Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

True detectives or whatever

Anonymous

True detectives or whatever Empty
Vendég
Pént. Dec. 06, 2019 10:16 am
Ada & Lyle
Look, I consider myself a realist, all right, but in philosophical terms, I'm what's called a pessimist.

Negyvenkét teljes perce hallgattam egy száz év feletti, szenilis öregasszony személyleírását az eltűnt unokájáról, Coráról. Valamikor húsz perccel ezelőtt elvesztettem a fonalat, de nem szóltam közbe, mert Lachlan megint hisztizett volna, hogy részeg voltam és csak azért nem értettem a mamóka csapongó beszédét. Pedig tényleg nem kapcsolódtak egymáshoz a mondatok, az unokája hol szőke volt, hol barna, hol vele élt, hol nem, hol ellopott tőle egy borítéknyi galleont, hol elrabolták szerencsétlen párát. Szóval hármunk közül egész biztosan nem én voltam az, aki a legkevésbé érezhette magát a helyzet magaslatán. Még csak nem is voltam részeg, másnapos talán, de az mostanra konstans állapottá vált, nem róhatta fel nekem senki, úgy legyűrtem, mint mások egy alig érezhető fejfájást. Erős kávé munka előtt, fájdalomcsillapító bájital és Brutus minden emberi leleményt igénybe vevő összekészítése reggel, hogy aztán valamelyik rokon vagy szomszéd, alkalmanként bébiszitter gondjaira bízzam. Azok után egy heroinfüggő is új életre kelt volna, nekem elhiheted.
Normális esetben biztosan nem vettük volna komolyan az idős nő bejelentését, azonban a szomszédja, egy fiatalabb és némileg szellemileg épebbnek tűnő hölgy is alátámasztotta, hogy Cora valóban létezett és eltűnt, bár valami egészen bizarr dolgot is hozzátett: Corát legutoljára a hátsókertben látta, amikor a kukájából próbálta kiszedni egy sültcsirke maradékát. Nehezemre esett nem kommentálni a történetet, de minden maradék idegsejtemet megerőltetve sikerült elfojtanom a humoros megjegyzéseket a család genetikai hátrányosságát illetően. Lachlan megölt volna.
Mikor a szomszéd házából kiléptünk, akkor pillantottam először Lachlanre, eddig kerültem a tekintetét, mert féltem, hogy a döbbent arcát látva kitört volna belőlem a röhögés. Nem tudom, kettőnk közül melyikünk barátkozott meg ezidáig kevésbé a megalázó feladatokkal, amelyeket a parancsnokságon a nyakunkba varrtak.
- Van ám baj a családban, nem? A vén szipirtyó még egy dolog, de a kukából lopkodó unoka már egészen más tészta. Beszarás, hát ez valami zseniális. Nyilván csakis nekünk adhattak egy rakás kibaszott idiótát.
Hitetlenkedve becsuktam magunk után a kertkaput, a kerítés alatt éppen átszaladt egy megtépázott macska. Rosszul nézett ki, bár nem annyira, mint Tristan Margitja.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Pént. Dec. 06, 2019 9:40 pm

Nem éppen erre számítottam, amikor felvételt nyertem (kaptam?) az aurorképzőbe. Alapvetően nagyon sok mindent nem úgy képzeltem el az életemmel kapcsolatban, ahogy alakult, huszonhét évesen már családot képzeltem el magamnak férjjel és gyerekekkel, egy golden retrieverrel, cuki piknikekkel, mint a szarabb romantikus regényekben, amik a kezembe akadtak eddig... ehelyett itt voltam, huszonhét évesen, olyan magányosan mint a kisujjam, golden retriever helyett egy belga malinois-val, a piknik helyett pedig otthon, a kalitkában csicseregtek a madarak. Határozottan nem úgy alakultak a dolgaim, ahogy számítottam rájuk, de a legnagyobb csalódás talán az aurori munka volt. Sokszor visszavágytam a kávézóba, mert hiába nem az volt álmaim munkahelye, még ott is jobban éreztem volna magam, mint itt. Amikor Levin az utolsó komoly találkozásunk alkalmával megajándékozott ezzel, azt hittem, egy életre lekenyerezett vele, most viszont már néha azért is átkoztam, hogy egyáltalán valaha is betette a lábát abba a kávézóba. Kár volt rá haragudnom, ő nem tehetett semmiről, még jót is akart nekem és életem talán legszebb éveit köszönhettem neki, de nem volt más, akit okolhattam. Legfeljebb saját magamat, de mindent nem kenhettem őrá sem.
Leplezetlen döbbenettel hallgattam a néni beszámolóit, a szomszéd sült csirkés megjegyzésére kibírhatatlan köhögőroham tört rám, amit allergiára fogtam (télen nem túl jó húzás), és ott tartottam, hogy már keresem a magukat viccesnek gondoló suhancokat, akik rávették erre a két öreglányt. De nem, ez egy teljesen komoly feladat volt és nekem az volt a munkám, hogy ezzel a legjobb tudásom szerint foglalkozzak. Eléggé teljesíthetetlen feladatnak tűnt.
- Ugye te is elképzelted, hogy a kukából lopkod egy tizenéves kölyök a sültcsirke után. Egyáltalán mit keres itthon egy tizenéves, amikor tanítási időszak van? Nem kéne ilyen racionális kérdéseket feltennem, a néninek biztos előhozná a migrénjét. -Igen, csak mi kaphattunk egy kupac balfaszt normális meló helyett. Egyszer csak megszokja az ember.
Majdnem ráléptem a macskára, mielőtt átfúrta volna magát a kerítés alatt. Az utolsó pillanatban húztam vissza a lábam, amit nagyon jó ötletnek ítéltem meg, mert tuti letépte volna a lábamat, ha rá merek lépni, amitől egész biztos, hogy még agyhártyagyulladást is elkaptam volna.
- Ha kiderül, hogy az a dög az unokája -mutattam a macska után -, akkor kimegyünk a Tower Bridge-re és belevetjük magunkat a Temzébe. Mit szólsz? -Nekem jó ötletnek tűnt, megszűntetné minden szenvedésemet.

Weasley & Lachlan

Anonymous

Vendég
Szomb. Jan. 04, 2020 11:37 pm
Ada & Lyle
Look, I consider myself a realist, all right, but in philosophical terms, I'm what's called a pessimist.

Idejét sem tudtam, mikor kaptam utoljára normális munkát. Valószínűleg akkor még Rodyval dolgoztam, azóta szánalmasabbnál szánalmasabb ügyeket bíztak rám. Nem is olyan régen még sötét varázslókra és sorozatgyilkosokra vadásztam, Rodyval lekapcsoltunk egy egész drogkartellt a Zsebpiszok közben, most pedig kibaszott sültcsirkéket kukázó, talán nem is létező unokák után kutattunk Lachlannel, mint két alkalmatlan, zöldfülű kezdő. Megalázó volt.
- Sajnos elképzeltem. De honnan veszed, hogy tizenéves? Nem sikerült következetesen tartania magát az életkorhoz sem a néninek, simán lehet az unokája egy negyven éves felnőtt nő is, aki már háromszor elvált vagy csak simán egy aggszűz. Már ha egyáltalán létezik.
Érdeklődve néztem a macska után, aki néhány másodperc múlva már felvetődött az ablakpárkányra és bemászott az idős hölgy ablakán, valószínűleg a konyhába. Ada szavaiban sajnos volt igazság, akár ez a dög is lehetett az unoka, amilyen komoly zavar volt a néni fejében. Nem tekinthettük beszámítható, használható információforrásnak, amikor még azt sem tudta nekünk elmondani, hogy mennyi idős az unokája és hogyan néz ki. De nem is söpörhettük félre az ügyet, amikor egy eltűnést és esetleges emberrablást jelentett be. Akkor sem, ha csak az időnket fecséreltük rá, hiszen mi van, ha mégis létezett Cora és tényleg elnyelte a föld?
- Ha tényleg a macska az unoka, akkor kipróbálom magamon mindhárom főbenjárót - jelentettem ki komoly arccal. Amilyen szürreális volt manapság az életem, már ezen sem lepődtem volna meg.
- Viszont ha tényleg létezik az unoka, akkor elég egyértelmű, hol kell először keresnünk. Nézzünk körül a Zsebpiszokban, vesztenivalónk nincs vele. Mármint eltekintve attól, ha valaki kirabol minket. Mindegy. Szóval menjünk el a Zsebpiszokba, ha valaki eltűnik, általában ott bukkan fel.
Aurorként több embert ismertem onnan, mint az indokolt lett volna. Annak idején Rodyval a sikerünk titka a vakmerőségünkön túl a szokatlan ötleteinkből eredt. Éppen ezért rengeteg hasznos kapcsolatot kiépítettünk a Zsebpiszok közben, informátorokat szereztünk, akiktől néhány asztal alatt odacsúsztatott galleonért sok mindent megtudhattunk a varázsvilág nem épp legaláis ügyeiről. Így persze hamar megtudtuk, hogy melyik sarkon dolgoznak prostik, kik dílerkednek, kik utaznak még ennél is durvább üzletágban.

Anonymous

Vendég
Vas. Jan. 05, 2020 7:47 pm

Gyakorlatilag én még nagyon is zöldfülű voltam, alig egy éve, hogy elkezdtem az auroroknál dolgozni, de alkalmatlannak nem mondanám magamat. A vizsgáinkon, még ha az idegösszeroppanás határán is álltam a rengeteg készülés és alvásdepriváció után, mindig én voltam a legkiemelkedőbb. Akadt egy 112%-ot elért vizsgám, a többi is szinte mindig hibátlan volt, párbajban pedig könnyedén levertem mindenkit, aki velem együtt végzett. Vért izzadtam érte, igen, de akkor is évfolyamelsőként kerültem ki, de az is teljesen hiába volt, mert semmire nem mentem vele. A legtöbb kiemelkedő újonc rögtön kiváltságosabb helyzetben kezdett, olyan ügyekkel, amiért megéri felkelni reggel. Én nem, mert én nem voltam több, csak Levin Dolohov kurvája.
- Nem is tudom, a néni korából következtettem, hogy nagyon nem lehet idősebb az unokája. Aztán ki tudja, lehet ő is húsz évvel több, mint aminek néztem... Mindegy is. Igazad van, lehet, hogy idősebb az az unoka. -Túlzottan nem érdekelt, meg voltam győződve róla, hogy a néni csak demens és az unokája valószínűleg elment két napra a pasijához vagy a barátnőjéhez, vagy lehet, csak a sarki boltba ment kenyérért és mindjárt megjelenik a kapuban ő is.
Mindenesetre végig akartam menni az ügyön, szépen, alaposan, ahogyan azt kellett. Egyrészt mert lelkiismeretes voltam és nem akartam, hogy éppen most hagyjunk ki valami fontosat, másrészt pedig nem akartam, hogy bármibe is bele tudjanak kötni a munkavégzésemet illetően. Lehet röhögni rajtam és a társamon, lehet nevezni akármilyen szajhának, de azt senki nem mondhatja rám, hogy még a dolgomat is szarul csinálom. Minden papírmunka időre és pontosan megírva került a parancsnok asztalára, minden ügy minden pontját maradéktalanul megvizsgáltam és mindent megtettem a sikerért. Ha bárki ebbe beleköt, pofán verem.
- Jól van, talán az lesz a legjobb. Megkérdezhetjük a kedvenc drogosodat is, hátha tud valami infóval szolgálni. -Mindig tudott. Gilbert Ollivander nem volt egy hatalmas drogkartell vezetője, egyedül főzőcskézett otthon, de ennek ellenére mindig, mindenkiről és mindent tudott. Ha valakit érdemes megkérdezni, akkor az ő. Hátha most engem sem próbál meg felszedni... mint minden alkalommal.

Weasley & Lachlan

Anonymous

Vendég
Vas. Jan. 05, 2020 11:26 pm
Ada & Lyle

- Jobb, ha semmilyen lehetőséget nem zárunk ki. Nem mintha számítana, ez az egész ügy egy vicc - vontam meg a vállam.
Olykor nem értettem, Lachlan miért nem lett pályaelhagyó. Én nem mondhattam fel, valamiből el kellett tartanom a gyerekeimet, de ő magán kívül nem tartozott felelősséggel senki iránt. Mégis mi tartotta a szakmában? Semmibe vették, megalázó és unalmas munkákat kapott, sikerélmény nem sok érte. Én kezdő aurorként nem győztem feldolgozni a sok izgalmat, amibe Rodyval keveredtünk, Lachlan viszont fára ragadt macskákat mentett és demens öregasszonyokat hallgatott ki. Ennél biztosan az előző munkája is több kihívást rejtegetett.
- Előbb próbáljuk meg nélküle, nekem ma nincs idegzetem ahhoz a drogos gecihez - morogtam. Bertie Ollivanderhez soha nem volt idegzetem, de ma különösen nem éreztem magamban az erőt a betépett vigyorához és a szerinte vicces kis megjegyzéseihez. Ritka irritáló pasas volt, még diákkoromból ismertem, bár akkor még nem volt narkós, csak egy lúzer hugrabugos kölyök, akinek a fejét pár hetente a nála menőbb arcok belenyomták a vécébe. De el kellett viselnem, mert némi pénzért és aurori védelemért, rosszabb napjain egy tál kajáért elég sok hasznos információval tudott szolgálni. Az utcán töltötte az ideje nagy részét, kétes alakokkal üzletelt, nála több pletyka senkihez nem futott be. - Ha szeretnéd, hogy megint rád másszon, azt nélkülem is megoldod. Majd megkeressük, ha máshogy nem boldogulunk.
Erősen kételkedtem benne, hogy Ada szeretne végighallgatni egy több perces monológot a "gyönyörű szemeiről", olyan hasonlatokkal, mintha Ollivanderrel együtt mi is egy brutális LSD tripbe keveredtünk volna. Nem mintha Lachlannek csúnya szemei lettek volna. Mert nem voltak azok. Tulajdonképpen szép nő volt. Határozottan. Csak én már nem foglalkoztam ilyesmivel... többnyire.
Intettem neki, hogy induljunk, a következő pillanatban pedig már hoppanáltam is a Zsebpiszok köz egyik koszos, sötét sikátorába. Egy felborított kuka mellé érkeztem, tőlünk nem messze egy ház falának dőlve egy varázsló éppen belehányt a csatornába. Csak a szokásos, üdv a Zsebpiszok közben. Egy szürke-barna-fekete foltos (ki tudja, minek nevezték ezt a színt, lófaszt sem értettem ehhez), rusnya kutya ügetett el előttünk olyan mozgással, mint aki betépett, egy pillanatra megtorpant, felvette mindkettőnkkel a szemkontaktust, majd eliszkolt. Hitetlenkedve megráztam a fejem és úgy döntöttem, ignorálom ezt a bizarr jelenetet.
- Gyere, nézzünk be oda - mutattam egy kocsma bejáratára. - Egy sörért cserébe talán valaki beszédes kedvű lesz.

Anonymous

Vendég
Hétf. Jan. 06, 2020 10:32 pm

- Abban nincsen semmi újdonság -vontam meg a vállam. Gyűlöltem, hogy ennyire értelmetlen volt a munkám és minden, amit csináltam, de már elfogadtam a tényt, hogy ez valószínűleg sokáig nem lesz másképpen. Mondanám azt is, hogy kezdtem humorral kezelni a helyzetet, de odáig nem jutottam el és nem is fogok. Mostanában a humorérzékem beszűkült nagyon sötét viccekre és Weasley beszólásaira, meg a rémisztgetésére az összenőtt szemöldökű kollégánkkal. Valamiért rettegett tőle, szerintem csak elképesztően vicces volt.
- Nem igazán értem a problémádat, Ollivander olyan jó arc. -Igyekeztem teljesen komoly arcot vágni, de akárhogy is próbálkoztam, megrándult a szám széle. Nem tudtam, miért gyűlöli ennyire Weasley szegény Bertie-t, első látásra azt mondtam volna, hogy teljesen ok nélkül teszi. Nem is igazán érdekelt, ami azt illeti, rájuk tartozik, csak akkor is különös volt az elképesztő utálata Bertie iránt. Persze megértettem, sokszor találkozik az ember olyanokkal, akik megmagyarázhatatlan oknál fogja taszítják őt és soha nem tudja megfogni a miértjét. -Köszi, inkább nem szeretném végighallgatni, hogy milyen csókos ajkaim vannak. Meghagyom ezt a lehetőséget későbbre. -Bertie elképesztő monológokat tudott letolni, esküszöm, már lenyűgözőnek találtam a kreativitását. Kár, hogy sosem ment vele semmire.
Követtem Weasleyt a Zsebpiszok közbe, a kedvenc helyeim listájának legutolsó helyezettjéhez. Nem voltam finnyás, nem sírt a szám, ha mocskos lettem, Merlinre, a kutyám rendszeresen tetőtől talpig összesarazott és sosem zavart. De azért a sarokban hányó emberek és a még ennél is furcsább alakoktól sokszor rendesen borsódzott a hátam. Persze éppen ez volt a legjobb ebben a munkában, legalább egy egészen kis mennyiségű adrenalint tudott termelni a mellékvesém.
- Tökéletes -fordultam vissza Weasleyhez, miután a kutya befordult az egyik sarkon. Végig követtem a tekintetemmel, valami nem volt rendben vele. Már az furcsa volt, hogy egy fajtatisztának látszó kutya ilyen környéken kóborol, hát még a betépett járása és a fej, amivel minket nézett.
Beléptünk a kocsmába, nem volt tele, és ezzel még szépítek a dolgon. Talán ha öt-hat ember ült a pultnál és elvétve ketten vagy hárman a relatíve tágas helyiség rozoga asztalainál. Néma csend volt, mindegyik ránk szegezte a tekintetét, ahogy beléptünk. Aurorok voltunk, nem igazán kedveltek itt minket.

Weasley & Lachlan

Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 07, 2020 5:32 pm
Ada & Lyle

A munkánk legizgalmasabb része valóban az volt, amikor Adát csesztettem az összenőtt szemöldökű kolléga úrral. Johnnak hívták, csak így egyszerűen, akkora volt, hogy alig fért be a minisztériumi liftbe és a szókincse a beveremapofádatgörényarcúban és a nekemszóltálteköcsögben kimerült. Nem értettem, mi a Merlin aszott balheréjét keres az aurorparancsnokság titkári részlegén, de ott dolgozott és állítólag túl sok panasz sem érkezett rá eddig. Én azért egészségesen tartottam tőle, Ada valamiért viccesnek találta. Őt sem az eszéért szerettem. Úgy általában nem is szerettem.
- Kurva jó arc, tényleg. Mondjuk nem tudom miért lepődöm meg, a politikusokat is bírod, onnan már csak egy lépés lefelé, hogy a narkósokat is jó arcnak találd. - Minden lehetőséget megragadtam rá, hogy valamilyen módon belefűzzem a beszélgetéseinkbe Levin Dolohovot. Lachlant hihetetlenül felhúztam vele, ami önmagában elég indok, másrészt meg ilyen módon is kiadhattam a munkám miatt érzett frusztrációt. Pár éve a legjobb aurorok között tartottak számon, és most? A társam egy olyan csaj volt, akit a befolyásos expasija vásárolt be a parancsnokságra, mert párszor letérdelt neki. Hol az igazság? Tudtam persze, hogy Lachlan jó a munkájában, de attól még Dolohov juttatta be közénk, nem önerőből lett auror, mint én vagy Rody. - Sosem fogom megérteni, honnan jött az önbizalma. A Roxfortban egy igazi lúzer volt. Habár meglepne, ha egy drogfüggő prostin kívül bárki összeállna vele.
Még belegondolni sem akartam, hogy Bertie Ollivandernek valószínűleg százszor több intimitás jutott, mint nekem. Nem mintha Elaine halála óta bármi ilyesmi eszembe jutott volna, már a gondolattól is bűnösnek éreztem magam, mintha félresöpörtem volna a feleségemmel kialakított gyönyörű házasságunkat. Ettől függetlenül zavart, hogy egy lecsúszott, nincstelen drogosnak, akit diákkorunkban kigáncsoltam poénból a folyosón, most különb magánélete lehetett, mint nekem.
Rutinos voltam, hamar túltettem magam a Zsebpiszok köz első sokkján. Nem értettem, hogyan létezhetett még mindig ez a hely régi nem épp dicső formájában. Miért nem jutott eszébe senkinek kicsit helyre rázni a varázsvilág leggusztustalanabb közterületét? Már ha egyáltalán közterületnek lehetett nevezni azt, ahol senkit sem érdekelt, ha valaki egy kést állított a hátad közepébe vagy gyakorolta rajtad a főbenjáró átkokat. És itt családok éltek... Hol van ilyenkor a szociális háló, bassza meg?
Nem szívesen mentem be abba a kocsmába. Nem a félelem miatt, bekötött szemmel padlóra küldtem volna bármelyik részeg köcsögöt. Egyszerűen csak szorongást váltott ki belőlem minden kocsma, a pulton sorakozó üvegek, az alkohol szaga, a gondolat, hogy mennyivel egyszerűbb lenne leküldeni egy felest a gyötrelmes hétköznapok enyhítésére. De nem lehettem gyenge, Lachlan előtt végképp nem tűnhettem egy gyáva disznónak, aki képtelen munkaidőben betenni a lábát egy kocsmába.
- Oké, kit akarsz kikérdezni? Félszeműt, Tetovált Arcút, Kopaszt, Trollnénit vagy Vérfarkascsávót?

Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 07, 2020 6:55 pm

Én elképesztően viccesnek találtam Johnt. Nem tudom, Weasley miért tartott tőle - jó, pontosan tudom, hogy miért. Velem ellentétben ő simán beszólt neki, ha túl közel jött vagy odaugatott nekünk valamit, ami azt jelentette, hogy John mindig megindult felé a kedvenc "mitmondtálnekemteee" mondatával és egy randalór kecsességével. Weasley szerintem csak azért úszta meg mindig az alapos verést, mert még Johnnak is volt egy-egy működő agysejtje és tudta, hogy az aurorparancsnokságon nekimenni egy aurornak... hát, nem túl jó ötlet.
- Egy büdös paraszt vagy, Weasley. De igazad van, szeretem a politikusokat, ők legalább nem a kollégáikon élik ki a frusztrációikat. -Gyűlöltem, amikor felhozta Levint, márpedig szinte minden nap megtette. Egyrészt azért, mert mindig rávilágított, hogy mennyire egyedül maradtam utána és milyen szar lett az életem nélküle, másrészt pedig különösen rosszul esett, hogy mindezt éppen tőle kapom meg. Ami még rádobott egy lapáttal arra, hogy mennyire remekül alakult utána a napom.
- Biztos vannak olyan befolyásolható lányok, akik a lábai előtt hevernek a bókoktól. Bár azok sem lehetnek jobbak semmivel a drogos kurváknál, ha beveszik ezt a maszlagot. -Ha Voldemort maga szegezett volna pálcát a torkomnak, akkor sem vallottam volna be, hogy néha nekem is egy kicsit jólestek a bókjai. Nehéz beismerni, hogy az embernek ennyire trágya az élete.
Nem volt túl jó a felhozatal és ez Weasley kérdésétől csak még rosszabbnak tűnt. Végignéztem az embereken, egyre bizonytalanabban, mert úgy éreztem, ennek nincsen szinte semmi értelme. Mégis honnan tudná bármelyik bolond ezek közül, hogy hová tűnt egy külvárosi lány?
- Én a tetovált arcúra szavazok. Te mit gondolsz?

Weasley & Lachlan

Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 07, 2020 7:26 pm
Ada & Lyle

- Honnan tudod, hogy Dolohov nem a kollégáin éli ki a gazdag, fehér, befolyásos férfilétből eredő frusztrációit? Nem vagy a kollégája, mert oda azért mégiscsak ciki lett volna beültetni, az asszony gondolom nem örült volna neki, ha minden nap látnia kell. De úgy hallottam, elég faszkalap főnöknek, szóval... - Aláírom, én tényleg Adán éltem ki minden frusztrációmat. Rajta kívül csak a gyerekeimmel volt napi szintű kapcsolatom, Brutuskán pedig mégsem kellett volna levezetnem minden indulatomat. Még akkor sem, ha néha egy átok volt az a gyerek, biztosan valami felsőbb hatalom büntetett vele minden rosszaságért, amit én tettem kisgyerekként.
- Ha az én lányaim egy ilyen pasassal állnának össze, akkor előbb a hapsi nyakát tekerném ki, aztán magamat is kinyírnám, amiért ennyire elbasztam a gyereknevelést - jelentettem ki. - Persze ők nem tennének ilyet, annál több eszük van.
Szerencsére még egyik lányom sem hozott haza fiút. Lyn sosem beszélt ilyesmiről, Celia pedig még kicsi is volt hozzá. Előre rettegtem a naptól, amikor bemutatják majd nekem a pasijukat, majd úgy kell tennem, mintha nem kapnék éppen agyvérzést. A fiaim miatt nem aggódtam ilyen téren, nem mintha bármi is indokolta volna, jelenleg Tristant jobban lekötötte a vizsgáira való készülés, mint a lányok hajkurászása. Ebben nem hasonlítottunk egymásra. Ha nem lett volna rikítő vörös a haja, azt gondoltam volna, hogy a postástól van és nem tőlem.
Lényegében hálás voltam, hogy ennyire bizarr arcok ültek mindenfelé a kocsmában. Eszembe sem jutott a piára gondolni, ha egy hüllőpikkelyesre tetovált arcú csávó pislogott rám meglehetősen dühösen, a másik sarokból pedig egy két és fél méter magas nő csavargatta a haját, felém kacsingatva. Mindkettőtől a hideg rázott, de túl kellett lépnem a viszolygáson.
- Nekem jó lesz Hüllőpofa - bólintottam.
Ledobtam magam a tetovált arcú pasi melletti bárszékre és megmutattam neki az aurorjelvényemet. Láttam, ahogy az ökle összeszorul a söröskorsó körül, de végül nem tett semmit.
- Egy Cora nevű nőt keresünk. Feltehetően fiatal lány, roxfortos korú vagy huszonéves. - Ennél többet nem tudtam mondani az eltűnt személyről, hála Cora demens nagymamájának.

Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 07, 2020 8:04 pm

- Őszinte leszek, nem is igazán érdekel, mi van vele és milyen főnöknek. Az egyetlen kapcsolatom vele annyi, hogy ha idő előtt meghalok - amit néha jobban reméltem a kelleténél -, akkor neki kell gondoskodnia a kutyámról. Ennyi. -Weasley valószínűleg ezt sem igazán értette. Nagyon sokan nem fogták fel, hogy mennyit jelent nekem Toast. Minden nap az tartotta bennem a lelket, hogy ha hazaérek a legújabb pokoli munkanap után, legalább ő boldogan fog várni és elmehetünk futni, sétálni egy hatalmasat, vagy labdázni egyet a kertben. Ha Toast nem lenne, már egész biztosan fellógattam volna magam.
- Valószínűleg az én apám is ugyanezt gondolná akkor. Nem tudhatom. De teljesen érthető reakció. -Néha örültem neki, hogy apa nem élte meg azt, hogy lássa, mi lett belőlem. Bizonyára nagyon csalódott lenne bennem, amivel engem sosem tüntetett ki, amíg Matt is ott volt. Persze annak sem volt értelme, hogy Mattet mindig leszólta... Mindegy.
Hosszasan elnéztem azt a troll nőt a sarokban, meglehetősen bizarr látványt nyújtott, ahogy próbálta tenni messziről a szépet Weasleynek. Ha nem tartottam volna tőle, hogy eltapos, mint egy hangyát, valószínűleg nagyon röhögtem volna. Így viszont megelégedtem egy kihagyhatatlan megszólalással.
- Vagy mehetünk oda a sarokba is, biztos nagyon boldog lenne, ha a borostádat simogathatná. -Még engem is kirázott a hideg a gondolattól.
Leültem Weasley mellé, a tekintetemet a hüllőarcú férfire szegeztem.
- Nem akarunk semmi mást az infón kívül -szólaltam meg én is, amikor a pasas nem válaszolt, csak meredt ránk. -Minél hamarabb tudunk meg valamit, annál előbb lépünk le és hagyjuk békén magukat. Szerintem nem hangzik rosszul. Határozottan jobb, mint egy rendes kihallgatás.

Weasley & Lachlan

Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 07, 2020 9:11 pm
Ada & Lyle

- Ugye tudod, hogy ez nagyon bizarr viszony az exeddel? - Eddig azt gondoltam, jó kapcsolatot ápol Dolohovval, az is megfordult a fejemben, hogy még összejárnak néha. Elvégre Dolohov vásárolta be az aurorok közé, nem sokan adnak ilyen "ajándékot" valakinek, akit többet látni sem akarnak. Ada tehát vagy hazudott vagy tényleg ennyire furcsán zárult a viszonyuk. Lachlan nem tűnt olyan típusnak, aki minden ok nélkül hazudna, de lehet már annyira elege volt a Dolohovval kapcsolatos megjegyzéseimből és mások pletykálkodásából, hogy inkább ezt mondta. Érthető lett volna, tényleg elég sokat basztatták emiatt, én csak a cseresznye voltam a tortahab tetején a kis vicceimmel.
- Egyik normális apa sem akarná ezt. Na persze, normális apának a lánya nem is fog egy ilyen szakadt drogost összeszedni. - Nem tudtam, én milyen példát mutattam a lányaimnak. Próbáltam jó apa lenni, jó férfikép, de valószínűleg ez csak addig sikerült, amíg Elaine élt. Igyekeztem olyan férfi lenni, akire felnézhetnek a gyerekei, de hogyan sikerült volna, amikor gyűlöltem magam? Mégis próbálkoztam, minden egyes nap, az eredményét pedig csak hosszú évek múlva láthatom majd. Bíztam benne, hogy talán a gyerekeim még lehetnek egészséges felnőttek a családunk tragédiája után is.
A hányinger kerülgetett Trollnénitől, egy hosszúnak tűnő, borzalmas másodpercig közel álltam hozzá, hogy egy hátraarccal távozzak a kocsmából, majd én is odahányjak a fal mellé. Végül erőt vettem magamon és megkíséreltem úgy fordítani a fejem, hogy egy hajszálat se lássak abból a szörnyetegből.
- Ha hozzáérne a borostámhoz, akkor levágnám a fejemet. Komolyan, nem viccelek. Hogy a faszomba néz ki a mocsári lény ott a sarokban? Erről miért nem tanítanak LLG-n? - Igen, kiakadtam.
A féltrollhoz képest a hüllőarcú pasi szinte üdítő, kellemes látvány volt. Egészen addig, amíg meg nem szólalt, az s betűket következetesen sz-nek ejtve. Lassan és halkan beszélt, ijesztő volt, ahogy selypítve elmagyarázta, hogy nem tudja ki az a Cora, de néhány sarokkal arrébb érdeklődjünk inkább egy bárban. Tudtam melyik helyről beszél, régebben is megvolt a híre, az összes auror tudta, hogy a Zsebpiszok közben tartott razziák során ott érdemes kezdeni. Kábszer, prostik, illegális mágikus tárgyak, minden gazdát cserélt ott.

Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 07, 2020 10:10 pm

Vállat vontam a válaszára.
- Nem teljesen mindegy? Ahogy te is mondtad, az exem. Senkit nem érdekel. -Engem csak Toast érdekelt az egész világon. Meg persze a bátyám, de ő a kutyámmal ellentétben tudott gondoskodni magáról, még akkor is, ha elég szarul csinálja. Szánalmas dolog, ha az embernek a legbensőségesebb kapcsolata egy szőrös négylábúval van, de ez a helyzet, el kell fogadnom. És még csak nem is hazudtam neki, teljesen felesleges volt. Az igazság is éppen elég hihetetlenül hangzott, hadd agyaljon rajta, hogy tényleg ennyire elbaszott-e az életem, amire igen a válasz, vagy csak szívesen hazudok neki, ami viszont nem volt igaz. Nem szerettem hazudni.
Nem válaszoltam neki, teljesen egyetértettem vele. Még akkor is, ha ez valahol azt jelentette, hogy az én apám minden volt, csak nem normális. Mármint... nem szedtem össze egyetlen szakadt drogost sem, de neki már az sem tetszett volna túlzottan, hogy egy politikus ágymelegítője voltam. Nem szerettem arra gondolni, hogy apa mennyire csalódott lenne bennem.
Olyan erősen haraptam a számba, hogy az már fájt, annyira próbáltam nem nevetni. Nem volt kétségem felőle, hogy az itteniek egyike sem vette volna jó néven, hogy nevetni kezdünk. Ha nem róluk szólt volna, valószínűleg akkor is felháborodtak volna, így pedig főleg. Pedig reményeim szerint nem hallhatták, hogy mit mondtam nekik.
- Mert ezt már csak az Akadémián tanítják, túl nehéz tananyag. És nem szabad ilyenekkel rémisztgetni szegény roxfortosokat, a gyerekeid tuti frászt kapnának. -Még nekem is borsódzott a hátam, hát még néhány tizenéves gyereknek. Biztosan életre szóló trauma lenne nekik.
A férfi válassssszára biccentettem egyet és már álltam is fel, hogy mehessünk tovább. Nem akartam a kelleténél több időt eltölteni idebent.

Weasley & Lachlan

Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 07, 2020 11:19 pm
Ada & Lyle

Ráhagytam a dolgot. Mindketten tudtuk, hogy mindenkit érdekel mi van és volt közte és Dolohov között. Nem volt érdekes, de az emberek szerették a botrányos párkapcsolatokat, legalábbis ami az ő értelmezésükben botrányos volt. Én egy mugli nőt vettem feleségül, annak idején az én házasságomról is eleget beszéltek a hátam mögött, mintha lett volna benne bármi szégyellnivaló. És ez még semmi volt ahhoz képest, amikor megtudták, hogy mindenki kedvenc Rody Lestrange-e egy férfivel él együtt. A különbség csak annyi volt, hogy abban az időben Rodyval magasról leszartuk mások véleményét és ezt meg is tehettük. Ada persze sosem volt abban a kivételezett helyzetben, mint mi Rodyval pályakezdőként. Minket minden nem kívánatos kapcsolatunk ellenére imádtak a kollégák, Lachlant viszont semmibe vették. Ha ő maga ölte volna meg Voldemortot, azzal sem tudott volna őszinte elismerést kicsikarni senkiből.
- Nem csak a gyerekeim. - Én is frászt kaptam és ezt nem is szégyelltem.
Figyelmesen végighallgattuk hüllőpofa tartalmassssz válassszát, majd intettem Adának, hogy kövessen kifelé. Kérdezősködhettünk volna még a kocsma többi bizarr vendégétől is, de elég egyértelműen kiderült, hogy itt ennél többet akkor sem mondanának nekünk, ha esetleg tudnának valamit. A klub, ahova elnavigált minket a tetovált pasas, nem éppen a Zsebpiszok köz legártatlanabb arcainak tulajdonát képezte, akinek esze volt, az nem beszélt az ott folyó ügyletekről auroroknak. Úgy sejtettem, nem is fogunk oda csak úgy könnyedén bejutni és abban sem voltam biztos, hogy egyáltalán találnánk ott bárkit vagy bármit, ami segíthetne nekünk. Már ha egyáltalán Cora, az eltűnt unoka létezett egyáltalán. Még mindig kételkedtem az idős néni történetében, semmi sem bizonyította az emberrablást. Az köztudott tény volt, hogy a Zsebpiszok közben gyakran eltűntek fiatal nők és utána igencsak csúnya helyeken bukkantak fel akaratuk ellenére, nem volt ebben semmi új, így azt sem bizonyította egyelőre, hogy a mi bűntényünkhöz bármi köze volt. Pedig szívesebben foglalkoztam volna ilyen nyomozásokkal, mint demens vénasszonyokkal.
- Abban a klubban állandóan van valami balhé, annak idején jártunk ott párszor Lestrange-el, még egy drogkartelles nyomozás kapcsán, ha jól emlékszem. De erősen kétlem, hogy a néni unokájának köze lenne bármihez, ami itt folyik a Zsebpiszok közben.
Az utcára kilépve elindultam a házak között, az auroregyenruhánk láttán több helyen lecsapták a redőnyt a közelünkben vagy kitették az üzletükre a ZÁRVA feliratot. Errefelé gyűlöltek minket, csak az olyan dörzsölt rohadékok nem, mint Ollivander, aki már eleget segített az aurorok munkájában ahhoz, hogy ne vigyék be minden apróságért. Azt nem állítom, hogy egyszer sem rángattuk be Rodyval az évek alatt, hogy kicsit beszarassuk, ha már kezdett túl sok pénzt követelni tőlünk az információkért, de akkor sem kellett annyira félnie, mint a legtöbb illegális tevékenységet végző söpredéknek, aki errefelé dolgozott. Nekik mi olyanok voltunk, mint két egyenruhás mumus.

Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 07, 2020 11:58 pm

Megtanultam kezelni azt, hogy mennyire nem becsültek meg a munkahelyemen. Fájt, zavart, frusztrált, dühös voltam és elkeseredett, de kiéltem ezeket az érzéseket futásban és kutyasétáltatásban. Mást nagyon nem tehettem, nem igazán volt más lehetőségem levezetni őket. Azonban azt még mindig nem tudtam felfogni, hogy mi volt a bekerülésemben ekkora hűha. Mármint persze, presztízs és miegymás, de nem én voltam az első és az egyetlen, aki valahová így került, mégis úgy éreztem magam miatta, mintha egy utolsó senkiházi lennék, akinek a pokolban a helye. Senki nem hitte volna el, ha megmondom, hogy nem így akartam én sem.
Nem tudtam, mi lesz a következő állomásunk, viszont úgy láttam, Weasley annál inkább tisztában van vele. Sokkal nagyobb rutinja volt errefelé mint nekem, hiába kezdtem egyre jobban kiismerni magam a környéken és tudtam nevet társítani több és több archoz. Persze neki jóval több ideje volt felderíteni itt mindent még az előző társával és pontosan ugyanennyi egy jó kis kapcsolati háló kialakításához. Ő már pontosan tudta, mi hogyan megy itt, nekem pedig ezáltal rá kellett támaszkodnom.
- Azért egy próbát megér, nem? Feltéve, hogy nem beleznek ki minket rögtön a küszöbön. -Itt az sem lett volna meglepő. A hullánknak meg összeesni sem maradna ideje, olyan gyorsan ellopná egy nekrofil, szervkereskedő, hobbi Frankenstein, vagy ezeknek bármilyen kombinációja.
Előhúztam a zsebemből a fotót Coráról, amit magammal hoztam a nénitől. Bemegyünk, megmutatjuk nekik, választ kapunk, kijövünk. Ez volt a terv. A kérdés csak az, hogy egyáltalán minimális esélyünk van-e rá, hogy bejussunk és valaki beszéljen nekünk.

Weasley & Lachlan

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 08, 2020 10:52 am
Ada & Lyle

Túl jól ismertem mindent a Zsebpiszok közben, amit érdemes volt ismerni. Nem önszántamból és jókedvemből, de ha az ember aurornak áll, néha el kell merülnie a mocsokban. Szívesen mondanám, hogy a Bertie Ollivander-félék voltak errefelé a legnagyobb söpredék, de akkor hazudnék. Ő azok közé tartozott, akiknél viszonylag kicsi ingert éreztél csak rá, hogy lehányd, amikor találkozol vele. Piti drogdíler saját laborral és tűnyomokkal a karján, mi az egy stricihez, emberkereskedőhöz, gyilkoshoz képest? Semmi. Márpedig a Zsebpiszok közben ők is szép számmal megfordultak, a magányos bűnözőktől kezdve az egészen nagykutyákig, bár utóbbiak nem ezen a lepratelepen éltek, csak dolgozni jöttek ide. Az ember nem is gondolná, milyen jól megszedheti magát valaki prostituáltak futtatásából vagy éppen a nagyüzemi drogkereskedelemből. Rodyval rács mögé juttattunk már néhányat, sokan közülük a hétköznapokban olyan jól éltek, mint Malfoyék.
- Nagy esély van a belezésre, de megpróbálhatjuk. Azért ne remélj sokat. Egyrészt, szerintem Cora már otthon teázgat a nagyanyjával, másrészt pedig ezek nem olyan arcok, mint Ollivander, ezek nem fognak két galleonért vagy egy doboz pizzáért beszélni egyikünknek sem. De legalább felmérjük, hogy egyáltalán van-e értelme kutatni Cora után vagy az életben be sem tette a lábát ebbe a szartengerbe.
A klub néhány saroknyira volt az előző kocsmától, színes, világító tábla hirdette, hogy hol a bejárata a Baziliszkusz Bárnak. Nem volt annyira lelakott, mint a többi szórakozóhely a Zsebpiszokban, nem a híd alatt lakó alkoholistáknak tartották fenn, annál sokkal elitebb vendégköre volt. Már amennyire elitnek lehetett nevezni a pénzes, kurvázó vaárzslókat.
- Erre gondolt Hüllőpofa - mutattam az ajtóra. - Nálad van a fotó, ugye?
Belöktem a bár bejáratát, odabent idegesítő tamtam zene szólt, bár egyelőre halkan, mert a délutáni órákra való tekintettel egyelőre nem voltak vendégeik. Egy kopasz pasi a pulton pakolt mindenféle színes itallal teli üveget, egy meglehetősen alulöltözött nő egy kisebb színpadszerű emelvényen állt és gyanakvóan bámult minket, az egyik asztalnál pedig egy sötét hajú faszi éppen felszívott egy csík fehér port. Ő volt a klub tulajdonosa. Felpillantott ránk, de a tekintetéből hiányzott mindenféle félelem. Nem tartott tőlünk, tudta, hogy úgysem fogunk keménykedni vele. Végül felállt az asztaltól és röhögve megjegyezte, hogy "Mi van, Weasley, lecserélted Lestrange-t egy dögösebbre?". Mint azt már említettem, elég jól ismertek a Zsebpiszok közben.

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 08, 2020 1:12 pm

Valószínűnek tartottam, hogy előbb-utóbb én is nagyon jól meg fogom ismerni az ittenieket, némelyiket talán még a kelleténél is jobban. Egyik oldalról taszított még a gondolata is, hogy itt jópofizzak, csupán azért, hogy információt szedjek ki az emberekről, néha még Bertie mellett is kínosnak éreztem, másrészről viszont határozottan lelkesített, hogy egyszer talán eljutok idáig és az mekkora segítség lesz sok ügyhöz, ami a kezünk közé kerül. Még akkor is, ha ezek csak hiú ábrándok voltak, elég valószínűtlen, hogy bármikor is szükségünk lenne hasonlókra. Nem kellett jósnő ahhoz, hogy tudjam, ötven év múlva is pontosan ugyanitt leszek, ahol most. Közutálat tárgyaként, egy idegesítő partnerrel, aki a többi kolléga minden erejével szívja le az életerőmet. Csodásan hangzott.
- Nem is vártam többet ennél. Azért az se lenne rossz, ha legalább tudnánk, hogy feleslegesen pazaroljuk itt az időnket. Na, nem mintha lenne más dolgom... -A legsürgősebb feladatom annyi lett volna, hogy elmenjek egy-egy fánkért magunknak, de ezen kívül nagyon nem akadt más. Minden bizonnyal ott ültünk volna egymással szemben az asztalainknál és olyan lelkességgel írtuk volna meg a mai ügy rövid, érdektelen jelentését, amilyennel egy öngyilkosjelölt veszi tudomásul, hogy amire azt hitte, hogy halálos mennyiségű nyugtató, kiderül, hogy csak C vitamin.
- Igen, itt van -bólintottam, elnézegetve a fotót. -Szép lány, remélem, tényleg nincsen semmi baj vele, csak a nagyanyja szenilis.
Nem lepődtem meg rajta, hogy felismerték Weasleyt a bárban. Eléggé úgy tűnt, hogy pontosan tudja, hol van és kikkel van dolga, azt hiszem, tényleg elég sokszor járhattak itt még Lestrange-el. A megjegyzést elengedtem a fülem mellett, semmi kedvem nem volt ilyen bókokat hallgatni.
- Egy eltűnt lányt keresünk, a neve Cora -nyújtottam kérdés nélkül a férfinek a fotót. Még csak az kéne, hogy nekiálljanak haverkodni Weasleyvel, bár úgy láttam, nem éppen ez jellemzi a kapcsolatukat.
A pasas és mellette, a pultnál ülő egyik fazon is ránézett a fényképre. Az első pillanatban mintha átsuhant volna valami az arcukon, mindkettőjüknek, aztán pár másodperc múlva visszaadta a tulajdonos a fotót azzal, hogy még életében nem látta és nem is hallott róla. A pultnál ülő pasas pedig felállt, hogy távozzon. Elég különös időzítés...

Weasley & Lachlan

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 08, 2020 6:39 pm
Ada & Lyle

Egyikünknek sem volt más dolga. De inkább az unalom, mint feleslegesen vásárra vinni a bőrünket a Zsebpiszok közben. Szerettem az adrenalint, az izgalmat, de ok nélkül nem szívesen kockáztattam az életemet, volt négy gyerekem, akiket fel kellett nevelnem. Máskülönben nem érdekelt volna az egész, ha nincsenek a gyerekek, felőlem akár itt helyben, ebben a másodpercben küldhettek volna rám egy Avada Kedavrát.
- Valószínűleg ennyi az egész. Mennyi esélyt látsz rá, hogy éppen mi fogunk ki egy ilyen ügyet? Én nem sokat.
Mikor ezt kimondtam, nem tudhattam mekkora hatalmasat tévedtem. Nem kaptunk túl gyakran értelmes munkát és jellemzően az is kicseszettül unalmas volt. Egyszerűen elképzelhetetlennek tűnt, hogy éppen mi rohanjunk bele teljesen véletlenül egy komoly emberrablásba, hogy én majd olyan munkát végezhetek, mint régen, amikor még szerettem auror lenni, amikor egyáltalán megérte aurornak lenni.
Ez az elméletem akkor dőlt meg, mikor a két pasi látványosan tagadni kezdte, hogy látták már ezt a lányt, majd a pultos faszi el is sompolygott a képből. Ha nem ismerték volna Corát, akkor most rávágják, hogy némi plusz összegért vagy szívességért adnak nekünk néhány tippet, vagy esetleg csak elhajtanak minket a picsába, de erről szó sem volt. Ismerték őt és tudtam, hogy legfeljebb Veritaserummal szedhetnénk ki belőlük az igazságot.
- Egész biztos? - kérdeztem vissza. - A családja már hiányolja. Keresni fogják, aurorok is, sokan. Mindenkinek egyszerűbb lenne, ha gyorsan megtalálnánk és nem küldenének ide állandóan aurorokat.
Reménykedve vártam, de újból nemleges választ kaptunk. A klub tulajdonosa a kezembe nyomta a képet és közölte velem, hogy nem ismeri Corát, itt senki nem tudja ki ez a csaj és jobban tennénk, ha Adával eltakarodnánk innen, mielőtt valaki belepakol minket egy szemetes zsákba. Ezzel lezártnak nyilvánította a beszélgetést és visszaült az asztalához. Intettem Adának, hogy induljunk.
Az utcán nem álltam meg és csak pár házzal arrébb szólaltam meg először.
- Úgy néz ki, a néni tényleg nem tévedett. Ha ebben a patkánylyukban ismerik Corát, akkor hatalmas szarban van és magától nem fog hazamenni. Ide mindig is pénzes varázslók jártak kurvázni, nem az a hely, ahol két auror pattogása bárkit is meghat. Talán mégis meg kell keresnünk Ollivandert, hátha tud valamit, ahol prostik vannak, ott drog is. És végre hasznát vehetjük a te kapcsolataidnak is... Dolohov biztos elég sok olyan rohadékot ismer, akik ide járnak a minisztériumi bulik után. Még ismerek pár tagot, akik hasznosak lehetnek, úgyhogy a szőke herceged és Ollivander a tiéd. Bertie-vel gondolom megoldod egyedül is, ha nagyon keménykedik és több fizetséget akar a szokásosnál, mondd meg neki, hogy beviszed hivatalos kihallgatásra, attól mindig összeszarja magát. Már megcsináltuk vele Lestrange-el, komolyan fog venni. Dolohovnál pedig nem tudok neked segíteni, nekem semmi közöm hozzá. Nagylány vagy, megoldod egyedül - vágtam egy fintort.

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 08, 2020 9:04 pm

Még a hülye is értette volna az érvet, hogy miért nem kockáztatta szívesen a saját életét. Egyedül nevelt négy gyereket, biztosan nem akarta teljesen árvává tenni őket. Valószínűleg én is máshogyan álltam volna a helyzethez, ha neki lettem volna, de így, hogy csak magam voltam, nem igazán érdekelt az életem, igazság szerint gyakran kaptam magam azon, hogy mennyire jó lenne reggel nem felébredni.
- Gyakorlatilag semennyit, de ki tudja. Történhetnek még csodák. -Csak nem nekünk. Mi nem ismertük azt, hogy szerencse, csoda, és még kevésbé azt, hogy érdekes ügy, ami még unalmasnak sem unalmas. De ha nincs remény, akkor mégis mi tart minket itt? A muszáj, hát persze...
Felvontam a szemöldököm a bárosok reakciójára, de nem szóltam semmit. Megtette helyettem Weasley is, és ezt határozottan rá akartam hagyni. Ő ismerte ezeket az embereket jobban és nem mellesleg ő volt a férfi, tőle még talán azt a burkolt fenyegetést is komolyan veszik.
Hát nem veszik. Inkább visszavágnak és sokkal nyíltabban megfenyegetnek minket. Eddig sem volt kérdéses, hogy valamit nagyon is tudnak, de ezek után még biztosabb voltam abban, hogy a kezük is benne van. Ha csak közvetetten is.
Követtem Weasleyt az utcára, csendben, és hagytam, hogy beszéljen. Nem rajongtam érte, hogy rábízzam magam és ő legyen a főnök, de mindig hagytam, mert még a hiúságom sem volt akkora mint annak a tudata, hogy ő az idősebb, a gyakorlottabb és ezen a környéken ő ismeri ki magát, ergo neki kellett vezetnie engem. Ezt egészen addig elfogadtam, amíg nem tett megjegyzést a mondandója végére, mert hát miért is hagyta volna ki ez a drága seggfej?
- Képzeld, nem vagyok olyan szellemi sérült, hogy ne tudjam megtenni -téptem ki a kezéből a fotót ingerülten. Nálam marad és kész. -Megyek, küldök egy baglyot Levinnek, aztán benézek Bertie-hez. Majd talán szólok, ha van valami.
Megnyújtottam a lépteimet, hogy lehagyjam és néhány méterrel később majd hoppanálni tudjak vissza a Minisztériumba.

Weasley & Lachlan

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: