Szerettem volna jó híreket írni neked, ezért nem kaptál tőlem sok levelet mostanában, de a napokban, a héten összegyűlt pár lelkesítő információ, amiről nem kellene lemaradnod. Igazából csak azt akartam, hogy tőlem halld először, ebben az évben sikerült győzni a Mardekár ellen. A meccsen mi vezettünk és a mi fogónk kapta el a cikeszt is. Nagyon büszke vagyok a társaimra, amiért odatették magukat. Sajnálom, hogy nem láthattad a góljainkat.
Különben elkezdtem javulni a kevésbé kedvelt tantárgyaimból is, amikor nem kviddiccsel kapcsolatos stratégiákon töröm az agyam, egész értelmes válaszokat tudok adni a professzoroknak. Bár gondolom ők erről nem szoktak nyilatkozni neked vagy apának. Mindegy is igazából, nem dicsérni szeretném magam, csak valami javulást felmutatni.
Tudom, hogy nem nagy szám, de tegnap újra elkezdtem beszélgetni Rheia-val. Igazából egy kicsit hiányzott, hogy van valaki aki kevésbé rajong értem, de ettől függetlenül normálisan tudok vele kommunikálni és nem minden második szava a „szeretlek”.
Bocsi, nem akartalak ilyenekkel traktálni, csak apának mégsem írhatok ilyesmit le, ő valószínűleg nem értené annyira meg, mint te. Otthon amúgy minden rendben? Blöki viselkedik? Molly nagyi és Arthur nagypapa jól van? Tisztában vagyok azzal, hogy sok a munkád, de írj amint tudsz!
Ölel nagyobbik fiad,
James.
Vendég
Hétf. Aug. 02, 2021 10:00 pm
Jim, legügyesebb csapatkapitányom,
úgy szeretnélek most roppanósra ölelni, ezen a fránya levélen keresztül, mert én meg terád vagyok büszke! Remélem, elnáspángoltátok őket! (Mármint, szigorú szabályok keretein belül.) A többi házzal mik a kilátásaitok?
Hű, tudod... mire leírom mindezt, kissé kipottyan a szívem a helyéről. Nem sokon múlik Jim, hogy a ti híreitek is ugyanúgy végezzék, ahogy a posta másik fele a kutya jóvoltából, cifet-cafatra szaggatva a lábtörlőn. A héten annyi hivatalos dolog esett áldozatául Blöki haragjának, hogy apád egyre gyakrabban emlegeti, kifordítja a bundájából. Új minisztériumi baglyok álltak szolgálatba, és nem az ablakpárkányra ejtik a küldeményeket, mint az elődeik. Nem lep meg a reggelre csatatérré váló előkert, kész égből jövő birtokháborítás, ha Blökit kérdezed.
Szóval, puhíthatnád apádat, hogy korai még neki a nyári frizkó - ha más nem, nyugodtan indíts ezzel, aztán avasd be őt is, hidd el, értékelni fogja. Ráfér, hogy a fia tanulmányairól első kézből halljon, mostanság engem faggat, de közben olyan megkövülten képes bámulni az aktákat, amíg én hangoskönyvként járok a nyakára, hogy szerintem az csalna végre mosolyt az arcára, ha rádöbbenne, csened a génjeit. : ) Az előző kis barátnődet tehát nem látjuk újra? Aranyos lánynak tűnt.
Ui.: A nagyiékkal minden a legnagyobb rendben. Múlt kedden úgy eltévedt papád a mugli közlekedési táblák tanulmányozása közben, hogy autóval kellett érte menni.
ölel, Anya
Vendég
Csüt. Szept. 02, 2021 9:03 am
Szia Anyu!
Anya, csak a testvéreim meg ne tudják, hogy ezeket írod nekem, mert a végén még féltékenyek lesznek rám. Természetesen porig aláztuk őket, megérdemelték, hogy veszítsenek, de méltó ellenfeleink voltak ez biztos. Tisztelem a Mardekáros csapatkapitányt is, amióta nem Briggsék kezében van a Mardekár kviddicscsapata mintha kicserélték volna őket. Hogy a következő meccseken mi lesz, azt még nem tudom. A Hugrabugnak jó fogója van, a Hollóhát meg, nos rajtuk látszik, hogy nem eleve kviddicsezős ház, de nem akarom egyiküket sem alulbecsülni. Az a tervem, hogy ebben az évben boldoggá teszem a csapatot. Megérdemelnénk a győzelmet.
Ne hibáztasd Blökit anya, a minisztériumból érkező leveleiteket én se szerettem. Mindig azt jelentette, hogy ti részt kell vegyetek valamiben, amire mi nem vagyunk hivatalosak. Én megértem Blökit, ha hiányolna titeket. De majd ha hazamegyünk akkor foglalkozunk vele egy kicsit. Biztos nagyon vár minket.
Szeretem apa aktakukac énjét, addig sem látja ha valami rosszban sántikálok, elég ha csak te szidsz meg engem. Na jó, csak viccelek. Megpróbálom meglepni apát és talán kikönyörögni, hogy Blökit addig ne piszkálja, amíg otthon nem leszünk. Aranyos volt, csak túl sokat féltékenykedett ok nélkül. Én meg nem szeretem ha kételkednek bennem. Nem voltam vele túl goromba, csak szépen elmondtam neki, hogy nem akarok játszani az érzéseivel és jobb lesz nekünk külön. Lehet, hogy ez segített rá arra, hogy a cserediák programot válassza és fél évig vagy akár tovább a Beauxbatons-ba menjen. Rajtam kívül úgyis a francia akadémia volt a másik nagy álma. Remélem ott tanul egy kis tartást.
Értem. Remélem nem esett baja. Még nem készültem fel arra, hogy bármelyik nagyszülőmet vagy rokonomat elengedjem Merlin óvó karjaiba.
Te hogy haladsz a munkával anya? Ha haza megyünk, akkor szerintem ismét megleplek a munkahelyeden, de szerintem inkább egyedül. Ugye nem volt gond, amiért elloptunk téged onnan? Kerestek?
Ölel nagyobbik fiad,
James.
Vendég
Pént. Okt. 01, 2021 1:34 pm
Jim,
nagyon szurkolok nektek, majd számolj be! Akarom mondani: szurkolunk, ezt ugyanis apád harsogja épp a nappaliból. : )
Nem, Blöki vérmérsékletével nincs mit tenni, legfeljebb beletörődhetünk, hogy az ő szemében örökké szánalomra méltók leszünk, a gazdái, akik nem képesek elbánni egy tucat gonosz levéllel. A hátsó udvarra szoktuk zárni (mintha kiszámítható lenne a posta), de ideig-óráig, míg át nem tör, addig volt megoldva a probléma. És ismered apádat, meg a kerítés viszonyát, toldozunk, foltozunk. De az biztos, hogy a ti energiáitokra vágyik. Apáddal ketten, sokszor az esti sétájához is lemerülve fogunk hozzá, néha arra sem emlékszem, mikor volt kint utoljára a portáról. Talán elmehetnénk kirándulni valahová, így kutyástól mindenestől a szünetben, mikor hazajöttök, nem? Ha szeretnétek, találjátok ki a helyet. : )
Jól tetted, hogy elengedted, ha soknak érezted. Egy minimális féltékenység mindenkiben ott van, azért sosem szabad hagyni, hogy az érzés túlnőjön. Kizsigereljen, téged, és a másikat.
Persze, kicsattan az egészségtől, ne aggódj. Egy járdaszigeten várt minket, a lámpa hosszú percekig nem engedte át az úttesten, már tábort tervezett verni, azt mondta.
Keresni kerestek, leráztam őket. Egy nőnek mindig van mire hivatkozni. : ) Úgyhogy, bár a munka változó, összességében bármikor meglephető vagyok, nagyon jól esett a múltkori. Azóta gyakrabban révedek az ajtó irányába, de remélem, iskolaidőben nem kél lába egyikőtöknek sem!
ölel, Anya
Vendég
Szer. Okt. 27, 2021 9:27 pm
Szia Anyu!
Be fogok számolni majd, hogy miként alakultak a további meccsek. Remélem továbbra is sikeresek leszünk, én nagyon reménykedem.
Tetszik a Blökis hadművelet is, bár nem hiszem, hogy mostanában meg tudnám győzni a testvéreimet egy közös kutyás sétára vagy bármire amin még én is ott vagyok. Ki fognak csinálni és én is őket, csak szólok előre, hogy ha a türelmemmel játszanak, akkor én is így teszek az övékével. Apának és apához meg csak kitartást kívánok neked anyu.
Örülök anya, hogy legalább te egyet értesz velem és nem egyből letámadsz. Miért nem tudnál most diák lenni és velem együtt járni a Roxfortba? Csak költői kérdés, nem kell rá válaszolnod.
Jaj ne, most elképzeltem a nagypapit, amint ezt tervezi a stop lámpa előtt. Elég vicces lett volna a muglik számára, hogyha tényleg megteszi. Fényképetek van esetleg róla, amint a lámpa előtt vár rátok? Én nagyon megnézném. De persze megértem, ha nincs. Gondolom meglepődött amikor találkozott veletek.
Anya egy cseppet se aggódj, bármilyen szívesen is szeretnék néha oda szökni hozzád, sajna Bagman árgus szemei és kémei miatt kétlem, hogy ilyesmi megtörténne. Szerintem elég hamar észre vevődne a hiányom a Roxfortban, a háztársaim legalábbis észre vennék, hogy nem vagyok ott.
A minap beszélgettem Lily-vel is, elég érdekesen festett, mintha hánytató cukorkát kapott volna a mindenízű drazséban. Neked mesélt erről valamit vagy csak képzeltem, hogy nincs jól?