Szenvtelenül hallgattam, amikor egy apróbb feladatot bíztak rám. A bosszúságom egyetlen oka csupán az volt, hogy az unokatestvérem vélhetően olyasvalamibe keveredett, amibe egyáltalán nem kellett volna. Először távol akartak tartani az ügytől, majd mivel nem boldogultak vele, így felajánlottam, hogy szívesen kifaggatom őt. A Belső Ellenőrzésen elég hamar rájöttek, hogy nálam egyáltalán nem számított, ha valakihez rokoni szálak fűztek. A törvény az törvény. Még Sorinnak is be kellett tartania, így aztán egyáltalán nem voltam hajlandó kivételt tenni vele sem. Egyébként se gondoltam azt, hogy túlzottan szoros kapcsolat lett volna kettőnk között, ugyan sose törekedtem erre. Minden alkalommal, amikor meg kellett látogatnom őket, én menekülni akartam, ugyanis képtelen voltam elviselni annyi embert magam körül. Nem véletlenül szerettem egyébként egyedül tanulni, vagy feladatokat elvégezni, s talán senki nem lepődött volna meg, ha azt mondtam volna, hogy a hullaházban éreztem a legjobban magamat manapság. Ők legalább nem beszéltek vissza, nem férkőztek bele a személyesterembe, és némelyikük jóval érdekesebbnek is bizonyult, mint egy-egy élő személy. Küldtem egy levelet Sorinnak, hogy a mostani hétvégén szeretném, ha beiktatna az életébe, elvégre minisztériumi ügyről lenne szó. Nem fejtettem ki neki a dolgot, csupán nyomatékosítottam, hogy fontos lenne a mostani találkozó, és majd a Három Seprűben keressen fel. Még azt is megírtam neki, hogy a fogadósnál keressen, ugyanis egyáltalán nem állt szándékomban elhagyni azt az apró, emeleti szobát, amelyet kibéreltem. Most is odafent tartózkodtam, már gondoskodtam arról, hogy senki ne tudjon hallgatózni, ugyanis ez valóban egy kényes ügy volt, ami akár rosszfényt is vethetett volna a családunkra. Türelmesen ültem az íróasztalnál, miközben az asztalon heverő fényképeket nézegettem. Néhány fotó volt pár fiatalabb férfiról, akiket a Minisztérium nem tudott megfogni, így a rokonomat akarták belevonni az ügybe. Elképzelésem se volt arról, hogy ő miként keveredett ilyen emberek közé, ezért terveztem elbeszélgetni vele. Reméltem, hogy a kellemes környezet majd megereszti a nyelvét, ugyanis következő alkalommal egy kihallgatóterembe cibálom őt be, ha most nem tervezett nyilatkozni. A helyiség egyébként pontosan megfelelt a céljaimnak. Az asztalra pakoltam a táskámat, akadt még egy egyszemélyes ágy, egy éjjeli szekrény, egy szekrény, amelybe a ruhákat lehetett akasztani, és kértem még egy széket a fogadóstól. Nem uralkodtak luxuskörülmények, nem is vágytam volna rá, de valóban, a mostani célomra épp megfelelt. Kopogtattak. Kényelmesen felálltam az asztaltól, hogy ajtót nyissak, hiszen a fogadósnőt megkértem, hogy ne zavarjon, így csakis az unokatestvérem lehetett az. − Sorin, fáradj beljebb – biccentve köszöntöttem a rokonomat, miután kitártam az ajtót. Tettem egy lépést hátrafelé, hogy beengedhessem, azonban nem akartam azonnal a tárgyra térni. Anyám illedelmességre nevelt, így hagytam, hogy kényelembe helyezze magát. − Megkínálhatlak valamivel? – érdeklődtem, hiszen ha enni, vagy inni szeretett volna, akkor szóltam volna a fogadósnak, hogy küldjenek fel valami italt. Ahhoz képest, hogy milyen ügyben hívtam ide, egy szava nem lehetett a bánásmódra.
Lip levele váratlanul ért, minden értelemben. Tudtam nagyon jól, hogy nem fognak békén hagyni, de azt nem gondoltam volna, hogy a saját rokonomat fogják a nyakamra küldeni. Először vissza akartam írni neki, hogy felejtsen el. Nem fogok mondani neki semmit, felesleges köröket fut le vele. Aztán valamiért belementem a dologba. Mégpedig azért, mert érdekelt, hogy hol is tart a nyomozás. Lip levelét természetesen elégettem, hogy nyoma se maradjon. Az kellene még csak, hogy valaki megtalálja és gyanakodni kezdjen. Bőven rossz volt, hogy kapcsolatba próbáltak hozni azzal a mocsokkal… Pedig már régen megszakítottam vele a kapcsolatot. Mondjuk azt nem tudtam, hogy mi a fenét akart tőlem a tag. Na meg Phil is… Mind a ketten, szinte egyszerre bukkantak fel újra az életemben. Mindegy is volt. Mihamarabb túl esek Lip kérdezz-felelek játékán, annál hamarabb szabadulhatok meg tőle. A fogadós, a Három Seprűben megmondta melyik szobában kel keresnem az unokatesómat. Fel is ballagtam a lépcsőn és koppintottam is az ajtón. Nem kellett sokat várnom, már nyílt is ki. A viszontlátásra nem pont ilyen helyen számítottam, de a célnak viszonylag megfelelt. – Hyung –viszonoztam biccentését. Beljebb léptem, és szinte azonnal a szabad székre ültem le. Nem akartam túl sok időt eltölteni a társaságában. Már most eléggé feszültté váltam, pedig semmit nem kérdezett még. Jah de, hogy kérek-e valamit. – Csak, ha van sojud. –Muszáj volt valami ital, ha már faggatósat fogunk játszani. A Három Seprűben ilyet nem lehetett kapni, ezért bíztam abban, hogy hozott magával. Ha nem, hát az ő baja volt, mert akkor nem kértem semmi mást. – Azt hittem rokon nem nyomozhat rokon után, vagy tévedek? Ne kertelj Lip, nem vagy olyan. Mond el mit akarsz, és zárjuk rövidre a beszélgetést a témában. –Csaptam bele egyből a közepébe. Nem voltam hülye. Tudtam jól, hogy milyen témában jött. Attól természetesen nem zárkóztam el, hogy más dolgokról beszélgessünk, de mind a ketten tudtuk jól, hogy a levegőben lévő némaság tapinthatóvá fog válni egy idő után. Sose voltunk túlzottan jó viszonyban, hogy kötetlenül tudjunk beszélgetni… Aztán ki tudja, hogy mi lesz.
Lip && Neo
I hope you find someone you can`t live without.
I really do. And I hope you never have to know what it`s like to have to try and live without them.
Vendég
Kedd Okt. 12, 2021 7:35 pm
Sorin & Philip
Elképzelésem se lehetett arról, hogy Sorin mibe keveredett, azonban a híres makacsságának hála kénytelen voltam én is belevonni magamat az ügybe. Talán jobb is, hogy a családi ügyekkel foglalkoztam, mint azzal, hogy a másik projektben milyen engedély nélküli akcióra készültek. Nem szándékoztam elszalasztani azt a lehetőséget, hogy egyszer befejezzem az aurorképzőt, márpedig amiatt az ügy miatt könnyedén felelősségre vonhattak. Így azonban rajtam volt a sor, hogy számonkérjem az unokatestvéremet, ugyanis biztos voltam benne, hogy a család nem örült volna annak, ha valamibe belekeveredett volna. Engem csupán addig érdekelt, amíg az ő tettei nem vetettek árnyékot az én karrieremre. Talán hálát kellett volna éreznem azért, amiért végül felbukkant, csakhogy úgy véltem, hogy ilyen esetben teljesen természetes volt, ha a másik fél tiszteletét tette. Elvégre, nem akartam rosszat neki, de ha belekeveredett valamibe, akkor nem ártott volna tudnom róla. Ahogy belépett az apró helyiségbe már csukódott is utána az ajtó, mintha bármelyik pillanatban kiszökhetett volna. Szenvtelen udvariassággal kérdeztem meg, hogy szolgálhattam-e valamivel, de a kapott válaszra csupán megcsóváltam a fejemet. − Sajnálom, nem gondoltam, hogy ilyen különleges igényeid lennének – feleltem érzelemmentesen, hiszen nem azért jöttem, hogy jókedélyűen eliszogassunk. Az egyáltalán nem rám vallt volna. − Mindenesetre, ha esetleg meggondolnád magadat, akkor kérlek, szólj – tettem hozzá automatikusan, mintha édesanyám a hátam mögött állva felügyelte volna ezt a beszélgetést, és szemmel tartott volna, hogy mennyire voltam udvarias. − Valóban nem. Csakhogy a Belső Ellenőrzés során arra a következtetésre jutottak, hogy mivel képtelen vagyok érzelmileg belevonódni az esetedbe, és másnak nem beszélsz, ezért talán velem hajlandó leszel kommunikálni – adtam választ neki arra, hogy miért velem találkozott ezen a Merlin háta mögötti helyen, és miért nem egy másik kollégámmal. Talán jobban is járt azzal, hogy az én végtelen türelmemet képtelen volt kikezdeni. Az asztalhoz sétáltam, és kinyitottam a rajta heverő csukott mappát, amelyben megtalálható volt néhány fotó bizonyos varázslókról. − Csupán szeretném tudni, hogy mit tudsz róluk. Azonban mielőtt beszélni kezdenél, szeretném felhívni a figyelmedet arra, bármi közöd is legyen hozzájuk enyhítő körülménynek számít az együttműködésed, ha pedig egyáltalán semmi dolgod az ő kis ügyleteikkel, akkor hálásak lennénk, ha megosztanád a tudásodat velünk. Továbbá itt beszélgessünk arról, hogy milyen ismeretekkel rendelkezel, kissé kellemetlen lenne mindenki számára, ha be kellene vinnem téged a parancsnokságra. – Mert bizony megtettem volna. Akár a saját unokatestvéremet becipeltem volna az aurorparancsnokságra, ha a helyzet úgy kívánná. Még a tulajdon öcsémet is zárkába tenném, ha olyat követne el, amely törvénybe ütköző. Semmi nem állhatott a karrierem útjába, még a rokonaim sem.
Mennyivel könnyebb lett volna soju mellett elviselni Philipet. Igazán kedveskedhetett volna valami hazaival, ha már vallatni szeretne. De nem, hát ő nem ilyen. Csak az eredmény számított neki, a módszer, amivel eljut oda, nem igazán… Chh… – Elég szomorú, hogy magadtól nem gondoltál rá –jegyeztem meg halkan szóban is, nem csak magamban az „udvariatlanságát”. Arra meg nem reagáltam különösebben, hogy nyugodtan kérjek bármit, ha meggondolom magam. Fél óránál többet nem szándékoztam időt fordítani rá, ha csak nem mondott számomra érdekes információt. Azokat viszonozni persze nem tudtam volna. Hiszen semminek nem voltam birtokában, de ezt nem kellett tudnia a Minisztériumnak. Jól esett játszadozni velük. – Ezen információ tudatában, bátra kijelenthetem, hogy a Belső Ellenőrzés egytől-egyik olyan tagokból áll, akikre egy üres papírlapot se bíznék. Sajnos veled lőtték a legnagyobb bakot, mert mind a ketten jól tudjuk, hogy te lennél az utolsó ember a bolygón, akinek bármit is mondanék. És ezt magadnak köszönheted. –Ezért kár volt idefáradnia és őszintén szólva azt se nagyon értettem, hogy miért vállalta el az ügyet. Értem én, hogy érzelmi analfabéta és karrierista meg el tudja vonatkoztatni az ügytől azt, hogy rokonok vagyunk. De ettől még nem voltunk olyan kapcsolatban, hogy bármit is mondjak neki. A beszélgetés csak nem zárult le. Jött a mappájával és folytattuk a színjátékot. – Egy suliba jártam velük, ennyi. És sértő, hogy máris bűnözőként kezelsz Lip. Enyhítő körülmény, meg minden hülyeség. Mielőtt bármit is mondanák, tisztázzunk valamit. Ha ez egy kihallgatás, akkor vannak jogaim ugyebár. S ha ez így van, akkor élek a hallgatással. –Kényelmesen hátra dőltem a székben. Kiidegelni úgy sem tudtam, mint a többit. A szám jártatása meg felesleges lenne, úgy is süket fülekre találnék. Viszont játszani támadt kedvem és kezdtem is élvezni ezt a szituációt. – Bevihetsz, de nincs bizonyíték arra, hogy tudok bármit is és arra sincs, hogy valamiben mesterkedem. S ha ok nélkül megteszed, tudjuk jól mind a ketten, hogy a család nem örülne neki. Bár ez neked nem számít semmit se. –Egyébként azt az egyet nem értem, hogy nem fordult még meg a fejében az, hogy tényleg nem tudok semmit. Gondolkodjon már logikusan. Auror van a családban, Merlin szerelmére. Nem logikus lenne, ha minden ellenszenv ellenére is hozzá fordulnék segítségül és nem idegenhez? Ennyire nem lehetsz hülye Lip, vagy mégis?
Lip && Neo
I really do. And I hope you never have to know what it`s like to have to try and live without them.
Vendég
Csüt. Okt. 28, 2021 10:29 pm
Sorin & Philip
Arcom se rezdült a megjegyzése hallatán, csupán a cél lebegett a szemeim előtt, és az, hogy minél hamarabb visszatérhessek Londonba, s magam mögött hagyjam ezt a koszfészket. A rövid itt tartózkodásom során láttam néhány ápolatlan külsejű embert kitámolyogni a Szárnyas Vadkan utcájából, s olyan ívben kerültem ki őket, mintha valami betegséget terjesztettek volna. Vélhetően így is volt egyébként. − Nem gondolnám, hogy olyan helyzetben lennél, hogy sojut hozzak neked – feleltem szenvtelenül, különben sem voltam kiszolgálószemélyzet, sem pedig házimanó, hogy az ő kénye-kedve szerint ugráljak. Örülhetett annak, hogy hajlandó voltam rendezni az ügyét, mielőtt még nagyobb galiba keveredett volna belőle. Úgy gondoltam, részemről megtettem mindent, amit egy vendéglátónak illett, hogy ő nem élt a jóindulatommal, az már nem az én hibám volt. − Szeretném, ha félretennéd a személyeskedést Sorint, ha már azon dolgozom, hogy ennek az ügynek pontot tegyek a végére – feleltem higgadtan a szájalása után, hiszen továbbra sem értettem, hogy mivel érdemeltem ki azt a stílust, de ha nem lettem volna ennyire türelmes ember, már rég a falhoz vágtam volna. Szerencséjére, azonban kellően kötélből voltak az idegeim, hogy ez a gondolat meg se foganjon bennem, csupán mindenféle érzelmet nélkülözve hallgattam őt. − Te viselkedsz úgy, mint akinek takargatnivalója van – vontam meg a vállamat, ahogy az ujjaimmal kisimítottam az asztalomon heverő papírokat. Felőlem játszhattunk egy darabig így, de előbb-utóbb ő fogja feladni. − Nem terveztem kihallgatásnak, bár ha továbbra is ilyen hangnemet ütsz meg, akkor hajlok felé. Én csak annyit akarok, hogy mondj el mindent, amit tudsz róluk, csupán megint játszod magad, és azért se akarsz együttműködni a hatóságokkal, mert úgy gondolod, hogy abba belehalnál – feleltem csendesen, bár ritkán esik meg, hogy egyhuzamban ennyit beszélnék, mégis Sorin mellett úgy éreztem, mintha egy sértett gyereknek beszélnék. − Nos, remélem azzal is tisztában vagy, hogy ha velem nem vagy hajlandó együttműködni, akkor fennáll a lehetősége, hogy valóban bevisznek téged, vagy akár legilimentorok átkutatják az elmédet. A te döntésed Sorin, hogy magadtól hajlandó vagy-e beszélni, vagy inkább a kellemetlenebb utat akarod bejárni – böktem a mappára ismét. Csak bíztam benne, hogy nem keveredett semmi ostobaságba, hiszen a család valóban nem örült volna neki. Mégsem tudtam mitévő legyek vele, mert nem akartam erőszakot alkalmazni, ettől függetlenül nagyon próbálta próbára tenni a tűrőképességemet.
Személyeskedés? Jajj Lip, most tényleg? Én személyeskedtem? Arra már nem is reagáltam semmit, hogy nem hozott nekem sojut. Legalább ennyi jófejség lehetett volna benne, de mind a ketten tudtuk jól, hogy az nem az igazi Lip volna. Csak a szemeimet forgattam megjegyzésére. – Legyen. Csak, hogy mihamarabb megszabaduljunk egymástól. –Tegyen pontot a végére. Segítek. Egy könnyed mozdulattal szabadítottam meg Lipet a pennájától és az egyik mappát. Az csak alátétnek kellett, mert egy üres papírt is szereztem. Minden zokszó nélkül kezdtem el körmölni rá, de egyelőre nem mutattam meg neki. Arcomon csak mosoly jelent meg. – Hát ne is haragudj, de azért eltakarom a testem. Nem egy nagy szám, de azért nem meztelenkednék senki előtt. Jó, hogy van takargatni valóm. –Gondolataim nem ott jártak, ahol kellett. Tudtam jól, hogy nem erre gondolt, de hát ez van. Játék az élet és ez a szituáció is. Kiélveztem hát az egészet, még akkor is, ha Lipnek ez nem tetszett. Majd, ha meglátta azt, amit a papírra vetettem neki. Nem lesz benne köszönet! Neki persze. – Drámai halált halnék, ha bármilyen segítséget is kellene nyújtanom a Minisztériumnak. Neked még talán hajlandó is lennék, csak a bökkenő az édes Hyung, hogy auror vagy. És nem szívesen segítenék a munkádban, tekintve a múltra. –Magának okozta ezt az egészet. Nem lenne ennyire érzéketlen tuskó, könnyebben beszéltem volna vele bármiről. Még talán erről az egész ügyről is, bár ebben kételkedtem volna. Papíromból viszont továbbra sem néztem fel. Továbbra is csak rajzolgattam rá és ha meg akarta nézni, eltakartam. Nem, még nem álltam készen a rajz megmutatására. – Miért? Semmit nem követtem el, amiért bevihetnének és tudjuk jól azt is, hogy nincs mit rám bizonyítani. Akár tudok valamit, akár nem. Egyébként azt hittem okos vagy Lip, de be kellett látnom, hogy nem vagy az. Csalódást okoztál ezzel és nézd, ezt gondolom rólad. –A rajzom elkészült. Repülőt hajtogattam belőle, és átlebegtettem hozzá. Reméltem, hogy kinyitja és megnézi a tartalmát. Mert nem rajz volt, hanem egy szó az anyanyelvünkön leírva. Na meg természetesen egy mondat áthúzva, vigyorgós fejjel gazdagítva: Lip hülye ügyének a végén a pont!
Lip && Neo
Vendég
Kedd Nov. 16, 2021 10:23 am
Sorin & Philip
Ha annyira érdekelt volna a kuzinom, akkor talán egy pillanatra megtorpantam volna, hogy megfejtsem a mérhetetlen gőgöt, amely belőle áradt, aztán mindig rádöbbentem arra, semmi hasznom nem származott abból, ha Sorint próbáltam megfejteni. Részben, mert nem fizettek meg érte, másrészt nem óhajtottam több időt eltölteni a pökhendi arcát bámulva, mint amennyi szükséges volt. − Ebben legalább egyet értünk – feleltem neki monoton hangon, ahogy rátekintettem. Elhihette, hogy nekem sem volt az az álmom, hogy itt legyek, mégis ez volt a feladatom, amit teljesítenem kellett, ha már megbíztak vele. Szótlanul figyeltem, ahogy elvette az egyik pennát, és írogatni kezdett. Úgy véltem, hogy valójában nem segíteni akart, hanem inkább az idegrendszeremet tette próbára, de el kellett keserítenem: rólam minden lepergett. Nem tudott olyat mondani, amellyel megbántott volna, így csak türelmesen figyeltem a gyerekes ügyködését (hiszen nem tartottam többnek annál). − Nos, legalább takargatnivalód van, ha már humorérzéked nincs – válaszoltam, ahogy ellöktem magam, és elsétáltam az ajtóig. Nem sok tárgy volt ebben a szobában, így ellenőriztem a bejáratot, illetve kinéztem az ablakokon. − Mintha olyan hatalmas gond lenne az, hogy végzed a polgári kötelességedet. Elvégre, az aurorok a te biztonságodért is dolgoznak, így tehetnél nekünk egy szívességet, hogy nem tartasz fel bennünket a munkánkban – fordultam el az ablaktól, ahogy felhánytorgatta a múltbéli kapcsolatunkat. − Nem gondolod azt, hogy mindezt túlzásba viszed, Sorin? Nem ártottam neked semmivel, csupán nem érdekelsz, ahogy senki más ezen a világon – csúsztattam zsebre a kezeimet, amint elengedtem a függönyt. Nem értettem, hogy miért vette ezt személyeskedésnek, vagy éppen miért fájt neki az, hogy millárdnyi ember közül én voltam az egyik, aki nem rajongott érte. Hiszen, mint neki is említettem, senkit nem kedveltem. − Én pedig azt gondolom rólad, hogy fárasztó és gyerekes vagy – kaptam el az ostoba papírrepülőjét. Arra gondoltam, hogy azzal a lendülettel fogom, és összegyűröm, de valamit ráírt. Én pedig tudni akartam, hogy mi volt az. Azt remélni sem mertem, hogy megjött az esze, de hátha mégis hajlandó volt valami érdemi információt közölni. − Sosem fogsz felnőni – jelentettem ki, amolyan tény megállapításként. Ahogy a leírt szót figyeltem, végre összeállt a kép. Flegmán az asztalon lévő dokumentumokra hajítottam a repülőjét. − És miként? – váltottam koreiai nyelvre, miközben arra céloztam, hogy mégis milyen módon figyelték meg, amely gátolta abban, hogy bármit is mondjon.
Túl sok mindenben nem értettünk egyet Lippel. Mind a kettőnknek megvolt a magunk stílusa, amivel ki tudtuk kergetni egymást a világból. Már ha Lipnek voltak érzsei… Amiben néha kételkedtem. A szobában viszont kezdett még inkább tapintható lenni a feszültség. Talán emiatt adtam be a derekam és kezdtem bele az egészbe? Nem tudni a valódi okát, mert én magam is letagadtam volna, ha valaki megkérdezné. Inkább belefeledkeztem a művembe és csak gúnyos mosolyra húztam ajkaim kijelentése hallatán. Szemem sarkából figyeltem, ahogyan elsétált az ajtóig. Megjegyzése nem érdekelt. Nem éppen neki fogom elmagyarázni a humorérzék meglétét vagy hiányát. Azon viszont csodálkoztam, hogy még csak most ellenőrizte az ajtót, majd később az ablakon is kinézett. Valahogy hamarabb kellett volna ezt megtenni az én értékrenden szerint, de nem szólaltam meg ez miatt. Lip volt az auror, biztosan tudta a dolga és cselekedetei sorrendjét. Még akkor is, ha bakot lőtt a megjelenésével és segítségkérésnek nevezett kihallgatásával. – Végzem a kötelességem: tanulok. Ne haragudj, ha az fontosabb, mint veled beszélgetni. S nem, nem gondolom, hogy túlzok Philip. Épp ez a baj, hogy téged semmi és senki nem érdekel, csak a karriered. Néha igazán megmutathatnád, hogy emberi lény vagy, nem pedig egy rongybaba, amit a Minisztérium rángat –horkantottam fel szavaim végén. Talán kicsit indulatosabban támadtam le ezzel, de tudtam jól, hogy semmilyen hatással nem leszek majd rá. Ahhoz már késő volt, pedig én régebben is igazán próbálkoztam vele normálisan viselkedni. Csak a távolság elég nagy volt közöttünk –a szó szoros értelmében. Másik kontinensen nőtt fel és hazudnék, ha azt mondanám, nem hiányzott. Minden szó vagy tett ellenére, azért jó lett volna, ha több időt töltünk el. Talán akkor nem vált volna ilyenné? Ezt már soha nem tudhattuk meg. – Ahh Lip, ne bókolj. Még elolvadok –kuncogtam halkan szavai hallatán. Na igen, sosem múlik el a gyerekesség. Kár is lenne érte. Élem így az életem, akinek meg nem tetszett, továbbállhatott. A repülőm közben célba is ért a másiknál. Figyeltem Lip reakcióját. Szerencsére kapcsolt időben és egy olyan nyelvre váltott át, amit nem sokan beszéltek a suliban. Legalábbis feltételezésem szerint. Így jó volt végre kicsit a koreait is hallani. – Van egy srác, aki folyamatosan a nyomomban van. Persze elég csapnivaló, mert nem kellett túl sok idő ahhoz, hogy kiszúrjam. Arról nem tud, hogy rájöttem és ez így van jól. Ameddig figyelnek, addig tudom, hogy nem lépnek ellenem. Szóval nyugi. Ezt a részét megoldom, aztán kaphatsz infót, ha tudok valamit. Csak ne kapcsoltasd le a tagot. –Hogy miként? Azt még nem tudtam… Ez igy nagy kockázat, mert tudják jól, hogy Lip is auror. Csak abban bízhattam, hogy az a szemét hitt a tudatban, hogy utálom annyira a szemben lévő tagot, hogy nem mondok neki semmit.
Lip && Neo
Vendég
Szer. Jan. 05, 2022 1:01 pm
Sorin & Philip
Sorinnal sosem jöttem ki túl jól. Az ő temperamentumos természete ütközött az én higgadt, mozdulatlan világommal. Bár nem is törekedtem arra, hogy jó viszonyt ápoljak bármely családtagommal, hiszen nem terveztem egyiküket sem közel engedni magamhoz. Hiába kötött össze bennünket a vérünk, nem bíztam senkiben a történtek után. Hagytam hát, hogy összefirkálja a papírokat, inkább az ajtóhoz majd az ablakhoz léptem – a mai napon sokadjára −, hiszen biztosan akartam lenni benne, hogy a korábban felhúzott védőbűbájok még mindig éltek. Nevezhettek akár paranoiásnak, de a túlzott alaposságom és óvatosságom mindig kifizetődő volt. − Nagyon helyesen teszed, amíg csak a tanulmányaidra fókuszálsz – feleltem csendesen, miközben az utca népét méregettem még az ablakban állva, majd visszaengedtem a függönyt, hogy az unokatestvérem felé fordulhassak. − Nekem sem állt szándékomban a kellőnél több időt veled tölteni, ha ez megnyugtat – csengett szenvtelenül a hangom. Nem lehetett megingatni engem, egyszerűen csak nem hatottak rám a szavai. Azt se tudtam, hogy miként kellett volna éreznem magamat a megjegyzései után. − Addig örülj neki, amíg csak a karrierem érdekel – válaszoltam neki még mindig békés hangot megütve. Nem gondoltam volna azt, hogy a Minisztérium a bábjáként tartott volna, hiszen korábban is megtagadtam a részvételt egy olyan akcióban, amely mindennek számított csak éppen legálisnak nem. Magam rendelkeztem a sorsom felett, és én magam döntöttem el azt is, hogy elhatárolódtam az emberektől. Sorin ezt nem érhette. Nem mondtuk el soha sem neki, sem pedig a családunk többi tagjának, csupán a szüleim őrizték ezt a titkot, de ők sem akartak beszélni róla. Egyszerűbb volt tettetni, hogy minden rendben volt, mint beismerni, hibáztak. − Nem értem. Ez megint valami ostoba vicc akart lenni? – kérdeztem, ahogy homlokráncolva figyeltem a kuncogását. Voltak pillanatok, amikor a környezetemben lévő emberek nem reagáltak számomra logikusan, s ezzel nem tudtam mit kezdeni. Most is csak figyeltem az unokatestvéremet, de képtelen voltam megfejteni, hogy mégis mit talált olyan szórakoztatónak. Csak akkor kezdtem ismét komolyan venni, amikor megkaptam a kis üzenetét, s átváltottam koreaira. Az asztalnak dőlve hallgattam a meséjét a célpontomról, bár voltak benne zavaros részek, és nem bíztam benne, hogy mindent pontosan úgy fejtett ki, ahogy történt, mégsem adtam hangot a kétségeimnek. − Mitől vagy olyan biztos abban, hogy nem fognak ellened lépni? Mit akarnak egyáltalán ennyire tőled? És miből gondolod, hogy mindent megoldasz egyedül? – szegeztem neki kapásból több kérdést, miközben átváltottam egy sokkal dallamosabb nyelvre, amelyet azonban kevesebb lelkesedéssel beszéltem, mint az angolt. − Attól hogy utálsz, még nem kell úgy tenned, mintha mindenre képes lennél egymagad – tettem hozzá, bár az arcomon továbbra sem volt jele annak, hogy érzékenyen érintene az utálata. Már megszoktam, mások ellenszenvét. Az öccse folytonos ragaszkodása jobban elbizonytalanított, mert Nestor aztán végképp kiszámíthatatlanabbnak tűnt a szememben.
Elfáradtam abban, hogy megértsem az unokatestvérem. Sem a kedvem, sem a hangulatom nem volt olyan, mint mikor idejöttem. Akkor sem voltam lelkes az egész találkozóért, de most már végképp nem voltam az. A koreai nyelv előtt tett szóváltásainkat inkább lezártnak is tekintettem. Nem akartam tovább rabolni a drága idejét, mert a végén még ebből is probléma lesz. Hagytam inkább, hogy higgyen azt, amit szeretne. Az észjárását egyébként sem tudtam megérteni és a magyarázkodásommal csak hullámokat kavarnék a fejében lévő kimchi lében. Az meg kifolyna a fülein és a szó szoros értelmében nem maradna semmi a fejében. – Ha akarna valamit, már megtette volna a kezdő lépéseit és nem azzal, hogy megfigyeltet. –Biztos voltam abban, hogy Nestor már a kárát látta volna annak a gyökérnek a megjelenését. Tudta nagyon jól, hogy érte ölök, biztos voltam abban, hogy támadás esetén az Öcsém lesz az ütőkártyája. Amit nem engedhettem meg neki, hogy meglépjen. Már csak azt nem tudtam, ki fogja megvédeni, ha én is elballagok a suliból… – Arra még nem jöttem rá, hogy mit akar. Talán bosszút, mert az utolsó éve végét a gyengélkedőn töltötte miattam, vagy tudjam is én az okát. –Tényleg jó lett volna tisztán látni ezt az egész helyzetet. Magam is felkészültebben várhatnám a megjelenését, mert biztos voltam abban, hogy egyszer ide fogja tolni a képét. Csak abban nem, hogy ez pontosan mikor is lesz. Jósolni soha nem tudtam, látnok meg aztán pláne nem voltam. Sokkal jobb képességekkel áldott meg a sors, amiket ki is tudtam használni. A jóslás mindig is ködös oldala volt a mágiának, nem véletlen a bizonytalanságom az iránya felé. – Egyszer már elláttam a baját, nem lehet gond még egyszer. Ha kell segítség, majd talán küldök neked patrónust. Csak tényleg, ameddig semmit nem tudok a szándékukról meg nincs semmi bizonyítékom, addig úgy sem tudok neked érdemlegeset mondani. Felesleges is firtatni ezt az egészet. –Látványosan kezdtem szenvedni és unni ezt az egész témát. Mehetnékem volt, csak arra vártam, hogy a drága unokatestvérem zöld utat adjon, aztán mehessek vissza szépen a kastély falai közé.
Lip && Neo
Vendég
Pént. Feb. 11, 2022 7:52 pm
Sorin & Philip
Sorin előszeretettel húzta az időt, és próbálta próbára tenni a türelmemet, azonban az utóbbival kapcsolatban igen csekély eredményeket ért el. Nem érdekelt. Csupán a feladatomat akartam elvégezni, illetve tudni azt, hogy nem fog rossz fényt vetni a családunkra azért, mert az ostoba kamaszos vágyainak hódolt. Különben sem vetett volna ránk jó fényt, ha kiderült volna, hogy Sorin is benne volt ezekben az ügyletekben, de amint áttértünk egy olyan nyelvre, amelyet itt kevesebben beszéltek, valamelyest az ellenszenvem is csillapodott. Tehát mégsem volt olyan idióta, hogy belecsöppenjen ebbe. − Soha nem tudhatod, hogy egy ember mikre képes, vagy éppen mikor akar ártani neked. Lehet, hogy elaltatja az éberségedet, és akkor csap le rád, amikor a legkevésbé számítanál rá – feleltem csendesen, miszerint az emberünk bármikor léphetett. Voltak alattomos, számító emberek, akik kivárták a következő lépést, hamis hitbe ringatták a másik felet, és akadtak olyanok is, akik pedig impulzívak, hirtelenek voltak. Sose lehetett tudni, hogy mire számíthatott az ember másoknál. Inthettem volna óvatosságra az unokatestvéremet, de én voltam az utolsó, akire hallgatott volna, sőt talán éppen az ellenkezőjét tette volna, így inkább csendben hallgattam őt tovább. − Mindenesetre, jó lenne kideríteni az indítékait. Ha segítségre lenne szükséged, akkor szólj – nyúltam a zsebembe, hogy az asztalra tegyek egy won érmét. Nem volt túlzottan feltűnő dolog, mégis ha aktiválta az érmén ülő varázslatot, akkor hamar a tudomásomra jutott, hogy segítségre szorul. − Ez gyorsabb, mint egy patrónus, és ne bízd el magad – fontom össze a mellkasomon a karjaimat. Mivel arra jutottam, hogy Sorin valóban nem tudott nekem új információval szolgálni, így sóhajtva pakoltam össze a holmimat. Én sem akartam a kelleténél tovább itt időzni. − Nyugodtan menj vissza, nem tartalak fel tovább – köszöntem el tőle, s amint távozott, én is utoljára körbenéztem, majd felkészültem arra, hogy végre hazatérjek.