Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Örült az erdőben?// Gina & Rose

Anonymous

Örült az erdőben?// Gina & Rose Empty
Vendég
Kedd Nov. 26, 2019 5:28 pm
To: Gina

Nem régiben az egyik ügyfelem, akinek már nem egy bundást adtam el azzal állított be, hogy gondja van. Nem akartam vele foglalkozni, de azt mondta hajlandó nem kis fizetséget adni nekem, ha kisegítem. Én meg megvehető személy vagyok így végig hallgattam. Részben arról volt szó, hogy a fia szeretne egy különleges pálcát, amit nem lehet sehol máshol kapni. Ő meg ismerve engem tudja, hogy a szekrény mélyében tárolók pár használatlan pálcát, amiket én csináltam különféle hozzávalókból. El is mesélte a fiának, hogy én megtudnám neki adni, de hallva a választékokat nemet mondott és mást követel. Azt mondta, hogy magnak egy olyan madár tollat szeretne, amit eddig senki sem ismert, a fa nem érdekli. Én erre felnevettem és kijelentettem, hogy Roxfortban van ilyen madár.
Erre nem elkezdte követelni a pasas, hogy menjek vissza oda? 7 éve nem jártam ott szerintem a tanárok azt hiszik meghaltam vagy valami. Lehet nem is látnának szívesen. Nemet is akartam mondani, de letette elém az előleget. Elméletileg kétszer ennyit kapok, ha megcsinálom a pálcát.
Fejemet akarva elvettem a pénzt és kitessékeltem. El se hiszem, hogy ezt csinálom. Nana-t otthon hagytam és felkészültem mindenre. Palástomat felvéve és csuklyát előre dobva takartam el magam. Védelem rajtam és megkell mondjam eléggé egyszerű volt bejutni ide. Túlértékeltem a biztonsági rendszert. De, kár...
Az éjszaka közepén sétálok a tiltott rengetegbe. Azt az egy madárfajt keresem, aki annyira elbújik minden elől, hogy szinte csak csalogatva lehet előhozni. Nem csoda. A sötétben, ha kitárja szárnyait kék színben pompáznak és fénnyel árasztja be az erdőt. . Ez egy ritka jelenség, de ismerem a madarat.
Táskámból előveszek egy zenegépet és felhúzva szólaltatóm. Természetesen meg van bűvölve. Nem telik sokba és a szárnyas ujjamra szál. Nem vagyok rest és megragadva elrakom a dobozt. A madár sikoltva csiripel segítségért, de hiába. Előszedve pálcámat végig simítom végét szárnyán és tollai ragyogni kezdenek. Elkezdem lassan kitépni pár szálat a szárnyából. Remélem nincs senkinek sem tilosban járkálnia. Nem lenne szép vége. Legalábbis nem a diáknak, aki kimerészkedik.

From: Rose
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Hétf. Dec. 02, 2019 10:31 pm

Rose  &  Gina

Tudom. Tudom. A legkevésbé se kéne kísértenem a sorsot a házvezetőmnél tett legutóbbi látogatás után. De Briggsnek nincs annyi vér a pucájában, hogy éjjel a Rengetegben kóboroljon. És esetemben az intelmek sem sokat érnek. Főként ha fűt a kíváncsiság.
Márpedig ma a kíváncsiság hozott ide. Találkoztam a napokban egy érdekes Hollós lánnyal. Luluval. S bár őt nem keverném bajba, de felfedeztünk valamit. Azaz nagyrészt ő, ha teljesen sportszerű akarok lenni. A hárfája nélkül nem hinném, hogy sokra mentünk volna. De akárhogy is a zenére felfedeztünk egy szörnyen cuki kismadarat. El is neveztem Melodynak. A zene miatt. Különleges madár lehet. Eddig nem túl sokat tudtunk meg róla azon kívül, hogy szereti a zenét, és a vadszőlőt. Így szőlővel a táskámban vágok át a birtokon. És persze rávettem Lulut, hogy adja kölcsön az éjjelre a hárfáját.
Jól ismerem az erdőt. Nem okoz gondot a közlekedés. Sőt még a thesztrálok, és hippogriffek se mozdítják a fülük botját sem a jelenlétemre. Megszoktak már. A többi lény meg... hát ugyanolyanok, mint minden lény a Földön. Az ösztöneik hajtják őket. Így kiszámíthatóak.
Tudom merre tartok. Csakhogy mielőtt elérném a célom meghallok valamit, amit nem kéne. Kétségbeesett csiripelés. Végig fut a hideg a hátamon, és pálcát rántok. Óvatosan lépek előre, és elhajtok egy ágat a szemem elől. És akkor meglátom. Pontosabban a hátát a gazembernek. És valami máris megpattan bennem.  
- Petrificus totalus! - peregnek ki a szavak az ajkaimon, mielőtt végig gondolnám mit is csinálok. Bölcs dolog a Rengeteg közepén egy felnőtt férfi hátába sóbálvány átkot küldeni? Minden bizonnyal nem. De a kezem már ökölbe szorul.
Mégis hogy képzeli ezt? Hogy mer ártani egy védtelen, ártatlan lénynek? Ki a franc ez, és mit keres itt? Jót biztosan nem... De amit láttam eddig, az már önmagában is mélyen felháborít...

„Az erdő nem azért van, hogy "szolgáljon" minket! Inkább bölcsen meg kell értenünk a működését, és hálásan elfogadni jótéteményeit..”
Anonymous

Vendég
Csüt. Dec. 05, 2019 7:07 pm

Bevallom kicsit túl becsültem a Roxfort biztonsági rendszerét. Könnyű volt bejutni és kijátszani azt. Így foglalkozhatok, amiért ide jöttem. Kérésre megkel találnom a madarat, akinek tollából, már egyszer készítettem pálcát, még olyan tizenöt éves koromban, amikor még ide jártam és foglalkoztattak a pálcák.
Nem esik nehezemre megtalálni a madárkát. Kezem közé fogva kezd el segítségért csiripelni. Nem, mintha lenne itt akárki. Max pár ragadozó, akik szívesen megdézsmálnál őt. Hm...ha már itt vagyok, akkor egy kis thesztrál szőrt is vihetnék haza. Épp van nálam egy szép szelet hús. Nana-nak akartam vinni, de majd helyette veszek neki valami mást. Az a lány imádja a steak-et.
Nem szándékozom megkopasztani a madarat, így csak pár tollat húzok ki mindkét szárnyából. Így megmarad az egyensúly a szárnyak között és továbbra is tud, majd repülni, amíg vissza nem cseréli tollait.
Épp végeznék és elengedném szerencsétlen állatot, mikor egy löketet érzek a hátamon. Tudom, hogy valaki bűbájt akart rám tenni, de a köpenyem és mágiám erősebb, mint ez a gyenge hátba támadás. Merevebben tartva pálcámat a támadás irányába nézek és megszólalok.
- Mobilicorpus. - tartom magam elé a pálcámat és a támadómat magam elé helyezem. Kicsit meg is lepek a csuklya alatt. Nem gondoltam volna, hogy pont egy Griffendéles lány fog engem megtámadni. A helyett, hogy szólt volna valamelyik tanárnak inkább egy felnőtt varázslóra szegezte pálcáját.
- Nini, egy elveszett Griff. - szólalok meg felé, bár hangomban fellelhető némi gúny is.
- Mit keresel itt fiatal hölgy? - kérdem tőle már tisztelet tudóbban. Azért még is csak példát kell mutatni a fiatalabb generációnak.

Anonymous

Vendég
Szomb. Dec. 07, 2019 10:11 pm

Rose  &  Gina

Oké. Nem életem ötlete volt hátba támadni egy felnőtt varázslót egy sötét erdő közepén. Talán inkább szólnom kellett volna a házvezetőmnek. De azzal lebuktattam volna magam. És valami fura bizarr módon szeretném azt hinni, hogy a rengeteg is az én oldalamon áll. Én mindig tiszteltem a természetet, és a természet rejtélyes erőit. Betartottam az erdő íratlan szabályait.
Az átkom mégsem hatot. Egyszerűen lepattant az ürge hátáról. Fenébe. A következő pillanatban már a levegőben fejjel lefelé ott találom magam előtte. Remek. Hurrá. Legalább a pálcám nálam marad. Még jó hogy nem vagyok a pánikba eső fajta. Na szép is lenne.
Egy egyszerű Finite Incantatem-et mormogok el az orrom alatt, és a következő pillanatban ügyesen bukfencé tompítva az esést emelkedem fel. Bal kezemben a pálcámmal, amit most a fickóra szegezek.
- Megvédem az erdő ártatlan lényeit a rossz szándékú betolakodóktól, akiknek semmi keresnivalójuk itt. - nézek szembe hidegen a férfivel. Nem úgy tűnök, mint aki el lenne veszve, vagy aki megijedt volna. Valóban sok Griff szereti a szabályokat. Betartani, és betartatni. Nos én a suli szabályaira magasan teszek. De van olyan törvény ami előtt még én is fejet hajtok. A természet törvényei ilyenek. Soha ne árts, és ne vegyél el többet, mint amire szükséged van. Amire pedig nincs, azt tisztelettel add vissza természetnek, hogy újra formálja. Ez az élet körforgása, amit a sok kapzsi telhetetlen disznó, akik csak a saját pénztárcájukra gondolnak sosem fognak megérteni. Az olyan alakok, mint ez is.
- Engedje el a madarat, és adja vissza az erdőnek, amit erőszakkal vett el!- a felszólítás hideg és kemény. Talán túlságosan egy ilyen fiatal archoz képest. De az utca, ahol éveket töltöttem szintén kemény hely volt. A tekintetem elszánt, és pimasz. Talán túlságosan is. De nem tisztelek senkit, aki nem tiszteli a rengetegemet, és az itt élő varázslényeket.

„Az erdő nem azért van, hogy "szolgáljon" minket! Inkább bölcsen meg kell értenünk a működését, és hálásan elfogadni jótéteményeit..”
Anonymous

Vendég
Vas. Dec. 08, 2019 11:46 am

Bevallom iskolás éveimben, amikor én is a Griffendél házat bővítettem, nem igen tartottam be a szabályokat. Én is kiosontam és nézelődtem, mi újdonságot találok itt. De engem sosem kaptak el a tanárok. Mindig titokban maradt, hogy naponta csak 2 órát alszom. Persze azért is volt ez, mert olyan tantárgyakat vettem fel, amik érdekeltek így bármennyire is fáradt voltam nem aludtam be.
Milyen ironikus, hogy egy magamra emlékeztető szintén Griff-es diák kap rajta tevékenységeimen. Hogy is szólt a mondás? Nem lehetsz kevesebb, de több igen? Talán... Valahol még él bennem az a kis fiú, aki tisztelt minden élőlényt, még a farkasokat is és még meghalni is képes lett volna értük. Néha, már hallom is ahogy könyörög, hogy hagyjam abba a szakmámat és csináljak inkább mást. De hiába. Ez csak egy hang a fejemben, ami az őrületem szimbóluma lett. Vagy csak a bűntudatom kiált hozzám, mert legbelül bánom a tetteimet? Ki tudja? Nagyon nem is érdekel.
- Értékelendő...de tényleg. De a helyedben én óvatosabb lennék. Vagy ez lesz a veszted. És hidd el néha nem jó halottnak lenni. - a vicces az, hogy most tényleg őszinte voltam. Nem, mintha hazudtam volna bármikor is, ennyi gerinc még van bennem.
Szavára a kezemben maradt madárra nézek. El is feledkeztem, hogy kezemben maradt. Nincs többé dolgom vele így elengedem és végig nézem ahogy elszáll és szárnyaival bevilágítja az erdőt. Ebben a rövid pillanatba lehet meglátni arcomat. Mikor elszállt ismét a lányra pillantok.
- Menj haza. Ha itt találnak nem jársz jól. Ha meg kicsapnak, hogy tudnád megfigyelni az erdő lakóit? - egyértelmű miért jött ide. Mi másért jönne ide egy diák, ha nem azért, hogy meghaljon? Talán meg kéne osztanom vele a stratégiámat engem, hogy nem kaptak el. Nem vagyok egy önző alak szívesen tanítom a fiatal elméket, ha azok megkérnek rá. De a hírnevem miatt nincs az a gyerek, aki szívesen tanulna nálam.

Anonymous

Vendég
Hétf. Dec. 09, 2019 10:37 pm

Rose  &  Gina

Rezzenéstelen arccal hallgatom végig a férfi szavait. És azt ahogy elengedi a madarat. Bevallom csodás látvány a halvány kéken világító szárnycsapásokkal repülő madár. Tegnap még szebb volt. Akkor, amikor nem zavart egy meg egy álnok orvtollfosztó.
Egy egyszerű invito-val próbálom elvenni tőle a tollakat is, amiket kitépkedett. Nem adom annak, aki nem tiszteli az erdőm. Talán ez sem a legdíjnyertesebb ötleteim egyike, de magabiztos daccal vetem meg a lábam a férfivel szemben.
- Nem félek a haláltól. Persze szuicid hajlamaim sincsenek. De engem nem kell féltenie. - még mindig ellenségesen nézek rá. Szeretném azt gondolni, hogy az erdő a barátom. Megvéd, és ellát. Itt mindent ismerek, és képes vagyok életben maradni.
- Otthon vagyok. Ez az egyetlen hely, ahova haza mehetek. És ezek a növények, és állatok egyetlen család, amit ismerek. - mutatok körbe a rengetegen.
- Maga pedig nem tiszteli az otthonom. Ha kicsapnának, akkor pedig majd itt húzom meg magam a rengetegben. Van itt minden, ami a túléléshez kell. - nem igazán hat meg, hogy tudja mit keresek itt. Elég nyilvánvaló tény, hogy szeretem megfigyelni az élővilágot.
- Most pedig tűnjön el, mielőtt felverem a kastélyt, és letartoztattatom állatkínzásért! - oké ez inkább csak blöff. De ki tudja talán mégis meg kéne tennem. Apám szerint az ilyen alakok ártanak a természetnek a legtöbbet. Mert vagyont akarnak nyerni belőle, de nincsenek tekintettel rá.
Ami pedig a fickó hírnevét illeti, nos gőzöm sincs ki ez. Pusztán azért ítélem el, amit láttam. Az erőszakos tollfosztás miatt.

Anonymous

Vendég
Kedd Dec. 10, 2019 8:01 pm

Kicsit meglepő milyen higgadt vagyok ahhoz képest, hogy nem szeretem, ha ténykedésemet megzavarják és bekavarnak, beleköpnek a levesembe. De, hát "lény bölcsebb, mint az ellenséged és járj túl az eszén." És ez egy gyereknél nem nehéz. Főleg, ha a sors olyan természettel áldotta meg, mint például a forrófejűség és meggondolatlanság.
A drága invito-val kiveszi a kezemből a hat szál tollat. Nm idegeskedem miatta csak állok ott. Visszaszerzem tőle.
- Mind ezt mondják és még is az utolsó perceikben könyörögnek az életükért és a megváltásért.... hát nem ironikus?! - jegyzem meg felé. A haláltól mindenki fél. Nincs olyan, aki nem. Az ember mindig fél az ismeretlentől és a halál ez. Nem tudjuk mi van a túloldalt, vagy van e egyáltalán. Az már más, mikor valaki elfogadja a dolgokat és beletörődve elballag a kaszással. De az, aki még nem áll készen és nem hajlandó befogadni a halált az ellenkezik.
Az otthonról alkotott képébe nem szólok bele. Mindenki azt mondja otthonának, amit akar. Én maradt a régi fészekben a szüleim házában. Mondjuk nem is tudtam volna hova menni. árvaként csak az utca és az árva ház maradt oda meg nem akartam menni.
- Kikérem magamnak, én tisztelem az erdőt csak nem mutatom ki! Most is csak annyit vettem el amennyire szükségem van. Idővel meg vissza is szolgáltatóm a természetnek tartozásomat, ahogy eddig is tettem. - oh de még hányszor szolgáltattam vissza tartozásomat a természet lágy ölének. A holt tápanyagok ugyan olyan fontosak a növényeknek és az állatoknak, mint az élők. És hát hullát elásni a földbe csak úgy magába egy sokáig eltartó holt szerves tápanyag forrás a talajnak, amikből virágok nőnek és a fű, amit az állatok lelegelnek. Az utókor idővel meg találja, majd az ott hagyott csontvázat, amit a tudomány fejlődése érdekében felhasználnak. És ezzel a kör végére értünk.
- Állatkínzás? Ugyan... Ha valóban bántani akartam volna azt a madarat nem engedtem volna el, hanem ráadás kép erősebben szorítottam volna. - lépek lassan egy re közelebb, alig észre vehetően. - Megölni nem öltem volna meg, de szenvedni hagytam volna. Aztán a tollából nem csak pár szálat téptem volna, ki hanem szórakozás kép az összeset. - folytatom lépteimet, mintha szavaimmal próbálnám elbűvölni. - Aztán végig néztem volna, ahogy megpróbál elrepülni, de tollak hiányában nem sikerült volna neki. Aztán vagy vagyok oly kegyes és véget vetek szenvedésének, vagy ott hagyom éhen pusztulni, vagy az egyik ragadozó zsákmányául ott hagyni... Tényleg állatkínzó lennék csupán azért, mert nem vettem el többet, mint ami kell? Vagy, mert mind a két szárnyból vettem el ezzel nem befolyásolva a repülését és az életét tovább élheti? - teszem meg az utolsó lépést és ezzel az intim szférájába kerültem. Kitartom kezem és várok. - Ha visszaadod azokat a tollakat elmegyek és nem hallasz többet rólam. Amennyiben nem.... nos az a hangulatomtól függ.

Bocsi kicsit hosszú lett.

Anonymous

Vendég
Pént. Dec. 13, 2019 10:15 pm

Rose  &  Gina

Nem tűnik úgy, hogy a legkevésbé meghatna a fickó szövege. Meglepő nyugalommal és pókerarccal nézek szembe vele.
- Talán. Az átlagemberek akinek van vessztenivalójuk. Én nem vagyok átlagember. - ennél jobban nem fejtem ki. Kár volna elmesélni az egész életem. Ennyi időm nincs. És azt sem fogom boncolgatni, hogy miben vagyok én más, mint akikkel eddig találkozhatott.
- Hát persze. És én vagyok az Angol Királynő. Ha tisztelné az erdőt, akkor kivárná a tollváltás időszakát, amikor erőszak nélkül is megadja az erdő a szükségleteinket. - az erdő mindent megad amire szükségünk lehet. De tudni kell, hogy mikor, mit, mennyit, honnan, és hogyan lehet elvenni. Aki nem képes megérteni, hogy a természet körforgásában mindennek megvan a maga helye és még inkább ideje, az sosem fogja igazán megérteni ezt a helyet.
- Amit mond, az csak a szadizmus következő lépcsőfoka. De nincs lényegi különbség. Talán le kéne tépnem mondjuk három-három ujjáról a körmeit. Elvégre az nem befolyásolná a fogási reflexeit, és képességét. Az életét is tovább élheti. Nem halna bele.   - ugyan csak példaként vetem fel a gondolatot, de az arckifejezésem továbbra se árul el semmiféle érzelmet.
Az utcán nőttem fel. Észreveszem, ha valaki észrevétlen akar közel somfordálni. Lehet a fickó nem az a fajta akivel újat kéne húzni, de én se vagyok az az ártatlan szende lányka.
Egyetlen mozdulattal töröm félbe a tollakat. Sercegés, és enyhe kékes füst jelzi a mágia távoztát. Ezekből már semmi sem lesz. Aztán egyszerűen elejtem a tollakat. Nem is nagyon érdekel, hogy mit akart vele. Csak, hogy ne kapja meg, amíg nem képes várni rá. Akár hónapokat is.
- Jöjjön vissza a megfelelő időben, ha már tiszteletet és türelmet tanult. Most pedig távoznék a maga helyében. - természetesen a tollválltás idejére gondolok. Ugyanakkor ha már az intim szférámig merészkedett, akkor észreveheti, hogy a bal kezem az övemre csúszik, amin most egy közepes méretű vadászkés tokja is lóg a pálcatartó hurok mellett. Bár az invito után eltettem a pálcám, a késem elő sem vettem, most viszont könnyen ránthatom elő mindkettőt. Én  nem játszanék gyorsasági versenyt magammal. Nem szívesen ugyan, de komoly ellenfél lehetek, ha veszélyben érzem magam. A szinte észrevétlen hátra csúsztatott jobb lábam, és szabályos támadó állású testtartásom is erről árulkodik.

Anonymous

Vendég
Pént. Dec. 13, 2019 11:13 pm

Igazából nem várok semmit. Nem várom, hogy megértsen, elítéljen, vagy egyáltalán reagáljon valamit a mondandómra. Csak mondom a magamét az, hogy mit gondol az az ő dolga.
- Hát persze...senki sem átlagos. Átlagos egy relatív szó, amit erőszeretettel mondogatnak azoknak, akik megakarnak felelni az elvárásoknak. Azok, akik önmaguk akarnak lenni kiközösítik és furának tartják őket. - nem tudom miért osztom itt az észt, de eléggé vicces ilyenekkel fárasztani szerencsétlent.
- Tisztelem én, csupán a természet tartozását hajtom be. És te most megfosztottad ettől. Pedig mennyire szeretné nekem viszonozni a szívességet, amit adtam. De ez van, ha egy okos, ám nem gondolkodó gyerek csak úgy beleszól mások dolgába. - vonok vállat. Néha tényleg azaz érzésem, hogy az erdő tartozik nekem. A természet sok dolgot elvett tőlem ok nélkül én meg adtam neki, nem is keveset. Itt az ideje viszonoznia a dolgokat.
A kezemben maradt pálcámról meg megfeledkeztem. Nem áll szándékomban használni ellene. Nem bántok gyerekeket. Legalábbis szeretném ezt hinni és, hogy nem vagyok szörny, mint ahogy elkönyvelni szoktak.
- Megpróbálhatnád, de akkor nem marad szemed. Igaz nem általam válsz meg a szemeidtől. - vonok ismét vállat. Eddie és még néhány farkas eléggé távol él a lakhelyemtől és egyikük sem kérdezte meg, hogy tudom őket szemmel tartani. A válasz egyszerű. Vannak kis segédeim.
Jobb oldalról meghallok egy szárnyrepdesést és arra nézek. Úgy tűnik az egyik épp közölni akar velem valamit, hogy így félbe szakít. Hangos károgással mered rám és várja a jutalmát. Pont a leglustább jött el hozzám. Mindig fél munkát végez. Ahogy a vállamra szál és úgy károg bele fülembe követelve jussát benyúlok a táskámba. Előhúzok pár rovart és oda tartva neki hagyom, hogy kezemből egyen.
Lehet, hogy lusta, de annál védelmezőbb. Látszik rajta, hogy nem bízik a lányban, főleg azután, hogy eltörte a tollakat.
- Az idő szűkös egy dolog. Lenézzük mégis értékesebb, mint bármi e világon. És a gyors múlása miatt eléggé szűkös a helyzet. - mondom neki. Ahogy beáll támadó állásba én csak közömbösen ott állok és nézem őt. Varjucskámnak ez persze nem tetszett és szárnycsapkodással és hangos károgással próbálja elijeszteni az idegent. Megsüketülni nem szeretnék, így adok neki egy borítékot és elküldöm.
Nehezen, de elvette és elrepült. Most már megint kettesben maradtunk.
- Csalódást kell okoznom, de nem áll szándékomban elmenni még. - megtámadhat, ha akar. Még, ha meg is karcolja kezemet nem baj. A farkasok befogása alatt tanultam pár dolgot. És hát egy farkas mégis csak nagyobb és erősebb, mint ez a lány.

Anonymous

Vendég
Szer. Dec. 18, 2019 6:54 pm

Rose  &  Gina

Csak szemet forgatok arra hogy az átlagos csak egy szó. Persze hogy az. Egy skatulya amibe a magamfajták nem férnek bele. Én nem is akarok. Ugyanakkor ez a mondat nem erre akart irányulni, hanem arra hogy nekem már nincs vesztenivalóm. Akinek pedig nincs vesztenivalója az veszélyes is lehet, pont ezért. De nem erölködöm tovább, hogy ezt megmagyarázzam.
- Ahogy látom nem képes a szavaim mélyebb értelmét meglátni és megérteni. De a lényeg: nem a természet tartozik magának, hanem maga a természetnek. Ha pedig a természet adta kincsekre pályázik, akkor ki kell várnia az idejét. A különleges dolgora várni kell. Néha akár évtizedeket is. Máskülönben nem méltó rá. - ezt ennél jobban nem tudom elmagyarázni. Nem is akarom. Se időm, se kedvem, se türelmem ehhez.
- Azt pusztán szemléltető példaként hoztam fel, hogy megértse a saját tettei súlyát. De ahogy látom ez sem igazán megy.   - lassan a gúnyos hangnemmel kezdem kétségbevonni az idegen értelmi képességeit. De az arcomra nem ül ki semmi. Még egy kárörvendő mosoly sem.
- Nem az idő szűkös. Azok az ostoba emberek vannak túl sokan, akik nem értik, hogy nem az uticél, hanem az utazás folyamata az ami számít. Teszem azt el akarsz készíteni egy különleges pálcát. Akkor nem a végeredményben kapott pálca a lényeg. Az csak a cél. Hanem a ráfordított idő. A kutatás, és megfigyelés, amivel beszerzd az alapamyagokat. A számtalan kísérlet, amivel megtalálod a megfelő mag-fa kombinációt, és kitapasztalod azok tulajdonságait, hogy harmonizálni tud őket. Aztán magát a fát is meg kell munkálni, faragni, hogy kézbe illő forgatható darab legyen. Ez nem megy pár nap alatt. Akár évekbe is kerülhet ennek a pálcának az elkészítése. De a ráfordított idő és munka miatt értékesebb lesz, mint bármi ami boltban kapható. Persze le is lehet rövíditeni. Egy különleges mag, egy találomra választott fa, egy-két hét és kész a pálca. Lehet még viszonylag jól is működik. Eladható is talán. Mégsem érhet fel soha az előbbi verzióhoz. Arról nem is beszélve, hogy a rövidebb út mindig kockázatosabb, tele buktatóval, amibe az emberek bele is sétálnak. - Nem tudom, hogy megérti-e mit akarok mindezzel. Nem is érdekel igazából. Valójában azt akarom, hogy tűnjön el a fenébe. Ha pedig visszatér tisztelje az erdőt annyira, hogy nem erővel akar mindent elvenni.
Figyelem a madarat. A megjelenésétől a távozásáig. Ugyanakkor, amikor a férfi a madarával van elfoglalva én hátrálni kezdek, míg megfordulok, és én is magamhoz édesgetek egy barátot. Egy hatalmas szürke hippogriff hátán ülve láthat barátunk viszont, amint ismét rám figyel.
- Pedig jobban tenné. Ezüsttoll nem szereti az idegeneket. Én sem. - nem vagyok ostoba. Az utcán megtanultam mikor érdemes támadni, és mikor nem. Többnyire legalábbis.
Azonban egy hatalmas hippogriff csődör nem játékszer. Komoly sérüléseket okozhat, ha valaki meggondolatlanul lép. Ez a példány pedig hozzám hűséges. Nem hiába a két és fél év idomítás. Mint mondtam a fontos dolgokhoz idő kell.

Anonymous

Vendég
Vas. Dec. 22, 2019 7:32 pm

Miért? Miért nem képes ez a lány a maga dolgával törődni? Én tisztelettel beszéltem hozzá, elmagyaráztam pár miértet, és MÉG nem akartam a pincémbe zárni, bár tény még nem emeltem kezet egy nőre sem, ennek most nagyon érik, hogy láncra verjem és megfosztva mindentől a pincémbe zárjam, hogy a halálért könyörögjön. Én tisztességes családból származom, apám arra nevelt, hogy nem bántunk nőket, amit eddig követtem, DE EZ A LÁNY arra késztet, hogy szégyent hozzak apám nevelésére és ne akarjak a sírja közelébe se menni.
Én az idegesítő varjúmat is elküldtem, hogy az ne szúrja ki a szemét és vakon keljen tovább tanulni, jobbik esetben azt, amit szeret. A jóslást vakon is lehet tanulni, de az állatokkal foglalkozó részeket már nem.
Van egy olyan érzésem, hogy ez a lány megakarja öletni szegény madarat és elveretni saját magát. Nem? Nem úgy néz ki? Udvarias voltam vele, figyelmeztettem is, egy szóval mindent megtettem, hogy békén hagyjon, de nem. És még én vagyok a gyerekes és az öntelt. Na jó! Legyen. Vessünk véget ennek.
Lassan közelebb lépek pár lépést a madárhoz, kiprovokálva, hogy felágaskodjon és megtámadjon. Amint ez megtörténik ajkaimról lepattan pár szó és a hippogriff-t megragadja pár fa, rácsavarodik és a földre kényszeríti. Én eközben a lányt ragadom meg. Arrébb dobva a földre terítem, lefogom két kezét és gerincére helyezve térdem akadályozom meg, hogy megtudjon mozdulni.
- Mondtam neked, hogy menj el, nem hallgattál rám. Mondtam neked, hogy ne szórakozz velem, nem hallgattál rám. Most viseld a következményét. - nem... még nem fogom bántani legalábbis fizikailag nem. De mentálisan...az már más kérdés. Ha ennyire szereti a természetet akkor annak szenvedését fogja végig nézni. Tovább folytatva a varázslatot a fák erős ágai ráccsavarodnak a madár szárnyára és tagjaira. Erősen szorítanak a madár fájdalmasan ver zajt és vergődik a földön.
Direkt úgy fogom az alattam fekvő lányt, hogy ezt mind végig nézze. Tudom kegyetlen vagyok, de nem én provokáltam ki.
- Adok egy utolsó lehetőséget. Vagy elmész csendben, nyugodtan ezzel megmentve a griff életét. Vagy továbbra is maradsz, de akkor a tollas meghal. A te döntésed. - nyomatékosítás kép az ágak a griff nyakára csavarodnak és szorítják ezzel fulladásos reakciót kiváltva az állatnál. - Tik tak, tik tak.

Anonymous

Vendég
Csüt. Dec. 26, 2019 11:47 pm

Rose  &  Gina

Egyrészt én csak a saját dolgommal törődök. Ez a hely az otthonom. Az itt élő állatok a barátaim. Legalábbis javarészt. Ezért felelősséggel tartozom értük. Tehát az én dolgom, ha sunyi alakok olyasmit akarnak elvenni, amihez semmi joguk. Azon kívül ő itt a betolakodó. Ő jött az éjszaka leple alatt, hogy meglopja az erdőt.
Másrészt szépen szóltam. Többször is lehetőséget adtam a távozásra, és a békés megoldásra. Próbáltam értelmesen felhívni a figyelmét a tettei súlyára. De szemlátomást nem sikerült. Hát ez az Ő baja.
Persze a felnőtt varázslóságnak is megvannak a maga előnyei. Gyorsabb mint én. Mármint a mágiát illetően, és a támadásban. Látom a hippogriff nyakára tekeredő ágakat, ahogy a madáréra is. Hát ennek az alaknak már semmi sem szent?
Jó legyen. Itt az ideje véget vetni játszadozásnak.
- Mielőtt a Zsebpiszok közben üzletelő csőcselék lettem az előtt sakkvilágbajnok akartam lenni. Sosem kezdek játszmába, ha nem nyerhetek.   - lehet hogy lent fog a földön, csakhogy az hogy nem is próbálok szabadulni, hogy semmi erőt nem kell kifejtenie, hogy így tartson, a hangom nyugodtsága a látvány ellenére mind mind azt is sugallhatnák egy értelmesebb ellenfélnek, hogy bizony hibát követett el, és csapdába sétált. Na igen. Sokan estek már abba a hibába, hogy fene nagy önteltségükben alábecsültek engem.
Amíg a hippogriffre, madárra, rám figyelt nem nézte az egyik bokor alá ejtett táskám. Ezzel egy időben egy kis szökevény görény indult meg a kastélyba segítségért. Ez volt az első hiba.
A másodikat pedig hirtelen meg is érezheti a bordái közt. Először nem is lát semmit, csak egy hatalmas csapást érez az oldalán, ami a szemközti fának repíti rólam. A következő pillanatban pedig már egy ezüstös-lilás óriáskígyó csavarodik rá olyan szorosan, hogy moccanni se bírjon. Én pedig, amint felszabadulok egy pálcaintéssel teszem semmisé ellenfelem varázslatát, mely fogva tartja a madarat, és a hippogriffet. Nem tudom, hogy időben, avagy sem, csak remélem. De most felállok, és szembenézek a nyavalyással.
- Ő egy kamasz columbrida. A baziliszkuszok afrikai testvére. Egy zugárustól nyertem tojás korában pár hónapja. Képesek láthatatlanná válni, és néha a pikkelyeik felforrósításával megsütik az ebédjük, mielőtt elfogyasztanák. Most mégis elengedem. Én most mennék, amíg lehet. Perceken belül nyüzsögni fognak itt a felnőtt varázslók. - s ha fenéz valóban a távolban a kastély eddig sötét ablakaiból immár, mintha fények szűrődnének ki. A vadőr hangja pedig már egész közelről szól, noha még nem tűnt fel, de határozottan közelít.
Intek a kígyónak, és elengedi a férfit. Ami talán hiba, de én most lépnék le. Neki kínosabb kérdésekre kéne felelnie minden bizonnyal, mint nekem.
Nekem viszont más dolgom van. A sérült lényekhez lépek, hogy megvizsgáljam őket, közben azért hangosan kezdek kiabálni, hogy "ERRE"...

Anonymous

Vendég
Vas. Dec. 29, 2019 5:42 pm

Kicsit zavar, hogy meg sem próbál ellenkezni. Nem mutat semmilyen ellenállást, akár el is törhetném az állatok nyakát. Ez nem jó. Valamire készül. Úgy tűnik figyelmen kívül hagytam valamit. De mit?
Szorításom kicsit alább hagy ahogy elgondolkodom. Valahol hibáztam. És ami még idegesítőbb nem tudom hol.
A következő, amit tudok az már a fájdalom az oldalamban nem sokkal később már a hátamon ahogy a fának csapódom. Ekkor pillantom meg a kígyót, ami immáron már rám csavarodott. Eleinte nem szóltam semmit csak a lányra néztem.
- A sakk szép hobbi. Talán folytatnod kéne. Hát ha felfigyel rád a világ és más hasznod is lehet belőle. - jegyzem meg neki. A birtokon én is szoktam sakkozni. De most, hogy apám nincs többé nem volt kivel játszanom. Egyedül meg unalmas, a vendégeimet csak az üzlet érdekel és nem játszanak velem. Pedig a gyermek, aki meg maradt bennem szívesen játszana. Legalább egy utolsót, ha már elakarom dobni és az őrület mocsarába vetni magam.
- Tudom. Én is sokat ültem a könyvtárban még a Roxfort-os éveimben.... hét évvel ezelőtt. De jó is volt Griffendélesnek lenni. - emlékszem vissza sóhajtva. Az a sok könyv, olvasás, tanulás mit sem ér, ha nem tudom megvédeni a szeretteimet. És nem is sikerült. Csak álltam ott lefagyva, reszketve a félelemtől és végig néztem ahogy anyámat szétmarcangolja. Apám helyében én nem mentettem volna meg saját magamat. Hagytam volna, hogy a farkas engem is széttépjen és ott hagyjon, mint egy rakás szemetet. De nem... ő szeretet engem. Hiába nem voltam erős, elég okos. Ő megvédett és megóvott az élete árán is.
És most egy kislányra vigyázom, én érzem át azt, amit apám. Bármit megteszek, hogy biztonságban tartsam őt.
Ahogy elenged a kígyó feltápászkodom és a kastélyra nézek. Igen néhány villany ég. Okos ez a lány nem is számítottam másra. Talán napközben kellett volna jönnöm. Hátha nem olyan, aki ellógja az órákat.
Nem áll szándékomban mást is mondani. Ahogy ismerem magam olyat mondanék, amivel azt érném el, hogy a nap húszon négy órájában itt legyen.
Megadom neki, amit akart elmegyek. Most még. Majd visszatérek. Talán holnap, vagy azután. Majd meglátom, hosszú még az éjszaka.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: