And we'll call this cold place home - Fabien & Marcel
Vendég
Kedd Okt. 19, 2021 5:56 am
Fabien & Marcel
Turn the greatness on
-Elég vicces volt, amit a kölyök produkált. - Nevet Bran, mire a többiek vele nevetnek. Én csak egy vigyort ejtek meg, de nem igazán szólok bele abba, hogy kivel-mit csináltak már megint. Nem kifejezetten érdekel, hogy kit kínoznak éppen, jelenleg épp teljesen mással vagyok elfoglalva, és talán jobb is ez így. Elégedetten fejezem be az utolsó levelemet is, majd kelek fel a fa tövéből. Már kezd hűvös lenni, és bár ma viszonylag szép időnk van, a nap sugarai már nem olyan erősek, hogy azok túl nagy meleget tudjanak biztosítani. - Mindjárt jövök, csak fel kell adnom pár levelet. - Biztosítom őket, mire egyből látok pár csalódott arcot. - Veled megyek! - Mondja egyből Liza, de én csak megrázom a fejem. - Kösz, de inkább egyedül mennék. - Jelentem ki egyenesen, aminek nem túlságosan örül, de… nem érdekel. - Csak pár perc és jövök vissza, azt túléled. - Teszem még hozzá már-már hidegen, majd mielőtt bárki más megállíthatna már el is távolodok a kis csoporttól, sietős léptekkel megindulva a bagolyház felé. Útközben, mint mindig, most is feltűnést keltek: jó páran fordulnak utánam, és ha nem haladnék ennyire határozottan a célpontom felé, biztos vagyok benne, hogy jó páran meg is szólítanának.
Szinte megkönnyebbülés megérkezni a madarak közé, egyből a saját baglyomat kutatva a tekintetemmel. Mikor észreveszem kivételesen őszintén elmosolyodom. - Salut, Macaron. Hogy vagy? - Kérdezem a madártól halkan, miközben párszor gyengéden végigsimítom a tollait. - Van pár levél amit el kéne vinned. Remélem nem vagy túl fáradt. - Macaron már nyújtja is felém a lábát, mire csak szélesebben mosolygok és már kötöm is fel rá a borítékokat. - Számítok rád. - Simogatom meg újra, mire egy pillanatra közelebb helyezkedik a kezemhez, jelezve hogy több kényeztetést akar, de amint ezt megkapja végül szárnyra kap. Egy kis ideig figyelem, ahogy elrepül, majd már épp indulnék vissza, amikor egészen véletlenül sikerül neki sétálnom Fabiennek. - Ó, Fabes. - Vigyorgok rá üdvözlésképpen. - Mizu? - Kérdezem lazán. Nagyon remélem, hogy nem fog megint egy alapos fejmosást tartani, de van egy olyan érzésem, hogy kevés esély van arra, hogy azt megússzam.
Nem volt nehéz megtalálnom a helyem a Roxfortban, ha jobban belegondolok. Itt is ugyanaz a helyzet, mint otthon: akármennyire is vegyenek körül és próbálnak velem barátkozni az emberek, én attól még ugyanúgy magányosnak érzem magam. Persze, ideig-óráig segít az, ha körbe veszem magam csodálókkal, néha még azt is képes vagyok elfelejteni, hogy csak a véla-vérem miatt kedvelnek: viszont a nap végén, amikor már nem tudok elmenekülni a saját gondolataim elől, akkor mindig rám szakad az, hogy tudom, igazából mennyire egyedül vagyok. Talán pont ezért nem is érdekel, hogy kikkel lógok együtt. Nem tud izgatni az sem, hogy sokszor úgy bánnak másokkal, ahogy a lelkem mélyén tudom, hogy nem kellene. Viszont mi értelme van annak, hogy leállítsam őket? Ugye, hogy semmi! Akár így teszek, akár nem, ugyanúgy folytatni fogják és különben is, az áldozatoknak tudniuk kéne, hogy hogyan álljanak ki magukért.
Nem tudok sokáig elmerülni a gondolataimban, mert kifelé menet belebotlok a bátyámba. Nehéz olvasni az arckifejezéséből, de mivel jól ismerem, tudom, hogy nem túl boldog. Az egyetlen aki ezt képes elérni nála, jelenleg én vagyok, legalábbis nagyon úgy tűnik. - Számít az bármit is, hogy milyen társaságban vagyok? - Kérdezem már-már rezignáltan, de amúgy sem értem, hogy mi ezzel a baj. Beilleszkedtem és csak ez a lényeg, nem? - Úgy is csak átmenetileg vannak körülöttem, ne aggódj. - Láthatóan teljesen félvállról veszem az egészet, főleg mivel annyira fontosak számomra, hogy némelyiküknek még a nevét sem tudom. - Én nem szekálok senkit. - Kérem ki magamnak a feltételezést. - Legalábbis olyat nem, aki nem hagyja, de aktívan amúgy sem szokott érdekelni az, hogy most éppen kire szálltak rá. Ha ez okoz nekik szórakozást, ki vagyok én, hogy megmondjam nekik, mit csináljanak és mit ne? - Kérdezem vállat vonva. - Amúgy is új vagyok. - Teszem még hozzá, nem mintha nem tudnánk mindketten, hogy igazából egy szavamba kerülne, hogy mindent abbahagyjanak, főleg ha azzal fenyegetném meg őket, hogy nem élvezhetik többé a becses társaságom. Egyszerűen csak úgy döntöttem, hogy nem éri meg a belevetett energiát, amúgy is tudom, hogy csak addig hagynák abba, amíg én a közelükben vagyok. - Van még valami, vagy csak ennyit akartál velem beszélni? - Kérdezem már-már szemtelenül, pedig Merlin látja lelkem, Fabes olyan személy az életemben, akiért gondolkodás nélkül feláldoznám magam.