Ritka, amikor ilyenkor nem Albus társaságában vagyok, de most mégis ez a helyzet, így egyedül ücsörgöm jelenleg a klubhelyiségben, de egyáltalán nem unatkozva. Hasznosan töltöm ezt a kora esti időszakot, így jelenleg a bájitaltan alapanyagokat nézem át és rendszerezem. Mivel Warrington professzorhoz különórákra is járok, így nem árt, ha még jobban elmélyedek az anyagban, Albust pedig úgyis untatná ez a tevékenység. Arra viszont nem számítok, hogy valaki pont az én társaságomra vágyna majd, így Persephone Lestrange köszöntése meglep. Jelenleg az egyik kényelmes kanapén ülök, az asztalon és mellettem pedig akad bőven könyv és jegyzet, de nincs semmi különös se ebbe, tudják, hogy kitűnő tanuló vagyok és remek érzékem van a bájitalokhoz is. Öltözetemet tekintve a Mardekáros talárom van rajtam, hajam jól fésült, ahogy mindig, de szemeim némileg kialvatlanok. - Szia! - kiegyenesedem, úgy tekintek fel rá, majd ajkamra mosoly költözik, bár ez talán kicsit mű, mostanában nem sok okom van arra, hogy mosolyogjak, de igyekszem senkit se elriasztani magamtól. Egyébként is érdekel, hogy mit szeretne. Ismét segítséget valamelyik tananyaggal kapcsolatban? - Persze, ülj csak le. - finoman mozdítom fejem, hogy akár mellém is ledobhatja magát, az ott lévő könyveket pedig felveszem és az asztalra helyezem, de figyelve rá, hogy ne kutyuljam össze őket. Felé is pillantok, ha leül, de ha egy fotelt választana, akkor természetesen azt is megteheti, mind szabad. - Fontosak a jó eredmények. - döntöm meg kicsit a fejem a kérdésére, majd a "hogy vagy"-nál próbálok semleges képet vágni, de ez nem megy túl egyszerűen. Akaratlanul is felsóhajtok, hazudnom kár lenne. Mindenkinek fáj elveszíteni az édesanyját, ami pedig történt, az köztudott. Mindketten aranyvérűek vagyunk, a családjaink ismertek, egyértelmű, hogy egy Lestrange is tud róla és őszintén szólva jóleső az érdeklődése. Kedvesnek tartom. - Megvagyok, de még nehéz elfogadnom a tényt. - röviden felelek, tömören, nem kimondva, hogy "Ő már nincs többé". Nem, arra még nem állok készen, hogy Albuson kívül más iskolatársammal is beszéljek erről, így inkább finoman nemet intek a fejemmel, így utalva rá, hogy erről most inkább ne beszéljünk többet. - Miben tudok segíteni, Persephone? - vagy csak ezért ült ide, hogy érdeklődjön? Előfordulhat, de talán hamarosan kiderül. Nem gyanítok semmi hátsó szándékot se a lány részéről, ez egyértelműen látszik.
Vendég
Kedd Júl. 27, 2021 3:46 pm
Scorpius & Seph
Vendég
Szer. Aug. 04, 2021 9:29 am
Seph & Scorpius
A megkeresés
Igazság szerint még nem tudom, hogy örülök-e a lány társaságának vagy sem. Anyám haláláról nem szándékozom beszélni, de ha valamiben kell a segítségem, akkor itt vagyok, hiába foglal le engem is a tananyag. Ha nem túl nagy a kérése, teljesíthetem. Félreteszek néhány könyvet az asztalra, hogyha gondolja, leülhessen mellém a kanapéra és amikor így tesz, akkor egy kicsit felé fordulok, érdeklődve pillantva szemeibe. Udvariasan érdeklődik, ami természetes a mi köreinkben, a simításra viszont nem reagálok igazából semmit. Apró gesztus, jól tudom, mégis érzéketlen maradok a dologra. Halljuk inkább, hogy mit szeretne. - Ezt nem mondtam, de sejtem, hogy szeretnél valamit. - inkább így fogalmaznék. Botor dolog lenne egy Lestrange-t kiszámíthatónak nevezni, ahogy egy Malfoyt is, bármennyire hiszi a másik ember azt, hogy ismer minket. - Mindig meglepődöm, amikor valaki a bájitaltan nehézségeivel küzd, főleg, ha tudja ez elméletet. Csak a leírt utasításokat kell követni. - szerintem ez egyértelmű, számomra mindig az volt, de a tapasztalat azt mutatja, hogy jó pár diáknak meggyűlik a baja ezzel a tantárggyal. Halkan sóhajtok a kérést hallva, majd hátradőlök és egy rövid időre az előttem heverő könyvkupacokra nézek. - Most valóban nem a legalkalmasabb az időpont Persephone… - kezdek bele, de amikor a süteményt említi azzal őszintén meglep. Komolyan mondja? Sütne nekem, Ő? Erre akaratlanul is elmosolyodom. - De nem ér mással elkészíttetni azt a süteményt. - figyelmeztetem, a közelsége pedig természetesen feltűnik, mégse reagálok rá. Tökéletesen távol tudom tartani magamtól az embereket és kevesek azok, akiket közel engedek. Alapvetően nyílt vagyok és barátságos, de ilyesmivel nem lehet lekenyerezni, se megvezetni. - Jól van. Írd össze, hogy melyik bájitalokat szeretnéd elkészíteni és készítsd elő a könyvben leírt hozzávalókat. - ezeket neki kell megtennie, én majd utána fogok segíteni. Ott leszek mellette, de Ő lesz az, aki aprít, morzsol… főz. Akkor szólok majd bele, ha szükséges lesz, de számára ez már nem újdonság, volt már rá példa, hogy segítettem neki. - A héten szeretnéd? - érdeklődöm még, mert akkor úgy kell alakítanom majd a dolgaimat.