| You always have a choice - Brice & Clem |
| | Szomb. Okt. 23, 2021 4:17 pm | Brice & Clem Ha nem lett volna eég az, hogy a saját problémáim lefoglaljanak, akkor néha a barátokkal is zűr volt. De a legnagyobb baj sosem akkor köszönt be, ha minden a feje tetejére akart állni, hanem amikor már a családból igyekeztek minket jobb belátásra bírni. Camival rengeteg olyan csínyt követtünk el főképp csokoládéval szemben, amiért már kaptuk a dorgálást. És ha már anya mondta, akkor ott tényleg igazán hatalmas volt a baj. Szerencsére minket sosem fenyegetett az, hogy órai viselkedésért vagy mások testi épségének veszélyeztetéséért - nem tudom minek számít az, hogy a múltkor a karámoknál majdnem megkarmolt minket egy bizalmatlan porlok, amiért oda vittem az évfolyamtársam, szigorúan tanulmányozás céljából -, sem pedig bármi szándékos megrongálásával kapcsolatban nem hívtak volna be minket. Szóval összességében mindketten jól nevelt, többnyire illedelmesen viselkedő lányok voltunk a kamaszkor küszöbén. Köszöntük szépen, ha furán is viselkedtünk, az nem hagyott maga után kivetnivalót. Nem úgy Brice viselkedése, akit már a nagyteremben kiszúrtam, hogy nagyon settenkedik a tanári asztal mögötti ajtó felé. Onnét könnyedén ki lehetett kerülni a folyosókra és onnét pedig bárhová. Értettem én, hogy szabad foglalkozás van, amiért az óráknak már vége volt mára, a vacsoraidő pedig messze volt még. Én is azzal foglaltam le magam, hogy fejből megpróbáljam lerajzolni annak a orloknak a szemét, ami elsőre nem tűnt annyira nagy kihívásnak, mégis számtalanszor újra és újra eltüntettem az addigi tintavonásaimat és kezdhettem mindent elölről. Még jó, hogy nem kellett oldalakon keresztül pazarolnom a lapot, pedig csak egy vázlatot szerettem volna elkészíteni. Csak tudnám, hogy anya hogy tud olyan szépen rajzolni és én miért nem. Pedig ha egyszer állatokkal fogok foglalkozni, igazán tudnom kell megörökíteni, vagy marad kényelmi szempontból a fényképezőgép. Még mit nem! Inkább rendeztem a vonásaimat, azaz lassan elvörösödő széke tincseim is ismét szőkében csillantak, elpakoltam a holmijaimat és tisztes távolságban, de azért csipkedve magam a fiú után siettem. Ismertem azt a nézését, mert elsős korunk óta egy házba jártunk, jóban voltunk, többnyire sokat is beszélgettünk az évek alatt, bizony valamiben sántikált. Én pedig szerettem volna tudni, hogy miben, mert amilyen rendes srác volt, a múltkor pont annyira lepett meg, amikor hallottam, hogy elbeszélgettek vele a szülei. Én kifaggattam. Tudtam arról, hogy mit tett, amiért aztán jó alaposan le is hordtam. Most is azt terveztem, ugyanis ha ő nem jött volna rá magától, hogy milyen ocsmány dolgot tesz, akkor majd én rákoppantok a fejére. Az egyik tanteremben tűnt el, én pedig elbizonytalanodva lelassítottam. Most mit keresne mégis egy tanteremben órák után? Itt valami nagyon bűzlött, én pedig tudni akartam. Épp csak az orromat dugtam be az ajtón, miközben igyekeztem a fel árnyékában meghúzódni. Csak figyeltem, hogy valamit a tanári szék alá tett, majd elfordult és pakolászni kezdett a táskájában. Nem is érdekelt a továbbiakban még mit tervez, lendülettel elesztettem a vállamra lógva el a táskámat és lendülettel álltam fel a székre, hogy egyet ugráljak is rajta. Amit alá készített, minden bizonnyal jó alaposan összeroppant és ha nem kapaszkodtam volna meg egy halk sikkantás keretében az asztal szélében, akkor bizony borultam volna én is. Ha ez nem adott volna elég okot arra, hogy mérges legyek, akkor semmi. - Brice Henry Danet-Fauvel, mi a fészes fenét csinálsz itt? - ha tudnám, hogy miért adtak a szülei neki ilyen hosszú nevet. De amikor aragudtam rá, nagy hévvel tudtam ám harsogni. |
| | | | Vas. Okt. 24, 2021 11:20 am |
Clem & Brice
Meglehet, egy időre vissza kellene fognom magam. Csinálhatnék úgy, mintha még mindig ugyanaz a boldog, barátságos, tudálékos kissrác lennék, aki nem olyan régen voltam. Akit csak dicsértek és akit most homlokráncolva és gyanakodva méregetnek, mintha valami különösen bonyolult kirakós lennék, amit mindenáron meg kell fejteniük. Egyetlen komoly baj van csak ezzel, hogy nem akarok. Úgy érzem, ha nem csinálok semmit, ha továbbra is ülök a könyveim felett, gondolataimba mélyedve, amik minduntalan olyan irányba kanyarodnak, amibe nem kellene, megbolondulok. Ha pedig már úgyis kezd elmenni a józan eszem, miért ne élvezzem legalább egy kicsit? Szeretem viszont azt hinni, teljesen elvetemült még nem vagyok, s bár csináltam már és csinálni is fogok, olyan butaságot, ami ennek éppen az ellenkezőjét hirdeti, igyekszek az ártatlan csínyek közül válogatni. Egyelőre legalábbis. Rövid, de bőtermő karrierem során egyvalamit alaposan megtanultam. Ha nem akarom, hogy lebukjak, mielőtt még belekezdhetnék bármibe is, olyan időpontot kell választanom, amikor szinte mindenki egy helyen tobzódik. Mi is lehetne jobb erre, mint egy kviddics meccs, valamelyik étkezés vagy éppenséggel az, amikor a többség a nagyteremben ücsörög tanulás címszó alatt? Na már most, az előbbi éppen nincs napirendi ponton, megvárni pedig nem akarom. A kaja időt kihagyni nem áll szándékomban, étvágyam az még akad. Az utóbbi azonban tökéletes időpont. Nem is vagyok hát rest összepakolni, felpattanni és a lehető legártatlanabb mosolyt viselve az arcomon kisurranni a hátsóajtón, mikor épp senki nem figyel. A folyosóra kilépve megtorpanok, körbepillantok, majd elégedetten, hiszen senki nincs a közelben, épp ahogy arra számítottam, tovább indulok. Az, amit tervezek, nem hirtelen ötlet volt, előre beosztottam minden lépésemet. Habozás nélkül lépek hát be a napokkal ezelőtt kinézett terem ajtaján és tanári asztalhoz sétálok. Hanyagul vágom le a táskám mellé és kis kutakodás után kiveszem belőle a Tárgyat. Arcomon elégedett vigyorral helyezem el az őt megillető helyre, mielőtt pár lépést hátrálva visszaraknám táskámba a kiürült dobozt. Nem tervezem, hogy rögtön ezután lelépek. Ráérek arra, hogy elégedetten szemléljem meg művemet még egyszer. Hogy kiélvezzem a pillanatot, elképzeljem a tanár és a többi diák arcát. Neked azonban muszáj feltűnnöd, én pedig szinte a bőrömből is kiugrok rémületemben. Nem számítottam társaságra. S nem elég, hogy itt vagy, még a csapdámat is tönkre kellett tenned. Nem nyúlok utánad, mikor kis híján leesel a székről. Megérdemelnéd, amiért olyasmibe ütöd az orrod, megint, amihez semmi közöd. Mégse tudom a megkönnyebbült szusszantást visszafogni, hogy az utolsó pillanatban sikerül megkapaszkodnod. - A szívbajt hozod rám, te lány - karjaimat összefonva mellkasom előtt és hevesen ráncolva homlokom meredek rád. Elfintorodok, ahogy elharsogod teljes nevem. Utálom, amikor ezt csinálod, mindig úgy érzem magam, mintha egy kiskölyök lennék, aki zsírkrétával összefirkálta a falakat. – Inkább az a kérdés, hogy te mit keresel itt? – úgy teszek mintha nem lenne egyértelmű, mit akarsz pont itt, pont most, lehetőséget hagyva arra, hogy azt hazudd még véletlenül se engem követtél. – Nem kellene mindenbe beleütnöd az orrodat, a végén még megsérül – fenyegetésem légből kapott és erőtlen persze csak. Bármennyire is idegesítesz időnként, mégis a barátom vagy, még ha az utóbbi időben el is távolodtam tőled, soha nem bántanálak pont téged. remélem megteszi |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Frida ScamanderJelenleg 73 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 1 rejtett és 71 vendég :: 2 Bots |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Pént. Nov. 22, 2024 10:04 pm Juliet Denoir Pént. Nov. 22, 2024 8:59 pm Theodore Nott Pént. Nov. 22, 2024 6:04 pm Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|