- Na, mit szólsz? - várakozva pillantok a nejemre, de az arcán nem azt látom, amiben reménykedtem. Elfordulok, ismét áttörlöm a habverőt, amit pár perccel ezelőtt már kitettem a csöpögtetőre, és miközben így teszek, semmiképp se nézek az ablakra, ott ugyanis - az éjszakai ég háttere előtt - ismét csak Hermione arcát látnám, amin, nem vagyok benne biztos és az ilyesmiben nem lettem szakértő ennyi év után sem, de mintha zárkózottságot, döbbenetet, mi több, undort látnék. Magamban fohászkodom: csak finoman! Még a végén kimondja őszintén, hogy ilyen szart még nem ettem, és akkor ezeket a szavakat a sírba is elviszem.
Megfordulok. Pár néma másodpercig fürkészem az arcát. Nem tudok dülőre jutni. Azt hittem, jó vagyok és egyre jobb minden nappal, de az olasz desszertek talán kifognak rajtam. -Oké, az eredeti recept kicsit kevesebb rumot írt, de úgy gondoltam, egyszer élünk, a skacok sincsenek itthon... - felnevetek, ami legalább olyan erőltetettnek hangzik a konyha csendjében, amilyennek érzem magam. Lerakom a pultra a habverőt, mint első hősi halottját a mai estének, és felkészülök rá, hogy a tiramisu mindkét adagját egyedül kell majd megennem. Annyira rossz csak nem lehet, nekem sikerülni fog. De előbb... - Ha ehetetlen, legalább mondd meg, oké?! Mindjárt megsemmisülök itt helyben! - Azért ellenállok a késztetésnek, hogy az arcomat egy konyharuhába temessem. Bármennyit célozgat is George az ellenkezőjére, attól még nagyon is férfi vagyok.
Playby :
Leighton Meester
11
Hermione Granger
Csüt. Szept. 30, 2021 3:17 pm
Ron ❥ Hermione
Üres tekintettel meredtem a sütményes tálra, és a villámmal szinte robotikus mozdulatokkal piszkáltam a rajta tornyosuló édességet. Egyáltalán nem éreztem az ízét, mert agyamat lefoglalta az újra és újra felvillanó emlék képe a kék kis vonalról, aminek egyáltalán nem szavadott volna megjelennie a teszten. Negyven éves elmúltam, az Isten szerelmére, ilyen idősen ez egyáltalán nem lehetséges! Nem szabadna megtörténnie, és különben is… Sóhajtottam, szinte meg sem hallottam Ron hangját, pedig talán az kiszakítana ebből az ördögi körből, hogy hitetlenkedve próbálom megérteni, mi történt. Vagyis nyilvánvalóan, mint felnőtt nő, valamint két csodás gyermek édesanyja, pontosan tudom, mi is történt, csupán csak értelmem szeretné, ha ez az egész nem esett volna meg, és képtelen feldolgozni, hogy mégis. Hogy mondjam meg a tulajdon férjemnek, hogy talán már szépkorúak vagyunk, mégis úgy néz ki, hogy a hormonjaink bakfisként viselkedtek? És miként kellene ezt felvezetni a gyerekek előtt? Számtalan kérdés, és a lehető legkevesebb válasz. Újabb falatot erőltetek le, nem, mintha az ízével lenne gond, egészen kellemes, csupán a gyomrom rakoncátlankodott még mindig. De legalább lefoglalta a kezem, és úgy nézett ki, mintha normális emberként funkcionálnék. Viszont időközben eljutottak hozzám Ron szavai, és kikeredett szemekkel pillantottam fel, miközben messzebb toltam magamtól a tényért. - Rum? Ebben alkohol van, nem csak aroma?! - Úgy néztem rá, mint egy árulóra, pedig ő aztán nem tehetett róla, fogalma sem volt semmiről, mint oly’ sokszor. Még szerencse, hogy nem igazán bírtam enni belőle. Sóhajtva hajtottam a fejem a kezembe, úgy voltam vele, hogy ezt a dolgot is úgy a legegyszerűbb kezelni, ahogy a sebtapaszt leszedni. Egy gyors mozdulat, ne kerülgessük a forró kását, túlesek rajta, aztán valószínűleg ébren töltünk egy éjszakát, mert annál kevesebb idő alatt ezt biztos nem fogjuk tudni átbeszélni. - Semmi baj nincs vele, ez csak… most nem tudom megenni. - Felnézek rá, annak idején hogy örültünk a hírnek, hogy érkezik Rose, aztán Hugo, most viszont döbbenetet, és nem kevés pánikot éreztem. - Ron, nem tudom, hogy történt, vagyis persze, nagyjából vannak elképzeléseim, és nyilvánvaló a biológiai ismereteim alapján, de a lényeg az, hogy terhes vagyok. - Ennél kevésbé összetett mondatot is kinyöghettem volna, azonban legalább túl voltam rajta. Az arcát fürkésztem, hogy mennyire döbben meg, hogy örül-e. Az ő arca mindig beszédesebb volt, amiért hálát adtam, könnyebben igazodtam ki rajta az ilyen kétségbeejtő pillanatokban.
Vendég
Pént. Okt. 01, 2021 3:44 pm
Attól félek, nem értem. Mármint, a szavak értelmét éppenséggel értem. Nagyon is. Csak hát, mintha kicsavarodtak volna magukból, és kicsit mintha mi is kicsavarodtunk volna, a tiramisu széttúrt romjai fölött Hermione arca sápadt holdnak tűnik, dereng, dereng rajta valami, de csupán árnyéka annak, amit Rose-nál vagy Hugónál láttam rajta, annak a boldog, beteljesedett izgalomnak, mert ezt mi így akartuk, ennek így kell lennie. De most? - Mi? - Az arcomra valószínűleg ugyanaz a döbbenet ül ki, amit belül érzek, azon a helyen, amit eddig nem töltött ki más, csak a tökéletes tiramisu diadala. - Hogy te...? Mármint egy gyerekkel?
Megköszörülöm a torkomat. Le kell ülnöm. A pultnak támaszkodom, teljes testsúlyommal előredőlök, lekönyökölök, és csak bámulom a munkalapot, az ereket a kezelt fában, amiket ezerszer láttam már, amiket jól ismerek - a nejem arca is ilyen, ismerem az örömöt a szeme villanásában, a lámpalázat abban, ahogyan a száját pengevékony vonallá préseli, mert még ennyi év után sem úgy megy munkába minden reggel, hogy ez az értekezlet sima ügy lesz, mert ő olyan briliáns, ismerem a vágyat a hangjában, amikor helyre igazítja a kezemet a hátán, de közben mindketten ugyanarra gondolunk, és hát - Erre nem gondoltunk, bassza meg. - Ez biztos? Mármint - szívem, érted. Te meg én, mi - szóval, öregek vagyunk. Nem annyira, mint Muriel néni, de azért - érted. Érted, nem?! - teszem hozzá, leplezetlen kétségbeeséssel. Felnézek, eltolom a tányérokat az útból. Rájuk sem bírok nézni.
Playby :
Leighton Meester
11
Hermione Granger
Szomb. Okt. 02, 2021 9:52 pm
Ron ❥ Hermione
Hasonló tekintettel nézett rám, ahogy én magam is bámultam a tükörbe a Minisztérium mosdójában, majd a saját fürdőnkben. Képtelenül arra, hogy értelmes gondolatokat tegyek egymás után, és nem azért, mert a várandósság olyan szakaszába értem, amikor mindent is képes vagyok elfelejteni. Ez még nem az a pillanat, egyelőre. - Nyilvánvalóan, ha csak nem gondolod, hogy néhány petíció kidolgozásán túl más miatt is találkozom a házimanók jogi képviselőjével. - Húztam el a számat, pedig nem akartam én megbántani, azt hiszem eleve feszült voltam a helyzet miatt, elvégre nagyon jól tudtam, hogy Viktoron kívül kevés személyre lenne féltékeny. Megmasszíroztam az orrnyergemet, mintha ettől megváltozna a helyzet, belül jól tudtam, vajmi keveset számít, hogyan próbálom tagadni, ezt most a legrosszabb pillanatnak is kinevezhető lenne. Idősek vagyunk, persze nem a derékfájós fajta, de azért egy kisbabához biztosan. Jövőre választások, én pedig három év munkáját húzom keresztbe épp ebben a percben. Csak figyeltem a férjem mozdulatait, annyi mindenen mentünk keresztül, mégis most mintha éveket öregedett volna néhány perc leforgása alatt. Nem tudnám megfogalmazni, milyen reakciót vártam tőle, hogy örüljön, vagy tényleg ekkora döbbenetet, valahogy vágytam rá, hogy kettőnk közül megint ő legyen a kevésbé racionális. - Értem hát, szerinted nekem nem ez volt az első gondolatom, hogy biztos csak idő előtt értem el a változó korba? - Az asztal közepére tett szalvétából kiszedtem néhányat, és a pultra fektettem, majd a szék karfájára akasztott táskámból kivettem egy fekete zacskót, amit a szalvétára helyeztem. Nyolc teszt volt benne, mugli, mágikus, kicsi és nagy, fehér és tarka, mindegyiken az a borzasztóan idegesítő pozitív kis csík. - Életemben nem szerettem volna ennyire még tévedni… - Általában ugyanis különösen élveztem, ha igazam volt, igazi diadalként éltem meg. - Mégis mihez kezdünk negyven felett egy gyerekkel?! - Motyogtam magam elé.
Vendég
Csüt. Okt. 07, 2021 4:09 pm
Ez a nagy kérdés, nem igaz? Mégis mihez kezdünk negyven felett egy gyerekkel? Nem vagyok a szavak embere, de ebben a percben minden szó, amit ki akarnék nyögni, fájdalmasan középszerű és értelmetlen, így csendben maradok. Nézem a terhességi tesztek csinos kis sorozatát a pulton, és elmosolyodok, fél kézzel az arcomat masszírozom, mert hát, ilyen Hermione, sosem változik, és ha a roxfortos énem valaha is gondolt volna erre a helyzetre, biztosan így képzeltem volna őt, állig felfegyverkezve az igazság bizonyításához minden szükséges eszközzel, hogy azután pontról pontra szembesítsen a helyzetünkkel. Csakhogy, a pontról pontra történő helyesbítés ezúttal elmaradni látszik, egyetlen pont van csak, ami igazán érint minket.
Megköszörülöm a torkomat. - Talán ez a legjobb dolog, ami valaha is történt velünk - szólalok meg végül, és hosszú percek után most először, felnézek rá. - Gondolj csak bele! Azt hittem, már fél lábbal a nyugger életben vagyunk, tudod, üres ház, káposztaszagú karácsonyi pulcsik, azok a koronák a fogra, amiről az apád annyit mesélt - teszem hozzá, és még most is kiráz a hideg, ha azokra a beszélgetésekre gondolok az apósommal. - Ráadásul, még mindig áll a zászló, hogy a meglévő két srácunkból az egyikről kiderül, hogy buta, mint a föld - persze, akkor is szeretni fogjuk, ha ez így van, de érted, az ilyesmi előfordul még a legjobb családokban is. Ha pedig ez megtörténik, akkor nem akarjuk, hogy az okos gyerekünk mellett a buta rosszul érezze magát, így ezzel a gyerekkel végre lehet két boldogan buta srácunk. Na? - Oké, talán nem ez a legékesszólóbb szónoklatom valaha, de elsősorban az a célom, hogy a nejemet mosolyogni lássam. A többin ráérünk aggódni később is.
Playby :
Leighton Meester
11
Hermione Granger
Szomb. Okt. 23, 2021 12:04 pm
Ron ❥ Hermione
Az áruló tesztek a pult közepén, mintha gúnyosan bámultak volna, a megmásíthatatlan ténnyel, amit mindegyik darab jelzése az arcomba tolt. Szívesen elővettem volna most egy könyvet, hogy kiolvassak belőle minden választ, mit kellene tennünk, mi volna a legjobb megoldás, azonban ebben a helyzetben a tények vajmi keveset segítettek. Az a fajta ember voltam, aki kis listát ír az előnyökről, valamint a hátrányokról, hogy aztán azt az oldalt válasszam, ami mellett több érv áll. Mostanra azonban igyekeztem nem ennyire ridegen megközelíteni a dolgokat, mert bár még mindig a számok és tények szerelmese voltam, az emberi érzelmek nem írhatóak le grafikonokon. Ezzel nagyon is tisztában voltam. Márpedig egy család életében egy gyermek érkezése, főleg ebben a korban, leginkább ezt zavarja össze. Én pedig nem tudtam, hogyan is érzek ezzel kapcsolatban. Ron szavaira kénytelen voltam felvonni a szemöldököm, egyáltalán nem is sejtettem, hogy mondhat ilyet. Miért lenne ez a legjobb? Persze, a gyermekáldás az esetek nagy többségében rengeteg örömmel és várakozással jár, a mi esetünkben viszont számtalan orvosi vizsgálat, a munkánk átszervezése, a kampány és a választások megoldása. És akkor még a gyerekeinkről nem is beszélve, akik fogalmunk sincs, hogy fogadják majd a hírt. - Azok nem igazi koronák ám… - Fűzöm hozzá csendesen, bár nem akartam megszakítani a gondolatmenetét, komolyan kezdett érdekelni, mit akar kihozni belőle. Nem tudom, mire kellett volna számítanom, amikor elkezdte, számtalanszor megesett már, hogy csak pislogtam az okfejtéseire, mégis miként juthatott erre a következtetésre? Most is így éreztem néhány másodperc erejéig, mintha valahol a logikai menetnek még a legelején hibásan volt volna le egy következtetést, és az egésszel vakvágányra siklott volna, teljes sebességgel. Azonban ezúttal szinte biztos voltam benne, hogy elég jól értem őt, hogy miért beszél sületlenségeket egy ilyen fontos kérdéssel kapcsolatban. - Először is szeretném leszögezni, hogy egyik gyerekünk sem buta, mindig kiváló eredményeket küldenek az iskolából. - Álltam fel a székről, majd a pult másik oldalára sétáltam, hogy megálljak előtte. - Másodszor pedig, ha elfogadjuk az okfejtésed, akkor nem az elvileg “okos” gyerekünk érezné magát rosszul? - Átkaroltam a nyakát, és felmosolyogtam rá. - Nagyon édes, ahogy megpróbálsz bohóságokkal megnyugtatni. - Kicsit lábujjhegyre álltam, hogy megcsókoljam. Most már megtörtént a “baj”, nincs miért aggódnunk. Ez kicsit vicces. De csak kicsit. - Mit gondolsz, a feltehetőleg egyáltalán nem buta gyerekeinknek hogy kellene ezt megmondanunk? - Mert erre még nekem sem volt ötletem.
Vendég
Szomb. Okt. 23, 2021 7:02 pm
Mondanom sem kell, megkönnyebbülök kissé, mikor a feleségem hozzám bújik és átkarol. Oké, ez már jobb, sokkal jobban tetszik. Haladunk. Igaz, egyelőre nem célom, hogy bármiről is meggyőzzem őt, egy ilyen nagy horderejű döntést egyébként sem lehet a meggyőzés eszközével elhordozni, kell hozzá a személyes elhatározás, az akarat - minimum. És még annyi más. Jól emlékszem, bár már ez sem tegnap volt, hogy hányszor jártam körbe Rose-zal a karomban a bútorokat a nappaliban hajnali kettő és fél öt között, amikor jött a foga és nem tudott aludni a fájdalomtól, hogy hányszor kergettem ki Hugó szekrényéből az unokabátyjai szerint oda elbújt kopogószellemet, és miután nagyok lettek, elmentek a Roxfortba, hát, sosem gondoltam, hogy ezt elölről fogjuk kezdeni. Azt hiszem, a magam módján örültem is ennek - biztosra vettem, hogy Hermione nyer a következő kampányidőszak végén, felkészültem a sok unalmas sajtótájékoztatóra, ahol a sarokból figyelhetem a feleségemet, még az unalom ellenére is büszkén, mert hosszas küzdelem betetőzése számára ez az eredmény - illetve lenne, hiszen -
- Ebben mindig jó voltam - biccentek mosolyogva, és, ha lehet, még jobban kihúzom magam. Mármint a bohóságokkal való nyugtatásban, ez nekem mindig elég jól ment, és talán én vagyok az egyetlen, aki képes a mindig racionális Hermionére ilyen eszközökkel hatni. - Na, várj csak. Mondhatnánk azt: srácok, emlékeztek, mit mondtunk a biztonságos szexről? Még kilenc hónap, és óvszert kértek majd minden karácsonyra - vigyorgok, pedig a gondolatát se bírom annak, hogy valaki az én kislányomhoz úgy nyúljon. Jó vicc. - De nem aggódom. Még gyerekek. Akkor is, ha őket erről nem tájékoztatta senki. - És remélem, ennyi év megfeszített munkája után helyén van az eszük, és nem tesznek olyasmit, amire lelkileg nem állnak készen, még akkor sem, ha testileg már legszívesebben belevetnék magukat abba a - hát, tudod. Abba. - Még ne szóljunk nekik. Mármint, tudod... addig, amíg kitaláljuk, hogy mi legyen. Hogy őszinte legyek, megszakadna a szívem, ha nem lehetnék a mágiaügyi miniszter férje. Már hónapok óta gyakorlom az integetést, sőt, megkértem Harryt, hogy készítsen fel az elfogadható társalgási témákból, ha el kéne kísérnem téged valahova! El fogsz ájulni, meglátod. Több, mint ötvenkét szófordulatot tudok az időjárás részletezésére. - Persze, ki tudja, hol leszünk a kampányidőszak végére? Talán megint a kanapé körül körözök majd, egy alvásra allergiás csecsemővel a karomban.
Playby :
Leighton Meester
11
Hermione Granger
Szer. Nov. 10, 2021 12:48 pm
Ron ❥ Hermione
Valahogy úgy érzem, hogy elég jó hatással vagyunk egymásra, ismét egy csapat, vállat vállnak vetve, ezúttal nem a világ, vagy egy félig halott sötét varázsló, csupán az élet furcsa tréfája ellen. Még mindig nehezemre esett elhinni, hogy ez velünk, most és így történt. Nem azért, mert kevés volt a bizonyíték, igazság szerint már orvosi vizsgálatra is készültem, azonban valahogy úgy éreztem, arra Ron mindenképpen szeretne eljönni. Szentimentális volt ezekben a dolgokban, az idő, és azt hiszem a gyerekek nagyon jó hatással voltak rá. Könnyedén értett velük szót, és alkotott másodpercek alatt véd és dac szövetséget, néha, mintha csak ő maga is még tinédzser lett volna. Szerettem volna ezért haragudni rá, elmondani, hogy ilyen idősen felnőttként, éretten viselkedni nem csak hogy elvárt, de nagyon is fontos feladata egy szülőnek! Mégsem tettem, nem tehettem… mert egyszerűen látni azt, ahogy szörnyekkel küzd, meséket mesél teljes átéléssel, az mindig emlékeztetett rá, mennyire szerencsés vagyok, vagy inkább vagyunk. Mindig képes volt időt szakítani bármire, ami számomra sokszor nem adatott meg, és hazugság lenne a részemről, ha azt mondanám, ma már másképpen csinálnám. Mélyet sóhajtottam, megint túlságosan elvesztem a gondolatok hullámai között. - Nem hiszem, hogy készen állnék egy ilyen beszélgetésre bármelyikükkel, és nagyon remélem, hogy még jó néhány évig nem is lesz erre okunk. - Ráztam meg a fejem, a diákszerelem szép, és sokunkra nagy hatással volt, és van a mai napig, azonban egyiküknek sem kell elsietnie ezt a dolgot. - Csak képzeld el, ahogy Rose hazahoz egy udvarlót, mondjuk a Malfoy fiút. - Vetem fel szemforgatva, sejtem, miként reagálna az apák gyöngye egy ilyesféle bemutatásra. Merlin irgalmazzon annak, aki Rose szívét szeretné elnyerni. Valóban, még gyerekek. Legalábbis ezzel nyugtatjuk magunkat, miközben mi az ő korukban miket csináltunk? Mágikus lényekkel találkoztunk, mindenféle bajba keveredtünk, a Roxfort szabályzatának pontosan fel tudnám sorolni, hogy hány és melyik pontját szegtük meg. Csupán reménykedem benne, hogy most ennél sokkal, de sokkal unalmasabb az iskola. - Hogy mi legyen… - Csöndesen ismétlem meg, a fejemben már megfordult néhány gondolat, és közben pontosan tudtam, jó részére nem lennék képes, sose tenném meg. - Várj, te attól a Harrytől kértél tanácsot, aki nagyjából fél mondattal intézi el a sajtót, és minden hivatalos találkozó előtt külön kérvényt kell benyújtani, hogy legyen szíves megjelenni, és legalább négy mondatot váltani néhány befolyásos támogatóval? Arról említést se teszek, hányszor kell a hivatalos iratok leadása miatti határidőkre emlékeztetni. - Kérdeztem hitetlenkedve. Valljuk be, Harry sose volt a bájcsevegés mestere, és a hatalmas igazságérzete nem volt segítség a lobbizás közepette. - Ronald… tudom, hogy ez nagy dolog, és nem egyedül kell meghoznom egy ilyen döntést. De nem hiszem, hogy az opció lenne, hogy elvetessem. - Nagyot nyeltem, én tényleg nem kész tények elé akartam állítani, és kényszeríteni valamire, amit nem akar, azonban hazugság lenne, ha azt mondanám, képes lennék ilyet tenni.
Vendég
Hétf. Nov. 15, 2021 4:11 pm
Lehorgasztom a fejem. Oké, Hermionének igaza van, talán nem volt a legjobb ötlet Harryhez fordulni, de hé, Harry kölyökkorom óta a barátom, kihez mehetnék, ha társalgási kérdésekről van szó? Ő eleget társalgott nélkülem is, elégszer utálta is, hogy jó képet kell vágnia mindenkihez, de valahogy csak kibírta, ki adhatna tehát jobb tanácsot nála? Tessék, egy pillanat elég, a nejem máris visszaránt a valóság talajára, mikor közli, hogy gondoljak bele, mi lenne, ha Rose hazahozna valamilyen nyikhajt, esetleg éppen a Malfoy fiút, és nem tehetek róla, de kiráz a hideg a gondolatra. - Hé, asszony, mit mondtam a káromkodásról?! - nyögök fel undorral. Nem, erre gondolni sem szeretnék, pláne egy ilyen napon! - És mellesleg biztos vagyok abban, hogy Rosie-nak jobb ízlése és több esze van. Olyannyira, hogy vár a szexszel, míg mi meghalunk. - Ez lenne az egyetlen elfogadható.
De nem bírom megállni, ismét a tárgyra térek. Vagy Hermione tér vissza előttem? Ki tudja azt megmondani, mikor ennyit beszélünk a srácainkról, és tessék, ha kicsit többet beszélgetnénk, és kevesebb időt töltenénk ruha nélkül, akkor most nem lenne még egy srácunk, akiről beszélhetünk. - Persze, hogy nem az! Mármint, érted. Nem a helyi kórus két tizenöt éves szólistája vagyunk, akik együtt kivágták a magas C-t a próbák szünetében a kémiaszertárban, vagy hol. Mi ezt meg fogjuk oldani. Nem tudom, hogy hogyan. Még nem. De annyira nem lehet rossz. Már csináltuk kétszer! - kezdek belelkesülni, és megkönnyebbülésem jeleként a pillanatnyi szünetet kihasználva jó hosszan megcsókolom a feleségemet. - Harmadszor még jobb lesz, meglátod! Ez a gyerek biztosan aludni fog éjszaka, nappal meg rendesen enni, a te szép szemed, és az én étvágyam keveredik majd, és láss csodát! Megütöttük a főnyereményt. Akár ünnepelhetnénk is. Mit gondolsz? - Ugyan nincs asztalfoglalásom sehova, de tudok valakit, aki jön nekem eggyel, és bárhova foglalhat asztalt öt perccel azelőtt, hogy belépne az étterembe. Még jó, hogy Harry kölyökkorom óta a barátom.