Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Caspar & Cameron, a beköltözés

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
Cameron Castillo

Auror

Caspar & Cameron, a beköltözés Cam-icon

Lakhely :

Docendo Discimus Mágusakadémia

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Caspar & Cameron, a beköltözés Empty
Cameron Castillo
Hétf. Júl. 05, 2021 7:54 pm
Caspar & Cameron

A beköltözés

Az elmúlt pár hét sűrű volt, sok minden történt... A vizsgaidőszak volt még a legkönnyebb, hiába két szakot csinálok egyszerre, de mellette bekerültem az Auguránvadász projektbe és őszinte örömömre úgy érzem, hogy Holden Briggs is kezd megenyhülni az irányomban. Most már hajlandó segíteni nekem és tanítani, akár csak Morrison, így két tanár által úgy érzem, hogy lehet esélyem apám ellen.
Nos... az apám meglepően jól fogadta az ötletet, hogy a nyarat az SVK tanáromnál töltsem és több különórát is vegyek tőle. Így erősebbé válhatok és egyáltalán nem bánja, ha nem otthon rontom majd a levegőt. Tudja, hogy a vizsgáim meglettek, a tanulmányi eredményeimet nem rontottam le és Holden se csapatott ki, tehát még minden esélyem megvan arra, hogy a terve tökéletesen megvalósuljon. Persze én csak bólogattam, nem is mertem már mást tenni, de továbbra se értek egyet a nézeteivel.
A lényeg az, hogy most már itt vagyok, az említett ház előtt, majd fizetek némi mugli pénzzel a taxisnak, aki ide hozott. Hoppanálni csak oda tudok, ahol már jártam, itt pedig pechemre még nem. Nos... baromira furcsa lesz egy ilyen környéken lakni a Castillo kúria után, ahol a kastélyunk akkora, mint ez az épülettömb előttem, ahol ki tudja hány mugli él és... Caspar. A birtokunkról pedig ne is beszéljünk.
De próbálok jó fejet vágni, így felkapom vállamra az utazótáskámat, majd egy-egy kezembe belekerül a bőröndöm is, mert nem vagyok gyenge és itt egyébként se lenne jó ötelt varázsolni. A kapukódot tudom, előre megmondta a férfi, így csak bepötyögöm, neki pedig fent jelez, hogy valaki érkezett. Tudja, hogy én leszek, ma estére beszéltük meg, így mivel este hét van és az idő is lehűlt kabát is van rajtam. Öltözetem sötét, de nem teljesen fekete, a pulóverem például szürke. A kabátom drága szövetkabát, ahogy minden rajtam lévő holmi is márkás, de ez tőlem nem szokatlan, szerintem ismeri már a stílusomat. Egészen a lakás ajtajához sétálok, majd leteszem a bőröndöket és kopogtatok. Nem hezitálok, felesleges lenne.
- Üdv! - köszöntöm, amikor ajtót nyit és próbálok tök természetes képet vágni, mintha ez az egész egyáltalán nem lenne furcsa. Pedig az... nagyon furcsa a számomra.
- Szóval, itt vagyok. - és ha beenged akkor be is lépek a cuccaimmal együtt, de merev maradok és csak lopva pillantok körbe egyelőre. Majd úgyis körbevezet vagy hagyja, hogy én fedezzem fel magamnak a helyet. Fogalmam sincs. Egyébként elég sok minden miatt aggódom... itt például manó sincs úgy látom, szóval a kaját is nekem kell majd megoldanom, ami nem lesz egyszerű, de majd kitalálok valamit. Az után láttam valami éttermet, de inkább hoppanálok majd. Talán haza, vagy... nem, az nem jó ötlet. Inkább örülnöm kell, hogy végre nem kell hazamennem. Ezt akartam, mintha Morrison ráérzett volna.
Alapjáraton amúgy nem vagyok túl feszült, egészen normalizálódtak mostanra a dolgaim, csak tanácstalan vagyok és kissé elveszett, de kibújok a kabátomból, felakasztom azt a fogasra és még a lábbelimet is leveszem, akár csak Holdennél. Tudom a rendet, illedelmes fiú tudok ám lenni.
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Kedd Júl. 06, 2021 12:43 am

Cameron & Caspar
Az utóbbi időszak bőven biztosított nekem tennivalót, ilyenkor pedig az idő, mint mindig rohamléptekben haladt, egészen addig a bizonyos napig, amikor is megbeszéltem Cameronnal a beköltözést. Útközben legalább vagy milliószor meggondoltam magam és csak egy hajszál választott el attól, hogy megírjam neki, hogy meggondoltam magam, de aztán a hátának a látványa, vagy azok a képek, amikor olyan megadóan tűrte, hogy bármit tegyek vele, mindig meggyőztek arról, hogy összességében jó döntést hoztam. A mai nap tehát a szokásosnál is kicsit izgatottabb voltam, mert tényleg nagyon régen volt már hogy bárkivel is megosztottam volna a személyes teremet. Olyan nagy takarítást nem kellett végezni a lakásban, mert kifejezetten szerettem magam körül a rendet, még ha nem is voltam annak a megszállottja, de a vendégszobára, ami Cameron szobája lesz, azért több figyelmet kellett fordítani, mert már akkor sem nagyon volt igazán használatban, amikor Matt még életben volt. A szokásos körök lefutása után pedig már csak annyi volt a dolgom, hogy várjak. És várjak. Próbáltam lefoglalni magamat olvasással, vagy filmnézéssel, sőt még a közeli edzőterembe is leugrottam, hogy levezessem a felgyülemlett energiáimat, de valahogy semmi se tudta annyira lekötni a gondolataimat, hogy ne gondoltam volna az előttünk álló estére. Matt kifejezetten szociális volt, de még vele se nagyon hívtunk meg senkit a lakásunkba, számunkra az mindig is a nyugalom szigete volt, ahol mind a ketten nyíltan önmagunkat adhatjuk, amibe senki más nem kapott bepillantást. Ennek ellenére is, tudom, hogy Matt teljes mértékben támogatná a döntésemet, ha lenne beleszólása a dolgokba.

Ahogy közeledik a megbeszélt időpont, úgy kezdem egyre inkább céltalanabbul lapozgatni a kezemben lévő könyvet, mert nem igazán fogom már fel az olvasottakat. Amikor meghallom a kaput, egyből becsukom a könyvet, és leteszem az asztalra. Kicsit idegesen várom azt, hogy felhangozzon a kopogás, amire egyből ugrok is az ajtóhoz, de mielőtt kinyitnám, rendezem az arcvonásaimat, mintha egyáltalán nem izgatna, hogy egy viszonylag teljesen idegennel fogok mostantól együtt élni: legalábbis erre az időszakra.
- Szia. - Köszönök a fiúnak, se nem túl barátságosan, se nem túl ellenségesen, inkább amolyan semlegesen. Nem szeretném, hogy megtudja, mennyi fejfájást okozott nekem az elmúlt időszakban.
- Igen. Azt látom. - Suhan át egy halvány mosoly az arcomon, majd félrelépek az ajtóból, hogy ezzel is némán beinvitáljam.
- Gondolom előbb szeretnél lepakolni. - Pillantok a kezében lévő cuccaira.
- Először így a szobádat mutatom meg, majd utána körbevezetlek rendesen is, ha ez így neked is megfelel. - Határozottan izgulok, de nagyon jól titkolom. Ha beleegyezik ebbe a tervbe, akkor nem is a nappali felé indulok, hanem a lakás második szintje felé, ahol a hálószobák találhatóak.

Legszívesebben ösztönből egyből átvennék tőle minimum egy bőröndöt, de tartanom kell a szigorú tanár imidzsemet, ezért nem teszem, helyette, amikor felérünk az újabb folyosóra egyből magyarázni kezdek.
- A te szobád egyenesen a folyosó végén van. - Már mutatom is neki az utat, és ki is nyitom előtte az ajtót.  
- Tudom, hogy kúriához vagy szokva, de azért remélem megfelel. Úgy rendezed be, és azt csinálsz vele, lényegében, amit csak akarsz, évek óta nem volt használatban. - Ahhoz képest, hogy tényleg ez a helyzet, a szoba teljesen fel van szerelve, beépített szekrényekkel, és rengeteg, rengeteg könyvvel.
- Ha egyik könyv se érdekel, akkor majd találok nekik más helyet. Túl sok könyvem van, amiknek már nehezen tudok helyet találni. - Vallom be, mert erről megfeledkeztem. Nekem is furcsa ez a helyzet. Nagyon is.

Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Kedd Júl. 06, 2021 8:11 am
Caspar & Cameron

A beköltözés

Igyekszem most is magabiztosnak tűnni, ahogy mindig, mintha nem éppen Caspar Morrison ajtaja előtt állnék, ahol a következő pár hónapban lakni fogok. Lakni... nos igen, nem kevés problémám van ezzel a ténnyel, mert idefelé jövet realizáltam, hogy ez nem csak sima itt együtt lakást fog jelenteni a számomra, hanem azt is, hogy önállóan kell gondoskodnom majd magamról és nos... valószínűleg közös megegyezéssel besegítenem a háztártásba, ami távolabb nem is állhatna tőlem. Majd szerzek egy háztartási bűbájokat tartalmazó könyvet. Nem lehetnek túl bonyolultak, sokan megoldják, mert hogy kézzel nem állnék neki takarítani az teljesen biztos. A kajarendelés pedig... akad néhány olyan étterem a városban, akik szállítanak ki és csak időben le kell adnom a rendelésem, majd már küldök is a csomagot minden délben. De ezt azért még átgondolom, egyelőre nem hoztam egy ilyen szórólapot se. Ráérek ezzel holnap foglalkozni.
Most viszont kopogtatok, így nemsokára szembe találom magam a férfivel, akivel nos... nem szívleljük egymást különösebben, de Ő akarta ezt, szóval... valahogy majd csak kibírjuk. A tegezése viszont most tűnik fel, eddig nem realizáltam igazán, de nem teszem szóvá, csak magamban jegyzem meg a dolgot és gondolkodok majd el később azon, hogy mióta is tarthat. Belépek, leveszem a kabátom és a cipőimet, majd finoman biccentek.
- Igen, úgy lenne célszerű. - az ajtó ha becsukódik mögöttem akkor leveszem vállamról is a válltáskámat, majd tök természetesen nyúlok a pálcámhoz. Egy apró intés, mire minden holmim megemelkedik, majd követni fognak, ahogy mindig. Eszem ágában sincs mágia nélkül meglenni feleslegesen... nekem ez olyan, mint a légzés, de talán már Caspar se lepődik meg különösebben a dolgon. Ahogy azt már jól tudja, aranyvérű vagyok és a nevelésemet bár nem ismerheti, sejtheti belőle, hogy nálunk az ilyesmi berögződés. Amióta elértem a megfelelő korhatárt, hogy varázsolhassak bárhol, megteszem, ahogy egyébként szerintem a társadalmunk nagy része.
- Persze, menjünk! - az meglep, hogy két szintes - gondolom nem több - a lakása, de megyek utána fel a lépcsőn, majd a folyosó vége felé, ahol elvileg ott lesz az én szobám. Az ajtót kinyitja előttem, így besétálok, a bőröndök és a válltáskám pedig jönnek engedelmesen utánam, majd az ágy mellé szépen fel is sorakoznak. Most normálisan is körbenézek, nem csak lopva, majd a megjegyzést hallva a férfi felé pillantok.
- A szünetekben valóban, de eddig is kollégista voltam, előtte pedig a Roxfortban éltem. - emlékeztetem, tehát nem újdonság számomra a kisebb vagy éppen másabb szoba, mint ami otthon vár. Mert jól sejti, az otthoni nem éppen kicsi. De ez... egészen barátságos. Érdekes a plafon is, meg jó nagyok az ablakok, bár talán túl világos is ez miatt. Hmm...
- Ha évek óta nem volt használatban, akkor miért most döntött úgy, hogy kiadja? - szegezem neki a kérdést, majd beljebb lépek, egészen az ablakik, ahol kitekintek az utcára. Annyira nem kívánom ezt a látványt, a kúria és az Akadémia is nyugodt, ahogy a Roxfort is az volt... Ez kevésbé tetszik, de majd teszek rá egy illúzió bűbájt és mindjárt mást fogok látni, nem a muglikat.
- Rendben! - jegyzem meg a könyvekre utalva, mert nos... bár csak három táska látszik nálam, tértágított bűbájjal vannak ellátva, így én is hoztam nem kevés könyvet. De megoldjuk majd, a mágia mindig segít. Tehát itt fogom tölteni a napjaim nagy részét... Áh, nem biztos, de alvásra jó lesz és majd... majd kialakul. Az auguránvadász projekt miatt egyébként is lett elfoglaltságom a nyárra, a szakdolgozatomat pedig bárhol írhatom. Végülis akár ebben a szobában is. Jövőre végzek, sűrű lesz ez a nyár és a következő év, lesz tennivalóm. Na de szembefordulok Morrisonnal, az ablakok elbűvölését majd akkora hagyom, amikor kipakolászok. Azt egyedül akarom majd megtenni, hiába nincsenek nálam személyes tárgyak csak ruhák, könyvek, használati cikkek... legalább lefoglalom majd magam.
- Akkor körbevezet? - nem mintha olyan hatalmas lenne ez a lakás, de okozhat még meglepetéseket. Részemről mehetünk. Egyelőre még szolidan csendes vagyok és visszafogott, de talán így a legjobb. Nincs kedvem máris összezördülni vele, az egyikünknek se lenne jó, főleg így, hogy együtt fogunk élni. Oké ez még mindig erős és akármennyire próbáltam felkészülni rá, érzem, hogy erre nem lehetett. Minden nap látni fogom, ez elkerülhetetlen lesz... Pedig eddig nem bántam, amikor végre nyugtom volt tőle. Ilyen az én szerencsém, szivat mindig az élet.
Anonymous

Vendég
Kedd Júl. 06, 2021 5:44 pm

Cameron & Caspar
Ideges vagyok, ez tény, de tudom, hogy a fiúval óvatosnak kell lenni, annak ellenére is, hogy jelenleg én vagyok az aki igazán irányítja az eseményeket. Nagyon jól tudom, hogy okos, könnyen használja az eszét, ha éppen akarja, és most már azt sem igazán tudom kihasználni, hogy éppen másnapos, vagy részeg, ezért még óvatosabbnak kell lennem. Nem szabad elárulnom magam, mert habár belement ebbe az “alkuba”, bármelyik pillanatban kitalálhatna valamit, ami inkább az ő malmára hajtja a vizet, azt pedig nem akarom. Érdekes lesz az elkövetkezendő időszak… Örülök, hogy most kivételesen nem a szokásos, fennhéjázó stílusában beszél velem, mert akkor minden bizonnyal, hamar képes lennék elveszíteni a hidegvéremet. Ez a Cameron verzió sokkal jobban tetszik, ezt el kell ismernem. Nem is jártatom tovább a számat feleslegesen, csak elindulok a szobája felé. Nem lep meg, hogy varázslatot használ a holmijaihoz, én is önkéntelenül szoktam, de az tény, hogy én valahogy mindig először mugli módszerekhez folyamodom, mert én azt jobban megszoktam. Hamar oda is érünk az emlegetett helyiséghez, én pedig már most az ajtóban maradok, míg ő lepakol és körülnéz.
-Ez igaz. - Bólintok  csak csendesen, mikor szóba kerül, hogy habár tényleg úri ficsúr, azért már volt rosszabb körülmények között is. Nem mintha, a Roxfort, vagy Akadémia túl rossz lenne, nem, de ehhez a szobához képest azok kényelmetlenebbnek is hathatnak.

A kérdésére egy egészen rövid pillanatra zavarba jövök: ebből is látszik, hogy mennyire idegen nekem ez az egész, de hamar összeszedem magam, és képes vagyok magabiztosan válaszolni.
-Ez egy kicsit komplikált. Örököltem a lakást, és nagyon sokáig úgy éreztem, hogy nem lenne tisztességes azzal szemben, akié a lakás volt. - Vallom be neki a féligazságot.
- Mostanra jutottam el arra a pontra, hogy képes vagyok erre, és tudom, hogy Ő nem bánná. - Vonom meg egy kicsit a vállaimat. Azt neki pedig továbbra sem kell tudnia, hogy soha nem akartam kiadni a szobát, én tökéletesen meg voltam itt a saját magányomban. Matt biztosan jót nevetne rajtam, hogy mit össze nem szerencsétlenkedem… kicsit elréved a tekintetem, ahogy visszatér a múlt egy újabb kis darabkája, de egyből magamhoz térek, mikor újabb kérdést tesz fel.

- Persze, gyere. - Intek neki, majd újra elindulok. Sokat nem kell haladnom, mert igazából elég sok minden van a szobája közelében.
- Itt jobbra van egy kisebb fajta raktár, ha kellene oda is tudsz pakolni. - Nyitom ki az ajtót, megmutatva neki a kis helyiséget, ahol van pár régi doboz, de nem sok, mert a legtöbb emlékemet Mattről sikerült elégetnem, mikor kiakadtam a halála napján. Csak pár dolog maradt meg, pár fénykép, ami a szobámban kapott helyett, meg ez a két-három doboz, aminek sikerült megmenekülnie a tűztől.
- Közvetlenül mellette van az egyik vécé a három közül, szemben pedig a fürdőszoba, ami az egyetlen, de van zuhanyzó és kád is benne. - Nyitom ki most épp a fürdőszoba ajtaját, hogy oda is be nézhessen. Csak akkor haladok tovább, ha nincs semmilyen kérdése, vagy észrevétele, újra végig haladva a hosszú folyosón.
- Itt jobbra van az én szobám. - Bökök csak elsétálva  az ajtó felé, ezt kivételesen nem nyitom ki neki: nem azért, mert szégyellnem kéne, ami az ajtó mögött van, egyszerűen csak semmi köze hozzá, hogy mi van bent.
- Itt a lépcsőknél jobbra pedig van még egy vécé. - Mutatom, ezzel pedig a felső rész lényegében bemutatásra is került, és így haladhatunk lefelé a lépcsőn.

Amint leérünk megmutatom neki a lépcsőnél lévő harmadik vécét is, majd az újabb folyosón végighaladva nyitok be az első ajtón.
- Ez a nappali. - Habár sok magyarázatra nem szorul, ezért csak csendben hagyom, hogy itt is körbe nézzen és csak utána haladok az utolsó helyiséghez, a konyhához, ami a másik ajtónál tárulhat a szemei elé.
- Ezzel pedig mindent láttál. - Mondom neki halkan.
- Tudom, hogy nehéz lesz először, de érezd magad otthon. Nem fogom leharapni a leharapni a fejed, és szabályok se nagyon vannak. Felhozhatsz magaddal, akit akarsz, de mindig zárd a fürdőszoba ajtót, nem szívesen nyitnék rád, egy közös zuhanyzás egy életre elég volt. A szobák hangszigeteltek, így emiatt sem kell aggódnod. - Egy kis pillanatra elgondolkozom, hogy mit hagytam ki, de nem jut eszembe hirtelen semmi.
- Ha bármi kérdésed, óhajod, sóhajod lenne, akkor most mondd. - Igen, hajlandó vagyok kompromisszumokat is kötni, ha szükséges lenne.

Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Kedd Júl. 06, 2021 6:51 pm
Caspar & Cameron

A beköltözés

Jelenleg egészen csendes vagyok, nem is igazán tudom, hogy mit mondhatnék azon kívül, amiért itt vagyok. Nincs szükségem a felesleges feszkóra nekem se, éppen elég volt otthon és éppen elég az is, ami Morrison folyamatosan jelenlétével jár. Némi nyugalomért most nagyjából bármit megadnék, tehát megfelel a szoba, itt legalább csak én leszek, nem kell megtűrnöm senkit se szobatársnak. És végülis nem kicsi, el fogok férni, a lakás pedig, már amit eddig láttam belőle tetszik. Az viszont érdekelne, hogy miért most döntött úgy Caspar, hogy kiadja a szobát, ha eddig nem tette, de az őszinte felelete meglep, mert nos... nem erre számítottam, ahogy a múltkor arra se, hogy elárulja majd pont nekem, hogy árvaházban nőtt fel. Ezek olyan információk, amiket én biztosan nem mondanék el neki, de senki másnak sem.
- Értem. - nézek szemeibe, merengek el rajta rövid időre, de nem teszem fel a kérdést, amit tudom, hogy nem akar hallani, hogy ki volt az a személy. Családtag vagy több annál... Igen, képes vagyok a normális kommunikációra és arra, hogy odafigyeljek a másikra is. Nem kell tehát magyarázkodnia, se kifogást keresnie vagy féligazságot mondania, lapozzunk, vezessen körbe, had lássam az egész lakást egybe.
Amikor megindul, követem, de nem vágok közbe és nincs jelenleg kérdésem se. Elég nagynak és tágasnak tűnik, ahogy a fürdőszobában is szimpatikus hogy akad kád és zuhanykabin is. Igazság szerint otthonos. Az Ő szobájába egyébként nem akartam benézni, az az Ő magán szférája, ahogy a sajátom pedig az enyém lesz. Egymáséba nem megyünk be, ez kimondatlan szabály úgy gondolom. Menjünk lefelé...
A nappaliba érve azért most előre megyek, hogy jobban körbenézzek, kipillantsak az ablakon, majd ez után térek vissza, hogy a konyhát is lássam. Nos, azt evésen kívül úgyse fogom másra használni. És hogy mindent láttam?
- Igazán otthonos. - jegyzem meg őszintén, miközben még egyszer bepillantok a nappaliba. Igen, az valahogy különösen tetszik.
- Otthonosabb, mint a Castillo kúria. Nem tetszene magának...- ezt nem kellett volna kimondanom, de már mindegy. Ez sokkal személyesebb, megfoghatóbb, a falak nem ridegek és bár a terek kisebbek és nincs annyi szoba, se házimanó... mégis kellemes. Nem rossz érzés itt lenni, bár némileg elveszettnek érzem magam azért, mert vele kell majd élnem. Na de halljuk a továbbiakat.
- Köszönöm, megpróbálom! - bár nem fog azonnal menni, mert akármit is gondol rólam, nem vagyok tolakodó, se kutakodó, de majd rájön, mert elkerülhetetlen lesz, hogy kicsit jobban megismerjük egymást.
- Tényleg nem? Pedig szeret az agyamra menni. - mosolyodom el, amikor kijelenti, hogy nem fogja leharapni a fejem, de aztán a továbbiakra megcsóválom a fejem.
- Nincs senkim és nem hiszem, hogy bárkit felhoznék, ez miatt nem kell aggódnia. Ha valakivel találkozni akarok, más helyszínt beszélek meg, ez a maga lakása, tiszteletben tartom. - meglep mondjuk ezzel, hogy Őt nem zavarná. Szerintem idővel igen, ha sűrűn jönnének át hozzám. Deven elgondolkodtam, de jobb lesz, ha vele máshol ütközünk majd. A fürdőszobás megjegyzésre viszont akaratlanul vigyorodom el kissé.
- Ne is mondja, azt hiszem soha se fogom lemosni magamról azt az esetet. - elég kellemetlen, de már mindegy. Zárom majd a fürdőt! És hogy van-e kérdésem?
- Azt mondta, hogy "szabályok se nagyon vannak", tehát vannak. Mit szeretne, mire figyeljek? Háztartási bűbájokat még nem nagyon ismerek, de majd szerzek egy könyvet vagy max megmutatja, amit hasznosnak vél. - merengek el és bár ki nem fejtem, ennyiből már most sejtheti, hogy ki volt nyalva a valagam, így baromira nem értek ahhoz, hogyan kéne egyedül vagy bárki mással együtt élnem úgy, hogy nekem is ki kell vennem a részem az alapvető dolgokból. De érezheti a hajlamot rá, hogyha elmondja mit hogyan, megpróbálkozom majd vele. Igyekszem nem sok gondot okozni, mert bár baromira nem volt kedvem ehhez az egészhez, az a nagy igazság, hogy mostanra realizáltam, hogy jobb lesz ez így nekem, mintha haza kellene mennem az apámhoz, attól rettegtem. Amióta tudom, hogy nem kell, mintha nyugodtabb lennék és kiegyensúlyozottabb, ezért tűnhetek most szinte jó fejnek. Próbálkozom, remélem érzékeli.
Anonymous

Vendég
Csüt. Júl. 08, 2021 2:12 am

Cameron & Caspar
Vajon mennyi az esélye annak, hogy mindig ilyen csendes lesz? A jelenlegi énje egészen elviselhető, nem érzek még csak késztetést sem arra, hogy pofán verjem, pedig ez az érzés elég gyakran bennem volt, amikor az órákon kellett őt elviselnem. Bár azóta rengeteg minden történt: olyan oldalát is sikerült látnom, amit talán sokaknak nem mutatna meg, és ez azért alapvetően megváltoztatta bennem a róla kialakult képet. Remélem ez most már csak pozitív irányba fog változni, ha már együtt fogunk élni a nyáron. Azt is értékelem, hogy nem kezd el faggatózni tovább. Tényleg nem vagyok olyan ember, akinek alapvetően sok titka van: attól függetlenül is, hogy azt, hogy a saját nememhez vonzódom képtelen vagyok felvállalni. Nem szeretek beszélni magamról, ez tény, de ha valaki kérdez, akkor válaszolok, maximum nem az összes részletet osztom meg az illetővel, csak azt, amit jónak látok. Ezért csak egy egészen hosszúnak tűnő pár pillanatig viszonzom a pillantását, és mintegy némán köszönetet mondok neki azért, amiért nem kérdez rá, amire nem feltétlenül akarnék válaszolni. Azután a körbevezetés is hamar lezajlik: hiszen nem olyan nagy a lakás, hogy tovább tartson 5-10 percnél.
- Köszönöm, bár nem igazán az én érdemem. Én sosem voltam túl jó az ilyen… dolgokban. - Vallom be.
- Nem tudom… lehet, hogy nem. Sokszor olyan házat se lehet otthonnak nevezni, ami elsőnek annak tűnik. - Vonok vállat. Ez az első olyan hely, ahol tényleg valóban otthon érzem magam: pedig én tényleg sokféle házban jártam már. Laktam kúriában, nagy családi házban, pici lakásban, és természetesen az árvaház is ott van a listán. Nem hiszem, hogy azon múlna, hogy hogy van valami berendezve: maga az érzés egészen másból jön. Emlékszem, mikor Mattel összeköltöztünk ő mennyire izgatott volt, és ragaszkodott hozzá, hogy minden bútort együtt válasszunk ki. Ebből az lett, hogy elrángatott különböző boltokba, én morogtam, mert utálok vásárolni, ő meg lelkesen válogatott, mint egy nagy gyerek. A morgásom hamar abbamaradt és habár nem sok beleszólásom volt a dolgokba, de jó volt látni, hogy ennyire boldog, ez pedig engem is boldoggá tett.

- Ez tagadhatatlan, tényleg szeretek az agyadra menni. - Mosolygok én is. Minek tagadni?
- Te is az enyémre, nem mellesleg, habár lehet, hogy nálad ez nem tudatos, egyszerűen csak mindig megtörténik. - Teszem hozzá, kicsit csipkelődve, de egyáltalán nem indulatosan, vagy rosszindulatúan. Kivételesen.
- Most már nem csak az én lakásom, hanem a tiéd is. - Mutatok rá erre  a tényre egyszerűen.
- Egyébként neked sem kell tartanod attól, hogy meztelen vadidegenekkel fogsz összefutni a konyhában. - Szögezem le. Azóta képtelen vagyok bármilyen kapcsolatot is alakítani, mióta Matt meghalt és habár nagyon ritkán előfordult néhány kaland, egyik sem tartott sokáig és egyik sem volt kielégítő, mint amennyire kellett volna lennie.
- Hát nem, amíg csak a diákom leszel fel fogom emlegetni. - Jegyzem meg egy apró vigyorral.

A  következő megszólalására önkéntelenül is szelídül a mosolyom. Sejtettem, hogy ez lehet a helyzet, hiszen aranyvérű, gazdag, és minden bizonnyal semmi szüksége nem volt ilyen dolgokra. Nem baj, van idő, legalább az életre is tudom egy kicsit nevelni ebben a rövid időszakban.
-Ha gondolod taníthatok párat, végül is van időnk rá, és alapvetően is ígértem magánórákat. - Ajánlom fel gondolkodás nélkül.
- Igazából nincs takarítási rend, nem vagyok túlzottan rendmániás, a könyveimet is rendszeresen elöl hagyom itt-ott. - Bökök vagy három félig olvasott könyv felé: kettő  a kanapén, a harmadik pedig a dohányzó asztalon hever.
- Azt is megszoktam, hogy egyedül takarítsak, szinte automatikusan szoktam csinálni, szóval olyan sok feladatod nem igazán lesz vele, de praktikus tudni pár háztartási bűbájt. - Vonom meg a vállamat.
- Egyébként pedig csináltam helyet neked a hűtőben és a fagyasztóban, van egy-egy polc, ahova azt pakolsz, amit akarsz. - Tájékoztatom.
- Nem tudom mennyire vagy tisztában a mugli technológiával egyébként, a tévén rengeteg film van, amit nézhetsz. - Jut eszembe még egy másik dolog is. Mi mást mondhatnék még neki? Tényleg nem vagyok ezekhez hozzászokva, nem is hiszem hogy túlságosan jól teljesítenék ebben, de legalább próbálkozom.

Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Csüt. Júl. 08, 2021 7:51 am
Caspar & Cameron

A beköltözés

Egészen gyorsan körbeérünk a lakásba, nem nagy, de azért túl kicsinek se mondanám, szóval otthonos, véleményem szerint képes leszek idővel elengedni majd magam, bár... Morrison jelenléte miatt mégis csak akadnak bennem kétségek. Az viszont furcsa, hogy ez az egész se az Ő érdeme... Kicsit olyan érzésem van, mintha minden egy harmadik félé lenne, akiről nem beszélünk. Biztos jó döntés volt idehívnia?
- És mindenkinek más az otthonos. - teszem hozzá, hiszen apám szerint a családi kúria az tökéletes mintája egy otthonnak, a komor falak számomra mégis másról mesélnek. Semmi személyes dolog nincs kitéve, a kőfalak ridegek, de nincs benne érzelem. Mégis ott nőttem fel, szóval az otthonom, elfogadtam, de amióta láttam más otthonokat elgondolkodtam rajta, hogy mennyire normális az a környezet. Anyám... Ő pedig olyan, mintha egy szellem lenne. Van, de még sincs sehol.
- Nem, nálam valóban nem, de most lebukott, hogy Önnél az. - csóválom meg a fejem, de meglepő módon ajkamon ott a mosoly, nem morgok, nem szúrok oda negatív megjegyzést, csak realizálom. De már tudom az okokat, elmondta. Nem kedvel igazán és valljuk be, erre tökéletes okokat adtam az elmúlt két év alatt neki, de ez fordítva is így van.
- Az enyém is? Csak a nyáron maradok, egyáltalán nem nevezném az enyémnek is. - jegyzem meg, mert azért furcsa lenne, hogy otthonomnak érezzek egy olyan lakást, ahol két-három hónapot töltök majd, aztán továbbállok. Meg szerintem jobban jár, ha nem érzem magam teljesen itthon.
- Ez igazán megnyugtató, de ezek szerint nincs senkije vagy valakire számíthatok, csak ruha is lesz rajta? - kérdezek rá vigyorogva, mert azért ezt nem feltétlenül ártana tudnom. Nem azért, mert kíváncsi vagyok, de ha már együtt élünk és feljön valaki gyakran... Két szót mondjon már róla.
- Hmm, akkor már csak egy évig, az kibírható. - mert utána végzek az Akadémián és végre bellhatok teljes jogú tagként az aurorok közé, nem csak egy tanonc leszek, akit ugráltathatnak. Persze friss hús meg minden, de tenni fogok azért, hogy hamar feljebb jussak, e felől szerintem senkinek sincs kétsége, aki ismer. Na de lenne még pár dolog, amit teljesen nem akarok kimondani, mégis finoman célzok rá, hogy nekem ez az egész helyzet nagyon új, több okból is és úgy sejtem, hogy összerakja a képet.
- Nem hiszem, hogy néhány háztartási bűbáj túl nehéz lenne. Szerintem elég, ha megmutatja, konkrét tanítást aligha igényel. - na igen, az ego azért megszólal, de két szakot viszek egyszerre most is, egyik se könnyű, az SVK-n pedig olyan varázslatokat is tanulok, amik nos... bőven túlmutatnak néhány háztartási bűbájon.
- De persze ahogy gondolja. - vonok finoman vállat, hagyom inkább rá. Ha tanításnak akarja nevezni, akkor végülis tegye. Egy házimanó azért jól jönne, de tudom jól, hogy miért nincs és mint hallom, megszokta a takarítást, ami azért jó jel, bár a saját szobámban úgy sejtem nekem kell majd megoldanom a dolgokat, szóval majd... majd megoldom.
- Rendben! - biccentek, majd a hűtő és fagyasztó szabad polcait is elraktározom magamba, bár kétlem túl sok mindent tennék bele. Megszoktam, hogy főznek rám, hogy még a reggelinél is bőven van miből válogatnom, így ez... nem lesz könnyű. Minél előbb megoldást kell találnom erre a problémára. Majd kérek Devtől tanácsot...
- Láttam már tévét, de csak futólag, pár percre láttam benne a műsort, szóval tudom mi az, de... nem vagyok nagyon otthon a mugli technológiában és mugliismeretre se jártam, de gondolom ez nem lepi meg. - túrok bele hajamba, mert most ez lehet, hogy Őt zavarni fogja, de nem árulok magammal zsákbamacskát.
- De a muglik jó szórakozásnak tartják, én pedig nem tudom, hogy mennyire vagyok kíváncsi rá... - ismerem be, mert van bennem ellenérzet, aranyvérű vagyok, méghozzá abból a fajtából, aki felsőbbrendűnek vallja magát. Igyekszem változni, de nem megy egyik napról a másikra. Egyébként pedig bekapcsolni se tudnám azt az ördögi szerkezetet.
- X-boxa is van? - bukik ki belőlem a meglepő kérdés, ha már a televíziót említi, és még mielőtt furcsán nézne rám, folytatom.
- Briggs parancsnoknál láttam és... megmutatta, hogy mi az. Jópofának tűnt azokkal a mugli katonákkal harcolni. A tévén vagy... vagy nem tudom, hogy működik. Kicsit fura volt, de elég durva, amikor fejbelőtték. - vigyorodom el az emlékre és bele se gondolok most abba, hogy ez meglepően hangozhat. Már maga az, hogy érdeklődöm a mugli játék iránt, ahogy az is, hogy voltam Holden Briggs lakásán és nos... még egy mugli játékot is megmutatott. Azóta gondolkodtam a dolgon és egyszer talán kipróbálnám, hogy milyen lehet, szóval... vajon Morrisonnál is akad ilyesmi?
Anonymous

Vendég
Kedd Júl. 13, 2021 7:35 pm

Cameron & Caspar
Egyetértően hümmögök a megjegyzésére, mert igaza van. Tényleg mindenkinek mást jelent ez a szó, ami teljesen érthető is, mert minden ember más, mindenkinek mások az értékei, ezt napi szinten tapasztalom és ezzel nincs is semmi baj. Én soha nem hittem volna, hogy majd lesz egy hely, amit képes leszek az otthonomnak nevezni, aztán láss csodát: valahogy mégis megtörtént, és habár a történetnek nem lett happy end a vége, az emlékek örökre itt fognak tartani.
- Nehezen tudom meghazudtolni önmagam. - Vonom meg egy kicsit a vállaimat, de az én arcomról se tűnik el a mosoly.
-Nem feltétlenül érzem úgy, hogy lebuktam volna, elég egyértelmű volt ez már akkor, mikor elkezdődött. - Mutatok rá, de én sem viszem át vitába a beszélgetést, sőt kifejezetten élvezem azt, hogy ez most nem arról szól. Talán tényleg nem is lesz ez az időszak olyan rossz, mint amire számítottam.

- Tudom, hogy nem túl hosszú időszakról van szó, én mégis azt szeretném, ha sikerülne otthon érezned magad. - Mondom őszintén.
- Azt szeretném, hogy ne kelljen attól tartanod, hogy valami rosszat csinálsz, csak azért, mert épp velem vagy kénytelen megosztozni a lakáson. Tudom, az elején elkerülhetetlen lesz pár kínos szituáció, amíg kicsit hozzászokunk a helyzethez, de nem az a célom, hogy megnehezítsem az életedet. A tanórákon lehet, de az egy egészen más környezet. - A hangom komoly, és látszik, hogy mindent amit mondok, úgy is gondolom.
- Nincs senkim. - Biztosítom habozás nélkül. Szinte már a nyelvem hegyén van, hogy nem is lesz, de talán ez egy kicsit túl sok információ lenne. Különben sem hiszem, hogy érdekelné az elcseszett szerelmi életem, és különben sem vagyunk olyan viszonyban hogy erről szabadon tudjak vele beszélgetni. Senkivel sem teszem.
- Az az egy év hamar el fog repülni. Szinte már hiányozni fog az, hogy senkit sem fogok tudni piszkálni az óráimon. - Jegyzem meg én is egy vigyorral. Most így jobban belegondolva… talán tényleg hiányolnám a jelenlétét. Még akkor is, ha néha borzasztóan idegesítő is.

Gyorsan elhessegetem magamtól az előző gondolatokat és igyekszem visszatérni a beszélgetésünk fonalához.
- Persze, egyszerűek, de sok mindenkinek nem megy. - Emlékeztetem erre a tényre.
- Valakinek egyszerűen csak nincs érzéke ezekhez a bűbájokhoz. Lehetsz a legnagyszerűbb párbajozó, és nagyon tehetséges mágus, senki sem tökéletes, neked pedig soha nem volt szükséged ezekre a bűbájokra. Ne becsüld le ezeket a varázslatokat csak azért, mert a legtöbbet csak boszorkányok szokták használni. - Most sincs rosszindulat a hangomban, egyszerű tényeket közlök vele. Tisztában vagyok azzal, hogy mennyire idegen tőle ez az egész, tekintve, hogy hogyan nőtt fel, és a szokásos arroganciája itt is tökéletesen megmutatkozott. Lehet, hogy már egészen kezdek immunis lenni ezekre a megjegyzéseire.
- A tévé igazán jó kis találmány. - Ismerem el kis mosollyal.
- Engem sem érdekelt kifejezetten az elején, aztán egészen megszerettem, bár még mindig inkább az olvasást preferálom, ha választani kellene a kettő közül. Ha gondolod, majd később megmutatom, hogyan működik, hogy kísérletezhess, hogy tetszik-e vagy sem. - Ajánlom fel.

A kérdése őszintén meglep, majd mikor megkapom a magyarázatot arra, csak még feljebb vonom a szemöldököm.
- Holden mutatta neked? Mi történt vele, beteg volt? - Kérdezem félig-meddig komolyan.
-Nem, egyébként nincs x-boxom. Sose érdekelt igazán, de ha szeretnél, vegyél egyet, nem hiszem, hogy túl bonyolult lenne megoldani, hogy működjön. - Mondom elgondolkodva.
- De az kicsit meglep, hogy ez érdekel. - Vallom be felé pillantva.
- Azt gondolná az ember, hogy minden ilyesfajta technológiától elzárkózol. Azon sem lepődnék meg, hogy problémát okozott volna neked az, hogy mugli közlekedést használj ahhoz, hogy eljuss idáig. Ó, most jut eszembe… - Veszem elő hirtelen a pálcámat, és pár pillanatnyi intés és mormolás után újra visszakerül a varázseszköz a kezembe.
- Most már tudsz hoppanálni, és a védővarázslatokba is bevettelek téged. - Még jó, hogy eszembe jutott, hogy hiába mugli környék, az alapvető biztonsági bűbájok és varázslatok így is a helyükön vannak.

Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Kedd Júl. 13, 2021 11:56 pm
Caspar & Cameron

A beköltözés

Meglepően normálisan indul ez az egész, ezt én is érzem és igyekszem én se olyasmit mondani vagy tenni, amivel máris vitát robbantanék ki. Nem vágyom rá, igazság szerint szükségem lenne némi nyugalomra és bár ez a hely nem tökéletes hozzá, de jobb, mintha haza kellene mennem. Nem vágyom a Castillo kúriába, hiába felszereltebb, nagyobb és vannak házimanók, akik mindent megcsinálnak. Talán nekem se árt, ha megtanulok önállóbb lenni és gondoskodni önmagamról. Próbálom ezt az egész helyzetet kihívásnak tekintetni.
- Hát... akkor köszönöm! - meglep szavaival, hogy szeretné, ha otthon érezném magam és... hát igyekezni fogok, de szerintem mindketten tisztában vagyunk vele, hogy ez nem egyik napról a másikra fog megtörténni. De három hónap hosszú idő.
- Nem vagyok ennyire félénk természet, hogy féljek, hogy rosszat csinálok. - mosolyodom el, mert csak azért, mert most normális vagyok, ne higgye egy percre se, hogy nyuszi is csak azért, mert itt vagyok. Azért ez sértő lenne ám! Na de mint kiderül, nincs senkije, egészen hamar rávágja, szóval rendben, ez így talán kényelmesebb lesz, bár gondolom velem ellentétben Morrison kevésbé örül annak, hogy szingli. A nyáron jó lenne, ha egyikünk se szedne fel senkit, utána talán megszabadulunk majd egymástól, mert elvégre Ő intézte így ezt az egész helyzetet.
- Senkit? Ne legyen naív professzor, lesznek utánam is diákok, de igazán hízelgő, hogy máris hiányol előre. De az Ön kedvéért azért nem tervezek megbukni, hogy még egy plusz évig boldogítsuk egymást. - vigyorgok, de aztán visszakanyarodunk a lakáshoz és így a tennivalókhoz is. Takarítani nem tudok, háztartási bűbájokat talán ha egy-kettőt ismerek... szóval nem árt majd megtanulnom néhányat. Jól érzi, lenézem ezt, még csak nem is titkolom.
- Jól van, értem, majd... próbálom nem lebecsülni és úgyis kiderül, hogy mennyire megy. - vonok vállat, félresöpröm a témát, mielőtt jobban belemegyünk. Nem ér annyit. Szerintem egy könyv akkor is bőven elég lesz. A televízióval kapcsolatban viszont szintén van bennem nem kevés ellenérzés és nos... nem hiszem, hogy rászorulnék.
- Szerintem megleszek nélküle, de azért kössz! - meghagyom neki, nyomkodja csak. Viszont, ha már a mugli találmányoknál tartunk, Xboxa is van vajon? Kipróbálnám, ha lenne, szerintem lazán tudnám élvezni, akár csak Briggs parancsnok, akit meg is említek, láthatóan Morrison meglepetésére.
- Beteg? Nem, csak nála jártam. Mármint a párjához mentem és akkor tudtam meg, hogy együtt élnek, de mindegy. Szóval amíg vártunk, megmutatta a játékot. - nem mesélek bővebben, nem akarok és egyébként sincs semmi köze a dologhoz. Azt tudtam, hogy ismerik egymást, de az meglep, hogy sima Holdenként hivatkozik a parancsnokra. Ezek szerint jóban vannak.
- Majd meglátom... - tehát nem fogok venni. Azt se tudom, hogy hol kellene ilyesmit szereznem. A mugli pénz beszerzése még nem gond, de hogy megszerezni, majd beüzemelni, hát... Meg ki tudja mi kell még hozzá, tényleg nem értek ehhez és kétlem, hogy a parancsnok ebben segíteni akarna nekem. Egyelőre elhessegetem a gondolatot.
- Tudom, hogy furcsa, de az jópofának tűnt. - vonok vállat, a mugli közlekedési eszközre pedig csak felsóhajtok.
- Képes vagyok taxit hívni, de attól még nem örültem neki, hogy kell. De túl nagy kérés lett volna, ha megkérem, hogy jöjjön el értem az Akadémiára mondjuk vagy akárhová máshová, szóval megoldottam. - nem akartam kérni, ez egyértelműen lejön, bár ha tudom, hogy ilyen normális is tud lenni, lehet, hogy megteszem. Most már mindegy. Figyelem, ahogy előveszi a pálcáját, majd amikor meghallom, hogy mit tett, biccentek.
- Remek, köszönöm! Akkor... szerintem én hagyom és kipakolok, meg... lefürdök. Már ha nem maga akart most menni. - jah, elég fura még ez így. Felfelé is mutatok, miközben magyarázok, és ha a válasz nekem kedvez, akkor sarkon fordulok és nos... igyekszem otthon érezni magam vagy mi. A szobám ajtajánál elgondolkodom, hogy becsukjam-e, de valamiért nincs kedvem máris ennyire elzárkózni és egyébként is kétlem, hogy utánam jönne. Gondolom a nappaliban marad, az elvileg a közös helyiség.
Nincsen olyan rengeteg cuccom, mégse a pakolászással kezdek, helyette elvégzem az illúziót az ablakokon, hogy a kilátás kellemes legyen, mintha csak egy hegyekkel övezett, tavas természeti táj kerülne a szemeim elé, ez után pedig a szekrényeket kinyitom és pálcával szépen a helyére teszem a ruháimat és a cipőimet, majd jöhetnek a könyvek. Nem hoztam személyes fényképeket, se képeket, se semmi kisebb tárgyat... Az igazság az, hogy minden holmim átlagos. A tisztálkodószereket a fürdőbe helyezem egy szabad polcra, a törölközőket az egyik szekrényembe és ágynemű is akad. Hoztam mindent, próbáltam semmit se elfelejteni, szóval nagyjából tíz percig tart, mire mindennek megtalálom a helyét, a bőröndök pedig mehetnek az ágy alá. Furcsa, hogy az ágy a szoba közepén van, elgondolkodom rajta, hogy az ablakhoz lebegtessem-e, de inkább nem teszem, marad minden tárgy még ott, ahol volt. Végül összekészítek néhány dolgot, amiket az ágyon hagyok és a fürdő felé, ahol bezárkózom. Minden nagyon idegen, de igyekszem nem feszengeni, a forró fürdő pedig némileg ellazít, miután már alatta vagyok. Nem sietek, de nem is folyamot a végtelenségig a vizet, bár nem aggódom túl, gazdag vagyok, a számlák miatt nem kell fájnia a fejemnek. A hajam is megmosom, majd a fürdés után a fogamat is és bár még fiatal az este, max... olvasok. Vagy nem is tudom, hogy mit csinálhatnék.
Derekam köré csavarom a sötétszürke színű törölközőmet, majd azzal sétálok ki mezítláb a folyosóra, a ruháimat pedig viszem a kezemben. Viszont... kezdek kajás lenni, így lepakolok, de még mielőtt nagyon felöltöznék hezitálok kicsit, majd akkor otthon érezve magam lemegyek a lépcsőn Casparhoz.
- Tud valami jó helyet, ahonnan lehet ételt rendelni? - nem csak a mugliknál szokás, szóval szállítanak ki varázslók által üzemeltetett éttermek is. Hátha van valamilyen mágikus szórólapja, aminél csak rá kell pöccinteni arra, amit rendelni akarunk és visszarepül a lap a gazdájához, hamarosan pedig már küldik is az ételt. Tök praktikus cucc.
A lépcső aljánál megállok, amíg a férfi válaszol és bár a talpam nem vizes, a testem többi részén akad még bőven vízcsepp és a hajamról is csöpög le, de majd mindjárt megszárítom magam és felöltözök, de előbb akár megrendelhetném a vacsorát is. Ehettem volna többet, mielőtt eljöttem, na mindegy már.
Anonymous

Vendég
Szer. Júl. 14, 2021 12:54 am

Cameron & Caspar
Jobb már az elején leszögezni, hogy tényleg nem úgy akarom, hogy erre az egészre amolyan kényszerként tekintsen. Lehet, hogy fenyegetéssel sikerült elérnem a mostani helyzetet, de lényegében miatta csináltam, még ha ezt soha nem is fogom neki elmondani. Nem érzem szükségét, és amúgy is letagadná, az ilyen témát pedig nem lehet csak úgy egyik pillanatról a másikra felhozni. A család kényes téma, mindig, mindenkinél, és nem akarom az alapból rossz alapokon nyugvó kapcsolatunkat még rosszabbá tenni ezzel.
- Tudom, hogy nem vagy félénk, teljesen távol áll a természetedtől. - Szúrok neki kicsit oda megint, de megint inkább jóindulatúan.
- Úgy kellett volna fogalmaznom, hogy nem szeretném, hogy a kelleténél jobban kényelmetlenül érezd magad. - Javítom ki magam, csak hogy megnyugodjon az a baromi érzékeny büszkesége.
- Annyira azért nem hiányoznál hogy még egy plusz évet kibírjak veled. - Szögezem le mosolyogva.
- Azt viszont erősen kétlem, hogy olyan diákok is lesznek majd, mint amilyen te vagy. Mármint… ilyen idegesítőek. - Teszem hozzá, továbbra is vigyorogva. Azt direkt nem teszem hozzá, hogy kivételesen tehetségesnek is tartom, így is túl nagy az egója, nem kell azt fényezni tovább.

- Ezzel ki tudok egyezni. - Bólintok, és én is hagyom a háztartási bűbáj témát. Lenézi, lenézi, sokan mások is lenézik, mert úgy gondolják, hogy nem kell nagy erőfeszítés ahhoz, hogy elsajátítsák. Sokan meglepődnének, mennyire nem igaz ez. Matt például abszolút nem értett hozzájuk. Egyszer felgyújtotta a szőnyeget, pedig nem is ő volt a piromágus.
- Jól van, de ha meggondolnád magad, akkor tudod hol találsz. Vagy magadtól is kitalálod, nem annyira bonyolult. - Nem erőltetem a tévé dolgot sem, ha nem akarja, hát nem akarja, majd úgyis rájön idővel, hogy tényleg remek szórakozást tud nyújtani.
- Hmm… értem. Milyen véletlenek vannak. - Jegyzem meg hangosan a gondolataimat, de a Holden Briggses témába se megyek bele jobban, úgy érzem semmi közöm hozzá.
- A mugliknak igen érdekes találmányaik vannak. Úgy tudom, hogy van már olyan virtuális térben játszódó játékuk is, amiben lényegében benne vagy az adott játék világában. A szobában vagy, de egy szemüvegen keresztül bekerülsz a virtuális világba, és mindent amit teszel a szobában, azt a játékban is ugyanúgy csinálod. Pontosan nem tudom, hogy működik, de elég érdekesnek tűnt, már csak maga a puszta elképzelés is. - Mesélem neki.
- Pedig amúgy nem tartott volna semmiből, hogy érted menjek. - Mondom őszintén, amikor szóba kerül az utazás.
- Nem, menj csak. - Intek neki egyből, mikor azt mondja, hogy el szeretne menni zuhanyozni, meg kipakolni.

Amint eltűnik az ajtó mögött, egy alig hallható megkönnyebbült sóhaj szakad ki belőlem, mintegy jelezve, az eddig felhalmozott feszültséget, amit eltároltam magamban. Most, hogy már tudom, hogy nem is lesz annyira vészes, egyből nyugodtabbnak érzem magam és kevésbé idegesnek, habár azzal is tisztában vagyok, hogy még mindennek nagyon az elején tartunk. De már ez is nagy lépésnek számít, hogy tudunk normálisan viselkedni egymással. Egy rövid ideig visszatérek az olvasáshoz: mintegy követve a napi rutinjaimat, de sokáig nem tudom ezzel sem lekötni a gondolataimat, ezért hamar átmegyek a konyhába, hogy nekiálljak valami vacsora elkészítésének. Nem sietem el, ez általában tényleg ki szokott kapcsolni, így először észre se veszem, hogy valójában nem vagyok egyedül. Viszont Cameron Castillonak nevezett jelenség ezt a tényt nem engedni nekem figyelmen kívül hagyni, amikor belejt egy szál törülközőben. Épp hogy sikerül elkerülnöm azt, hogy ne vágjam le az egyik ujjamat, helyette a vágódeszkába áll bele a kés, kicsit talán erősebben, mint ahogy azt terveztem volna, de az arcomon nem igazán látszik semmiféle változás, pedig Merlinre mondom, csodás látványban van részem.
- Van pár, de ha gondolod, akkor csinálok neked is vacsorát. - Ajánlom fel pár pillanat múlva, miután sikerül összeszednem magam és visszafordulnom a zöldség daraboláshoz. Nem szívesen teszem, ezt be kell vallanom. Még egy ideig szívesen elnézegetném a félmeztelenségét, viszont nem lenne jó, ha levágnám bármelyik ujjamat is.
- Nem telik semmibe, hogy még egy adagot csináljak, amúgy is nehezebb egy emberre főzni, mindig többet sikerül csinálnom. - Pillantok megint felé egy rövid időre, és igyekszem nem figyelni azt, hogy milyen szép, kidolgozott izmai vannak. Merlin édes szerelmére, ez nehezebb lesz, mint ahogy azt valaha is gondoltam volna…

Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Szer. Júl. 14, 2021 7:47 am
Caspar & Cameron

A beköltözés

Igazság szerint van az a helyzet, amikor képes vagyok félni és szinte gyerekként viselkedni, de azt csak apám éri el nálam, Ő viszont újra és újra... mindig összetörve minden önbizalmam és lerombolja azt, amit magamban felépítettem. De ezt soha, senkinek se szabad megtudnia, ennél nagyobb szégyenem aligha lehetne.
- Igen, ez jobb megfogalmazás. - biccentek, mert jól sejti, annyira nem rajongok ezért az egészért, de itt vagyok és láthatóan beköltöztem, nem fogom menekülőre. Annak pedig örülök, hogy tudja, nem vagyok félénk természet, bár tettem róla, hogy ez bizonyosságot nyerjen számára.
- Még szerencse! - vigyorodom el az egyetem említésénél, mert tényleg nem szándékoznék még egy plusz évet maradni, a továbbiakra viszont csak lazán vállat rántok.
- Mindig vannak a tanárok számára kellemetlen személyek, csak engem már egészen megszokott. - talán jobban is, mint gondoltuk volna. A háztartási bűbájokat ráér még megmutatni, most úgy látom mindenhol tökéletes a rend és a tisztaság, a televízió használata pedig nem érdekel. Na jó, talán egy kicsit, de most még eltolom azt is.
- Rendben! - Holden Briggsről is mesélek egy kicsit, de nem megyek bele mélyen a témába, Morrison pedig nem kérdez, szóval továbbléphetünk, de amikor szóba hoz egy találmányt halkan hümmögök, mert ez... ez érdekesen hangzik.
- Fogalmam sincs, hogy képesek ilyesmire mágia nélkül, de ez tényleg érdekesen hangzik. - nem utasítom el élből csak azért, mert muglik csinálták. Hah, talán tényleg változom, de az xbox volt szerintem az igazi áttörés ebben.
Az kicsit meglep, hogy eljött volna elém, ha kérem, de nem is tudok hirtelen mit mondani rá, kezd furcsa lenni, hogy ilyen sokat beszélgetünk egymással nos... normálisan. Ideje kipakolnom és rendbe szednem magam. Lelépek, teszek-veszek odafent az emeleten, majd eszembe jut, hogy nem ártana vacsorát rendelnem. Ezért indulok vissza Casparhoz, és mivel a nappaliban nem látom, tovább keresem és a konyhában lelem meg, így annak ajtajában megállok és onnan teszem fel a kérdést. Tekintetem felé vetül, tök fura az SVK tanáromat főzőcskézni látni a konyhában, ez akaratlanul megmosolyogtat, bár az a kés ott elég közel volt az ujjához.
- Öhm, köszönöm, de nem szükséges, jó lesz a rendelt is. - utasítom el kapásból, mert... elég furcsán hangzik és nos, hirtelen nem is tudom, hogy kellene fogadnom ezt a kedves felajánlást. Jó, biztos, hogy nem így, de ösztönösen jöttek a szavak, mert... most tényleg nekem is csinálna? Miért? Miért ilyen normális velem? Nem vagyok ehhez hozzászokva, nagyon nem. De ahogy tovább beszél úgy érzem kínosnak a visszautasítást. Nem akarom én se elbaszni ezt az egészet, így megköszörülöm a torkom, majd beljebb lépek.
- Hát... akkor köszönöm, ez igazán rendes magától. - igen, ez így talán jó lesz. Tudok én illedelmesen elcseverészni, de némileg zavarba ejt ezzel. Mintha nem is ismerném ezt a férfit, annyira másabb, mint az eddigi képem róla, amit mutatott. És most akkor le kéne lépnem és magára hagynom, amíg nem szól? Vagy segíteni? Áh, azt jobba, ha nem teszem... akkor... akkor most mit is csináljak?
- Mi lesz a vacsora? - oké, ez csak egy ártatlan kérdés, mégse távoztam máris, kedvesen érdeklődök vagy valami olyasmi. Baromira nem érdemlem meg ezt a viselkedést, ezzel tisztában vagyok.
- Hol tartja a poharakat? - ha már itt vagyok, jól esne egy pohár víz, szóval... szóval kiszolgálom magam, ha megmondja, hogy mi merre van, aztán persze nem zavarok tovább. Mert gondolom zavarok, elvégre főz... Nem mintha valaha bárkit figyeltem volna főzés közben, most se akarok, de zavaró tényező se maradni. Kicsit elveszettnek érzem magam és ez baromira zavaró.
Anonymous

Vendég
Szer. Júl. 14, 2021 7:23 pm

Cameron & Caspar
Továbbra is meglepő számomra, hogy ennyire simán megy minden. Ennél sokkal nagyobb ellenállásra, makacs önfejűségre, és veszekedésekre számítottam, ehhez képest a fiú meglepően illedelmesen viselkedik. Nem tudom eldönteni, hogy ez egyelőre azért van-e így, mert az egész helyzet úgy ahogy van furcsa és nem csak nekem, hanem neki is új, hanem csak egyszerűen tényleg képes normálisan viselkedni. Ki gondolta volna… talán tényleg nem lesz olyan rossz, az elkövetkezendő pár hónap, mint ahogy számítottam rá. Szinte örömmel menekülök bele a főzésbe, hogy ne kelljen azon agyalnom, hogy mi minden fog történni a nyáron. Ez a tevékenység tényleg mindig segít kikapcsolni, segít abban, hogy ne agyaljak felesleges forgatókönyveken, hogy ne próbáljam meg előre kideríteni a jövőt, ami úgy is konstans változik, és sokszor nem is van beleszólásom. Ennél jobb példa nem is lehetne az, mint amikor Cameron belejt félmeztelenül, de ebben is csak magamra vethetek. Én mondtam neki, hogy érezze magát otthon. Ha pedig őszinte akarok lenni magamhoz, akkor egyáltalán nem bánom, hogy ez megtörtént.
- Nekem tényleg nem okoz gondot. - Győzködöm már-már gyengéden, és amint végül belemegy a dologba, egy elégedett mosoly is megjelenik az arcomon. Igyekszem nem túl gyakran az irányába nézni és továbbra is a darabolásra koncentrálni, de elég nehéz… azt hiszem túl régen voltam együtt bárkivel is, hogy foglalkozni tudjak olyan triviális dolgokkal, hogy igazából nem is kedvelem Őt. Vonzónak, vonzó, és ez bőven elég ahhoz, hogy szégyentelenül legeltessem rajta a szemeimet… ha ugyan megengedném magamnak. De nem teszem. Erősnek kell maradnom.
-Igazán nincs mit. Szeretek főzni, ez tényleg nem okoz nekem problémát. - Pillantok felé újra mosolyogva, de aztán tovább folytatom a vacsora előkészítését.

- Semmi bonyolult. - Vallom be a kérdésére.
- Rostélyos, salsa szósszal és steak burgonyával. Remélem nincsen semmilyen allergiád, de ha lenne akkor szólj és azt kihagyom. - Mondom neki komolyan, miközben az időközben feldarabolt hagymát és paradicsomot egy tálba teszem, majd egy pálcaintéssel magamhoz hívom az olajat és fűszereket, hogy azokkal összekeverjem. Miközben beszélgetünk egy pillanatra sem áll meg a kezem, teljesen rutinosan csinálok mindent, akkor is, amikor már a húst kezdem előkészíteni, és az előbb elkészített zöldségek már a hűtőben vannak.
- Itt vannak felettem. - Bökök a fejemmel az előttem lévő szekrény felé. Épp szép egyenletes szeletekre vágom fel a húst, és továbbra is próbálok nem arra koncentrálni, hogy még mindig baromi jól néz ki félmeztelenül. Talán le kéne tennem a kést, ha közelebb jön, mert a végén tényleg levágom az ujjaimat… A francba kell neki ilyen vonzónak lennie! Mielőtt ide léphetne hozzám, hogy megszerezze a poharat, gyorsan leteszem a kést, mert életveszélyes, főleg ha közel van hozzám, és inkább azzal kezdek foglalatoskodni, hogy olajjal bedörzsöljem a húsokat. Vajon milyen érzés lenne az, ha őt kellene masszázs olajjal bedörzsölnöm? A gondolat olyan hirtelen és váratlanul jön, hogy kell pár pillanat, mire megint össze tudom szedni magam. A  picsába. Azt hiszem ma hideg vízzel fogok zuhanyozni.

Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Szer. Júl. 14, 2021 8:02 pm
Caspar & Cameron

A beköltözés

A helyzet nagyon-nagyon furcsa a számomra, de amúgy tudok normális is lenni. Alapvetően az vagyok, csak nem sokan ismernek így, kevesekkel vagyok ilyen, mint amit most Caspar lát és valahol ijesztő, hogy most mindenféle ellenérzés nélkül úgy gondolom, hogy ilyen is akarok maradni. Ha szeretném, hogy megismerné a normális oldalamat is és megváltozna rólam a véleménye. Szeretném megmutatni azt, hogy ki vagyok valójában, hogy a bunkó viselkedés mögött több lapul.
A vacsora ajánlatára viszont nem számítok, hirtelen nem is nagyon tudom, miként kellene lereagálnom, de nem akarok elutasítónak tűnni, mégis olyan... hát szokatlan ez az egész, ahogy van, de valahol jóleső. Aggódtam, de talán nem kéne és bár tudom, hogy azért, mert most főzne rám, az nem jelenti azt, hogy ebből rendszer is lesz.
- Rendben, akkor... hát nem akadályozom meg benne. - vigyorodom el, de látszik talán a zavarom, miközben tekintetünk találkozik. Nem tudom, hogy maradnom kellene-e vagy lelépnem, de próbálok kicsit érdeklődni és tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy mi lesz a kaja. A válasza viszont jobban hangzik, mint azt hittem volna, aprót nyelek, érzem, hogy némi nyál gyűlik a számba.
- Nagyon jól hangzik és nem, nincs. Semmire se vagyok allergiás. Szóval... maga tud főzni és szeret is. Amolyan hobbi? - ez így talán suta beszélgetés, ahh mindegy, inkább iszom egy pohár vizet, már ha megmondja, hogy hol tartja a poharakat. Ilyesmit azért nem hoztam, remélem nem gáz. Kellett volna? A válasza megnyugtat, hogy talán nem, de ebbe bele se gondoltam. Kellemetlen lesz kicsit ez az egész együttélés. Biztos ezt akarja Morrison? Ő benne szemernyi aggodalom sincs? Hát olyan lazán viselkedik, mintha itt se lennék és láthatóan az se zavarja, hogy egy tanítványa teljesen otthoni környezetben látja. Holden Briggs ennél merevebb volt, kivéve, amikor az xbox a kezébe került.
- Oké. - a pálcámat nem hoztam le, pedig azzal gyorsabb lenne magamhoz lebegtetni egy poharat, így hát nos, nem akarok zavarni, miközben közelebb lépek, de Caspar már helyet is ad, szóval... hát akkor gyorsan kinyitom a szekrényt, néhány másodperc alatt felmérem a tartalmát, majd kiveszek egy 2 dl-es poharat, amibe töltök gyorsan hideg vizet, majd arrébb is megyek, hogy ne legyek útban.
- Öhm... tudok valamit... szóval segítsek valamit vagy csak hagyjam és majd szól, ha kész? - iszom egy nagyobb kortyot a pohárból, de a válaszától függ, hogy távozok-e és csak akkor jövök vissza, ha mondja, hogy kész a vacsora vagy maradok és nos... segítek. Persze felöltözni azért ellépek majd.
Anonymous

Vendég
Szer. Júl. 14, 2021 8:50 pm

Cameron & Caspar
Látom rajta, hogy teljesen idegen számára mindaz, ami ma este történik. Nem tudom hibáztatni, én is egészen másképp viselkedem, amikor nem vagyok az akadémián, ahogy ezt észre is vehette, és igazából tényleg nem akarok neki rosszat, akármennyire is tűnt úgy az elején. Alapvetően nem vagyok egy rosszindulatú ember, senkinek sem kívánom azt, hogy szenvedjen, nem hiába döntöttem úgy, ahogy, és azóta se bántam meg, akármennyire is kellett ezért beengednem a személyes terembe Őt.
-Akkor ez eldőlt. - Bólintok teljesen elégedetten a helyzet alakulásával. Magamra főzni amúgy is eléggé magányos érzés. Akkor még jobban rám szakad annak a ténynek a súlya, hogy mennyire egyedül vagyok, amikor egyedül ülök le az étkezőasztalhoz, egyetlen tányérral és egy szett evőeszközzel. A főzés sem okoz akkora élvezetet, mert nem látom mások reakcióját, nem élvezhetem ki azt a tényt, ha ízlik valakinek, amit csinálok. Az életem elég… üres, azt hiszem. Már lassan bármilyen társaságnak képes vagyok örülni, Cameron pedig meglepően jónak ígérkezik, minden nehéz kezdet ellenére. Akármilyen zavarban is legyen jelenleg, ami… egészen aranyos.

- Igen, annak is nevezhetjük. - Válaszolok a kérdésére kicsit elgondolkozva.
- Már nem is emlékszem, hogy pontosan mikor kezdtem el. Elég korán, talán nyolc éves lehettem. - Merülök el egy pillanatra az emlékeimben.
- Akkoriban egy olyan családnál éltem, ahol rengeteg örökbefogadott gyerek volt, és nálam voltak sokkal fiatalabbak is, de a nevelőszülők nem igazán foglalkoztak egyikünkkel sem, valakinek pedig muszáj volt gondoskodni a többiekről, úgyhogy… fogtam egy receptkönyvet és megtanultam pár egyszerű ételt, amit el lehet készíteni egyszerű alapanyagokból. Azóta ez csak tovább fejlődött, kifejezetten szeretek kísérletezni új dolgokkal, a bájitaltant is ezért szerettem anno a Roxfortban. - Mesélek neki egy kicsit hosszabban. Igazából én sem tudom, hogy miért nyílok meg neki: hiszen megtehetném azt, hogy csak egyszerű szűkszavú választ adok neki, de mivel próbálkozik, úgy érzem ennyi a minimum, amit én is megtehetek érte.
- Mondhatjuk, hogy a szükség kényszerített rá, de megszerettem. Ezért is szoktam általában mugli módszerrel csinálni, mert ehhez szoktam hozzá. - Vonom kicsit meg a vállaimat.

Ez az emlékezés legalább egy egészen kicsit sikerrel jár az ügyben, hogy elterelje a figyelmemet, a továbbra is csodásan kidolgozott felsőtestéről. De nem ment meg az újabb és újabb perverz gondolatoktól, mikor olyan közel van hozzám, hogyha csak egy millimétert is megmozdulnék az irányában, akkor minden nehézség nélkül hozzáérhetnék. Még talán be is tudnám állítani véletlennek… de nem! Nem nehezíthetem meg még ennél is jobban a saját dolgomat, Merlin szerelmére… Még jó is, hogy felajánlja a segítségét, mert ez segít kicsit elterelni a figyelmemet, közben pedig tovább tudom élvezni a félmeztelen látványát.
-Igen, tudsz segíteni, köszönöm, hogy felajánlottad. - Kapok is az alkalmon, majd elé lebegtetem a mozsarat és a borsot.
- Ezt össze kellene törni. Úgyis bőven van benned erő, úgyhogy jó finom por legyen a végén belőle. - Instruálom. Az már teljesen mellékes, hogy így még jobban láthatom azokat a bizonyos izmokat, ahogy mozgásba hozza őket. De nincsenek hátsó szándékaim. Áh, egy kicsit se, teljesen professzionális vagyok, tényleg kell nekem az a bors. Az, hogy van a szekrényben rendes, őrölt bors, arról neki pedig nem kell tudnia, és különben is a frissen őrölt a legjobb… Addig én gyorsan meghámozom és feldarabolom a krumplit, teljesen jó a munkamegosztás szerintem.

Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Szer. Júl. 14, 2021 9:09 pm
Caspar & Cameron

A beköltözés

Próbálok normálisan, átlagosan állni a helyzethez, azt hiszem, hiába nem nevezhető ez egyáltalán átlagosnak. Nekem nem. De elfogadom a vacsorát és igyekszem valamiféle beszélgetést kezdeményezni Casparral, bár magam se értem, hogy miért. Egyáltalán nem lenne muszáj, felmehetnék a szobámba, bezárkózhatnék és lehetnék csak úgy... egyedül, nyugodtan és... magányosan. Mert nem csak Ő az, aki annak érzi magát, hanem én is. Talán ezért is érdekel az, hogy mit válaszol majd a kérdéseimre, ezért akarok társalogni vele és meglep az, amit hallok.
- Nyolc? Az elég korán volt. Most hány éves? - fut ki a számon a kérdés, mely bár illetlen, de végülis lakótársak vagyunk, csak feltehetek egy ilyen kérdést, amúgy se tűnik öregnek. Érdekel a pontos kora, ennyi. A hosszabb kifejtést viszont csendben hallgatom végig és érezhetően figyelek rá, miközben elgondolkodom. Egyáltalán nem lehetett könnyű élete, és én még magamat sajnálom. Legyen bármilyen is az apám, mindig gondoskodott rólam és mindenem megvan, amit akarhatok, bár a családi életünk másabb, mint sokaknak, de aranyvérűek vagyunk, nem lehetünk átlagosak. Sokaknál jellemző a családtagok között lévő távolságtartás.
- Nem lehetett könnyű élete... - állapítom meg, és bár hallatszik a hangomból, hogy sajnálom, ezt mégse teszem hozzá. Az viszont meglep, hogy kedveli a bájitaltant, el is mosolyodom rajta.
- Azért a bájitalkészítés és a főzés eléggé különböznek. Bájitaltanból én is jó vagyok, de főzni nem tudok. - vonok vállat, de talán... talán nekem is menne? Elvégre vannak receptkönyvek, ahogy Morrison is megoldotta már nyolc évesen, én is képes lennék rá. Áh, de egyelőre nincs az az isten, hogy nekiálljak.
- Mágiával pedig biztosan gyorsabban menne. Én unnám, de persze Ön tudja. - véletlenül se szólnék bele. Maradok viszont még egy kicsit, még egy poharat is előveszek, hogy igyak és a távozás helyett a segítségemet ajánlom fel. Nem biztos, hogy jó ötlet, vagyis amikor kimondom rájövök, hogy talán hiba, mégis Caspar kap az alkalmon, szóval már nincs menekvés.
- Hát ha már rám is főz... ez a minimum. - szerintem legalábbis. Valamit valamiért, ugyebár. A mozsár és a bors láttán sejtem, hogy mit szeretne, így kiiszom a pohár tartalmát, majd azt az asztalra teszem, ez után pedig eligazítom a mozsarat.
- Rendben. - végülis mintha bájitaltanon lennék.
- De nem lenne egyszerűbb, ha őrölt borsot venne? - kérdezek rá felé pillantva, miközben elkezdem morzsolni a borsot, de mivel állok és nos... fölé hajolok, sikerül szerencsétlenül belélegeznem, így kicsit köhögök, prüszkölök tőle. Oké, ez most tök ciki, de már folytatom is, mintha semmi se történt volna..
- Na és, mióta él itt? - újabb kérdés, újabb próbálkozás, Caspar felé sandítás. Én nem nézem meg őt különösebben és valahogy eszembe se jut, hogy fel kéne öltözni. Az előbb pedig még megvolt a gondolat...
Anonymous

Vendég
Szer. Júl. 14, 2021 10:21 pm

Cameron & Caspar
Ahogy egyre jobban merülünk bele a beszélgetésbe úgy érzem azt egyre inkább, hogy nem érzem kellemetlennek azt, hogy megosszak vele ilyen emlékeket. Nem mintha szégyellném azokat, erről szó sincs, csak általában tényleg nem sokan veszik a fáradtságot, hogy egyáltalán ilyen kérdéseket tegyenek fel. Még azok sem, akikkel egy-egy éjszakát töltöttem együtt, főleg mivel az mindkettő fél számára, csak egy szükség szokott lenni, legalábbis az én esetemben. Nem sok emberrel tudok úgy igazán beszélgetni, és tudom hogy ez részben miattam is van így, hiszen első látásra nem vagyok éppen nyitott másokkal szemben, de azért furcsa, hogy elég egy pusztán ártatlan kérdés, hogy megosszak magamból és a múltamból még több dolgot.
- Igen, korán volt, de járhattam volna rosszabbul is, ez legalább egy hasznos dologgá vált az életem további részeire is. - Mondom halkan.
- Harminchárom. - Válaszolok a kérdésére, nem igazán zavar, hogy rákérdezett, különben sem értem azokat az embereket, akik szégyellik a korukat. Szerintem teljesen felesleges, ez csak azoknak az éveknek a száma, amit megtapasztalt, amivel bölcsebbek másoknál. Legalábbis ez az én véleményem.

- Nem volt, de kinek könnyű az élete? - Kérdezem egy kis mosollyal.
- Mindenkinek megvannak a maga problémái és mindenki másképp éli meg azokat. Lehet, hogy az én életem másnak egyenesen tökélynek tűnhet, míg nekem egy olyan ember, akinek normális, szerető családja volt, az én szememben az a tökéletes. Én úgy vagyok vele, hogy lehetett volna sokkal rosszabb is. Elég ha csak számba vesszük a mi lett volna ha kérdéskört. Ha régen nem találnak meg abban a kukában, akkor már csecsemőként meghalhattam volna. Ha nem fogadnak be az árvaházba és kiraknak, akkor az utcán maradtam volna. Ha nem lett volna ennyi család, ahol éltem, akkor kevesebb tapasztalattal rendelkeznék. Ha Ő nem halt volna meg, akkor talán boldog lehettem volna. - Csúszik ki a számon az utolsó mondat, észre sem veszem, annyira belemerültem a beszédbe. A hangszínem sem változik, olyan, mint aki ebbe már beletörődött, és ez így is van. Kár tagadni.
- De mindegy is, kicsit túl sokat beszéltem, ne is figyelj rám, csak szeretek ezekről gondolkodni. - Túl régen voltam emberek társaságában, ideje lesz egy kicsit visszafognom magam, mielőtt beavatom az életem minden “gyönyörűséges” pillanatába.

- Pedig a kettő annyira nem különbözik egymástól, mindkét esetben a receptet kell követni. Bár az is igaz, hogy én általában egyiknél sem szoktam szigorúan tartani a leírtakat. - Ismerem be.
- A főzésnél az a különbség főleg, hogy annál praktikus, ha jóízű is, míg a bájitaloknál csak elég, ha a feladatukat, amikre elkészítették elvégzik. Nem hiába szörnyű mindegyiknek az íze. - Mosolyodom el újra.
- Persze, varázslattal gyorsabb és kevesebb erőfeszítést igényel, de akkor nincs is olyan jó íze, mint amikor saját magad készíted el. Meg nem is annyira kielégítő, mikor pár pálcaintés után már ehet is az ember, ha viszont egy-két órát, vagy akár még többet megdolgoztam valamiért, az sokkal jobban esik. De lehet, hogy ezt csak én gondolom így. - Vonom meg a vállamat. De az, hogy őt sikerül befognom segíteni, az őszintén meglep, de jól is esik, és nem, nem csak azért, mert tovább élvezhetem a félmeztelen látványát.
- Egyszerűbb lenne, igen, de akkor nem lesz olyan finom, majd meglátod, ha kész a vacsora. - Ez igaz. Még akkor is, ha most nem feltétlenül ez volt a célom ezzel az egésszel. A következő kis szerencsétlenkedésére úgy kell elfojtanom magamban egy nevetést, amit sikerül egy egészen szolid vigyorgássá redukálni. Nem akarom még jobban zavarba hozni, akármennyire is élvezném a helyzetet.
- Tizenegy éve, ha jól számolom. - Válaszolom a kérdésére, miközben gyors, szinte követhetetlen mozdulatokkal darabolom fel a krumplit kellően nagy darabokra, hogy aztán be is tudjam fűszerezni.
- Igen, közvetlenül az akadémia után költöztem ide az egyik… barátommal. - Megint túl sokat beszélek, eltereli a figyelmemet!
- Te mikor döntöttél úgy, hogy auror szeretnél lenni? - Kérdezek vissza, igyekezvén elterelni magamról a figyelmét.

Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Szer. Júl. 14, 2021 11:41 pm
Caspar & Cameron

A beköltözés

Meglep, hogy ennyire megnyílik nekem, mert ezt nem tudom másnak nevezni. Én nem lennék képes ilyen információkat megosztani vele és azt se értem, hogy Ő miért teszi. Tényleg velem akarna lelkizni vagy csak úgy... csak úgy elmondja bárkinek ezeket? Eddig nem ilyennek ismertem, de tény, hogy a múltban csak az Akadémián találkoztunk, ahol a tanár-diák viszony állt fent, most pedig ez egy kicsit átalakul, formálódik amolyan lakótársivá.
- Igen, mindig van rosszabb. - biccentek egyetértően, majd kérdezek rá a korára. Szóval harminchárom. Elraktározom a kapott információt, de nem reagálok rá különösebben. Több, mint tíz évvel idősebb nálam, mondjuk ezt nagyjából sejtettem, de azért nem rossz tudni.
- Biztos van, akinek az. - vonok vállat, de ez után elhallgatok, Caspar pedig hosszan beszélni kezd. Elmerengve figyelem arcát, olvasom le érzelmeit róla és nem vágok közbe, eszem ágában sincs. De ahogy egyre mélyebbre megy, méghozzá önszántából... Nem is tudom, hogy mit mondhatnék. Tényleg nehéz volt neki és valahol szörnyű, hogy gyermekként már halálra ítélték, hogy kidobták, mint valami szemetet, ahogy azt is, hogy több helyen volt, mert ezek szerint senkinek se kellett igazán. De mint hallom, volt valaki, aki mellett boldog volt, az mellett, aki meghalt.
- Sajnálom. - nem kellett soha empatikusnak lennem, így némileg nehezemre esik kifejezni az érzéseimet, átadni a gondolataimat úgy, ahogy arra a másik félnek talán szüksége lenne. Több most nem megy, talán ennyi is elég. Kezdetben mindenképpen.
- De ne adja fel a reményt arra, hogy boldog legyen. Eddig is talpraállt a veszteségekből és optimistán nézett előre, ne most változzon meg. - döntöm oldalra némileg a fejem, és hoppá, mintha némi rövidke lelkesítő beszédfélét adnék most elő. Hát nah, talán képes vagyok ilyesmire is.
- Engem nem zavar. Szóval ha... ha beszélne valakivel, szívesen meghallgatom, bár tudja, nem vagyok a legjobb társaság. - beletúrok a hajamba zavartan, elvégre valamennyire már ismer, de nos... tényleg beszélhet, ha akar. Nem nézem le ezért és fura pillantásokat se kap tőlem, ki pedig nem óhajtom használni a kapott információkat, hiába tehetném meg, mert mindent fel lehet használni egy másik ember ellen. Na de lapozzunk, térjünk rá a főzésre, az semlegesebb téma.
- Azért van olyan bájital, aminek nem szörnyű az íze és lehet, hogy mindkettő recept, de nem tudom, sose akartam főzni. Meg tudja, aranyvérű vagyok, rám főztek eddig. - nem ragozom tovább, ismeri a családi hátteremet, nem újdonság számára ez az információ.
- Hát nem tudom, szerintem csak azért, mert valamit mágiával készítünk el nem lesz rosszabb, mintha kézzel készítenénk és ugyanolyan jól is esik mindkét módon. Én sajnálnám rá az elfecsérelt órákat, de mások vagyunk. - vonok vállat, Ő úgy főz, ahogy akar, én viszont biztos, hogy nem konyhatündérdekem. Vagyis hát... minimálisan segíthetek persze, mondjuk mint most a borssal, bár meglep, hogy nem őröltet vesz alapba.
- Jól van, ha Ön mondja. Kíváncsi leszek... - tényleg. Na de a bors kiszúr velem és bár látom a vigyort Carpar arcán, nem bánom, hogy megúszom a megjegyzéseket. Csak elmosolyodom, majd érdeklődöm tovább, ismerkedem vele. 11 éve? Hát az nem most volt.
- Barátjával vagy párjával? A sok utalás árulkodó volt... - ismerem be, nem kerülve a témát, a kérdésére viszont elgondolkodom, hogy mennyire adjak őszinte választ.
- Eredetileg apám jelölte ki számomra az utat és így az aurori szakmát is, én csak azóta akarok igazán auror lenni, amióta az Akadémiára kerültem és aurortanonc lettem. Amióta megismertem a parancsnokságot és mindent, ami ezzel jár. A kommandó a célom, bár egyszer Briggs parancsnok kijelentette, hogy soha se fogja engedélyezni, hogy oda kerüljek, azért puhítom. Eleinte utált, amire persze okot is adtam, így utólag belátom, de most már különórát is ad nekem, legilimenciából. - belemerülök a morzsolásba és fel se tűnik most nekem se, hogy én is magamtól mesélek és avatom be Caspart olyasmikbe, amikbe talán nem kellene. Tudom, hogy vele is beszéltük ezt a tanítást, de nem hiszem, hogy gond lenne az, ha két különféle tanár tanítana, más-más módszerrel akár. Vagy ha Casparral csak gyakorolnám mindazt, amire Holden tanít.
Anonymous

Vendég
Pént. Júl. 16, 2021 8:37 pm

Cameron & Caspar
Nem csak őt, saját magamat is sikerül meglepnem azzal, hogy ilyen nyíltan képes vagyok ezekről beszélni. Sokan nem neveznének nyílt, beszédes embernek, és habár ez elsőre tényleg így van, ha valaki veszi a fáradtságot arra, hogy jobban megismerjen, akkor rájöhet arra, hogy igazából szeretek beszélni, főleg, ha olyan téma kerül elő, ami érdekel is. A roxfortos éveimben egyébként ez jobban meglátszott: akkor határozottan a népszerű csoportba tartoztam bele, sok baráttal, és olyan emberekkel, akik egyenesen felnéztek rám. Igaz, akkoriban volt az is, hogy kialakítottam magamról egy hamis képet, amit csak később sikerült levetkőzni Mattnek köszönhetően. A halála után pedig minden megváltozott, és képtelen voltam visszatérni a közvetlenebb, társaságibb énemhez. Belemerültem a munkámba, nem találkoztam emberekkel, és nekem így is volt jó, nagyon sokáig. Az pedig határozottan jól esik, hogy habár teljesen váratlanul zúdítottam rá ennyi mindent Cameronra, egészen együttérző. Megmagyarázhatatlanul jól esik.
- Egészen jó lelkesítő beszédet tudsz mondani. - Jegyzem meg mosolyogva.
- Ezzel csak egy probléma van, nem olyan könnyű megtenni. Főleg akkor nem, ha valaki nem önszántából hagyja ott az embert, csak egyszerűen… megtörténik. Sokkal jobban viseltem volna, ha csak fogja magát és azt mondja, hogy elege van belőlem, aztán lelép, azon túl tudtam volna tenni magam, mindenki ezt csinálta velem az életem során, már megszoktam. De az a tény, hogy Ő sem akarta, csak egyszerűen meghalt, pedig az egyik legjobb auror volt, akit ismertem… ezen nem tudok túljutni, és kétlem, hogy valaha is sikerülni fog. - Lesz keserű egy pillanat alatt a mosolyom.
- Köszönöm. - Nézek egy pillanatra hálásan a szemeibe és nagyon régen nem éreztem már magam ilyen sebezhetőnek, mint ebben a pár percben.
- De nem akarlak ilyenekkel terhelni, van elég bajod így is, az akadémiai évek kemények, és mellete te az aurorképzőt is csinálod. - Meg neki is ott vannak a családi problémái, de ezt bölcsen inkább nem teszem hozzá.

- Igaz, nem volt szükséged arra, hogy főzz, és ez jól is van így. Van aki, akkor sem tudna semmit se csinálni a konyhában, ha rá lenne kényszerítve és nem feltétlenül csak azért, mert mások főztek rá. - Mosolyodok el megint halványan.
- Persze, megértem a te érvelésedet is. - Bólintok rá.
- Ez egy örök csata amúgy, mint például az, hogy melyik a finomabb, ha friss alapanyagokat használ az ember, vagy fagyasztottat, vagy igazából teljesen mindegy. - Vonok vállat.
- Ez… bonyolult. - Ismerem el, amikor a kérdésével pont sikeresen beletrafál egy eléggé érzékeny témába. Nem feltétlenül szeretnék hazudni neki, de az igazat se szívesen osztanám meg vele: főleg úgy, hogy akkor sem voltam képes felvállalni az érzéseimet Matt iránt nyilvánosan, mikor még élt, legalábbis más emberek előtt nem… mégis mi lenne erre a jó válasz?
- A legjobb barátom volt. Ő volt az egyetlen igazi családom, igen, azt hiszem így tudnám a legjobban jellemezni. - Nem tagadom le, hogy a párom volt, de igyekszem teljesen más irányba elterelni Cameront és remélem, hogy azt fogja hinni, hogy amolyan testvéremként tekintettem Mattre. Ugyanezt tettem, amikor mások kérdezgettek minket közösen. Mindig legjobb barátoknak, és lakótársaknak mondtuk magunkat.

Csendben, és érdeklődve hallgatom a kérdésemre adott válaszát, de az, hogy itt is az apja keze van elsődlegesen a dologban, az szintén egy olyan aggasztó jel, ami csak megerősít abban, hogy nagyon is jó döntést hoztam, mikor elértem azt, hogy itt maradjon a nyáron. Ezen a problémán pedig még bőven kell majd dolgozni… idővel.
- Örülök annak, hogy sikerült megszeretned, és hogy vannak saját céljaid is. - Ismerem el kis mosollyal.
- Szerintem van esélyed bekerülni, de sok munkád lesz benne, és nem feltétlenül csak azért, mert Holdent meg kell puhítanod. Ha pedig már különórákat is ad, az azt jelenti, hogy jó úton haladsz. Úgy ismertem meg őt, hogy szigorú, de ok nélkül senkit nem fog ellehetetleníteni, ha látja benne a tehetséget. - Cameronban pedig bőven akad, ezt kár is tagadni.
- Majd arról mindenképp értesíts, hogy mennyit haladtatok az órákon, velem így elég lesz csak gyakorolnod azt, amit Holdentől már megtanultál, mintegy kiegészítésként. - Elmélkedek hangosan. Időközben elkészülök a krumplik fűszerezésével is, így azokat egy egyszerű pálca mozdulattal belebegtetem a sütőbe, miután beletettem azokat egy tepsibe.
- Hogy állsz a bors-töréssel? - Érdeklődöm, újra magam elé húzva a hús szeleteket, miután gyorsan kezet mostam.

Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Pént. Júl. 16, 2021 9:30 pm
Caspar & Cameron

A beköltözés

Meglep Caspar nyíltsága, az, hogy ennyi mindent elmond most hirtelen és úgy érzem, hogy nem is tudom úgy lereagálni, ahogy azt kellene, ahogy a társadalom várná, de... azért igyekszem.
- Hát... azért még van mit gyakorolnom rajta. - felelem sután, de azért ajkamon akad némi vigyor, mert örülök, hogy azért megtette. De a továbbiakra ismét nem számítok, hogy tovább mesél, én pedig... én pedig elgondolkodom mindazon, amit mond nekem. Nekem még soha, senki se volt ennyire fontos, még soha senkit se szerettem így, ahogy Ő azt az illetőt, ki már nincs többé. Kicsit zavarban vagyok, hogy mit mondhatnék most.
- Ő se akarta magára hagyni, a halált nem önszántából választotta, de biztos nem örülne, ha tudná, hogy még mindig emészti magát. De sajnálom, még... még soha se voltam szerelmes, nem igazán tudom, hogy milyen érzés ez, se pedig a veszteségét. - talán tényleg közel sem vagyok megfelelő személy egy ilyen beszélgetéshez. Mással lényegesen többre menne, mert úgy érződik, mintha szüksége lenne rá. De az ajánlat ettől függetlenül elhangzik, majd eldönti, hogy élni fog-e vele.
- De most már itt élek és azért éjjel-nappal nem vagyok az aurorságon és nem is tanulok, mint például most. De ahogy gondolja. - vonok finoman vállat, nem fogom erőltetni, ezt érezheti, de egyben azt is, hogy nincs ellenemre az, hogy néha beszélgessünk egymással. Őszintén szólva szerintem nekem is jól esne.
- Nem biztos, hogy rendben van ez így. Lehetnék önállóbb, és csak most érzem igazán azt, hogy eddig mindig arra támaszkodtam, amim volt. - és hogy nehéz az nélkül. Egy egyszerű vacsora is gondot okoz, mert bár rendelhetnék, de... tudja Caspar is, kár fejtegetnem, tökéletesen tisztában van a gondolataimmal.
- Ha ön mondja, én nem mennék ebbe bele, mert... hát nem is tudom. - ugyebár. Szóval a konyhai dolgokat szerintem hagyhatjuk, ellenben felteszek egy olyan kérdést, amit nem biztos, hogy kellene. Bonyolult... értem. A kép összeáll és tudom, hogy ezzel a férfi is tisztában van.
- Talán tényleg meg kellene próbálnia továbblépni. - csak ennyit mondok, hiszen nagy a világ, sok embert megismerhet még, biztosan találna olyan személyt, akivel boldog lehetne. Mindene adott rá és még fiatal. Na de én is mesélek kicsit, nem túl méy dolgokat, inkább olyasmit, amit akár meg is tudhat, nem titok és nem is kellemetlen a számomra.
- Holden Briggst zavarja, hogy aranyvérű vagyok, méghozzá nagyon, így egyértelműen hátrányból indulok, de nem adom fel. Amúgy is kedvelem, akármilyen fura is. - mosolyodom el némileg, és ezt eddig igazából még senkinek se mondtam. Még Devnek se mondtam így ki, mert jobb volt kimondatlanul hagyni.
- Persze, mindenképpen egyeztetünk. - biccentek a legilimenciára, majd a bors említésére az előttem lévő mozsárra pillantok, ahol tökéletesen összemorzsolt borsszemek vannak.
- Öhm, kész! Tessék! - nyújtom felé és érzem, hogy teljesen meg is száradtam időközben.
- Ha kell még valami, csak készítse ide, mindjárt jövök, csak magamra kapok valamit. - ha teljesen megszáradok, utána már kényelmetlenebb lesz a törölköző viselete és nem hiányzik, hogy a földön kössön ki, szóval már fordítok is hátat, hogy távozzak. Egyébként a hátamon még mindig látszódnak azok a nyomok, amiket korábban is megfigyelhetett a férfi. Teljesen kiment a fejemből, hogy nem kellene póló nélkül mászkálnom előtte.
Na de tényleg nem vagyok el sokáig, pár perc az egész és bár maradhatnék fent, mégis visszatérek hozzá, immáron egy fekete melegítőnadrágban és egy szintén fekete, rövid ujjú pólóban. Hasonló a viseletem, mint amikor közösen edzettünk. Így azért kényelmesebb, nem is értem, hogy jutott eszembe az előbb csak úgy itt maradni, tök hülye vagyok.
- Szokott varázslósakkozni? Mert ha... szóval, ha lenne kedve vacsora után vagy előtte, amíg megsül a kaja, játszhatnánk egy-két menetet. - hoztam magammal, az egyik kedvenc hobbim és Casparral talán kihívás lenne. Ha nem se gond, persze olvashatunk is csendben, nekem az is jó, de valahogy eszembe jutott.
Anonymous

Vendég
Vas. Júl. 18, 2021 11:13 pm

Cameron & Caspar
Nem akartam neki ennyire megnyílni. Tényleg nem. Olyan dolgok is kicsúsztak a számon, amit nagyon nem kellett volna még csak említés szintjén sem felhoznom, de időnyerő hiányában nem tudom megváltoztatni, ami megtörtént, és különben is mindig úgy gondoltam, hogy ha valami már megtörtént, annak úgy kellett lennie. Ez az egyetlen dolog, ami miatt még képes vagyok valamilyen szinten előre tekinteni az életben, és nem süppedni bele teljes mértékben a depresszióba.
- Ugyan, igazából amúgy sem az számít, hogy mit mond az ember, hanem azt, hogy őszintén úgy gondolja-e. - Mosolyok rá újra egy rövid kis időre.
- Az eszemmel tudom, hogy igazad van. - Ismerem be halkan.
- Ő a teljes ellentétem volt. Tudod, tipikusan az, aki mindenben képes meglátni a jót, aki állandóan beszél, aki mindig mozgásban van, aki baromi idegesítő tud lenni hosszútávon, de valahogy mégis beeszi magát az ember életébe, annyira, hogy aztán már-már elképzelhetetlen nélküle úgy, minden. - Csóválom meg a fejem.
- Még mindig olyan élesen látom magam előtt, és tudom, hogy majdhogynem leordítaná a fejem, hogy miért emésztem még magam mindig, mikor teljesen felesleges, és igaza is lenne. - Forgatom meg kicsit a szemeimet, mintha valóban hallanám Matt szemrehányásait a gondolataimban. Cameron szerelemre tett megjegyzését direkt figyelmen kívül hagyom. Jobb nem belemenni abba a témába.
- Köszönöm. Tényleg értékelem. Majd, ahogy a helyzet hozza, most sem feltétlenül akartam ennyit beszélni, mégis megtörtént. - Mostantól együtt fogunk élni, ezért az már-már természetes lesz, hogy a nap bármelyik részében összefuthatunk egymással. Ezt a gondolatot még nekem is szoknom kell, de igazából… nem bánom. Tényleg nem.

- Az önállóságot mindenki a maga idejében éri el. Az sem feltétlenül ideális, hogy ha valaki már egész gyerekként meg kell tanulnia túlélni, és nyilván az sem jó, ha harminc éves korában az ember még mindig a szülői házban lebzsel. De te még fiatal vagy, bőven van időd arra, hogy az önállósodás útjára lépj. Ez egy jó első lépés. - Mosolygok rá biztatóan. Remélem, hogy ez egy olyan lépés a számára, ami azt is jelenti, hogy eltávolodik az apjától. Senki nem érdemli meg azt, hogy a saját apja tartsa rettegésben otthon, ki tudja milyen módszerekkel.
- Mostanában az aranyvérűség nem feltétlenül előny. - Sóhajtok egy picit, de aztán megint visszatér a mosolyom, mikor megemlíti, hogy kedveli Holdent.
- Igen, én is kedvelem. Nem vagyunk szoros kapcsolatban, de amikor sikerül elkapnom egy-egy beszélgetésre, az mindig egy élmény. - Vallom be. Szinte észre sem vehető az, hogy mennyire telik az idő, annyira sikerült belemerülnünk a beszélgetésbe, de a főzést folytatni kell: főleg akkor, ha szeretném, hogy vacsora kerüljön az asztalra még ma este.
- Köszönöm. - Veszem át tőle az összetört borsot, és kezdem bedörzsölni azzal a hússzeleteket.
- Már nem kell semmi, nagyjából kész vagyunk, most már csak mindennek meg kell sülnie. - Magyarázom fel se nézve. Ez csak akkor történik meg, mikor elindul kifelé, hogy felöltözzön a legnagyobb bánatomra. Sokáig nem tudok belefeledkezni abba, hogy milyen jól néz ki, mert a hátán lévő hegek, újabb emlékeztetőül szolgálnak, hogy miért is van itt. Cameron csak egy fiú, akit meg akarok védeni. Egy diákom. Annak teljesen mellékes ténynek kell lennie, hogy fizikailag vonzódom hozzá.

Gyorsan lepirítom a húst, aztán az is megy a sütőbe, mire Cameron visszatér, már mindent össze takarítottam, és csak az jelzi, hogy valami készül, hogy a sütő erőteljesen üzemben van.
- Már nagyon régen nem játszottam, de benne vagyok. - Mosolyodok el újra, amikor szóba hozza a varázslósakkot. Őszintén: meglep. Megtehette volna, hogy a vacsora kezdetéig nem jelenik meg újra, helyette, még azt is felajánlja, hogy játszunk egyet közösen. Mintha nem is az a Cameron állna előttem, akivel először találkoztam az akadémián. Nem mintha bánnám.
- Körülbelül húsz perc, mire minden kész lesz. - Kalkulálok hangosan.
- Belefér egy-két játék. - Gyorsan küldök egy bűbájt a sütőre, hogy időben kikapcsoljon, ha valamiért mégis elhúzódna a sakkozás, csak utána fordulok újra a fiú felé.
- Van saját készleted? - Kérdezem kíváncsian, miközben megindulok a nappali felé, ahol ha jól emlékszem valahol az enyém is porosodik az egyik szekrény alján. Matt nem nagyon szeretett játszani, meg általában mikor volt időnk egymásra mindig mást csináltunk, akadémista korom óta nem nagyon vettem a kezembe, de azért továbbra is jobban szeretem a saját bábuimat használni, akár van Cameronnak saját készlete, akár nincs. Használhatjuk az ő sakktábláját, de a bábuim olvassák a gondolataimat, nem is kell mondanom nekik, hogy hova lépjenek, mert annyit játszottam már együtt velük. Ha ugyan még hallgatnak rám, miután ilyen durván elhanyagoltam őket…

Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Hétf. Júl. 19, 2021 8:05 am
Caspar & Cameron

A beköltözés

Érzem, hogy ehhez a témához egyáltalán nem én lennék a megfelelő beszélgetőtárs, mégse visszakozom, nem jelentem ki bunkón, hogy egyáltalán nem érdekel. Régen azt tettem volna, talán még pár hete is, de most... most nem akarom. Nem akarom megbántani és valahol érdekel az, amit mond, amit tapasztalt. Túlságosan is kavarog bennem mindent. De amikor a szeretett személyt jellemzi csak picit elmosolyodom és elgondolkodom azon, hogy vajon milyen lehet valakit ennyire szeretni. De szóbeli reakciót nem kap, most még nem megy, még dolgoznom kell az empátiámon.
- Rendben! - akkor hát... szerintem lapozhatunk. Kezd kellemetlen lenni ez a lelkizés, tényleg nem szoktam ilyesmit és talán kezdetben pont elég volt. Talán Casparnak is.
- Persze, tudom, hogy még van időm. - de attól még most kellemetlen, de majd idővel túllépek ezen. Az aranyvérűség viszont valóban nem számít előnynek ebben a világban, amiről megvan a magam véleménye, Holdennek már ki is fejtettem, de nem biztos, hogy jó ötlet lenne most is megtennem. Csak megfeszülök kicsit, egyértelműen látszik arcomon, hogy nem örülök annak, hogy a világ ilyen lett. Talán lesz ez még máshogy is...
- Ő is említette magát, jó tanárnak tartja. - igazából nagyjából ennyit mondott Morrisonról. A bors viszont kész, ahogy a vacsora is jó úton halad, rám pedig itt már nincs is különösebben szükség. Rövid időre magára hagyom a férfit, amíg felöltözök, kicsit elpakolászok, majd visszatérek hozzá, nem várva meg azt, hogy Ő szóljon. A hirtelen ötletem viszont úgy sejtem, hogy meglepi, de nem utasítja el az ötletet, hanem benne van, amire elmosolyodva biccentek.
- Húsz percbe szerintem max egy játék fér bele, hacsak nem verem el túl gyorsan. - vigyorodom el és szavaim most játékosan, de akad némi ego mögötte, Én sokszor játszom, bár tény, az edzőteremben is azt hittem, hogy Caspar húzza majd a rövidebbet, tehát nem becsülöm le.
- Persze, hozom! Ezek szerint Ön a sajátjával játszik, ne hozzak két készletet. - állapítom meg a lépcső aljához érve, onnan még visszafordulva, majd már fel is megyek ismét, hogy nemsokára egy dobozzal térjek vissza. Pálcámmal lazán az asztalra készítem a táblát, majd a bábuim a helyükre mennek. A tábla egyébként a Mardekár ház színeiben díszeleg, ahogy a bábuknál is látható a gyönyörű zöld szín. Büszke vagyok a házamra, az első naptól fogva oda akartam kerülni, ezért is ért olyan rosszul a beosztási ceremónián a süveg hezitálása. De régen volt már. Kihúzom az asztal egyik oldalán lévő széket, majd leülök rá és ha a férfi is készen áll, finoman megemelem felé a kezem.
- Kezdjen csak! - beszélgethetünk akár a sakkról is játék közben, az teljesen semleges téma. A figurák is szóba kerülnek bizonyára, miközben csak telnek a percek, a konyhából kiáradó illatok pedig egyre kellemesebbek. Hmm, érzem, hogy finom lesz. A meccs egyébként eléggé húzós, az elején lazán állok hozzá, de hamar érzékelem, hogy Caspar nem olyan könnyű ellenfél, hogy ismét meglep azzal, hogy egészen képes fölém kerekedni, így a laza ülést felváltja az egyenes hát, a könnyed csevelyt pedig a koncentrálás, mégis a végén az Ő bábuja adja meg a kegyelemdöfést az enyémnek és nyer.
- Már mondanám, hogy meglepődtem, de az edzőterem után már annyira nem. Vacsora után kérek egy visszavágót! - mutatok felé egy kisebb mosollyal, nem akadva ki azon, hogy nem nyertem. Viszont eltelt már húsz perc, szóval kész az étel, ideje ennünk. Mivel nem mozgok még egyáltalán otthonosan, így max akkor segítek megteríteni vagy bármit az asztalra rakni, ha Caspar mondja, hogy mit csináljak, különben csak kivárok. És hmm, eszembe se jutott a visszavágó kérésekor, hogy esetleg a férfinek elég lett volna egyetlen kör és mással foglalkozna vagy esetleg örülne, hogy végre magára hagyom.

//Kidobtam kockával, hogy ki nyerjen, úgy írtam a reagomat. Very Happy
Dobás: link//
Anonymous

Vendég
Hétf. Júl. 19, 2021 12:20 pm

Cameron & Caspar
Talán jobb is, hogy nem mond semmit, jobb, ha nem megyünk bele még jobban a témába, mert ismerem magam, tudom, hogy Mattről nagyon egyszerűen és nagyon sokat tudnék beszélni. De régebben sem volt nagyon olyan személy az életemben, akinek az ilyesmiket elmondhattam volna: nem volt olyan barátom, akiben feltétel nélkül megbíztam, így tényleg senki sem tudott a közvetlen környezetünkben arról, hogy együtt vagyunk. Egyetlen embert kivéve, de ő Matt testvére, ő mindent tudott a bátyjáról, így rólam is, habár az elején előle is próbáltuk titkolni a dolgokat. Sokáig viszont nem voltunk rá képesek, mindig is éles szeme volt, elég hamar kitalálta magától, mikor össze is költöztünk, hogy itt bizony nem egyszerű barátság van. Gyakran jött át hozzánk vacsorára, még közös programokat is szerveztünk, Matt halála után viszont mi eltávolodtunk egymástól, hiszem ő volt számunkra a közös pont. Az első két évben még rendszeresen törte rám az ajtót, hogy jól vagyok-e, de ez az évek múlásával alaposan lecsökkent, és már egy éve nem láttam. Meg is értem, ki akarna foglalkozni az elhunyt bátyja párjával, aki ráadásul még fel sem vállalta a testvérét nyilvánosan… Gyorsan kiűzöm a fejemből a gondolataimat, és ezzel lezártnak is tekintem a hirtelen rámtörő szóáradatot, Cameronnak így sem lehetett túl kellemes, hogy ennyi mindent a nyakába zúdítottam ilyen hirtelen. Szinte jól is jön az, hogy minden megvan már, ami a vacsorához szükséges, és pár percre magamra hagy, hogy rendezni tudjam magamban az előbb történteket. Lehet, hogy képes vagyok előtte azt mutatni, hogy ez az egész nálam teljesen természetesen jön, hogy ennyi mindenről beszélek a múltam kapcsán, hogy ennyire természetesnek veszem, hogy hozzám költözött, de ez mind csak rutin, amit az évek alatt sikerült kifejlesztenem magamban. Képes vagyok azt mutatni, hogy semmi nem érdekel, hogy mindent képes vagyok nyugodtan, kiegyensúlyozottan kezelni, akármi is történjék, de… ez koránt sincs így. Egy idő után képes voltam mosolyogni akkor is, ha már a sokadik családnál közölték velem, hogy nem kellek nekik, ahogy az is második természetemmé vált, hogy képes legyek alkalmazkodni minden helyzethez. Ez sem kivétel, akármennyire is érzem furcsának, idegennek és… kicsit talán még zavarbaejtőnek is.

- Most még esélyét is látom annak, hogy te nyerj. - Jegyzem meg őszintén én is elmosolyodva, mikor visszatér és szóba kerül a játék.
- Nem úgy, mint akkor, mikor bunyózni akartál… - Szúrok oda neki, de továbbra is inkább barátságosan. Mire visszatér a táblával, addigra én is sikeresen előkotrom a sajátomat és veszem magamhoz a nem túl lelkes bábuimat, akik elég morcosan mocorognak a kezemben, jelezve, hogy nagyon is haragszanak rám, amiért ennyire elhanyagoltam őket. Ez érdekes lesz… Látva Cameron sakktábláját önkéntelenül is nagyobb lesz a mosolyom.
- Mikor a Roxfortba jártam, nekem is hasonló táblám volt. - Jegyzem meg mintegy mellékes tényként.
- Legalábbis színek tekintetében, az enyém kevésbé volt ilyen szinten kidolgozott. - Ismerem el, miután helyet foglaltam Cameronnal szemben. Hagyom, hogy a bábuim a helyükre menjenek, aztán nem habozok kezdeni, mikor a fiú előzékenyen átengedi ezt nekem. Kell is ez a kis előny, mert a sakkbábuk a játék elején mindent tesznek, csak azt nem, amire kérem őket, amikor viszont jobban belemerülünk a játékba, úgy kezdenek egyre inkább hallgatni rám, és akármilyen bénán is kezdtem az elején, a végén mégis én győzedelmeskedek. Ez őszintén meglep: ha rendszeresen játszottam volna mostanáig, akkor meg is érteném, de már az elején elkönyveltem magamban azt, hogy ezúttal veszíteni fogok.

- Ez alkalommal legalább tényleg volt esélyed, az edzőteremben nem. - Mondom derűsen.
- Benne vagyok, talán valamiben képes leszel legyőzni. - Cukkolom egy kicsit, de utána már kelek is fel, hogy pár egyszerű bűbájjal megterítsek, és a vacsorát is elővarázsolom a konyhából. Az egész csak pár percet vesz igénybe, és habár tényleg évek óta nem kellett másnak is vacsorát csinálnom, látszik, hogy minden teljesen természetesen jön. Ahogy az is, hogy gondoskodjak valakiről.
- Hát, akkor jó étvágyat. - Mosolygok rá a fiúra, és megvárom, amíg szed magának, és csak utána szedek én is.
- Remélem ízleni fog. - Az idegesség továbbra sem látszik rajtam, de nagyon is érdekel a reakciója. Szeretném, hogy jól érezze magát, és azt is, hogy jól lakjon. Valószínűleg eddig úgyis mindig csak a manók által készített ételeket ette, vagy amit az étteremben kínálnak és egyik sem feltétlenül olyan, mint egy otthoni étel, amit valaki puszta élvezetből és szeretetből készített el, nem azért, mert kötelező. Én tényleg hiszek abban, hogy ez befolyásolja az ízét mindennek.

Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Hétf. Júl. 19, 2021 1:12 pm
Caspar & Cameron

A beköltözés

Amikor elintultam erre a címre még tele voltam feszültséggel és volt bennem nem kevés félsz is, most viszont, ahogy telik az idő, kezdek lazább lenni és egyértelműen jobban érzem magam. Bár idegen helyen vagyok, a férfi nem ellenséges, teljesen más, mint amilyen eddig volt és azon veszem észre magam, hogy egészen kellemes vele beszélgetni. A sakkozás ötletét is talán ezért vetem fel, mert csak ösztönösen jön. Így is túl sok időt töltök egyedül, nem bánom, ha most van társaságom és most már úgy érzem, hogy Ő is hasonlóan van ezzel. Legalábbis az eddig meséltek alapján.
- Cöh... - szólalok meg egy kisebb mosollyal, de aztán megcsóválom a fejem, annyira nem jó emlék, sokáig sajgott még utána a térdem. Kellemetlen volt, főleg a fizikai edzéseken az aurorképzésen.
- Elérte, hogy ne akarjak ismétlést. Nem hiányzik, hogy ismét begőzöljön. - hümmögök megállapítva ezt a tényt, mert igen, akkor észrevettem és nem tagadom most se, hogy nem volt százas az a viselkedés, amit akkor produkált. Ha Ő is szúr, én is megteszem, de talán még nem olyan szinten, hogy összezörrenjünk. Arra szerintem most egyikünk se vágyik. Kis időre magára is hagyom, amíg előkeresztem a sakkészletem, majd nemsokára már ismét a nappaliban vagyok, a bábuk pedig elkezdenek a helyükre menni. Az enyémek tényleg tökéletesen kidolgozottak, rendkívül aprólékosak, gyönyörűek... méregdrágák.
- Maga is Mardekáros volt? Komolyan? A Griffendélre tippeltem volna. - hümmögök meglepetten, mert ez most tényleg olyan információ, amit biztos, hogy nem találtam volna el. Na de a játék kezdetét veszi és bár kellemesen elbeszélgetünk közben a sakkról, idővel mindketten egyre jobban koncentrálunk és bár ki nem akadok azon, hogy veszítettem, azért örülni se örülök neki.
- Muszáj mindig erre emlékeztetnie? - dőlök hátra kissé morogva, kezeimet is összefűzve magam előtt, mert számomra továbbra se túl szép ám az az emlék.
- Pfff... - pillantok félre a beszólásra, de csak morgolódom, nem sértődöm meg őszintén vagy hisztizek be rajta. Inkább arrébb pakolom a táblát a bábukkal, amik időközben a helyükre mennek, majd várok, mert úgy tűnik, hogy Caspar megterít és elő is készít mindent. Szóval én ehhez most úgy tűnik nem kellek. Minden baromi jól néz ki amúgy és rohadt jó az illatuk is, érzem, hogy megéhezek.
- Jó étvágyat! - végül kicsit elmosolyodom, amikor meghallom a következő szavakat.
- Nagyon jól néz ki, biztos ízleni fog... - előlegezem meg, bár kicsit azért zavarban vagyok. Érzem, hogy figyel, de szedek magamnak és mivel férfias adag, így jut mindkettőnknek bőven, éhesek nem maradunk. Szóval nos, szedek normálisan, nem szerénykedve, mert jól akarok lakni és mivel sokat edzek, elég sok kalóriát égetek. Vágok a húsból és azt kóstolom meg először, majd a krumplit és szépen mindent, majd lopva felpillantok a másikra, aki ha engem figyel zavartan vigyorodom el.
- Jó lett, tényleg, finom minden! Én szerintem simán felgyújtottam volna a konyhát, ha nekem kellett volna feltalálnom magam. - ismerem be nem szégyelve ügyetlenségemet, majd erről jut eszembe, na meg a korábbi bunyónkról.
- Egyébként meglepett a múltkor, hogy ért a pyromágiához. Egy pillanatra akkor azt hittem, hogy fel is akar gyújtani. - emelkedik feljebb a szemöldököm. A kajáról meg a konyháról jutott eszembe, eskü nem keresem a negatív témákat, de néha előjönnek.
Anonymous

Vendég
Hétf. Júl. 19, 2021 2:49 pm

Cameron & Caspar
Kellett némi idő ahhoz, hogy képes legyek az edzőteremben történtekre így gondolni, mert akkor se, és most sem vagyok kifejezetten büszke arra, hogy annyira elvesztettem a fejemet. Nem akartam ennyire ellátni a baját, csak egy egészen enyhe leckét akartam volna neki adni arról, hogy ne becsülje le az ellenfeleit, csak hát… egy kicsit rosszabbul sült el, mint ahogy én azt szerettem volna. Volt is miatta bűntudatom elég rendesen.
- Az nem volt túl szép tőlem, ezt elismerem. - Látom be, de a  mosoly továbbra sem tűnik el az arcomról.
- Azt azért hozzá kell tennem, hogy ilyen… begőzölés elég ritkán történik meg, általában elég jó az önkontrollom. - Neki valahogy mégis sikerült teljesen kizökkenteni ebből. Érdekes… most meg teljesen jól elbeszélgetünk egymással. Ki érti ezeket a dolgokat? Ki gondolta volna, hogy együtt fogunk lakni, és teljes egyetértésben elsakkozgatni egymással?
- Pont a griffendélre? - Fintorgok önkéntelenül is.
- Pedig nem vagyok se vakmerő, se őrülten meggondolatlan. - Jegyzem meg, de annyira nem veszem a szívemre, hogy ezt gondolta. Nem is hibáztatom érte, pont sikerült elcsípnie egy olyan állapotban, ami tényleg elég ritkán fordul elő. Olyan ember vagyok, aki mindig mindent ezerszer átgondol, mielőtt cselekedne.

A sakk határozottan jól esik, tényleg régen játszottam már, segít abban hogy újra olyan területeit dolgozzam meg az agyamnak, amiket már régen nem volt lehetőségem, és nagyon remélem, hogy a jövőben még bőven lesz lehetőségünk arra, hogy így leüljünk játszani. Végül is ezek után már bármi elképzelhető…
- Igen. Valakinek féken kell tartania azt az egót, ami beléd szorult. - Vigyorgok rá, határozottan élvezve a duzzogását, főleg mivel érzem rajta, hogy nem sértődött meg igazán. Ha ez utóbbi helyzet állna fenn, akkor egészen másképp reagáltam volna, de szerencsére most nem ez a helyzet. A vacsora is így kellemes hangulatban kerül az asztalra, és nagyon remélem, hogy ez az este csak az előrejelzése annak, hogy ez az egész dolog működni fog, akármennyire is tűnt lehetetlennek ez az elején. Csak csendben biccentek, mikor megelőlegezi azt, hogy ízleni fog neki, és habár igyekszem nem túl feltűnően figyelni a reakcióit, azért így is látom, hogy sikerül zavarba hoznom. Ami továbbra is aranyos.
- Örülök, hogy ízlik. - Fojtok vissza egy megkönnyebbült mosolyt, mert nem szeretném, hogy tudja, mennyire számít nekem a véleménye. Pedig számít. Nagyon is.

- Egyszer én is felgyújtottam a konyhát, de az nem azért volt, mert elrontottam a főzést. - Jegyzem meg kis vigyorral. Csak akkor tűnik el ez a vigyor, mikor szóba kerül a múltkori eset.
- Nem szoktam nagydobra verni. Akinek tudnia kell, az tud róla. - Vonom meg egy kicsit a vállaimat.
- Őszintén, majdnem megtettem, annyira sikerült felidegesítened, pedig mint már említettem ez elég távol áll tőlem. - Vallom be.
- Amióta tisztában vagyok a képességeimmel, csak ötször vesztettem el felette a kontrollt. Először akkor, mikor még kicsi voltam, és felgyújtottam az egyik árvaházi kislánynak a haját, amiért Caspienek hívott. De azt nem igazán tudom arra fogni, hogy túl forrófejű lennék, egyszerűen akkor még nem tudtam irányítani. - Mosolyodok el kicsit újra.
- A legutóbbi alkalom pedig nyolc éve volt, amikor felgyújtottam az egész lakást. - Pillantok egy rövid időre körbe, mintha meg akarnék bizonyosodni arról, hogy semmi bizonyítéka nincs már ennek.
- Szóval… igazán nagy tehetség kell ahhoz, hogy ennyire sikerüljön kihozni a sodromból. - Fejezem be végül.
- Még te sem érdemelted volna meg, hogy felgyújtsalak. Még viszonylag… szerencse is volt, hogy csak a bunyónál vesztettem el végképp a fejem, akármilyen furán is hangozzon ez. - Mondom most már kicsit zavartan, és inkább elkezdek a vacsorámmal foglalkozni.

Cameron Castillo

Auror

Lakhely :

Elõtörténet :

Előtörténet

Playby :

Jeremy Irvine

259

Cameron Castillo
Hétf. Júl. 19, 2021 6:09 pm
Caspar & Cameron

A beköltözés

Nem biztos, hogy jó ötlet erről beszélgetnünk, feleleveníteni egy fájó emléket. Bocsánatot kért már akkor is, jól tudom, de tényleg durva volt, hogy szilánkosra törte a térdemet és rohadtul fájt. De igyekszem túllépni rajta.
- Hát ha Ön mondja... - lapoznék, részemről mindenképpen és szerintem ez elég egyértelmű is. Térjünk inkább rá a sakkra és a házakra. Meglep, hogy Caspar is a Mardekárba járt, ezt tényleg nem gondoltam volna, inkább a Griffendélbe, de amit mond arra halkan felnevetek, majd megvonom vállaimat.
- Azért az őrülten meggondolatlan szerintem stimmelhet, de még nem ismerem. - pislogok rá tök ártatlanul. De ha Mardekár, akkor Mardekár, én aztán nem vonom kétségbe, sőt, örülök is neki! A sakkozás viszont kezdetét veszi és bár eleinte lazán veszem, szinte biztosra véve a győzelmemet, mégis felsülök, nos... újra. Azért most már kicsit bosszant a dolog, főleg, hogy mindig az orrom alá van dörgölve.
- És az pont maga? Csodálatos! - forgatok szemet némileg, de egészen hamar képes vagyok továbblépni a dolgon, mivel kész a vacsora, én pedig farkas éhes vagyok. Jól is néz ki mindent, amit megjegyzek és bizony megelőlegezem, hogy finom is lesz. Néhány falat után ez bizonyossá válik, tényleg izlik, tud főzni és hát én is örülök, hogy valóban finom lett.
- Én is. - bököm ki azért mégis csak mosolyogva. Így, hogy nem én próbáltam meg főzni, még a konyha is megúszta, de Caspar története meglep és erről eszembe jut a pyromágia is, amit a bunyónk során majdnem használt ellenem.
- Gondolom nekem nem kellene tudni róla, de hát már mindegy. - most már tudok. Arra viszont elkomolyodom kissé, hogy majdnem felgyújtott, mert mindketten tudjuk, hogy az komoly sérüléseket eredményezett volna és nem... azt a kínt nem akarom átélni.
- Akkor most nem ülnék itt, bármivel is zsarolna. - de nem jutottunk volna el a zsarolásig se, mert az ügye az igazgató elé került volna, Ő pedig már nem tanítana. Na de nem akarom ebbe az irányba elvinni a beszélgetést, így inkább elhallgatok és eszek, miközben Ő mesél.
- Caspie... szinte aranyos. - vigyorodom el. Hah! De azért ezzel nem próbálnám meg szivatni, elég meredek lenni.
- Az egész lakást? Csak nem akkor halt meg... - és itt nyitva hagyom a mondatot. Elárulja vajon a nevét az illetőnek, akiről már ennyit mesélt nekem vagy titokban marad?
- Előnyben volt, de ha már annyira tanítgatni akar, akár pár fogást is mutathatna. - vetem fel a témát, miközben eszegetek tovább és kíváncsi vagyok, hogy belemenne-e. Elvégre itt van hely bőven, gond nem lehet... Az étel fogy tovább a részemről, majd amikor elfogy minden, akkor jóllakottan dőlök hátra.
- Ez tényleg finom volt, köszönöm! - és most, hogy jól laktam érzem úgy, hogy elkezd beállni közénk a csend, mert nem is tudom, hogy mit mondhatnék. Gondolom az elpakolást is gyorsan megoldja majd... Beszéljünk ismét a sakkról? A készlet felé tekintek, figyelve, ahogy a bábuk ide-oda mocorognak, majd visszanézek Casparra. Oké, most kicsit furának érzem ezt a helyzetet, pedig eddig egészen megfeledkeztem róla. Vagy legalábbis nagyon igyekeztem.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 2 oldal
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: