A mugliismeret tanárunk szerint nem árt, ha néha jobban is utána járunk néhány dolognak. De szerintem ő nem tudja, hogy sokkal hasznosabban is el lehetne tölteni az időt, mint, hogy ilyen hülyeségekkel foglalkozzunk. Most mégis követtem a tanácsát és bekukkantottam a könyvtárba, hogy utánanézzek a muglik történelmének. Nem mintha sok kedvem lenne hozzá, de kénytelen vagyok, mivel nem egy rossz jegyet zsebeltem be a tantárgyból és félő, hogy majd ez miatt évet kell ismételnem. Akkor pedig apám biztosan kitekerné a nyakam. Még szerencsésnek mondhatom magam, hogy eddig nem szerzett róla tudomást. Akkor lehet küldött volna egy rivallót, ami nagyon megalázó lett volna. Jobb, ha elkerülöm az ilyeneket és felkészülök a következő órára, javítok az átlagomon. Elindulok a könyvespolcok felé, mintha pontosan tudnám, hogy hol keressem, ami nekem kell. Pedig egyszerűbb dolgom lenne, ha csak odaballagnék a könyvtároshoz és rákérdeznék. De nem hiszem, hogy annyira nehéz lenne, úgyhogy ezt most inkább kihagyom. A kezemmel megérintek egy könyvet és ahogy haladok előre a többin is végig húzom. -AÚÚ – ordítok fel a fájdalomtól, ahogy a könyv a fejemre esik. Automatikus kapok a kezemmel, oda, ahol a könyv koppant rajtam. Egy pillanatra még meg is szédülök és a polcnak dőlök. Pár percig mozdulni se tudok, egyrészt iszonyatosan fáj, ahogy az a vastag könyv fejbevágott, másrészt nem találom az egyensúlyom. -Csendesebben! – hallom meg a könyvtáros hangját, aki persze szokásához híven csak rám szól, hogy ne hangoskodjak, de meg se kérdezi, hogy jól vagyok-e. Jellemző. Ahogy jobban leszek, körbe futtattom a tekintetem a termen, hogy mégis hányan láthatták a szerencsétlenségemet. Nincsenek annyira sokan és akik itt vannak, azok is elfoglaltnak tűnnek, nem biztos, hogy észrevették a történteket. Majd észreveszem Persephonet, aki egyenesen engem néz. A szemeimet meresztegetem, ő biztos, hogy látott valamit. Az arckifejezéséből ítélve még élvezte is a műsort. Vagy még a keze is benne lehet, ahogy elnézem a földön heverő könyvet, elég vastagnak tűnik és nem tudom, hogy eshetett csak úgy le magától. Elindulok a lány felé. -Te voltál? – szegezem neki a kérdést, mérgesen. Bár sejtem a választ, de nem lehetek benne biztos. Mondjuk le is tagadhatja.