Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Nelson & Emerson - Amerikai szent Mungo

Anonymous

Nelson & Emerson - Amerikai szent Mungo Empty
Vendég
Hétf. Aug. 30, 2021 10:45 am
Nelson & Emerson
● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

Hónapokat vártam erre a pillanatra. Hónapokon keresztül vívódtam, hogy egyszer magához tér-e és viszont láthatom őt végre. Hogy beszélhetek vele. Mindenről. Bár leginkább a Roxfortról akartam, de a hogy léte is érdekelt. Csak figyeltem őt, ahogy az állapotát figyelték, beszéltek hozzá és hogy a szülei is befutottak. Örömkönnyek folytak az anyja arcán, boldog volt mindkét szülő...ám engem az tenne boldoggá, ha megbocsátana nekem...ha megtudná, hogy miattam volt egy évig öntudatlan állapotban. Félek ettől. Mikor bejöttem hozzá a mai napon, nem számítottam arra, hogy ébren lesz. Csak mesélni akartam az új iskoláról...hát most már bele szólásra is lehet. A szülei talán félóra elteltével elvonultak, egy mosollyal álltam fel a folyosó egyik székéről, hogy köszönjek nekik, majd megindultak a csukott ajtóhoz. Finoman ütöttem ököllel az ajtófélfába, aztán lenyomtam a kilincset és beléptem, mielőtt végig gondolhattam volna, hogy mit is fogok Neki mondani. Ha tovább várakoztam volna, csak még nagyobb hülyét csináltam volna magamból, nem igaz? Elmosolyodtam halványan. Nyugodtan. Bármi is vár ránk, az legalább mosolyra ad okot most, ebben a helyzetben, hogy erősebb volt, mint gondoltam. Büszke vagyok rá!
- Szia. Hogy vagy? - ültem le az ágy szélére, majd kézfejére tettem tenyerem. Megszorítottam bátorításképp. Nem akarok kérdéseket, mert nincsenek rájuk válaszaim. Csak azt tudom, reszketnek az ujjaim a srác kezén, és hogy néma sóhajokkal vigyázva a csendre, utat engedtem az elmúlt hónapok minden nyomásának.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Hétf. Aug. 30, 2021 6:56 pm
Emerson & Nelson

Idézet cím vagy bármi

Nem sok dologra emlékszem. Leginkább csak egy-egy pillanat jelenik meg előttem. Valami mosdóban egy csajjal. Például neki az arca nem ugrik be, de más része teljesen tisztán és az is, hogy a pulton ül, én pedig vele szemben a földön állva. Emerson. Kviddics. Király vagyok, mint mindig. Anyám a lelátón, szigorú tekintettel. Zuhanok. Egy idegen erdő. A helyszín részletei nincsenek meg, csak az az alak. Az a kigyúrt pali, akinek még én sem mernék beszólni az utcán. Medve. Medve? Hogy kerül ide medve? Következő kép, hogy meztelenül állok rengeteg meztelen lány között és elvétve van pár meztelen srác is. Fény. Még csukott szemmel is érzékelem azt az erős fényt. Óvatosan kinyitom a szemem és mintha orvosokat látnék, akik nagyon meglepődnek. Hirtelen rengeteg dolog történik körülöttem, amiket nem nagyon tudok felfogni. Egy ágyban fekszem, valószínűleg kórházi ágy. Azoknak van egy különleges szaga (vagy illata, kinek mi), amiről egyértelműen fel lehet ismerni. Mi történhetett velem? Ismét elsötétedik minden, majd mikor megint sikerül kinyitni a szemem, már ott állnak mellettem a szüleim. Anyám sír. Ez nagyon meglep, hisz sose láttam még sírni. Miért sírhat? Talán meghaltam és ez most kívülről látom az eseményeket? Nem, akkor nem fájna mindenem. Nem nagyon tudok még mozogni és a beszéd is nehezen megy. Pár szót tudok csak váltani a szüleimmel, akik nem maradnak sokáig. Nem sokat tudtam meg tőlük, csak hogy mennyire aggódtak és azt, hogy pihenjek sokat. Kezd zavarni, hogy semmire nem emlékszem. A szüleim távoznak, de még egy ismerős alak jön be az ajtón. Rögtön felismerem a béna hajáról Emersont. Be is szólnék a frizurájára vagy a béna mosolyára, de még nehezen megy a beszéd. Inkább megvárom, amíg közelebb jön és leül az ágyam szélére. Megfogja a kezem, ezért érzem, hogy mennyire reszket.
- Szarul, de te se lehetsz jobb állapotban - mondom ki nehezen a szavakat, rekedtes hangon.
- Mitől félsz Morton? Úgy remegsz, mint egy kislány - most megráznám a fejem, de annyi erőm nincs, úgyhogy csak felvonom a szemöldököm. Nincs hideg, pont hogy nagyon meleg van, ezért nem tudom mitől reszkethet. A válasza után csak bambulok egy kis ideig. Erőt gyűjtök a következő kérdésemhez és próbálom összeszedni a gondolataimat.
- Emerson... - kezdek bele komoly hangon. - Nyertünk? - Nagyon sok minden múlt azon a meccsen, úgyhogy csak az járt a fejemben. - Mit mondtak az orvosok, mikor állhatok vissza? Már csak két meccs van a szezonból és szükségetek van rám - nem tudom, hogy mennyi ideig voltam kiütve, de remélem még rendbe jövök a mérkőzések előtt. Muszáj játszanom.
Anonymous

Vendég
Csüt. Szept. 02, 2021 11:14 am
Nelson & Emerson

Szarul van...de velem...az ő balesete előtti pillanatokban találta el a gurkó a vállamat, de annak már nyoma sincs...de ő mégis emlékszik rá. Nyúzott az arcom, de nem azért, mert érezném a fájdalmat akkorról...azért vagyok nyúzott, mert ilyen állapotba került. Apa mondta, hogy nehéz lesz neki, ha felébred és megtudja... én is tisztában voltam vele, de most először éreztem keserű kilátástalanságot, dühödt dac nélkül. Senkinek se voltam hajlandó mutatni vagy ne adj isten egy fél szóval említeni, de most már féltem. Rettegtem attól, hogy bele fogok törődni, hogy Nelson nem ébred fel, hogy a bennem megtelepedő csalódottság egyszerűen maga alá temet. Nem éri meg másra számítani. Nem éri meg másban bízni. Nem éri meg arra törekedni, hogy jobb ember váljon belőled annál, amilyen voltál. Mindegy! Ami viszont messze nem volt mindegy, az a mai nap. Nem ringattam magam abban a hitben, hogy majd gyáván megbújok a szobám sarkában. Félek...hogyne félnék a reakciójától, ha hamarosan megtudja, hogy mi történt? A szemébe néztem, ami pedig a tekintetéből tükröződött, az félelmetesen ismerős volt: a saját pillantásom volt ilyen már sok-sok hónapja. Megölelném, bocsánatot kérnék, köszönetet mondanék mindenért!
Ám felborul minden a kérdéseitől. Megdermeszt egy pillanatra. Magamhoz képest csodával határos türelmet tanúsítok azzal, hogy mindennemű közbevágás nélkül képes vagyok végighallgatni minden kérdését. Egyedül akkor rándult meg az arcom, amikor a szezont emlegeti.
- Nelson... - gondterhelten helyezem jobb karom a vállára. Bátorítom? Biztatom? Előre jelzem, hogy nem fog fájni a szavam neki?
- Annyi mindent akarok mondani neked, Nelson. Szükségem lett volna rád. Senkim sem volt, akivel beszélhettem volna. - kivéve persze Emmaline-t, de azért mindig kell lennie egy határnak, hogy mennyire mutatkozom előtte gyengének, akkor is, ha tisztában van azzal, hogy olykor a védőfalam csak egy illúzió.
- Lassan már nem tudom két kezemen megszámolni, hányszor halhattam volna meg az elmúlt egy évben, és te erről semmit sem tudsz, mert nem voltál mellettem. - közöltem a kegyetlen valóságot.
- Nelson. Aludtál. Kómában feküdtél. Egy évet... - érdekel a véleménye, hogy miként reagál olyasmire, amivel nekem már egy éve nap mint nap együtt kell élnem. Napi szinten ránéztem, fájt amit láttam.

Anonymous

Vendég
Pént. Nov. 12, 2021 12:41 pm
Emerson & Nelson

Idézet cím vagy bármi

Sportolóként már megszoktam a sérüléseket. Sose érdekeltek komolyabban. Csontom is törtem már el, de akkor is az volt az első kérdésem, hogy mikor állhatok vissza. Szerencsére a varázsvilágban ezek még könnyebben átvészelhető dolgok. Ha igazán nagy varázsló akarok lenni, akkor mindent ki kell bírnom. Most először történt meg az, hogy gyengének érzem magam. Mindig tele vagyok energiával és azt érzem, hogy bármire képes lennék, de most nem. Nem ijeszt meg ez az érzés, de nagyon fura és nem élvezem. Az anyám jelenléte csak még jobban összezavar, de Emerson érkezése egy kicsit megnyugtat. Kevés embert engedek tényleg közel magamhoz és ő közéjük tartozik. Ő se túl jó kedvel lépett be a terembe. Ez nem is olyan meglepő, hisz egy kórházi terembe kevesen sétálnak be vigyorogva. Úgy emlékszem, hogy ő is szerzett pár sérülést a mérkőzésen, sőt volt egy olyan eset is, aminél szerintem erős ütést kaphatott. Talán még ő sincs jó állapotban és ez látszik rajta. Ezért kérdezek vissza, hogy ő hogy van. Választ nem kapok, mintha még gyűjtené az erejét, ahhoz hogy megszólaljon. Még két dolog érdekel leginkább. Az egyik, hogy sikerült e a többieknek megnyerni a meccset miután lesérültem. A másik pedig, hogy mikor állhatok vissza a csapatba. Ezekre nem válaszol rögtön, csak kimondja a nevem és megfogja a vállam. Ekkor ijedek meg először, hisz rögtön arra gondolok, hogy lehet nem is játszhatok többet az orvosok szerint. De az nem történhet meg. Annyira nagyot nem estem.
- Most ráérek - jelzem, hisz még egy darabig biztos bent tartanak az orvosok. A szavai összezavarnak, de végül elmondja, hogy mi is történt. Egy év. Ez az információ nagyon lesokkol. Meg sem tudok szólalni, csak nézek magam elé. Tényleg nem emlékszem mindenre, ami a balesetemkor történt, de nem éreztme úgy, mint aki egy éves kómából kelt fel. Olyan, mintha csak pár órát lettem volna kiütve.
- Egy év? - kérdezek rá, hátha csak rosszul értettem. - Ez nagyon rossz vicc haver - rázom meg a fejem. - Nem feküdhetek itt egy éve... az nagyon sok idő - nem akarom elhinni, hogy tényleg ez történt. Csak őt nézem és tényleg mintha másabb lenne. Egy év sok idő, főleg ebben a korban. Sokat változunk egy év alatt és ez rajta is látszik.
- És most mi lesz? - nézek rá aggódó tekintettel. Ez az, amit még nem nagyon láthatott rajtam. Nagyon sok kérdés van bennem, amikre egyedül nem fogok tudni választ kapni. Most csak rá tudok támaszkodni.
Anonymous

Vendég
Vas. Nov. 21, 2021 12:54 pm
Nelson & Emerson

- Egy éve...ezzel nem viccelődnék tesó! Bárcsak vicc lenne, de nem az!
Szomorúan nevetek a szavaim mellé, hiszen olyan ostoba a helyzet, ostobának tűnök benne én is. Pompás. Mire nekem sikerül összekanalaznom a tudatomat, és viszonylagos rendet tenni az érzéseim és gondolataim közt, addigra Nelson jut el arra a pontra, ahonnan én elindultam. Nem tehetek mást, csupán az arcvonásaimon látszik valamiféle szomorú bánat. Hogy mi lesz? Fogalmam sincs!
- Nem fáj semmid? Érzel valami változást magadon, vagy magadban? - teszek fel pár kérdést, meg eszembe jut az is, mi van ha amnéziás? De akkor engem is elfelejtene, így az kizárva. A lényeg az, ami ezután következik. Ez csak egy kitérő volt, de most dobjam bele a mélyvízbe?
- Nem tudom. Itt leszel még pár napig, míg a medimágusok átnéznek tetőtől talpig...ez biztos. Ahogy az is, hogy én meg megyek a Roxforba...cserediák program. Abban reménykedtem, hogy nem szónélkül kell lelépnem, hogy...nem maradsz itt csendes társként. Vagy olyan állapotban...hogy eldöntsd...egy hónap múlva mennék. Eljönnél? - nyögöm ki végül, hogy mit is akarok tőle, magammal és az életemmel. Pár hónapig, egy évig, vagy végleg.
- Ez így egyszerre még nekem is túl sok, főleg még neked is, hogy megemészd... - beletúrok az egyébként is kócos hajamba, és roppant zavartan nevetem el magam.
- De ne aggódj pajti... elmesélek mindent, amint kissé magadnál leszel! - biztatom kicsit.

Anonymous

Vendég
Hétf. Nov. 22, 2021 12:24 am
Emerson & Nelson

Idézet cím vagy bármi

Egy év...Először tényleg nem hiszek neki és rá is kérdezek, hogy komolyan mondja e, de már az arcán is egyértelműen látom, hogy ez komoly. Nagyon hosszú idő, főleg 16 évesen. Pontosabban már 17 vagyok ezek szerint. A születésnapomat is átaludtam. Meg sem tudok szólalni, csak nyelek egy nagyot. Fogalmam sincs, hogy most mihez kéne kezdenem.
- Nem fáj semmim csak...hát... - nehéz bevallanom, de Emerson az egyetlen, akivel minden megosztok, úgyhogy kis gondolkodás után ezt is elmondom neki. - gyengének érzem magam - nagyon nehéz ezt kimondanom, hisz sose mutatom gyengeség jelét. Én akarok lenni korunk leghatalmasabb mágusa és nem szabad gyengének lennem. - Nem tudom, hogy mi történt velem és hogy mi történt a világban. Biztos vagyok benne, hogy sok dologról lemaradtam és kiszolgáltatottnak érzem magam - Nem könnyű ez most nekem, de szerintem a környezetemnek sem. A haveromon is azt látom, hogy megviselte ez az egész. - Fizikailag se lehetek a toppon egy év fekvés után. Ígérd meg, hogy elbújtatsz az emberek elől, amíg nem szerzem vissza a régi alakom - próbálok kicsit poénkodni, hátha akkor kevésbé tűnök kétségbeesettnek. - Tudsz hozni egy tükröt? Vagy ne akarjam még látni magam? - maradok a lazább témánál, bár tényleg érdekel, hogy mennyit változtam.
A Roxfortos dolgon nem sokáig gondolkodok. Máskor is simán benne lennék, hisz mindig mindenben benne vagyok, de most ez még jobban kell. - Menjünk tesó! - vágom rá rögtön vigyorogva, de aztán elkomolyodok. - Nem akarok itt élni. Most már itt mindenki úgy ismer, mint az a srác, aki kómában volt és nem úgy mint Nelson Hunt az iskola egyik legjobb diákja, legjobb sportolója és legjobb pasija - a vége egy kicsit nagyképű, de ez az igazság. - Tiszta lappal akarok kezdeni - jobb lenne onnan folytatni, ahol abba hagytam, de onnan már nem tudom. A Roxfortban még van esélyem visszaszerezni a régi hírnevem, de itt már nincs.

Anonymous

Vendég
Csüt. Nov. 25, 2021 9:58 am
Nelson & Emerson

Az, hogy gyengének érzi magát, lehet egy jó dolog ilyenkor, de lehet szólni kellene valakinek, aki szakértő ebben. Majd egy medimásgust meg kérdezek ezzel kapcsolatban.
- Később majd erőre kapsz és jobb lesz. Egy évig feküdtél, az izmaidnak is erőre kell kapniuk... természetes ha gyengének érzed magad. - próbálom megnyugtatni, hogy elhigyje, hogy mindez teljesen oké az ő állapotában. Lehet idő kell ahhoz is, hogy lábra tudjon majd állni. Poénkodik, melyre csak elmosolyodom, felvirulok, de mikor a tükröt kéri... felcsúsznak szemöldökeim. Felkelek az ágyról, akad egy fiókos kis szekrény, melyet átnézek, s találok is egyet. Átadom neki, visszaülök és figyelem. Az arca már meggyógyult, heg mentes, kicsit össze esett, vékonyabb lett, de majd helyre pofozzuk.
A Roxfort felhozása jó ötlet volt, bele ment a dologba. Új életet akar kezdeni, ahol senki sem ismeri...se őt, se engem. De még mindig nem mondtam el neki a teljes sztoryt...még várat magára. Tulajdonképpen félek az igazságot feltárni előtte. Mi lesz ha faképnél hagy? Mi lesz ha a testvérségből ellenség lesz? Nem akarom őt elveszíteni ilyen mód. Inkább elhallgatom előle... de nem hagyom kilépni az életemből.
- Még ugyan pár héttel odébb lesz az indulás, szóval jó lesz felkészülni... segítek pakolni, meg anyádnak is be kéne ezt adagolni... hogy egyáltalán elengedjen... szülői engedély kell hozzá. - nos ez a rossz hír. Apám nagy nehezen rábólintott a dologra, na de az ő anyja? Kíváncsi leszek, hogy elengedik-e.
- Ezt a papírt kell aláiratnod vele... - veszek is elő a táskámból egy hosszú levelet, Roxforti pecséttel, névre szóló. Átadom neki. Az enyém már aláírva.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: