Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Kira Cyzarine Karkaroff

Anonymous

Kira Cyzarine Karkaroff Empty
Vendég
Vas. Okt. 10, 2021 3:23 am

Kira Cyzarine Karkaroff

mein Küken

"Chaos is the most dangerous thing in this world. It is all around us all the time. Volatile and powerful."

Nem:

Kor: 17 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Oroszország, Murmanszk

Iskola/ház: Durmstrang, Suliformes (Kormorán)

Munka: egyszer a Magic is Might teljesértékű tagja leszek

Családi állapot: Jegyben járok

Patrónus: Rozsomák

Pálca: Nyírfa, sárkánypikkely, 11 hüvelyk (svéd sróforrú pikkelye)

Amilyenné formáltak

Elvárás: Tökéletes.
Eredmény: Csupán közelíti azt.
A szüleimnek nem titkolt szándéka volt az, hogy belőlem és a vértestvéreimből tökéletes katonákat faragjanak. Olyanokat, akik könnyedén alkalmazkodnak bármilyen helyzethez, végre hajtják a Magic is Might által kiszabott feladatokat. Azt sem rejtették véka alá, hogy a harc, amelyhez csatlakozni fogunk veszélyekkel és erőszakkal teli.
Engem ez sose zavart, hiszen abban a szellemiségben nevelkedtem fel, hogy mindez szükséges ahhoz, hogy a világunk végre jó irányba induljon el, mert ami most zajlott az teljességgel elfogadhatatlan volt.
Felsőbbrendűségem megkérdőjelezhetetlen, ahogy az sem, hogy a családunkban én lettem a kiválasztott, akinek hatalmas tetteket kell véghezvinnie. Gyerekkorom óta megfelelési kényszerem van, keményen dolgozok azért, hogy a szüleim elismerését kivívjam, hiszen Kirillék elbuktak, nekem pedig ez nem lehet opció. Ezért sokszor vannak kételyeim, de szerencsére Sven mindig mellettem áll, és ha el is bizonytalanodnék, tudja mit kell tennie ahhoz, hogy ismét higgyek önmagamban.
Hiszen tűnhetek bármilyen határozottnak – az élet nagyon sok területén az vagyok −, vannak dolgok, amelyekkel kapcsolatban úgy hiszem, hogy már-már meghaladják a képességeimet, és ilyenkor jó, ha egy társ mellettem van. Veronikának és Nikitának sose beszéltem az aggodalmaimról, hiába szoros a köztünk lévő kötelék, előttük nem mutathatok gyengeséget. Ezt az oldalamat egyedül Sven ismeri, s bármennyire gondolja néha azt, hogy nem tudja mi jár a fejemben, talán ő az egyetlen személy, akivel megosztottam minden titkomat. Hosszú utat jártunk be mi ketten, elvégre gyerekként meg tudtuk volna ölni egymást, idővel viszont ez a heves ellenszenv átcsapott valami teljesen másba, amelyhez a mai napig ragaszkodok, hiába gondolják azt mások, hogy nem szeretem őt.
Veronika és Nikita leginkább a főnökösködő oldalamat ismerik, bár sose próbáltam igazán ledominálni őket, elvégre éppúgy a testvéreim, mint a bátyám. A szigorú képzésünk ellenére azonban akadtak olyan pillanataink, amikor megélhettünk lányos dolgokat. Sokszor jelentek meg a versenyeinken, aludtunk egymásnál, és bizony az is megesett, hogy telepatikus úton fecsegtünk srácokról – köztük a saját páromról −, Sven nagy örömére. Imádom bosszantani őt azzal, hogy fogalma sincs min nevetünk egymás közt, hiszen a lányokkal nem csupán testvérek, de legjobb barátok is vagyunk, és együtt osztozunk azon a terhen, amelyet másoknak szántak.
Ők ketten pedig épp úgy kiveszik a részüket mások terrorban tartásában, mint én. Együtt vívtuk ki a tiszteletet a durmstrangos diákok köreiben, nem csoda, hogy rettegnek tőlünk. Nem kell feltétlenül párbajokba bocsátkoznunk, bőven elég verbálisan megalázni másokat, ahhoz hogy tudják, velünk nem lehetett szórakozni. Az iskolára amolyan játszótérként tekintettünk, én pedig úgy gondoltam, mivel a szüleim a tantestület részei voltak, így bármit megtehettem.
Kirillel már nem volt ilyen felhőtlen a viszonyom, bár régen próbáltam közeledni felé, gyakran akadtak olyan pillanatai, amikor a pokolba kívánt. Főleg egy-egy olyan eset után, amikor a barátai, vagy pedig az iskolatársaink előtt aláztam meg. Nem tehettem róla, hogy nem volt hajlandó odafigyelni rám, így drasztikus eszközökhöz kellett folyamodnom. Még őt is képes voltam bántani, hiszen nem álltunk annyira közel egymáshoz.
A szüleimet és a nagyanyámat ellenben tiszteltem és felnéztem rájuk. Mindent elkövettem, hogy a kedvükre tegyek. Mondhatnám, hogy a legtöbb álmomat sutba dobtam azért, hogy az általuk kiszabott úton végig haladjak, de… Kicsit nehéz lett volna más álmokat kergetni, amikor csak egyetlen utat láttál magad előtt. Azonban bármennyire vagyok makacs és uralkodó természet, pontosan tudom, hogy egy hierarchiában hol helyezkedek el, illetve, hogy kivel milyen hangot üthetek meg.
Miattuk a viselkedésem úgy idomul a környezetemhez, mint amikor egy kaméleon változtatja a színét. Lehettem kifinomult, művelt, figyelmes, vagy éppen állatias, kegyetlen és brutális. Minden azon múlt, hogy mit akartam elérni, vagy éppen a szükség mit kívánt meg.
Sokszor úgy tekintettem magamra, mint a családom által kreált teremtményre, és Kirillnek sokszor vágtam a fejéhez, hogy olyan dolog miatt volt féltékeny, amelybe nem volt bepillantása. Hiszen amennyire kiváltságosak voltunk, épp annyira megkötötték a kezünket. Nem mintha annyira más élet után vágyakoznék, engem nem frusztrált ezek az elrendelt dolgok, csupán szerettem volna néha tudni, hogy megéri-e igazán.
Nem kevés időt és energiát fektettem bele abba, hogy megpróbáljak kiemelkedni a tömegből, és ne egy szürke kisegér legyek, vagy olyasvalaki, akit könnyedén elnyomhatnak. A középpontban akarok lenni, azt akarom, hogy figyeljenek rám, hogy istenítsenek és elismerjenek. Nem várom azt, hogy szeressenek, hiszen tudjuk, hogy a rettegés nagyobb visszatartó erő. Én pedig élveztem kiszimatolni az emberek félelmét, és visszaélni vele.

Életem története

Tengernyi gondolat járt az eszemben, s ahogy általában, most is nehezen jött álom a szememre, főként, mert tisztában voltam vele, hogy Sven pár szobával odébb pihent tőlem. Mégsem az ő jelenléte volt a legzavaróbb, csupán ismét olyan gondolatok kezdtek nyomasztani, amelyek miatt állandóan rágódtam.
Kinyitottam a szobám ablakát, óvatosan felültem a párkányra, és a mélybe lógattam csupasz lábaimat. Megtehettem, hiszen a családom már régen aludt, én voltam az egyetlen, akinek nehezen jött álom a szemére. Felpillantottam a csillagtalan boltra, amely sötét takaróként borította be a világunkat.
− Lányok, itt vagyok? – próbáltam felvenni telepatikus úton a kapcsolatot Nikitával és Veronikával. Mivel nem érkezett azonnal válasz, így tettem egy újabb kísérletet, bár úgy véltem, hogy ha nem volt nyomós indokuk az ébren maradásra, akkor már ők is régóta pihenhettek. Hiába nyitottam meg az elmémet előttük, nem éreztem az irányukból semmit.
Egy halk sóhajjal konstatáltam, hogy magamra maradtam a kételyeimmel. Megtehettem volna, hogy átmegyek Svenhez, de most nem szerettem volna kockáztatni, hiszen a szüleink mindezt nem nézték volna jó szemmel. Akkor sem, ha tulajdonképpen már a születésem óta elrendezték a házasságunkat. S amennyire nekünk nem volt lehetőségünk közbe szólni, mi épp annyira titkoltuk azt, hogy jó ideje nem voltunk már gyerekek. Ez viszont a mi titkunk volt, hiszen nekik sem kellett mindenről tudniuk.
A szellő csiklandozva a meztelen lábaimat, beszökött a szobámba, és összekoccintotta a felfüggesztve tartott érmeimet. Sötét volt odakint, még a Holdat se lehetett látni, így csak a fekete égboltot kémlelhettem némi mozgás után kutatva. Végül, mikor meguntam a semmi bámulását, visszamásztam a szobámba, becsuktam magam mögött az ablakot, és felkapcsoltam a villanyt.
A fényárban az tróféáimhoz sétáltam, hiszen bár katonás rend uralkodott a szobámban, az eredményeimre mégis büszke voltam, és nem restelltem kipakolni ezeket, hogy mindenki, aki véletlenül a szobámba tévedne is tudja, hogy mennyire jól teljesítettem. Természetesen, ez csupán a töredéke volt a díjaimnak, hiszen a szüleim éppannyira szerették mutogatni a gyerekeik díjait, mint mi magunk.
Az ujjaim között tovább zörögtek az érmek, miközben nosztalgikus mosollyal jutottak eszembe először a nagyanyám szavai.

− Kira! Nem vagy elég légies! A képzésed ellenére nem engedheted meg magadnak ezt a tartást! – szólt rám a nagyanyám, miközben régi módszereinek hódolva könyveket tornyozott fel a fejemen. Az egyensúlyérzékemet kívánta fejleszteni, de én gyerekként azt éreztem, hogy inkább csak rajtam szerette volna kiélni a szadizmusát.
− Sajnálom nagyanyám. Jobban igyekszem – feleltem a karjaimat széttárva, ahol a felrajzolt vonalon próbáltam végigsétálni. A nagyanyám mindig azt hajtogatta, hogy könnyebb dolga lett volna, ha fiúnak születek, azonban lányként több lehetőség rejlett bennem. A több lehetőség pedig több gyakorlással járt.
− Ne csak igyekezz, hanem csináld is! – vágott hátba a kezében tartott fapálcával. Meglepetésemben kibillentem az egyensúlyomból, és az utolsó pillanatban kaptam el a kupac tetejéről leesni készülő kötetet.
− Igenis – válaszoltam halkan, ahogy megigazítottam a fejemen tartott könyveket. Borzasztóan nehezek voltak, fájt a nyakam tőle, de ha ő azt mondta, hogy mindez szükséges volt, akkor szó nélkül eltűrtem.
A szalonnak kinyílt az ajtaja. Hiába álltam háttal, jól ismertem az ajtó előtt megálló léptek zaját, és az utána következő hang eltéveszthetetlen volt.
− Margarita, úgy látom, nem vagy elégedett. – Anyám megállapítása nem hordozott semmi meglepettséget, sőt határozottan biztos volt benne, hogy a nagyanyám megküzdött velem.
− Celina! Azt hittem, Maximmal és Kirillel tartottál – fordult felé a nagyanyám, de nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy ne csapjon keményen a kezemre, amiért megtorpantam. Mégsem kaphattam a karomhoz, bármennyire is fájt, nem mutathattam gyengeséget.
− Elmentek Munterékkel vadászni, azonban én csak egy órára látogattam meg Danutát – sétált el lassan mellettünk, hogy aztán helyet foglaljon a szófán, ahonnan tökéletesen láthatta minden mozdulatomat.
− Mindent értek – bólintott a nagyanyám, majd ismét felszólított arra, hogy a karjaimat felemelve kövessem a földre varázsolt vonalat.
− Botrányos… − ingatta a fejét anyám is, hiszen mélységesen egyetértett abban az anyósával, hogy nem feleltem meg az elvárásaimnak. – Azonban, nem hiszem, hogy ezen segítene az, amit csinálsz vele.
− Miből gondolod? Eddig mindig bevált – koppantotta a botját a padlóhoz, mire megálltam, és anyám felé fordultam.
− Édesanyám, javasolhatok valamit? – kérdeztem a lehető legudvariasabban. Óvatosan leemeltem a könyveket a fejemről, és a köztünk fekvő kávézóasztalra helyeztem.
− Hallgatlak Kira – emelte rám a tekintetét. A hátam mögül poharak csilingelését hallottam. Szinte biztosra vettem, hogy a nagyanyám italt töltött magának.
− Úgy vélem, hogy sokkal jobbat tenne nekem, ha az egyensúlyérzékem javítása valami mozgáshoz lenne kötve – simítottam végig a szoknyámat, majd összekulcsoltam a kezeimet magam előtt. A nagyanyám felnevetett.
− Hallod ezt Celina? A lányodnak milyen gondolatai támadnak! – nyújtott át egy poharat édesanyámnak, ahogy leült mellé. Anyám azonban mindvégig komoly maradt.
− Mire gondolsz?
− Nagyon tetszett a múlt vasárnapi jégtánc előadás, amit együtt megnéztünk. Szeretném, magam hasonlóban kipróbálni, és azt hiszem, javítana annyit a mozgásomon, hogy büszkék legyetek rám – szerettem volna az ujjaimat tördelni, miközben kissé visszafogottan eléjük tártam az ötletemet, de már akkor is biztos voltam benne, hogy ha a bizonytalanság jelét is mutattam volna, akkor ők törték volna el a kezemet.
Anyám percekig mérlegelte a helyzetet, aztán a nagyanyám felé fordult, hogy az ő véleményét is kikérje. Nekem annyira hevesen dobott a szívem akkor, hogy nem igazán értettem miről beszéltek.
− Tegyük fel, hogy elintézzük neked ezeket az órákat. Pontosan mit szeretnél?
− Arra gondoltam, megkérdezhetnénk a Munter családot, hogy a fiuk csatlakozna-e hozzám – léptem előrébb egy kicsit magabiztosabban, elmaszatolva a vonalat, amelyet a nagyanyám felvarázsolt. Ahogy megtörtem a csíkot, úgy a padlóról eltűnt a vörösszínű sáv.
Nem szerettem volna egyedül műkorcsolyázni, azonban az idejáró fiúk többsége nem volt szimpatikus a számomra, ráadásul, ha annyira azt akarták, hogy időt töltsünk egymással, akkor már valami hasznosat is csinálhattunk volna.
Akkor legalább is így vélekedtem Svenről.

Mosolyogva engedtem el az érmeket, amelyek megannyi versenyünk emlékét hordozták magukban, azonban csakis az aranyakra voltam büszke. Rengeteget edzettünk és dolgoztunk azért, hogy a legjobbak között szerepelhessünk. Két kezemen se tudtam volna megszámolni, hogy Sven az elején hányszor ejtett el, rontottam el az ugrásokat, estem el, törtem el a csuklómat, vagy ment ki a bokám azért, mert nem voltunk elég tapasztaltak.
Időt és energiát nem sajnálva edzettünk, ezért az első helyezéseknél nem adhattuk alább. Nem véletlenül folyamadott a családunk időnként csaláshoz, hiszen mindenáron biztosítani akarták a győzelmünket. Mégis, az ebben a szobában lévő díjakat mind önerőből szereztük.
Szórakozottan fordultam körbe a szobámban, és még mindig olyan elképesztő volt az alku, amit annak idején kötöttem Svennel. Csak akkor megyek jégtáncolni, ha te megtanulsz vadászni. Édesen naiv volt, amikor azt hitte, ezzel eltántoríthatott, ráadásul az műkorcsolya volt, nem jégtánc. Mégis, úgy vélem, helyesen döntöttem akkor, mert talán most nem ilyen lenne a viszonyunk, ha annak idején nem kezdtük volna felépíteni a bizalmat kettőnk között.
Belebújtam a köntösömbe és a papucsomba, aztán kilestem a folyosóra. Mindenhol csend honolt, ahogy vártam. Leoltottam magam után a lámpát, majd a pálcámat magamhoz véve világítottam magam előtt.
Nem akartam a szobámban maradni, mert tudtam, hogy ha nem fárasztottam le magamat eléggé, akkor úgysem jött álom a szememre. Így hát óvatosan végig osontam a felsőszinten, hogy odalent beforduljak arra a folyosóra, ahol az edzőtermet rendezték be. Udvariasan csendre intettem a felmenőim portréit, azonban megtorpantam a nagyapáménál. Eddig egyetlen egy alkalommal vethettem egy pillantást Igor Karkaroff portréjára, ugyanis apám nem szerette látni őt, ahogy a nagyanyámnak sem volt a kedvenc embere azok után, hogy magukra hagyta őket.
Megindult a kezem a levegőben, hogy lerántsam a finom leplet a portréról, de végül meggondoltam magam. Amilyen spicli volt, nem szerettem volna, ha beköpne a szüleimnek. Márpedig, tudom, hogy milyen cserfes tudott lenni, hiszen néhány naponta a nagyanyámnak szokott kiabálni, hogy távolítsa el a függönyt az arca elől.
A pálcámat a földre szegezve világítottam magamnak, ahogy a súlyos faajtónak nekifeszültem. Az edzőterembe még a bejutás sem volt könnyű, s egyszer bekeveredtél ide, akkor órákat itt töltöttél.
A bátyám a súlyzókat kedvelte a legjobban, amelyek szép számban sorakoztak az egyik sarokban, én azonban a gerendán szerettem egyensúlyozni. Számtalan mozdulatot begyakoroltattak velünk, amikor Verával és Nikitával a gerendán kellett botokat használva megküzdeni egymással. Ebben én bizonyultam a legeredményesebbnek. A kötélmászás azonban kiskoromban nehezebben ment, utáltam is, amíg rá nem éreztem miként kell csinálni. Voltak itt még egyszerű dobbantók és szekrények, amik felett át kellett ugrani, de megesett az is, hogy csak a köröket futottuk. Minden napra más edzéssel rukkoltak elő.
Innen nyílt a két öltözőhelyiség is, ahol ruhákat cseréltünk, vagy éppen itt öltöztünk be vívásra. Párszor előfordult, hogy a vívóleckék után Svennel hátra maradtam gyakorolni. A lányokat az őrületbe tudtam kergetni, amikor bemutattam nekik egy-két olyan fogást, amelyet Sventől tanultam.

− Ne vágj ilyen savanyú arcot, amikor ezt a mozdulatot tőled tanultam! – váltam meg a fejvédőmtől az edzés után azt követően, hogy egy kontrariposzttal nyertem Svennel szemben. A köztünk lévő rivalizálás évek óta tartott, mindig próbáltunk felülkerekedni a másikon, de talán egyikünk se akart igazán így tenni. Inkább egymás gyengeségeit erősítettük fel, így eshetett meg az is, hogy hónapok óta először nyertem ellene.
− Még mindig utálok veszíteni – ingatta a fejét, és elvettem tőle a saját vívótőrét, hogy megszabadulhasson a sisakjától.
− Ahogyan én is, de néha el kell fogadnod a vereséget, Freddie – mosolyogtam rá, bár talán legszívesebben megfojtott volna ezért a becenévért, vagy lehet az jobban zavarta, hogy az orra alá dörgöltem a vereségét. Előfordulhatott az is, hogy mindkettő közrejátszott, de nem érdekelt különösebben. Végre én nyertem.
Ettől függetlenül engesztelően nyomtam egy apró csókot a szájára, hiszen nem látott bennünket senki. Bár, én továbbra is úgy véltem, hogy egy csók nem volt büntetendő, de amilyen szigorúak voltak a szüleink, már az is csoda, hogy időnként kettesben maradtunk. Mondjuk, úgy véltem, ennek köze lehetett ahhoz, hogy a családom úgy tudta, Nikita és Veronika velünk voltak. Ők azonban szívesebben töltötték az idejüket a könyvtárszobában ilyenkor, hiszen ezt mondtam nekik. Bármennyire szerettem őket, ebben a házban a vendégeink voltak, így kénytelenek voltak engedelmeskedni, és kettesben hagyni minket Svennel. A lányok voltak az én aduászaim, de ugyanezt bármikor megtettem értük.
− Mi lenne, inkább átöltöznénk, aztán csatlakoznánk Nikitához és Verához? – javasoltam Svennek, mielőtt még hallgathattam volna a zsörtölődését. Biztos voltam benne, hogy a következő alkalommal úgysem lettem volna ilyen szerencsés, addig pedig hadd élvezzem az örömömet. Szerettem volna még mondani valamit, de Nikita hangja tolakodott az elmémbe.
− Siessetek! A nagyanyád fél óra múlva vár mindenkit a másik épületben! – Nikita hangja annyira éles volt, mintha csak a fülembe ordibált volna. A homlokomat ráncolva tettem hátra egy lépést, amíg ő beszélt.
− Pontosítok. Sietünk kell, mert harminc perc múlva a másik épületben kell lennünk – ragadtam meg a kezét, és húztam az öltözők irányába mindenféle magyarázat nélkül. Tisztában volt a képességemmel, nem is örült neki különösebben, de nem tagadhatta le, hogy ilyen esetekben nagyon jól jött, hogy a lányok jelenteni tudtak nekem.

− Sose kaptál el minket nagyanya – nevettem fel halkan, ahogy belestem az öltözőkhöz. Rengetegszer loptunk csókot ezen a helyen, amikor nem figyeltek. Talán egy kicsit gyanakodtak ránk, de sosem tudtak semmit ránk bizonyítani. Ennél azért elővigyázatosabbak voltunk.
Visszasétáltam a terembe, lehajoltam az egyik kézisúlyzóért, aminek akkoriban még volt súlya számomra, mostanra azonban pillekönnyűvé vált.
Mozoghattam volna egy keveset. Tornászhattam volna, hátha az lefáraszt valamelyest, ehelyett azonban felültem a gerendára a súlyzóval, és felidéztem magam előtt mindent, amit ebben a helyiségben tanultunk. A képzésünknek még csak nem is ez a hely volt a durvábbik fele.
Magukkal ragadtak az emlékképek, így szinte teljesen elfeledkeztem a környezetemről. Arra eszméltem fel, hogy a papucsom lecsúszott a lábamról, és hangos csattanással ért földet. A helyiség visszahangzott tőle, én pedig jobbnak láttam visszatenni a súlyzót a helyére, majd úgy tenni, mintha nem is jártam volna itt.
Arra gondoltam, hogy ha edzéssel nem, de talán némi olvasgatással elterelhetném a figyelmemet. Így ma éjszaka már másodjára sétáltam végig az őseim között. A mai napig nem tudtam felfogni, hogy hány évszázadon keresztül dolgoztak a cárok közelében, ahogyan azt sem, hogy milyen mesterire fejlesztették a kémkedést. Ez alól a mostani generációk se voltak kivételek, hiszen ugyan a cári rendszer megbukott, és utána megint előtérbe kerültek a rohadt szélsőségesek, de a családom mindig úgy keverte a lapokat, hogy bajunk ne essen. Kivéve a nagyapámat, aki a cserediák éve alatt összebarátkozott néhány ostobával, majd végül az Azkabanba került a tetteiért. Az más kérdés, hogy mesterire fejlesztett színészi képességeinek köszönhetően hamarosan szabadlábra helyzeték, majd nem sokkal később átvette a stafétát a Durmstrangban. Mindig is úgy gondoltam rá, hogy csupán a gyávasága volt az egyetlen dolog, ami kifogott rajta, és árulóvá tette.
Benyitottam a szalonba. A tűz a kandallóban már réges-rég kialudt, azonban korántsem volt olyan hideg, hogy a köntösömben fázni kezdjek. Az ujjaimat végig futtattam a könyvespolcokon sorakozó kötetek gerincén. A tapintásuk a bőrkötés miatt kicsit érdes volt, a beléjük nyomott betűk pedig nehezen olvashatóak.
Találtam egy kötetet lengyelül, amely a kétévszázaddal ezelőtti történésekről értekezett, de a lengyel tudásomat jelenleg nem éreztem olyan erősnek, hogy éjszaka ki akarjam bogarászni a szavak jelentését, ahhoz nem éreztem kellő motivációt. Megfordult a fejemben, hogy tüzet gyújtok a kandallóban és töltök magamnak némi vodkát, de ahogy a szobában lévő kitömött állatokra siklott a tekintetem, valahogy elment a kedvem a magányos iszogatástól.

− Mit akarsz Kira? Épp menni készülünk! – förmedt rám a bátyám, ahogy szedelődzködött, én pedig éppen az útjában voltam. Apámra siklott a tekintetem, már-már ügyet sem vetettem a testvéremre. Kirill mostanában egyre több alkalommal húzta a száját, ha a közelében kerültem. Amikor viszont beszélni szerettem volna erről a problémáról, akkor mindig elzárkózott előlem, így úgy gondoltam, hogy majd beszélünk akkor, ha majd nyitott érzi magát ehhez.
− Szeretnék csatlakozni édesapám – válaszoltam apámnak, holott nem ő kérdezte. Mégis, vele akartam kommunikálni, nem pedig a bátyámmal, aki láthatóan csak akkor foglalkozott velem, amikor nem volt más választása.
− Na, nem! Felejtsd el! Menj a barátnőidhez babázni, és hagyj minket! – tolt félre Kill az útból. Haragosan pillantottam rá, és elfogott a vágy, hogy a fejébe húzzak egy vázát, helyette azonban az ajkaimat összepréselve vártam apám válaszát.
− Miért szeretnél velünk tartani, Kira? – fordult felém apám, mire mosolyogva visszatoltam a bátyámat. Nem akartam azt mondani, hogy azért, mert tudtam, hogy Sven is ott lesz. Azzal igazat adtam volna a környezetemnek, hogy érdekelt ő. Ami pedig egyáltalán nem így volt, hiszen az agyamra ment. Mindig okoskodott, azt hitte, hogy felvehette a versenyt velem, arról nem is beszélve, hogy múlt hónapban miatta törött el a csuklóm, mert olyan szépen elejtett. Nem kedveltem őt. Versenyezni azonban annál jobban szerettem, és meg akartam mutatni neki, hogy mennyit fejlődtem.
Nem akartam lenyűgözni őt. Egy kicsit sem.
− Csak szeretném bemutatni a tudásomat, apám. Édesanyámmal mindig azt mondjátok, hogy az élet bármely területén remekelnem kell, ahogyan azt is, hogy tisztában kell lennem a mugli haditechnológiájával. Azért szeretnék menni, hogy fejlődjek ezáltal – válaszoltam határozottan, és rávágtam Kill kezére, amikor hátra akart húzni.
− Apám. Kérlek, hallgass meg… Ez nagyon nem jó ötlet. Mit tudhat ő erről… − Kénytelen volt Kirill szavába vágni, mielőtt még lyukat beszélt volna apánk hasába.
− A kezedben egy Sauer SL 5 félautomata sörétes puska van. Egy német és egy olasz fegyvergyártó által megálmodott 12/76-os Magnum kaliberű fegyver. Harminc méteres távolságban pontosan lő, a súlya három kilogramm körülre tehető, és egyes felhasználóknak időre van szüksége, mire megszokják a vállukhoz emelve. – Kill szemei elkerekedtek, egy pillanatra pedig mintha apám szája felfelé rándult volna. Killnek fogalma sem volt arról, hogy a Svennel való műkorcsolyának az volt az ára, hogy csatlakoznom kellett hozzá az erdőben.
− Velünk jöhetsz – jelentette ki, miközben jelentőségteljes pillantást küldött a bátyám felé. Vigyorogva csatlakoztam hozzájuk, de igazából titokban csak Svent akartam látni, és elmesélni neki, hogy az utóbbi hetekben mennyit tanultam a lőfegyverekről. Ennyit megérdemelt az a hülye feje, ha már egyszer mindenáron arra pályázott, hogy műkorcsolyázás közben eltörjei a csontjaimat.
És nem. Továbbra sem kedveltem őt.

A fenéket nem kedveltem. Sőt, kifejezetten menőnek tartottam, hogy ennyi mindent tudott a vadászatról és a természetről. Teljesen lenyűgözött, amikor csatlakozhattam hozzá és a bátyjához, vagy éppen a családjaink döntöttek úgy, hogy mindenki prédát akar szerezni magának.
A falon lógó agancsok egyikének a tulajdonosát én magam előttem le. Az első elejtett vad volt, aminek a vére az én kezemhez tagadt. Nem éreztem sajnálatot iránta. Sőt, furcsa mód örömmel töltött el. Addig talán Sven és a lányok nem is láttak olyan boldognak. De az a nap az egyik kedvenc emlékeim közé tartozott.
A tekintetem megállapodott egy partfutó kitömött testén. A családunkban ugyanis egy szabály létezett, ha vadászatra került a sor: sosem lőttünk sólymokra.
A sólymok a mi állataink voltak, évszázadok óta ezekkel a nemes madarakkal üzentek a családjaink. Nem hiába tartottunk annyi sólyomfélét idehaza, és nem véletlenül kellett felvennem a solymászkesztyűt, amikor elég idős lettem hozzá. Mivel az év nagyrészében a szüleim a Durmstrangban voltak, a bátyám pedig évekkel ezelőtt elköltözött, így nyaranta a nagyanyám csak az én segítségemre számíthatott. Én pedig örömmel dolgoztam a keze alá, hiszen imádtam a közelükben lenni. Sokszor sétáltam ki a saját északi sólymommal, Striboggal a birtokra, és engedtem egy kicsit szabadjára, miközben én kiszellőztettem a fejemet.
Sajnos, ahogy egyre több emlék jutott eszembe, úgy csalogatott magával a kinti világ is. A mi birtokunk talán nem volt annyi fényűző, mint a brit és amerikai ismerőseinké, de ez talán nem is volt annyira meglepő, hiszen északon egyébként is nehezebb dolga akadt annak, aki gyönyörű kerteket akart fenntartani.
Nekünk pedig inkább helyre volt szükségünk, hiszen a főépület mellett ott volt a téli rezidencia, amely mára évtizedek óta arra szolgált, hogy a családunkban lévő ifjakat és a barátaink gyermekeit itt készítsék fel az iskolás éveikre. Erős védővarázslatok védelmét az ottani helyiséget, amely a Hopp-hálózatra volt kötve, hiszen ott érkeztek meg a vendégeink, illetve a rezidenciában lévő nagyobbik helyiségben rendezték be azt a szobát is, amely a tanórák helyszínéül szolgált.
Elhagytam a szalont, hogy a bejárati ajtó előtt csizmát és kabátot öltsek magamra. Vágytam a friss levegőre, és nem csak az ablakban ülve, hanem érezni akartam a kemény talajt a talpam alatt, a szelet a bőrömön és hajamon. Alaposan összehúztam magamon a kabátomat, ahogy a kavicsos ösvényre léptem. Csupán pár méterre állt a másik épület, amely most szokatlanul csendes és sötét volt. Az emlékeimben mindig tele volt nyüzsgéssel.

− Kira – szólt hozzám édesanyám, miközben megigazította a szoknyámat. A többiek már régóta a tanteremben ültek, én is a lányok közé vágytam már, hiszen nem tudtam elcsitítani a zúgolódó gondolataikat.
Még egyikünk se tudta teljesmértékben kezelni ezt a kapcsolatot, amely igen bosszantó volt, hiszen most is hallották, ahogy magamban mérgelődtem.
− Mire vártok Kira?
− Igen, mi lesz már? – türelmetlenül tele zsongták az elmémet, ami még frusztráltabbá tett, de nem engedhettem meg magamnak, hogy bármiféle érzelmet kimutassak. Azt viszont nem értettem, hogy miért álltam édesanyámmal a kandalló előtt, hiszen ha új diák is érkezett, nekem általában nem sok közöm volt hozzá.
− Kérlek, ne beszéljetek ennyit… Nem tudom mi történik – feleltem nekik, viszont érezhető volt a szavaikból áradó elégedetlenség. Szívesebben lettem volna köztük, tényleg, ellenben édesanyám oldalán kellett ácsorognom.
Percek teltek el úgy, hogy semmi nem történt. Már majdnem szóra nyitottam a számat, amikor a kandallóban két alak bukkant fel. Egy férfi és egy talán velem egyidős fiú. Gyanakodva sandítottam fel édesanyámra, aki kedves mosollyal németül kezdett beszélni hozzájuk. Nem lepett meg, hiszen gyerekkorunk óta németet kellett tanulnunk, mégis ritkaságszámba ment, amikor nem oroszajkú vendéget fogadtunk. Anyám azonban udvariasan fogadta őket, majd amikor rám került a sor, illedelmesen bemutatkoztam.
− Kira, ő pedig a leendő vőlegényed, Sven Munter. – Értetlenül meredtem anyára, amikor ilyen szavakat dobált, hogy vőlegény. A fiúra pillantottam, miközben anya elmagyarázta, hogy ez nagyjából annyit jelentett, hogy vele kellett élnem, ha elég idősek leszünk hozzá. Vagyis, akkoriban csak leegyszerűsítette nekem a dolgokat, de a mai napig emlékeztem arra a kisfiúra, aki a bátyja oldalán jelent meg nálunk, én pedig nehezen lepleztem az ellenszenvemet az irányába.
− Örvendek a szerencsének – szólaltam meg németül némi akcentussal, ahogy felvettem a szemkontaktust a vendégeinkkel. A fiú túlságosan is komoly és udvarias volt. A merevsége engem is meglepett, pedig a szabálykövető emberek közé tartoztam, de ő az első három percben elérte azt, hogy anyám mellől homlokráncolva figyeljem őt, amíg a felnőttek beszélgettek.
− Kira, miért nem mutatod meg Svennek a termet? A tanóra is hamarosan kezdetét veszi, biztosra veszem, hogy a nagyanyád már türelmetlen – fordult hirtelen felém anya, az arcomra pedig kiült a döbbenet. Miért nekem kellett gondoskodnom erről a fiúról? És mégis ki döntötte el, hogy nekem vele kell majd laknom? Miért kellett volna vele laknom? Nem lakhattam volna itt? Rengeteg kérdés zúdult rám hirtelen, azonban mindez nem látszódott rajtam, csupán Svenre pillantottam.
− Ki az a fiú? Miért mondták azt, hogy együtt fogtok lakni? – szólalt meg az elmémben Nikita kíváncsian, azonban nem válaszoltam neki, inkább a jövevénnyel akartam foglalkozni.
− Kövess, kérlek! – fordultam sarkon katonásan, de azért a vállam felett hátra lestem, hogy követett-e. Nem akartam elhinni, hogy véreskü után még ezt a fiút is megnyertem magamnak.
Talán ez is egy próba lett volna a szüleim részéről?

Ritka pillanatok egyike volt az, amikor hangosan és jókedvűen felnevettem, viszont egyszerűen nem tudtam szemet hunyni a tény felett, hogy mennyire utáltuk egymást akkoriban, és Sven hogyan próbálkozott a bátyjára hasonlítani. Megsúgom: semennyire nem sikerült neki, ellenben számtalanszor botránkoztatott meg a viselkedésével, de leginkább azzal, hogy azt hitte mindig mindent jobban tudott.
Ezt pedig nem hagyhattam annyiban, hiszen a családomtól elvárás volt, hogy a legjobbak között legyek, így talán nem is volt olyan meglepő, hogy számtalanszor javítottuk ki a másikat. Ezt azonban a lányok annyira nem élvezték, mert folyamatosan azt hallgatták, mennyire azon járt az eszem, hogy kifogjak Svenen. Egy kis görcs volt, de az én kis görcsöm.
Folytattam az utamat az ösvényen. A bokrok között lapult egy talpalatnyi földterület, ahová meditálni jártunk a lányokkal. Itt sajátítottuk el, hogy miként zárjuk ki egymást, és uraljuk a képességeinket. Ebben apa és az ő vértestvérei segítettek nekünk.

− Vera, Kira! Tartsatok bakot nekem! – hallottuk Nikita hangját a fejünkben. Előrespirteltünk a falhoz, amelyet meg kellett volna másznunk, összekulcsoltuk az ujjainkat, majd Nikitát felnyomtuk a fal tetejére, ő onnan segített fel bennünket, majd szaladtunk tovább.
Hasra vágódtunk, és kúszni kezdtünk, hogy beférjünk a drót alá. Tartanunk kellett a rekordunkat, hiszen annál jobb időt még nem futottunk, mégis félúton a hajam beleakadt a drótba. Az elméjükben visszhangzott a reakcióm, amikor megtépte a hajamat, egy pillanatra meg is torpantak mászás közben.
− Menjetek! Megoldom! – szóltam rájuk, miközben eltéptem a beakadt hajszálakat, viszont a hibámból tanulva sokkal laposabban kúsztam előre. Kiérve kétoldalról felsegítettek, és rohantunk tovább.
A következő akadály kicsit nehezebb volt, hiszen irtó mélyárkot ástak, amelyet megtöltöttek vízzel, és facölöpöket vertek bele. Csakhogy át kellett látni a helyzetet, hiszen nem mindegyik cölöp volt ugrás távolságban, ezért csak egy megoldás volt.
− Kövessetek! Azt hiszem, látom – vett Vera lendületet, és átugrott az első cölöpre, majd a másodikra. Összenéztünk Nikitával, és követtem Verát. Amint az egyikünk elhagyta a helyét, a másikunk követte egészen addig, amíg át nem értünk a túloldalra.

Megráztam a fejemet. A kiképzésnek nem szerettem volna átélni minden pillanatát, hiszen a mai napig ebben éltem. Ellenben a Durmstrangban eltöltött éveimre előszeretettel gondoltam vissza. Még akkor is, ha abban a kis időben még inkább pokollá tettem Kirill életét. Nem tehettem arról, hogy nem figyelt rám, én pedig előszeretettel alkalmaztam a pálcámnak a hatását, miszerint villámokat generált. Az ő hibája volt, amiért az elsős éves húgának hagyta, hogy megalázza.
Azonban ahogy telt az idő, úgy építettük ki a saját kis birodalmunkat. Elvégre, a Durmstrang számomra és Sven számára is a családunk által hagyott örökség volt, hiszen az ő őse volt a második igazgató, és lényegében az a személy, aki lefektette az iskolának az alapjait, az én nagyapám pedig… Nos, ő pedig talán a Durmstrang történelmének egyik legradikálisabb igazgatója volt, és ha nem lett volna egy gyáva féreg, akkor talán még Harfang Munter is büszke lett volna rá.

Elköszöntem a lányoktól, hiszen anyám magához hívatott. Fogalmam sincs, hogy miért akart látni, de biztos voltam benne, már megint valami iskolai ügyet akart felhozni. Talán a Hagyományőrzők tevékenységeivel volt baja, vagy valamelyik barátom csinált olyat, amely ütközött a házirenddel, viszont, hogy őszinte legyek, abban bíztam, hogy a menyegzőmről szeretett volna beszélgetni.
Megálltam az irodája előtt, megigazítottam az egyenruhámat, majd határozottan hármat koppantottam az ajtaját. Amikor a túloldalról megkaptam az engedélyt, benyitottam hozzá.
− Igen, Mrs Karkaroff? – magáztam őt, hiszen az iskolában megtartottuk a kellő, tanár-diák távolságot. Látszólag. Hiszen nagyon sok mindent megengedtek nekünk, szemet hunytak olyan dolgok felett, amikért máshol kicsapás járt volt. Mi azonban csak prezentáltuk a félvéreknek, hogy mit is jelentett hatalommal bírni.
− Kira! Fáradj beljebb! – intett az asztala mögül, hogy foglaljak helyet, azonban én csak megálltam előtte.
− Nos, az egyik diák a tudomásomra hozta, hogy bizonyos diákokat manipulálsz.
− Nem tudom mire érti – fontam össze az ujjaimat a hátam mögött. Mennyivel egyszerűbb lett volna a meghívóról beszélgetni!
− Szóval, azt állítod, hogy nem adtál be szerelmi bájitalt fiúknak? – vonta fel kérdőn a tekintetét. Le kellett hajtanom a fejemet, hogy elrejtsem a mosolyomat, közben pedig megkértem Nikitát, hogy szóljon Svennek merre voltam éppen.
− Megpróbálhatnám tagadni, de felesleges lenne – néztem anyám szemeibe ártatlanul. Anya sóhajtva odébb tett néhány papírt. – Mindezt azért tettem, mert azt tesztelem miként lehetne felújítani a bájitalt.
Ennek valóban volt valóságalapja, bár az indok inkább az volt, hogy meg akartam nyerni a versenyt Svennel szemben. Anya gyanakodva méregett egy ideig, mintha megpróbált volna a lelkembe látni. Csakhogy, nem rendelkeztem ilyennel.
− És beleegyeztek ebbe? – kérdezte, mintha a körülményeken mindezzel enyhíthetne. Mindketten tudtuk, hogy nem lett volna szabad ezt csinálom, mégis megtettem. Megtehettem.
− Persze, alá is írattam velük egy papírt róla – mosolyogva húztam elő a táskámból azt a papírt, amelyet már a bájital hatása alatt írattam alá velük, s amely arról szólt, hogy a tesztelésbe önként és dalolva egyeztek bele. Nem voltam ostoba. Pontosan olyan számító és álszent voltam, mint az összes többi Karkaroff.
Anya átvette a papírt, alaposan átfutotta, majd a fejét csóválva ismét rám pillantott. Tudtam, hogy nem fogok büntetést kapni érte. Ahhoz túlságosan is jól ismertem nála a kiskapukat.
− Legközelebb, ha gyakorolni szeretnéd a képességeidet, akkor kérlek, keresd fel a bájitaltan professzort! Többet ne csinálj ilyet Kira, mert a végén csúnyán megütöd a bokádat! – ütött finoman a papírra, utalva, hogy még egy ilyet nem akart látni. Mondhatnám, hogy meghatott a figyelmeztetése, de a Durmstrangban kiélveztem, hogy uralkodhattam másokon.
− Így lesz, Karkaroff professzor – hajtott fejet, aztán szabadjára eresztett.
Elégedett vigyorral az arcomon hagytam el az irodáját, hiszen tudtam jól, hogy amíg félvéreket szekáltam, és megtaláltam a réseket, addig azt csináltam, amit akartam.
− Nahát! Milyen szép nyakláncod van! – állítottam meg a folyosón az egyik lányt, ahogy elhaladt mellettem. Mosolyogva megtorpant, ahogy én is akartam, majd hirtelen megragadtam őt, és a falhoz nyomtam.
− Mit… Mit csinálsz? – nyöszörögte, ahogy lefogtam a kezeit.
− Kár egy ilyen csinos ékszerért… Most elveszem tőled – billentettem oldalra a fejemet, hogy alaposan megszemléljem a nyakláncot. A szabad kezemmel rászegeztem a pálcámat, és egy sóbálvány átkot küldtem rá. Amikor pedig nem tudott megmozdulni, önelégülten kapcsoltam ki a csatot, és vettem fel a nyakláncát.
Dúdolva elindultam a folyosón, ahogy megkeressem Svent. Szerencsémre azonban ő találtam rám előbb. Mosolyogva adtam neki egy csókot, aztán belekaroltam, hogy minél hamarabb eltűnjünk innen, mielőtt még anyám megint berendelt volna magához.
− Tetszik az új nyakláncom? – kérdeztem angyali arccal, majd Sven válasza után jókedvűen hozzátettem: − Az előző tulajdonosa is biztosan szerette.

Ami tetszett, azt elvettem. Mindig ez alapján az elv alapján éltem.
Megtanultam, hogy csak akkor érvényesülhettem az életben, ha másokat nyomtam el. Ráadásul, nem láttam értelmét rendesnek lenni másokkal, amikor sokukkal egyáltalán nem voltam egy súlycsoportban.
A gyakorlópálya elemeire rávetült a pálcám fénye. Szinte láttam magamat újra és újra végighaladni rajta, mintha valami átkozott mókuskerékben rekedtem volna. Aztán valaki megtörte a kört.
Hallottam, hogy motoszkált valami a hátam mögött korábban is, azonban ezen a birtokon nem létezett olyan dolog, amely árthatott volna nekem. A védőbűbájaink kellően erősek voltak ahhoz, hogy távol tartsák az illetékteleneket.
− Kira? Miért vagy idekint? – törte meg a csendet Sven.
− Nem tudok aludni – fordultam felé, ügyelve arra, hogy ne vakítsam el a fénnyel. Ahogy mellé léptem, leeresztettem a pálcát tartó kezemet, a másikkal pedig gyengéden végigsimítottam az arcán.
− Én sem – felelte szűkszavúan. Volt egy olyan sejtésem, hogy rajta is rossz gondolatokat lettek úrrá.
− Megint azon jár az eszed? – kérdeztem halkan, utalva arra a titokra, amelyet megosztott velem, én pedig olyan hűségesen őriztem, hogy még a lányok sem tudtak róla.
Ezúttal válasz gyanánt csak bólintott, az ajkamba harapva magamba szívtam az éjszakai levegőt, és belekaroltam.
− Ne aggódj miatta. Minden rendben lesz majd – indultam visszafelé az ösvényen, hiszen nem akartam, hogy ha esetleg más is felébredt volna, akkor lássanak minket együtt éjszaka. Azonban azzal is tisztában voltam, hogy a szavaim ezúttal sem nyugtatták meg, így a kezemet végigcsúsztattam a karján, hogy az ujjainkat összekulcsolhassam. A családunk közelében nem lehettünk ennyire közvetlenek egymással, holott ők döntöttek a sorsunkról, mégis amikor senki sem látott minket, akkor előszeretettel mutattam ki a ragaszkodásomat az irányába.
Ki gondolta volna, hogy röpke tíz-tizenegy év után alig várom majd, hogy a felesége lehessek? Az a titok sem érdekelt, amely az ő lelkét nyomta, hiszen én csak vele akartam lenni. Kibújtam a csizmámból a hallban, lecseréltem őket a papucsaimra, majd továbbra is Sven kezét fogva az emeletre vezető lépcsők irányába vontam őt, ügyelve arra, hogy egyáltalán ne csapjak zajt.
Meg sem álltam a vendégszobáig, ahol ő szokott tartózkodni. Milyen ironikus volt, hogy nem akartam zavarni, és ő talált rám. Ahogy becsukódott mögöttünk az ajtó, átöleltem őt.
− Minden rendben lesz, Sven. Minden rendben lesz – suttogtam halkan, ahogy lehunytam a szemeimet.

Ha tükörbe nézek

Ha külsőre jellemeznem kellene magamat, akkor talán azt mondanám, hogy 163 centiméternyi tömény álszentség lennék. Apró termetem miatt gyakorta lebecsülnek, ehhez pedig az is hozzátársul, hogy lányként sem néznének ki sok mindent belőlem. Pedig az évek során rengeteg mindent csináltam már a páros műkorcsolyától elkezdve a vadászaton át elég kemény fizikai edzéseken keresztül átestem. Csupán mindez nem látszik az egyenruhám alatt, azonban sem csak szellemileg, de fizikailag is arra készítettek fel, hogy egy harcos váljon belőlem.
A testemet számtalan apró heg borítja, amelyeket a családom nem hagyott meggyógyítani, hanem hagyták, hogy végigszenvedjem a gyógyulás természetes folyamatát, úgy gondolván, hogy mindez erősebbé tesz engem. Ezek azonban igen halványak, az egyetlen szembetűnő heg a bal tenyeremen húzódó vágás, amely pontosan ugyanolyan, mint Veráé és Nikitáé. Ez a régi sérülés mindennap emlékeztet arra, hogy milyen különlegesek is vagyunk valójában.
Túl vagyok néhány csonttörésen is, elvégre a műkorcsolya sem egy veszélytelen sport, ráadásul kellett idő ahhoz, hogy Svennel összeszokjunk, arról nem is beszélve, hogy a többi hobbim sem biztonságos. De ezekből tényleg apró, ezüstös csíkok maradtak meg legfeljebb, amelyek nem olyan látványosak.
Minden egyes gesztusomból süt a felsőbbrendűség, a legapróbb arcrezdülésektől kezdve a leghanyagabb kézmozdulatokig, amelyekkel a körülöttem legyeskedő srácoknak jelzem, hogy nem tartok többé igényt a társaságukra. Egy tökéletes színjátékban veszek részt, azonban a maszkom alá csupán egyetlen ember nyert bepillantást. Ő látott már szomorúnak és elveszettnek is, míg mások nem részesülhettek ebben a luxusban.
A Durmstrangban javarészt az egyenruhámat hordom, odahaza azonban igyekszem mindig úgy öltözködni, ahogy a szituáció megkívánja, ugyanis nem mindegy mit húzok fel, ha egy fontos partira hívtak meg bennünket, vagy éppen újabb edzésen kell részt vennem. Ennek megfelelően sminkelem magamat még az iskolában is, ugyanis teszek az ottani szabályokra.
Animágus alakomban egy északi sólyomként festek, különleges ismertető jegyem ilyen formában pedig az, hogy a fejem tetején a tollaim színe világosbarna.

Családom

Édesapám
@Maxim Karkaroff: A neved miatt kaptál hideget és meleget az élettől, de valahogy téged mégsem tudott megtörni. Húszéves voltál, amikor a nagyapa meghalt. Nem hiszem, hogy túlságosan meghatott volna, hiszen nem álltatok közel egymáshoz, mégis számtalan bosszúságot okozott neked a meggondolatlan cselekedeteivel. Évtizedekbe telt, mire tisztára mostad a családunk nevét, és a Karkaroffokat ismét megbízhatónak találják a belső körökben, ugyanis anyával a skandináviai Magic is Might tagokat igyekeztek terelgetni (nem véletlenül te tartod a Sötét Varázslatok és Kivédésök órát a felsőbb éveseknek). Tényleg rengeteget dolgoztál azon, hogy az egykori halálfalók ne a nagyapát lássák benned, aki valljuk be, egy áruló volt.
Te viszont a példaképem vagy. Határozott, kegyetlen, törtető. Mindig a cél lebeg előtted, ezért semmivel nem lehet téged eltántorítani. Csodállak téged, amiért ennyi mindent elértél. Tudom, hogy nagy terveid vannak velem is, szeretnék megfelelni azoknak, így mindent megteszek, hogy ne okozzak neked, nektek csalódást.

Édesanyám
Celina Karkaroff (neé. Kalinowska): Lengyel származásod ellenére remekül megtaláltad a közös hangot apával, talán azért, nagyon sok dologban hasonlóan is gondolkoztok. Például abban, hogy az aranyvérűek mindenki felett helyezkednek el a ranglétrán, így nem csoda, hogy a Durmstrangban a Mágiatörténelem és Társadalomismeret órákon is finoman ezt sulykolod a diákokba. Rajtunk kívül senki nem tud az erőszakos hajlamaidról, ugyanis az iskolában valamelyest meg van kötve a kezed, ezért látványosan nem büntethetsz meg senkit. Így nem maradt más, mint a tanmeneten keresztül aknázod ki a lehetőségeidet, és próbálod kideríteni, hogy mely diákok fogékonyak arra, hogy egyszer közénk tartozzanak.
Nem véletlen az sem, hogy már tizenegy éves korom előtt mágiaelméletet kellett tanulnom, hiszen apával együtt fontosnak tartottátok azt, hogy mire felnövünk, a többiekkel készen álljunk majd felvenni a harcot. Ugyanis, kevesen akarják beismerni, de a Durmstrangban az életre és a küzdelemre nevelnek bennünket, és csak a legleleményesebbek boldogulhatnak ott. Hála neked azonban, könnyedén megtaláltam ott a helyemet.

Testvéreim
@Kirill Karkaroff: A viszonyunk igencsak viharosnak nevezhető, hiszen én képviselek mindent, ami te lehettél volna, ha nem hal meg az egyik vértestvéred idő előtt. Épp ezért vannak olyan időszakok, amikor a halálomat kívánod, mert a létezésem miatt igencsak háttérbe szorultál a szüleink szemében, de vannak olyan pillanataink, amikor elröhögcsélünk egymással. Sok mindent tanultam tőled, főleg azt, hogy miként legyek népszerű és határozott, mégsem mondhatom azt, hogy annyira szoros kapocs alakult volna ki köztünk. Nem hibáztatlak téged, sőt, vélhetően, ha a helyedben lennék, akkor én is hasonlóan viselkednék, de így csak elképzelni tudom, hogy milyen szar lehet neked, amikor minden a kishúgod képzése körül forog.
Veronika és Nikita: Két különböző aranyvérű család leszármazottjai vagytok. A családjaink évszázadok óta jó viszonyt ápolnak, olyannyira, hogy generációkon át egy ősi varázslat köti össze őket. Ez a vérrel pecsételt szövetség bennünket is összefűz.
Generációról generációra szállt a véreskü, amely a bátyám és a ti testvéreitek között köttetett volna meg, ha az egyikőtök édesanyja nem veszíti el a gyermekét. Így lettünk mi, vélhetően nem akartak és nem terveztek bennünket, azonban a varázslat kimondta, hogy mindhárom családnak egyszerre kell megújítania a varázslatot, különben a kötelék örökre megszakad.
Gyerekkorom óta ismerlek benneteket. Ugyanazon a napon születtünk, és olyan szoros a kapcsolat a családjaink között, hogy nem volt olyan hét, amikor ne találkoztunk volna. A kezdetektől fogva arra neveltek minket, hogy mi hárman összetartozunk, így a vitáink ellenére is kitartunk egymás mellett. Mára szerencsére a problémák nagyrészét megtanultuk kiküszöbölni, továbbá most már uraljuk azt is, hogy mikor engedjük be a másikat az elménkbe. A köztünk lévő kapocs valóban elszakíthatatlan, hiszen bárhol is legyünk, ha erősen koncentrálunk, mindig tudunk üzenni a másiknak.
A Durmstrangban kivívtuk magunknak a tiszteletet, nem csupán azért, mert a tantestületben ott ülnek a szüleink, hanem pusztán a megjelenésünk is félelmet kelt másokban.

Vőlegényem
@Sven Munter: Annak a Harfang Munternek a leszármazottja vagy, akit a Durmstrang második alapítójaként tartanak számon, és erre a tényre rohadtul büszke vagy. A feljegyzések szerint Harfang tehetséges mágus és annál is jobb harcos volt, így nem meglepő, hogy a családod hatalmas elvárásokat állít fel veled szemben. Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, együtt nőttünk fel, bár akkoriban még nem tudtuk, hogy apáink egymásnak szántak minket. Amennyire utáltuk egymást kiskorunkban, annyira szoros kapcsolat alakult ki köztünk.
Sokan azt hiszik, hogy a kapcsolatunk kaotikus, sőt nem is működik igazán, hiszen szoktak minket másokkal flörtölni, vagy csókolózni látni, de ennél tovább sose megyünk senkivel. Amolyan félig-meddig nyitott párkapcsolatban vagyunk addig, amíg össze nem kell házasodnunk. Tartjuk magunkat továbbá ahhoz, hogy csak aranyvérűekkel és csak az ellenkező neműekkel flörtölünk, de más meg sem fordul a fejünkben igazán.
Egyébként az évek során megtanultuk kiegészíteni egymást. Amiben te nem remekelsz, abban ott vagyok, hogy kisegítselek, és fordítva. Továbbá, te tudod a legjobban, hogy tényleg miféle nyomás van rajtunk, rajtad, rajtam és a testvéreimen. Ezért is támogatjuk egymást mindenben, s talán egy külső szemlélő számára úgy tűnik, hogy sokszor nem jövünk ki jól, de nagyon is törődünk egymással.
Sok mindent együtt csinálunk, példának okáért már egészen hatéves korom óta együtt műkorcsolyázunk (főként azért, mert én akartam, neked pedig nem volt választásod), de a tanulástól elkezdve az edzésekig valóban elválaszthatatlanok vagyunk. Ahová megy az egyikünk, ott van mellette a másikunk. Így ha a családjaink ellátogatnak Amerikába a Magic is Might gyűlésre, akkor bizony, ha te mész, követlek téged és fordítva. Bennünk élnek tovább azok az eszmék, amelyekért Grindelwald és Voldemort is harcolt, a mi generációnkat harcosoknak nevelték, és te is jól tudod, hogy vagy beteljesítjük a feladatunkat, vagy vele együtt pusztulunk.

Nagyanyám
Margarita Karkaroff (leánykori nevén Margareet Buxhoeveden): Erős, határozott jellemű nő, aki a mai napig fitten tartja magát. Rengeteg időt töltöttem vele, amikor a szüleim évközben a Durmstrangban dolgoztak. Sok mindent tőle tanultunk, többet között mágiaelméletet, és általa tanultam meg sólymászkodni is, hiszen az otthoni sólymainkat ő dolgozza. Amikor a nagyapáról érdeklődtem mindig azt mesélte, hogy fiatal korukban egy elbűvölő ember és tehetséges varázsló volt, akinek megmérgezte az elméjét a rettegés. Az utolsó éveikre megvetéssel gondolt vissza, hiszen magára hagyta őt apával, elmenekült, és egyedül lelte a halálát.
A nagyanyám azonban nem ilyen. Egy igazi harcos alkat, tekintélyt parancsoló, s talán tagadhatatlan, hogy bizony ő a családunk vezetője, hiszen időnként még apa is kénytelen fejet hajtani neki. Ő azonban sose vett részt semmilyen varázslóháborúban, viszont a háttérben pénzzel mindig támogatta őket, ahogy most is támogatója a Magic is Mightnak.

Nagyapám
Andrzej Kalinowski: A lengyel hírszerzésnél vagy vezető, azonban ez nem gátol meg téged abban, hogy az ügyünket támogató információkat szolgáltass ki, vagy eltakaríttasd az útból a szemetet. Mániákusan utálod a sárvérűeket, így a gyerekeidet is mindig erre nevelted. Olyan jó munkát végeztél, hogy a nevelésed még rám is hatással volt. Sőt, a sznobizmusod olyan határtalan, hogy a nagybátyámmal nem is voltatok hajlandóak szóba állni velünk, amíg nem tanultunk meg lengyelül beszélni.
Mivel magas pozíciót töltesz be a lengyel Minisztériumban, és a fiad elsőszámú támogatója vagy, ezért kevesen mernek szembeszállni veled. Engem mindez csak lenyűgöz, ahogy a szüleimtől, úgy tőled is tanulni akarok.
Talán azt sem véletlen, hogy a hírszerzésnél kötöttél ki, ugyanis sok mocskot el kellett takarítani a Kalinowski családdal kapcsolatban. Sokan ugyanis a mai napig nem tudják, hogy annak idején a család segédkezett a németeknek és titkon Grindelwald támogatói voltak.
Azutóbbi időben azonban kevesebbszer látlak, ugyanis csak akkor bukkansz fel, ha valami fontos közlendőd akad. Most viszont leköthetnek a teendőid Lengyelországban, ugyanis a térségben az aranyvérűek kezdenek erősödni, így nagy szükség van ott rád, hogy eltussolj dolgokat.

Apróságok

Amortentia
bergamott, borsmenta, fenyőgyanta, dohány, rózsaolaj

Mumus
Hogy nem tudom beteljesíteni a sorsomat, és a világunk pusztulásra ítéltetett

Edevis tükre
Svennel, Verával és Nikitával büszkén pillantunk végig azokon az embereken, akiket mi tereltünk a helyes útra, és az aranyvérűekkel végre úgy bánnak, ahogy illik.
Nem tudom, hogy vágyakozhatok-e ilyesmi után, de szeretném, ha egyszer vége lesz ennek az egésznek, akkor Svennel békés családi körben nevelhessük ki az új nemzedéket.
Egyszer én irányítsam a Durmstrang hajóját.

Hobbim
Gyerekkorom óta páros műkorcsolyázok, számos versenyt nyertem Svennel (bár némelyiket csalással), cserébe pedig elsajátítottam a vadászat alapjait. Ezenkívül imádom a hajókat és a tengeren való utazást, talán nem is olyan meglepő, hiszen egy kikötőváros közelében élek. Szeretem a téli sportokat, a vívást, illetve apa befolyásának hála volt szerencsém egy olyan embertől tanulni egy-két fogást, aki a Szpecnazhoz tartozott. A családom évszázadok óta sólymászattal is foglalkozik, épp ezért nem is használunk baglyokat. Ó, azt pedig kifelejtettem, hogy rengeteget tanultam a mugli haditechnológiájáról.

Elveim
Kérdezz meg bármely Magic is Might tagot, és elmondja, hogy én milyen elvekhez tartom magam. Továbbá, hamar megtanultam azt, hogy a parancs az parancs, és nem tagadhatom meg a szüleim kérését.

Amit sosem tennék meg
Nem közösködök sárvérűekkel, legfeljebb akkor, ha az érdekeim úgy kívánják, de előbb ölném meg magam, mintsem ez megtörténjen.

Ami zavar
A mostani világnézetek nem elég konzervatívok; hogy a világ tele van sárvérűekkel; hogy még mindig rejtőznünk kell a muglik elől; a bátyám idióta viselkedése, amivel figyelmet akar kivívni magának

Ami a legfontosabb az életemben
Teljesíteni azt a feladatot, amire születésem óta próbálnak felkészíteni.
Svenért, a családomért és a lányokért gondolkodás nélkül ölnék.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Azon emberek, akik kívül esnek az érdekeltségeimen

Amire büszke vagyok
A műkorcsolya eredményeim; a családom; hogy a kétségeim ellenére továbbra is állom a sarat a kiképzésem kapcsán; hogy a barátnőimmel egy ősi kötelék köt össze bennünket; hogy Sven miatt sikerült elsajátítanom az animágiát; a saját lexikális tudásom, amelyet gyerekkorom óta fejlesztenek

Ha valamit megváltoztathatnék
A világot

Így képzelem a jövõmet
Hogy hősként emlékeznek rám és a többiekre, és elismerik, hogy végig igazunk volt

Egyéb
Véreskü: Annak a varázslatnak köszönhetően telepatikus úton tudok kommunikálni Verával és Nikitával.
Animágia: A Munter család hagyományát követve Sven segítségével nyáron elsajátítottam az animágiát, az én alakom egy északi sólyom. Azonban még közel sem vagyok olyan gyakorlott, mint szeretném.
Pálcám: A pálcám fáját nyírfa adja, amely az orosz kultúrában a nők kegyelmességét, erejét és gyengédségét szimbolizálja. A magja pedig pedig svéd sróforrú sárkány pikkelye, amely miatt könnyedén idézek meg villámokat a varázspálcámmal.
Állat: Van egy északi sólymom, aki a szelek és az ég istene után kapta a Stribog nevet. Baglyok helyett sólymokat használunk üzenetküldésre, Stribog pedig az én madaram lenne.
Nyelvtudás: Anyanyelvi szinten beszélem a németet illetve a lengyelt, ezenkívül angolul el tudok beszélgetni a mindennapokban, és tanultam egy keveset észtül is, de azzal kapcsolatban sokat felejtettem.
További célok: Évek múlva elsajátítsam a nonverbális és pálca nélküli varázslást.

Sadie Soverall

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Kira Cyzarine Karkaroff Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Kira Cyzarine Karkaroff Empty
Gilbert Ollivander
Hétf. Okt. 18, 2021 9:16 pm
Kedves Kira!

A legtöbb tizenhét éves lány életében aligha egy nemzetközi neo-halálfaló szervezet jövőbeli szolgálata képezi a legfőbb prioritást - vagy éppen a telepatikus kapcsolat, ami a vértestvérei és közte áll fenn, a lelki társsá előlépő vőlegényről már ne is beszéljünk. De bárhogy is nézzük, Kira Karkaroff minden, csak nem egy átlagos tizenhét éves, de talán ezt egy orosz aranyvérű boszorkánytól nem is várhatjuk el.
Tőled már meg sem lepődünk az izgalmas, nagyon alaposan kidolgozott ötleteken, de Kirával (és a készülő Durmstranggal) még magadat is sikerült felülmúlnod... és esküszöm, hogy nem a lelkem mélyén megbújó Sven Munter beszél most belőlem rajongva Very Happy Imádtam a karakterlap minden sorát, az egész koncepciót, és alig várom, hogy a játéktéren is olvashassam majd Kirát, mert rengeteg lehetőség van ebben a lányban, szerintem egyelőre elképzelni sem tudjuk, milyen izgalmas plotokba fog majd belekeveredni.
Szóval futás foglalózni, aztán vár a játéktér - és remélhetőleg minél hamarabb megérkeznek a keresettjeid is Very Happy

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: