Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

The famous Pumpkin Pie - Ale & Kikka

Anonymous

The famous Pumpkin Pie - Ale & Kikka  Empty
Vendég
Csüt. Okt. 14, 2021 10:05 pm

Ale x Kikka

Közeledik a hálaadás, amit az itteniek egyáltalán nem ünnepelnek, de számomra az ünnep mindig is sokat jelentett, hiszen főleg a családról szólt ez az időszak is számunkra. A vacsora viszont ebben az évben mindenképpen el fog maradni, a legnagyobb sajnálatomra, pedig ez az egyik kedvenc ünnepem, hiába töltök amúgy is annyi időt a testvéreimmel, amennyit csak lehetséges. Ale-vel viszont sajnos még nem is volt nagyon alkalmam találkozni, ugyanannyira elfoglalt, mint Ciro és Giu, és be kell vallanom magamnak, hogy ez az, ami igazán megvisel az itt létben: hogy nem láthatom őket olyan gyakran, mint amennyire szeretném. De a hálaadásból nem engedek! Még akkor se, ha ebben az unalmas országban nem létezik, az nem jelenti azt, hogy nem is ünnepelhetjük meg a magunk módján. Nem igazán tudok elszabadulni az iskolából, pláne az új szigorításoknak köszönhetően, de Ale-vel sikerült egyeztetnem egy időpontot, amikor le tudunk ülni a Három Seprűben pár órára. Én pedig komolyan gondoltam azt, hogy meg fogom tartani a magunk kis privát hálaadását. Alapjáraton soha nem szoktam főzni-sütni. A konyha nem az én világom, nem is érdekelt soha, mindig volt valaki más, aki megcsinálta nekünk a lakomákat, de a hálaadás ebből a szempontból is mindig más volt. Az egyetlen dolog, amit meg tudok csinálni, az a sütőtökös pite, és az évek alatt szinte tökélyre fejlesztettem a saját receptemet. Ezen egy alkalommal nem félek bepiszkolni a kezemet és a konyhában tevékenykedni, pedig máskor az orromat húzom még csak a lehetőségének is annak, hogy összekoszoljam  magam. Mivel ezúttal nincs arra lehetőségem, hogy a szokásos otthoni környezetben készítsem el azt a bizonyos pitét, kénytelen voltam kreatívnak lenni. Nagy nehézségek árán sikerült megtalálnom, majd betámadnom a roxforti konyhát, és a manók hathatós segítségével el is készültem a sütőtökös pitével, amibe most is kevertem  egy kis diót, titkos hozzávalóként. Természetesen gondolok arra is, hogy Ale glutén érzékeny, így figyeltem arra, hogy rizslisztből csináljam meg az édességet.

A megbeszélt időpont előtt nem sokkal, tőlem szokatlanul izgatottan lépek ki végül a kastélyból, hogy sietős léptekkel induljak meg a Három seprű felé, kezemben gondosan tartva a még mindig meleg, becsomagolt pitét, vigyázva arra, hogy még véletlenül se csússzak meg a nedves kövezeten: még csak az hiányozna, hogy ha a kemény munkám kárba veszne. Nem vagyok egy nagy konyhatündér, nem is tervezek az lenni, tudom, hogy mindig lesz más, aki majd helyettem főz, de ez is az egyike azoknak a módoknak, hogy ki tudom mutatni a testvéreimnek, hogy mennyire is szeretem őket igazából. Az utóbbi időszak pedig senkinek sem volt a legegyszerűbb a költözés miatt, úgyhogy a bátyám kiérdemli, hogy kényeztessem egy kicsit, ha már a többiek nem értek rá. A hidegtől kissé kipirulva lépek be végül a Három seprűbe, és tekintetemmel egyből a testvéremet kezdem kutatni. Amint észreveszem, egyből nagy mosoly jelenik meg az arcomon és már megyek is oda hozzá.
- Ale! Szia! - Intek neki a szabad kezemmel, amivel nem a pitét fogom, majd amint odaérek az asztalhoz, óvatosan le is teszem az édességet, hogy aztán röviden, de minden szeretetemet beleadva megölelgessem. Egyikünk se ölelgetős típus, de úgy éreztem, hogy erre most nekem szükségem van.
- Hogy vagy? - Kérdezem miután elengedem és lehuppanok az egyik székre, miközben igyekszem megszabadulni a sálamtól.
- Ughh, Castiel túlságosan körém tekerte, mielőtt elindultam volna. - Mondom kicsit fintorogva, miután végre nagy nehezen megszabadulok az emlegetett sáltól, majd a kabátomtól is. Gyorsan lesimítom a kócossá váló tincseimet - hiszen sosem szerettem ha nem áll úgy a hajam, ahogy én szeretném -, majd újra a bátyámra mosolygok.
- Hoztam magunknak meglepetést egyébként. - Jegyzem meg miközben felé tolom a tányért, amin jelenleg nem látszik, hogy mit is rejt a csomagolás alatt, habár valószínűleg nem lesz nehéz kitalálni.   

Vissza az elejére Go down
Anonymous

The famous Pumpkin Pie - Ale & Kikka  Empty
Vendég
Szomb. Okt. 16, 2021 6:12 pm

Kikka & Ale

Brothers and sister may change, but to each other, they will always remain the same.

Roxmorts mintha csak egy külön világ lett volna, még az angol varázslótársadalmon belül is. Itt, más helyekkel ellentétben, apró, hagyományos házikók álltak, ahogy a varázslók egy része is, mintha inkább a régi, mintsem a modern öltözetet részesítette volna előnyben. Ez a látkép és az egész hangulat most is pontosan olyan idegenül hatott, mint nyolc évvel korábban, amikor Lucy egy-egy hétvégén lerángatott, nem pedig a testvéreim látogattam meg.
Testvérem, javítottam ki az automatikus gondolatot, hiszen ezen a hétvégén csak a húgom miatt jöttem. Nem mintha ki kívántam volna zárni az öcsémet, Kikka egyszerűen csak kettesben szeretett volna találkozni, én pedig tiszteletben tartottam a kérését, noha nem tudtam pontosan mi lehetett az apropója, ez pedig némi aggodalommal töltött el. Persze, ott volt annak a lehetősége is, hogy egyszerűen csak honvágya volt már, hiányoztak azok a családtagjai, akiket nem látott az iskolában. Azonban ő meg én túlságosan hasonlítottunk, ilyen téren legalábbis mindenképpen, és a vele történtek után élt bennem a félelem, hogy valami problémája akadt, azért kell találkoznunk.
A falu valóban semmit sem változott, így gyorsan megérkeztem a találkozónk színhelyéül szolgáló kocsmába, amit normális esetben messziről elkerültem volna még egyedül is, nemhogy az egyetlen húgom társaságában. Sajnos azonban nem volt választásom. A Szárnyas Vadkan még a Három Seprűnél is kétesebb hely hírében állt.
Benyitva se kellett csalódnom, minden pontosan a 2013-as, 2014-es állapotokat idézte, noha inkább láttam diákokat egyelőre, mint valódi söpredéket. Elégedetten konstatáltam, hogy legalább azokon a hétvégéken figyeltek ezekre, amikor a Roxfortosok ellátogattak ide. Szabad asztal akadt bőven, én pedig, inkább megszokásból, mint sem más indoktól vezérelve, kiválasztottam a legeldugottabbat, ahol a legkisebb esélye volt annak, hogy megzavarnak. A hely méretéből adódóan ez sem volt annyira rejtve, így én is egyből megláttam a Kikkát, amint vörös, a közegbe meglepően passzoló, hajkoronájával belibbent az ajtón.
Hosszú ideje először, valóban őszintén mosolyogva intettem neki, majd leplezetlen kíváncsisággal fürkésztem a kezében tartott csomagot. Mire azonban találgatásokba bocsátkozhattam volna azt illetően, mit rejthetett belé, már tudtam. Az illata elárulta és mivel a húgomról volt szó, biztos voltam benne: nem lehet bajom az édességtől. Ő, a többi testvérünkkel ellentétben, amikor észrevette, hogy másképpen étkeztem rákérdezett én pedig, mivel nem csináltam titkot a dologból, egyszerűen csak nem híreszteltem, elmondtam neki.
- Kikka - öleltem magamhoz én is legalább olyan szorosan a testvéremet, ahogy ő engem. Egyikünk sem volt az a kifejezetten öleléseket igénylő, érzelmesebb típus, mégis akadtak pillanatok, amikor egyikünknek, másikunknak vagy éppen mind a kettőnknek szüksége volt rá. Azt hiszem, ez az utóbbi volt, noha ezt nem realizáltam egészen addig, amíg a húgom meg nem ölelt. - Hiányzol ám otthonról - adtam még egy puszit a feje búbjára, mielőtt elengedtem volna, hogy mind a ketten helyet foglaljunk az asztaloknál.
A pillanat egy tört részéig eljátszottam a gondolattal, hogy megjegyzem, mennyire beleillik az angol miliőbe, de ez pont tőlem nem lett volna túlságosan releváns, arról nem is beszélve,  ha Ciro már meglátogatta, biztosan elsütötte ugyanezt. Annyira még őt is ismertem, hogy ezt tudjam.
- Nem a nagy testvéreknek kéne előbb feltenni ezt a kérdést? - nevettem fel, miközben hitetlenül ráztam meg a fejem. - De köszönöm kérdésed jól, minden pontosan ugyanolyan, mint lenni szokott, sajnos semmi izgalmassal nem szolgálhatok - vontam meg a vállam, hiszen Londonban minden meglehetősen unalmas volt, ami valahol jónak számított, hiszen ez egyben azt jelentette, hogy minden a nagyi kívánságai szerint történt. Rendben.
- Inkább mesélj te, hogy mik történnek a Roxfort ódon falai között. Hogy érzed magad itt? A leveleidből biztos kihagysz egy csomóóó részletet. Például Castielt. Ki ő? Csak nem valaki, akit félteni kell Ciro lángjaitól? - incselkedtem úgy, ahogy csak a húgommal voltam képes, senki mással. Vele valahogy, a többi emberrel ellentétben, minden olyan természetesen jött. Nem kellett erőltetnem magam, hogy vidámnak tűnjek és szívélyes benyomást keltsek.
- Igen, már abban a pillanatban megéreztem az illatát, hogy kellően közel kerültél, de mielőtt neki látnánk, rendeljünk valami innivalót is, meg majd kérjünk egy kést - nyúltam az Itallap után, hátha találok új tételeket a kínálatban. - Nem tudom, kóstoltad-e a vajsört, azt mondják hagyományos brit ital és nagyon finom, de nekem nagyon nem ízlett. Túl édes volt - ráztam meg a fejem, nem hozzátéve, hogy ki is hánytam utána az egészet. - Kérsz esetleg valami alkoholosat? - érdeklődtem mintegy mellékesen, mert hiába voltam jó magam is talán kissé túlféltő testvér, bíztam a húgomban, arról nem is beszélve, hogy a gyerekek leleményesek voltak, ha akartak valamit, akkor meg is oldották. Mi is így tettünk annakidején.

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: