Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

And we'll call this cold place home - Fabien & Marcel

Anonymous

And we'll call this cold place home - Fabien & Marcel Empty
Vendég
Kedd Okt. 19, 2021 5:56 am

Fabien & Marcel

Turn the greatness on

-Elég vicces volt, amit a kölyök produkált. - Nevet Bran, mire a többiek vele nevetnek. Én csak egy vigyort ejtek meg, de nem igazán szólok bele abba, hogy kivel-mit csináltak már megint. Nem kifejezetten érdekel, hogy kit kínoznak éppen, jelenleg épp teljesen mással vagyok elfoglalva, és talán jobb is ez így. Elégedetten fejezem be az utolsó levelemet is, majd kelek fel a fa tövéből. Már kezd hűvös lenni, és bár ma viszonylag szép időnk van, a nap sugarai már nem olyan erősek, hogy azok túl nagy meleget tudjanak biztosítani.
- Mindjárt jövök, csak fel kell adnom pár levelet. - Biztosítom őket, mire egyből látok pár csalódott arcot.
- Veled megyek! - Mondja egyből Liza, de én csak megrázom a fejem.
- Kösz, de inkább egyedül mennék. - Jelentem ki egyenesen, aminek nem túlságosan örül, de… nem érdekel.
- Csak pár perc és jövök vissza, azt túléled. - Teszem még hozzá már-már hidegen, majd mielőtt bárki más megállíthatna már el is távolodok a kis csoporttól, sietős léptekkel megindulva a bagolyház felé. Útközben, mint mindig, most is feltűnést keltek: jó páran fordulnak utánam, és ha nem haladnék ennyire határozottan a célpontom felé, biztos vagyok benne, hogy jó páran meg is szólítanának.

Szinte megkönnyebbülés megérkezni a madarak közé, egyből a saját baglyomat kutatva a tekintetemmel. Mikor észreveszem kivételesen őszintén elmosolyodom.
- Salut, Macaron. Hogy vagy? - Kérdezem a madártól halkan, miközben párszor gyengéden végigsimítom a tollait.
- Van pár levél amit el kéne vinned. Remélem nem vagy túl fáradt. - Macaron már nyújtja is felém a lábát, mire csak szélesebben mosolygok és már kötöm is fel rá a borítékokat.
- Számítok rád. - Simogatom meg újra, mire egy pillanatra közelebb helyezkedik a kezemhez, jelezve hogy több kényeztetést akar, de amint ezt megkapja végül szárnyra kap. Egy kis ideig figyelem, ahogy elrepül, majd már épp indulnék vissza, amikor egészen véletlenül sikerül neki sétálnom Fabiennek.
- Ó, Fabes. - Vigyorgok rá üdvözlésképpen.
- Mizu? - Kérdezem lazán. Nagyon remélem, hogy nem fog megint egy alapos fejmosást tartani, de van egy olyan érzésem, hogy kevés esély van arra, hogy azt megússzam.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Csüt. Okt. 28, 2021 10:25 pm

Marcel & Fabien

Reméltem, hogy a Roxfort egyfajta újrakezdést, tiszta lapot jelenthet majd mindannyiunk számára, ugyanis hiába akadtak itt ismerőseink, mégis teljesen új közegbe csöppentünk. Ugyan furcsa volt nekem, hogy nem mindig jöttek egyszerűen a szavak, s a vélavérnek köszönhetően sokan jártak ismét a nyomomban, de megtanultam mindezt kezelni. Elég hamar barátokra leltem, és ahogy elnéztem, Marcel is megtalálta a saját társaságát. Mégis aggódtam az öcsémért, ugyanis elég rossz arcok közé keveredett. Nem szerettem mások felett ítélkezni, de ahogy elnéztem azt a bagázst, csupa bajkeverőkből állt.
Nem díjaztam, hogy Marcel ilyen alakok közé keveredett, azt pedig még nehezebben toleráltam, amilyen híreket hallottam róla. Lehet, hogy csupán pletykák voltak, lehet, hogy tartalmazott némi valóságot, de nem akartam, hogy a testvéremet összekössék ezekkel a balhékkal. Ezért is döntöttem úgy, hogy a tanulást félretéve a nyomába szegődök. Elég hamar megtaláltam őt a haverjaival, csakhogy nem akartam odamenni hozzájuk.
Még csak az kellett volna, hogy hallgassam az agyatlan kommentárjaikat, vagy azt, hogy az öcsém mennyire menőnek képzelte magát közöttük. Tisztes távolságból megvártam, hogy lerázzon mindenkit, és csak akkor indultam el utána, amikor a bagolyház felé vette az irányt.
Komótos léptekkel sétáltam utána, hiszen eszem ágában sem volt jelenetet rendezni mindenki előtt. Ennél diszkrétebb embernek vallottam magam, s úgy véltem, neki se tett volna jót, ha mindenki előtt kértem volna számon.
Óvatosan belöktem a bagolyház ajtaját, ekkor pillantottam meg az öcsémet, ahogy Macaron lábára leveleket erősített. Nem tudtam eldönteni, hogy kiknek szánta azokat, mégsem éreztem azt, hogy rá kellett volna kérdeznem. Megvártam, hogy Marcel elintézze a dolgát, majd amikor Macaron kirepült, zsebre tett kezekkel közelebb léptem a fivéremhez.
− Mizu? – vontam fel kérdőn a szemöldökömet, miközben a hangom még mindig nyugalmat sugárzott.
− Ezt én is kérdezhetném öcskös. Hallottam, hogy milyen társaságba keveredtél – pillantottam rá. Még mindig békés voltam, Marcel nehezen tudott felidegesíteni, mégis képes volt rá időnként. Szerettem volna azonban, ha ezúttal normálisan beszélgettünk volna el egymással.
− Mondd csak, szeretnél mesélni valamit arról, hogy másokat szekálsz az új barátaiddal? – húztam ki a kezeimet a zsebeimből, majd összefontam a karjaimat a mellkasom előtt. Nem szerettem volna meggyanúsítani őt, de ismertem a tulajdon öcsémet, és még csak az hiányzott volna, hogy valami irtó nagy butaságba keveredjen. Nekem így is meggyűlt a bajom néha a nyelvi különbségek miatt a tanulással, nem volt szükségem arra, hogy még utána is rohangáljak. Márpedig megtettem volna, mert az öcsém volt, és bármilyen hülyén is viselkedett, felelősséggel tartoztam érte.

Anonymous

Vendég
Kedd Aug. 02, 2022 2:49 pm
[quote="Marcel Villiers"]

Fabien & Marcel

Turn the greatness on

Nem volt nehéz megtalálnom a helyem a Roxfortban, ha jobban belegondolok. Itt is ugyanaz a helyzet, mint otthon: akármennyire is vegyenek körül és próbálnak velem barátkozni az emberek, én attól még ugyanúgy magányosnak érzem magam. Persze, ideig-óráig segít az, ha körbe veszem magam csodálókkal, néha még azt is képes vagyok elfelejteni, hogy csak a véla-vérem miatt kedvelnek: viszont a nap végén, amikor már nem tudok elmenekülni a saját gondolataim elől, akkor mindig rám szakad az, hogy tudom, igazából mennyire egyedül vagyok. Talán pont ezért nem is érdekel, hogy kikkel lógok együtt. Nem tud izgatni az sem, hogy sokszor úgy bánnak másokkal, ahogy a lelkem mélyén tudom, hogy nem kellene. Viszont mi értelme van annak, hogy leállítsam őket? Ugye, hogy semmi! Akár így teszek, akár nem, ugyanúgy folytatni fogják és különben is, az áldozatoknak tudniuk kéne, hogy hogyan álljanak ki magukért.

Nem tudok sokáig elmerülni a gondolataimban, mert kifelé menet belebotlok a bátyámba. Nehéz olvasni az arckifejezéséből, de mivel jól ismerem, tudom, hogy nem túl boldog. Az egyetlen aki ezt képes elérni nála, jelenleg én vagyok, legalábbis nagyon úgy tűnik.
- Számít az bármit is, hogy milyen társaságban vagyok? - Kérdezem már-már rezignáltan, de amúgy sem értem, hogy mi ezzel a baj. Beilleszkedtem és csak ez a lényeg, nem?
- Úgy is csak átmenetileg vannak körülöttem, ne aggódj. - Láthatóan teljesen félvállról veszem az egészet, főleg mivel annyira fontosak számomra, hogy némelyiküknek még a nevét sem tudom.
- Én nem szekálok senkit. - Kérem ki magamnak a feltételezést.
- Legalábbis olyat nem, aki nem hagyja, de aktívan amúgy sem szokott érdekelni az, hogy most éppen kire szálltak rá. Ha ez okoz nekik szórakozást, ki vagyok én, hogy megmondjam nekik, mit csináljanak és mit ne? - Kérdezem vállat vonva.
- Amúgy is új vagyok. - Teszem még hozzá, nem mintha nem tudnánk mindketten, hogy igazából egy szavamba kerülne, hogy mindent abbahagyjanak, főleg ha azzal fenyegetném meg őket, hogy nem élvezhetik többé a becses társaságom. Egyszerűen csak úgy döntöttem, hogy nem éri meg a belevetett energiát, amúgy is tudom, hogy csak addig hagynák abba, amíg én a közelükben vagyok.
- Van még valami, vagy csak ennyit akartál velem beszélni? - Kérdezem már-már szemtelenül, pedig Merlin látja lelkem, Fabes olyan személy az életemben, akiért gondolkodás nélkül feláldoznám magam.

Anonymous

Vendég
Csüt. Okt. 20, 2022 12:18 pm

Marcel & Fabien

Mindennél jobban szerettem az öcsémet, épp ezért fájt végignézni, hogy mit tesz magával. Lehet, ő nem is látta, hogy mennyire rossz jövő várt rá, ha ezekkel a srácokkal bandázott. De hát mit tehettem volna azért, hogy a fejébe egy kis értelmet verjenek? Megpróbáltam beszélni vele. Egyszer, kétszer, ezerszer, sőt most is itt voltam, hogy megpróbáljam megóvni attól, hogy hülyeséget kövessen el. Anya talán azt mondaná, hogy engedjem el, hagyjam őt, és majd a maga kárán tanulja meg a leckét, de képtelen voltam végignézni mindezt.
− Igenis számít, Marcel – ingattam a fejemet. Engem hányszor látott furcsa alakok közelében? Direkt odafigyeltem rá, hogy ne kövessek el butaságot, ő pedig… Fejjel rohant a falnak minden alkalommal. Vajon lesz olyan alkalom, amikor kétszer is átgondolja majd, hogy kikkel barátkozik?
− Nézd, értem én, hogy úgy érzed, átmenetileg vannak körülötted, de abban az időszakban is a hatásukra tönkre teheted a saját életedet, vagy másokét. Megéri ez neked? – sóhajtottam fel, és engedtem le a karba font kezeimet, mert nem szerettem volna kioktatni, még akkor sem, ha sokszor mostanában így hangzott. Testvéri kötelességem volt megóvni őt.
Arra a kijelentésre viszont, hogy ő nem szekál senkit, magasba szaladt a szemöldököm, mert én nem így pontosan ezt hallottam. Előfordult párszor, amióta átjöttünk ide, hogy a hugrabugos háztársaim megkérdeztek arról, biztos testvérek voltunk-e. Én pedig minden alkalommal azt feleltem, hogy igen, csak Marcelnek nehéz volt elszakadni a Beauxbatonsból, és megkértem őket, hogy legyenek megértőek vele. A végtelenségig viszont nem lehetett tolerálni ezt a viselkedést.
− Mi lenne, ha a kisugárzásodat arra használnád, hogy valami jót tegyél? Ha ezek az emberek követnek téged, akkor miért nem próbálod olyantéren a hasznodra fordítani azt, hogy mindenkinek jó legyen? – szegeztem neki a kérdést, hiszen mindketten tisztában voltunk azzal, hogy a kéretlen pillantások mögött milyen vonzerő lakozott. Nem szerettem élni vele, egész életemben tagadni próbáltam azt, hogy mi vagyok, de Marcel… Marcel visszaélt vele, és sajnos nem a legjobb értelemben.
− Ugye tudod, hogy nem veszem be ezt a szöveget? Mindketten tudjuk, hogy nem érdekli őket, ha új vagy – pillantottam rá kérdőn, elvégre nem akartam elhinni, hogy a tulajdon öcsém ostobának nézett. Ez valahol még fájt is, ahogy a szemtelen kérdése is igazán mellbe vágott.
− Arra gondoltam, hogy csinálhatnánk valami értelmeset, és lóghatnánk együtt, mint testvérek, de ahogy elnézem, a mostani barátaidnak köszönhetően már ez sem számít neked – fordultam az ajtó irányába, hiszen ha az öcsémmel nem lehetett kommunikálni, akkor jelenleg nem láttam értelmét a maradásnak.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: