Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Mindig pirkadat előtt van a legsötétebb

Anonymous

Mindig pirkadat előtt van a legsötétebb Empty
Vendég
Szomb. Okt. 16, 2021 2:40 pm

Bruno & Ale

Older siblings always feel the need to protect little brothers.

Hosszú volt az éjszaka. Az ég alja mintha vöröslött volna, amikor hazaértem, utolsóként a családból.
Miután elvégeztem a nagyi által rám szabott feladatot, vagyis ellenőriztem, hogy az egyetlen bátyám lehetőleg ne robbantson ki semmilyen maffiaháborút ezen a kontinensen, meg kellett ejtenem a heti jelentésemet is, pontosan este kilenckor. Amivel alapvetően persze semmi probléma nem lett volna, ha Londoni időben mérjük azt, nem pedig a New Yorkiban. Arról nem is beszélve, hogy a nagyi szokatlan mód késett, vagy húsz percet, de lehet volt az fél óra is, nem számoltam, noha nem tudtam megállni, az okára rákérdeztem, azonban nem avattak be. Nem fontos, intézte el egy legyintés kíséretében Fiorella Marchetti, én pedig feleslegesnek ítéltem a téma további firtatását. Nem azért voltam ott, hogy a nagyanyám viseltes dolgairól diskuráljunk - valójában, ha teljesen őszinte akartam lenni, nem is érdekelt, kit, miért, hogyan kínozgatott és gyilkolgatott az elmúlt időkben -, hanem hogy elmondjam az aktuális helyzetet, majd végre hazamehessek aludni.
Amikor azonban beléptem a lakásba, pár megtett lépés után már sejtettem, hogy nem lesz ez olyan egyszerű. Az első neszeket még csak véletlennek hittem.
Valaki csak megébredt, gondoltam naivan, esetleg Giu van megint rosszul, noha minden helyiség, köztük a mosdó és a nővérem szobája. Már-már én is elhittem, hogy a fáradtság okozta tévképzetek ezek, az agyam így dolgozza fel a majd harminchat órányi ébrenlétet, de nem. A hangok állandók voltak, hol halkabban, hol hangosabban szóltak, de léteztek. Gyanakodva vontam össze a szemöldököm, a sálam ugyan még az érkezés lendületből felakasztottam, de a kabátom már rajtam maradt.
Különös hangok voltak ezek, rugók, nyögések, talán még kisebb kiabálások is, olyanok, amelyek nem élvezetről, sokkal inkább szenvedésről adtak tanúbizonyságot. Ezt könnyen megtudtam állapítani, kellően sokszor hallottam már kíntól sikoltozó, fájdalomtól vergődő és életükért könyörgő emberek hangszínét ahhoz, hogy meg tudjam különböztetni a kettőt. Noha megjegyzem, nem sok választotta el őket egymástól.
Óvatos, halk léptekkel indultam a neszek irányába. A pálcám, hiába volt nálam eszembe se jutott, hogy felé nyúljak. A védővarázslatokra sem sajnáltuk a pénzt, így kizártnak tartottam, hogy ellenséges varázslóval legyen dolgom. A nyomok, már ha nevezhettem egyáltalán annak őket, az öcsém szobájának ajtajába vezettek.
Kopogtam, de nem érkezett válasz.
Tétováztam.
Normális esetben sose nyitottam volna rá egyik testvéremre se az engedélyük nélkül, nem akartam tudni, hogy ki mit csinál a szobájának magányában. Ez azonban kivételes helyzet volt. Óvatosan nyomtam le a kilincset, majd toltam be az ajtót, mire nem kevés víz tódult kifelé onnan, ez pedig nem volt jó, a legkevésbé sem. A szobában félhomály uralkodott, csak az éjjeliszekrényen álló lámpa adott némi fényességet, nem hagyva a sötétségnek, hogy mindent befedjen. Azt azonban még így is tisztán ki tudtam venni, hogy Bruno ide-oda dobálja magát az ágyon, miközben mintha a bezártságról és a sötétségről motyogna valamit.
Végiggondolva a nap eseményeit, már az Amerikaiakat, összeállt a kép és még csak meg sem kellett magam erőltetnem. Remegve szorítottam ökölbe a kezem. Öles léptekkel szeltem át a köztem és az ágy között lévő távolságot, majd ragadtam meg az öcsém vállát. Csurom víz volt ő maga, a pólója és az ágyneműje is. Komolyan hálát adtam a Sorsnak, hogy nem a tűz vagy,  hovatovább a levegő elemét örökölte. Azokkal sokkal nagyobb pusztítást végezhetett volna, mint pár centiméter vízzel a szoba padlóján és egy, a képessége miatt jelentősen átizzadt ágyneművel.
- Bruno, Bruno - ráztam meg őt határozottan, mégsem durván, erősen. Sosem lettem volna képes ártani neki, még véletlenül sem. - Kelj fel, csak egy rémálom az egész! - Noha nagyon jól tudtam: a képek, amelyek fel-fel villantak a szemei előtt, a valóságban is megtörténtek vele… megint.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Mindig pirkadat előtt van a legsötétebb Empty
Vendég
Hétf. Okt. 18, 2021 6:55 pm

Sötétség. Bezártság. Csak a szokásos. Megszokni sosem tudta és soha nem is fogja. Ezt a fajta büntetést lehetetlen volt. Akárhogy küzdött ellene Bruno, akárhogy igyekezett, nem ment. Újra és újra ugyanazon a helyen találta magát akárhányszor úgy hozta kedve a drága nagyanyjának. S hogy mi változott az egészben? Csak Bruno kora és magassága. A hely, amely tömlöcként szolgált, ugyanaz maradt, mint legelső bebörtönözésekor. Bruno számára sokkal szűkösebb lett, ahogyan cseperedett. Már nem bírta kinyújtani karjait sem. A pánik azonban egyre erősebb és erősebb lett. Öklei fájtak az ütések miatt, amiket zárkája falaira mért a kijutás reményében. Felesleges volt. Csak magának okozott kárt. Torkaszakadtából üvöltött, de tudta jól, hogy senki nem hallotta kétségbeesett segélykérését. A hely bőven el volt látva olyan bűbájokkal, amik megakadályozták Brunot a kijutásban. Csak nagyanyja kegyelmességében bízhatott, amit jól tudott, nem kaphatott meg egykönnyen. Napokra is képes volt bezárni őt oda.
Szenvedés. Ha kérdeznék tőle, biztos letagadná az egészet. Meg nem mondaná, hogy az álom, ami eluralkodott rajta, a valóságban is megtörtént-e vele az éjszaka vagy sem. Annyira összefolytak neki a dolgok, hogy az utóbbi időben nem igazán tudott különbséget tenni a valóság és az álom között. Hiszen számára mindig ugyanúgy végződött minden: a sötétséget megpróbálta kizárni lehunyt szemeivel, bízva abban, mikor újra kinyitja azokat, bátyját pillantja majd meg. Most is így volt. Ale, kihez közelebb állt bármelyik testvérénél, felverte álmából. Bruno szemei hevesen pattantak ki, ahogy ő maga is hirtelen ült fel az ágyon. Olyan volt számára az ébredés, mint egy újraélesztés. Mert így volt. Minden alkalommal úgy érezte, belül már meghalt. Remegve, zihálva, levegőért kapkodva ült csuromvizes ágyán. Erejét ilyenkor akaratlanul is elszabadította, mindhiába volt mestere a víz irányításának. Tudta nagyon jól, ha ezt nagyanyja megtudja –már pedig meg fogja tudni az öreglány valahonnan– még nagyobb bajban lesz. Szerencséje volt, hogy most bátyja talált rá, kire félelemmel telt tekintetét emelte. A szavak tokán akadtak. Mondani akart valamit, de mindhiába nyitotta száját, hang nem hagyta el azt. Felhúzta lábait, átkarolta térdét és próbált lenyugodni. Bátyja közelsége jól esett neki és legszívesebben fejét mellkasához nyomná, de nem tette. Nem akarta összevizezni a másikat, habár már így is mindegynem mondhatta a dolgot. Szétnézett a szobájában. Látta a felfordulást. Remegő kezét kinyújtva próbálta helyrehozni a helyzetet, mindhiába. A víz nem engedelmeskedett neki.
– Ugye nincs itthon… mond, hogy nincs itthon Ale… –Hangja félelemmel telt volt, mely nehezen hagyta el száját. Bátyja tudta, hogy kire célzott Bruno, ezért is reménykedett abban, hogy a másik megnyugtató választ ad majd neki. Amiért pedig felketette rémálmából, szavakkal ugyan nem köszönte meg, de Ale, ha jól figyelte Bruno lélektükreit, láthatta benne a hála jeleit. Csupán most megnyugvás kellett neki.

Ale && Bruno
Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: