok meg, egyébként sem menekülhetek örökre a családja-, és az első találkozás elől, úgyhogy nincs mit tenni, villogó tekintettel nézek velük szembe.
A helyzet persze, valószínűleg, nem annyira rossz, mint, ahogyan azt én érzem, vagy lefestem, és minden bizonnyal csak a kellemetlen meglepetés-, a nyaralásunk derékba törése-, és az ezek által kiváltott harag pulzál bennem, és mondatja ezt velem. Mondatná. De inkább nem mondok semmit, pontosan azért nem, mert haragból nem szabad cselekedni. A düh csak felelőtlenné és hülyévé tesz.
Viszont most minden megtisztelő figyelmemet Tildának szentelem, hallgatom, bólogatok, hümmögök.
- Értem, kezdésnek egyébként, szerintem, ez egyáltalán nem rossz. Sőt, tulajdonképpen már nekik is segítetek azzal, hogy van ez a ház, és vagytok ti – arcomat felé fordítom, és rámosolygok. Nem kell kimondania, hogy vajon mire gondolhat a főbérlő, értem én (a főbérlőt kevésbé, hiszen, ki tudna ellenállni, Mathilda Bones-nak, ki merné megkérdőjelezni?).
Aztán folytatja, és valóban valami olyasmiről van szó, amire én gondoltam először, amikor csupán szóba került a ház létezése.
- Ez rendkívüli. Az erőfeszítések, az energia, az odaadás, a szeretet... ez voltaképpen már egy hivatás – a távolban egy sirály útját követem. – Tényleg büszke lehetsz magadra, roppantul fontos, és szép dologba kezdtél bele, Tilda. Tudom, hogy nem sokat ér, mert nem ismerjük egymást olyan régóta, de minden elismerésem a tiéd – visszafordítom felé a fejemet, tekintetét keresem, megragadom. – Hát, utóbbin nem csodálkozom – mármint a konvenciókon, ugyebár -, egy olyan világban, ahol bizonyos helyeken, bizonyos körökben a mugli születésű-, és a félvér mágusokat is kinézik – pláne, ha még hontalan fiatal is vagy, főleg, ha van egy-két-több gyermeked is grátiszba.
- A hét végéig még biztosan maradunk, úgy terveztük, hogy vagy vasárnap délután, estefelé, vagy hétfőn, korareggel indulunk haza – magyarázom. – Úgyhogy, részemről ez egy igen, és szerintem Edgar is szívesen velem tartana – mosolyodok el. De valahogy kezd fullasztóan hatni az érzés, hogy egy újabb alkalom, amit együtt kell töltenünk, négyesben, vagy ötösben, ahelyett, hogy kettesben lennénk, ahogyan azt szerettük volna. Nem, mintha privilégiumom lenne Edgarra, vagy jogom lenne elmarni őt a családjától, és nem is akarom ezt tenni, de kellően önző vagyok ahhoz, hogy a nekem szánt időt nekem szentelje. Másfelől muszáj, jóban kell lennünk.

castle ▲ 441
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Vas. Nov. 07, 2021 2:02 pm
Azt hiszem, ez egy olyan őszinte pillanat, amire az ember, ha anya, kifejezetten vágyik a gyereke választottjával, mégis nehezen engedem bele magam. Örülök, hogy Veda tetszését elnyeri, amit mondok, nekem pedig szimpatikus a lelkesedése, látom, hogy érti, miért olyan fontos számomra ez a munka, még akkor is, ha feltételezem, ő még sosem került ilyen helyzetbe, sőt.
- Köszönöm - szólalok meg végül, tekintetemmel ugyanazt a sirályt követem, amit, a feje állásából következtetve, Veda is észrevett az imént. - Jó érzés tudni, hogy mások szerint sem elvetélt ez az ötlet. Hozzá kell tennem, nem teljesen az enyém - illetve, maga az ötlet, azt hiszem, egyszerre többek fejében megfogant, csak éppen én vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy van időm, anyagi- és kapcsolati tőkém egy ilyen projekt elindításához. De lényegében a többiekre támaszkodom, akik osztoznak ebben a vízióban - teszem hozzá, azt viszont nem kötném Veda orrára, hogy tulajdonképpen Maggie volt az, aki miatt ennek a háznak az ötlete már évekkel ezelőtt megszületett a fejemben.

Mert néztem őt, ahogy viharként átrobog rajtunk, ahogy a maga kalandos életéből kitekint ránk, akik megelégszünk egy biztonságos, konvencionális fészekkel, és féltettem, minden pillanatban. Egy nő csak akkor tehet ilyet, ha mind társadalmilag, mind anyagilag háló védi, ha azonban ezek közül akár egy is elvész, könnyen a padlóra zuhanhat. Hideg rázott a gondolattól, hogy Maggie egyszer zuhanni fog, és én nem fogom tudni elkapni, mert ahogy a férjem is megjegyezte este, miközben leoltotta a lámpát, nem lehetsz mindig ott, Tilda, ez még neked is sok, és tudtam, hogy igaza van, és gyűlöltem, hogy igaza van. De, ha Maggie-nek nem is lehetek mindig ott, mások talán - akik nem olyan szerencsések származásukat tekintve, mint a húgom - elfogadják a segítséget.
- Nagyon örülök. Ó, és mindenképpen győzd meg Edgart, hogy kísérjen el! - Újabb mosoly, ezúttal az anya büszke mosolya, kúszik az arcomra. - Ne áruld el a férjemnek, de Edgar és a lovai sokkal több támogatót győzhetnek meg, mint a lovak, Edgar nélkül. - Ez nem újdonság egyébként, és azt hiszem, a férjemnek is feltűnt már, de legalább olyan megadó büszkeséggel veszi tudomásul az ifjúság vak magabiztosságát, mint én. - És te? Az ilyen meccseken olyanok is lóra ülhetnek, akik nem pólóütővel jöttek a világra, de azért... hm, hogy is mondjam? Óvatosságra intenélek. Ha velünk maradsz, látni fogod, hogy Bonesék semmit nem élveznek annyira, mint a küzdelmet. Akár egymás ellen. Néha azt hiszem, a jótékonyság is csak egy elegáns ürügy. - Kiiszom a teám maradékát, és egy pálcaintéssel eltüntetem a poharat. Ennyi épp elég volt mára.
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Vas. Nov. 07, 2021 3:19 pm

Bár ennek a pillanatnak kellemesnek és bensőségesnek kellene lennie, nem azt érzem, amit éreznem kellene, azt hiszem. Tényleg nagyra tartom Tildát a törekvése miatt, tényleg felnézek rá, tényleg csodálatra méltó, amit tesznek ezekért a fiatal lányokért, de... ez minden. Mintha egy cikket olvasnék – vagy interjút készítenék.
Csak idő, időre van szükségem, szükségünk.
Ugye?

- Értem, értem – bólogatok. – De azt azért elismerhetjük, hogy te vagy a mozgatórugója ennek az egésznek, nem? – legalábbis nekem nagyon-nagyon így jön le ez az egész. Lehet, hogy többek fejében is megfordult a ház gondolata, de úgy képzelem, hogy ő volt a hangadó, ő volt a tenni akaró, ő volt, aki felcsapta a noteszét, és előásott régi-, vagy kevésbé régi, tehetős varázslókat, és boszorkányokat, a (közelebbi) ismerőseit, a barátait, ő volt a fő koordinátor, ő volt – és még most is – az alfa nőstény. A többi alapítót ugyan nem ismerem, mert még csak meg sem említi a neveiket, talán nem is számít, de kiemelten ő volt az, akinek megvannak az eszközei: kapcsolatok és pénz.
Én nem vágyok ilyen babérok learatására, de jó lenne egyszer nagy tömegeket gondolkodásra sarkallni, megmozgatni az írásaimmal. Jó lenne egy hasonló-, még, ha csak kisebbet is, de nyomot hagyni a varázslótársadalomban, és ezáltal a világban. Más csapásokon mozgunk, természetesen, az életnek nevezett, végtelennek tetsző útvesztőjében, de tagadhatatlan, hogy Tilda inspiráló személyiség – az én szememben biztosan.
Több ilyen ember kellene a társadalomba, azt hiszem.
- Azon leszek – csalfa, kislányos mosolyra húzódik ajkam szeglete. Őszintén? Most vagyunk először ilyen szituációban, korábban csak nagyvonalakban esett szó mindkettőnk családjáról, én úgy terveztem, hogy Edgart majd csak ősszel-, vagy karácsonykor mutatom be a szüleimnek. Hogy ő hogyan és mikorra tervezte ezt az ominózus pillanatot, azt nem tudom, és most már nem is derül ki. Szóval nem tudom, hogy hogyan fog viszonyulni az egészhez; a szívem mélyén egy kicsit bízok benne, hogy sikerül meggyőznöm, mert jobban belegondolva, egyedül mégsem biztos, hogy olyan szívesen mennék... – Hát, igen, ezt meg tudom érteni. Edgar igazán karizmatikus és megnyerő srác, ami azt illeti. Képes megragadni az emberek figyelmét, és fenntartani az érdeklődésüket – és kurva jól néz ki, és legszívesebben most is a szobájában lennék, vele, meztelenül, az ágyában, vízszintben. Álszentség volna azt állítani, hogy kapásból a személyisége fogott meg. Lófaszt. Megakadt rajta a tekintetem, megtetszett, és tudtam, hogy meg akarom szerezni, így, vagy úgy, hosszabb-rövidebb időre, mindegy volt, egy misét megért, aztán egy második alkalmat, aztán azon kaptam magam, hogy többé nem akartam visszamenni a saját albérletembe, és csak mellette akarok ébredni, őt akarom megpillantani először, minden egyes kibaszott napon, életem hátralévő részében. – Oh – hirtelen kapom az asszony felé opálos pillantásomat. Hogy én? Egy lovon? Utoljára hét, vagy nyolc évesen ülhettem egy póni nyergében, még Oxfordban, egy majálison. De az csak körbe-körbe ment, lépésben – szegény pára. – Ti is... akarom mondani, mi is játszunk? - kérdezek vissza, csak, hogy biztosra menjek, hogy jól értettem, amit az imént mondott. A lelki szemeim előtt óriási csatamének jelennek meg, párát fújtatva, patáikkal a földet kapálva, türelmetlenül toporogva. – Öhm, jó, végül is, egyszer mindent ki kell próbálni, nem igaz? – mosolyodok el lányos zavaromban.

castle ▲ 504
Anonymous

serenade for winds Empty
Vendég
Vas. Nov. 07, 2021 9:20 pm
Szótlanul bólintok. Elismerni elismerhetjük, bár ez a mi helyzetünkben valójában részletkérdés, hiszen mindenki azt teszi momentán, amit tud, azzal igyekszik hozzájárulni az ügyhöz, amije van. Átfut az agyamon, hogy talán Veda is szeretné kivenni a részét a munkából, de meggondolom magam, mielőtt bármit is mondhatnék. Túl korai lenne, hiszen még nem tudom, pontosan hányadán állnak Edgarral, a fiam mennyire tervez ezzel a lánnyal, ha pedig végül szakítás lenne a vége, nos, az elég kényelmetlen helyzeteket szülne munkakapcsolat szempontjából. Jobb ezt nem bolygatni. Persze, az sem kizárt, hogy Veda csak verbálisan érdeklődik a szociális kérdések iránt, hiszen olyannak tűnik, aki az életet nagyon is élvezni szeretné, márpedig ez egy meglehetősen dicstelen szeglete a társadalmi munkának, ahol az ember nem bókokért, és kielégítő fizetésért dolgozik, hanem azért, mert egyszerűen nem tud mást tenni.

Figyelem a szemem sarkából, ahogy a fiamról beszél. Óvatos, úgy érzem, és minden oka megvan az óvatosságra. Egy anyával nem közöljük a fiával folytatott privát játszadozásunk részleteit, és úgy fest, Veda tud disztingválni. Remélem, ezt a jó szokását megtartja későbbre is.
- Ó, hát persze! A férjem, Edgar és Izabel minden évben játszanak. - Nem teszem hozzá, hogy a lányom sokszor agresszívabban érdekérvényesít a pályán, mint a férfiak. Mióta csak először beleegyeztünk, hogy beszálljon, egyetlen meccs sem múlt el orrtörés nélkül. - Nathan még túl fiatal hozzá, nekem pedig több hasznát veszik a nézőtéren. - Ahol pontosan tudom, kivel mikor érdemes szóba elegyedni, mit kell mondani. Meg kell hagyni, Veda belevalósága ezúttal meglep, de kifejezetten örülök neki. A vállát átkarolva fordítom vissza magunkat a ház felé. - Ez remek! Vacsora előtt megnézem a szekrényben, van-e egyenruhánk a méretedben. Izabel egyenruhái között biztos akad valami - ő valamivel alacsonyabb és erősebb nálad, de majd egy kis bűbáj megoldja a dolgot. Edgar sem fog tudni ezek után nemet mondani! - Hogy is tehetné? E percben vált a hétvégi programjaink előszele igazán izgalmassá. Én pedig jól ismerem a fiamat - nem marad ki az események sűrűjéből.

(Nagyon köszönöm!)

serenade for winds Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: