| Trouble is | Ezra x Lilou |
| | Pént. Szept. 24, 2021 7:35 pm | Ezra & Lilou
Fogadatlan fogadás A meccs után elvonulni az öltözőbe vagy áldás vagy átok, a kettő között sose semmi. Sokan szeretik a hirtelen nyugalmat és csendet az adrenalin-fűtötte órák, a nézők fülsüketítő tombolása után, és igen, néha talán még én is elfogadom. Jó a levegőt kifújni, bár egy részem talán szívesebben repkedné még a nyertes köröket odakint, lepacsizva a szurkolókkal, akár egy-egy aláírást is kiosztani, de nem. Most inkább menekülés volt, remény, hogy ki lehet zárni azt, ami kint van, és elfelejteni, mi is történt. Mert igazából semmi sem történt, semmi sem, ami ilyen megalázónak kéne, hogy érződjön, a meccs igenis szoros volt, kiélezett, mind a 14 játékoshoz ragadt a mez az izzadtságtól, a hideg vizes flakon egy körben adogatva a csajok között, és mégis. Mintha irritálóan erősen dobogott volna a szívem, és minden reccsenésre azt vártam, hogy a világnak vége legyen, az ég leszakadjon, és saját életem romokba dőljön. Alig lépek ki a zuhanyból, és húzom magamra a ruhámat, hajamból még mindig csöpög a víz, ahogy meghallom legkedvencebb csapatkapitányom felkiáltását az ajtóból, és azonnal tudom is, mi jön. – Hoeller! Mit keresel itt? Hallottál már a magánszféráról? – És mint aki erre a pillanatra várt, tudván, hogy mi a következő mondat, ami kiszalad a száján, ha nem szólalok fel, már fordultam is abba az irányba. – Intézem, intézem! – sóhajtok fel színpadiasan, a törölközőt keresztül dobva a vállamon a hajam szárítása helyett, megforgatva a szemeimet hagyom ott a többieket és lépek ki a folyosóra. – Mégis mi ütött beléd? – bököm mutatóujjamat azonnal a mellkasa közepébe, mielőtt még esélye lenne bármit is mondani. – Udvariasság? Hagyni egy kis időt, mielőtt a csapat arcába nyomnád, hogy nektek jobban kedvezett a szél ma? – fonom össze a karjaimat a mellkasom előtt. Nem. Nem tudom, miért van itt. Mégis honnan kéne tudnom, most épp milyen agybaj jött rá? 302 ropogós szó |
| | | | Szer. Szept. 29, 2021 1:45 pm | Hoeller! Mit keresel itt? Hallottál már a magánszféráról? Elvigyorodok, mert ha annyi knútom lenne, ahányszor ezt vagy valami ehhez hasonlót hallottam, már házat vehettem volna a tengeren túlon, legalább ötöt, és valami kényelmes lakást az Abszolon, hogy azért a csapattal való kocsmázásról se kelljen lemondanom - de persze, mindig úgy teszek, mintha meglepne, mintha engem ide hívtak volna, ezúttal is úgy dőlök az ajtófélfának, mint aki pontosan tudja, hogy ez a rideg fogadtatás csak a játéknak szól, hamarosan úgyis beengednek. Nem? Dehogynem. - Ugyan, Jean, te is tudod, hogy - kezdek bele a szokásosba, de már hallom is odabentről, akiért jöttem, elhallgatok és minden erőmet latba vetem, hogy mire Lils az ajtóhoz ér, egy, a korábbinál komolyabb képpel tudjam fogadni.
- Hé, Li - hé! Mit vétettem?! - döbbent-értetlen ábrázattal megdörzsölöm a mellkasomon a pontot, ahol az ujjával eltalált. Na igen, kezdődik. Ne vigyorogj, Ezra, ne vigyorogj, mert nekifutásból leharapja a fejed a kis méregzsák. - A szél? Na, persze - vetem oda foghegyről. Mindketten tudjuk, hogy ma a hárpiák nem azért maradtak alul, mert a szél nekünk jobban kedvezett volna, de Lils inkább három napig állna féllábon, minthogy ezt beismerje. Na, az mondjuk nem semmi fogadás lenne, elraktározom az ötletet későbbre. - Bocsánat, azt hittem, az egód megkapta az öt perces néma csendet, amit érdemelt! Inkább értékelnéd, hogy le is zuhanyoztam, mielőtt átjöttem, és nem rögtön töröm rád az ajtót! - Az ajtóval szemben a falnak dőlök, úgy nézek a hajtólányra, ezúttal tréfát nem ismerő tekintettel. Eljött a komoly beszéd ideje. - Szóval? - Mindketten tudjuk, mi következik. Add meg magad, gyerünk!
|
| | | | Szer. Szept. 29, 2021 2:30 pm | Ezra & Lilou
Fogadatlan fogadás És természetesen ott áll az ajtóban, életnagyságban, és már messziről látom az idióta mosolyát az arcán, ahogy megpróbálna lyukat beszélni a kapitány hasába, aki meg a végén talán még engedne is, hisz beszélőkéje van, az is biztos, de persze nem engedhetem meg, hogy odáig fajuljon a helyzet, még a végén azt hinné, hogy efelett a csapat felett is van hatása, és az kellene még neki, hogy ilyen tévhitekben ringassa magát. Hát nem mindig jót akarok neki? Szegényt le kell lökni a seprűről néha, máshogy nem tanul. Aztán persze rázza is le magáról a vádat, mint aki több figyelmet se akar neki szentelni, csak pont annyit, mint egy idegesítő légynek, akit elhesseget, és a szemöldököm már kúszik is fel a homlokom közepére, egy pillanatig latolgatva, hogy komolyan gondolja-e. – Hú, ideje leszállni a magas seprűdről, ha egy pillanatra is azt hiszed, ez a meccs bármi máson is múlott a részetekről, mint puszta szerencse – jegyzem meg, de szinte csak mellékesen, hisz úgy is igazam van, minek kellene több energiát fordítani erre feleslegesen? – Lezuhanyoztál, csak nekem? Jaj, de kedves vagy! Észre sem vettem – kezdek bele túlságosan is édesen csengő, eltúlzott hangon, mielőtt odaszúrnék neki. Egy koszos hazugsággal, mondjuk. Jó, nem mintha számítana, de azért esélyem sem lett volna nem észrevenni, hisz a belépőben teljesen megrekedt a levegő, és mást sem érzek, csak a friss tusfürdőjét, de még hülye lennék ilyeneket hangoztatni, és amúgy is, nincs kedve valakinek szellőztetni?! Azonban elkomorodik, és vége a szóbeli fogócskának, érzem, ahogy megváltozik a levegő, és jobb szemöldöke felfelé biccen, ahogy rámnéz. Válaszom azonnal érkezik, pillanatnyi habozás nélkül, értetlenség süt a testtartásomból. – Szóval mi? – vonom fel a szemöldökömet, majd persze rácifrázok, mert nem lenne a nevem se Lilou, se Byrd, ha nem szövegelnék még mellé egy extra paragrafust, csak, hogy nyomatékosítsam a pontomat. – Tévedsz, ha azt hiszed, lesüllyedtem a te szintedre, és képes vagyok megérteni még te a földönkívüli gondolataidat is.Csak engem irritál, hogy valami enyhén görcsöl a gyomromban? Mi a fenét etettél velem reggel, Pippa?! 335 ropogós szó |
| | | | Szer. Szept. 29, 2021 2:35 pm | Lils beszélőkéje messze földön híres, annyira, hogy olykor még nekem is erőlködnöm kell, hogy lépést tudjak tartani vele, de a világért se vallanám be, hogy amikor összevont szemöldökkel hallgatom, akkor sokszor csupán koncentrálni próbálok, és befogadni mindazt, ami őt olyan furcsán ellenállhatatlanná és egyben egyenesen kibírhatatlanná teszi - most például még csak nem is veszi észre, de ahogy hevesen gesztikulál, pattogva kioszt engem, nos, az arca kissé kipirosodik, és ó, nem hiszem, hogy csupán a meccs utáni kifulladás miatt, egyáltalán, beszélhetünk-e kifulladásról, mikor ő egy percre sem fogja be, csak mondja, mondja, megállíthatatlanul? - Oké, már helyben is vagyunk: most lesajnálod a teljesítményünket, nagyon jó, menetrendszerű, csak így tovább - megdörzsölöm a homlokom, mert bár nem esik jól meghallgatni tőle újra meg újra, hogy az ő tehetségük mellett a mi szedett-vedett csűrhénk egyébként labdába se rúghat, kivéve a mai napon, mert a kivétel erősíti a szabályt, nehogy már elbízzam magam, azért mindezek mögött valahol - remélem -, ott lapul az erőfeszítéseink iránti tisztelet, még ha Lils ezt is olyan sikeresen elrejti.
Hogy lezuhanyzoztam? Biccentek, és teátrálisan meg is hajolok felé, úriember vagyok, vagy mi, legalábbis olykor egész jól elmegyek annak is. Várom, hogy a búgócsiga kipörögje magát, és eljussunk odáig, amiért egyáltalán idejöttem ma, de már jobban ismerem a lányt, minthogy közbevágjak, amikor ilyen állapotban van, amúgy sem figyel senki másra - már a saját hangját kivéve. - Befejezted? - kérdem, majd megkönnyebbülten felsóhajtok, mielőtt újra megszólalnék. - Tévedsz, ha azt hiszed, ez alól kibújhatsz. Szóval - nekem jó bármikor, nagyvonalú leszek, az időt te választod meg, de az összes, igen, az összes feltételemnek teljesülnie kell! Szóval? Mikor akarod csinálni? - Ismét a falnak dőlök. Igen, előzékeny leszek. Egyébként is sokat megér, ha az arcát nézhetem, miközben leesik neki a tantusz, amit ilyen óvatosan igyekszik megkerülni.
|
| | | | Szer. Szept. 29, 2021 2:44 pm | Ezra & Lilou
Fogadatlan fogadás Kissé megránduk a szemöldököm a reakcióját hallva. Lesajnálom őket? Oké, persze, hogy nem ismerem be, de azért nem vagyok egy szörnyeteg, és ha semmi mást, de egyvalamit felismerek, az a kviddicses tehetség és a kemény munka. (És mégis ki lennék, ha fogalmam sem lenne róla, hogy mennyig is edz?) Kissé megköszörülöm a torkomat, mielőtt megszólalok. – Csak nem hisztisek vagyunk ma? – kérdezek inkabb vissza, ahelyett, hogy hangot adnék a gondolataimnak (az kellene még!), de mosolyom és hangom nem annyira éles, és le is állok a témáról. Az a baj a felépített kártyavárakkal, hogy akár óvatosan, igényesen, hosszú időn keresztül ápolod, akár sebtében, hirtelen, durrbele módon építed fel, ugyanúgy összeomlik, vagy előbb, vagy utóbb. Na persze, oké, talán inkább előbb, mint utóbb, legalábbis bizonyos esetekben biztosan, de hé, hányszor beszéltem mindenkinek lyukat a gyomrába úgy, hogy még a nevüket is elfelejtették! De persze ez nem olyan, és nem is direkt van, sőt, nagyon is ellenemre van az egész, hát hé, miért is fair most ez éppen? De nem számít, a lufi pukkan és ereszt, mintha valaki erővel próbálná kiengedni belőle az összes levegőt, és a folyosó ugyanaz, a helyiség ugyanaz, a helyzet szintén, de igazából minden teljesen más. A francba is. Elhúzom a számat, kissé megsértődve elfordítva a fejem, ahogy karjaim még erősebben fonódnak össze, még egy utolsó próba, még egy utolsó párbaj, de nem, nem lehet, tudom, hogy bámul, és azt is tudom, milyen arckifejezés ül a képén, hisz pontosan tudja, hogy mi megy most le a fejemben, és irritál, ő is irritál, ez az egész is irritál, és a fenébe, miért nem mehetett csak tíz perccel tovább a meccs, meg lett volna az utolsó gól is! De nem. Sóhajtok, megadva magam, kezeim eleresztenek és lecsusszannak, ahogy egy pillanatig még rágom a szavakat, mielőtt kiengedném őket. – Frissítsd fel a memóriám, mi is volt a tét? – mondom ki a plafonra pillantva, megadva magam, de úgy jönnek ki a szavak persze, mintha fogóval rángatnák őket, kelletlenül, és nehezen, persze. Rápillantok. – És essünk túl rajta gyorsan, úgyhogy amint csak lehet. Nem hagyom, hogy sokáig piszkálhass ezzel! – teszem hozzá gyorsan, harciasan, és féloldalt fordulva hátamat a falnak döntöm. 359 ropogós szó |
| | | | Csüt. Szept. 30, 2021 4:23 pm | Csak nem hisztisek vagyunk ma? Nem tudom, mit feleljek. Lils mindig kicsit hisztisnek tűnik, én pedig nem vagyok vevő a csipkelődésére, amikor a belemet kidolgoztam a győzelemért, amikor van végre három perc, amiben csak a diadal ízét érzem, de hogy a hárpiák vagy az ő legyőzésének diadala édesebb - ezt nem tudnám eldönteni. Majd éjszaka kitalálom, miközben a csapattal kieresztjük a gőzt, csak azért, hogy holnap reggel megint ott állhassunk, rágyúrva az izomláztól már amúgy is sajgó tagjainkra, mert ez az életünk, és még akkor is rosszul esnek néha Lils szavai, ha belül tudom, ő is ugyanúgy megküzd a győzelemért, és, ha nyernek is, ő másnap ugyanúgy az öltözőben nyitja a reggelt. Kicsit mindannyian ilyenek vagyunk, elhivatott rágcsálók a saját mókuskerekeinkben.
Aztán folytatja, én pedig azonnal felengedek, szinte érzem, ahogy az izmaim elernyednek, oké, ezt már szeretem, és az arcomra széles, elégedett vigyor költözik. - Gyorsan? Ó, ne, kérlek, én jobban szeretem, ha lassúúú - jegyzem meg felvonva a fél szemöldökömet. - Hadd élvezzem ki! Tehát: abban állapodtunk meg, hát nem vicces, hogy pont most tört rád az amnézia, na, mindegy, abban állapodtunk meg, hogy aki veszít, az az esti kocsmakör során feláll az asztal tetejére, és elszavalja mindenkinek, hogy a nyertes a legnagyobb király a világon, különösen, ha a kviddicsről van szó! - Amikor ezt kitaláltuk, nem is sejtettem, hogy ezt ennyire fogom élvezni. Magamban már készítettem a jegyzetet, nehogy valami bénasággal kelljen az asztalra felállnom, de azért őszintén reméltem, hogy nem az enyém lesz a megtiszteltetés. - Bár tekintve a mi kis, khm, barátságunkat, te szavalhatsz másról is - teszem hozzá, miközben felé lépek, és megtámaszkodom a falon, közvetlenül mellette. - Remélem, készültél. Csak jambikus pentametert fogadok el.
|
| | | | Csüt. Szept. 30, 2021 7:03 pm | Ezra & Lilou
Fogadatlan fogadás Reflexből megforgatom a szemeimet, mikor a lassúságot taglalja, nem mintha nem tudnám, miről is beszél. Kiélvezni a győzelmet az utolsó pillanatig, elhúzni az élvezetet, a fensőséges érzés, hogy most én voltam a jobb – legyen szó meccsről, fogadásról, vagy akármi másról – valamiért, és ez mindig így volt, felülkerekedni valaki máson, érezni a diadalt, az az egy dolog, amiből nem tudok eleget kapni, amit nem lehet megunni, amiért mindennap küzdök, hogy újra és újra átélhessem. Szóval, mikor az ellenkezője történik, kicsit olyan, mintha valami keserűt etettek volna velem, és képtelen vagyok lenyelni, mikor legszívesebben már rég kiköptem volna. Azonban szinte azonnal a torkomra forrnak a szavaim, minden piszkálódó megjegyzés, amivel készültem, mikor kimondja, mi is volt a tét, megpiszkálva a memóriámat, és igen, ott van, halványan dereng, dehát egy pillanatra sem hittem volna, hogy ebben pont én leszek az áldozat, hisz mikor jelentett gondot pár gól karikára dobása korábban? Persze a franc se gondolta volna, hogy ilyen hamar előkerül az a rohadt cikesz, múlthéten, 410 ponttal nyertünk egy tétmeccset, most meg... Ó, de irritáló ez a hangsúly, és a győzedelmes vigyor az arcán. Ez mindig így volt, mióta csak ismertem, amióta az első egymás elleni meccsünk után összefutottunk még két éve, már akkor megtanultam, hogy mennyire idegesítő az az arckifejezés, és hogy mennyivel erősebben hat rám, mint másoké, és hogy mennyire nagyon le akarom törölni a képéről még a nyomát is. Persze, oké, dolgok, amiket soha de soha nem fogok kimondani, lehetetlen, nincs az az isten: hisz kihívás, hogy legyőzzem és levakarham az arcáról, oké, de őt megtörni? Az már annyira nem kívánatos, és már ebbe belegondolni is ijesztő, hisz mikor zavarta mások veresége Lilou Byrdöt akármikor is a világtörténelemben? Soha, persze, hogy soha, erre mégis, itt van ez az idióta, és amint kiélvezted a győzelmed pillanatát, nem bírod ki, hogy ne akard azonnal a következő versenyt, a következő meccset, a következő fogadást – és nem csak azért, hogy újra és újra átélhessem a győzelem édes ízét, nem van itt valami más is, valami, ami nem gondolat vagy nem tudatosan, és valami, amit sosem öntenék szavakba, de talán van abban valami jó is, mikor így sugárzik, oké? Téma letudva. Kész, pont. Hisz ekkor, mielőtt még bármit is mondhatnék, kérdezés meg minden nélkül közelebb lép, és szemöldököm a homlokom közepére szalad. Reflex, ahogy felemelkedik a kezem, ahogy tenyerem megtalálja mellkasát, így kitartva a karomat, talán, hogy ne jöjjön közelebb, talán nem lenne elég erő benne megállítani, ha akarna, de az már más kérdés. – Szeretnéd, mi? – vigyorodok el, kissé félrebillentve a fejemet. A hangom kihívó, mert persze hülye lennék még másról beszélni, mikor felugrok arra az asztalra, és felemelve a poharamat a fejem felé a tartalma fele kilöttyen, hisz tudom, hogy mire odakerülök, már jó pár másik legördült a torkomon, hisz így megy ez, diéták és kemény edzések, izzadtság és izomláz, utána meg jöhet az éjszaka java, ahol nincsenek sípok meg stopperórák, nincsenek tervek vagy stratégiák, csak zaj és önfeledtség – talán néha túlságosan is. Hol is voltam? Ja, igen, hogy amíg van benne legalább egy cseppnyi józanság, addig egy pillanatra sem említenék mást – arról meg nem beszélünk, amire másnap reggel nem emlékszem, az nem történt meg, tagadható –, szóval ez itt marad, közöttünk, hisz része a játéknak, a versenyeknek, hogy szavakban, tettekkel ki kerekedik felül, ki hat jobban a másikra. – Pedig én a helyedben félnék attól, miket is tudnék mondani.Nem, persze, hogy nem készültem, hogy biztos voltam benne, hogy ez a győzelem a zsákban volt, akarom mondani, de egy kicsit még az is vereség beismerésének tűnik, úgyhogy nem teszem, helyette elgondolkodok egy pillanatra. Nyelvész szülők mellett persze egyszerűen jönnek az ilyenek a szájára, én meg alig emlékszem arra az egy évre, mikor ezt tanultam a Roxfort előtt – félvér szülők, oké, hogy mindenki varázsló, de öt gyerek mellett eszük ágában sem volt otthon tanítani minket, muglik közé mugli suliba velünk, addig is kevesebb gondjuk van otthon, márpedig körülöttünk mindig gondok voltak –, így felvonom a szemöldökömet. – Ugyan már, mindketten tudjuk, ha eleget iszol, esélyed sem lesz megmondani, miben szavalok – vigyorodok el, de egyben kihívás is. Na, mennyire ragaszkodsz ehhez? A szégyenemet akarod az éjszakád rovására, vagy fordítva? 693 ropogós szó |
| | | | Szomb. Okt. 02, 2021 7:55 pm | Hogy szeretném-e? - Naná - vigyorgok, mint a tejbetök, ahogy mondani szokás, de ez az egyetlen elfogadható arckifejezés, mikor Lils így néz rám, és mindketten tudjuk, hogy bármit is mond, bárhogy kéreti is magát, ezúttal én vagyok nyeregben, és a közös szabályok szerint nincs kihátrálás, pedig én is megtettem volna párszor, emlékeim szerint volt itt minden, középsúlyos és nyolc napon túl gyógyuló megaláztatás, szociális öngyilkosság, alkoholmérgezés, na meg az az egy, amiről közmegegyezéssel nem beszélünk. Ha megtehettem volna, ha Lils ismeri az irgalom fogalmát, ennek, teszem azt, csak a fele valósul meg, de ő könyörtelenül bevasalt rajtam mindent, úgy fair, ha ezt én is megteszem vele. - Most, hogy mondod... rettegek, de van egy sanda gyanúm, hogy úgyse mondanál rólam semmi kellemetlent. Túlságosan szeretsz ahhoz, hogy így elbánj velem.
Félig viccelek, félig meg nem is tudom. Néha azt hiszem, én is túlságosan szeretem őt ahhoz, hogy elbánjak vele - de ismerem magamat, jobb ebbe bele se kezdeni, hiszen Lilsnek mire van szüksége? Semmi olyasmire, amit egy bonyolult kapcsolat, a közös munka és a közös magánélet ingoványos talaja adni tudna. Őszintén? Nekem sincs szükségem a bonyodalmakra, az ajtócsapkodásra, a meg nem értés dacos csendjére valakitől, aki amúgy sosincs csendben. Akkor meg? - Ugyan már, mindketten tudjuk, hogy mindig alábecsültél engem. De nézzük meg pár korsó vajsör után, hogy igazad van-e - biccentek felé hajolva, kihívó arckifejezéssel. - Mármint, úgy értem, kivételesen. Azért ne ragadtassuk el magunkat túlságosan.
|
| | | | Szomb. Okt. 02, 2021 8:39 pm | Ezra & Lilou
Fogadatlan fogadás Túlságosan szeretsz ahhoz, hogy így elbánj velem, mondja, és azonnal elnyílnak az ajkaim attól, hogy van képe ilyeneket mondani, és ott van az egó az arcán, a legkisebb pórusában is, és egyrészem képen törölné, hogy levakarjam az arcáról, de persze nem mozdulok, másik részem meg inkább lesmárolná róla, de arról meg nem beszélünk természetesen, elég nagy hólyag van már így is a feje helyén, az kellene még, hogy rosszra gondoljon. – Ó, vigyázz a szádra, ezeket a szavakat még megbánod később. Kihívás elfogadva, épp azon gondolkodtam, hogy kedves leszek, de így már esélye nincs.Hiszen ő kérte, kell még olyat mondania, hogy úgyse tennék meg valamit, tényleg tökkelütöttnek kell lennie ahhoz, hogy ne tudja, az mit jelent, akkor meg úgy kell neki, nem? – Nehogy azt hidd, hogy megúszod néhány gyenge vajsörrel – mondom, ahogy reflexből megfeszül kettőnk között lévő karom, ahogy közelebb hajol, de persze egy pillanatra sem akadály. Mintha Ezra bármikor is figyelembe vette volna az ilyen határokat, ő van itt a mi öltözőnk előterében, egy kanyarra az összes Hárpiától. – A győztes állja az estét, nem? Ha egyszer jelenésem van, akkor annak ütnie kell. Megvillan a szemem, állva a kihívását, egy pillanatra sem gondolkodva el a jeleneten, hisz már nem arról szól, már nem a veszteségem számít, hanem az, hogy hogyan tudnám a saját javamra fordítani a kis előadást. Magabiztos vigyor jelzi az arcomon a változást. – Remélem, mindenki figyelni fog. Alig várom. 236 ropogós szó |
| | | | Csüt. Okt. 07, 2021 3:55 pm | - Ezt úgy mondod, mintha valaha is kedves lettél volna velem - jegyzem meg némileg csalódott arccal, hiszen mindketten tudjuk, hogy Lils a múltban sem volt rest, ha rám húzhatta a vizes lepedőt, és én nem panaszkodtam - oké, nem állandóan, de megszoktam, hogy köztünk ez a rend, és jól is esett, hogy valaki úgy felel meg az ugratásaimra, ahogyan senki más, hogy körülötte nem kell óvatoskodnom, nem kell azt játszanom, hogy valaki más vagyok. Lehet, hogy ez csak valami romantikus maszlag, de az ilyesmi tényleg felszabadító, mármint, érted, önmagamnak lenni - még akkor is, ha az illető, aki mellett ez a luxus megadatik, százhatvan centinyi szájfény és lelohaszthatatlan harci kedv - még vasárnap reggel is, amennyire emlékszem a közös "meccs utáni iszogatás utáni" józanodós bulikra, hé, Hoeller, fogadjunk, hogy messzebbre tudok rókázni!, fogalmam sincs, miért nevettem akkor, de most is el kell mosolyodnom az emlékre.
- Ha gondolod, előre leadom a drótot mindenkinek. A hárpiák biztosan megköszönnék neked, hogy így feldobod ezt a gyászos hangulatot - szavaim toldásaként rákacsintok. Oké, nekem is jólesik húznom őt, még akkor is, ha a hárpiákra már sráckoromban is felnéztem, Abe nem is értette, hogy tudsz rajongani értük, hiszen lááányok![/i], vetette ellen, máig emlékszem a négyévesekre jellemző hangsúlyra, mert akkoriban még elmenekült, ha a játszótéren egy lány rámosolygott. De talán jobb, ha most nem gondolok rá. Ma este nincs időm ilyesmire. - Így jössz? Vagy még ki is öltözöl a kedvemért?
|
| | | | Pént. Nov. 12, 2021 1:16 am |
Ezra & Lilou
Fogadatlan fogadás
Persze azonnal felrepül a szemöldököm a homlokom közepére a megjegyzését hallva. – Mégis miről beszélsz? Kedvesség a középső nevem – jegyzem meg de úgy teljesen elhíve a saját szavaimat, az álarcon még csak repedés sincs, ami nevetés foszlányát mutatná. Jaj, ugyan már, most meg mi van? Elég kedves vagyok én, nem? Ha émelyítő cukorfalat lábtörlőt akarna, mással lógna, akkor meg? Volt elég ideje arra, hogy lelépjen, de panaszkodhatna akármennyit is, úgyse fog. Ugye?– Adjad hát – vigyorodok el szinte azonnal, ahogy elképzelem. Sőt, mehet a körbagoly nálatok is. Én a helyedben jegyeket is árulnék. Ne várj semmi másra, csakis tökéletességre tőlem.Gonosz ennyire élvezni? Hisz ő is ezt tenné fordítva – és tette is, nem is egyszer, jaj, összeszámolni se lehetne, már hányszor is lett a labda egyiküktől a másikuknak passzolva, kihívó pillantásokkal és csakazértis merésekkel –, akkor meg nem mindegy? Hisz követem a szabályokat. Elszavalni, hogy mégis miben a legjobb. Igen. Tökéletes. – Ki hát, jelenésem van. Csakis az enyém a színpad – kacsintok rá most én, majd az ajtó felé biccentve a fejemmel, mintegy célzásul. – Neked meg jelenésed van máshol, nem? El kell terjesztened a szót.Ez persze azt jelenti, hogy jelenésem van otthon. Remélem, Pippa otthon lesz, egyedül még a végén elkések, szükségem lesz a kezeire. Ennyit arról, hogy elég időm lesz a többiekkel, így persze lőttek a csapatnak, de hát csak ki kell élvezni, ha már ebbe a helyzetbe kerültem. Legalább alapozó van otthon is, az tuti. – Nem hiányolnak a többiek? – kérdezem, mielőtt kissé más hangsúllyal teszem hozzá. – Valld be, már elszakadni sem tudsz tőlem.259 ropogós szó |
| | | | Hétf. Nov. 15, 2021 4:24 pm | - Most megfogtál - hajolok közel Lilshez, mielőtt besurranhatna az ajtón, vissza az öltözőbe, hogy a következő pár órát könyörtelenül elkülönülve töltsük. - Képtelen vagyok elszakadni tőled - teszem hozzá, mielőtt arcon csókolnám, majd távoztában, ha nincs eléggé résen, még a fenekére is rácsapok. - Na, gyerünk!
Nekem is mennem kell, hogy megvigyem a hírt a többieknek, de mintha az órák csigalassan telnének azután, hogy magam mögött hagyom Lilou-t. Gyerekes izgalmat érzek a gyomromban, valahányszor eszembe jut, hová készülünk este, és mikor a csapat többi tagjával megérkezem a törzshelyünkre - az első kört Aidan állja, és egyikünk sem száll vitába vele -, nem bírom megállni, minduntalan az asztal felé pillantok, amit a hárpiáknak foglaltak le. Senki. Nem pánikolok, talán ma este nem jönnek ide, és akkor az egész fogadás kútbaesik, de nem baj, majd legközelebb újra nekifutunk, hátha. Hátha. - Keresel valakit, Hoeller? - Mi? Ja, nem. Nem. - Nem? - Nem. - Itt a söröd. És ezzel lezártnak tekintjük.
|
| | | | Szer. Nov. 17, 2021 10:32 pm |
Ezra & Lilou
Fogadatlan fogadás
Az az igazság, hogy rohadtul zavarnia kéne, mert mi az, hogy nem zavar? Rob még képen is röhögne, ha most látna itt, szóval még jó persze, hogy soha sem fogja megtudni, még szép, hogy nem, szóval az olyan, mintha nem is történt volna meg, ugye? Mert az a helyzet, hogy bár tagadhatnám is, igazából rohadtul nem zavar, ahogy arcon csókol, de ezzel az érzéssel meg a fene se tud mit kezdeni, így inkább elvigyorodva fordulok el tőle, hogy visszataláljak az öltözőbe, és már vissza sem fordulok, mikor a keze csattan, épphogy csak visszatekintve lendül fel középső ujjam a hátam mögött az irányába, mielőtt egy kacsintás kíséretében ismét eltűnök az ajtóban. Utána persze már semmiség volt az egész, hisz mikor nem volt a csapat vevő egy kis szórakozásra? Felugorva a pad tetejére, rövid beszéd és máris egymás szavába vágva tervezzük az estét, hogy mikor és hol is találkozunk, aztán meg irány haza, piros riadó, mert mi más is lenne ennél fontosabb? Két óra rohangálás, szitkozódás – mi a francnak kellett Judynak a ruhám már megint, mikor mindketten tudjuk, hogy úgysem jó rá –, meg kiabálás – Hé, Pipp, hol van a felsőd, amit sose veszel fel, és valahogyan mindig az én szennyesemben köt ki? és Pontosan tudom, hogy történelmet tanulsz, és nem irodalmat, de azért... – után már az utcán tántorogtunk mindannyian, vállak egymásnak ütközve, ahogy a második helyről is kisétáltunk, mert hát alapozni azt muszáj, mire végül megérkeztünk a foglalt helyre. Megy is a nevetés, ahogy helyet foglalunk, a Hárpiák amúgy sem épp csendes csapata hangja megerősödve, csapatkapitányunk már lengeti is a kezét, hogy megrendelje az első – vagy harmadik, nézőpont kérdése – körünket, karok egymás válla körül, ahogy letoljuk, hujjongással megtoldva – hisz ilyenkor nem a történtekről van szó, az elmúlt órákban mindenki kizuhanyozta magából a csalódást vagy önutálatot, a haragot és keserűséget, és lesz még elég idő rá később is, a szoba sötétjében, mikor a nap előtt kelsz edzeni, de most csak remény van, az a megerősödött jókedv, ami elnyom minden mást. Még fel sem nézek, de őrzőnk már integet is át a terem túloldalára, mások már tolják is össze az asztalokat, ahogy a két csapat összeolvad. A tolongás és csípős visszázások közepette egy pillanatra elkapom Ezra tekintetét, és nem bírom kihagyni a kacsintást, ahogy egy fehér papírcetlit villantok meg a zsebemben, mielőtt el is tüntetném. Robert puffan le mellém, én meg forgatom is a szememet egy elsütött viccére majd tolom is arrébb, a körülöttünk ülők nevetése kíséretében, és bár nem jelzem, azért ott a remény, hogy egy bizonyos valaki kihasználja az alkalmat, és lestoppolja a pillanatnyilag megüresedett helyet. |
| | | | Csüt. Nov. 25, 2021 2:29 pm | - Bocs, hogy késtem, cicus - huppanok le Rob megüresedett helyére, szinte pontosan azután, hogy Lils azzal a tipikus arckifejezéssel arrébb tolja a srácot. Mit is mondhatnék, vannak, akik nem veszik még a legegyértelműbb jeleket sem. Kényelmesen elhelyezkedem, végre letekerem a nyakamból a sálamat, és talán, ha valaki most megkérdezné, én sem tagadnám le, hogy sokkal jobban érzem magam, mióta a hárpiák megérkeztek, persze, a látottak és a hangzavar alapján, némi alapozást követően.
- Mellesleg, te is késtél. Már kezdtem aggódni, hogy valaki elrabolt téged - tőlem, tenném hozzá, de nem teszem. Még szerencse, hogy magam után röptettem a sörömet, így most kihasználva a pillanatnyi szünetet, belekortyolhatok. - És hoztad a papírt is. Jó kislány - pillantok rá, ezúttal nem is tettetem az elismerést. Nocsak, mindig tudtam, hogy Lils kemény játékos, de az elszántsága egy vesztett meccs után csak még jobban lenyűgöz. Már ha mondhatok ilyet. - Még a végén leveszel a lábamról. Oké, még teperned kell érte, de... jó úton haladsz, na.
|
| | | | | | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 223 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 223 vendég :: 1 Bot |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 10:04 pm-kor Juliet Denoir Tegnap 8:59 pm-kor Theodore Nott Tegnap 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|