Think it’s time to make a choice - Sophie & Dexter
Vendég
Csüt. Okt. 21, 2021 10:07 pm
Sophie & Dexter
"I’m stronger, stronger than I’ve ever been"
A könyvtár ismerős hangulata megnyugtató burokként vesz körbe, miközben a sokadik könyvet veszem magamhoz, hogy belekezdjek az olvasásba. Ez igazán az a hely, ahol igazán kényelmesen érzem már magam, hiszen a legtöbb szabadidőmet itt szoktam tölteni, kihasználva azt, hogy csend van, és viszonylag kevés ember szokott lenni, aki ilyen mániákusan szeretné a könyveket, mint, ahogy én. Csend van, kint az égbolt már elkezdett sötétedni, az eső pedig megnyugtatóan kopog az ablakon. Ráadásul nem vagyok egyedül. Sophie felé pillantok, és önkéntelenül is elmosolyodom azon, hogy mennyire koncentrál a kezében lévő könyvre. Mostanában nagyon sok időt töltünk együtt, az első találkozásunk óta, igazán barátok lettünk, én pedig nagyon élvezem a társaságát. Jobban is, mint ahogy azt valaha képzeltem volna. Olyan apró dolgokat találok elképesztően érdekesnek, amiket mások talán nem találnának annak. Most is elkalandozik a tekintetem az egyik hajtincsén, ami veszélyesen közel csúszik a szemeihez, és már-már ellenállhatatlan késztetést érzek arra, hogy hozzáérjek a lány arcához és elsimítsam onnan. Ilyen még sosem történt velem: soha nem vágytam igazán arra, hogy hozzáérjek másokhoz, de… most ez más. Azt is tudom, hogy miben más. Már hetek óta észrevettem ezt magamon, és alapos kutatómunkát végeztem azzal kapcsolatban, hogy mégis mi a franc bajom lehet, hogy nem tudom Sophiet kiverni a fejemből akkor sem, ha éppen nem vele vagyok. Először könyvekben kerestem megoldást, de nem igazán találtam rá a válaszra. Ezek után némi tétovázás után rákérdeztem Amynél, aki időközben egészen a bizalmasommá vált. Ő pedig rávilágított arra, hogy talán nem csak barátként nézek Sophiera.
Nehéz volt elfogadni ezeket a tényeket, nem fogok hazudni. Nem gondoltam volna, hogy valaha képes leszek ilyen érzelmekre, de ahogy jobban és jobban belegondoltam, nem találtam más logikus magyarázatot a dologra. Ezek után egy újabb problémával kellett szembenéznem: mit kellene tennem ilyen esetben? Vajon van esély rá, hogy ez az egész nem egyoldalú? Érdemes, egyáltalán tenni bármit is? Megmondjam neki, bízva abban, hogy ez nem fog változtatni semmit? Ezek a kérdések kínzóan köröznek állandóan a fejemben, és mind a mai napig képtelen voltam eldönteni, hogy mi lehetne erre a legjobb megoldás. A társasági kapcsolataimban továbbra sem remekelek, hiába fejlődtem már ezen a szinten, de ez egy egészen más szint és teljesen a komfortzónámon kívül esik. Hosszan figyelem, magamban újra és újra lejátszva a lehetséges következményeket, annyira sikerül belemerülnöm a gondolataimba, hogy végül a könyvet is becsukom, pedig már alig vártam, hogy elkezdhessem. - Sophie. - Kapom magam azon, hogy megérintem finoman a karját, hogy figyeljen rám. Úgy látszik, ennyit arról, hogy tovább latolgatom a lehetőségeimet… - Nem tudom mikor lenne a megfelelő alkalom erről beszélni, úgyhogy azt hiszem csak kimondom. - Veszek mély levegőt, mikor már látom, hogy a teljes figyelmét birtoklom. - Azt hiszem, hogy kedvellek. Nem. Nem hiszem, hanem tudom. - Döntök úgy, hogy akármi is legyen végül a vége, jobb, ha kimondom. - Már egy ideje. Nem csak barátként, de nem igazán tudom, hogy ilyen esetekben mit kellene csinálnom. - Ismerem el, határozottan zavartan. - Utánaolvastam, és ilyenkor randira szoktak hívni másokat… ugye? - Kérdezem bizonytalanul. - Nem mintha azt feltételezném, hogy hasonlóan érzel. Megérteném, ha nem, és igazából nem akarom elrontani a barátságunkat, mert az is fontos nekem. De… szeretnélek randira hívni… ha te is benne vagy. Ha nem, akkor az is teljesen rendben van, akkor vedd úgy, hogy nem mondtam semmit. - Piszkálom zavartan a könyv sarkát, és most egyenesen nem merek a lány szemeibe nézni. Azt miért nem írta vagy mondta senki, hogy ez mennyire nehéz??
A barátságtól a szerelmet csak egy lépés választja el.
A tavalyi év és a nyár éppen elég eseménydús volt ahhoz, hogy egy kicsit élvezzem az iskola könyvtárának megnyugtató kisugárzását. Imádom az itteni könyvek illatát, az ódon falak biztonságát és a mellettem ülő Dexter megnyugtató közelségét. Amióta tavaly találkoztunk elég sok dolog történt, hiszen Leo idén már másik suliba jár, a testvéreim és a köztem lévő feszültség is megoldódott, de a legjobban mégis annak örülök, hogy beigazolódott a megérzésem és Dexterrel igazán jóban lettünk. Rengeteget leveleztünk és találkoztunk is a nyáron, amik persze nem azok az átlagos nyári tini találkák voltak, amik a bulizásról és az önfeledt szórakozásról szóltak. Hiszen annak ellenére, hogy rengeteget fejlődött, Ő mégis más, mint egy átlag tini. Ami ha őszinte akarok lenni engem egy cseppet sem zavar. Szépen lassan összecsiszolódunk és egymás segítségei vagyunk, ha kell. Éppen az utolsó fejezetet kezdtem el a sötét varázslatok kivédése háziból amikor a szemem sarkából mozgolódni láttam, majd egy pillanattal később megéreztem a kezét a karomon. Ez már egy megszokott mozdulat volt a számára amikor szerette volna, hogy rá figyeljek. Úgyhogy követve a példáját én is becsuktam az imént olvasott könyvemet és felé fordultam, hogy könnyedén megértsem azt, amit mondani szeretne. A legelső pillanatban nem teljesen voltam biztos abban, hogy jól „hallom” azt amit mond. De pár gondolattal később egyértelművé tette, hogy nagyon jól értelmeztem elsőre is a mondandóját. Megdöbbentett, hogy az általam csak barátságnak titulált kapcsolatunk milyen irányba fordult. Nem mondom, hogy nem tűnt fel Dexter kedves és kitartó személyisége mellett az is, hogy mennyire helyes. De sosem kalandoztam el olyan gondolatoknál, minthogy Ő és én… Szelíd, kedves mosoly jelenik meg az arcomon amikor azt kezdi el mesélni, hogy mi mindent tett meg annak érdekében, hogy rájöjjön mi is zajlik most benne. Másnak talán meglepő lehet, hogy az imádott könyveiben kereste a válaszokat, de számomra nem. Ismerem már annyira, hogy ez ne okozzon meglepetést. Ő tipikusan az a fajta ember aki alapos kutatásoknak vet alá mindent, hogy a lehető legjobban megértsen mindent és mindenkit. - Dexter, én… - kezdtem el a mondókámat. De alig, hogy ezt kimondtam, rögtön rájöttem, hogy ebből biztosan azt fogja leszűrni, hogy nemet fogok mondani, szóval inkább újra próbálkoztam. - Nem mondom, hogy most nem leptél meg. Fogalmam sem volt arról, hogy miként érzel Dexter. - néztem bele mélyen a szemeibe. - Ennek ellenére, szívesen elmennék veled egy randira Dex. - mosolyogtam rá kedvesen, miközben megérintettem a kezét. Furcsa, hogy mennyire figyelmetlen voltam ezen a téren. Pedig másoknál egyből kiszúrom ha valami több kettőnél. De nagyon úgy fest, hogy a saját szerelmi életem hiány miatt berozsdásodtak az érzékelőim. De ezek után jobb lesz ha tényleg nyitott szemmel járok, mert nem szeretném azt a barátságot tönkre tenni amit eddig sikerült felépítenünk.