Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Students don't care how much you know until they know how much you care

Anonymous

Students don't care how much you know until they know how much you care Empty
Vendég
Szer. Dec. 04, 2019 11:40 am

Viviana & Richard

Ingerülten feltöröltem az asztalomra kiömlött kávét, majd egy gyors bűbájjal felitattam a halmokban álló papírokról a sötét foltokat. Dolgozatot javítottam egy mézeskalácsos latte társaságában, legalábbis próbálkoztam vele, a gondolataim újra és újra elkalandoztak, olyannyira, hogy sikerült a bögrémet is felborítanom. Két éve kaptam egy akkor ballagó diákomtól, azóta semmi másból nem voltam hajlandó kávézni az iskolában, csakis ebből, hogy mindenki láthassa rajta a "Tears of my students" feliratot.
A Gina Accipiterrel való különös beszélgetés óta naponta többször azon kaptam magam, hogy az eldobott kis füzetén kattogok, noha magam sem értettem az okát. Nem volt benne semmi különös, nekem, kívülállónak nem, de minden szamárfüles lapról ordított, hogy a kislánynak sokat jelent. Egy elveszített élet utolsó emlékeit talán, bár nem tudhattam, csak ez az érzés töltött el, ahogy végigpörgettem az újságkivágásokat. Vissza akartam adni neki, de azóta sem nyílt rá alkalmam és ugyan megmutattam Rodynak, de nem szerettem volna rábízni a feladatot. Én találtam, én is adom vissza Ginának. Rodynak így is többet kellett foglalkoznia vele, mint bármelyik másik diákjával. Persze ő nem bánta, rajongva szeretett minden gyereket, a sutasága ellenére tanításra született. Ugyanolyan kedvesen fordult a honvágytól pityergő elsősökhöz, mint a határaikat feszegető végzősökhöz. Kivétel talán csak egy akadt, Kyle Briggs, de őt a tanári kar tagjai egy emberként gyűlölték, eltekintve a kedves tanfelügyelő úrtól, aki iskolánk kiemelkedő tanulójának tartotta Kyle-t. Runcorn egy idióta, számító patkány volt, aki után a régi tanárok valószínűleg Dolores Umbridge-t is visszasírták, de akinek volt esze, az nem húzott ujjat vele, bármelyikünk karrierjét darabokra zúzhatta. Éppen ezért kerültem őt messziről és erőltettem magamra egy kínos mosolyt, akárhányszor szóba kellett elegyednem vele. Pedig lett volna miről panaszkodnom neki, de aligha érdekelte, hogy a mágiaügyi miniszter unokaöccse ma reggel letörölhetetlen krétával, jó nagy betűkkel a mágiatörténet terem táblájába véste, hogy "buzi". Csak így, egyszerűen. Nem kellett hozzá legilimentornak lennem, hogy tudjam, ő volt az. És nem tehettem mást, csak némán ignoráltam, bármennyire is sértő volt. Ő bármit megúszott, a Gina Accipiter-féle diákok pedig ki sem látszottak a büntetőmunkából, ahelyett, hogy törődést kaptak volna. Hol az igazság ebben a világban?
Félretoltam a javításra váró dolgozatokat, a tetején éppen ott pihent Carol Dolohové, már előre sejtettem, hogy Kiválót írt. Azon kevesek közé tartozott, akik R.A.V.A.Sz. szinten is megugrották a lécet, természetesen tőle nem is vártam mást. Még egy kiváló képességű diák, aki miatt Runcorn rendszeresen problémázott és többször kísérletet tett rá, hogy elutasítsa Carol színházi kikérőit. Nem sikerült neki, Caroline apja nem hagyta annyiban. Néha jó volt látni, hogy az iskola minidiktátora nem kapja meg, amit akar.
Éppen előhalásztam az íróasztalom fiókjából egy doboz cigarettát, amikor kinyílt az ajtó és belépett a tanári szobába Viviana.
- Már ki is csengettek? Akkor ezzel még várok, egy csapat hugrabugos lány dohányzásellenes prospektusokkal üldöz már egy hete - dobtam le a zsúfolt asztalra a cigisdobozt.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Szomb. Dec. 07, 2019 4:51 pm

Richard & Viviana

A mai is egy tökéletesen átlagos nap. De én szeretem ezt az életet. Reggel felkérést kaptam egy egyetemi előadás megtartására. Természetesen majd délután megírom az elfogadó válasz baglyot. Előtte azonban még tartanom kell néhány általános bájitaltan órát a középiskolai ifjúságnak.
A negyedik évfolyamosok hollóhát és hugrabug csoportjának tartottam dupla órát. A naplóikkal, és a beadandó házi dolgozataikkal megrakva érkezem meg a tanáriba. Ahol természetesen ilyenkor nem is lehetnék egyedül.
- Teljes négy perce. - nézek Richardra, miközben lepakolok az asztalomra.  
- Akkor egyes hugrabugos lányoknak több eszük van, mint egyes tanároknak.- vonom fel az egyik szemöldököm miközben a cigisdobozra nézek, de az ajkam szegletében játszó mosoly elárulja, hogy ez csak egy kis baráti csipkelődés. Az elmúlt években szívesen frocliztam ezzel. Talán még ha összeesküvésre gyanakodna, azt is gondolhatná, hogy én uszítottam rá azokat a lányokat. Amiből csak annyi igaz, hogy az elsősegélynyújtó szakkörön kérdeztek a dohányzásról, én meg elmeséltem nekik a káros hatásait. A többit felteszem már a lányok találták ki.
- Csak aggódnak a kedvenc mágiatöri tanáruk egészségéért. Ezt igazán nem vetheted a szemükre.- mosolygok rá, és a teakonyha pulthoz lépek, hogy töltsek egy csésze kávét.  
- Még egy kis kávét?- kérdezem. Bár talán az is elég, ami még a bögréjében lehet. Mindenesetre ha netán kérne még, akkor a kancsóval a kezemben lépek oda mellé, és töltöm újra a bögréjét. Ha nem, akkor csak lerakom a kancsót és elégedetten sétálok vissza a helyemre a saját bögrémmel.
- Elárulod hol jár az eszed? Felteszem nem a dolgozatokban merültél el annyira, hogy ne vedd észre a csengőt. - nem nehéz kitalálni, hogy a kedves kolléga kicsit máshol jár fejben. Elég a kávéfoltos dolgozatokra nézni. Persze nem akarok tolakodó lenni, nyugodtan passzolhatja a kérdést, ha akarja.
Mindenesetre egy doboz gyömbéres süteményt is előveszek, és Richard elé nyújtom. Ez egy viszonylag új recept. A férfi jó tesztalany lesz.
Azon kívül nekem sem ártana a segítség. El kell döntenem, hogy idén kinek járom ki az egyetemen az ösztöndíjat. Sajnos több tehetséges diák is van, aki kiérdemelné, de csak egy ösztöndíj. Talán még egyet patronálhatnék. De így is lesz, akinek le kell mondania idén az ösztöndíjról. És mivel a hollóhátban is vannak hetedéves tehetségek ki kérném róluk a házvezetőjük véleményét.

Anonymous

Vendég
Hétf. Dec. 23, 2019 9:20 am

Viviana & Richard

Vágtam egy fintort a megjegyzésére, bár ez első sorban nem a komolytalan sértésnek szólt, nem vettem a szívemre. Tudtam, hogy le kéne szoknom a dohányzásról és különben is híres voltam a baráti szurkálódásról, ironikus lett volna, ha éppen én sértődöm meg ilyesmin. Rody is tanúsíthatta, hogy a humorom szinte ebben merült ki, egymás között pedig sportot űztünk belőle. Én leszóltam a bajszát, ő hobbitnak nevezett, megszokott rituálé volt ez kettőnk között.
- Ne ilyen hangosan, még a végén Runcorn tanfelügyelő úr magára veszi és megsértődik. - Nyilván nem Runcornra gondolt, de nem bírtam kihagyni. - Ha nem ismerném túl jól a diákokat, még a végén arra gyanakodnék, hogy te uszítottad rám őket. Mindegy is, túlélem valahogy, Valentin-napi üdvözlőlapokat kapni sokkal kínosabb.
Minden évben érkezett néhány bagolypostával, névtelenül és legszívesebben minden alkalommal a föld alá süllyedtem volna. Rody persze nagyon viccesnek találta a diáklányok rajongását, én elképesztően kínosnak. Jobban örültem volna, ha a mágiatörténet beadandójukat iparkodnak ennyire eljuttatni hozzám. Ez volt az egyetlen ok, amiért szívesen lettem volna már szenilis, ősz professzor, a fiatalság átkának tekintettem ezt a nem kívánt és számomra egyben érthetetlen figyelmet.
- Páratlan optimizmusra vall a tantárgyamat a kedvenc szóval egy mondatban említeni. Tényleg. Minden önsajnáltatás nélkül. - Már a kezdetek kezdetén elfogadtam, hogy a diákok többsége egyszerűen nem kedvelte a történelmet. Mindent megtettem azért, hogy az óráim érdekesebbek és interaktívabbak legyenek, de nem vehettem fel a versenyt a mumusok legyőzésével, a patrónusidézéssel, izgalmas bájitalok kotyvasztásával vagy éppen unikornisok gondozásával. Az elsősök még egészen izgalmasnak találták, ha kreatív beadandókat adtam nekik, de egy bizonyos kor után már csak nyűgnek érezték. Pedig én tényleg nagyon igyekeztem...
- Erre a kérdésre sosem tudnék nemmel válaszolni - nyújtottam felé a bögrémet. Világ életemben éjjeli bagoly voltam, éjszaka és hajnalban tudtam igazán tevékeny lenni, amikor mások már régen aludtak. Ez viszont azt eredményezte, hogy napközben minden segítségre szükségem volt az éberség fenntartásához, leginkább rengeteg kávéra. És szerettem is kávét inni, volt valami megnyugtató a frissen főtt kávé illatában.
Belekortyoltam a forró italba, majd letettem a bögrét az asztal szélére, hogy kezelésbe vehessem az elázott dolgozatokat. Sosem remekeltem a háztartási bűbájokban, sajnos Rodyval ez közös gyengeségünk volt, otthon többnyire rákényszerültünk a muglik takarítási módszereire. Házimanók mellett nőttem fel, tizenhét éves koromig arra sem szorultam rá, hogy kitakarítsam a szobámat, így hát érthető, hogy nem az ilyen jellegű bűbájok váltak a szakterületemmé. Tizenévesen eszembe sem jutott ezzel foglalkozni, noha sajnáltam a folyton robotoló házimanókat, de akkor még nem voltam hozzá elég tudatos, hogy bármivel is megkönnyítsem az életüket azon kívül, hogy kedves voltam velük. Az aranyvérű neveltetés egyik hátulütője. Néha eltűnődtem azon, vajon mik voltak azok a hátrányosságaim, jellemvonásaim, amiket kitörölhetetlenül belém neveltek.
- Elég sok mindenen, ami azt illeti. Nemrég beszéltem Gina Accipiterrel, mármint talán túlzás beszélgetésnek nevezni, de volt néhány igazán aggasztó kijelentése és azóta nehezen verem ki a fejemből. Olyan tehetséges lány és félek, hogy elkallódik. Aztán ott van Kyle Briggs is, de róla inkább ne is beszéljünk. Csak a szokásos. Mindegy is - ráztam meg a fejem, mintha tényleg nem számítana.
Megköszöntem a kekszet, majd kivettem egyet a dobozból. Elképesztően finom volt - mint mindig.
- Új recept? Ez most a szokásosnál is jobban sikerült, pedig az nem egyszerű feladat.
Anonymous

Vendég
Csüt. Dec. 26, 2019 4:31 pm

Richard & Viviana

Runcorn említésére felszaladt a szemöldököm. Nem volt titok, hogy mennyire feszült a szakmai kapcsolatunk. Egy dilettáns szakmailag tökéletesen alkalmatlan idiótának tartottam, és ezt egyszer még közöltem is vele. Az egyetlen ok, ami miatt nem rúgott ki azonnal, hogy neki nagyobb szüksége volt házvezetőre, és bájitaltanárra jó kapcsolatokkal, - főként nemzetközi szinten - mint nekem rá. Az igazat megvallva én bárhol találhattam volna állást. Bármelyik ország egyetemén, vagy iskolájában. Esetlegesen ispotályában kutató főgyógyítói poszton. Ellenben Runcornak kicsit sem hiányzott a rossz nemzetközi sajtó. Igen károsan érinthette volna a politikai ambícióit. Ezért kénytelen volt megtűrni. Én pedig megtűrtem, még ha morgolódva is a diákjaim védelme érdekében. Bár manapság úgy érzem ebben is kudarcot vallottam. Kyle Briggs miatt. Ha csak rászóltam valamiért rögtön ment Runcornak panaszkodni. Pedig a fiúnak meg kellene tanulnia, hogy a tetteknek következményei vannak. Ez a helyes nevelési elv. Ez nélkül el fog veszni a sötét oldalon. Bármennyire is helytelenítem Kyle viselkedését, aggódom is a fiú jövője miatt. Ha nem szembesítik a tetteivel, annak szörnyű következményei lehetnek. Ebben pedig Runcorn és a fiú szülei a hibásak. Valójában ők a felelősek a fiú minden egyes rossz döntése miatt. Mert nem tanították meg a helyes viselkedésre, nem szabtak szabályokat, és határokat. És nem is engedték senkinek, hogy ezt megtegye helyettük. Pedig esküszöm a fiú érdekében én megtettem volna.
- Ó Runcornál nem csak egyes diákok okosabbak, de még Miss Wood klubhelyiségben rejtegetett golymok tenyészetének bármely tagja is alkalmasabb tanfelügyelő lehetne. - és ha már itt tartunk, az se érdekel ha meghallja. Pláne ha meg is sértődik. Legfeljebb újabb parázsvitán rágódnak majd az iskolai pletyka vonalak. A megjegyzéshez még egy gúnyos leereszkedő mosoly is társul. Persze ez nem Richardnak, inkább Runconnak szól.  
- Nem is értem mi bajod a Valentin-napi üdvözlőkártyákkal. Csak imponálni akarnak. Szinte minden kamasz lány belezúg legalább egyszer egy jóképű férfi tanárba. Nincs ebben semmi különös. Majd kinövik. - ezt minden egyes Valentin nap előtt vigyorogva mondtam el ezt neki. A magam részéről én roppant szórakoztatónak találtam azokat az üdvözléseket. Persze megértettem azt is, hogy Richard számára ez elég kínos lehet, és jobban örülne, ha a házi dolgozataikat írnák a fiatalok ilyen lelkesedéssel.
- Ez nem optimizmus. Akadnak azért olyan diákok is, akiket tényleg érdekel. - rendben, nem a legnépszerűbb tantárgy volt, de azért akadtak, akiket tényleg érdekelt. Még ha nem is olyan túl sokan voltak ezzel így. Elismerem aurornak, gyógyítónak, bestiamesternek, befolyásos Minisztériumi dolgozónak lenni sokkal vonzóbb lehet, mint történésznek. De Richardot is ez érdekli, és néhány diákját is.
Töltöttem neki egy kis kávét, és érdeklődve hallgattam, mi az ami leköti mos éppen a gondolatait.
- Miss Accipiter. A harmadéves griffendéles, aki páratlanul tehetséges, és páratlanul pimaszul veszi semmibe szabályokat. - azonosítom be az említett lányt. A másik kudarc Kyle mellett. Bár nem az én házam tanulója, mégis túl tehetségesnek tartom. De a viselkedése elviselhetetlen. Már csak azért szabok ki rá büntetőmunkát, mert kivételezés lenne, ha nem. El se tudom mondani, hogy hányszor próbáltam a büntetése közben hatni rá. Eredménytelen. Pedig Richardnak igaza van, ha így halad félő, hogy elkallódik.  
- Mit mondott, ami olyan aggasztó? - kérdezem érdeklődve. Sosem láttam olyan makacs, és szívós lányt, mint az a kis kölyök. Ha már Briggsen nem lehetett segíteni, akkor legalább egy másik lányt próbáljunk megmenteni az elkallódástól.  
- Azt amit Kyle Briggs tett, már hallani se akarom. Jobb is ha nem tudok róla. De ha mégis elmondod, akkor ha mást nem is, de legalább leszidhatom miatta. Runcorn meg pattogjon csak utólag. Nem kérek bocsánatot azért, mert tanár vagyok. - forgatom meg a szemem az utóbbira.
Inkább veszek egy sütit, és a kollégát is megkínálom vele.  
- Köszönöm. Valóban új recept a húgomtól. Ő nem igazán a konyhatündér fajta, ezért elküldte nekem. - mosolyodom el a dicséretre. Igazán jól esik minden női hiúságnak, ha bókolnak nekik.  

Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 21, 2020 9:14 pm

Viviana & Richard

Ha a dohányzásban nem is, abban biztosan egyetértettünk Vivianával, hogy Runcorn tökéletesen alkalmatlan volt a munkaköre betöltésére. Személy szerint én azt gondoltam, hogy általában az életre is alkalmatlan a kedves tanfelügyelő úr, de ez mellékes, minket csupán az oktatást érintő inkompetenciája zavart. Feltehettük volna ezerszer a kérdést, hogy miért kapta meg ezt az állást, de felesleges volt: nyilvánvalóan azért került ebbe a pozícióba, mert politikailag jól helyezkedett. Briggs ültette ide, ahogy annak idején Dolores Umbridge-t Cornelius Caramel. Nem kellett ehhez rosszindulatúnak lenni, Runcorn imádata a mágiaügyi miniszter és az általa képviselt értékek iránt világosabb volt a napnál is. Néha csodálkoztam rajta, hogy nem kellett minden terembe egy bekeretezett portrét kitennünk Maurice Briggsről.
- Szeretnék rácáfolni, de nem tudok. Runcornt sem az eszéért szeretjük. Leginkább semmiért. - Aggódnunk kellett volna, hogy akár meghallhatja a beszélgetést, hiszen volt némi beleszólása a tanári kar összetételébe. Szerettem itt tanítani, de ha nagyon szorult volna a hurok, máshol is hajlandó és képes lettem volna elhelyezkedni. Nem hunyászkodhattunk meg mindannyian, csak mert Runcorn kirúgással fenyegetőzött, amint valami nem tetszett neki. És szerencsére még mindig McGalagony volt az igazgató, ő pedig tűzbe ment volna bármelyikünkért. Egykori diákjaként egészséges mértékben tartottam az idős igazgató asszonytól, de legerősebben mégis tiszteletet és szeretetet éreztem iránta. Akkor is, ha a szúrós tekintetétől még a mai napig az átváltoztatástan RBF és RAVASZ vizsgáim jutottak eszembe, ahol K-t kaptam ugyan, de közben kis híján egy pánikrohamot is.
- Kinövik, de minden évben jön az utánpótlás és esküszöm, Viviana, évről évre rosszabbak. Rody persze élvezi, tudod milyen, de szerintem borzasztóan kínos.
Ha listát kellett volna írnom azokról a diákokról, akik szerették a tantárgyamat, nem kellett volna hozzá egy egész pergament elpazarolnom, bőven elég lett volna egy cetli is. Nyilvánvalóan Gina Accipiter foglalta el az előkelő első helyet a "ki utálja a legjobban a mágiatörténetet és Richard Averyt?" toplistán, de azért akadtak még páran, akik versenybe szállhattak vele. Igaz, ők legalább bejártak az óráimra és nem lopták el egy vadászgörény segítségével az utolsó szál cigarettámat. Bármilyen szürreálisan is hangzik ez a történet. A vadászgörénnyel kapcsolatos részét nem is akartam megosztani Vivianával, még a végén azt gondolta volna, hogy csúnyán bevertem a fejemet, eltalált egy konfúziós bűbáj vagy egyszerűen csak megőrültem dolgozatjavítás közben. Pedig Merlinre esküszöm, egyik sem történt meg, csak Gina körül könnyen hihetetlen dolgokba keveredhetett az ember.
- Köszönöm - vettem el a bögrét, miután kitöltötte nekem is a kávét. - Ennél tökéletesebben körül sem írhattad volna Ginát.
Valóban páratlanul tehetséges volt és páratlanul értett a szabályok áthágásához. Voltak problémás gyerekek az iskolában szép számmal, ilyen a tanárpálya, de egyikükkel kapcsolatban sem éreztem ilyen erőteljesen, hogy szélmalomharcot vívunk. Gina túl okos volt ahhoz, hogy veszni hagyjuk, de túl elutasító is ahhoz, hogy bármiben is hallgasson ránk. Nem csak rám, Rody tanácsait sem fogadta meg, pedig ő annyira igyekezett...
- Úgy gondolja, hogy számára nincs jövő. Egyszerűen semmit sem akar kezdeni magával, mert a fejébe vette, hogy neki semmi sem sikerülhet, neki nincs esélye az életben és egy híd alatt fog meghalni. Nem teljesen így fogalmazott, de a lényeg ez volt. Próbáltam hatni rá, de hát te is tudod milyen... És elhagyott egy füzetet, bevallom, belenéztem és... - Nehezen találtam a szavakat, ezért inkább előtúrtam az íróasztalom fiókjából a kis naplót és Viviana felé nyújtottam. - Inkább nézz bele te magad. Szerinted ennek a gyereknek egy híd alatt kell kikötnie? Mert szerintem nem. Mármint senkinek sem szabadna, de Gina... Ginának végképp nem.
Lemondóan megráztam a fejem. Nem akartam Kyle Briggsről beszélni, felesleges lett volna ezen idegeskednie neki is.
- Leszidod? Ha érdekelné, akkor nem vésne a táblára olyan kedves jelzőket, amit ma is bájosan odabiggyesztett óra előtt. Igazából nem is számít, csak azért mégis felháborító. - Nem volt kedvem beavatni a részletekbe, talán magától is el tudta képzelni, milyen jelzővel illetett kedvenc kisdiákunk.
Nem folytattam azonnal a sütemény dicséretét, túlságosan elmerültem annak kellemes ízében. Mondhatni süteménysznob voltam, nagyon szerettem az édességet, de nem akármilyet. Viviana receptjeiben azonban még sosem csalódtam.
- Ha esetleg nagyon unatkoznál, ebből néhány kilót nyugodtan ott felejthetsz az ajtóm előtt, ígérem, nem fog kárba menni - mosolyodtam el. - Ha nem lennék csapnivalóan béna a konyhában, biztosan én is megsütném. De ettől kíméljük meg a világot.
Anonymous

Vendég
Csüt. Jan. 23, 2020 4:14 pm

Richard & Viviana

A legkevésbé sem aggódtam az miatt, hogy Runcorn meghallhat. Nem érdekelt. Egy inkompetens barom volt. Ekként is kezeltem. A baj csak a politikai hatalom begyűrűzésével kezdődött az oktatásba. Ennek nem lett volna szabad bekövetkeznie. Igaza volt Richardnak. Semmi szerethető nem volt Runcornban, és a mágiaügyi miniszter iránti rajongásában. Komolyan a fején törtem volna szét a képkeretet, ha kitalálta volna, hogy a tantermemben képet tartsak a "tisztelt" miniszter úrról.  
Inkább más irányt vett a beszélgetés. Miss Accipiter.
- Ez igen sajnálatos. És aggasztó. Olyan sok mindenre vihetné. Észre vetted már a házidolgozataiban mindig pontos hivatkozásokat ad meg forrásmegjelölésként? Mintha csak valami szaklapba publikálna. Pedig a forrásmegjelölést csak felsőben várom el, ott is csak azoktól, akik egyetemre kívánnak menni. De Miss Accipiter elsőtől így csinálja. Amikor az első dolgozatát olvastam annyira meglepődtem, mint talán még soha. Egyes egyetemi hallgatók elbujdoshatnának mögötte szégyenükben. Aztán persze, amikor rákérdeztem, hogy honnan tudja, hogy így kell csinálni akkor hisztérikusan rám üvöltött, hogy semmi közöm hozzá, és kiviharzott a teremből. Persze még nekem volt bűntudatom, amiért biztos valami olyasmit mondtam, amivel megbántottam az érzéseit. Pedig csak kíváncsi voltam, hogy honnan tud ilyeneket. Semmi rossz szándék nem vezetett.- ingatom meg a fejem visszagondolva az elsős vörös hajú, okos, pimasz kislányra. A legrosszabb még csak nem is ez a jelenet volt a lánnyal kapcsolatban. Inkább az, hogy úgy fest szinte semmi sem változott azóta. Ugyanolyan elutasító most is, mint akkor. Bárhogy próbálok közelíteni felé, csak azt vágja hozzám, hogy semmi közöm hozzá, mit csinál, és mit nem.
Elvettem Richardtól a füzetet, és lapozgatni kezdtem. Közben pedig csak helyeselni tudtam.
- Nem. Semmi esetre sem egy híd alatt kellene kikötnie. Olyan szívesen szereznék neki egyetemi ösztöndíjat, de nem enged közel magához. Nem bízik meg bennem. Ahogy véleményem szerint senkiben sem.- sóhajtottam fel.  
- Miss Accipiter ez alapján igen tehetséges sakkozó is. Talán még esélye is lehetett volna, mindarra a célkitűzésre, amit itt tett. Azonban a versenysakkal is ugyanaz a helyzet, mint a többi sporttal a világon. Roppant költséges. Vagy nagyon gazdag szülőkkel, vagy nagyon gazdag szponzorokkal, vagy mindkettővel kell rendelkezned, ha érvényre akarod juttatni a tehetséged. Sajnos Miss Accipiter elég okos lány, ahhoz hogy ezzel tisztában legyen. Ha kiskorában versenyzett is, akkor pláne. Viszont már kezdem sejteni, honnan a precizitása a dolgozataiban. - igazán sajnáltam a lányt. Most talán még inkább, mint ezelőtt. Igaz mérhetetlenül sokszor voltam mérges, és szabtam büntetőmunkát ki rá a tarthatatlan szemtelen viselkedése, és lüke csínyei miatt. De sajnáltam is. Bár lenne bármi, amivel közelebb férkőzhetnénk hozzá. Ha valahogy rávehetnénk, hogy vegye le a vastag acél páncélokat, amiket magára húzott. Képletesen persze. Ha legalább egy kicsit megnyílna... De hogy segítesz valakin, aki a fejébe vette, hogy nem kell neki segítség?
Egy rakás elképzelésem volt, hogy milyen jelzőket irkálhatott Kyle Briggs a táblára. És persze Richardnak igaza volt. Ebben is.
- Nem érdekli. Persze. De határokat kellene szabni annak a fiúnak. Akár tetszik Runcornnak, akár nem. Ha nem tanítjuk meg, hogy a tetteknek következménye van, akkor félek Kyle csakhamar az Azkabanban köt ki, valami elkövetett szörnyűség miatt.  - a hangomból kitűnt, hogy épp úgy aggódom Kyle sorsa miatt, mint Gina miatt. Ez talán abból is kitűnt, hogy szinte soha nem neveztem keresztnéven a tanulókat. Nem rejtettem véka alá, hogy Runcornt, a fiú szüleit, és a miniszter urat hibáztatom Kyle viselkedéséért. Nem nevelték kellő következetességgel, és másnak sem engedték meg, és tessék itt az eredmény. Gratulálok.
Mindig jól esett, ha dicsérték a süteményem. Ahogy az is, ha ugrathattam Richardot.
- Majd megadom a receptet Rodynak. Hátha megsüti neked Valentin napra.-

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: